Új privát üzeneted érkezett!

jaj,jaj,tényleg buta buta brigi!ez lemaradt:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

képzeljétek,lánykám megküzdött az első magaslattal! :lol:
ülök itt,írogatok,ő pedig itt sertepeltél körülöttem,éppen a kedvenc kis székét tologatja,ami mostanában nála járást könnyítő segédeszközként funkcionál;szóval éppen írom,h buta brigi,feltűnik a nagy csend,oldalra fordulok és mit látok :shock: :ÁLL A SZÉK TETEJÉN!!!!!!!!!!!! :shock: :o :) :D :lol: és úgy vigyorog,mint a tejbetök!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

most hagyom írni kicsit őt is,mert azonnal ölbe kellett kapjam,h szétcsókoljam!!!!!!!!!! :wink: :lol:

llk
oá-ép-áé..ő9.v z yh m p

Kép
bringababa

Sziasztok!

Ááááááááááááááááááá!
Írtam egy fél oldalas hozzászólást Stella kontra Gyps ügyben, aztán inkább kitöröltem :) , ugyanis nem értem mi is a probléma, és ezt részleteztem hosszú körmondatokban :lol: :lol:

Azért a végét -a tanulságot- megosztom veletek.:
Nem sumákolok tovább színt vallok: én is Johnson's-al fürdettem, és imádtam az illatát. :oops: A kórházban is ezt használták, a csomagban is ezt kaptuk, és vessetek meg, de én tényleg nem tudtam, hogy ez szárít! Igaz ugyan, becsülettel kivártam az idejét, asszem az van ráírva hogy4 hónapos kor után.
Szóval én örülök, hogy Stella felvetette a kérdést, és örülök, hogy Gyps megítra az ellenvéleményt. Most én vagyok a nevető harmadik, akinek hasznára vált a pengeváltás és csendben visszaállt a fürdetőkrémre :)
Szerintem ez a fórum lényege!

Uff! Béke legyen veletek. Csilla
Vendég

És egy kép, egy kosár gyerekről:
Kép
Vendég

Ja, és még egy szösszenet.
Nem tudhatjuk, hogy Stella miért döntött úgy, ahogy döntött. Nyilván mérlegeltek minden lehetséges körülményt, és a lehető legjobb megoldást választották mind a baba, mind a szülők számára.
Egyébként ehhez szerintem semmi közünk sincsen.

A másik fórumban is van egy lány, aki a 6 hónapos babája mellöl ment vissza dolgozni. Neki kerek perec megmondták, hogy vagy dolgozik, vagy nem lesz állása. A mai világban ez van.
Nyugaton 3 hónap után mennek vissza az anyukák dolgozni, ez a baba-mama barát szociális rendszer csak nálunk van. (meg még tán Lengyelországban?)
Vendég

Na már megint én :)

Valamelyiktek már csinált spenótot a babunak? Mélyhűtöttből lehet? És hogyan kell elkészíteni, mert gondolom se fokhagymát, se tejszínt nem lehet bele tenni.
Segíjetek!
Én már az összes variációt megcsináltam a krumpli-cékla-répa-sütőtök alapanyagokból, most bepróbálkoznék valami újjal.

Csilla
Vendég

Hát én bolti fagyasztottat nem csináltam neki, de amit én fagyasztottam azt igen, meg sóskát is...

Tehetsz bele fokhagymát, én tejszínt eleve nem teszek! :)

És én a sajátunkból vettemneki ki, majd higítottam krumplival...hogy ne legyen annyira fokhaygmás...reszelt sajttal isteni! :)

Hmm lehet én is csinálok egy kis spenótot magunknak! :)

