Új privát üzeneted érkezett!

És Gerivel vajon mi lehet? Ő sem jelentkezett a hétvégén...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Erusverus, mi voltunk a 7végén Szegeden, hát hallod a Kossuth L sgt hogy néz ki…nagyon durva, ennyire minek túrták fel?
Maszk: nekem ilyen zöld műtős(?) van, gyógyszertárban vettem régen. Az nem jó? Hát az utcán én nem hordanám, hacsak nem lenne olyan durva a járvány, mint Ukrajnában. Te ott hordanád? Én legutóbb amikor a háziorvosi rendelőben vártam, akkor a pulcsim nyakába voltam beleépülve, azt használtam "maszknak" :)

Nóri, ezt a sokat mind Luca kapta? De jó neked, hogy vehetsz Lucának gyümölcsöket, az én lányom semmiféle gyümölcsöt nem eszik meg, semmit…ja és zöldséget se… :(
Dal: akkor a „Télapó itt van, hó a subája” és a „Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves télapó” nem játszik nálatok…tényleg, olyan dal nincs is, amiben Mikulás van és nem télapó..furi
lara

ki mit főz ebédre? holnapra ötleteket gyűjtök :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, most nézem, hogy Luca rugijának a nyakán az a fehér az a "szakál" akar lenni? :D Olyan édes :D
lara

Jó reggelt!

Megvan a cukor leletem, felhívtam a dokit, hogy mi lett, mondja hogy jó. De kérdezem, hogy az mennyi? Az éhgyomri 4,4, a terheléses 7,7. Azt egy kicsit sokalltam, és visszakérdeztem, hogy az normális? Erre elkezdett velem veszekedni, hogy most mondta, hogy jó, mit kérdezek hülyeségeket, 15 másodpeece mondta, hogy jó. Na, fülem-farkam behúzva tettem le a telefont.

Ja, és nem jó a megbeszélt időpont a következő vizsgálatra, úgyhogy előrehozta most péntekre - szegény Bucit sokat zaklatjuk mostanában :)

Nóri! Nagyon édes kis mikulás Luca! Nálunk is halmozódnak az ünnepek etájban, mert nekem nov 26 a szülinapom, dec 4 a névnapom, , apja szülinapja dec 5 - szóval lesz ajándékdömping :)
Amúgy igen, Lingel, száz éve megvan, örökség :)

Edit: sajnálom, hogy bedepiztél, sztem ez normális, annak is van szar napja, aki nem, terhes... én se vagyok a topon, de ma nem lesz nehéz nap, elvileg, úgyhogy húzok haza, ahogy lehet!

boruska

Zarja, Borit sosem oltattam inflanc ellen, magamat is csak tavaly, de ugye nagyon megbántam, mert asztmásként befulladtam tőle. Amikor Borit vártam, nem volt ekkora "hisztéria" az inflanccal, pedig akkor is volt, végigdolgoztam a tanévet 200 gyerek között - nem oltattam, nem is ajánlotta senki. Ma sokat gondolok rád, drukk! Ügyes leszel!

Kakti: dr. Sándor Ferenc sebész, érsebész, János kórház. Nekem jó tapasztalatom van vele. Itt egy cikk vele: http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/20090 ... es__labak/

Pammut, vitamin!!!!!!!! Béres csepp helyett. Mi nagyon sokfélét kipróbáltunk Borinál, végül a Lenkei-féle folyékony mellett maradtam (a régebben kapható port mondjuk jobban szerettem), Borinak most, szezonban újra vettem.

Lara,
van babamasszázs videóm, szívesen kölcsönadom, hogy átmásolhasd!

Erusverus, jó dolog a maszk, az utcán lehetne leginkább hasznát venni, de tény, hogy furcsán néznének rád az emberek.

