Új privát üzeneted érkezett!

Jajj még a mérlegeslést akartam.Ne aggódj,én ezért utáltam a mérleget.Az a baj,hogy a pisit meg kakit is méred,egyik nap több kijön a gyerekből,mint másnap.Ezért volt hogy egyik nap 30 gramm hízást produkált Balu,másnap meg minusz 25-öt.
Na meg ha kalimpál közben az is csalóka lehet.
Balu folyton kalimpált,meg nálam is azt tette be a kiskaput,hogy cicizés után kevesebb volt a gyerek mint előtte.Viccesen még mondtam is páromnak,hogy nézd már nem a gyerek szívott le engem hanem én őt :D :lol:
Szerintem ne parázz rajta,esetleg próbáld mindig azonos időben mérni.Jobb ötletem nincs.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,köszi szépen,angyal vagy!!!

Kép

KépKép
mayday

:oops: :oops: :oops: Nincs mit Mayday :D

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday, fogzás szívás volt, minél kisebbek a babák, annál nehezebben tűrik a fájdalmat, így az első néhány fog nagyon szar, az utolsókat 2 éves kor körül észre sem veszed. Amikor már nagyon kikészültünk, adtunk neki éjszakára egy germicid kúpot vagy nurofent/panadolt, mert fogkibújás előtt 3-4 napig óránként ébredt. Aztán kijött a fog, és megint aludtunk.

Ábelnél (fiam) én is tiszta ideg voltam, hogy estére nincs tejem, még szopitanácsadóval is beszéltem, és ő tartotta bennem a lelket, hogy higgyem el, hogy nem a mellek keménysége/puhasága jelzi a benne rejlő tejmennyiséget, és ha a gyerek elalszik, és nem ébred éjjel, gyakrabban mint szokott, akkor nincs gáz. Szóval szerintem tedd sokszor mellre - már ha engedi - , az esti fejés tök jó, csak ha sikerült többet csinálni akkor állj le, mert ilyenkor jön a mellgyuszi. És azt esti tej zsírdús, kevesebbel is sokkal tovább kibírják mint a reggelivel, mert az híg, vizes.

Én úgy emlékszem, hogy a tápszereket (anyatejpótló/anyatejkövető/tejpép stb) nem szabad mikróban melegíteni, inkább csak melegvizes fürdőben.
monde

Bocs Mayday, vendégségben voltunk :oops:
Csöpplány már válaszolt is. :)
Én ha meleg van, akkor 1 órán belül adom oda neki a maradékot, egyébként kiöntöm, ha hűvösebb van, akkor 2-3 órát is tartom és nem mindig hűtőben :oops: Eddig nem volt gond. Viszont én soha semmit nem melegítek neki mikróban, csak forró vízbe állítom az üveget.

Ádi tényleg nagyon édes manó :D
8200 - atya ég! Hihetetlen... Nekem már a négy kilótól is fáj a hátam, karom :oops:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Anna nevében is köszi :D
Szerintem is formásodott, emberesedett, de hát én nagyon elfogult vagyok :oops: :oops:

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Lányok én nézegetem, de nálunk semmi fognyom sehol! Kedden jön a védőnő, megnézetem vele, mert ugyebár Anna lenne a legidősebb, oszt sehol semmi... De lehet csak én vagyok tudatlan vak.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Monde:megkérdeztem a védőnőt erről a melegítésről,és azt mondta semmi baja nem lesz tőle,csak vannak olyan "okosok" akik melegítés után nem rázták össze és megégette a gyerek száját.A mikrohullámú sütő nem melegít egyenletesen,az étel külseje meleg lesz,de a belseje hideg.De ha jól összerázzuk akkor ez a veszély nincsen.
Azt mondta hogy ezt is azért írják rá,minthogy van olyan aki a macskáját a mikróba szárította,mert nem volt ráírva hogy nem lehet,és még meg is nyerte a pert :D Így védi magát a cég.

KépKép
Kép
csöpplány

CSigaby:nekem Balu nem bírná ki hogy várnia kell a melegítéssel.Olyan kis türelmetlen.Na meg kiszámíthatatlan.Valamikor a 3 órát alig bírja kivárni a kaják között,van amikor 5 órát is bír.Én mindig akkor csinálom neki amikor előveszi az "éhesvagyokanya" sírását.Innentől számítva van kb 3 percem,mert különben olyan dühödt sírásba kezd hogy vigasztalhatatlan percekig,hiába a szájába van a cucc csak sír.