KépKépKép
bogyra

Csillu!én csináltam már Lilinek,de frissből. tápszerrel sűrítettem,mert a levét le kell önteni.legalábbis a védőnőm ezt mondta.ja és raktam bele kicsi gyümölcscukrot :oops: :wink: vettem sóskát is,de miután két órát pucoltam és bűn rossz lett,azt biza én soha többet,amíg nem lehet "felnőttesen" elkészíteni!annyira xarul nézett ki,mint amilyen bűn rossz is volt,így oda sem adtam neki! :shock: lefagyasztottam vésztarcsiba :wink:
bár én mostanság már üveges bébiételeket adok neki,tényleg nagyobb a választék,vagy csak én vagyok fantáziatlan :oops: mondjuk a konyha nem a kedvenc helyiségem :oops: :wink: :lol:
naaaaaaaaaaa,vmit még akartam :evil: :twisted: :evil:
jajajajaja,megvan!vettem neki tegnap bébibanánt,kezébe adtam és majdnem bepisiltem rajta,olyan fejeket vágott közben.ilyen ízlik is meg nem is,na akkor még egy próba :shock: :roll: :lol:
viszont így már kezdi megszokni,h ne öklendezzen annyira,ha vmi darabosabb falat kerül a szájába.
most vallok:én adtam már neki babapiskótát is :oops: ,imádja!persze csak módjával és tényleg csak azért,h szokja a darabosat! :wink: (kam,de jó! :lol: )
meg mostanában úgy néz mikor eszünk,h én már nem bírtam megállni,kicsit mindig kap ő is.persze csak ízlelgeti,ez még nem jelent azt,h már azt eszi,amit mi és mielőtt még vki megkövezne még jó ideig nem is tervezem,h így legyen! :wink: de 1szerűen képtelenség nem adni neki,úgy áll előttem,mint egy éhező gyerek! :lol: és olyan elégedetten fintorog mindenre miután megkapta,h muszáj adni neki! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Csilla, örülök hogy bejött a recept! :) és úgy látom Melcsinek is bejött :) hát akkor ezért csuklottam annyit :wink: :lol:

Zita, Zsófi is eszi a habtapit, de még nem rágta le... gondolom csak idő kérdése és mi is így járunk :evil:

Golfmono, tegyél fel Ósztriás képeket. Én úgy tudom, láz nincs fogzástól, hanem amikor jön a foguk, legyengül az immunrendszerük és könnyebben öszeszednek vírusokat, illetve ha bujkák benne vírus az előjön... remélem azóta jobban van Máté...

Mona, nektek is jobbulást családilag!!!

Mindenki lebetegszik????

Gyps, mi dédikre nem nagyon tudjuk hagyni, de szerintem el tudod te azt dönteni hogy elég ügyi-e még a dédi hozzá hogy ellássa. (először azt írtam hogy elég fiatal hozzá hogy elássa :lol: :lol: )
Gyermektelen wellness miatt irigy vagyok!!!! Én még 4 óránál többre nem passzoltam le a gyerket, mert még minden kajcinál kap cicit is. Csak egyszer éjszakára (3 hónaposan még átaludta az éjszakát, és a nagyinál aludt este 10 és reggel 6 közt)

Bringa, azért gondolom a gyerket visszaadták :wink: te, mamika pukkasztó :lol:
Nem mondod hogy Lili felállt a székre???? Zsófi még azóta sem fordult át újra!!! Csak fexik mint a tök és teker a lábaival :cry:

Bogy, vikszolás :shock: túlélőtáborra edzed a családot? :lol:

Csilla, nagyon édi milán a kosárban! Én úgy tudom sóska spenót eleinte csak 1-2 hetnete egyszer javallott, mert magas az oxalát tartalma, ami leköti az oxigént a vérben... vagy valami ilyesmi... Bogy???!!!
de előtte még ott a brokkoli meg a cukkini, nekem a zöldbabit is mondták...
pici76

Bringa, bevallom én irigykedem egy kicsit a merészebb hozzátápizókra... részben lusti is vagyok extrákat főzni, részben mert még mindig csorog a tejem... én is még csak az alap főziknél tartok :oops:
arra gyúrok, hogy hadd egyen tejcit amíg lehet, aztán 8- 10 hónapos kora körül már annyira sok mindent ehet majd, akkor nem kell apró lépésenként xarakodnom, hanem gyorsabban rászoktatom majd az új ízekre... mármint sajt meg egyéb tejtermékek meg kenyeres dolgok..
pici76

