Új privát üzeneted érkezett!

Orsi! :lol: Ennyire kockás azért ne legyél! :wink:
Jó volt olvasni ezt az összefoglalót, már nagyon várom, hogy én is újra mozoghassak. :D

Anyum nem tudott elindulni. A hó meg valami ónos marhaság csak egy dolog, de az autó sem indul. :evil:

Kép
Kép
tekiroll

Hahó

Dolli
Én is tartok a kórháztól. mondjuk nekem már nagyobbak, nem hiszem hogy a távollétem gáz lesz nekik, inkább attól, hogy apa hogyan boldogul majd velük, oviba, suliba vinni őket, összekészíteni mindent, tanulni , stb...
illetve hogy egyáltalán hogyan jutok be a kórházba, hová tesszük addig őket, stb...
amikor Gellért született, Gergő 2 éves volt. Gellért kihúzta a 40 hetet, így nem volt gond, anyukám elvitte magával Sopronba és másnap már meg is született Gellért, 3 nap múlva meg már itthon is voltunk.

Mia
sajna csak voltam, mostanában nem úsztam már régóta.
síelni, korozni szoktunk járni, de ennyi....na majd ha megszületik Blanka szerintem kénytelen leszek én is mozogni valamit. bár én sosem diétáztam. szülések után mindig rajtam maradt kb 5 kiló amíg szoptattam. aztán ahogy abbahagyták lement 1-2 hét alatt..remélem most is így lesz :roll: :roll: de ha nem látom vannak itt szakértők :lol:

Orsi
hétfőn én is kiszórtam kb két szatyornyi vackot a fiúk szobájából...hihetetlen mi volt ott...ráadásul mindig lecipelnek mindent, így itt is van egy csomó játék, még azt is rendbe kéne rakni.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Dolli! :lol: :lol: :lol:

Mikre nincs ideje hajnalban egy pihent agyú anyukának! :wink:
Várom, hogy kimásszon Andi az ágyból(előbb beszéltem Vele, de még kómában volt, pedig le akartam hívni sétálni ebben a szép hóban)és belépjen a babanetre, utána törlöm a remekművet! :lol: :lol: :lol:
A bűntársam Bubuka volt!

Apropó a hülyeségről jut eszembe!Tegnap jött haza Api és kérdezi Bálinttól, hogy megvan-e még az összes magatartás kártyája.
Mire a fiam vágott egy olyan szomorú arcot, amiből egyből levágta az Apja, hogy elvették Tőle!
Akkor jó nagyott röhögött, hogy csak viccelt! :lol: :lol: :lol:
Tiszta anyja! :wink:
Vendég

Orsi!
És még panaszkodunk, hogy semmire nincs időnk! :lol: :wink:
De jó humora van Bálintnak! :lol:

Judy! 3 nap? Hol kell ahhoz szülni, hogy ilyen hamar hazaengedjék az embert? :)

Lehet, hogy belevágok a konyharendszerezésbe... :roll:

DOlli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Nem örülök ennek a hónak. :( Beakartam menni a központba egy kis életért.Na,mindegy.Holnap megyek Hajnihoz.

Mia!Érdekes dokitok van! :roll:

Dolli!Szt Imrében pl hamar kiengednek.

Orsi!Azt hogy érted,hogy megbarátkozni az éhséggel?Ahhoz,hogy fogyjon valaki,nem kell feltétlen éheznie.A rendszeres étkezéssel könnyebb is a fogyás.

Megyek iszok egy kv-t,aztán csinálom a dolgom.

Kép
tierno

Szija Brigi!

Éhség: én nem vacsorázom este, az utcsó étkezés az ebéd, illetve du. 4-5 felé még iszom egy bögre tejeskávét!
Mivel 10-11-ig ébren vagyok jócskán érzem az éhséget!
Lehet azok a szerencsések közé tartozol akikre igaz a sokszor együnk keveset, napi 5 étkezés meglegyen, és akkor nem leszel éhes!
Háááát én rám nem igazak ezek a bevett jótanácsok! :cry:
Én csak akkor fogyok, ha este kihagyom a vacsit, de ha nem, akkor este 18h után nem eszem semmit!Elalvásig azért eltelik annyi idő, hogy érzem az a bizonyos kongást!
A másik: azt mondják, akkor hatékony a zsírégető torna, ha előtte 4-6 órával nem eszel semmit!

Andi dietetikus segítségével fogyott le olyan sok kilót, neki szigorúan be kellett tartania az 5-6 étkezést naponta! Neki az használt, nekem sajna nem!
Valszeg mert én nem bírom betartani ezeket a pici adagokat! :oops:
Vendég

Brigi szánkóval még bemehettek! :D
Amúgy reggel nem takarították el az utakat, csúszkáltam rendesen, tök latyak minden!
Most meg ezerrel esik a hó, még jó, hogy nem álltam a be a garázsba, tutira nem lenne kedvem havat lapátolni indulás előtt!

Csak estig tartson ki a hó, hogy tudjunk szánkózni!

Szilvi nem jöttök át Battára szánkózni este?
Vendég

Csatlakozom a hóutálók csapatába. Még egy napot bírhatott volna, holnap már örülnék neki. Anyumat nem tudtam lebeszélni, hogy elinduljon hozzánk! :evil:
Most majd itt eszem a kefét, amíg megérkezik!

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Nekem is boltba kell ma mennem de ebben a hóban nem tudok.
A babakocsit nem tudom 10 centis hóban tolni, a kenguruban meg leszakad a hátam ilyen hosszú úton. :roll:

Brigi: holnap 11-re gyertek, jó? Lili mostanában délelőttönként alszik fél órát.

