Új privát üzeneted érkezett!

Konan, nagy-nagy gratula!!!! Sok-sok tejcit és jó egészséget kívánok Nektek!!!

Babák annyira szépek!!!

Minyu, jól látom hogy barna szeme van Csongornak?!

Gwini, nagytesó milyen büszkén dajkál! :lol:

Norbi, köszönjük Ákosról a képeket! Szépséges!

Holka, én is ettől félek legjobban, hogy Dorka hiányát mrnnyire fogom bírni?!

Tiggrincs, remélem, hogy a védőnéni olyan normális lesz Nálad is holnap, mint ma nálam! :wink:

Megyek alukálni, iszonyú hulla vagyok...

Kép

Kép
anyoooka

Hú, de hülye vagyok, most látom, hogy csak Bazerkának írtam sms-t, itt elfelejtettem gratulálni :oops:

Konan, sok boldogságot Nektek!!

Humanka, még eszembe jutott, hogy igazán együtt haladunk, hiszen ugyan mi, 26-ra kiírtak egy nappal előbbre járunk nálad, viszont nálad 8 órával hamarabb felkel a nap! úgyhogy csak 16 óra a különbség köztünk és közted, az bakfitty!

Ma azért vagyok ilyen pihent agyú, mert megint nem aludt a Nagy.. :cry: És a statisztikám is baromság, majd akkor ér valamit, ha már mindenki megszült, mondjuk akkor kíváncsi leszek, mi jön ki, ki hányadik hétben/napon szül.

Jó éjszakát mindenkinek!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Konan! Monee! Nagy szeretettel gratulálok, és rengeteg boldogságot kívánok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!

Lányok, én elköszönök! A méhlepény továbbra is nagyon rossz állapotban van, úgyhogy holnap befekszem a kórházba. Örülök, hogy jó kezekben leszünk, de mégis nagyon izgulok! Most úgy érzem, hogy nem vagyok felkészülve semmire.... Gondoljatok ránk! Én is sokat gondolok mindenkire! Babásoknak jó babázást kívánok, kismamiknak ezerrel szorítok továbbra is!

blúmi

Kép
blúmi

Blúmi!

Mennek a drukkok! Minden rendben lesz! Te is nyugodtabb leszel, hogy bármikor rá tudnak nézni a csöppségre! Várjuk a (mihamarabbi) híreket!

Gwini!

Laura naaaagyon szép! Micsoda nőci már pár percesen!

Na, kiváncsi vagyok, szül-e valaki éjjel! Anyósom küldeni akart apósommal káposztás tésztát (tudjátok, írtam már, hogy nekem tök véletlenül, de épp káposztaevés után indult be a szülés az utóbbi 2 alkalommal, na ezt anyósom elfelejtette :lol: ), mondtam, köszi, de nem szülnék még, úgy 1 bő hétig!
Azért arra kiváncsi leszek, hogy a 15-ei telihold után hány babával gazdagodik a topic! Én már 2x szültem telihold utáni nap!

Holka!

Glicosept-tel lehet gargalizálni? Iszonyúan fáj a torkom, most már köhögök is! De nem hiányzott ez most!

Márti
borossné becz márta

István Kórház topikja a Babafalván:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... int&sid=47

Remélem, így elérhető!
Köszönöm, hogy többen reagáltatok a babám kissé lelassult fejlődésére!
agap

Minyu: nagyon jól néz ki a takaró, Csongi pedig nagyon helyesen fintorog :D

Monee: még egyszer gratula Ákoshoz, nagyon helyes babó!

Gwini: mind a két lányod gyönyörű :D Milyen büszkén tartja Nóri a kishúgát!

Blúmi: mennek a drukkok, és a Rád gondolás, és várunk majd vissza babástól!

Agap: köszi a linket!

Kép
kistiggrincs

Norbi/Monee: koszi a kepeket, es igen, eszrevettem en is, hogy elirtam a centit :oops: , de mar javitottam. Gyonyoru Akos, sok boldogsagot kivanok nektek !!!

Konan: szep nagy baba lett Annacska! Gratula nektek !!!