KépKép
Kép
csöpplány

Tényleg csigaby,ti hogy álltok hozzátápival?elkezdtétek már?Balu ma répapürét evett,ízlett neki.Holnap sütőtököt kap,kiváncsian várom a reakcióját :D

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Gondoltam már én is bejelentkezem! Szégyellem is a pofámat, mert visszaolvastam ugyan, de már az egy negyedére sem emlékszem!
:oops: Ma Apa hamarabb hazaért, gyorsba kimostam a ruháit, aztán Kendrát megettem, és mentünk vásárolni! Voltunk az Elefániban, egy csomó jó cuccot kapott a Drágánk! Vettünk Cumiláncot, nagyon brutálul néz ki! Tiszta csajos! Mondjuk milyen is legyen? :D

Mayday!
Sajnálom, hogy estére nincs már tejed! Nem próbáltál még valami teát? Én minden nap iszom Mecsek Tejszaporítót! Már az íze sem olyan szörnyű, mint az első pár pohár! Úgy érzem használ, mert Kendra néha fulladozik a tejcitől! :D Meleg-vizes borogatás? Mert arról is hallottam jókat?!

Csöpplány!
Jól emlékszem, hogy Balunak kellett a könnycsatornát átmosni? Ha igen, leírod, hogy hol voltatok, és milyen volt? Mert úgy néz ki Kendrának is meg kell csináltatni! Hiába a masszírozás, és a szemcseppek! De néztem most egy magánrendelőt, lehet oda viszem! A csajszit teljesen véletlenül találtam meg, egy cikke alapján, ahol ezt a témát "boncolgatta"! Nagyon szimpi volt! Hétfőn felhívom őket, és megpróbálok időpontot kérni!

Csigaby!
Anna szerintem is sokat változott, és ahogyan Te is írod, formásodott! De hát ez a dolga! Vagy nem? :D "Fognyom" nálunk sincs, de nyál az van ezerrel! :D

Van köztünk olyan akinek már megjött a mensije? :oops: Nekem még mindig semmi! 20-án volt egy éve, hogy megjött utoljára! Na nem mintha hiányozna! :D Sőt! :D:D:D

Akkor a találkozó jövő héten vasárnap az ALLÉ-ban? Jól emlékszem? 10-kor? És Allén belül hol? Lehet volt már róla szó, de én nem emlékszem! Bocsi! Szenilla! :oops:

Most ennyi, mert többre nem emlékszem! :oops:
Szép estét!

Kép

KépKép
ercsikati

úúú ercsikati, tényleg, nekem ma van az évforduló. :lol:

a férjem még 5 órát repül, nagyon brutál, itt hajnali 4 lesz, mikor odaér, pedig már mikor elment. :cry:

ma Petinek nagyon jó napja volt, a nap 12 órájából 10-et végignevetett. :roll:

holnap jövök hosszabban talán. :)

hibernia

Még akartam!
Pihiszék! Nekünk is van! Kendra imád benne lenni! Nekünk olyan van, hogy van benne egy "betét" amit ki lehet belőle venni amikor már nagyobb, mert az arra van, hogy újszülött kórtól is pihizzen a baba! Kendra volt, hogy már el is aludt benne! Annyira édes volt! :D http://sztarjatek.unas.hu/spd/unas_7224 ... Pihenoszek ilyenünk van!
Elkészült a játszószőnyeg, elküldöm a képet amit a csajszi küldött! Remélem hétfőn postára adja, vagy kedden és a jövő héten már olyan képet is tudok küldeni, amikor Kendra játszik rajta! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ercsikati 2010.08.21 22:26-kor.

Kép

KépKép
ercsikati

Csöpplány - "éhesvagyokanya" sírás :D Ez jó. Nálunk nincs külön sírás az éhségre. Van, h sír, már nem evett 3 órája, összedobom a kaját, aztán tolja kifelé, hogy nem kell neki. Ilyenkor jön a víz, általában szomjas. Rengeteget iszik.

Hozzátápit még nem nagyon kezdtük. Eddig nyalogatott őszit, dinnyét, nektarint, illetve múlt héten ivott pár ml őszilét, de nem nagyon erőltettem. Most vettem neki almalét, holnap fogja megkóstolni.
Hozzátenném, hogy a védőnő szerint novemberben kéne elkezdenünk a hozzátápit :evil:
De persze pont evésben nem számít, hogy mennyivel jött előbb, ott nem kell számolni. Mert én vettem a fáradtságot és utánanéztem, neki ez a munkája, de nem tudja.
Viszont mivel nekem még van valamennyi tejem, szeretném ha min. 6 hónapos koráig még legalább részben tudna szopizni, úgyhogy annyira nem erőltettem az új ízeket.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csöpplány, értem én ezt az összerázós dolgot, de igazából nem erre gondoltam, hanem inkább arra, hogy nagyon sokat szídják a mikrót a mikrohullámok ártalmassága miatt, és én ezt valahogy hajlok, hogy elhiggyem, illetve pont az is baj lehet, hogy a tápszert ugye forralni nem lehet, de mivel az edény falánál lehet, hogy megforralja, így nekem nem annyira szimpi. Az a baj, hogy a mikro rohadtul kényelmes, én mondjuk nem tápizok ugye, de hozzátápinál már vannak ugye tejpépek, meg Sinlac, stb, és akkor is jól jött volna néha, de én nem használtam.