Lini: hogy telt az éjszaka?

Orsi: nekem is az éhség érzettel kell megbarátkoznom. :roll:
Lili születése előtt sikerült leadni 10 kilót de most valahogy olyan nehéz rávennem magam. Pedig tényleg csak átlátszó kifogásaim vannak, szégyenlem is magam. :oops:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Nézzétek mit találtam:
Hallgassátok meg a riport elejét:
http://www.youtube.com/watch?v=2zIHpfb_Qr8

és most az eredeti német:
http://www.youtube.com/watch?v=x0LZXvzt ... re=related

Mit véd ezen a csaj???? :roll: :roll: A magyar ezerszer jobb!!!!! :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Hajni!

Jobb ha Tőlem tudod, hogy nincs miért szégyenkezned! :wink:
Az megint más tészta ha szeretnél vékonyabb, fittebb lenni! :wink: De szégyenre nincs okod!
Tudod ki szégyenkezzen, ha valaki nem szült gyereket, mert félti az alakját, vagy túl kényelmesen él!
Vagy szégyenkezzen az aki elhagyja a gyerekét, férjét!

Amúgy nem mindenki érzi az éhséget! :shock:
Pl Apa egyáltalán nem! Én meg rosszúl leszek!
Tudod mikor vagyok a legéhesebb, ha diétázom! :lol:
Olyankor még azt is meg tudnám enni amit amúgy soha! :lol:
Főleg azoknál a diétáknál amik előírják mikor mit ehetsz!

Nekem tetszik ez a hó! :oops: Az nem tetszik, hogy hírtelen fog megint elolvadni és minden csupa latyak és sár lesz!
Persze nem akkor esik mikor téli szünet van! :?

DOLLI! ANYUDNAK VAN MÁR TÉLI GUMIJA??????????????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Orsi! Van! Arra sikerült rábeszélni! :D

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!

Akkor jól van! :D Bár akkor is, addig izgulsz amíg nem ér oda!

Dolli tényleg Te milyen módszerrel fogytál le és mennyit?
Azt tudom, hogy hihetetlen különbség van az esküvői fotód és a mostani képek között! :shock:
Nincs ilyen then&now fotód?
Vendég

Nem jön Valaki még este szánkózni Battára?

Hajni! Mikortól nem vezethet a párod?
Akkor lesz autód 2 hónapig? Szoktál vezetni?
Vendég

Orsi: csináltam egy hasonló gyümisalit ebédre, mint amit Nálad ettünk. :lol: Ananász, őszibarack, narancs, kiwi+ananász és baracklé. :lol: Ezt fogom ma falatozni... :wink:
Elvileg a héten beviszi párom a jogsiját, hogy minél előbb túl legyen rajta. De valószínűleg utána is bussza fog járni ( ami lássuk be Óbudára nem egyszerű :roll: ) mert nem bírjuk a havi 30 000 Ft benyapénz. :evil: Most meg ugye még több....
Tudnék vezetni de ezt a nagy hodályt nem merem. :oops:
Én egy kis Matizon tanultam utána meg Suzuki Ignisünk volt. Ez nekem túl nagy! :oops:
Csodálom is Linit, hogy milyen biztosan vezeti az a nagy " Limuzint". :shock: :lol: :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Brigi, Lini: ti tudjátok, hogy néz ki a lakásunk. Hát Lili az előbb kinégykézlábazott a szobából a bejárati ajtóig!!!! :shock: :shock:
Olyan, mint ha jégen menne, állandóan kiterült, mint egy kis béka... :lol: :lol: csúszik a parketta meg a kő is. :lol: Tök meglepődött amikor elérte a követ, hogy mennyire más anyag és milyen hideg. :shock: :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Sziasztok!
No reggel 9óta próbálok írni de nem jött össze.Vagy a Regi nyüszizett vagy a Szabi,vagy ettem vagy a laptop fagyott le :roll:

Orsi!
Én így néztem ki a Szabi előtt (kb 5éve volt):oops:
Jó béndzsi kép,de ez a leg látványosabb amit találtam.No és a kép készülte előtt 1.másfél évvel,ugyan úgy néztem ki mint most ..
Szóval már 1x ugyan így végig csináltam,csak jöttek a kicsik
Kép

Mia!Olyan jót nevettem a beszámolódon.Nekem a Szabival volt,hogy engem is végig szart kajakra.A Regi csak 1x.

Csajok.A Regi ma végre normálisat egészséges mennyiségűt tojt.
Úgy látszik kellett neki a gyümi segítségnek.
Eddig csak sírt meg nyűglődött ,most meg vörösödő fejjel kakílt.Ok mikor tettem tisztába láttam,hogy még nem végzett,vagyis jó kemény volt neki és még kicsit szenvedett vele,de segítzettem és 2 pelust utána magától tele tojt.No ezek után egyedül aludt el a babakocsiban,Erre amúgy már jó ideje nem volt példa.Láthatóan megkönnyebbült.Na most már csak arra vagyok kivi,mennyit alszik így.Most szopi után evett még gyümit és utána alukált.
Szerintetek délutánra mehet neki próbának a házi készítésű sütő tök?esetleg almával?

