Új privát üzeneted érkezett!

BUÉK mindenkinek!
Szerencsésen teltek az ünnepek és szilveszterkor még bulizni is voltunk.Nagyon feltöltött ez az egy este gyerekek nélkül!
Kamillám nagyon éber alvó így mostanában nem sokat alszunk egyben.Dini is felkel rá és egyből jön a mi ágyunkba.Gyakorlatilag átköltözött hozzánkKépKép
Betegek azóta nem voltunk de mivel megkezdte az ovit...hát majd kiderül.
Szti,de jó,hogy előkerültél!Ancsa jobban van már?
Mikor volt az a nagy hó ott szánkóztunk előttetek(is).
Köröm:Dininek én is álmában vágtam,most ez kivitelezhetetlen mivel csajszim egyből ébred.
Janka sem semmi!Õ azért még alszik délután?Mikor állt rá az egyszeri alvásra?
Bölcsi:Igen Edit mi jártunk a Mályvába.A kisfiam 2év 3hós volt amikor kezdte de ő csak délelőtt volt 9-12ig így alvással kapcs. nekem nincs tapasztalatom.Összességében én elégedett voltam mert jól kijátszotta magát és mivel ő igen közösségi gyerek kifejezetten jól érezte magát.Gondozónőkkel jó volt a viszonyom de velük kapcsolatban volt aki elégedetlenkedett ez szerintem gyerek -szülő-gondozónő szimpátia.
Nátha,orrfolyás,köhögés volt de nem vészesen és ezen kívül komolyabb betegsége sem volt.Persze ez is gyerek függő mert volt olyan kislány aki abbahagyta a sok betegség miatt.
Már most menj be szerintem ha szeptemberre be akarsz kerülni mert igen sokan vannak.A vezetőnő nekem nem annyira szimpi de a helyettese kifejezetten kedves!
Remélem sikerül találnod vmit.
most megyek
sziasztok
nyetus76

Sziasztok,
Eri, a kövirózsa kertekben nő... Nekem van cserépben pár tő. Egyet szívesen odaadok. De sztem lehet kapni kövirózsaolajat vagy ilyesmit patikában, az is jó. Kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed, hátha tudják, milyen néven kell keresni Kép

Nyetus, Janka nem szokott aludni nappal, délután sem. Már elég régóta. Ha véletlenül nagyritkán elbólint, akkor meg éjjel van fenn kb 11-ig. Egyszeri alvás? talán 1 éves kora körül aludt még egyszer, de napközben többször max 1-2 hónapos koráig. A bátyja hasonlóképp. Nem a sok alvásról híresek. Kép De éjjel szerencsére már egész stabilan alszanak, főleg Gellért. Kép
Pusz
K.
klara

Sziasztok!

Ma reggel azt sem tudtam, hogy nevessek vagy sírjak.
Lackót lecipeltem a 4.-ről, a vállamon plusz ott lógott még a babakocsi is. Leértünk rendben, aztán mire széjjelnyitottam a kocsit, addigra Lackó beledőlt egy kupac sárba Kép
Már nem volt idő visszamenni átöltözni, így sáros anorákban mentünk a bölcsibe, majd még útközben is kiugrott a kocsiból, mert csak rátakartam a takarót Kép
Szóval, mire beértem a munkahelyemre én is tiszta sár lettem, így kell mindjárt tárgyalásra mennem.
Kellett nekem visszajönni dolgozni Kép Kép

Klarissza
klarissza

Bella:
Már dolgozol?
Úgy eltüntél Kép
klarissza

Klara Kép
Vettem az adást, visszaolvasok Kép

Nyetus Kép
Köszi az infókat, azt hiszem a Mályva téri bölcsi lesz a következő amit meg fogunk nézni!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen hülyeség miatt jövök, de nem tudjátok véletlenül, hogy melyik apróhirdetési felület a legnépszerűbb a neten?

Kicsit elvagyok kenődve, Lackó ma reggel is sírt a bölcsiben, mikor átadtam, mint egy kis kezdő Kép Kép

Klarissza
klarissza

Sziasztok!

KLára!
Gyógyszertárban kaptam kövirózsa olajat.Kép

Klarissza!
Attól függ, mit akarsz hirdetni.
Ha babásat, akkor www.babaszoba.hu és babanet, egyébként http://www.apronet.hu/.
Nekem is sírni fognak, ha visszamehetünk a bölcsibe. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Szerencsére Ancsa a hét elejére már egészen jól volt és újra tudott oviba menni, mindenki meglepetésére teljesen vidáman, mintha el sem telt volna két hét szünet. Remélem kitart a lelkesedése. Én meg attól tartok, hogy mi akkor leszünk újra "kezdők" ha a várandós óvónénink január végén elmegy. Még mi sem tudjuk, hogy ki lesz az utódja.

Holnap lesz a végzőseink szalagavatóbálja. Néhány kollégával mi is megtanultunk egy táncot, persze nem annyira tökéletesen, de szeretnénk ezzel mi is hozzájárulni a programhoz és a köszöntésükhöz. Francia négyest táncolunk, ma volt egy jó hosszú, már ruhás próbánk. Nagyon igyekzünk, de egyben nagyon izgulunk is.

Más. Bár még nem érint minket nagyon és lehet, hogy még addig meg is változik, de mit szóltok ahhoz a remek, új törvényhez, hogy 2007. szeptemberétől nincs szabad iskolaválasztás. Illetve arról szól a rendelkezés, hogy egy adott iskola először a körzetes gyerekeket köteles felvenni, aztán a körzeten kívüli hátrányos helyzetű /anyagi helyzet ill. a szülők alacsony iskolai végzettsége/ jelentkezőket és végül ha van helye akkor SORSOLÁSSAL kell döntenie. Azzal érvelnek, hogy Magyarországon jobban meghatározza a gyerekek eredményeit a szülők helyzete mint az iskola. Szerintem inkább azon kéne elgondolkodni, hogy az alacsony születéseken kívül mi okozza, hogy egyes iskolákba túljelentkezés van, máshol pedig még a tervezett osztályokat sem sikerül feltölteni.
Nem tudom mi a véleményetek, de érdekes törvény és szerintem nehezen lesz betartható.

