Új privát üzeneted érkezett!

Bende,
A dokim biztos tippje a szülés megindítására a szerelmeskedés :D nemcsak a méhösszehúzódások miatt, hanem mert a spermában van vmilyen anyag, aminek a hatására beindulhat a szülés. Úgyhogy hajrá :P

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok lányok!

Eszter fogadd őszinte részvétem, nagyon sajnálom ami veletek történt!

Olvastam, hogy téma volt a homeós bogyók. Előző héten voltam gyógyszertárban venni és a hölgy nagyon kedves volt, lefénymásolta a homeós könyvükből azt a két oldalt, ami a szülésre vonatkozik és mindenből bogyóból adott is.

Így néz ki:

Szülésre felkészülés:
- Arnica montana 9 CH: a terhesség utolsó 2-3 hetében. Vérzésmegelőző, visszérjavító hatása miatt. Napi 1x5 golyó
- Ignatia amara 15 CH: A kismama izgul, emiatt gyors a szívverése. Napi 2x5 golyócska.

Szülés: Normális lefolyású terhesség végén spontán induló szülésnél, ha a fájások elindultak.
- Caulophyllum 5 CH: Félóránként 5 golyócska. Méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát.
- Cimicifuga racemosa 5 CH: Szintén méhnyakizom-tágító, felváltva lehet szedni a két szert rendszeres fájásoknál.

Szülés után:
- Apis mellifica 30 CH: Napi 3-4x5 golyócska. A gátmetszés után a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas, a jegelés jólesik.
- Arnica montana 15 CH: A szülés után vérzéscsilapító, sebgyógyító hatású. Napi 2x5 golyócska.
- Staphysagria 30 CH: Napi 1-2x5 golyócska. A gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását javítja és fájdalomcsillapító hatású.

Szülésznőm azt tanácsolta, hogy döntsem el, hogy vagy a teákat iszom vagy pedig a bogyókat szedem, de a kettőt együtt ne keverjem.

Gratulálok az anyukáknak! Nagyon irigyellek benneteket ám!

Kép
andaka

Még annyi, hogy van egy olyan fogkrém, hogy HOMEODENT. Érdemes ezzel fogat mosni, amikor ezeket a bogyókat szedi valaki.

Kép
andaka

Még annyi, hogy van egy olyan fogkrém, hogy HOMEODENT. Érdemes ezzel fogat mosni, amikor ezeket a bogyókat szedi valaki.

Kép
andaka

igen, ezt én is hallottam, de állítólag elég elenyésző mennyiségű ez a hormon a spermiumban, tehát lehet, hogy csak akkor hatásos, ha épp túlhordás van, mert akkor ott egy pici hormon is elég, hogy épp beindítsa a szülést! de Vera, szerintem még várj egy picit, bár igaz, Neked sincs már túl messze az augusztus 2...

sophie27

Pöttöm, te nem időpontra mész ctg-re? Mert nekem nem kellett várnom, bár múlt héten voltam először és holnap megint megyek 13.00-ra.

Nici, nagyon örülök, hogy kaptál egy kicserélt apát:)) csak így tovább, most már ne veszekedjen senki ;)

Nálunk ma reggel ágyösszerakás volt végre és kimostam az ágyneműt, holnap du. kész is lesz a "babaszoba" ill. fal.
Egyelőre velünk együtt alszik a pici a hálóban, majd, ha nagyobb lesz megkapja a külön szobát ;)

ma jó kis mozgalmas napom volt, sétáltam egy nagyot ebben a "jóidőben" és sikerült megúsznom az esőt is hellyel-közzel...

beszereztem egy jó pár cső kukoricát is és főztem fincsi lecsót :))

holnap reggel 11-re megyünk uh-ra, aztán 13.00-ra ctg-re, közte még az oep-hez is beugrom a táppénzes papírommal, szóval holnap sem fogok unatkozni ;)

Nagyon kellemes estét Nektek, vigyázzatok magatokra !!!

sniky

Eszter!
Nem találok szavakat arra, ami veletek történt, felfoghatatlan az egész. Őszinte részvétem, és sok erőt nektek az elkövetkezendő időkre!

Beus

Kép
félhold

Csenge!
Nektek is részvétem a nagymama miatt. Sajnálom, hogy a nyaralásotok a tervezettnél rövidebb lett, remélem itthon tudsz kicsit pihenni (már amennyire ilyen körülmények között lehet).

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Eszter én sem találok szavakat, és nagyon sajnálom, sok erőt kívánok!

