Új privát üzeneted érkezett!

Hendyala

A kertet sajnálom nagyon pont jön a nyár a Petrának lassan jön a 3 hónap szünet és tök jól összebarátkozott a szomszéd kisfiúval dúl a szerelem,hétvégén alig bírjuk tőlük hazarángatni :)
Én szeretek fürdeni most az az esti kikapcsolódásom amikor 10 percet nyugiba tudok ülni a kádba.De persze a gyerekek miatt fontosabb lett volna de bízom benne hogy jön a nyár és nem sokat leszünk itthon meg amúgy is ideiglenes dolog.

Sajti

Alsópáhokra akartam eljutni kértem is ajánlatot de visszaírtak még februárban hogy nincs már helyük a hosszúhétvégére :shock: Pedig nem egy olcsó pihenés és mégis teltházas már hónapokkal elötte.Meg hát Zsolti sem volt itthon végig úgyhogy így alakult.
Neked sikerült már kiadni a lakást?Nekünk annyi h*lye jelentkezett hogy hihetelen.Na ha így kapkodnak apa után már most akkor lesz miből rendelgetni a neten ha estleg nincs otthon :) De az nagyon jó ötlet hogy mentek vele,ha Győr felé jöttök csak szólj :)

Snowball

Ez a szobanövény jó :) Lehet bevetem mert nálunk ugyan ez és oké hogy szereti a cégét és persze fontos nekem is hogy boldog legyen de azért én nem vagyok akkora mártír hogy magamat meg a gyereket nem nézem.Néha sajnos kell egy kis noszogatás a férfiaknak (tisztelet a kivétel) hogy attól hogy én voltam terhes és én szültem még néha ő is tisztába teheti.Mondjuk engem Zsolti kimondottan megvár mindíg mindennel.Egy barátnőm fogalmazott úgy hogy egy nő mindíg magának szül gyereket és ha nagyon kisarkosítom a dolgokat ez valóban így van de persze vannak kivételek és szerintem itt köztünk nem is egy van.
Én a szotyizásától vagyok ki,tiszta szotyi héj minden már tegnap megkérdeztem hogy ezt sose unja meg?
Most elmúlt a szörcsögés,velünk mindíg pont hétvégén történik valami már kezdek mindíg félni ha jön a péntek :)

Kat

De jó hogy ennyi hasznos infót írtál,bár én ugye nem szoptatok de
Bibi is kevesebbett hízik mostanában viszont tényleg látom hogy agyban fejlődik.
Abban én is biztos vagyok hogy nem csoda teákon meg a bogyókon múlik minden mert akkor nekem úgy kéne folynia mint a Niagara.

Evés:ezt már akartam kérdezni,hogy nektek is beizzad evés közben a babák feje hátúl?

KépKép

KépKép
csicsi84

Rekuja

Nem tudom,nekem a body itthoni öltözéknek számít a harisnya meg kinti :) Amúgy nem jobb semmitől.
Igen ha oldalra teszem a kiságyba azzal támasztom ki de a tévézés jó ötlet :D
4x evett tegnap Szaffi?Én halálra stresszelem magam mert néha csak 5x jön ki egy nap de akkor nem olyan nagy ügy.
Bibi ugyan így kitüsszögte ma úgyhogy megmenekült a porszívó elöl egyenlőre,bár szerintem jobban félek tőle mint ő.
Én addig birizgálom a szemhélyát amíg eltűnik és ha nem látom nem zavar de én is gondoltam már szemészre.
Gondoltam a mikróra de tétováztunk hogy ez egészségesebb de nem szenvedtetem tovább éjszaka nem lesz a víznek semmi baja a mikróba ?:)
Nem írtad meg milyen aventes cumisüveged van?

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi
Nem lesz semmi baja a víznek a mikróban. Az anyatejnek nem tesz jót, mert az "élő" cuccokat kiöli belőle, aszem a tápinál is ez a helyzet, szóval bekeverve ne tedd be, de a víz mehet! (aszem Nyufó is írta, hogy a vizet ő is szokta mikrozni). Mondjuk apa foglalkozott ilyen hullámokkal, mint a mikrohullám az egyetemen (valami rádio-hullámcuccból csinálta a doktoriát és akkor), és ő esküszik rá, hogy a mikro egyáltalán nem árt, és terhesen is lehet a gép mellett állni stb. Na én azért nem nézegettem a bent pörgő kakaómat Szaffival a hasban.
sima aventes cumisüvegeim vannak, fogalmam sincs, ezen belül milyenek, mert még a nővéreméi voltak, szóval leginkább öregek, közel 9 évesek :) bírják a mikrot. Csak az üveget teszem be, a cumi részét nem!!!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

csicsi: olyan jot nevettem a szotyizason :D es eszembejutott hogy el kellene mennem a ruszki boltba, mert ott van magyar szotyi!!!! :D Valoban ugy van ahogy irtad, hogy lesarkitva a tortenetet, a no maganak szuli a gyereket joforman. Alexet nem kell noszogtatni napkozben, de ha ejszaka fel kell kelnie, akkor keszen van sokszor. De az a vicc, hogy tisztaba nem teszi, stb, de mikor mar a gyerek eszik, meg mar egy jo ideje en is matatok a szobaban, akkor o felul kenyelmesen es eloveszi a laptopot....na ilyenkor is kimegy a biztositek :lol:
Evesnel nekem nem szokott beizzadni Molly. Mondjuk tul sem szoktam oltoztetni. Napkozben rovidujju meg egy hosszuujju body vagy valami vekony pulcsi, es este pizsamakent adok ra rugikat. Lehet Bibi nagyon dolgozik a tejcsi kiszopizasaval :D Legalabb tudod, hogy mukodik a hohaztartasa.. Mollynak a kis kezei szoktak hidegek lenni miutan felkel, fogalmam sincs hogy miert.

rekuja: igen, emlekszem mikro ortad a kakas pelenkat :D De legalabb addig sikerult nyugtatnia Szaffit amig bealudt. De nalunk ugyanez tortent tegnap :D En foztem, es Molly addig apaval volt, hallottam hogy nyoszorog. Majd furdes elott szedtem ki a pelust amibe volt egy csik kaka :D Mondjuk igaz is, Alexnek most be van dugulva az orra, nem erezhette a szagot. A termoszban is egy ido utan kihul egy kicsit, es olyankor megmikrozom a vizet.

kat: most sajnalom, hogy nem szoptatok, vagy hogy elobb nem olvastam a tapasztalatodat, mert anno biztos nekem is jol jott volna :(

Molly orak ota alszik, es odakint het agrol sut a nap... O pedig a lakasbol elvezi a jo idot :D Megall az eszem.... Ha keltegetni probalom akkoris csak kinyitja picit a szemeit, vigyorog egyet es visszaalszik.... Mst teszek meg egy probat, hatha :lol:

Kép

Kép
snowball

Rekuja: Csicsi is szerintem arra gondolt hogy a mi Aventes uvegeinket nincsen semmifele minta, csak az avent felirat es ennyi. Mondjuk most kaptunk egy tommee tippee anti-colic uveget, azt probalgatom es tetszik Mollynak. Es nekem is jobban tetszik a kialakitasa. Meg ha mar anti-colic legalabb megteszek mindent a hasfajas ellen. Jut eszembe, miota hasznalom, nincs ugy hasfajas, mint ezelott.

Kép

Kép
snowball

Hello lányok!

