Sziasztok!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat a játékos és az ételrendeléses kérdeseimre.
Szegény betegek
Mielőbbi gyógyulást mindenkinek!!!
Hál istennek Virág nem beteg, jó lenne, ha ez igy is maradna. Ma görkorin volt, de még most is úgy fel van pörögve, nem tudom mikor lesz belőle alvás... Én elaludtam most este 6-tól 7-ig, de annnyira rossz volt felkelni (Virág a papájánál volt), de muszáj volt, mert egyszerűen nem tudtam nyitva tartani már a szemem
Eszméletlen egy idő van, amikor odaértem az oviba még szakadt a hó is, fél óra múlva, amikor jöttünk kifele, hétágra sütött a nap!
Orrszivás:
Nálunk is nehezen ment eleinte, elég sokszor kellett, de aztán mikor nagyobb, akkor ő is szépen ügyesen engedte. Olyan jól megértette, hogy ez segit rajra és sokkal jobb lesz neki.
LOLA:
Nagyon jó helyen voltatok Budapesten! Ott fent a nagyfaluban sokkal több és persze jobb lehetőségek vannak. Mi pl. nyáron szoktunk menni a Kölyökszigetre. A Hajógyári-szigetet rendezik be a gyerekeknek mindenféle játékkal, ugrálóvárakkal és tök ingyenes, egyedül az olyanokért kell fizetni, hogy mini körhinta, mini vasút, mini hullámvasút. Nagyon sokan mennek fel, de hatalmas területen van az egész, ezért nem igazán tűnik fel. Meg ott van egy nagyon tuti fix játszótér is, az is nagy sláger, majd ha egyszer találok a gépemen képet róla, akkor teszek fel.
Még nem tudja Virág teljesen egyedül megcsinálni az útvesztőket, segitenem kell neki benne, de ahhoz képest, hogy még elvileg nehéz neki, próbálgatja megcsinálni.
És most itt gyors
mindenkinek:
van a gépemen egy-két foglalkoztató füzet beszkennelve, inkább oviskorú gyerekeknek. Akit érdekel nagyon szivesen átküldöm, de mivel elég nagyok, igy e-mailként nem megy, csak MSN-en keresztül. Akit érdekel, kérem, hogy adja meg az MSN cimét és összehozzuk a dolgot.
BETTI:
Mostanában ilyen katonákat kér vacsira, és elég sokat meg is eszik belőle. Bár kicsit macerás megcsinálni, meg több időbe tart, mint egy sima szendvics, de baj.
SZILVIANYU:Nagyon édesen próbálkozik Dórika a kanalas evéssel!
Remélhetőleg Emese teljesen meggyógyul a héten és akkor mehet jövő héten suliba. Ilyenkor nagyon lemaradnak egyébként? Gondolom sok a lecke is.
Tantum verde szerintem is kevés lesz neked a gyógyuláshoz, de szimpla torokfájásra nekem nagyon bevált.
LRITA:
Nekem a beájulós kép tetszik a legjobban, annyira édesen alszik!
ÁGI:
Nálunk is előfordulnak érdekes esetek az oviban.... Most pl. Virág vitt be magával egy kis szinezőfüzetet és nem engedték neki, hogy abba szinezzen! Az egyik óvónénit nagyon szereti Virág, a másikat már nem annyira.
ANIGIKA:
Nagyon tuti haja van Julcsinak, tök jó, hogy igy megmaradt neki! A Csanád név nekem is tetszik, meg a Csongor is pl, de ezen most még elég korai nekünk gondolkoznunk
Érdekes egyébként, hogy mi alapján döntik el, hogy melyik gyereket veszik fel pl. bölcsibe is, mert ugye emlékeztek Erikáéknak milyen nehéz volt bekerülni, pedig időben beiratta a Vikit és még talán területileg is oda tartoztak. Kész katasztrófa volt. Közben van egy ismerősöm, akinek a kislánya simán mehetett úgy bölcsibe, hogy terhes volt az anyuka, azóta már megszületett a kisfiú, otthon van vele, és még délben sem kell elhozni, maradhat délutánig. Nem vele van bajom félre ne értsetek, de amikor egy olyan családban, amikor mindkét szülőnek muszáj dolgozni, anyukának muszáj visszamennie, mert pl. az állása forog kockán, vagy uram bocsá szimplán a pénz kell neki, azok meg lehet hogy kiesnek és anyuka kénytelen otthon maradni. Amikor Virág elkezdte a bölcsit, akkor hatalmas nagy volt a túljelentkezés és úgy tudom, hogy ez még a mai napig is igy van, szóval nem értem a dolgot.
Aztán van olyan ismerősöm, aki szinte elitéli azt az anyukát, aki bölcsibe iratja úgy a nagyobbikat, hogy közben a kicsivel otthon van, mivel otthon van, tud figyelni mindkettőre, meg szerinte jópár betegséget meg lehet igy úszni, nem viszi haza a kicsinek, aki eleve ugye nehezebben vészel át bármit. De ezen meg lehet vitatkozni még, érvelni azzal, hogy a nagynak a korabelik között van a helye, ott eljátszik, stb., bár én úgy vettem észre, az a tapasztalatom, hogy a bölcsi szinte tényleg csak gyerekfelügyelet és igazándiból az oviban kezdődik meg az élet a csöppségeknek. Nálunk legalábbis (a farsangon meg egy fényképezkedésen kivül) nem történt nagyon semmi, igaz próbálkoztak már akkor is a festéssel, rajzolással és sokat hallgatak zenét.
De egy biztos, szerintem előnyben kellene lennie azoknak a családoknak mindenképpen, ahol ténylegesen dolgozik mindkét szülő és nem tudják kire bizni a picit.
SZILVIA:
Köszönöm neked is a válaszokat. Gastroyálról hallottam, hogy nem valami nagyok az adagok, és az egyik kollégám sem volt megelégedve, mert szerinte nem volt változatos sem, sőt nekik mindig 8 előtt (inkább 7 és fél 8 között) vitték ki az ételt, nem pedig 8 és 13 óra között.
A teszveszen már mi is vásároltunk, ott vettük Virág emeletes ágyát, meg legutoljára az Eperkés harisnyanadrágot. Mindkét alkalommal meg voltunk elégedve, semmi baj nem történt, sőt a harisnyás vásárláskor még ajándékot is kaptunk, aminek Virág nagyon örült.
Most már mennem kell, jó hosszúra sikeredtem megint
(és képzeljétek el Virág is olyan lepcsesszájú, mint én!
Ajaja, fájlalja a fejét és önként és dalolva kér orvosságot!!!!
Sziasztok!
Jó éjszakát!
Hugi