Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Sikerült pár rugit venni Balunak,meg lett rendelve a csempe,meg a tűzhely.Volt már a gázos is,úgyhogy meg van rendelve a konvektor is.Hát csajok,egy vagyon lesz :?

Tali:most mondjatok ti egy időpontot,megpróbálok alkalmazkodni :D De lehet jó lenne még most szeptemberbe.Októberbe ki tudja milyen hideg lesz.

Talis képek:nagyon jók a képek!Újfent csak sajnálkozni tudok hogy nem tudtam menni :(

Barba:nekünk is ilyen majmos body-nk van.Tesco-s ugye? :D

Törpi:én youtube-ra töltöm a videót,és beikszelem hogy ne listázza,így ha valaki beírja nem dobja ki.Csak az tudja megnézni a videót,akinek a linket megadom.Egyébként nem tudom másképp hogy lehet.

Balu ma elég vigyorgós,bár az elalvások katasztrófálisak,bár mondjuk pár perc sírás,és az ölemből való kifeszítés próbálkozása után szépen bealszik.

Hűűű,törpi!Milyen pici voltál!Meg szabad kérdezni hogy hogy ilyen korán jöttél?Volt valami probléma?

Öltöztetés:hát attól én is parázok.Folyton azon rettegek hogy ugye nem fázik?Hajj,szegénykém még szólni se tud ha fázik :? Ja és a kabátkájában úgy néz ki mint egy kötözött sonka(ezt már ugye írtam),mozdulni alig bír benne.És attól félek hogy ugye mikor ilyeneket adunk majd rájuk akkor olyan 6-7-8 hósak lesznek,amikor már ülni és nézelődni akarnak,mi meg úgy beöltöztetjük majd szegénykéket hogy moccani se fognak tudni.Asszem Balu manó hamar meg fogja utálni az öltöztetést.Már most nehezen viseli a pancsi utáni öltözést.Alig bírom felöltöztetni.

Charlott:Balun most pl a lakásban van egy hosszú ujjú body,harisnya,nadrág,póló.De egyébként hosszú ujjú body+ rugiban szokott lenni,aludni.És ha megyünk valahova erre jön a pulcsi,nadrág,esetleg kabátka,sapi,és cipő vagy zokni.Nálunk bent a szobába 22 fok van,vagy annál több.Én nagyon fázós vagyok,18 fokban meg se tudok lenni :?

Hirtelen ennyi,de visszanézek még előző oldalra.

KépKép
Kép
csöpplány

KÉSZ VAN!!!!!

Kép

KépKép
torpilla

Charlott:gratu az átforduláshoz!

Barba:persze érthető hogy megérdemelné,de most tényleg fontosabb a keresztelő és a család,rokonság ellátása.

Habtapi:nekünk is kell ilyen! :D Majd szétnézek már ilyenért.Tegnap néztem a kikában,de ott vagy kicsi lap volt,sok szir-szar darabos,vagy nagy téglalap alakú,nagy darabbal.A téglalapos jó lett volna,ha nem lett volna olyan nagy.

Játékokra valakinek valami ötlete?

KépKép
Kép
csöpplány

Törpi:jó az új vonalzód!Nagyon édes rajta Márk!Ő is már 3 hónapos!Olyan hihetetlen.Nemrég még itt izgultunk egymáséért hogy kinél jön a következő gólya :lol: Most meg már itt rúg-kapálnak,visitoznak,nyúlkálnak meg forgolódnak :lol:
Én ahányszor meglátok egy terhes nőt,szívem szerint már megint az lennék :D Mondtam megint apának hogy már megint mindenki terhes csak én nem :lol: (6 hónapnyi próbálkozás után jött össze Balu,és addig folyton ezt hajtogattam neki,már majdnem falnak ment tőlem :lol: ).Na persze apa meg csak ferdén nézett rám,mert ő nem akar Balun kivül másik babát :(

KépKép
Kép
csöpplány

Milyen lett????

mayday köszi,volt vele egy kis gubanc,de sikerült.
Mostanában ez a kedvenc képek Márkról.Nagyon édes itt.Imádom!!!!!!

Csöpp én úgy vagyok ezzel az öltöztetéssel,hogy ha fázna vagy melege lenne akkor úgyis sirna.Szerintem.
Én is nagyon fázós vagyok,már előre rettegek a téltől :cry: :cry: :cry: :cry:

Csak annyi volt a probléma,hogy anyuék akkor csinálták a szobát festették és elkezdte húzogatni a szekrényt és mondanom se kell,hogy beindult a szülés adtak neki vissza tartó infúziót,de én jönni akartam és jöttem is :lol: Azt mondta mindenki,hogy nem maradok meg ,mert anyumnak addig volt már két baba amit a szüléskor elvesztett,mert korababák voltak ők is,de nem igy lett és nem látszik rajtam :lol: :lol: Annyi történt,hogy asthma alakult ki nálam,de már nem használok rá semmit és minden oké.pedig az ilyen kora babáknál agykárosodás is előfordul én úgy tudom.

Na most már le állok!Megyek takaritok,apa dolgozik a fiam alszik.Most ráérek takaritani.

Majd jövök még

Kép

KépKép
torpilla

Csöpp mi is 6 hónapig vártunk Márkra,már azt hittem valami baj van,hogy nem esek teherbe,közbe jött egy kis fertőzés meg rossz rákszűrés eredmény,de itt van és ez a lényeg.

Lassan már tudni fogják a 2011. májusi babások is hogy teherbe estek!
Nagyon szeretnék én is még egyet.Habár a szülésnél azt mondtam többet soha nem kell,de már máshogy gondolom,mert ő adja meg az élet értelmét most már.

