Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rossz hírem van: beszéltem a dokimmal, a péntek délelőttöt a kórházban fogjuk tölteni, mindenféle vizsgálatok lesznek, 7re kell mennünk, éhgyomorra ... ez azt jelenti, hogy gyrekestől 6körül indulni kell ... a dokim azt mondta, arra számítsunk, kb 11ig biztosan ott leszünk a belgyón, és utána még ő is meg akar vizsgálni ... szóval: 1 előtt nem nagyon leszünk itthon, és addigra hulla leszek ...

NE HARAGUDJATOK, DE A PÉNTEKI TALIT LE KELL MONDANOM ... sajnos erre nem számítottam, nagyon-nagyon vártam, de ez most nem fog menni :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lányok, idei év legnagyobb esője van nálunk most. :( A ruháim kint mindent elmos egy kis jéggel vegyítve. Az utcán hömpölyög a víz.

Kép
kata05

Sziasztok lányok!! Most láttam az unokámat :shock: Tök ari ugy hogy most oooooooolvadok!

Kép
lipót beatrix

Brumi, bár én nem tudtam volna menni, nagyon sajnálom :( :( :( annyit készültetek rá :( És remélem jól vagytok!!!

floranan

Sziasztok :D

Én varrtam magunknak egy mei tai - szerűt és nagyon nagyon jó. Kényelmes, sokkal könnyebb megkötni, mint egy kendőt, kisebb helyen elfér, és nagyon jól tartja a babát. :D

Samuka nagyon érzékeny bőrű, úgyhogy én az összes cuccunkat mosódióval mosom (több, mint fél éve vettem egy kilót 4500-ért, és még megvan a harmada, pedig mosunk ezerrel) és közönséges ecettel öblítek (ez vízkőoldó helyett is jól beválik). Egy hátránya van, a fehér ruhák elszürkülnek egy idő után, ezeket újabban Ökonet folyékony szappannal mosom. JA és az egész kicsiknek se szoktam külön mosni a ruháit. A házbéli kórokozókhoz már az anyaméhtől hozzá van szokva, illetve a tejben megkapja a szükséges ellenanyagokat. Viszont cumit még véletlenül sem használok, szerintem nem lehet tisztán tartani.

Tünde, nekem egész napos kivizsgálásra kellett bemenni, amikor kiderült a magas cukor.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

[quote="laki papné"]S írta:laki papnéziasztok :D

Én varrtam magunknak egy mei tai - szerűt és nagyon nagyon jó. Kényelmes, sokkal könnyebb megkötni, mint egy kendőt, kisebb helyen elfér, és nagyon jól tartja a babát. :D

Samuka nagyon érzékeny bőrű, úgyhogy én az összes cuccunkat mosódióval mosom (több, mint fél éve vettem egy kilót 4500-ért, és még megvan a harmada, pedig mosunk ezerrel) és közönséges ecettel öblítek (ez vízkőoldó helyett is jól beválik). Egy hátránya van, a fehér ruhák elszürkülnek egy idő után, ezeket újabban Ökonet folyékony szappannal mosom. JA és az egész kicsiknek se szoktam külön mosni a ruháit. A házbéli kórokozókhoz már az anyaméhtől hozzá van szokva, illetve a tejben megkapja a szükséges ellenanyagokat. Viszont cumit még véletlenül sem használok, szerintem nem lehet tisztán tartani.

Tünde, nekem egész napos kivizsgálásra kellett bemenni, amikor kiderült a magas cukor.

akkor én még örüljek a fél napomnak ... :( ... csak olyan gáz, hogy pont ezen a pénteken :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

Nos végre eljutottam odáig,hogy a picasara felraktam egy külön albumba a szalvétatechnikához használt cuccok képeit és rövid leírását.ha valamit kihagytam,pótlja az akinek eszébe jut még valami,én kb 2 éve csináltam utoljára így lehet hogy maradtak ki dolgok.De általában az eladók tudnak segíteni a kreatív boltokban.

sutimano76

Bibi, sajnálom, hogy menni kell pénteken :cry:
Szegény Lillus hogy bírja majd? Férjed vagy egy barátnőd esetleg el tud menni veletek?

Anna, ilyenkor milyen vizsgálatokat csinálnak?

Én abból a szempontból nem bánom, hogy nem most lesz, mert nem hiszem, hogy két nap alatt helyrejövök, vagy ha helyre is jönnék, nehogy megfertőzzek valakit (ha egyáltalán fertőző).

