Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, én is itt, végre hazaértünk ;)

az uh-ot lekéstük, így át tetettem magam péntekre :( pedig olyan jó lett volna látni Barnuskát, de olyan iszonyat dugó volt a városban, hogy nagyon sokat késtünk volna és későbbi időpont nem volt mára..:(

viszont az oep-be sikerült eljutni és a ctg-re is odaértünk 15 perc csúszással :) minden a legnagyobb rendben, nekem is csak annyit mondott a szülésznő, hogy nagyon jól érzi magát a baba odabent és tökéletes a görbe a papíron. Fájásoknak egyelőre még nyoma sincs ;)

Riták, ne siessetek úgy...:)
Ritus, szerintem is pakold többfelé a cuccot, a vajúdóban ctg-ztem ma és volt ott egy kismama 3 táska cuccal + apuka :) szerintem nem ciki, ha sok a motyó, főleg, hogy az Istvánba mindent kell vinni...

Egyébként ma is őrület volt odabent, egymásnak adták a kilincset a kismamák a szülőszobában :) Ritus, egyébként jövő héten 13.00-ra kell menjek ctg-re szerdán, ha tudsz gyere te is akkor és akkor tudnánk találkozni :) már ha addig nem sietsz a szüléssel :))

Zsófi, szerintem se aggódj én is mindennek nekimegyek:)

Kitti, jó a pocifotód :)

sniky

Mecsi, nekünk már rég elintéződőtt, csak a laborleletet kell még elküldenem, de az is megvan már. Amikor megkötöttem neten a szerződést, pár nap múlva meg is jött a szett, ami kell a levételhez. De ha személyesen kötitek, gondolom akkor ott mindjárt meg is kapjátok a szettet... Csak a laborvizsgálatokat is meg kell csináltatni, náluk is lehet... de mi van ha előbb megszülsz? Lehet hogy a mintából is meg tudják csinálni, de az biztos plusz pénz.

yuyu79

Kitti, jó nagy pocid van, de egyébként nem sokat hízhattál, legalábbis nem láccik ;-)

yuyu79

köszi Csajok, 9 kilónál tartok és van még egy hónapunk.... néztek is a strandon,mintha bazári majom lettem volna... :roll: :oops: :lol:
makadu

Zsófi, persze lenne kitől megkérdezni, csak hátha van ötletláda, amiből előkerül egy hasonló eset.
Párom szerint semmiség, szülésznőm szabin, dokit nem zavarnám minden hülyeséggel, sógoromnak csak erre a hétre van vagy 10 kismamija, így kb vasárnap óta nem alszik, ki sem jön a szülőszobából. Szegénykém, kicsit ki lehet purcanva.

Na, lassan indulok, viszek vacsit páromnak Csepelre, aztán irány a sógornőm és a búfelejtő vásárlás.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Én egy 33 hetes, a 34. hetet taposó kismama vagyok, a babám várhatóan augusztus 30.-án fog megszületni.

Szívesen beszélgetnék mindenféléről bárkivel, akinek kedve van hozzá!

Üdv. Inci
elron

Aproo, pont gondoltam Péteredre, mikor hallottam, hogy meghalt ez a szerencsétlen Kolonics Gyuri a csepeli kajak-kenu pályán! :( Mondták, hogy pont nem volt bent a rohamkocsi, így máshonnan küldtek valakiket. :(

Sógorodnak jó lehet... Futószalag megy a hidegfront miatt!!! :?

Na, kíváncsi leszek, hogy tud-e valakit mondani a feltett kérdésedre, de amúgy szerintem hülyeséget írtam?

Szia Inci! Üdv közöttünk, gyere gyakran, és először is mesélj magadról, a terhességedről, kisfiút, vagy kislányt vársz?!

Kitti, szép pocakod van! ;) És ez a 9 kiló dúúúúrva! Hogy csináltad? Vagy neked is diétáznod kell???

Nicike, Ági, Barbi, Sziszka, hol vagytok! Remélem még egyben!?

sophie27

Sziasztok!

Jó rég nem jártam erre, most olvastam csak a szomorú hírt...

Eszti!
Részvétem a történtek miatt, fel sem tudom igazán fogni. Teljesen le vagyok döbbenve. :cry: :cry: :cry:
Nem is tudom, mit lehet ilyenkor mondani. Talán kitartást és sok erőt, hogy valahogy fel tudjátok dolgozni a történteket!
Ha már tudsz nekünk írni, mondd el mi is történt...

panna1

Szia Inci! Üdv köztünk!

Velünk minden oké, továbbra is egyben, bár most már nem bánnám ha lassan kifelé venné az irányt Réka.
Hétfőn voltam dokinál, megint volt kínzásos méhszájvizsgálat, de ugyanúgy állunk, mint eddig. A ctg épp csak hogy hullámosat mutatott, szóval fájásoknak se híre se hamva. Csak a szívfrekis-mozgásos görbe ugrált össze-szerencsére.
Ennek ellenére mindig mondja, hogy nagyon kemény a hasam.
Egyébként baromi pörgés volt a Margitban is, mindenki rohangált össze-vissza.

Dia! Találkoztam a barátnőddel (Marcsi?) is, megint nagyon aranyos volt. Mondta, hogy csütörtökön nála szülés indítás lesz (ha addig nincs semmi), mert már múlt péntekre volt kiírva. ..
APa csütörtöktől hétfő reggelig itt lesz Bp-en, így mondom RÉkusnak, hogy ha lehet, erre az időszakra tervezze a kibújást. Így tök jó lenne, mert esetleg szobatársak is lehetnénk a barátnőddel...

