Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na nekünk horror éjszakánk volt.
Ötször!!! keltünk és mind az ötször evett is. Nem tom, hogy fogom én ezt bírni. Ami itt az utóbbi időben megy...
Kriszta, Te hogy boldogultál a két nagyobbal, mikor ilyen kicsik voltak? Nálunk... mélypont van.

Szomszédok. 2008. májusa óta vagyok itthon, azóta harmadjára adják, mindig megnézem, mert engem felvidít. Szeretem a múltat felidézni. És most nagyon hiányzik.
Mindegy, marad a Barátok közt.

Gratula a babáknak a forgáshoz!
Jól emlékszem, hogy még csak Balu tud hasról hátra fordulni? Ádi is próbálkozik nagyon, csak ugye a végén kéne még egy nagy lendület. Pelusozás közben mostanában elkapja a kisujjam és tök erősen szorítja, meg próbálná felhúzni magát. Olyan vidám mostanában, úgy örülök, hogy vége a folyamatos ordításnak.

Én nem annyira várom a hozzátáplálást, vagy legalábbis remélem, hogy addigra már a csajszival rendeződnek az evés körüli problémák.

Na megyek, jó éjt!
kriszta15

Orsi:nem semmi álom. :( Én sajnos nem értek az ilyen álomfejtéshez :( Kiderült Elisa miért üvöltött a sétánál?Nyugodt éjszakát nektek!

Monde:Balu is akkor evett keveset mikor náthás volt.Azóta meg képzeljétek már 180at eszik egyszerre :shock: Tegnap kezdte.Ma meg folytatta.Átlagosan 4szer eszik egy nap.Ma monsjuk 5ször evett,de ma evett 100-at meg 130at is.Szóval többször de kevesebbet.És 10 órától 3 óránként,pedig már kezdett átállni a 4 órás kajálásokra.Ez van.

Aludt Balu ugye 8tól fél 9ig.Aztán elaludt 3/4 10kor,örültünk hogy jeee,10 előtt elaludt.Aha...kelt 22:28kor.....Aztán megetettem és elkezdtem altatni.Szépen fogadta,nem nyűgösködött,és el is alaudt.Igaz,nem 10 perc alatt,de 22:45kor már aludt,22:55kor sikerült letenni hogy nem ébredt fel...Rmélem már csak reggel kel.
Na megyek hajat egyenesíteni még,ilyenkor bánom hogy nem vagyok kopasz....Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát ha már nem jönnék :) Kevés kelést! :)

KépKép
Kép
csöpplány

Jó éjt beköszönés. :D

csöpplány, óóó mi több rucit nem kapunk ám, az elsőket a sógornőmtől kaptuk, de ugye mire kiküldenék, addigra kinőné őket Peti meg ugye itt jók + olcsók a ruhák, nem kerül semmibe, hogy itt vesszük őket. :)
ha hagynám, nem tudom, mennyit enne. :shock: tejből egyszer evett 280-at is, tej + tápszerből nem engedem addig, 200-220 körül leállítom. ma pl nem nyivákolt nagyon emiatt, de magától még evett volna, ha nem húzom ki a cumit... de látom, Balu is belehúzott... :D mondjuk nálunk fix 5 kaja van, 4 tuti nem elég. :? 3 órát alig bírja ki általában. nagy lakli már, de az istenek nem bír 4 óránként enni.
jó, tudom, ez az egy kelés nem vészes (ráadásul nem is evett) de akkor is. nem szoktam én ezt meg. :lol:
fúúú jó felügyeletet holnapra. :)
ja itt 2 típusú táp van: Milupa meg Cow&gate, mind2nek van sima meg comfort változata, de miután nálunk a Milupa Comfort nem hozott változást, most cow&gate-et próbálunk, hátha. nagyon fancy az egész, van ilyen kanálka tartó a dobozon stb. :lol: nekem tetszik, bár szagra elég büdi.

orsi nem semmi álom. én imádom őket, majd filózom rajta kicsit. ;) amúgy mióta terhes voltam + van Pepke, mindig ijesztőket álmodom, olyan gáz. :? :? mindig világvége van, óriási vihar, általában a tengerparton, repülnek az autók és olyan borzasztó az egész. ja és minden éjjel álmodom. kb ugyanazt. ezt.

Elisa miért sírt a séta helyett, tudod?

ja, répka. háááát, borzasztó volt. :lol: olyan képet vágott, hogy már majdnem levideóztam, de aztán nem voltam olyan szenya. :D fintorgott, grimaszolt, kirázta a hideg, annyira undorodott tőle. nem sírt csak látszott, hogy a pokolba kíván. :lol: holnap reszelek répát, átnyomkodom peluson hátha úgy finomabb. ha nem kéri, nem erőltetem.

monde, 7vége még olyan messze van! hátha mégis jó lesz az idő. :)

kriszta 5x keltetek?? ááááá, sajnálom.

és amúgy a sokszor kelősök nappal mennyit alszanak?

na lépek, nehogy megint keljen és álmos legyek. :)

hibernia

Áááá, órák óta csak visszaolvasok! :)

Charlott, az a doki hány éves? Biztos még a régi idők felfogása szerint gondolkozik. Ha tudsz szoptatni, annál jobbat nem is tehetsz Krisszel, hogy anyatejjel táplálod. Különösen most, a náthás időszakban. Tegnap voltunk anyuéknál, és előkerült a babanapló, amibe leírták, hogy hogy aludtunk, mit, mennyit ettünk, mennyi kaki volt, meg ilyenek. Nagyon precízek voltak apuval, jót röhögtem a bejegyzéseken. :D Na, de a lényeg, képzeljétek, már pár hetes korban kaptunk narancslét, meg ilyeneket! Ráadásul húgom koraszülött volt! Hát egyikünk sem lett allergiás, viszont mindannyiunknál elment anyu teje 3 hónapos kor körül. (addigra már kötelezően főzeléket is kellett adni akkor is, ha volt tej) Fura egy rendszer volt. :?
Az Állatkertes képek irtó jók lettek! Szépek vagytok!

Família Kft! :lol: Mindig néztük! Én Bari köztöt és Jóban rosszbant is nézek, szerdán pedig Született feleségek. Kedvenc. :)

Csöpplány, nem sikerült rájönnünk, hogyan működik a program. :oops: Aztán végül letöltöttünk egy másikat. Fú, csajok, az hihetetlen! Majd küldök gmailre! Csak előbb szerkesztek egy jót. :)

Jujj, ez az álom! Nem néztél valami durva filmet előtte? Én régen sem bírtam a horrort, de a terhesség óta tuti nem néznék meg semmit. Nagyon élénken álmodom.

Nekünk tegnap volt egy éve a két csík. :) És másnap már nem mentem dolgozni, szóval ma egy éve lustulok itthon. :)

Altatás nálunk még mindig ringatásos. El kéne határoznom magam, mert tudom, hogy rajtam múlik. Az Aludj jól, gyermekem-et kölcsönadtam sógornőmnek, mert ott a 6 és fél éves gyerek még a szülők között alszik, de el sem olvasta. Szerintem megijedt az elején, mert azt írja, hogy ha 5 éves korig (ha jól emlékszem) nem szoktatják külön alvásra a gyereket, akkor élete végéig alvásproblémái lesznek. Szóval végül inkább nem olvasta el. Fura. :? Viszont még nála van, mert ugye külföldön élnek. Talán nem felejtik el elhozni hétvégén. (Keresztelő...) Mondjuk a mostanra szóló tanácsokat már elolvastam előtte.

Mayday, az a Balázs Show-s videó nagyon durva!!!

Juci, nagyon édes a lányod! Kedvencem az utolsó előtti kép. Az utolsón meg szinte látni, milyen lesz 4 évesen. :) Mostanában é Samut is néha el tudom képzelni, olyan nagyfiús arckifejezései vannak. :)

Törpi, Márkó is milyen cuki! Az az alvós kép...! :)

Fű, ezek az alvós képek! Bori is milyen gyönyörű!

Lelövöm magam, mert szédelgek a fáradtságtól. Jó éjt!

KépKép

KépKép
barbazso

jó reggelt!