Nóri:
több mikulásos dalt is tudok, gmailra átküldöm. Nagy mennyiségben gyűjtöttem mikulásos és karácsonyi dalokat... Itt belehallgathatsz a ZeneOvi Téli ünnep dalaiba: http://www.songo.hu/234442/158503/3/Zen ... oltes.aspx
Ezen kívül Gryllus albumában is vannak általa írt Mikulásos dalok. Csak szólj, ha kell valami!
ktc

körbenéztem az interneten, és igaz, hogy 7,8 a határérték, ami felett baj van, de ez a 7,7 akkor is magas...
Muszáj lesz diétázni:(
Bassza meg, tudtam, hogy baj lesz...

boruska

Persze, hogy furán néznek az emberre, és tuti kényelmetlenül érezném magam, de ennél jobb ötletem nincs... És félek az oltástól, de félek a betegségtől is. De inkább röhögjenek ki, ha ezzel védhetem magunkat. A mellkasomra kiírom, hogy babát várok, a hátamra meg, hogy aki ki mer röhögni (netán leköp vagy hasonlók), azt a férjem kapja el. 8)

Kép
erusverus

Hát tényleg csajok! Van kikért izgulni akkor ma... Mennek a pozitív energiák :lol:

Hát én most betoltam egy kenőmájasos zsömit paprikával, de még éhesebb lettem, mint amilyen voltam :roll: pedig lassan majd inkább ebédelni kellene.

Edit! Én már hetek óra egy jó rakottkrumplit ennék meg, de az embőc nem szereti annyira én meg magamnak lusta vagyok megcsinálni, meg tuti nem fogyna el sem úgyhogy csináld meg helyettem :lol:

A mikulás az nálunk is inkább a gyümölcsökről szól, de azért egy-két csokika is becsúszik mellé :lol: Anyukám még a mai napig csinál nekünk is mikucsomagot, pedig azért már nem vagyunk fiatalok. A legidősebb bátyám 33 múlt, de úgy örül a csomagnak, mint egy 3 éves kisgyerek :lol:

Nekem utána szülinapom ugye dec. 01 és már bejelentették, hogy nem én fogok kapni ajándékot, hanem a picike, de nem baj, mert legalább azt már nem kell megvenni :roll: Már alig várom, hogy mi isi menjünk vásárolni, de az embőc mindit azt mondja, hogy ejj ráérünk arra még...
Hát nem tom mikor tudom elcipelni...

bellerreni
Eger

Boruska! Ha a dokid azt mondta, hogy nincs baj akkor nincs baj. Szerintem a diéta az erős túlzás, inkább csak figyelj oda mit eszel, de diétázni szerintem nem kell. Max a csoki és hasonló társait szorítsd vissza :lol:

Erusverus. Ez jó ötlet, lehet én is kipróbálom :roll:

bellerreni
Eger

Boruska, ne aggódj nagyon, bízz az orvosodban! Nem vagyok szakértő, de gondolom, mondták volna, ha ez annyira gáz lenne. Anyukám beszélt egy dietetikus ismerősével, és ő azt mondta, hogy ne vigyem túlzásba a diétát, egyedül a túlzott szénhidrátbevitelt kerüljem. (a hirtelen súlygyarapodás miatt, egyébként a cukorterheléses eredményem remélem, csütörtökre már meglesz!)
Lehet, hogy ez a határértéket megközelítő érték egy figyelmeztető jel. Ha te is így gondolod, akkor szerintem inkább figyelj oda, mit és mennyit eszel, akkor tuti nem lesz baj!
Egyébként meg az a véleményem, hogy ez a cukorterhelés azért elég kemény a szervezet számára, és ilyen mennyiségű glükóz ritkán jut be a szervezetedbe egyszerre. Szóval ne aggódj, mert az csak ront a helyzeten. Örülj, hogy nem ugrott ki nagyon!!!
(persze ez csak az én véleményem, de a dokidban tényleg érdemes megbízni)

Kép
erusverus

Reni, nálunk meg pont fordítva van: férjecském menne már vásárolni, és én halogatom a dolgot. :) Persze nálunk eléggé korlátozza a vásárlást, hogy nincs autónk, anélkül meg bejárni a várost... hát az már most sem megy... Pedig előtte milyen egy rohangálós típus voltam! Mindenki szólt, hogy lassabban menjek már, mert nem győznek követni. :) Most nem kapkodok el semmit; nem futok a villamosra, nem baj, ha lekésem, de még csak nem is veszem sietősre a figurát semmilyen esetben sem, hova is kéne perceken belül odaérnem?! Ha időpontom van, szépen lassan elkészülök, jóval előbb elindulok, ha még várni is kell így néha egy picit, nem baj. Most megtehetem. :) (bocs attól, aki még dolgozik)

Kép
erusverus

Bori, ha a dokid nem izgult a 7,7 miatt, akkor szerintem te se aggód magad agyon! Figyelj a szénhidrátra, szerintem ennyi elég. Én legalábbis ennyit tennék, ha már az orvos nem kezdett parázni a 7,7-en, ha sok lenne biztos nem igy reagált volna.

