Új privát üzeneted érkezett!

@menthe:

Igen, mi is nagy családot szeretnénk, remélem még összejön. 36 leszek ősszel és eddig egy 6 éves kislányom van. Szeptemberben született volna a második kislányom de hát a sors közbeszólt. Remélem még 2 baba összejön nekünk. Nagyon szeretném!
Nem néztem meg a kisbabámat, képtelen lettem volna rá. A párom szerette volna de végül úgy alakult ő sem nézte meg. Te láttad a kisfiadat?

milla88

@milla88:
Nem. Azt mondta a doki, hogy mar nem volt baba formája, mire kivettek.
menthe

lányok rettenetes ez a két oldal a 174és 175....Nagyon tudom mit éreztek én sem néztem meg annak idején.Milla kérdezted hány éves vagyok:36 leszek a télen.Igen három terhességből egy kisfiam van,aki már nem olyan kicsi 14 volt a télen nagyon csini kis pasi idézőjelbe mert magasabb nálam pedig 174cm vok...Komolyra fordítva semmi nem derült ki nálam sem hogy mi mit okozott az biztos hogy az első terhességem során volt egy olyan erős felfázásom hogy sírtam...stb.Utána minden féle vizsgálat volt méhtükrözés stb de semmi okot nem mondtak...régen volt beletörődtem....De csak hiszek benne hogy lesz még egy picim nekem is és nektek is :)
vjudit35

Sziasztok!

vjudit35: mivel természetes úton kitisztultam, ezért a doki azt mondta, hogy elég, ha csak azt kivárjuk, hogy egyszer megjöjjön. Ez a 31. napon meg is történt, most vagyok a ciklus 10. napján. Amúgy egy teljesen normális menzesz volt, szóval remélem azt jelzi, hogy minden rendben. 

Teljesen változó egyébként, hogy hogy vagyok. Most kezdek "bezizisedni", hogy tudom, ezen és a következő héten van esély egy újabb babára. Eddig türelmesen vártam. Azzal persze továbbra sem tudok mit csinálni, hogy naponta többször eszembe jut, mekkora pocakomnak kellene már lennie, ill. olyan irigy vagyok minden kismamára. Még mindig azt gondolom, ez csak akkor fog elmúlni, ha ismét pozitívat tesztelünk.  :) 

Menthe: Gratulálok a kisfiadhoz :)
agi111

Sziasztok!

Hű mennyi mindent írtatok, olvasgatom, kíváncsi vagyok kivel mi újság :)

milla88 :
Nem is láttam egy korábbi írásodat. Te nem kaptál olyan tejapasztós tabit? Nekem írtak, nehogy meginduljon a tej. Műtét után rögtön szednem kellett. Szerencsére nem is lett tej.
Nekem amúgy szerencsém van, műtét után helyreállt minden, ahogy elmúlt a "gyermekágyi" vérzés, rendesen megjött.
Ma voltam nőgyógyásznál, azt mondta ez a doki is hogy nyugodtan lehet próbálkozni középidős vetélésnél is 3 hónap múlva ha minden ok, megjön rendesen.
Szóval ne aggódj!
Nekem amúgy indították a szülést, alig akart megindulni :( De muszáj volt, hüvelybe boltosult a burok.
Amúgy dec.4-én volt a vetélés és jan.25-én mentem kontrollra. A szövettan is akkorra lett meg.
Hogy vagy azóta?

ildike1984
Veresegyház

Bocsi, nem tudom miért ilyen furin jelennek meg az írások

Kép
ildike1984
Veresegyház

@vjudit35:

Akkor majdnem egyidősek vagyunk! Igen, én is nagyon bízom benne, hogy lesz még babánk!

@ildike1984:

Én nem kaptam tejapsztós tabit, mert őszintén szólva le se... engem a kórházban. Annyi erre utaló dolog volt, hogy a nagyviziten megkérdezték nem feszül-e a mellem,  én pedig mondtam, hogy nem. Persze miután hazajöttünk 2 napra rá jól bedurrat mindkét cicim és 2 hete szültem de még mindig van tejem és még vérezgetek is...
Testileg elég jól vagyok, lelkileg nem annyira, de picit már jobb mint 1-2 hete...
Nekem is mesterségesen megindított szülés volt, kaptam este 4 laminariát (tágító) azzal kellett aludnom, másnap délelőtt burokrepesztés (ekkor nagyon mély pontra kerültem, úgy éreztem ekkor írták alá a halálos ítéletét a babámnak). Burokrepesztés után elfolyt a magzatvíz, közben elindították infúzióban a fájáskeltőt (méhösszehúzó). Délután 5 körül szültem meg, mint írtam a kórteremben, doki, nővér nélkül... Utána műtét, 6 felé hoztak ki onnan ha jól emlékszem. Elvileg innentől kezdve 24 órás megfigyelésen kellett volna még a kórházban maradnom, így is készültünk, de másnap reggel már közölték, hogy 10-kor zárójelentés és menjek haza. Szó szerint kidobták az embert... Szerencsére nem lépett fel itthon komplikáció de azért elég érdekes, hogy aláiratják mi, hogy fog zajlani aztán meg kiteszik a kórházi ágyából az embert...

milla88

@zsu87: Kedves vagy hogy aggódsz és gondolsz rám :) Jól esik! Sajna nem, még nincsenek jó híreim, sőt újabb aggódnivalók vannak..illetve visszatérő probléma.
Volt az a mellbimbóprobléma amit írtam korábban, hatott a krém amit kaptam rá. Abba is hagytam, viszont nemrég vettem észre hogy megint visszajön. Szóval reagál a krémre, de ha nem kenem megint visszatér. Ma voltam nőgyógyásznál, mondta hogy menjek el emlő uh-ra, hogy nincs-e mögötte daganat. Hát köszi..Holnap kérek időpontot, most aggódhatok emiatt is. Lehet hogy a sebészeti megszúrásos mintavételt se úszom meg. Kérdeztem a dokit hogy emiatt lehet-e próbálkozni vagy mi lesz. Remekül megnyugtatott. Mondta hogy persze, próbálkozzunk nyugodtan, ha ne adj isten kiderül hogy komoly a baj (rák) , akkor meg lehet szakítani a terhességet :O Hát mondom remek..jó kilátások. Drukkolj hogy ne legyen semmi!!! Eléggé aggódok most emiatt...
Reméljük minél hamarabb összejön a babátok! Drukkolok nagyon!
Nekem is múlt héten hozta a postás az 50 ovu és 10 terhességi tesztet :D :D Fertinet? :D
gmoncsy1991: milyen jó dokit ajánlottak neked? pesti?remélem összejön a számításod, jobb lesz az új meló és nemsokára próbálkoztok! :)

borso87:Az inofolic-ot nekem is ajánlotta az egyik rokonom, állítja hogy ezzel sikerült a baba és szülés után mikor már nem szoptatott, nem jött meg neki sokáig. Arra is elkezdte ezt szedni a dokija javaslatára és köv. hónapban megjött neki! Gondolkoztam hogy én is kipróbálom, hátha segít :)

@agi111: Szia! Szegény, tarts ki, tudjuk milyen rossz..bármikor is történik! Reméljük nemsoká jön a pozi tesztes hír! :)

@milla88: Jaj teljesen átérzem amiket írsz! Hogy nincs már a nagy has, látom a 4d-s uh képet, az új babakocsi,stb. és igen, vajon mit érezhettek a gyerekek? :( Belegondolni is rossz. Nekem teljesen egészséges volt..rugdosott a végsőkig Sosem felejtjük őket, bár távolinak tűnik nekem, mondta is a doki hogy szerencsém van, mert hamar fel tudtam dolgozni. Muszáj volt. Kezdtek szétesni a dologok, a 2 és fél éves kislányom is kezdett összeomlani, úgyhogy ösze kellett kapnom magam. Miatta és a férjem miatt..Ja és azt is rossz volt látni hogy apa szenved. Nem is tudott beszélni róla! Csak annyit mondott: " ott volt..már nincs ott..miért???". Jaj, igazságtalanság ez . Akkor leszünk jobban, ha lesz kistesó, persze akkor se felejtjük a testvérüket aki angyalka lett, de kis megnyugvás lesz az biztos.
Közben olvasom amit azóta írtál. Nekem is szörnyű volt , olyan fájások voltak hogy nem volt szünet ...alig akartak vmi fájdalomcsillapítót adni azt is csak a végén. Kb. nem vettek emberszámba. Sokszor hittem hogy a baba született meg, de csak vér volt mindig. Sok vért vesztettem nagyon. Ja és egyedül voltam végig . Kemény volt...Egyébként én se néztem meg, nem tudtam volna...a 4d-s kép jut eszembe Róla.

A doki, akinél ma voltam egyébként azt mondta, hogy valószínű méhszájgyengeségem lett, az okozhatta hogy kinyílt a méhszáj.
Szerencsére utána olvastam , így képben vagyok milyen orvost keresek. nem olyat mint ő, mert ma kiderült hogy nem úgy áll a dolgokhoz ahogy elvárnám

Hű bocsi hogy ennyit írtam, de már rég írtam.
:* mindenkinek!
(drukkoljatok, nekünk a napokban "kell" próbálkozni, így meglátjuk sikeres lesz-e  a 2. próbálkozós hónap

Kép
ildike1984
Veresegyház

Milla, elárulod hol szültél?
Furi amúgy hogy nem adtak apasztós tabit...alap lenne..