Tegnap megjártuk a fogorvost, volt egy lyukas ami fájt + az egyik egyszerűen kettétörött gondolom azért valahol kijön a 3 gyerek meg a szoptatás... :roll: tuti nem szedtem elég kalciumot, úgyhogy tegnep megint elkezdtem mielött darabokra esnek.

Csöpplány, hát igen amikor már rendesen forog nehezebb az altatás, amikor meg már fölállnak na az lesz még egy jó kör ha akkor nem akarnak aludni, nálunk akkor volt hogy semmit nem tudtam csinálni mert küzdöttek ájulásig, lenyomni mégsem akartam és ilyenkor volt a szőnyegen két lépés közt elalvás és hasonló, :lol: de aztán ez is elmúlik...

Charlott
és Krisz most spontán lett? Unokatesómék most küzdenek, novemberben mennek a 2. lombikra, annyira drukkolunk nekik!

Orsi az álmod nem semmi, én ha fáradt vagyok akkor dumálok meg járkálok :oops: , de mostanában már ritkán.

Kriszta
nekem akkor volt rossz mikor mondjuk betegek voltak és felváltva szívtam az orrukat meg ilyenek, de szerintem nem volt nagyon gázos úgy emlékszem akkortól volt nagyon jó mikor összehangolódtak hogy nappal egyszerre aludjanak (6-7 hónap után) utána teljesen beállt az életünk és minden egyszerübb lett!

Én tavaszig szeretnék szoptatni mindenképp hátha átvészeljük a téli betegeskedéses időszakot :roll:

Nekem is kevesebb lett a tej néha adok neki tápszert mert ha nem jön a tej iszonyú hisztit vág és nem hajlandó kicsit sem dolgozni rajta, de aztiszem rájöttem miért kevesebb: nem iszom rendesen :? Annyira sűrű a napunk hogy volt hogy délbe jutott eszembe hogy még csak egy kávét ittam reggel :roll:

Ja és eszi az őszit meg szilvát, imádja de kakilni még mindig nem tud semmi nincs rá hatással :(

kriszta0612

Hali!

Esténk megint érdekes volt Gabi csak 2x kelt, de alvás közben többször nyüszögött meg oroszlánüvöltött (mint a pici oroszlánkölykök olyan hangot ad ki) én persze mindíg felkeltem, átmentem.... ez van keltem kb 5-6x...
Ja, Hibernia napközben semmit nem alszom...abba a 4x fél órába nem fér bele mert akkor nem eszem... de ez van ez az anyák sorsa :)

Charlott ha csak szoptatsz én se táplálnék még hozzá...majd novemberben.... én is olyan 5,5-6 hónapos korától szeretném, de a szoptatást megtartanám mellé pl a reggeli/esti kaja felőlem 1 évesen is lehet szopi.....

Tegnap túléltem anyósomat de kivett belőlem egy csomót...nem egyszerű egyszerűen ha ő itt van én szinte nem lehetek anya..még jó, hogy ő nem tudja megetetni......

Barba nem is írtam keresztelő: szar háziasszony vagyok mi elmegyünk kajálni bár csak 15-en leszünk szóval semmi extra azért ez nálunk nem akkor nagy dolog..nagy persze, de nem akkora, hogy mindenki jön meg nagy buli meg stb. Nálunk rajtunk kívül lesznek nagyszülők/dédik/nagybácsik és párjaik ennyi.
De már túl lennék rajta.... a család egyik részét nehezen viselem és vasárnap is egész nap anyós...aztán hétfőn is...le leszek harcolva azthiszem.... :?

Orsi kemény egy álom! Utálok rémálmodni. Sajna én sem értek hozzá. Annyit hallottam, hogy aki meghal álmodban az sokáig fog élni. Én egyszer azt álmodtam, hogy meghalt a férjem sírva keltem és mikor megláttam úgy megnyugodtam..olyan hiteles volt..á még rágondolni is rossz...

Kati: sajnálom a picibabát pedig közel jártatok...belinkeled majd a gportálos szépségversenyt újra, mert nekem nem nyitja meg....
Játszószőnyeg, nincsen tervrajzom, tigrises lesz és 6 játékot kértem hozzá, játékív nem kellett mert az van itthon és így lett 18e forint..nem gyenge de nagyon akarom :) Férjem nem is tud róla..meg fog ölni :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Jajj te jó isten BAlu jövőhéten már 5 hónapos lesz!!!!!!!!!!!!
Besz@rok
És persze minden betöltött meg lassan betöltendő 4 hónaposnak gratula :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Kimaradt: Nóri is jövőhéten lesz 5 hónapos nagyon brutálul megy az idő!

Amúgy mi szept 19-én vagy 20-án csináltuk a pozitív tesztet..de már tudtam az eredményt nem voltam éppen meglepve csak jó volt látni, hogy igazunk van :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Jó reggelt!

Kitettem Grétit a teraszra 8) Egyszerűen nem bírtam vele :shock: Mindentől üvöltött, így beöltöztettem, betettem a babakocsiba és kitettem. Most bentről figyelem, de nem merek így semmit csinálni, tök gáz. Amúgy be is aludt, szóval nagy baja nem lehetett.

Hibernia, köszi a csodaszer nevét! Utánanézek, és a dokinál rá is kérdezek, mert csütörtökön megyünk.
Peti jó lehetett, ahogy fintorgott a répára. :lol: Aztán lehet megszokja az ízét, hátha. Nem sok mindent lehet adni nekik először és ha egy kiesik, akkor meg még kevesebb. (bár nem csodálom, én is utálom a répát :? ) főleg magában. Új tápi bejött neki? Azért ez kicsit megnyugtató, hogy nálatok csak lemész a boltba és veszel tápit. Mégsem olyan nagy dolog ez, mint ahogy a mi gyerekdokink ezt beállítja, hogy mindenáron küzdés a szopival, csak nehogy tápot....ja, gyerek meg éhezik :evil: (tegnap megint heti mérés volt Grétinek, +90 gramm, szóval megint kicsit kevés bakker, de már lassan állandóan a cicin lóg...én meg beköltöztem a szoptatós fotelba, már 2 könyvet kiolvastam benne...)

KépKép

KépKép
nadina01

Zsu, most látom, hogy írtál közben. Anyóshoz kitartás!!! Tényleg még jó, hogy legalább megetetni nem tudja :D :D :D
De jó nektek, hogy már szerveződik a keresztelő, mi is szeretnénk, csak húgom, aki a keresztanya lenne külföldön van, így nehezebb összeszervezni a családot. Az étterem tuti ötlet! NEkem se lenne energiám egész familiára főzni.
Gabi oroszlánüvöltése :lol: édi lehetett, bár gondolom éjszaka annyira nem jó. Én se alszom napközben...anyasors. Bár nekem egy szavam sincs, mert Gréti legalább este alszik (eddig).

Orsi, jó bonyolult álom. Nekem van álmoskönyvem, de elég béna, én inkább a neten szoktam rákeresni. Esetleg próbáld meg. Tuti fura dolgokat találsz majd.

Ercsikati, most nézem, hogy nem ti nyertetek :cry: Sajnálom. Hogy lehet ennyi szavazata az elsőnek....gyanús.

KépKép

KépKép
nadina01

Én is kérdeztem anyut, hogy a mi korunkban hogy volt ez a hozzátápi. Ledöbbentem, hogy én már betöltött 1 hónaptól kaptam gyümileveket...persze így könnyű volt szoptatni, nem kellett annyi tej. Húgom meg 3 hónaposan kapott, és nem azért mert nem volt elég tej, így kellett csinálni.... most meg pont az ellenkezője van. Nekünk se lett semmi bajunk a korai kajálástól, úgyhogy abban se lehetett semmi rossz. Bár persze én is szoptatok, amíg tudok. 6 hóig tervezem, aztán lassan leszoktatás. (bár nem tudom, hogy egy fél éves gyereknek a fejlődéséhez elég-e csak az anyatej :shock: nem lennék benne teljesen biztos azért)

Kimegyek Grétihez, mert parázom, hogy rászáll valami bogár. És gyanúsan csöndben van...