Katica, nagyon aranyos vagy! Most jeleztem a férjemnek, hogy kérek szülinapomra egy babamasszázs könyvet, szerintem abba képekben benne lesznek a fogások. Amúgy emléxem, hogy nem túl bonyolult a masszázs, meg nincs is olyan baromi sok fogás, csak már nem emléxek csak néhányra…meg a sorrend is fontos.

Erusverus, egyébként igazad van olyan szempontból, hogy inkább nézzenek rád furcsán, de legalább nem leszel beteg. Én esetleg még a sálat javasolnám maszk helyett, az talán nem olyan feltűnő, mint egy maszk.
lara

Lara!

Az erős túlzás, hogy mind Luca kapta. A felét nem ette meg. Lásd földimogyoró, zöld alma, grapefruit. Az ananászt, banánt, almát, EPRET, mandarint, narancsot, mag nélküli szőlőt, málnát szereti. Nyáron az őszibarack, meggy, cseresznye is nagy mennyiségben fogyott.
A zöldségeket imádja. Bár nem annyira, mint régen. De pl megeszi a fehérrépát és a zellert is. Amit én annyira nem komálok.
A CD és könyv az év során engedélyezett ajándék csak úgy is. Szóval az elmúlt hónap termése gyűlt össze az ablakban. Persze nem kap minden hónapban...

Igen, szakáll. Imádom, de idén már nem lesz, mert nincs a méretében. De sztem nagyon aranyos! :D
http://www.next.co.uk/shopping/children ... 2_04_01_10

Bori!

No para. Inkább méregesd ha van mérőd otthon. Viki megmondja, milyet vegyél ha nincs. Persze ne orrba-szájba csokit falj. De sütike belefér. Illetve ha csoki, legyen diabetikus. Olyan jókat lehet kapni! Gondolj szegény Csipire a 11-es eredménnyel! :(

Katica!

Pont azt a CD-t kapta Luca Mikura tavaly. Elő kéne szedni... De amúgy a képen talán látszik is! Nagyon köszi a dalokat előre is!!!

Edit!

Én most tojásos nokedlit csináltam, mert elvitték a fagyasztómat és ami benne volt, csak a héten kapom vissza. Így a hűtőből válogattam és mivel hétvégén nem voltunk itthon, szegényes volt a választék! :lol:
De Luca betolt egy nagy tányérral. Plusz 8db csemege ubit. Meg egy mandarint. Tuti ki van lukadva. :shock: De már alszik is! 8)
Vendég

Lara, a maszkot minden olyan helyen felvenném, ahol sok ember vesz körül, de az utcán is hordanám.

Közlekedési információk következnek: :) Kossuth L. sgt.: Ha jól tudom, decemberben is hasonló körülményekre kell számítani (bár mostanság nagyon nem tudok a helyi történésekről), és a nagy vasútállomás felé is ez van állítólag, bár arra már vagy fél éve nem jártam. Egyébként az ok: átépítik a Károlyi kolesz melletti kereszteződést, körforgalmat alakítanak ki (talán még a Rókusi krt-on is lesz villamosközlekedés) és mint láthattad, felújítják a teljes villamospályát.

Kép
erusverus

Nóri! Nagyon jó étvágya van Lucának, de addig a jó...

Én most csináltam kamillateát, remélem meg tudom előzni a bacikat. Nem lenne jó elkapni valami sz@rt, bár lehet már kerülget valami, mert tegnap este szét akart szakadni a fejem, most is kicsit mindtha kezdené és az orrom is olyan mintha elkezdene folyni... Áááá, nem akarom... Benyomom a lefőzött kamilateát meg inhalálok is, hátha...

bellerreni
Eger

Ktc-Katica ..és ezt a Lenkei féle vitamint hol lehet beszerezni és mennyiért? Korosztályra vagy tömegre kell etetni :D ?
Boruska Háát én is úgy lennék vele, hogy csak 1 tizeddel alacsonyabb a határnál. Én dokim is azt mondta, ha eléri vagy meghaladja a 7,8-t. Szóval jó lenne, ha megnéznéd miben mennyi a szénhidrát és visszavennél. Kevesebb kenyér és tésztaféle, több fehérje és zöldség. Sajna a gyümölcsökben is baromi sok a cukor. De keressed Vikit, ő majd mond szerintem irányokat és annyi elég lesz. Meg jó lenne, ha kicsit később ismételnék. Inkább pár hónap diéta, mint kisfiadnak baja legyen. Elég durva dolgokat írnak a magas cukor magzati hatásairól :( .
pammut

Nóri, dejó nektek, bárcsak én is ilyeneket adhatnék..
Ilyen sokat eszik Luca? 8 ubi meg egy mandarin, plusz az ebéd? Áldás a jóevő gyerek, én csak reménykedek, hogy hátha a harmadik ilyen lesz.

