Új privát üzeneted érkezett!

köszi Zsófi.

Patikákban nincs, felhívtam 4 et,2-ben meg voltam.
Gyógyászati segédboltot is hívtam ahol a cukros csíkot szoktam venni, ott meg. jajj szokott lenni,de most ÉPP(!) nincs,nem is tudják mikor kapnak,talán a többi boltukban...
Igen a védőnőm nézte nekem is , de Ő aug 4.-nél elöbb nem akar látni 8)

nicike

Sziasztok!

Csak elköszönni jöttem, ma voltam az altatás előtti szokásos kivizsgáláson, holnap reggel kell befeküdnöm, és csütörtök reggel műtenek. Kb. 1 hétig leszek bent, ha visszajöttem, és gépközelben leszek, majd írok.

Én úgy tudom, hogy elektromos mellszívó csak akkor kell (többek között a vecsési bababoltos Kati is ezt mondta), ha az embernek nagyon sok a teje, és nem győzi fejni. Normál esetben tökre elég egy kézi mellszívó. Én sajnos már vettem Katinál egy Aventosat, ki sem bontottam, használni nem fogom, úgyhogy most dilemmázok, hogy eladjam, vagy megtartsam, hátha a második babánál jó lesz, bár az még marha sokára lesz, kb. 4 év múlva.

A kórházban mindenki nagyon aranyos volt velem, előre engedtek, leültettek, illetve a mellkasröntgentől is eltekintettek, hiszen 3 hónapja készült, és minden rendben volt.

Úgy néz ki, hogy lehet sikerül itt helyben, Gyömrőn anyatejet kapnom ingyen, mert van itt egy kismama, aki 2 hónapja szült szintén egy kisfiút, és minden orvosi papírja megvan, hogy adhat tejet. Jó lenne. Bár most tudtam meg, hogy párom is tápszeres baba volt, és kutya baja, nem allergiás meg semmi ilyesmi, úgyhogy emiatt már nem is aggódom. A mai tápszerek már nagyon jók, ráadásul azokat is receptre, a gyógyszertárból megkapom. Már beszéltem a gyermekorvossal is, nagyon szimpatikus, kedves kis öregúr, 2 utcányira lakik tőlünk, és bármikor ha hívom, éjjel, hétvégén, mindig rendelkezésre áll és kijön.

Akkor viszlát, este fele még bekukkantok, addig Mindenkinek további szép napot!

Kép
felicia

Ági,
Ez tényleg izgi :D Ne aggódj, lehet, hogy már rég túl is haladta a súlya a 2,5 kilót, az én dokim az uh után, mikor megkérdeztem, hogy mennyi a súlya, elővette a kis korongját, és bemondta az átlagos kiszámított súlyt...

Dia,
Tényleg szép a szobátok!!! Mi semmit sem csináltunk még, azt sem tudom hova fog érkezni a baba.

Barbi,
Örülök, hogy végre otthon leszel, és további jobbulást a babáknak!!!!! Sokat gondoltam rátok!

Zsófi,
Én már írtam, hogy az elektromos mellszívó nem biztos, hogy jobb a kézinél. Állítólag van olyan, akinek nem éjszaka van tejbelövellése, és akkor nem biztos, hogy annyi szükség van a mellszívóra a kórházban. Nekem éjjel volt, reggelre 2 kemény, iszonyú csomós cickóval keltem fel, a tejkonyhás nénike masszírozta ki kb. fél óra alatt a csomókat, utána kötelező fejések sorozata... azt tudom, hogy tesóm útálta az elektromosat, és kézit vett helyette.

Sziszka,
Jó, hogy mondod, hogy Erdélyben lettél Lyme-os. Amikor Zalánt tavaly oltatni akartam kullancs ellen, a dokinénink azt mondta, hogy nem fertőzött terület. Mi is úgy tudtuk. Amúgy a párom már lassan 2 hónapja fenn a hegyen dolgozik, és amikor hazajött és lementünk a parkba, ott ment bele a kullancs. Vicces.

Kicsit el vagyok érzékenyülve, holnap lesz a kicsi fiam 3 éves. Annyira élénken él még bennem a 3 évvel ezelőtti nap, és a szülés napja! Olyan gyorsan elmúlik a babakor, minden percét élvezzétek ki!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!
Szólnék , bár ezidáig csak olvasóüzemmódban követtelek benneteket.sNiki baátnője vagyok és ő ajánlotta ezt az oldalt...

csak annyit akartam, hogy minden kórházban van (gépi/kézi)mellszívó, tehát ha szükség lenne rá, nyílván adnak és segítenek is, ezért én magam is a legegyszerübb gyógyszertári mellett döntöttem kb.300pénz!!!!
+ a mostanában szűlt barátnőm mondta, hogy pl. neki segített volna ez(a legegyszerübb) a belövellést serkenteni , mert őt sajnos császározták, de gépet akkor tesznek rád ha már van mit kiszívni, nem??...és a továbbiakban meg egyébként is kialakul, hogy kinek mi a jó...pl. a szomszédom feji és leadja a felesleget, de ha nem fejné csak annyi lenne ami a saját babájának elegendő!!

sNiki: kajajelentés-túrógombócot csináltam!!mostanában túrót túróval ennék legikább, te nem??

én most szaladok háziorvoshoz
üdv nektek
Vendég

Szuszu!
Jó pihizést, Isten hozott a táppénzes kismamik nyugis világában! Most már tényleg csak a kis porontyra kell majd koncentrálnod!