Kép
ildike1984
Veresegyház

Sziasztok lányok! Timi vagyok, a nyaron leszek 24 és sajnos február 22en tudtam meg a szörnyű hírt a 26.hétben, hogy a kislányom szíve nem dobog,igy meg kell szülnom őt. Elhúzódott a dolog így február 24en délelőtt megszuletett a lanyom 650g al es 30 cm el :( a terhessegem komplikacio mentes volt,minden eredmenyem rendben volt, viszont a szülés után azt mondták hogy nem voltak rendben kifejlodve az ujjacskái, ezt sajnos nem tudom,mert nem volt őt erőm megnézni. Azóta eltelt lassan 3 hónap és már minden kivizsgalast teljesitettem,eddig minden eredmenyem rendben, mar csak a genetikai eredmenyre kell varnunk ami 9 hét sajnos. Aznap mikor megszuletett a lanyom kicsit en is belehaltan

Gigi

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
devilstimi
Szlovákia

Véletlenül hamarabb elküldtem mint akartam :D szoval aznap kicsit en is belehaltam a vesztesegbe :( itt egy kép róla, igy emlekszem ra,itt lattam őt utoljara a 24 dik hétben :)

Gigi

devilstimi
Szlovákia

Gigi

devilstimi
Szlovákia

Szia Gigi! Nem is tudom mit mondjak...nagyon sajnálom hogy Neked is át kellett élni ezt a borzalmat!
Nagyon-nagyon sok erőt!!
Nincsenek szavak..
Rémes mikor végig csinálod a szülést, mindent és nincs baba
(Én a 21. hét végén szültem meg az angyalkánkat)
Idővel könnyebb lesz egy kicsit, nagyon változó hogy ki hogy dolgozza fel a történteket, mennyi idő alatt..
Van már gyerkőc vagy első lett volna?
Írj ide nyugodtan, sajnos vagyunk egy páran...
Tartjuk egymásban a lelket!

Kép
ildike1984
Veresegyház

@ildike1984:
Együttérzek veled. Szerencsére mostanság kicsit könnyebb, viszont lassan meg kéne születnie...de nem fog :/
Ő lett volna az első babánk, rettenetessen vártuk őt, de sajnos a sors közbeszólt. Tudom hogy ha eljön az ideje elküldi a kistesot es vigyázni fog rá fentről :)

Gigi

devilstimi
Szlovákia

Örülök ha könnyebb kicsit. Nekem azt mondta a doki ma, hogy szerencsés vagyok, mert viszonylag könnyen feldolgoztam. Igaz, hogy nekem itt a kislányom, aki tartja bennem a lelket, bár még kicsi, de könnyebbé teszi a mindennapokat.
Annyira szeretne kistesót, úgy örülne neki..
Próbálkoztok majd ahogy lehet? Vagy vártok? Mit mondanak a dokik amúgy?

Kép
ildike1984
Veresegyház

@ildike1984
Hát amint meglesznek az eredmények szeretnénk próbálkozni mindenféleképpen :) sajnos az okát nem tudjuk hogy miért történt az egész,ugynezki szerencsétlen véletlen volt ami történt. A dokim azt mondta megvarjuk a genetika eredményt es meglátjuk hogyan tovább :) de szerintem akkor mar megkapjuk az engedelyt s próbálkozásra :)

Gigi

devilstimi
Szlovákia

Aha..szóval még 9 hét minimum. Kitartást!
Na igen, nekünk se tudták megmondani az okot, a szövettan nem mutatott semmit..
Bízunk benne, hogy ezúttal minden rendben lesz...

Kép
ildike1984
Veresegyház

@ildike1984:

Hű, elég rémisztő amiket írsz! Mi a gond a mellbimbóddal? Lemaradtam róla, vagy csak nem olvastam annyira vissza... Reméljük nem lesz semmi komoly dolog, de ijesztő amiket írtál!
Szerencsére nekem bent volt a párom, fogta a kezem, intézkedett, ha kellett, ha ő nem lett volna, nem tudom, hogy bírtam volna ki!!! Én szerettem volna kérni epidurális érzéstelenítőt, mert egy volt osztálytársnőm szülésznő, és ő mondta, hogy szoktak adni ilyenkor is, na nekem itt ahol én szültem nem adtak pedig szinte könyörögtem érte. Egészséges, időre gyereket szülőknek "jár" a mi félénknek nem, így vettem ki... Én amikor már irtózatosan görcsöltem kaptam a fenekembe egy állítólagos fájdalomcsillapítót amire a nővér azt mondta nem tudja hatni fog-e és azt sem hogy meddig tart , majd kiment. Lehet csak valami placebo volt, mert nem igazán éreztem csillapító hatását. Utána eltelt háromnegyed óra de már annyira fájt minden, hogy megkértem a férjemet szóljon a nővérnek, hogy hozzon még fájdalomcsillapítót de mire erre sor került volna megszületett a baba, mert a nővér várt a műtőben lévő doki engedélyére, hogy adhat-e még...
A B betűvel kezdődő y-al végződő pesti kórházban szültem.
Én is nagyon véreztem közben, kérdeztem is, hogy ez normális-e, mert 5X cseréltek alattam lepedőt pedig a legvastagabb kórházi betéttel feküdtem. Folyt folyamatosan a magzatvíz is, meg vér is mert, állítólag a burokrepesztésnél megsérülhetett a méhlepény is ami nagyon vérzékeny. A párom már rosszul volt és azon aggódott elvérzek. A nővér emiatt fél óránként bejött vérnyomást mérni. Amúgy ehhez hozzá tartozik, hogy én mikor a 6 éves kislányomat szültem majdnem elvéreztem akkor 2 egység vért kellett kapnom, hogy magamhoz térjek... ezek után persze, hogy jobban aggódtunk most is...
Én is nagyon vélek a méhszájgyengeségtől, mert azt olvastam az ilyen mesterséges kitágításoktól, küretektől, többször szülésektől előfordulhat ez a komplikáció, ami miatt a későbbi terhességeknél gyakoribb a középidős vetélés, mert ilyenkor már súlyosabb a baba és a gyenge méhszáj, méhnyak nem tudja megtartani és idő előtt megszületik a kicsi. Neked nem mondták mitől lehet? Mivel vizsgálta ezt a gyengeséget meg?
Nagyon sikeres próbálkozós hónapot kívánok és semmi komoly bajt mellbimbó ügyileg!

@devilstimi:

Nagyon sajnálom ami veletek is történt! Nagyon kis édes az Angyalkád pofija! Annyira sajnálom ezeket a kis babácskákat!!! Nekem a 20. héten kellett megszülnöm őt, súlyos genetikai betegség miatt, még várjuk a vizsgálat eredményét és csak nagyon bízom benne ha már így alakult akkor tényleg nagyon beteg volt és nem csak "félre nézték", bár 3 helyen is voltunk őt megnézetni és mind ugyanazt mondták...
Nálatok milyen vizsgálatok voltak szülés után? Mit vizsgáltak a babán és miket rajtad? Az ujjai nem kifejlődésére mit mondtak???
Szerencsre fiatal vagy még, nagy esélyetek van még a nagy családra is!!! Sajnos nekem is és még pár sorstársamnak már megvannak számolva a "fogamzóképes" évek...
Te is tágítással, méhösszehúzó infúzióval szültél? Te kaptál tejapasztót?
Bocsánat a sok kérdésért, csak nálam még friss a dolog, 2 hete történt, és kíváncsi vagyok másnál ez, hogy zajlott... 3 hónap szünetet javasoltak Neked is?