Erusverus, igen hallottam, hogy ott körforgalom lesz, lehet, hogy akkor a villamos sín is arrébb kerül a kossuth l sgt-on. Amúgy igen, a Rókusi krt-on is lesz villamos, úgy tudom, hogy a Media Markt-nál lesz a végállomása a Csongrádi sgt.-on vagy a Vértónál.
lara

Reni! Meg toljál be némi C-vitamint. Mondjuk 1000 mg-t :D .
Én is nagyon szeretem a rakottkrumplit, a család kevésbé. Ezért szoktam magamnak csinálni egy kisebb tűálló tálban. Nyersen karikára a krumplit, rá 2 db keménytojás, 1-2- virsli vagy párizsi , még egy kis krumpli leborítani tojásos tejföllel és lefedve mehet a sütőbe. 2 napig eleszegetem.
Ma csőben sült karfiol-brokkoli van ebédemre virslivel keménytojással. Rég nem ettem, szóval épp a 2. tányérral tolom befelé. Be is gyújtottam, mert nálunk randa idő van: szürke, szeles, hideg. Persze Szeged épp az ellentétes csücsökben van :D , mi itt észak-nyugaton már 3. napja borongunk :D .
pammut

Lara!

Nem eszik minden nap ennyit. De tegnap pl 3,5 virslit evett vacsira. Kicsik voltak, meg kenyeret nem evett, de akkor is.
Aztán vannak olyan napok, hogy azt gondolom fényevő lett, mert semmit nem tudok beletömni.
A bölcsiben eszik szépen. A sóskából még repetázni is szokott.
De kb 1hónapja írtam, hogy fogyott 1kg-t. Azt még nem szedte vissza, pedig kap vitamint. Cebion multit.
Mondjuk nála sosem kellett aggódni, hogy elfogy... :lol: Most kb 91cm és 13,5kg ruhában. Nem fújja el a szél, de nem is dundi már. Nekem legalábbis tetszik! 8)
Vendég

Lara Ahány gyerek annyiféle. És nem a kiskori etetésén múlik. Mi mindegyiket hasonlóan etettük és: a nagyfiam finnyás, válogatós, szereti a jó kajákat és abból sokat is eszik. A középsőt szó szerint tömni kell, főleg a húsokkal bajos, de édességen vígan elélne. A kicsi lányom elől meg el kell rakni a kaját.
pammut

Tényleg Lara!

Hanga is megy kifele a Barbiezásból? Mert az unokahúgom, aki 9éves már inkább Hannah Montana és társaira bukik játékok helyett! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nóri! Az ő korában az sem lenne a baj, ha dundi lenne. Én olyan dagi kisasszony voltam, hogy legurultam a franciaágyról fényképezés közben :lol: és amikor elkezdtem nyúlni odalett a dagiság is.

Pammut. Sajna nincs itthon C vitamin, a patikába meg nincs kedvem elmenni, de majd délután eszek almát meg narancsot, hátha azzal is segítek valamicskét.

bellerreni
Eger

Huhúúú csajok! Olyan erős kamillateát főztem, hogy rendesen csíp :lol: Na ha ez nem segít akkor semmisenem :lol:

bellerreni
Eger

Eukaliptusz olajat lehet párologtatni?

Kép
erusverus

Na, a szótárban a határozatlanság mellett az én képem lehetne az illusztráció. :? Beadattam az influenza oltásokat.
Végül az döntött, hogy még bőven dolgozok és vizsgálat közben kb 15cm-re van az arcom a beteg arcától és hát a higiénia időnként erősen megkérdőjelezhető... Az sem mellékes amit a hírekben most Ukrjanáról mondanak és az nincs messze Mátészalkától (szokott is lenni ukrán betegünk).

A maszkot próbáltam munka közben de nem bírtam elviselni pár óránál tovább, olyan mintha nem kapnék rendesen levegőt. Az utcán biztos hogy nagyon furcsán néznék az emberek.