Csigaby, van barátnőm akiknél az első fog 8 hósan jött ki, és állítólag ez is teljesen normális.

Nekem sem jött még meg szerencsére, a fiam 7 hónapos volt mikor először megjött vele, ahogy elkezdtem hozzátáplálni 2-3 hétre rá megjött. Remélem most is valahogy így lesz ez.
monde

Szép reggelt!

Ercsi:nekünk nem kellett mosni,sőt,mi nem is könnyeztünk,semmi baj nem volt a szemével.Kopp-kopp.Nekünk csak azért kellett szemészetre menni,hogy megnézzék hogy befejeződött-e az ereződés.Ez korababáknál kötelező.

Jajjj,lehet hogy félreérthetően írtam.Én a tápit úgy csinálom,hogy a vizet beleöntöm a cumisüvegbe és azt melegítem meg.Éppen langyosra csak,nem forralom,szentkirályi vizet használok,ami adható babáknak forralás nélkül.Majd amikor langyos akkor teszem bele a tápit,és kb fél percig rázom.Vagy ha van benne csomó akkor tovább.De ez ritka.Mondjuk Balu nem szokta otthagyni,de ha mégis,akkor fél órát kint van,akkor nem melegítem újra.ha tovább áll,akkor icipici mikró,de megvallom hogy 10-ből 8szor ilyenkor nem szoktam,"hidegen" kapja.Kérdeztem erről is a védőnőt,azt mondta hogy ha elfogadja hidegen akkor nem kell melegíteni.Egyébként csak azért kell melegíteni,szerinte,hogy hasonlítson az anyatejre,tehát anyatej melegségűnek kell lennie.Ehhez nem kell forralni...
Hát nem tudom,nem hiszek ezekben a jajj a mikrohullámok,meg jajj a rádióhullámok....Mindenki mobilt használ,de ugye az is káros,nézzük a tévét,az is káros.Lassan már semmit se lehet csinálni mert mindenre ráhúzzák hogy káros.Lehet hogy van benne valami,hogy nem tesz jót a kajának a mikrohullám,mert "megöl" benne bizonyos dolgokat,de szerintem ritkán belefér hogy így melegítsük.Itt hangsúlyoznám megint,én csak a vizet melegítem.
Bocsika ha kicsit bántó,de valahogy marha szar kedvvel ébredtem.

Csigaby:nekem is azt mondták hogy a kajánál nem kell nézni a koraszülöttséget,mivel onnantól kezd érni a bélrendszere amikor normál kaját eszik,értem itt az anyatejet,tápszert.Nekem meg a koraszülöttes doktornénink javasolta hogy 2 hótól már gyümilét lehet adni,én azzal vártam 3 hóig.Gyümipürét 3 hótól,én csak 3 és féltől adtam,Főzeléket 3 és fél hótól,én azt még hanyagolom.Üvegeset szintén 3 hótól,azzal vártam tegnapig :D
Balu idáig kóstolt őszilevet(nem jött be neki),répalevet(na ezt imádta),almapürét(ez is bejött neki), meg tegnap répapürét(először fintorgott,de aztán bevágott belőle 80 grammot,gondolom fura volt neki az első kanállal :D Utána olyan szépen nyitotta a száját mikor közelítettem kanállal :D Ma sütőtököt fog kapni.

baromi sz@r kedvem van...nem tudom mitől..na majd még jövök,de lehet hogy csak estefelé...

KépKép
Kép
csöpplány

csigaby, ezek szerint nem csak a mi tápink fogy k folyton a patikából... :? fog miatt ne izgizz, anyukám megnézte, azt mondta, tényleg fogacskák ezek, de még hónapok kérdése, mire ténylegesen kimásznak. :( szépen látszik már, de bazi lassan jönnek ám a fogak kifelé, lehet, ahol később jön, ott gyorsabbak... hajhullás gáz, nálunk is. :? te szedsz rá valamit?

