Új privát üzeneted érkezett!

Csak gyorsan még egy reagálás, és előre is elnézést kérek, sorry, sorry, csak úúúgy el tud durranni az agyam.
Stella nincs azzal semmi baj, ha valakinek nyersebb a stílusa, csak sokszor azt érzem, h. egyszer-egyszer jössz és osztod az embereket.
Ne haragudj, h. ezt írom, de ez nekem nem tetszik. Gyps, nem lovagolt a témán, csak megbeszélték ki mit használ, ki mit talál jónak. Hiszen erre is való ez a fórum, nem?

És most lehet én voltam kicsit nyers, de őszinte.

Rólunk inkább máskor.

Lorcika, jó Sopronozást! Vigyázzatok!

Kép
niki30

Bogy, 22? :shock: Én 18-nak sem néztelek :lol: :lol: :lol:
Nagyon boldog szülinapot így utólag (mire leértem az emeletről, elfelejtettem :oops: ). Nagyfiad nagyon helyes kölyök! És élelmes is :) addig kell bevágni a sütit, amíg anya nem kap észbe. Erről lecsúsztál szivem, de ígérem eszel még az én muffinomból :D

Gyps, és mindenki aki képet rendelne! Most vettem észre, hogy a Rossmann-nál is lehet képet rendelni, és 80 db fölött 20 Ft!!!!!! Igaz ugyan, hogy nekem kiírta, hogy 180 db x 43 Ft.... Holnap felhívom megkérdezni, hogy is van ez.

Egyébként tényleg annyira jól sikerült a süti, hogy kitaláltam, akinek nem tudok mit adni karácsonyra, az kap egy doboz muffint. Oszt kész. Már a fejem fáj ettől a kinek-mit-hol-mennyiért központi kérdéskörtől.
És csak egy apró megjegyzés a recepthez, ha valaki kipróbálná: valóban elbír másfél tábla csokit, én ét-tej vegyeset raktam bele, és egy kicsit sűrűnek találtam a tésztáját ezért kb 1 dl tejjel lazítottam.

Fú, akartam még valamit...mit is?
Öregszem :(

Csilla
Vendég

Ja!
Melcsi, ilyen papírt szerintem bármelyik nagyáruházban lehet kapni, a konyhafelszerelések között van.
Vendég

22???? Basszus Niki, nem is emlékszem már rá, mikor is volt és hogy telt..... hüppp hüppp....

Bringa fiatalosabb nálam, pedig.....

KépKépKép
bogyra

Átküldené valaki nekem ezt a csokis muffin receptet?
Amit Pici küldött, véletlenül kitöröltem. :oops:
Én most valami karácsonyi ízt szeretnék, monjuk narancsos-csokis muffint, vagy mézeskalács ízesítésűt.

Kép
niki30

Csilla! :) Nagyon remélem, mert erről lemaradtam mint a 6:20-asról! :)

Nah de a lényeg a léyneg, ha gondolkoztok még eg yszettben, akkor hétfőre elérhető egy.... tehá tmég tuti karácsonyra oda tudjátok adni, ugyanis mi péntek reggelmegyünk nyíregyre, azaz m3 és akkor megint oda tudunk gurulni (egy kis muffin reményében) :) :)

Szerintem is jó kérdés volt a fürdető le is írtam én is a véleményem, szerintem ezért vagyunk itt! :) Most pl ezerrel csap alatt lemosdatom, mer tmár két napja nem pancsolt és most sincs rá sajnos időnk, közbenmesét olvasok a nagynak stb stb... apjuk mézes kalácsot szaggat amit még fel kell díszítsek... Szóval szakmai mosdatás lesz! :)

Lesznek szorógyöngyös mézeskalik, egyszerű tojáshabbal írtak, magvakkal díszítettek és színes egérkakisok! :) Majd dobok fotót :) Jól kicseleztük a gyerekt mi??? Nesze nekik dísz törés, anyja idegein táncolás! :D

KépKépKép
bogyra

Kipróbálhatnántok az enyémet is...reszelt almás, fahéjas, de szerintem mézes kalács fűszerrel is nagyon vagesz lenne... és akkor az karácsonyis, egy dió a tetejére, közepébe... és tiszta kari! :) Még ha fokozni akarod, akkor csilag alakú porcukorral megsórod... :)

KépKépKép
bogyra

[quote="pici76"]C írta:pici76sokoládépöttyös muffin:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg vaj
4 tojás
1 tábla étcsoki (én Katicát használok)

A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojást habosra verjük a vajjal , cukorral, vaníliás cukorral.
Ebbe beleöntjük a lisztet, majd apró darabokra törjük a csokit, és belekeverjük.
Megjegyzem én kipróbáltam és másfél tábla is belefér :)
180 fokon 25-30 perc.
Vendég

Bogy, mi is csináltunk szomszédasszonyunkkal mézeskalácsot. A kalács jól sikerült, de ez a tojáshabos díszítés hagy kivetni valót maga után. Szal, ezt nagyon el kell találni (cukor, tojás fehérje arányt), mi?
Mert a miénk egy idő után tök folyós, híg lett.
Gondolom Te már ebben is rutin róka vagy.