Klára! Ismét segítséget szeretnék kérni képek felrakásához. Ha átküldhetem Neked, akkor kérnélek, hogy csináld meg a méretezést és tedd őket közkinccsé. Előre is köszönöm.

Üdvözlet mindenkinek, kis betegeknek gyógyulást.

Sztike
szti

Sziasztok!

Eszti, küldjed a képeket nyugodtan. kisklarus kukac freemail pont hu
Ne is emlegesd ezt az új rendeletet, mert mindjárt megüt a guta. Pár napja szereztem róla tudomást ismerős anyukáktól, hát mondhatom, mindenki kétségbe van esve. Egyszerűen megszűntetik a szabad iskolaválasztást. Kép Akkor minek hirdetik meg az iskolák programjait, minek a nyílt óra, miért nézzük meg a tanítónénit? Úgyis oda megyünk, ahová besorsolnak. Ezzel az erővel visszacsinálhatnák azt is, hogy mindenki járjon szépen a körzetesbe, mint mi annak idején. Az legalább tényleg egyenlő helyzet, de se pozitív, se negatív diszkrimináció ne legyen.
Más kérdés, hogy tőlünk pl a körzeti suli BKV-val csak átszállás plusz gyaloglás útján közelíthető meg, míg nem körzetes sulik ötödannyi idő alatt. Kép
Persze a kiskapuk ugyanúgy megmaradnak: be lehet jelentkezni esetleg ismerősökhöz ésatöbbi.
Én elvben csak jövőre vittem volna Gellértet suliba, de lehet, hogy pont emiatt a rendelet miatt mégis idén megy. Viszont oda, ahová szeretnénk. Az a baj, hogy így is, úgy is kiszúrok a gyerekemmel. Kép
Na most jól kidühöngtem magam, de már úgyis napok óta ezt teszem. De tényleg, ilyen nincs. Nem létezik, hogy ezt ITT, MA meg lehessen csinálni. Kép
Másik dolog: nálunk épp munka nélkül maradt az eddigi helyettes óvónénink, mert visszajött a régi. Ha tényleg nincs ember a ti ovitokban, akkor szívesen szólok neki. Nálunk nagyon megszerették a gyerekek azalatt az egy év alatt, amíg ő volt velük, és sajnáltuk, hogy elmegy, pedig az eredeti óvónéninket is nagyon kedveljük, és visszavártuk. Szóval ő biztos szívesen megy hozzátok. Melyik ovi is a tiétek?
Puszi mindenkinek,
Klára
klara

Szia Pledit!

Véletlenül néztem be ide, és sajna nem olvastam azt a hozzászólást, amire legutóbb reagáltál.
Viszont a Mályva téri bölcsibe járt 2 gyerekem.
A tapasztalataim nagyon vegyesek. Már leírtam egyszer valamikor, de most is összefoglalom, okulj a tapasztalataimból - ha lehet ilyet egyáltalán. Kép
Szóval a nagyobbik 2 évesen kezdte a lila csoportban. Ági néni még ma is ott van, aranyos, a gyerekkel is az volt, de ...
mikor kb. fél éve ott voltam, a következő jelenetet láttam: kisfiú tipródik egyedül a szoba közepén, mindenkit visznek el a szülei, Anyukája is biztos mindjárt jön. Ági néni mutatja neki a falon az órát: "amikor a nagymutató lent lesz, akkor jön Anyukád." A nagymutató viszont 29-et mutatott és láthatóan nem jött az Anyuka. A gyerek néz, néz, vár, folyton kérdez, a válasz mindig ugyanez.
Aztán legyintve hozzáteszi: úgy sem érted!
Pedig a gyerek egészen úgy tűnt, mintha értené!
(Megijedtem, mi lesz, ha nem ér ide Anyuka 1 perc alatt, ezért nyugtatgatni kezdtem, hogy Anyukája úton van, stb.)

Minden esetre egészen megvilágosodtam, hogy amikor az én gyerekem járt oda, miért kiabálta azt hazafelé a villamoson: "disznó vagyok, disznó vagyok!"
Az ilyen megjegyzések miatt (úgy sem érted)!
Akkoriban ugyanis az én kisfiam 2 évesen imádott a homokdomb tetején túrni a homokban! És ez volt a gondozónők reagálása: biztos disznó vagy...
(Ez tényleg így volt, sokszor megismétlődött, csak nem tudta elmesélni az aznapi eseményeket.)

A lila csoport fehér hajú Ica nénije (sose tudom, melyik az Icus, az idősebbre gondolok) mai napig gyűlöletem tárgya, ha eszembe jut, miket csinált a gyerekemmel. Pedig végülis semmi különöset.
Már majdnem 4 éves volt a nagyfiam, amikor még mindig csak pelusban volt hajlandó bölcsibe járni.
Otthon szobatiszta volt napközben, de a bölcsiben - mint kiderült - nem tudta magára csukni a WC-ajtót (mert nincs!), ezért nem volt hajlandó ott pisilni. Ági nénivel megbeszéltük, h nekem ez így nem gond, Ica néni meg ráültette a WC-re!
Hogy "azért is fogsz pisilni!"
Hát az én gyerekem meg olyan, hogy akkor azért se, ha fél órát kellett ott ülnie, akkor sem pisilt.
Sok gondunk volt még később is, ma is, a WC-zéssel, és igen, ebben egyértelműen Ica néni a hibás.