Csajok, kész lettek a fotók, amik a momban készültek.
Nyomatok párat, szerintem szuperek lettek. :oops:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
niki30

Niki, nem szuperek, csúcsszuperek!!!! Én is akarok ilyen naaagyon szép képeket, de api lehurrogott, hogy majd később...
pici76

oxalát megköti a vérben az oxigént??? ennek utána kéne olvasnom, egy biztos hogy kőképző mármint vesekő....

de én sem adok gyakrabban heti egynél spenótot... sóska mikor ért, meg még nem ehetett... énimádom! :)

Bringa te hogy pucolod a sóskát????? én csak megmososm egy szűrőn át jó alaposan és össze tépkedem, megpárolom és turmixolom...

olvastam valamely szakkönyvben hogy a csecsemő táplálásban nem fontos a változatisság, csak a tápértékre kell törekedni, tehát valszeg a gyereket kevésbé érdekli hogy ugyanazt eszi nap mint nap! :) De én si szeretm változatosan etetni, nekem van ilyen megrögződésem, hogy ettől lesz finnyás, ha csak ugyanazokat kapja.... de persze ezt nem tudom, hogy bárki alátámasztotta e már tudományosan.

De egy finnyás gyerektőla falra másznék...

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Na aztán végül mi Ricsivel mégsem mentünk Sopronba!! :D Vonattal mentünk volna, mert a vasútállomsához közel lett volna szállás, meg ott van Karesznak a munka, de nem mertem bevállalni a k. sztárjk miatt!!! Mi van ha holnap (mert én holnap jöttem volna) is még sztrájkolnak, én meg egy buszos utat nem vállalok be Ricskóval! Úgyhogy apa elment, szerdán jön.....remélem addig már lesz valami, mert akkor nagy gáz van, ha nem tud hazajönni!! 100000 mindent kell intéznünk!!!! Ezidáig a szüleimnél voltunk de már pont elég volt!!!!!!! :roll: De jó itthon!!!! Home sweet home!!!! :)
3 oldalt írtatooooook!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :roll: :D Még bele sem kezdtem, de amint Ricsit leteszem, meg elrendezem magam stb. jövök! Ha más nem este jövök!! :)
Puszka!!!

Kép

Kép
lorcika

na mielőtt valami baromságot mondanék, utánanéztem a spenótnak...

Olykor egy-egy tányér egészséges, de semmiképpen sem alkalmas legyengült betegek, kismamák és gyermekek mindennapi étkeztetésére. Különösen nem tanácsos a vesekőképződésre hajlamos betegeknek, ugyanis oxálsavat tartalmaz, amelyből a vesében kalcium-oxalátkövek képződhetnek, ráadásul a oxalát, mivel megköti a szervezetben a kalciumot és a magnéziumot, elvonja azokat az anyatejből, a csontokból és a fogakból. Időközben az is kiderült, hogy fertőzések idején a szervezet tudatosan csökkenti a vér vastartalmát, mivel a legtöbb kórokozónak vasra van szüksége a szaporodáshoz. További gondot jelent a spenót nitrátmegkötő képessége. Még nagyobb a baj, ha a baktériumok a nitrátokat nitritté alakítják át. A spenótot éppen ezért nem ajánlatos megmelegíteni. A magas nitrittartalom csecsemőknél életveszélyes lehet, mert megköti a vér oxigéntartalmát.

