Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Én sem nagyon voltam a hétvégén. Szombaton és vasárnap pihi volt, dvd-t néztünk. Ma meg beugrottam a munkahelyre, összeraktam még egy aktát. Már csak kettő van. :lol:

Viki: sajnálom a sógornődet. Nekem anno azt mondták, láttak már jó nyaki redővel rendelkező babát sérülten születni és látták már az ellenkezőjét is. Bár gondolom ez nem vigasztalna engem sem.

Csipike: remélem jó lesz a köv. eredmény. Én is nagyon félek a cukros vizsgálattól. Most megyek majd csütörtökön. Milyen gyorsan van meg annak az eredménye? Megvettem ma a port a vízbe, hát elég sok. Már a hideg is kiráz tőle. :evil:

Ez a babamasszázs engem is érdekelne. :wink:

Most megyek és egy kicsit rendbe szedem a konyhát, mert elég ku
Nóri és a többi sütögetős kismama: nincs valami répás süti receptetek? Kitaláltam, hogy azt sütök a héten, meg valamelyik nap paprikás krumplit, úgy megkívántam. :roll:

Rohanok mosogatni. :?
Vendég

kismaki - a sógornőmnek van egy nagyon fini répás sütije, ha érdekel, elkérem tőle!

boruska

Sziasztok!!!
Szana!!! Én oltatok! Engem, mint mondtam meggyőztek a múlt héten, sőt a párom is oltatja magát.. Ma tartottam állománygyűlést az állomáson a H1n1-ről és olyan jól sikerült mindent elmondanom az oltásról, hogy összesen öten nem kérik az oltást, a többiek/29-en/igen, sőt mindenki visz a családnak is haza/ők is megkapják ingyen.../ugyhogy sikeres állománygyűlést tartottam, úgy döntöttem..nekem egy barátnőm már két hete beoltatta magát mind a két influenza oltással, semmilyen tünete nem jelentkezett az ég egy adta világon: ő 17hetes terhes. De nagyon szívesen válaszolok mindne kételkedőnek, ha esetleg van valamilyen kérdés az oltással kapcsolatosan..akár priviben is..most egy csomó mindent megtudtam róla..
Na én még most fogok ennyi, mert most értem haza az állomány gyűlésről.. délelőtt voltam a védőnőnél, majd levették a vérem az ismétlő toxoplasma vizsgálathoz, holnap reggel meg megyek a terheléses cukorra...onnan tovább vizsgáztatni, ugyhogy holnap is csak este jövök: aztán meg nem bírok vissza olvasni! :lol: :lol:
Na megyek tele tömöm a pocim, aztán még jövök vissza!

Kép
Kép
ronci

Viki: :cry: Reméljük a további vizsgálatok megcáfolják majd...

Kismaki. Hogyhogy te ilyen hamar mész terhelésesre? Nem csak a betöltött 24. hét után lehet menni? Nekem azt mondta a doki, hogy jövőhéten menjek, mert vasárnap töltöm be a 24. hetet. Ki érti ezt?

Répás recept: Próbáld meg a mindmegette holnapot. Nagyon sok tuti recept van fent. Én ha keresek valamit mindig ott keresem.

Csipike! Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Zarja! Hol vagy már...

bellerreni
Eger

Most jöttem rá, hogy az én vonalzóm 1 nappal el van tévedve... Zuzmoo 26-ra van kiírva és ő 23 hetes és 3 napos, Kismaki 28-ra és ő 23 hetes és 1 napos. Én 27-re tehát nekem 23 hetesnek és 2 naposnak kellene lennem, de mégis 1 nappal kevesebbet számol a vonalzóm... Lehet azon javítani?

bellerreni
Eger

Nah megjöttem.
Zsolti elvitte a telcsimet éjszakára, így éjfél körül – miután átnéztem az összes szóbeli tételt – előkapartam a hifi útmutatóját, és beállítottam reggel az ébresztőt. Aztán már csak azon aggódtam, hogy ne legyen áramszünet.
Reggel eléggé oda voltam, inkább elrohantam itthonról. Először a dokihoz, a doki nem is foglalkozik az influenzával (velem se, csak a papírért szoktam beugrani). Aztán a vizsgára. 9-től 11-ig volt az írásbeli, kis előzetes írásbeli támogatással sikeresen megírtam 5-re. Ebéd helyett görcsöltünk a szóbelire, 2 körül mentem be szóbelizni, naaagyon jó tételt húztam, a vizsgáztató külön megdicsért így ez is 5. Kiemelkedő eredmény! Most már csak a választható tárgy írásbeli szóbeli része van vissza, de azon nem fogok ennyit görcsölni: egyrészt mert rájöttem, hogy nem érte meg, nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását, másrészt jóval kevesebb az anyag és jóval egyszerűbb. Édesek voltatok, hogy így aggódtatok értem. Köszönöm. Most már hepi és béke van.

