Új privát üzeneted érkezett!

Clara reméljük így marad a fránya vérnyomás. Szurkolok!!! :)

Én is beadatam kedden az oltást de semmi bajom eddig tőle, remélem így is marad! Először nem akartam és sokat dilemmáztam rajta, végül a nőgyógyászt és a házi orvost is tudott olyan érvet ami meggyőzött. :roll:

Uxi, de jó hogy ilyen pozitívak az első benyomások! Én 2 hét múlva találkozom vele, már nagyon kiváncsi vagyok!

Akire, Brigi sajna ma mégsem tudok menni tornázni, pedig kedvem lenne de bébiszitterkednem kell este.

Kép
arian78

Sziasztok!

Klári, örülök, hogy most lement a vérnyomid, maradjon is így!!!! Drukkolok! És Klári, azt szuggeráld magadnak, hogy jól vagy, minden rendben, ne is gondolj a kórházra! és ne stresszeld magad!!!!! Nme ér annyit! A babucitok mindennél fontosabb most!!!!

Bogaracska, örülök hogy Te is jól vagy!

Én holnap megyek a dokihoz, aztán megbeszélem vele, hogy nov. 30-tól akkor én már nem jönnék dolgozni. Már engem sem érdekel, de korrektek, nem is adnak nagyon melót, néha már ettől van csömöröm... A melómat átadtam, úh. gyakorlatilag már csak a gépemet akarom letakarítani. ja, és van még 5,5 nap szabim... tehát ha jól számolok, akkor már csak 4,5-ot fogok dolgozni. Úgy várom!!!!

Interspar - én is néztem, a Kismamában volt kupon, azt el is tettem, illetve akciós az Avent mellszívó, az Avent kezdő szett, babamérleg, fürdőlepedő, ágynemű - babáknak. Én ma este be akarok nézni.

bellaani - még jó, hogy nem egy napra vagyunk kiírva mi 3an.... :lol:

Kép
lizzyy

:) hát igen :) De attól még nincs garancia arra, hogy nem egy napon szülünk :D

Klári

Kép
claracroft

Klarie a pont :mrgreen:

Kép

Anita
bellaani

Sziasztok,

Klári jól értettem akkor egyelőre nem kell kórházba menned? Remélem így is marad.
Bogaracskával együtt adhatnátok nekem a vérnyomásotokból..
Ma reggel a védőnő 90/65-öt mért.. bár már lassan kezdi megszokni hogy én így funkcionálok..
Hékás meg adhatna a pulzusából mert az meg 88 volt és hát ezt a keringést ilyen pulzussal nem könnyű fenntartani.. mégis tudom ez még a jobb mintha magas lenne... úgyhogy nem panaszkodom, és szorítok nektek hogy mindhármótoknál nomralizálódjon a helyzet!

Uxi, nagyon szuperül hangzik a találkád a fogadott szülésznővel, szülés kapcsán olyan kevés ember van aki megnyugtató infromációkat ad, a dokik vagy semmit nem mondanak általában vagy csak a rossz hírt (tisztelet a kivételnek)
Ma még az amúgy nagyon kedves védőnőre is kiakadtam, mert hiába mondtam neki hogy a gyerek a hasam alján fekszik keresztbe (mert az ágyékomban éreztem a csuklást reggel :roll: és egyik oldalt érezni a fejét másik oldalt meg a popsiját) csak a köldök felett kereste a szívhangot.. aztán meg csodálkozott hogy nincs meg.. Mondom próbálja meg lent.. hát ott is volt jó lent.. erre azt mondja ilyen lent csak szülés előtt szokott szívhangot mérni.. Mondom kösz...
ÁÁá ilyen hülyeségeken már nem parázok, mert érzem hogy minden rendben van, de mondjuk ha kicsit parázósabb lennék vagy első gyerekes tutira bepánikoltam volna.. :evil:

Már nekem is csak két hét van vissza ezen kívül ,de én utána veszem ki a fennmaradó szabim, mert így legalább még arra az időre teljes fizut kapok, nem táppénzt... Munka meg már elég lightos :lol: ahogy a hozzászólásaim számának növekedéséből is látszik :wink:
pici76

sziasztok!