mayday, én csak délután csinálok mostanság tápit, 6 körül, ha marad, akkor odaadom neki 9-kor, ez 3 óra... még semmi nem volt eddig. otthon mindig vízben melegítettem fel a használt tápit, ha kihűlt pl kajcsi közben vagy később haszáltam fel, most mikróban... :oops: gyorsabb és kényelmesebb, 10 mp kb.
a normál tápit forralt vízből csinálom, azt csak "természetesen" tudom forralni.
a bukás szerintem is a túlevéstől lehet... az elég sok mennyi? nálunk is volt sok placcsanás régen a hátam mögött, most alig-alig. azóta, mióta kevesebbet eszik.

monde ez a kereslet-kínálat elv hülyeség, nem mindenkinél jön be. :D pl nálam sem. sosem volt elég tejcim még, pedig Peti nagyon durván tud szívni és órákig. :lol: napi 150-200 mégis tápi. 630-650 mg-nál több tejet semmilyen módszerrel nem tudok csiholni hónapok (2 hónap :)) óta. de mindig ennyi.

csöpplány, cheer up, ne szomorkodj... milyen az idő otthon? sétáljatok egyet, fagyizzatok. :)

én is képek ébredés van... (ja tegnap megint letettem este és aludt. drágacsillag... :lol:)
ez tök furi, hogy háton nem szeret Bori a kocsiban és hason meg igen. :shock:
hajhullásra szedsz valamit?

moncsi, mekkorák az izmaid már? :D :D én 6 kg-nál izomlázzal ébredek minden reggel... :? el sem tudom, képzelni, mi lesz később...
mivel kezded a hozzátápit?
ez a kép nagyon király! :lol: majd megírom a gmailes címünket, oda is küldhetsz képeket, az nem nyilvános... ugye lányok, megírhatom... :oops:

ja tápihoz még, Peti nem issza hidegen, neki kb melegnek kell lenni, különben fintorog és kitolja... :)

hibernia

képek = lépek :lol:

hibernia

huhh, kicsit összekeveredtek a sorok, bocs... :oops:

hibernia

Csöpplány! Olyan szépen kisütött a nap, remélem, jobb kedvre derít! Igazi sétaidő van (legalábbis itt nálunk...). :-)

Csigaby! Ne aggódj a fogak miatt, én csak kapkodom a fejem, hogy ezen a fórumon már ilyen előrehaladott a helyzet, szerintem általánosabb, hogy 5-6 hónapos kor körül jönnek ki az első fogak.

Mayday, mi is Szentkirályiból csináljuk a tápit, akárcsak csöpplány, és mikróban meglangyosítom, aztán összerázás után keverem hozzá a tápit. Ádi akkor sem szokott reklamálni, amikor hidegen kapja - lényeg, hogy teli legyen a pocak. ;-)

Ja, kereslet-kínálat elve sajna nálunk sem működött, hiába a sok ciciretétel. :-( És a kórházi szobatársnőm 2 hétig csak ciciztette a kisfiát, és csak utána látták, hogy bár azt hitték, tök jól szopizik, meg minden, mégis jól lefogyott, és nem elég neki a tej (pedig nem volt nagy baba), úgyhogy kénytelenek voltak ők is tápizni... Szóval, úgy tűnik, nem jön be a dolog mindenkinél. :-(

Tényleg nagyon szép az idő!! :-) Kár, hogy itt a közelben nincs egy kisbabás sem, egyedül néha uncsi. :-( Hibernia, Te hogy bírod odakint, van a közelben hasonló korú babás család?

Köszi mindenkinek a dicséretet, minnyá át is adom Döbrinek ;-)

KépKép
seidelm

Hát akkor fogalmazzunk úgy, hogy a kereslet-kínálat akkor működik, ha a tejelválasztás szülés után jól beindult. Barátnőmet tudom hozni példának, aki az első gyerekkel nagyon legyengült szülés után, sok vért vesztett stb., és talán ezért nem is indult el annyira a teje, ők is tápiztak felesben. Most, a második gyerekét pillanatok alatt megszülte, és azóta is csak szopik a babája. Szóval akkor inkább azt mondom, hogy ahol a tej elég volt kezdetektől, ott biztos vagyok benne, hogy működik a kereslet-kínálat. Mindegy is, még az jutott eszember Mayday , hogy ha nem akarja elfogadni a cicit, akkor próbálhatsz más pózokban szoptatni, ez annyira össze szokta zavarni a pudingokat, hogy hátha nem jön rá az átverésre :)

Hajhullásra kifejezetten nem szedek semmit, elevitet eszek kétnaponta egyet, és reménykedek.