Kép
niki30

Csilla nagyon köszönöm! :)

Bogy, én sem bírnám fürcsi nélkül. Volt már nálunk is olyan (főleg míg pici volt), h. este elmaradt a fürcsi, mert bealudt a kicsike, de akkor másnap reggel bepótoltuk.

Kép
niki30

Na lépek apa mellé!

Jó éjt!
Puszi

Kép
niki30

Bogy, Köszi, de közben Peti kitalált valami jobbat! Jegyet kap vmelyik kiállításra (szerencsére ezt szereti).
Ennek ellenére kanyarodjatok csak ide :wink: Hátha lesz egy kis madárlátta, de most szigorúan anya kezébe :D
(Csak szólj kb mikor, hogy frissibe legyen)

Jöhet a resztelt almás recept is!

Csilla
Vendég

Már kész is vagyunk! :) Bedugtam a csap alá szegényt... mgszapanoztam, hajat mostam, aztán leöblítettem... De jelentem alig birtam betuszkolni a csap alá...ez volt az utsó ilyen, nem fér be nah! :D :shock: :shock:

Egyszer-kétszer csináltam már... nem szabad sokat bekevrni egyszerre... és beton keménynek kelllennie!!!
Idén új zsákom van, mármint kinyomó...remélem jól szuperál.

KépKépKép
bogyra

Ha valakinek kell még valami karácsonyra... akkor vannak tupperjaim kéznél

Konyhaművész süteményes tál 3500.- 25*25*8cm frissentartó funkcióval. Pl mézes kalács puha marad benne amíg el nem fogy! :)
Kép

Mini kelesztőtál. 1,5 literes. Kb fél kiló lisztből készült süti kel meg benne. 2500.- Ennek is jól záródó teteje van, lepukkan, ha megkelt benne a tészta.

Kép

Van egy 500 ml mix-fixem 2500.- Habaráshoz, tojásrántottához, salátaöntethez... tuti csomómentes, és a maradékot tárolhatod is benne,mert légmentesen zár, nem árad szét a salátaöntet szag a hűtőben. Mérő pohárnak is használhatod.

Kép

1l mérőkancsó a katalógusban csak 0.5 literes kapható. 2900.- ferdén is be van rovátkázva így nem kell nézegetni, hogy mennyit öntesz ki belőle...

Kép

És van két db nagyon helyes almatartóm! piros alma alakú, majd dobok képet ha érdekel valakit 900 ft/db.

Nah kibizniszeltem magam! :) Ezek mind újak, csomagolva, nejlonban! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Megjöttünk Ausztriából. Sajnos Máté beteg, illetve nem tudom, hogy mi a baja. Lázas volt szombat éjjel, aztán nappal semmi, ma pedig megint belázasodott délután. De semmi más tünet nincsen, jó a kedve (kivéve amikor lázas, akkor nagyon nyűgös), eszik rendesen. Meg van duzzadva az ínye, lehet, hogy a foga miatt lázas???
A dokit hívtam, azt mondta várjunk egy-két napot, hogy előjön-e más tünet.

Amúgy jó volt kint, sétáltunk sokat, jó nagy hó van.

Nem volt időm még visszaolvasni, annyit termeltetek, de majd holnap megpróbálkozom vele.

Jó éjt minden babának és mamának!

Móni

golfmono

Bogy!PEDIG????!!!!!!!!!!!!pedig mi??????!!!!!!! :lol: :wink:
különben meg csak a diszkrét félhomály tréfált meg(tök sötét :shock: )! :shock: :lol:

Melcsim drága!még meg sem köszöntem a könyvajánlatot,cserébe én meg majd elküldöm neked az előző részét,a Szeretetkönyvet,oks?feltéve,ha még nem olvasatad :roll:

Csajok pironkodva :oops: olvasom a ki miket tesz-vesz a konyhájában,a szemöldököm néha felszalad és úgy marad :shock:
de nem tudtok elkeseríteni :wink: ,én viszont remekül rendelek és nagyon jó helyről! :lol: :lol: :lol:

Ja és Bogy!ha még egyszer bedugod azt a kölököt a mosdóba én lépéseket teszek!!!!!!!!hát nem megmondtam,h nagy! :wink: :lol:
:lol:

Gyps!neked akartam még vmit,de olyan hülye vagyok elfelejtettem :oops:
visszaolvasok,hátha eszembe jut....

