Új privát üzeneted érkezett!

húúú, mayday nem irigyellek... :? pakolni eleve nehéz, de még egy babával... :? szegénykém. :( a fogacskára adsz Bubunak vmit?

csöpplány, Balun nem is látszik, hogy koraszülött lenne, de tényleg. :) oké, oké, csöpp, de nem feltűnően... és már ott sem sírt... :) mázlisták. :) :) :)

hibernia

Balu, de picike! Viszont a lába már akkor nagyon hosszú volt. :) Amikor sírt, én is sírtam. Szegény kis babácska, nem számított fájdalomra. :(

KépKép

KépKép
barbazso

Zsu, én vettem olyan anyatejes pelenkabetétet, de sz@rt sem ér. :( Reméltem, hogy megúszom a mosószappanozást. :) Te használsz valamit bele? Hányadik pattentnál jártok? Mi még mindig a másodiknál, de kezd passzentos lenni.

KépKép

KépKép
barbazso

Hibernia,Panadol szirupot kap.Az egyik fogunk már igen kifelé ágaskodik.

Nrm tudom,hogy a fogzás miatt-e,de Bálint rengeteget alszik,főleg magához képest.Ma eddig 5.30-8.00,9.30-11.20,13.15-14.00,16-még mindig.Már 3 napja ilyen jó alvó.Lehet nekünk ezt hozta a 3hó?

Videók aranyosak.Hihetetlen,hogy voltak ekkorkák is.Petinek a röhögése meg haláli!!! :D

ébredés

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!
Bocsi, hogy csak most, de voltak gondjaim a nettel! Köcsög szolgáltató! De most a lényeg, hogy már itt vagyok! Visszaolvasni esélyem sincs! Bocsi!

Kendra túl van a könnycsatorna átmosáson! Nem néztem végig, ez igaz, de hallottam ahogyan sír! Borzasztó volt! De nem fájhatott neki annyira, mert a kezemben kb. 2 perc alatt megnyugodott, utána egészen hazáig aludt! Az egész művelet nem tartott fél percnél tovább, de Kendra annyira szörnyűen sírt, hogy így még nem is hallottam sírni! Azt mondják nem fáj neki és nem azért sír, hanem mert lefogják a fejét! Hát nem tudom! Tudtommal egy gyerkőcöt sem kérdeztek meg erről.....:(

Most is csak nagy vonalakban amire emlékszem:
Nekünk a kutacs szokott lüktetni, de ez normális! Legalább is a gyerekdoki szerint! Mi megyünk vasárnap, bár nem tudom mennyien leszünk, és hogy pontosan hol! A kajálda résznél? Remélem megtalálom a sok kismamát! :D Egyébként én hozom a páromat, mert hát ugye nálunk Ő a sofőr! :D Szóval akkor hányan is leszünk???

Mi ma mértük Kendrát 5360 gr. :D Kis gombócunk! :D

Mayday!
Sajnálom a mamit! Ilyenkor azt hiszem nem is lehet mást mondani! Fel a fejjel! Az én nagymamámnak csak 63 évet adott meg az "Isten" és sajnos még gyerek voltam amikor meghalt, de nagyon-nagyon hiányzik, és imádtam! Ő egyébként anyukám anyukája volt!

Most megyek, de jövök még! Barátok közt van! :D:D:D

Kép

KépKép
ercsikati

Szia Kata! Épp azt ecseteltem, hogy kb 5-en leszünk vasárnap. Engem megismersz. :wink: Igen, a kajáldánál leszünk.
Szegény Kendra! A lényeg, hogy túl van rajta! Egyedül vitted?

Mayday, akkor most te is tudsz kicsit pihenni napközben.

Lenne egy kérdésem hozzátok. Egy barátnőm kisfia (2 nappal idősebb Samunál) egész korán átaludta az éjszakát, és most kb. egy hete felkel, és nem mindig könnyű visszaaltatni. Tápszert kap, szóval nem a tej változása, az tuti. Ti hallottatok már ilyet? Mitől lehet?

KépKép

KépKép
barbazso

Zsófesz!
Téged tuti megismerlek! De hogy-hogy csak öten leszünk! De sajnálom! Kik jönnek?! Pedig én azt hittem, hogy szinte mindenki ott lesz - kivéve aki igazoltan lesz távol - gondolok itt Mayday-re! :D Hozod SamuAput? Kendra túl van rajta, remélem már el is felejtette! Nem egyedül vittem. Lacival! Sőt be is jött velünk, mert mondtam, hogy ha esetleg mondanak valamit én úgysem tudom megjegyezni, mert szerintem én sokkal jobban féltem, mint ő. Sokkal izgatottabb voltam, mint amikor tudtam, hogy visznek a műtőbe! Szóval gázos volt! De már túl vagyunk rajta! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Barba:Párpm nővérének a kisfia 4 hós koráig átaludta az éjszakát.Aztán egyik naptól a másikra sírva ébred.De nincs fent,csak félálomba,és addig sírdogál míg fel nem veszik,aztán megnyugszik és alszik tovább.Ezzel nem is lenne baj ha nem 15-20-szor játszaná el éjszaka.Nappal semmi baj nincs.Most másfél éves,és még mindig kel.Anyukája kivan persze,de senki nem tud magyarázatot adni rá.Már tök sok mindennel próbálkoztak.
Remélem hogy az ismerősödéknél nem ilyen gáz a helyzet.

Ercsi:örülök hogy jól viselte Kendra az átmosást.Szegény pici lány.Remélem most már helyrejön a szemecskéje.Képzeld én bentt voltam amikor vizsgálták Balu szemét.Hát nem kellett volna.Nem is inkább a sírás,mint a látvány rázott meg :? Szegénykémet lefogták,és szétterpesztették a szemhéját és közben egy hegyes bigyóval piszkálták a szemét meg alányúltak meg ilyenek...Tök kivoltam.És még az asszisztensnő is felb@szott.Elkezdte utána rögtön ölelgetni Balut hogy ne haragudjon rá (mert ő fogta le a fejét),és hogy ő megvigasztalja.Úgy mondtam neki hogy kérem a kisfiamat,majd anya megvigasztalja.Na akkor odaadta és megvigasztalhattam én.Még ilyet....Mintha az ő gyereke lett volna.....Na most megint felb@sztam magam .......Jól megölelgettem Balut és fél perc után édesdeden aludt mellkasomon,ahogy öleltem.Így voltunk kb fél órát,addig nem is hagytam hogy elinduljunk.Aztán jöttünk haza..Úgyhogy teljesen megértem hogy milyen érzés ez...

