Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamik és babák!

Itt vagyok, elmentünk két napra kikapcsolódni a kis családommal. (Apa és Hanga) nagyon jól esett egész nap hármasban és senki nem volt rajtunk kívül és szitne egész nap ágyban voltunk meg sétáltunk.

Szeptemben 14én lesz a temetés, de muszáj erősnek lennem és nem gondolnom egy percet sem erre témára mert Hanga nagyon megérezte a múltkor is és kiköpte a cicit.

Aztán ma lemértem a kis drágát 4060 gramm. 3250-el jöttünk haza a kórházból :D:D és én még azt hittem hogy nem táplál a tejem. Most megnyugodtam.

Megmondom őszintén hogy amióta a pukizást, kakilást mi megmutattuk Hangának azóta minden kajálás alatt férfiakat megszégyenítő pukikat nyom le a kisasszony, s a kaja befejezésével már jön is az aranybarna mákász:D
Én még mindig azt javaslom, hogy próbáld meg Ági a gyereket kakiltatni a krémezős módszerrel, ne az Infacolhoz szoktasd hozzá. Ha nagyobb lesz (kb. 4-5 éves) és akkor is előfordulhat ilyen hogy nem bír kakilni ez a krémezős módszer akkor is beválik, míg szerintem a gyógyszerre már lehet hogy immunis lesz. De ez az én véleményem, én sem szedek semmire gyógyszert. Vagy van még egy módszer. A DM-ben lehet kapni cseresznyemag párnát. Ezt a mikroban felmelegíted és be a gyerek hasa alá etetés után, ez a meleg felszabadítja a gázokat a baba hasában. ez bevált a barátnőmnél.

Kis pupu: Neked nagyon sok drukk megy, várom már az sms-edet.

CSAJOK NEM MEGYÜNK MÁR ÁT A MANDALA ÁLTAL INDITOTT ÚJ TOPIKBA ?????? Már nem ide tartozunk :D:D:D:D

Kép
sziszike77

Hello!

Dudu: Leavolacot lehet adni a picinek? Sebi is olyan néha, mintha az kínozná, hogy nem tud kakilni! istenem ezek a pasik, már pelenkásként is mennyi probléma...esküszöm csajok nem voltak ilyenek...:) De sebaj, majdcsak megbírkozunk velünk!

mamiblue

Sziszike!

De akkor át kéne tenni a gyermekekhez...végülis már nem várandósak vagyunk!:)
Lemaradtam...Kis pupu már szül?

mamiblue

Pasikat tessék ráncba szedni!

Jucu
Én nagyon békés természet vagyok, de azt a tányért nem a földhöz vágtam volna... :roll:

Laevolac
http://gobio.erba.hu/cgi-bin/pharmanet/ ... 1543308875
Vigyázzatok vele azért... okozhat pukibajt, pocifájást... és a kaki nagyon hamar kimarhatja a picur popsiját...

Sziszike
Cseresznyemagos zacskó nagyon jó... és ha még masszírozod is vele finoman a pocakot... :lol:
Vendég

sziasztok!

Sajna még mindig semmi, most jöttem nem rég haza a kórházból, majdnem bent tartottak, mert a szívfrekvencia állandóan 170 felett volt, de inkább 180-on. Rákötöttek a Ctg-re és nem sok idő leteltével baállt rendesen, úgy hogy elengedtek. Azt mondták hogy lehet nyomtam valami erte, mert rosszul feküdtem vagy ettem vagy ittam valamit ami felprörget. De az ápolót azt hittem megütöm, a normál vizsgálat után leküldött a szülészetre, mondván nem jó az redmény, mire kérdezem mitől lehet, teljes nyugalommal közli, hogy lehet a köldökzsinór a nyakán van. :shock: :cry:
Holnap meg megint megyek a dokimhoz, aki szigorú pihire és oldalfekvésre ítélt!
Csajok drukkoljatok,hogy végre a kezembe tarthassam Mátét és főleg hogy ne legyen semmi baj, mert ma nagyon megijjedetm!!!! :cry: :cry:

Kép
kis pupu

kis pupu
Megy a drukk ezerrel!!!!
Olyan lelketlen emberek vannak.....nem is értem :shock:

mikegirl

Sziasztok!
Már megint bajom van. Napok óta elég sűrűn van pisilési ingerem, de maga a pisilés nehezen megy. Olyan furi érzésem is van, mintha vmi feszítené a hüvelybemenetet, illetve ki akarna pottyanni. Ma tusolás után meggusztáltam magamat ott lent és elég érdekesen nézek ki. Mintha kifordítottak volna.A hüvely falának egy része a hüvelybemenetnél van, ha ülök v. erőlködök szinte kitüremkedik. Elég ijesztő látvány, be is sz@rtam rendesen. Ez lenne a méhelőesés, vagy mi? Állítólag többedik szülés után gyakori. De miért most? 3 hete szültem és a tünetek csak most jelentkeznek. Van vkinek hasonló tapasztalata? Várjak a 6 hetes kontrollig, vagy menjek el már most dokihoz? Drága doktornénink, Szabina, mi a véleményed?
Bocsi, hogy ilyesmivel untatlak titeket, hisz mindenkinek megvan a maga baja, de komolyan megijedtem... :(
bee73