Csöpplány, nem volt bántó, én meg nem vagyok sértődős. :)

Seidelm, nagyon helyes Ádám, és hihetetlen, hogy több mint 8 kiló, ti már 4 hónapos korára súlyt dupláztok a 6 hónap helyett :)

Nekem Bori most eléggé belassult súlynövekedésre, a heti 10-15 dekát azért hozza hetente, de nem is bánom, mert a heti 30 dekát ha tartotta volna, hamarosan lufi lett volna.
monde

moncsi, hát nincs, kutyás bácsikkal sétálunk... :lol: :lol:

ja, és képet én csak a lilypie-ba tudok beilleszteni... : ?

hibernia

monde, mi 3 hónaposan duplázunk súlyt, Peti 3000 grammal született és most 6,1 körül van... :oops: pedig isten látja lelkem nem tömöm. :lol:

a kereslet-kínálatban tényleg akkor lehet valami, ha már az elején nincs gond... :? nekem egy hetes korában kb 70 mg tejem volt / nap... :(

hibernia

hibernia, nekem egy hetes korában egy mellben kb 160 milli volt... :) esküszöm szenvedtem, vártam, hogy kevesebb legyen. neken Bori 3600-zal született, most majdnem 6 kiló.
monde

monde, irigy-irigy!! :-) Annyira szerettem volna kizárólag anyatejjel táplálni a kicsim... :-(
No, mindegy, így 4hónapos korára kezdem elfogadni, hogy ez van. Mindent megtettem, és így is kap minden nap anyatejet, úgyhogy amennyit tudok, bejuttatok neki a fontos bacikból + tápanyagokból...

KépKép
seidelm

A fog miatt nem aggódom, addig sem harap :D

Hajhullásra a Revalidot ajánlották a gyógyszertárban, állítólag a többit nem szedhetik szoptatós anyák. Megvettem, de kedden megyek a dokihoz és azért még megkérdezem őt is, addig nem szedem.

Nekem az elején rengeteg tejem volt, a gyerek meg alig kaphatott belőle ugye. Több liter ment a csapba, illetve a fagyasztóm is tele lett vele.
Aztán amiatt, hogy csak fejtem, plusz az idegeskedés, kb. 2 hós korában egyik napról a másikra megcsappant, azóta azt a szintet tartom és az ugyebár meg kevés
Sajna nem tudom visszahozni pedig minden módszert kipróbáltam, de így is legalább egy része megvan.

Csöpplány - mi mára tervezzük az alma megkóstolását, a barack nem jött be annyira, majd később újra próbálkozunk. De neked legalább adtak tanácsot, nekem semmit, mert majd ősszel :-(

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csöpplány fel a fejjel :D

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület

seidelm, ezen kár búsulni, Ádám nem tűnik úgy, mint aki bármit is nélkülözne, és az is nagyon sokat számít, hogy legalább valamennyi anyatejet kap. Majd a másodiknál minden más lesz! Amíg nekem mondogatták, nem hittem el, de tényleg így van!
monde

monde, köszi a biztatást!!!! :-)

KépKép
seidelm

3 gyors kérdés:
1: Nálatok is lüktet a kutacs? :?
2: Aki Espumisant használ mennyit és hogyan adja be? Valahol azt olvastam napi 25 cseppet lehet, nem alkalmanként. Ez igaz?
a 3.-at elfelejtettem...

hibernia

Estét!!!

Csak most sikerült gépet kapcsolnom.

Csöpplány,mi a baj?Ne kókadj el,mi szeretünk!!! :wink:

Köszi lányok a tippeket,segítséget és biztatást.Próbálkozunk mindennel,de ma is 2szer tápi volt.Pedig gyakran cicire teszem,de hát nem mindig kell neki... :(

Hibernia,
1,nem
2,nem tom
3, :lol: :lol: :lol:
Sokat értél velem,mi?Petinek lüktet a kulacsa?
Bálint 170ből bukott,végülis érthető.

Kati,könnycsatorna masszás?Én lenni lüke,ezt sehogy sem érteni. :oops:

Csigaby,nézd meg gmailen,Hibernia küldött fogzós képet,hátha úgy Te is okosabb leszel.

Én ma meglestem Bubu fogait és hát igen 5 jön.2 első-alsó(metsző? :oops: )2 őrlő lent és 1 fent.Szóval kemény.Nem csoda,ha folyton nyügi.

Kép

KépKép
mayday

Csigaby,barack nálunk se volt nyerő,bár nekünk még tényleg kissé korai.

Kép

KépKép
mayday

Apát 3 napja nem láttam,ohh,jee,képtelen vagyok megvárni.Ma talán,talán...

Kép

KépKép
mayday

Súlyduplázás:he,attól mi még igen messze lenni.Szerintem betartjuk a fél évet.Bubu 3150,most (mai hülye,idióta,kötelező mérés egy hatalmas kaki után) 5400.Fiam inkább hosszú baba.