Az említettek ellenére a spenót ízletes, bázikus kémhatású és vitaminokban igen gazdag zöldség. Vitamin- és ásványianyag-tartalmát leginkább nyersen fogyasztva hasznosíthatjuk. Ha fogyasztás előtt néhány percig blansírozzuk (leforrázzuk), elveszíti oxálsav tartalmát. Sok jódot, C-vitamint és különösen sok A-vitamint tartalmaz. Ezen kívül gazdag antioxidánsokban, ami meggátolja a rák kialakulását. Feltételezik, hogy a spenót hatására csökken a vér koleszterinszintje. A spenótot lehetőleg napfényes délutánokon érdemes leszedni, ilyenkor ugyanis alacsonyabb a levelek nitráttar-talma.

szal újramelegíteni nem szabad, csak frissen párolva ajánlott fogyasztani. Erre emlékeztem. Bocsi, nem akartam senkit megijeszteni :oops:
pici76

csak összekevertem a szezont a faxommal :oops:
pici76

Talán a sezlont :) :lol:
Vendég

Bringababa, mit pucoltal annyit a soskan? En ma azt keszitettem Elinanak, es nem tokoltem vele sokat. Lehet hogy rosszul csinalok valamit?

KépKép
horilda

Niki, nagyon nagyon jóóók a képek! Látni, hogy profi fotós csinálta! Én is akarok! :wink:

Sóska: lehet hogy én is rosszul csináltam valamit, én vettem tavaly ilyenkor a piacon...én annyit szarakodtam vele, egyesével mostam kb vagy nem tudom már, de tudom azt is megbántam hogy eszembe jutott hogy majd én csinálok "igazi" sóskából. És spenótot is vettem akkor...lehet azért volt annyira sokk :shock:

Bringa, Lili hihetetlen, 7 hós lesz és "kicsi vagyok székre állok"-ot játszik :shock: :shock: szóhoz sem jutok! Tud a kiscsaj az tuti!! 8) 8)

Ja, Niki, Te nagyon fiatalos vagy, kis tinilánynak tűnsz :wink: Te hanyas vagy?
Én már lecsúsztam a "dobogóról". :cry:

Kép
ági_bp

Ági, micsodaaa, tinilány?! :shock: :lol:
Hát az már régen volt kérem szépen.
76-os vagyok. :oops:
Köszi

Kép
niki30

Sziasztok!

Én is vagyok, de annyit írtok, hogy nem bírom felvenni a fodulatszámot. Inkább csak olvasok.
Zsombornak megy a hasa és a legtöbb kaját kihányja.
Én meg vagyok fázva.

Bogy boldog szülinapot!
Minden baba csudaszép!
A többi betegnek gyógyulást!

Kép
anido

Még nem meséltem Nektek, h. Tatabányán kimenőztünk apával.
Lefektettük Emmát és 3 órára leléptünk a barátokkal.
Anyukám vigyázott rá. Édes volt, nem mert kimenni a lépcsőházba cigizni, nehogy épp akkor ébredjen Emma.
Egyszer megébredt, de sikerült visszaaltatnia.
Mondanom sem kell, h. úgy igazán nem tudtam lelazulni.
Egyszer fel is hívtam anyát, h. mizu.
Aztán fél 12-kor végszóra érkeztünk.

Kép
niki30

gyps, ha már így nekem szegezted a kérdést: vszeg rosszul fogalmaztam, amikor gyps kontra stellát írtam, mert én nem a ti szóváltásotokkal kapcsolatban szerettem volna állást foglalni, mivel úgy vettem észre h ti azt már rég lesakkoztátok egymás között. sokkal inkább arra szerettem volna reflektálni h ennek a szópárbajnak a folyományaként niki és bogyra is "leteremtette" stellát olyasmiért, amiben sztem egyáltalán nem volt ludas. hogy ő nem akar a fürdetésről beszélni/zavarja, ill hogy osztja az észt :shock: persze ez a "tolmács" szerep is hülyeség talán, de igenis azt éreztem h túl heves és indokolatlan volt a reakció "kívülállók" részéről.