Sziasztok,
asszem már csak pár percem lehet, addig gyorsan írok. :D

Látom, sokunknál nehezen megy ez a nappali alvás. Ettől mondjuk egy picit megnyugodtam, ezek szerint nem abnormális állapot. Sabine, biztos igazad van, sokszor én is látom, hogy szegényke már tök álmos, de nem tud elaludni. De nem tudok rajta segíteni, és ezt úúúúúúúúgy utálom! :(

Részvétem azoknak, akik még a pasijukkal is kínlódnak, úgy aztán igazán gyötrelmes lehet a babázás. Nálunk hál' istennek nincs ilyen gond, a párom nagyon rendesen segít, ha kell, és szerencsére itthon dolgozik (fordít), úgyhogy tényleg szinte mindig kéznél van. Ha meg nincs itthon, akkor az azért van, mert bevásárol vagy egyéb ügyeimet intézi. Néha már én rugdosom, hogy ne mondja le az adandó teniszpartikat, ha hívják, neki is kell két óra kikapcsolódás, nem lehet folyton dolgozni.

Pupu,
mindenki egy emberként érted drukkol, nyugi! :wink: Egyébként ne ijedj meg, nálunk is nyakra csavarodott köldökzsinór volt (hál' istennek én ezt csak a zárójelentésből tudtam meg), és ettől még épen és egészségesen kibújt Manóka, végül még császározni sem kellett. Szóval biztos vagyok benne, hogy hamarosan boldogan a kezedben tarthatod a pici Mátét. :wink:

italoman

Sziasztok!

Mostanában kicsit kevesebb időm van írni :) Fanni eléggé lefoglal :)
A pöttyei sajna nem múlnak, sőt mintha csúnyábbak is lennének. De még mindig csak az arcán van, ezért remélem, hogy tényleg csak az anyatejtől van... Holnap reggel megyünk le a védőnőhöz, megkérdezem majd hogy tuti anyatejtől van-e... Szegényke olyan kis pöttyös. :( Ja, és holnap végre megmérjük, hogy mennyit hizott. Kiváncsi leszek rá.
Hál Istennek nekem sincs "apa" gondom. Eddig elég rendesen viselkedik :) Sokat segít, csak ha sír Fanni, azzal nem igazán tud mit kezdeni... de még nem fogyott el a türelme. Jövő héten itthon van 3 nap szabin, majd meglátjuk, hogy birjuk hárman egész nap...
Mindenkinek sok-sok türelmet :)

horvviki

Sziasztok!

Madala, szerinted én miért írtam valamelyik nap, hogy örülök, hogy visszamegy dolgozni? :wink: Hát ő megcsinál dolgokat a konyhában, ha kell takarít is, de ezeket utána mind az orrom alá dörgöli. Ma szólt, hogy szerinte megint pelust kéne cserélni, mert úgy érzi van benne valami. Kérdeztem tőle, hogy téged mi akadályoz meg abban, hogy kicseréljed? :roll:

Kispupu, szeretnélek megnyugtatni, hogy nekem Rékának 1* volt a köldökzsinór a nyakán, Adriennek 2* és ennek ellenére mindkettőnek tökéletes 10/10-es Apgarja lett. Ez nagyon gyakran előfordul, mert Réka születése után utánanéztem, csak azt nem tudom miért van, talán valahogy belekeveredik.
Drukkolok, hogy Máté baba most már hamarosan kibújjon!

Megyek, sírás van.

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

Kis pupu: Megy a DRUKK! Akkor most a 2-esen maradtál?

Viki: Anyatejjel nem próbálkoztál?

Bee: Én elmennék a dokihoz!

Sabine: Nálatok milyen az idő?

Itt jön a hideg! Remélem tévednek evvel a 12-13 fokkal, be fog fagyni a seggünk és nem fogunk tudni sokat sétálni.:(

Ezt a cseresznyemagzacskót kipróbálom! Kár, hogy nem elöbb írtátok,mert pont ma voltam DM-ben! Vettem MIDI pelust, hátha abból nem folyik ki a pisi!

Szép estét!

mamiblue

nekem nem jött be ez a laevolacos link!:( Ja, én egyébként nem nagyon tudok angolul...

mamiblue

Sabine!

ha tudsz segíts kérlek. vagy valaki. A párom megmozdult és valami becsípődött a derekába. Nem nagyon tud mozogni. De nem lumbágó. Mit lehet vele kezdeni????

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Éljen Teller Ede! Hol a plutónium, csajok, ki látta? Jah, a kredenc fiókjában.... mingyá megkeresem....
Bassza meg... nagy robbanás lesz!

Jucu... asszem a tányért nagyon sajnálnám... vágd inkább a fejéhez a kedvenc dvd-jét vagy valami szívéhez közelálló cucikáját! Na, az lenne a frankó!