Kép
bringababa

Bogyra, pont kérdezni akartam milyen csap az, ahol még elfér Levi? Ezek szerint semmilyen.

Bringa én sem sütök :oops: talán ezért is frusztrál az a sok kép. :roll: bár muffint azt csináltam régebben elég sokat!

Én szólnék Stella mellett egy pár szót. Szerintem nem az esett rosszul Neki, hogy kitárgyaltuk a fürdetős témát, hanem hogy Gypsnek volt egy megjegyzése, most vissza nem keresem, de a lényege az volt, hogy "az indok sántít". (mármint hogy a kórházakban is úgyis Jhonsonssal fürdetnek) s szerintem ez eshetett rosszul Stellának. :roll: na, de a lényeg, hogy túl vannak rajta remélhetőleg. És ha szabad megjegyeznem valamit, én aki baromi érzékeny vagyok, úgyhogy nem akarok pálcát törni senki felett, de Stella Te is és Gyps Te is elég szókimondók vagytok de ugyanakkor elég érzékenyek is...talán ebből (is) adódhatott a "konfliktus".
Na, ejtsük a témát.
Inkább tegyetek fel sütis képeket, hát legyen, az úgyis mindenkinek örömet szerez (kivéve engem) :twisted:

Kép
ági_bp

Máténak is jobbulást!

Kép
ági_bp

Bringa!

Pedig énvagyok a fiatalabb, nah de ez nem látszik! :) Csak üres pohár hasonlat volt a teli helyett.... Szal az üres pohár hasonlat így hangzik Pedig te vagy a vééénebb! :)

KépKépKép
bogyra

Tudtam,h ki fogod mondani! :evil: :twisted: :evil:
:lol: :lol: :lol:
33.atyaééééééééég :cry: tényleg vén vagyok :cry:
de fiatalos vén! :wink: :lol:

na pusz mindenkinek,jó éjt

Kép
bringababa

Én még sosem sütöttem muffint.
Talán azért sem, mert soha nem ettem még finom muffint (talán egy meggyes-mákos kivételével). Mindegyiknek olyan nyúlós, nyersszerű volt a belseje. :(
De ugye a Ti muffinjaitok nem ilyenek? Mert már nagyon kedvet kaptam tőletek, hogy kipróbáljak egyet-kettőt. Annyira, hogy már kértem karácsonyra anyukáméktól muffin-sütőt.
(De attól tartok nem Tupperware-s lesz, csak Tesco-s. Kezdetnek talán az is megteszi. :) )
mary74

Sziasztok!

Hú olyan sokat írtatok hogy nem tudom követni. Holnap reagálok és olvasok. Életkor: én 82. vagyok márciusi én nem vagyok se fiatal se vén :)
Jól vagyunk de nagyon nyűgös egész nap és keveset alszik. Ez már csak a fog lehet.
Kép Kép

KépKépKép
rena10

atyaég, rena, te 82 éves vagy?! :shock: :shock: akkor te nyertél! :lol: :lol:

uazt akartam írni gyps kontra stella, mint ági is - szal nem ismételném.
Vendég

Máténak jobbulást!

BOGY, ISTEN ÉLTESSEN!!! :D :D :D
Vendég

Nem 82 hanem 82-ben születtem :)
De néha tényleg annyinak érzem magam.

KépKépKép
rena10

Sziasztok!

Bogy!Boldog szülinapot!

Sajnos nagyon ritkán tudok jönni,mindhárom gyerekem beteg lett.Szombaton elvonult a kiscsalád az ügyeletre.Tamásomnak mandulagyulladása van,viszont a kicsiknél még nem lehet tudni,mert csak a láz jelentkezett.Emma nyűgös,Borikámnak pedig rettenetesen csúnya a puncija.

Ma elmegyünka saját dokinéninkhez.

Majd jelentkezem.