Lányok nekem babó nem aktív ma, ő meghúzza magát a viharok idején, bár én is hasonlóan mint Zsófi nem mondhatom, hogy bármikor máskor bulizna odabennt!
Holnap megyek dokihoz, szerdán meg ctg-re, de ma valahogy bizonytalan vagyok, mert ilyet még nem éreztem. Olyan mintha kidurranna a pocakom meg a mellem, pedig nem ettem sokat! Épp mondtam apának, lehet, hogy napok kérdése és babó lesz, mert valahogy ....hát nemtudom.... úgy érzem! Aztán lehet megviccel minket és túlhordom. Már a 37-héten vagyok, tehát nem lehet semmi gond, ha most érkezne. Hasonlóan mint Pöttöm nekem is éjjel fáj a hasam és ma egész nap szúrkált alúl, meg jóslók is voltak 10 percesek és most ez a feszülés......... Ja és a front mellé persze telihold is lesz lassan, tehát nem akarok senkit megrémíteni, de telihold fronttal huncut :)

Én csak azért vagyok mérges, mert babó akkor produkál tüneteket, mikor épp nem megyek orvoshoz, csak másnap és ilyenkor bizonytalan vagyok, hogy mi lesz! Jó lenne ha minden nap látnánk mi történik, pláne első szülők, hogy megnyugodjunk!

Na akkor befejezem, mert túl sok voltam, és mindenkinek jó éjszakát kívánok!

Ritus

Kép
rituspoc

Felicia!
Gratulálok a tündéri kisfiadhoz! :-) És a gyors gyarapodáshoz is! A nővérre pedig ne hallgass, senki sem úgy születik, hogy elsőre mindent tud. Kitartást a még rád várókhoz, de a legtöbb pozitív energiát úgyis Dávid baba adja! :-)

Barbi!
Örülök, hogy Dönci is végre elkezdte növelni a súlyát, remélem hamarosan annyira jól lesz, hogy hazavihetitek. Irígylem a sok energiádat! Kicsit azért aggódni is szoktam érted, vigyázz nagyon magadra!

Aprooka, Bende és Ági!
Nagyon szépen a szobák!

Ági, Nici!
Igazán formásak a pocakok!

Rita!
Remélem mind a bokád, mind Zalán ujja meggyógyult már. A befordulásról én is azt hallottam, hogy még az utolsó pillanatban is megtörténhet, szóval még van remény.

Mazska!
Nagyon helyes a kislányotok.

Sziszkáról van valami friss hír?

Katica is rég jelentkezett.

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

Mi is hazaértünk a Balatonról - nagyon jó volt, sokat pihentünk, napoztunk, fürödtünk - kár, hogy mára igy elromlott az idő. :(

Eszter - fogadd őszinte résztvétem, engem is ledöbbentett a hir. Ez olyan kegyetlenség a sorstól, hogy igy a végén...Nekem a főnöknőm járt hasonlóan pár évvel ezelőtt és időnként most is eszembe jutott, hogy ugye velünk ilyen nemtörténhet meg és most olyan rossz olvasni, hogy igen...Kitartást nektek!

Csenge - Nektek is résztvétem! :(

Rita - én sem erőltettem a befordulást. Beszéltem Laurához többször, hogy jó lenne ha befordulna, meg egyszer kipróbáltam a zseblámpás trükköt, de utána úgy voltam vele, ha akar úgyis befordul, ha meg nem, akkor nem erőltetem, nehogy valami baj legyen belőle. Remélem befordul még a babád! Én egyébként nem éreztem, hogy mikor fordult be.

Köszönjük a gratulációkat - már várom, hogy élőben is velünk legyen. Bár időnként rám is rám tör az aggodalom, hogy mi lesz, menni fog ez nekem. Hétvégén elolvastam én is a Suttogót, nagyon tetszett - de a vége felé elkezdtem bőgni, a párom alig tudott megnyugtatni...ezek a hormonok....Egyébként a takaritási mánia nálam is megvan - ilyen rend rég nem volt itthon, mint most...

Jó hosszú lettem. Jó éjszakát mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Kissé kótyagos vagyok, mert alig aludtunk éjszaka, kicsit kikészített a tegnapi délután/este. :cry:

Zsófi, ma sztem ha elvitték pároméktól a kuttyot, átmegyek a hugához, mert neki még nehezebb volt hiszen majdnem egész éjszaka fennvolt. Nem tudom mikor végzek, de sztem ne számíts rám.
Ha jól emlékszem fél5, a helyet talán megtalálom, szóval meglátom meddig maradok Budafokon. Ha előbb eljövök, akkor talán odaérek.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Helló Csajok!