a másik meg az őszinteség: sztem félreérted, ha azt gondolod h adott esetben a nyers stílus az őszinteség védjegye. ez nem így van.
továbbá sok olyasmi elhangzik, amivel részben v egészében nem értek egyet, mégsem szólok semmit, mert valóban nem erről szól a dolog h ki nyeri a legjobb anyuka versenyt, mert én is azt gondolom h nincsen kizárólagosan üdvözítő út. olyankor szoktam írni ellenvéleményt v akkor "vitatkozom", ha felmerül bennem a gyanú h vki vmiről nem tud és ezért csinálja vmilyen módon és esetleg van könnyebb, gyorsabb, jobb is h egy reklámszlogennel éljek. stella esetében úgy tapasztaltam h tisztában van a "kockázatok és mellékhatások" kérdésével fürdető ügyben, tehát minek szóljak bmit is?
Vendég

huhh, mostmár tényleg túl sok lesz a fürdetőből!!! Nekemmár habzik a szemem! :)

Viszont ezt én nem tudtam ilyen frappánsanmegfogalmazni, de Doo megtette helyettem, a nyers stílus nem az őszinteség védjegye! :) így-így, lehet kíméletesen is őszinte az ember.

A másik meg az miért ne dönthetne valaki, csak az illata miatt egy fürdetőszer mellett???? Én is ezt teszem... pl apja hozzá sem nyúlna a fürdetőhöz, mert undorodik tőle, nem azért mert azt hiszi nem jó a gyereknek, hanem mert undorodik és kész... evvan. És bizony még egyik gyerek sem növezstett pikkelyeket semelyik fürdetőtöl...tehát sztem ha valaki illatosnak akarja és testápolózni, akkor miért ne tegye...

KépKépKép
bogyra

bogy, azt marhára nem értettem h nem beszéltek az apjáról egyik helyen sem :shock: :shock: akkó az milyen terápia?! vagyis nem kell kizárólag beszélni, mert ugye a gyerek nyelve a játék, rajz... de azért sztem egy 8 évesnél sztem a verbális fedolgozásnak is van már némi helye. (persze nem felnőtt értelemben)

bringa, Lili naggggyon ügyes! :D szék teteje! :shock: az igen!!
Vendég

Doo!

Egyszerűen megtiltotta a csaj hogy beszéljünk róla itthon, és ő is inkább arra van kiélezve, hogy most milyen körülmények között él, holott szerintem ezzel nincs gond, és amióta "rendezett" családmodelben él azóta magától is sokat javult, szóval szerintem nem itt van a gond... nah mindegy majd most kiváncsileszek mit mond ez egy új lesz szerdán! Nekem is érdekes főleg azért, mert gergő amúgy szívesen beszél az apjáról... és nekem így sokkal erőltetettebb, hogy nem beszélhetek róla, mintha beszélhetnék.... :shock: :shock: Én eddig sem sokat mondtam, mert tudtam, hogy úgysem fog érte jönni... ha lesz bírósági végzés ha nem, csak a gyerektartást akarta húzni... de ezt sem akarta, hogy azt higyje meghalt, vagy mittomén, amiket amúgy tanácsoltak hogy mondjak neki... inkább szép lassan levettem a anpirendről az "apa" témát... azthittem jól csináltam, de ezekszerint nem...

KépKépKép
bogyra

Hát én is úgy jártam a sóskával,mint Ági!Puceváltam vagy két órát,mert azt mondták az erét ki kell venni :oops:
de xar........ :oops: :wink: :lol: na pl,ezért(SEM :lol: ) nem sütök én! :wink: :lol:

Niki!Emma csúcsszuper kiscsajszi!nagyon hasonlít rád!És ez a ruci!cuki!amikor Bogy dobta a Nextes linket,ott láttam egy hasonlót és tök beleszerettem!

