Új privát üzeneted érkezett!

Szép reggelt mindenkinek!

Képzeljétek, már látom a végét. Most már csak néhány stilisztikai gondom van + a helyesírásellenőrzés, de úgynéz ki, hogy ELKÉSZÜL A SZAKDOGÁM!!!!! :lol:

Igazából nem ezért írok.
A nagy családunkban elég sok a kisgyerek, így innen-onnan biztosan kapunk majd valami. A múlt héten egyik unokatesóm már küldött egy csomó könyvet meg videókazettát és egy tündéri kis pulóver is volt a csomagban: fehér, gombos, kötött és egy csíkban rózsaszín ( :shock: ) minta fut rakta körbe. Azt hittem, valamelyik gyerkőcének volt a pulcsija (2 lánya, meg egy fia van). De aztán tegnap teljesen ledöbbentem: kiderült, hogy azt a pulcsit még anyukámtól kapta, és az enyém volt!!! Teljesen meghatódtam!!! És állítólag most már megtalálta a hozzá tartozó kis sapit és rugdalózót is!
Vajon mit is jelenthet az a szín?????

Gyönyörű napot mindenkinek!
Puszi

Eszter és Enikő

Kép

11.11. anya 6 hetes kontroll
11.20. Eszti csípőszűrés
s.eniko

Jó reggelt! :D
Kata nagyon szép a szüléstörténeted! :)
Bessy!
Mai teszt?!
Vicuska!
Ha lesz gép,kérjük ám azt a képeta frizkódról! :)
Képzeljétek,szombat éjjel meglátogatott piri anyó :evil: nem'tom,talán be akarja hozni az egy éves kimaradását,mert úgy ömlik belőlem a vér,mint állat,meg görcsölök is :twisted:
Hál'isten Bencusom azért elfogadja a cickót! 8)
Nálunk most 3 napos falunap volt,Patrikom táncolt,majd délután dobok képet! :D

KépKép
KépKép
andesz78

Kata!

Nagyon meghatóan írtad le a történetet,itt ültem este és eszembe jutott mikor a Rékát szültük...jól megkönnyeztem ezt a történetet is.. :oops:
Voltunk koraszülött gondozáson ott mondta a dokinő hogy kaki gondra használjunk szélcsövet..ez egy kis gumicső gyógyszertárban kapni...elég drasztikus 1x megpróbáltuk és sípolt mert jött ki a puki..aztán meg a kaki is...

Andesz
Sajnálom a pirit..a múlt héten már nekem is megjött 1hétig görcsöltem...(pedig állítóalg szülés után már kevésbé vannak görcsök)kitartás elmúlik hamar!!

Eniko
Szuper hogy már itt tartasz,ha látod a végét akkor már tényleg nincs sok hátra!Csak ügyesen!!

Mindenkinek szép napot!
Vendég

Jó reggelt!

Kata, gyönyörű volt a szüléstörténeted. Reménykedem hogy hasonlóan fogok érezni, de félek attól hogy én majd nem tudom így leírni.

Bessy, várjuk a tesztet!

Enikő, nagyon örülök a szakdolidnak. Látod megy ez. :) Kislányt szeretnétek? Nagyon drukkolok.

Andesz, sajnálom pirianyót. Látom mindenkit hamar megtalál, pedig bíztam abba hogy sokái távol marad tőlem. Nem sok esélyem van. Várjuk a képet.

Kriszta, ez cső tényleg drasztikus lehet. :? :shock:

madiani

Jó reggelt! Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és jól telt a hétvége, bár szombaton elég gonosz idő volt.
Vasárnap meg sütöttem főztem a párom szülinapja és anyukám névnapja alkalmából. Legközelebb étterembe akarok menni.

Vicuska: Irigyellek. Nekem is van hajam, mármint a fiókban :) de nekem utána kijött egy csomó hajam amikor kiszedtük. Lehet hogy nem bírta a súlyát?

Ringató: Érdemes megkérdezni még a Mikka-Makkát, ott is vannak ilyen jellegű foglalkozások. Mikka-Makka a Sarló elején van 10 emeletes házak mögött.
http://www.mikkamakka.hu/new/szekesfehe ... p?tarid=32

Ani: Szép pocakód van, a babaszoba meg egyenesen álom :)

Kata: Ha a baba jó kedvű akkor és szépen fejlődik akkor szerintem nincs semmi baj. Az hogy ritkábban kakli na bumm... Kicsit lassú az anyagcseréje.
Kitartás az oltáshoz, majd meséld el hogy vislete a Manócska :)

Kriszta: Annyira jó hogy bújik hozzád :) Barnika már leszokott erről, engedélyt kell kérnem hogy hozzábújak. Erre ő: "Anya most ne légyszí, de azért szeretlek." Hiányzik a kis buji buji ... Olyan gyorsan megnőnek.