Köszi a velem örülést 8) , bár a padló kiegyenlítő nem lett leöntve mert fel kell törni egy részen a betont,de ma az is meg lesz,munka után.
Zsófi ha minden szép akkor rakok fel képeket,már úgy várom :wink:
Babuci nagyon aktív nekem is,tegnap lapított kicsit,dehát már azt is érezzük ha meg moccan.mert egyre kisebb a helye,Ő meg csak nő...

nicike

Köszönöm a részvétnyilvánításokat, a párom nevében is. Bár tudtuk, hogy beteg a nagyi, de ez most hirtelen történt és tényleg az a legrosszabb benne, hogy már nem érhette meg a dédunokája születését :( A másik dédiért is nagyon aggódok egyfolytában, szegénynek nem tesz jót ez a megbolondult időjárás, mondjuk főleg a hőség, így remélem, hogy most ő is jól van. Naponta hivogatom anyumat, hogy minden rendben van-e vele.

Végre itthon vagyunk, de nem tudom, hogy mihez kezdjek a fiammal, ebben az időben :?: Tegnap inkább ki se mozdultunk itthonról, hát egész nap rajtam is csüngött, unatkozott. Ma már ki kellene találnom valami jó programot neki, sajnos a kis barátai vagy nincsenek a városban vagy nem érnek rá a szülők. Mondjuk azokat sem írigylem, akik most "nyaralnak" a Balatonnál...
Vendég

Jó reggelt!

Itt megint esik, de most legalább nem olyan viharos erejű széllel kísérve, csak szép csendben! ... Szóval ma is "remek" idő ígérkezik!

Aproo, rendben! Sajnálom a kuttyot, meg Titeket is. Én, ha csak nem lesz ítéletidő, akkor megyek, szóval, ha tudsz, gyere bátran, ha pedig nem, akkor majd esetleg legközelebb!

Ritus, remélem, hogy azért minél tovább húzzátok, bár tényleg 37 hetesen, már nem is számít koraszülöttnek! Azt olvastam pont egy kismamás könyvben, hogy az első CTG-re legyen összekészítve a kórházi motyó, mert onnantól már bármi lehet! ;)

Csenge, és akkor mit tudtál kitalálni mára? Mert gondolom, hogy a színezés, gyurmázás, mesenézés csak egy ideig óráig köti le a kisfiad figyelmét... :(

Éjjel pedig arra keltem, vagy hajnalban, már nem emlékszem :P hogy nagyon fúj a szél, a gyerkőc pedig iszonyatosan helyezkedik bennem... Szerintem fél a széltől, vagy legalábbis nagyon erre tudok következtetni abból, amit tegnap csinált egész nap, illetve múlt héten is a rossz időben... Ja, és észrevettem, hogy a kis lábával egészen a jobb mellem alatt lévő bordákat nyomkodja, ami időnként, hát nem túl kellemes! Elképesztő helyeken tud "felbukkanni" a kis kukis! :)

sophie27

Zsófi, párocskám ma reggeli idegességében itthon hagyta a kulcsait is, így már tutti nem tudok jönni, mert 6 körülre benn kell lennem Csepelen, hogy odaadjam neki. Most telefonált. Ma nappali munkából megy éjszakázni. :?

Azért ha jegyzetelsz, és érdekes dolgokat mondanak, akkor majd írj le pár hasznos tanácsot. Illetve írtad, hogy lesz legközelebb? Ez a múltkor elkerülte a figyelmemet. Még most, ebben a hónapban?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, igen, én úgy értettem, hogy most kedden a szoptatásról lesz szó, aztán még lesz kb. 2 alkalom, más-más témákkal! Szóval még 2 hétig keddenként van előadás!

sophie27

Még milyen témák lesznek?
Bár igazándiból ez érdekelne a legjobban. :?
Na mindegy, ha megtudod, majd légyszíves írd meg, akkor próbálok csatlakozni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

lesz olyan, hogy az újszülött fogadása, ez lesz az utolsó, a jövő hetit pedig majd kiderítem ma! ;)

sophie27

Sziasztok.

Mi sem aludtunk túl sokat... :( Kristóf baba elég sokat mocorgot. Ma kipróbáltam az oldalt fordulós 10* mozgást, hát 10 percen belül megvolt.

