Új privát üzeneted érkezett!

tök vicces csibe vonalzóin az idő múlása :
6 hónapos: szülők boldogsága.
3 éves : rosszcsont
10 éves : bemutató kiccsávó
:lol: :lol: :lol:

Dorkának még mindíg hőemje van.ma össz 400 ml tápot evett. drukkoljatok,hogy ne ébredjen 20 percenkét!!!

Kép
ndombi

Hunci:
tőled kérdem, mert ha jól emlékszem Hunor csinált hasonlót:
esténként Marci, két este már, nem akarja megenni a tápszert.
reggel oké, este sztrájk :(
Nem értem...

KépKép
Kép
sagi1

sagi, utálja, ennyi, én sem tudtam vele mit csinálni, ugye én akkor hozzátápláltam ez oldotta meg. mivel nálatok ez már megvan, így ez kilőve.
a kötelező napi fél literes tejet most te ebben a helyzetben így oldhatod meg:
1. este táp helyett mást adsz neki és napközben erjesztett tejből készült dologgal pótolod mert ilyenkor már lehet túrókrém, túrórudi, danonino
2. tápba öntesz gyümölcsöt és azt itatod vele, attól édesebb lesz és fiomabb
3. váltasz tápot a beba start 2+ vaniliás nagyon finom, amióta azt adom, zabálja ezt a tápot
4. tejpépet nem csinálod olyan sűrűre és azt adod cumiból, de a tejpép finom édes, gyümis vgy nálunk a nagy kedvenc a stracatellás vagy csokis
5. ha végképp semmi akkor a védőnők ajánlják a tejet mint végső megoldás mert ugye kell a napi fél liter tej...hát idáig mi még hálisten nem jutottunk el, mert az első négy variációt variálom állandóan hogy neogy megunt megutálja a tápszert
Vendég

ndombi! Nekem ez fel sem tűnt. De majd idővel meglátod, hogy tényleg így van. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Móni: ha Marcus kilöki magát az ölemből és menni vagy állni akar, akkor én nem a kezét fogom, hanem a hónaalatt tartom meg.

Csibe: állat a vonalzód!
Huncinak meg az idézete!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok!

Na, mit olvasok itt? Nem is tudtam, h a napi fél lityi előírás... :oops:
Bachus, nekünk az már jó ideje nem megy. Kétszer iszik tápot, max 3x. Most csinálok 1 gyors számolást. Reggel olyan 160-at, este max. a 200-at, és napközben talán 100-at. Háááát, na mondjuk 1-1 esetben megisszuk a napi fél lityit. :roll:
Viszont a gyerek kövér :oops: Általában akkora étvágya, van h csak lesek. A szilárd kajából nem elég neki étkezésenként a 190 gr-os, simán benyomta a múltkor a 220-at.
Ti hányszor esztek 1 nap? Mi 5-ször, de van h hiába kínálom nem kell neki, és csak 4-szer eszik. :roll: Mondjuk ez a kevesebb, inkább azt mondom, h 5-ször eszünk.
Vendég

Sziasztok!
-blongyi nálunk a kajcsi valahogy így van. Reggel tápi, délelőtt megint egy tápi, aztán fél üveg gyümi, aztán egy üveg főzelék, utána meg délután meg este táp. De a délutáni tápot nem mindíg fogadja el, olyankor adok neki egy kis gyümit hogy kibírja fürcsi utánig. Szóval mi 4x eszünk tápot kb 180at. Ez bőven meg van fél liter, de mot a délelőtti tápt szerintem lecserélem pl valami tejpépre. Feleslegesen nem tömöm a gyereket táppal. Így is úgy néz ki már mint egy sharpei kutyus. :lol:

Kép
móni86

Móni : a tejpép is táp szerintem csak laktatóbb és valami van még benne+még valami (remélem érted :lol: ) csak nem nagyon tudom,mivel dorkaát semmijen kaja nem izgatja fel.

4660-nal született és most kb 7 600-7700 lehet kb és 71 cm.