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Éjszaka:khmm-khmm....hát....Balu elaludt 11kor 1 szer keltem hozzá hogy nyöszörög de nem kellett neki a cumi.Visszaaludt és 5kor (!) kelt hogy éhes!!!!Ezen kicsit kivoltam,mert fél 11kor evett.....Máskor 12-13 órát is bír kaja nélkül éjjeé.Most meg már 6 óra után visítozik.Aztán jól felidegeltem magam.Csinálom a kaját,errefel nem tudom a cucli levegőztetőjét,úgy beállítani a cumisüvegen hogy felfelé álljon.Akkor elővettem egy másikat az meg folyton elakadt.Mármint a kaja.Balu ilyen rostos tpit kap,amiben kis darabkák vannak,és folyton eltömi a lyukat,és így nem jön neki a kaja,ő meg persze üvölt.Aztán ahogy kicsit ráharaptam a cuclira,hogy kipréseljem belőle azt a darabkát,leszakadt a cucli teteje.Oké,tudom hogy már régi volt,születése óta használjuk,eléggé el volt már használódva az a szilikonja.Csak tök jó volt hogykereshettem másik cuclit,addig meg Balukám üvöltött.Ráadásul párom is felébredt,6kor kelt volna,ment túlórázni.Úgyhoy jó kis hajnalunk volt.És mindennek tetejében Balu nem aakrt visszaaludni,gügyögöt a kiságyban vagy egy órát....De most aludt 9ig.Csak szegény Zapát sajnálom.
Na,mindjárt itt vannak a felújítók,éljen,most annyira nem örülök nekik.Remélem minden rendben lesz.....

Zsu:igen,Balu már 5 hós lesz :D El se akarom hinni :D Igazi naffiú már :D Majd küldök képeket megint róla,szerintem sokat változott :)
Kelések :? Én is kelek Baluhoz többször is,de csak mert folyton elhagyja a cumiját :D

Barba :sajnálom,pedig egyébként egyszerű progi,de mondjuk nekem a férjem jött rá :D Én szept 15.-étől vagyok itthon,és pont aznap tudtam meg hogy terhes vagyok :D Meg akkor van a hugom névnapja is. :)

Nem megy több reagálás,majd később megpróbálom.Balu nyivákol :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, szegénykém nem lehetett egyszerű akkor az éjszaka....
A felújításhoz továbbrais kitartást!

Kati tőled még akartam kérdezni, hoyg Ti hogy oldájtok meg az egymás fölött élést anyósékkal? Ők bármikor átmennek hozzátok? Vagy azért ők tudják hol a határ? Bocsi ha kényes a kérdés, csak rólad tudok aki hasonló cipőben jár, csak jó fej anyóssal :D

NAdi Grétivel minden ok? Gondolom ezen a friss levegőn jót szundított :D Amúgy ismerős a szoptatós fotelbe való beköltözés én az 1 hónapot a nappali kanapéján éltem..... nagyon jó kis hely :lol:

Ez az étterem dolog meg szerintem is jó ötlet, oda megyünk ahol a lagzink volt, tök jó kaja jó áron és ismernek is :D
Amúgy nagyon becsülöm itt azokat az anyákat akik háziasszonyként is toppon tudnak lenni...nekem nem megy..ha van szabadidőm akkor eszem/mosok/teregetek/internetezem/elintézek pár telefont..... de hogy elkezdjek nagytakarítást csinálni...eh biztos menne csak zombi lennék.... + nekem még azt a hülye angolt is tanulnom kéne... gondolhatjátok mennyi kedvem van hozzá :D

Most beszéltem unokatesómmal, ott1,5 éves a kislány és mondta most ébredt tudatára a kiscsaj és persze mindent máshogy akar ahogy a szülei...mondtam neki, hoyg félek nem becsülöm eléggé ezt a korszakot...hát megerősített :lol: Ettől függetlenül én még mindíg azt remélem, hogy Gabival könyebb lesz ha elkezd mozogni mert akkor oda megy ahova szeretne..persze menni kell utána de egyszerűbb ha nem kézben van..így is napi kb 5 órát sétálok vele úgy hogy vagy kézben van vagy inkább kengruban.... minek a kondi bérlet? :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Na,talán van időm,Balu elaludt végre,már fél 9 óta fent van.Ez nagy szó nála mert általában 2 és fél óra ébrenlét után már kész van.Tudom,sokkal érdekesebb amit most a folyosón meg a konyhában csinálnak,de azétr aludnia se ártana :lol:

Szóval....

Nadi:Olyan irigy vagyok hogy így ki tudod tenni Grétit,tuti jót tesz neki a friss levegő.Én Balut még az erkélyre se tudom kitenni,mert nem tudom mibe.gye babakocsi az lent van a tárolóba,pihiszékben hamar felébred.Hordozó meg nem egészséges a hátának.Pedig Balu is olyan nagyokat alszik a friss levegőn.Na sebaj.Grétinek hogy áll a hasfájása?Javult már?Én azt olvastam hogy 6 hósan el kell kezdeni a hozzátápit,mert a babának ekorra kiürülnek a vasraktárai és ezt ugye pótolni kell,de az anyatejből nem kap elegendőt.Természetesen lehet mellette szoptatni,nem kell elhagyni,csak mellette kapnia kell mást is.Párom nővére még mindig szoptatja a 19 hónapos kisfiát,persze mellette már mindent eszik.De este,meg elalváshoz néha igényli a cicit.Kérdeztem hogy nem-e akarja leszoktatni,de mondta hogy szerinte már nem is igazán a kisfiának van szüksége a cicire,hanem neki a szoptatásra,mert hogy ez neki nagyon nagy lelki kapocs a gyerekkel :) Gondolom mondanom se kell hogy irigy vagyok rá :D

Hozzátápi:én is már 3 hósan macikávét ittam :shock: Meg kaptam mindenfélét.Soha semmi bajom nem volt az emésztésemmel.Szerintem óvatosan ésszel el szabad kezdeni 3 hósan is a hozzátápit.Ártalmatlan gyümmikkel zöldségekkel.De én is annak a híve vagyok hogy akinek elég teje van az mindenképp tolja a hozzátápit.

Zsu:anyós :? Nehéz lehet ilyennel.Én anyósom halál normális :) Anyám is.Szóval ilyen téren nincs problémám.

Régebben írta még valaki,vagyis kérdezte hogy nekünk is van gömbink?Léggömbre gondolt?Nem tuom ki volt.Nekünk egy felfújható Maléves repülő van :D Zapa szerválta nekem :D Balu imádja,mindig bekapja az elejét :D Kis terrorista :D
Másik kérdés amire nem válaszoltam még,hogy igen,hagyták aludni Balut,mivel nem engedtem hogy addig a közelébe menjenek :D Nem volt velük gáz,szépen megvárták míg felkelt :) Aztán megetettem és utána játszhattak vele :)

Zsu:keresztelőszervezéssel hogy álltok?Kaja tudjátok mi lesz?Háztartással meg szerintem ne foglalkozz,első most a Gabi.Aki meg ezért beszól az kapja be :lol: Nálunk is néha szalad a ház,délben még pizsiben vagyok..de nem érdekel :D A munka meg úgyis megvár,nem csinálja meg helyettem senki :D Azért az is vedd alapul hogy Gabi szeret ölben leni,és így elég nehéz bármit is csinálni.Mostanság Balu is folyton cipelteti magát.Kivan a derekam pedig csak 6 kiló :D Én azt vettem észre hogy a többedik gyerek az már mindig türelmesebb,mert születése óta ugye kicsit alkalmazkodnia kell neki is,mivel hogy anyának a többi gyerkőccel is foglalkoznia kell.Szóval ilyen babákkal könnyebb akát a házimunka végzés is.Persze ez se tövényszerű,de a kivétel mindig erősíti a szabályt :D
Na megyek,beszedem a ruhát :)

KépKép
Kép
csöpplány

nah végre elaludt, azóta teregettem, csináltam répalét (újabb merénylet :lol:) meg most épp almapürét főzök... :) de mindjárt kel, lejár a fél órám. :?

ezer éve voltam gmailen, nos nézzük... :D

Gréti gyönyörű, azok a szemek!! Az első kép a kedvencem! :) zoknija se semmi :D

Bubu igazi nagyfiú a habtapiján, bár részvétem Mayday, ha ezt majd elkezdi szétszedegetni. :lol:

Elisa és az elmaradhatatlan zsiráf. :D Nagyon édes kislány ő is!!