milla88

Köszi Milla, ari vagy! :)
Korábban írtam, de  elmesélem:
2013 júliusában született a kislányom, első baba, császár lett, tej alig akart indulni, a szoptatás kész rémálom lett. Igazából annyira fáradt voltam és úgy fájt a sebem sokáig, hogy sodródtam az árral ...
Mindenki erőltette a szoptatást, hogy "kell a gyereknek, csak akkor vagy jó anya kb. ha szoptatod,stb."
Valahogy nem jól csináltuk, pedig hívtunk szoptatási tanácsadót is. Lényeg hogy 2 és fél hónapig húztuk, a gyerek is feszült volt ha evett, érezte hogy nekem is gáz a helyzet, mindkét mellbimbóm vérzett, úgy fájt hogy elmondani nem tudom, hiába kentem, nem tudott gyógyulni az újabb szoptatás miatt, hibába hagytam ki egy-egy etetést (tápszerrel pótoltam).
Szóval miután abbahagytam a szoptatást, nagyon lassan gyógyult, több helyen nem olyan mint volt, enyhén szólva, mintha itt-ott darabok hiányoznának, nagyon megsínylették..
Aztán kentem, gyógyulgatott. Ott ugye másmilyen a bőr, gondoltam nem tud teljesen meggyógyulni, vagyis olyan lenni mint rég. Aztán feltűnt hogy van ilyen var szerűség rajta, mint mikor a seb meggyógyul, szárad le és ilyen sárgás színű. Ez időnként leesett róla, majd újra megjelent. Aztán tavaly a terhességnél merült fel hogy ennek ott kéne-e lennie vagy ez gond-e. Jött a vetélés, és mondom ha már így alakult, elfoglalom magam a próbálkozási időig, elmegyek megmutatom dokinak. Hát rám hozták a frászt hogy lehet hogy paget-kór, vagy valami daganat lehet mögötte, kaptam krémet rá, mondták ha elmúlik akkor megnyugodhatok, ha nem segít a krém, akkor mintavétel, ultrahang,stb. Hatott a krém, eltűnt pikk-pakk teljesen a dolog. Nagyon örültem. Abbahagytam a krémet, aztán most valamelyik nap néztem hogy megint jön elő..tegnap a nőgyógyász mondta hogy nézessem meg biztos ami biztos. Hát ennyi...
Amúgy az apasztós tabi neve: BROMOCRIPTIN
Nagyon durva hogy egy ismert, sokak által kedvelt pesti kórházban ilyet csinálnak.
Én Kistarcsán szültem a Flórban, sokan szeretik és járnak ki Pestről.
Nekem se volt vele bajom, igazából most ahogy olvastam ugye a sztoridat, szomorúan látom hogy a vetélőkkel mindenhol így bánnak. (kivéve a magánkórházakat gondolom).
Ha nem olvastál annyira vissza, leírom mire gondolok: Alig mondtak valamit, úgy kellett faggatni a dokikat, hogy mi történik velem. Egy külön szülőszobába tettek, rám csukták az ajtót, mondták hogy nincs csengő, kiabáljak ha kell valami. Délután kerültem az osztályra, kifogtam egy bunkó nővért. Aztán adtak infúzióba fájáserősítőt, hogy induljanak a dolgok, de nem akart jönni a baba :(
Aztán burokrepesztés volt, jaj az is úgy fájt, alig tudta megrepeszteni a dokinő. Nagyon sokáig rugdosott a kislányom, aznap nem haladtunk előre. Leállították az infúziót, mondták hogy aludjak, másnap hajnalban keltenek, kapok egy durvább cuccot vénásan, az hatni fog. Ilyet csak vetélőknek adnak. Valahogy túléltem az éjszakát, jöttek is reggel korán, hát meg is hozta a fájásokat az a cucc. A végén már egybefüggőek voltak, majd meghaltam úgy fájt, én is könyörögtem fájdalomcsillapításért, szájhúzgálva hoztak is vmit, vénásan kaptam. Az hatott, szédültem is tőle ..nem tartott sokáig a hatás. Aztán egyedül voltam, mint ott úgy általában az eleje óta. Hiába kiabáltam hogy jött valami, lehet a baba született meg. De volt hogy csak harmadszorra hallották a kiabálást. Mindig vér volt, sok jött tényleg. Aztán jött egy doki, megnézett, kiment szó nélkül. Kedves. Majd mikor a végén jártunk, épp ott volt egy doki, akkor született a baba, már nem élt. (hogy is élt volna, egész éjjel magzatvíz nélkül,stb.). Utána áttoltak a műtőbe, elaltattak. Volt küret ugye, aztán felébredtem. Ja és végig nagyvetélőnek hívtak úgy hogy én is hallottam. Szörnyű volt. Hallottam ahogy születtek a babák, mindenki velük foglalkozott..
Már halványabb, távolibb emlék, de mindenre emlékszem, sose felejtem el azokat a borzalmakat amiket ott átéltem.
Na és szegény kislányunkat sem :(
Hát ennyi nagyjából.
Mivel nem tudták megmondani miért történt, nem volt fertőzés, gyulladás,stb. ezért gondolják hogy esetleg méhszájelégtelenség. De minden doki mást mond. Ez a doki mondta először hogy ez lehet a gond, én anno utána olvastam sokat, kerestem a miérteket. Állítólag az előző szülés miatt is kialakulhatott gyengeség, nem lehet tudni. Veszélyeztetett terhes leszek aztán sűrűbb vizsgálatok lesznek, jobban figyelnek. Olyan dokit keresek aki ismeri az arabican gyűrűt, amit ilyenkor használnak. Ha látják hogy kezd nyílni a méhszáj, gyorsan felrakják és ott marad szülésig. Nem engedi tovább nyílni a méhszájat. Régebben a varrásos technikát csinálták de állítólag sokszor szétnyílt a varrat. na ez a doki még csak nem is hallott erről a gyűrűről, pedig a SOTE I-en dolgozik. Ez is furi nekem. Sok orvos alkalmazza..Ja és van aki csak akkor foglalkozik ezzel ha már legalább 2 vetélésed volt középidőben. Hát köszi. Nekem olyan doki kell, aki azonnal felteszi ha baj van, nem várja meg hogy vetélés legyen. Van ilyen doki! (állítólag a gyengeséget nem lehet nagyon vizsgálni, terhelés alatt derül ki hogy nem tart).
Amúgy elvileg első szülésnél tágítanak pálcikákkal meg tabikkal, aki már szült annak "csak" burokrepesztés, oxi..
De lehet ez is kórházfüggő.
Túl vagyunk rajta, szerencsére nem lett bajunk, mert hogy ugye van egy-egy gyerekünk és férjünk akiknek szükségük van ránk.
Reméljük nemsokára bővül a családunk! :)

Kép
ildike1984
Veresegyház

Koszonom a gratulaciokat a kisfiamhoz!
Hat, lányok, akkor velem meg nagyon emberségesen bántak a 2.sz.klinikAn hozzátok képest,pedig az sem volt fenékig tejfel.
Hogy nem adtak apasztot, azt en sem értem. Nem érne meg meg mindig kérni? En a 16 heteshez kaptam.
Megismétlem,hogy kellenének a lélekkel foglalkozó szakemberek a kórházakba, vagy meg inkabb elhivatott egészségügyis dolgozók, akikért (es a jövőjüket) igy meg szívesebben állnának ki az emberek. Mert tény,hogy megalázó körülmények kozott dolgoznak,de ez nem mentség a betegek megalázásara.
menthe

Es arra, hogy elfolyt a magzatviz,nekem azt mondta a doki,hogy valami fertőzés lehetett - aztan vagy igen, vagy nem, leválas is volt, tény, hogy hiába kertem az elején, hogy írjon fel Utrogestant, mert fel evvel korábban volt mar vetelesem es addigra 39 múltam, azt mondta, o csak habitualis vetelesnel ír fol, meg ha menni akar megy, ha maradni, marad a baba. Pedig folyamatosan voltak verzeseim es nem értettem, miert kell megvárni, hogy habitualis vételo legyek, de akkor meg bíztam benne. Azota - ket masik próbálkozás utan - egy harmadik dokinak vagyok. O azonnal felírta az Utrogestant, ahogy pozitív lett a teszt.
menthe

@milla88:

Köszi szépen. Sajnálom hogy ez veletek is megtörtént. Hát szülés után a nődokim vett tölem vért, minden fertőzésre, mivel mi gyanakodtunk a toxoplazmózisra, mivel az okoz ilyen rendellenességet, viszont minden negatív lett. Magán úton voltam endokrinológusnál, a dokim küldött hematológiára, de minden eredményem rendben van. Ezen kívül kértem időpontot a genetikushoz, amire 1 hónapot várnunk kellett, hogy bejussunk. Vettek vért tölem és a páromtól is. Itt nálunk a 28.hétig missed ab-nak van elkönyvelve az ilyen eset ellnetétben Magyarországgal, ott csak a 24.hétig, így a papíromon a missed ab-on kívü nem volt más feltüntetve. Én nem voltam képes a picit boncolásra elküldeni (amit most már rettenetesen bánok), nem akartam hogy még bántság, rongálják a kis testét.(Tudom ez hülye gondolkodás mód volt, de akkor így éreztem). Ezért sajnos a babáról nem tudunk semmit hogy mi okozhatta.

Én 22-én mentem be sürgősségire, mert nem éreztem a picur mozgását, rögtön bent is tartottak és miután felmentem a részlegre csak akkor nézték meg hogy mi a helyzet. Először szívhangot néztek, de nem találtak (ott már éreztem hogy nincs tovább), ezután a nővérke kiment és már a dokival jött vissza, hogy megnézzük ultrahangon...és ekkor hallottam életem legszörnyűbb mondatát: Nagyon sajnálom, de a szivecske nem ver. Ott összeomlottam. Este kaptam tágító pálcikát, illetve egy jó nagy adag nyugtatót, hogy aludni tudjak. Másnap reggel 8kor szintén valami tágító tablettát helyeztek fel,utána várnom kellett 3 órát a szülöágyon fekve, hogy beindul e a szülés vagy sem. Mivel keményedésen kívül semmi nem történt visszaraktak a lihegőbe azzal hogy majd másnap megpróbálják újból. Estére kaptam valami inekciót, ami szintén arra szolgált hogy táguljak. A következő nap jött újból reggel a tágító tabletta és inekció. Ennek segítségével február 24-én 10:25 perckor megszületett a lányom Tina. A szülés alatt kaptam egy kis adag oxitocin infúziót, a szülés után még maradtam egy kicsit ott fekve míg lecsurgott a maradék infúzió, utána áthelyeztek a nőgyógyászati részlegre, olyan emberek közé akik csak kisebb rutin beavatkozásokra jöttek. Életem leghosszabb két napja volt, mikor azzal a tudattal éltem, hogy a lányom a pocakomban már nem él. Csak szombaton engedtek haza.