Mayday:már látszik az egyik foga????Tényleg a hasa nem megy Bálint-nak?Párom nővérének a kisfia most növesztett 4 őrlőt,szegénynek folyton ment a hasa,ki is ette a popóját.Most végre 3/4-ig kijöttek,erre elkezdett alul jönni neki újabb 4 őrlő....Ha jól emlékszem nálatok is jön az őrlő,ugye?CSak azért kérdeztem.

Hibernia:nekem se tűnt kis véznának,de nem is volt hosszú baba.Végülis a 45 cm-éhez képest nem volt vészesen kicsi a súlya.Hát a lába meg....Szép hosszú volt mindig az uh-kon is.A talpa meg már a 28. héten volt akkora mint egy újszülöttnek.Hogy kitől örökölhette?!Nagy lábon él a fiam :D Sírni addig sírt,míg a kanült baszogatták szegényemnek.Ott is mindenki áradozott róla hogy milyen békés,nyugodt baba.De már ott is mondták hogy viszont ha kajás akkor neki van a legnagyobb hangja :lol:

Barba:nekem is mindig bekönnyedzik a szemem mikor megnézem.És ilyenkor megint eszembe jut,hogy én 13 órásan láthattam először,és addig vajon mi lehetett vele,és mit csináltak,és az anyukája nem volt ott :( .... :cry:

KépKép
Kép
csöpplány

Úgy igazán én is csak 12 órásan kaptam meg Samut. (Szülés után csak pár fénykép erejéig kaptuk meg, mert melegíteni vitték.) De onnantól mindig velem volt. :)

Hú, ez a történet nem valami biztató. :( Érdekes, hogy nem tudnak mit mondani rá még másfél évesen sem. Mármint, hogy ennyi idő után még semmi változás. :? A doki nem is foglalkozik vele? Hasonló egy barátnőm kislányánál is volt pár hónapig, de ő csak egyszer kelt fel azt hiszem egy éjjel, és sikítva sírt. Állítólag rosszat álmodott. Pár hónapig ment így, aztán egyszer csak kinőtte. Ez most unokaöcsédről jutott eszembe. (Ő az, nem? Ezt sosem tudom, hogy a férjem tesójának a férje akkor most az én sógorom is?! Vagy nem?) :oops: :lol:
Újabb e-mail cím... felb@szott.Elkezdte

Ezen az asszisztensnős dolgon most még én is felhúztam magam! Mekkora genyó! Annyira nem bírom, amikor más azt hiszi, hogy neki kéne megvigasztalni az én síró gyerekemet! Milyen tapintatlanság már!!! :evil:

Hozzam SamuAput? Nem annyira van kedve hozzá, de ha mondom, hogy a többieknek is jön a párja,... szóval kénytelen lesz. :lol: Az a gáz, hogy anyuék nagyon közel laknak, így ott a kísértés, hogy csak odáig vigyen, ő meg apuval tervezgessen, álmodozzon. (Állandóan tetőtér-beépítés, tetőújítás,... a témájuk. Nagyon egymásra találtak.)
Akik jönnek: Csöpplány, Zsu, Nadi és mi. De még lehet, hogy Csigabyék is tudnak jönni. Nagyon örülnék neki. Meg mindenkinek, szóval aki csak tud, jöjjön! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Márti!
Köszi az infót.
Csak néha fáj a hasa,gondoltam olyankor kipróbálnám.Vagy azért fölösleges venni..... :roll:

Dóri!
aranyos a kisfiad. :)

Én is hoztam képet(nem tudok a portálra feltölteni :oops: )
Kép

KépKép
Kép
mucus75

Aranyosak vagytok a képen! A gmailre nem feltölteni szoktunk, hanem saját e-mail címről küldünk levelet, amihez csatoljuk a képeket. Vagy úgy próbáltad? :roll:

Na, küldtem "néhány" videólinket. :) Már alhatnék egy ideje... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Aztamindenit, itt aztán van pörgés, majdnem 1 órát tartott visszaolvasnom, pedig reggel voltam...

Törpi
Hastánc vagányul hangzik, barátnőm is csinálta egy darabig, meglepődtem, mikor mesélte, mennyire átmozgat. Én nem merek ezzel próbálkozni - botfül mellé botláb és zéró ütemérzék párosul :roll: :wink: . Névadós képek jók, nagyon csinik voltatok :).
Zsu
Gabi nagyon cuki a képeken. Az első a kedvencem, Nórinál is imádom, amilyen fejet tud így vágni, annyira vicces.
Csöpplány
Balu aztán gondosan kent mindenhova a kajcsiból :lol: :lol: - tényleg élmény lehet ebből kimosni a drágát. Az a frizkó meg nagyon vagány 8) :lol: . Videót megnéztem, de sajna a gépünkkel van valami, nincs hang a videókhoz, így hang nélkül tudtam csak. Így is sírtam, mikor szegény rázendített :( - amúgy nagyon aranyos volt már itt is, és tök jó, hogy legalább így meg tudtad nézni.
Hibernia
Az a görbítés már megint mindent visz 8) . Te videódat is megnéztem, hang nélkül, de így is kacagtam rajta, hozzáképzeltem a hangot Nóri kacagása alapján :lol: . A többi videóra viszont azt mondta, hogy le lett szedve.
Zsu
Nem tudom, hogy a tejci visszajön-e, reménykedem, a másik mellemnél a gyulladás után kb. 3-4 héttel lett valamivel több tej, de közel sem annyi, mint előtte. Meglátjuk, bizakodok, hogy ne kelljen pótolni. Bábozás - pont a héten mondtam Apának, hogy kéne venni 1-2 bábot, mert Nóri is imádja, ha a plüssökkel bohóckodok neki. Erre azt mondta Apa, hogy inkább csináljunk - így, királyi többesben, ami annyit jelent, varrjam meg. Félek, ha ezen múlik, oviban fog először bábot látni a lányunk :lol:. Majd még győzködöm Apát.
Bdori
Gratula a 3 hós fordulóhoz - majd mesélj, hozott-e változást nálatok bármiben. Matyi nagyon aranyos a képeken. Galamb irtózás - én nem röhöglek ki, mindenkinek lehet ilyenje.
Csigaby
Ez a védőnő nagyon érthet ahhoz, amit csinál - túlfoglalkoztatva, pffffffffff, hihetetlen, az ilyen minek vállal ilyen szakmát de tényleg???
Barba
Legjobb barátnőm képzett madarász :D . Köszi a tescós infót, mi is benézünk akkor, szinte semmi 68-as cuccunk nincs még. Nálunk nincs cicifogás, a dögönyözést is meg szoktam vétózni, mert Nóri visszafele dögönyöz, a szájától kiindulva, és rendszeresen megszünteti a vákumot, amitől lecuppan a ciciről, pedig nem is akar, és ha nem vagyok résen, visszacuppantja magát, na attól bepisilek a fájdalomtól :? :roll:.
Mucus
Kép jó,szépek vagytok együtt :). Szélcső - attól függ, miért fáj a hasa, ha azért,mert nem tud rotyizni vagy pukizni, akkor hasznos lehet, de ha csak szimplán attól, hogy dolgozik a pocija, akkor nincs értelme.