Lehet váloztatok a vonalzó szinén túl rikitó

Kép

KépKép
torpilla

Igen most voltunk 3 hónaposak.Tegnap ahogy sétáltunk találkoztunk egy babával aki 3 hetes volt.Nagyon picike volt.Olyan hihetetlen,hogy Márk is volt ilyen pici.
Mostanában van már sétáló társam,Márk és a kislánya között csak 1,5 hónap eltérés van ő most 4,5 hós.
Olyan jó vele beszélgetni,mindennap együtt sétálunk :lol: Ma is megyünk szerintem,mert jó idő van,nem fúj a szél.
Ugy hogy most lépek is ,mert igy tényleg nem lesz belőlem semmi.
Majd még jövök!
Pusza mindenkinek

Kép

KépKép
torpilla

na megvan ez a habtapi. :lol:
ilyet vegyünk?
http://toys.ie/9-PIECE-FOAM-MAT-!G13327 ... 93c1d7e2c9
vagy ilyet?
http://toys.ie/Eva-Puzzle-Mat--!B04589- ... 93c1d7e2c9
tudom, ne legyen sok része, de ez utóbbi soknak számít??

hétvégén meg is vennénk juhúúú

óóó nem jó a link, nem tudom, miért, csak kimásolva adja ki. :(

hibernia

szerintem mindegy melyiket veszitek. nekunk olyan van, ami az egész abc és a szamok 10ig, jo szines.
s.orsi

Én abc-set akarok.

Kitört a fórumon a habtapi láz!!!! :D

Csöpplány,játék passz.
Szeretnél újra terhes lenni?Komolyan?
Mennyi babát szeretnél?

Kép

KépKép
mayday

Megújultam,ohh,jee. :D Mekkora fejem van... :oops:

Kép

KépKép
mayday

Zsírkutya....vazzzzeeeee.... :roll:

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Kemény éjszakánk volt, persze nem Bori miatt, a fiam megkergült, éjjel fél 1-től fél 3-ig nem tudott visszaaludni, járkált át hozzánk, én meg pateroltam vissza, hát a mai nap ő is ki volt készülve rendesen, rólam nem is beszélve, mert én ugye délután sem aludtam. Na mindegy, most bevágta a szunyát, remélem csak valami front vagy mittudomén mi zavarta meg.

Csöpplány, a játékokról. Hát én igazán a sok csilli-villi játékot nem vettem meg soha, nagy favorit a "tanuló kutyus", szerintem nagyon gagyi, és semmire nem jó, a helyzet az, hogy majd észreveszitek, de a legtöbbször a gyerekek nem a játékaikkal, hanem a mi használati tárgyainkkal vannak el a legjobban. Pl egyik szülinapra kaptunk egy rakat ajándékot, aztán mindenki azon röhögött, hogy a fiam a piros kis kanalával játszott fél órát. :) Amit én hasznosnak találtam az a formaberakós játék, ahol ki kell választania, hogy a szivecskét a szivecske lyukba dugja stb, aztán az építőkocka volt nálunk jó játék (mai napig sokat használjuk), illetve a könyvek minden mennyiségben.

Nálunk ugye olyan 21-22 fok van a nappaliban mostanság, így Borin hosszú ujjú body van, meleg nadrág (bélelt), zokni, megy egy kapucnis pulcsi. Én ha sétálunk nem adtam rá többet, mondjuk ma jobb idő volt, inkább be szoktam takarni, + sapi. Apropó, nekünk sapit kell venni de sürgősen, mindent kinőtt. Pedig esküszöm nem nagyfejű :) Na ma én is lemértem, 6250 gramm és 63 centi.

Barba, én is kiakadnék asszem, ha apa lelépne néhány napra, mert most is elég sokat vagyunk egyedül, későn ér haza melóból, de azért talán javult a helyzet. Meg én nagyon darázok egyedül éjszaka, persze megemberelem magam a gyerekek miatt, de akkoris. Egyedül a házban, nem szeretem... :)
monde

Mayday:igen,szeretnék :D Hát én 2-3 gyereket szeretnék.3-nál nem többet.Én szerettem terhes lenni,bár a végét nem élvezhettem ki,és nem úgy sikerült ahogy szerettem volna,lehet ezért is szeretnék még egy babát.Bár én alapból 2 volt a tervem :D

Habtapi:igen,én is lázban égek,pont most keresek-kutatok.Ezt találtam,eddig ez a befutó nálam.--->http://bolthely.hu/babyshop/id/01235_Puzzle_Habszivacs_Jatszoszonyeg
Lehet megfűzzük nagyapit hogy Balunak hatalmas szüksége lenne egy ilyenre :P

Apropó Balu.mi is szenvedünk m egész nap.Na most vagy a foga kezdett el munkálkodni nem gyengén,vagy a holnapi kettős fronthatást érzi.Egész nap nyüszizik,az elalvások horrorisztikusak.Most pl felriadt és eszeveszett keserves sírásba tört ki.Mindent gyömöszöl a szájába, a cumisüveget is rágja,mármint a cucliját.Nem csak szívja kaja közben hanem harapdálja.Na meg a kezemet is.Ömlik a szájából a nyál is.

Hibernia:nekem mindkettő tetszik.

Törpi:én is kezdtem aggódni,de nálunk nem volt semmi problémánk.Rákszűrés is nega lett.Aztán volt oszitársam mondta hogy neki a magánnőgyógyásza mondta hogy ez a tabi amit én szedtem fél év mire kiürül.Na ha igaza volt,akkor ugyebár bejött mert rögtön terhes lettem miután letelt a fél év.Vagy tényleg ennyire nehezen jött össze.Pedig ciklus.hu-n mindig vezetem a mensimet így nagyjából tudtuk mikor "kell" együtt lennünk.Na de mindegy.A lényeg hogy összejött :D
Szerintem meg nem sírna,maximum csak ha nagyon fázik.Nekem ez is egy félelmem.

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday:tök jó a kép!!Milyen kutyáról beszélsz?? :lol: Tök jól nézel ki a képen!