Sarkantyuka: haaat, tulajdonkeppen igazad van :lol: , meg is nyugodtam, hogy akkor nem egyedul vagyok a sereghajto, hanem tobben egyutt vagyunk 26-an :lol:

Marta: a teleholdat mar en is kineztem, mikor lesz ebben a honapban, szerintem akkor sok baba fog szuletni :wink: En meg arra szurkolok, hogy 10-en erkezzen vkihez babo, mert akkor a szuletesi datuma : 08.09.10. lesz, es ez tok jo ! :lol: Es gyogyulj meg minel hamarabb (gyogyviragokat kuldok itt)

Blumi: sajnalom, hogy be kell fekudnod, de tenyleg jo lesz az, hogy folyamatosan ellenorzes alatt leszel, igy nem lehet baj. Kitartast :!: :!: :!:

Gwini: tunderiek a csajok egyutt :lol:

Minyu: Csongi is nagyon szep baba, olyan kis kisimultak a vonasai, ranezesre jo babanak latszik :wink:

A.m.: MiniGyuszinak meg olyan kis kerek elegedett feje van, nagyon edes :lol:

Kép

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt! Látom én vagyok ma az első! Illetve Humanka volt 0:42-kor, de azóta senki!

Konan, Monee: tiszta szívemből gratulálok a babákhoz, minden jót kívánok.
Ákosról köszönjük a képet, nagyon édes, szép fejlett baba!

Blúmi: kitartást kívánok neked a kórházi napokhoz. Látom már neked sincs sok vissza hivatalosan. Tényleg azért nem rossz dolog, hogy így a végén folyamatos felügyelet alatt lesztek!

Gwini: nagyon szép baba Laura, gratulálok hozzá!

Magamról: még mindig semmi, és nagyon közeledik a végső határidő amit az orvos adott! Félek a megindítástól. Az a parám, hogy valamiért nem fogok tágulni a kórházban sem.
Ma megyek megint NST-re, utána bejelentkezek, hogy mi volt.
Jó lenne már szülni...

Lányok, mindenkinek kitartás, már nem sok van vissza!

Humanka: majd mi Csehivel lehúzzuk az átlagot, már biztos, hogy mindketten 40 hét után szülünk!

Csehi: mizujs?
Vendég

Ti írtátok, hogy a magnézium szedése nem ajánlott a vége felé. Megkérdeztem a dokitól, helyeselt (sajnos magától nem mondta volna). A kedves Magne B6 nélküli második éjszaka, olyan görcsrohamot hozott, hogy most csak bicegve tudom a lányom oviba vinni.
Van valami spéci tanácsotok?

Az orvosnál az is kiderült, hogy szeptemberre 20 anyuka van -csak hozzá- bejegyezve, akiknek szülnie kell. Mosolyogva azt mondta, hogy ez az évvégi ünnepek termése.
A lányom is szeptemberi (17), akkor is rengetegen voltunk...

Nagyon sok erőt küldök az új kisbabákhoz!!!
agap

Kié lesz a 13. baba?
Vendég

Jó reggelt csajok!

Nem tudom, mi volt az éjjel, de én még ilyen carul nem voltam...
A született feleségek reklámjait végighánytam, gyakorlatilag minden kijött belőlem, ami tegnap lement... :? :? :?
A torkom pedig azóta annyira fájj, hogy elmondani sem tudom, próbálom köszörülgetni, de olyan érzés, mintha végigmarta volna a savam. Nyelni felér egy önkinzással...
Van még valakinek ilyesmi tapasztalata? Mi lehet ez ennyire a végén?
Maja továbbra is elég passziv (bár azért néha megmozdul, hogy megnyugtasson), most kezdek odajutni, hogy már sürgetném...

Blúmi!
Most már bizti nem sokat kell a kórházban kibirnod, azt meg féllábbal is. Ha őgy vesszük, te is babásan térsz már haza. :D
Kitartást igy a végére! ;)

Gwini!
Tényleg édes kis tücsök Laura még mázasan is. Ennek a képnek külön örülök, mert még nem láttam ennyire friss babát. A sajátomat is anno már megfürdetve láttam csak, mert apa elfelejtette bekapcsolni a kamerát, és úgy vette az elején... :D

Ákos babáról is a képeket köszönjük, nagyon aranyos ő is! És milyen hosszú lábacskái vannak... :O :) A kis focista.... hiába, ha jól emlékszem, pocakban is kitett magáért, most látszik, hogy volt mivel... :D :D :D

Eszike!
Simán lehet a tiéd a következő. Majd Csehivel együtt szültök. ;) Sokszor semmi eljele nincs a babának, csak rátör az anyukára, mint derült égből... :D

Kép
Kép
lolababa

Agap!

Most látom, Te is Szigetszentmiklóson laksz? Merre? Én is itt lakok ám! A végén még együtt tologatjuk majd a babákat! :lol:
Te mikorra is vagy kiírva?

Eszike!