Edit: biztos ötletem nincs a rossz hangulat ellen. Időnként rajtam is elhatalmasodik a "világfájdalom" és ilyenkor jobb ha nem is szólnak hozzám, mert vagy sírok vagy harapok. Szerencsére nem szokott sokáig tartani, de amiket a többiek írtak érdemes kipróbálni. Vagy próbáld meg elfoglalni magad, pl: megtervezni a babaszobát, karácsonyi listát írni...stb.

Boruska a 7.7-es cukor miatt ne izgasd fel magad. Valahol egyszerűen meg kell húzni a határt, de ez nem jelenti azt, hogy alatta tuti egészséges, felette meg biztos beteg vagy. Ezek mindig több-összetevős dolgok. A lényeg hogy ne aggódj! A süti és csoki-fogyasztást fogd vissza, de szigorú diétát ne kezdj el.

Ha valaki be tudná digitalizálni a baba-masszázs videót, nagyon örülnék neki én is! :wink:

Reni: az én férjem is tiszta "Pató Pál Úr" :lol: :lol: :lol:

Az ebéd megvolt (rántott csirkeszárny uborka-salival), közben szoktam olvasni a banyanetet, most megyek vissza dolgozni :(
zuzmooo

Nóri, na az én fiam is majdnem ennyi súlyú (jó 1 kg-val több, 14,5 kg) csak 20 cm-vel magasabb. Gondolhatod milyen kis csonti 8)
Barbie: lejárt lemez, pedig van itthon vagy 20-30 db :) Ő is inkább Hannah Montana-t szereti. Bajban is vagyok a játékokkal, mert most volt a szülinapja és a játékboltban nem találtam neki való játékot. A játékok zöme ovisoknak van, nagyon nehezen választottam neki és mi lesz majd karácsonykor! Már előre félek, hogy mit vegyek..

Pammut, ez teccett, hogy a lányod elől el kell rakni a kaját :D Pedig azt hittem, hogy én rontottam el valamit, hogy a nagyobb nálunk nem mindenevő. Remélem nagy korára kinövi és normálisan fog enni.

Asszem én is venni fogok C vitamint a patikában, felhalmozok egy kis készletet, nehogy felvásárolják, ha bejön a járvány.
lara

Zuzmoo, ha ilyen munkád van, hogy betegek között vagy, ráadásul az Ukrán határ sincs olyan borzasztó messze, akkor én megértelek!
lara

Néhány év múlva majd tárgyaljuk újra a melyik gyerek mennyit eszik kérdést. Az én fiam baromi rossz evő volt. Anyósom állandóan b..tatott, hogy írassak neki étvágygerjesztőt, vigyem orvoshoz, stb. Persze nem evett többet semmitől.
Na látnátok most. De szerencsére nagyon jó kis bélése van, nem hajlamos a hízásra. :)
Amúgy én is pilinszka voltam kicsinek, alig akartak elsőbe engedni, mert majd' 7 évesen nem voltam 18 kg. :) Azóta összeszedtem magam.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zsuzsi!

Te vagy a mi tesztalanyunk. Főleg, hogy egyszerre 2-t kaptál!!! :lol:

Zarja!

Mikor jössz már haza????? :?: :?: :?:

Lara!

Hát ahogy láttam, az unokahúgom is inkább hülye kínai HM ágyneműre, pizsamára és egyebekre gerjed... Fogalmam nincs, mit kap karácsonyra. Ráadásul a kutya se játszik vele. Elvált szülők gyereke. Az új családban van egy 2 és egy 1 éves húga, akik csak szétszedik a szobáját.
Ha lenne, aki játszik vele, tök jó társasokat lehet kapni. De így? :oops:
Vendég

Csilla, lehet, hogy pár év múlva már csak mosolyogni fogok, hogy agyon aggódtam magam, hogy miért nem eszik többet..

Nóri, ha ennyire nyomul az unokahúgod a HM-ra, akkor nem lesz nehéz venni neki karis ajándékot. Veszel egy HM pólót, nálunk nagyon menő dolog most az ilyen! A siker garantált!
Na a társasokat ne is mondd! A gyerekek között nagy vita van, hogy ki nyert, ki miért nem nyer, ki csalt, vesztés esetén jön a sértődés…én már félek társasozni leülni, a vége sírás :(
lara

Sziasztok!

Megérkeztem, de már rohanok is a suliba a gyerekekért.