Séta - fixen csak esti séta van nálunk, az kb. 1-1,5 óra, ezen felül ad-hoc, időjárástól függ. De mi bármikor kiülünk a kertbe - és gyakran meg is tesszük :wink: .
Babakocsi - inkább a beváltra szavaznék, bár dögnehéz, de itt nem nagyon kell cipekedni vele, csak amíg a teraszról levarázsolom, onnantól meg igazán jó a verda, könnyű irányítani, fél kézzel is elbánok vele, nem úgy az utasával néha :wink:.
kovmarti

Ma megint átfordult Nóri az ágyában, délelőtti alvásából megébredt, visszaaltattam, erre 10 perc múlva nyöszörgött, Apa bemegy, és háton találta :) . Persze azóta sem csinálta, de véletlenből ez már a második.

Amúgy annyira cuki, újabban reggel 8 körül kel (régebben 9-ig húzta a lóbőrt), de nem kér enni csak 9 körül, és amióta szeret hason lenni, azóta csak szól 8 körül, hogy húzzam már fel a redőnyt neki, aztán még vagy 20 percet elkacarászik a rácsvédőnek, meg ha bemegyünk, akkor nekünk is. Persze alig bírjuk ki, hogy ne lebzseljünk körülötte ilyenkor, annyira aranyos. Meg közben beszélget a rácsvédőn lévő csacsikkal.

ErcsiKati
Örülök, hogy túlvagytok rajta, Kendra akkor nagyon jól viselte, ügyes kislány! És ő is milyen szépen növöget :).

Mayday
Még egyszer kitartást, nem lehet könnyű, sajnálom :(.

Megyek hunyni, hulla vagyok a takarítástól, holnap megint egész nap takarítok meg sütök, ki kéne pihenni magam valamennyire...
kovmarti

Kovmarti, egy kis vidámságot varázsoltál az éjszakámba... :) A botláb, a bábok és a babakocsi utasa... :D :D :D Nektek milyen kocsitok is van?
A barátnőd most is foglalkozik madarászással? Madártani Egyesületi tag? Ha igen, melyik csoport? Én pilisi csoportban voltam/vagyok, de hmmm... Na, ez hosszú, és nem is idevágó téma. :)
Szívás, ami a gépetekkel van. Épp most küldtem a jó kis videóinkat. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Samu is pont ma fordult át megint (masszázs után), de nagyon véletlen volt. Még sírt is a meglepetéstől. :)
Nem akarsz vasárnap velünk pihenni az alléban? :D
Na, jó éjt, én is megyek!

KépKép

KépKép
barbazso

Még annyit a videókhoz, hogy nem vagyok beszédhibás, mégis a videókon úgy hangzik. :? Ez irtó gázos! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso!
Annyira Kínai Nekem az a portál. :oops: Nem vagyok egy számítógép zseni.Nem email-en keresztül próbáltam... :roll: :?

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Mucus:szépek vagytok a képen!Milyen kis édes Koli :)

Barba:tök jók a videók! :D Nagyon aranyos Samu,és milyen nagynak tűnik már :shock: Mintha nem is 3 hós lenne.Egyébként nem hallatszol beszédhibásnak, meg egyébként torzít is a telefon,meg a kamera is.Nálunk meg a Balu átfordul videón van a lepedőn egy nagy folt...Tök csikin néz ki,de az csak Balu nyáladzása miatt van :D Kis nyálgép :D Legalább itt látszik mennyire nyáladzik :D Ilyen tócsákat hagy mindenhol :D

Marti:én is néztem a képeket,Nóri nagyon helyes vigyori baba! :D És már így fogja a cumisüveget????? :shock: Mondjuk Balu ma csinálta hogy megfogta az üveget(persze én tartottam,ő csak fogta),és azzal szórakozott hogy ki-be huzigatta a szájába,és közben nézte a kezét hogy mit csinál.Szerintem lassan tényleg felfedezi hogy mije van :D

Balu általában fél 6kor kel enni,aztán még visszaalszik és 9-10 között kel.De van hogy hajnalba nem akar visszaaludni,ilyenkor visszateszem a kiságyba,de a hátára és nézelődik majd elalszik.Ez a mai nem tudom mi volt,én is meglepődtem.Negyed 10- majdnem fél 8ig :shock: Bár,meg tudnám szokni :D

Jajj eszembe jutott még valami...

Kedvenc kérdések:

Van tejed?
Szopizik a baba?
Miért nem kérek anyatejet?
Már hozzátáplálsz?
Jó baba?
Alszik rendesen?
Hisztis baba?
Sokat sír?
Sikerült már fogyni?

Terhesség alatt:
Mennyit híztál?
Minek ilyen korán megvenni a dolgokat?
Minek ennyi vizsgálat?

Most ennyi jutott eszembe..De van még pár fárasztó kérdés....

KépKép
Kép
csöpplány

Halihó!