Én most tök jót aludtam, vagy 9 órát nyugodtan, savmentesen, egyszeri pisiléssel megszakítva. Nem is tudom, hogy sikerült. :roll:

A takarításmánia anyumnál jelentkezik, mióta itt van, pakol-takarít, engem meg nem hagy semmit csinálni. Szóval 1,5hete sokat pihizek, talán ennek is köszönhető, hogy nem nyíltam tovább.

Most már úgy vagyok vele, hogy én is nyugodtabb lennék, ha RÉka kint lenne...
Ezt a szex-dolgot én is hallottam, hogy beindíthatja a szülést, csak nem tudom, hogy nincs-e nálam nagyobb fertőzésveszély a kinyílt méhszáj miatt. Erről tudtok vmit? Azt hiszem Csabimnak se lenne ellenére a dolog az elmúlt sanyarú hónapok után...

Megoldottam a borotválós kérdést is, habár nem lett tökéletes. Csabinak mondtam, hogy majd lehet, hogy neki kell megcsinálnia, de egy kicsit aggódok emiatt, mire ő mondta, hogy higgyem el, ő jobban aggódna mint én. Na ezek után a tettek mezejére léptem, és amennyire sikerült, megcsináltam... :wink:

Én azt hiszem kb 8 kilót híztam, ha azt is hozzáadom, amit az elején fogytam, akkor 10-et...
HA sikerül felrakom a tegnapi pocifotómat is.
Íme:
Kép 37+1 hetes poci

panna1

Sziasztok!
Szilvi kórházban, ott is marad. Minden rendben, de haza már csak babával jöhet. Binyeket hétfőn várja... :D

Kép

mai kép[/img]

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

En is voltam ma CTG-n es bar mozgolodott Laura, nalunk a szivhang 130 es 150 kozott mozgott, nem volt semmi nagy ugralas. Holnap a doki elkuldott UH-ra es flow vizsgalatra, nehogy gond legyen... :( Bar nem mondta, hogy veszes, azert egy kicsit aggodom. Akiknel jo volt a szivgorbe, ott milyen ertekeket mutatott a gep?

Holnap mennem kell vervetelre is, remelem minden rendben lesz.

A mehszajnal a 4 szamjegy mit is jelentett?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

És mindenkit nagyon üdvözöl, ez lemaradt.... :)

<
sziszka78
Tolna

Panna, ha megkérdezhetem, akkor mit takar ez a kínzásos méhszájvizsgálat? Csak mert nekem a dokim szokott alkalmazni egy olyan fogást, hogy a 38. hét után egyfajta masszázzsal stimulálja a méhszájat, aminek állítólag az is az egyik hatása, hogy szüléskor a vajúdás több órával lerövidülhet és nem sűrűn történik túlhordás sem. Mondjuk állítólag nagyon kellemetlen.

Mi is üdvözöljük Sziszkát és nagyon szorítunk neki!

Mazska, nálam a ctg-n a kisfiam pulzusa 150 és 180 között mozgott, 180 körül a mozgásoknál volt. A méhösszehúzódásos vonal viszont végig a 20-as mentén ment, szinte vízszintesen.

szuszu

Laci, sajnálom Sziszkát! Köszi a híreket és a képet! Szép pocakja van :-)

De legalább lassan Binyek is betársul hozzá lassan, és lesz ismerős. Add át neki üdvözletünket... Remélem kicsit előbb jön a baba a kiírtnál, és akkor hamarabb hazakerülnek... Amúgy van valami gond, vagy azért tartják bent, mert csak...? Tök jó, ezzel azt érik el, hogy nem mer bemenni az ember, ha gond van, mert hátha bentfogják ;-) Hogy bírja szegény? A szökéssel nem buktatok le?

yuyu79

Régen raktam pocakfotót, úgyhogy most pótólom a mulasztásomat:

Kép

Kép

Kicsit lengén vagyok, de a páromra lefekvés előtt/fürdés után jött rá, hogy ő akkor most lefényképez ;-)

yuyu79

Üdv Inci! Gyere és mesélj :-) vagy kérdezz.

Jók a fotók csajok, teszek fel én is egyet a nyaralásról, kisfiammal:
Kép Hármasban

Voltunk ma mozizni, olyan jó volt látni pocaklakót! Rögtön elkápráztatott minket a dundi pofijával :) olyan kis husi, már attól féltem, hogy hatalmas baba, de "csak" normális méretű, pont megfelel a korának, 34 hét (+2 nap).

Kép Pofi

Itt egy gondolkodós kép:
Kép Profil

És a talpacskája :)
Kép Talp

és a méretek:
BDP: 8.3
OFD: 11
FL: 6.45
HC: 30.8
AC: 31.5
súly 3440g
Vendég

bocsi, késő van, nem 3440, hanem 2440g természetesen.
Vendég

Csenge, jók a képek, szépek vagytok mind a 3an :-)

yuyu79

Helló!

Biztos vagyok benne, hogy Szilvi mindenkit lebeszélne, hogy idő elött kórházba menjetek. Az a jellemző, hogy nem engednek ki senkit baba nélkül. Többen vannak ott olyanok, akiket "fogvatartani" :) túlzott óvatosságnak látszik, legalábbis ők így látják egymást.

Szilvi nem válogatós, de a saját szavaival kaja moslék, folyamatos kiegészítésre szorul.

Összegezve: inkább csak szülni menjetek be... ;)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Jók a pocakos és baba fotók!