Én ma a notebookot akartam a falhoz b..ni! Bezzeg arra van ideje, hogy az indexen olvasgassa a hülye autós fórumokat... de hogy a kib...ott dokumentációját csinálta volna meg... azt nem! És van pofája a lehető legnagyobb nyugalommal közölni, hogy jah, kedves holnap dolgozni megyek, csomagoltál ebédet? Na, ja meg a nagy sz...t! Mikor holnaptól itthon kéne lennie egy hét szabin. Én meg szívok a négy gyerekkel... beszoktatás van az oviban, a két nagyot vinnem kell, a két kicsit meg cipelem magammal.... na ja! Ráadásul ha a Jóisten nem lesz kegyes, akkor még meg is ütöm a bokám de nagyon! Lejárt a jogosítványom három hete.... csütörtökön tudok menni az okmányirodába megcsináltatni... ezt is csak azért sikerült elintézni, mert a barátnőm ott dolgozik.. amúgy csak szept. végére kaptam volna időpontot.... szóval ha a rendőr elkap... akkor szívok, mint a torkos borz....
Ja, csak csemege... hogy még jobban szeressem a kedves férjem: tegnap legombolt róla egy tízest a rendőr... csekket osztottak... 69-cel ment 50 helyett... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Tegnap beszéltem a szülésznőmmel. Azt mondta, hogy császáros baba nem kaphat 10/10-es apgart, szóval a 9/10-es a legjobb náluk! Szóval vk-t félretájékoztattam, bocsi... nem a köldökzsinór miatt kapott 9-et, hanem alapból... mert csaszis volt és pont!
Amúgy kétszer tekeredett a zsineg a nyakán, úgyhogy simán valszínű ki sem jöhetett volna... úgyhogy megúsztam a felesleges vajúdást... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt!

Kicsi Valentinom éppen alvás helyett szórakozik... :oops:

Laevolac
http://gobio.erba.hu/cgi-bin/pharmanet/ ... 7520428676
(magyar nyelvű...)

Bee
Én elmennék doktorhoz... intimtorna segíthet még...

Pattogó
Fájdalomcsillapító, izomlazító...

Mamiblue
Tavasz... most hajnali 3 óra előtt is 18 fok van... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hello!

Csend van! Csajok oviban...Sebi alszik!:) Nekem meg sikerült 50 ml-t fejni 1 ciciből egyszerre!:)

nem tudom ki ajánlgatta a Suttogó titkai című künyvet, én anno meg is vettem, olvasgattam, de most megint elővettem...szóval 1 a lényeg, szerintem is nagyon jó kis könyv! Gyereket nevelni gondozni nem egyszerű dolog szerintem mindenhol elfér 1-2 jó tanács! És ezek tényleg sokaknak bevállt kipróbált módszerek! :)

Rita: Férjeddel mi van azóta?

Mandala: Most kezditek az ovit?

mamiblue

Judit,, ügyi vagy! Kérdezted, van-e tejem. Hááát, pénteken nagyon beparáztam, Férjemmel hozattam is tápot, de elég volt hétvégén a lefejt tej, aztán rástartoltam a tejfakasztásra, és eddig úgy néz ki, sikerrel, de nem akarom elkiabálni (Laktoherb és babavákuum :) ).

A Suttogót én is olvasgatom, érdemes mazsolázni belőle.

A k.zsinór nálunk is nyakon volt, de 10-es lett az apgar. Bár eddig nem is foglalkoztam vele, de most megnéztem a zárójelentést. Fontos ez? Volt, aki kérdezte a baba születése után, de nem tudtam megmondani.

Mandala, egyebet nem tudok, mit Rád gondolni és energiát küldeni...

Pupu, baba?????

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó reggelt!!!

Továbbra is tartjuk az éjszakánkénti négy óránkénti evést :D
1/2 9, 1/2 1, 1/2 5 :D :D

Viszont apa most szólt, hogy a jövő hét végétől négy hétvégét nem lesz itthon, tréningekre megy. :( Kipróbálhatom magam, milyen totál egyedül.....