Látom, ez a szép napsütés mindenkinél pozitív változásokat indított el!

torokfájásom múlóban, lázam továbbra sincs, de azért ma és holnap inkább itthonról dolgozom, biztos ami biztos. Szerintem egy kis figyelmeztetést küldött a szervezetem, hogy nem kéne annyira pörögni, mint az elmúlt hetekben...a főnökömet is jól megijesztettem, tegnap este felhívott az usa-ból, hogy vegyek vissza a tempóból, és magammal foglalkozzak. Ez igazán kedves tőle, meg is fogadom a tanácsát!

Voltam ma védőnőnél, december elején jön hozzánk háztűznézőbe, illetve akkor fogunk sok mindent megbeszélni, pl szoptatás, szülés utáni látogatás, gyerekorvos választás. Én azt hittem, hoyg a gyerekorvos körzet szerinti, de azt mondta, hogy nem, írjam össze, mik az elképzeléseim, és azok alapján ő majd segít a választásban.

Bellaani: én Kútvölgyis vagyok :lol: Bár jómagam a Szt Imrében születtem, csak akkor még Tétényi úti kórháznak hívták 8)

Akire és Hékás: jó tornát Nektek mára! Asszem este én is elmerészkedek jógára, ha marad ez az állapotom.
üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

:lol: oké, Klári nyertél :D

pici76 - én már tényleg annyira unatkozom, hogy nem bírnék még 2 hetet fullban itt bent ücsörögni...

Kép
lizzyy

Szerencsemák, a Kútvölgyi nem lett fizetős? Én azt hallottam.... :shock:
Egyébként ez jó, hogy a szempontjaid alapján ajánl dokit. Egyik barátnőmnél pl. a körzeti ha beteg volt a gyerek és ki akarta hívni, nem volt hajlandó kimenni... ezek után váltott...

Lányok, a textilpelusokat illetve a babarucikat hány fokon mossátok? :oops:

Kép
lizzyy

Sziasztok Kismamik!

Örülök Bogaracska, hogy már otthon vagy! Pihenj sokat, kitartás!
Az én párom is azt mondta, hogy már inkább a kezébe fogná a babát, ne kelljen orvostól orvosig szaladgálni!

Klári örülök, hogy jobb a vérnyomásod! Nekem hál'istennek alacsony, csak a pulzus szokott magas lenni! Próbálj meg nyugodt lenni pihenni amennyit csak tudsz, hogy ne menjen fel!

Pillesz szupi, hogy már nem dolgozól, jöhet a jól megérdemelt pihi!
Nagyon szép a babaszobátok! :D

Hirtelen ennyi jutott eszembe mindjárt visszaolvasok, nem tudom mi van velem mostanában, feledékeny vagyok és sokszor a sírás kerülget... :cry: :shock:
Tegnap voltunk 4D UH-n de nagyon lusti volt az úrfi és szégyenlős! A lába közét egyáltalán nem mutatta meg maga alá volt húzva keresztbe a lába, reménykedünk, hogy fiú eddig mindig azt mondták, meg mindene kék :shock:
Rakok a blogba pár képet! :D

KépKép
ldetti

Örömmel olvasom, hogy a mai nap jobbnak ígrékezik a tegnapinál. :)
Klári, szuper, hogy normalizálódott a vérnyomásod. :)
Bogaracska, neked is csak így tovább, kevésbé dagadó láb, mocorgó baba... :)
Uxi, nagyon jó, hogy ilyen pozitív volt a benyomásod a szülésznővel, szerintem is jó és megnyugtató szülésznőt fogadni.
Anita, én a Szent Imrében fogok szülni, jan. 21-re vagyok kiírva.

Ági

Kép
ági33

Sziasztok!