Én ma voltam ctg-n. Ma viszont túl sokat mocorgott a babó, állandóan elmászott az érzékelő alól én meg tökre paráztam amikor nagyon leugrott az érték, de mondta a dokim, hogy az valószínűleg az én szívhangom volt. Előtte benyomtam egy kis tábla csokit, nem akartam úgy járni, mint a múltkor, hogy újra kellett csinálni. Hát, elég sikeres volt az akció. Nálunk nyugalmi állapotban 130, mozgásnál 160 körüliek az értékek.

A folyosón meg találkoztam egy ismerősöm férjével. Ma folyt el a magzatvíz, pedig augusztus 8.-ára voltak kiírva. Elég nagy volt a forgalom a szülőszoban, gondolom a hidegfrontnak köszönhetően.

Hát, én is csinálhatok akármit a lábaimmal, így is úgy is dagadnak. :(

Jó éjszakát! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy hiányoltok! Vagyok minden nap olvasó üzemmódban, de írni nincs már energiám, sajnos.
Az utóbbi napokban sokat voltunk úton. Csütörtökön és szombaton Konstanz, közte Baden Baden, ma meg Schwetzingen (kastély, barokk kert). A páromnak mindig hivatalos dolga van, mi meg élvezzük a tapétaváltást. Holnap jön egy barátom, segít lecipelni a könyvesdobozokat a pincébe, ha minden igaz. Rettentö dolog lennék, ha ez tényleg meg is történne! Magyar ö, de itt él már vagy 20 éve, aztán kivándorolt egy ideje Észtországba, de ott se terem neki több babér, mint itthon. Mi vagyunk neki a pótcsaládja...
Közben minden nap megyek Döncikéhez. Ma 2200 gr-mal fogadtak és elsö alkalom volt, hogy ciciböl itta a teljes adagját, ráadásul már nincsen bébigrillen, vagyis kikerült a normális kiságyba. :) Haladunk, ha Isten is úgy akarja!
A gyerekek már nagyon várják haza, de mi is!

Gyönyörüek a pocakok, olyan irígy vagyok, hogy nektek még megvan a töltelék benne és szépen megszülhetitek! Ez a császármetszés nem egy leányálom, föleg, mert az idegek is át vannak vágva és beleengedhetem a karmaimat a húsomba köldök alatt, észre se veszem. :( Azt mondják a tapasztaltak, hogy pár hónap alatt visszáll az érzés benne, de nem okvetlenül.

Kajaötleteket várom! Krumplistésztát még sose csináltam, talán ideje lenne megkísérelni. No de be is kéne vásárolni talán elöször.
Megyek, mert vár a müanyag babám, vagyis a tejpumpa. :(

Még annyi jó történt, hogy augusztus elején jön a barátnöm 10 napra hozzánk. Pont két éve volt itt, amikor Regö volt friss és nagyon jó segítség volt. Mondjuk nem kiscsirke ö már, mert elmúlt 50 böven, de olyan fiatalos, hogy a korunkbelieknek is dicsöségére válna. Szuperül föz és imádja a gyerekeinket, kell ennél több?

Puszi: Barbi
maass

Még valami: Mazska nem akarlak nyugtalanítani, de ha a baba ébren volt és mozgott, az értékek azonban nem mentek 150 fölé az nem a legjobb a jelen tudásom alapján, de persze lehet, hogy tévedek. Csak azért gondolom, mert minden nap meglátogatom a volt szobatársamat, aki 33. hétben van, de max. 1 kg a babája, mert tudja az ég miért nem nö és neki elég ramatyok a CTG-k, miatta olvastam tegnap órákon keresztül cikkeket ebben a témában. Ha a baba alszik, a 130-150 tökéletes, de ha éber, kell annak többnek is lennie.

Nyákdugó téma: eltávozhat hetekkel a tényleges szülés elött, semmi ok az aggodalomra. Mondom én, akinek ha elment a nyákdugója, már régen a tágulási szakaszban voltam... :)

Barbi
maass

Zsófi, hirtelen le akartam írni az egész média cirkuszról a véleményemet (Kolonics ügy) de nem leszek off, mert már így is pipa vagyok. Jó gusztustalan megint ez a szarban dagonyázás, amit művelnek. Mitha a mentősök hibája lenne, hogy nem kapnak ruhát, megfelelő felszerelést, stb......
A cukorbetegséggel kapcsoltban köszi a tanácsot, hülyeséget biztosan nem írtál, biztosan csak én parázom már mindenen. Érdekes én még csak a 35. hétben vagyok, de már nekem is kezd olyan érzésem lenni, hogy jobb lenne kinn, mint benn. pedig még azért fejlődhetünk, de akkor is, ha kinn van, legalább látom, hogy jól van. Ma kínomban össze-vissza pakolgattam, kicsomiztam a babacuccokat, pedig megfogadtam, hogy majd csak szülés után, vagy 8x elolvastam a mellszívó használati utasítását. Amikor lenne egy csomó jó könyvem is, én ezt fixírozom.

Sziszkának mihamarabbi szülést, azért ha hétfőig kitart, még Binyekkel is bulizhat benn.
:wink:

Én most léptem át a 10. kilót, de már így is sok a jóból.

Ctg, ctg.....én is már nagyon várom, hogy legalább tudjam, minden okés.

Pocakfotók nagyon helyesek, olyan kis vékonykák vagytok lányok. legalábbis sztem!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barbi, illetve ctg tapasztaltak:

Nekem a doppleren a baba szívhangja 148-152 között mozgott, és a védőnő meg a szülészet tankönyv szerint is az teljesen normális. 140-160 között van az ideális.