A vasárnapi hidegfront majd biztos előcsalogatja Noémit!Szept. 9. a határidőd?
Az én dokim sem nagyon enged 8 napnál több túlhordást, csak, ha minden nagyon tökéletes! Ezt nagyon bírom benne! Úgy vigyáz a babákra mint a szeme fényére!

Holka!

Nem vagy egyedül! A dokim nekem is olyan, hogy le nem cserélném és vakon bízom benne! A kórház már más tészta! De tisztában vagyok vele, hogy nem lehet minden tökéletes, viszont attól,hogy vannak nem odavaló csecsemősök vagy 1-2 szülésznő, attól még a többiek a lelküket kiteszik a kismamákért és a babákért! Csak az a rossz, hogy nem lehet szülésznőt választani, így aztán nagyon zsákbamacska, hogy kit fogok ki!

Monee/Norbi!

Ákos baba gyönyörű, kisimult, a jelek szerint cseppet sem viselte meg a szülés! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

A.m., Minyu, Gwini, Monee!

Gyönyörűek a kisbabák!

Blúmi!

Sokat gondolunk Rád, szorítunk!

Lola!

Sajnálom a rosszullétet, de lehet ti lesztek a következők?

Holka!
Köszönöm a választ, a párom tanár, neki kezdődött meg a suli, na meg az öcsémnek (akik eltudnának vinni bárhová is, de végül is megoldottuk, majd apukám vesz ki szabit és elvisz).

Éjszaka nálam is voltak görcsök, felébredtem rájuk, de aztán szépen el is múltak, sőt a tegnapi Nst nem mutatott fájást. Pedig néha már úgy szeretném, ha megszületne.
Én Hanna Rózával megbeszéltem, hogy a szeptember 10-e kitűnő időpont a születésre, annál is inkább, mert a férjemnek jövő héten, 11-13-ig Debrecenbe kell utaznia. Hát majd meglátjuk, de eddig itt a topikban úgy tűnik az első babások kivárják a végét.

Kép
Kép
petra1980

lolababa,
lehet, hogy semmi baj, de azért szerintem nézesd meg inkább
(olyan borzalmas dolgok vannak a hírekben is, én biztos rohannék a dokihoz, mert már kicsit parás vagyok így végén - eddig ez elkerült)

Kép
Kép
csibe21

Petra!

Láttam már olyat, hogy nst semmit nem mutatott, és a szülésznők is akkor hitték csak el, hogy tényleg fájásai vannak a kismaminak, amikor már tolófájások jöttek... :)
Na ezzel nem paráztatni akarlak, csak arra célzok, hogy magadnak jobban higyj, mint egy gépnek, és ha fájásaid vannak, ragaszkodj hozzájuk. ;)

Na most, hogy ezt leirtam, bekeményedett a hasam... :D
Azt hiszem, Maja helyeselni akar. :D

Márti!
Nálatok kórházilag van megtiltva a szülésznőválasztás? Ez micsoda szenyóság...
Januártól nálunk is beszüntetik, mert állitólag a dokiknak bántja a szemét, hogy a szülésznőknek van pluszjövedelmük, ami után nem adóznak... na ez jó vicc... mintha a dokik adóznának...

Kép
Kép
lolababa

Szia Márti!
A neved alapján tudom, hogy NAGYON szigetszentmiklósi vagy, én csak egy picit. A Mintán lakunk (hú, de furán hangzik!).
Eredetileg szept. 27. a dátumom, de a baba lassú fejlődése miatt a doki már okt.11.-re gondol. Én tartom magam a szept. végéhez, mert pontosan tudom, hogy mikor készült.
agap

Márti
Igen, a glycoseptet is lehet használni.
De van a Tantum Verdenek is torokfertőtlenítő oldata, tudod ezeket kismamik is kimondottan nyugodtan használhatják....inkább ezt vedd!!!

Lola
a csökkent magzatmozgás megérne egy flowt! Én mentem mikor 2 napja érezhetően kevesebbet mozgott Emma.
holka

Holka!
Köszi, hogy figyelsz rám, de valamiért itt csak "nyomós" indokkal csinálnak ilyesmit.
Az előbb hivtam fel éppen a szülésznőmet, azt mondja, hogy napi 10 mozgás is elég...
Mondjuk nem is lenne nekem sem furi, ha eddig nem akarta volna szétrúgni a ház oldalát...
És amikor neked megnézték, azért rendben volt minden, ugye?
Valamiért az első picivel feleennyire nem voltam paramami... most is csak igy a végére jött ki, de nagyon... :?

Kép
Kép
lolababa

Agap: mit jelent az, hogy lassan fejlodik a baba? A szules ideje az nem a baba fejlodesetol fugg, hanem a fogantatas idopontjatol, nem?!