Kép

KépKép
mayday

Üdülő Samunak boldog 3 hót!!! :D :D :D

De ráérek,meee?

Kép

KépKép
mayday

Halihó!

Hibernia:persze hogy megírhatod a gmailes címet.Gratu a jó elaltatáshoz!Idő jó,mentünk párom nővéréhez,kicsit jobb kedvem lett,de szerintem ez a meleg miatt voltam "depis" hangulatú.
1.Nekünk nem lüktet a kutacs
2.nem próbáltuk
3.aranyos :lol: :lol: :lol:

Súlyduplázás:hát mi holnap fogunk méreckedni,de múlt hét hétfőn volt 5300 gramm.Most olyan 5500 gramm lehet.Ez az az 1900-hoz képest rengeteg ugye :lol: De ugye a kis súlyú babák gyorsabban híznak.4 hónapos korára majdnem triplázni fogunk :D

Mayday:nem tudsz képet csinálni Bálint fogáról?Kiváncsi vagyok hogy néz ki.Én nem tudom eldönteni.Párom nővére meg egy másik anyuka azt mondja hogy az.Párom anyukája azt hogy ez még nem az.Nyálunk az rengeteg,na meg minden megy a szájába.Néha keservesen felsír,alig nyugtatható,de ritka.
Baj az nincs,csak valahogy bal lábbal keltem,.

Csigaby:nekünk sem jött be a barack,pedig elvileg nagyon csípik a gyerkőcök.De.....ma mégsem sütőtököt kapott Balu hanem barackos almát(üveges) és benyomta a 190 grammot
:shock: Jó, nem egyszerre,elsőre evet 40-50 grammot,aztán beájult,aludt másfél órát és megkapta a többit.Nagyon meglepett hogy megette az összeset,és alig bírta kivárni a kövi kanállal..nagyon komoly volt.

Balu lábszárán meg a combján,meg a karján piros pöttyök vannak.És száraz ott a bőre.Először azt hittem allergia,de a védőnő azt mondta az nem ilyen,csak száraz a bőre és azért ilyen piros pöttyös.A testén nincs csak a végtagjain.Na majd holnap megont rákérdezek.Ja és nappal tök erősen látszik este pancsizik,bekenem jól olajjal és reggelre teljesen elmúlik.Tényleg a szárazságtól lenne?

Na megyek vacsizni.

KépKép
Kép
csöpplány

Hali!

Csak ezt a lapot olvastam vissza...

Samunak bódog 3 hót!
Hibernia, nekünk lüktet a kutacs, no para tök normális ez is az is...
Espumisant nem tudom 3-at meg... :lol:

Mayday a moremilket (így írják?) nem próbáltad? Azt nagyon dícsérik. Tabi, és egy ismerősöm akinek szintén megcsapant a tejcsi azt mondta 48 órán belül érezhetően beindult tőle. Amúgy a fogzás mellett most lehet a 3 hónapos fejlődési ugrás is. Hasonló mint kb 6 hetesen csak úgy tudom ez dutvább, na és ilyenkor megint megnövekszik a tejcsiigény..szóval lehet még emiatt is érzed, hogy lemerültek a táraid....kitartást! :wink:

Huh itt közben látom újak is vannak, halihó, üdv köztünk, örülök monde, hogy Te is vagy!!

Nálunk nos hát a lefele út eh nagyon gáz volt végig bömbi... az este jó volt másnap sétáltunk a balcsiparton, jó 1 órát szunyált a kisded..du ismerős gyerkőc (7 hónapos) jött látogatni este megint jó volt. Szombaton de. jó volt de a délután űber brutál este kezelhető, bár 1x ébredt Vasárnap megint tiszta nyügik voltunk..nem tudom, hogy az út, esetleg fog vagy a fejlődési ugrás de a gyerekem konkrétan csütörtök óta bekatant.. vagy eszik vagy alszik vagy sír... nem egyszerű. Nekem is jól esett a balcsi, bár nem fürödtünk, csak sétáltunk sokat..de annyira nem volt jó mint amennyire kimerítő. De sebaj..had szokja a töki az utazásokat mert mi nagyon jövős menősök vagyunk... Most egy kis nyügi, de jövőre reményeim szerint nem lesz gond ha lemegyünk 1-2 hétre...