mikegirl

Mikegirl, ügyesek vagytok! És könnyen vissza tud aludni éjjel? Nálunk is hasonlóan alakul a dolog :) 20-01:30-06
Ha jól emlékszem Te küzdöttél fájó bimbó miatt, h lefejt tejet kapott Babszikád üvegből. És hogy tudtad visszaszoktatni, h mellből szopjon? Ha már leírtad, akkor csak légyszi mondd meg, h kb. mikor, és visszakeresem, nem akarlak terhelni, h még 1× leírd. Köszi.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!
Visszatértem.
Az úgy volt, hogy bedobtam a törcsit, és elmentem a 2 gyerekkel 1 hétre „NYARALNI”a szüleimhez, mert a párom elég kritikus időszakon megy kersztül a munkahelyén, és ahhoz, hogy az alapvető életfuncióink működjenek legalább 5-6 –7 óra alvásra szükség lett volna, de nem hagyott minket Gergő, ráadásul ahogy Horviki férje az enyém is tehetetlen a gyereksírással kapcsolatban, plussz ő még pánikol is, hogy esetleg valami komolyabb baja is lehet amikor turbó sírásra kapcsol. Szóval NYARALÁS, amíg anyukám Gergőt dajkálta apukám Lindával strandra ment én aludtaaaaaaaMMMMm, úgyhogy újult erővel tértem haza feltankoltam, most bírom legalább….. ….1 hétig újraJ Leírom, hátha másnak is bejön…
Geri amíg elvoltunk nagyon sokat sírt pukizott húzta fel a lábacskáját, éjjel nappal csak ölben aludt, vagy kenguruban rajtam vagy anyun, nem öltöztettem túl mert jó idő volt(nekem), amióta itthon vagyunk a lakásban 21 fok van én nagyon fázom ezért a gyerekre 2-3 réteggel többet adok mint ammennyi normális lenne meg még be is takarom azóta nem sír és alszik mint a bunda, szóval aki a cseresznyemag párnán gondolkodik, annak amíg eljut megvenni, megteszi egy
hosszú body
+ hosszú újjú poló,
+2 zokni
+1 nacika +
egy vastag rugi,
+egy hálózsák
+takaró
Ha ezt más mesélné nem hinném el a fiamról, de ha ébren van akkor is 10-15 percig nézelődik az ágyból. Szegénykém lehet, hogy eddig fázott…

Megpróbáltam visszaolvasni egy heti terméseteket több kevesebb sikerrel…..

Szabina: Szépen gyarapodnak a fiaid "Valentin 3370, Felipe 3390 g.... 1 kilónyi hízás 6 hét alatt... "
tök jó hogy táncikáltok, tényleg nyugtatja őket?
Kispupu:Megy a drukk neked kitartás, így a végére neked!
Mona és az üveges: Ahogy olvastalak magamra ismertem, sokáig tűrök én is aztán ki…ssza a bisztosítékot valami piti dolog, és akkor meg nem érti miért parádézok. Én ott csosztam el az elején a dolgot, hogy nem kértem SZÉPEN hogy segítsen a házimunkábaN, a gyerek körüli teendőkben, ezeket az elején kell bevezetni ha összeházasodik az ember, ha jön az első baba, most 13 év után kiröhög ha megkérem hogy porszívózzon fel… nem szoktam megkérni :( Szóval első babások hajrá, most kialakítani mi is lesz apa szerepe a gyerek nevelésben az elkövetkezendő sok-sok évben.
Mandala: Emelem kalapom előtted, és a lelki erődet csodálom MÉG MINDIG!
[b]Mamiblue: Amióta beindult a tejtermelésem leállt az agyműködésem,[/b] látom más is így van ezzelJ
„én is csak állok a szoba közepén, és gondolkodoL, most éppen mit is csináljak, mert tuti egyszerre legalább 5 dolgom lenne!”
Ági:Jó hogy tudsz fejni, most akkor kicsit megnyugodtál nem, hogy még sem kellett a tápi?
Dudu:Olyan hamar megnőnek és kinövik a hasfájást is, csak át kell vészelni ezt a kis időszakot…
Zozo:Gratula a babucitokhoz!
Pattogó: [/b]Apa mozog már?

zeze

Kép
Kép
zeze

sziasztok!

visszatértem! tegnap jöttem haza a kórházból, már nagyon jó itthon lenni!
Regina baba jól viselkedik, egyelőre, szépen szopizik, csak esténként kb 9-től nehéz vele, ilyenkor semmi sem jó neki :roll:
Apa egy darabig itthon lesz velünk, nem vállal munkákat, nagyon örülök neki, mert sokat tud segíteni nekem :D
Tegnap apa hasán aludt el a drágám, olyan cukik voltak iga együtt :D

Megpróbálok visszaolvasni, bár le vagyok maradva...

kis pupu:már én is nagyon türelmetlen voltam, de nyugi, aznap én sem éreztem semmi különöset, amikor szültem, bár az igaz, hogy aznap elég sokat sétáltam, jöttem-mentem, már amennyit lehet a kórház területén :?

irom majd a születéstörténetet is!

puszi mindenkinek!

Nóra Kép
nora80

Sziasztok!