Mivel nekem elég hamar volt már előtejem, így tejapasztót kaptam,amit 3 hétig kellett szednem, ez mellett le kellett kötnöm fáslival a  melleimet, mivel úgy gyorsabban elapadt.

Mivel nem tudtuk miért történt mindez, úgy döntöttünk az orvosommal, hogy először kivizsgálom magam teljesen és csak utána vágunk bele újból. Utoljára mikor voltam nála, abban egyeztünk meg, hogy megvárjuk mit mutat a genetikai vizsgálat és aszerint döntünk, hogy hogyan tovább. Hát most 2 hónapot még várnunk kell az eredményekre, és utána ha lehetséges újból belevágunk, remélem több szerencsével. 

Gigi

devilstimi
Szlovákia

@ildike1984:

Képzeld a 6 éves kislányomat én is Kistarcsán szültem, hát nincsenek jó emlékeim onnan se, ott véreztem el majdnem, a szülésznő katasztrofálisan szemét volt. A sok vérvesztéses szülés után még ott a szülőszobán mikor letelt a megfigyelés időszaka rám ripakodott, hogy öltözzek fel hálóruhába mert megyek át a csecsemőosztályra. Persze megpróbáltam én de éreztem elfogok ájulni, ekkor rám kibált szedjem már össze magam, hogy fogom így ellátni a kisbabámat. Persze hiába ordibált ha egyszer anémiás lettem, természetesen felállni sem tudtam, tolókocsival vittek át a másik osztályra ahol 1 napig fel sem kelhettem, és a kislányomat sem hozták oda 1 napig...Nekem megsérült a méhszájam, szétszakad a hüvelyem és gátmetszés ellenére a gát is, elég sokáig stoppolgattak össze de folyton szivárgott még innen-onnan a vér ezért lettem anémiás és ezért kellett vért kapnom...Hát annak ellenére, hogy nem császáros voltam nagyon megszenvedtem a sebek miatt a szülés utáni pár napot. Ráadásul a sérülések miatt nyomták belém vénásan a körházban a lórúgás antibiotikumokat amitől olyan hasmenésem lett, hogy fél percenként mennem kellett wc-re...
Bízom benne ahogy így leírtad, hogy a melleddel nem lesz semmi komoly dolog!!!
Engem is nagyvetélőnek hívtak végig vagy csak ennyit mondtak: genetikai! Nekem is borzalomként marad meg ez a második szülésem... Én is éreztem mikor már nem volt magzatvíz, hogy szenvedve rúgdos a kicsi, ez az egyik legborzalmasabb emlékem. Aztán egyszer csak már nem mozgott többet... Szegénykém... Úgy fáj...
Én is olvastam erről az arabican gyűrűről, írd majd meg miket sikerül ennek kapcsán intézni!
A papíron amit alá kellett írnom a vetéltetés előtt én is olvastam, hogy csak annak tágítanak pálcával aki még nem szült de határozottan emlékszem felírta a doki, hogy már szültem és egy másik is és mégis tágítottak. Nekem is jöttek azzal, hogy befolyik 1 üveg fájáskeltő és ha nincs eredmény, egy éjszaka pihi és másnap reggel folytatják. Szerencsére nem így lett de mikor úgy fájt, hogy majdnem meghaltam akkor egyfolytában az járt az eszembe én ezt nem fogom kibírni és hogy lehet, hogy még holnap is kínozni akarnak egy másik szerrel. Amúgy nekem szerintem elsőre adták azt amit Neked másodiknak akartak, mert brutális volt és nem oxitocin volt szerintem mert a műtét előtt hallottam, hogy mikor kikötötték az infúziót mondták a nevét és valami ismeretlen szó volt számomra. Szerintem nekem másnap jött volna az oxi de ki tudja... Nekem ha jól emlékszem 11-12 felé kötötték be és 5-re megszültem, bár mondta a nővér a legnagyobb sebességre tette az infúzió beadás sebességét. Nagyon durva összefüggő fájásokat keltett. Olyan keménynek éreztem a hasam tőle mint a beton, azt hittem belehalok.

@menthe:

Most már csak elapad végre, szerencsére nem fáj, nem feszül de ha megnyomom zuhanyozásnál még mindig jön...Örülök, hogy végre ezek szerint van egy megbízható dokid. Szörnyű milyen embertelenség megy az egészségügyben...Jól van a kis fiacskád? De jó Neked, babázhatsz....

milla88

@milla88:

@ildike1984:

Mondjuk ami a hozzáállást illeti, 1-2 nővért leszámítva nagyon kedvesek voltak velem ott. Söt kedden mikor előszö feküdtem 3 orát a szülőágyon, leküldtek hozzám egy pszichológusnőt, akivel beszélgethettem. (azt mondták hogy minden ilyen esetben küldenek valakit akivel lehet beszélni) Felajánlotta, hogy ha később szükségem lenne rá, nyugodtan keressem fel, de hogy ő úgy érzi rajtam, hogy nagyon erős vagyok és nem lesz rá szükség. Szerencsére ez így is volt. Én nagyon sokat beszéltem a történtekről otthon anyumékkal, ha sírnom kellett sírtam, és találtam egy két csoportot ahol olyan emberekkel kerültem kontaktusba akik átmentek ezen így ők is a támaszaim voltak. 
Amíg a vajúdás rész volt én is egyedül voltam hagyva :/ Részben megértem, hogy nem állhattak felettem egész végig, viszont mikor már toló fájásaim voltak, úgy kellett kiabálnom hogy legyen szíves már valaki odafáradni és megnézni hogy mi a helyzet. Akkor a nővérke megnézte és már hívta is az orvost mert jött a kicsi. 
Voltak nagyon kedves növérek (az egyik hétfő este beszúrta nekem a nyugtatót, megsimogatta a vállamat és mosollyal az arcán mondta, hogy ne féljen jön még maga ide 3x is :) ) viszont voltak hárpiák is, akik csak pattogni tudtak és semmi sem tetszett nekik. Ezek általában az idősebbek voltak akik már ki vannak égve és kihalt belőlül minden empátia.

Gigi

devilstimi
Szlovákia

@devilstimi:

A genetikai vérvételen amit mindkettőtöktől vettek és vártok az eredményére ott miket vizsgálnak? Azért is érdekel mert én 36 leszek a párom 38 éves és a mi kicsinknek genetikai baja volt, sajnos...
Nálunk meg sem kérdezték boncolhatnak-e vagy sem, sőt semmit sem mondtak mi lesz most a kicsivel, csak annyit, hogy 6 hét múlva érdeklődjünk a szövettannal kapcsolatban. Nekem már ez is elég érdekes, miért szövettannak hívják egy beteg kisbaba megvizsgálását...
Érdekes, hogy ahány hely annyi szokás van erre a művi vetéltetésre, lehet én a 4 tágítótól szültem meg viszonylag hamar vagy pedig a brutál fájáskeltőtől. Nem tudom... Viszont ezek szerint Téged legalább nem akartak mindenáron jó hamar kitenni a kórházból! Nálad műtét (küret) sem volt?
Igen, borzalmas érzés úgy a pocakos lét, hogy tudjuk nem él bent a baba. Bár nálam az is szörnyű volt, hogy egy szerdai napon derült ki a borzalom és következő hét hétfőn tudták leghamarabb elkezdeni a folyamatot és így sok napon keresztül kellett otthon úgy léteznem a kismamaként, hogy tudtam halálra van ítélve a Drága Kislányom a pocakomban! Annyira szívszorítóan éltem meg ezeket a napokat, hogy teszek-veszek, ő rugdos odabent és nem is sejti, hogy pár nap és véget kell vetni az életének. Ez egy nagyon kegyetlen dolog az élettől!!!
Sajnálom kicsi Tinát, remélem már boldogok odafent a mennyországban!
Akkor mi majdnem egy időben próbálkozhatunk újra, szurkolok majd!
milla88

@milla88:

Hát ott lényegében gondolom ilyen genetikai mutációkat keresnek, hogy nincs e valahol probléma valamelyik génben ami bizonyos szindrómát/bajt okozhat és örökölhető, illetve azt is vizsgálja hogy a két vérnél nincs e összeférhetetlenség, mivel már hallottam olyanról, hogy egyszerűen a párnak a génjei nem fértek össze. Lehetett volna egészséges gyermekük, külön külön mástól, de kettőjüknek soha nem lehetne egészséges gyermeke.  Szóval ilyesmiket vizsgálnak. de gondolom inkább olyan felszínesen a lényeget, nem mennek bele nagyooon mélyre mert gondolom az már nem érné meg nekik finanszírozni. Egy csajt ismerek akinek van egy egészséges lánya, vizsont a második baba potter szindrómával született ami nagyon ritka, így 2 választása volt. Vagy megvárják míg a korházban hal meg nekik a kicsi, vagy van egy olyan szervezet akik biztosítják és segítik azt hogy hazavihesség és ott várják meg a végét. Hát ők az utolso nem egész 2 hetet otthon toltotték. utána volt a csaj genetikán, és neki konkrétan azokra a génekre nézték a kivizsgálást ami ezért a szindromáért felelős, így az ő vérüket Németországba küldték. Pont a napokban írta hogy már 8 hónap eltelt és még mindig nincs eredmény. Úgyhogy elég bonyolult és tág fogalom ez a genetika :) De úgy gondolom ha valami komoly gond van arra fény derul az ilyen vizsgálat során. Nálam szülés után 3 kérdésük volt: 1-hogy meg e akarom nézni (hát nem volt rá erőm), 2-hogy el akarom e vinni eltemetni illetve 3-hogy kuldjék e boncolásra. 
A szülés után kitisztítottak engem is, de őszinte leszek én most nem tudom hogy mi volt az, mit csináltak, mert nem altattak vagy valami, hanem ott helyben jött egy csomó orvos és nővér, és a föorvos ultrahang mellett kitisztított. Nekem ilyen kaparásszerű dolognak tűnt és nagyon kellemetlen volt itt ott fájt is. A papírokban nem volt írva hogy küret, csak hogy ultrahangos figyelés mellett kitisztítás. Viszont most utána jártam mert a papírokban az van hogy " cavi uteri instrumentalis"....ami végülis küret. Szoval nekem megcsinálták ezt altatás nélkul. ááááh, jo hogy ezt eddig nem tudtam. 
A mi pici angyalkáink biztos vagyok benne hogy már egy sokkal jobb helyen vannak mint ez a romlott világ  :) és már nem fáj semmijuk :) Hát én már alig várom hogy újbol probálkozhassunk. Tudom és érzem hogy csak akkor fog megnyugodni a lelkem ha már a karomban tarthatom az egészséges babámat :)

Gigi

devilstimi
Szlovákia

Gigi, szörnyű amin keresztül kellett menned, nagyon sajnálom a történteket! Majd mindenképp írd meg mi lett a vizsgálatok eredménye. 

Nálunk is első baba lett volna tavaly, akit a 10-12.héten veszítettünk el (azért írom így, mert 2 doki látott és egyik ezt, másik azt mondta)... nem volt szívhang :( missed ab műtét következett, ez már most 7hónapja.  Talán mostanra jutottam el oda hogy ténylegesen és komolyan tudom pozitívabban látni a dolgokat, de én is nagyon magam alatt voltam hiába korai vetélés volt... Nálam nem volt semmi jele hgy gond lenne, max talán az hogy volt egy picike barnázásom pár napig, arról szóltam is azonnal a dokimnak.... persze nem foglalkozott vele... :( Azóta dokit váltottam, ahhoz kezdtem el járni aki műtött. A barátnőm most ajánlott egy másik dokit, ő nő és nagyon jók a vélemények róla... valószínű hozzá fogok járni végül a következőnél. Nálunk is volt szövettan, de nem mondtak semmit...kaptam Anti-D injekciót is a vécsopim miatt. 

3 ciklus után próbálkozhattunk volna már, de közben sajnos még a munkahelyem is megszűnt, így új helyen dolgozom most, méregtelenítő kúrába kezdtem, s arra jutottunk a kúra végét megvárjuk (júni közepe) mivel nagyon sok pozitív hatása van illetve a plussz súlyomtól is szépen szabadulok meg :) 

Szeretnék elmenni egy hormon vizsgálatra még jövő hónapban mielőtt újra belevágunk az Istenhegyi Géndiagnosztikai Kp-ba, hogy fény derüljön rá ha esetleg ilyen jellegű gond van mert akkor tudunk tenni ellene...

Ildike! Az ajánlott doki neve Dr Deli Balogh Ildikó Tatabányán és Győrben van magánrendelése. Nem voltam még nála, barátnőm hozzá kezdett el most járni pcos gyanúval (nem volt magándokija, sztk-ból ment hozzá) nagyon jó vélemények vannak róla, egyébként szülész.nőgyógyász és endokrinológus. Aki engem műtött doki nem volt gondom vele de iszonyú nehéz elérni.... így úgy gondolom elmegyek az Ildikóhoz és ha nekem is szimpatikus hozzá fogok járni. Jövő hónapban úgyis aktuális az éves rákszűrés, azt már vele fogom csináltatni :)
Illetve ugye neki vannak ezek a teák amiket fentebb már említettem, tegnap hozott a barátnőm nekem is egyet "Lady Ciklus" néven található meg egyébént. Remélem ez segít a ciklusomat rendezni mert eléggé zavaros a műtét óta :(  úgy írja a tájékoztatója, hogy 3filterből 1liter teát kell készíteni és a ciklus 15.napjától 1héten át inni. Holnap kezdem :) pont jókor hozta barátnőm :) 

Nálad pedig remélem rendbe jön a mellbimbó probléma. Nagyon szorítok hogy ne legyen gond. 

Az új hely mindenképp jobb lesz, a barátnőm Pékségébe fogok menni :) Várjuk, hogy kiköltözzön a helységből a bérlő akinek most ki van adva és mehet a menet :) max. júli 1-ig kell kiköltöznie.. 

Csajok, többiekkel minden rendben?

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

sziasztok! én tegnap kezdtem el szedni/inni az inofolicot. Annyira nincs is rossz íze, mint amilyenre számítottam  nagy reményeim vannak vele kapcsolatban, úgyhogy biztos hatni fog 

borso87
Budapest XVIII. kerület

@gmoncsy1991:

nagyon sajnálom és drukkolok hogy már a kovetezokben nálatok is minden rendben legyen. Én nagyon ajánlom neked a palástfüvet. én az első mensi után kezdtem inni. Minden nap egy adagot iszok és bizony 2 nap híján pontos volt a kovetkezo menzeszem, ami nagyon nagy csoda, mivel még anno nagyon régen a fogamzásgátlo elott rendszertelen volt nagyon a ciklusom. sosem tudtam hogy mikor jon meg, és ettol féltem most is, hogy mivel nem kezdtem és nem is tervezem újbol szedni a tablettát milyen lesz, mennyire rendszertelen, de hála a teának úgy néz ki hogy már most rendszerezte :)

Gigi

devilstimi
Szlovákia

Hajrá borso, szurkolunk :)

Gigi, aranyos vagy, köszi. S a tanácsot is köszönöm! 
A tea összetétele amit inni fogok így néz ki:

Palástfű (Alchemilla vulgaris) növényi progeszteron, amely összehúzó hatású (adstringens),    vérzéscsillapító, a peteérés után a sárgatest által termelt hormonhoz hasonló  hatású. Mindenfajta vérzést csökkent.

Cickafark (Achillea millefolium) erős ösztrogénhatású gyógynövény,  gyulladásgátló, antibakteriális hatású, görcsoldó, keserű ízű növény. A fájdalomkeltő anyag (prosztaglandin) képződését csökkenti, a méhizomzatot lazítja, ezáltan bő vérzést kelt.

Ánizs (Anisum vulgaris fructus) illóolajokban dús, emésztésfokozó, görcsoldó, fertőtlenítő, epehajtó, ösztrogén hatású flavonoidokban gazdag mag.

Citromfű (Melissa officinalis) mint növényi nyugtató alkalmas arra, hogy a hormonális ingadozásokat jobban  tűrjük és legyen türelmünk kivárni a várt hatást a gyógynövényekkel. Alvászavarok, emésztési zavarok, gyomorfájdalmak esetén hatásos, zúzott sebek gyógyítója, vírusellenes aktivitása is van. A memóriát is javítja.

Bízom benne hogy segít rendezni ezt a kuszaságot ami most van. :) Főleg mert azóta a görcsök is sokkal rosszabbak mint valaha voltak... :( 

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Hú Lányok! Komolyan mondom ez az utolsó két oldal iszonyat szörnyű. Egyszerűen nem lehet sírás nélkül olvasni ezeket a sorokat. Ilyenkor érzem magam szerencsésenk hogy velem ez a 8. héten történt... Mindenkinek erőt, kitartást és megnyugvást kívánok.És senkiben ne legyen kétely jól döntöttetek e.  A szülői lét tele van döntésekkel és bár lehet hogy nem mindig a helyes döntést hozzuk, de egy biztos: mindannyian azt próbáljuk nézni mi a legjobb a gyermekünknek.