KépKép
Kép
humanka

Lolababa: csatlakozok hozzad, az en Manom is sokkal kevesebbet mozog mostansag, pedig azelott mar azt gondoltam, hogy hiperaktiv. Nagyon ovatos mozgasokat csinal raadasul, inkabb a csuklasabol tudom, hogy minden okes, mert azt szerencsere rendszeresen csinalja ugy naponta 3x. Azert kicsit en is aggodok :roll:

KépKép
Kép
humanka

Én is így gondolom!
A doki mégis októbert emleget, lehet, hogy az a bűvös 2 hét+- van a dologban.
Pontosítanám: lelassult a fejlődés, eddig minden vizsgálat az eredeti időpontot mutatta.
agap

Humanka!
Természetesen amellett, hogy sajnálom, hogy nálad is hasonló a helyzet, azért örülök is, mert bizti ez is normális. Csak azért tényleg ijesztő tud lenni, amikor óráknak tűnő percekig vársz egy-egy jelre... Án ráadásul olyasmiket is érzek, mintha zihálna, pedig ugye ez eleve hülyeség, hiszen még nem lélegzik...

Kép
Kép
lolababa

Holka!

Nagyon köszi!

Agap!

Kb. 15 percre (gyalog) lakunk egymástól! :lol: Én szept.25-re vagyok kiírva, úgyhogy a jelek szeint ezek a babák nagyon egyidősek lesznek!
Nem lesz itt baj, ne aggódj! Biztos odafigyel a dokid!

Márti
borossné becz márta

Es en kb. 2 napja erzem, hogy fajnak a medence csontjaim. Gondolom, hogy mar fesziti szet a kolok. Olyan, mintha sokat ultem volna biciklin, es ugy sajog mindenem azon a tajekon :oops: Masnak is van ilyen???

KépKép
Kép
humanka

Humanka!

Én is érzek ilyet pár nap óta, nekem olyan mint a lovaglás utáni izomláz, meg mikor feltört a nyereg. :) Ez így vicces, de tényleg ilyen érzés, sőt sokszor a szeméremcsontom is fáj. Ezek nem arra utalnak, hogy helyezkedik be a baba?

Kép
Kép
petra1980

Blúmi!
Bár már valószínűleg nem olvasod, de általam is mennek a drukkok, hogy minden rendben menjen. Jó kezekben leszel, meg elvégre már 39 hetes vagy, tehát akár már most meg is születhetne a picúr. Gondolunk rád, majd gyere a hírekkel.

Márti!
Gyógyulj meg mihamarabb!

Lola!
Lehet, hogy valami van a levegőben, mert tegnap este én is megjegyeztem páromnak, hogy kicsit mintha fájna a torkom. Ettem is rögtön mézet. Most szerencsére nem érzem, de nem lenne jó így szülés előtt 2 héttel lebetegedni. Én azért kb. 1 hete újra szedem párom unszolására az Elevitet. Lehet, hogy az is segít.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Petra: de remelem, hogy igen :lol: Legalabbis en is arra gondolok, hogy helyezkedik, es igy egy kicsit mozgatja is at a medencecsontokat :wink:

KépKép
Kép
humanka

Jut eszembe, az edélyi Sziszi nagyon eltűnt. Csak nem babázik már és nem is tudjuk?

Sziszi! Ha olvasol, írj pár sort!!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Eszike: várjuk a híreket NST után, és azért én csendben reménykedem, hogy a hétvége meghozza a te babádat is.

Lola: sajnálom a rosszullétet, remélem már jobban vagy!

Humanka: Nekem a medence csontjaim nem fájnak, viszont egyre többször nyilalgatok alul. Hát az se valami kellemes, de a végeredményt tekintve megéri :D

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Koszi Agi az aggodast, nem nem babazok meg, habar doki szerint barmikor johet, volt is asszem tegnapelott egy olyan napunk, hogy szentul meg voltam gyozodve szulunk, aztan mire eldontottem, hogy indulunk a korhazba szep lassan es csendesen megszuntek a gorcsok. Ugyhogy a kis Reka becsuletesen megviccelt. Nalunk nincs nst, meg ctg, ugyhogy csak tippelni lehet, hogy igazi fajas-e vagy sem. A doki azt mondta ugyebar hogy 2 ujnyis tagulas van de hat meg mindig egyben vagyunk.

Olvasgattalak am benneteket, csak annyi volt itthon a melo (nagytakaritas, ablakmosas stbstb. Beijedtem hogy nem tom befejezni aztan rakapcsoltam 5-s fokozatra), hogy olvasni volt erom de irni nem igazan.