Orsi!
Azért ez az almaecet gusztustalan.De a kedvedért elfogyasztom a 2éve lejártat:lol:
Amúgy nem olyan vészes,azt raktam a salimra is és fincsi lett tőle.
Most már csak azt nem tudom,mi lesz /legyen a vacsora?
A Gyuri minap talált valami fogyókúrás krumplilevest :roll: ű
No majd valamit kitalálok...
Ja Regire vissza térve...szerintem tuti az is befolyásolja a kaiját és a viselkedését,hogy én sem eszem puffasztót.Sokkal kevesebbet fingik mint 2napja :lol:

mimi12

Bakker Mimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

Ilyen vékonka voltál?????
Nyárra ilyen leszel megint! :wink: Azt elfúj a szél!

Vacsira jó valami fehérje, tojás, valami hús, vagy turó pici tejföllel!

Na igen én pont ezt utáltam az egészben, mindig kitalálni mit egyek és külön főzni skacoknak! :?

Bakker itt se voltál sokkal nehezebb!Én sosem voltam ilyen vékony szülés után! :oops:

Kép
Vendég

MA mentünk volna ringatóra, aztán kinéztem az ablakon…… Megnéztem az email-ket erre írt a Kata, hogy most elmarad. De jó hogy megnéztem!!!! Ezek a női megérzések!
Pedig annyira vártam már!!!!

Lili most hintázik kicsit nyugi van, de egyébként meg kiborít. Tegnap már vele sírtam én is!

Hajni: ari vagy, hogy hívtál! Tegnap vettem kekszet, a másikat nem találtam csak tejpépet. Mi az a tejpép? Tegnap adtam egy kekszet a kezébe és simán megett!!!

Brigi: te már megkaptad a gyedet? Nem lehet, hogy az enyémet is te kaptad meg? Elolvasom, amit küldtél. Tegnap már én is a sírás határán voltam.

Orsi: kipróbáltad már a parafin gépet? (azt kaptál? Vagy valami ilyesmit nem?). Ebben a hónapban valahogy kikövetelem a masszásomat, mert a decemberi is elmaradt! Asszem most igazán rám fér a lazítás!
Olyan jó ötlet ez a napló!!!! Fogok is csinálni! A tegnapi kifogás, hogy 8tól 10ig nálam ordított Lili, utána beküldtem apját 11ig meg nála ordított így nem volt erőm elkezdeni.
Én diétázni nem fogok, most a szoptatásra fogom, de ez csak kifogás, mert én soha letemben nem bírtam diétázni, pedig a kg-k rólam sem mennek le önként és dalolva.

Szilvi: mire elviszem neked a gatyót Lili ki is növi.

Andi: mostanában nagyon ritkán jössz.

Dolli: én jövő héten lehet megyek Újpestre, de még nem 100%. Majd szólok, hátha neked is menned kell.

Ha valakinek van valami ötlete Lilire nézve, kérem ossza meg velem.

Erre jutottam:
Reggel 8:30nál tovább nem hagyom aludni.
A délutáni alvást 3-5ig megpróbálom áttenni 2-4ig- re.
Nem kap 3szor főtt kaját, csak 1szer ebédre.

Ennyi jutott eszembe.

Lini
Kép
kicsi lini

Orsi!
Szülés után kb 10kilóval voltam nehezebb mint azon a lovas képen. :lol:
Most viszont magamra szedtem vagy 6-7kilót :oops:
Nevetséges,de a Fanni után volt ugyan ez.A Szabi után nem híztam meg ennyit,vele inkább nem ment le a súly szülés után.
Amúgy én abban bízom,hogy ez a jelenlegi szülés óta felszedett + kb 2-3hóa alatt jött fel rám,vagyis elég gyorsan,és remélem hasonló gyorsan le is megy.Talán még nem kövült rám :lol: :lol:

Torna..Ne szórakozz már.Én egész nap tornázom.A kezemnek már izomláza van az állandó billentyű ütögetéstől :lol:
ÁÁÁ lusta vagyok egyenlőre.Úszni kéne,csak a Regi mellett ezt még nehéz megoldani.Viszont ha kb olyan lesz a súlyom mint szülés után akkor megígérem,hogy csatlakozom hozzátok :lol:
Szerintem kb 1-2hónap.Ne felejtsétek el,és emlékeztessetek rá néha!Ugyanis hajlamos vagyok az eltunyulásra...
Viszont ami a mozgást illeti.Anno mikor lefogytam kb.ugyan ezt a fogyit csináltam,csak durvábban.Akkor ittam ész szedtem a szűzteát.Ezt azért most kihagyom a Regi miatt.És heti 2x vízi torna utána úszás,és heti kb 5-10óra közti lovaglás.Azért így nem volt nehéz lefogyni.

Lini!
Nem hiszem,hogy a kaja lenne a ludas.Viszont ha van még elég tejed akkor nem kell ennyi főtt kaja.Egyeltalán,miért kezdtél ennyi főt kajcsit adni Lilinek?
1éves korig ha van tejcsid akkor annak kéne lennie a fő tápláléknak.Ha nincs elég mint Hajninak akkor az más de Ő előbb is kezdte a hozzá táplálást..
Szerintem bőven elég az 1főt kaja és gyümölcs délelőtt délután.
És a kajákat szopi után ne előtte!

mimi12

Lini: a főtt kaja az 3× főtt zölséget takar?
Én ehhez tartom magam és bevált:
[quote]R írta:eggeli: Utolsó előtti étkezésként ezt váltjuk ki, ha 6 hónaposan
kezdtük a hozzátáplálást és nagyjából 2 hetente váltottunk ki 1-1
szopizást, akkor valamikor 8 hónapos kor után kerül sor a reggeli
kiváltására. Ebben a korban már meglehetősen változatos reggeliket
adhatunk, kaphat a pici gabonapelyhet, tejpépet, ha már tud rágni,
vajaskenyeret, sajtot, joghurtot, tejfeles kenyeret, vagy tejfeles-túrót
is ehet reggelire. 10-11 hónapos kor körül már tojásfélékkel, lekváros
kenyérrel, tejbegrízzel gazdagíthatjuk a választékot.
Tízórai: Itt valamilyen gyümölcsöt érdemes adni életkornak
megfelelően.
Ebéd: Kezdetben az életkornak megfelelő főzelékek, aztán
fokozatosan azt is eheti a baba, amit mi eszünk
Uzsonna: Ismét lehet gyümölcsöt enni.
Vacsora: Hasonló, mint a reggeli, de lehet főzelék vagy tejpép is,
ízléstől függően.