KépKép
Kép
csöpplány

Monde,fiad mennyi idős?

Csöpplány,hogy sikerült megnyitnod Hibernia linkjét?Nekem nem megy...

Kép

KépKép
mayday

Kimásoltam az egész szöveget ami a linkhez tartozott és új lapon beillesztettem és megnyitottam :)

KépKép
Kép
csöpplány

Óóóó,köszi-köszi. :oops:

Párod miért nem akar kistesót?

Én mondtam apának,hogy mostanában ne számítson második babyre.Aszonta én vagyok a főnök.Bár nekünk tervekbe sem nagyon férne bele.Először legyen meg minden,költözzünk ki külre,azt 4-5 év múlva talán.

Kép

KépKép
mayday

Nyitottál neki egy üres oldalt?Vagy mi?Nagyon alap vagyok... :oops:

Kép

KépKép
mayday

Azt mondja párom neki elég ez az egy.Bővebben nem tudja kifejteni :D :lol: De Balu születése előtt még volt szó róla hogy 3ig nem állunk meg :P Csak az a baj hogy a másodikra mindenképp várnunk kellene míg após khm-khm...Mert így is egy szobába vagyunk Baluval.Másikba após.4en elég szűkösen lennénk már.Szóval még van időnk a másodikra.
Nekünk mondjuk viszonylag jó a helyzetünk,mert saját lakásban vagyunk,nincs hitelünk sem.Csak élünk.Így azért könnyebb tervezgetni.

KépKép
Kép
csöpplány

Aham,új lap,aztán bemásolod amit hibernia írt.Aztán megnyitod :)

KépKép
Kép
csöpplány

Most azon röhögünk apával,hogy Balu alvás közben cumizik,és "csattog" a cumi a szájában :D Olyan édes.Csináltam róla videót,feldobom gmailre,de nem adja annyira vissza.Talán ha jó hangosra felveszítek a hangerőt.Jó lesz egész éjjel ezt hallgatni,de tök édes :D Gondolom a több nyál miatt van ilyen hangja :D

KépKép
Kép
csöpplány

Aham,értem,értem.

Így érthető.Ez az após ügy nehéz lehet...

Elvileg mi is maradhatnánk itthon M.o.on,de mi vágyunk kifele.Mondjuk apa Ausztriába én Angliába.Bubu még nem tud nyilatkozni... :roll: Csak mi addig nem tudunk lépni,míg apa nagyija khm...khm...Neki sokat kell segíteni,mert a fia Nyíregyházán(plussz még kamionos,gyerek nincs),lánya(anyós) meg szintén messze.Szóval rajtunk kivűl senkije.Meg itt,ebben a városban nekem sincs sok lehetőségem majd 2(vagy3) év múlva melót találni,mivel én az éjszakában dolgoztam(nem úgy :lol: ) és Bubu mellett ez már kivitelezhetetlen lenne.Pedig úgy szerettem....

Kép

KépKép
mayday

Balu édes lehet!!! :D :lol: :D

Kép

KépKép
mayday

mayday, 2 és fél.
monde

Mayday:éjszakában?tényleg kétértelmű :D Videó gmailen.A végén lehet igazán hallani a csattogást,csak elég szar a hangja a fényképezőn :S

KépKép
Kép
csöpplány

nekem néha eszembe jut, hogy esetleg egy 4eske még elférne, de a férjem eddig mindig mosolyogva elhesegette az otletet. szerintem a 3 gyerek tok jo, az mar igazi nagy csalad!

Ma Elisa a legjobb formajaban volt, mosoly mosollyal, beszélgetett sokat, szopta az ujjat, stb. Délutan én is szunditottam vele egyutt egyet... mar rég ota nem volt ra lehetoségem. Egyértelmuen jot tett neki, hogy hazajottunk.
Itt volt ma a dadus, aki vigyazni fog ra, amig én dolgozom. Azt mondta, micsoda nyugis baba. Mondtam, aha, ép azelott sétaltam vele a kezemben egy fél orat, mielott megjott, hpgy elaludjon. Na szoval szuper nap, még este sem sirt, amig vacsoraztunk, gondoltam fél 9kor mar almos lesz, az is volt, de a szopi alatt kialudta magat és csak most sikerult elaltatni ujabb szopival. Nem sirt az agyaban volt, de panaszkodott egy ido utan. azt hiszem, most mar teljesen elrontottuk, csak cicin vagy kézben tud elaludni, pedig régebben magatol is elaludt néha...

Barbazso, megértem, hogy nem akarad, hogy elmenjen. én is nehezteltem a férjemre az elso gyereknél, amikor 2 hetes volt, elment egy baratja eskuvojére 1000 km(re tolunk, szoval 3 napra. szabalyosan féltem egyedul maradni a gyerekkel. Mara mar olyan természetes, hogy elutazik. néha nehezebb a gyerekekkel, ha itthon van, mert olyankor mindenki tok zizi, mindenki Apat szeretné és emiatt sok a cirkusz...