Köszi mindenkinek így össznépileg a biztatást. Sikerült most délutánra eljutnom odáig a fiammal, hogy már szopizni sem akar. :cry: Nagy nehezen cumisüvegből volt hajlandó most enni. Nem kellene erőltetnem. Tiszta hülye vagyok. Emlékszem volt már ilyen időszakom, mikor azt gondoltam, hogy nem eszik a gyerek eleget, na, akkor is agyon stresszeltem magam. Most már szegény Csani nem is akar cicizni, mert erőltetem. Ordít, mikor odafordítom. Elképzelhető, hogy még nem éhes, általában 3-4 óránként eszik, de az öklét tömi a szájába. Teljesen elbizonytalanítottam saját magam. A hülye paráim!!!Ahogy öregszem, egyre több van. Azt hiszem ha hazajött a férjem, elmegyek sétálni, hogy az agyam kiszellőzzön. Egyébként szopi után fejtem, jött is tejcsi. Kezdek arra gyanakodni, hogy Csani nem szívja ki rendesen, hanem elkezd üvölteni,s én pedig odaadom neki a másikat. Pedig ilyet egy héttel ezelőtt nem csináltam, no de a gyerekem sem. Egész nap nyűglődtünk mind a ketten. Azt hiszem mára békén hagyom, lesz, ami lesz. Éhen csak nem fog halni. Egyébként arra is gondoltam, hogy nem lehetséges az, hogy ezek a homeos bogyók, meg a laktoherb tea megváltoztatja a tejcsi ízét? Azt tudom, hogy fájhat a babák pocija tőlük. Lehet ezeket is abbahagyom. Igaza lehet Csicsinek, nem ezen múlik, mert akkor Niagarák lennénk.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Ne haragudjatok, hogy személyesen nem írok, ha lenyugodtam, visszajövök! 8)

tyuntyi

Szaffi is beizzad kaja közben, neki a pici orrán vannak mindig izzadtságcseppek, nagyon cuki olyankor.Ez normális, nekik a kaja komoly fizikai munka ám!

Snowball
Sima Aventos cumisüvegeim vannak, csak a nővérem annak idején Israelből kapta őket – mint mindent – és orr adtak hozzá cumisüveg-matricákat, ezért van rajtuk csiga meg virágocska (gondolom ez látszik a fotón is). Egyébként nagyon profik a matricák, mert sterilizálás meg öregség ellenére alig a fele potyogott csak le. (látszik a helyük)
Én nem mondhatom, hogy csak magamnak szültem :) ma pl kimaradt appa reggeli etetése, mert az éjjeli 3kor volt és még nem kelt fel a csaj, na láttátok volna azt a csalódott arcot, hogy reggel nem lehet egy órát kettesben a lányával! De persze ettől, hogy ma 1,5 órával korábban indult dolgozni, ugyanúgy fél6ra jön csak haza...
Ismerős, hogy a gyerek akkor alszik, ha jó idő van, ha meg nyüszög és jót tenne egy séta, bezzeg szakad a havas-eső!
Mitől tud egy üveg anti-colic lenni? :shock: na erre kíváncsi vagyok! Azt néztem amúgy a 2-es aventes cumi dobozán, hogy vmi spec kialakítása van, és engedi be a levegőt(tényleg, hallani) és emiatt a picinek nem kell, és ezért kevesebb levegőt nyel és nem fáj annyira a poci. És tényleg nem, nem csak duma :o

Tyuntyi
Tudom, hogy ezt csak mondani könnyű, de lehet, hogy „kölcsönösen hergelitek” egymást Csanival. A védőnénim mondta, hogy az anya hangulata átragad a picire, és ha hisztis vagyok, adjam oda apának és én egy kicsit menjek a közeléből. Persze ezt könnyű mondani... amikor kiderült, hogy nem fogok tudni szoptatni, semmi másra nem vágytam, csak hogy mellettem legyen a leányzó... Nem lehet, hogy menstruálni fogsz? Vagy peteérésed van? Valaki írta pár oldallal ezelőtt (talán Sajti) hogy az befolyásolja a tej ízét. Meg aztán, lehet, csak a hidegfrontot nem bírja a srác. Annyi minden van, aminek sose tudjuk meg az okát. Szerintem ne mondj le a szopiról, lehet, hogy pár napig/hétig vegyesen táplálsz, aztán megint rászokik a cicire. Az lll oldalán olvastam a szopási sztrájkról, ott voltak ilyen történetek is.
Én is iszom a teákat, aztán Niagara meg sehol :wink: tudod, a lelkünknek kell, hogy mi mindent megtettünk.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja

Megnyugtattál :D De komolyan!Ezentúl nem szivatom éjszaka inkább mikrózok.Igen a mintákra gondoltam mert az enyémen is csak felirat van.Én vettem a Bibinek nemrég egy Aventes üveget ami hasfájás ellen van átlátszó méz színű üvege van és sterilizálás közben összekevertem a többi tetővel amin áthúzhod a cumit és azóta azt találgatom vajon melyik való rá mert amúgy meg ugyan olyan az összes de a többin kifolyik a kaja :shock:
Bibi ma folyamatosan evés elött akar 5 percel elaludni de akko meg aludna 2 óra hosszát is de evés itán persze nem hajlandó.

Tyuntyi

Remélem megnyugodtál egy kicsit.Éhen halni tuti nem fog és lehet jó is tesz a pocakjának ha egy kicsit ürül.Nekem Bibi pl.csak akkor eszik mocorgás meg nyüszörgés nélkül ha kivárom amíg olyan éhes hogy sír.Ha csak úgy megpróbálom 3 órára megetetni eszik 40ml-t és utánna 1 óra múlva végig hisztitik következő evésig de ugye akkor meg nem etethetem meg.Várd ki mit csinál magától attól nem lesz baja.
Bár így bele gondolva én is erőltetem a 3 óránkénti evést tök feleslegesen.Tudják ők mi a jó csak mi azt hisszük hogy jobban tudjuk :) Egy jó séta aranyat ér,én erobikozni próbálok eljutni 1 hete de sose jön ki úgy hogy elmehessek :?

Snowball

A szotyival nincs bajom csak azokkal akik szotyiznak nálunk :)
Bibinek is hideg a keze mióta megszületet de azt mondta a doki,hogy a tarkójukat kell nézni hogy ott milyena hőmérsékletük az számít.
Én azt birom hogy este simán lejönne kaját csinálni csak ne nála bőgjön a gyerek,pedig ez is része a feladatainknak.
Hétágról süt a nap?De irigyellek itt meg 3 napja esik az eső.

És jön a telihold,anyukák kössük fel a pizsamánkat :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Ma elég jó kis napunk volt nem akarom el kiabálni, de elég jól kezd el lenni kis időkre úgy, hogy nem kell folyton vele foglalkozni. De sajnos még mindig csak 40 perceket alszik napközben. Valahol olvastam, hogy ez olyankor van ha elaltatom és nem azért alszik el mert fáradt, de ez nem igaz mert mindig magától alszik be, vagy úgy, hogy jelzi már aludna mire az ágyhoz érünk be is alszik, de 40 perc múlva fent van. Majd rá kérdek a doki néninél. Sajna nekünk olyan védőnőnk van aki nem is foglalkozik velünk néha felhív, de szerintem csak azért mert biztos kötelező elszámolni.

Tápszeres etetésről csak annyit, hogy én és a tesóm is azon nöttünk fel és akkoriban gondolom nem voltak ennyire modernek. De sem elhizottak sőt tesóm inkább vékonynak mondható és sem betegesek nem vagyunk illetve nem voltunk kis kórunkban sem.
A vizet a tápihoz én is mikróban melegítem fel, illetve előtte felforraltam ami kihül és azt melegítem a mikróba.

Rekuja: nekünk a dokinéni az első oltásnál azt mondta, ne adjak kúpot mert nem lesz úgyse lázas, és nem is lett.
Leírnád, hogy hol találtad azt a kendő kötési módot, mert néha nekem is elcsavarodik mikor magamra kötöm.
Mi is body és rugi öltözékben vagyunk, harisnyánk nekünk sincs.
Hát én éjjel felnem ébreszeteném enni az biztos, sajnos őmég mindig magától felébred éjjel is enni.

Csicsi:Én is szoktam látni valamit a szemében, de szerintem is csak szösz az.
Nálunk is az szokott lenni kajálásnál, hogy egyszer alig aszik máskor meg sokat, sőt van, hogy 1 órán keresztül etettek mert nehezen akar enni.Nekünk már ez tart egy kis ideje.
Ha szörcsög a pici én is mindig megijedek főleg mióta beteg volt, nálunk kb. egy hónapig a gyerekszobában volt a porszivó mert állandóan szívni kellett az órát.