Akkor a ctg méréseknél hogyan jön ki a magasabb szám?

Lehet, hogy elfelejtettem pár dologra reagálni...

Barbi, szuper hogy így növöget a kis herceged, hajrá! Jó hír az is, hogy végre lesz egy kis segítséged.
Csinálj barackkal töltött csirkemellfilét. Az hamar átsül. Ma olvastam a receptet, de csak nagyjából jegyeztem meg. Sztem ez is olyan "érzésre" kaja, nem kell ragaszkodni a leírtakhoz.
Só bors citromfű, pici mustár a husira, bele barack (őszi) de sztem lehet sárga is, összegöngyölíted, fogpiszkáló, hogy ne nyíljon szét, és már mehet is a sütőbe. Tutti mellé sztem egy kis tejszínes mártás, vagy basamel, hogy ne legyen száraz. Nyámíííííí.
Ha más fűszerrel variál az ember, akkor sem lehet rossz.

na megyek, elteszem magam holnapra

jó éjt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Zsófi,köszi az érdeklődést, jól vagyunk,és egyben.Csak beindultak a munkálatok,aminek ma vége szakad mert 3 napig áll a cucc miután rálehet burkolni,ughyogy vasárnap folytköv.jövőhét végén meg a fürdő jön.

Sziszkának kitartást,gondolom milyen rossz lehet.

Hrk,Én járok pedikűröshöz,féltem tőle de tök rákaptam 8) A sarkadon rendbeteszi a bőrt, a körmödet kivágja meg levágja szépre,ha nem akarod nem lakozza,de olyan szépeket tudnak csinálni.Nekem most francia,pici kövekkel, ugyhogy ne félj tőle szerintem :D

Aproo, Én tudom milyen ha cukor betegségtől félsz :?
Nekem tünetem nem nagyon volt.És 2 hét alatt alakult ki,mert a 20 héten még nem volt cukor a pisimbe.22 hetesen már cukor beteg voltam.
Nekem van tesztcsíkom a vizeletből nézi a cukrot,ha gondolod adok belőle.Ha megnyugtat.

nicike

Sziasztok! Megint nem sikerült elsőnek lennem ;-)

Barbi, örülök hogy jól vagytok.... Döncikét mikor adják haza végre? Tök jó, hogy ügyesen szopizik :-)

Aproo, nekem is 140-160-at mondtak, de nekem úgy szokott lenni, hogy 140 ha alszik, és 150 vagy 160 ha mozog...
Vékonykák vagyunk?? Gondolom nem rám értetted... 14 kilónál tartok, és 82 vagyok most :oops:

yuyu79

Ez a hülye idő okozza h lusta a babám?Hetek óta olyan aktív volt,most meg sunnyog,megfeszíti magát néha de igazából annyi.
Ugye NE aggódjak???? :D

nicike

Érdekes, hogy a többséget mennyire izgatja ez a ctg. Nekem tegnap megint elrabolt az életemből 2,5 órát és a világon semmit nem nyertem vele. Azt hiszem anno anyáink sem jártak. Szerintem sokkal megterhelőbb a kismamiknak dögmelegben ( na jó tegnap nem volt az ) utazgatni a kórházba és ott eltölteni órákat. Ide rengetegen vidékről járnak és nem mindenkit tud fuvarozgatni a párja. Itt annyian vannak, hogy sokszor ülőhely sem jut és csak támasztjuk a falat. A betöltött 40. hét után meg már naponta- kétnaponta cincálják az embert vissza. Én egy cseppet sem paráztam a szívhangon, elég aktív a babóm, hogy a rugdosásból érezzem, jól érzi magát. Az alsó görbém, ha az itt egyáltalán mér valamit ( ez NST) egy nagy nulla. Szerintem nem is mér semmit.

Barbi! Gratula a kismanóhoz, mármint a fejlődéshez és remélem, hogy most már gyorsan hazavihetitek.

Nagyon szépek a pocakfotók. Most már nekem is meg kéne örökítenem a dinnyémet az utókornak. :)

Apróka! szerintem nem jelent semmit a gyümölcsillat. Nekem is az időnként,főleg ha kibírom másfél óránál tovább. Minél tovább tartogatom annál illatosabb. Szerintem lehet a málnalevélteaától, a sok dinnyétől, baracktól is. Nekem eszembe sem jutott, hogy valami baj lehet.

Sziszka! Kitartás, nem irigyellek. Én is utálnám feleslegesen a kórházban eltölteni az utolsó heteket. Én néha itthon is nyűglődöm, egy kórteremben meg is őrülnék.

Nicike! hajrá lakásfelújítás. Nálunk már vége, de átérzem a helyzetedet.
bende

Nicike!
Ne aggódj. Az enyém dögmelegben lassult be. Mióta hűvös van élénkebb. Sőt most már 2 hete jóval később ébred, mint én. Mikor én kelek megmoccan, de aztán igazából órákkal később kezd el kinyújtózni. Már elmúlt az a hashullámoztató mozgás, inkább kidugja, ezét- azát. Szerintem kezd kicsi lenni neki a hely. Tegnap este 2 órán keresztül rugdosta a bordáimat az egyik oldalon, most meg nyugi van.
Ha nagyon parázol, böködd meg az ujjaiddal a pocid, valamit biztosan reagál. Ha ez megvolt, hagyd lustizni.
bende

Szilvi, biztosan rossz lehet ez a "fogság". Kitartás!