Jatékok
most, amikor fogni tanulnak, foleg a pihekonnyu és vékony kis csorgok, stbk jok szerintem. lehet pl olyan kis zoknicipot kapni, ami csorog. nagyon hasznos, mert igy rajon, hogy azt o csinalja, a labaval, stb.. nalunk a zsiraf, amirol beszéltem, abszolut csucs.
aztan ha ulni fognak, nagyon jok azok az egymasba rakhato muanyag poharak, amibol tornyot is lehet épiteni. Van a legonak is babylegoja. szuper. és nalunk is nagyon tetszettek a legegyszerubb dolgok, mint pl kupakok dobozba rakasa, orakon keresztul. kezdjétek el gyujteni az asvanyvizes kupakokat, szineseket, azt majd lehet szortizrozni, stb.. 7-8-9 honaposan.
s.orsi

ja és a babatukrok, minden mennyiségben
s.orsi

Sziasztok!
Csak egy percre jöttem! Küldtem képeket játszószönyegest, meg ujjszopizóst. De ha a linket megnyitjátok, ott többet is találtok! Na meg habtapisat! :D:D
Holnap kipróbáljuk az új kengurut, kíváncsi vagyok Kendra hogy viseli! Majd fényképezek és dobom őket! :D
Csöpplány, ha jól emlékszem ti vettetek ilyen BabyBjörn-ös kengut, ugye? Balu hogy viseli? Nem készült még kép mert kivi lennék, hogy hogyan ül meg benne! :D
Bocsi, most csak ennyi, de ígérem holnap jövök, és reagálok mindenre! Nyugodt éjszakát mindenkinek!
Pusszantás! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsi:Nekünk ilyen van:http://www.pocket-lint.com/review/1546/tomy-freestyle-cool-baby-carrier
Balu szereti,mindig elalszik benne :lol: Kifelé i szeret benne leni,csak abba úgy érzem olyan mintha ki lenne feszítve,de lehet hogy én állítok rajta valamit rosszul be.Állítható a vállpánt,derékpánt.Babának a nyaktámasz, a combijánál lévő tépőzár,meg a fejtámasza is.Anyukám turkálta nekem kb 1500 ft-ért :D Tök újnak nézki,semmilyen hibát nem találtam rajta :) Szóval eddig nekünk bevált,árát már megszolgálta.
Kendra nagyon cuki,és így a szőnyeg is jobban tetszik hogy a hercegnője is rajta van :D

Orsi:Irigy hogy Elisa ilyen jó volt ma,küldhetne Balunak is egy kis jóság-energiát :D Szerintem az én jókisfiú Balumat elvitték az ufók :D :lol: Na jó,nem bántom,főleg hogy szerintem a foga miatt ilyen kis dila.
Köszike a játékötleteket :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Én is újra itt, ímmel-ámmal visszaolvastam, de nagyon sokat írtatok!

Mi nagyon jól éreztük magunkat az őrségben, nagyon szép volt!
Kristóf viszont megőrült, sehogy se volt jó neki, most már áttudom érezni a sírós babák anyukáinak helyzetét :roll:

Eddig szinte hangját se hallottuk, de ott :shock:
Ha letettük üvöltött, de a babkocsiban is, az autóban is, egyedül kenguruban érezte jól magát, akkor teljesen jól volt!

Aztán elindultunk haza és mintha elvágták volna, visszatért a jó kristóf :lol: Nagy kő esett le a szívemről, megőrültem volna ha itthon is ilyen marad, azthiszem elkényeztetett eddig!

Viszont mostanában mi is szenvedünk a szopizással :roll: szív kettőt,kiköpi és ezt csinálja egymás után :evil:

Tegnap este meg egyáltalán nem akart szopizni csak üvöltött, aztán még jó hogy volt itthon tápszer azt adtam neki amíg félálomba nem ette magát és utána tettem cicire...

Többedik gyerek:
A férjem már mondta ő szeretne 4.-et....mondtam neki felejtse el :lol:
ahol voltunk a háziaknak 6 gyereke volt, és azt mondta úgy irigyel hogy van most ilyen pici nálunk :shock:
A legnagyobb 18 a kicsik ikrek ők4 évesek voltak!

Játékok nekünk az összerakos dolgok jöttek be, a karikák amiket rúdra lehet fölhúzni, formabedobós játék, toronyépítős játék és később a legó minden mennyiségben!
A nagyfiam kb 6 hónaposan rátalált egy wc papír gurigára 2 órán keresztül tépkedte le egyesével a darabokat....
És a műanyagflakon is nagy sláger volt mondjuk rizzsel megtöltve!
Küldök pár képet majd gmail-re!

kriszta0612

Hali,

Csöpplány: köszi! :wink: Szépen felöltöztetitek a babátokat, én egy kicsit lazábbra vettem ezt a dolgot. Meg is néztem a ruhatárát, keresve meleg cuccokat, szerencsére találtam. :) És a fele bodykat már csomagolhattam is el, mert kinőtte. :( Milyen gyorsan nőnek ezek a babócák! :roll:
A piros foltokra ajánlottál egy kenőcsöt, nekem testápolóm van ettől a cégtől. Erre gondoltál? :?: Lehet, hogy túl sok vegyszert használok a ruha mosásánál és erre érzékeny a bőre?!
Jövő héten megyünk a Heim Pál kórházba a szemészetre, lehet, hogy a bőrgyógyászatra is elnézünk.

Játék: játszósszőnyeg, csörgők (plüss,műanyag), tornáztatás (oldara és hasrafordulás), dalolászás, meseolvasás..... :lol:

KépKép
charlott

Nekem van Baby Bjorn, de nem szeretem. a férje viszont abba visszi, ha kell. én ugy tudom, hogy kifelé forditani nem jo a babat ilyen kengurukban, mert a gerincuk abszolut természetellenes helyzetbe kerul, valszinu tehat, hogy nem te csinalod rosszul Csopplany, hanem egyszeruen nem jo neki igy.
s.orsi

Ajánlanék két könyvet a napokban vettem:

Caroline Young: Csecsemők és tipegők (tele játékötletekkel)
és Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő (ez kicsit nehezebb hangvételű, de olvasmányos)

KépKép
charlott

Sziasztok!