zarja

Lara: babamasszázs, hát én teljesen elvakult vagyok ilyen téren, így egy rövid összeállítást tettem fel közösre a doksik közé. Bár én elvakultan hiszek a Krisnás valódi tiszta olajban valódi gyógynövényekkel ( ezt onnan tudom, mert az egyik edzőtárs a somogyvámosi Krisna közösség főkertésze, és TUDOM, hogy mit termelnek). Alig várom, hogy advendi vásár legyen, mert akkor kipakolnak Kaposváron, én meg bevásárolok magamnak, Zsoltinak, babónak: levendulás, citromfüves, narancsos gyönyörűségekből.

Most nézem csak, Nóri is ígért neked babamasszázs könyvecskét, hm arra én is ráharapnék ám!

Ja, keresgélek valami nagyon okos könyvecskét: anyunak volt ilyesféle, de hát volt egy gyönyörűséges lánykája, aki kitépdeste belőle a lapokat, így nincs meg teljes egészében. Szal olyan könyvecskét keresek, ami korosztályonként leírja, mikor milyen játék felel meg életkorának. De nem reklámújság, hanem valami okos iránytű. Pl ez a kiskönyv ami anyunak van, ez azt írja, hogy eleinte elég egy kis rongybáb, amit nyalhat, szopogathat, szorongathat stb. De olyan idióta könyvek vannak manapság, nem győzöm kiszűrni belőle a jót.

Anyutól maradt rám két babaápolási könyv, amit néztem, hogy most is árulnak (ok, kicsit bővítve, de ma is szaktekintély mind a kettő) egyik Dr Spock könyvecskéje, a másik pedig Pikler Emmi neveldéje.

Maszk: nem is tudom Erusverus, igazad van, de egyelőre olyan röhejesnek érzem. Bár az egyik kollegám alkalmazta, amikor influenzás volt, hogy meg ne fertőzzön minket, többieket. Édes volt tőle.

Oltás: hm pont erre gondoltam, az emberek 70%-a eddig se oltatta be magát, ha ez a H1N1 nem veszélyesebb, mint a többi, akkor most mi van????

Edit: ne röhögj rajtam, de én csoki helyett répát szoktam majszolni. Tudtad, hogy milyen jó íze van?

zarja

zarja,gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Eszter, hatalmas gratula. Megéri Neked szorítani. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Reni: Nem tudom, miért megyek ilyen hamar. Szülésznő azt mondta, hogy mehetek a 25-26. héten is, de mostanra beszéltük meg, meg az orvos is mondta, hogy a 24. héten. Boruska is volt már pedig ő sem töltötte be a vonalzója szerint. Szerintem is orvosa válogatja. Körszi a mindmegettés ötletet. Megnézem.

Boruska: megköszönném a receptet :wink:

Zarja: gratulálok a kiemelkedő eredéményhez :P + tapsolós emotion
Nagyon tetszik kisfiatok kiságya. Merre vettétek?
Vendég

Eszter!
Ügyes voltál: grat! :D

Vicky!
Sajnálatos, ami a sógornődékkel történt. Ez így nagyon szörnyű. De még egy halovány esély van, hogy az amnio megerősíti őket, hogy nincs baj! Én drukkolok nekik!

Lányok!
Tudom, kérdeztem már, de létezik ma olyan babanapló, amiben normális módon lehet jegyzetelni a babókánk fejlődését? Vagy vegyek egy sima füzetet és írjam abba? :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni már akartam kérdezni, hogy ki az orvosos Egerben? Anno mikor én otthon laktam, meg még utána is a Varga Zsolthoz jártam, de aztán keresni kellett itt egyet a nagy Pesten is.
Vendég

Jól van Eszter!!!! Veled nem tárgyalok para ügyben! Eminens vagy... Ha én ezt tudtam volna... :lol: :lol: :lol: :lol: Én meg itt izgultam. Természetesen gratulálok! Máskor, ha kicsit jobban félsz, 6-ost kapsz? :D

Én is imádom a nyers zöldséget. Karalábé, répa, káposzta. Csak ne lennék lufi utána!!! :roll:

Ronci!