Niki! Örülök, hogy Barbiék hazamehetnek, ezek szerint mindketten jól vannak, vagyis Barbi is javulóban. Már csak Regőnek kell szorítani, hogy ő is mihamarabb hazakerüljön!

Dia, Ritus! Nagyon aranyos a babaszobátok! Mi is készen leszünk lassacskán vele. Ha minden igaz, a héten már meg is kapjuk a pelenkázót is, csak még vhogy el kell juttatni SZegedről Pécsre...

Ági! Örülök, hogy minden oké, és szerencsére már az se gáz, ha lassacskán megszületik Lili baba. Megnyugtató érzés, hogy már olyan súlyban és fejlettségben vannak, hogy ha beindul a szülés, teljesen egészségesen tudnak megszületni. De azért még gyúrjatok a 2,5kilóhoz!! :lol: :lol:

Zsófi! Én kézi Aventest kaptam egy unokatesótól, ő azt mondta, hasznos tud lenni az elején. És már be is raktam a kórházi pakkba.
A szülésfelkészítőn egyébként azt mondták, hogy amíg nem indul be a tej, addig fejni sem szabad nagyon... Valahogy azért, mert amíg nincs tej, a mellszívóval sem tudsz fakasztani, és ne kínozza magát feleslegesen a kismama. Elvileg normál szüléseseknél 2-3. nap a tejbelövellés (szülés után), a csaszisoknál 3-4. nap. DE én is úgy gondolom, hogy jó ha szükség esetén ott van bent...

Amúgy a szoptatós teára is azt mondták, hogy addig nem kell (nem is szabad) inni, amíg nem látszik, hogy mennyi teje van az anyukának. Mert ha amúgy is túl sok van, lehet, hogy még jobban bedurran a cici, és azért nem érdemes, hogy még többet kelljen fejni. Ha meg bentmarad, lehet, hogy mellgyulladás az eredmény.
Szóval azt mondták, addig ne igyuk, amíg az első pár szopis napon túl nem vagyunk. Ha egy hét után látszik, hogy kevés a tej, akkor érdemes elkezdeni.

panna1

szia cs-andikám:))))

két napja kőrözöttet eszek:))) vicces, hogy általában ugyanazt kívánjuk:)) túrógombóc, nem is rossz ötlet, nyamih:)))
bár én napok óta főleg dinnyén élek na és kőrözöttön;)

minek mész háziorvoshoz? táppénzes papír miatt?

na majd kérek szépen helyzetjelentést, hogy mi van veletek?!

Este úgy néz ki kimegyünk a Pecsa fűre a Queensryche koncertre csápolni, este 7-től lesz, ti nem jöttök?

sniky

Rita!

Zalánnak boldog szülinapot;))

sniky

Felicia!
Drukkolok nektek, hogy minden rendben mejnen! És kitartást a kórházi egy héthez!

Én nemrég értem vissza Bp-re, anyumék mentek tovább haza, Nyíregyre. Olyan jól telt az elmúlt pár nap, lelkileg tök jól feltöltődtem.
Végre vettünk kanapét a pécsi albiba, úgyhogy most már a nappalit is funkciójának megfelelően, és nem pedig raktárnak használjuk. A kertet is szépen rendberaktuk, volt ültetés, fűnyírás, terasztakarítás. Apum és Csabim felrakták az emeleti ablakokra a szúnyoghálókat is, így Rékust se fogják agyoncsipdesni. MEg persze minket sem. A fiúk építettek egy kis szalonnasütőt is, amit szombat este fel is avattunk. Vasárnap meg kicsit kirándultunk meg rokonlátogattunk.
Valahogy úgy elrohant ez a 4-5 nap, és sokkal kevésbé éreztem megterhelőnek mint máskor. Pedig nem pihiztem túl sokat.
Holnap reggel ha minden igaz, megyek a dokimhoz, meg ctg-re (ami múlt csütörtökön elmaradt), de már semmit nem merek biztosra venni. Aztán ha minden jól megy, holnap este visszavonatozok Pécsre. Pénteken meg irány Szeged...
Szóval mozgolódunk, utazgatunk még sokat. Úgy veszem észre Rékának nem nagyon tetszik az autókázás, mert mindig kapok tőle rendesen az első 1 órában. Aztán biztos beletörődik a helyzetbe....

panna1

Köszi mindenkinek a dicséreteket! :)

Sniky,
A bútor a Faktum-os Toronto család. A vörös róka-t is néztük, az is nagyon tetszett, viszont a parkettához meg a sárga falhoz ez illet jobban :)

Mellszivóval kapcsolatban, én kaptam egy kézi Aventes-et, és úgy hallottam, hogy az elejébn nagyon nagy segitség, főleg ha a baba nem szopja ki az összes tejet még az elején, mert amúgy ha marad bent tejecske akkor könnyebben begyulladhat. Persze nem szabad sokat fejni mert akkor tényleg lehet, hogy feleslegesen sok tej termelődik, viszont az sem jó, ha feszül a mell a bent marad tejtől.

Amúgy ez egy nagyon jó honlap a szoptatással kapcsolatban, mindenféle cikk van itt amiből kérdésre választ kaphatsz, és ha szükség lesz majd rá, akkor akár telefonos vagy személyes segitséget/tanácsadást is nyújtanak a szoptatáshoz:
www.lll.hu

Kép
Kép
dia123

Panna, tök ügyesek vagytok, hogy ilyen jól álltok!
Azért vigyázz magatokra, ne hajtsd túl magad! Érdekes amit írtál az autókázásról, én pl. a vonatozást nem bírnám, a csepeli hév is nehezen megy:( mindenemet összerázza!!! és Barnus is reklamál rendesen;)

Felícia, fel a fejjel, ne aggódj, minden rendben lesz, mind veled leszünk gondolatban, csak pozitívan, oké? :)

sniky

Felicia,
Gondolni fogunk Rád, pontosabban Rátok, és aztán majd irjál, amint tudsz!