Éjszaka:hát,megetettük fél 12kor.Bevágott 170et(!), a 130-as adagja helyett és 5kor már üvöltött(!) hogy éhes.Csak nem fejlődési ugrásunk lenne nekünk is?Viszont onnantól kezdve elvolt mint egy kisangyal.Gagyorászott a kiságyban,el-elaludt,játszadozott.Én is aludtam még mellette,negyed 11ig :shock: Aztán kezdett sírdogálni hogy éhes :)

Charlott:Neugranormon kenőcsöt mondtam,az mindenféle bőrpirra,hámsérülésre jó.Én Balu redőit kenem vele ha bepirosodna.
Jövő héten mi is megyünk a heim pálba!!!!Csak mi a csípőjével megyünk vissza kontrollra!Melyik nap mentek?CSípőszűrés ha jól tudom minden nap van.Mi 11 körül mennénk,mert akkor van babáknak sorbanállás nélkül.Nincs kedvetek öszefutni?Hány órára jöttök?

Kriszta:örülök hogy visszatért a jó kisfiad :lol: Remélem Balu is hamar visszaváltozik,mert nagyon nem ehhez vagyok szokva :D :lol: Nagyon édesek a gyerekek a képen,és még indig csak ámulok mennyi haja van Kristófnak!Nem kopott ki neki?Balunak az a kevés haja is kopik :D

KépKép
Kép
csöpplány

Orsi:elvileg ezeket a kengurukat,mármint ezt a tomy-sat úgy tervezték hogy két irányban lehet benne a baba.Ezétr próbáltam én is előre is beletenni,mert imád nézelődni Balu és a mellkasom nem köti le,oldalra meg nehezen lát ki :D :lol: És a képen ahol előre néz benne a baba valahogy nem úgy áll benne mint ahogy nekem Balu,ezért gondolom hogy én csinálok valamit rosszul,mert a képen nincs így kifeszítve a baba.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány: Ti is mentek a jövő héten a kórházba?! :lol:
Hogy mi mikor megyünk férjem melóhelyétől függ, de elviekben szerdai napot jelöltük meg. :wink:

KépKép
charlott

Sziasztok!

Ádi jól bekómázott ettől a hülye időtől, miután a reggeli alvás helyett folyamatosan sírt... pedig nem szokott. De lehet, hogy a foga is nyösztette, mert azt is macerálta az ujjaival. :-( Na, de így most kihasználom a kis időmet és írok. :-)

Csöpplány,
igen, Ádi is nyúlkál már ügyesen. Ha a kezébe adok valamit, akkor két kézzel megfogja, odahúzza a szájához, beletömi, aztán elejti. ;-) A forgás egyelőre megy hasról hátra, de csak néha, mert rettenetesen utál hason lenni, ilyenkor kiemelei magát, kicsit nyűglődik, aztán elkezd nyafogni, majd sírni... De sokszor fordul az oldalára is. Na meg persze nagyokat pörög a tengelye körül. :-) Mi is nagyon szeretnénk majd neki kistesót (Ádi+2 a terv), de majd az anyagi helyzet megmondja, mikor... :-(

Barbazsó,
bizony-bizony, Ádi is fent volt babavilágon, de aztán nem fordítottam rá túl nagy energiát, hogy körbeküldjem mindenkinek, szavazzanak rá. A drága sms-eket pedig nem erőltetem, mert az drága. A 300 meg hasonló számú szavazatokat pedig úgyis úgy hozzák össze...
Jajj, ne viccelj már, nem gond a vonalzó, édes lett. :-)
WestEnd tetőterasz jól hangzik. Bár mi is a Délihez vagyunk közelebb, de majd megyünk kocsival.
Na, a férjek totál nem tudják ám átérezni, miért is gáz az, hogy ilyen picibabával egyedül hagynak itthon, míg ők jól elbulizgatnak. Úgy látszik, nem az én párom az egyedüli. Szépen, higgadtan le kell ülni, és megbeszélni az érzéseket, de valószínűleg akkor is csak próbál majd a kedvedben járni, de átérezni nem hiszem, hogy át tudja majd. Hiszen máshogy vannak ők felépítve, és kívülről meg vannak győződve arról, hogy ezt fordított helyzetben ők simán meg tudnák csinálni...

Hibernia,
de durvaaaa, 10év, bele sem gondoltam! de tényleg!! :-)
Egyébként Ádi súlya tényleg elég szépen hangzik, de hozzátartozik az is, hogy nem eszik ám bődületesen sokat, az optimális mennyiséggel elvan, viszont abból a nagy része hasznosul. Lehet, hogy hülyén hangzik, de tényleg, alig jön ki belőle kaki, mert a többit valahogy beépíti... És igazi vastagcsontú kis manó, akárcsak apukája, aki szintén szép súlyban van (95kg körül van most), de az össz felesleg rajta egy icipici sörpocak, de az is alig. Viszont most ha megkezdjük a hozzátápit (mármint Döbröginél, nem Apánál ;-)), szerintem lelassul a súlygyarapodás.

Ja, és mivel lehet tisztítani a habtapit??

Mayday,
köszi, aranyos vagy! És butaság, amit írtál magadról, mert nagyon jó a képed!! :-)

Charlott,
gratulálok az átforduláshoz, ügyes a kis manó! :-)

Törpi,
Márk nagyon édes! :-)

Öltöztetés:
én is mindig parázok, főleg, mert az utóbbi években én elég fázós lettem, és nem szeretném, hogy Ádi is fázzon, de persze túlöltöztetni sem jó. Mi 21-22 fokot tartunk a lakásban, ha alámegy, akkor kicsit ráfűtünk (bekapcsol a termosztát). Napközben hosszúujjú body + pamut rugiban van Ádi itthon, és ha nem jár éppen ezerrel a lába, akkor betakarom egy pléddel. Éjszaka is ez az öltözete. Kint az már neccesebb, akkor kap még egy pulcsit, egy sapit, meg takarót.

Egy kérdés:
Ádi egy időben szerette a fürcsit, és egyből elkezdett sírni, amikor kivettük a vízből (gondolom, még akart volna egy kicsit fürdőzni). Egy hónapja kb viszont (bár minden ugyanúgy zajlik) a vetkőztetésnél még vigyorog, de amint látja, hogy mindjárt emeljük át a kádba, őrült ordításba kezd, amit csak akkor hagy abba, amikor felöltöztettem. :-( Nincs ötletetek, mitől lehet?