Juli is csodahelyes kisbaba, látom a zenélős virág sokunknál kedvenc... :) Sötét szeme van, ugye?

Charlott irigykedem az állatkert miatt, látszik, hogy Krisz is élvezte... :) :) Tök jó!

Törpi, fúúú, nagyon csinos volt a kissrácod! :) A 2. képen meg olyan, mint egy kis ovis akit véletlenül a pelenkázóra tettek. :D

Bort én még nem is láttam szerintem. :oops: Monde rád hasonlít, ugye? Nagyon szép kislány ő is! :)

Kendráról Samuról rég jött bármi is! :) Fotókat követel a nép. :D

Küldtem én is párat! :) :)

hibernia

Édes gyerek ez a Pepke :D
Látom a habtapis képen a hajszárító csatasorban várja a bevetést :lol:

Én meg elküldtem az aludj jól gyermekem könyvet pdf-ben g-mailre, csöpplány bár nem a legjobb gépen olvasni bizti lesz használható dolog benne nektek is.
Amúgy nálunk is babakocsi lenn van és nincsmivel kitennem az erkélyre Gabit, de igazából nem is nagyon tenném mert a muskátlik miatt tele van darázzsal...jövőre virág nélküliek leszünk mert sajna így átlag 10-15 darázs repked nálunk :?

Amúgy ma Gabi elég aluszékony...gondolom a nátha, férjem gyógyulgat de szegény Töki tiszta takony+ a porszívó se hozza ki tehát extra kínzásként előtte orrspray van..szegény lelkem kikészül 1-1 ilyen bulitól

Hibernia, Peti hogy bírta a répalét???
Almapürét holnapra készíted?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Gabi 2,5 órája alszik ezt 1x szakítottuk meg orrszívással és kajával...
Olyan kész vagyok..nem tudok semminek se örülni...remélem nincs komoly baj csak gyógyulgat szegény, és remélem este nem lesz megint óránkénti kelés..na megyek lelövöm magam..zavarba ejtő ez a sok szabadidő :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hali,

Képzeljétek, tegnap Krisz kimondta, hogy apa, apu! :shock: Örültünk rendesen este! :lol: (főleg, ha anyut mondott volna) :oops:

Ma délelőtt bemerészkedtünk egy zenés bölcsi foglalkozásra! A lakótelepünkön van egy Máltai SZSZ által támogatott játszótér és ott van egy játszós ház is. Itt került megrendezésre ez a foglalkozás. Valaki közületek jár ilyesmire?
Tetszett mindkettőnknek ez a fajta program. Mindketten figyeltünk: én próbáltam énekelgetni csendesen, Krisz meg a többi babát szemlélte. :) Kár, hogy inkább 1 évnél idősebb gyerekek voltak csak, mert őket már nem annyira kötötte le az ölben való mondókázás, énekelgetés. :roll:

KépKép
charlott

Akkor szépen sorjában....

Hibernia: igazad lehet, hogy a kiütések a vegyszerek helytelen használatótól is lehet. Nem eléggé öblíthettem ki a ruhákat. Aztán a fürdetésnél nem alaposan mosdatta meg a férjem Kriszt. És amiről nem tehetünk, hogy beizzadt és piros foltos lett. :oops:
Köszi a képes dicsit! Ti is menjetek el zoo-ba, kíváncsi lennék, hogy miben más, mint itthon! :wink:
A hozzátáplálásról én is úgy tudtam elég 6 hótól, ha van elég tej. No, majd a védőnő egyszercsak meglátogat és szépen elmeséli ezt. (ezt a tekintet láttam a dokinénin tegnap - mikor számonkérte a nőcitől, hogy miért nem indult el?) :-)

Maydag: lesz blog-od!?? Engem is érdekelne, mármint másét olvasni és sajátot létrehozni. :)

Csöpplány:4 lombikos próbálkozás volt, de egyik sem sikerült. Krisz meg csak jött, mikor ő úgy gondolta. :wink:

Kriszta: spontán baba és nagyon szorítok az unokatestévreidnek. Ha gondolod priviben adhatok nekik egy-két kivizsgálási ötletet, ami lehet, hogy segítene a spontán babához. :wink:

Barbazso:köszi! :wink: , Igen a doki néni nem fiatal és erősen a régi elveket vallja, de nem bánom. :) Én is megkaptam szüleim naplóját a bébikorról. És 2 hónaposan kezdődött a hozzátáplálás, mindegy volt, hogy van-e tej vagy sem. :roll: Végül is nem lett bajunk a tesómmal.

KépKép
charlott

Zsu:köszi, előre is a köszöntést, én is viszont kívánok Nektek! :wink: Akkor egyszerre kezdjük a hozzátáplálást terveim szerint. :) Nálad is ilyen nyomulós a rokonság? Az én anyós,apósom ma jelentették be, hogy péntek délután jönnek! Akár jó nekem, akár nem! :? Gabinak jobbulást! :wink:

KépKép
charlott

Hibernia: megnéztem a gmails képket! Cukorfalat Petya! :lol: Tényleg hatalmasat fejlődött, nőtt. A szája szélén eléggé nagy piros foltok vannak. Krisznek inkább sok kicsi. De nem lehet, hogy hozzátáplálástól alakult ki nála? Dokihoz mikor viszed?

KépKép
charlott

talan este tudok majd reagalni mindenkire. most csak végigfutottam ezen az oldalon.

Csopplany,
igen Elisa mar nagyon sokszor végigaludta az éjszakat, vagyis én azt annnak tartom, ha alszik egyben 9 vagy 10 orat. Harom napja viszont 2 korul ébred... napkozben keveseket szopik...

Hibernia,
nem lehet ténylég h vmi kajatol van az a folt (még nem voltam gmailen..) pl vmi savas kicsipte?

Nadi,
kinti alvas nalunk is meno, de nem ugy, h berakom és alszik. sajnos csak egy hétig tartott az alom, hogy leteszem, bekapja az ujjat és alszik. mostanaban hasra fekudni sem akar, nem még hason aludni.

Hozzatapi,
nekem anno azt mondta a védono, mindegy mit eszik a gyerek, csak egyen vmit. az se baj, ha minden nap répat kap, krumplival pl egy honapig. foleg a szoptatott babanal az izérzék fejlodik a tej izével. Igy én a helyetekben, ha talaltam egy dolgot, amit a baba szeret (foleg 4 honaposan), minden nap azt adnam.

Zsu,
annyira sajnalom, h ennyit kell sétalnod Gabival. és jobbulast! de a 2,5 oras alvas azért nala nagy szo! tessék neki orulni!

Charlott!
Apu, apu :) :) és a bolcsis foglalkozas! igy legalabb latod milyen lesz eg yévmulva Krisz.
s.orsi

ja és a babakocsi és az orditas. most is ez volt.

Elisa kicsi koratol kezdve utal a babakocsiban sétalni. én még ilyen gyereket nem lattam. pedig kéthos koraig éjjel nappal abban aludt. és mai napig napkozben szinte mindig. szoval nem a babakocsit utalja, hanem ha toljuk és nem alszik.
okok
1. nem jarunk sétalni, mert, ha alszik, akkor én mast csinalok itthon
2. nagy a terasz, siman lehet korozni a babakocsival, igy akkor szoktam beletenni, mikor mar félig komas a kezemben és aztan tolok 3 kort és alszik

pl vasarnap elmentunk kirandulni. én toltam a babakocsit, apa meg vitte Elisat a kezében...

de tegnap valszinu azért orditott elsosorban, mert melege volt. hirtelen dogmeleg lett. pedig még szoptatni is probaltam a buszmegalloban, de nem akart. aztan itthon hull faradtan szinte elajult a kezemben és aludt egy orat. a babakocsiban.
s.orsi

Sziasztok!

Nálunk tombol a takonykór, nagyon boldog vagyok, fiam már kifele megy belőle, nálam csúcson van, Bori még lightos. Zsu, átérzem a helyzeteteket...

Néztem Grétit meg Petit, Peti nagyon nagynak tűnik, Gréti meg nagyon édes! Én a pirosfoltos képet nem találtam. Majd később megpróbálom megint. Nem nyálzik sokat? A fiamnak simán kimarta a nyál a szája szélét, ha sokat rágta a kezét. Hát Bori szerintem nem rám hasonlít, az igazság az, hogy egyelőre senkire sem, leginkább a két gyerekem hasonlít egymásra, legalábbis ugyanabban a korban ugyanúgy néztek ki. Majd küldök a gmailre egy hónapos kori összehasonlító fotót.