Snowball: nekem is ismerős néha úgy betudnak aludni, hogy képtelenség felébreszteni őket, de ha te szeretnéd, hogy még picit aludjanak akkor tuti felébrednek.
Apa nálunk is van, hogy úgy van vele, ha én ott vagyok a picivel vagy éjjel én kellek fel akkor ő minek még akkor is ha ordit Ottóka. Persze ha ő kell fel és mégis nagyon sir a pici én oda megyek hátha tudok segíteni.
Irigyelek mi még mindig eszünk éjszaka és nappal is kb 3-4 óránként így általában napi 6x eszünk, átlag evésenként 130 ml.t

Sajti:Igen olyan már nálunk is volt, hogy nyakig kakis volt, de szerencsére csak egyszer, de vicces volt mert olyan nagy hévvel jött ki rajta a kaki, hogy nem is csodáltam milyen messzire elért.
Néha annyira nagyokat nyom és érezni is milyen nagy erővel tör ki belőle néha arra várok mikor szakítja át a naciját is.
Igen kilók szempontjából szerencsés vagyok tényleg le ment minden , de ez addig történt mig szoptattam akkor csak úgy olvadtak le rólam.
Szerintem szülés után a hallásunk is megváltozik mert el nem tudtam képzelni, hogy fogom meghalni, hogy mikor ébred fel a másik szobában a pici, még attól is féltem, hogy nem ébredek fel a légzés figyelőre, de simán felébredek minden kis neszre, de azért gondolom, hogy ehhez szülni kell mert igen ez nem vonatkozik az apákra. :))

Kat: nagyon sok hassznos tanácsot írtál sajna már én sem szoptatok, de érdekes én is hívtam még az elején szoptatási tanácsadót, de nem mondott sok mindent el amit te leírtál, a büfiztetésnél is jó ötlet a hintáztatás, a másik módszert én is ismerem és tényleg van, hogy nem büfizik lefektetem majd felemelem és máris jön a büfi.

Tyuntyi:Ne paráz a szoptatás miatt sajnos tényleg van olyan, hogy a pici sztrájkol és nem akkar szopizni az unokatesóm lánya például kezdetek óta csak cumisüvegből eszik tejcsit ezért folyamatosan kell szívnia a cicit kivéve éjjel egyszer akkor elfogadja, de csak az egyiket.Nálunk is szokott olyan lenni, hogy nem tudom éhes-e még mert már löki ki a nyelvével a cumit, de utána meg cupog, nem lehet, hogy csak nyugtatja magát mikor az öklét a szájába tömi?

Kép
hendyala

Jó reggelt!

Köszi mégegyszer a biztatást. Tegnap este már rendesen szopizott Csani, meg hajnalban is, a cicik is teli vannak, úgy érzem, így megnyugodtam.
:lol:

Csicsi:
Csani haja is be szokott izzadni hátul mikor ringatjuk, pláne az apja kezében. Mi ilyenkor textilpelust rakunk a feje alá, akkor nem izzad be a gyerek feje. Csani szemében én vmelyik nap véres csíkot láttam, de a férjem megnyugtatott, hogy ez csak egy hajszálér. :P

Felébredés: Sajnos én nagyothallok, ezt értsétek szó szerint. Így voltak fenntartásaim, mikor visszaköltöztem a férjem mellé, hogy így mi lesz. No meg rettentő mélyen tudok aludni. Egyben viszont biztos voltam, hogy szegény uram rossz alvó, így ő minden zajra felébred, s ezért ő tuti felébred, ha Csani jelez. Ez így is működik nálunk. A férjem megbök az éjszaka, hogy ébredezik a gyerek, én megyek, ő pedig alszik tovább. :D

tyuntyi

Rekuja:
Írtam, hogy a kenguru, ami tetszik, azt Csani kinőtte. Ezt arra értettem, hogy elképzelni sem tudom, hogy abba lehet cipelni egy hat kilós gyereket. A képeken látom, hogy Szaffi tényleg nincs agyon öltöztetve, mégis jól érzi magát. Ez remek, így megnyugodtam. :P

Hendyala:
Jó, hogy jelentkeztél, bár ezt pont én mondom, aki szintén el szokott tűnni jó hosszú időre. :lol: Szerintem ne aggódj, hogy Ottóka csak ennyit alszik. Neked lehet, hogy rossz, hogy csak ennyit alszik, de szerintem ha fáradt lenne, akkor biztos aludna többet is. Lehet, hogy ő ilyen kis virgonc és kiváncsi, semmi kedve pihenni. :P

Kat:
Köszi a szopi tippeket. Tegnap ki akartam próbálni ezt a hónalj fogásos szopit, de Csanád úgy üvöltött, hogy inkább hagytam. A fejést viszont most lelkesen csinálom.

Most el kell mennem etetni, de utána még visszajövök, mert még nem írtam mindenkinek. Addig is szép reggelt mindenkinek. :D

tyuntyi

Sziasztok!

Bibin 6 óra óta alszik,bezzeg most itt állok már egy órája a meleg tápszerrel de egy hangja sincs :)
Végre ma reggel kaptam egy utalást az állam kincstártól de nem tudom mit küldtek,honnan lehet tudni ha számlára kapod?Mert családinak,anyaságinak sok de gyásnak meg kevés.
:) Most nézem hogy Pepi fekszik a játszószőnyegen és úgy nézi a mesét,enyhén szólva lelóg róla:)
Még hozzá tenném az evésekhez hogy akit tegnap írtam hogy sztájkol a cicin a kislánya,neki van egy másfél éves lánya is és mondta hogy ő meg mindíg csak 80ml.t evett nem volt hajlandó többett enni és egy nagyon szép normális testalkatú kislány,úgyhogy tényleg nem mindenki eszik 200ml.t mert lehet nem is kell neki.

Tyuntyi

Jaj de jó akkor minden rendbe jön.
Nekem ott van a fülemnél a bébiőr úgy hogy a mellettem lévő szobában fekszik és mindíg ő hallom meg előbb mert egy kis késésben van ugye a bébiőr :) De azért bekapcsolom minden éjjel.
Tegnap este verejtékezett az orra is evés közbe Rekuja egyből az eszembe jutott,pedig nem öltöztetem túl.Nálunk 22fok van mindíg én azt hittem az kevés is.

Hendyala

Én irigyellek azért a 40 percért is,én semmibe nem tudok belekezdeni álltalában mert 5 perceket alszik nappal de ő mondjuk alszik éjszaka ezért nem szólhatok egy szót se,és csak a reggeli etetés után tudja magát lefoglalni akkor valamiért mindíg elvan a játszószőnyegen de a nap többi részében cipelem.
1 hónap az nagyon sok,nekem azt mondta a védőnő hogy a megfázás nem nagy ügy csak valami orrcseppet vegyek ha megfázás lesz a szörcsögésből és ennyi.
Nekem is van minden nap legalább egy ilyen hosszú etetésem can hogy 3x hagyom abba annyira mocorog a karomba a cumisüveget átlagban 2x veri ki a kezemből :)

Na köhögést hallok a vonal túlsó végén,még Rekujának akartam írni,hogy puszilom és köszönöm :) Hajnalban mikróztam kb 3 perc alatt megvolt a kaja a gyerek fel sem ébredt pedig mindíg teljesen felkel mire kész a kaja,félálomba megette és aludt is tovább :) Éljen a mikró :)

Megyek megkínálom bár nem sír aztán pakolhatom össze a fél lakást 2 napra,tegnap felhívott az egyik barátunk hogy a kiskádat vigyük el tőlük meg mobilágyat sterilizálót,hogy azt ne cipeljük innen hanem Pesten csak felvesszük náluk ő össze készít mindent.
Nekem a kiskád eszembe sem jutott volna ha nem mondja :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Rövid leszek, mert holnapra meg kell csinálnom Hanna lovas-terepasztal-szőnyegét, és még sehol se állok vele, ráadásul apa ugye dolgozik, a rövidke alvásidőkben meg nem merem a varrógépet zörgetni, úgyhogy kézzel ügyködök közben nagyokat anyázva, hogy anyám minek hozta 2 héttel előrébb a névnapot. ja és tegnap rájöttem, hogy Gábor nap is lesz, most találhatunk ki valamit holnapig a sógoromnak :? Persze SZaffi ma veszettül igényel, ez logikus, ha kicsit több szabadidőt akarok...