Na jó, a többit majd máskor, ha még érdekelnek a részletek.

Ami jó volt: a zöldfenyő csoportban volt akkor ÉVA néni. Nyugodtan írhatom csupa nagybetűvel a nevét, mert professzor a gondozónők között!!!
Imádom, a második fiam hozzá járt, állandóan bíztatta, dícsérte.
Ott volt még Marika néni, ő is imádta a második fiamat - bár ez a fiam sokkal könnyebben meg tudja magát szerettetni, az igaz.

A harmadik gyereket nem vették fel a Mályvás bölcsibe. Tény, hogy későn jelentkeztünk, de a Tihany térre, ahová felvették végül, 5-ször annyi túljelentkezés volt, mint a Mályvába! Azért ez minimum érdekes... Mindegy, most egy szuper csoportba jár a lányom, a gondozónénije imádja. Nagyon profi, folyton énekel a babáknak (=gyerekeknek Kép ), szerintem minden babának van kedvenc éneke... Mind a 4 gondozónő nagyon kedves a gyerekekkel, délelőtt órákig mondókáznak velük!

Most már mindent megtudok aznap, amikor történik, mert ez a lány ilyen, hogy mindent elmesél! Kép)

Még 1 tapasztalat: a lányokat sokkal könnyebb megszeretniük a gondozónőknek! Ezzel biztos én is így lennék... Ha fiad van (bocs, hogy ennyire figyelmetlenül olvastam), akkor egyéb praktikákhoz érdemes folyamodni. Erről majd máskor írok,ha még érdekes.

Sok sikert, sziasztok!

Ilon
ilon

Szia Ilon!

Ezer éve nem láttalak itt, mert én emlékszem ám rád Kép
Szóval most a Tihany térre jár a lányod? Elképzelhető, hogy ugyanoda, ahová az enyém? Mi a Maci csoportban vagyunk, és ők is egész nap mondókáznak. Kép Vicces lenne, ha ismernénk is egymást látásból Kép
Egyébként nekem is agy nagyobb fiam van, ő is járt bölcsibe, és én azt tapasztaltam, hogy azért van ám olyan gondozónő, aki a fiúkat szereti jobban Kép Egyik fiús volt, másik lányos. Ki kell fogni. Kép
Puszi,
Klára
klara

Sziasztok!
Klarissza koszi a hiányolást, csak tudod elkezdtem dolgozni!!!
Olvastalak benneteket, de este már nem volt idom,erom írni. Bár csak hat órázom és ez így szuper. Egyelore.
Jól érzem, hogy lelkiismeretfurdalásod van a bolcsi miatt? Figyelj, tegnap a lányom este elmesélte, hogy Laci megfogta a kezét, mutatta, hogy, és valamit versenyeztek! Róla eddig nem mesélt, most eloszor! Napkozben is sír Lackó, mit mondanak?
Edit- Bolcsis dolgokhoz annyit, hogy látom megint napirenden van a téma, én nem is tudom mit mondjak. Majd utólag okosabb leszek, talán, tudod, én kislányom is bolcsis a Bácskaiban, de az a bolcsi neked úgysem játszik.
Szerintem elég gyerekfuggo a dolog, uyanaz a gondozónéni egyik gyereknek lehet nem jon be, a másiknak meg nagyon is. A te fiad milyen típus, konnyen alkalmazkodik?
Nekunk most nagyon jó a helyzet, a gyerek sokat tanul,szeret ott lenni, úgy tunik ot is szeretik.

Ilon, amiket leírsz, hát, látom, téged sem hagy hidegen a téma, pláne az Ica néni kapcsán.Lehet a szulo nagyobbat sérul annak kapcsán, amit lát, mint a gyerek.
Eszti-
jól hangzik ez a tánctanulás.
Még nem hallottam errol a rendeletrol, de tiszta baromságnak tunik-akkor majd jon a kenopénzelés az igazgatóknak?

Puszi

Bella

Bella

Kép

Kép
bella2

Ilon Kép

Köszi a hozzászólást. Sajnálom hogy így megjártátok a Mályva téri bölcsivel.Kép Nagyon ki tudok akadni ha egy pár éves apróságot bántanak.

Persze hogy érdekelnek a részletek, no meg a praktikák is hogyan lehet becserkészni kisfiúval a gondozónéniket. (nekem egy 16 hónapos pici fiam van) A héten a Bölcsöde utcai bölcsit néztük meg, de még szeretnék minél több infót begyűjteni. Közlekedésileg nekünk még a Tihany és Mályva téri bölcsi a megfelelő. Valószínűleg a 3 közül vmelyik lesz a befutó.

Bella Kép Balázs nagyon hamar megbarátkozik, simán rábízhatom a nagyszülőkre, eszik, alszik velük is. Ha otthagyom semmi nyafogás, sírás rívás, pápát int, mosolyog és kész. Előfordult már olyan is hogy beült az egyik barátnőm ölébe (mondjuk túl gyakran nem látjuk) és ott elvolt egy darabig. Mondjuk az én ölemben nem marad meg Balázs max. fél percig. Úgyhogy talán nem lesz gond a beszoktatással (szerintem nekem sokkal nehezebb lesz Kép)
Én is úgy látom hogy gondozónéni a kulcsa az egésznek. De azt meg nem lehet megválasztani. Vagy lehet? Tényleg nem tudom. Mert akinek rossz a híre azt inkább elkerülnénk, nem szeretném ha valaki a gyerekemet bántaná.