Mona

Kép
KépKép
monaszisza

Igazából eddig nem akartam reagálni, mert úgy vtam vele, nem fer Stellával szemben, hiszen ő nem tud hozzászólni rögtön, ritkán néz be.
De most már hadd engedjek meg magamnak egy megjegyzést. vagy kettőt. Nyers szöveg, előrebocsátom, úgyhogy ha vki úgy érzi, inkább ugorjon a legutolsó bekezdésre!!:)

"Gyps Te is elég szókimondók vagytok" Ági ezt nagyon jól látja, nem is tagadom. De az is hozzátartozik, h sztem sosem mondtam semmire, h ez igy van, kész aki máshogy gondolja, az hülye, sőt, mindig hozzáteszem, h ez az én véleményem, mindineki maga dönti el...És az biztos, h én nem fogom senkinek azt mondani, h hú de fasza a séród, a ha sztem éppenhogy görény, mert visszafele is őszinteséget szeretek hallani, nem nyájas jófej szöveget. Persze tudom, az emberek többsége sokszor ilyen, inkább csak ami a fülnek jó, azt szereti hallani. Ezek alapján akkor aki őszintébb, szókimondóbb gyerek inkább ne is fórumozzon? Jó, igaz, a szubjektiv érzelmi hozzáállásokat nem kell leirni, az végülis nem tartozik tapasztalatcsere témakörbe...

A másik meglátásom:
úgy érzem/éreztem itt köztetek, hogy mindenki amolyan gyerekéért a plafonra is felmászna anyuka, és annak ellenére, hogy a mai kor gyerekkultuszát kicsit túlzásnak tartom, magam is ilyen vagyok.
Én valahol furcsáltam ezek után, h csak nekem szúrt szemet ez az 'imádom az illatát, ezért ezzel fürdetem és kész', bár száritja a bőrt megjegyzés (Stella, itt bocs, h sarkalatosan fogalmaztam, sztem inkább csak kihámoztam a lényeget). Nos, anno már öcsémet is ezzel fürdettük (15 éve, akkor jöttek be ezek, még rossz tapasztalat nagyon nem is volt, vagy ha igen, agyba-főbe olajoztak mellette) és terhesen be is vásároltam egy rakománnyal, mert olyan jó az illata. Én is pont ezért. Aztán elhasználtam inkább én, mert ne száritsa a bőrét. Szóval ezek után feltettem magamnak a kérdést: akik 'Stella mellett foglalnak álláspontot', ők az óvatosabb, inkább nem mondok véleményt, vagy mást mondok, mint gondolok csak meg ne bántsunk senkit meglátás alapján cselekszenek vagy...? Most megint szeretném hozzátenni, hogy ez az én gondolatmenetem és lehet baromi rosszul van felépitve, de nekem igy jött le.

Nem akarok megint vitát szítani, főleg nem elszakadni tőletek, mert tök jó itt. De szerettem volna kicsit érvelni a hsz-m mellett. Ha ezzel további hév gyúl, inkább lécci priviben, h ne legyen topikzendülés! A kontrákat különösen szivesen veszem, valahol megnyugtatna, h nem jól jött le a téma.

És ez a hülye fürdető-téma télleg nem ér annyit, h vitázzunk miatta, hm?!

Popsikrémnek Infantumot használunk, ezt mintha nem írta vna még senki. Nekem a sudot és Niveát kivévem ind bejött, ez utóbbiakkal az vt a bajom, ha nagyon tapadt a bőrére, úgy kellett sikáli róla, azaz többet ártottunk az esti fürcsi közben a bőrének, mint amit a kérm javitott. De barátnöm sudora esküszik, szal lehet én tettem rá túl sokat.

Kép
kriemhild

A betegeskedőkenk jobbulást!!! Anyájuknak kitartást!

Manó végül nem ébredt meg a telkócsörire, viszont utána a konyhai matatásra igen, pedig ahol eddig aludt,az a helyiség is ugyanoda nyilik...szal nem értjük. Holnap újra teszt..

Szerdán megyünk apával a komáromi termálba úszni-szaunázni egyet, annyira várom!! Teszkón kivül nem is voltunk még sehol együtt, amióta a szaros megszületett.

Basszus, egy hét és szenteste és még egy csomó aji kell, fát venni, nagytakarit....uff. Asszem takaritok majd ha apánk siel, akkor talán könnyebb, mint ha itthon 'aggat'.

Télleg, kérdés: ti passzoltátok már le a kis csöppet dédinek? MOndjuk az én nagymamám elég fiatalos, jó kondiban van, 71 éves, én itt merem rá hagyni egy-két órára és jobban szótfogad, mint anyukám. De etetni, tisztába tenni még nem hagytam rá.

