Hát oltás: nekem az jutott eszembe, hogy Szana, Nóri, Katica, Pammut, Csuppancs és azok a már gyermekes anyukák, akiknek a neve így hirtelen nem jutott eszembe: ti tavaly is oltattátok a gyermekeiteket infulenza elleni oltással? Amikor a korábbi várandóságaitok volt, akkor az akkori infulenza ellen beoltottátok magatok?
Én eddig sose oltattam be magam (bár a munkahelyem miatt minden évben mi ingyen kaptuk az oltást, sőt, a saját ápolónőnk oltotta a népet), de ez most egy kicsit más helyzet.
Ám kíváncsi lennék, hogy azok, akik eddig is veszélyeztetettek voltak (gyermekek) mennyire oltotta az átlag lakosság?
Most volt a Czeizel-lel egy interjú a tvben, és azt mondta, hogy a láz a legnagyobb rizikófaktor a kismamák körében az infulenzának (mindkettőnek). A láz nyitott gerincet, nyúlszájat és még egy születési rendellenességet okozhat. DE nálunk ez már nem aktuális, hiszen elvileg mindenki volt genetikai uh-n (18. héten) és minden rendben volt. Vissza meg nem fejlődik, ami egyszer már kifejlődött.
Lehet, hogy igazuk van a márciusi csajoknak és jobboldali beállítódású vagyok, de már nem hiszek a jelen politikai rendszernek, és a hozzá kapcsolódó bürokratikus szervezeteknek. Mivel idestova 8 éve közigazgatásban dolgozom, tudom, hogy hogyan történnek az eljárások, a folyamatos leépítése, a politikai helyzet meg ezt még jobban fokozza. Nagynéném Ántsz-nél dolgozott kb 40 évet. Ő sem hisz már benne. Részemről tipikusan a farkast kiáltó fiú szerepébe kerültek. A lényeg, hogy engem hagyjanak békén, igyekszem megfelelni a törvényeknek, de ha lehet ne zaklassanak. Számomra ez annak minősül. Beavatkozunk egy jól működő rendszerbe, amit - lássuk be - az orvosok sem ismernek kielégítően őssejt ide vagy oda. A beavatkozás mindig beavatkozást szül.
A legjobban ettől félek:
http://hvg.hu/egeszseg/20080801_conterg ... ekek_.aspx
bár az előbbiekben pont ezt cáfoltam.
Párszor már elmondtam, hiszek a Jóisten erejében és támogatásában. Ha azt szánja nekem, hogy a Bulcsinak baja legyen, akkor ez a sorsom. De azt sose bocsátanám meg magamnak, ha egy emberi beavatkozás következménye lenne az, ha Bulcsinak baja lesz.
Én is tanácstalan vagyok, de még nem találkoztam azzal, aki meggyőzne mellette.
És a Zsolti kereken kijelentette, hogy egyikkel sem hajlandó beoltatni magát (annak ellenére, hogy neki ingyen jár mindkét oltás), holott ő jelenleg 8 kamasz fiút nevelget, akik néha iskolába is elmennek, de többnyire a városban lófrálnak, tehát nagy a veszély lehetősége.