Élvezem ez a hűvöset, bár elég durva, hogy ma reggel 14 fok volt... két napja meg 35...
Remélem senkit nem visel meg az ingadozás és a front.

Kata
Vendég

jó reggelt mindenkinek!

Én óriásiakat alszom ebben a szar időben, nekem ez jót tesz. Áronka is élvezi ezt az időt és mocorog rendesen, de igy legalább nyugodt vagyok. Nagy melegbe meg se mozdult.
Mi Andival ma elmegyünk DMbe megveszünk még ezt azt és vége a vásárlásnak már majd csak fülhőmérő marad azt majd csak kapok valakitől másnem szülőktől azt kérünk. A héten nekiláttam a lakás nagytakaritásának, ma hűtöt és konyhaszekrényt mosunk barinőmmel, remélem a héten rendbe tudok minden helységet tenni és aztán már csak az olvasgatás és a henyélés marad.
Csütörtökön találkozunk este a szülésznőmmel megbeszélünk még egy két dolgot, meg hát a ctg-t is. Tök jó hogy ő is pont most fog szabira menni július végén így 2hétig a levegőben lógok. se orvosom se szülésznőm ja és a védőnőm is most megy szabira. Rám se néz addig senki tök jó :( ez kicsit azért aggaszt. Pont az utolsó hónap heteiben.

Nici örülök hogy megvolt a nagy békülés már ahogy és haladtok ti is. Gondolom most kicsit jobban is érzed magad. Ruhákat sikerült kiválogatni???
Sajnos a diétámat hazavágtam a csokival ugyhogy erről ennyit, meg hát anyósom is a hétvégén csak egyfolytába tömött, de most megint kicsit visszafogom magam,mert érzem hogy nagyon telitett vagyok és ez nem jó.

Ki mit főz ma? én töltött cukinit fogok sütni.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

én tegnap megint csináltam tökfőzeléket, bár picit sótlan lett, de talán a vízesedés miatt nem is olyan nagy baj ez... :P és hétvégéről maradt még egy kis csirkemell pöri, szerintem azt eszek hozzá! amúgy meg párom tegnap rákattant a tejberizsre, lehet, hogy azt is csinálok neki délutánra, hogy örüljön! ;)

amúgy elég nehéz ez a főzőcskézés! főleg, hogy húsfélét egyedül nem nagyon tudok bevásárolni, hiszen azt haza is kell cipelni, és kocsink még nincs... ezért csak ilyen egyszerű kajákat szoktam csinálni, főleg, hogy nem is nagyon kívánok semmit, ha nagy a hőség! bááár, tegnap iszonyat kajás voltam, még a vasszöget is megettem volna! :(

tényleg... spenótot is ennék! lehet, hogy csinálok magamnak holnapra! hmmmm.

Mecsi, azért ne stresszelj azon, hogy pont szabin van mindenki, nehogy előbb jöjjön Áron baba, szóval csak nyugi! ;) minden rendben lesz!!!

sophie27

Én csak zöldségkrémlevest főzök azt hiszem. Azt szereti legalább Zéti is. Esetleg kukoricakását (puliszkát :wink: ) utána, van juhtúróm a fagyasztóban. Nagyon ötletem nincs arra se, hogy mit csináljunk ma, szerintem csak elugrok elintézni néhány dolgot és nézünk majd valahol egy játszóházat a gyereknek. Sajnos lassan meglesz a plusz 10 kiló, úgyhogy kicsit vissza kellene fognom az evést.

Az én pocaklakóm nagyon aktív, akár hőség van, akár fúj vagy esik, mindegy neki. Ma este megyünk 4D-re, jó lesz. Végre lehült a lakás is, tegnap még nagyon meleg volt itt bent, nehezen hűltek le a falak. Végre nem izzadok egész nap! Érdekes, anyósoméknál sokkal melegebb volt és ott mégsem volt melegem, itthon meg nappal is éjjel is...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Hát az én éjszakám is pocsék volt, talán ennyire még nem is volt soha, ha a kislábújjamat megmozdítottam, már az is baromira fájt. Minden mozdulatnál fennt voltam és a hasamban éreztem. Ma megyek este dokihoz, majd meglátjuk mit mond, mert kibírhatatlan, hogy éjjel annyira fáj, hogy megmozdulni nem tudok.

A kórházi cucc bepakolva, már csak a köntöst és a papucsot kell bepaszírozni, bár elég sok cuccom lett, ez nem ciki?