Ja szeptemberben galyatetőre meyünk 4 napra..kivi leszek (apa dolgozik és visz minket is :D )

Ma anyós nap van...szurkoljatok hogy idegileg túl éljem!! :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Szép napot Mindenkinek!! :-)

hibernia,
1. kutacs nálunk is lüktet, azt mondták, ez normális.
2. nem próbáltuk...
3. ;-) ez ismerős: néha mire kimondanám, mire gondolok, elfelejtem, vagy alap szavak nem jutnak az eszembe... :-)

zsu84, anyósnaphoz sok sikert, kitartást, együttérzek! :-)

Fogzási fájdalomra melyik a legjobb cucc szerintetek? Eddig is sokszor macerálta Ádi az alsó ínyét, de tegnap többször ébredt sírva, aztán 1-2 órán át koradélután vigasztalhatatlan volt a sírása, és patakokban folyt a nyála. És akárhányszor a pelussal megtörölve hozzáértünk a szájához, vagy ő ért hozzá, jött is az újabb sírás... pedig amúgy nem szokott... :S

KépKép
seidelm

Sziasztok!
Újra itt! Üdv. az újonnan érkezőknek!
Csak kicsit olvastam vissza, mosok-teregetek 2 napja!

Nekünk is nagyon jó volt ez a pár nap anyukámék+nővéremék halálra kényeztették Kristófot, tesóméknál is 3 gyerek van és ők is odavannak érte, úgyhogy élvezte a helyzetet!

mi is hiába vittük eddig is össze-vissza meg hiába strapabíró harmadik gyerkőc, őt is megviselte a változás, bár sírni ovábbra sem sírt és éjszaka aludt ugyanúgy, napközbe szinte magához képest semmit nem aludt!

Nagyon fontos nekik a megszokott napirend, a rutin, de még a nagyfiaimat is lefárasztja ha 2-3 napig teljesen máshogy élünk!

Kutacs nálunk nem lüktet, de szerintem ha lüktet se baj! Espumisanból mikor én adtam akkor minden alkalommal 25 cseppet adtam neki!

Hétvégén úgy néz ki megyünk apával együtt is nyaralni pár napra, még az ovikezdés előtt!

Fura lesz szeptembertől hogy délelőttönként csak egy gyerekem lesz!

Fogzásra ha nagyon fáj neki alváshoz adnék neki panadolt vagy nurofent (valamelyiket lehet ilyen kicsiknek is!) vagy van homeopátiás bogyó azt mi használtuk a nagyoknál és szerintem használt! Meg homeopátiásból van kúp is de azt mi nem próbáltuk!

kriszta0612

Hali!!!

Moncsi,fogzás Panadol szirup minden reggel,így mondhatni kibírható.Próbáltuk a hűtős rágókát is,amíg hideg addig jó.

Zsu,üdv otthon és itten!!! :D (Bőhm bácsi. :lol: Bocsika,de annyira jól jött ki.Ne hari érte.)
Anyóshoz kitartás.
Szegény Gabi.Majd a kövi utazást már biztos jobban bírja.Az enyém itthon is zakkant. :roll:
Balcsiba miért nem fürödtél?Olyan koszos?Vagy mi?

Kriszta,Neked már milyen nagy fiaid is vannak.Milyen csoportosak?

Csöpplány megpróbálom lefotózni a fogakat,de nem tom vaku nélkül,hogy sikerül.Még mindig nem vettem memókártyát a fotómasinába. :oops: Szóval marad a teló.

Kép

KépKép
mayday

Kati,már akartam,de lüke vagyok.Mikulás még nekem se,olyan 7hetes kora körül volt valami,azóta se.

Kép

KépKép
mayday

Csöpplány,szerintem szárazság.

Kép

KépKép
mayday

mayday képzeld tegnap a bal mell nálunk sem kellett este. :shock: pedig volt benne, mert délután sem kellett neki... :? pikkel rá. aztán más pozíciót próbáltam és úgy ímmel-ámmal jó volt, de küzdött. anyukám is csak lesett, hogy mi volt ez... szóval a pozicsere sem segít?
barackot milyen formában adtátok? lének vagy pépesnek? és hogy készítettétek?

csöpplány pötyik hogy állnak? én is úgy érzem, tök szárazak a lábai... :shock: pedig babaolajozom és itt a víz se túl kemény - legalábbis a pestihez képest...

zsu oké akkor megnyugtattál, ha lüktet. azt olvastam, vékonybőrű babáknál lehet... elég csúf. :( de nálunk a homloka is tök eres... :oops: a halántéka. ezt a bőrt anyukámtól örökölhette, ő az a hártyabőrű. :) galytatető? óóó az is de szép. főleg ősszel... irigykedem. bár ha ilyen fárasztó volt... ajjjjajjjj... :) anyóshoz kitartást. :lol:

moncsi, szegény Ádi. :( panadolt ajánlják, én is úgy tudom. :)

kriszta húúú hát ti se vesztegetitek az időt, megint nyaralás... :) jövő héten már suli? :roll:

na itt ömlik az eső, szegény anyukám most ment be sétálni a városba. :cry: áááá

hibernia

Én tényleg rohadtul ráérek.Mi a sz@rnak nekem 3 vonalzó? :oops:

Kép

KépKép
mayday

hogy úgy tűnjön 3 gyerkőc van. :lol:

hibernia

Hibernia,próbáltam én is máshogy,de úgy sem kellet neki.Vagy be sem kapja,vagy ha igen 1perc után kiköpi és visít. :?