Elkezdtem ahogy mondtátok visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat bölcsi témában, de még csak az elején tartok ... Kép

A mostani hozzászólásoknak, tanácsoknak nagyon nagyon örülök és köszönöm szépen!!!! Kép Kép

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Szti,

Ez a dolog az iskolaválasztással meglepett! Sőt felháborít! (Látszik, hogy mostanában nincs túl sok időm újságot olvasni, tv-t meg nemigen nézek - ha egyátalán ott elhangzott erről bármi is) Épp lakásvásárlásban gondolkozunk, lehet, hogy majd a gyerek leendő iskolája felé kellene költöznünk? Kép Persze ez még elég messze van (legkorábban 2009), remélem addig azért lesz ebben (és másban) némi változás!

Nekünk a bölcsi nem aktuális, de továbbra is várom a véleményeket a kerületi ovikról. A köv. hetekben megkezdem óvodalátogató körutamat. Kép

Kópé
Vendég

Kópé Kép

A házunkban sokan jártak a Lengyel utcai oviba, a nevét nem tudom, de dícsérték nagyon. Csendes utcában van az ovi, nem benzingőzös út mentén. Érdemes szerintem megnézni!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!
Látom a bölcsi téma még mindig...
Hát igen.Én is tapasztaltam ezt a mályvábanÖsszességében én elégedett voltam mert a fiam szerette de csak délelőtt elég volt.
Ági nénihez tartozott és nagyon szerette őt.Viszont egy kislányt nem annyira,szóval szerintem ez a fiú lány dolog nem egészen így van.Éva néni volt másodi félévben,tényleg nagyon aranyos,őt is szerettük!
Icus...hát ő tényleg durva,már belefásult szerintem az egészbe de ezzel együtt mi jóban voltuk de azért örültem,hogy Ági nénihez tartozunk.
Nehéz ügy ez.Valszeg a lányom is két két és fél évesen megy majd bölibe de szeretném megoldani,hogy csak délelőtt legyen ő is.Egy jó kis részmunka kéne.
Iskolatörvény...nagyon durva,én azt sem tudom hova tartozunk de remélem a horvát ovi után nem lesz gond a suli.
Szti,ez jópofa,még nem is hallottam,hogy tanárok is táncolnak.
sziasztok majd jövök
nyetus76

kép1Kép
nyetus76

kép2Kép
nyetus76

Sziasztok!
Nyetus. Nagyon aranyosak a gyerekek és egyre jobban hasonlítanak egymásra.

Sikeresen túl vagyunk a szalagavatón és a táncunk is jó lett, persze rettenetesen izgultunk, de megérte. Nekünk és a gyerekeknek is nagy élmény volt.

A gyerekek is nagyon szépek voltak. Időnként olyan elképzelhetetlen volt, hogy azok akik hétköznap mindenféle öltözékekben, hajviseletekkel jelennek meg a suliban, milyen csinosan, elegánsan is fel tudnak öltözni.

A gyerkőceim is ott voltak, Ancsa járkált, nézelődött majd az igazgatónő nyitóbeszéde alatt kiszaladt és futott egy nagy kört a végzősök és a vendégek előtt nem kis derültséget ill. nekem bosszúságot okozva.

Az iskolatémához. Valóban azt akarják, hogy mindenki a körzetes iskolába járjon. Azért az nagyon érdekel, hogy a Városligeti kéttannyelvű ill. a Radnóti 12 évfolyamos sulival mi lesz. Mind a kettő fővárosi beiskolázású és nincs körzete. Ott továbbra is megmaradhat a felvételiztetés vajon? Õk szabadon válogathatnak a jelentkezők között. Esélyegyenlőség merre?

Klára! Próbálom átküldeni a képeket. Az óvónénire azt hiszem az ovinak van megoldási terve, csak velünk január végén közlik. Úgy tűnik, hogy egy másik csoportban helyettesítő óvónéni kerül hozzánk, mert oda visszatér valaki.Majd meglátjuk.
Azért egy telefont -érdeklődés szintjén- megpróbálhat az óvónénitek. Azt nem tudom, hogy nyilvánosan meghirdették- e az állást, vagy házon, ismerősökön belül akarnak megoldást találni.
A Kántorné sétányon levő oviba járunk.Azt szeretném kérni, hogyha lehet akkor hivatkozás nélkül érdeklődjön, nem szeretnék olyan dologba közbe szervezni, amely esetleg már sínen van.

Sztike
szti

Sziasztok!

Én is eltüntem, sok a meló.
Lackó a héten már vidáman ment bölcsibe Kép de tulajdonképpen aznap sem volt rosszkedvű, mikor reggelente sírt. Sőt mindig vihogott, rohangált elbújt, mikor próbáltam hazavinni a bölcsiből.

Bella:
Hogy jártok dolgozni, illetve a bölcsibe? Még nem találkoztunk. Mi 7.30-7.50 között bukkanunk fel valamikor, most a férjemmel visszük Lackót.
Éva néni mostanában megváltozott olyan jókedvű és ilyenkor a gyerekekre sem panaszkodni, teljesen meglepő Kép

Bárányhimlős lett az egyik bölcsis, ez most vajon azt jelenti, hogy az egész bölcsi bárányhimlős lesz? Remélem megússzuk....

Megint vettem egy olyan babakocsit, amit a kedves szomszédsrác a haverjaival ellopott. Az üres dobozt kitettem a folyosóra, legyen egy kis lelkifurija.... bár valszeg inkább az anyukájának lesz.

Klarissza
klarissza

Klarissza, biztos megtalálta Ádám bácsit Kép. Bocs, ez béna vicc volt Kép.

Mennyi volt az újabb példány? Ezt is a neten vetted?