Én sem szoktam kitenni aludni a gyerekeket, bá van fedett teraszunk is, de én parás vagyok, mert van egy cicánk, aki szereti a puha meleg fekhelyeket, ugye értitek? Nem tudom miért félek ettől, mert még soha semmi rosszat nem tett a gyerekekkel, de mégis. Mi inkább sétálni szoktunk, Borinál sem sztár a babakocsi, csak ha aludhat, illetve ha megtalálja a cumis ujjait. :D

Csöpplány nem semmi reggeli kálvária, én ma éjjel a férjem horkolásától nem aludtam semmit, meg a torokfájástól, már majdnem felkötöttem magam.

Lányok, azért szerintem meg kell különböztetni a 30 évvel ezelőtti élelmiszer alapanyagokat a mostaniaktól, azért akkoriban még nem volt ennyire vegyszerdús a világ, sok volt a házilag termesztett zöldség-gyümölcs a boltokban is, illetve a tej (felestej) amivel etették a gyerekeket (amúgy ez horror szerintem), az valóban tej volt, ma már durván nem az. Szóval én vallom, hogy a mostani élelmiszerek simán okozhatnak ételallergiát, ami ugye könnyen átcsap más betegségekbe is. Szerintem nem kell siettetni az egyes ételek bevezetését, az indok pedig egyszerűen az: minek? A babák még nem igénylik a változatosságot, a naponta új ízeket. Na Ábi enni akar valamit, mindjárt folytatom.
monde

Charlott, zenebölcsi szerűségre jártunk mi is, egész pontosan a Ringatóra a MÜPA-ba. Arról tudom mondani, hogy az szuperjó, csak rengetegen járnak rá. Ott picibabák is voltak dögivel, nem csak nagyobbak. Mi mondjuk egy éves kor körül jártunk oda.

Jaj, meg Julit és Elisat is láttam, nagyon jó képek, és gyönyörű lányok, nekem a zsiráf tetszik nagyon, ez miből van? Ja, és jól látom, hogy Elisanak is van tűzfoltja? Borinak is van a az orra fölött a homlokán, illetve a jobb szemhéján, illetve a hátán és a fenekén (bakker, tiszta patchwork :D), de az arcán már egy csomót halványodott. Állítólag egy éves kora körülre halványodik el majd szinte teljesen.

Megyek orrotszívni. Lassan a hátamra kéne kötni a porszívót, mert valakinek mindig szívni kell. Én csak szívok (szó szerint...).
monde

Halihó!

Na elmentek a munkások.Megvan a boltív,le vannak szedve ajtólécek,megvan a szerelőajtó,be van fejezve a falicsampe.Holnap jönnek és akkor ajtó szedés,csere,és a többi hátralevő munka szépen sorjába.
Balu meg tiszta nyűgi,és nem hajlandó enni.Ma még csak 5kor evett tápit,utána fél 1kor sütőtök-alma,3kor brokkolis-burgonya(üveges),de nagyon keveset evett belőle,és nem kér enni.Viszont egész nap nyűgős,mindent töm a szájába,és olyan szinten nyálzik,hogy kétszer át kellett öltöztetnem.Szerintetek a foga miatt nem akar enni?Hiába kenem neki dentinx-al,akkor sem eszik :( Nagy nehezen elaltattam,aludt fél órát,már hallom hogy ébredezik.

Jártam gamilen .Petya nagyon cukkeráj,kis kaján mosolyos :D Jó az előke szett is :)
Kristóf is nagyon aranyos,ekkora sérót :D Nagyon hasonlítanak egymásra a fiaid :) Édesek együtt a kádban :) Látom Kristóf is eregeti nagyon a nyálát :D
Szerintem Bori és Ábi szemei hasonlítanak,de a szájuk nem.Azért van különbség köztük.Szerintem.
Én is küldtem párat,bár kommentet elfelejtettem.Mindjárt elküldöm azt is :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj hozzátápival még annyit,hogy igazad van Monde,de ha jól belegondolunk,akkor nem is ellenőrizték be ennyire a vegyszereket emg permetszereket.Legalábbis tudtommal.Nagyapám nem igen nézte hogy amivel permetezett az mennyire ártalma az én szervezetemre,mégis mindent a kertből ettünk,már pólyás korom óta :D Abból kaptam az első hozzátápikat is 2 hós koromban :)

KépKép
Kép
csöpplány

halihó

kaján, ez milyen jó szó. :lol: köszönjük a dicséreteket. :)

a répalé jobban ízlett, megivott 25 milit. :) az almát csak megcsináltam és fagyiba tettem jégkockatartóba, majd jövő héten kóstoltatom csak meg, egy hétre elég egy új íz. (ez most a répka ugye :))

mi is megkaptuk a férjem kajanaplóját, csak néztem, hogy májusnál ott volt, hogy alma, tea miegymás, mondom, húúú de rendi volt anyósom még egy éves korában is írta, mit evett a baba (áprilisi a férjem) erre látom, hogy nem, ez az első év, két hetesen már bőven kapott mást, mint tejet... :shock: nekem nincs ilyen naplóm, de én vezetek Petiről, inkább magunknak, a fiúk nem olyan nosztalgikusak szerintem, nem fogja érdekelni. :lol: 1 hetes kora óta írom, mikor alszik, eszik, mit játszik + funny facts, mikor mit csinált. :)

kriszta részvét a fogad miatt... :( Kristófnak az őszi sem segít??? :( mennyit adtál?

én nem tudom, a hozzátápi-e vagy az új tápszer, de nálunk kicsit könnyebb az ügy most... :) :) csütörtök után ma is volt kaksi, rekord, hát az nem is volt olyan rég. ;) éljen.

ja visszatérve: igen sajnos elég sok "szar" van most a levegőben, a földben is... én próbálok bio cuccokat venni Petinek de hát csomó minden nincs bio. pl őszi, szilva. pont amik kellenének. :D murphy.

csöpplány gratula, jól haladtok... a fog nálunk is beindult, de a kaját nem fogja vissza... hmm... kaptam még otthon egy ilyen ujjra húzható bigyut, az előbb azzal piszkáltam a száját és össze-vissza rágicsálta, szerintem élvezte. eddig csak szopizta az ujjam mindig, most rágja keményen. :shock: nem próbáljátok ki? hátha balunak is tetszene.

ami a pirosodást illeti, hát egyre szebb... :oops: úgy értem, tényleg. a szégyellős arc csak azért, mert mióta apci fürdeti azóta javul... szerintem csak nem használtam azt a zsíros fürdetőt és az a baj...

charlott mi folyékony mosószerrel mosunk + ecettel öblítünk. elég vékony bőrű Petci, a homloka tiszta ér, de ezen kívül a száj körüli pirosságon kívül még (koppkopp) nem volt bőrbaja.
dokihoz nem megyünk vele, minek. :( ez nem olyan, mint otthon. jobban bízom magamban, mint az itteni orvosokban sajna, nagyon gáz a helyzet.
apu apu, ez jó! :D nálunk a google megy. :oops: meg az örö.

ma kaja alatt sírt csomót és végig így fújta ki a levegőt, mint mikor játszanak tudjátok, hogy berreg a kocsi. ez miért lehet??? tök furi volt. sírt, éhes volt, de azért berregett. :shock:

orsi, nem semmi ez a lány a kocsival... :? nem lehet hogy csak ezt a kocsit nem szereti, ami van?

zsu, jobbulást Gabinak is. :( ez a hülye takonykór, hogy utálom. :? :? köszi a könyvet, mindjárt megnézem. :)

még meggondolhatod a lasztit, nehogy kiakadjon a férjed... :lol: holnap most már bemegyek a városba és körbenézek. :)

no ébredezik, megyek is, bocs ha vki kimaradt, próbálom este pótolni. :)

nadi, hogy aludt Gréti végül?

hibernia

mayday, blogolsz???? :) merre jársz? barba??? moncsi? ercsikati? kovmarti? s valahány név a naptárban?

ja, én 13-án tudtam meg tavaly, hogy két csíkosok vagyunk... :) első hónap volt, aug 21-én volt meg, rendeltem egy csomó terhestesztet, 19 nappal később teszteltem és tessék. el sem akartuk hinni, nagyon halvány volt a csík, aztán napról-napra erősödött, minden nap csináltam tesztet. :oops:

ja igen, monde, Peti 7 kg, 3000 grammal született... :roll: zabagép.

hibernia

Hello!!!