Valóban lenne pár kérdésem:
1. ezt az influt könnyebben el lehet kapni, mint a simát?
2. mitől veszélyesebb, mint a sima?
3. én még sima influenzás sem voltam még soha, nem mindegy, melyiket kapom el?
4. mennyire lehet védekezni ellene a kézmosós történettel?
5. mire van kisebb esély, hogy ha el is kapom, szövődményeim lesznek, vagy az oltás szövődményeinek? (de hülyén fogalmaztam meg)
6. miért kell oltatni, mikor a sima ellen sose kellett, pedig éves szinten több10e ember fertőződik meg?
7. halt már bele EGÉSZSÉGES terhes nő a világon, vagy született-e a magzata károsodva az influenza járvány miatt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.02 17:50-kor.
Vendég

Zarja! Gratulaaa. Na ugye, hogy milyen ügyes is tudsz te lenni... :lol: Megjött az embőc úgyhogy a nyakába ugyrok. Majd holnap jövök.

Szép estét mindenkinek.

bellerreni
Eger

Zarja, GRATULÁLOK!!!!

Mindenkinek köszönöm a drukkot és aggódást!

Sikerült a mérés :D 5,4 lett és ÉN voltam a béna, mert a tesztcsíkot fordítva tettem be (a rossz felére csöppentettem a vért) :oops: :oops: Na mindegy, csak 5 ujjam bánta :D :D

Boruska, ha nem eszel az rosszabb. 2,5-3 óránként kell enni, ezt mondták ma nekem is.

Nóri, nekem a doki néni azt javasolta, hogy a sima influenza ellen oltsam a gyerekeket (eddig soha nem oltottam). Már ki is írta a receptet, csak még nem volt a gyógyszertárban.

A c vitaminnal azért vigyázat, mert a tájékoztatón is az van írva, h nagy mennyiségben a kismamiknak nem ajánlott...

Terhességi depi, szerintem mostantól súrúbben fog jelentkezni, főleg az idő miatt is :roll:

Kép
csipike09

Kismaki.. Varga Zsoltról tudnék mesélni, pont tesómékkal cseszett ki úgyhogy eleve ki volt zárva. Fülöp Viktor az orvosom, nagyon kis fiatalos kis édes pofa doki. Kedvelem. Na most már tényleg megyek

sziasztok

bellerreni
Eger

Vicky, sajnálom a sógórnődet, de az amnió eredménye még lehet jó is...

Kép
csipike09

Zarja! Gratula!!!!!!!!!!!!!
Dr. Spock-kal csak óvatosan...

Csipike, ügyes vagy, látod, megy ez neked!

Beneildi
merre vagy? Nem jössz szerdán cukros löttyöt inni?
ktc

Zarja, gratulálok, ügyi vagy!

Viki, drukkolok a sógornődéknek!

Ronci, engem leginkább az érdekel az új influenza elleni oltással kapcsolatban, hogy a szezonális influenza ellen miért nem szorgalmazták ennyire (most se mindenki, ezt tudjuk), hogy a várandósok is oltassák be magukat, ha ez az új se veszélyesebb, hiszen, ha hinni lehet a híreknek, nem nehezebb túlesni rajta, és nem is haltak bele többen, mint a "régibe"? Tulajdonképpen miért veszélyesebb?