Bessy: Nekem pont ilyen volt a tesztem mint a tied, mondjuk kicsit halványabb. A halvány csík is csík! Gratulálok mégegyszer, pihizz sokat. Látom szerdán mész UH-ra. Nagyon izgulok :)

Gabi: Dorottyához mentek? :) Nagyon édik a babák. Barninak sajnos nem tetszett a merülés, így ki is maradtunk :( Nem egy halacska típus ma sem node sebaj, attól még nagyon mókás a babaúszás :) A végefele a babák szája kék és didereg de egyikük sem sír hogy fázna vagy hogy ki akarna menni :)

Enikő: Kitartás a sulihoz! :) Egyébként te nem eszel? Úgy irigyellek, én máris híztam még egy kilót pedig pocakom sincs még nagyon mármint babapoci. Háj az van :( Olyan fura mert nemrég sikerült tök szépen lefogynom ...
Ha a baba jól van, szépen fejlődik akkor nem hiszem hog y asúlyod miatt kellene aggódnom. Gyümit egyél sokat.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Lányok! Fehérváron van érzéselenítésre lehetőség? Én Barnikát ugye Móron szültem, ne ott aztán semmilyen érzéstelenítésre nem volt lehetőség.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok Csajok!

Először is köszönöm én is a névnapi jó kívánságokat!

Nem vesztünk el, csak mi már most nagy jövés-menésben vagyunk.

Ami mostanában történt velünk:
Lejárt anyósom két hetes mandátuma is nálunk már 13-án. Azóta kettesben vagyunk Grétivel. Egész jól megy nekünk. Igaz a múlt héten esténként még jött anya segíteni a fürdetésnél.
A napjaink nagyon jól telnek, minden nap anyáknál vagyunk, azért mégis jobb a családi ház, mint a panel. És ezért is jövök ritkán, mert anyáéknál nincs net.
Gréti még mindig nagyon jó kislány. Csak eszik és alszik, vagy ha nem is alszik, akkor is elnézeget a kiságyban csendben. A pocakját nagyon szereti, már 5,11 kg. Mindenki azt mondja, hogy olyan mint egy 3 hónapos baba (igaz nagyon sokat dob a hosszú haja).
Lelkiekben még mindig nem vagyok az igazi, sokszor ott állok a kiságy mellett és csak sírok. Hát ez van.

Bevallom nem olvastam vissza mindent, csak beleolvasgattam.

Bessy
Nagyon örülök, hogy zebrás a teszted! :lol:

Ani
Tetszik Roni bútora, kiságya, jó lesz a gyerekszoba!

Enikő
Már tényleg akkor nincs sok hátra a suliból! Már nagyon jó érzés, hogy csak formázgatni kell a szakdogádat, nem? Én azt már mindig élvezettel csináltam, és hatalmas élmény, amikor bekötve lesz már a kezedben!

Kép
tand

Tand: Örülök hogy Gréta baba ilyen jó baba, de kicsit szomorúan olvastam amit írtál. Nem tudom miért.
Sírás az szerintem természetes. Szülés után én is sokat sírtam. Képeket tehetnél majd fel ha lesz időd :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Jó reggelt!

Enikő
Örülök, hogy már látod a végét.... :lol: most pénteken adod le ugye?
Jó neked, hogy nem hízol. :wink: A baba biztos szépen fejlődik. Aranyos a pulcsis sztori. :wink:

Andesz
Én is várom a képeket! :D

Kata
Drukk az oltáshoz. Remélem, Geri észre sem veszi. :wink: :D

Lányok, sajnálom pirit! :evil: Igazán megkímélhetné az ember lányát legalább amíg szoptat nem?

Tündi
Boldog szülinapot apának, anyukádnak boldog névnapot!

Tand
Örülök, hogy jól vagytok! Gréta tényleg nagyot nőtt, szép súlya van. Tegyél majd fel képet. Köszi a gratulációt! :wink:

Ani
Biztos, hogy te is olyan meghatóan fogod nekünk leírni a szülést, mint a többiek. :wink: :wink: Már csak 38 nap? :shock: és már megint egy évvel öregebb leszek, te pedig átéled a csodát. :wink:
bessy76

Bessy, 5 mp-ént frissítek! Hol az a kép?

Tündi, hát elméletileg van EDA, de gyakorlatilag nincs. Kéjgáz az egyetlen fájdalom csillapítás, ha jól tudom.

Tand, örülök hogy jöttél és hogy Gréta baba ilyen jó kislány. :) Én is sokat leszek anyuéknál, családiházba mégis csak jobb.

madiani

Kép

Megint elég sz@r minőségűre sikerült, de azért az látszik, hogy egy kicsit erősödött. :lol: :lol: (az alsó a mai :D )
bessy76

Gyönyörű!!!!!!! Egyértelmű az erősödés! Szerdán UH után már berakhatlak a kismamis tábliba? :wink:
Hány nap telt el a beülti óta?

madiani

Ani
Hát persze, hogy átrakhatsz, ha látszik már valami. Beülti óta 18 nap telt el.
bessy76

Nagyon szép! Akkor várjuk a szerdát...... Nagyon kíváncsi vagyok hogy 1 vagy 2 baba lesz. Topicunk első ikrei :D

madiani

Bessy: Párom és anykuám nevében köszönjük szépen :)