Ma már totál jól volt este is lefeküdt 8-kor , felkelt fél 7-kor kajálni és fél 9 -ig aludt.Mondjuk nem szokott egyébként csak kb 7 fél 8-ig,de kegyes volt a tegnapi horror éjszaka miatt.

Nekünk továbbra is kb napirendünk van és az,hogy mit eszik azt is a pillanatnyi kedvem dönti el, de úgy látom nem érdekli,hogy nincs napirendje.

Nem akartam napirendet,mert én képtelen vagyok bármilyen napirendet betartani ezért nem akartam,hogy egy ideig csinálom aztán meg egyszercsak abbahagyom.
Tehát a kb napirendünk a következő :

KB 5-6 reggel megébred 120 ml táp.
Visszaalvás 7-8-ig (de van,hogy csak fél 7-7-kor kel,akkor nem alszik vissza.)

9-10 táp 120 ml

12-13 h körül 1 bébikaja gyümi vagy főzi. (amit én csinálok nem eszi meg)

4-5körül táp 120 ml

20 h fekvés 150-200 ml táp (ha kevesebb,megetetem álmában 22 30-kor)

Ma Dorka pár napja Dorka a kúszás jeleit mutatja.

Kép
ndombi

Hali!
Szegény baba azon szenved, h megmássza a játékait :D Csórikám ezzel próbálkozik mostanában és nagyon pipa, h nem tudja a hasa alá gyűrni a cuccokat :lol:
Szerintem esze ágában nincsen magától felülni, ha felültetem szépen ül, és korrigál is. :roll:
Vendég

Köszi Hunci! :) Próbálgatom őket akkor én is, egyébként ugyanezeket mondta végül a védőnőnk is (ügyi vagy), csak annyi kiegészítéssel, h ha végképp elhagyná Marci a tejet, akkor próbáljunk meg pépesben több fehérjét bevinni, mondjuk husival és túróval meg ilyenek, akiket te is írtál.

Blo: sajna igaz, a fél lityi tényleg a napi alsó limit, nekem is ennyit mondott a védőnő :( Marci is megeszi a 190 g-os bébiételt simán, szerintem ő is meg bírná enni a 220-at is pépből. Ja, és ő is ötször eszik.
Marci is megmássza a rénszarvasát, nagyon élvezi, és olyan édes, mikor "legyőzi" :)

Dombi: örülök, h Dorkababa jobban van!

KépKép
Kép
sagi1

Sagi,nem vagyok ügyi, csak kitapasztaltam, nekem ezeket senki sem mondta, kivéve a doki hogy adhatok túrókrémet (milli vaníliás az isten) meg túrórudit minden formában már, meg joghurtot, de a többit nekem kellett kitapasztalni, mert az én védőnőm egyenlő a nullával, minden alkalommal megkérdezi mennyit szoptatok még, hogy 8 hó alatt képtelen volt megjegyezni hogy nem volt tejem, így nem is figyelek rá akármit is mond.

Ndombi, hajrá kúszás, hajrá Dorka!

nekük a fél liter épp hogy megvan sajnos alig eszik többet...

Hunor nem mászik, nem kúszik, nem beszél, nem ül, nem csinál semmit, csak úgy elvan...de én kb leszarom, neki ez a tempója, ő figyel, néz, érdeklődik tv-t ki-bekapcsolja a távirányítóval, programokat is váltja vele, mintha távirányítóval született volna, szóval ő csak forog, tekereg, azzal mindenhova odaér, kúszásnak csak a jelét mutatja, de inkább fordul helyette...ő ilyen típus...ez van.
8020 gramm, nem sok, de nem is hízékony, hálistennek nem tőlem örökölte, hanem az apjától :lol:
Vendég

Na, ezt már szeretem Hunci! Nekem is így kéne a dolgokat felfognom, csak hát...
Vini sem csinált semmit!!! Hogy őszinte legyek én nem is emléxem , h hogyan ült fel. Aszem úgy, h felültettem és egyszercsak úgy maradt.
A legjobb ha nem hallod meg a többi kismama (gondolok a játszóra) ömlengéseit.
Nekem van egy is,erősöm, először ugrottam, h húúú bezzeg az ő gyereke mit tud már. Aha akkora nagyzolás volt, h most már csak nevetek rajta.
Úgy gondolom, h semmiről nincsen lemaradva.