Összehozzuk valamikor júliusban csajok, ok?
Vendég

Taranee!! Remélem nagyid mielőbb jobban lesz, és a közérzete / étvágya is javul!
Bibi! Sajnálom a hosszú vizsgálatokat, de örülök, hogy máskor lesz a tali, mert én sem tudtam volna most elmenni. :(
Lina: Nekem is a Rennie vált be, tegnap is marta a torkom a sav (majdnem minden nap) és tegnap már szerencsére volt itthon Rennie (gyógyszertárban ajánlották) és kb. 10 percen belül elmúlt ez a rossz érzés.
Lábikragörcs: nekem is volt, MAGNE B6! - ez nekem bevált, napi 2 x 2.

Mi is most fogunk költözni (mint már többen írtátok), úgyhogy megy a pénzköltés ezerrel. Ma vettünk két mennyezeti lámpát, a tapétázás már kész van. Már "csak" a költözés van hátra! Már úgy túllennék rajta!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.06.24 20:50-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

[quote="boboka"]B írta:bobokaibi, sajnálom, hogy menni kell pénteken :cry:
Szegény Lillus hogy bírja majd? Férjed vagy egy barátnőd esetleg el tud menni veletek?

Anna, ilyenkor milyen vizsgálatokat csinálnak?

Én abból a szempontból nem bánom, hogy nem most lesz, mert nem hiszem, hogy két nap alatt helyrejövök, vagy ha helyre is jönnék, nehogy megfertőzzek valakit (ha egyáltalán fertőző).

Összehozzuk valamikor júliusban csajok, ok?

Boboka: a férjemmel együtt megyünk, de még így sem tudom, mit fognak kezdeni magukkal egész délelőtt .. most azon agyalok, hogy a Nagyvárad tér környékén hol találhatnánk egy játszóteret, ahol csúszda van, mert ott ellennének egy ideig (már, ha nem esik az eső ... ) ... bemehetnék egyedül is: a mexikói útig el tudnék vezetni, és onnan BKV, de nem tudom, hogy fogom érezni magam a vizsgálatok után (a múltkor sem voltam teljesen jól, szédültem, és le kellett feküdnöm) ... szóval: mi van, ha hazafelé nem tudom elhozni az autót ... akkor meg jöhetnek be értem a másik kocsival, és csak probléma, hogy az én autóm hogy kerül haza ....

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lányok:a tali júliusban is lehet akár nálunk, szavazzuk meg, hol legyen, a többségnek hol lenne jó, és mikor :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, ha a duna felé megyünk a nagyvárad tértől, akkor a bal oldalon van egy új építésű ház. Hátha annak a környékén van játszótér.

Vagy elég sok 10 emeletes van arra, tuti, hogy lennie kell a közelben játszótérnek.
Vagy az europarkban nincs játszóház? Rossz idő esetére.

Peppino, ti messzire költöztök?
Vendég

Sutimano: A repsztölakkot ugy kell használni hogy elöbb lekened az alpszinre,utána jön a repesztö és ha az teljesen megszáradt akkor rákenned a másik szint! Kép

Kép
lipót beatrix

[quote="boboka"]B írta:bobokaibi, ha a duna felé megyünk a nagyvárad tértől, akkor a bal oldalon van egy új építésű ház. Hátha annak a környékén van játszótér.

Vagy elég sok 10 emeletes van arra, tuti, hogy lennie kell a közelben játszótérnek.
Vagy az europarkban nincs játszóház? Rossz idő esetére.

Peppino, ti messzire költöztök?

Boboka, köszi a tippeket, egész biztosan van játszótér egy 10emeletes közelében ... arra mondod, amerre a 21es villamos megy ???

Kép

Kép
bibiesbrumi

Beatrix,igen tényleg.bár én csak 1 színt használtam asszem.

sutimano76

Aha, arra, a Balázs Béla utca felé (Soroksári út felé).

Pusz lányok, megyek, begurulok az ágyba 8)
Vendég

most találtam ezt a boltot,a XV.-kerben van.az árak elég barátságosnak tűnek.Szerintetek is érdemes benézni???http://bolthely.hu/kismamaruha/lista/47da779b8e5d6_Kismama_fehernemu

eldogható bugyi 690.-
betét 590.-
kismamabugyi 990.-
hasszorító 2490.-
szopt.melltartó 2990.-

ezek jó árak???????????

sutimano76

Süti: Jó árak, de az eldobható bugyit én nem tudtam volna felvenni, baromira irritált az anyaga...amúgy nem tudom, miért kell ráparázni erre, szerintem nem olyan erős a vérzés, mint ahogy beharangozzák! Aztán nem vagyunk egyformák :wink:

Mai uh eredményei: még mindig vegyes páros! A kislányról teszek fel szép arcfotót(holnap utazunk, talán még belefér), a fiúról csak a kukackáról van kép, mert a köldökzsinór erdőben nem láttuk, pedig forgattak, hogy talán. Azt a vicc kedvéért teszem majd fel, de remélem nem perel majd be kistöki, igaz nem felismerhető kié a "csomag" :lol: :lol: :lol:

Mabe: köszi a tippet, mert nekem a rennie csak pillanatnyilag megoldás, amúgy éjjel arra kelni, hogy megtelt a szád...iszonyat :twisted: :twisted:

Brumi: a félnapos vizsgálat nem olyan vészes, van ahol elhúzzák tovább :wink:

Ne éjfél lassan....kéne aludnom, de még most végeztünk a bútorcserékkel. Ésssss, holnap rá sem lehet ismerni a házra! Mikor hazajönnek a palántáim a nyaralásból el fognak tévedni :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Kép
Vendég

Csunyeszka
Rennie nekem se elég, azért szedem a Losecet :wink:
Képeket várjuk!

Izomgörcs
Lehet magnézium-, kalcium-hiánytól. Egyébként aki szedi a magnéziumot, figyeljen arra, hogy mellette kalcium is kell!

Bugyi, betét
Én vettem néhány olcsó bugyit. Amit majd nem fogok sajnálni kidobni (150-200 Ft/db)
betétből meg szerintem a nagyon vastag teljesen felesleges. Az ember úgyis gyakran cseréli, akkor miért érezzem rosszul magam a lábam közötti nagy csomagtól.
Ott már esetleg gond van, ha annyira vérzik szülés után az ember, hogy pelenkát kelljen használnia. (nekem azokról a vastag betétekről a kb. 20 évvel ezelőtt forgalomba került Libero pelenkák jutnak az eszembe :wink: )
Vendég

Boboka! Kb. 2 utcával odébb, 10 perc gyalogút innen, ahova költözünk, de azért az is költözés és megterhelő! :) Nagyobb lakásba megyünk, mert most 1 szobásban lakunk, az meg lesz 1 + 2 fél.

Csunyeszka!
Milyen jó, hogy nem kell lecsernélned a ruhatárat! Szupi, hogy változatlanok a kisbabáid nemei! :lol:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Peppino, jó költözést!

Brumi, sajnálom a talit, de így lehet a következőn ott tudok lenni.

Csunyeszka, várjuk a képeket, és grat a biztos vegyespároshoz.

Szülés utáni vérzés: Szerintem egyén függő, tesóm csaszis volt és mégis kellett Tena betét neki.

Én tescoban vettem 5 db-os óccso bugyikat. :D Még a gyógyászatiba kell elmennem hasszorítóért.

Kép
kata05

Betét: szerintem ebben is különbözőek vagyunk. Mint a menzesznél is, van, akinek életében nem kell extra méretű védőeszköz (tampon, betét), más meg örül, ha az első napokban nem kell elmennie otthonról, mert niagara van... És egyik sem rossz vagy jó, nem jelent mindenkinél gondot az erősebb vérzés.
Nekem kellett a legnagyobb betét, és még úgy is, hogy gyakran cseréltem (30 db van egy csomagban, 1 csomag már a kórházban elfogyott) volt átázás. De utoljára a szobatársam csak kisebbet hozott, mert úgy gondolta, hogy elég méretű, és nem volt az (addig, míg hoztak neki, adtam). Plusz az utolsó három szülésemnél a 6 hetes kontrollra se tudtam visszamenni, mert még nem volt 100 %-osan vége a vérzésnek (némi barnázás volt még)...
És ez nem volt extra dolog, egyiknél sem gondot jelzett ez, ilyen alkat vagyok.
Egyébként tényleg óriásiak, és nem is túl kényelmesek, de még mindig inkább ez, mint az, hogy azon aggódjak, hogy lesz minden olyan... (Főleg, mivel tipikusan felkelésekkor indul meg a nagyobb áradat. Bocs...)
És sokszor úgyis ezer más nagyobb gondja van az embernek, mint ez.
Én a Tenákhoz ajánlott bugyit utoljára nem nagyon használtam, vettem olcsó olyat, ami kényelmesebb volt, de nem sajnáltam volna eldobni. Bár végül megmaradtak. A Tenás bugyi a császárnál volt jó, ott jó volt, hogy fel lehet húzni a pocira úgy, hogy tuti nem szorít.

Bibi!

De így viszont kivizsgálnak, megállapítják a diétádat és nem lesz a későbbiekben semmi gond!!
Gondolkodtam, mi van a környéken, ami egy 2 évesnek jó lenne, de semmi nem jutott eszembe. Nagyobbnál esetleg a természettudományi múzeum (az ott van a Ludovika téren) vagy a Planetárium (az sincs messze) szóba jöhetne, ha már várni kell, még jó program is, de ekkorával nem. Remélem találnak egy jó játszóteret!

