Szia Pledit!
Véletlenül néztem be ide, és sajna nem olvastam azt a hozzászólást, amire legutóbb reagáltál.
Viszont a Mályva téri bölcsibe járt 2 gyerekem.
A tapasztalataim nagyon vegyesek. Már leírtam egyszer valamikor, de most is összefoglalom, okulj a tapasztalataimból - ha lehet ilyet egyáltalán.
Szóval a nagyobbik 2 évesen kezdte a lila csoportban. Ági néni még ma is ott van, aranyos, a gyerekkel is az volt, de ...
mikor kb. fél éve ott voltam, a következő jelenetet láttam: kisfiú tipródik egyedül a szoba közepén, mindenkit visznek el a szülei, Anyukája is biztos mindjárt jön. Ági néni mutatja neki a falon az órát: "amikor a nagymutató lent lesz, akkor jön Anyukád." A nagymutató viszont 29-et mutatott és láthatóan nem jött az Anyuka. A gyerek néz, néz, vár, folyton kérdez, a válasz mindig ugyanez.
Aztán legyintve hozzáteszi: úgy sem érted!
Pedig a gyerek egészen úgy tűnt, mintha értené!
(Megijedtem, mi lesz, ha nem ér ide Anyuka 1 perc alatt, ezért nyugtatgatni kezdtem, hogy Anyukája úton van, stb.)
Minden esetre egészen megvilágosodtam, hogy amikor az én gyerekem járt oda, miért kiabálta azt hazafelé a villamoson: "disznó vagyok, disznó vagyok!"
Az ilyen megjegyzések miatt (úgy sem érted)!
Akkoriban ugyanis az én kisfiam 2 évesen imádott a homokdomb tetején túrni a homokban! És ez volt a gondozónők reagálása: biztos disznó vagy...
(Ez tényleg így volt, sokszor megismétlődött, csak nem tudta elmesélni az aznapi eseményeket.)
A lila csoport fehér hajú Ica nénije (sose tudom, melyik az Icus, az idősebbre gondolok) mai napig gyűlöletem tárgya, ha eszembe jut, miket csinált a gyerekemmel. Pedig végülis semmi különöset.
Már majdnem 4 éves volt a nagyfiam, amikor még mindig csak pelusban volt hajlandó bölcsibe járni.
Otthon szobatiszta volt napközben, de a bölcsiben - mint kiderült - nem tudta magára csukni a WC-ajtót (mert nincs!), ezért nem volt hajlandó ott pisilni. Ági nénivel megbeszéltük, h nekem ez így nem gond, Ica néni meg ráültette a WC-re!
Hogy "azért is fogsz pisilni!"
Hát az én gyerekem meg olyan, hogy akkor azért se, ha fél órát kellett ott ülnie, akkor sem pisilt.
Sok gondunk volt még később is, ma is, a WC-zéssel, és igen, ebben egyértelműen Ica néni a hibás.
Na jó, a többit majd máskor, ha még érdekelnek a részletek.
Ami jó volt: a zöldfenyő csoportban volt akkor ÉVA néni. Nyugodtan írhatom csupa nagybetűvel a nevét, mert professzor a gondozónők között!!!
Imádom, a második fiam hozzá járt, állandóan bíztatta, dícsérte.
Ott volt még Marika néni, ő is imádta a második fiamat - bár ez a fiam sokkal könnyebben meg tudja magát szerettetni, az igaz.
A harmadik gyereket nem vették fel a Mályvás bölcsibe. Tény, hogy későn jelentkeztünk, de a Tihany térre, ahová felvették végül, 5-ször annyi túljelentkezés volt, mint a Mályvába! Azért ez minimum érdekes... Mindegy, most egy szuper csoportba jár a lányom, a gondozónénije imádja. Nagyon profi, folyton énekel a babáknak (=gyerekeknek
), szerintem minden babának van kedvenc éneke... Mind a 4 gondozónő nagyon kedves a gyerekekkel, délelőtt órákig mondókáznak velük!
Most már mindent megtudok aznap, amikor történik, mert ez a lány ilyen, hogy mindent elmesél!
)
Még 1 tapasztalat: a lányokat sokkal könnyebb megszeretniük a gondozónőknek! Ezzel biztos én is így lennék... Ha fiad van (bocs, hogy ennyire figyelmetlenül olvastam), akkor egyéb praktikákhoz érdemes folyamodni. Erről majd máskor írok,ha még érdekes.
Sok sikert, sziasztok!
Ilon