Gabi csak 1x kelt fel ma este... nálunk is amúgy kb 1,5 hónapja már végigaludta az éjszakákat erre 1 hete felkel..de csak enni. Igaz tegnap nehezen aludt vissza..én betudom a 3 hós fejlődési ugrásnak..+ az idő+ mocoroghatnak a fogak vagy fene se tudja

Pelus: 2. patentnál vagyunk, és csak 1 betétet használok bele, hogy ne legyen túl nagy a pakk, így 2 órát bírja a pelus mert annyit pisil Gabi hogy átázik...szeretném már a + piskótabetétet beletenni..ha holnap úgy is lehül az idő lehet kipróbálom... te hány betétet használsz hozzá? Éjszakára is azt teszitek fel? Mi még akkor eldobhatót. Ja és nem használok semmit a kakihoz, kiöblítem, este mosás a nap meg gyönyörűen kiszedi ha foltos marad..de hogy jön az ősz majd jön a mosószappan.....

Mucus nagyon szépek vagytok!

Ercsikati..de jó, hogy túl vagytok rajta. Remélem segített! Szurira akkor mikor mentek?

Kovmárti..én ujjbábokat akarok beszerezni de hogy hol? Lehet tescoban megnézem....

Babakocsi: nekem nagyon bevállt bár egy kézzel már macera, de amúgy nagyon szupi alapjában véve könnyűnek is lehet mondani és jól kezelhető.

Hibernia, tök jó a kenguru, nem próbáljátok ki az ülős pozíciót? Gabi abban van, arcal kifele és nagyon élvezi és a fejét is tartja valamennyire+ a súly szerintem jobban oszlik úgy el, lehet nem fájna úgy a vállad/hátad tőle.

Talra nálam jön az uram is..ő a sofőr meg megnézi a sony boltot :lol: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hali,

Nálunk is beindult a fogzás! :? Nyűgősség, nyáladzás után megjelentek fehér "foltok" az ínyen. Cici kiköpése, sírás a fájdalomtól és az éhségtől. :( Készen vagyunk teljesen.....

Most jól olvasom, hogy valamilyen tali lesz??!!! :shock:

KépKép
charlott

zsu, csak gyors reakció, az ikeaban vannak klassz ujjbábok... :)

hibernia

Azonnal visszaolvasok, de előbb megosztok veletek egy örömhírt... :) Még nincs ebédidő, és én már ruhában vagyok, beágyaztam, reggeliztem, fésülködtem, fogat mostam, babáztam, lejárt egy adag mosás,... Húúú, még leírni is sok. :D :D :D
Na, de mostanra Samu elkezdte az ejj-ejj-t. Elringatom, aztán teregetek, és jövök vissza. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Köszi Hibernia, ezek nagyon jók!

Megnéztem a Samu videókat, nagyon cuki, meg milyen nagy Sami hihetetlen :D

Charlott igen, aug 29 10 óra alle a kajáldás részen. El tudsz jönni??

Csöpplány ez a védőnös sztori tényleg brutál!

Apa végre letöltötte a képeket majd küldöm g-mailre.

Mucus a g-mail meg annyi, hoy elküldöd a normális e-mailedről amit akarsz a mi e-mailcímünkre. Elküldöm priviben

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Na, nehezen aludt el Samu. Még szerencse, hogy a kertben mindig van valahol árnyék. Mennyi végtelen jelet leírtam már a babakocsival a rázkódós fűben...!!! :D Persze mire elalszik, már szinte jön a következő kajaidő, én meg érzem, hogy bizsereg a cicim... :( Talán ma nem húzza 5 órát a két evés között, mint tegnap. :? Nem tudom, mi volt vele.

Köszi lányok a dicséreteket! Tényleg idősebbnek néz ki?! A kis koravén! :) Amúgy tényleg nem olyan kis kacagós, mint a többiek. Remélem, nem lesz túl komoly gyerek! Néha aggódom, mert már most úgy el tud merengeni, mintha valami nagyon bonyolult dolgon gondolkozna. Ilyenkor ha egy tüsszentés vagy nevetés megzavarja, tökre megijed. Rögtön görbül a száj, és jön a sírás. :) Mi a túrón járhat az esze?!?

Csöpplány, én észre sem vettem a foltot a lepedőn. Hmmm... Na, nem is mondok semmit. :D Apa szabadnapos volt? :lol:

Zsu, én ma átpattentoltam a harmadikba, mert folyton átázott, és lehet, hogy én is bevetem a kisebb betéteket is, bár azokat melltartóbetétnek használtam eddig. :D A cicibajom miatt félek a papírbetéttől. Kiakadnék, ha újra előjönne az a baci. Éjszakára Pampers 3-as. Még mindig a kukacos a kedvencem. Tényleg! Nem maradt valakinek a 2-esből kukacos mintájú? El akartam tenni egyet Samunak emlékbe, és nem elfelejtettem?! :cry:

KépKép

KépKép
barbazso

Charlott, tudod, az a tali, amit már júniusban elkezdtünk szervezni. Végre eljött a nagy nap! Ugye jöttök?

KépKép

KépKép
barbazso

KépKép

KépKép
barbazso

barba nekünk lehet, maradt, de otthon van. :?

mi is pampers-t használunk, 3-ast, de pont ma filóztam, hogy kéne váltani, mert iszonyúan nyomja a combját... :? vagy én bénázok el vmit?? nagyon piros neki és látszik, hogy nyomta a gumi, bele van mélyedve... mondjuk elvileg 9 kg-ig jó, ő meg csak 6,5... nem értem.

a videók tök jók, kedvencem az apás magyarázós. :lol: :lol: amúgy mondom, Peti is nagyon félős, ma reggel letettem a mérlegre, még nevetett, aztán egyszer csak görbítés és sírás. fogalmam sincs, mit jutott eszébe, mert mondtam, hogy jajj hát ne sírj, mi a baj és addigra abbahagyta. :shock:

hibernia

Tök jó játékok vannak az ikeában, amiket eddig még nem is láttam! Anyagból gyümölcsök, zöldségek, sütik, reggeli, kutyakaja, macskakaja,... Nagyon bírom az ilyeneket.

KépKép

KépKép
barbazso

Apa világnyelven beszél Samuhoz... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok lányok !

Én is régen voltam már fent. Bocsi érte.