Ani: Elméletileg van de gyakrolatilag nem adnak? Ezt nem értem.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Tündi, a szülésznőm mondta hogy ha van 5-6 szülés egy nap, akkor kérésre nem adnak EDA-t mert csak egy orvos van aki adhat és annak készen kell állnia a komplikált esetekre. Egyszerre csak egy anyával foglalkozhat és ha te "csak" azért kérsz mert nem bírod, de nem indokolt, elveszed a lehetőséget attól akinek muszály lenne (mert valami baj van). Viszont jó pénzért fogadhatsz altatóorvost is (ugyanúgy mint szülésznőt, szülész orvost).
Én így tudom de a tapasztalt anycikák biztos leírják majd neked. Na meg az orvosodat is nyugodtan megkérdezheted.

madiani

Ani: Aha... Így már logikus. Azt hittem beadják vagy mi aztán kész. Altatóorvost is? Az nem túlzás már? :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Bessy
Az erősödés határozottan látszik! :lol: :lol: :lol:

Tündi
Lehet, hogy te még nem tudod, de sajnos nekem már csak Gréta baba van. 20 hetes terhes voltam, amikor a férjem meghalt egy autóbalesetben. Azóta csak Gréta tartja bennem a lelket, meg természetesen érte van miért tovább. Ja és a sors fintora, hogy a férjemre hasonlít.

Mindjárt rakok képeket!

Kép
tand

Na és akkor a képek
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tand

Tényleg csajok, nincs kedvetek egy talihoz? Már lassan kezd kijönni a jó idő, és jó lenne kimozdulni egy kicsit itthonról (mármint egy kicsit felöltözni, és nem csak melegítősen rohangálni!).

Kép
tand

Tündi, sajna ez van. Egyre jobban félek hogy csak ne legyen semmi bajunk soha, mert az egészségügy borzalmas.

Tand, de gyönyörű..... és milyen nagy már tényleg. Jó volna egy tali, májusba már nem dolgozom, jobban ráérek. Akkor már Roni is jöhet betöltjük a 36 hetet, bár azt mondogatom neki hogy május 15.-én szülessen. Ez a dátum nagyon teccik 2008.05.15. :) Bár nem én döntöm el, és az a lényeg hogy rendbe legyen minden.

madiani

Tand: Azt tudtam hogy egyedül maradtatok épp ezért olvastam kicsit (na jó nagyon) szomorúan a soraidat :(
Nagyon erős vagy!
Gréta baba nagyon nagyon tüneményes. És tényleg sok haja van :)
Barnikám is sok hajjal született, és már a kórházba kiszőkült :)
Ha tudok lehet hogy én is ferakok néhány képet ról amaikor pöttömke volt.

Néhány kép:
Kép Kis részeges :)

Kép

Kép

A talit én is nagyon támogatnám! Legalább személyesen is megismerhetnélek Benneteket :) Ugye mehetek én is? :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Tand
Gyönyörű Gréti!!!!! Nagyon nagy! És a haja is sokat nőtt. :D
bessy76

Tündi
Tényleg nagy haja volt Barninak is :D Ezek a grimaszok...tündéri! :lol: :lol:
bessy76

Bessy: A kórházba mindis felfésülték a haját punkosra :) Alig van kép amin nem grimaszol. Szörnyű ilyet mondani de annyira kis formátlanka volt szegényke, de kikupálódott :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Tündi, csodaszép volt (most is az) Barnika, sztem igenis szép baba. Nekem minden baba szép.....:)

Itt hagylak benneteket. Kérek ma egy kis drukkot, szintfelmérőt írok (szerencsére nem lesz több). A vonaton még tanulok kicsit de azért remélem menni fog.

Pusza mindenkinek.

madiani

Ani: DRUKK egy hatalmas!!!!

Tündi
Kép
Kép
trundike

Ani
Mennek a drukkok!!! :wink: :D
bessy76

Tudna nekem segiteni valaki?
Szerdán megyek hormonvizsgálatra , nagyon izgulok, az miből áll?
A héten megpróbálok válaszolni én is, van egy kis lemaradásom sajnos :oops: de Dorka nagyon izgága :D

Ágica
ágicaa

Ágica
Ne izgulj, csak egy vérvételből áll. :wink: :wink:
3. napi lesz?
bessy76

nem, a 21napi :-) számit valamit? hol veszik le a kórházban?

Ágica
ágicaa

Kép

Bocsika ez lemaradt:-)

Ágica
ágicaa

Ágica!

feltétlenül menj fel a 3.-ra a meddőségire a lányokhoz és kérd meg hogy ott ők vegyék le a vért és vagy átviszik ők a laborba vagy ha nem érnek rá te átviszed. :D

így nem kell 2 órát sorbanállnod a laborban a vérvételre :D

ha gondolkodnak, monnd, hogy dehát egy ismidnek is ők vették le... :wink:

Drukk! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nati!
Nekem ilyen hashúzódás nem volt,vagy ha volt is jelentéktelen lehetett mert nem emlékszem rá.Azért sajnálom hogy ilyen kellemetlen,reméljük nem kíséri végig a terhességed.