Kép

Kép
mzx

MZX:
a viccet nem értettem Kép Majd messengeren..vagy Éva nénire gondoltál? Lehet...bepasizott Kép
Ádám, most nekem Levendel, álmomban is üldöz különféle munkákkal Kép Kép

Neten vettem és ócsón, tiszta új, dobozos, garanciás, számlás stb. Még be van csomizva, csak a dobozából vettük ki, bedugtam az ágy alá. 20 rugó volt, remélem, már nem kell több babakocsit vennünk Kép intersore.hu, még van egy Alaska színű, de az nekem nem igazán tetszett.
klarissza

Igen, Évi nénire gondoltam Kép.

Kép

Kép
mzx

Klarissza!

Nem biztos, hogy elkapja a pöttyöket. A gyerekek immunrendszerétől és fogékonyságától függ. Nálunk Jucus kb. 3 bárányhimlő járványkát vészelt át és csak nagycsopi végén kapta el, pedig szinte állandóan oviban volt.
Létezik oltás ellene. A doktornénink azt mondta, hogy a szülőkre bízza, hogy kérik vagy sem. Megelőzheti a betegséget, de ha pöttyös lesz a gyerkőc akkor is gyorsítja, könnyíti a betegség lefolyását. Esetleg, te is kérdezd meg.
Néhány hónapja itt a topicon érdeklődtem róla, de senki sem reagált rá.
A ti csoportotokban kezdődött, vagy egy másikban?

Szti
szti

Sziasztok!

Szti, sztem azért nem reagáltunk a bárányhimlő elleni oltással kapcsolatban, mert mi sem tudjuk, hogy mi lenne a jó. Kép Én legalábbis. Nálunk Gellért már régen átesett a betegségen, volt sok pöttye, de különben simán lezajlott. De ismerősöknél láttam szövődményeket is, amik bizony elég riasztóak. Na azokat valóban inkább elkerülnénk. Kép Majd rákérdezek a 3 éves kori oltásnál, úgyis nemsoká időszerű lesz.
Képeket nem kaptam még, pedig kíváncsi vagyok, mennyi haja lett vajon mostanra Ancsának Kép
Iskolák még: ahol nincs körzet, ott természetesen továbbra is úgy fognak válogatni, ahogy akarnak. Ez a fővárosi és az egyházi sulikra egyaránt vonatkozik. Különben azóta is ezen a témán agyalok, hogy mi legyen Gellérttel, de nem jutottam megnyugtató eredményre.
Szti, ugye jól rémlik, hogy Jucus a Hermannba jár? (belső Egressyre gondolok) Az matekos irányultságú suli, igaz? Emiatt nekünk is szimpi lenne, bár egyébként nem kerestem kifejezetten erős iskolát, és ennek meg olyan a híre. Jaj, gőzöm sincs, mi legyen. Kép
Óvónéni: én egyelőre nem kavarnék akkor, ha biztosat tudsz, hogy nincs ember, akkor szólok csak neki, jó? Ha nagyon nincs, azt a szülőkkel is szokták azért közölni.

Nyetus, tényleg egyre jobban hasonlítanak a tesók! Egymásra is, és rád is. Nagyon kis helyesek. Kép

Kópé, amikor az ovikat kérdezted, írtam, hogy melyik környék érdekel konkrétan, de arra nem válaszoltál. Mi is a Lengyelbe járunk, de sztem már ezt is írtam párszor Kép

Edit, néztél további bölcsiket?

Örömmel olvasom, hogy a bölcsisek belerázódtak a mindennapokba. Janka is jól elvan, már marad ebéd utánra is, azt nem mondom, hogy "aludni", mert eddig 3-ból egyszer sikerült, de legalább pihen egy kicsit.

Ilon, ha erre jársz! Szóval Tihany téri bölcsi? És melyik csoport? Nagyon kíváncsivá tettél, hogy ki lehet a kislányod!!! Kép

Írjatok, Kép
Klára
klara

Sziasztok!

Ovik: Egyelőre aki írt az a Lengyel utcairól írt, de az nekünk tényleg kiesik. Ami érdekelne: Kerékgyártó utcai, Ilosvay téri, Szugló utcai (Kincskereső), Mályva téri és esetleg a Hermina úti. Ezekről van valakinek infója?

Iskola téma engem is nagyon kiakasztottt és azóta én is többször gondoltam rá. Bár még nem aktuális, de olyan hamar eltelik ez a pár év! Komolyan eszembe jutott, hogy ha már költözés eelőtt állunk, a körzeti iskolát is be kellene venni a szempontok közé (bár így végleg nem találnánk olyat ami tettszik...), de ez sem megoldás, mert olvastam, hogy direkt az ilyen "kiskapukat keresők" miatt a körzethatásokat is úgy módosítják, hogy akár van arrafelé hátrányos helyzetű, akár nincs, az iskolában akkor is lesz... (Még azt is megérhetjük, hogy Tiszadobot Rózsadombhoz csatolják az esélyegyenlőség jegyében! )

Kópé
Vendég

Kópé, viccen kívül, mi is mostanában szeretnénk költözni, és igen, körzethatárt is fogok figyelni. Feltéve, ha addig valahol egyáltalán megtalálom a körzethatárokat!!! Mert a neten hiába kerestem. Kép Nem is a hátrányos helyzetűek a fő gond szerintem, inkább a szabad választási lehetőség megszüntetése. A pedagógiai program,a tantónéni személye, a tagozat megválasztásának lehetetlensége. Felháborító.
Fenti opvikról: Kerékgyártóról csak jót mondanak, oda nehéz bekerülni, Ilosvay tériben egyik csoport ilyen, másik olyan, Kincskereső passz, Mályva téri akár Ilosvay, Hermina úti szvsz esélytelen nem körzetesnek. Nektek melyik a körzetes egyébként? Csak mert ovikban is van ám körzet!!! És nem feltétlenül a legközelebbi a körzetes, természetesen. Kép
Klára
klara

Klára,

Azt hiszem a Kincskereső a körzeti. Persze igazából első körben a költözést kellene eldöntenünk, mert az sem lenne jó, ha nagynehezen felvennék egy oviba, utána meg jó messziről hordhatnánk.