Milu is inkább odahempereg ahova akar, mi az 1-et előre 2-őt hátra táncikálással elvagyunk egy jó ideje. Szval, ha azt nézem mi is "csak" stagnálunk.
Vendég

Ja, védőnő! Hát az már nem lehet semmi! Arra sem veszi a fáradtságot, h megnézze, utána olvasson, h kihez megy ki?
Vendég

Blo, most mit aggódjak...figyu, ez a gyerek a vízbe termett, most komolyan, ott teljesen kiélvez minden percet (azt az első 3 hót leszámítva, amikor visított...), járunk babaúszni, merül, egyedül lent marad és feljön, egyedül úszó mozdulataival halad a vízben (persz ott vagyok, tartom alulról, de nem én húzom, ő viszi a kezem)

a dagályban strandolunk, ott nem a pancsis vízben van mert ott ülvölt, hanem a mélyben úszkál, merül, ott minden mozgásigényét kielégíti, odavan a vízért.

szárazföldön meg a legegyszerűbb dolgokkal foglalkozik, forog, mert neki így könnyebb, néha kúszik, ha ráeröltetem, nincs ezer játéka, mert ő a kezével is eljátszik, meg persze a távirányítóval, van néhány csörgője és teljes kábulatban játszik, egyedül, én nem kellek oda, feltalálja magát...aztán ha már nem tudok ráfigyelni, ott a járóka, járókában játszószőnyeg és csönd van órákra...

nekem ez hogy a gyerek egy hang nélkül egész nap elvan mindent megér...mégha lustább is...

egy bajom van hogy visszaszokott a cumira, megtalálta és bekapta...ez van, annyira nem aggódom, csak jobban örültem, hogy 3 hósan leszokott róla.

a napirendben du van szerepe a közös játéknak, ezt követeli is, érdekes, ő alakította ki, du amikor felébred az ebéd utáni alvásból, dalokat hallgatunk (na persze, nézheti a monditort, verheti a billentyűzetet :lol: ) dobálom le-föl, visong és lemegyünk sétálni, mindez 2 óra együtt, nem igényel többet...

aztán jön a félórás fürcsi...alvás.

érdekes, de nem bánom, elvan, szeret egyedül játszani, én meg tanulok legalább szépen mellette.néha a járókából rámnéz, megvagyok-e, rötyög egyet és játszik tovább.

persze vannak olyan napok is amikor egész nap csavargunk, ide viszom, oda viszem és élvezi a metrót, kombinót, az idegeneket, a mekikt, a vendéglőket, mindent, csak vigyem...

ja és hát ami szenzácós, mi hát járunk bulizni...persze csak házibulikba, és mi is tartunk házibulit,
(tudom most sokan megköveznek, felelötlen anya vagyok :roll: de én úgy érzem, ez attól még hogy anya vagyok, kell a lelkünknek, lelkemnek, és hát ugye a férjemet a barátaitól, akik közösek nem tilthatom el, így megoldjuk, hogy nekem se csurogjon a nyálam, hárman megyünk) szóval egéz délután, vagy az utazóágyból sandít kifelé, vagy ha itthon tartjuk, az etetőszékből, és dumál és nézelődik és dumál, majd mivel kimarad a közös játék, de kárpótolja őt a tömeg (kb 5-10 fős összejövetel minden 2. szombaton), majd elalszik szépen csendben, vagy az utazóágyban és hajnalban visszük szépen haza, észre sem veszi vagy itthon az ágyában...

imádom, hogy imád a középpontban lenni, imádja az idegeneket és egy hangja sincsen....

hát nálunk így telnek a hétköznapok...
Vendég

No, látod. én ezért adnék meg mindent, h azért csöndben is ellegyen egy darabig.
:D
Milunak tök mindegy, h mit csinál arénázik közben, még evéskor is :)
Mivel, tele a szája, csak morog, meg hümmög. Ez miért van?
A nagyobbik szájától is elfáradok estére, és akkor jön ez a törpe, és le fogja pipálni a nagyot a szájmenésben! :lol:
Komolyan elgondolkodtató a füldugó! :roll:

Ahogyan olvastalak, semmi aggódni valód nincsen. Szerintem a víz meg még jól kis is "szívja" a gyerkőcöt, persze, h nyugiban van!!!
Hát, különbözőek vagyunk , hála az égnek! :D
Vendég

Hunci!
Nem felelőtlen anya vagy, hanem cc-s :wink:
nézz el a mamami.hu-ra, ott jócskán megy az ilyesmi. Gyerekkel csinálni mindent. Én büszke vagyok Rád, hogy a babával jártok bulizni! Szerintem nagyon klassz dolog! Így tovább!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Jujjj Zsu!!!! :D Helloka!

Na, igen. Erre felejtettem el reagálni. Biztos vagyok benne, h a baba a Ti buliaitokon nincs kitéve semmiylen veszélynek!!!
Nem iszik alkoholt és nemfüvezik :wink:

Ja erről jut eszembe, az ismerős csajszika férje a babátmegkínálta sörrel. Baba kinézte a szájukból. :roll:

Skacok! Mikor lehet a babáknak "rendes hazai kosztot adni"? Mert konkráétan MIlu a töltött káposztát nézteki az én számból.
Egy kis húsit meg rizst adtam neki, és úgy láttam ízlik, de nem mertem többet adni.
Vendég

Zsu, köszi!csak tudod sokan rossz szemmel nézik ezt (nem a baráti köröm, hanem akiknek csak úgy meséljük...)felnézek oda!mi az a cc???

Blo, hát még én sem mertem elkezdeni, doki minimum 7 hóra mondta a 4 hóban kezdetteknek, de én megvárom a 8 hót.
keresztelőn azért már kapott pörköktszaftot krumplival kóstolásra...
Vendég

Hunci!
Irigyellek!! Aki lenéz ezért az szerintem idióta. Amíg a gyereket nem zavarja(azt meg látod) addig mért lenne baj.
Az lenne a baj,ha otthon mártírkodnál.

Hozzéteszem,hogy Dorkával ezt nem lehetne megcsinálni,mert nem nézelődne az ágyából,de iiiszonyúúúan irigyellek,hogy Huni eljátszik magában.Pedig erre szoktattam Dorkát,nem kapkodtam fel,de ő egyész nap max 2 órát játszik magában.asszem.Délelőtt jobban.
fél órát órát kelés után aztán még fél -fél órákat.de szerintem ez nem csak nevelés hanem habitus kérdése is.

Már pont akartam is kérdezni,hogy hogy tudsz mellette tanulni.
Én úgy oldom meg a kikapcsot,hogy 20 00-kor lefekszik és akkor jönnek ide(mint ma :lol: ) vagy én megyek el.(vagy valaki vigyáz rá) de vele nem nagyon tudok elmenni talizni és nagyon kikapcsolódni. Nyilván azért megyek állandóan,de nem valami pihentető.

Biztos Milués Hunci is azért nem csinál annyi mindent mert előbb születtek,azt is be kell hozni.

Más gyereke is elvan magában???? ÉÉÉN iiiiiiiis!!!!!(mármint nem én akarok elleni magamban)

Kép
ndombi

Sziasztok!

Óóóó a 8 hónap már majdnem itt van. :D De én is ilyenekre gondolok, h szaft rizzsel, krumlival, húsleveske..stb.

Na, igen. A koraszülötteknek ha jól tudom , 1 éves korukig kell behozni a lemaradást. :roll:
A tanácsadáson eddig meg voltak vele elégedve, addig nem aggódom. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Blo: mi is 4x-5x eszünk egy nap.

Fél 7körül szopi

10 körül szopi

2-3 körül főzelék

6körül szopi vagy főzelék és

este megint egy kis szopi.

Holnap elmegyek ide a közeli uszodába megérdeklődni a babaúszást, mert Maja is imád pancsolni. Jó lenne, ha lenne...

Lafi: szerintem állat, hogy együtt jártok bulizni Huncival! Igazi stramm kölök lesz! Engem is vittek mindenhova anno és tessék :lol: :lol: :lol:

bingii

Hunci!