Monne, Konan nagy nagy gratula a babakhoz, kivanom hogy nagyon boldogok legyetek, hamar felepuljetek es legyen sok sok tejcsi.

Kimamik a babak nagyon aranyosak, a fiaim mindenik kisbababan percekik amul meg bamul. Ors fiam meg aki hozzank jon mindenkinek Emmababarol beszel, be kell kapcvsolni a gepet es meg kell neki mutatni Emmababat, aki pont olyan szep mint Reka lesz. MAr alig varom, hogy Rekan csodalkozzanak.

Minyu a takarod egyszeruen gyonyoru, abba Koppany fiam szeretett bele....

Blumi kitartas a korhazban, es mindenkinek kitartas aki betegen, vagy nem betegen nyuglodi a finish-t.

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Gyönyörűek ezek a kisbabák :) De tényleg, nem lehet betelni velük :)

KONAN : GRATULÁLOK!!!

Mi még egyben vunk, nem nagyon akar kibújni:) pedig néha már igencsak jó lenne. Most már mindennap megyek NST-re, minden másnap pedig nézik a magzatvizet is. Így jártam. Azért remélem nem kell sokáig odajárnom:(

Blúmi: drukkolok neked,hogy minden rendben menjen, és kitartás neked a kórházi napokra.

Kép
csehi77

blúmi :)
neked is mennek a pozitiv energiák +++++++++++++++++

Csajok, én ma kiakadtam!
Volt a védönénink, és mondta, hogy menni kell ugyi újszülött UH-ra. Nándival anno a Söfibe hivtak minket vissza, teljesen rendben is volt minden, most területileg a Heim Pálba tartozunk. Hivom a kh-at, hogy újszülött UH-ra kérek idöpontot és november 27-re kaptam. Szerintetek ez normális dolog??? Mármint úgy általában... Állambácsi ennyire megnyirbálta az eü-et? Most keressek magánrendelést, ahol 6 hetesen megnézik jó pénzért???

agap :)
Mg nélkül-ire nincs tanácsom, max a sok-sok pihenés, esetleg kalcium, vagy ilyenkor már azt sem szabad?

Kép
Kép
Kép
minyu

Hello lányok!

Eszike, Csehi: Én már nem is írok Nektek semmit.... :wink: úgyis tudjátok... :wink: és drukk, hogy jöjjön már a babó!!!

Anyukák!! Babák még mindig gyönyörűek.. sőt egyre szebbek!!
Minyu: Csongitól el vagyok olvadva... annyira cukin néz, hogy megzabálom!
A.M: MiniGyuszi olyan hosszú babának tűnik. Kész kis férfi!!
Monee Norbija: Nagyon szép kisfiú Ákos is! Leljetek benne sok örömet és szépítse meg életeteket!
Gwini: Laura is kész nő!
Holka: Emma babának úgy tűnik kész kis rajongótábora van! Nem csoda!
Szeder: Van friss képed Adélról? Jó lenne őt is látni megint. :)

Blúmi: Nagyon drukkolok, és küldök Nektek jó sok pozitív energiát!! ++++++++++++++++++++++++++++++

Minyu: Nem mondok mást: Magyar eü!!! Sajnálom, hogy ilyen későre kaptatok időpontot! Vérlázító!! :evil:

Lola: Nem kajáltál be valamit, vagy nem terhelted meg nagyon a gyomrodat? Szerintem tök sokan átmentünk ilyen hányós egy-két napon a 3. trimeszterben. Azért remélem hamar rendbe jössz!

Kistigrincs: Köszi a zárt méhszájas hozzászólásodat, akkor van esély, hogy még szeptemberben karomban tarthassam Biust? ! :lol:

Humanka: Csak, hogy megnyugodj ( :wink: ) a tényleges sereghajtó ÉN VAGYOK!!! Az én hivatalos terminusom, kiskönyvembe beírva: szept.27. mondjuk az hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem a menstruációhoz képest állapították meg, és kitolták kicsit, de Minyu táblijába én kértem a szept 21-ét, mert a 12. hetes és 17. hetes uh-n is a szept. 21-ét hozták ki.
Aztán, hogy valójában ki- mikor fog babázni...???? :roll:

CSajok!
Tudna valaki segíteni, hogy az nst-s papíron hol látjuk a fájásokat? Én ma voltam először, kedden megyek a következőre. Biankám jó kislányként 2 percen belül felébredt magától, rugdosott, hullámzott 4-5 percig intenzíven, aztán aludt tovább! Úgy imádom! Minden vizsgálaton ébren volt eddig és mocorgott: akár uh- n voltunk, akár nődokinál vagy védőnéninél, de még a háziorvosnál is. :lol:
Vendég

Sziasztok!
Én még mindig szabadlábon! NST megvolt, minden okés. Szombaton újra megyek! Doki bácsi tanácsa: próbáljam meg a páromat naponta 2-szer magamra húzni! :lol: :lol: :lol:
Mást nem mondott!
Amúgy jól vagyok, most mintha kicsit fájna a derekam (a bal vesém környékén), de lehet, hogy már beképzelem.