Ja, és képzeljétek, páromnak van egy bátyja (4évvel idősebb), aki általában kis időeltolódással elkezdi leutánozni a páromat: amikor elkezdte anno növeszteni a haját (sötétbarna, dús, göndör haj... :-)), utána a bátyja is megnövesztette. Levágatta, utána a bátyja is. Motort vett, utána a bátyja is... Szóval, megszületett Ádi április 25-én, és most úgy néz ki, hogy lesz egy kis uncsitesó is! ;-) Most 6hetes a magzat. Kb. 1év lesz köztük. Legalább lesz játszótársa :-)

Ja, és még egy kérdés: nincs meg véletlenül valakinek átküldhető formában (beszkennelve vagy ilyesmi) az "Anya, taníts engem" c. könyv? Most azt szeretném mindenképp megszerezni, állítólag jó ötletek vannak benne hónapról hónapra.
Köszi!

KépKép
seidelm

Charlott:igen,mi is megyünk.Akkor belövöm magamnak a szerdát,és szólj hogy szerdán mikor mentek,hány órára.Megpróbálunk úgy menni,ha megoldható,hogy össze tudjunk futni :)

Seidelm.Nálunk pont fordítva volt,Balu utált fürdeni,bár rájöttünk hogy az volt a baja,hogy kajcsi előtt fürdettük,és már valszeg éhes volt.Mióta kajcsi után fél óra,órára fürdetjük azóta nincs semmi baj,még mosolyog is ahogy a vízbe tesszük :)
Gratula az új kis pöttyhöz az uh-n :) Azért kicsit cinkes ez az utánozás,nem?Párom bátyjának a felesége mondta azt hogy neki is kell most már egy fiú,hogy nekünk is az lett,meg párom nővérének is.Nekik emg kislány lett.Úsznak a hitelben,napról-napra élnek,de akar még egy fiút,csak mert nekünk is az van.Szánalmas kicsit,de ez van.Ja ez az a sógornőm akit nem bírok.
Nekem nincsenek ilyen könyveim :( Egyedül a suttogó van meg.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok Csajok!

Szoktam ám olvasni, de írni sajna nincs időm. Jó is ez a kis korkülönbség, meg nem is. De szerintem akkor is ezt mondanám, ha több lenne köztük. Örök elégedetlen :)
Niki most nagyon hisztis+anyás korszakát éli. Szerencsére most Ádi nyugisabb. Sokat mosolyog, magyaráz. Ja, és tiszta nyál.
Csöpplány, irigyellek az alvásért. Negyed 11-ig, jaj de jó lenne. Múltkor fél 9-ig sikerült, de boldog voltam. Mostanában, ha 6 körül kel mondjuk Ádi, akkor az már a harmadik kelése, mert éjszaka kétszer kel, és akkor már nem akar visszaaludni. Aztán szépen lerakom hanyatt, hogy csináljon amit akar, mert én bizony alszok még.

Nálunk is akkor nyugisabb a fürcsi, ha előtte fél órával kajcsizott.

Kengurut mi is vettünk, de nem tetszett, hogy úgy nyeklik-nyaklik benne, úgyhogy visszavittük. Marad a kéz. Mostanában azért ritkán igényli, hogy kézben legyen, jól elvan a játszószőnyegen.

Habtapi nekünk is van, de én csak 7 hónapos kor körül tettem rá a lányt. Takarítása? Nem tudom másoknál, akiknél van több gyerek, hogy mennyire tudnak arra ügyelni, hogy minden patyolat tiszta legyen, de nekem nem megy. Mindent összefogdos a csajszi. Én meg állandóan moshatom Ádi játékait. Pedig a Nikinek csomószor megmosom a kezét, viszont az ő játékait egyszerűen már nem bírom mosogatni. Azt meg viszont mások is fogdossák.
Na meg attól kiborulok, hogy anyós puszilgatja Ádi kezét. Legszívesebben rácsapnék a szájára, de ahhoz hozzá kéne érnem. Jaaaj...
Szerencsére ritkán jön, kb. havonta egyszer vagy kétszer. De megint jönnek a vírusok, Ádi keze meg állandóan a szájában. Egyszerűen erre allergiás vagyok, csókolgassa a saját kezét.
kriszta15

Hali!

Nálunk továbbra is kemény napok vannak este 3x is fel kel kelni.nappal nyügi, szóval nem egyszerű....

Habtapi sajna nálunk sok kis vacakból álló :( Ez van..krdeztem anyósom, hogy majd mikor már nagyobb lesz rögtön szétcsócsálja de azt mondta nem olyan ügyes 6 hónaposan hogy kiszedje... félek lesz annyira ügyes..a gyerekek mindenre képesek ha érdekli valami...na a lényeg marad a lepedő rá....

Tisztítása én orvosi eszközfertőtlenítővel fertőtlenítek mindent, mert ugye férjem ezzel foglalkozik így van, de szerintem gyógyszertárban is lehet kapni eszközfertőtlenítőt amit pl kozmetikus meg ilyenek használnak azzal át lehet törölni, de az is lehet elég rá tiszta alkoholos zsepi...csak a színekre vigyázzatok :D

Amúgy a kézcsókok meg fogdosás engem is kikészít... mindíg közlik, hogy lezet mostam de leszarom akkor is van egy bacitenger a kezén és a gyerekem csak az én meg a férjem flórájához vag yminkhez szokott..bár 3 hónapos kor után már nem olyan vészes ez a kérdés sem.

Mi is akarunk tesót mint azt már többször írtam..anno 3 gyereket akartam, mikor megszületett Gabi elég volt ez az egy is :oops: aztán mondtam, hogy ok legyen kettő de ma már benne vagyok megint a háromban :lol:
Ja és persze kicsi korkülönbséggel olyan 2 év... aztán meglássuk hogy lesz.