Kép
kriemhild

Gyps! Én még anyumra se hagytam két óránál tovább...nagyiról nem tudok nyilatozni, mert nekemmár csak a vidéki nagyim él tőlünk 200 km-re...
Mikor Gergő volt kicsi, a pesti nagyim vigyázott rá egyszer-egyszer.... talán etette is, pelenkázásra nem emlékszek. De inkább akkor vigyázott rá, mikor nagyobbacska lett. Szegény nagyim már több mint három éve meghalt. Nagyon szerettem, jó ideig nála is laktam, mikor gondok voltak otthon... ő apu anyukája volt és sokszor nekem adott igazat a saját fiával szemben...nagyon jó nagyi volt! :) Sütött főzőtt, vitt minket mindenhova... 3 éve májusban kiderült, hogy gyomnorrákja van, augusztusban már meghalt. :( Hál aaz istennek nem szenvedett sokat, mindennap jártam hozzá otthonra (nem akart kórházba menni) infúziót adtam neki, tápokat itattam vele, fájdalomcsillapítottam....
De tudjátok a morfiumtól egy idő után le áll a légzés, így bármennyire is szégyeltem magam az utolsó négy napot kórházban töltötte, egyszerűen képtelen lettem volna én meadni neki azt az adag morfiumot...az utolsót. :(

Füdetőre vissza, nekem ez a kettős hatás nagyonbevállt. Illatos is lesz és a bőrét sem kell kenni.

Érdekes, hgy írjátok ezt az olajozást.... remélem a vizes bőrét olajozzátok, különben szárít az olaj.... ezt ritkán mondják el azthiszik egyértelmű, vagy csak én gondolom úgy hogy nem az??? :shock: :shock:

KépKépKép
bogyra

Jaj, Istenem, én aztán belenyúlok mindig a szarba. Szegény Bogy, ne haragudj, erre nem is gondoltam, hogy a kérdésemre ilyen válaszok jönnek, godnolhattam volna, én vagyok a legfiatalabb...fene vigye, hülye Gyps.
Sajnálom Bogyra! Kezd kevés lenni a kalapom, annyit kell emelgetni előtted! Érdekes...az élet edzett ilyen jó emberré, vagy 'generál' vagy ilyen? Na jó erre nem várom a választ, csak eltűnődtem. Máskor tán úgy tenném fel, h mért pont az ilyen jó emberek járnak igy? (Családod szövevényeire gondolva itt.)

Csak télleg kíváncsi vtam, mert néha tök félek, h leejti vagy megbotlik és elesnek v mittudomén, idősek mit produkálnak. H van-e vkinek véletlen rossz tapasztalata, h megbánta, h otthagyta mert....

Kép
kriemhild

Bakker Bogy,megkönnyeztem :cry: :cry: :cry:

Kép
bringababa

Nha hogy legyen egy vidám történet is! :)

A vidéki nagyim kicsit szenilis (akkor még nem tudtuk) megragadta Gergőt (8 hónapos volt kb) hogy átviszi a hátsó kert felöli szomszédnak megmutatni... ez úgy nézett ki, hogy mikor mama egyedül maradt, akkor eg ykis részen kibontották a kerítást, mert amúgy nagyot kellett volna kerülni, meg felöltözni meg stb stb... nagyim tanítónő volt, úgyhogy nagyon adott a külsőségekre... tehát nem szaladhatott ki az utcára otthonkában... nahszal kibontották a kerítést a kertnél és ott jártak át egymáshoz... nah nagyi elmegy a gyerekkel a karjéán, majd egy félóra múlva jön vissza... gyerek nélkül :shock: :shock: :shock: Mire is kérdem én: - Mama hol a gyerek????
Erre Mama: - Milyen gyerek???? Basszus otthagyta a szomszédban! :D :shock: :lol: :shock: :lol:

Aztán a páromnagyija meg olyan...hogy minidg fekhív minket ha hall valami katasztrófát a tévében... mittomén vigyázzatok itt a cunami, meg ilyenek! :) Rá hagyjuk a gyereket? :)

KépKépKép
bogyra

Sztóval ha valami katasztrófát hall vagy lát a tévében...

KépKépKép
bogyra

Mostmár be kell valljam nektek és ezt ezentúl hetente meg is fogom tenni... hogy tudok ám helyesen írni, de annyi mindent csinálok, hogy általában csak ide kapok, elolvasok, gyorsan gépelek és szaladok tovább!!!! Szóval kukkolók TUDOK ÍRNI!!! csak ez nem mindig látszik.

KépKépKép
bogyra

Gyps!ha bízol benne,szerintem azt is megoldja! :wink:
Tagnap én Alexára hagytam Lilit és nagyon ügyesen szerepelt.Tisztába tette-pedig ez mostanság nem is ollan 1szerű a kisasszonynál :? -kakis volt és nagyon ügyesen el is altatta!pedig "ő még csak most 14" :wink: :lol: szerintem a gyerek megérzi az otthagyás körülményeit és ha no para,akkor nem lesz gond.Amikor a szomszéd lányra hagytam,aki végzettsége szerint gyerekekkel foglalkozik és tök jó fej,meg ügyes meg minden,szóval akkor paráztam,h jaj,mi lesz,hát lett is. :( semmi komoly,csak nehezen bírt vele.Gondolom én is jól elbizonytalanítottam a fél óránkénti telefonálgatásommal :shock:,amit aztán a gyerek is megérzett...