Én is főznék valamit, de nincs itthon semmi és hiába van kocsi nem tudom a másodikra felcipelni, pláne, hogy többször kellene fordulni és lépcsőzni meg cipelni, majd eszem amit találok :)

Még bekukkantok, remélem mindenki jól van!

Ritus

Kép
rituspoc

múltkor beszéltünk az első vérvételről, amit a kórházban csinálnak a gyerkőcöknél! most olvastam a kismamában, hogy a sarokból veszik és egy csomó anyagcserezavart ki tudnak vele szűrni... azt hiszem, hogy nem tudtátok ti sem eddig, hogy mit vizsgálnak belőle, vagy legalábbis nem volt erről így konkrétan szó! ;)

sophie27

Rita, pakold kétfelé, egyet a szülőszobára, egyet meg a szobára. Így praktikusabb is. Meg a pici cuccait nem is feltétlenül kell mind bevinni, mert van ahol ruhát csak akkor kell ráadni a gyerekre, amikor mentek haza, addig ott meg angolpólyában van (Zétivel így volt)
Vendég

Sziasztok.

Én tegnap egy csomó mindent főztem a nővéremmel.
1. Rizibizi, rántotttök, rántottkarfiól, sajtal-sonkával töltött pulykamell
2. zöldség leves
3. túrógomboc, túrósrétes,
4.főtt kukorica

Úgyhogy ma remélen nem kell csinálni semmit. 8-an lakunk ezért kell ennyit főzni. Holnap meg tepsis krumplit csinálok.

én nagyon élvezem ezt a hideg időt. A melegbe rosszul vagyok.
28-án megyek dokihoz, 30-án nst-re. Ezek elött meg vérvételre. Csak ez a hét nyugis. :D

Kép
nitty

Igen, egyébként én is azt néztem, hogy ezen a héten semmi nincs... Mármint, se orvos, se védőnő, se labor, se semmi! ;)

Szerintem azért, mert tudják, hogy hamarosan itt az időnk, és még egy utolsó szabad hetet kapunk! :P

sophie27

Hát igen! :D
Mert utána nem lesz időnk semmire.

Kép
nitty

Bakker, most ütöttem be a hasam... Éppen mostam, és a szárítót cibáltam ki egyik szobából a másikba, mikor is az persze beakadt az ajtófélfába, én pedig szaladtam volna tovább, és pont a szárító szélábe (legömbölyített) beütöttem a hasam!

Nem nagy dolog, gondolom, de mit gondoltok, mit kell figyelnem magamon!? Vagy biztosan nem lesz baja a bébinek? Annyira béna vagyok, bár eddig egészen jól átvészeltem ezeket a balesetforrásokat!

Most parázom, hogy nehogy elkezdjek vérezni, vagy mit tudom én!? :S

Szerintetek???

sophie27

Zsófi, én kb. minden nap bevágom valahova, ajtófélfa, kilincs, asztal sarka.
Sztem ne aggódj, nálunk már mindenki azt mondogatja, hogy kék-zöld lesz, mire kijön. :oops:
Na, de a lényeg, hogy azért eléggé jól le vannak ám védve, nem hiszem, hogy ezekkel sokat ártanánk.

Nekem ma egész nyugis a picúr, persze feszeng, meg mocorog, de a vasárnaphoz képest még csak két keményedésem volt. Úgyhogy szavam sem lehet. Bár rájöttem, hogy guggolni már nem tudok huzamosabb ideig és törökülésben sem megy már a tv-zés. Múlt héten még gond nélkül. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

igen, időközben rájöttem, hogy ezt hirtelen túlparáztam! én is átgondoltam, azért csak körülveszi őket némi víz, meg ilyenek, szóval kicsit felfújtam a dolgot! :P bocsi!

nekem is csak picit mocorog, de azért, ha oldalt fekszem, akkor van ellenvetése! :D

nitty, azért remélem, hogy nem semmire nem lesz időnk, csak maximum nem mindig arra, amire éppen szeretnénk! de én ezt nem látom annyira rossznak, lehet, hogy kiderül, hogy vannak olyan dolgok is, amikkel eddig nem foglalkoztunk, pedig jó lett volna, stb.

na. voltam lent a közértben! egy újabb gyerekorvos nevét kaptam... most már kész káosz van bennem! ti amúgy mit csináltok? választotok? vagy a területileg illetékeshez jártok?

sophie27

Sziasztok!