Kép
Kép
dia123

Niki! szopis hálóinget én is piacon és a tesco-ban vettem- Igaz ez nem tipikus szoptatós, annyi, hogy vékony pántos, így a szopizáshoz le tudom tolni a pántját, és egyszerűen hozzáfér a baba a cicihez. És ez könnyedebb is mint az ujjas változatok. Bár abból is bedobtam egyet, biztos ami biztos...

panna1

dia, összekevertem a kettőt:))
mi nem jutottunk el odáig, mert találtunk olcsón egy szép fenyő komódot, amiben simán el fog férni Barnus összes ruhája.

Egyébként milyen árban vannak a Faktumos bútorok, mert árlistát nem nagyon találtam sehol, csak képeket, méreteket, de ránézésre sem tűntek olcsónak...

sniky

Vonatozni régóta nem vonatoztam, majd meglátjuk, mit szól hozzá a csöppség. Lehet, hogy legközelebb az autókázásnál egy szava sem lesz (rúgása) :P :P :P

panna1

Sziasztok csajok!

Hát nem nagyon tudom élvezni a gondtalan szabadságot, mert ma délelőtt is itthonról dolgoztam, meg még fogok is a nap folyamán, de legalább fél 11-kor keltem, ami viszont isteni volt.
Tegnap annyit stresszeltem, hogy ma reggel másfél kilóval kevesebbet mutatott a mérleg. Szépen vagyunk, remélem a kisfiam azért nem sínyli meg odabent.
Ma voltam a kórházban, ahol szülni fogok (Nyírő), részt vettem az ottani szülésfelkészítő első részén, ahol elmondták a sajátosságokat, aztán megnéztük a szülőszobát. Hát, mit mondjak, elég ijesztőnek találtam. A szülőágy, ami székké is alakítható, gyakorlatilag egy akkora monstrum, hogy azt sem tudom, hogy fogom átérni a lábaimmal :shock: De a csaj, aki tartotta a felkészítőt olyan lelkesen beszélt az egész szülésről, meg úgy festette le, hogy az embernek szinte megjött hozzá a kedve. Neki legyen igaza. Megyek, mert közben én is elkezdtem túrógombócot csinálni.

Ja csak mégy annyit, hogy Feliciának nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen.

szuszu

Felicia, szurkolok, hogy minden rendben menjen és minél hamarabb jó hírekkel jelentkezz itt nálunk!

Az autókázás nálunk is nagy pocaktevékenységgel jár mostanában. Kivéve ha én vezetek vagy lehet, hogy akkor csak nem tűnik fel??

A La Leche Liga-t én is ajánlom. A honlapon (www.lll.hu) sok hasznos dolgot lehet találni és érdemes felhívni a szoptatási tanácsadók egyikét, ha ha bármi gond van. Én azt ajánlom, hogy mellszívó ide vagy oda, a lényeg, hogy minél hamarabb egymásra hangolódjatok a babával és megtanuljon jól szopizni. Nekem gyulladt már be a mellem, mert nem tudta Zéti hatékonyan kiszopizni, azt nem ajánlom senkinek. De ha bármi gond van, akkor elsősorban a picire számíthattok, ő tudja a leghatékonyabban megoldani a gondot :)
Vendég

Felicia,
Nagyon drukkolunk nektek!!! Amint tudsz, jelentkezz!!!!

Niki,
Köszi a köszöntést!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Halihó!

Először is, Felícia! Megy a drukk ezerrel, sokat gondolunk Rád/Rátok!!! Amint tudsz jelentkezzél, biztosan minden rendben lesz! ;) Fel a fejjel! És mihamarabbi jobbulást, hogy a bébi is biztonságban, a karjaidban legyen! ;)

Mellszívóval kapcsolatban köszönöm az infót, az occsó gyógyszertáriról! Nem is tudtam, hogy van ennyiért is... Barátnőm a Madela-t ajánlotta, de az is Avent-es árkategóriában van... Amúgy az elektromosban nem is igazán gondolkoztam...

Hálóingből én is ujjatlant vettem, mert biztosan dög meleg lesz, illetve azt olvastam, hogy a felgyülemlett víz is többnyire izzadással távozik a szervezetből, szóval nem bírnám elviselni, hogy még a hálóing is tapad hozzám! :(

Niki, csepeli hév... hmmm! :) sokat utazom vele én is, de az is egy katasztrófa! se levegő, se ülőhely! nekem legalábbis nagyon ritkán adják át... ez van! :(

Most vacsiztunk, de azt hiszem, hogy fagyizni kellene... :P Ezer éve nem ettem fagyit, de elfogyott a görögdinnye, és valami nasi kell!!! :P

Rita, Zalánnak sok boldog szülinapot! Biztosan nagyon várja már ő is... Ilyenkor azért már be vannak sózva a szülinap miatt, nem?

Nicike, hát akkor nem tudok sajnos segíteni... :( Nekem tuti ezt mondta a háziorvosom a csíkkal kapcsolatban! :(

sophie27

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban vagyok és közben fejek.

Ági!

Mindkét fiam a kórház lakója, egyedül jöhettem csak haza!!!!!