Astrid

Kép
astrid

[quote="astrid"]B írta:astridetét: szerintem ebben is különbözőek vagyunk. Mint a menzesznél is, van, akinek életében nem kell extra méretű védőeszköz (tampon, betét), más meg örül, ha az első napokban nem kell elmennie otthonról, mert niagara van... És egyik sem rossz vagy jó, nem jelent mindenkinél gondot az erősebb vérzés.
Nekem kellett a legnagyobb betét, és még úgy is, hogy gyakran cseréltem (30 db van egy csomagban, 1 csomag már a kórházban elfogyott) volt átázás. De utoljára a szobatársam csak kisebbet hozott, mert úgy gondolta, hogy elég méretű, és nem volt az (addig, míg hoztak neki, adtam). Plusz az utolsó három szülésemnél a 6 hetes kontrollra se tudtam visszamenni, mert még nem volt 100 %-osan vége a vérzésnek (némi barnázás volt még)...
És ez nem volt extra dolog, egyiknél sem gondot jelzett ez, ilyen alkat vagyok.
Egyébként tényleg óriásiak, és nem is túl kényelmesek, de még mindig inkább ez, mint az, hogy azon aggódjak, hogy lesz minden olyan... (Főleg, mivel tipikusan felkelésekkor indul meg a nagyobb áradat. Bocs...)
És sokszor úgyis ezer más nagyobb gondja van az embernek, mint ez.
Én a Tenákhoz ajánlott bugyit utoljára nem nagyon használtam, vettem olcsó olyat, ami kényelmesebb volt, de nem sajnáltam volna eldobni. Bár végül megmaradtak. A Tenás bugyi a császárnál volt jó, ott jó volt, hogy fel lehet húzni a pocira úgy, hogy tuti nem szorít.

Bibi!

De így viszont kivizsgálnak, megállapítják a diétádat és nem lesz a későbbiekben semmi gond!!
Gondolkodtam, mi van a környéken, ami egy 2 évesnek jó lenne, de semmi nem jutott eszembe. Nagyobbnál esetleg a természettudományi múzeum (az ott van a Ludovika téren) vagy a Planetárium (az sincs messze) szóba jöhetne, ha már várni kell, még jó program is, de ekkorával nem. Remélem találnak egy jó játszóteret!

Jó reggelt Kismamik!

Köszi Astrid, remélem, játszóteres idő lesz ...

Betét: császáros voltam és nagyon-nagyon véreztem, nem is gondoltam volna, hogy ennyire is lehet ... :shock: ... akkoriban az Istvánban adtak betétet, az szuper volt ... igen, mintha be lettünk volna pelenkázva, de pont erre volt szükségem ... és TENA hálós bugyim volt, ami a császáros sebet nem irritálta, és könnyű volt kimosni, mert szinte rögtön megszáradt ... ez sem tuolsó szempont, ha nap közben már az Xedik bugyit éri baleset és mosni kell ... volt eldobható bugyim is: borzalmas volt, én sem bírtam elviselni magamon ... és pont a sebnél, a vágás magasságában végződött ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Astrid!

Én 6 hétig rendesen véreztem (én niagara tipus vagyok) és rá 1-2 napra megjött a mensim, pedig szoptatam rendesen. A 6 hetes kontroll 8 hetesre sikeredett. :cry:

Kép
arvaerika

Sztem én is valamilyen olcsó bugyit veszek, az az eldobható valahogy nem vonz... nem tudom, mikor használtam utoljára betétet (nekem csak tampon) és nem tangát... (már bocsi a részletekért), szóval valami elviselhetőt fogok keresni...

Ma megyünk UH!! Ooooolyan kíváncsi vagyok!! :roll:

Torkom nem javul :cry:

floranan

Jó reggelt mindenkinek!

Betét: hát ebben nincs tapasztalatom, hiszen még a terhesség elött is csak hébe-hóba menstruáltam és még nem is szültem. Szerintem viszek ezt is, azt is.

Csunyeszka: mértek adatokat is az uh-án? Súly?

Kálcium- magnézium: tényleg oda kell figyelni. Valahogy egy valamihez kötődnek a vérben, szervezetben, és ha az egyiket szeded csak akkor a másikból lesz hiányod. ha az egyiket szeded rendszeresen, akkor a másikból is kell, legaláb pár naponta.Szerintem.

Nekem tegnap ajánlott a gyógyszerészem egy újfajta magnézium port (magnosolv granulat). Azt mondta, hogy németországban már ez vezeti a piacot és elég naponta gey pohárral meginni és 3*2 magneB6-nak felel meg. Ma ittam egyet, aztán majd kiderül...

t-pk

Sziasztok!