Csak jelkezem,egész nap dédinél voltunk,Bubu nyügi volt,nekem görcsölt a hasam,bevettem 2 Panadolt,hát,sz@rt se ért. :?

Blogom:he,szóval már kész,de még nem írtam bele semmit,de természetesen nyilvános lesz(nektek).Szóval mutatom majd azt is.

Pár kép most gyorsba ide:

Kép

KépKép
mayday

Kép piskótásos
Kép ilyen csini voltam ma
Kép megfogom,mint mindent

Kép

KépKép
mayday

Basszus Mayday de rohadt csinos vagy :oops: :D Bubu nagyon édes :) Meg is kóstolta a babapiskótát?

Hibernia: szokta rágni az ujjamat,meg ma pl evésnél a kanalat rágta :lol: Meg van hogy a cumisüveget is....

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,köszi. :oops: :oops: :oops: De csak mert nem látszik a hasam... :roll:
Nem evett piskótát,csak szerette volna.Tömte a szájába,de nem kapott.

Én fogra tippelnék Balunál,már lassan 5 hós (atya ég :D ),szóval könnyen elképzelhető.Szegény!!!

Még igyekszem ma jönni,de most vacsi.

Kép

KépKép
mayday

Jó estét!!

Itten vagyok,de nem sokáig,mert nagyon szarul érzem magam! :cry:
Mostanra fáj a torkom és ráadásul tiszta takony vagyok,DE szerencsére Márk és apa se kapták el egyenlőre.Csak igy elég nehéz gyógyulni,hogy nem kaptam semmi gyógyszert.

Apa még mindig nem mehet dolgozni,jövőhéten kell vissza menni a dokihoz.

Elolvastam az oldalt,de nem tudok reagálni,már fáradt vok fél 7-től fent vagyok.

Holnap jövök és egy kicsit többet irok.

Mindenkinek jó éjszakát

Kép

KépKép
torpilla

Mayday neked még annyit ,hogy tényleg nagyon csini vagy!!Ja és a fid is!! :D

Kép

KépKép
torpilla

Na, haliho, most végigolvasok mindekit.

Az elobb mar azt hittem felébresztettem a kissszonyt, ahogy betakartam, kb egy oraja aludt mar. De szerencsére hangos cuppogasok kozepette visszaaludt.

Fentebb beszéltetek arrol, hogy Peti még enne, meg néha Balu is. Na hat nalunk barcsak enne. Nem tudom rendesen megetetni mostanaban csak naponta kb 3x. Ejjel, hajnalban és délben. Ma kivételesen este is jol evett, de a tobbi kaja csak olyan immel ammal megy, néha csak 3-5 perc és mar fordul is el a cicitol. Napi 6-7 szopi van, ha az éjjelit kihagyna megint, tok jo lenne….

Atfordulas nalunk még mindig csak atesés hasrol hatra. Nem tudatos.

Almodas
Én soha nem emlékszem arra mit almodok, vagy nagyon ritkan, ha hajnalban almodok. Horrorfilmet életemben talan 2x néztem. Szoval azota sem értem, hogy almodhattam ilyet. És komolyan egyetlen egy ismeros sem volt az almomban.

Altatas
Napkozben ringatnom kell egy kicsit + én mindig énekelek neki. Este berakom az agyba, miutan sikerult megszoptatni. Én mar hetek ota „vigyazok ra“, h lehetoleg meg éber allapotban tegyem be az agyba vagy a babakocsiba. És van olyan, h hallom, h felébred és visszaaltatja magat. Foleg éjjel, nappal csak ritkan fordul elo. Ezért orulok neki, h szopja az ujjat.
Nalunk a korai fekvés este szinte magatol alakult ki. Egy biztos pont van naponta. Furdetés este 7kor. És a délutani alvas utan, szopi és utana mar nem alszik a kovetkezo etetésig. És onnantol kezdodik az éjszaka. Ez néha 8 ora, néha fél9, ritkan 9.

Egyetértek Krisztaval. Az altatasi gondok ott kezdodnek igazan, mikor felallnak. Nekem van egy olyan videom, masfél oras, ami rejtett kameraval készult. Beraktam a videokamerat a gyerekszobaba, ugy,h ne vegye észre az akkor kb masfél éves fiam a délutani lefektetésnél. Halali miket csinalt. Nem sirt, de egyszeruen nem tudott elaludni, én 10 percenként jarkaltam be hozza és kivancsi voltam mi torténik a koztes idokben. És ez minden nap igy volt…

Zsu,
ha ennyire gazosak az éjjelek, nem probaod meg egy szobaba tenni veletek (esetleg atmenetileg egy agyba?). Tudom sokan ellenzik.
Mi egy szobaba alszunk, amig éjjel is szopik mindenképp, de egyébként is kb 8-12 honapig. Igy én hallom ha felébred stb, de fel sem kelek sokszor. O meg érzi, hogy ott vagyok és nem sir.
Javul mar Gabi nathaja?

Keresztelo
Ezen még nem gondolkodtunk… talan Karacsonykor.

Teszt
Szept 19én csinaltam a tesztet tavaly, de tudtam, h pozitiv lesz. Csak azért csinaltam, mert a férjem mindenképp latni akarta.

Nadina,
én tovabbra is ugy gondolom, hogy a heti mérés ilyen idos korban mar csak stresszel. Nem mérvado. Egy 6 hosnak ALTALABN elég még a tej. Viszont, ha te ugy gondolod, h Gréti éhezik, barmit csinalsz, akkor talan mar lassan adhatsz neki vmit…kiskanallal
egyébként ne vedd sértésnek, de én szoptatas kozben semmi mast nem csinalok, nem olvasok, nem tv-zek, hanem a gyerekre koncentralok.
Nekem van egy szunyoghalom a babakocsira, igy se darazs, semmi nem tud raszallni Elisara.

Csopplany,
igy olvasva elég groteszk a cumis hajnali sztori, gondolom neked akkor olyan volt, mint egy rémalom.

Elvalasztas
Az 1 fiamat azért valasztottam el, mert a 2kal mar 4 hos terhes voltam és nem birtam az iramot. A 2-at azért valasztottam el, mert szabalyosan zsarolt a cicizéssel. Mindketten 13,5 hosak voltak. Elisat hagyni fogom, hogy sajat magat valassza el.

Monde,
Jobbulast!
A Te férjed is horkol? Na most szemét leszek, ez az egyetlen egy elonye, mikor a férjem uzleti uton van. Csendvan a szobaban. 
Vegyszerugyben igazad van. Tuti tobbet art ma az ész nélkuli hozzataplalas, mint 30 éve.
Igen, Elisa tuzfoltja nagyon nagy. Néha nagyon élesen latszik. Félek, h nem mulik majd el. Itt azt mondjak par év alatt mulik el, ha elmulik. Maté fiamnak volt, de sokkal sokkal halvanyabb és mar nem is emlékszem mikor mult el, mert nem volt feltuno. Ha Elisanak melege van, akkor nagyon latszik.

Babanaplo
A sajatomat nem lattam. Pedig tuti van...
A két fiamrol is rengeteg feljegyzés van, toménytelen kép és video. Na szegény Elisarol mar csak elvétve par kép, még egyetlen egy feljegyzés sincs. Utalom ilyenkor magam, de nincs ra energiam…

Hibernia
Nekem akkor sir berregve Elisa, ha almos.

Mayady,
nagyon csinos vagy!

A fogzas és a nyaldzas nincs mindig osszefuggésben. Azért nyaladzanak annyit a babak mert mindig nyitva van a szajuk. Probaljatok ki, h nektek nyitott szajjal nem folyna-e a nyalatok? :) :) a szajukba pedig azért tesznek mindent, mert ez életkori sajatossag. A kezuk még nem elég kifinomult, jobban tudnak „tapintani“ a nyelvukkel, mint a szajukkal. Vannak olyan babak, akinek az elso foga csak 8-12 honaposan jon.