Na most ennyi

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Bocsi az elírásokért..rohanva vagyok :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok lányok !

Én is jelen vagyok.

Nos ami a héten történt, pénteken voltunk a 3 hónapos oltáson, szerencsére jól viselte. Nem lázasodott be, egy picit nyüszizet, de nem volt több 10 percnél. Utánna bementünk a Tescoba, vettem pelenkát + kecskeméti bébi ételt. Ha elmegyünk valahová, akkor olyat is szoktam vinni. De amúgy itthon kotyvasztok neki valamit. Aztán haza jöttünk d.u. alvás volt. este pihi.
A lakás úszott, de úgy voltam vele, hogy senki nem csinálja meg helyettem. Majd holnap neki állok takarítani.
Ma voltunk a telken, kinéztünk nem-e törtek be. Mert múltkor betörtek. Bementünk az Auschan kúthoz tankolni és az áruházba vásárolni.
Lányok olyan édes rucikat vettem Szinti babának 300 Ft / db amik jók lesznek jövő nyárra . Úgy örültem neki mint majom a farkának. :D :D :D :D :D :D
Igen a keresztelő is nagyon jól sikerült. A misét átaluta a kincsem.
maga a keresztelős szertartás pedig volt vagy 30 perc. Azt is nagyon jól viselte. Mikor a pap meglocsolta a fejecskéjét a szentelt vízzel, először meglepődött Szinti baba. Aztán a harmadikat már élvezte. Utánna tartottunk sütis partit. Ahová letettem a sütiket + italokat oda tettem pampers lufit is. Végül is baba buli volt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Én úgy vagyok vele, hogy ha lenne elég pénzem, akkor bevállalnék még egy gyereket, de ebbe a világba nem mernék többet.
Ennek az egynek megadok mindent.

Játék: A kiságya teli van mindenféle színes dologgal. Tegnap kapott anyu a kolléganőjétől legot. Ma abból építettünk várat. De őt persze jobban érdekelte a tv, benne a Merlin sorozat. Olyan édes volt, mikor a sorozatban éppen verekedtek, olyan kis helyes izgulos arcocskát vágott, a két kis kezét össze rakva izgult, hogy ki fog nyerni. Érdemes lett volna felvennem kamerára, de mire érte nyúltam addigra már nem volt olyan állapotban. :D :D :D :D :D
Újamat imádja csavargatni.

Az esti nyafizások szerencsére már nincsenek. Inkább csak nyüszizik, mikor fáradt. Többnyire pedig mosolyog.

Ruha: Itthon én is hosszú újjú lábas bodyt adok rá, bár mi panelban lakunk, és 25 fok van, de nagyon hideg van. Már én is zoknit húzok, pedig nálam ez már nagy szó.

Előre is bocsi amire nem reagáltam, 1 hetet igyekszem visszaolvasni.

Most mennem kell. Készítek valami kaját, éhes vagyok. A kincsem meg most alszik.
cyntia2009

Kriszta, anyósodnak nem tudná férjed viccesen odamondani, hogy jaj anyu, ne a kezét légyszi!? Én sem merek soha szólni neki, de az meg tök átlátszó, ha Barnus szól, szóval mindenképp gáz. De ők erdélyiek, és rengeteget vannak sógornőméknél Ausztriában, szóval ritkán járnak felénk. :) Amikor hazajöttünk a kórházból, még totál azt sem tudtam, hol vagyok, tomboltak bennem a hormonok, és nagyon rosszul esett, hogy az egyhetes babámra azt mondják, hogy olyan, mint egy egy-két hónapos. (webkamera) Ez minden este elhangzott valamilyen formában, aztán mondtam férjemnek, hogy többet nem akarom hallani. :) Valahogy megmondta a szüleinek óvatosan, mert azóta nem mondták, pedig mostanra tényleg nagy baba lett, még én is annak hívom. :)

Charlott, a Heim Pálban a bőrgyógyászaton rengetegen szoktak lenni. Reggel, amikor mentek, kérjetek sorszámot a recepción, vagy mi az, mert 10-11 körül már nem lesz. És azt hiszem, beutaló is kell.

Ex... Mi holnap megyünk Visegrádra hozzá. Én általában jóban maradtam velük, de a visegrádival tartom is a kapcsolatot. Azért mentünk szét, mert rájött, hogy nem tudná elölről kezdeni a babázást. (van két gyereke) Na, én meg 4-et szerettem volna.... Rossz volt mindkettőnknek, de tudtuk, hogy egyikőnk sem fog engedni. Igazából nem volt okunk haragudni a másikra. A lányával nagyon egymáshoz nőttünk, főként miatta megyünk kb félévente Visire. Már 3-4 hónap után elkezd hívogatni meg smseket írni, hogy nagyon hiányzunk neki. (Barnust is szereti.) :) Valaki szerint ez ciki helyzet, szerintem meg tök jó, hogy így váltunk el. Miután szétváltunk, még jó darabig Jani volt, akit minden bajommal felhívtam. Neki nem kellett magyarázni a dolgaimat, mert látta belülről. (Tudjátok, amit a gmailen írtam egyszer.) Aztán ha kiakadtam az otthoniakra, volt kinek kiöntenem a szívem. Amikor Barnussal találkoztam, úgy éreztem, hogy még nem vagyok kész erre, ő meg biztatott, hogy menjek el találkozni vele, aztán milyen jó, hogy így tettem! :D Jól kijönnek egymással ők is.

Na, később folytatom, mert teregetnem kell.