Rég voltam... pedig olvasok... csak mire végig olvaslak titeket... nincs időm írni... így ez egy körforgás... :lol:

Múlt héten voltunk nyaralni Mohácson.... nagyon jó volt... kipihentük magunkat.... :)

Most kedden voltunk uhun... kicsikénk 1000 százalékra kislány! :) 28+6 naposan 1380 gr... (330-al több, mint a tesómnál ebben az időben Nori... :roll: :roll: :roll: :roll: , de minden gyerköc més.... )

A doki azt mondta, hogy a feje kicsit nagy (az enyém is nagy volt anno...) 30+6 nak felel meg... ezért valószínű, hogy a 38. héten szülünk... ami már augusztus vége lesz.... :shock: :shock: majd kiderül.... :)

Már annyira össze vagyok zavarodva a sok infótól... ezért aki beteg annak jobbulást! Akinek valamilyen fontos esemény volt (szülinap, uhu...) GRATULA! :)
vikiviktor

[quote="floranan"]S írta:florananztem én is valamilyen olcsó bugyit veszek, az az eldobható valahogy nem vonz... nem tudom, mikor használtam utoljára betétet (nekem csak tampon) és nem tangát... (már bocsi a részletekért), szóval valami elviselhetőt fogok keresni...

Flora: ezekben a bugyikban sok mindennek érzi magát az ember, csak nőiesnek nem ... :lol: :lol: :lol:

UH: hatalmas drukk, hogy jól lássátok Csokikát (vigyél csokikát !!! :):):)

Torokfájás: nekem ma szinte teljesen elment a hangom ... még mindig nem vagyok teljesen jól :( ... de szedem a bogyókat, holnapra biztosan jobb lesz! ... te elkezdtél zedni valamit ?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Boboka, nekem valószínűleg egész más vizsgálatom volt, mint Tündének lesz. Nekem is fél nyolcra kellett menni éhgyomorra, minden étkezés előtt vettek vért, és utána két órával és csak azt ehettem amit ott adtak, hogy lássák, hogyan reagál szervezetem az adott ételmennyiségre. És végül még éjfélkor is vettek vért, aztán másnap kiengedtek. Nekem ennyi volt.

Nagymama stílusú bugyi és legalább éjszakai betét kell az első néhány napban legalább. Szerintem aki kisebbel megússza, annak piszok nagy szerencséje van, de nem érdemes kísérletezni, az ápolónők általában nem díjazzák, ha túl sűrűn kell ágyneműt cserélniük.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Viki! Hú, de szupi, hogy 1000 %-ra mondták, h lány!! :) Nekem múltkor fiúra mondtak 1000%-ot! :)
Ezek szerint nem majdnem egyidőben szülünk? :( Ha így van, legalább hamarabb túlleszel rajta, mint én! :lol:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Betét: Látom itt is sikerült két álláspontot bemutatni, nem is baj, csak már megint az elsőbabások! :)
A legjobb, ha adnak betétet a kórházban (eddig én 4-szer nem kaptam, most talán igen), ezt előre meg lehet kérdezni. És lehet vagy nagyot venni, és ha túl nagy, akkor a maradékot elajándékozni (más is fog még szülni), vagy kisebbet venni és ha kicsi, az apuka hozhat be nagyobbat (de szigorúan pontos megnevezéssel, leírással és mérettel kell ellátni, különben esélytelen, hogy jót hozzon :D:D).

[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumi ezekben a bugyikban sok mindennek érzi magát az ember, csak nőiesnek nem ... :lol: :lol: :lol:

Hát nem is tudom, van-e kedve akkor az embernek épp nőiesnek lenni... :D:D Miután épp ott préselődött keresztül egy gyerek vagy vágták keresztül a hasát. Lehet, hogy igénytelen vagyok, de nekem eddig a gyerekágyon nem jutott eszembe sminket feltenni. :D:D A "nézzünk ki a lehető legnormálisabban" elég volt...

Floranan!

A tanga nem épp a legideálisabb viselet akkor. :D:D De drága bugyikat meg az esetleges károsodás miatt nem érdemes megvenni, mert bizonyos helyzetben egyszerűbb kidobni a bugyit, mint mosni (pl. nekem a császárnál valami olyan fertőtlenítővel mostak le a sebnél, ami egy az egyben szép narancssárgára fogta a bugyit (ez épp a Tena hálós volt), de ami többet nem jött ki belőle, na azért egy nem párszáz forintos bugyinál nem örültem volna). Végülis ez csak pár nap, utána már lehet mást is viselni (bár a tanga még ekkor is necces).
Mondjuk a tampon szülés után még jó ideig kerülendő, az én dokim még a betéttel sincs kiegyezve (nem tud szellőzni a terület), de tampon biztos nem OK. Főleg ha esetleg az embernek belső varrata is van, akkor szerintem nem is akarna...