Lehet sok a pocijának a főtt hami?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piriczkihajni 2010.01.06 12:55-kor.

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Megjött anyum! :D Majd jövök!

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Húúú ti aztán termeltek! :-)
Tegnap dolgoztam... ma itthon vagyok, úgyhogy tudok írni:-)

Mia! Most nézem a képeidet! Nagyon szép kisfiad van! Azok a Tigris rucis képek nagyon édesek!:-) Petrának Micimackó és Tigris a kedvence. Még nem nagyon mond csak egy-két szót… a Tigrissel azért próbálkozik: Tgrrrrrs… valahogy így hangzik :)
Doki néninek már rég lehetett kisbabája… mi az hogy sok az egybe 9 óra alvás???? Így legalább kap egy kipihent, friss anyukát a baba! Olyan idétlen tanácsokat tudnak adni… nekem néha egyik fülemen be, másikon ki! Szerintem te is jobban jársz, ha így teszel!
Én fél éves kor után nem is hordtam Petrát csak 3 havonta. Soha semmi újat nem tudtak mondani.

Dolli! Csak hónap végén vagy február elején akarok dokihoz menni. Akkor leszek kb. 8 hetes, és úgy emlékszem akkor van egy kötelező UH.
Én egyébként 2,5 napot voltam kórházba Petrával. Olyan gyorsan hazaküldtek, hogy csak kapkodtunk össze vissza, hogy férjem be tudjon jönni értünk.

Én sem örülök most annyira a hónak… holnap reggel anyósom jön Petrára vigyázni amíg én dolgozom, de nem szeret/mer hóba vezetni… remélem azért nem hagy cserbe :)
De azért ha felkel Petra kimegyünk kicsit hógolyózni :D

Orsi! Na ezzel nagyon egyet értek!
„Jobb ha Tőlem tudod, hogy nincs miért szégyenkezned!
Az megint más tészta ha szeretnél vékonyabb, fittebb lenni! De szégyenre nincs okod!
Tudod ki szégyenkezzen, ha valaki nem szült gyereket, mert félti az alakját, vagy túl kényelmesen él!
Vagy szégyenkezzen az aki elhagyja a gyerekét, férjét!”

A drasztikus fogyókúrákkal meg többet árt valaki a szervezetének mint használ… szerintem… és tapasztalatom is van sajnos ezen a téren. Évekig próbáltam 56-58 kg-on (normál/megtartható súlyom 62-63 kg) tartani magam… mindez heti min. 3 edzéssel + infraszauna + diéta + zsírégető szerek. Aztán amikor gyereket szerettünk volna, és abbahagytam a fogamzásgátlót hónapokig nem tudott beállni a menzeszem… meg egyéb bajaim is voltak annyira le volt amortizálva a szervezetem (HPV…stb.).
Szóval én mindenkit óvatosságra intek a drasztikus fogyókúráktól! Csak szép lassan! :)

Edina
Kép
Kép
csszedina

Lini! Mi így ettünk amikor elkezdtük a hozzátáplálást. Persze Ti a tápszer helyett anyatejet esztek :)

Reggeli (amikor ébredt, átl. 1/2 7): tápszer
tízórai (1/2 10-10óra): gyümölcs
ebéd (1/2 1 -1óra): főzelék (ami az életkornak megfelel)
uzsi (1/2 5): tejpép
vacsi (fürdés után, lefekvés előtt kb. 1/2 8): tápszer

Egyik barátnőm nemrég volt nálunk... 6 hónapos a fia... én úgy meglepődtem (de nem szóltam neki, mert mindenki azt csinál a gyerekével szerintem amit ő jónak lát). Ebéd így nézett ki: főzelék, utána gyümölcs, utána még egy kis tápszer!
Mondanom sem kell, hogy gurul a babócája!

Edina
Kép
Kép
csszedina

Szasztok!

Csak kapkodom a fejem, micsoda fogyiklub alakul itt!! Én hozzászolni nem sokat tudok, de drukkolok mindenkinek!!!!
Nekem szerencsére sikerült kemény 1kilót felszednem az ünnepek alatt.... :D De még így sem vagyok a versenysúlyomnál.

Zsand, hétvégén ha megyünk papusékhoz akkor megnézem a régi futrinka babakocsit, hátha műxik még, és akkor azt is elvihetjük....
Örülök, hogy alakul a vérnyomid! Abbahagytad azt a gyógyszert amit említettél, vagy a pihi tette meg a hatását?

Andi, igen a Mónihoz mennénk/mentünk volna. Gyertek Ti is szánkózni!!!!!!!! PLÍÍÍÍÍZ

Lini, nem lehet, hogy a foga? Vagy front? Gatyó: majd a hosszába is betoldunk :lol: Hánykor szoktatok sétálni menni?