Kép
bringababa

és visszamentetek érte :idea: :?: :?: :?: :?: cccccccc,látszik,h még fiatal vagy :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Nekem egyszer azt mondták a Pólus babaörzőben(amikor még volt ott ilyen),h a jegyet őrízzük meg!kérdem miért?mert úgy tudják visszaadni a gyereket.akkor még jó fej voltam,hát a néni előtt összetéptem a jegyecskét :idea: :!: :!: :!:
Volt nagy döbbenet :shock: :shock: :shock:
és akkor most mi lesz?-kérdeztem.Szegény mamika levegőért kapokodott,én pedig fuldokoltam a röhögéstől :wink: :lol:

Kép
bringababa

És ne sírjatok, könnyezetek ez nem ilyen szomorú történet. Nagyikám már 79 éves volt és higyjétek el élt eleget, szült négy gyereket, felnevelet 3 állami gondozottat. Már 10 éve özvegy volt, eltemette az egyik fiát. 8 szoros nagyika és 9 szeres dédike volt. ! :) Úgy halt meg, ahogy bárkinek kívánnám, a családja körében, még az utolsó napján is vicceket kellett olvasni neki! :)

Régen ő nla voltak a családi ebédek, most apu hugáékköltöztek a naygi házába, vették meg aputól és apu nővérétől. Így mostmár náluk zajlanak a családi összeröffenések, ilyen volt tegnap is. Ezt úgy képzeljétek el, hogy sorolom:
- apu nővére, két fia, három unokája + 3 barátnő, feleség egyéb csatolmány (13 fő)
- apu , két lánya, csatolmányok, két unoka (8 fő)
- apu huga, férje, két gyerek + csatolmáy (5 fő)
- apu bátjya, felesége, két gyerek (4 fő)
- egyéb rokonok kereszt szülők ilyesmi ez még legalább 4-5 fő.

Jah és vannak betolakodók is. Apu nővére összejött egy pasival mikor már vagy 20 éve özvegy volt, ott születtek sérült unokák...ezt már írtam. egyik baba downos a másik agyvérzett... nah nem lényeg. A faszival már rég nincsenek együtt. De ez a kis család még minidg őt tartják nagyinak!!! Tehát minidg jönnek minden családi buliba! :) Nagyon aranyosak a gyerekek is, ha látnátok mennyit foglalkoznka velük... huhh nem is tudom, hogy bírják... de ez egy más nap témája legyen! :)

KépKépKép
bogyra

Bringa az ikeában pecsételnek!!! Lemoshatatlan megbélyegzés! :D

Amúgy nem vagyok szívbajos ilyen téren, de akkor még érte mentünk, ha tudtam volna, hoyg ez lesz belőle.... de nem aranyos volt??? Szépen bemutatkozott meg stb stb...
Bevette a rózsaszín bogyót! :D szerdán viszem pszichiáterhez...kiváncsi leszek...

A csak gyógyszeres kezelést tudjátok tavaly ilyenkor elutasítottam... ezóta homeózzuk, de kell valami kiegészítés sajnos. De találtam egy olyan pszichiátert, aki:
1, terápiázza is (beszélgetnek, rajzolnak, segít neki feldolgozni a dolgokat.) Ez is érdekes még sosem került szóba eddig mármint máshol, az igazi apukája, aki valószínű minden gond forrása, sőt meg is tiltoták hogy beszéljünk róla... :shock: :shock:
2, homeos gyógyszeres doki és gyógyszert is írhat
3 közel van és ingyen!!!! :shock: :shock: :shock:
4 és szimpatikus!

