Na, haliho, most végigolvasok mindekit.
Az elobb mar azt hittem felébresztettem a kissszonyt, ahogy betakartam, kb egy oraja aludt mar. De szerencsére hangos cuppogasok kozepette visszaaludt.
Fentebb beszéltetek arrol, hogy Peti még enne, meg néha Balu is. Na hat nalunk barcsak enne. Nem tudom rendesen megetetni mostanaban csak naponta kb 3x. Ejjel, hajnalban és délben. Ma kivételesen este is jol evett, de a tobbi kaja csak olyan immel ammal megy, néha csak 3-5 perc és mar fordul is el a cicitol. Napi 6-7 szopi van, ha az éjjelit kihagyna megint, tok jo lenne….
Atfordulas nalunk még mindig csak atesés hasrol hatra. Nem tudatos.
Almodas
Én soha nem emlékszem arra mit almodok, vagy nagyon ritkan, ha hajnalban almodok. Horrorfilmet életemben talan 2x néztem. Szoval azota sem értem, hogy almodhattam ilyet. És komolyan egyetlen egy ismeros sem volt az almomban.
Altatas
Napkozben ringatnom kell egy kicsit + én mindig énekelek neki. Este berakom az agyba, miutan sikerult megszoptatni. Én mar hetek ota „vigyazok ra“, h lehetoleg meg éber allapotban tegyem be az agyba vagy a babakocsiba. És van olyan, h hallom, h felébred és visszaaltatja magat. Foleg éjjel, nappal csak ritkan fordul elo. Ezért orulok neki, h szopja az ujjat.
Nalunk a korai fekvés este szinte magatol alakult ki. Egy biztos pont van naponta. Furdetés este 7kor. És a délutani alvas utan, szopi és utana mar nem alszik a kovetkezo etetésig. És onnantol kezdodik az éjszaka. Ez néha 8 ora, néha fél9, ritkan 9.
Egyetértek Krisztaval. Az altatasi gondok ott kezdodnek igazan, mikor felallnak. Nekem van egy olyan videom, masfél oras, ami rejtett kameraval készult. Beraktam a videokamerat a gyerekszobaba, ugy,h ne vegye észre az akkor kb masfél éves fiam a délutani lefektetésnél. Halali miket csinalt. Nem sirt, de egyszeruen nem tudott elaludni, én 10 percenként jarkaltam be hozza és kivancsi voltam mi torténik a koztes idokben. És ez minden nap igy volt…
Zsu,
ha ennyire gazosak az éjjelek, nem probaod meg egy szobaba tenni veletek (esetleg atmenetileg egy agyba?). Tudom sokan ellenzik.
Mi egy szobaba alszunk, amig éjjel is szopik mindenképp, de egyébként is kb 8-12 honapig. Igy én hallom ha felébred stb, de fel sem kelek sokszor. O meg érzi, hogy ott vagyok és nem sir.
Javul mar Gabi nathaja?
Keresztelo
Ezen még nem gondolkodtunk… talan Karacsonykor.
Teszt
Szept 19én csinaltam a tesztet tavaly, de tudtam, h pozitiv lesz. Csak azért csinaltam, mert a férjem mindenképp latni akarta.
Nadina,
én tovabbra is ugy gondolom, hogy a heti mérés ilyen idos korban mar csak stresszel. Nem mérvado. Egy 6 hosnak ALTALABN elég még a tej. Viszont, ha te ugy gondolod, h Gréti éhezik, barmit csinalsz, akkor talan mar lassan adhatsz neki vmit…kiskanallal
egyébként ne vedd sértésnek, de én szoptatas kozben semmi mast nem csinalok, nem olvasok, nem tv-zek, hanem a gyerekre koncentralok.
Nekem van egy szunyoghalom a babakocsira, igy se darazs, semmi nem tud raszallni Elisara.
Csopplany,
igy olvasva elég groteszk a cumis hajnali sztori, gondolom neked akkor olyan volt, mint egy rémalom.
Elvalasztas
Az 1 fiamat azért valasztottam el, mert a 2kal mar 4 hos terhes voltam és nem birtam az iramot. A 2-at azért valasztottam el, mert szabalyosan zsarolt a cicizéssel. Mindketten 13,5 hosak voltak. Elisat hagyni fogom, hogy sajat magat valassza el.
Monde,
Jobbulast!
A Te férjed is horkol? Na most szemét leszek, ez az egyetlen egy elonye, mikor a férjem uzleti uton van. Csendvan a szobaban.
Vegyszerugyben igazad van. Tuti tobbet art ma az ész nélkuli hozzataplalas, mint 30 éve.
Igen, Elisa tuzfoltja nagyon nagy. Néha nagyon élesen latszik. Félek, h nem mulik majd el. Itt azt mondjak par év alatt mulik el, ha elmulik. Maté fiamnak volt, de sokkal sokkal halvanyabb és mar nem is emlékszem mikor mult el, mert nem volt feltuno. Ha Elisanak melege van, akkor nagyon latszik.
Babanaplo
A sajatomat nem lattam. Pedig tuti van...
A két fiamrol is rengeteg feljegyzés van, toménytelen kép és video. Na szegény Elisarol mar csak elvétve par kép, még egyetlen egy feljegyzés sincs. Utalom ilyenkor magam, de nincs ra energiam…
Hibernia
Nekem akkor sir berregve Elisa, ha almos.
Mayady,
nagyon csinos vagy!
A fogzas és a nyaldzas nincs mindig osszefuggésben. Azért nyaladzanak annyit a babak mert mindig nyitva van a szajuk. Probaljatok ki, h nektek nyitott szajjal nem folyna-e a nyalatok?
a szajukba pedig azért tesznek mindent, mert ez életkori sajatossag. A kezuk még nem elég kifinomult, jobban tudnak „tapintani“ a nyelvukkel, mint a szajukkal. Vannak olyan babak, akinek az elso foga csak 8-12 honaposan jon.
Torpi,
t eis beteg vagy? Mi lesz itt télen? Tessék vitaminokat szedni!
Voltam vegre Gmailen
Juli, gyonyoru. A 2. kép tetszik a legjobban!
Charlott, Elisa is szokta igy szopni a mutato ujjat. Nagyon cukik ilyenkor, nem?
Torpi. Mark is nagyon édes!
Borinak micsoda szemei vannak! És a tufoltja alig latszik. Ez tuti elmulik! Igen latszik, hogy Bori jobb husban van, mint anno Adi.
Petinek mennyi haja van! Mi egyhamar nem fogjuk fésulgetni Elisat, ha igy folytatja. Nekem az az ominozus piros folt csak szarazsagnak tunik. Igy messzirol.
És Kristofnak is mennyi haja van!!! Kuldhetnétek egy kicsit.
Azta Balunak milyen kék a szeme! Ezt még eddig nem figyeltem meg. Lanyok reszkessetek!
Na ez mega hosszu lett. Gondolom, akit nem érdekel, majd atugorja. Most ugy irtam, ahogy olvastam, folyamatosan..;
Nyugadalmas éjszakat mindenkinek!