Csicsi
Cumisüveg nem szabad, hogy eresszen!!! Húzd meg jól a végét, ahol a gyerek bekapja, akkor jobban rácuppan a műanyag gyűrűre. Ha a 2-es cumikat most vetted, ilyen kettesével csomagolásban, akkor elvileg azok pont ugyanolyanok, mint az arany színű cumisüvegen levő. Én is hosszan néztem, mert ugyanígy jártam, szóval amikor megvettem őket összehasonlítottam :) Az 1-eshez képest látni benne 3 db pici pöcköt az alsókarikán, gondolom ott csúszik be a levegő a vákum hatására, nagyon ügyes kis ötlet. Szóval nyugodtan lehet őket keverni ;) sztem a nem arany színű üvegeket még a régi cumikkal adják el, amiken nincs ilyen 3 pici cucc.

még írok majd késöbb, vagy holnap, most megyek felvarrok pár virágot meg halat.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

csicsi: az en aventes cumisuvegeim is eresztettek, akarhogy huzgaltam meg a veget...le is valtottam a tommee tippeere, az jobban tetszik, nem is ereszt, es mikor szivja a cumit, ugy idomul a kis szajaban, mint a cici. Molly is nyugodtabban eszik. Ja, es nem csorog ki a szajabol a tej...

rekuja: 2 anyazas kozott csinalj mar egy kepet, olyan kivancsi vagyok!!!!!!!!!! :D

Itt egy kep Mollyrol es Alexrol..ugyanolyan idosek voltak a kepen...na hat mondjatok meg, hogy ha itt kell DNS teszt :D

Kép

Hozzateszem anyu kuldott at valamelyik nap par babakepet rolam, es az egyetlen hasonlosag az UJJAINK voltak...neki is hosszu ujjai vannak, mint nekem... Ennyiben ki is merult a hasonlosag :(

Kép

Kép
snowball

Snowball:
Neked legalább az újjak jutottak, nekem még az sem. :cry: Egyébként én váltig állítom, hogy Molly rád is nagyon hasonlít.
Rekuja anyázós képét én is megnézném.

Csicsi:
Csani rengeteget fészkelődik éjjel, pláne hajnalban, ezért költöztem vissza a hálóba, mert nem tudtam rendesen aludni és kipihenni magam. Apa füle pedig jó, így ő az élő bébiőr! :lol:

Rekuja:
Jó munkát, reméljük tudtál ma haladni. Jó, hogy említetted a Gábor napot, tesóm is az, így vmi ajándékon nekem is gondolkodnom kell.

tyuntyi

NA kész, elegem van a családomból! Anyám most hívott, hogy Hanna lebetegedett, nem jönnek, nem lesz névnap csak 2 hét múlva, szóval egész nap feleslegesen rohantam a virágocskák meg halacskák felvarrásával. Viszont jön az öregasszony, akit ki nem állhatok, meg ráadásul tök beteg, de hát mégis csak az apám anyja, és még nem látta Szaffit, ami ugye nem véletlen az előbbiek alapján. Már előre parázok mit fog elkapni tőle Szaffi, tiszta ciki lesz, de tuti a közelébe se engedem, viszek kendőt és magamra kötöm, hogy csak a pólómon át tudjon lélegezni a gyerek.
Fotót a szőnyegről majd akkor kaptok, ha kész lesz, mert az utolsó körbeszegés rengeteget dob a megjelenésén.

Snowball
Nem értem, hogy tudnak a cumisüvegek folyni :shock: dúrva, mindenesetre. Az meg, hogy a szája szélén kifolyik nem az üveg hibája, hanem a tiéd :lol: vicc volt. Mindenesetre akkor folyik ki, ha több a luk, mint amennyit a gyerek nyelni bír, pl túl korán állsz át 2lukúra, vagy nem minden cumisüveged egyforma és ezért van, hogy több jön, ő meg nem nyel olyan gyorsan. Nekünk nem ereszt a gyerek :D De csak pár napja tértünk át a 2esre.
Tényleg tiszta apja, de nagyon ám!! Csak nehogy neki is szakálla nőjön majd... Ja, persze Lóránt szerint abszolút nem hasonlítanak, de nem merem kommentálni, mert újabban zugolvas minket, a mosógépessel is lebuktam :D

Csicsi
Telihold nem volt hatással, szerencsére nem vérfarkas csak Farkas a lány :) (ez a vezetékneve)
Számlára utalásnál a közlemény rovatban szerepel, hogy mit kaptál (én netbankingolok, különben a havi összesítőn is rajta lesz). Anyasági 64e körül van, tgyás elvileg a fizud 70%-a, Családi meg neked kb 26-28e között kell legyen a két gyerekre (gondolom egyedülállóként kapsz családit, ha nem vagytok hivatalosan élettársak). Válasz, melyikhez van legközelebb :) De az is lehet, hogy visszamenőleg kaptál meg pár havi családit csak Bibi után, mert ugye a nagylányé jött normálisan hó elején, most meg megjött mondjuk Bibire a jan-február, és majd április elején megkapod a márc-áprilist.

Hendyala
Hát igen, ahány doki, annyi vélemény kúp ügyben, és gondolom mindegyik gyerek ugyanúgy felnő. Mind1, nekem egyszerűbb, ha bízok a dokiban, totál esélytelen, hogy a szakmai tudását megítéljem, emberileg viszont szimpatikus. Nődokimmal is így voltam, fogalmam sincs, van-e olyan jó, mint amilyen elismert szakember, viszont szimpatikus ember.
Éjjel azért ébresztgetem, hogy a reggeli tápizás úgy jöjjön ki, hogy apa munkába menet előtt tudja csinálni, mert ez kell neki. Mármint apának :)
Nekem is változott a hallásom a szüléstől :) Előtte bármilyen körülmények között mélyen aludtam (kollégiumban kellett is!), most meg minden nyávogásra fent vagyok.

Tyuntyi
én szeretem, mikor be van izzadva a kis feje, olyan jó szaga van attól :) Ha meg rajtam alszik, akkor közösen izzadunk le, és akkor a pólómnak lesz jó szaga, na azt mind2en imádjuk. Utána, ha nyugtalan csak odahajtom a kis buksiját az izzadtságfoltra, és máris minden békés. Már gondoltam rá, hogy beteszem a pólómat a kiságyába, hogy megnyugodjon :) de akkor megtanulná, hogy a szag és én külön vagyunk.
Hát ez aranyos, hogy megbök, majd alszik tovább, ahelyett, hogy menne. Ja, hogy neki nincsenek megfelelő mellei? Hmmm...
Bizti lehet abban a kenguruban is cipelni, csak ahhoz az kéne, hogy tartsa a fejét meg tudjon ülni. A kendőzés is ilyen, bizonyos méret felett már csak úgy lehet beletenni, hogy nem a hátát, hanem csak a popsiját tartja. Szóval azért még ne dobd el, hátha jó lesz fél év múlva, amikor már olyan nehéz Csani, hogy 10 percig se birod a hátadon:D

Kisasszony felkelt, ami nem baj, mert 2 óta alszik, és már mindjárt 6 :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Hello!

Rekuja! Család szimpatikus egyedeit én úgy kerülöm ki, hogy épp pont akkor szopizik, vagy altatom! És próbálom magam nyugtatni, hogy mindjárt haza mennek :) :) :)

Vezettetek már úgy, hogy kettesben voltatok a babával? Én húsvét utánra tervezem, akkor már 3 hónapos elmúlik, hogy kettesben hazamegyünk anyuékhoz Levi babával... apa pedig itthon "pihenhet" kipihenhet minket :P

Snowball akkorát nevettem ezen a szobanövényen! Apa épp a szobanövényeink mellet "döglik" a kanapén!

Kat köszi a szopi leírást! Kipróbáltam, és elég vicces volt a hónom alatt a gyerekkel, de elvolt mint a befőtt! Nekem különben Levente nem hajlandó végig egy pozícióban lenni amúgy sem, egy idő után fogja magát és a hátára elterül, persze közben a szája végig a cicin! Iszonyat aranyos abban a pózban, olyan mint egy mini török pasa.