Pici!én sem voltam olyan nagyon bátor hozzátápi ügyében,de amióta úgy áll előttem,mint egy éhező,úgy érzem ő bátorít!mert néz bele a szemembe és figyeli,ahogyan én rágok és ha ilyenkor kap egy-egy falatot,akkor már próbálja ő is forgatni a szájában,úgy ahogyan tőlem elleste. :lol:
én még mondtam is Csillának annak idején,h egyáltalán nem fogom elkapkodni,mert csak még egy para,de mostanra már egyszerűen nem lehet neki nem adni. :wink: :lol:

Megrendeltem a karácsonyi ajikat a lánykáimnak,most már csak a bux-tárcámat kell nagyra nyitnom :shock: :wink: :lol:

Lili nevében is köszönöm az elismeréseket,akiről egyre biztosabban tudom,h arra gyúr ő vegye majd át apja naggggggggggggyon sikeres alpinista vállalkozását! :wink: :lol: :lol: :lol:

Jó éjt!

Kép
bringababa

brigi, alpinista? tényleg!! és hát egy alpinistának sem kell túl sokat beszélnie :wink: úgyh Lili már lehet h túl is teljesítette a tervet :lol:
Vendég

Emma zabálnivaló, niki, neked meg jó a séród! :D
Vendég

sziasztok

félig-meddig sikerült mindent elolvasnom. Valaki megértett, valaki nem. Én tényleg azért írtam amit írtam, mert az nem tetszett, hogy Gyps-nek nem tetszett a magyarázatom. Nem értettem, hogy ha egyszer leírom, hogy ez van és kész miért kell még egyszer visszareagálni. Muszáj mindent megindokolni?? Én nem emlékszem arra, hogy bárkit felelősségre vontam, hogy miért csinálja úgy ahogy. - bocs ha mégis -.

Niki! Te most sem értettél meg. És megint felhozod, hogy nem tudok gyakran jönni, tehát nem is akarsz megérteni. Nem baj. Szerintem nem osztottam az észt azzal, hogy leírtam hogy hogy csinálom, nem agitáltam amellett, hogy mindenki csinálja így! Én rajtad érzem, hogy nem kedvelsz, nem is kértelek rá soha, de valahogy mindig te értesz a legjobban félre engem.

Bogy! Nem kell, hogy sajnálj. Ezt senkitől sem várom el, de te legalább megérted, hogy nem azonosak a problémáink, ugyanakkor néha szeretnék ide benézni ha továbbra is engeditek, mert azért egy-két hasznos infot sikerül begyűjtenem. A védőnő meg a háziorvos úgyis magasról tesz ránk. Mondjuk ez a magyarországi védőnői hálózat csak a tankönyvekben olyan szép.

Én nem haragszom senkire és kérlek titeket, hogy ti se nehezteljetek rám.

Én szeretem az életet, és a munkám az életem része, ahogy a gyermekem és a párom is. Kész.

Más. Úgy örülök hogy végre tél van. Stellának is nagyon tetszett a hóesés, csak bámult a nagy kék szemeivel. Ezért érdemes élni:-)
Márti
stella2007

Sziasztok!

csak gyors bekukk...
Máté-nak tegnap már csak egy pici hőemelkedése volt este. Viszont iszonyú nyűgös volt és az ínye még mindig duzzadt.

Egyszerűen nincs időm végigolvasni mindazt amit írtatok, csak átfutottam, amennyire tudtam... A fürdetős témához annyit, hogy én is Johnson's fürdetőt használok már (4 hós koráig használtam a gyógyszertári fürdetőkrémet), viszont Máténak nincsen kiszáradva tőle a bőre... úgyhogy nekünk bevált, és az illata is nagyon jó...
Igaz én olajat is használok, de az a masszírozás miatt van, lehet, hogy amiatt nem száraz a bőre...

Niki ide is leírom, hogy TÜNDÉRI a kicsi lánykád, nagyon-nagyon drága!!! És tényleg nagyon hasonlít rád!

Olyan ritkán tesztek fel képet, úgyhogy mindenki legalább egyet tegyen fel ma! Jó? :D

Kezdem én a sort egy huncut Máté képpel :)
Kép

A beteg babóknak jobbulást kívánok, mamáiknak kitartást!