Kép
erusverus

Én Dr. Spock-ot nem olvastam sosem, de anyukám mindig azt mesélte róla (vagyis a könyvről), hogy igaziból nem foglal állást egyik oldalon sem. Egy dologról ír egy bizonyos szemszögből, aztán pár oldallal később egy másik oldalról közelíti meg ugyanazt a témát. Szóval minden anyuka eldöntheti, neki mi a szimpibb. :) Nem tudom, valóban így van-e, de én hiszek az anyukámnak. :D

Nóri!
Nagyon jól összefoglaltad azokat a kérdéseket, amik engem is érdekelnek oltással kapcsolatban. Köszönöm!
Apropó! Valaki meg tudja mondani, mennyibe kerül az oltás? Apa gondolkodik rajta, hogy beoltassa magát, hogy legalább ő ne hozza haza a betegséget.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

Add neki a Tiédet... :lol:
Amúgy maximalizált ára 1.930Ft
Vendég

Nóri!
Ez jó ötlet, de kár, hogy kivitelezhetetlen... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem ugyanaz a háziorvosotok?
Vendég

Egy barátnőm beszélt egy neves virológussal, az ővéleménye kismamát nem oltunk, kisbabát sem, csak felnőtteket és a 2 influ oltás nem megy egyszerre...
Egyébként a sima influ oltóanyagra is ráva írva, hogy akár az új ellen is hatásos.
Egyébként már nem csak nálunk megy a balhé az oltás körül :roll:

Dr Spock, sajátvélemény - használhatatlan

Kép
csipike09

Ktc Köszi a vitamint. Majd elolvasom holnap. A folyékony elég húzós, a rágotabiban meg kevesebb van benne. Még megnézem az adagolást, bírjuk e buxával a 3 gyereket.

Kakti Az én babanaplóm 12 éve ugyanaz a csíkos spirálfüzet. Abban minden fontosabb benne van minden gyerekemről. Betegségek, kezelések stb. Jó ez így egy helyen.

A cukor időpontja nem annyira fontos, mint pl. az AFP-é volt. 1-2 hét eltérés igazán nem számít. Én már voltam szeptember közepén is egyen.

Zarja Gratula. Gondolom, most tök jól érzed magad. Nincs is jobb, mint egy nehéz vizsgán sikeresen túl lenni és lazítani. A Spock könyv egy kicsit régi, de vannak benne használható dolgok. Én pl. a betegségek részét lapoztam sokszor. A nevelési részében meg nem kell egyetérteni. Prikler Emmi nénit anyukám, mint mumust emlegette. Az ő nevelési elveinek "hála" ordított nővérkém baba korában esténként egyedül a kiságyában, míg el nem aludt :( . Engem már csak berántottak maguk közé a nagyágyba :D .
pammut

Nóri!!! Amire tudok válaszolok!
1: ugyanolyan könnyű elkapni, mint a simát, mert ugyanúgy terjed...csak Te most fogékonyabb vagy, mert gyengébb az immunrendszered
2: nem feltétlenül veszélyesebb, csak ez más korosztályt támad és más a veszélyeztettek köre: ez főelg a fiatal felnőtteket és a terheseket támadja, furcsa módon, nem az öreg beteg embereket.. ahogy nekünk elmondták az emberek nagy része simán átvészeli, mint más influenzákat, de lesz vagy 4-5/ az ezerből/ akinek légzési elégtelensége lesz és lélegeztetni kell, meg lesz 1 aki meghal minden tevékenység ellenére
3: de, mindegy melyiket kapod el, csak állítólag a H1N1 a terhesekre fokozottan veszélyes, azért javasolják:angliában több terhes nő került lélegeztető gépre, nagyobb arányban, mint a nem terhesek, ezért ez a nagy óvatoskodás..
4: kézmosás: hááát, kézfogás után jó, meg kilincsek után jó, de egy tüsszentés ellen nem tudom, hogy tudna megvédeni, vagy ha a képedbe köhögnek...
5: az oltásban teljes vírus van, de az teljesen elölt állapotban: a teljesen elölt vírus nem okoz magzati károsodást.. az oltásoknál mellékhatást a szennyező anyagok szoktak okozni, a magyar oltásra azt mondták, hogy nagyon kevés szennyező anyag van benne, és az először megvizsgált 3200emberből: kettőnél alakult ki hőemelkedés, láz egynél sem, max gyengeség 1-2napra, vagy helyi pirosság-fájdalom az oltás helyén..
A betegség: a láz miatt veszélyes illetve az egyébvele járó tünetei miatt: pl. légzési elégtelenség
6: a fentiek összefoglalva
7: hogy halt-e meg konkrétan, fogalmam sincs, csak erre az angliai több terhesre kiterjedő légzési elégtelenségre tért ki a pandémiás bizottság elnöke az előadásában...Bár mintha mondta volna, hogy valamelyik bele is halt, de tényleg nem emlékszem..
igazából nem a terhes nőkre volt kihegyezve az előadása, mert ugyebár eü.dolgozóknak tartott előadást, ráadásul állomásvezetőknek, akik között eleve kevés a nő, a terhes meg pláne kevés! /én egyedül konkrétan :lol: :lol: /
:lol: De mégis folyamatosan megjelent az előadásában, hogy fokozottan figyelni kell ránk
Amit most írtam azt mind egy előadáson hallottam és nem szó szerint idéztem csak ami megragadt bennem../bár figyeltem rendesen/ Szóval ha valaki valamit másképpen tud, lehet, hogy úgy van, de nekünk konkrétan ezt mondták...
Röviden ennyi.. erre voltál kiváncsi, vagy valamelyikről beszéljünk még egy kicsit??? Szívesen bármikor-bármiről! :lol: :lol:
Zuzmoo!!! erősíts meg ha valamit Te is így tudsz!