Megjöttünk a védőnénitől. 4070 gramm Fanni :) Bár nem tudom, mennyit kéne hízniuk hetente, de ő 2 hét alatt hízott 570 grammot. Az jó?
Sajna a pöttyeire azt mondta, hogy ő csúnyábbnak látja őket (mondjuk én is), és írt fel másik kenőcsöt. Nem tudom mit, mert apa most ment el kiváltani, majd elolvasom mi az egyáltalán. De már teljesen tanácstalan vagyok, hogy kenjem-e neki krémmel vagy ne? A másik se használt, sőt csúnyább lett...
Eddig anyu főzött ránk, de vége a jó időnek :) Ma már ÉN főzök. Kiváncsi leszek, hogy Fanni mellett mennyi időbe fog telni. Mondjuk most alszik Fanni, de csak később akarok neki állni.
Nálunk az etetés kb. úgy zajlik, hogy napközben 3-4 óránként, de éjszaka általában nem kel fel enni. Kb. 10 körül elalszik és csak hajnal 6-7 fele ébredezik, és akkor eszik.

horvviki

Hűha, 1/2 8 óta most bírt lenyugodni Babszika. Mindent bevetettem...... Olyan izgatott, és ideges volt. Remélem ez most eltart egy darabig, mert dolgom van, és a következő etetés után pedig vinni akarom sétálni.

Ági
Azért Ti jobban álltok :D
Átszoktatás - semmi különös. A cumi helyett a bimbivédős cicimet dugtam a szájába. :D Persze időnként többször neki kell és kellett futni, hogy nagyra nyissa a szájacskáját, mert az még bimbivédővel is fáj, ha rosszul szopizik. Egyébként azóta már próbáltam bimbivédő nélkül is.....de úgy nem megy. A védőhöz képest kicsi a bimbi, és nem találja. Hiába dugtam a szájacskájába, továbbra is keresgélt :( Szóval ez már valószínűleg így fog maradni.
Visszaalvás - hááát, nekem a szopival és büfivel együtt egy óra. Időnként nehezen megy a büfi....lerakom, tekergőzik, visszaveszem, büfi, várok egy darabig, nem jön semmi, lenyugszik, lerakom, tekergőzik, felveszem, kínlódás után büfi, és így megy ez egy darabig.....

Nora
Pocin alvással vigyázat....apa nálunk is ezt csinálta, aztán már szinte csak ott volt jó. És én megtiltottam. Mondtam, hogy amíg ébren van, addig ott lehet, nézelődhet, szeretgetheti, de szoktassuk már rá, hogy ott alszik el. Mondtam, hogy ha már nem lesz itthon, akkor én nem tudom egész nap a hasamon tartogatni.

Viki
Ez a kis Fanni egy angyal :D Ráadásul szépen növekszik. Mától már nekem sem jön az ebéd, én főzök. Ez most tegnap megtörtént, de majd én is kíváncsi vagyok, hogy sikerül a későbbiekben a megvalósítás....
Babszika is nagyon-nagyon pöttyös. :cry: :cry: :cry:

mikegirl

Mamiblue nekem azt mondta a gyerekorvos hogy esténként 1 ml-t lehet neki adni.

KépKép
dudu_84

Még nem próbáltam mert reméltem hogy helyre jön a helyzet. most van kaki rendesen de ha megint nem lesz kipróbálom. tegnap az infacolból adtam neki 3x lehet hogy attól indult be neki a kaki.de szegény egyfolytába pukizik meg nyög.pedig minden pelusban volt neki kaksi.Jó lenne átugorni ezt az időszakot.

KépKép
dudu_84

Mikegirl!

Te kened valamivel Babszika pöttyeit? Vagy mit csinálsz velük?

horvviki

Viki
Időnként tejcivel kenem. Szopi után általában, de nem mindig.
De szerdán jön a gyerekorvos, és beszélek vele. Pattanás pattanás hátán....ha alszik, akkor elhalványulnak, de időnként tök kipirosodik, gondolom amikor hozzáér dolgokhoz az arca - büfinél hozzám, vagy a saját kis kezével dörzsöli meg.
Az Ildi által adott krémreceptet a gyógyszertárban csak orvosi vényre keverik ki....ott a fenistilt ajánlották. A gyerekdoki még mondta a fürdetőkenőcsöt - de egyikkel sem kentem be sosem. Egyik sem szimpi.

mikegirl

Sziasztok!

Na ma is végeztem a dokinál. Kőkemyény a hasam tegnap óta, a méhszájam 1111!!! :shock: :shock: Szerintettek alakulunk?
Minden rendben volt, babszi végig aludta a Ctg-t, de most legalább jobbak lettek az eredmények!
Holnap reggel hétkor befekvés a II. számúra!!!! :lol: :lol:
Már nagyon izgulok, hogy végre hármsaban legyünk és lássam minden ok!
Nektek meg nagyon köszönjük a sok drukkot és a jó tanácsot! Annyira jó , hogy itt vagytok!
Ja és azt mondta akár még ma lehet baba, egyébként apukámnak ma van a szülinpaj, mi Mátét szánnánk ajándékba :lol:

Tényleg jó, hogy vagytok......Ha van valami akkor egyből megy majd az üzi és a büszke apuka meg majd tesz fel képet, ha magához tért a mámorból:)

Kép
kis pupu

Kép

A büszke apuka:)

Kép
kis pupu

Pupu, remélem, minden rendben lesz, nagyon szorítok, h kibújjon egészségesen a topik utolsó kisbabája is!!! Nagyon jó a ruci :)

Dincuska már nagyon rég nem jelentkezett. Mi lehet vele??