Ha végeztem a nagytakarítással (szerintem sosem fogok), meg az ajándékcsomagolással, akkor jövök!

Móni

golfmono

Ja, lemaradt!!!!

Csilla! Tetszik az a kosár gyerek!!! :D

golfmono

Tényleg, karácsonyfa előtt ülő babafotót ugye mindenki tesz majd fel?!

Kép
niki30

Bringa, ez a ruci is next-es egyébként, csak turkálóból:)
Én imádom ezt a barna/rózsaszín kombinációt rajta:)

Kép
niki30

Niki, pont ezt akartam kérdezni... csak mondom ha mégsem az az olyan ciki, nekem mint next "-ben utazónak"...

De mintha ugyanilyen rucit adtunk volna el, csak fordított színvilágban... :)

KépKépKép
bogyra

:)

Kép
niki30

Sziasztok!

Kicsi csillag még mindig beteg, de sajnos ma már kezdeni kell az antibiotikumot. Szörcsög a tüdeje és még mindig nagyon piros a torka, a taknya meg sárgás-zöldes.
Extra cicit kap szinte egész nap, vagyis annyit cicizik és cumizik, amennyit csak akar.

Fáradt vagyok, de igyekszem kitartani.

Karácsonyra doboz süti ötlet nagyon tetszik! Tudnátok küldeni HASZNÁLHATÓ ÉS BEVÁLT mézeskalács receptet. Nekem ez lesz az első. :wink:

NIKI! A gyereked gyönyörű, látom, hogy jól választottam a fiamnak! 8)
Te pedig VALÓBAN úgy nézel ki, mint egy tinilány. Lehet, hogy tényleg a haj teszi?

Bogy, neked utólag is boldog szülinapot. Hófordulós babáknak jó forgolódást!

Mindjárt teszek képet, hogy folytassam a sort.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Kép Az első hóember

Kép

Kép
precious
Budapest

Vanda!
Mézeskalács recept:

50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
25 dkg vegyes virágméz
5 dkg margarin
1-1 púpozott kávéskanálcsin fahéj és szegfűszeg, vagy mézeskalács fűszerkeverék
2 kávéskanálnyi szódabikarbóna

Liszt, porcukor, fahéj, szegfűszeg, szódabikarbóna jól összekever.
Mézben olvasszuk fel a margarint. Utána mézet/vajat hozzáöntjük a lisztes cucchoz. Üssünk bele egy tojást.
A tészta inkább lágy legyen (öntsünk langyos vizet hozzá), mint kemény.
Pihentetéshez a tálat fedjük le, egy napig hagyjuk állni. (szobahőmérsékleten).

Gyúródeszkán gyúrjuk össze, míg egynemű lesz és nem ragad. Szórjunk alá lisztet és gyúrjuk bele. Sodrófával nyújtjuk. Szaggassuk ki formákkal.

A figurák 1-2 cm távolságra legyenek a tepsin, mert megdagadnak.

Kép
niki30

Vanda, örülök én is a választásnak. Köszönjük szépen.
Na jó, azért a tinilány kicsit túlzás :lol: , de köszönöm.

Kép
niki30

Bálint és a hóember:)
Hihi, mi van az egyik lábán, hosszú zokni? Felemás?

Kép
niki30

Ja, nem találtam a mamuszát. Mondom jó, akkor adok rá egy zoknit, ami az enyém. Na, annak meg nem találtam a párját. Ezért felemás.
Tudod hogy van, faluba elmegy, városban meg nem nézik! :lol: (csak ezért irom le, mert én is vidéki vagyok).

Mielőtt megszületett kapott pár cipőt és mi is vettünk mindenfélét. Még egy csizmát is! De olyan dundi a lábfeje, hogy semmi nem megy rá. Csak a mamusz, de az is nehezen.