Barbi, jó hogy jelentkeztél, már én is hiányoltalak :) Drukkolok Dömének, hogy minél hamarabb hazamehessen. Egy ilyen segítség tényleg jól jön. Az én párom is elutazik egy hétre amikor a 38 hetet töltöm majd és akkor ha minden jól megy minket is meglátogat egy barátnőm a kislányával. Így sokkal nyugodtabban engedem el a páromat.

Julcsi, köszi :lol: én különben már itt voltam fél hétkor (sajnos, reggel ha felébredek már nem tudok visszaaludni, bár az se semmi, hogy este 11 óta csak ekkor kellett először pipilni mennem :oops: ). Hát a vékonykát rám sem érthette senki :D

Mazska, lehet, hogy csak lustizott a gyerek, a kiugrás akkor van, ha aktív, mozgolódik. Éreztél intenzív mozgást vizsgálat közben?

Hát én a borotválást rábízom majd nyugodt szívvel a szülésznőre :) ő biztosan jobban ért hozzá. Különben sima szülésnél alul, császárnál felül borotválnak (így lettem csupasz a multkor a végére :oops: )

Hát kezdem már komolyan rosszul érezni magamat amikor a sok készülődésről írtok. Babaszoba, vásárlás, rruhák mosása, vasalása, korházi csomag bepakolása,stb. Én konkrétan semmit nem csináltam eddig és ami még rosszabb, nem is érzek semmiféle késztetést :lol:
Védőnőt két hónapja nem láttam, nem is volt, most talán lesz új, dokihoz havonta megyek, szülésznővel még nem találkoztam az első beszélgetés óta, de még ráér a CTG nekem. Különben is, aug 17-ig be vagyok táblázva, addig nem érek rá szülni (bár én augusztus végéig nem szeretnék) :lol: Ezt próbálom a pocaklakónak is elmagyarázni. Szóval én sokakkal ellentétben nem azt várom, hogy minél hamarabb kibújjon a baba, hanem, hogy minél tovább (legalább kiírásig) maradjon ott, ahol van.
Vendég

Kép

Nálam mélyebben szerintem nem alszik senki. Este mikor lefekszünk mostanában kb10másodperc alatt elalszom és ugy ébredek akár 5perc múlva is mintha fejbevágtak volna. Persze szegény párom mindig mondja hogy képtelen mellettem elaludni ha egyszerre fekszünk le, mert hihhetetlenül horkolok meg szuszogok és úgy ébredek mintha mi se történt volna. :shock: :lol: Szegénykém most már látványosan előbb lefekszik hátha mire bemegyek elalszik de nincs szerencséje hiányzunk neki az ágyból. :D

Yuyu: a vérvételt már elintéztettük az eredmény megy be a kiróhoz a héten. Ez legalább megvan, mást meg azt mondták nem kell.

Sziszkának kitartás a kórházi bentléthez, és várjuk a fejeleményeket róla is!!

CSenge jók a képek a cuki pofi a bébi és talpacskája is annyira édi :D

Lányok pocakfotók naon jók. Tök furi mennyire más mindenkinek a hasa.széles nagy, kicsi, hegyes........ még hogy pociról meglehet mondani hogy lány v. fiú :lol: :lol:

Nici én is csatlakozom bendéhez, nekem is a melegtől belassult most meg pörög. Ha kicsit is ráfekszel tuti jelezni fog és kapsz egy jókora rugást ami tuti megnyugtat. Ez a haggyááá máá alszok nem érted!!! :D :lol:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt mindenkinek!

Aproo, először is elnézést a tegnapiért, semmi rosszat nem akartam leírni, remélem, hogy nem értettél félre! Egyszerűen csak azért jutott eszembe Péter, mert egyfolytában a csepeli mentőállomásról beszéltek! De ennél több gondolatom nem volt! Ha megbántottalak, vagy felizgattalak, tényleg ne haragudj, nem ez volt a célom!!! :(

Cukorbetegség, vagy parázás témában szerintem mind egyformák vagyunk! :P Van, hogy lazábban veszünk dolgokat, de van, hogy nem, ez ilyen! Most már nem csak magunk miatt aggódunk, szerintem ez valahol természetes! ;)

Barbi, Nici, Sziszka (Laci)! Örülök, hogy jelentkeztetek!

Dönci babának további sok-sok tejcsit,Barbi Neked pedig sok erőt kívánok.
Nici, nektek kitartást a felújításhoz, már mindjárt vége! ;)
Laci, pusziljuk Sziszkát és csak fel a fejjel! Most az egyszer én is korábbi szülést kívánok, hogy mihamarabb otthon legyetek mindannyian!

Yuyu, szép kis pocak! ;) Egyáltalán nem látszik az a +14 kiló, ebben egyetértek Aprooval, vagyis tényleg nagyon csinik és vékonkák vagytok! :P

Pedikűrös nekem is bejött, most tervezem, hogy megyek újra majd valamikor az elkövetkezendő hetekben, bár apa ebben is segít, de persze csak a körömvágást bízom rá! ;)

Csenge, szép méretek a kisúrfinál! Gratula!

CTG/NST témában nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel még nem voltam, na majd hétfőn, hátha okosabb leszek, de akkor ezek szerint a nagy általánosság, hogy csinálják, de minek!? :roll: Igaz?

Hát azt hiszem "röviden" ennyi!

sophie27

Csenge!
Nagyon édes durci pofit vág a te babód is!! :D

Szép a pocakotok Sziszka, Judit!