FONTOS!!!! Tudtok segíteni elektromos mellszívó ügyben?!?!? Én eddig kézzel (nem kézi fejővel) fejtem, ami jól ment de kikészült tőle a kezem,és begyulladt az ujjam. A kézi fejő nem szívja ki rendesen, sőt'! Próbáltam nézni elektromosat SOS vaterán, és nem tudom milyenek a jók pl Medela mini elektrik elég erős és strapabíró? A Medela swing nekem túl drága. Az Obaby-ről hallott már valaki??? Köszi előre is!!!

Rekuja a hordozódat lehet kapni a Bippa Kft-nél azt hiszem!!!

Ki honnan tudja, hogy mennyi teje van? Állandóan méritek???

Na jön anyós, készítem magam lelkileg!
evian19

Na túléltem a családomat. Meg Szaffi is. Remélem, nem kapott el semmit. Egyrészt tökre szégyenlem magam, mert az öregasszony (apám anyja) tényleg cefetül néz ki, meg most valóban szánalomra méltó, de basszus nem tudom neki elfeledni, hogy milyen volt az elmúlt 30 évben. Illetve előtte is, csak akkor még nem ismertem. Most persze, minden a találkozással kapcsolatos félelmem beigazolódott, mert úgy köhögött Szaffi felé, hogy nem tette a kezét a szája elé, majd megtörölte a kezével a száját és fogdosni akarta... Még jó, hogy a másik nagyanyám elterelte a figyelmét (előre beavattam). Ja és a családi esemény fénypontjaként az öregasszony összecsinálta magát, amiért tényleg nagyon sajnálom, és mikor megkérdeztem anyámat, miért nem hord pelenkát, amikor úgy tudtam, akkor kiderült, hogy spórol velük, mert sajnálja rá a pénzt :shock: Pedig apám veszi neki, de még így is. Az egész koronája képpen, miután apám tisztába tette az anyját, Szaffinak sikerült nyakig szarosra kakilnia magát, pedig rajta volt ám pelenka. Az élet fintora, az öreg, meg a kicsi...

Evian
Hát, jó kifogás az etetés, de 4 órán át voltunk ott, az alatt feláznak a cicik :)
Épp a héten készülök egy barátnőmhöz Szaffival, már előre izgulok a vezetés miatt, de ki akarom próbálni. Talán Kat írta, hogy szokott így vezetni, én azzal nyugtatom magam, hogy ezek szerint lehet olyankor is a forgalomra figyelni. Azért van tükörrendszerünk nekünk is!
Hordozót már megrendeltem, lusta voltam olcsóbbat keresni, hiába, kitartott nő vagyok, ismerjük el :oops: Amúgy a kendő egyszerűbbnek tűnik, nincs rajta annyi csatt :D viszont a hordozóban könnyebb, mert a csípőn van a súlya.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok

Igen én nagyon sokat szoktam vezetni Bálinttal. Hozzá kell tenni, hogy Bálint a babakocsiban is azonnal alszik, és az autóban is. Mostanában nem szokott aludni, de csöndben elvan. És látom a babatükörben. Akkor vernyákol, ha szemébe süt a nap, vagy ha kiesett a cumija. De könnyű vele, nekem legalábbis. Én nagyon szeretek vezetni, és 15éve rendszeresen vezetek. Nem is bírnám ki nélküle

DSGM gyógytornász: kisjött, megnézte Bálintot. A védő néni adta meg a telefonszámát, és nagyon vicces volt, hogy a szomszéd csoportba járt a lánya, így a jó napot óvó néni, jónapot anyuka köszöns után, könnyebb volt vele beszélni. Én nagyon figyelek Bálint mozgására(kicsit túlzottan is:), mert mozgásterapeuta vagyok, és tudom a korai fejlesztésnek mekkora eredményei vannak. Azt mondta, hogy csámpás a pasi, de kap egy hónapot. Ami azt jelenti, hogy sokat kell szőnyegre tenni, és ott nyúzni, hogy mindkét oldalát használja. fejfordítás, kar. Figyelni kell, hog ha hason alszik, akkor egyszer erre az oldalra tegye a fejét, egyszer arra. Mozgatni kell a karját, kicsit tornásztatni, és a csámpás lábát, ami bennem rosszul tartott, ott csikizni kell az oldalát, mert akkor visszakapja és beáll rendesen. Így most a reggeli szopi után tornászunk, és miután ő elfáradt, én csinélok 3x20felülést. Így mindketten jól játunk:)

A családról annyit, ma elmentünk a kedves mamához ebédelni, ahol ott volt a teljes család. Úgy nézték, hogy a végén viccesen megjegyeztem, hogy az új kismajmokat nem bámulják ennyire az Állatkertben. De Bálint ebben is bele tudott aludni.

Éjszaka sikere: ma éjjel éjfélkor szopizott, és adtam neki 30ml tápszert, és ezzel aludt 6ig, és ott én keltettem fel, mert úszott az ágyam a tejben. Abba maradtam magammal, hogy a nap végén adok eki 30-40ml tápszert, mer ennyivel kevesebbet eszik szerintem, és így egálba lesz. Meg is eszik simán.

Nem tudom kinek van még vegyes tüzelésű gyermeke(tápi+szopi): kérdésem a nem viseli meg ez a dolog a gyomrát. Mert ma vernyákolt sokat, és ezt már rég tette

KépKép
KépKép
kat78

kat: tobbek kozt ezert is hagytam abba a szoptatast, mert Mollyt megviselte az, hogy anyatejet es tapszert is eszik egyszerre, vagy legalabbis en erre fogtam a sirdogalasat. 2 hetes volt akkor, tehat meg a "hivatalos" hajfajos idoszak akkor meg nem szakadt a nyakunkba. Mivel Balint sincs meg 3 honapos, lehet ennek a sirdogalasnak a hattereben ez is szerintem, de mar nem sok valaszt el titeket a sorsdonto 3. honaptol, addig probalkozz kedved szerint, maximum adsz neki infacolt esetenkent.

rekuja: ne haragudj, de borzasztoan hangzik a csaladi latogatas! Nem hogy a mami beteg volt, meg ossze is sz@rta magat a jobb hangulat kedveert :D Kepzeld a cumisuvegunk az 1 lyukuval is folyt a szaja mellett, annal kisebb pedig nincs. Lenyeg a lenyeg, hogy a tommee tippeevel jobban meg vagyok elegedve. De ez biztos mindenkinel maskepp van, kinek mi jon be.
A szakalltol nem felek, Molly azert mar ilyen picikent is kislanykent viselkedik sokszor :wink:

evian: sajnos nem tudok segiteni a mellszivo ugyben, mindenki a madela swinget hangoztatta itt, es az neked draga :( De majd a tobbiek, akik hasznalnak mellszivot, biztos tudnak neked segiteni a valasztasban :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Csicsi: Kristóf is szokott szörcsögve ébredni, de utána ő is általában kitüsszenti. Ha látunk benne fikuszt, akkor sterimar + gyerekeknek készített fültisztító (pici fejű), és azzal nagyon-nagyon jól kijön a fikusz!! Persze nem turkálok nagyon az orrában, csak igyekszem elkapni a "végét", és onnantól már könnyű dolgom van... :lol: Kicsit undorítóan írtam le, nem baj... :oops: Szerintem, ha gyarapodik, ne aggódj, eszik ő eleget! :)
Kristóf szemében is szokott lenni csipa, szösz, de úgyis kipislogja, nem szoktam vele törődni! Szemmel láthatóan ő sem... Aztán ha már kipislogta, akkor persze letörlöm, mégse maradjon már csipás a gyerek! :D
igen, ismerem a hoteles dolgot! A kedvenc panziónkba szeptemberben foglaltam helyet novemberre (hétköznapra, nem is volt semmilyen ünnep!), de aki akkor, novemberben kérdezte meg, van-e hely szilveszterre, a pincér mosolyogva közölte, hogy azok már augusztusban elfogytak.... Pedig nem egy extra panzió, bár mondjuk valami lehet benne, mert mi is imádjuk! :D
nem, még nem adtuk ki a lakást, de szerintem várunk vele egy kicsit, ui. inkább menjen bele egy ismerős diák, mint valami ismeretlen.. Ahhoz túl jó a lakás...
Zseton: igen, rendelgetek néha (pl. múlt héten is jött akciós nemesacél ékszer - úúúúúúgy imádom a nemesacélt!!! :D , de most van is egy kis piszok a rendszerben, ui. vonakodnak kifizetni Apának a franciaországi projektet, mondván, nem áll jól a cég! :shock: Kösz!! úgyhogy Apa holnap megy Pestre, megbeszélni ezt a dolgot...
Cipelni kell a gyerkőcöt? Most próbáld meg rászoktatni, hogy játsszon kicsit egyedül, mert utána tényleg nem fogod tudni letenni! Tudok egy jó módszert: hinta!! Mi most vettünk egyet a meskáról, és zseniális!!!! :D