Én az óvodai körzeteket az Önkormányzattól kaptam meg, lehet, hogy az iskolaiban is tudnak segíteni.

Kópé
Vendég

Halihó!
Szti,én asszem írtam a bárányhimlőről.Én beoltattam Dinit még a bölcsibe menet előtt mert Kamillát akkor vártam és nem akartam kockáztatni illetve megoldani sem tudtam volna a 2 hét karantént.Nem kapta el és most sem az oviban pedig most itt nagyon durva bárányhimlő járvány volt.Még szülők is elkapták és a nagyobb kisebb tesók is!Volt olyan is aki még oltással is megkapta.November-december erről szólt az oviban és még most is vannak otthon.Szerencsére megúsztuk.Kamillát féltettem jobban mert azt mondják a csecsemőkön jobban több szövődménnyel együtt jön.Kopp kopp,lement a bárányhimlő,aztán majd Kamillát is beoltatom.Nekünk nagyon javasolta a dokinőnk mert ő rengeteg csúnya szövődménnyel találkozott mostanában.Iskolás korban kell (ajánlott) újraoltani és így egész életre véd(98%)vagy ha elkapja akkor enyhe lefolyású.
Most ennyit mert rengeteg a dolog itthon.
sziasztok
dícséreteket köszi,tényleg hasonlítanak egymásra!
nyetus76

Szti:
Nem, nem a mi csopinkban kezdődött.

Az Erzsébet királyné elején is van egy ovi, arról hallott már valaki valamit?
Közel lenne a Mexikói-hoz, azaz a földalattihoz. Bár a hely nem igazán szimpi, tök büdi lehet, túl nagy a forgalom az Erzsébet Királynén, vagy nem? Vagy máshol is büdi van az ovik körül?
Szabad óvónéni választás van? Vagy az sincs? Kép
klarissza

Sziasztok!

Kópé, bementél személyesen az önkormányzatba, és ott érdeklődtél? Pontosan melyik osztályon? De én nem csak a saját lakóhelyünk körzeti suliját szeretném tudni, hanem a kerületben a körzetek beosztását mindenestül. Vajon ez is lehetséges?

Klarissza, az oivnkban az egyik gyerek anyukája az általad említett oviban óvónő Kép Az egy szuper ovi, de nagyon nehéz bekerülni, körzeten kívülről szinte lehetetlen. Szerintem nem olyan büdi, illetve van annál sokkal rosszabb is. Szabad óvónőválasztás??? Ezt most viccnek szántad? (kéne ide vmi cinikus mosolygó fejecske)

pusza, K.
klara

Klarissza,

Az az ovi nekem is azért esett ki a rostán, mert büdi és zajos...

Klára,

Kérdezd meg első körben az oktatási osztályt, aztán esetleg a Fráter Gy. utcában a Zuglói pedagógiai szolgálatot. Ami engem illet, tul. képpen én az önk. képviselőnktől kaptam meg a listát... Rendes volt. Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Keddtől újrajárunk bölcsibe. Zoli füle most jó. Kép
Sírás van ezerrel. Kép Otthon Zoli, bölcsiben Viki ordít. Kép Rosszabb, mint az első hónapokban. Túl sokáig nem voltak. Ráadásul ha még elkapják a bárányhimlőt, akkor megint 1 hónapig nem megyünk. Újabb megbetegedésről még nem hallottam.
Most nem jut eszembe melyik ország, de máshol is az van, hogy a körzetis suliba kell menni, vagy pedig fizetősbe.
Majd nekünk is figyelembe kell venni, hogy hol vegyünk lakást. Kép Így sem könnyű találni megfelelőt.

Eri
simones

Eri, persze, sok helyen így van, de miért kell nekünk mindent átvenni, ami rossz, és miért kell elrontani azt, ami eddig jó volt? Kép
Na mindegy, probléma nálunk is egy évvel elodázva, maradunk az oviban. Jövőre meg még akármi is lehet...
Kópé, értem. Hát jó, egyelőre akkor nem nyomulok, pláne, ha a körzeteket úgyis változtatni tervezik. Sőt, az sem kizárt, hogy másik kerületbe költzünk addig. Na de egy biztos, figyelni fogom, hogy milyen iskola körzetébe kerülünk! Kép Vagy legalább egy nem körzetes beiskolázású közelébe!
K.
klara

Sziasztok!

Jár valaki a Szugló utcai oviba?
Most találkoztam Zsolti ovis társaival..nagyon dícsérik, állítólag az óvónénik is tündérek.
Õk most kiscsoportosak még csak.

Nyetus nagyon hasonlít a két gyerkőc egymásra Kép
Helyesek. Kép
A 2.képen mi a történet? Dini miért vág ilyen fejet?
Nálunk is nagy a hasonlóság azt mondják, pedig ugyanígy vegyes a felállás. Kép

Anna mostanság tapsol, ha énekelek neki. Nagyon aranyosak és tökéletesek, én meg csak csodálom őket. Kép

Puszi mindenkinek.

Kép
sziszike1000

Klara Kép

A Bölcsöde utcai bölcsin kívül még nem néztünk meg másikat. Igazából annyit tettem hogy felhívtam a Tihany és a Mályva téri bölcsi vezetőjét, hogy mikor lehet bemenni körülnézni. Abban maradtunk majd olyan március - április tájékán viziteljük meg a bölcsiket (ha jó lesz az idő). A jelentkezést is csak május első hetében lehet leadni. Azt hittem hogy már most is lehet jelentkezni és így beiratkozni a bölcsibe. (Székesfehérváron van egy bartánőm ,aki már tavaly beiratta a kislányát a bölcsibe, pedig ők is idén szeptemberben kezdenek. Úgy látszik itt más a rendszer...)