Márta: köszi az infót, a vasárnapi frontot nagyon várom!

Lola: szülésznő választás nálunk sincs! Ez egy kis kórház, aki éppen ott van az segít.

Agap: érdekes módon én is tudom babócánk mikor készült, és a 100ezer éves számolási módszer alapján már 1-én meg kellett volna születnie. Szóval erre se vegyél mérget!
Sőt Monee is tudta a dátumot, neki 7.én kellett volna szülni, és tegnap megszült.

Humanka, Lola: nálam is egyre kevesebb a mozgás. Inkább lassú mocorgások vannak néha-néha. Ezért az NST-n is nehéz volt kifigyelni mikor mocorgott. De most, hogy pici a hely a pocakomban rendszeresen Noémi annyira kinyomja magát, hogy tiszta púpos lesz a hasam. NST-n a mozgások hatására a szívverése sem ugrott fel annyira, mint mondjuk 2 napja.
Lola: én is sokszor úgy érzem, mintha zihálna a pocakomban. Azt olvastam, hogy gyakorolják a légzést (fogalmam sincs hogy van ez), mert már kifejlett a tüdejük.
Vendég

Na, volt a védőnő, jófejnek és normálisnak tűnik :)

Bejci: hát, remélem van rá esély, mert múlt hét szombaton még az én méhszájam is totál zárt volt, és az októbert ezért nem várnám meg :D

Kép
kistiggrincs

Minyu!
Szerintem nyugodj meg, nekünk annakidején a Nagylányomnál szintén háromhónapos korára adtak időpontot, szántszándékkal. A pontos orvosi okát én ennek a rendszernek nem tudom. Ezek szerint ez sem egységes az ország összes kórházában. Én akkor azért nem idegesítettem magam, mert direkt mekérdezték, hogy mikor született, és kiszámolták, hogy mikor lesz x hetes.
Még így is gáz volt a háromhónapossal órákat várni (merthogy nemcsak mi kaptuk azt az időpontot hónapokkal korábban, hanem még vagy huszan mások is...)

Kistiggrincs, Winona!
Láttátok ti is Agap linkjét? Kell takaró és törülköző is a picinek a kórházba!!

Agap, nagyon köszönöm a linket!!

Kép
Kép
sarkantyúka

Minyu!

Erre tényleg nem tudok mit mondani! de tény, hogy a szülészetet és a gyermekellátást nyírbálták meg a fővárosban leginkább az egészségügyi deformban!

Lola, Eszike!

Ez meg nem kicsi kórház, hanem az Állami Egészségügyi Központ, itt kb. 1 hónapja tiltották meg a szülésznőválasztást és nem az orvosok, hanem olyan valaki, a dokim szerint, aki szakmailag nem tehette volna meg (valami nővér, aki valakinek a valakije talán) és most hiába sírnak a kismamák, egyszerűen nem mehetnek be a választott szülésznők, csak ügyeletben lehet szülni (még jó, hogy ez az orvosokra nem vonatkozik)! A ciki csak az, hogy mivel kevés a szülészet és ez az intézmény is 3 kórház összevonásával jött létre, rengeteg a szülés, 8 szülőszoba van, erre jut 2 ügyeletes szülésznő és volt már olyan este, hogy 11 szülés ment szimultán! Szóval azon drukkolok, nehogy a dokim ügyeletes legyen, amikor szülök, mert akkor nem tudom, mi lesz, ha még Ő sem lehet ott annyit velem, amennyit egyébként ott lenne (írtam már, Ő nem az a típus, aki csak a kitolásra jön be a szülőszobára)!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Monee, gratulálok Ákos születéséhez! Apukának meg köszi a képet, nagyon formás baba!
Konan, neked is szeretettel gratulálok a "kis" Annához!
:D

Lányok, nagyon édesek a babaképek! Emma igazi kis hölgy. Nóri és Laura egyszerűen tündéri! Milyen aranyosan fogja a kishugát!
Gyuszikán látszik, hogy nem pár napos baba! Olyan kis formás! Csongi is nagyon édes!