http://www.meska.hu/Shop/index/3633

Snowball: szobanövény, ez jó!!! :lol: Igen, erről beszélem, hogy nekik olyan dolgok nem tűnnek fel, amik nekünk magától értetődőek, sőt, majd kiverik a szemünket! Meg én azt is észrevettem, hogy teljesen elfogadott, hogy a férfi lehet fáradt és aludni szeretne, de az nem, hogy mi is lehetünk fáradtak, kimerültek... Nem baj, örüljünk annak, hogy nem kell egyedül gyereket nevelnünk.. Meg a szobanövény is jó, legalább fotoszintetizál! :D Nyugi, én koszos zoknikat szedek össze a lakásból! :shock:
Hű, tényleg nagyon hasonlítanak egymásra!!! :D De cukik!!

Rekuja: köszönöm, küldöm priviben az adatokat!! :D
Örülj neki, hogy később lesz a banzáj, legalább a dolgok nagy részével már készen vagy! Nézd mindig a napos oldalt! ;)
Hú, ez a látogatás elég gáz lehetett! :shock: De legalább túl vagytok rajta... Én még most sem vittem el Kristófot Apum anyjához ( ő volt az , aki szülés előtt szülési horrortörténetekkel riogatott..), és ő sem jött ide. Majd, ha jó idő lesz és nem lesz már influenza, akkor talán elviszem. meg akkor jöhetnek a rokonok is, ui. még mindig nem engedtem ide senkit!! Erre varrj gombot! :D Én, a közellenség... :D :D :D

Tyuntyi: ha az öklét tömi a szájába, az azt jelenti, hogy felfedezte a kezét! :D örülj neki! Én laktoherbet iszom (néha), meg szedem a vitaminjaimat, amit terhesség alatt (Actival, Corall Calcium - ezekhez már "bent" hozzászokott), és igyekszem nem aggódni. Nálunk is van, hogy egyszer kevesebbet eszik, egyszer többet, de nem is mérem, látom, hogy jól van, mosolyog, aktív, kiegyensúlyozott! Ez a lényeg! :D

Hendyala: velünk sem foglalkozik sokat a védőnéni, bár én örülök is neki... :oops: Igen, Kristóf is szokott nagy hévvel kakilni, kicsit összerezzenek, mert lehet, hogy az pl. nekem fájt volna! Múltkor szegényke akkorát pukizott, hogy felébredt, és látszott, hogy nagyon meg volt lepődve! Mi is... :)

Evian: sajna nekem is kézi mellszívóm van, Avent.. Az elektromosokról nem tudok semmit... Viszont a kórházban Avent elektromos volt az egyik csajnak, és meg volt vele elégedve! Ja, és tök hamar végzett vele... Tej mennyiséget én sem mérem, lásd: amit Tyuntyinak írtam..

Kat: ez nem semmi, jó sok mindent megteszel a gyerkőcért! :shock: Ezeket olvasva el is bizonytalanodtam, ui. nálunk nincsenek ilyen lehetőségek, max. én tudom tornáztatni Kristófot. Mondjuk én is mozgásterapeuta vagyok, csak alternatív, tehát mi valószínűleg jógázni fogunk! :D

KépKép
sajti

Most kicsit aggódok, Szaffi tegnap 190 grammot fogyott :shock: kb ennyi a heti hízása. Mondjuk nem is evett sokat, mert csak 6óránként volt hajlandó, ha hamarabb belenyomtuk a cumit, kilökte a kis nyelvével és sírt. Szopási sztrájk a cumisüvegre, ha van egyáltalán ilyen :( Bezzeg a cici folyton kellett neki, no de azzal meg semmire se megy. Ja és hívtam ma a védőnőt, hogy mikor lesz babamasszázs, és kérdezte, hogy vagyunk, mondtam megvagyunk, mire visszakérdezett, hogy na mesélj, mi baj. Tök aranyos, hogy a hangom alapján kiszűrte! Szóval holnap megyünk hozzá ő is megméri, de mondta, hogy ne aggódjak, amíg vidám meg eleven, addig tuti nincs baj.

Kat
Mi nem állatkertnek, hanem múzeumnak hívjuk a jelenséget. Apa át is nevezte az ágyunkat múzeumnak, mert ha rokonok jönnek, letesszük a franciaágy közepére Szaffit, a népek ráülnek körbe az ágy szélére és bámulják a gyereket.
Nekünk sose okozott gondot a vegyes táplálás, bár nem sok tejet kap. Sztem magát a tápit kell megszoknia, vagyis tök mind1 van-e mellette tej, kell x mennyiségnyi emésztés tápiból, ami bizti gyorsabb (pl 2 nap) ha nincs tejed, de intenzívebb is.

Snowball
Hát igen, a látogatás valóban borzasztó volt, nem csak annak hangzik. Meg persze sajnálom apámat is, mert vacak lehet az anyjával. De tudod, az öregasszonynak van 4 unokája meg 7 dédunokája, azt mégis csak a gyereki látogatják kötelességszerűen, ez is jelent valamit.
A tommee tippee kompatibilis az aventtal? Nekünk a peluskukánk tomme tippee, az sztem is jó, bár meggyőződésem, hogy a kakiszag mindenen áthatol :)

Sajti
Király a meskás babahinta, már látom mit varrok legközelebb :) Úgyis van egy pár méter maradék nyugágyvásznam, az elég erős. Remélem viszi a gépem, mert eléggé haldoklik a felsőszáll-feszítés, és nem sok kedvem lenne újat venni. Apám meg boldog lesz, hogy a vázszerkezetet kifúrhatja, a múltkor dicsekedett, hogy vett fafúrófejet.
NA, te jobban csinálod, mint én, épp most akarom hétvégére meghívni a nagynénéméket. Mondjuk róluk feltételezem, hogy betegen nem jönnek és nem köhögnek amúgy sem a gyerek felé.
Úristen, Kristóf már 3 hónapos? :shock: Nagyon dúrván nőnek ezek a kölykök!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: ha érdekelnek a hinta méretei, stb. szólj! Valóban egyszerű lehet megvarrni annak, aki ért hozzá... 8) Nem bonyi dolog, az biztos, csak én nem vagyok olyan ügyes... :?
Igen, kivívtam a közellenség szerepét a családunkban, már csak azért is, mert annyian betegek!! Sőt, egyik távoli ismerősöm most halt meg h1n1 szövődményben múlt héten, 29 évesen... Óvodás kislánya van, meg felesége... :cry: Tehát ide ne jöjjön senki, majd csak ha jó idő lesz!
igen, tényleg ma 3 hónapos!! 8) Tök cuki, itt beszélget mellettem!! :wink: Az előbb is, etetésnél megkérdeztem tőle, hogy jöhet a másik cici? Mire ő: gúúú. Tehát ezt azt jelentette, hogy igen! :lol:
Fogyás: nem lehet, hogy ez az időjárás viselte meg Szaffit? Ui. az utóbbi napokban alig bírtunk Kristóffal, sokat sírt, főleg lefekvésénél, és hol evett, hogy meg csak nyamnyogott... De most már túltettem magam rajta, majd eszik, ha kell neki!

KépKép
sajti

Sajti
Hinta méretei jöhetnek majd, de ráérsz vele, még vagy 1 hónapig nem fogok nekiállni.
Nem küldtél eredményeket, így hogy számoljak pontot? :)
Ne is mondj ilyeneket, hogy fiatalemberek meghalnak! Bele se akarok gondolni a lehetőségbe :( Nem véletlen ragaszkodtam én appa beoltásához is

Kiscsajom legújabb haverja a kamerám lett, ma egész nap elbűvölten bámulta az objectívet. Nem csoda, fotóztam bőven :)
Így kivilágosodott a szeme:
Kép
Ilyen kis szöszi pihe haja van:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Csajok!