Hívtam a dokinénit,szerdán azért vissza kell vinnem Bubut.És most ír fel neki tápit.Aszonta jót vettünk,ha már kellet.De azért ciciztessem sokat.Ezt csinálom magamtól is.

Holnap fodrász,ohh jee,még nem döntöttem el elvigyem-e Bálintot.Ha nem tesóm vigyáz rá.Ja,és apa holnap megy vissza tüdőszűrőre.Izgulás van.

Kép

KépKép
mayday

3 gyerkőc... :lol: :lol: :lol: Szép lenne.

Kép

KépKép
mayday

áááá,csak én akarom elfoglalni a legtöbb helyet...(ördögi kacaj) :lol: :lol:

Eső, ááá,de jó.Én már őszt akarok,nagyon.Ne bírom már a meleget,elég volt!!!!No!!!!

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok, én is vagyok, csak sűrű volt a hétvége, dolgoztunk a házon sokat, tegnap esti altatás után meg gyorsan magamat is elaltattam :).

Próbálok reagálni, de nem hiszem, hogy mindenre sikerül...
Először is mindenkinek köszi a pihiszékes reakciókat, még mindig gondolkodok rajta, de sokat segítettek a vélemények.

Nadina
Mákos gubát meg tudom érteni, én mákkfüggő vagyok, de nem nagyon merek enni Nóri hasfájása miatt, bár egyszer anyósom hozott mákos kalácsot (világbajnok ebben), akkor 2 napig azt ettem, és Nórinál rosszabb lett a hasfájás, azóta hanyagolom, pedig imádom! Szopi gondokat sajnálom, nálunk csak az elején voltak gondok, szerencsés vagyok, de át tudom érezni, kitartás, nemsokára jön a hozzátápi nálatok is.
Csöpplány
Hülye kérdés, de a gézen átnyomáshoz milyen gézt használsz? :oops: :oops: Mármint ilyen kötszeres géz? Bocsi, de ezt most nem vágom. Balu fekvőtámasza nagyon cuki!
Mayday
Sajnálom, hogy ilyen mizéria volt tápi ügyben, hihetetlen a dokitok, olvass be neki utólag nyugodtan. Bálint nagyon édes a kádban 8) . Amúgy néhány napja én is kevésnek érzem a tejem, de annyi, hogy hagyom Nórit tovább szopizni, este van, hogy 1 órát is nyammog, és nem ébred fel éjszaka, szóval gondolom, megtalálja az 1 óra alatt, amit keres :). Mondjuk ma gyanúsan fáj az egyik mellem, remélem nem gyulladt be, egy jó ideje már nem fejek, mert mindent kiszipkázik Nóri.
Csigaby
Hajhullást sajnálom, nekem is van, de ennyire még nem durva, bár a fésűt mostanában én is néha hanyagolom, hihetetlen mennyiség marad benne. Ezt már én is akartam kérdezni, hogy lehet-e erre valamit szedni. Anna hihetetlenül sokat fejlődött, én őszintén szólva csak a mostani képek alapján nem mondanám meg, hogy mekkora hátránnyal indult az életben! Tényleg nagyon stramm kislány, kedvencem a nyelvöltögetős meg a fityiszes :lol: 8)
Seidelm
Ádi igazi kismanó, nagyon cuki! 8 kiló, az szép, hogy érzed a derekad estére? Ottalvós buli apának, hát, én biztos, hogy nem örülnék, de valszínű elengedném. Nálunk még nem volt 2 hónapos Nóri, mikor hétvégi pecára akart menni, na azt gyorsan leállítottam, de most már nem mondanám, hogy ne menjen, csak szarul esne.
Hibernia
Kutacs nálunk nem lüktet, espumisanból én minden 2. etetésre adtam 25 cseppet, de már jó ideje nem adok neki semmit. Hogy bírod apa nélkül? Anyukád azért biztos sokat segít, meddig marad?
kovmarti

Ja, Hibernia, 2 napja Nóri is "szotyizik", hangosan felröhögtem, mikor megláttam, rögtön eszembe jutott Peti, nagyon viccesen néz ki, mondtam, hogy akár már focimeccsre is mehetünk :lol: :lol:
kovmarti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?