CC-vel a kontinuum-elv-re utaltam. CC-snek becézik egymást az ezen elv szem előtt tartásával nevelő szülők.

Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában című könyv alcíme ez, és nagy hatással volt (nem csak) rám. Nekem ezt a könyvet pont ebben a topic-ban ajánlotta Normajeane, no meg a hordozást is, mikért azóta is mély hálát érzek iránta. Rengeteg pozitív változást indított el ez nálam.

Panni is nagyon lendületesen fejlődik. Azt hittem eddig, hogy csak túlzás a hordozókendő javára írni, de ezt ma találtam a www.hordozo.hu-n, nézzétek:

Mit kap egy gyerek, ha hordozzák?

Az igény szerint hordozott és szoptatott babát pontosan olyan hatások érik, amelyek ideálisak a fizikai, leki és szociális fejlődéséhez. Hordozás közben folyamatosan ingerek érik a tapintó és az egyensúlyérzékelő-rendszerét. Ezek azok az ingerek, amelyek elsődleges fontosságúak az agy és ezen keresztül a mozgás fejlődése szempontjából is.
A hordozott babák izmai gyorsan erősödnek. Pl. feltűnően korán tartják a fejüket letéve nevelkedő kortársaikhoz képest. Ennek az az oka, hogy hordozójuk nagymozgásai, illetve a gravitáció folyamatosan edzésben tartja őket. Az „edzés” lényege, hogy miközben a baba szorosan meg van támasztva, hogy ne tudjon nyekleni-nyaklani, izmai ellentartanak azoknak a kis erőknek, amik őt a hordozás során érik. Ahogy a baba egyre nagyobb és erősebb, a megtámasztás feladatát fokozatosan átveszik a hordozóeszköztől az izmok, a saját hatáskörükben.
Az ortopédiailag helyes hordozás megelőzi, sőt korrigálja a csípőficamot, csípődysplasiát és más csípőfejlődési rendellenességeket (mindennapos, napi sok órás hordozás esetén)
Az igény szerint hordozott babának megadatik a folyamatos és mély biztonság és az egyenrangúság. Hiszen a biztonságot jelentő másik ember folyamatos testközelben van, a világot fölülről látják és tanulják, az emberek szemből érkeznek feléjük, a szükségleteik jelzéséhez nem kell sírniuk, elég finomabb jelekkel kifejezniük őket. Ha a fent említett emberi szükségletek a kora gyermekkorban teljes mértékben méltányolva vannak és nagy mértékben kielégülnek, kiapadhatatlan belső forrás fakad belőlük, ami aztán az élet hátralevő részében korlátlanul rendelkezésre áll. Ez a titka az igény szerint hordozott gyermekek harmóniájának, önbizalmának, teljességének, önállóságának és szociális fejlettségének.

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok!
Most indult egy új babás-mamás-gyerekres portál. Nézzétek meg.
http://portal.lilimode.hu/news.php

Mi sem isszuk meg a napi fél liter tejet. Bár ez nem bizti, végül is 2x van tápi, 100-120 ml. , meg 2-3 szopi(+ éjjel), az meg nem tudom, mennyi, de már nagyon kevés a tejem. Viszont Szofinak jó az étvágya
(tízóraira pl. 2 banán a minimum), és dagi ig, de imádom a kis husiját. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Tyű!2 banán az nem semmi!!!

Tothzsu:Te mennyit hordozod a babát egy nap?

Kép
ndombi

Nálunk sajna semmi változás, Marci változatlanul nem akarja sem a tejet, sem a tápszert elfogadni, a vizet, teát issza, azzal nincs gond.
Próbáltam, amiket Hunci írt, ízesíteni a tejet, tápot gyümivel, vettem vaníliás beba-t, de akkor sem :( Fej elcsap, és száj összeszorít, ezek olyan tünetek, amiket el sem lehet téveszteni :?