Barbi
maass

Nem Ági, Panna! Bocsi, vak vagyok!
A tejbelövelés még nem jött be nekem, csak elötejem van. Az okosok szerint császár után akár 2 hétig is eltarthat...
maass

Sziasztok!

ezt a levelet reggel irtam mire elküldtem volna elment a net :( ugyhogy még szerencse hogy lementettem és betudom illeszteni :D

Ági örülök hogy minden rendben van Lilikével! :D :D :D
Mi úgy döntöttünk hogy a 36dik heti UHra nem a kórházba megyünk hanem kifizetjük a 6000ft-ot és bejelelntkezünk a Hajdu Krisztához mert a dokim elfogadja a Praxisos leletet is.

Lányok szerintetek még ilyenkor is lehet csináltatni a fogainkat? én elég későn álltam neki ehhez a dologhoz amúgy is és jövőhéten csüt. még lenne 2 fogam de akkor már 34hetes leszk és hát bár nem kapok érzéstelenitést mégis nemtudom nem e árt?

Babaszobákhoz gratu annyira kellemes és édesek.
Nálunk elég szar a helyzet. Apám lebontotta amit elkezdett ugyhogy betonig levakarta a falat , ezért tegnap vakolt ezerrel ma még csiszol meg csinál valamit és csak utánna lehet festeni, azátn makulatura és tapétázás. csak hát lehet ujra kell rendelni 1ktekercs tapétát mert ami maradt az már nem elég az egész szobára mert ki lett számolva, és ha rendelni kell akkor csak 20dika után érkezik meg sijok : :cry: :cry: vagy csak hagyunk egy falat aztán addig is betudunk pakolni. Bár Andakától kaptunk egy kis maradék tapétát abból amilyen náluk lett a szoba de még nem biztos hogy elég lesz :S Nekik már kész a tapétázás legalább és már pakolnak be.
Ráadásul a bútor is csak júli végére lesz kész ugyhogy teljes elkenődés van!!! :cry: :cry: Addgi nem tudok mosni se, se rendezkedni semmi! ÚTÁLOM!

Barbi sok puszi remélem Döme baba szépen felerősödik ahogy te is a műtét után. Drukkolok nektek és jobbulást a másik kicsinek is!!

Én is szoktam szédelegni mostanában elég sokat és a felállás is nehézkes már. Szegény párom már autómatikusan nyújtja segítségül a kezét támasznak vagy felhúz. Ja és baromira elkezdtem horkolni :shock: :shock: :) Szegénykém alig tud tőlem aludni.

Aranyérre mit lehet használni ilyenkor?? Kicsike de utálom csak 1x volt régen,akkor bejött a hidegvizes tusolós fagyasztás és akkor visszahúzódott de most az se jó.

régen raktunk pocakfotót pedig már minyá végzünk!!!akkor én dobok is egy képet az óriáshasamról:
Kép

kicsit hosszú lettem de még lenne mit irnom és fogok is csak közbe készitek bundikenyeret a munkás fiúimnak me má éhesek.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi!

Istenien nézel ki! Wouw!

Lányok!

Beleöszülök a fejésbe! Egy óra alatt szük 80 ml-t fejtem. Napokon belül olyan bicepszem lesz, hogy bárkit lenyomhatok. :)
Amúgy kézi Medela...
maass

Barbi, örülök, hogy legalább te már jól vagy (remélem tényleg!) A fiúknak is mielőbbi gyógyulást kívánok!
Vendég

Szia Barbi! Üdv újra itt! Örülök hogy Te már otthon is vagy... jobbulást a kisfiaidnak! Mész be hozzájuk majd minden nap? És meddig kell még bent maradniuk?

Párod nem tért észre a sokk hatására?

Döme baba azért eléggé picike, nem? Többi gyerkőc időre született?

Vigyázz Magadra nagyon! A fejéshez sok türelmet kívánok!

yuyu79

Barbi!
Én is örülök, hogy jól vagy! Azt hittem hazaengedték veled együtt Dömécskét is, de ezek szerint a korai jövetel miatt még kénytelen maradni :( De remélem, hogy mindkét kisfiadat mihamarabb kiengedik, és otthon lesz az egész család. Akkor már fejned sem kell majd, DÖme elvégzi a "meló" jó részét :lol:
Addig meg kitartást!
Tényleg, férjed hogy bírta az otthoni gyűrődést? SEgít azért mostmár neked ő is?

Nem tudom mi van a levegőben, de én ma délután eléggé kínlódód vagyok. Valahogy sehogy se jó, ha ülök az se, ha fekszek az se. Réka is eldöntötte, hogy amit bent talál azt mindent kitúr a helyéről, még most kezd lenyugodni egy kicsit. Próbáltam pihizni is, de egyfolytában hányingerem volt, úgy dolgozott a gyomromon a kis ribi... Ülve meg még nem igazán megy az alvás. A savam is itt van a torkomban. Kész katasztrófa...
Remélem az éjszaka nyugisabb lesz, különben holnap inkébb fogok hasonlítani egy mosogatórongyra mint egy kismamára. És most olyan rossz, hogy apa sincs itt, és egyedül vagyok itthon. :cry:
Azt hiszem jó korán ágyba teszem magam, és hátha reggelre jobb lesz. :roll:

Rita! Zalánnak én is boldog szülinapozást kívánok!

panna1

Sziasztok!

Barbi! Remélem csemetéid is minél előbb otthon lehetnek veled. Gondolom hordod majd be a lefejt tejcsit. Picuri inkubátorban van? Meddig kell maradnia?

Felicia! Kitartást! Kívánom, hogy minden rendben menjen. Jelentkezz majd ha tudsz.