CTG/NST: Azt mondják az okosok (szülészek/dokik), hogy az alsó görbe fog még nagyokat ugrálni, ha már ott tartunk... Mármint, ha a fájások ténylegesen megindulnak. Addig viszonylag lapos a görbe, és kis amplitúdóval mozog...

panna1

És persze Kitti pocakja is szép. Nem tűnik olyan óriásinak! Azért a fürdőruhás-pocakos képeket viccesnek találom. Nemcsak a tiéteket, hanem az enyémet is (a tükörben) :lol: :lol: :lol:

Barbi! Nagyon király, hogy Dönci már "hagyományos módon" eszik! Csak erősödik az a kislegény! Nem hiába drukkol érte itt vagy 20nő :P :P :P

panna1

Sziasztok!

Csinik vagytok lányok! Én hozzátok képest dömper vagyok! :(

NST témához nem tudok hozzászólni, még nem voltam és még a héten sem kell mennem, pedig 37+1 vagyok ma.

Tegnap végre sikerült összepakolnom a kórházi cuccosomat. Én is 2 táskába pakoltam, ahogy sokan javasoltátok. Valahogy úgy voltam vele, ha bepakolok, akkor már tuti itt a szülés ideje és szerintem ezért voltam idáig ilyen ráérős.

Ja és gyerekorvosnál is voltam (azt hiszem Zsófi te kédezted), mert nem ahhoz szeretném vinni a babót, akihez tartozunk. Tök rendes volt a doktornő, de egyelőre annyit mondott csak, hogy ha megszültem és tudom mikor jövök ki a kórházból, akkor csörögjek rá és kijön házhoz, meg megírja a recepteket.

Na most megyek bevásárolni, mert vmit főzni kellene...

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!!

Kicsit elvagyok tűnve, de szerintem rám is rám jött a fészekrakás/rendrakás mánia, igy egész nap takaritok stb, estére meg már nincs energiám irni. Na de most már megpróbálok leállitani magam. :D

Jók a pocakfotók, meg a 4D fotók is! El sem hiszem, hogy ilyen nagyok már a bennünk lévő kisemberkét! :)

Panna,
Képzeld, tegnap megszületett Marika kisfia, nagyon édes!! Viszont meginditották a szülést, magától még nem jött volna. 3700 g és 54cm! :) Abban tudsz nekem segiteni, hogy megirod mikor van a Margit-ba látogatási idő? Szeretnénk meglepni! Előre is köszi!

Most sajnos mennem kell, mert jönnek ma a szüleim és még az ebédet is összekéne dobnom, na és még egy tornát is szerettem volna előtte bepréselni! sziasztok!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Bocs, hogy egy kicsit panaszkodni jöttem most, de szét...... az ideg! Nem is tudom hol kezdjem. Kezdem a maival. Fél 6 óta fennt vagyok, mert fáj nagyon a hasim és nem tudok aludni, de ezt megszoktam nem is ez aggaszt a babura nem haragszom, nem is tudnék. Ma mennem kellett vérvételre a választott szülésznőmhöz, aki azt mondta legkésőbb érjek oda fél 9-re. Mivel korán keltem korán ettem, mert nem közölte senki, hogy hogyan csináljam, tegnap doki mondta, hogy egyek nyugodtan (a dokinál 3 és fél órát ültem: jó persze szülni volt, tehát ezért rá nem haragszom, csak sok volt). Szóval ettem, bedöcögtem a kórházba, odaértem 8 előtt, felmentem az osztályra ahol vizit volt, mondták minbdjárt jönnek! Megérkeztek 8:30-ra és kiderült, hogy a szülésznőm ma nincs bennt (engem behívott) Jó lehet közbejött valami fontos, ezért rá sem haragszom, bármi lehet. FElhívták aki mondta, hogy menjek keressem meg xy-t és ő majd megcsinál mindent vérvétel, vizelet, tenyésztés és ctg + uh (ezt a doki csinálja ma 12:00-körül a kórházban) tehát van holtidő. Nembaj felkészültem rá, vittem könyvet. Lebaktatok az ambulanciára....

Kép
rituspoc

.... megkeresem a nőcit, aki közli, hogy nem jó, mert mikor ettem? Mondom fél 7 körül, akkor nem tudja levenni a vért,m ert cukrot is néznek, így kaja után 1 órával kell mérni, jöjjek vissza holnap, akkor majd lesz a szülésznőm és ő megcsinálja. Kedves volt, ezzel nem volt gond, de itt kezdtem kétségbe esni. Mondtam, hogy jó, de ha már itt vagyok akkor a ctg aktuális és had ne várjak holnap is, csinálja már meg, de kiderült, hogy ő csak az ambulancián csinálja, ahol kb 40-en várnak rá. Szerinte holnap kevesebbet kell majd várni. Magyarán lepattintott, hogy ne neki kelljen megcsinálni......., szóval több órás odaút parkoló keresés és várakozás után, nem intéztem semmit, de mennem kell vissza uh-ra majd 12:00 felé, mert a doki meg akkor van. Mondjuk, hogy a tenyésztést nem ő csinálta annak örülök, mert amilyen szék volt az ambulancián, hát nem szívesen pattantam volna rá, meg persze akik vártak előttem......hát utánnuk sem másztam volna fel.
Kiültem a kocsiba és bőgtem........... nem szoktam, de összejött megint minden.

Kép
rituspoc

Dia!