Enikő
Köszi! Nem rég tettem fel .avatarnak a közös képet. Gratulálok,hogy sikerült befejezni a szakdolit.Biztos jó lett,sokat dolgoztál vele.
Amiatt meg ne aggódj,hogy még kilóban nem mutatkozik,hogy babás vagy,inkább örülj neki.Hidd el olyan észrevétlenül fel fog kúszni a mérleg nyelve.Elképzeltem,ahogy apácskád beszél a babóhoz.-vicces lehet
Ez a kisruhás sztori meg lehet hogy tényleg jel,és kislányt vártok.A köv. UH-n már lehet meg is tudjátok.

Ani!
Át küldöd akkor privibe,mennyiért csináltattátok a bútort?Amúgy tényleg nagyon szép lett. Ha megengedhettük volna magunknak,akkor mi is csináltattunk volna. Ja és szerintem nem baj ha nem kimondottan fiús színeket választottál, így legalább ha a következő babátok lány lesz neki is jó lesz.És ezek nagyon kellemes meleg színek.Bordűr is lesz fenn ugye?Majd kérünk még képet,ha teljesen kész lesz.
Nem is gondoltam volna,hogy ilyen gyorsan megcsinálták a vonalzódat.Lehet én is csináltatok.
Ja és drukk mára!

Kata
Köszi a szüléstörténetet.Igazán megható volt.
Remélem az oltásnál minden ok. volt és Geri igazi kis hősként viselte.

Tündi!
Mórra visszük Noelt babaúszni,mert az közelebb van hozzánk. Nem tudom kihez egy Sarolta nevű csajjal emailezek.
Barnika szerintem nagyon édes volt újszülöttként is.És milyen kis szöszke volt már akkor is.

Tand!
Örülök,hogy jelentkeztél és hogy jól telnek napjaitok.És annak is,hogy Gréta baba ilyen szépen fejlődik és jó kislány.Nagyon aranyos a képeken.Nekem a fürdőkádas tetszik a legjobban.
Nagyon sok örömet fog neked szerezni,meglátod.Sajnálom az érzelmi kitöréseidet,de azt hiszem ez érthető.Legyél türelmes önmagaddal és meglátod az idő múlásával enyhülni fog a fájdalom.

Bessy!
Egyértelműen erősödött a csíkod.Nagyon szorítok,hogy szerdán már lássatok vmit az UH-n!

Ágica!
Sima vérvétel.Nekem a távirdában vették le és a progeszteront nézték!Nekem is 21. napit néztek.Ja és a legfontosabb,hogy azt mutatta,hogy nem volt peteérésem (ápr.3) és mint kiderült akkor már terhes voltam(kb márc.28-án fogant Noel).
Vendég

Végre sikerült visszaolvasnom:-)
Először is Boldog névnapot az Andiknak!!!!
És Boldog szülinapot Judynak, bocsi kicsit megkésve :oops:

Gabi a házatok nagyon szupi lett, ügyesek vagytok:-) babaúszásra én is szivesen elvittem volna Dorkát anno, de nagyon félek a viztől igy kimaradt :-) majd fotózzatok ám :)

S.enikő a szakdolit mikor bekötteted na akkor fogod majd azt érezni igazán, hogy kész s mennyit dolgoztál rajta :-) én is igy voltam vele, nekem is az utolsó héten módositatott a konzulens, kiboritó volt :oops:

Chrissy édes nagyon Martinka, mennyit nőtt :)

Bessy76 olyan jó volt olvasni a szüléstörténetedet, én is alig várom már , hogy átélhessem megint azt a gyönyörű érzést mikor a kezemben megfoghatom a picit:-)

Kedves Anita Barátosném!!! Nagyon öröltem, hogy meglátogattál minket, jó volt beszélgetni Veled :-) a lábgörcs nekem is volt, kalcium pezsgőtablettát vegyél s az segit majd, nekem bevált :wink: Roni szobája nagyon szép lett!!!!

Nibcsike jössz a céges majálisra?

Magunkról: A múltheti szerdai uh volt egy érett tüszőcském 23mm , remélem sikerülni fog most :-) szerdán parázok a vérvételtől.
Dorkám nagyon eleven, alig birok mellette csinálni valamit, folyamatosan mozog s beszél :D készülödöm nagyon a szülinapjára május 12.-én lesz 2éves ,már a meglepiken töröm az agyam :-)

Valaki kérdezte a kisbabájának a fülbevalót bocsika nem tudom ki volt :oops: mi 4hónaposan tetettük be, egy védőnő ki is jött hozzánk, s hozott magával arany kisfülbevalókat is, őt tudom ajánlani

Remélem mindenkinek irtam :-)A talit én is várom már nagyon ,pusz Mindenkinek lassan ébred a Manóm

Kép

Ágica
ágicaa

ok, köszi lányok s előtte lehet enni?

vicuska25, akkor tuti leveszik?nincs nagy kedvem várakozni :-(
Kép

Ágica
ágicaa

Elviszem Dorkát, hátha megsajnálnak :oops: :D

Kép

Ágica
ágicaa

Rólunk!

Voltunk ma védőben.400 grammot hízott és 3 cm-t nőtt Noel ebbe a hónapba.Amúgy vasárnap voltunk Andeszéknál és ott mértük hogy mennyit eszik.Hát nem sokat 2 szopinál 100 grammot utána meg csak 70-et evett.Azt mondta a védőnő,hogy nem gond,mert végül is hízott eleget.Most 6790 grammot mértek(pelusban és badyban) és 63 cm-t.