Azoktól kérdezném akiknek ilyen rossz élménye volt a korházban, hogy Nektek volt fogadott orvosotok? Nekem mindekét terhességemnél ugyanaz az orvosom volt és maimálisan meg voltam elégedve. A sima terhesgondozás nem tudom hogy megy de mi 12. héttől havonta jártunk a magánrendelésére ahol minden alkalommal meg is vizsgált és UH-t is csinált képet is kaptunk mindig. Csak nyugtassatok meg egy picit havi vizsgálatnál azért ez a méhszájgyengeség időben kiderülhet ugye? Vagy abbana az esetben még sűrűbb vizsgálatok kellenek? Egyébként biztos én vagyok túl parás, de soha nem tudtam egyetérteni vele mikor azt olvastam hogy ha problémamanetes a terhesség lehet sprotolni (bizonyos mértékig persze). Nekem mindig az jutott eszembe mi van ha közben valami baj van és a mozgással még rá is segítünk hogy mondjuk jobban nyíljon a méhszáj...
Most a második terhességemnél is egyből kaptam tájékoztatást az orvosomtól mi hogy merre meddig. És mivel előbb kellett műteni mert nagyon elkezdtem vérezni nem az orvsosm csinálta a mtétet. De bejött hozzám a kórterembe és elmondta ki fog műteni stb. stb... Én korábbi rossz kórházi élmény miatt (17 évesen vesekő 1 hétig 2 kórházban) bele se mernék vágni fogadott orvos nélkül.

@ildike1984: nagyon szorítok neked hogy ebben a hónapban sikerüljön a baba. Egyébként most pont ovlastam a  témában és úgy értelemztem hogy ha munkanélküli alatt szülsz akkor jár a TGYÁS új nevén CSED annyi hogy a minimálbérből számolják. Tudom nem sok de azért a GYESnél több ha netán kicsúsznátok az időből.... Én vatrás one step tesztet rendeltem. Az ovulációs teszt pontosan mutatta mindig az eredményt, de a 10es terhesteszt hát nem tudom... Mára nem várom és reggel negatív lett a teszt meg tegnap meg tegnapelőttis :D Tudom tudom nem érdemes nemvárt előtt tesztelni, de mivel pénteken kezdem a munkát ezért úgy voltam veleh ha terhes vagyok szeretném mielőbb tudni mert át kell gondolnom hogyan tovább... Viszont a teszt ma is negatív menstruáció meg még sehol. Pedig az ovu tesztből pontosan tudom hogy ma kell megjönnie. Persze estig még van idő sokszor van hogy csak este jön meg... De sok helyen olvastam hogy a 10es one step teszt még nemvárt után két nappal is negaív volt mikor a nemvárt napján a 25ös x-epil meg már pozitív... Szóval mai napot kivárom és ha nem jön meg akkor veszek egy másik fajta tesztet. Hozzáteszem első terhességemnél nem tudom mert ott eleve nem várt után két nappal teszteltem, viszont a második terhességemnél nem várt napján negatív lett a dmben vásárolt megnem modnom milyen teszt amire az volt írva hogy már nem várt előtt 1-2 nappal is használható. ÉS nem várt után 2 nappal teszteltem újra akkor már pozitív lett. 
Szomorúan hallom hogy gond van a melleddel. Ezt vizsgáltasd ki mihamarabb. Magán úton nem tudsz elmenni valahova ahol gyorsan eredményt kapsz? Reméljük semmi komoly. Végülis ha azt mondták akkor hogy  ha az a krém elmúlasztja nincs baj és el is mulasztotta akkor remélhetőleg nem olyan nagy a probléma. Bízom benne hogy gyorsan orvosolható a dolog és nem kell halogani a babaprojektet miatta. Az orvosodat meg ilyen hozzáállással tényleg jobb ha mielőbb lecseréled. Nem értem hogy gondolkodhat valaki úgy hogy meg lehet szakítani egy terhességet ha gond van. Az én orvosom 6 hetes kontrollon azt is mondta hogy pont az olyan kismamái miatt mint én nem csinál abortuszt már tizenpár éve, mert látja ennek a dolognak a másik oldalát is... Oké persze ezt nyilván nem midnen orvos teheti meg de azért a lényeg hogy vegyék már emberszámba bármilyen pici is. És ne úgy álljanak hozzá ahogy sokaknál olvasom hogy ha megmarad megmarad ha nem nem. Tegyenek már meg minden tőlük telhetőt azért hogy élhessenek a kis csöppségek. Szerintem ez nem olyan nagy elvárás.
zsu87

@gmoncsy1991:

A palástfüvet és a cickafarkot nagyon sokan dícsérik hogy helyrehozta a ciklusukat. Úgyhogy szerintem bízz benne bátran hogy hatásos lesz. Ha nem még lehet külön külön is próbálkozni velük. Anno valahogy úgy olvastam hogy az ecgyiket a ciklus első felében peteérésig kell inni utánna meg a másikat. Mert a szervezet is a ciklus egyik felében progeszteron a másik felében meg öszrtogént termel és ezek a teák így erre segítenek rá... Azt nem tudom milyen a hatása ha egy készítményben iszod őket. De mivel orvos fejlesztette kis és dícsérik is így biztosan nem lehet rossz...
zsu87

Zsu, remélem :) Majd megírom a tapasztalatokat. Olvastam azt is mint tapasztalat, hogy a menstruációs görcsök is enyhűltek... na ez se lenne rossz nálam mert a műtét óta elég erős görcsök jelentkeznek olyankor iletve van hogy a régi 4nap helyett 5 vagy akár 6 napig is elhúzódik. Jövő hónapban szerintem úgyis menzi utánra kérek időpontot és akkor a dr nő tanácsát is kikérem erről hogy mit mond.

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

Műtét után és is iszonyatosan görcsöltem sőt nem is görcs volt hanem olyan mintha pengével vagdosnák a hasam alját, aztán ez a 2. menstuációnál már sokkal enyhébb volt a 3.nál meg már semmit nem éreztem úgy mint régen. Remélem hazsnál neked a görcsökre is. Ártani biztosan nem ártasz vele :)
zsu87

Hát nekem ez a 7. hónapom a  műtét óta, szóval egy ideig azért sem fordultam se dokihoz se ilyen jellegű segítséghez a görcs miatt mert gondoltam úgyis rendeződik pár hónap alatt maximum de nem igen akar.... és nagyon nagy össze-visszaság lett. Egyébként érdekes mert hogy mikor jön meg full nem jelzi nálam most semmi... egyszercsak megjön de akkor pár óra után iszonyú görcsök kísérik... és napokig :(
Meg úgy vagyok vele hogy jelenleg még azt sem tudnám belőni hogy mondjuk 14-15.nap körül van peteérésem vagy jóval korábban / később olyan kuszaság lett :( és ugyan nem szeretnék ovutesztezni az első "próbálkozós" hónaptól mert akkor tuti még jobban rágörcsölnék de azért nem baj ha normális szabályos ciklus van és kb-ra legalább tudom h mikor kell lenni peteérésnek. 

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@milla88: Nem semmi, hogy anno majdnem elvéreztél és hogy milyen rosszul bántak veled Kistarcsán. Elárulod a doki nevét? (vagy legalább a keresztnevét)Kíváncsi vagyok hogy ismerem-e vagy esetleg ő volt -e bent nálam is.
Szegény, volt akkor minden neked is :(
Bízzunk benne hogy már csak jó jöhet! Köszi a drukkot!
Persze, írok majd hogy ha majd találok egy rendes dokit, aki ismeri a gyűrűt és ha kell fel is teszi.

@menthe:Igazad van, tényleg minden kórházba kéne pszichológus, aki foglalkozik a vetélő kismamákkal, de legalább lennének kicsit emberségesek. De hát ez van.
Örülök hogy végre babázol! :)

@devilstimi: Akkor nálatok kicsit másképp mennek a dolgok, legalább emberszámba vesznek..
Ja és tényleg sokat számít hogy az ember kibeszéli magából, sír, stb.
Viszont az nagyon durva hogy a küretet nem altatásban csinálták :O

gmoncsy1991:Köszi a doki nevét, hát sajna nekem messze van..
De csak találok egy rendes orvost én is! Reméljük hat a tea, jól hangzik amit írtál. Állítsa be szépen a dolgokat és csökkentse a görcsöket!
Én ovu tesztelek (ma majdnem pozi, elvileg holnap lesz az és akkor az ovu pénteken lesz).
Persze nem görcsölök rá a dologra jobban, csak mint amennyire teszt nélkül is :D
De most laza vagyok
Remélem én is hogy minden ok lesz az uh-n és nem találnak semmit a mellemben! Köszi a drukkot Neked is!