Megvolt a második NST. Ez sem mutat semmit. A szülésznőm szerint, nagyon jól érzi magát bent a baba. Még az alakomra is vigyáz, a sok gyomorrugdosással. Én is élvezem a hűvös időt, bár a lábam, még így is vizesedik.
Bevásárlás: én mindig túl lövök a célon és alig bírom hazacipelni. Ha kocsival megyek, akkor viszont taktikázom. Ami nem romlandó: konzerv, tészta, tartós tej, tisztítószer, gyümölcslé egyebek. Azt lent hagyom a kocsiban. Kizárólag a hűtőbe való dolgokat cipelem fel, a többit meg a párom felhozza este mikor hazaér. Ez a módszer már hónapok óta jól működik.
Rita! a cuccot télnyleg érdemes kétfelé pakolni, mert felesleges a szülőszobára több napi cuccot bevinni. Nálunk kérik is, hogy két batyu legyen, a harmadikat ( gyerkőc ruhái) Apa hozza a hazamenetelkor.
Zsóf! Biztos semmi baja nem lett Beninek sem és Neked sem. Én is mindig össze-vissza verem magam. Nem vagyok tisztában a kiterjedésemmel.
bende

Én is gyakran nekimegyek valaminek, de azért a bébik tényleg elég jól védve vannak szerencsére ;-)

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Zsófi, én is minden nap beverem a hasam valahová, már fel sem veszem, jó kis edzett gyerekünk lesz.

Nekem nagyon bejön ez a hűvös, a vizesedésem is enyhült, ha nem is múlt el teljesen. Sajnos tegnap hirtelen ittam egy pohár hideg vizet, ezért most nagyon fáj a torkom, nyomom a tantum verdét meg a citromos teát.

Tegnap voltam az első ctg-n, nekem is azt mondták, amit bendének, hogy nagyon jól érzi magát Andris odabent, nem volt semmiféle méhösszehúzódás sem. Most találkoztam először a szülésznővel, aki nagyon aranyos, tökre szimpatikus volt, de kiderült, hogy se hétfőnként, se csütörtönként nem tud bejönni, augusztus 8-tól meg szabin lesz. Na így szüljön pontosan az ember lánya :(

Legközelebb kedden megyek a dokihoz, azaz mához egy hétre, akkor lesz uh és legalább megtudom mekkora a gyerek, mert nagyon izgulok már a súlya miatt.

Viszont ma sikerült elintézni végre a TAJ kártyámat és azt is megtudtam, hogy ahol intéztem ott kell majd a baba TAJ kártyáját is igényelni, de már vinni kell magunkkal (illetve a férjünknek) a baba lakcímkártyáját is, szóval azt előbb be kell szerezni. És ha a papának nem ugyanaz a bejelentett állandó lakcíme, mint az anyukának, akkor kell írni anyukának egy meghatalmazást, ami ha kézzel írott akkor nem kell rá két tanú, ha géppel, akkor viszont kell. Ezt sem tudtam. Nem tudom jár-e valaki hasonló cipőben, de gondoltam megosztom veletek az okosságot.

Abbahagyom, mert hosszú lett. Szép délutánt!

szuszu

Tényleg jó ötlet, hogy 2 cuccust pakoljunk! Én is majd átrendezgetem a pakkom. Mondjuk amikor Zalánt szültem, akkor csak a papucsom került elő a táskámból, mert kórházi hálóingben, meg leginkább meztelen vajúdtam. Még törölközőt is adtak a zuhanyozás után, vagyis azt hiszem, akkor már nem nagyon voltam magamnál :D

A reggeli pisinél lehet, hogy találtam egy kb. 1 Ft-osnagyságú VALAMIT a vécében. Sötétbarna volt, és nem száraz. Na, úgy néz ki, hogy senki sem öntött előttem semmit a vécébe, lehet, hogy belőlem jött :shock: utána mintha még egy pontnyi lett volna (a 2. pisinél), de lehet, hogy csak képzeltem. Mindenesetre figyelem magam. Azon filózóm, hogy nem-e a nyákdugóm egy kis része, hallottam, hogy hamarabb, fokozatosan is távozhat, és a tágulástól lehet véres is. VAn valakinek infója erről?

Zsófi,
Ne aggódj, biztos nem lesz baja a picinek :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita, nem tudom, én még nem láttam ilyet, de azt mondják, ha eltávozik a nyákdugó, akkor is eltelhet még több hét is a szülésig... A sógornőmnél 2 hét volt...

yuyu79

Nekem tegnap mondta a szülésznő, hogy a nyákdugó lehet egy kicsit barnás-véres.

szuszu

Rita! Igen, szerintem is lehetett egy darabka nyákdugó, bár azt nem tudom, hogy mekkora ez teljes terjedelmében... Vagy, ha a nyákdugó kiesik, akkor onnan már a magzatvíz is kifolyik!? :roll:

Amúgy mikor mennél dokihoz?