Én ma voltam az első ctg-men és a dokimmal is találkoztam. Előjegyzett júli 29-re császárra. Ha addig esetleg elfolyna a magzatvíz és nem lennének fájások akkor is tuti császár, illetve ha fájásokkal indulna meg a szülés meglátnánk hogyan tágulok, de mivel az első császár volt nekem ez első szülésnek minősül, így nem valószínű hogy hipp-hopp kicsusszanna a babám. Megvizsgált a méhszáj zárt és kb. 2,8-2,9 kilósra becsülte a babát. Csütörtökön megyünk uh-ra ott nézik majd a vesetágulatot, meg a hegemet is. Aztán kedden vérvétel és megint ctg. Sűrűsödnek az események! Így még pont négy hetem van vissza.

Jó éjszakát mindenkinek! Andi

KépKép
jazmin2005

Szia Barbi!!!
Jaj de örülök neked! Nagyon aggódtam miattatok. Mesélj, mi volt ez az egész szörnyűség? Úgy sajnálom, hogy így alakult. A helyzethez képest azért jól vagytok? Bármiben ha tudok a segítségedre lenni, szólj, sajnos nagyon messze vagy, pedig annyira elmennék hozzád. Ha tudsz egy képet majd feltenni az első fórumos babánkról, tedd meg kérlek, itt is nagyon gratulálok hozzá!!! És gyógyulj gyorsan, küldöm neked a sok sok sok +++++++++++ hozzá.

Felicia, nagyon drukkolok és neked is megy a sok ++++++, várunk nagyon vissza és gyógyulj ezerrel!!!!!

Mecsi, szuper csini vagy!!!

Én is mutatok pocakos képet, a hétvégén voltunk Jakabszálláson repcsizni, és ott készült a fotó a kiscsaládról :)

Kép

KépKép
columbine

Sziasztok!

Sajna nálunk sincsenek jó hírek.
Ma tudtam meg,hogy keresztanyukámat műteni kell, most két éves a kisfia. nem hajlandó semmit mondani, de tuti, hogy daganat.

Ma vittük dokihoz páromék kutyusát, úgy tűnik altatni kell, ha fájdalmai is lesznek,de így is nagyon szar látni, hogy csak fekszik. Emiatt ma nem jutottunk messzire a saját feladatainkkal, a konyha beszerzése csütörtökre marad. Fogalmam sincs, hogy fogom kigürizni a lakást, mert a 3. trimeszter minden tünete felgyülemlett rajtam is. Hányinger, sav, már reggel 10-kor olyan a lábam, mint egy tehéné, hiába polcolom. Márpedig fekvésre esély sincs.
Apum nem hajlandó megmutatni a leleteit, így tuti van valami gebasz vele is és annyira dühít, hogy ilyen morc-mackó,ha az egészségéről van szó.
Nem jutottam el aquanathalra sem a városi dugó miatt.

Egy jó dolog azért történt, megnéztem én is a szülőszobákat.....hát, majd meglátjuk. Kissé félek a dologtól.

Holnap megyünk névnapozni, persze apum nem lesz ott, pedig többek között őt is ünnepeljük.....

Szóval a mai nap teljes csőd volt, a lakás úszik és úgy érzem semmire sem lesz időm szülésig. Legszívesebben beülnék egy sarokba pityeregni.

Na, megyek is összekaparom magam, ma még mosnom is kell, meg holnapra valamit főzni. Most nagyon nem komálom ezeket a dolgokat.

Barbi, üdv újra köztünk!!!!
Felícia, nagyon megy a drukkk!!!!
Zalánnak boldog szülinapot!!!

Szopis melltartót nem érdemes venni a 37. hét végéig. engem mindenki lebeszélt (CM, elefáni.....eladói)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Engem nagyon utolért a végzet, kivagyok mind testileg, mind lelkileg. Nagyon hiányoznak a kölykeim, tele vagyok félelemmel és aggodalommal, állandóan itatom az egereket. - Mindjárt megint kezdhetem a fejés címü tortúrát. -
A párom a második hetet jól bírta, belejött az új szerepébe, kimosott mindent, fözött, idönként eljutottak pár órára a gyerekek az oviba is.
Rengeteg mesélnivalóm van, de most ledölök. Rendberaktam a kölykökkel a lakást, kicsit összeporszívóztam, így újra lakható a kuckó.

Ági!

Nagyon tündér vagy, jó lenne egymás közelében lenni, tudnánk egymásban kölcsönösen tartani a lelket! Látom neked se felhötlen az utolsó pár hét, de ne aggódj, minden rendben lesz! Én rengeteg történetet ismertem meg a kórházban. Meg kell jegyeznem, hogy ami eddig nekem természetesnek tünt (kiírás elötti napon beindulnak a fájások, 10 cm méhszáj, kiprésel, 6 óra múlva haza a babával), az inkább a szokatlan kategóriában indul. A legtöbb nönek ott a kórházban ez nem jött be, legalább a fele császáros, de aki nem az volt, annak se volt jó dolga okvetlenül.
Mindjárt kerítek képet Dönciröl, ha le tudom kicsinyíteni az amúgy is kicsi pulyámat. :)