Úgy látszik, ma csupa jó hír van. 89 volt reggel a pulzusom :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval Pici, előbb mosok vagy takarítok, csak aztán adok belőle :wink:

Emlékszem, az én utolsó 3 hónapomra. Döb unalom volt. Soha életemben nem játszottam annyit a gépen, mint akkor. Unalmamban minden megbeszélésre bejártam, állandóan forrócsokizni jártam a büfébe. Nálunk meg azért volt inkább kritikus, mert vezető lévén több idő kellett a meló átadására, hogy a megrendelők ne érezzék meg a hirtelen váltást. Ezért kellett 3 hónappal korábban elkezdeni a betanítást. Fúúú, de unatkoztam én ott akkor :lol:

Jaj, nálunk jövő hét végén jönnek anyósék. 3 napra. Már most padlón vagyok miatta. Még nem találtam ki, hogy mit főzök, csak 2 ötletem van. Ráadásul akkor szerelik össze a kiságyat és a komódot is, így kupi tuti lesz. Szerintem anyós sétálgat Marcival, én főzök, a fiúk meg szerelget.

Anita, aranyos van a pelus-felajánlással, de nálunk az egyiknél még nagy, a másiknak meg már pici a pelusméret :lol:

Én a Brendonba akarok elmenni kiságyra meg hordozóra játékért. De hogy mikor...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Lizzy, ha csak a pelusokat mostam, azt 60 fokon tettem. Ha kisruha is volt mellette, akkor 40 vagy 50 fok.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gyöngyi:
Kérdezted az oltást, én nem adattam be, erősen gondolkodtam rajta, végül azért függesztettem fel a kérdést, mert tegnap a kórházban (ÁEK) egyértelműen ellenezték kismamáknak, ha gondolod, megírom miért, viszont ajánlották a családtagoknak.

Klári, Brigi, Bogaracska:Drukkolok, hogy tudjátok tartani az eredményeiteket!! Pihizzetek sokat!

Ki írta, hogy megy szombaton az elsősegély tanfolyamra?

Kép
cat__

Lizzyy:
Én nem unatkozom itthon, ha gondolod küldök pár dolgot :D, nekem alig van elég időm azokra, amit kitalálok magamnak! Ma is reggel óta rohangálok, mint a mérgezett egér :D.

Kép
cat__

Brigi:
Szupi, hogy jobb volt a pulzusod :).
Milyen játékot néztél ki a Brendonban, a forgósakat? Azokkal szemeztem én is nemrég...
Anyósodéknak főzz valami rakottat, az gyors és tápláló..

Kép
cat__

hékás, köszi!

elsősegély - mi vasárnap megyünk, de mi ide megyünk:
ttp://www.babaelsosegely.hu/index.php?p ... _tanfolyam

Kép
lizzyy

cat_:küldhetsz bármit :D köszi! otthon én sem fogok szerintem, de itt bent a melóhelyen nagyon unom magam....

Kép
lizzyy

lizzyy: de, a Kútvölgyit privatizálták, sajnos. Viszont júni 30ig még megy az OEP által finanszírozott ellátás, úh tudok ott szülni. Aztán a kövi gyerkőcnél majd meglátjuk. A doktorbácsimat semmiképp sem szeretném elveszíteni, remélem, tudok majd akkor is hozzá járni...

Kép
szerencsemák

Sziaszok, szép napot mindenkinek!!

Pillesz: szuper lett a szoba! Tényleg kicsit szigorúnak tűnsz, de csini vagy a képen. :)

Bogaracska: Szia, örülök, hogy azért jobban vagy és kiengedtek a kórházból. Nagyon vigyázz magadra és a kisfiadra! :)

Clara: Örülök, hogy lejjebb ment a vérnyomásod, remélem megjavul nem kell befeküdnöd a kórházba! Szorítok neked!! :)

Tegnap voltam a 32. hetes uh-n, minden rendben van. Most már biztos, hogy kislányunk lesz. :D Az írták a leletre, hogy a magzat fejvégű fekvésben van. A lepény hátsó falon tapad, jó helyen, I. fokban érett. A magzatvíz mennyisége átlagos. BPD: 84 mm, AC= 291 mm, FL= 63 mm. Súlybecslés: 2172 g. Sajnos az arcocskájából nem láttunk semmit, mindkét keze a feje előtt volt + még az egyik lába is. :D Hiába noszogatta a szonográfus, nem mozdult arrébb, ugyanúgy maradt. Rá is írta a papírra, hogy az arc a magzat helyzete miatt nem hozható látótérbe. Így hát képet sem kaptam a kicsiről, pedig kifizettük előre a 2 kép árát. De a nő nem mondott semmit, meg sem kérdezte, hogy így is akarunk-e képet, odaadta a leletet és elköszönt. Persze a befizetett összeg így elveszett. Nem volt valami kedves és közlékeny, még azt sem mondta meg, hogy kb. hány centi lehet a baba. Úgyhogy vegyes érzésekkel jöttem el, örültem, hogy végre láthatom a kicsit és minden rendben van, de a nő „kedvessége” rosszul esett.