Torpi,
t eis beteg vagy? Mi lesz itt télen? Tessék vitaminokat szedni!

Voltam vegre Gmailen

Juli, gyonyoru. A 2. kép tetszik a legjobban!
Charlott, Elisa is szokta igy szopni a mutato ujjat. Nagyon cukik ilyenkor, nem?
Torpi. Mark is nagyon édes!
Borinak micsoda szemei vannak! És a tufoltja alig latszik. Ez tuti elmulik! Igen latszik, hogy Bori jobb husban van, mint anno Adi.
Petinek mennyi haja van! Mi egyhamar nem fogjuk fésulgetni Elisat, ha igy folytatja. Nekem az az ominozus piros folt csak szarazsagnak tunik. Igy messzirol.
És Kristofnak is mennyi haja van!!! Kuldhetnétek egy kicsit.
Azta Balunak milyen kék a szeme! Ezt még eddig nem figyeltem meg. Lanyok reszkessetek!

Na ez mega hosszu lett. Gondolom, akit nem érdekel, majd atugorja. Most ugy irtam, ahogy olvastam, folyamatosan..;

Nyugadalmas éjszakat mindenkinek!
s.orsi

Ja, még egy kicsit dicsekedhetek? Mar 2 napja nincs itthon Apa és a reggeli iskolaba inditas + esti vacsora, furdés, stb; flottul ment eddig. csak el ne kiabaljam! pedig vasarnap mar sirtam magamban, h kell ez nekem? most a kedvem is jobb, dolgozni is tudok ugy, ahogy. Most éppen bizakodo vagyok, a mult heti nyafi utan!

Na megyek aludni
s.orsi

Mayday, tényleg nagyon csini vagy! Irigykedem. :) Mondjuk meg is dolgoztál érte. Én meg csak meresztem a v@l@g@m. :lol:

Tegnap reggel 4-kor feküdtünk le! Tök fáradt vagyok. Ma nem maradok éjszakázni. :)

Voltam gmailen, nagyon édesek a babák!

Betegeknek jobbulást!

Ég a fejem, de mára tőlem ennyire futotta. :oops: :)

Ja, Zsu, ne gondold, hogy én nagyon odateszem magam. :) Hidegtál lesz, és kb mindent más hoz. Nekem szinte annyi a dolgom, hogy rend és tisztaság legyen.

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, még annyit... Peti az ébredős képen tiszta Elton John abban a "fiús" ruciban. :lol: Samut pont tegnap próbáltam a rózsaszín cumival altatni. Néztem-néztem az arcát, de le sem tagadhatná, hogy fiú... Még így sem. Peti sem. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Tudjatok mi az egyik legjobb érzés, amikor 3 gyereked van?
Amikor egy hosszu, faraszto nap utan, este, lefekvés elott még végigjarod az osszes szobat, minden gyereket betakarsz, adsz még egy puszit nekik és akkor egyik masik felsohajt almaban, mintha azt mondana: mehetsz aludni anya, minden rendben van, jo éjt. és ez minden este igy van! mar egy gyerekkel is csodalatos, de 3mal meg sokszorozodik ez az esti orom.
s.orsi

barba, TUDTAM, hogy ki fogod szúrni a rózsaszín (pöttyös) hálózsákot... :D :D az igazat megvallva, mikor vettem neki, csak rózsaszín volt már, mert ebben az országban nincs olyan hülye, aki júliusban vesz hálózsákot a csemetének... de most már megjöttek az őszi-téli cuccok, beszerzek neki holnap egy vastag kéket, már kinéztem, tök aranyos. :lol: amúgy nekem is hullafurcsa, ha "lányos" ruhát adok rá, annyira nem lányos arca van... :D

orsi, ez szép gondolat volt. :) én azt imádom, mikor elalszik a karomban... azt is imádom. :) (igen, mi karban altatunk, ez van, egyelőre nem zavar)

mayday tényleg csinik vagytok. :) :)

csöpplány a müllerből kaptam, nip vagy milyen márka, ilyen picuri egy ujjas "kesztyű", steril állítólag. nekem jobban esik, hogy abban rágja az ujjam, mert ez tuti tiszta. :)

húúú, este voltunk lakást nézni... hááát lányok... nagyon durva lakás volt, ugyanúgy 2 háló + nappali, mint ez de sokkal-sokkal nagyobb... igazság szerint azért költöznénk mert ez a laki elég huzatos, 21 foknál nem tudunk melegebbet csiholni, SOHA és ez cink. ráadásul 21 foknál borzasztó magas a villanyszámla is. most rágjuk a kefét, hogy váltsunk-e. a mostani lakás kilátása nagyon jó, már benne vagyunk, olcsóbb; amit este néztünk, az meg nagyobb, melegebb meg van mosogatógép :D... :roll: meg olyan... fúúúú. értitek. :D nagyon dizájnos, vadiúj.

hibernia

na néztem képeket

Balunak tényleg brutál kékek a szemei. :shock: nagyon szép... :oops:

Monde, a két baba szerintem is tök hasonló... :) :) nagyon jó, még a póz is... :)

Kriszta gyönyörűek a gyerkőcök. :) És Kristóf haja!!! Nagyon sok!!! Nagyon kis vagány a 3. képen. :lol:

ja nem tudom, talán orsi te írtad vagy monde, hogy szárazság a szájon, igen, most már kb el is tűnt... juhúúúú

jó éjt

hibernia

Na, nem sikerült ám lefeküdni. Mintha Samu érezte volna, hogy ma ezt tervezem kivételesen. :) Hozzátartozik, hogy bepróbálkoztam az egyedül elalvással, és nem igazán jött össze, aztán meg már még jobban keresett, ahányszor letettük, felébredt, nagyon sírt. :( Próbáltam, hogy csak simogatással és beszéddel nyugtatom meg, de nem jött össze. Na, de nem adom fel, meg amúgy én is úgy vagyok vele, mint Hibernia, csak ugye a könyv szerint ilyenkor már el kéne kezdeni. :) A leggázabb, hogy sír, mint atom, levetkőztetem, hogy megnézzem a pelust, és egyik pillanatról a másikra sírásból nevetésre vált. Ezt már csomószor eljátszotta velem, szóval én vetkőztetek, amikor olyan se lát, se hall módon sír, amiről múltkor folyt a témázás. :)

Hibernia, számíthatsz rám! :D Amúgy egyáltalán nem zavarnak a rózsaszín cuccok, szerintem nagyon vicces, hogy azt is adsz rá. Azért is teszem mindig szóvá. Mindig szerzel pár vidám percet az ilyen képekkel. :D
Az a lakás nagyon tuti lehet! Vágjatok bele! :)

Nálunk viszont baromira nem akar múlni ez az ekcéma. Ma olvastam, hogy a magas páratartalomtól is kijöhet. Akkor meg mit akarok?! Nálunk nyári napsütésben is 70% fölött volt szinte mindig. Mázli, hogy nem penészednek a falak!

Ja, Monde, most ráébresztettél, hogy tök öreg vagyok. :D Olvastam, hogy 30 évvel ezelőtt... ...és arra gondoltam, hogy akkor még röpke gondolat sem voltam, erre rádöbbentem, hogy banyek! Itt a 3. X nálam is! :shock: Valahogy 25-nél elvesztem az időben. Azóta ha kérdezik, hány éves vagyok, ki kell számolnom! :roll: :oops:

Orsi, kevésbé szívmelengető, de hasonlóan hatalmas élmény ugyanez táboroztatásnál. :D Imádom az alvó gyerekeket! (Öööö, ne értsetek félre! :D ) Olyan kis békések és puhák! Samut folyton simizném, mert olyan finom olyankor! Főleg a keze. Este, amikor lefekszem, csak nézem a kis alvó arcát. Nem lehet betelni vele. :)

Megint holnap van. A túróba, hogy nem tudok egyszer időben lefeküdni! Na, megyek is. Jó éjt!

KépKép

KépKép
barbazso

HAli!