Amúgy nagyon jó dolgom van, lett 3 új baráti kapcsolatom, az egyikük még arra is megkért 3 napi ismeretség után (!), hogy jöjjek el vele a szülöszobára. Ott ültem a kerekesszékben, amivel baromira útban voltam a bábának és együtt fájtam a lánnyal, mert neki fájásai, nekem baromi erös utófájásaim voltak. Végül császár lett a dologból 9 óra felesleges vajúdás után, noha én pár óra után mondtam neki, hogy ez az lesz, mert minden fájásnál leesett a baba szívhangja, a lány méhszája nem nyílt ki... Nekem lett tehát igazam abban is, hogy a köldökzsinór rá van tekeredve a ded nyakára, ráadásul fordítva feküdt a szülöcsatornában...
A baba megúszta, nagyon kis formás lett, de ma kitalálták, hogy nem stimmel vele valami, mert sápadt és aluszékony. Lehet, hogy újszülöttkori fertözése van, mert belekakílt a magzatvízbe és benyelte. Ha így van, irány az intenzív. Holnap kiderül ez is.
Mentem fejni. :( Valahogy ki kell bírnom, amíg megkapom a biotejpumpámat, vagyis Döncit. :)

Jó éjt!
maass

Kép

Itt lenne Döncike![/img]
maass

hú elfáradtam apum belehuzott a melóba alakulunk hétvégére lesz kész a babaszoba tapétázás! el se hiszem

Barbi Dömécske nagyon édi én kisebbnek gondoltam. :D

mindenkinek jó pihit!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi! Olyan kis édes a legkisebbetek! És mennyi haja van!!!!
Örülök, hogy a párod is felvette a ritmust (végre)!

Apró! Ha úgy jobb, vonulj el a sarokba pityeregni egy kicsit. Néha az is jót tesz!
A szülőszba látogatása engem sem töltött el azzal a hűdeklassz érzéssel... Olyan kórházas az is, s tök furcsa belegondolni, hogy ott fogok szenvedni azon a furcsa ágyon. Vhogy nem sikerült beillesztenem magam a képbe.
De annak nagyon örülök, hogy a párom bent lesz, legalább nem egyedül kell ott bent feküdnöm, és így talán jobb lesz az egész.
Aztán majd meglátjuk, amikor ott vagyunk...

Na nem sikerült ágyba keverednem eddig, de majd mos!!! :wink:

panna1

Jó reggelt Mindenkinek!

Barbi!!! Nagyon-nagyon jó, hogy végre újra itt vagy köztünk. Döme baba gyönyörű és kívánom, hogy minél előbb hazavihessétek. Természetesen a kis Regővel együtt. Ma reggel mikor leültem a gép elé, nem is reméltem, hogy itt leszel. Teljesen feldobódtam.

Mecsi! Ne aggódj, el fogtok készülni. Én sajnos egy csomót veszekedtem a párommal, hogy nem leszünk készen, de kb. két hete lehiggadtam. Pár dolog még mindig hátravan, de már nem idegeskedem miatta. PL. a kiságy, csak jövő héten hétfőn lesz összerakva, mert speciális csavarok kellenek hozzá és azt csak akkor tudja hozni az asztalos. Szerncsére a szekrények már össze vannak rakva, ezért már kimostam, kivasaltam mindent. De megnéztem a vonalzódat, majdnem 3 hét van köztünk, tehát semmivel nem vagytok elkésve.
Panna! remélem sikerült aludnod, én is így voltam már napok óta, de tegnap délelőtt aludtam 2 órát és utána sokkal jobban éreztem magam.

Apróka! Az én lában is kezd csúnya lenni, főként a bal, amit többször műtöttek. Nagyon rossz benne a vérkeringés, sokkal melegebb és néha egészen lila. Én is felpolcolom, illetve hideg vizes törölközőt tekerek rá, hogy jobb legyen benne a keringés. Sajnos nekem rettentően fáj benne egy ideg, ezért napok óta sántikálok.

Mindenki!!kismamai mivoltomban meg vagyok bántva :) Ha jól emlékszem egyedül Andi gratulált a Pockom befodulásához. Azt hittem ennél többen drukkoltatok nekünk...
bende

Jaj Bende, ne haragudj! Én is gratulálok a beforduláshoz, reméljük Pocok már úgy is marad! Szerintem én sok mindenre nem szoktam reagálni, mert annyi olvasnivalóm van, hogy a felére elfelejtek válaszolni rendszerint. És m ostanság a nemóriám sem a régi...
Így előre is elnézést kérek mindannyiótoktól!

Én most azon rágódok, hogy Réka időközben nem fordult-e vissza. Ma reggel csuklott, és azt nagyon felül éreztem :( . Majd a doki remélem megmondja.....

panna1

Jó reggelt :D

Bende! Hatalmas gratula, Ügyes volt a kis pocok.Én is ráparáztam (bár Én mire nem :oops: ) , h nem fordul be,ugyhogy tudom milyen jó érzés :D

Szépek a pocak fotók, Én is teszek fel majd csak nem szabad a géphez nyúlni,még tele van apa fotóival.

Felíciának megy ++++++++, minden rendben lesz.És mielöbbi gyors felépülést kívánok.

Én olyan jókat akudnék,jó hűvős van,meg minden okés,csak a medencém a forgómmal....az valami iszonyat h hogy fáj.
Távolodik gondolom a két lábam el egymástól,legalábbis a várandós naptárban talán ez indokolná.....

nicike

Kép

Felicia kitartás és egy csomó ++++++++++++ drukk drukk!!

Bende ügyes a bébid jó felé fordult!!! Szerintem sokszor én sem reagálok de mire oda jutok hogy irjak lassan listát irok kinek mit szeretnék leirni mert elfelejtem :lol: ugyhogy ezer bocsi mindenkitől !

De én sem haragszom hogy nekem se válaszolt senki a kérdésre aranyér ügyben, bár tudom hogy volt már róla szó de nem találom :oops: :oops:

Barbi mit modanak mikor mehet haza Dömécske? Kisfiad hogy birja a korházi létet, szegény biztos nagyon rossz lehet neki ott bent, de remélem ő is olyan erős és kitartó mint az anyukája és mielőbb felépül!!!