Mia, akkor "szar"-os estéd volt?! :wink: :lol: Tudnak alkotni ezek a lurkók :lol: Láz nem volt?

Dolli, félnapos nátha????! Nem tudom mitől lehet…
Az jó, hogy nem vagytok betegesek mostanában! Mi annál többet :( ez az új környezet, gyerekek, bacik, de majd belerázódnak, mert amúgy nem betegesek!
Kórház: hidd el, neked jobban fog hiányozni, mint Te neki ! Legalábbis nálnk így volt, olyan jól elvolt a nagyszülőkkel, hogy észre sem vette, hogy nem vagyok ott… Anyud épségben megérkezett? (Most olvasom, hogy igen... jól van! )

Hajni, párod munkahelyén mit szóltak, hogy nem lesz jogsi?
Édes lehetett Lili ahogy fedezi fel a terepet!!!!

Mimi, jó vékony voltál!!!! De jó az a kép is ahol Regivel vagy! Nem is láttam! Orsi mért dugdostad eddig?
De jó, hogy Regibaba megkönnyebbült! Lili hasfájós volt, és mikor elkezdtem a hozzátápit szegénykém, az első kakálás nagyon megviselte, mert már nem folyékony volt, hanem keményebb és nem merte tolni :( aztán csak sikerült, de azóta is ő az a bogyózós fajta.

Orsi, milyen kis rafinált Bubu! :lol: :lol: Kis sumák.... :wink:
Azuram benne van a szánkózásban!!! Mikor, hol talizunk? Remélem nem olvad el addig!!!!

Hánytam, egy kis havat délelőtt, olyan jó levegő van kinn, úgy szeretem! Aztán ebédeltünk, Lili jól beleborította a mákot a tésztájába.... :shock: :lol: tök fekete volt. Bubó meg azt mondja nekem: Kérek, kakukkteát :lol: :lol: Kakukkfűteát szokott mostanában inni :wink:
sylph

Edina, ennyit hogy bírt megenni az a szegény gyerek(barátnőd kisfia)? :shock:
Hány hónap lesz a két gyerkőc közt? Kb. 20-21 ha jól számolom, nem? Bubó és Lili közt 20hónap van :lol:
Nem sok... :D nem félsz egy kicsit? Az eleje nehéz egy kicsit, de most úgy élvezem, hogy együtt játsznak, ökörködnek.... együtt nőnek fel... :lol:
sylph

CSOPORTOK!

Google: Brigi, Hajni, Mimi, Andi, Ditke, Lini, Orsi, Dolli

Windows: Mia, Mimi, Dolli, Orsi

Többiek? Ment a meghívó? Megkaptátok? Mi legyen? Melyik maradjon meg? Amelyik nem kell, törlöm! :D

Edina, minnyá' küldök Neked is!
sylph

Megkaptam a meghívót, köszi! De nem kellene hozzá egy jelszó is??? Nekem e-mail címet és jelszót kér... vagy mit csináljak?

Akkor mesélhetsz néhány tapasztalatot!
Tulajdonképpen mi így akartuk... 2 évet... ebből lett 19 hónap, mert nem számítottunk rá, hogy egyből sikerül! :oops:
Én amitől tartok, az az, hogy hogyan fogok közlekedni a két gyerekkel. Mivel én nem vezetek, ezért majd ezt meg kell valahogy oldani... most a kenguru tűnik a legjobb megoldásnak a kicsi számára.
Nagyon nem bírom a bezártságot, úgyhogy muszáj lesz valahogy megoldani! Ezért is vállaltam el a mostani munkámat, mert így néhány nap kicsit máshol is vagyok, mással is foglalkozom... most csinálom amíg lehet, aztán 2 évig leginkább csak a gyerekeknek fogok élni. Nagyon bizakodó vagyok... föltöltöm magam előre energiával, és remélem, hogy minden rendben lesz! :-)
Aztán biztos szuper lesz, hogy ilyen kis korkülönbséggel itt lesznek Ők egymásnak! :-) :-) :-) Mert egy testvért szerintem semmi sem pótolhat!

Edina
Kép
Kép
csszedina

21 hónap lesz közöttük... már számolni sem tudok könyvelő létemre :oops:

Edina
Kép
Kép
csszedina

Mi még csak most ebédelünk, mert olyan nehezen tudtam becsalni a gyerkőket!
Volt a fagyóban húsleves, ahhoz főztem egy kis cérnametéltet, és csináltam egy kis mákosgubát!

Szilvike! Thjobban vad mhár????? :lol: Annyira édes hangod van így náthásan! :lol:
Remélem nem olvad el estiga hó, most 0 fok van, remélem ahogy megy le a nap, hűl egy kicsit! :shock: Csak még egyszer hadd szánkózzunk lécci-lécci-lécc! :cry:

Mia! Jaaaaaaaj nagyon köszi a sms-t, sajna nem gyütt át, ne haragudj, hogy feleslegesen dolgoztattalak! :oops:
Holnap várlak! :wink:

Linike! Igen jól emléxel, paraffin gépet kaptam, a sógórnőm kezén próbáltam ki naggggggyon jóóóó! Annyira szeretném magamnak is, de egyedül nem megy! Apát meg kérhetem! :?
Először kicsit lassan olvasztotta fel, mert tömben volt a paraffin!Nagyon fincs barack illata van, csodaszép lett sógórnőm keze, még a kirepedezett részeket is rendbe rakta!
Januárban a japán manikür mellé ingyé ki lehet próbálni! :wink:
Persze-persze, majd szólj ha szeretnél jönni masszázsra!