@zsu87: Sokáig gondolkoztunk hogy legyen-e orvos, a kislányomnál anno nem fogadtunk. Úgy döntöttünk a tesónál se fogadunk, annyian mondták hogy az összes doki rendes, inkább költsük a pénzt a gyerekre, bárkihez kerülök, jól járok. Sokan doki nélkül mennek, meglepően sokat. Nekem csak 2 barátnőm van aki ott szült, mindkettőnek két gyerkőc van, mindkét szülésük rendben ment, teljesen elégedettek. Hát nekem nem volt szerencsém :(
Úgyhogy most kórházváltás és keresek egy dokit akiben megbízom és érti a dolgát.
Egyébként voltunk többször 4D-s uh-n, épp mentünk volna, de végül a kórházban kötöttünk ki.
Félek én is, hogy ha tényleg méhszájgyengeség volt, akkor valószínű megint az lenne, és vajon időben észreveszik? Elvileg sűrűbb vizsgálatok lesznek, és külön figyelik a méhszáj állapotát, alaposabban vizsgálnak, sokat kell feküdnöm majd, pihenni. Nem lesz jövés-menés. Izgi lesz a 3 évesemmel..
Köszi a drukkot, mi is bízunk benne hogy jönni fog a tesó..és marad is!
Gondolkoztam én is hogy szedek valami vitamint pluszban ami esetleg segít..olvastam hogy jó az E vitamin, D6, c-vitamin nagy dózisban, ilyesmi. Csak femibiont szedek, kislányomnál is azt szedtem. Mondták sokan hogy jó mert csak az van benne ami kell, nincs teletömve mindennel. De most nekem szükségem van minden vitaminra úgy érzem.
Ráadásul az van hogy kis korom óta vérszegény vagyok, most a vetélés nagyon betett a vasamnak is, hiába szedem, a vetélés óta alig javult. Remélem emiatt nem lesz baj, nyilván szedem végig rendesen, aztán csak javulgat. Bár terhesség alatt nehéz dolga lesz..
Pedig narancslével veszem be (100%os), nem teázok kávézok előtte -utána egy ideig, szóval ilyenekre figyelek..olyan alacsony volt legutóbb is hogy szinte nincs is..
A tesztek meg igen..az ovu teszt elvileg jól működik, a terhességi teszt felől nekem is vannak kétségeim. Sok embertől hallottam már hogy a 25ös előbb mutatta mint a one step 10es.. Első terhességnél nemvárt előtti napon lett halvány pozi talán, utóbbinál más fajtát használtam ami szintén 10es (rossmannba vettem). Az a nemvárt előtt lett pozi, de már nem is emlékszem mikor teszteltem..hát mindegy, majd meglátjuk, most van itthon 10..
A melldolog meg hát igen, gáz eléggé, holnap hívom az sztk-t, megkérdezem mikorra kapnék időpontot, de elvileg nem kell sokat várni rá. Ha igen, akkor persze lehet magánba is menni. De jó ez az sztk, nincs vele gond, csak adjanak hamar időpontot.
Sokszor én se értem a dokik hozzáállását...legtöbbször akkor se törődnek veled rendesen ha fizetsz nekik..egy vagy a sok közül, majd lesz másik gyerek..vagy nem tudom mit gondolnak.

Remélem mindenkinél rendeződnek a dolgok és nemsokára sok kismama lesz itt és minden rendben lesz!

Kép
ildike1984
Veresegyház

@bogianya: Te hogy vagy? rég hallottam rólad!

Kismamák? Gabelila? rozsabimbo? Veletek mi a helyzet? Meséljetek!

Anne80-ról tud valaki valamit?

Kép
ildike1984
Veresegyház

és a többiek? :)

Kép
ildike1984
Veresegyház

Kösz az érdeklődést, jól vagyunk. Lekopogom, minden a legnagyobb rendben van.
@ildike1984:
Szurkolok, hogy ne találjanak semmi gondot és végleg meggyógyuljon a melleden a sebszerűség.

Összeszorul a szívem olvasva a szörnyűségeket, amiket írtok. Nagyon sok erőt kívánok mindenkinek! Megy a drukk!

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
gabelila

jó reggelt! olyan mamikhoz lenne kérdésem, akik már többször voltak terhesek! Minden alkalommal ugyanolyanok voltak a terhességi tünetek? Vagy minden terhességnél más és más? Pl nekem a nemvárt előtt olyan érzésem volt állandóan, mintha a hasam alja le akarna szakadni és épp szódagépet telepítetnének oda  másodszorra is ugyanezt várhatom, vagy az is lehet h most semmit se érzek majd?
borso87
Budapest XVIII. kerület

@ildike1984:

Én is vérszegény vagyok úgy általában, igaz nekem csak az első terhességem után jött ki mert azóta jóval erősebb a menstruációm, mint szülés előtt vagy lánykoromban volt. Már a szuper plussz-plusszos egészségügyi dolgokkal is úgy vagyok, hogy van hogy csak 10 percig bírják és mehetek cserélni. Nekem azóta van az anémiám. Ha szedek fogamzásgátló tabit akkor jobb a helyzet mert akkor nem olyan erős a vérzés havonta, de már egy jó pár éve nem szedem...
Te vasat szedsz? Csak azért kérdezem, mert a Femibionban nincs vas, én is ezt szedem de szedek mellé vasat... Femibion szerintem nagyon jó csak mivel nincs benne vas így annak aki vérszegénységre hajlamos szerintem jó ha szed mellé. Én a 6 éves kislányom kihordásánál is ezt szedtem... Ép tegnap rendeltem meg a 800-ast mert most sajnos újra az kell pedig már a 400-ast szedtem 2 hónapig... :(
Doki nevét megírom privátban ha itt van ilyen, de még utána kell néznem, mert tudod új vagyok még ezen az oldalon...
milla88

Sziasztok!
Sajnálom, hogy folyamatosan bővül a fórum. Elképesztően erősek vagytok, hogy így tudtok menni előre és a jövőre koncentrálni. Én 9 hetesen tudtam meg, hogy kb. két hete nem él, még szívhangot sem hallottam, szerintem de így is teljesen összetörtem/összetörtünk, pedig azért lényegesen korábban derült ki, mint nálatok. Derült égből villámcsapásként ért, mert én teljesen jól voltam. Ezután viszont 4 hetet vártam, hogy megtörténjen a vetélés, nekem inkább az az idő volt kemény, amikor nem tudtam, hogy megéri-e a szenvedés, hogy elvetéljek, vagy pedig úgysem tudom elkerülni a műtétet. Szerencsére megérte ennyit várni...

borso87: Miért kezdted szedni az Inofolicot? Már én is hallottam róla ismerősöktől. Majd számolj be légyszi, hogy mit tapasztalsz :)

Ildike1984: remélem minél hamarabb rendbe jössz :) Mikor mész dokihoz a melleddel?

Fog valaki mostanában tesztelni? Úgy tudok örülni mindenki pozitív tesztjének, szóval hajrá :)
agi111

@ildike1984:
Sajnálom hogy nem tudtam segíteni a dokival kapcsolatban. Ha pesti dokit keresel, egyet tudok ott is akivel van tapasztalatom (hozzá mentem műtét előtti vizsgálatokra ill ő műtött 2014-ben amikor petefészek cisztám volt)... Itt Tatabányán nagyon undorító volt a bánásmód amikor bekerültem a kórházba egy rosszullét kapcsán (epegörcs), akkor derült ki a cisztám is ami adigra tünetmenetesen 5cm-esre nőtt.... felakartak nyitni azonnal, szerencsémre nem voltam altatható állapotban.
Nagyon rossz volt akkoriban az immunrendszerem, elkezdtem természetgyógyászhoz járni aki ezt rendbe rakta, majd magándokihoz és ő ajánlotta a műtős dokimat, aki  Dr. Kiarash Bahrehmand (Dr. Kia) volt,  a Péterfy kórházban zajlott az egész akkor, nagyon rendes volt, a műtét tökéletesen sikerült (laparoszkópiával csinálta, amire itt Tb-n nem is adtak volna lehetőséget... a pici hegek alig látszanak), egyből csinált átjárhatósági vizsgálatot is amíg altatásban voltam. Annyi, hogy nem tudom, hogy azóta is ott van-e vagy sem, ennek utána kell nézni ha érdekel. 

Ovuteszttel kapcsolatban még annyit, hogy lehet most azt mondom áh nem csinálom aztán mire ott tartunk lehet változni fog :D De bízom benne hogy ha csinálok is nem lesz extra rápara emiatt... :)

Most szedem már a 2.doboz Czeizel1-et, érzem hogy egyre közelebb az idő amikor már izgulhatunk mi is hogy összejött vagy sem :) 

Az Istenhegyi Géndiagnosztikáról esetleg tudtok valamit? Volt már ott valaki közületek? 

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@agi111: Szia! Sajnálom a történteket! Neked is sok erőt kívnok ehhez az egészhez! Neked mikor történt ez az egész szörnyűség? Már próbálkoztok?

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

agi111:

nekem a dokim ajánlotta az inofolicot, hogy jobb azt inni, mint a 6-7 db vitaminomat külön beszedni. 2 napja iszom, eddig annyit tapasztaltam h éjszaka 1-el többször pisilek tőle :D

gmoncsy1991: pont tegnap olvastam Szentesi Éva életrajzi könyvét, amiben ő is istenítette Dr Kiát. Már nem a Péterfyben van, átment a Kékgolyóba.

borso87
Budapest XVIII. kerület

@borso87:

Óh na akkor ez is egy hasznos infó lehet Ildikének :)  Én is utána olvastam a műtét előtt hogy mit írnak róla, s csupa jót olvastam. Én is nagyon jókat tapasztaltam. Szóval őt bátran merem ajánlani

Kép
gmoncsy1991
Tatabánya

@borso87:

Nekem két terhességem volt és mindkettő telejsen más volt. Az elsőnél nem éreztem semmit az elején a msáodiknál folyamatosan megfog jönni érzésem volt. Aztán mégsem jött meg. Az első terhességemnél úgy a 8. hét környékén jlentkezett a hányinger. A második terhességemnél már az 5. héten iszonyú hányinger gyütürt ami 2 hét alat fokozatosan eltűnt, akkor  még azt gondoltam hogy ideiglenes. De mint később kideült ez már valószínűleg azért volt mert a vetélés miatt elkezdett csökkeni a hormonszintem. :( Egy a lényeg, ha most nem érzed ugyanazt az nem jelenti azt hogy biztosan nem vagy terhes. Amíg meg nem jön bármi lehet :)

@gmoncsy1991:

Akkor neked tényleg jól megbólydult odabent minden :( Reméljük ez majd tényleg segít de ha nem akkor addig kell próbálkozni míg valaminem segít. Bár az is lehet hogy majd egy szülés megoldja a dolgokat. Nekem szülés után teljesen már lett a menstruációm mint előtte.