Kép
Kép
ronci

Manapság divat A suttogó titkai szerint nevelni a gyereket. Hozzám is közelebb áll, mint Spock, akinek öngyilkos lett a gyereke!!!!
De én Balogh-módszer szerint neveltem a gyereket. Alszik, eszik, nevet, beszél, szobatiszta. Szeret minket. Asszem ennél nem is kell több. Na megyek, írok egy könyvet!!! :lol:
Vendég

ktc: Dr. Gasztonyi Zoltán volt az uh-s, hozzá volt időpontjuk.

bellerreni: Terheléses cukor vizsgálaton én a 15. héten voltam, szerintem ez nincs ennyire terhességi korhoz kötve. A margitban is megcsinálták volna hamarabb, mert pcos-es vagyok és ez kockázati tényezőnek számít.

zarja: Megmondtuk hogy ügyes leszel és így is lett. Gratulálok.

kakti: Nekem olyan van, aminél wordben lehet szerkeszteni a már meglévőt. Feltettem az fw-re.

csipike: Gratula a jó cukorhoz. Az elején nekem is bánta a 10 db-os tesztcsík, de rájöttünk hogy kell. Most már könnyebb lesz.

Sógornőmékkel kapcsolatban: még nem biztos hogy amnio lesz belőle, de talán nyugodtabbak lennének ha annak jó lenne az eredménye. Csak ne lenne ez a vetélési kockázat. Megvárjuk mit mond a dokija a vérvételi adatokra, meg hogy milyen lesz a négyes teszt.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki: remélem minden rendben lesz a sógornődékkel!

Zarja:
Kép
zuzmooo

Teljesen egyet értek Roncival, én is ezeket tudtam. Illetve amit már írtam, hogy egy infektológus-gyermekgyógyász szerint elölt vírus nem okozhat magzati károsodás, láz viszont igen és te hiába vészeled át gond nélkül 3-4 napos lázzal az egészet, ha az a babának árt. De senkit nem akarok meggyőzni, az én döntésemben is elsősorban a munkám motivált.
zuzmooo

Sziasztok

Zarja
Gratulálok:)Ügyes voltál:)

Reni
Én holnap megyek terhelésesre, szerdán töltöm be a 24-et.

Csipike
Hurrá:)

oltásos okosok. ma zt hallottam, hogy a gyerkőkről is nyilatkozni kell, hogy beolthatják-e. ez hogy lesz, nem tudja vki véletlenül? aláírom és akkor bedják nekik az intézményben? vagy nekem kell a gyerekorvoshoz menni.
és mint kismama, kihez kell menni? gondolom házidokkerhez.
elég meggyőzőek aitt az írásaitok:):)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ronci, és akkor Téged most már beoltottak?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Judy, Neked szirupivós terhelés lesz?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Viki, remélem a sógornődnek jókat mondanak majd, szorítok neki!

Reni, én most vagyok a 25.hétben és a dokim nekem meg azt mondta, hogy még várjak 2 hetet a terheléses cukorral…furi, de a lényeg, hogy 24 és 28 hét között legyen meg.