Nagyon gratulálok Marikának! Nem tudod, miért indították neki hamarabb? Mármint a tervezett csütörtöki előtt :?:

Látogatni úgy tudom, bármikor lehet, de szerintem beszélj Marikával, mert lehet, hogy fáradt vagy épp vmi program van odabent, és azt ő fogja tudni mondani, hogy mi az alkalmas időpont. Szerintem örülni fog nektek akkor is, ha nem meglepetésként mentek, hanem lebeszélitek...

panna1

Rituspoc!

Ne keseredj el. Én is minden alkalommal így jártam. Kétszer voltam eddig nst-n és a szülésznőm egyszer sem ért rá. Itt időpontot sem adnak, csak sorszámot tépsz. Vársz az nst-re ( ez még viszonylag hamar megy, mert 3-4 gép van) és utána órákat vársz a dokira, aki végül megnézi a görbédet és ad egy pecsétet. Ezért írtam, hogy én nem sok értelmét látom az egésznek.

Dia! Elmúlt a takarítási mániám. Szerda van és ezen a héten még nem tettem semmi érdemlegeset. Pedig kéne. Minden nap csak főzök és elmosogatok, de takarítás, vasalás semmi...Még 3 dolog van a listámon, ami rám vár: sütő- mikro és hűtő takarítás, de valahogy egyiknek sem akaródzik nekiállni. LUsta vagyok!!!
bende

Sziszka,
Kitartás! remélem azért jól elvagytok benn a csajokkal a kórházban, és normális szobatársakat fogtál ki.

Barbi,
Gratula a cicizéshez :D

Aproo,
Nekem nem az jött át, hogy a mentősök a hibásak. Itt azért ennél többről van szó, az egész egészségügy gázban van. Engem nagyon megrázott a Kolonics-dolog, mindig szerettem a pasit.

A méhszájvizsgálat szerintem csak akkor fájdalmas, ha provokatív. A múltkor nekem is kicsit fájt, és azonnal hátrahúzódott a doki, és mondta, hogy nem zargat. Vagy lehet, hogy akkor is fáj, ha már jobban kinyíltál?

Pedikűrös nekem is bejött, mondjuk egy nagyon kedves nőt sikerült találnom. Köszi a válaszokat.

nekem a reggeli 2 pisi (éjjeli) büdibb, és sokkal sárgább, de szerintem ez normális, a tartogatástól van, nem?

Bende,
Zalánnal nekem sem mutatott soha semmit a CTG, mégis beindult a szülés. Majd akkor fog beindulni, amikor nem számítasz rá :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hogy egy picit még panaszkodjak (tényleg nem haragudjatok, de muszály kidumálnom magamból) anyukám depressziós 4 éve, félévente kórházba jár (de ez hosszú). oka nincs rá. Eljátszotta a terhességem elején, hogy visszaesett és bevonul a kórházba, ezt játszottuk sokáig, erre 3 hete csak, hogy nem legyen nekem jó, visszavonult és ott lakik bennt. Sokat küszködtem, hogy a szülinapját megszervezzem, aznapra kijött, de nem örült semminek, plusssz minden nap beszéltünk 4szer, mindegy, kiengedték a hétvégén, de azóta is emgem sokkol, hogy jaj ő szorong stb..... szereztem neki magándokit, mert látszik, hogy a sima kórházi szart sem ér, ahhoz nem megy (olyan mintha direkt csinálná) mindegy ma felhívtam, hogy otthon vannak e még, mert nem vittem kulcsot hozzájuk és a holtidőt eltölteném náluk. Erre elkezd bőgni, hogy ő rosszul van és visszamegy a kórházba.... Kérdem én, mi a fene baja van, a Világon a legjobb élete van, nem kell csinálnia semmit, most fog születni a 3. unokája, mindene megvan, egészséges, mi is azok vagyunk.......
A rohadt életbe had legyek már önző, nekem miért nem lehet, hogy az anyukám velem örüljön és várja a babát, miért én intézzem a dolgait 9 hónapos terhesen, mert megcsináltam és csinálom, visszavittem vizitre, mert nem volt ki elvigye (létezik bkv is), kerestem neki mindenfélew dokit, kineziológust, pszichológust, plussz leszokott a cigiről, erre visszaszokott és nem érdekli, ha ott vagyok mellette. Én már belefáradtam, tiszta stressz az egész terhességem, mert ez megy az eleje óta. Ez a babónak gondolom marha jót tesz......... Próbáltam megérteni, de már nem megy.....

Hát ennyi a mai termés, most megyek vissza a kórházba.........

Kicsit megnyugodtam ,hogy leírtam, bár bűntudatom is van, hogy így kibeszélem, és, hogy titeket traktállak vele.
Sokat gondolkodtam, hogy kitörlöm amit írtam, de elküldöm.
Apa meg ideges amiért engem idegesít, de nem fogja megmondani anyámnak, mert mégiscsak az anyósa, de az a ubaj, hogy apa sem tudja kezelni a konfliktust, mert felkapja a vizet és csak idegesebb leszek tőle. Nem tud megnyugtatni.

Na befejezem, mert ez sok volt már belőlem! a jó hír, hogy ma megtudom babó adatait és akkor megírom (persze gondolom ott ülök sokat míg bejutok)

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Szia Inci!
Nagyon édesek vagytok a képeken. Nem látszik rajtatok hogy híztatok. Yuyu te biztos hogy 82kg vagy? én vagyok 83kiló. Te legalább 10kg lecsalhatsz! :D
Csenge! Te mikorra vagy kiírva? Én is 34 hetes vagyok. Elvileg?
Néztem az adataidat és ha ez a normális akkor nekem nagy babám lesz. 07.08.-án voltam ultrahangon és ott nekem a BDP.:88mm, FL.:66.5mm volt.
Ezt én nem értem. Az már egy hete volt. Akkor tényleg igaza volt az ultrahangosnak hogy most nem 34hetes vagyok hanem 35-36hetes vagyok.