Este megint 5x keltünk

Az egy szobában létet többen tanácsolták..az a fura, hogy eddig nem zavarta..... mármint a különlét + nálunk nem fér be a hálóba még a bölcső sem szóval max az ágyban aludhatna velünk de azt nem szeretnénk..... Ilyenkor inkább kimegyünk a nappaliba és ott alszunk vele, már volt rá példa, de a hitvesi ágyunk másra való mi nem akarjuk oda szoktatni kicsit sem, bár nappal sokat terpeszkedünk rajta szóval erről ennyit :oops: :lol:

Hibernia..nincs szerencséd nem gondoltam meg a lasztit, meg tud róla apa bár húzza a száját de lesz@rom egyelőre ez még az én fizum szóval nem érdekel :D
Ha az a lakás meg tényleg olyan hűűűha akkor hajrá :D Főként ha 21 foknál nem tudtok melegebbet csinálni..azért télen egy olyan 22-23 fok jól esik az embernek a kecóban..vagy én vagyok fázós?

Keresztelő: menü már megvan újházi leves, húsos tál 2 féle hús aztjiszem és 2 féle köret + somlói és mindenkinek 1 üdcsi ez így 2600/fő persze efelett is lehet inni csak azt pluszban fizetjük. A keresztelő meg az ebéd között meg lesz egy sütis beszélgetős 1 óra, anyósoméknál lesz megtartva egyrészt had örüljön annak a .... fejének és had higgye megint azt hogy ő a legfontosabb másrészt még takarítani sincs per pill energiám :oops: na meg igazából most esett le,hogy szülinapom is lesz és azt is ezzel megtartjuk..olyan jó, hoyg majdnem elfelejtettem a szülinapom... :lol: :oops:
Barba ez a bor nagyon jó ötlet!!! Én ,mikor 1 hónapos volt Gabi akkor írtam neki egy levelet..olyan jó, persze sok ostobaságot összehordtam a 26 éves fejemmel meg kezdő anyaként, de talán értékelni fogja :D

Mayday b@szki (már elnézést) rohadt jól nézel ki!!!! Irigy :D
Ja és Bubu is nagyon cukkeráj :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

azt hiszem még ilyen sz@r éjszakam nem volt Elisaval.

tegnap miutan befejeztem az irast, mikozben vettem fel a pizsamat arra gondoltam, h az egyik cici tuti becsomosodik reggelre, ha nem kel ma éjjel fel. Kb 1 perc mulva felébredt. Bar 11kor sosem eszik, de most orultem neki. Gondoltam alszunk utana reggelig. A fenéket! fél4kor is felébredt, szopott és ott hagytam az agyban, mert olyan koma voltam, de egy ora mulva ujra ébredt, visszatettem a ksiagyba. aztan fél7kor ujra, szopott és végulis 8ig aludt, sirva ébredt, pedig mndig jokedvuen mosolygosan szokott. Nem tudom mi lehetett az ok. Ha fejlodési ugras, lehet hogy a jovo héten mar érettségizunk b@sszus...

A héten elovettem egy par régi rugit, olyan halvany kék-zoldesek. Maté rogton megjegyezte, miért adok Elisara kék ruhat, igy ugy néz ki mint egy fiu. :)

Hibernia,
még tél elott koltoznétek? A huzatos lakas ne tul jo, mert Peti mindig a foldon lesz, ha maszni fog. és az télen lesz. szoval a masik jol hangzik. + mosogatogép :) :)

Barbazso,
Samu jool aludt aztan?

Betegek hogy aludtak?
s.orsi

Ja akartam még írni, hogy amúgy az éjszakai felkelések kapcsán gyanúm a pocak, ugyanis az esetk kb 70%ban mikor visszateszem aludni jó nagyokat pukizunk is, és azóta nem alusszuk át az éjszakát, mióta abbahagytam az infacolt...szóval ma lehet elsétálunk agyogyitárba venni egyet....egy próbát megér :D

Orsi, sajnálom az estédet..... úgy tűnik ez egy ilyen időszak a baáknál....

Ja nátha, nálam a végén nem jött ki, férjem mondjuk gyógyult gyerek kezd kijönni belőle de rühelli az orrsprayt....nem csodálom

Monde, nagyobbak hogy viselik az orrszipkát?
Amúgy Gabi azt elviseli ha nem kell sokat csinálni.... de ha sokat kell, mármint hosszabb ideig akkor őrjöng....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Megnéztem a 2011-es májusi babaákat... haj teljesen átéltem megint az első izgalmas uh-t amikor ott volt az a csöpp kis gömbőc 4 pici gyufaszállal és egy dobogó szívvel :D Jaj hogy örültem, és milyen izgalommal vártam minden uh-t és milyen jó volt őt újból látni aztán amikor decemberben először megmozdult :D
Arról meg ne is beszéljünk milyen jó volt őt meglátni élőben akkor is ha utána kőkemény heteink voltak.... jajj teljesen elérzékenyülök itt egymagamban megyek inkább bezsedem a száraz ruhát :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

jajj zsu, talán neked akartam, hogy milyen orrspray-t használtok? én sterimart használtam, mikor nyáron taknyos voltam, babáknak is lehet adni és jó volt.
az infacol jó ötlet, hátha tényleg a poci...

a szar éjszakát sajnálom orsi, zsu. :? én nem tudom, hogy bírnám. :oops:

ömlik az eső, nem tudom, mit csinálunk ma... :roll: be akartam menni a kp-ba, remélem délután jobb lesz... ráadásul apa is 9 körül jön szerda van... :? reménykedem, hogy jó napja legyen a kölöknek... :D

lakáson filózunk, 300 euroval drágább / hó... :oops: ráadásul egy fizuból... de egy hodály... :) és gázfűtéses, az itt bazi ritka... lehet még kiszámolom, hogy mennyit spórolnánk a fűtésen, ha átmennénk, mert itt meg a fűtésre megy rá a gatyánk ÉS hideg is van... de itt meg a kilátás gyönyörű... áááááááááááá a környék ugyanaz, a férjem munkahelye innen 5 perc, onnan 2 perc... ráadásul jönnek a szüleim októberben és itt eléggé szűkölődnénk, ott meg külön szobájuk lenne nekik is, mert valszeg a nappaliban lenne a mi hálónk. nem egyszerű... holnap délben megnézi a férjem világosban is, milyen huzatos, besüt-e elég nap (nem hiszem)...

barba Peti is ilyen kis skizó... a vicces, hogy könnyes szemmel nevet... szegény. :lol: az ekcémát sajnálom... :( :( hogyhogy ilyen nedves a lakás?? a páraelszívót nem próbáljátok meg?

na rázza a hideg a gyerkőcöt, adok rá egy pólót.. ;)

hibernia

Sziasztok!

Tegnap miután elmentek a munkások elszabadult a pokol.Balu olyan szinten hisztis,nyűgös volt,hogy nem bírtam vele.Aztán hálisten 1 óra múlva Zapa hazajött és mintha elvágták volna.Nem tudom mi lelhette.Aztán kint főzicskéltünk,szépen csendben(!) nézte mit csinálunk.Aztán letettük 8kor,aludt fél 9ig.Na gondoltam ebből se lesz 11 előtt alvás.Nálam csak sírt,Zapánál tök jól elvolt.Aztán Zapa betette a kiságyban és szép csendesen eljátszott magának,majd 10kor(!) elaludt magától.Hát én teljesen lepadlóztam.Nagyon unhatott engem a fiam :( Vagy nem tudom.Zapa ma is dolgozik,és csak holnap reggel jön,kivi leszek milyen napunk,éjszakánk lesz.Kétszer kelt Balu,de egy pár szó,és cumi után aludt is tovább.Csak 7kor kelt enni :) Most meg az ölemben kint nézte mit csinálnak a munkások,és elaludt.Most az erkélyen szunyál,mert porolnak a szobába.CSak úgy ringatás nélkül,rátette a mellkasomra a fejét és elaludt. :)

Most nem megy a reagálás,majd megpróbálom.

Annyit azért hogy Zsu!!!Nekem van eladó infacolom!!!1000 ft-ért odaadom!!!!Postaköltséggel együtt annyi,ha érdekel :))))

KépKép
Kép
csöpplány

fúúúúúúúú itt világvége van, ömlik az eső, de így a szomszéd házat nem látni. :shock: ez itt meglepő, ált. csak szemerkél... :roll: ég a villany... :?

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?