Rólunk: voltam NST-n, fel kellett kelteni a kisasszonyt.... de nagyon aranyos volt a szülészcsaj, finoman csinálta. Minden rendben volt.
UH-on is voltam BPD: 97 mm, AC: 366 mm, FL: 78mm, Súlybecslés: 4029g. :shock: Gondoltam, hogy nem lesz pici, mivel Balázs is 4620 g volt. Remélem nem húzzuk ki a végéig! Dokimmal viccelődtünk, hogy jövő csütörökön ő lesz az ügyeletes, akkor akár szülhetünk is! :D Én is beleegyeznék! :D

Kép
Kép
netti77

Blúmi, lehet hogy már te is babázol!? Mindenesetre már biztonságban vagy!!!

Lola, nyugi! Szerintem teljesen normális, hogy kevesebbet mozognak ilyenkor! Nálam is csak azt kérdezik, hogy a napi 10 mozgás megvan-e...

Eszike, Csehi. Ma NST-n épp egy "túlhordós" csajjal voltam együtt. Itt 10 napot engedik túlhordani a babát. Ő tegnap volt 41 hetes, de úgy néz ki, hogy megindul magától, mert ma már voltak fájásai. Rá is rakták a fájásmérőt. Amúgy alapból azt nem rakják fel.... (mármint nekem pl nem raktak)

Humanka, Petra, nekem is a combtövemnél van izomláz-szerűségem! Meg azt hiszem tegnapelőtt éreztem, hogy csúszik szét a keresztcsontom, mert állandóan belenyilalt és a bal lábamra egy kicsit bicegtem. Balu születése után kb. 1- 1,5 hónapig ugyanígy bicegtem, amíg visszaalakultak a csontok és izületek... :shock:

Na megyek, mert a kisóvodásom követel :D

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!!

Egy hete jelentkeztem be utoljára és azóta megduplázódott a babucik száma!!!!
Minden elismerésem és gratulációm az újdonsült anyukáknak és babáiknak!!!!
Roni, Gwini, Judit, Noni, Monee, Konan: ügyesek vagytok, hogy ilyen szép, egészséges babákat hoztatok világra!! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Kép
nostawen

Szia Nostawen! Hogy vagy? mizujs veled?
Vendég

Minyu, Holka és A.m:

A ti babáitok meg egyre szebbek, ahogy "öregszenek" :lol:

Blúmi:
Neked pedig drukkolok, hogy minden problémamentes legyen!

Rólunk:
Hétfőn voltam NST-n, természetesen semmi fájás vagy keményedés nem volt, viszont rengeteget mozgott Babóca. Most már azzal viccelődnek velem a dokik meg a nővérek, hogy a végén még túlhordom (ahhoz képest hogy koraszüléstől rettegtem hónapokig).
Ma pedig UH-on voltam, ahol mindent rendben találtak, 0 stádiumú a lepény, flowmetria, méretek OK. Kb. 3100 grammra tippeltek, de a kórházban annyifélét láttam már hogy tényleg nem lehet igazán adni az UH-os súlybecslésre. Viszont van egy kis folyásom, amire a dokim Canesten kombit, meg tejsavas öblítést javasolt. Szerencsére eddig nem volt szükségem ilyenekre, ezért ha valaki jártas ebben a dologban: nem gond hogy már kívül-belül nyitva vagyok? És a laktózos pezsgőtabletta ugyanaz mint a tejsav? (Mert a patikában nem volt tejsav.)

Kép
nostawen

Eszike,

Köszi a kérdést. Jól vagyunk, és most már rohangálok ezerrel, hogy behozzam a többhetes lemaradást.

Neked mielőbbi, problémamentes szülést kívánok és kitartást addig is!!

Kép
nostawen

Sziasztok!
Mi még egyben! Egyenlőre!

Eszike, Csehi: drukk ezerrel!!! jöjjenek már azok a babák!!!

Anyukák!! Nagyon gyönyörűek a Babák, olyan nagyon jó nektek!!!!
Minyu: Csongi igazi kis bácsi! Annyira aranyos!!!!

Gwini: Laura nagyon szép, és Nóri mennyire boldog vele!

Blúmi: Megy a a drukk!! ++++++

Lola: Én is hányós, hasmenéses állapotban vagyok, de szerintem nála mmegkezdődött a tisztulás.