Viki!

Nekem "csak" 150 %-ra kislány! :D:D Azért bízom benne, hogy az... :)
Gratula!!! :):)

Astrid

Kép
astrid

[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="floranan"]S írta:florananztem én is valamilyen olcsó bugyit veszek, az az eldobható valahogy nem vonz... nem tudom, mikor használtam utoljára betétet (nekem csak tampon) és nem tangát... (már bocsi a részletekért), szóval valami elviselhetőt fogok keresni...

Flora: ezekben a bugyikban sok mindennek érzi magát az ember, csak nőiesnek nem ... :lol: :lol: :lol:

UH: hatalmas drukk, hogy jól lássátok Csokikát (vigyél csokikát !!! :):):)

Torokfájás: nekem ma szinte teljesen elment a hangom ... még mindig nem vagyok teljesen jól :( ... de szedem a bogyókat, holnapra biztosan jobb lesz! ... te elkezdtél zedni valamit ?

Igen, sejtettem, hogy nem érzéki szexi bugyika lesz rajtam :lol: de próbálok valami normális rendes fazonút :) bár lehet, h veszek egy csomag eldobhatót is, biztos, ami biztos :wink:

Köszia drukkot, remélem mocorog majd, az utóbbi napokban meg sem állt, remélem nem veszti el a jó szokását, de biztosan kap előtte fagyit v csokit :D

Tantum verde cukorkát kaptam a gyógyszertárban, kicsit lezsibbasztja, utána jobb picivel... illetve este csináltam olyat, hogy vízben forraltam citromot, gyömbért, fokhagymát, picike feketeborssal, és azt jó melegen megittam, mézzel, az mindig segít.

Remélem holnapra neked is jobb lesz a torkod, nekem mintha most délelőtt javult volna egy picurt.

floranan

Üdv mindenkinek!

Megjöttem a dokitól és egész mókás vizsgálat volt. :D
Először is megnéztük a kisasszonyt minden rendben.
BPD: 68 mm
THQ: 68 mm

Utána mikor nézte a következő időpontot mondtam neki,hogy megyünk 8-15-ig nyaralni,azt mondta ok akkor 16-án menjek.Utána mondtam neki, hogy 07.01-től mennék táppénzre. Erre nézett egy nagyot,hogy a táppénz alatt a várost el se hagyhatnám elvileg,mert ellenőrizhetik, hogy otthon vagyok e illetve hogy nem vagyok e táppénzcsaló. :shock: Na mondom szép!Nem beteg vagyok,csak terhes!Min valami háziőrizet! Bár megnyugtatott,hogy ő meg se hallotta és hogy 1-én menjek a terhestanácsadóba "mert nem múlnak a görcseim és pihennem kell". :D És akkor kiírnak!

Utána pedig odaadtam neki a papírt,amit neki kell kitölteni az apasági nyilatkozathoz.
Erre mondta,hogy teljesen kiakadt,amikor ezt a nyomtatványt először elérakták.Mert ugye neki kell beírnia a fogantatás napját.Azt mondta az elsőre ráírta,hogy ő nem volt ott gyertyatartónak! :D
Meg hogy ugye neki ehhez semmi köze,hogy mi mikor "gyártottuk" a babát,max megkérdezheti az utolsó mensi első napját.De ahhoz meg az ügyintézőnek az anyakönyvi hivatalban nincs semmi köze.Na mondom az ördögi kör!De végülis tényleg elég hülye dolog.De azért jót nevettünk! :D
Vendég

Vikiviktor, gratula a kiscsajhoz!!!

Anna, Astrid, rendes fazonú bugyim lesz, az biztos, betét is, és vigyázok, amennyire lehet, de azért nehogymár húzza a száját a nővér... biztosan senki nem direkt keni össze az ágyát...
Nem, smink és cicoma nem lesz :D Tanga és tampon sem, amíg nem lehet /bírok. Lehet, h félreérthető volt, nem drága bugyikat akarok venni, hanem pár száz forintért, de a kereten belül normálisat, és mondjuk nem nagymamásat, mondjuk nagynéniset csak ;) :lol: De megnézem az eldobhatót is előtte, mennyire gáz. Meg amennyire a körülmények engedik, nem lepukkanni, de hát ez normális, nem?

floranan

sziasztok!

már itt tartunk, hogy milyen bugyi kell szülés után? én még bele sem merek gondolni a szülésbe, így az ilyen dolgokat is csak halogatom, bár szépen apránként el kellene kezdeni ezeket is beszerezni!
hasleszorítót használt valaki, milyen volt? tényleg segített? abból is van többféle, ami együtt van a bugyival, és ami csak egy öv. melyik lehet a jobb? és ha együtt van a bugyival, de az elején nem ajánlatos az egész napos viselete, akkor most kétóránként cseréljek bugyit, vagy vegyem rá a normál bugyimra?
Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de nem igazán vagyok otthon a témában!