Én nem tudom mi lehet a baj, én már nem is emléxem miket ettek csimók! :oops:
Mi valahogy így: hajnal szopi,
reggel gyümi,
tízórai szopi,
ebéd főzi,
uzsi szopi,
vacsi tejpép,
fürdés után még szopi.

Én azon gondolkodtam, hogy mivel Lilit szopival nyugtatod, lehet túl sokat eszik és kicsit nehéz neki az emésztés, megterheli a pociját! nem lehet????
Aztán lehet tök nagy badarság! :oops:

Alvás tovább aludna mint 8:30????????????? :shock: nem cserélünk gyereket???Bár lehet hirtelen örülnék a fél 9-nek, ha az enyimek 6-kor dorbézolbnának nálad! :wink:

Enyimek 6-7 felé keltek, vagy korábban, kb 10-től délig volt az első alvás, délután meg 3-5-ig.
Bogit 8-kor leraktuk az ágyába és rögtön elaludt!Sosem ringattam, sosem altattam, saját ágyba beraktam és kész! Sosem raktam az ágyába csak alvásidőben és akkor rögtön tudta, hogy alukálnia kell!
Nem lehet hogy nagyon meleg a szobája??????Csak azért gondolok erre, mert ha leviszed a frisslevegőre, annyira imádja, hogy rögtön elalszik!Hálózsákban alszik???? Nekem pl egyik gyerkő sem türte el. Baldachin, fejvédő? Bubu pl. utálta és mindig letépte, hogy kilásson és akkor nyugodott meg.

Ha meg érzel magadban kellő erőt megpróbálkozhatsz leszoktatni az altatásról, az éjszakai szopiról és ezzel egyidejüleg rendeződni szoktak a dolgok!
Én azt szoktam mondani, hogy a gyereknek sem jó ez a nyűglődés! Ha éjszaka nem alszik, nappal nyűgös, akkor nem köti le semmi, csak sírás van és nyűglődés! :cry:
Szerintem inkább akkor kell sajnálni a gyerkőt, nem pedig abban a 3 éjszakában mikor kicsit bekeményítünk! Megjegyzem, hogy az első éjszakát végigbőgtem, nem aludtam egy percet sem!Nem magára hagytam hanem csak 15 percenként mentem be és akkor sem vettem fel, csak megpuszilgattam, simogattam, beszéltem hozzá!Szerintem egy baromság, hogy ettől elvész a bizalom a gyerekben! Nem azért bízik benned, mert éjszaka ringatod és szoptatod! Fruzsinál akkor jött el ez a pont mikor a menetrend szerű szopi felborult, 21h után mindig hajnak 2-kor kelt utána 5-kor! Ezzel semmi gond nem volt! Nyekkent egyet már cicin is volt, kb 5 percig voltunk fent!Viszont egyik napról a másikra elkezdett kelni éjfélkor és utána óránként! :shock: Másnap borult az egész napirend, nyűgös volt, nem érdekelte semmi, nem aludt rendesen.
Nekem Mariannka tanácsolta, hogy MOST akkor be kell keményíteni, mielőtt egy rossz beidegződés lesz!
Első éjszaka 2 órát sírt, másnap 3/4-et, harmadik nap felsírt bementem visszafeküdt és alukált reggelig!Visszakaptam a kis mosolygós babácskámat! :D Nem bántam meg és nem érzem magam emiatt genyó anyukának!

De ez mindenkinek a saját döntése, csak azt szoktam mondani, hogy bele kell kalkulálni, hogy akár évekig problémás lehet az altatás, éjszakai alvás, mert utána elkezdenek átmászkálni az ágyba! Bogi is átjön néha, de gond nélkül vissza lehet vinni a saját ágyába!Csak már olyan nehéz hogy én nem bírom, és ha Apa nem ébred fel, akkor kevés 160 széles ágy! :?
Van ismerősöm ahol már 6 éves a gyerek és köztük alszik! :shock:

Mia! FEL NE KELTSD AZT A GYEREKET AKI 9 ÓRÁT ALSZIK!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Bogi is ugyanilyen volt, amíg nem volt Bogi nem hittük el, hogy tényleg van ilyen gyerek, azt hittük csak kamuznak a szülők, hogy felvágjanak vele! :D
Vendég

http://bebilap.hu/csecsemogondozas/aludj.htm

Na ez az a könyv ami megosztja a kismamákat.
Valaki lehordja a sárga földig, valakinek meg nagyon bejön. :wink:

Én Bálintnál nem ismertem mégis nagyon sok tanácsát ösztönszerűen megfogadtam! :shock:
Vendég

BAsszus!!! Tettem az olajba a húst és telibe lefröcskölte a csuklómat. Beszarok úgy fáj!!!! Folyatom rá a hideg vízet de ez nagyon fáj..... :cry: :cry:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Jaaaaaj Hajni! Ne máááááá!
Tejfölt tegyél rá, vagy tojásfehérjehabot(persze ilyenkor nem fog az ember habot verni :? )
Panthenol????Nincs otthon??
Vendég

húúú Orsi köszi a villámgyors tanácsot. Tettem rá tejfölt, így most kicsit jobb.. ( persze mert még hideg a tejföl :? ) Soha nem égettem meg magam így lemaradtam a praktikákról. Csak azt tudtam, hogy rögtön hideg víz alá kell tenni. Csak hát rögtön nem kezdett el fájni... :? Na mindegy, azt hiszem beszerzek Phantenolt. :wink:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Hűűűű bammeg, nem szabad tejfölt rakni rá mert zsíros! Mossad le gyorsan, csak víz jó rá!