KépKépKép
bogyra

Beteg babóknak sok-sok éteri gyógysimi és mielőbbi gyógyulást!
Anyuknak meg kitartást és minnél kevesebb aggódást!
Szegénykék :cry:

Kép
bringababa

Bogy!én sem nagyon hiszek a gyogyókban,mármint ilyen esetben....hülyeségnek tartom,mert vhogy azt tanítja,h bármi gond van dobj be egy bogyót,oszt jó napot! :? sokkal szimpibb egy segítő,akivel 1ütt szembe tud nézni a problémákkal,a szorongásokkal....más kérdés,h egy idő után róla is le kell választani,mert ő lesz a mankója,de a mankót egyszer el kell tudni dobni!
Nem is kérdeztem még,h Levi születésével fokozódott ez az egész?
Kicsit én is féltem,h Alexa meg fog rogyni,h Lilinek van apukája,neki meg betűnt.Fú ezen annyit paráztam...Én attól tartottam,h erősebben fog kötődni a kis pasijához,mint kéne,hiszen én Lilizek,Balázs dolgozik,neki nem marad senkije csak a srác.Aztán,h valójában mi lett nem is tudom.Akkora változás nem,mint gondoltam,de úgy érzem akkor is megtörtént ez,csak kicsit lájtosabban...Jó hír viszont,h azóta apuka jó útra tért! :wink: :lol:
na ennyi........lehet ezt inkább priviben kellett volna,bocs,ha másnak ez uncsi volt :oops: vagy neked is :shock: :roll: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Gyps, ez nem egészen így van, hogy "Stella mellett foglalnak állást" ezt nem értem. Én azt írtam, szólnék Stella mellett egy pár szót. Ez nem ugyanaz. Kicsit már kiforgatod az ember szavait. Én azt írtam le, hogy szerintem mi eshetett Neki roszzul. Kész. És ezzel azt hiszem nem foglaltam állást. Mint ahogy nem is szeretnék. Mert engem nem tud ennyire lázba hozni hogy ki mivel fürdeti a babáját, ki mit csinál vele, ki teszi bébikompba. Lehet leírni, hogy én a gyógyszertárival fürdetem, mert szerintem az a legjobb az ő bőrének, vagy hogy én nem tenném kompba még ha fizetnének sem, mert ÉN nem tartom jónak. Pont. De nem ítélem el aki máshogy gondolja. az ő a te az én gyerekem, mindenki máshogy neveli. nincs egyetlen üdvözítő út, nincs egyetlen üdvözítő módszer hogy neveljünk fel egy gyereket.

rena ezzel letaszítottál a második helyről :cry: akkor már csak 3. legfiatalabb vagyok... :roll:

Kép
ági_bp

Nekünk van egy 75 éves dédink, aki szerencsére elég jól tartja magát és nagyon jó fej is, de azért már mégiscsak 75 éves...
De szerencsére tisztában van a korlátaival, tehát ő már nem emelgeti, teszi-veszi a gyereket, mert azt nem tudja magabiztosan. (Így aztán nem is eteti, pelenkázza, stb.)
De nagyon szeret vele játszani a játszószőnyegen és nyáron ill. ősszel is, amíg jó idő volt, gyakran jött és meglevegőztette ő a gyereket, összepakoltam a gyereket a babakocsiba, ő pedig eltologatta a kertben, elücsörgörgött mellette.
De most ilyen hidegebb időkben már nem szeretném, ha ő sétálgatna a gyerekkel, mert azért ő már könnyebben megfázik.
Anyukámra se nagyon lehet hagyni a gyereket sajnos, mert ő sajnos beteg.
Úgyhogy a párom és rajtam kívül más még nem etette, pelenkázta Blankát. (kivéve a kórházban éjszaka, de az más tészta...)
Így aztán 1 óránál hosszabb időt még nem töltöttünk távol a gyerektől egyszerre mindketten a férjemmel.
mary74

Nos, ha már beleszólhatok meg is teszem!

Én szerintem egy fórumnak, hiába vannak több gyerekes "tapasztalt anyukák mint ÉN, vagy szakemberek mint ÉN :D :D (előtört belőlem az ego), itt nem arról szól a dolgo, hogy tanácsot kérjünk, illetve adjunk....
HANEM egyszerűen arról, hogy én leírom hogy így csinálom és ez nekünk tök jó, te leírod, hogy te úgy csinálod mert aznektek tök jó... és majd ha valamelyikünknek éppen nem lesz tök jó, akkor visszatudja olvasni adott esetben a 20 féle megoldást, amiből ő azt építi be amit csak akar...

Gyp hozzászólásainak a végén ez a sor, hogy én így gondolom de mindenki csináálja ahogy akarja, ez egy kicsit szerintem is úgy hangzik, ha én akarnám ezt fordítani, hogy én jól csinálok ti meg úg ybasszátok el ahogy akarjátok! :) :)

Ami engem nem zavar, de lehet mást igen. :) Vagy nem...mittomén, ezt majd az a más eldönti...