A babaúszással kapcsolatban egy kicsit elbizonytalanodtam,mert apa mesélte,hogy a munkatársáék is hordták a babájukat és eleinte nagyon tetszett neki,csak egyszer kicsit tovább lent tartotta az oktató a víz alatt,mint kellett volna és benyelt a gyerek.Állítólag napokig üvöltött az esti fürdinél is és persze utána már nem is horták.Ezek után kicsit félek ettől az egésztől.Nem tudom mit csináljak.Bár azt hiszem mégis kipróbáljuk,aztán majd meglátjuk Noel hogy reagál az egészre.

Ja és képzeljétek,elmentünk fürdőruhát venni. :? Mondanom se kell hát bőgve jöttem ki a próbafülkéből.Szörnyen nézek ki kb.,mint egy fehér bálna.tweljesen el voltam keseredve :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: .Na mindegy hát ez van,majd csak lefogyok egyszer.
Vendég

Gabi84
az pont jót jelent,ha nem volt peteérésed?mennyi idő alatt lett meg az eredmény?
Kép

Ágica
ágicaa

Ágica!
Szerintem másnapra kész lett az eredmény.Én clostylt kaptam és azért csinálták a vérvételt,hogy megnézzék volt e peteérésem tőle,de sajnos nem volt.Vagyis mégis mert az eredményét itt tartom a kezem közt.Szóval nem tudom,hogy a laborban tévedtek e,mindenesetre a doki is meg volt lepődve mikor mentem,hogy pozitív lett a tesztem.

(Ja és bocs,hogy szólok,de Kata írta le a szüléstörténetét,
Bessy meg lombik után pozitívat tesztelt)
Vendég

Na csáó! :D
Enikő! Gratula,hogy elkészültél a szakdolival! :D
Tand!
Nagyon édes Gréta baba! :D
Bessy!
Nagyon szép zebrád van! :D
Na gyorsan rakom a képeket a szerelmeimről! :D

KépKép
KépKép
andesz78

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
andesz78

ohh, te jó ég , de béna vagyok
BOCSÁNAT!!!! :oops: :oops: :oops:
Kép

Ágica
ágicaa

Sziasztok!
Tök jó, hogy Kata pont most írt szüléstörténetet, én meg 3 napja írtam le egy papírra az enyémet.. :D Ha megengeditek, én is közzé teszem, hogyan jött világra a pici fiam! (Kata, jó sok közös vonás van ám…  mikor olvastam, újra átéltem én is :D nagyon megható dolgok ezek…) Előre is bocsi, nagyon hosszú lett…