Én is most olvastam utána, de aakor ez egy rossz tévhit amit nagyanyáink is használtak! :shock:
Vendég

Tojásfehérje az elvileg jó, de a neten tök ellentétes dolgokat írnak!
Vendég

[quote]A írta:z égési sérülés kezelésének első lépése a károsodás tovaterjedésének megakadályozása. Ez elsősorban az égést kiváltó tényező eltávolítását jelenti. A sérült testrészt hideg - nem jeges -, lehetőleg folyó víz alá kell helyezni 15-30 percig, ez megakadályozza a hőhatás szöveteken belüli terjedését. Nagyobb testfelületen, több végtagon történő égés esetén a hidegvizes zuhanyozás vagy kádfürdő a hatékony. A hűtést minél előbb, lehetőleg azonnal meg kell kezdeni. Az égéstől számított kb. 20 percen túl a hűtés már nem enyhíti az égés súlyosságát, de a fájdalmat csillapíthatja. Nagyon fontos, hogy a köztudatban szereplő zsiradék, tejföl, stb. égett területre történő kenését mellőzzük: ez tárolja a hőt és komoly fertőzési forrást jelent.

Ha az égési sérülés elsőfokú, a folyóvizes hűtés után a bőrt hidratáló krémmel védhetjük a berepedezéstől, a hámlástól és a további kiszáradástól. Ha a seb hólyagos, vagyis másodfokú, akkor indokolt lehet a hólyag megnyitása, és a váladék lebocsátása, de ezt csak steril körülmények között, szakember végezze. Steril gézlap felhelyezése és napi kétszeri cseréje vagy még inkább a korszerű, fájdalmatlan és ritkább kötéscserét biztosító hidrokolloid- vagy filmkötszer gyorsítja a gyógyulás folyamatát. A fájdalmat vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal enyhíthetjük.
Vendég

Orsi: nekem bejött a tejföl! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

De aranyos vagy, hogy utána olvastál!!!! :lol: :lol:
Na hát többek között ezért is szeretlek annyira Titeket!!!! :lol: :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Szasztok!

Hajni, hogy van a kezed? Szegéynke :cry:

Edina, a Te emilcímedet és egy akármilyen jelszót adj meg. Mindkettő meghívót megkaptad?
Mi is elterveztük, hogy nem védekezünk és majd jön ha akar, mert ugye Bubó nehezen jött.... és Lili fogtamagát és jött, szinte rögtön! :lol:
Jogsid nincs?

Orsi, köszi, sehogy sem vagyok... nem tudtam aludni, mert a számon kellett venni a levegőt, de akkor meg kiszáradt a torkom és elkezdett kaparni, és majd meg fulladtam.. :cry: hüpphüpp
Képzeld van nekem egy kézápolós ajándékutalványom, valamikor igénybeveszem és akkor megnézem, elmondod mit hogyan kell és belelógathatod a kezecskédet Te is! Jó?! Segítek!!!!
sylph

Orsi, asszem' én az ellentábor vagyok... :oops:

"Mit nem szabad tennünk gyermekünk elalvása érdekében?

Babakocsiban tologatni
Bölcsőben ringatni
Karban ringatni
Fogni a kezét
Énekelni
Autóban kocsikáztatni
Simogatni
Az ágyunkba venni
Hagyni, hogy a végkimerülésig szaladgáljon"

Hááááát, van benne igazság, de nagyon brutkónak hangzik!
Ne simogassuk, ne énekeljünk, ne ringassuk..... én úgy szerettem hozzájuk bújni :wink: velük aludni, persze egyszer eljött az a pillanat, mikor az ágyukba szoktattuk, húzós volt, Lili nagyon sokáig tudott üvölteni, de átszokott. Most a saját ágyukban alszanak, néha felébrednek, reggel van hogy átjönnek, de ez nem zavar minket, ez nem rossz! Igaz az elalvással még gondok vannak,de szerintem az is megoldódik majd...
sylph

Mimi a főtt kaja nálam főtt cukinit jelent tejjel hígítva, vagy krumplit tejjel hígítva, vagy körte. Szóval semmi nagy kaja. A mennyiség meg nem sok kb. 4-5 baba kanálnyi. Az sok?
Szeret enni Lili és szívesen ette, volt hogy még kért is utána, de nem adtam többet. Ma ebédre kapott krumplit, tejjel, keksszel. Úgy beburkolta, hogy csak lestem amikor közelítettem a kanállal tolta előre a fejét bekapta a kanalat, leette róla a kaját „megrágta” majd amikor készen állt a következő adagra,döntötte előre a fejét és tátotta a száját. Olyan cuki volt!
Szóval úgy gondoltam, ha szeret enni, miért ne adnék neki. Lehet hiba volt?