Agap: Nálunk is kisebbnek mondták a babát, így a szept. 15-i dátumot módosítottam a doki uh szerint szept. 30-ra.
Én is pontisan tudom mikor készült a bébi, és pont tegnap mondta a doki, h. legkésőbb jövő héten meglesz. Igaz nem lesz óriásbébi, de talán így könnyebb lesz megszülni! :D

Humanka, Lola: nálam is csökkent a mozgások száma, és főleg éjjel aktív a baba. Akkor is inkább lassú mozgolódás!
sz.sziszi

Köszi mindenkinek a dicsiket! :lol:

Eszike!
Ez már nagyon izgi! :lol:

Lányok!
Nektek mennyit szopiznak a babáitok?

gwini

Sziasztok!

Most csak önzőzöm, bocsi, de teljesen hulla vagyok! :oops:

Megjártuk ma a dokikat. 9-re mentünk és 3-ra értünk haza, utána gyerekért az oviba, vele ki kellett menni játszani a többi gyerekhez itt a házban...

Vérvétel megvolt, majdnem rosszul lettem mire bejutottam, de túléltem! Ctg-re egy órát vártunk, mert valaki berongyolt előttünk protekcióval... Kisfiamat először ébresztgetni kellett, de aztán le akarta rúgni a tappancsot Lényeg, hogy minden rendben.
Uh sajna nem volt most sem. :cry: Talán majd jövő kedden - akkor megyek legközelebb.
Tenyésztés eredménye még nincs meg. :(

Méhszájam teljesen zárt, 3000-es.
Beszéltünk az altató dokival is. Szimpatikus volt. Megnézte a leleteime,t elbeszélgettünk - és nagyon aranyos volt, nyugtatgatott.
Majd ők ketten a nőgyogyimmal megbeszélik a pontos időpontot és remélem hogy kedden már fog tudni mit mondani a dokim.

Azért kicsit fura volt bemenni a szülőszobára. Előjöttek a régi érzések és mit ne mondjak, beparáztam nem is kicsit! Sokkal rosszabb így ,hgoy már tudom, hogy mi fog rám várni... És most tudatosult bennem,hogy mennyire közel is van már a nagy nap! Azóta ha csak rágondolok, folyamatosan gyomoridegem van... Szertnék már minimum 3 héttel öregebb lenni!

Bocsi, most csak ennyire tellett, megyek, kidőlök...

Holnap nem tudom hogy tudok-e jönni, Apa itthon lesz, egész nap ő dolgozik a gépen. Azért megpróbálom pár percre elhajtani. :twisted:

Mindenkinek jó éjt!!!

Kép

Kép
anyoooka

Anyooka!

Kiváncsian várom, mit egyeztetnek a dokik! :lol: Igyekszünk mi is úgy készülni!
Vigyázz magatokra!

Márti
borossné becz márta

Nekem egy hete fájt rettenetesen a torkom, ezt találtam rá akkor:
Kérdés:
Terhesség kilencedik hónapjában megjelenő nátha és torokfájásra milyen gyógyszer vagy készítmény szedhető. A Neocitrán káros lehet e?
Válasz:
A Neocitrán paracetamol tartalmú és ezeket a gyógyszereket nem javasoljuk terhességben. Jóval ártalmatlanabb a klasszikus aspyrin, amelynek AspyrinC változata is kapható. A lényeg: a paracetamol hatóanyagot felejtse el, aszpirin hatóanyag jöhet. Torokfájásra sokszor egy fertőtlenítős toroköblögetés is jó, pl. Phlogosam. A náthára gond nélkül szedhető pl. a Ca-Sandoz + 1000 mg C-vitamin pezsgőtabletta.
agap

Jó reggelt Márti!
Látom te is a koránkelők között vagy.
Vissza kéne keresnem, de inkább megkérdezem, hogy hány évesek a gyerekeid?
Játszótéri kismama dumcsi vmkor?
agap

Még egyszer felteszem.
Kérdés:
Terhesség kilencedik hónapjában megjelenő nátha és torokfájásra milyen gyógyszer vagy készítmény szedhető. A Neocitrán káros lehet e?
Válasz:
A Neocitrán paracetamol tartalmú és ezeket a gyógyszereket nem javasoljuk terhességben. Jóval ártalmatlanabb a klasszikus aspyrin, amelynek AspyrinC változata is kapható. A lényeg: a paracetamol hatóanyagot felejtse el, aszpirin hatóanyag jöhet. Torokfájásra sokszor egy fertőtlenítős toroköblögetés is jó, pl. Phlogosam. A náthára gond nélkül szedhető pl. a Ca-Sandoz + 1000 mg C-vitamin pezsgőtabletta.
agap

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?