Nyufo:
Felkeltetted a kiváncsiságomat, érdekelne miylen vicces szituk voltak a kenus kutyussal? Lehet h. hülye kérdés, a kormányos tempót is diktál? A fogyokúráról jutott eszembe, gyorsan lemázsáltam magam, háát van még pár kilo rajtam. Gondolom rólad meg olvadnak le a kilok a fogyinak köszönhetöen. Meglátod nyáron már jó lesz a nadrág! 

Rekuja:
Én is szeretem a vászontáskákat, nincs is bör táskám. Az összeöltözés tök jópofa dolog. Van egy majdnem ugyanolyan ruhánk Zsofival, annyi a külömbség, hogy az övé fehér alapon fekete mintás, az enyém pedig fekete alapon fehér mintás. Cukorfalat Szaffi, a méhikés dumálos képek iszonyú aranyosak! „Vicces“ lehetett a családi összeröffenés azért a nagymami nem lehetett semmi! Biztos szó szerint vette a besz@rok milyen aranyos kisbaba dolgot. 

Csicsi:
De édes Bibi! Kis huncut mosolygós kép nagyon tetszik! Nagyon vagány a kiscsizma!  Áron is szokott szörcsögni, fogalmam sincs mi az oka, néha még „horkol“ is, de sztem nem náthától, mert magától elmúlik. Azért gondoltam legközelebb rákérdezek a gyerekorvosnál mi lehet ez.

Sajti:
Nekem nem lenne energiám hajnalban futni, le a kalappal, hogy bevállalod! Képzeld ugy ráizgultam a kenuzós Salzkammergut témára, hogy kitaláltam oda megyünk nyaralni, ha nem jön közbe semmi.  Ti melyik részre szoktatok menni? A pici kajakról jut eszembe, apa meg pici elektromos quad-ot fog beszerezni Áronnak. Zsofinak is volt anno. Szerintem rosszul is lenne, ha nem lennének „motorizálva“ a gyerekeink. Most már Zsofi, pedzegeti a robogós témát, persze apa rögtön belendült.  Ha apa legközelebb Sopronba kell menjen dolgozni, nem tudnátok vele menni? Tök jó lenne, tudnánk találkozni, ugyanis kb 15 percre lakunk Soprontól.  Át is szoktam ruccanni, ha vmi hungarikumra vágynék (pl túró rudi, sport szelet , vagy egy jó könyv ).

Evian:
Hatalmas Gratula Levi babához! Nagyon aranyos baba, neki is milyen hosszú haja van! A szülésed kemény lehetett! A látogatókat én is beszabályoztam, volt aki meg is sértödött, de nem hat meg. Pl a sógorom nem értette miért nem jöhet hozzánk náthásan. No comment. Szerencsére mi elég távol lakunk mindenkitöl, igy nincs gyakran látogatónk. Megértem a bazári majmos dolgot, azóta sikerült leállitani a népvándorlást? Anyost leállitottad? Tényleg idegesitö lehet! Használjátok már hasfájásra az Espumisant? Segit? Áron is hasfájós, és a legjobban a karomban nyugszik meg, hason fekszik a karomon, ez segit. 5 kilos már, és nem könnyü igy cipelni, de tök jó edzés is! 

Snowball:
Szintetizátoros Molly nagyon aranyos!  Gyönyörüek a mütermi fotók! Nekünk is babybjörn kengurunk van, kölcsönbe kaptuk, és szeretjük mindketten. Tök praktikus fözni is együtt szoktunk, csak arra kell figyelnem hogy ne lógjon bele a kislába a kajába.  Szobanövény....   apa inkább kaktusz, mert mindig borostás. 

Tyuntyi:
Olvastam a szopi mizériádat, és ugy megértelek, olyan könnyü kétségbe esni. Nekem az elején voltak problémáim, mert kevés volt a tejem, és idegileg ki is voltam készülve. Azóta szerencsére nincs ilyen gond, szépen fejlödik Áron. Kat nagyon jó tanácsokat irt, érdemes megjegyezni. Nekem az állandó ciciztetés vált be. Komolyan, voltak napok, amikor szinte egész nap cicin lógott Áron, vagy egy idöben, kb 4-5 órán keresztül folyamatosan, ez alatt azt értem, h szopott, elaludt, majd kb fél óra mulva felébredt és szopott tovább, majd ismét elaludt....stb Szerintem igy magának termelte a több tejcsit. Ja és észrevettem, h a folyadék fontos, alapjáraton én nem iszok sokat, de néha olyan szomjas szoktam lenni, h szinte fél liter lecsuszik egyszerre. Legtöbbször sima vizet iszok vagy szörpöt, mert a szoptatós tea nekem spec semmit nem használt, és még mindig levesmániás vagyok (terhesség alatt lettem az), nálam egy leves több tejcsit termel, mint bármilyen szopi tea. Viszont örömmel olvasom, hogy már minden rendben, és lelkileg is jobban vagy! Asszem néha vannak ilyen kiborulós napok mindegyikünknél.

Kat:
Nagyon jók a szopi tippek, köszi, el is mentettem! Az autózás bejön Áronnak is, a babakocsizás pedig föleg. Az autó nekem pedig a szabadságot jelenti, jöhetsz-mehetsz bárhova. Szóval szeretem én is. Érdekes dolog, amirö írtál, h egy új kisgyerek nél pár nap alatt kiderül az addigi kis élete. Teljesen igazad van, és egy véleményen vagyunk a kiegyensúlyozottság és szopi kérdésben.

Nagyon durva, ezt a hsz-t már napok óta írom, mindig kicsit-kicsit hozzáírva. Egyszerre sajnos nem megy. Amugy minden ok nálunk.Aron növekszik, mint a gomba, mult héten már 5 kg volt. Nevet, beszélget, érdeklödö, föleg a csomagolások érdeklik, pl pelenkacsomag, tökre jókat dumál neki.  Meg a konyhában felfedezte a szekrény tetején lévö papirtörlöcsomagot is, és baromira tetszik neki. Szóval szerintem vmi csomagolástechikus féle lesz belöle.  Szokatam énekelni neki (ha más nem hallja, ö meg még nem tud ellenkezni  ) de egyszerüen nem jutottak eszembe a gyerekdalok,csak ilyen hülyeségek, mint pl. a „száraz tónak nedves partján....“ vagy a „felmászott a nyúl a fára“, de elszégyelltem magamat és azóta már kimüvelödtem a gólya, gólya gilice-t, csiga-biga gyere ki-t ... stb is éneklem. A nádihegedü szó nagyon tetszik neki, mindig mosolyog. Zsófit pedig felvették a középsuliba, aminek nagyon örülünk!  A nap is süt, mégha hideg is van, ugyhogy most jó a világ. Na elküldöm a hsz-t, megint mennem kell. Nem tudtam mindenre reagálni, annyit írtatok, na majd legközelebb.

Kép
zsuzs35

Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Kép
mostanában gyakran kancsalit, remélem csak átmenetileg

Kép
zsuzs35

Nem tudom már ki kérdezte, de nekem Medela mini elelcric vagy valami ilyensmi a neve a mellszívómnak. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Azért vettem ilyet, mert a baárnémnek is ez volt, és én kaptam egy sima kézit, és csak motort vettem hozzá.
De most az Aventnek van valami akciója a Berdnpnba, hogy strerilizáló+cumik+elektronos melszívó 22.ezer körül. ÉS ha ebből valamelyik nincs, akkor megéri.Egy másik barátnőm most szült, és neki ilyn van, és működik

HINTA: nekünk kezdettől fogva van adamo-hintánk. Érdemes rákeresni a neten. Nagyon jó. Élvezte már újszülöttként is, de nagyon eltűnt benne, de most nagyon szereti. És mozgásfejlődés szempontjából fontos a hintázás, mert ingreli a veszibuláris rendszerüket, ami majd fontos lesz az egyensúlyérzéknél.

