Nóri!!! Amire tudok válaszolok!
1: ugyanolyan könnyű elkapni, mint a simát, mert ugyanúgy terjed...csak Te most fogékonyabb vagy, mert gyengébb az immunrendszered
2: nem feltétlenül veszélyesebb, csak ez más korosztályt támad és más a veszélyeztettek köre: ez főelg a fiatal felnőtteket és a terheseket támadja, furcsa módon, nem az öreg beteg embereket.. ahogy nekünk elmondták az emberek nagy része simán átvészeli, mint más influenzákat, de lesz vagy 4-5/ az ezerből/ akinek légzési elégtelensége lesz és lélegeztetni kell, meg lesz 1 aki meghal minden tevékenység ellenére
3: de, mindegy melyiket kapod el, csak állítólag a H1N1 a terhesekre fokozottan veszélyes, azért javasolják:angliában több terhes nő került lélegeztető gépre, nagyobb arányban, mint a nem terhesek, ezért ez a nagy óvatoskodás..
4: kézmosás: hááát, kézfogás után jó, meg kilincsek után jó, de egy tüsszentés ellen nem tudom, hogy tudna megvédeni, vagy ha a képedbe köhögnek...
5: az oltásban teljes vírus van, de az teljesen elölt állapotban: a teljesen elölt vírus nem okoz magzati károsodást.. az oltásoknál mellékhatást a szennyező anyagok szoktak okozni, a magyar oltásra azt mondták, hogy nagyon kevés szennyező anyag van benne, és az először megvizsgált 3200emberből: kettőnél alakult ki hőemelkedés, láz egynél sem, max gyengeség 1-2napra, vagy helyi pirosság-fájdalom az oltás helyén..
A betegség: a láz miatt veszélyes illetve az egyébvele járó tünetei miatt: pl. légzési elégtelenség
6: a fentiek összefoglalva
7: hogy halt-e meg konkrétan, fogalmam sincs, csak erre az angliai több terhesre kiterjedő légzési elégtelenségre tért ki a pandémiás bizottság elnöke az előadásában...Bár mintha mondta volna, hogy valamelyik bele is halt, de tényleg nem emlékszem..
igazából nem a terhes nőkre volt kihegyezve az előadása, mert ugyebár eü.dolgozóknak tartott előadást, ráadásul állomásvezetőknek, akik között eleve kevés a nő, a terhes meg pláne kevés! /én egyedül konkrétan
/
De mégis folyamatosan megjelent az előadásában, hogy fokozottan figyelni kell ránk
Amit most írtam azt mind egy előadáson hallottam és nem szó szerint idéztem csak ami megragadt bennem../bár figyeltem rendesen/ Szóval ha valaki valamit másképpen tud, lehet, hogy úgy van, de nekünk konkrétan ezt mondták...
Röviden ennyi.. erre voltál kiváncsi, vagy valamelyikről beszéljünk még egy kicsit??? Szívesen bármikor-bármiről!
Zuzmoo!!! erősíts meg ha valamit Te is így tudsz!