Mi is augusztus 24-én voltunk 3 hónaposak. Nálunk Szinti baba már jobban szereti a hozzátáplálási dolgokat, mint a tápszert.
Persze azt is eszi, de nem szívesen. A borsó és a cukkini az nem vált be. A többi jöhet mint a paradicsomos krumpli, sütőtök-alma, őszibarack...stb.
A fogacskája neki is jön alul-felül, sokat nyáladzik. Az esti sírások lecsökkentek heti 1-2 alkalomra, az is csak esti órákban 1 órácska.
A hütőrágókát fogja a kezecskéjében. És az ágya fölött lévő csörgőket is már magától pörgeti és vizsgálgatja.
Hason fekvés sajna még mindig nehézkes, de már 5 perc helyett 8 percig bírja. Kezd rájönni, hogy úgy jobb. :D :D :D :D
Rájöttem, hogy erőteljesen nézi a tévét. Nálatok is ? Persze nem engedem neki, mert a szemének az még nem hiszem , hogy jót tenne. Volt már egyszer maikor a cumit is magától visszatette a szájába, csodálkoztam is. :D :D :D :D
Nagyon szeret nyújtózkodni, a lábacskáit emelgeti a magasba.
Egyik éjszaka, mikor fel keltem hozzá, hogy megetettem. Etetés közben szinte megsimogatta az arcomat és rám nézett.
Hihetetlen, de csodálatos érzés volt. Rámosolyogtam és vissza mosolygott, utána pedig evett tovább. És simán vissza aludt.
Lányok én sem tudok sajna elmenni a talira, mert most vasárnap lesz a keresztelése a lányomnak. Szombaton pedig jól ki kell takarítanom, mert keresztelés után jön a rokonság vendégségbe.
Előre is jó szórakozást kívánok és remélem lesz még alkalom amikor talizhatok én is veletek. Csak ez most így jött össze.
Puszilok mindenkit.
Keresztelőről csatolok képeket majd.

Üdv.
Cyntia Kép Bory várban séta
cyntia2009

A tévét Samu is nagyon nézi! Ultragáz! Totál rá van tapadva. :D
Az ilyen kis simogatásoktól én is elolvadok. Szopi közben különösen kis bújósak. :)
Kár, hogy nem tudtok jönni! Majd legközelebb!
De jó ez a kép! Te miben hordozol?

Én is feltöltöttem a füredi képeket. Küldöm a linket gmailre! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Borsó, cukkini, paradicsom? Én azt hittem, csak répa, krumpli, őszi, alma, sütőtök meg ilyenek mennek. Totál tájékozatlan vagyok ezen a téren. De amíg csak szopizik, én nem próbálkozom semmivel, ezért sem néztem még utána a dolgoknak.

Hát a szombatért nem irigyellek, de a keresztelő biztos jól fog sikerülni! Nálunk szeptember 26-án lesz.

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, és ezzel kellett volna kezdenem: Tök jó, hogy jöttél! :wink:
Sokan nagyon rég jártak már felénk. Dixus, Anita,... Orsiék még nyaralnak, ugye?

KépKép

KépKép
barbazso

hali

vettem ma két kisüveges kajcsit, mert akciós volt 2 db 1 euróért, de mindjárt kibontom, komolyan. :lol: az egyik almás-banános joghurtszerűség (ez pia), a másik meg banános-kekszes valami (ez gyümis cuccnak számít)... elvileg mind2 mehet 4 hónaptól... de olyanok is voltak, hogy "nagyapa vasárnapi ebédje" és ilyen csirkecomb volt a tetején, jelezve, hogy húsos a kajcsi. ez is 4 hótól... ezt így hogy??? :shock:

ja meg anyutól kaptunk zsiráfos magasságmérőt, tök aranyos, pihepuha, egy szivecske jelzi épp hol állunk... :) :)

na ébred, fél óra hello. komolyan, nem veszünk órát, itt van ő. :lol:

hibernia

A képen anyukám van rajta a picurral. Kenguruban van.

A keresztelőn már túl lennék.
A holnap meg tiszta rohanás lesz. Takarítás után, még el kell mennem bevásárolni + magamat is rendbe tenni.

Úgy, hogy elleszek mint a befőtt.
:D :D :D :D :D

Nem is tudom, hogy mit fogok felvenni. Alkalmi ruhám nincs.
Valószínűleg fekete térdig éri vászon nadrágot, magassarkú köröm cípőt és valami csinos blúzt, vagy felsőt.

Tiszerintetek jó leszek így ?
Vagy mit javasoltok ? Mit vegyek fel ?

Megyek pihenni, a holnapi napra regenerálódni.

:D :D :D :D

Jó éjszakát mindenkinek
cyntia2009

Sziasztok!

Hát nekünk elég sz@r éjszakánk volt.Balu elaludt kb fél 9kor,de fél 4kor kelt,nyöszögött..kapott cumit,akkor visszaaludt,de 4kor arra keltem hogy forgatja a fejét,ami meg kopog a kiságy tömör végén.Hát teljesen elmászott a kiságy másik végébe,pont az egyetlen ágyfal amin nincs rácsvédő...Akkor kajált,majd visszaaludt mellettem és fél 8kor kelt.Elszoktam már a hajnali keléstől :D Aztán meg betettem a kiságyba és nézelődött,én meg visszaaludtam.Nem tudom hogy aludt-e vagy végig fent volt,de 10ig aludtam... :D Néha felriadtam hogy dumál az állatkákkal,de elvolt magának :D 10kor mikor benéztem a kiságyba akkor is dumált az állatoknak aztán mikor észrevett elkezdett vigyorogni :D
Ma is párom nővéréjéknél voltunk.Délután épp hazaértünk az eső előtt.Még jó hogy kocsival mentünk :D
Ja...Balu 1 hete 3 naponta kakilt,azaz idáig kétszer,és mindkétszer diónyi nagyságú gyurmás valami jött neki.Ráadásul tök sokáig nyomja ezt a keveset is,csak vörösödik a feje :D Nem görcsöl meg nem fáj neki,csak nem tud kakilni.Ezért tegnap adtam neki kamillateát,meg ma délelőtt kapott gyümit(alma-őszi kombó),és mire délután a párom nővéréhez értünk jól összekakilta magát :D Végre normál állagú volt,és egy heti adag,úgyhogy még a háta is olyan volt :D Úgyhogy Hibernia,kezdem sejteni mit élhettél át :D Azt viszont nem tudom hogy a kamillatea vagy a kajcsi segített.Mostanság ugye sütőtököt meg zöldségpürét kapott,lehet hogy az fogta meg a hasát.