Tehát SZÜLÉSTÖRTÉNET
2008.03.29-én, este 7:20-kor elmentem zuhanyozni, hajat mostam, jó sokáig voltam bent, mert aznap jól elfáradtam, bejártuk a nagyteszkót, takarítottam, ilyesmi. Előző nap meg jó nagyot sétáltam a barátnőimmel, majd órákon át üldögéltem velük a KVszínházban. (pont azon poénkodtunk, hogy remélem utoljára látnak 2 in 1  ) Szóval megtörölköztem, „belőttem” a hajam, és megbeszéltük apucival, hogy nézzük 8-ig az Uri Gelleres műsort, hátha kicsalja belőlem Kisatit, utána meg átkapcsolok a Társulatra, amit imádok nézni. Ezt meg is tárgyaltuk, leültem az ágyra, hogy felvegyek egy zoknit (már picit nehezen ment… :D ) mikor leért a fenekem, éreztem vmi fura kis roppanást belülről, mint mikor a vállam roppan, csak hát a hasamban…még mondtam is, hogy „jaj”, Attila jött befele és megkérdezte, hogy na mi történt, de akkor már robogtam kifele az ajtón, őt is félresöpörve, mert zúdult kifelé a magzatvíz, csak annyit hajtogattam, hogy „magzatvíz, magzatvíz.”. Attila arcán átsuhant vmi őrült pánik, alig kapott levegőt. Na ekkor láttam őt utoljára idegesnek, a nap és a következő nap többi részében maga volt a megtestesült higgadtság. Én addigra átértem a budira, leültem és vártam, hogy zubogjon még. Ja meg előtte még meg is csúsztam benne picit :D Nem nagyon tetszett a cucc színe, sárgászöldes volt, de eléggé átlátszó. Kis naiv, azt hittem kifolyt a nagyja, hozattam egy bugyit, betettem egy pici ( :D :D :D ) betétet, kimentem és mindketten felöltöztünk, Attila hívta a szüleimet. Nem hagytunk itthon semmit, amin baromira meglepődtem  . 8 körül lehetett mire beértünk, Attila át a piros lámpán :D Mondom ennyire nem kell rohanni, nem babázok le a kocsiban :D Beértünk, fel a szülészetre, Attila előtt becsukták az ajtót, nekem meg adtak jó nagy betétet meg hálóinget, levetkőztem, a szülésznő kiakadt, hogy mennyi cuccom van (a köntösön miatt, mert az nem fért be a másik tatyóba) . A szülésznőről annyit tudok, hogy Andi a neve, vállig érő, hullámos szőke haja van, és 35 körül lehet. Nem mutatkozott be és nem volt névtáblája…mindegy. Átöltöztem, bejött a nőci megint, megnézte a betétem, nem nagyon tetszett neki se a színe, eszembe jutott Judy szüléstörténete, hogy neki is zöld volt a víz, picit megijedtem…Átmentünk a vajúdón át a vizsgálóba, szűk 1 ujjnyira voltam nyitva, fél kilenc volt. Mikor leültettek adatokat felvenni, akkor kezdődtek a fájások, és onnantól 10 percesek voltak kb 1 órán keresztül, majd 5 percesek. Amúgy egy fiatal, szemüveges, szőke doki volt az ügyeletes, először azt hittem róla, valami beteghordó fiú :D . Ő azt mondta ne aggódjak a víz színe miatt, csak jelzi a baba, hogy már kint a helye. A vajúdóban volt még egy nő, de ő csak infúziót kapott, mert görcsölt, kb mint én januárban. Lefektettek, rám tették a CTG-t és elkezdődött a szokásos mizéria a nemlétező vénám abajgatásával..nagy nehezen akadt egy a bal csuklómban. Otthagytak ,mondták, hogy szólnak a dokimnak, bár szabin van…mondom tudom, elvileg átadott a Blaskó doktornak. Elkezdtem én is telefonálgatni embereknek, akik kérték, hogy hívjam őket. Bejöttek vért venni, aztán Andi átvitt az előkészítőbe, bekúpozott, meg leborotvált, mondta, hogy 20 perc múlva hat a kúp. Én tudtam, hogy semmit se számít majd, mivel nem vacsoráztam (tv előtt akartunk  ) és 7 körül szerintem mindent „kiprodukáltam” magamból…mindegy, igazam lett.  mikor visszaértem a zuhanyzás után, mondták, hogy a dokim 3 órán belül megérkezik! (mint később kiderült, az osztrák határon keltek át hazafele, mikor telefonáltak neki) Végre átmehettünk a szülőszobába, igazából nem tudom, miért nem a szülőszékesbe, mivel én voltam az egyetlen aznap éjjel…Andi mondta, hogy kezdhetem enni a homeopátiás bogyókat félóránként felváltva. Attila is bejött a kék cuccban, Andi megmutatta, mit hol találunk, meg hogy hogyan kell „labdázni”. Egyből ezt csináltuk, kezdtek rövidülni a fájások, de hát, ezek még semmik nem voltak, sejtettem is, hogy ez lópikula, röhögcséltünk 2 fájás között. Bejött az Orosz doki megvizsgálni, na hát az volt ami először igazán fájt…hogy ez milyen brutális…még mindig 1 ujjnyi, fájások gyengék. Andi rátett az NST-re, megtudtuk, hogy tényleg állati gyengék…11 körül érkezett meg Svarci, azt mondta rögtön oxitocin, mert így nem jutunk semmire, plusz neki nagyon nem tetszik ez a meconiumos trutymó (ami egyébként azóta is minden mozdulatnál dőlt kifele, mert a pici feje még nem zárta el a kijáratot) Azt mondta, hogy szerinte azért kakil a vízbe, meg azért repedt meg a burok, mert a méhlepény már nem szuperál. Frankó…azt is mondta, hogy ha nem tágulok továbbra sem, készülünk a műtőbe…  Ő is megvizsgált, tágított is, de érdekes módon az nem fájt! Attila masszírozott, simizett, tartott a labdán (ami az infúzió meg a kábeleim miatt eléggé fix helyen volt) és közben folyton az NST fájásgörbéit figyelte, meg a számokat, ezzel az őrületbe kergetve Andit :D én is folyton azt kérdezgettem, hogy miért nem mutat erősebb fájásokat, mikor én igenis egyre erősebbnek érzem…de ez még mindig simán kibírható volt, és a légzés is sokat segített, állítólag jól csináltam. Sokszor bejött a szülésznő, adatokat írogatni, aztán megint bejött Svarci, az oxi adagján emelt, mivel még mindig csak 2 ujjnyi…na innentől kezdett durvulni, még bírtam, Attila nagyon sokat segített továbbra is, esküszöm nélküle nem bírtam volna ki. Svarci adott egy méhszájpuhító