KépKép
Kép
s.vera

Sziasztok!

Viki, gratula, hogy már tuttti a kiscsaj :lol:

Floranan, drukk a délutáni uh-hoz :)

Én megvártam a gyógyszertárral a mai háziorvosi látogatásom. Hál Istennek semmi gáz nincs a torkommal, csak nagyon erősen köhögök és olyankor fáj a nyelőcsövem is.
A patikában azt mondták, hogy a sinupret csepp jobb mint a stodal szirup, mert az előbbit tuti, hogy terhesek is használhatják, az utóbbira meg nincsenek pontos adatok :roll: Nem tudom, minden esetre a sinupret cseppet vettem meg, hogy annak milyen egy sz@r íze van :!: :twisted: :roll: Na mindegy, csak használjon :!:

Betét: én is az extra szuper maxi vastag tena mellé teszem le a voksot. Akkor tényleg nem az számít, hogy mennyire nőies az ember. A C&A-ban pedig lehet kapni x db-os "nagyi bugyikat" nem túl drágán. Bár lehet, hogy a tescoban ennél olcsóbban is lehet kapni.
Vendég

Vera, én csak a hasleszorító bugyiról tudok nyilatkozni:
alá kell venni a rendes bugyit, mert ahhoz nagyon drága a hasleszorító bugyi, hogy többet vegyen belőle az ember (én az anitát vettem tavaly, ami olyan 7500 körül volt. )

Most majd megnézem a gyógyászati segédeszköz boltban azt az övet, amit Bibi írt tegnap. Kórházba mindenképp praktikusabb lesz szerintem az. (pl. császárral még a sima nagyi bugyi felvételéhez is tök nehezen megy a lehajolás, nemhogy a csomó kapcsos hasleszorító bugyesz felvételéhez :lol: )

De ez csak az én véleményem 8) 8)
Vendég

[quote="boboka"]S írta:bobokaziasztok!

Viki, gratula, hogy már tuttti a kiscsaj :lol:

Floranan, drukk a délutáni uh-hoz :)

Én megvártam a gyógyszertárral a mai háziorvosi látogatásom. Hál Istennek semmi gáz nincs a torkommal, csak nagyon erősen köhögök és olyankor fáj a nyelőcsövem is.
A patikában azt mondták, hogy a sinupret csepp jobb mint a stodal szirup, mert az előbbit tuti, hogy terhesek is használhatják, az utóbbira meg nincsenek pontos adatok :roll: Nem tudom, minden esetre a sinupret cseppet vettem meg, hogy annak milyen egy sz@r íze van :!: :twisted: :roll: Na mindegy, csak használjon :!:

Betét: én is az extra szuper maxi vastag tena mellé teszem le a voksot. Akkor tényleg nem az számít, hogy mennyire nőies az ember. A C&A-ban pedig lehet kapni x db-os "nagyi bugyikat" nem túl drágán. Bár lehet, hogy a tescoban ennél olcsóbban is lehet kapni.

Stodal: nekem homeopata orvos ajánlotta ... biztos vagyok benne, hogy terhesen is lehet használni, mert direkt rákérdeztem ... a Sinupret-et nem ismerem, Stodal van itthon, annak nem olyan vacak az íze ... viszont nagyon édes, most ezt is figyelembe kell vennem (a cukor miatt)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, ha nem javul a megfázásod (de azért remélem, hogy fog hamarosan), a másikon rajta van, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják.

ÉÉééééés, este dobok fel képet a picasara a kiságyról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nézegetem a pihenőszékeket, mielőtt 25%-os áfa miattl megemelik az árakat.
Szerintetek melyik jobb? Mert szerintem igazából egyformák, csak dizájn más:
http://bolthely.hu/manojatek/id/00231_2 ... noszek_kek

http://bolthely.hu/manojatek/id/00033_D ... pihenoszek

t-pk

Juhéé, Boboka, megérkezett!!!! :lol:

floranan

[quote="t-pk"]N írta:t-pkézegetem a pihenőszékeket, mielőtt 25%-os áfa miattl megemelik az árakat.

Nekem spec az első tetszik jobban

floranan

[quote="floranan"] írta:floranan
[quote="t-pk"]N írta:t-pkézegetem a pihenőszékeket, mielőtt 25%-os áfa miattl megemelik az árakat.