Marad a tejpép, a joghurt és a husi a főzelékekben, mint fehérje forrás. Már csak egy gondom van, mennyi az a folyadék, amit egy nap a babának BÁRMIBŐL célszerű lenne meginni. Mert pisije most nincs annyi, mint szokott, nyilván mert kevesebb a folyadék bevitel... A kakival eddig nincs gond (lekopogom), mondjuk elég sok gyümit eszik.
Félek, h nehogy baj legyen a veséjével a kevés folydékbevitel miatt! :?

Csibe: szerintem nektek akkor így megvan a fél liter, biztosan tud még annyit Szofi szopikázni, nem?

Tegnap Marci, hosszas próbálkozások után, egyedül felállt a kiságyba, a rácsba kapszkodva, majd boldog mosollyal, kissé még ingadozva, de állt vagy 2-3 percig. Azóta folyamatosan csinálja :) Annyira édes, h így élvezi, és olyan sikerélménye van, ha feláll, h csak úgy vigyorog!

KépKép
Kép
sagi1

Sagi, és ha kanállal adnád az ízesített tápot?Egy ideig, amíg rájön hogy ez finibb mint a sima táp...ha ez sem, akkor marad a joghurt, danone activia és a danonino nagyon jók ebben a korban, a danone activiából bármelyik íz, danoninobol meg az a kettő ami van, finomak, eheti nyugodtan. Milli túrókrémböl a vaniliás és banános finom. Én ezeket adom neki.

Víz:IGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mivel nem fogadja el a tápszert akkor egy kaja adagnál legalább 50 ml-t meg kell innia, legalább!!!!!ilyen melegben meg 70 ml-t simán.
DE vigyázz, ne kaja előtt add neki hanem kaja , picit leöblít, kaja, leöblít, aztán kaja vége, és 30-40 mlt akkor igyon, nehogy úgy járj hogy telíiti a kis gyomrát és már a végén kaja sem kell.
Vendég

Én mindíg adok Dorkának,nem csak a kajánál,teát és nem nagyon befolyásolja az evést.kb 2 cumisüvegnyit 3-400 ml teát iszik meg.(+kb 300 ml táp)

Ha nincs behorpadva a kutacsa akkor nincs baj.Mindenki mást igényel.

Kép
ndombi

Húúú Lányok!
Milu nagyon keveset iszik, talán 200 gr-ot. Most visszatértem a régebbi (Hülyeség csak 2-3 napra tértem el) etetéshez, vagyis tápszer, szilárd, tápszer, szilárd, tápszerre, így megisszuk a napi 500 gr tejcsit. Én is lesem a kutacsot, nincs horpadás.

Sagi: jujjj, de jó, h már áll!!! Na, innentől nincs megállás :lol:
Vendég

nálunk:
8 ó tápszer
10 ó joghurt
13,30 szilárd
18 gyümi vagy túrórudi ha kevés tápszert iszik reggel
21 ó tejpép
Vendég

Köszönöm a tippeket, én is erre gondoltam! Napközben Marci is megissza a két üveg teát-vizet, az kb. 300 ml, tehát már csak egy 200 ml-s evésre kellene rádumánom! :wink:
Figyelem a pisit, a kutacsot!

Blo: szerintem jól tetted, h ilyen nagy melegben többször adsz neki folyadékot!

Holnaptól pár napig nem vagyunk, felruccanunk a szülőkkel "nyaralni" Szilvásváradra!

Addig is mindenki vigyázzon a babákra és magára!

KépKép
Kép
sagi1

Sagi: utólag is jó kikapcsot!!!! :D

No látom Lányok mindenki ki van a melegtől.

Tegnap medencéztünk, és belevittük Milut is. Először megijedt, sírt, aztán már nevetett és kezdett kapálódzni , mint az usziban. Csak sajna a kis állacskája is megindult remegni, így kivittük a vízből.
Pedig nekünk nagyon jónak tűnt, de neki még hideg volt. :roll:

Beindult rendesen nála a "na hogy kapjuk szét a lakást leggyorsabban" program. Még csak 1-2 napja látom,hogy tud előre is mozogni, de irány a szerkény, és a zsinórokat imádja. :?
Vendég