@ildike1984:

És ezzel a vassal nem lehet olyat csinálni hogy mondjuk egy ideig dupla adagot szednél belőle? A terhesség tényleg nagyon szvja a vasat a szervezetből. Mondjuk a baba miatt nem kell aggódni mert ő elveszi majd ami neki kell. Csak neked lesz nagyon rossz. mert ugye a vashiány fáradsággal stb. jár... Na hát meg szülés után. Én úgy a 12. héttől folyamatosan szedtem vasat. A 38. heti vérvételen normál értékű volt előtte mindig egy icicpicit alacson. Ahhoz képst hogy első szülésem volt nagyon gyorsan ment minden. pont bent voltunk a korházban 41. héten kereken hogy megbeszéljem az orvossal másnap mikor indítják meg a szülést. Akkor éreztem enyhe fájásokat de ilyen 5 percenként. Mikor az orvos emgvizsgált közölte szivárog a magzatvíz itt baba lesz. Ez 14 órakor volt 16:47kor megszületett a kisfiam. Szóval gyors, viszonylag könnyű szülés volt . Nem is volt gond egészen addig míg a szülőszobán töltött 2 óra után át kellett volna menni azn osztályra. Ahogy felültem el is ájultam. Másnap 2 egység vért kaptam, de a 3. nap alig akartak így is hazaengedni mert épp csak a határértéken volt a vasam. Aztán látták hogy nagyon nem akarózik maradni úgyhogy kiegyeztünk a vastablettában. Biztos lenne valmai megoldás. Esetleg másfajta vastabletta? Gondolom az sem mindegy milyet szedsz. Mert vanank ilyen recept nélküliek is, de én terhesség alatt Maltrofel folt szedtem ami receptköteles. Gondolom oka van hoyg receptre adják lehet picit több vas van benne vagy nem is tudom. Esetleg kérdezd meg az orvost hátha tud ajánlani hatásosabbat annál mint amit most szedsz.
Igen sokan szülnek tényleg fogadott orvos nélkül, de én hallotam olyat is kismamáktól akinke nem volt fogadott orvosuk hogy egész terhesség alatt nem is vizsgálták meg csak a kötelező UHk voltak. Egy ilyen dolog meg mikor nyílik a méhszáj az szerintem UHon nem igazán látható csaz csak rendes vizsgálatnál derül ki. Ahogy egy esetleges fertőzés is akár ha más tünetek nincsenek. Így azért igaz nem kellemes de örültem hogy havonta vizsgál a fogadott orvos.

@agi111:

Meglátod ahogy telik az idő neked is enyhűl majd a fájdalom és eljön az idő mikor te is csak előre nézel.
zsu87

Jaj a lényeg kimarad. Úgy tűnik ez a hónap sikertelen lesz. Ma délelőtt megjött... Kicsit nem is bánom mert gáz lett volna az első munkanapomon közölni hogy táppénzre megyek :) Na meg már olyanokon agyaltam hogy a gyereknek igénylejem e nyáron az ovit, mert ok hogy most táppénzen vagyok de ha esetleg valami megint balul sül el és vissza kell mennem dolgozni akkor nem tudjuk megoldani ovi nélkül. De így egyértelmű hogy igénylem neki. MOndjuk az kicsit furcsa hogy egy napot késett mert az elmúlt 3 hónapba az ovu tesztek alaján mindíg napra pontosan betudtam lőni mikor jön meg meg ez a 29 napos ciklus az alap 26-28 napos cilusaimhoz képst is hosszabb. Egyedül műtét után volt 29 napos. Na mindegy is. Ezt betudom a keddi stressznek amikor is szinte egész nap bőgtem. Eddig megpróbáltam úgy állni a baba dologhoz hogy nem görcsölök rá jön amikor jön. Most is próbálom ezt tartani. Csakhogy kiderült hogy kedves anyósom aki háztartásbeli és megígérte hogy vigyáz a gyerekre ha szükséges. Az első adandó alkalommal bemondta az unalmast :( Holnap kezdem a munkát és kisfiam beteg. Szóltunk neki hogy pénteken és hétfőn kellne rá vigyázni (kedden már valószínűleg mehet annyira nincs rosszul) és közölte mondvacsinált indokokkal hogy sajnos se pénteken se hétfőn nem ér rá . De amúgy persze számíthatunk rá de sajnos ez a két nap neki pont nem jó... hát no comment. Hozzáteszem nem jár sehova nincs semmi dolga egész nap otthon ül.... Olyan dolgokra hivatkozik amit akármikor másokr is meg lehetne csinálni ráadásul házkörüli dolgok. Még arra sincs tekintettel hogy ez az első munkanapom. Hogy kezdjek már rögtön táppénzel... Most sikerült úgy megoldani hoyg pénteken apa vesz ki szabit hétfőn meg a szomszéd vigyáz rá aki a két évesével van otthon. Csak elszomorító, hogy egy "idegen" előbb a segítségünkre van mint a saját anyósom. Eddig sem lehetett rájuk sokmindenben számítani, de gondoltam legalább az egyetlen unokájukra tekintettel lesznek. Ráadásul úgy hogy már hónapokkal ezelőtt megígérte anyósom hogy segít. Szóval most nem tudom hogyan tovább az oké hogy a tesó után nem valószínű hogy vissza tudok menni dolgozni. De nem hiszem hogy elnézik nálunk sem azt hogy minden második héten otthon vagyok a gyerekkel. Viszont az ellátások miatt örülnék ha tudnék dolgozni amíg össze nem jön a tesó. Apa sem tudja megoldnai azt hogy minden második héten itthon legyen a gyerekkel. Abban bízom még hogy talán jön a jóidő és nem lesz annyit beteg, na meg hogy mihamarabb összejön a tesó, mert az már biztos hogy anyósra egyáltalán semmiben nem számíthatunk...
zsu87

@ gmoncsy1991: március 9-én (9+2) derült ki az ultrahangon, hogy a 6-7. héttől nem fejlődik, nincs szívhang sem, 6 mm volt az embrió. A dokim két lehetőséget kínált: vagy várunk és megtörténik természetes úton vagy a műtét. Én is, ő is a természetes út mellett döntöttünk. Pár napon belül elkezdtem vérezgetni, de csak picit. Miután kiderült, onnantól számítva a 4. héten kezdtem görcsölni, minden este, kb. 2-3-4 órán át. Nem vagyok hisztis, de ilyenkor általában már a fürdő padlóján feküdtem, beszélni sem bírtam. Ez egy hétig tartott, akkor visszamentem hozzá, hogy már nem bírom, legyen vége műtéttel. Ekkor megnézett, hiába nyílt a külső méhszáj, a belső teljesen zárt volt. Azt próbálta tágítani, ami abszolút nem fájt, még kellemetlennek sem mondanám. Hazamentem, vettem be Ergam cseppet és 2 órán belül meg is történt. Kaptam anti D-t, mivel negatív vagyok.

Mivel természetes úton teljesen kitisztultam, ezért nem kellett várnunk csak annyit, hogy egyszer megjöjjön. Ez 31. napra sikerült is, szóval a május már aktív hónap nekünk J Rajta is vagyunk az ügyön rendesen, tegnap vagy tegnapelőtt volt peteérésem, mert úgy fájlongott a hasam. Korábban is mindig megéreztem.

Nagyon remélem, hogy nem várat sokat magára, már nagyon várjuk őt, első baba lesz. Addig is feltöltöm a vitaminkészletemet, és igyekszem nem rágörcsölni.

@ildike1984: voltál már dokinál?

@zsu87: milyen a munka? Kisfiad meggyógyult?

Többiekkel mi újság? Ki hogy van? :) 

agi111

Sziasztok Lányok!Örömmel tudatom Veletek,hogy május 4-én megérkezett Dani baba.Sajnos nem volt minden zökkenő mentes,de mostmár iminden rendben. :-)

Szomorúan olvastam az újonan csatlakozottak történeteit...mindenkivel együtt érzek... Sok erőt és kitartást kívánok Nektek!

Gmoncsy váltottál melóhelyet?

Gabelila remélem.minden rendben Nálatok! :-)

Vigyázzatok magatokra!!!

anne80
Vác

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?