szurit, ez kb 2 óra körül lehetett, de időérzékem az nekem se volt, Attilától kérdezgettem meg utólag ezeket az időpontokat…a homeos bogyó szopogatástól totál cserepes volt a szám, nagyon kiszáradt a torkom, de nem ihattam, mert hogy lehet hogy császár lesz… :? Mondta Andi, hogy próbáljam ki a gázt, hátha segít, ha már úgyis fekszem, az oldalamra fordultam és ő megmutatta hogy kell. Hát szerintem nagyon rossz ez a kéjgáz, nem fáj tőle kevésbé, viszont büdös, fekete gumiizét nyomnak az ember pofájába, és hirtelen kell beszippantai a levegőt, ami ugye alapból nehéz, mert a lassú légzés lenne ilyenkor az ember legjobb barátja. Plusz nekem ez olyan érzés volt, mintha most ölnének meg azzal a micsodával, megfojtanak…meg hát nem tudtam egyszerre Attila kezét is meg azt a szart is fogni, így inkább feladtuk…ja meg fekve vajúdni nekem kibírhatatlan volt. Lemásztam, a szülésznő közben hozott forró cseresznyemagos zacskót a derekamra, Attila tartotta, nagyon jólesett. Kár, hogy nem zuhanyozhattam, de hát az infúzió miatt pisilni is csak macerásan mehettem ki. Egyszer nagyon megijesztett a szívhangfigyelő, nagyon belassult a picur szíve, ez akkor volt mikor még háton feküdtem. Ezután már 2 és 1 perces fájásaim lettek, kiugrott a görbém is és iszonyat nehéz lett az egész….már majdnem 4 óra volt, régi idő szerint (új szerint 5) és ez az utolsó félóra volt az, ami nem én voltam…Meg akartam halni, a kilégzésnél hangosan kiáltottam (nem esett jól, de nem tehettem róla…) sokszor nem tudtam szép lassan belélegezni, nem is igen kaptam levegőt, kezdtem pánikolni, hogy elájulok és akkor mi lesz. Attila is eléggé megijedt, ilyennek még nem látott, elszaladt hogy jöjjön valaki, epit kérek, meg császárt inkább, mert elájulok….Ki akart szakadni az egész belső részem. A szülésznő bejött végre, megvizsgált és kijelentette, hogy érzi a baba fejét, nagyon közel vagyunk, bár még csak 4 ujjnyi, de ha most kibírom és nem nyomok, 1 órán belül megszülethet a kisfiam. Na ezt nem kellett volna mondani, mert addig nem is gondoltam nyomásra, de innentől valahogy csak ezt éreztem. És mondtam is, jó sokszor, hogy nem bírom, nyomnom kell. Na akkor meg azzal ijesztgetett a nőci, hogy ha nyomok beödémásodik a méhszájam és meghosszabbítom órákkal. Itt már lapáttal csapkodtam volna a fejét, de tudtam, hogy jót akar és igaza van. Az ágyról már nem jöttem le, mert Andi szólt a dokinak, hogy jöjjön nézzen meg mert nagyon elkezdtem tágulni és tolófájásaim vannak. Bekukkantott, meglepődött és közölte, hogy megszüljük a babát! Ez a mondat megváltás volt :D Kb 3-4 tolót kellett még kibírnom, az utolsónál már nyomtam, akaratlanul és éreztem ahogy dől ki mindenféle folyadék…de nem láttam pánikot senki arcán, így én se aggódtam már. Csak nagyon vártam, hogy megláthassam Kisatit, bőgni akartam, teljesen kikapcsolt az a negatív hang. Feltettem a lábam, Attila a jobb oldalamon tartotta-emelte a fejem, azt mondták, ha jön a fájás, ne is szóljak, csak emeljem a fejem és csukott szemmel, hang nélkül toljak. Eszembe jutott anyukám intelme, hogy ne „kakilósan” hanem „pisilősen” nyomjak, az inkább az az izom. Lehet, hogy ez segített, lehet, hogy csak jó volt a technikám, de 3 fájás alatt kibújt, 7-8 perc alatt, minden fájásra 3 nyomás jutott pont, közben dicsérgettek, hogy ügyesen csinálom és gyorsan meglesz. Attila is mondta közben, hogy mi történik, mit lát, de nem emlékszem…  A második „menetben” volt a gátmetszés, na az nagyon csípett, meg is lepődtem. Picuromnak a fejecskéje mellett „szupermen” tartásban bújt ki a kis keze, azt mondták lehet ezért repedt a méhszájam, de nagyon sokat számított, hogy adtak olyan puhító szurit, meg szerintem a homeos bogyók is használtak. Bár ezt nem tudhatom meg…  A harmadik menetben éreztem, ahogy feszít szét a pici teste, de NEM fájt, nagyon jólesett tolni, egy nagy nyomás kellett még és kicsusszant. Anyukám halacska-érzésnek mondta ezt, nekem nem olyan volt, forró és puha, nagyon jó érzés :D Ahogy kibújt, rögtön felsírt, Nekem meg betöltötte az egész agyam, minden érzékszervem egy gondolat, POCIMANÓ, és szerintem mondtam is, ömlöttek a könnyeim és próbáltam meglesni Őt, de még nem láttam, Attila elvágta a köldökzsinórt és apa lett, én pedig megkaptam a hasamra a drágámat, belenéztem a kis szemébe és anya lettem…leírhatatlan ez az érzés, fel se lehet fogni. Új idő szerint 5:13 volt. Elvették őt és megtisztították a száját-orrát, meg betették pólyába, ezután újra visszaadták és még egy picit nézhettem. Attila fényképezett közben, fel se fogtam, hogy miket, csak később néztem meg, már itthon, ezeket a képeket. Ezután elvitték Kisatit a babás szobába, megfürdetni meg betenni egy picit inkubátorba, mert kihűlt. Attila vele ment, én meg megszültem a méhlepényt (tök könnyen kijött) és mint kiderült, nem ez volt a baj, nem ezért volt dzsuvás a magzatvíz, hanem azért, mert rátekeredett a lábára a köldökzsinór. Mikor ezt meghallottam, picit megállt a szívem, tragédia is történhetett volna… Aztán összevarrtak, jó sok öltéssel, vagy 20 percig tartott. Attila visszajött hozzám, egyedül hagytak minket, a doki még odajött gratulálni, meg a szülésznő is, és úgy negyed óra múlva végre megnézegethettük a kisfiunkat :D Ébren volt, nyitogatta a kis szemét, és az jutott eszembe, mennyire Pocimanós, tök hasonlított magára :D remegett a lábam meg a szívem is a boldogságtól, csak nézegettük őt, amíg engedték.
Vendég