Mi meg a Dagályban ütjük az időt, a csibászkém marhára élvezi, én is mert én barnulok (engem nem kell kenni, vagyok olyan kreol hogy én nem égek le, ő meg hót fehér a vichytől, és pancsolunk és pancsolunk, merülés, meg úszkálás meg élményfürdés meg bugyborékolás meg sodrás, szóval van minden, du 4 után megyünk, 7kor jövünk, addig összesen fél órát van kint...többit bent töltjük...sokan rosszallóan nézik ahogy mélyvízben vagyunk, de a pancsis víz még mindig nem a kedvenc, nyilván nem is lesz az már, sokan meg néznek nagyokat, miért nem sír és milyen ügyes!)

ja vetetm 1500 pénzért egy chicco mobilt, kértem a nőt, olyant adjon ami nem dalol max prüttyög, mert falnak megyek a gyerek daloló zenés kütyüjeitől, pedig csak 2 ilyen van de mindig azokon fekszik a járókában és ha nem zenél fordul egyet és máris zenél és én meg ezeket a dalokat hallgatom még álmomban is, na szóval ilyen zenementeset kértem, azt is adott, mutatta, kipróbáltam, éljen csak prüntyög, erre gyerek pancsit után benyomott eg ygombot, ami nekem fel sem tűnt és ZENÉL, 5-féle zenét tud és azóta csak azt nyomkodja, juhéj :lol: és közel 30 évesen meg észre sem vettem azt a gombot, mint ahogy az eladó sem...
Vendég

Adagályban melyik mélyre gondolsz? Van a pancsoló ami azoknak van akik már min. ülnek, a középső amiből 2 van. erről beszélsz? Ott nem néznek ki...egy csomó baba van bent. Vagy az úszómedencében? Gondolom nem. :D

2-en mentek,vagy 3-an?

Én is a dagályba "szoktam" menni,de Dorkával még nem voltam.
Vela csak a Balcsin és a kerti "medencében" (2,4x0,6m) voltam. A kertiben elvan másfél órát velünk.ott is eszik,ha úgy adódik.Beleültetem az úszógumijába és belapátolja.Ott jobb is az étvágya mert nem 600 fok van.

Holnap leugrunk tesómmal meg Dorkával balcsira ,este jövünk,meglátogatjuk anyáékat.

Kép
ndombi

Hello!

Hunci: nemsemmi időtöltés, én is ki lenék ütve :D

Ma voltam a "nagyfiam " judo edzésén, nyílt nap volt. Háááát, imádtam!!!
Dobok képeket: Kép Kép Egy kis bohóckodás :)
Vendég

Sziasztok!
na úgy néz ki végr túl vagyunk a költözésen. hulla vagyok. majd dobok fl képeet ha előjön a fényképező
2 napja lili sem issza meg atápot. van vaníliás tejpép mintám. kipróbálom ha bejön neki veszek. joghurtot, gyümit eszik. meg iszik teát is. de azt is pohárból. ritkán fogadja el cumisüvegből a csörős pohár meg nem kell neki. :?
ÉS az én 6 és fél hónapos fogatlan kismanóm felállt. :lol: :lol: A kiságyban. Apa tegnap le is tette a matracot teljesen nehogy kiessen. Így most megint rá kell jönnie hogy is csinálta. mert eddíg a felső lécbe kapaszkodott azt most nem éri el. :) de erőlködik a feltérdelés már megy a rácsba kapaszkodva is. :lol: :lol: és ha fogom a kezét már lépeget a földön. persze csak egy két lépést de ollyan édesn tötyög és hogy élvezi. :lol: :lol:

majd ahogy lesz időm jövök. de most 3 sógorommal meg apósommal osztozok a gépen. :roll:

Kép
móni86

jaj elfelejtettem. az alvás megy itt is éjjel, pedig féltem hogy viseli. de kop-kop eddíg nincs gond. És mostanában arra ébredünk reggel apával hogy a kisasszony gügyög a kiságyban. tegnapelőtt eszeveszett bürrögésre ébredtem. Lili térdelt a kiságyban minket bámult és bürrögött a felső lécen. :lol:

Blongyi édesek a fiaid. olyan jó nézni őket. Majd én is szeretnék egy kis tököst a hercegnő mellé.