Rólam röviden: A doki nagyon rendes volt. A leletem az éhgyomri ok, a vizelet normál (nincs benne cukor). Szerinte nem normális ilyen mennyiségű cukrot itatni az emberrel... Most teszt hét köv. 150-es diéta + cukor mérés (kaptam kölcsönbe mérőt a dokitól), hétfőn megyek vissza a mért eredménnyel + étrenddel.
A rendelőben egy nyugdijas néni majdnem meglincselt, mert előre vettek :shock:
Most próbáltam cukrot mérni, de nagyon béna vagyok :roll: már az összes ujjamat összeszurkáltam, de ez a r...hadt mérő csak hiba kódót küld :?

Na, szaladok, este olvasok és jövök...

Remélem Zarja vizsgája sikerült :wink: :wink:

Kép
csipike09

Csipi!

De jó! Úgy aggódtam! Remélem tényleg nem lesz gáz. Főleg, hogy Viki személyében már van szakértő a fórumon! :D
Vendég

Zarja vizsgájáról még semmi hír.Telefonját is itthon hagyta úgyhogy még fel hívni sem tudom.de már nagyon várom haza.csinálok neki valami fincsi kaját..-)addig is:-)

zarja

Csipike, nem lehet hogy kevés vért csöppentettél a tesztcsíkraés azért jelez hibát. Mindenesetre örülök hogy azért nincs nagy baj.
Én holnap megyek, tudatalatt sík ideg vagyok, épp az előbb ugrottam össze az alig hazaérkezett családommal. Azt mondta a Zuram, hogy inkább menjek dolgozni ha hisztis vagyok... :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

na, én most teljesen rápörgettem magam erre a cukor témára, jó ideges vagyok, és csak most ebédeltem, mert lelkifurdsalásom volt, hogy eszem. Nemsoká elindulok, és asszem beugrok anyuékhoz, hogy megmérjék a cukromat - egy órával ebéd után asszem lehet.

Ennyit a sütésről - pedig annyi jó receptet írtatok:(
A csokikat is kidobálom :(

boruska

Boruska, enni azért egyél időben, azzal nem segítesz ha nem eszel.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

boruska: Azt hiszem a 7,7-re egy kis diéta tényleg nem árt. Nekem is ennyi volt és a dokinéni inkább nézette a terheléses cukrot étkezések után és sajnos nem lettek jók. De ha a te dokid nem ennyire parás, akkor biztos nincs nagy gond. Diétázz egy kicsit, ne egyél sok édességet. Mérőből a d-cont optimumot írják fel receptre, de már csak ha inzulinozol. De ha ez esélyes lehet, akkor érdemes ezt megvenni, mert ehhez lehet tb-re a tesztcsíkokat is felíratni. Ha akarsz méricskélni, akkor én ezt javaslom, a másik nekem nem vált be, bár olcsóbb volt. A d-cont-ot használják a kórházban is. A diétával kapcsolatban a fehér lisztből készült dolgokat és a cukrot kell kerülni. A durum és teljes kiőrlésű lisztből készült dogok mehetnek. Valószínűleg ismételni fogják a terheléses cukrot max.a 30. hét körül.

csipike: Remélem menni fog a cukormérés. Nézd meg a tájékoztatót, hogy mi a hiba. Milyen mérőt kaptál? Ha D-cont-ot, akkor a tájékoztatót felteszem az fw-re.

zarja: Még mindig drukkolunk.+++++++++++++++++++++++

Most volt itt a sógornőm és nem lett jó a 12 hetes vizsgálaton a nyaki redő. A vérvizsgálati adatai még alacsonyabbak is mint az enyém, de a nyaki redőt először 2,7-nek mérte, utána meg 3-nak. :( Nagyon sajnálom, most nem tudja mi legyen. Nekik a 3 sikertelen lombik után lett spontán a baba és az amniónak 1-2%-os vetélési kockázata van. Remélem minden rendben lesz náluk. És ráadásul a férje most jön haza Ukrajnából! Most egy hétig külön szobában kell aludniuk. Meg adtam neki maszkot, ami itthon volt. Melóban kaptuk még régebben. Mi jöhet még?!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.11.02 15:05-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Bori!
Kérlek ne aggódj!!!! Azzal többet ártasz a babának, mint a nem is magas cukorral!!!!!!!!
http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=091030
Hétvégén még a süti is bőven belefér. Amúgy nekem elég alacsony lehet a cukrom alapból is (4alatt). Ha éhes vagyok, remegek, rosszul leszek...stb. Sokszor csak szénhidrát csillapítja az éhségem. Borzasztó. Valószínű a szénhidrát mentes diétán is amiatt lettem rosszul. Szóval így meg csak a seggem növelem. Az sem túl jó!!!!
Vendég

Viki!