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Na, itt egy tegnap esti kép :) utána azért még felébredt bőgni egy sort :)

Kép

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Íme az én szüléstörténetem :D :

Mivel betöltöttem a 40.hetet,szerda(22.-én) reggel 7 órakor kellett mennem a kórházba befeküdni.Eléggé el voltan kámpicsorodva.Az úton végig a torkomban volt a gombóc,de nem akartam kisírt szemmel megjelenni.Mikor megkaptam a papírokat,a dokim is felvett még 1-2 adatot,és megvizsgált.A méhszájam még mindig kőkeményen zárt,és Zsófikám fennt volt még nagyon.A dokim ekkor azt mondta,hogy várunk hátha megindul magától,és nem ígért császárt.Na ekkor még jobban bőghetnékem támadt.Beküldöttt a szobába átöltözni,én meg könnyes szemmel búcsút mondtam apának.Pár perc múlva jött a nagy vizit.Dokim el mondta a helyzetemet,és a főorvos mondta,hogyha végeznek megvizsgál.Kb.2 perc múlva szóltak is,hogy mehetek.Körém állt mindenki,főorvos megvizsgált,és kiküldtek,hogy megbeszélik az ügyemet.1 perc sem telt bele,jött egy szülésznő,hogy ettem-e ma már valamit.Na ekkor meg jött egy nővérke,hogy ő ne mondjon nekem semmit,mert az orvosom akarja közölni a hírt.Na de a szülésznő cinkosom lett,és el mondta,hogy ne is igyak semmit,mert ma valami lesz.Utána jött a dokim,és elmondta hivatalosan is a jó hírt,hogy ma bizony megcsászároznak,mert csupán 1-2% esélyem van arra,hogy Zsófi természetes úton legyen meg.Mivel reggelire elmajszoltam 1 pogit,így 12:30-ra ígérték a műtétet.Apa még ki sem ért Ceglédről,mikor telefonáltam neki,hogy úgy készüljön jöhet vissza majd a nap folyamán.Igen meglepődött.,de örült nagyon.Le is mentem a szülőszobára,elbeszélgettem a szülésznővele erről-arról.Kényelmes volt így,hogy nem volt fájásom,és gonoszság,de örültem,hogy nem én nyöszörgök a fájdalomtól a szomszédos szobában :oops: .Nem kaptam beöntést,mert reggel volt székletem,így a szülésznő azt mondta nem kínoz vele.Örültem nagyon :D .Sétálgattam,néha rám rakták a ctg-t,és „vígasztaltak”,hogy egy hamar nem lesz császár,mert nincs ráérő aneszteziológus.Marhára örültem,de mit bántam én!Végül 13:30-ra állt össze a „banda”,és innen felgyorsult minden.Apa jobban izgult mint én.A tenyeréből csavarni lehetett volna a vizet.Persze ő nem jöhetett a műtőbe,de azt mondta a folyosón nyomvályút kezdett k,i annyit járkált.Nekem nagyon hosszúnak tűnt az egész.Zsófit mikor megmutatták olyan picinek tűnt,és egyből azt nézetm meg van e mindene,mert a keze kerül-fordul nem látszott az uh.-on.A dokim nagyon csodálkozott mikor megmondták,hogy hány kg,mert mondta,hogy nagy baba lesz,de ő sem számított ekkorára.Olyan kistündér volt mikor odahozták felöltöztetve,bújt oda az arcomhoz.Apa csinált egy csomó fényképet,ja és a szülésznő is a műtőbe.
Azt hittem rosszabul fogom viselni az egészet,de jobb volt,mint az első.Nővérke vígasztalt még meg,hogy jobban fog fájni minden,mint az első császár után.Annyiban lett igaza,hogy szoptatásnál tényleg jobban fájt a méhem.De a felkelés,és a regenerálódás sokkal gyorsabb,és jobb volt most :D .

Kép
Kép
huni

Na azért köszönök is:Sziasztok :lol: !

ZSófi nagyon jó kislány.Eszik-alszik,és csak néha hallatja a hangját :D (kop-kop-kop).Este is 9-9:30-as szopi után ,3-3:30-kor ébred újra :D ,és akkor sem sír,csak hallom,hogy cuppog.Biztos nem akarja felébreszteni apukáját :lol: .
Tejcsim van most már bőven,a tápszer kérdést hanyagolni lehet megint egy kicsit :D
Gábor nem féltékeny egyenlőre,lesi a kisasszony minden mozdulatát :D .
Pupu nagyon drukkolok,hogy minél előbb babázhass most már te is!!!

Kép
Kép
huni

Hello!

Dudu: Köszi! Én ma reggel adtam neki 1 ml-t...de éppen hogy csak 1 pötty kaki jött! ha holnap sem lesz neki, akkor hívom a dokit!

Ági: Dincuskának biztos nincs netje Szegeden...vagy összekeverem valakivel?