Lányok, lenne 1-2 kérdésem. Az AC az milyen méret? És a lepény érettségénél az jó, ha még csak I. fokban érett? Van erre valami táblázat vagy ilyesmi, hogy hányadik héten, milyen érettnek kell lennie? Hol tudnék ennek utána nézni? A 2172 gramm az soknak számít?

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hékás nem ragszkodom hozzá :) , örülök hogy jobb a pulzusod!
Remélem anyóséktól semfog feljebb menni..

Pelusokat én is 60 fokon mostam. Ruhákat 40-en.
pici76

Én többféle játékot néztem a Brendonban. A zenélőt mindenképp, de épp azt néztem, hogy Marcié olyan szép volt, de nem akarok tök olyat venni. A többi meg tök csicsás, én meg a harmonikus cuccokat szeretem. Persze tudom, a gyerkőc meg a csicsásat, hát majd kiderül. Néztem még spirált a kiságy szélére, mert az meg mindig nagyon tetszett nekem. Meg a hordozóra is van egy nagyon jó játék, az mindig bejött Marcinál is utazás közben.

A rakott dolgon még filózom. Rakott spagetti az volt a fejemben, de nem tudom, mi lesz. Egyenlőre a stefánia francia-salátával és a rozsdás marha puliszkával látszik biztosnak.

Adrienn, örülök, hogy tuti kislány. Az AC a haskörfogat. A méhlepény érettsége tökéletes, még nem kell megérnie, mert akkor közeleg a szülés..

Brigi

Kép

Kép
hékás

Adrienn, AC az a haskörfogat. Itt látsz adatokat

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Kiló csak becslés, plusz minusz fél kiló simán belefér...
Nekem szülés előtti nap azt mondták 2930 gramm (mert a BPD értéke minding alacsonyabb volt ZSófinak mert keskeny az arca. .és tényleg nem nagy fejű) és 3400 grammal született....
pici76

sziasztok.

orulok hogy mindenkinek jol indult a mai nap.

Klara szupi hogy rendben a vernyomasod.oblitovel vigyazz allergizalhat,nekunk van dierekt baba oblitonk de most egyenlore az osszes cucc sima mosoporral lett kimosva oblito nelkul.

hekas,jo pulzus.tenyleg te pulzusszakerto :lol: milyen maganal kell aggodni?100 az mar rossz?

en most jottem a dokitol.Noemivel minden okes 1300grammos,az ertekei a koranak megfeleloek egyedul a combcsontja meretei egy hettel nagyobbak mint a tobbi.
egy honap mulva kontroll.

Kép
monyo83

Monyo, a 100 tökéletes. 140 felett van gond, egy kismamánál állítólag még a 140 is belefér.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Monyo!
Akkor neked csinos hosszú combú lánykád lesz :)

Timi
athena

Sziasztok!

Anita: én is Szt. Imrés vagyok és kb. egy naponra vagyunk kiírva is. Mondjuk én épp ma de. beszéltam meg a dokimmal, hogy január 12-én lesz a császár valszeg. Szóval ha te kitartasz végig akkor nem talizunk odabent. :D

Reggeli vizsgálaton minden okés volt. Minden zárt aminek zárva kell lenni, gyerek lefelé áll.

Megyek folytatom a takarítást.....ma még semmit sem csináltam és mindjárt mennem kell Somiért... :shock:

J.

Kép

Kép
somaanya

hekas koszi akkor megnyugodtam,nekem 100 alatt szokott lenni.90-98-99 attol fugg mit csinalok.

athena,nekem rovid kis labaim vannak ugyhogy ebben inkabb apukajara hasonlit,neki vannak szep hosszu labai.
:o

a labai alapjan 29+4 hetes es itt azt irja hogy kb 1387gramm,ezt csak azert irom hogy akkor a te babad kb akkora lehet,mert nalad ez a het stimmel.gondoltam hatha erdekel.