Lehet, hogy fura, de ilyen helyzetben nem jobb egy DS baba mint a semmilyen???? Én szó nélkül elvetetném, tartsatok rossz anyának, de 2egészséges mellé nem merném bevállalni. De ha egy sincs? :oops: Persze legyen ez a végső helyzet és nagyon remélem, hogy nem lesz gond náluk...
Vendég

Nóri én nem tartalak rossz anyának, mindössze így előre nem tudom megmondani hogy mit tennék hasonló helyzetben... Az ész azt mondatja hogy nem tartanám meg, de hogy a szív mit tanácsolna, nem tudom. De ne kerüljön az ember ilyen helyzetbe, ne kelljen megtudni.

Viki, hiába jó a vérteszt, a nyaki redő a döntő?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

nóri: Nem tudom. A sógornőm beteg gyerekekkel foglalkozik, tehát ő tudja, hogy mennyi gond lehet egy ilyen gyerekkel és nem tudom, hogy így bevállalná-e vagy nem. És ráadásul ő egy bentlakásos iskolában tanít és így azt is látja, amikor ezek a gyerekek egy kicsit elveszítik a családjukat. Csak hétvégére mennek haza. Nagyon nehéz döntés, de még megkérdezi a saját dokiját is.

csuppancs: Nem tudom, melyik a döntő.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát majd az amnio a döntő sztem. A bnőmet 3mm-es nyaki redő miatt szúrták. Sajnos pozitív lett az eredmény. De náluk a kombi eredménye 1:4-volt...
Vendég

Sógornőmnek 1:513-hoz lett az arány.
vicky79
Budapest III. kerület

Azt tudom hogy az amnio eldönti, csakhát ugye ott a vetélés lehetősége is. A 12 hetes vérvétel és nyakiredő eredménye közül nem tudom hogy melyik a döntőbb.

Viki, hány éves a sógornőd?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

30 lesz most 21-én. Szép kis szülinapi ajándék lesz, ha nem lesz jó az integrált teszt eredménye. Arra még feljönnek, hátha nem kéne az amnio.
vicky79
Budapest III. kerület

Boruska Ha nem eszel, az sem jó. Biztos olvastad. Többször, keveset. Az igazán cukrosok szinte időpontra esznek (ez volt egy honlapon). Fontos az egyenletes cukorszint is. De ne aggódd túl! Amit Viki leírt és betartod, biztos bőven elég lesz.

Viki Szegény sógornőd :( . Szörnyű lehet. De még ott van az integrált meg egy nagyon jó UH orvos lehetősége. Még van idejük az amniora.
pammut

pammut: Az istenhegyin voltak, így sajnos még azt sem mondhatom, hogy rossz volt az uh- gép. De kíváncsi leszek, hogy a dokija mit mond.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, sajnálom a sógornőd! De azért még lehet nekik reménykedni! Én biztos nem tudnám megtartani, ha beteg :(
Fura, hogy olyan messzinek tűnik, amikor mi vártunk ezekre az eredményekre...

boruska

Vicky, drukk a sógornődéknek! Istenhegyin ki volt az UH-s? DS baba: én megtartanám, mert már nem félnék a vele járó dolgoktól, és nagyon sok szeretetet adnak... akárcsak Bori...

Nóri, tényleg, csak a Bújj-bújj zöld ágas CD-t láttam...

Pammut: http://drlenkei.hu/component/page,shop. ... temid,107/
Életkort nem ír, a folyékonyság miatt ajánlják elsősorban gyerekeknek (szerintem). De van rágótabletta is: http://drlenkei.hu/component/page,shop. ... temid,107/
Itt meg is lehet rendelni, ahogy elnézem, a közeletekben nincs bolt.

Boruska, nem értek hozzá, de szerintem is elég, ha kevesebb cukrot és szénhidrátot eszel. Amúgy az éhség s ugyanakkor a hízás ellen remek dolog a fehérje! Gmailra átküldök egy táblázatot, abban benne van, milyen ételben milyen arányú a fehérje. Ha valakit érdekel...
ktc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?