Jujj, olyan izgalmas! Ki lesz a következő!? :)

Aproo, mivel ma valahogy sehogyan sem jó, így én sem megyek az előadásra! Sajnos nem tudok 2 percnél tovább ülni, inkább csak feküdni kényelmes, előadás közben pedig hova heveredjek!? Úgyhogy bocsi, de nem fogok tudni jegyzetelni... :S

Ne hari!

Szuszu, köszi az infókat! Jó tudni az ilyesmiről, bár mi elég kivételes helyzetben vagyunk (XI. ker.), mert az önkormányzatból egy ügyintéző minden Szt. Imrében szült kismamit felkeres, és elintézzük ott helyben a papírmunkát, szóval jó esetben nem kell szaladgálni semerre! ;)

sophie27

Azért nem tudom, hogy nyákdugódarab-e, mert Zalánnal nekem egy darabban távozott, és az elég nagy volt, és kocsonyás. Ez meg inkább alvadt vérdarabka volt, de nem kemény. Mindenesetre azóta semmi, nem is hívtam a dokit. Ha még egyszer összetalálkozom vele a vécében, akkor felhívom a dokit, mert szülésznőm még sajna nincs, hezitálok kettő között.

Zsófi,
Szerintem még nem fogok megszülni, múlt hét csütörtökön még totál zárva voltam :) Jobb is lenne még várni legalább 3 hetet.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita!

Szerintem is az lehetett... Nem ér ám ennyire hátulról beelőzni :)
Én már napok óta lesem, hátha kiesik, de semmi.

Szuszu!
Itt is a kórházban intéznek mindent és után postán kapjuk meg, az összes iratot.
bende

Sziasztok!

Rita, nekem vasárnap volt ez, pisilés közben valami taccsant, lenéztem és szintén 1 ft-os nagyságú rózsaszív valami! Nem igazán nézegettem, de ma megyek dokihoz és azért megkérdezem tőle, bár én is azt olvastam, hogy részleteiben is távozhat, meg, hogy ettől még nem szül meg az ember rögtön, bár ez már az előjel a későbbiekre.
Mi Riták tartsunk össze :)

Zsófi! Én is minden nap beverem valahová szegénykét, de ők vízben vannak, nekik ez csak pici csiki lehet :)
Én attól tartok, hogy a buksija a medencémnél van és alváskor meg amikor felhúzom a lábam érzem, hogy odanyomom a fejét jobban, de nem tudok mit csinálni, mert nem megy alrébb én meg nem tudom lekapcsolni a lábam :) A szülésnél úgyis kis csúcsfej lesz, majd visszarendeződik és tökéletes lesz.

Ritus

Ritus

Kép
rituspoc

Zsófi, nem, a nyákdugó meg a magzatvíz nem függ így össze. Inkább talán a nyákdugó és a méhszáj kinyílása... illetve, elkezd kinyílni, és ezért esik ki a nyákdugó...

Hát, nekem még semmi ilyesmi... úgy látszik, ezek a Riták sietnek valahová ;-)

yuyu79

Jajj, csajok, ne izéljetek már :D Én még tartogatom egy kicsit idebenn Csanád babát!

Ritus,
A te rózsaszín izéd tuti a nyákdugó lehetett :D Kiváncsi vagyok, hogy mit mond a dokid. Én csak 2 hét múlva megyek, az első CTG-re pedig majd hétfőn.

Zsófi,
Szerintem sincs összefüggés a nyákdugó és a magzatvíz között. Amikor Zalánnal csattant :D egyet a nyákdugóm, akkor már előtte folyt egy icipici víz, és utána nem jött több, csak amikor burkot repesztettek, pedig még nem ékelődött be teljesen a feje.