Én is olyan jókat alszom éjszakánként hogy csuda. jó ez a hűs levegő, de én is szenvedek a reggeli kelésnél meg az éjszakai fordulásoknál.

Kedves munkahőseink, remélem ma már nem dolgoztok és rá se gondoltok a munkára!!!

húúha megint futizok mert az uram már itt is van értem megyünk ide oda ügyeket intézni.. Du benézek majd.

szép napot mindenkinek!

:D :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Barbi, üdv újra "itthon"!!! ;) Örülök, hogy Te már otthon vagy, remélem, hogy a kisfickók is hamarosan hazakerülhetnek!

Döme baba nagyon édi! Tényleg nem olyan pincuri, mint ahogyan egy koraszülött az emlékeimben él!!! Gratula hozzá!

Bende, ne hari, hogy eddig nem, de inkább később, mint soha, szóval nagyon nagyon nagy gratula a beforduláshoz! Drukkolok, hogy szokja meg az új helyét, és már maradjon is úgy! ;) Biztos úgy fog maradni! Mint Pannának és Nicinek is! Ugye? :)

Aproo, remélem, hogy minden rendeződik nálatok, nagyon sajnálom, hogy millió dologgal kapcsolatban kell még extrán idegeskedni! :( Kitartást! Próbálj azért a lehetőségekhez mérten sokat pihizni!!!

Mecsi, nagyon csini vagy! És Ági, Te is! Lili baba azért nem pici... :)

Mecsi, szerintem a fogászat nem árt, azért mondják, hogy menj minél hamarabb, hogy még a szülés előtt meg tudják csinálgatni a fogakat, ne kelljen egy újszülött mellől fogászatra rohangálni! Te amúgy is hős vagy, szóval nem kérsz fájdalomcsillapítót, így bitzi nem árt!

Ezek a programozott császárok... Andi, Pöttöm, pont nem a szülinapomon szültök! Én július 28-án születtem! :P Azért a többieknek kívánom, hogy ne szüljenek "ilyen" korán, bár tényleg a 36. héttől már nem lehet semmi gond velük!

Az alvás nálam ma kiválóan telt! Könnyen el tudtam aludni, nem szenvedtem, és kipróbáltam a szoptatóspárnát! Király! ;) Apa is kipróbálta, bár neki elég nehézkes volt rájönni, hogy hogyan is lenne kényelmes! :D

Andi (Jázmin), ez a CTG, amin voltál olyan, hogy neked kell megnyomnod valami gombot, hogy a baba mozog, vagy azt is érzi a gépezet? Állítólag van ilyen is, olyan is!?

Na, ha elfelejtettem valamit, akkor majd még kiegészítem a kisregényem! Szép napot!!!

sophie27

Mecsi, szerintem egyszerűbb, ha megkérdezed a védőnőt aranyér ügyben, mert biztos van millió kenőcs, kúp, akármi, de nem biztos, hogy mindent használhatunk várandósan! Nekem eddig még nem jött elő, kop-kop-kop, nem is hiányzik!

Pocakfotót én is csináltatok majd apával, mert magamnak nem tudok jót... :P

sophie27

Csajok! Be vagyok tojva rendesen! :roll:
Most jöttem a dokitól, méhszáj majdnem két ujjnyira nyitva. Azt mondta gyakorlatilag bármikor szülhetek :!: . ÉS ha jövő hét keddig még nem indul be a szülés, akkor menjek vissza vizsgálatra. :shock:
A szülésznő annyit mondott, hogy örüljek, megspóroltam vagy 3 óra vajúdást...

Számítottam rá, hogy Réka baba esetleg korábban kíván majd kibújni, de úgy gondoltam, hogy a 38. hétig biztos vár majd. Így ez most elég sokkolóan hatott :shock:

Most már nem is biztos, hogy neki merek indulni délután vonattal Pécsnek. Meg a 7végi szegedi program is lehet, hogy borul. Bár Szegedről 1-1,5 óra alatt fent lehet lenni Bp-en.

Most 11-ig műt a dokim, utána még felhívom. Azt hiszem a páromat is eléggé ledöbbentettem a hírrel, alig bírt megszólalni... Azt mondta, hogy számszerűen akarja hallani a méhszáj paramétereimet. Én meg azon tanakodok, hogy nem kellett volna-e UH-ra bezavarnia a dokinak... Ezekre még rákérdezek, csak szegény nagyon rohant, mert műtétre kellett mennie.

Szorítsatok, hogy egy-két hetünk még legyen egyben!!!

panna1

Panna! Megy a drukk!

Amúgy ennek a kinyílásnak nem volt valami fizikai tünete? Szóval nem görcsöltél? Lehet, hogy írtad korábban, de ez a várandósság rendesen megvicceli a memóriám... (Bocsi!)

Mondjuk szerintem csak azért mondta, hogy bármikor jöhet, hogy legyél felkészülve, ha fáj valami, akkor inkább többször feleslegesen menj be a kórházba, és ne legyints, hogy ó, ez csak jóslófájás... Nem?

Na, de tényleg drukkolok!!! Amúgy a pécsi vonatozás legalább 3 óra... Azért az eléggé megterhelő! :( Nem?

sophie27

Zsófi! Szerintem az lehet az NST, mert a védőnőm mondta, hogy annyiban különbözik a kettő, hogy az NST a magzatmozgásokat is számolja. Ctg szívhangot és méhösszehúzódásokat néz.