Charlott:részvétem a fogzás miatt.Igen,lesz tali.Aug 29.-én,10 óra,alle-ban a kajálós résznél.

Apropó tali:nálunk úgy látszik időjárás függő lesz a dolog.Ha nagyon tré idő lesz nem indulunk neki bkv-val.Sory :cry:

Barba:ez aztán a teljesítmény :D Ejjj...hol jár az eszed????!!!! :lol: az tényleg csak nyálfolt :D

Cinti:örülök hogy te is jelentkeztél!Csodaszép és problémamentes keresztelőt nektek!

Barba:én küldtem nemrég egy tábit,ahol szépen felsorolja mikor mit lehet elkezdeni hozzátápinál.Gmailen a hasznos tudnivalóknál van. :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Na...jártam gmailen is!

Zsu:ejj látom éhezteted Gabit :D Megrágja a játszószőnyeg ívét :D Na meg persze cukik a pofavágások :D Nekem Balu nem egy nagy grimaszolós,ő inkább vigyorog :D

Barba:megnéztelek titeket is!Nagyon irigy vagyok :D Biztos nagyon jó lehetett a kirándulás,Samu pedig tényleg hatalmas :shock: Simán nem 3 hónaposnak nézném :D És a pofija is olyan kis férfias :D

Na elteszem magam holnapra...

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Nap végi jelenés, hulla vagyok, ha felmostam volna (ezt a mókát a holnap hajnali szopi utánra tartogatom, visszaalvás helyett...:?) azt mondanám, úgy érzem magam, mint a rongy, amivel felmostam – de így inkább nem mondom :D.

Zsu
Szita és hasonlóan hullafáradt aggyal tegnap elfelejtettem írni, hogy a ti első videótokat is megnéztem ám, nagyon cuki volt már ott is Gabi, bár a keserves sírása még így hang nélkül nagyon meghatott. Megint eszembe jutott az, amin igazából csak szülés után gondolkoztam el sajna, hogy vajon mi a bánatért nem tudják otthagyni anyánál az éppen megszülető babát (feltételezve, hogy minden rendben van mindkettejükkel), miért kell annyira kapkodni a méricskélésekkel, a megfigyelési szakasz alatt talán észrevétlenül megnő a baba??? Szegényeknek van épp elég bajuk a megszületéssel, odateszik őket anya hasára, ahol végre megnyugodhatnának, majd 3 perc után rohannak megmérni őket, tényleg nem értem. A szülés óta már olvastam olyan élménybeszámolót, ahol hagyták a méricskélést a megfigyelés utánra, így az első 2-2,5 órát együtt tölthette az újdonsült család, ez sokkal szimpibb megoldás, ha lesz rá módom, a kistesónál én ezt már szeretném kibulizni. Na, bocsánat a kifakadásért, de ezen fel tudom húzni magam.
Ja, és megnéztem a képeket is, nagyon kis huncut Gabi is :wink:.

Barba
Örülök, hogy jól szórakoztál a hsz-men :). Nyaralós képek nagyon jók, lenni irigy-irigy, mi legkorábban tavasszal megyünk szerintem, Nórival nem egyszerű, a nagyiknál tett félnapos látogatást is végignyűglődte, még szoknia kell a nagyvilágot odakint. Barátnőm madártani egylet tag az tuti, de hogy melyik csoport, lövésem sincs, Kiskunságra tippelnék, ott dolgozik a nemzeti parkban. Babakocsink Giraffe Club-os. Samu-videókat még nem néztem meg, megvárom, hogy Apa megszerelje a gépet és élvezhessem végre a hangot is. Talit kihagyom, 17 fős vendégsereg után egyrészt mi csajok hullák leszünk, Apa meg másnapos :D, ráadásul ott a romeltakarítás is vasárnapra. Legközelebb majd megyek.

Csöpplány
Köszönjük a dicséretet, tényleg sokat vigyorog Nóri is, a kacagással viszont nagyon szűkmarkúan bánik, csak akkor kacag, ha valami új és számára nagyon vicces dolgot mutatunk neki, és az ismétlésre már csak max vigyorog, így mindig új dolgokat kell kitalálnunk, hogy megkacagtassuk. A cumisüvegért már ügyesen nyúl, de még a kezébe kell adni, hogy biztosan fogja, és ha nincs benne túl sok víz, akkor elengedem és megtartja magától. Ha viszont kicsúszott a szájából, akkor nem nagyon talál még vissza a szájába, de gyakorolgat.

Hibernia
Mi is 3-as pamperst használunk, és Nóri combját is nyomja, de ezen mondjuk nem csodálkozom, a 6,5 kilójából sztem a nagyobbik rész a combin van, olyan hurkák vannak rajta, szerintem nem találnék rá olyan pelust, ami hagyná érvényesülni ezeket a hurkákat :D. Apa a minap talált rájuk új jelzőt – szerinte olyanok, mint a szép, méretes cukorrépa :D.

Cyntia
Nóri is bámulná a tvt, de nem hagyom, mindig elfordulok vele, ha észreveszem, engem nagyon zavar és szerintem nem tesz jót nekik. Keresztelő biztos jó lesz, bár gondolom holnap te is hulla leszel.

Nóri ma megint átfordult hasról hátra ébredés után, de most sem ismételte, úgy látszik, ebből a mutatványból napi 1 az adagja.
Ezeket az ikeás játékokat nem értem, eddig bármikor mentem ikeába, sosem láttam ilyen jó játékokat, ezeket mégis hol tartják? Már a babaosztályon belül, mert azt azért meg szoktam találni :).

Mára ennyi, holnap is max. este tudok jönni, de lehet, hogy csak vasárnap lesz belőle.
kovmarti

Jó reggelt!