De bennem nincs rossz érzés sem Gypsszel szemben, sem Stellával szemben...
Stella nehéz eset, mert valójában egészen más problémái vannak, így lehet apát kéne ide szoktatni! :) És én szerintem nem sok olyan beszélgető partnert talál, aki hasonló helyzetben van.... hisz ez elég ritka dolog, külföldön gyakori... esetleg ha tudsz külföldiül érdemes olyan fórumokon is körülnézni...
De egy éves kor alatt szerintem csak bizonyos tragikus esetben maradt otthon apa a gyerkőccel. Legalább is én nem találkoztam ilyennel, akik előre ledöntik, hogy felesben maradnak ki a munkából, mert illyennel már taliztam ott i sminidg 1-1,5 éves kor körül maradt otthon apci. De sajnos a pénz nagy úr!!! ezt talán mind tudjuk...
Énmegmondom őszintén sajnálom Stellát, hisz anyai érzés, hormonok mind azt diktálják, hogy otthon lenne a helye (sztem) csak hát a józan ész ugye....kicsit a babut is sajnálom, mert anyatejes bébinek lenni anya távolában biztos nehéz... és apát is, mert hát szegénynek azért biztos meg kell küzdenie a férfiasság fenntartásával így "anya" szerepben! :) Nah azéer ennyir enem sajnállak ám titeket, ha majd olvasod, mert biztos tutin megoldjátok! :)

KépKépKép
bogyra

Szóval tanácsot azért lehet kérni, de ...nemkáromkodok, mert nem jön a jézuska... ha már valaki feldob egy kérdést, illetve valamir ekiváncsi az ne ítélkezzen ha olyan válasz is érkezik, ami neki nem tetszik....

Szal lehet tanácsot kérni persze, hogy lehet de ha én azt mondom hogy holnaptól etesd csirkepörkölttel mert én azt teszem azért még nem vagyok selejt, max ez is egy megfogadatlan tanács lesz..nah szal értitek! :)

Annak idején amiko rösszeirtuk ki mit visz a koriba, nem tartottunk letárt egymásnál, hoyg amit lekörmöltem mind be tetted mertha nem irgumburgum...

KépKépKép
bogyra

Azért írok ám ennyit, mert a következő feladatom a parketta vikszolás, eleve fuldoklom, nem ha még elkezdem kenni azzal a borzasztó szagú izével a parkettet... így most elhitetem magammal, hogy nagyon fontos dolgom van itt! :)

Jah tegnap olyanokat korcsolyáztunka kecóban... ugye nagytaki bútor ide oda tologatás és hát a bútorok alatt, mögött körül már felvikszoltam... most olyan a hlelyzet, hogy bejössz a szobába nem csúszik, mész mész, nem csúszik...erkély előtt taknyolsz...iróasztal előtt taknyolsz, könyvespolc előtt taknyolsz... :) :) :shock: :shock:

Anyám is mindik ezt csinálta, 40*40 kockákban felvixolt a tobbit meg nem... egyhétig minden végtagunk be volt fáslizva.. boka,csukló, popsim még nem volt ennyire kipárnázva akkoriban úgyhog yaz is kék-zöld volt.

Tegnap csak egy laza spárgát nyomtam vasalás közben...még jó hogy nem volt a kezemben a vasaló! :)

KépKépKép
bogyra

Azt hiszem, akkor bevallhatom, hogy valószínűleg én vagyok a legfiatalabb... (83. jún.)

Én hagytam már a dédikre, és több órát is elvoltak vele. Az egyik dédi 66 éves a másik 70, de talán még jobban elvannak Csengével mint anyukámék. Amikor anyuékra hagyjuk, akkor fél óra- 1 óra múlva csörög a telefon... Ja, és etette és pelenkázta is a dédi. Bár mostanában egyre nehezebben bírnak vele, szerintem a szepszo miatt.

Bogyra! Utólag is boldod szülinapot kívánok!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

szepszo....:D :D mostmár szegény így marad...

énnem látom jelét még a szepszonak, hamár itt tartunk, de egy biztos, ha kimegyek a szobából, figyel néha szól is és vár vissza... de mi továbbra semébredünk éjszaka és nap közben sincs ebből gond...

Lorc, hol vagy vedd át tőlem az anomális szerepét! :) Az te vagy! :D

66 éves dédi????? A férjem apja ennyi idős! :)

KépKépKép
bogyra

És buta buta Bogi.....

Köszön a köszöntéseket mindenkinek!!!

A férjemnek eszébe sem jutott, de még az anyukámnak se! :( :(

KépKépKép
bogyra

Lorci Sopronba tanyázik!buta,buta Bogy,hát még te láttad el őt instrukciókkal! :roll:
vagy,buta-buta brigi és én maradtam le vmiről......... :roll: :?:

Kép
bringababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?