Reggel szopi,
Uzsi gyümi
Ebéd valami főtt zöldség tejjel,1 óra múlva szopi
Uzsi szopi (tegnap evett először ua. mint ebédre eddig mindig szopi volt)
Vacsi szopi

Na ennyi, de én nem úgy érzem hogy a hasa miatt nem aludna. Nem fájlalja, nem húzogatja a lábát….
Ma délután letettem 2kor úgy üvöltött mintha az élete függene tőle! Megnyugtattam adtam neki cicit cumi helyett, de nem evett csak cucizott rajta és így el is aludt kb. 5 perc alatt. Aztán 40 perc múlva kiosontam pipilni, mondanom sem kell egyből felébredt és sírt visszaaltatni nem tudtam. Mondjuk most egész jó a kedve. Olyan mintha az alvástól félne.
Ja és amit tegnap is mondtam apának, hogy hétfő óta csinálja ezt a nem alvás dolgot és hétfőn ment el apa ismét dolgozni. Hétfőn se reggelizni se ebédelni nem akart! Megjött apa és egyből evett szépen. Mondtam is apának, hogy jöjjön be este, hogy lássa nem veszett el, de beszélhetek én neki! A végén meg csak nála aludt el!
Na majd meglátjuk mi lesz ma este

Lini
Kép
kicsi lini

Szilvi ! :D

Pont akartam mondani, hogy ha már skacok oviban vannak, gyere mááán át csacsogni és leköltözünk a szalonba! :wink:
Megköszönném ha segítenél, mert amíg a Te kezikéd be lesz paraffinozva és csomizva addig én pont meg tudom csinálni enyimémet!A lógatás még oké, de nem tudom egyedül bezacsizni és felvenni azt a kesztyűt! :roll:

Nadon aranosz vadol! :lol:
Vendég

Hajni: én rendszeresen megégetem magam nekem az irix és a hideg víz vált be :lol:

Lini
Kép
kicsi lini

Sziasztok!

Ti ma aztán jó sokat írtatok és én csak felületesen olvastam vissza!

Hajni!
Én azért nem szeretem égésre a hideg vizet, mert amikor abbahagyod nagyon fáj.
A tejfölt én is hallottam, de látom Orsi azt írja a zsír miatt nem jó!!
Nagyon sajnálom, jobbulást!!!

Lini!
tudsz a babakocsiról képet küldeni?zsand@freemail.hu

megyek, mert a család többi tagja szánkózni szeretne velem együtt!!

ma volt a védőnő, ő is azt mondta, feltehetőleg a front nyomta meg a nyomásom, de figyelnem kell!!
Új védőnénink van, Dorina csoporttársának az anyukája, nagyon rendes, jó fej.

Szilvi!
Jobbulást!

Orsi!
hogy Te milyen előrelátó vagy, már Valentin nap is kipipálva. Gyerkőcök hol lesznek???
Ez tök jó ötlet, lehet, én apa is valami hasonlót kap:)))

Hajni!
Szegény párod, aki egyszer megszokja a kocsival közlekedést annak nehezebb utána a buszozás, meghát strapásabb is, nincs valaki kolléga, barát rokon, aki pont abban az időben jár dolgozni és egy irányba mennek???

itt se..........................
Vendég

Szilvi!

Ez a felsorolás arra vonatkozik, hogy az altatásnál mihhez ne szoktassuk hozzá!
Én énekeltem,ringattam, pusziltam, fogtam a kezét, simogattam, ágyunkba vetük, de ezek a mindennapos mókáink részi voltak, nem az altatás része!
Mindent ugyanúgy csináltam ahogy mindenki, csak mikor azt akartam, hogy alukáljon, mert úgy láttam már fáradt, akkor nem kezdtem a popiját rázni, hanem beraktam az ágyikójába, bújtak a kisbuksijukkal a paplanba, magukhoz húzták a kedvenc nyuszikát, kutyit, rongyit, cumiztak és kb 5 perc alatt alukáltak!Amikor felébredtek meg kikaptam az ágyból őket és ment tovább a móka!
Ez tényleg szokás kérdése!
Ez pont olyan: Lilit ha berakod az ágyba fogod a kezét, simogatod közben, énekelsz neki és addig ottmaradsz vele amíg el nem alszik?
Vagy ha álmos csak simán beviszed az ágyikójába? Ez önálló alvás képességével nem rendelkeznek a babák, tantani kell őket!
Pont most megy erről a műsor a Life networkon! :D
Tényleg nagyon sarkítva olvassa az ellentábor ezt a könyvet! :shock:
Vendég

Lini, akkor lehet hogy itt a bibi! Megszokta, hogy apája itthon van s most hiányzik neki! Jövő héten talán jobb lesz, rájön, hogy megint kettesben vagytok egész nap, nem?

Orsi, megdumáltuk! :lol: Majd együtt ülünk a parafinban :lol:

Zsand, köszi!
sylph

Orsi, nem sarkítva olvasom! :wink:
Van benne sok igazság! De nekünk így volt jobb, így éreztem jónak, ez attól lehet, hogy nem jó, de nekünk az volt.... :D A mai napig hétvégenként, ebéd után együtt megyünk aludni a nagyágyba, és úgy szeretem ha hozzámbújnak :oops: ők is szeretnek így aludni.
Persze a hátulütője is meg van, mert nem tudnak egyedül elaludni.... de majd azt is megtanulják! Most azon vagyunk :wink:
Bálintnál van az mostanában, hogy nem akar egyedül a sötétben lenni a szobájában, apja bújik hozzá, pedig mondtam neki, hogy jobb lenne ha nem menne be, mert BUbó már nagy, tanulja meg.... mndegy valahogy csak összejön.... :wink:
sylph

Ez egy tök jó cikk!

Érdemel elolvasni!

http://www.babakukk.hu/tartalom/Edes_alom

A nyugodt alvás nem a szülőkért hanem a gyermekért van!!!!!!
Vendég

Ja, és megpróbáltam én is ezeregy rongyibongyival, bújkálóval, de nem kellett nekik semmi sem! Cumijuk sem volt!
Szóval a próbálkozás meg volt, de szerintem ezt is babája válogatja, vannak akiknek elég a rongyibongyi, és vanakinek csak az anya jó.... :wink: Nem?
sylph

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?