Nekem spec az első tetszik jobban

Nekem is ;) ... a babának meg full mindegy lesz :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="boboka"]B írta:bobokaibi, ha nem javul a megfázásod (de azért remélem, hogy fog hamarosan), a másikon rajta van, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják.

ÉÉééééés, este dobok fel képet a picasara a kiságyról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi !!! :)

Várjuk a képeket! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Floranan!

Én nem találkoztam húzós szájú nővérkével :D:D, az utolsó szülésemnél már az első felkelésnél (aminél a nővérke is ott szokott lenni, hogy nehogy ájulós, rosszullevős gond legyen) cserélni kellett, meg reggelenként mindig meg is kérdezték, hogy kell-e valamit cserélni. Inkább napközbeni csere volt a gond, mert annál (mivel a nővérkék ritkán jártak a szoba felé, ha nem volt gond senkivel) az embernek magának kellett utánamenni...
A nem lepukkanni meg természetes igény, de vannak esetek, amikor nem egyszerű megoldani. Én a császár után örültem, ha a gyerekemet el tudtam látni, és 5 percnél hamarabb fel tudtam kelni. Ez egyébként tipikusan egy olyan dolog, amit nem igen tud elképzelni az ember, amíg át nem éli, hogy nincs hasizma a felkeléshez, mennyire nem egyszerű akár még megfordulni is, pedig ezek azért egyébként természetes dolgok. Fájdalmaim is voltak (nem az utófájás, hanem mintha kést szúrkálnának az oldalamba), kisebesedett a mellem, stb... Szóval elsősorban azzal voltam elfoglalva, hogy ezeken túllegyek.
Az utolsónál meg a gátmetszés ellenére olyan jól voltam, hogy leginkább azzal kellett törtődnöm, hogy ne unatkozzak már annyira :D:D, de ezen még a többszáz oldalas könyvem se segített, mert viszonylag hamar sikerült kiolvasni, nem bírta ki a négy napot. :D (Nagyon aranyos volt a legkisebbem, amíg nem volt érett tejcsi, addig dobogós lett volna a hangossági versenyen a kórházban, ha épp nem szopizhatott vagy aludt. Aztán 2. napra lett neki bőven a pocijába, akkor már viszonylag hamar elintézte a dolgát és utána egy hangja nem volt...)

T-Pk!

Nekem mindkettő tetszik, inkább a második. Amúgy kíváncsi leszek, ki mennyire emel, mert az ÁFA változás csak 4%-os árnövekedést eredményezhetne, ami ezeknél 500 ill. 700 Ft-ot jelentene csak...

Astrid

Kép
astrid

Astrid, persze, biztosan nem tudom elképzelni milyen. Úgyis ott alakul ki minden, tudom én! Úgy lesz, h amit bírok, megteszek, a többi adódik!

floranan

Floranan, úgyis egy szobában leszünk, nem :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: majd segítünk egymásnak :lol:
Húúúúú, de jó is lenne úgy :) tök jól ellennénk :)

Kiságy már összerakva, még egy apró simítás kell rajta, meg a kis szobát rendbe kell tennem.

T-pk, nekem is mindkettő tetszik, a második talán azért egy kicsit jobban, mert 18 kilós korig használható ha jól láttam. Bár nem tudom, hogy egy 18 kilós gyerkőc mennyire maradna meg egy pihi székben :roll:
Vendég

[quote="boboka"]F írta:bobokaloranan, úgyis egy szobában leszünk, nem :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: majd segítünk egymásnak :lol:
Húúúúú, de jó is lenne úgy :) tök jól ellennénk :)

Kiságy már összerakva, még egy apró simítás kell rajta, meg a kis szobát rendbe kell tennem.

T-pk, nekem is mindkettő tetszik, a második talán azért egy kicsit jobban, mert 18 kilós korig használható ha jól láttam. Bár nem tudom, hogy egy 18 kilós gyerkőc mennyire maradna meg egy pihi székben :roll:

nanáá!!! :lol: :lol: :lol:
figyi, majd erre összpontosítunk, aztán sikerül, tényleg jó lenne!!!!! :lol: :lol: :lol:

floranan

Gyors bekukk, mert még nem készültünk el, de utazunk hamarosan :?

T-pk: Méretek
A:
BPD: 70.30
HC: 242.20
FL: 47
AC: 208

becsült súly: 880g (Anna)

B:

BPD: 66.20
HC: 242.20
FL: 53
AC: 248.60

Becsült súly: 920g (Tibi)

Képpel adós vagyok, de ki kéne emelni a DVD-ből és képpé kicsinyíteni, de házrendezés és utazás nincs időm erre, a scan meg ki lett vonva a forgalomból.

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?