Ilon Kép tényleg ha van időd írni, oszd meg a tapasztalataidat, nagyon nagyon várom.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

sziasztok!

Nyetus! Köszönöm az infókat, lehet, hogy én nem olvastam el annak idején az irottakat. Gondolkodom, hogy beadassuk-e Ancsának.

Klára!

A képeknek nem akaródzik átmenni. Megírom a hozzátartozó levelet, csatolom a fájlokat. A gép hosszan "dolgozik" majd kiírja, hogí hiba történt. Szorgosan kísérletezem.A haja nem nagyon nőtt, de két antennaszerű copfot már lehet csinálni, bár ez nincs a képeken.
Imádja az óvodát. Múltkor kiszálltunk az autóból és felkiáltott: Szeretlek óvoda. Jelenleg hétvégén is menne. Remélem az óvónéniváltás után is így marad.
Óvónéni. Körvonalazódik a megoldás. Az egyik csoportban van egy óvónéni, ki egy hosszabb ideig a csoport beteg óvónénijét helyettesítette, lehet, hogy őt kapjuk. Ezt említette, nem biztosra, a miénk.

Iskola. Igen, a Hermanba járunk. Mi nagyon szeretjük és a tanítónénink egy angyal, ő szeptembertől kezd új osztályt. Ha érdekelnek a suliról részletek, akkor nyugodtan kérdezd meg, de lehet, hogy néhányra e-mailban válaszolnék.
Bár olvasom, hogy mégiscsak jövőre lesz aktuális.

Az iskolákról,- ugyanúgy ahogy az ovikról- létezik egy Iskolanyitogató füzetke, amelyek megtalálhatók, vagy a tavasz folyamán ott lesznek az ovikban. Ezekben minden suli bemutatkozik, és magukban az iskolákban megtekinthető az egész pedagógiai program. A körzethatárokról pedig az önkormányzatok tudnak tájékoztatni.
természetesen a legjobb, ha a kiszemelt iskolát megnézitek. Illetve ilyenről már nem nagyon beszélhetünk a drága jó körzeti iskola=kötelező megoldás miatt.
Én gondolkodom, hogy bejelentezünk egy kolléganőmhöz, aki a Hermantól 2 sarokra lakik. De mondjátok, miért kell(ene) ilyen dolgokhoz folyamodni.

Szti
szti

Sziasztok, megint én. Kép
Szti, első kép megjött, próbálom felrakni, íme:
Kép
Iskola-infót köszi, akkor inkább mélben, vagy még jobb lenne személyesen megbeszélni. Hátha valamikor még összejön a tali. Kép
Részünkről a struccpolitika, maradunk még egy évet az oviba. Legalább egy évig egy helyre hordhatjuk a kettőt, már ha Jankust is felveszik, amit nagyon-nagyon remélek. Kép

Sziszike, melyik Szugló utcai ovi? A Kincskereső, a Nagy Lajoson belül pár házzal? Vagy netán az, amelyik a Rózsavölgyi térnél található?

Nálunk is nagyon hasonlít a két testvér, babakori képeken könnyű őket még összekeverni is Kép

Edit, és a Bölcsőde utcai tetszett? Amúgy ez a májusi jelentkezés... Hát mi tavaly azt hiszem, januárban iratkoztunk fel, és jól is tettük, mert májusra már kb 3-szoros lett a túljelentkezés. Szóval ne hagyd magad lerázni! Kép

Jóéjt,
Klára
klara

Sziasztok!
Igen mi is márciusban jelentkeztünk,minden előzetes bejelentkezés nélkül bementem Dinivel és közöltem szeretném feliratni szeptemberre.A lista már akkor jó hosszú volt de még bekerültünk.!
Ancsa nagyon édi ebben a ruhában.Melyik az a Herman?Hol van ez helyileg?Valamiért azt hittem a Kántorné sétányra jártok suliba is.Vagy az az?
Dinit és Kamillát nem könnyű egy képre varázsolni ezért is vág Dini olyan fejet mert öleli de közben meg már menne vmi feléKép
Ovit nálunk is imádja,nagyon jó ez a kis közösség és az ovónénik is.
Itt úgy van,hogy beiratom az iskola részébe és a körzetinek is viszek egy papírt,hogy ide fog járni.Ezzel állítólag le van tudva.Egyenlőre még odébb van de én is szeretném 7 éves koráig oviban tartani mert akkor én is egy helyre tudnám vinni őket egy évig.
sziasztok
nyetus76

Edit:
A Bácskai bölcsiben is januárban-februárban betelt a létszám!!!!!! Tényleg ne hagyd magad!! Aztán meg azt mondják, hogy miért nem hamarabb jelentkeztél...

Klarissza
klarissza

Sziasztok! Kép

Nagyon köszönöm a segítséget, jövő héten akkor felpörgetem az eseményeket. Megnézem a Tihany és a Mályva téri bölcsiket, aztán a három közül amelyik a leszimpibb akkor oda feliratkozunk.
A feliratkozás a jelentkezési lap leadását jelenti? (Nekem azt mondta a vez. helyettes a Bölcsöde utcai bölcsiben hogy ha most adom be a jelentkezést akkor az pótjelentkezésnek számít, és akkor ismét kell jelentkezni, egyszóval csak bonyolítanánk a helyzetet .... ) Vagy van egy lista és oda írnak fel bennünket?