Ja, még gyorsan. Képzeljétek, az egész hetes cicin lógás után hajnalban nem tudtam visszaaludni, mert akkora volt a mellem, és fájt is! Így szopi után lefejtem a másikat, és hirtelen 150ml jött egy ciciből (nem facsartam üresre) meg még a másikból 20. Ha használtam volna azt a fránya kagylót szopi közben, 200ml összejött volna! :D Tökre meglepett, mert amikor legutóbb fejtem, 40 ml-t sikerült összehoznom. Igaz, az este volt. :? De nagyon durva volt. "Rákapcsoltam" magam a gépre, elkezdtem olvasni, lenéztem, és tele volt az üveg! :D :D :D Viszont azóta sem volt szükség arra az adagra, szóval hosszú idő után újra tudok raktározni kicsit. :) Szóval mégiscsak a sűrű szopi a legjobb tejserkentő! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Be van rekedve a gyerekem,mit csináljak?????Nem köhög,nem tüsszög,csak rekedt...

Zsó,azért nem semmi,hogy ilyen családias a viszony az exxel.Irigylésre méltó.Én csak eggyel maradtam nagyon jóba,bár az csak 7 hónapig tartott.Mármint a kapcsolat.Most külföldön él,de heti szinten emailezünk.

Megjött bnőm.Jókor,duánra ígérte... :roll:

Kép

KépKép
mayday

Ádi egész nap sír. :-( Sosem szokott, nem tudom, mi lehet vele... :-(

KépKép
seidelm

Kb 3 napja kicsit megcsappant a tejem, gondoltam atmenetileg. Arra is gondoltam, hogy mégis csak elég, mert Elisa elég jokedélyu volt mostanaban. Tegnap este ota viszont extra keveset pisil, sot ma este orditott, ha mellre tettem, pedig farkas éhes volt. Végul kifejtem egy kicsit és a D vitamin pipettajaval (1 ml!) adtam neki belole egy parszor, aztan elfogadta utana a cicit és sajnos par perc mulva elaludt. A ma esti furdénél megijedtem, olyan, mintha lefogyott volna tegnap ota, kicsi volt a hasa. Kiszaradva nincs, de nagyon keveset szopik és emiatt egyre kevesebb a tej. Nem tudom mit csinaljak. ha éjjel sem tudom megetetni rendesen, kénytelen leszek elvinni az ugyeletre. Lehet, hogy benyalt vmi virust! szuper, az iskola 2 napja kezdodott... most eloszor, miota megszuletett, tényleg tanacstalan vagyok. nem értem miért nem akar szopni.
s.orsi

Sziasztok!
Most csak 1 percem van! Küldök képet g-mail-re! Láthatjátok az új kengurunkat, meg a "téliesítettet" is! Koncerten voltunk ezért téliesítettünk! :D Kendra jól bírtam, végig aludta! :lol: Mondjuk nem csodálom, a pocakomban hallhatott jó hangos zenét! Ugyanis itthon mindig bömböltettem! :D
Szép éjszakát! Holnap jövök! Pussssssz[/url]

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Ma voltunk csajozni Baluval.Nagyon jó napja volt Balunak,sokat vigyorgott,igazi jó kisfiú volt.Édesek voltak a kislánnyal,fogdosták egymást,Balu félig rámászott :D Cukik voltak :) Viszont estére úgy elfáradt hogy alig bírtam elaltatni.8-tól fél 10ig szenvedtem vele.De most nem az elalvással,hanem mikor 20-25 perc után letettem a kiságyába,akkor 3-4 perc múlva keservesen sírva ébredt és csak a kezemben nyugodott meg pár perc alatt.Szépen visszaaludt,és ezt játszottuk.Végén rafkós volt,mert belekapaszkodott a pólóm nyakába és úgy aludt,de megoldottam a dolgot :D

Mayday:fogalmam sincs,esetleg kicsit megitatni?Hátha csak valami "slejmszerű" van a torkán.Csak egy ötlet,lehet hülyeség :D

Úgy látom amikor nekünk jó napunk van akkor a többieknek kevésbé.Sajnálom a rossz passzban lévőket,kitartást nektek!

Orsi:remélem semmi komoly.Nem lehet hogy a foga jön és azért nem eszik.Mint pl Mayday-nél.

Ennyire emlékszem,még visszalapozok,megnézem ott nem-e hagytam ki valamit :)

KépKép
Kép
csöpplány

Kriszta:hát azért nálunk is vannak alvás téren húzósabb napok,de mondjuk ha lenne 2 gyerek akkor én se tudnék eddig aludni.Most meg kihasználom,nincs értelme előbb felkelnem.Na meg egy kipihentebb anya nyugodtabb babát eredményez.Legalábbis ezt mondják a nagyokosok.Ha kipihent vagy,több türelmed van,nyugodtabb vagy amit a baba is megérez.Kb ennyi volt az okfejtésük :D

Habtapi takarítása:Hát esetleg bababarát mosószer?Vagy sima melegvizzel?Vagy a chiccónak van az a fertőtlenítő folyadéka sprayben?Ezek jutottak eszembe.
Ezekkel szemeztem már jó ideje,lehet ki kellene próbálni:http://www.zoldabc.hu/
Tísztítószernél erre gondoltam:http://www.zoldabc.hu/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=927&category_id=307

Zsó:gratu a sok tejcsihez!Jól fog jönni a raktározott tej,ha megint tejcsiválság lenne.De kívánom hogy ne legyen ilyen probléma :)

Ex:hát nekem párom előtt 1 pasim volt.....6 napig.....Egyszerre több csaja volt,neki adtam az első csókomat(sajnos),16 voltam.Viszont ha ő nincs akkor nem ismertem volna meg a páromat,aki akkoriban egyik legjobb haverja volt :oops: Szóval azért nem bánom.De nem tartjuk a kapcsolatot,azóta párom se tartja vele.

Ercsi:cukik a képek!Jó a hordozó,édesen néz ki benne Kendra. 8) Na majd én is csinálok már képet arról ahogy benne van Balu.

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?