Mikegirl: Nálunk hétvégén valaki a falat véste, ma meg a lépcsőt szedik szét...szegény Sebi el sem fog tudni aludni kopácsolás nélkül úgy hozzászokik!

na, én meg hogy jártam...elaltattam Sebit, indultunk volna a csajokért, ott örültem, hogy sikerükt becserkésznem a hordozóba, úgy hogy nem ébredt fel...erre a rohadék kocsi nem indult el!!!! Megint lemerült az aksi! Így jöhetett apa a csajokért Csepelről az oviba! de mostmár végre belátja, hogy venni kell a kocsimba 1 új aksit!

Kispupu: szerintem Te ma már szülsz! És ha már így meg van rövidülve a méhnyak?, akkor szerintem nagyon gyorsan meg fogsz szülni! Én szombaton hajnalban szültem, de péntek reggel még 3 centis volt a méhnyak...Sok sikert!

mamiblue

Sziasztok!

Csütörtökön elszállt a netünk, valamint a telefonvonalunk, úgyhogy nem tudtam jönni, ma délelőtt volt a szerelő, de nem nálunk volt a hiba, hanem a központban. De számlából biztos nem fognak elengedni!

Kispupu: hajrá, könnyű szülést kívánok!

Sziszike: fogadd őszinte részvétem!

Ádám alszik, mindjárt ébred, 4 órája evett utoljára. Éjszaka általában egyszer szokott ébredni. Infacolt én is adok neki, de önző módon csak éjszaka. Amúgy nagyon szereti a hasát, elég sokat szokott bukni. Szerdán megyünk tanácsadásra, nagyon kivi vagyok, hogy mennyi a súlya!

Aki még időközben megszült annak nagy-nagy gratula!

Megyek is, mert ébredezik. Ha tudok jövök!

Kép
Kép
márkanyuka

Fullra kivagyok borulva!!! Egész nap csak sírnék, sajnos nem nagyon akarom leírni nektek az okát, mert én szégyelem magam.

Elég legyen annyi hogy egy harmadik megpróbál beférkőzni közénk. A haláleset óta magamba fojtok mindent nehogy a gyerek megérezze és akkor jön ez a riherongy! Hát csajok kész vagyok teljesen már nem tudok több sokkot feldolgozni szótlanul és sírás nélkül!

legszívesebben elmennék itthonról jó messzire és kiordítanám magam!

Kép
sziszike77

Sziszike
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Az sem jó ám, ha mindent elfojtasz magadban...

Viki
Én ilyen-olyan kenőcsök helyett előszőr megpróbálnám anyatejjel lekenni a pöttyöket... nagyon sok immunanyag van benne...

Zeze
Mi a fürdéssel voltunk így... 1-2 visítós fürdés után kiderült, hogy melegebb víz kell a fiúknak...
Nálunk az a szerencse, hogy anyuka fagyos és a fűtést feltekeri, hogy 23-25 fok legyen a szobában... :oops:

Kis pupu
Hajrá :lol: :lol: :lol: :lol:

Suttogó nekem is tetszik... és ami nekünk nagyon be is jött... a rendszer...
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasok majd, csak ránéztem az oldalra... őszinte leszek Dincuskát kerestem, hátha hallatta a hangját. ő szerepel a gmailon? fel kéne hívni

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Dincuska benne van az Ildi-féle listában....
Vendég

Kép

Kép

Kép
mona76

hello!

Ahogy elnézem, súlyban Sebi viszi a pálmát!:)

szerintem holnapra teljes lesz a babalista!:)

mamiblue

Sziasztok!

Apa javulgat. Már mozog.. :D Mydetont adagolok neki. úgy néz ki, h használ. :)
Rakok pár képet. A pucér az mostani. :) Dagika :lol: :lol: :lol:

Kép A szopispárna ma így jött be. Bocsi a kupiért, de ma élni nem volt időm.. :oops:
Kép Kép

jó éjt.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Vagy nem lehetett tegnap este bejelentkezni, vagy mindenki nagyon-nagyon babázott :)

Babszikával tegnap délután óta nem lehet bírni. Olyan ideges, mintha dühös lenne. Állandóan nyög, sír, fészkelődik....semmi sem jó. Ma hajnali négytől ugyanezt csinálja. Egy perce aludt el nagy nehezen, gondolom nem fog sokáig tartani....

Sziszike
Sabine-nak igaza van. Nem tudod picurkádat rábízni valakire egy órára? Mivel sportolni még nem lehet - én igazából azt ajánlanám az indulatok levezetésére, menj el egy barátnődhöz, és adj ki magadból mindent. Otthon pedig okos légy....
"Apa és lánya között szerelem, elolvadnak egymástól, főleg Hanga apa karjában. Szerintem a párom nem vadászni járt hanem valami babatanfolyamra. " Én nem gondolom, hogy ide befér egy harmadik.....
Gödöllő nincs olyan messze tőled, ha van kedved, gyere nyugodtan, szívesen látlak. De nem csak téged, hanem Hangát is.