Kép
móni86

Szia Móni!
Végre túl vagytok a költözésen.
nagyon ügyes a kis hercegnőtök!!!!! Mondtam , h a lányok ügyesebbek!!! :lol:
Vendég

Sziasztok, csak beköszönök, nemigen érek rá, meg fáradt is vagyok. Móni gratula a picúrnak, hogy felállt, nagyon ügyi.

Ma voltunk tanácsadáson, Szofika 67 centi magas, és 8150 gramm.
csibe76

Hali!

Hunci: boldog 8. hót!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

No, akkor egy csokor: Kép Kép Kép Kép
Vendég

No még 1, de ez csak 18 éven felülieknek, eléggé furi, de végül nemtudtam neki ellenállni (bocs) :oops: Kép
Vendég

Blo, Milunak boldog 8 hót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És köszi :lol: :lol: :lol:

4 hó és 1 évesek lesznek :shock:
Vendég

Sziasztok
En mar total kivagyok csajok,elhiszitek,hogy meg mindig nemtortent semmi elolre lepes a gyed vagy gyesemmel kapcsolatban.Annyira vegem van.Elmenjek dolgozni,vagy mi a fenet csinaljak.Hogy legalabb szlovakiabol kaphatnam kell hoznom olyan papirt,hogy magyarban nem vagyok jogosult ra,ilyet en honnan vegyek.Munkahelyemen kerdeztem ok ilyet nemadhatnak.Semmi semmi es semmi.
Fellebbeztem az elbocsajtasom vegett,meg csak valaszt sem kaptam azota sem.14 en lesz het honapos a fiam,de meg egy fillert sem kaptam,kiveve a csaladipotlekot,amit majd majusig visszakell fizetnem gondolom en,mivel kidobtak.En nem kapok csak vissza kell fizetnem hat nem jo
Valaki konyorgom mondja mar meg mit csinaljak.

Kép

Kép
marcsitita

Családi pótlék jár, nincs ilyen hogy visszafizetni!!!!!!!!!!!

Ügyvédi felszólító levelet kellene írni és részletesen leírni, hogy mik a jogaid, ha esetleg a munkáltató ezt nem tudná. Jogod van pl. munkához, illetve hogy ne rúgjanak ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ha megvan minden feltétel, jogod van tgyáshoz, gyedhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ügyvéd Marcsi de marha gyorsan!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Hunor és Milán csodás hófordulót kívánok Nektek.:):):)

(Olvasok ám minden nap :wink: :wink: )
Vendég

Marcsi,igazság szerint nem értem miért nem mentél eddig is ügyvédhez és perelted be őket!Nyilván nem fog semmi történni,ha eddig se történt.

Családi pótlék alanyi jogon jár,azt nem kell visszafizetni.Ha vissza kéne ha nem dolgozol elég sokan a "picibbségiek"(tisztelet a dolgos kivételnek!!!) közül nem szülnének 77 +- 1 gyereket.

Egyébként se rúghatnak ki terhesen.Még plusz ezért is perelhetnéd őket. Nem értem miért vártál/vársz ennyit a durvább lépésekkel. Nagy szemetek és jogtalan bunkók,nyilván onnan nagyon nehéz intézkedni,de itt az ideje. Minden levelet tértivevényes ajánlottan küldj nekik!!!!

Kép
ndombi

Ja boldog 2/3- évet! Hunci,Milu!!! jippíííííííí

Boldog kb. 26/48 évet Dorka!!!

Kép
ndombi

Sziasztok! Sok boldogságot miden babának, főleg aki a 8 hót töltik. Úristen, hogy szalad az idő... :shock:
csibe76

Sziasztok
Egykis orom is,Adinak vegre kibukkant az elso foga vagyis hat mindjart 2.Ul egyedul,all,es mar lepeget is.Sok sok kep ha nembaj.Bocsika.Nem merek ugyvedet fogadni,nem akarok fizetni. Kép Kép Kép ooo egyedul ulok Kép Kép Kép Gina nodogel,mar nagyobb mint Adi,pedig csak 3 honapos Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Megegyszer bocsi Kép

Kép

Kép
marcsitita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?