Aki volt már PEDIKŰRÖS-nél, meg tudja mondani, hogy a körömmel mit csinálnak? Én még sosem voltam :oops: , és nem tudom, hogy megengedjem-e neki, hogy hozzányúljon a körömhöz. Na nem azért, mert olyan nagyon szép lenne, csakhát a megszokás. Ki is festi, meg ilyenek?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Szerintem ha kijön a nyákdugó, attól még a burok nem reped meg, szóval lehet, hogy semmi magzatvíz nem jön...

yuyu79

húúú lányok jól elmászkáltunk Andival ebbe a hüvibe. Dmbe elköltöttünk egy valag pénzt :) vettem kisollót babylove-osat és azt néztem vilkinson? termék , fésüt, pelenkázóalátétet, egy cumit a biztonság kedvéért , betétet , papir wc ülőkét, domestosos kendőt, gátolajat,, huggies pelust az még nincs,kiskanalat gyógyszerbeadáshoz, babapopsitörlőt azthiszem mást nem :D még jó hogy volt 15%os kupponom. Aztán még brendonba mászkáltunk meg a minimanóba de már elég volt kezdtem éhenveszni meg elfáradni. :shock: :shock: most pihi kaja aztán takaritás főzés folyt köv.

Rita attól függ mit szeretnél a pedikűrösnél, van amelyik még talpmasszázst is csinál, körmöt levág és ha kéred lakkoz is.

Yuyu elintéződött már nektek a kirós szerződés? minden megvan? Végül is ugy döntöttünk aug. 1jén megyünk be személyesen megkötni, akármilyen akció lesz. De remélem addig még Áronkám bentmarad :D vicces lenne futkosni a csomagért szülés előtt, hogy valahogy megkapjuk.

Ti utánna néztetek már hogy a cicit hogy kell kimaszirozni a szoptatásnál???

szerintem én mára elköszönök mindenkinek nyugodt szép napot!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi!

Ma már minden kórházban van vészdoboz. Szóval akár a szülés után is dönthetsz és utólag kötöd meg a szerződést.
Cicimasszázs: írd be a keresőbe, nekem van könyvem, de elég nehéz elmagyarázni képek nélkül.
Ha könyvesbolt felé jársz, A terhesség ABC-je c. könyvben le van rajzolva. Amúgy ez egy csúcsszuper könyv, annyi mindenre kitér a terhesség legelejétől a csecsemőgondozás mikéntjéig. Teljesen odavagyok érte.

Én reggel óta nem bírom magam rávenni a takarításra, picit sikerült aludnom.

Nálam is van valami furi, igazándiból kicsit hezitálok, hogy mit tegyek. Ha valaki megy ma dokihoz, (jól emlékszem, hogy igen? bocsi, de kicsit holdkóros vagyok) megkérdezné nekem?
Már jó két hete olyan édeskés, gyümölcsös szagút sikerül majdnem mindig pipilnem. (annyira bocsi, de másképp nem tudom :oops: :oops: )
Megnéztem neten, cukorbetegség jele, de lehet úgy is hogy közben teljesen normális a vérnyomásom, semmi bajom sincs, tehát semmilyen más tünet?!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi aproo ennek utánna is fogok kérdezni a szülésznőnél csütörtökön.

Pipi: szerintem a gyerek miatt lesz egyre erősebb bocsánat szaga a vizeletnek. szerintem ez normális lehet. Állítólag a fiú babáknak is szagosabb a pisijük mint a lányoké.

na itt se vagyok :oops: :shock: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo, nem akarlak beparáztatni, de én valahol úgy olvastam, hogy a magzatvíz is édeskés szagú... Neked van szülésznőd, őt nem tudod megcsörgetni, ha a dokit nem is akarod ezzel zargatni? Bár szerintem az is teljesen normális lenne!

A cukorbetegség pedig szerintem úgy indul, hogy mindig iszonyat szomjas vagy, a pisinek a szaga nálam nem változott, és a vérnyomásommal sem volt sosem gond! Igaz, nekem nem terhességi cukrom volt, hanem előtte szarakodott a cukrom, de gondolom, hogy nagy általánosságban azonosak a tünetek!

Szóval no para, de jobb a biztonság! Amúgy meg a sógorod is szülész, nem? :P Őt csak megkérdezheted ilyesmiről. Hm?

sophie27

Sziasztok!

Zsófi, nyugi én szinte leülésnél beütöm a hasamat, nem érezm,hogy hol a határom :))

Riták, hááát én nem tudom mi jött belőletek... :oops: :D ,de biztos pánikolnék a helyetekben... :roll:

Sziszkával mizujs? és Barbival?

Én ma még nem főztem, tegnap viszont krumplis tésztát csináltam, de ma mit még nem tudom....:(

Összeszereltük a kiságyat mi is, végre, majd arról is csatolok képet. Most meg a szállodában a strandra menet készítettük ezt a képet..."gyönyörű" vagyok rajta....

Kép 34+7-es pocak kómás fejjel...
makadu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?