KépKép
jazmin2005

Hű Panna, egy-két hetet várhatott volna még a picuri. Megy a drukk részemről is! Én inkább nem vállalkoznék hosszabb útra a helyedben.

KépKép
jazmin2005

Andi, köszi, csak azért értetlenkedtem, mert a védőnőm meg azt mondta, hogy a kettő egy és ugyanaz... Szóval van káosz bőven, de most inkább tényleg Pannának megy a szorítás!

Bár szerintem simán benne lehet még 1-2 hét ebben a 2 ujjnyi tágulásban, mintha hallottam volna valahol, hogy azért nem feltétlen lesz baba ebből még órák alatt!

Fú, egyre izgibb itt a finish-ben! Tényleg, ki lesz vajon a következő!?

Felíciával vajon mizújs lehet!? :(

sophie27

Sziasztok!

Most olvasom vissza a sok-sok irományt,igencsak termékenyek vagytok!

Mecsi:Én vagyok az aranyeres;-) de inkább :-(
Szóval:a Sperti kúp, de inkább kenőcs a legjobb, ami nekünk is való.Ha hiszel a homeopátiában, akkor:
-Aesculus hippocastamus
-Hamamellis virginia
-Arnika
-Sepia
is-is,vagy vagy-vagy(500 ft-fiolánként) ch5 vagy ch9
Nekem olyan durva volt,hogy mind a 4-et szedem-jobb,de nem tűnt el.Sőt Detralexet is szedek(ez a vénákra is jó,aranyérre is)
Ja! és nagyon csini vagy!!!!!!!

Barbi!
Én is gratulálok a kis hajasbabádhoz,nagyon édes!
Drukkolok, hogy a fiúcskák mielőbb otthon legyenek.
Ne hajtsd magad túl!

Felicia!
Nagyon szoritok Neked!Minden jó lesz,meglátod!!!!!

Panna!Ha jól értelmezem ma mész vissza Pestre???Akkor nem tudunk talizni?????
Örülök,h sikerült venni ágyikót!

Nekem van jó hirem is:
Ma már az új kis lakásunkban aludtunk(anyukámnál a tetőteret épitettük be)Hihetetlen,hogy elkészült 2 hóap alatt!
Vannak még munkálatok, ma csinositjuk a gyerekszobát, jön a kiságy,bölcső stb.
Boldog vagyok!!! :D És Pöttömkém remekül birta az anyja pörgését.Tegnap ha 20x nem mentem fel az emeletre, akkor 1x se!

Sziasztok:Eszti
Ui:Remélem átmegy amit küldök mellékletnek 1214985430.9607.pdf
ivaneszter

Hú Panna most látom,h közben irtál még!És ki vagy nyilva.....
Nagyon vigyázzz!!!!!!
Majd 1x akkor babakocsisan találkozunk!
Nagyon szoritok, hogy maradjon még Rékababa benned egy picit.
E.
ivaneszter

Szia Eszter!
Tegnap dél óta Bp-en vagyok, és a távolság miatt nem biztos, hogy már lemegyek a szülésig Pécsre. Nem így volt tervezve, de hát így alakult...
Tényleg marad majd a babakocsis tali, de az is biztos jó lesz!
Gratu a beköltözéshez is! Tök jó, hogy szépen kialakul nálatok is minden.

Az ágyikó nálunk már régóta megvan, most a pelenkázóasztalt "várjuk" az ismerősöktől...

panna1

Eszti, gratu a költözéshez! Átérzem a helyzeted... Mi is kb. 1,5 hónapja költöztünk be a lakásunkba, és bár még mindig vannak hiányosságok, pl. a komplett gyerekszoba (:(), így tudom, hogy milyen ez a helyzet!

Na most megyek, kezdődik a születések, aztán majd jövök ám, szóval írjatok! :P

sophie27

Köszönjük szépen a gratulációkat!!!:)

Aranyérre én a Hemorid kenőcsöt írtam, szerintem használ is. Bárt galád vagyok és csak ritkán használom, mert nekem nem fáj az a pöttynyi ami van. A kórházi csomagba betettem egy tubussal, mert szülés után biztos rosszabb lesz.

Panna! Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de hurrá, hurráNektek. A párom minden délután megkérdezi, hogy Mt szeretnél, Drágám? Én meg az esetek 90%-ban azt válaszolom, hogy kettőben lenni. Gyorsan számolok, mi 35hét+5 naposak vagyunk, de a méhszájamat 4 hete nézte utoljára. Akkor 2100 volt. A gyerkőc tegnap este óta nagyon aktív, rájött, hogy ebben az új pozítúrában ki tudja nyújtani felfelé a lábait és dolgozik is az ügyön szépen.
Egyébként én is a 38. hetet céloztam meg. Nem bánnám, ha nem vinnénk végig a dolgot augusztus 1-ig.
Szerintem egyedül azért már ne indulj el, egy ilyen hosszú vonatos útra, de azért ne parázz, lehet, hogy még két hétig nem történik semmi.
bende

Panna! Egyébként az egyik barátnőm is betöltött 36. hét előtt szült, csak neki elfolyt a magzatvize, mert valami fertőzést kapott. A baba 1-2 napot volt az intenzíven, de amúgy makk egészséges, jövő hó negyedikén lesz két éves.

KépKép
jazmin2005

Barbi! Nagyon édes a kispicúr! Gondolom azért tűnik nagynak, mert nincs mihez viszonyítani, ha a kezed ott lenne lehet, hogy kisebbnek látnánk, de bőven van még ideje megnőni. :)

Zalánnak én is Boldog Szülinapot kívánok!

KépKép
jazmin2005

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?