Márti!

A Te szüléstörténeted is nagyon szép és megható volt.Én is kedvet kaptam,hogy leírjam a magamét részletesen egy papírra.No nem nektek,ti má úgy is tudjátok nagyából hogyan történt.hanem magamnak.Gondoltam beteszem a babanaplóba és majd nagyon jó érzés lesz később elővenni és olvasni.Nem hiszem, hogy elfelejteném mi hogy történt azon a napon-azt hiszem ez mélyen belevésődött az emlékezetembe-hanem majd évek múlva jó lesz elolvasni,hogy hogy is éltem ezt meg huszonévesen.

Na puszi
Vendég

csajok!

van egy felesleges iwiw meghívóm,ha kell valakinek.
Vendég

Márti
Nagyon szép a szüléstörténeted is. Élvezettel olvastam. Jó részletesen írtál. :wink: :D

Ágica
:D :D :D :wink: :wink:
Remélem az én szüléstörténetemet is hamarosan olvashatod. :wink:
Tényleg menj fel a csajokhoz, ahogy Vicuska írta. nekem is ők vették le, nekem csak át kellett vinnem a laborba.

Andesz
Jaj, a szívtipróidtól mindig elolvadok. :D

Gabi
Már majdnem 7 kiló Noel? Gratulálok!

Ani
Én is kivi vagyok az árra. :wink:
bessy76

Bessy!
nagyon szépen erősödik a csík, vajon hányan vannak odabent? :roll: :lol:

Kata, Márti!
szépek és meghatóak a történetek :D

Ágica!
én nem mentem sose éhgyomorra :P
Vendég

Márti
Nagyon jól volt olvasni a történedet..tök jól írsz amúgy..( a csapkodtam volna a szülésznő fejét" na ezen jót röhögtem)...Amúgy minden rendben veletek??Jól vagytok?

Gabi
A babaúszás engem is nagyon érdekel bár én ide Fehérvárra viszem majd a pindurt...amit hallottál szerintem úgyis ott leszel és majd ráazólsz az emberre hogy lenyimja a baba fejét..
Szerintem a kilók miatt ne aggódj bár tegnap én is kiborultam..én ha már kis coca vagyok járok szoliba hogy legalább színem legyen:)

Tand
Mázlista vagy hogy anyósod elment..az enyém 2naponta itt van :D Viccet félretéve gyönyörű Gréta baba..én még ilyen szép nagyhajú babát nem is láttam..olyan mint egy kis porcelánbaba :wink:

Andesz
Mindkét srác hihetetlen szép...nem állnak még sorba a lányok az ajtó előtt?

Ágica
Dorka már 2éves lesz?Akkor ő már nagylány:)Én kérdeztem a fülbevalót...majd megkérdezem a védőnőmet én is...azt hittem már kisebb korban is lehet...a vérvételhez nem tudok hozzászólni de Dorka biztos mindenkit levesz a lábáról és megcsinálják neked! :wink:

Bessy
Nagyon nagyon grat meg mindenféle...erős kis zebrád van!!! :D

Tundike
Barnika milyen szép kisbaba is volt(meg most is szép kissrác)...szerintem egyáltalán nem volt formátlan:) Érzéstelenítésről annyit hogy a szülés előtt fel kell keresni egy anesztest és "lefoglalni"..kb.40-50ezret kér de akkor tuti hogy ott lesz ha kelleni fog..én inkább lemondtam róla :D

Rólunk

Igazából semmi különös nincs Réka nagyon apás és hatalmasakat vigyorog már ránk...de az apukája kezében a legszebb a világ.Anyós az agyamra megy,mindenbe beleszól...
Rékus aludni nem alszik csak max.éjjel de akkor egyben lehúz 5-6órát.Kell neki adnom Sinlakot ami egy sűrű pép..ezzel kell előetetnem hogy ne bukjon vissza de folyton kiköpi és ölendezik tőle..így ugyanúgy bukik..tiszta ideg vagyok emiatt már és hiába hívom a Csnk-ban a hasi ultrahangot nem veszik fel pedig elvinném magánba is akármennyibe kerül csak nézzék már meg..május 26.még messze van:(
a koraszülött gondozáson nem értették hogy miért nem írt fel másfajta tápszert inkább a doki?Gondolom mert már a 3.-at próbáljuk és elegük van belőlünk..de bekaphatják. :evil:

Vigyázzatok magatokra és a babákra kívül is belül is :wink:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?