Zarja, ez a krisnás olaj felkeltette az érdeklődésem! Mi a neve, hogy kell keresni? Csak az ilyen adventi vásárokban lehet kapni?
Nézegettem a neten, elég sok féle babamasszázsos könyv létezik, esetleg könyvesboltban is érdemes megnézni. Én anno egy A4-es fénymásolt papírt kaptam nem is tudom már honnan és oda voltak lerajzolva a fogások, az alapján csináltam, de így is vagy 15-20 perc volt. Gyereknek meg csak úgy ragyogott a szeme mindig :D

Kakti, babanapló: szerintem nézelődj a könyvesboltokban vagy a hipermarketekben is van többféle! Nekem van 2 fajta is, de hiába írnám, nem tudom, hogy milyen, az van ráírva, hogy babanapló 8) Legutóbb néztem az Auchan-ba, ott 2 féle is volt.

Erusverus, kérdezted, azt az olajat, hogy lehet-e párologtatni. Szerintem lehet, miért ne? Lassan én is elő fogom venni a szettemet, van sokféle illóolaj, meg párologtató. Karikor a fahéjasat szeretem legjobban :)

Ma voltam dokinál, meglestük a bébit, a méretei napra pontosan megfelel annak ami a vonalzómon van. A feje már a helyén van, épp aludt. És állítólag nagyon mutatta a nemét, ezért a doki mindig elrántotta onnan a vizsgálófejet, nehogy lebuktassa. Szóval nem szégyenlős. Olyan szépe látszott a pofija is, nekem nagyon teccett, meg olyan jó kis husis, legalábbis ahogy én meg tudtam állapítani.
lara

Csilla

nem. zsömle+tej kombóval megúszom.
ez a cukros löttyös téma nekem kimaradt az életemből az első kettőnél is.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

csuppancs!!! Holnap nyelem be a dózisomat!!! :lol: Ma szedtem össze, hogy mennyi oltást rendejek még és holnap hozzuk el: az enyémet is.

Kép
Kép
ronci

juti! úgy tervezik, hogy a gyerekeket az iskolaorvos, minket meg a háziorvos olt be...ingyé--- :lol: :lol: engem meg a párom fog beoltani. :lol: ő is ingyé! :lol:

Kép
Kép
ronci

Juti, akkor nem tudod mit hagysz ki :D :D olyan, mintha a mézeskalácshoz készített cukormázat innád meg :shock: :wink:

Kép
csipike09

Judy, nekem is csak zsömi meg tej lesz. És szintén holnap. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Erusverus: Ezt találtam az olajokról:
# A terhesség kilenc hónapja alatt kerülendõ illóolajok (vérzésmegindító tulajdonságuk miatt):
ánizs, bazsalikom, boróka, borsmenta, ciprus, fahéj, izsóp, kakukkfû, kámfor, majoranna, mirha, borsfû, rozmaring, szegfûszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya
Használható:
# émelygés, hányinger ellen: levendula, kamilla
# frissítõ, hangulatjavító: citrom, bergamott, jázmin, rózsa, szantál, rózsafa
# hátfájás, derékfájás ellen (masszázsolajhoz keverve): kamilla, geránium, levendula
# terhességi csíkok ellen: mandarin, narancsvirág
Masszázsolaj-keverék: 70 ml jojobaolaj, 30 ml búzacsíraolaj, 1 ml levendula, 1 ml citromolaj

És itt írnak még sok mindent:
http://www.babafalva.hu/hp/aromaterapia-terhesseg-alatt/
zuzmooo

Zarja: Gratula! Éljenek az okos, felkészült kismamák :lol:

Vicky: nekem a dokim anno azt mondta, az ő praxisában még soha senkinek nem lett vetélése az amniotól, ennek ellenére én is nemet mondtam rá, mert magasnak találam az 1%-ot. A kombim 1:600 körül volt, az AFP-m az alsó értéken, az integráltam viszont 1:2000 körül lett . (Ha jól emlékszem. Igazad van Boruska, ez már olyan réginek tűnik..)

Én még nem voltam cukros vizsgálaton, de szerdán megyek dokihoz, gondolom ad beutalót. Ez már a 26. hét, itt lenne az ideje. Toxoplazmát is nézünk újra. Meg az endokrinológushoz is mennem kell a héten, szitát csinálnak a vénámból ezek :)

Influenza. Értem én, hogy a babának nem jó a magas láz, meg hogy magzati károsodást okoz. De a mi babáink nem elég "nagyok" már ahhoz, hogy ne károsodjanak? A babanet hírleveléből nekem az tűnt ki, hogy gyakorlatilag minden létfontosságú szerve már megvan a picinek, innentől a rohamos növekedés a cél.