Kép
monyo83

Monyo!
Igen, köszönöm. Tényleg én ott tartok időben.

Timi
athena

Brigi és Pici köszönöm a válaszokat és Pici köszi a táblázat linket! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

No, lassan indulok. A vérnyomás déli eredménye: 143/86, közvetlenül egy egyórás alvás után. :?

Akkor most elindult felfelé...

Majd jelentkezem.

Pici: délután mondja meg a doki.

Klári

Kép
claracroft

klara fogom a csipiszt hogy ne keljen befekudnod.

Kép
monyo83

Clara!
Adj majd jelet magadról, hogy mi újság! És vigyázz nagyon :)

Timi
athena

Klári: szurk-szurk (szurkolok :D ), hogy minden okés legyen.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok lányok!
Cat leírhatod mi győzött meg az oltás ellen,kiváncsi vagyok rá!köszi
gyöngyi-30

Képzeljétek ma beakartam jelentkezni 4d-re de már nem ajánlják mert nem fér be a baba a képbe. :( Nagyon szomorú vagyok mert utoljára a 23 .dik héten láttam,mert ugye a 30 hetin a doki felém se fordította a monitort csak ő nézte a babám.Ti nézhettétek a 30.heti uh-gon vagy ez csak nálunk divat hogy nem engedte nézni igaz nagyon bunkó volt :evil:
Klári én is szurkolok hogy ne kelljen befeküdnöd!
gyöngyi-30

gyongyi.

Mi is 23ik heten voltunk 4D en,akkor azt mondta a doki hogy 27-28 ik het a legmegfelelobb idopont,akkor keszulnek a legszebb kepek.O max 30hetig ajanlja a 4D et mert utanna mar nagyon angy a baba.

nekem minden alkalommal felemforditja a doki a monitort es nezhetem egy picit,mondjuk sok minden t nem latok belole mert nagyon gaz az Uh gep,de azt most is lattam ahogy mocorog.meg minden alkalommal kapok 2-3kepet amibol szinten nem latszik semmi. :( de legalabb van mit apanak bongesznie.

Kép
monyo83

Nálunk a dokimnál eleve két monitor van a vizsgálatnál. Sőt 3.
Egy a doki felé fordítva, egy közvetlenül háttal annak, hogy anyuka is lásson. És van egy harmadik is, ami meg a széknél van, ahol apa ül, hogy ő is lássa :)

Timi
athena

Somaanya:en sem szeretnek a vegeig kitartani,jo lenne egy 2 hettel elobb babucinak kibujnia.Neked miert lesz utemezett szules?Te szeretted volna?

Brigi:Nem irtam erthetoen,sorry,tehat miditol kezdodik a pelenkameret,csak azert irtam,mert nem volt mini,amugy midi felett minden meretben megtalalhato meg :)

Klara:Csak nyugisan a dokinal :)

Kép

Anita
bellaani

Gyöngyi: Mi voltunk Emmával később is uh-n és nagyon szép képeket csináltak a pofijáról, talpacskájáról stb
Egybe nem fér bele, de már husis kis babák. Mi most a jövő hétre tervezzük. A 25. héten voltunk utoljára, de ott még kis vékonyka volt.

Kép
Kép
alma26

Anita! Azért lesz császár, mert Soma is azzal született és a dokim szerint biztonságosabb, ha ismét vágnak. Ebben az esetben viszont nem hagynak végig egyben minket, hanem a 38-39. hét magasságában műtenek. Hát ezért. :wink:

Kép

Kép
somaanya

Hm ez érdekes Somaanya, hogy esélyt sem ad a természetes szülésre... én a jövő héten megyek a dokimhoz kiváncsi vagyok mit mond erről.. akkor te elégedett vagy ezzel az opcióval?
Azért kérdezem mert sokat agyalok ezen..
Igazából azt hiszem ha nekem azt mondanák tervezett császár január közepén nem esne nehezemre beletörődni, de szertinem az én dokim nem lesz ennyire kategórikus..
pici76

Sziasztok Kismamik!