A Bölcsöde utcai bölcsi tetszett, szimpatikus volt (csendes utca nem büdi a környék, szép nagy udvara van)

Klara Kép nagyon helyes a lánykád a fotón Kép Kép

Még1x köszönöm a segítségeteket Kép Kép Ha ti nem volnátok, akkor lehet hogy sehova se jutnánk be szeptemberre.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Hú, mi itt lakunk 3 sarokra a Kerékgyártó ovitól. Gondolkozom, hogy már most beadom a jelentkezésünket (gyrek 7 hónapos), nehogy lemaradjak... Kép Kép Kép

Kép

Kép
mzx

Edit, az nem az én lánykám Kép Hanem Sztié. De valóban helyes. Kép
Majd rakok fel képet enyémről is, oké?
A bölcsikben szerintem egy listára írnak fel, a jelentkezési lapot valóban csak később adtuk be, igazolásokkal (védőnő, munkahely) együtt.
Mzx, sajna oviba tényleg nem lehet adott év májusa előtt elkezdeni a jelentkeztetést, de ha netán bölcsire pályáztok, akkor viccen kívül minél hamarabb kell Kép
Klarissza, akartam kérdezni, hogy Lackó tulképp milyen hónapi? Mert ha szeptemberig nem tölti be a 3. évét, akkor ne is nézegess jövőre még ovikat, mert még egy évet a bölcsiben kell maradnia. Kivéve, ha vmi nagy szerencsével év közben be tud venni egy ovi. Mert májusban a legtöbb helyen olyan korú gyerekek jelentkezését már nem fogadják, akik csak a tanév során lesznek 3 évesek. Mi is ezért vagyunk bölcsiben és nem oviban Jankával, meg Eriék is pl. Nem semmi dolgok ezek. Kép
Pusz,
Klára
klara

Sziasztok!

Klára! Köszönöm, hogy felraktad a képet, talán egy még átment. Meg kéne tanulnom a méretezést.
Várom a te képeidet.

Klarissza!
A mi óvodánkban létezik mini csoport, ahová azokat veszik fel akik június és kb. január,február között töltik be a 3. évüket és fokozatosan kezdik el az oviba járást, -amint betöltik a hármat. Automatikusan 4 évig járnak oviba.
Jucus járt ilyen csopiba és nagyon jó volt, nem kellett azon gondolkodni, hogy esetleg visszatartsam egy évre. 7 évesen és néhány hónaposan kezdte a sulit. A jelentkezőktől függően
június előtti háromévesek is kerülhetnek a minibe.

Nyetus! A Herman az Egressy úton van, elég közel a Nagy Lajos király útjához. Úgyhogy két helyre visszük, illetve onnan gyűjtjük be a gyerkőcöket.
Reggel én viszem Ancsát, apa Jucust. Délután én vagyok a begyűjtő és kétszer még külön órára is visszük Ancsával a Jucust. Jó kis körutakat teszünk a környéken.
szti

Sziasztok!

Akkor íme, egy karácsonyi kép most már tényleg az enyémekről. Kép

Kép

Szti, nem kaptam másik mélt, sztem próbáld újraküldeni, és 2 MB-nál nagyobb ne legyen, mert úgy tűnik, az vmiért nem megy át. Kép
klara

Klara:
Ja neeeem megyünk még oviba, sehogy sem állunk még Kép Beszéd, szobatisztaság nuku, és még csak szeptemberben lesz 3 éves, úgyhogy mi mindenképpen maradunk még egy évet. Csak előre gondolkozunk, érdeklődünk Kép

Nagyon aranyosak a kiskölkök a képeken Kép
Íme egy pancsizós Laca Kép
Kép
klarissza

Bocsi ezt még muszáj Kép
Kép
klarissza

Klara Kép
Igazad van ... Nem voltam elég figyelmes Kép
Megláttam a képet és nem bírtam megállni szó nélkül! Kép
A Te csemetéid is nagyon aranyosak. Kép Hány évesek?

Szti Kép Klarissza Kép
Tündériek a gyerköcök a fotókon Kép

Pussz

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok
Elnézést, hogy így ismeretlenül beleszólok a témába, Marcsi vagyok és nemrég költöztünk Zuglóba . Van egy 16 hónapost kisfiam, aki már egyre aktívabb, és mint látom már nagyon igényli a társaságot. Mi is most Bölcsit keresünk. Mályvait, Bölcsőde utcait valamint a Bácskait néztük ki, és holnap be is megyek a Bácskaiba lássuk mi lesz, ha jól hallottam nagyon nehéz oda bejutni. Majd beszámolok a fejleményekről. Jó lenne ha már hamarabb elkezdhetnénk mint Szeptember de erre nem sok remény van. Addig is érdeklődni szeretnék, hogy itt Zuglóba tudd valaki valamilyen baba-mama klubot, vagy valami hasonlót? Mert nagyon jó lenne néha elmenni a kisfiammal, mert már számára az itthoni játék unalmas és nagyon szereti a gyerek társaságot.
Előre is köszönöm ha megosztjátok velem az ilyen információkat.
Marcsi
Vendég

Szia Marcsi!
Van egy játszóház a Sugárban,igaz kicsit drága de elég jó és ott is lehet hagyni a gyerkőcöt pár órára.
Zenebölcsi is van a Manhattan nyelvstúdióban az Örsön a metró melletti magas épületben illetve a Cserepesházban és a Zeg zugban is de ezekről én nem sokat tudok.
Mi a mályva bölcsibe jártunk igaz már elmúlt kettő a fiam amikor kezdte de neki bejött.Korábban már írtunk a bölcsikről,jót is rosszat isKépKép.Egyébként én is most gondolkoztam,hogy elmegyek a lánykámmal majd vmi zeneböli félébe,ő még csak 10hós de már táncikál a zenére.
Szti,
Hogy kerültetek arra felé suliba?Ez egy jó általánosnak számít?
Laca,nagyon édi!
sziasztok
sziasztok most mennem kell
nyetus76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?