Nem tudom mi van Baluval,de megint kelt korán,most 3/4 5kor.Tudom-tudom,ez még mindig jónak számít a 10 órai elalvástól számítva,de már úgy megszoktam hogy fél 6 után kel :D Remélem hogy csak az időjárás zavarja meg szegényemet.Itt fos az idő,esik az eső.Ha holnap is ilyen lesz,akkor tuti nem indulunk neki :(

Marti:ezen én is filóztam...éppen hogy túlvagy a szülésen,megkapod fél percre a gyereket aztán elviszik,és ki tudja mikor kapod meg.Én már azzal is meglennék elégedve kövi szülésnél ha rögtön láthatnám :D Még ha csak fél percre is :D
Kacagást Balu se viszi túlzásba.Sőt,azóta talán egyszer csinálta.Inkább sikongat :D
Sok sikert a vendégsereghez!

KépKép
Kép
csöpplány

Hali,

Csöpplány: boldog születésnapot! :lol: Piszkosul fiatal vagy!!! Hogyan ünnepeltek? Sajnálom, hogy Balu erre a hidegre, sötétre nem aludt el.

Zsu, Barbazso, Csöpplány: köszi a tali infót. Ezek szerint lemaradtam a jelentkezésénél. :oops: Sajnos nem tudok menni, mert a rég nem látott barinőm látogat meg vasárnap!
Jó szórakozást kívánok! De majd meséljetek, fotózzatok! :wink:

Cicusomról kaptam hírt, hogy egyik ismerősöm megsajnálta szegény macsekot és örökbefogadta. Elment oda, ahová kedden vittük és úgy ahogy volt hazavitte. Nagy kő esett le a szívemről. :lol:

Most nagy takarítás indul nálunk! :x :evil: :)

KépKép
charlott

Csöpplány,Boldog Szülinapot!!! :D :D Tényleg milyen kis fiatal vagy.Én ennyi idősen még vadul tomboltam,Te meg már Anya vagy!!!

Tali miatt irigy-irigy.Sok képet tessék ám holnap csinálni!!!

Fiam ma extra nyügi,bár megértem,nekem is fáj a fejem reggel óta,és olyan kis levert vagyok. :?

Tegnap Bubu életeben először nevetett!!!De olyan igazit!!!Úgy örültem,mint állat.Ma viszont csak sír és kínlódik.Szegény.

Kicsit ledőlök,hátha jobb lesz...

Kép

KépKép
mayday

Először is Csöpplány nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked :D

A találkozóra sajna nem tudunk menni :( Apósom szülinapi bulit tart és a párom fogja hazafuvarozgatni az ittas vendégeket :?
Nem akarom 2-3 óra alvás után felkelteni, mert a heti egy szabadnapján jó lenne, ha ki tudná magát aludni.
De a következőt semmiképpen nem hagynánk ki!

Kati - örülök, hogy jól viseltétek a szemészetet. Engem be se engedtek a szemvizsgálatra, csak a gyereket vitték be, de 2 ajtón át is hallottam az ordítását. Utána meg láttam a csipesz lenyomatait, amivel kifeszítették a szemét :shock: Jobb is, hogy nem láttam.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Tegnap elég húzós napunk volt. Szegényt hajnalba keltettük, mentünk Fejlődésneurológiára. Mindent rendben találtak, többet nem is kell mennünk. :shock:
Szegény éjjel aludt 7 órát, egész délelőtt semmit, délre mentünk a Dévényre, ahol viszont olyan "hisztit" levágott, mint sohasem. Még nem láttam ennyire kiakadtnak. Az utóbbi kezeléseket már tűrhetően viselte, az elején most sem sírt, aztán egyszer csak rákezdett és egész belovalta magát. Ordított, folytak a könnyei, nem kapott levegőt stb., de úgy, hogy a végén a nő hozzá sem ért, ő meg csak spanolta magát. Alig bírtuk megnyugtatni. Ezt eljátszotta kétszer, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy olyan részeket kezel, amik már majdnem helyrejöttek, így nem fáj neki. Erre becsukta a szemét, szívta a cumiját rendületlenül és úgy csinált, mintha ott se lenne. Érdekes volt. Egész délután nyöszörgött, olyan fáradt volt, hogy nem tudott elaludni.

Most viszont sokat aludt, így legalább tudok egy kicsit készülni az esti partyra, de sosem érem utol magam...
:( :oops:

A keresztelőhöz sok sikert, majd fényképeket várunk róla :-)

Megnéztem a videókat, nem mondanám egyesével, de minden srác tündéri és nagyon ügyes.

Nóri meg nem semmi, hogy már miket tud, kicsit irigy is vagyok :D

Nekem Anna nagyon sokat nevet, de még sosem kacagott...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Igen, csöpplány, boldog szülinapot, tényleg nagyon fiatal vagy. :shock: :shock: Úristen, hol voltam én ennyi idősen... És mi minden volt azóta! :D
sajnálom a korai keléseket DE Balu legalább visszaalszik. :) én azért rühelltem, ha 3kor kelt, mert akkor nála kezdődött a nap. :( 3-4-ig evett, aztán sírt 5-ig és újra evett... fúúúúú, de jó, hogy ezen jó ideje túl vagyunk... (koppkopp)

cyntia majd kérjük a fotókat. szerintem jó ez a szett, de asszem már késő... :)

kovmarti, nálunk is combban erős a gyermek, pont tegnap néztem, a karja olyan kis satnya ahhoz képest, hogy a lábai ilyen tök erősek... gondolom többet használja...

ja, Peti megtanult két kézzel fogni a héten, haláli, így becélozza a csörgő elefántot, megragadja és a szájába tömi (mi más?)... tök aranyos. viszont tegnap képzeljétek tök gáz volt, ettem két banánt és akkora sírást csapott mint már rég... iszonyú volt, abba se akarta hagyni szegény... úgyhogy a banános üveges kajcsikat tényleg eltesszük még egy jóóóó ideig... :(

charlott, örülök, hogy jó helyen a macskacicó. :lol:

"szülés utáni megkapás": nálunk először méricskéltek, aztán bebugyolálták és úgy adták oda, tették rám, pontosabban. még ment az összevarrás, szegénnyel nem tudtam mit kezdeni, azt már akkor láttam, hogy óriási a szempillája és nagyon szép fiú, de kb ennyi... nagyon kutatva figyelt, ha így visszagondolok, tök durva... :) próbálta felfogni mi van... szegénykém... aztán elvitték és mire visszakerültem a kórterembe, már ott várt a kis tologatható ágyban... akkor még aludt. :lol: én meg csak néztem ugye, mert moccanni nem tudtam meg puccos is voltam meg fáradt. biztos furi, de nekem ez így jó volt... úgy értem, úgysem tudtam volna mit kezdeni vele, ha tovább tartják rajtam... néztem, néztem, de meg sem bírtam fogni, mert az infúziókkal teli voltam...
amúgy csaszisok, nálatok kivétel után rögtön rátok tették a babát? mosdatás nélkül? vagy hogy?

mayday a nevetéshez gratula! :) de cheer up, remélem Bubu is jobban érzi magát már meg te is. :)

csigaby, sajnálom a nagy sírást. :( szegényke... :( :( hogy kilehetett... :(

ja azt akartam kérdezni, szemészetre mikor kell vinni a babákat? ez kötelező vizsgálat? csak azért, mert mindketten szemcsisek vagyunk, elég erősen és szeretném tudni, mi a pálya.

olyan szar kedvem van nekem is... :? megjött a férjem, de jól be is rágtam rá, épp letettem Petit, nekiálltam palacsintát sütni, 2-3 volt kész, mikor megjött és az első kérdése az volt, hogy töltelék nincs? basszus. mikor reggel óta pattogtam, mint a hülyegyerek, hogy összekeverjem a palit, arcot tudjak mosni, etetni tudjak, reggelizni tudjak, kicsit összepakoljak és akkor azt kérdezi, miért nincs töltelék. most alszik, mert a repcsin persze nem tudott... :roll: de ez milyen már? :? tök felhúztam magam. meg hogy nem veszi észre, hogy egyszerre húsz dolgot csinálok mindig, mióta itt van Peti, hogy minden úgy legyen, mint régen, hogy mindig el legyen mosogatva, mindig legyen tiszta ruhája, mindig teli legyen a hűtő, hetente egyszer fel legyen porszívózva stb stb. utálom, hogy ezek olyan tök természetes dolgok. mert a zokni csak úgy terem, összehajtva a szekrényben. eh...

hibernia

Hibernia - tökre megértelek. Én is egyszer megkaptam, h a mi a f@szt csinálok egész nap ha még kaját sem főztem. Akkor jól kiborítottam magam, de azóta is ritkán van kaja, elmosogatva stb. Ha választanom kell, hogy a gyerek vagy ilyenek, akkor a gyerek. A többi nem érdekel. Ezért szoktak rá anyósomék pár órát vigyázni, mert ilyenkor próbálok mindent behozni (sikertelenül).
De tegnap "megdicsért", azt mondta leszarja, hogy nincs kaja stb., mert látja, hogy a gyerek nagyon ott van minden téren és látja, hogy sokat foglalkozom vele :D :oops:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Mi eddig az őszit, almát és sütőtököt próbáltuk. A sütőtök jött be neki legjobban :-)

Szemészetet nem tudom, mert nekünk a koraszülöttség miatt kellett állandóan nézni. Legközelebb már csak 1 évesen kell mennünk, de 2 hónapig hetente nézték neki.

Császár - nálam ugye elrohantak vele, én még csak nem is láttam. Az szar volt.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Kész vagyok...Nem elég,hogy gyerekem extra zizi,még be is verte a fejét az ágy végébe,ahogy próbált(gondolom én) forogni.Olyat koppant,hogy hú.Most meg be vagyok sz@rva,hogy nem lett-e valami baja. :roll:

Hibernia,pasik...Nekik mindig minden nehezebb és fárasztóbb,mint nekünk.Reggel apa is benyögi,hogy miért nem készítettem be a kávét..Jó,nem egy nagy dolog,de akkor is.Meg valamelyik nap hajnalban Bubu üvöltött,apa csinálta a tápit (mert cici akkor sem kellet neki) én meg ringattam Bubut.Apa ránéz a csöpögtetőre és beszól,hogy koszos,ki kell dobni. :? Másnap lepucoltam és csodák csodájára mégsem kellet kidobni...Igaz,én nem vettem észre.Örülök,ha el tudok mosogatni napközben,nem este 10kor kell még nekiállnom.De,majd még azt figyelgetem,hogy koszos az a rohadt csöpögtető.Ááááá...Mindegy.

Csigaby,szegény Anna. :(

Kép

KépKép
mayday

Csigaby,én a múlt héten úgy tudtam csak felsöpörni,felmosni,kiporszívózni,hogy apum jött át 1 órát vigyázni Bubura.Azért gáz,hogy vannak,akik ilyenkor pihenni,vacsorázni,kikapcsolódni mennek.Mi meg próbáljuk utolérni magunkat... :roll:

Amúgy apának még van egy hete a melóból.Tehát nem a jövő,hanem az utána levő hétre én kapcsolódok ki egy picit.KIMOZDULOK ESTE!!!!!!!!!!!!!Ohh,je,el sem hiszem.Bnőmmel és tesómmal elindulunk az éccakába (na nem berúgni,legalábbis én),beülünk a kedvenc helyünkre,dumálgatunk,partyzgatunk. :D :D :D :D

Megint bőg,ilyen nincs.

Kép

KépKép
mayday

HAli!

Gyorsban. Csöpplány, boldog-boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!
Hány éves is vayg hogy ilyen fiatal vagy..megnézem...húú tényleg de fiatal vagy, de jó..na jó persze én sem panaszkodom... :D

Jajj csajok bocsi, párom unokatesójának picassa albumát bejelöltem kedvencnek de nem vettem észre, hogy benne voltam a g-mailünkben :oops: Ezért jött az mail de töröltem...

Gabi is tökre nyűgös ma :?

Nekem szavam sincs..férjem egy álom ilyen téren, elmosogat ha épp olyan, takarít stb. igaz ált. ilyenkor felb@ssza az agyát ás tök ideg, mert meg kell csinálnia (na nem mintha kérném) de rendmániás..ez van

Csaszi: nekem felmutatták a fejemföléa gyereket elvitték és már pólyában visszahozták az arcomhoz tették kb 1 perc volt aztán a gyerekágyra is megkaptam kb 15 percet aztán másnap láttam

Megyek sírás van

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?