Nyüszi van, megyek, mielőtt még teljesen felhergeli magát....

mikegirl

sziasztok!

mona!
A babó szül.i adatai: 3590g, 53 cm, 2007.08.29. a 40hét 5napján született.
a táblázat kiegészítéséhez... :D köszi... :D

sziszike!

hát nem semmi, amin most keresztülmehetsz! egy barátnős beszélgetés tényleg jó ötlet, amit mikegirl is irt, de szerintem a pároddal is beszélned kéne őszintén arról, hogy milyen érzéseid vannak, lehet hogy megnyugtat ő maga is! beszélgessetek sokat!
remélem rendeződnek a dolgaid, kitartás! :wink:

Regina olyan rendes volt éjjel, este 10kor volt szopi, utána csak hajnali 4kor, majd reggel 8kor....legalább kialudtuk magunkat! 8) Kép
nora80

Sziasztok!

Mandala!
Írtam a másik topicba,de oda ritkábban jössz! :(
Hát látom nem sokat javult az otthoni helyzet!Sajnálom!
Az emelgetéssel azért vigyáznod kellene!Persze tudom könnyű mondani,de most a tapasztalattal rendelkező három császáros anya beszél belőlem!De írok majd mindjárt egy e-mailt!

Lányok!Gyönyörűek a babáitok!! :lol:
Vendég

Sziasztok Kismamik!
Naaaaagyon ramaty idő van nálunk, de Gergőfiam nem bánja alszik amióta megjöttünk csípő és hasi UH-ról hála az égnek minden rendben van vele.

Ahogy nézem a listát a legtermékenyebb napunk a 6.hó 20 volt ott mindjárt 5 babóca is világra jött, aztán a 7. hó 15 is jó nap volt ott 4 babó pottyant.

Sziszike, jobb ha sírsz, mint hogy magadba gyötrődsz de ezen kívül sajna semmi okosat nem tudok írni…talán ha kibeszélnéd magadból az segít, utána higgadtabban beszélnél már a pároddal is a témáról…
Szabina: Ma reggel óta mi is fűtünk 23-ra tekertem fel, így kellemes
Pöttyök az arcon: Összefügg azzal miket eszek, mert tegnap csináltam majonézes krumlit, gombával tojással,és szegénykém pöttyösebb lett, mint volt.
Annyit írtatok erről a Suttogóról, hogy most már utána járrok mi is ez.

Kép
Kép
zeze

Szabina Az hogy összeügg -e a kaja a pöttyökkel az kérdés akart lenni, csak a kérdőjel maradt le.
De ahogy tanácsoltad bekentem anyatejjel ártani nem árthat az tuti.

Kép
Kép
zeze

tegnap jó nagy beszélgetés volt kettőnk között. NIncs harmadik, de egy nőci nagyon próbálkozik nála. Ez már januárban is nyomult, 55 éves palija van a 28 éves csajnak. Most kidobta az öreg, kitudja miért és úgy gondolta hoyg akkor apánál próbáklozik. Én már januárban is kiakartam kaparni a fejét, de mostmár bitzosan megteszem.
HIhetetlen h valaki ennyire nyomuljon. dolgozni nem akar, csak a készbe beleülni. Én meg 8 évet nem fogok hagyni veszni, meg az egzisztenciámat egy ilyen büdös kurva miatt. Harcolnom kell, bár látom a práomon hoyg ő minket imád és már neki is terhes ez a cafka.

MÁS! mert nem hergelem magam, itt van velünk mi vagyunk a családja, a nőci meg menjen a pics.......................... :D

Dincuskának írtam SMS-t, de tegnap óta semmi válasz. Ha bármi jönne azonnal írok.

Megyek alszom egy ipicit, amíg Hanga durmol. Amúgy nálunk is az az igaz, hoyg Hangát jól be kell öltöztetni, takaró+pólya ésakkor minden a méz úgy durmol.

Még nem vágtam le eddig a körmeit, mert sok könyv azt írja hogy 6 hetes koráig nem egészséges, ti hogy vagytok vele??
Amúgy pedig a suttógon kívül még két jó könyv létezik:
AZ első 12 hónap titka
Kisbabák és kimamák nagy egészségköynve

mind a 2 tök szupi, mindenféle jó dolog van leírva benne.

na megyek alszom egy órácskát

pusz

Kép
sziszike77

Sziszike
Látod, apának is gond ez a nyomulós nőci, úgyhogy versenyezned sem kell......ti vagytok a mindene :)
Mi két hetesen levágtuk a körmét, és nem történt semmi. Amikor nem volt rajta korábban kesztyű - fürdésnél, akkor 1 másodperc alatt összekaszabolta magát. Úgy tudott kinézni, hogy majd elsírtam magam.

Csajok, Babszikát már nem elégíti ki az evés és alvás. Sokat van fent, úgyhogy ma már "játszottunk". Egy pillangót nézegettünk együtt, a szárnyait zörgettem, Babszika pedig a pillangó irányába kapálózott :D Néha el is találta a meglendített kezecskéjével.

mikegirl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?