Kép
nitty

Hát Ritus! Nem egyszerű a helyzeted! Nem csodálom, hogy kiborult nálad a bili.... Azért próbálj egy kicsit megnyugodni, csinálj vmi olyat, amihez kedved van, kicsit kényeztesd magad, és ne foglalkozz mással. Utána egyből jobb lesz.
Ha segít, hogy kiírod magadból a dolgokat, akkor nyugodtan. Nem traktálsz vele senkit, aki nem akarja olvasni, az majd átugorja....
Nyugiiiiiii! :wink: :wink: :wink:

panna1

Ritus!

Nyugodtan panaszkodjál, hisz van rá okod. Tényleg borzasztó, hogyha valakivel nem örül együtt a családja. Nálunk is mindkét részről első unoka, de másképp várják. Az én családom be van sózva, szerny anyagi körülményeink ellenére, próbáltak, próbálnak sokat segíteni nekünk. A párom Anyukájáról, pont a terhességem felénél derült ki, hogy nagyon beteg. Ennek ellenére én hurcolásztam az orvoshoz én jártam vele vizsgálatokra, konziliumokra, én álltam sorba a leletekért, én főztem neki. . A férjét nem érdekelte. Teljesen természetes volt, hogy én két terhesség alatt bekövetkezett autóbaleset után is vezetek. Most olyan kezelést kap, hogy már nem mehetek a közelébe, később a baba se, kb fél évig. Most csak ezért vagyok felmentve a kórházasdi alól. A bátyjáék, jó anyagi körülmények között vannak, egy darab rugit nem kaptunk tőlük. Az apukája meg még a terhességem elején beszólt, mikor bejelentettük- hogy reméli, most tényleg igaz, mert neki a múltkori akkora csalódás volt ( tavaly nyáron elvetéltem, neki volt csalódás...az, hogy mi, hogy éltük meg, az nem számított)
Szóval panaszkodjál Ruitus és kerüld el az ilyen emberek társaságát. Kapaszkodj azokba, akik veled örülnek!!!
bende

Nitty!
Szia. Már nem számítanak a méretek, csak a terhességi kor. Ha számítanának, akkor mindenkinek ugyanakkora babája születne. Nekem is nagyot jósolnak, én már nem is pedzegetem a méreteit. Majd meglátjuk mekkora, mikor végre kibújik.
Alcsútdobozon laksz??? Hol fogsz szülni?
bende

Rita!
Amíg zárt volt a méhszájam, sose fájt a vizsgálat. Gondolom amikor azt nézi, hogy mennyire nyílt és méjebbre nyúl, na az lehet a fájdalom okozója. De nem hiszem, hogy csak provokatív vizsgálatnál lehet. Vagyis engem a 26. héten még biztos nem akart a doki provokálni :lol: És ott volt először ilyen...
Meg azt is mondta, hogy jól lent van Rékus feje... Hát gondolom azt se tippre mondta, hanem kitapogatta.

panna1

Panna! Nálad mi újság? Réka baba mennyire kiváncsi rátok?
bende

Jó reggelt! :oops:

Ma azt hittem jól kialszom magam, de még így is tiszta kóma vagyok, hogy 10korkeltem.

Zsófi, dehogy bántottál meg, ne viccelj. Csak amikor írtad, gyorsan megnéztem 1-2 portált, mert nem hallottam addig róla, mivel sógornőmmel vásároltunk.
Ahol néztem ott eléggé provokatív dolgokat írtak és ezen mindig felbosszantom magam.
Mert egy csomószor olvasunk szörnyülködve híreket és bele sem gondolunk hogy a nagy %-ukat csak jól kiforgatja az aktuális botrányéhes újságíró.
Lehet, hogy csak rossz portálokat választottam. :?

A vékonykát arra értettem, hogy lehet, hogy már 10 kiló fölött jár sok kismami, de valahogy nem látszik. Főleg előlről fotózva nem. Sztem nagyon csini mindenki.

Csenge, nagyon édes képek!

Nicike, ne adjál tesztcsíkot, nem akarom a Tiédet használni, de ha mondod a nevét, árát, akkor azért megnyugtatásul beszerezném a patikából. Előre is köszi. Nem tudom, valahogy olyan rossz érzésem van miatta, szóval jobb azt elintézni így, mint izgulni még 2 hétig.

Rita, sajnálom, tényleg bosszantó potyára menni. Pedig a múltkor mintha valaki már kérdezte volna itt it, hogy éhgyomri-e az utolsó vérvétel.
Nekem szerencsére mondta a doki, bár nálam meg pont egyszerre kell menni ctg-re és laborra, ebből a ctg-re meg enni kell, hogy aktív legyen Prücsi. Ezt oldja meg az ember. :roll:

Na, azt hiszem többet nem nagyon megyek Auchanolni szülésig, totál kikészített a tegnap este. iszonyúan fájt/fáj mindenem, mint egy hadirokkant. Most meg megyünk kocsit takarítani. Aztán felmosás, portörlés, kert. Nálunk is van mit tenni....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ti mit raktok a kórházi csomagba? mert én már annyi mindent össze írtam hogy nem tudo mibe rakjam bele,
Légyszi írjatok egy listát.
Előre is kösz!

Kép
nitty

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?