Régi babanet olvasó vagyok, van egy 15 hónapos kisfiam és az Ő "kezdő felszereléséből" az alábbiakat szeretném eladni, mert kifogástalan állapotban vannak, csak a mi babánk használta és még biztos ki tud szolgálni néhány babócát.

- Babymoov [b]hálózati és autós cumisüveg melegítő(Csak egy 3 napos kirándulás alkalmával használtuk)

- Pesztonka orr- és mellszívó (csak 1 hónapot használt)

-Angel care kétlapos légzésfigyelő (1 évig használtuk, megbízható)

-1mx1m fa, 3 poz-ba állítható, összecsukható, fa járóka

- Graco QUATTRO TOUR DLX COMPLETO, kék színű, lapra csukható babakocsi (mózes, hordozó autós rögzítő talppal, babakocsi lábzsákkal, esővédővel)

Szívesen küldök bármelyikről képet, ill. a többi részletet privi-ben meg tudjuk beszélni, mi Bp XVI. ker mellett lakunk. Ha valamelyik érdekel vagy kérdésetek van nyugodtan írjatok!

Sziasztok
bruno007

Pici! Szó sincs arról, hogy esélyt sem adna. A nőgyógyászom barátunk és beszélgettünk erről sokat. Ha szeretnék természetesen szülni akkor úgy szülnék. Én is sokat filóztam ezen, hogy megpróbáljam-e -mert valljuk meg őszintén a lelkemnek nagyon hiányzik -, aztán kérdőre vontam, hogy ha az ő felesége lennék mit ajánlana. És a császárt ajánlotta. Így én elfogadtam az ő tanácsát és rábízom magunkat. :wink: Most próbálom az előnyeit szem előtt tartani és azt, hogy Somival is jól vettem az akadályt ami a vágást és a felépülét illeti. Remélem ez most is így lesz és talán a lelkem is hamarabb belenyugszik így, hogy előre tudom mi vár rám. :)

Kép

Kép
somaanya

Clara, drukkolok, hogy ne legyen semmi gond, és este még be tudj jelentkezni, hogy minden oké :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Akire, még nem tudom, hogy megyek-e ma tornázni. Ugyanis Heni megint nem lesz, valószínű Kriszti fogja tartani, aki keményebb órákat tart, mint Heni. Még van 40 percem eldönteni :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kép Zsolt Levente 29hét 3nap

Ezt az egyet lekicsinyítettem a többit meg tudjátok nézni a blogomon akit érdekel!

Klári várjuk a fejleményeket!!!!

KépKép
ldetti

Jó estét!

Hát, be tudtam jelentkezni, de reggel sajnos be kell feküdnöm :( Egyelőre kivizsgálás, ha minden ok, akkor hétfőn kiengednek.

Kaptam Dopegytet, és hangsúlyozta a doki, hogy szedjek magnéziumot, 3X500 mg-ot.

Megkérdeztem a H1N1-ről, azt mondta, amint túl vagyunk ezen, és nincs gond, nyugodtan oltassam be magam, úgyhogy ezt a kérdést is nagynehezen eldöntöttem.

Senki sem akarok paráztatni, de bementem utána a munkahelyemre, mert volt bent kajám a Teletáltól. A kollégám feleségének ma megindították a szülés, pontosabban császározták, toxémia miatt. 34 hetes terhesen. Így jobb is, ha kivizsgálnak. Mondjuk szerintem nekem nincs Toxémiám, valami más okozza a magas vérnyomást.

Ma megmértem magam, 13 kg-nál tartok.

Klári

Kép
claracroft

Köszi egyébként a szurkolást. :) Jah, pozitívum: méhszáj továbbra is 3000.

Klári

Kép
claracroft

Clara: szuper hír! vigyázz magadra!!!

Kép
Kép
alma26

Hű, Tamesz, most fogtam, ismered a szomszédomat??? Nah, én meg itt szídom, ti meg lehet, hogy tök jóban vagytok :roll:

Mondjuk a feleség aranyos nő, a férjről meg akkor inkább nem nyilatkozom...

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?