Niki! ezek szerint Te már megsütötted azt a kalácsot?
Köszi a receptet!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Jaa, értem.
Igen én a szomszédasszonyommal múlt héten sütöttem meg a mézeskalácsot.
Díszítésnél figyelni kell a tojásfehérje és porcukor arányára.
Két tojáshoz egy evőkanál porcuki. Jó keményre felvered és egy zacskóba beleteszed, a zacskó sarkát levágod és így tudsz dekorálni.
Bogyra jobban vágja a témát, őt is kifaggathatod.
Én amatőr vagyok sütésügyileg, csak megosztottam veled a receptet. :oops:

Kép
niki30

Sziasztok,

Most nincs idom irni, de mivel epp kepeket masoltam fel, igy dobok egyet Nektek is! :D Kép

KépKép
horilda

Sziasztok,

Elolvastam mindenkit, de hadd ne reagaljak, mert már követni nem tudom az eseményeket, meg lenne még dolgom is. :oops: Most Cumeszka elaludt.
Nem úgy van, hogy ha kinő egy pár fog akkor megáll egy darabig a fogzás?? Mert mintha újabb jönne, méghozzá örlő, ugyanis nagyon szenvedünk!!! :( Mindent rág, sír, látszik, hogy küszködik!! Szegénykém! :(
Amúgy meg sík ideg vagyok. ugyanis anyumáéknál voltunk a hétvégén, most meg tesóm, tesóm férje, anyám, mindenki dögrováson van, valami hasmenés hányással!! :shock: :? Én meg itt parázok, hogy mi van ha elkaptuk!!!!! Nem szeretném ha Ricsikének valami lenne, jajj remélem megússzuk!!!! :(

A képek nagyon jók mindenkinél. :)
Csajok én még nem vettem semmit karira senkinek. Most tök sok minden van, amit intézni kell, Ricsivel meg nem futkoshatok egész nap, nem bírja. Valamikor pénteken tudunk elkezdeni vásárolni...kemény lesz!!!! :shock:

Bocsi, hogy kutyafuttában voltam, meg hogy nem regáltam! MIndnekinek pusszanat.

Kép

Kép
lorcika

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.21 15:21-kor.

Kép
ági_bp

Niki, szerintem Zita még nem fog ülni Karácsonyra :roll: úgyhogy max egy ülve-tartós kép lesz Róla :D

Jók a képek a fiúkról és Ilda Rólatok is. Jó lett az új hajad! :wink:

Hozzánk jönnek barátaink 2 gyerkőccel, úgyhogy mennem is kell. Ma takarítottam meg minden de nagyon nehéz volt, mert Zita egyfolytában engem akart...kicsit hagynom is kellett sírdogálni, de úgy hogy melette pakoltam, szal nem egyedül volt, de így is úúúgy sííírt...én meg már pipa voltam :oops: mert már a kezemben is sírt és olyan de olyan tehetetlennek éreztem magamat, közben stresszelt hogy mindjárt jönnek a vendégek, és nem leszek kész...most meg persze késnek. :twisted: ilyenkor olyan rossz anyának érzem magam :oops: :cry: (remélem elfelejti)

Kép
ági_bp

Ilda, tényleg jó lett a séród!:) Jól is áll.

Fogatlan Zita de édes! Milyen hosszú a haja.

Kép
niki30

Koszi Lanyok a haj dicseretet! :D

Lorcika remelem nem kaptatok el a bacit, es kitartast a vasarlashoz.

Tudtok valami jo uzsonna receptet? Mar uncsi a tejpep, bar mikor tobb fozeleket csinalok ebedre, akkor delutan azt kapja, de hatha Ti tudtok valami jot.

KépKép
horilda

Niki Emma gyonyoru! Nagggyyon hasonlit rad!
Akarmikor raksz fel kepet, mindig olyan kis csajosan van feloltoztetve, ezt ugy birom. Emlekszem nyaron is egy szoknyas-Emmas kep utan kaptam en is kedvet hogy Elinara ne csak bodyt vagy rugit adjak. :D

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?