Szombat-vasárnap jöttök babaexpora? Mi apával kinézünk.

Ma jól meggyötörtek kismama tornán, holnapra itt az izomláz. Bírom a csajt, aki tartja, nagyon. Ma a térden vajúdást gyakoroltuk, ha lesz választási lehetőségem, nem ez lesz a választott póz :roll:

Kép
juci-77

Csajok!

Megjött a jogosultság a nagykeres árakhoz a játékboltban. Sajnos nem az igazi, mert alig valahány terméknek van csak nagyker ára. Mondjuk pont a Barbie-knak igen. A 6.990Ft-os ára 5.370Ft
Meg néhány Fisher Price cuccnak. Én veszek pl forgót náluk.
Átküldöm a felhasználó nevet és a jelszót emailben. Viszont egy dolgot kérek, ne rendeljen senki magától, mert a Laci cégének az adatai vannak leadva. Nehogy gond legyen belőle. Szóval ha valakinek kell valami, szóljon, elhozom Vácról személyes átvétellel, aztán valahol összefutunk! OK? 8)
Vendég

JUCI!

VAN NÉMI RESTANCIÁD ESKÜVŐI FOTÓKKAL KAPCSOLATBAN!!!!! :D
Vendég

Nóri, ez nagyon rendes Tőled. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vicky!
Mondd a fw elérhetőségét! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Küldtem privit.
vicky79
Budapest III. kerület

Kisgyrekes anyukák: szerintetek a 3 évesek már felismerik a Mikulásnak öltözött ismerőst? Tavaly a férjem öltözött be és nem ismerték meg az unokahugaim, pedig viszonylag gyakran találkozunk és imádják Szabit. Az is igaz, hogy eléggé meg voltak szeppenve és nem mentek túl közel hozzá. Nagyon jó lenne idén is eljátszani, de attól félünk elrontjuk az egészet, ha megismerik.
zuzmooo

Vicky!
Sérült a fájl. Vagy nem tudom, de nem lehet megnyitni... :?
Feltennéd újra?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Megjottem en is. Hat, eleg hosszu hetvegem volt. A szerdai gorcsok csutortok estere elkezdtek fajdalmasak lenni, ugyhogy a dokim azzonnal bezavart a kohazba. Az ugyeletes doki megallapitotta,hogy meg van rovidulve a mehnyak, es egy ujjbegynyire nyitva a mehszaj. Termeszetesen beutaltak, az elso szuri, amit kaptam az tudoerlelo volt. Aztan jott ket infuzio, fejenkent 16 oras/ fel liter, az pedig, hogy megallitsa a mehosszehuzodasokat. Nyugtatoval egyutt kaptam, mert kulonben heves szivdobogast okoz, de ennek ellenere a 4 bent toltott ejszakabol egyetlen egyen sem tudtam aludni sem en, sem baboca. A noverek mar ugy adtak reggel 6-kor at a valtast, hogy ejnye-bejnye, en mar megint nem aludtam ejszaka. Aztan szombat reggel kivettek belolem a kutyuket, attertunk gyogyszerre. Ma reggel megnezte doki uh-n babocat, minden rendben, o azota is nott, hogy bent voltunk, habar en fogytam 2 kg-t. Ugyhogy ma hazaengedett, viszont a kovetkezo 3 honapot vizszintesben kell toltenem, amit egyelore nehezen emesztgetek, de babocaert mindent. Nagyon megijedtunk, foleg, mivel a doki eloszor azt mondta, hogy nyitva a mehszaj es barmikor elfolyhat a magzatvizem. Aztan neztem meg a korlapon, hogy csak ujjbegynyire van nyitva, ami azert nem ugyanaz. De valami jo is kisult az egeszbol: mivel attol tartottunk, hogy rovidesen talalkozunk babocaval, igy eldontottuk a nevet: Abel-Csanad.
Mivel 4 napja nem aludtam, most csak ennyir futja, majd holnap igyekszem visszaolvasni es reagalni.
geri79

Geri, örülök hogy a körülményekhez képest jól vagy, bár sajnálom hogy jó volt a megérzésem hogy hiányoltalak.
Gratula a névhez és akkor mostantól pihi szigorúan! Olvasgass sokat, meg írj nekünk néha. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?