Ma bálint hason felkönyökölt, makd bedugta a bal kezét maga alá, és ahogy a feje balra mozdult, egy pillanat alatt hátára fordult. Nagyon elcsodálkozott a hirtelen változástól.

Ma varrtam neki a hordozó(autósülés) fogójára olyan dolog, amit láttam sok helyen, sok pénzért, hogy feltépőzárazható és ráakasztható három játék, ami lóg feléje. Volt itthon maradék anyak, és csak tépőzárta, és szalagot kellett vennem hozzá, így megvolt a dolgo 175ft-ból. És annyi lógós játék, plüss van amit rá tudok akasztani. Nagyon büszke voltam magamra, hogy kb 10perc munkával mennyit sprólotam.
És varrtam neki anyag rúdat is. Mert a gyógytornász mondta, hogy lassan adjak a kezébde dolgokat, de ami itthon van játék, az mind nagyon nehéz, és ha véletlenül meg is tduja emelni jól fejbe tudja vele vágni magát, így a maradék anyagból varrtam téglalpokat kifordítottam, és kitömtem, így könnyen meg tudja fogni, és emelni is tudja.

Így ma annyit sporoltam, hogy csuda.

A kajálás kezd rendbe jönni, pedig egyszer kapott csak kiegészítő tápszert, de most visszaállt a dolog, és így Bálint nagyokat alszik, még este-éjjel is

KépKép
KépKép
kat78

Csajok, rövid bejelentkezés!

Szerintem Kristóf fogzik!! :shock: :shock: :shock: Hülyén hangzik, mert még csak 3 hónapos, de napok óta nyáladzik, a cumi nem nagyon kell, inkább az ökle, vagy Apa ujja, ezeket rágcsálja!!! Alatta egyfolytában nyáltócsa, és annyira izgatott, hogy most pl már este7 óta (!!!) altatjuk, és remélhetőleg most fog elaludni! Azóta már 2x evett (!!!), 2x cseréltünk rajta ruhát (de tökmindegy, mert megint nedves), de ez már tényleg durva!! már 3. napja sír lefekvéskor, kb. ennyi ideje nyáladzik is! Amúgy pedig mosolyog, beszélget velünk, még ruhacsere közben is!!
:shock: Tesómnak megemlítettem ezt a szinte lehetetlen dolgot, mire ő közölte, hogy az ő kisfia is kb. 3 hónaposan kezdte... :shock:
Zsuzs: szerintem én nyertem meg az első piercinget!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Sajti

Simán lehet hogy jönni fog a fogacskája,mástól nem nagyon nyálazhat ennyire szerintem és az hogy 4 hónaposan kezdenek fogzani az csak átlag van aki elötte vagy utánna.
Nem sokára 4 hónaposak vagytok,te tervezed a hozzátáplálást vagy amíg van tejed nem adsz mellé mást?
Hát igen én elég sokat hordozom a Bibit,bár egy hete kb. egyre inkább elvan egyedül de én is gondoltam rá hogy ha most engedek mindíg akkor késöbb esélyem se lesz hogy ne lógjon rajtam.Meg tényleg egyre nehezebb már nem is nagyon birom el.
Minden reggel olyan mintha taknyos lenne szörcsög meg szipákól aztán meg kitüsszenti és reggel megint előről az egész,nem tudom ez mikor múlik el.
1 napi takarítottam a bérlől után,penészes hűtő-mikró,leszakadt ágy kiszakadt fiók a szekrényből,tiszta fekete a fal az ágynál ahol a fejük volt,nem is értem mikor két lány lakott benne,JA és női playboy naptár mindenhol a falon :)
Na mindegy megcsináljuk a lakást megint és úgy döntöttük nem adjuk ki mert így nem veszek bele új szekrényt hogy utánna megint tönkre tegyék meg jobb is ha tudunk menni amikor csak akarunk.

Rekuja

Nagyon cuki Szaffi és ügyesen nézeget már hason :) Bibi utál hason lenni kb.1 percet se bír ki és órdít :shock:
Nekem a közleménybe nem volt semmi csak valami számok meg CST ismerősöm utánna kérdezett hogy hol van az anyaságim mert azt kapod elvilege előszőr és nekem még híre sincs és azt mondták állítólag hogy annyi van a gépbe hogy folyamatban van de lehet még két hét.Az a dúrva hogy aki nincs ilyen helyzetbe mint mi nem is tudom miből tartja fent a gyerekét 3 hónapig pláne ha tápszeres de csak a pelus se két forint.
Szerintem a gyást kaptam meg de kevésnek találom,de a áprilisit is áprilisban küldik?
Családi sztori nagyon dúrva én is végig stresszeltem volna az egészet,amúgyis paramami vagyok.
De jó hogy volt segítséged aki elterelte a figyelmét ez azért aranyos :)

Snowball

Nagyon dúrva a hasonlóság hát igen dns tesztre ne költsetek :)
Nekem is ereszt akár hogy huzigálom nem tudom mitől akkora szám ez az avent hogy mindenki ezt használja mert cumisüvegek tényleg vannak jobbak is más márkába persze drágábban.Beszerzek én is másikat mert nekem nem jön be.

Tyuntyi

Bibi is reggel már össze vissza dobálja magát de félpercenként szerintem így kelti magát mert a szeme meg csukva és így tekerőzik az ágyba egy jó negyed órát és utánna kel fel,akkor szoktam felébredni mikor dobálja magát mert nyöszörög is közbe :)

Zsuzs

Jó hogy jöttél,jó sokat nőttetek 5 kiló felett van?Nem semmi.Jó korán elkezdte az érdeklődést a csomagolások iránt,lehetjobban fog örülni karácsonykór a csomagoló papírnak mint ami benne van :)
Gratula a középsulihoz,mit fog tanulni?
Én is vasárnap óta akarok írni de mindíg van valami csak azért nem szeretek lemaradni mert akkor egyszerre sokat kell írni és az meg ritkán megy,legszivesebben írnék egyből minenkinek keveset.
Ez a napsütés már tényleg kellett nagyon nekem is jobb a kedvem tőle :)

Kat

Nagyon ügyes vagy és kreatív most arra gondoltam varrok én is valamit mert nem lehetek ennyire béna szeretnék egy falédőt az ágya mögé az nem lehet annyira bonyi.
Lehet fájhat kicsit a hasa de szerintem 1-2 nap.Ha bele gondolsz 4 hónaposan ha már eszik mást is attól se fáj a hasa,hozzá kell szoknia hogy nem csak tejet kap.
Végre te is tudsz egyben aludni többett,nekünk most este 10-kor evett bár most Zsolti altatta el fél 12 körül mert nem akart most magától aludni de reggel 7kor arra keltem fel hogy még alszik és fél8 körül ébredt fel.Nem bánnám ha ez már így maradna.

Evian

Túl vagy anyóson?
A madela mellszívók jók nagyon nekem a swing volt de tejet az sem csinált mondjuk,nekem nem nagyon szívta ki azt az előtej féleséget,de Nyufó azt mondta hogy azt nem is szív.
Szerintem bőven elég az olcsóbb.

Bibi nagyon jól viselkedett otthon hétvégén,azt hittem össze zavarja hogy nem leszünk itthon de csöppett sem érdekelte sőt jobban evett alud napközben,komolyan hiszem hogy jobban érezte ott magát.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Sajti:
Szerintem simán elképzelhető, hogy elkezdi a fogzást Kristóf. A doki nénink nekünk is mondta, hogy egy bármikor elkezdődhet, de ez még nem jelenti azt, hogy ki is bújik a baba foga. Annyit mondott még, hogy törölgessük majd a gyerek nyálát, mert a kis tokája alá ha befolyik, s ott marad, akkor ekcémás lehet a baba bőre.

Kat:
Köszi még egyszer a szopi tippeket. Csanádot most szoktam úgy szoptatni, ahogy írtad. A hónom alá fektetem, a feje elől, s egy csomót tud még így kiszopizni. Ő is boldog, mivel egyfolytában mosolyog rám, s két szívás között még hangosan kacag is. A gyógycipőt is én írtam. Ma megvettem, csütörtökön illeszti a doki a lábára. Muszáj, mert eléggé befelé fordul a lábfeje,s sajnos ezt itthoni tornával nem tudtuk teljesen korrigálni.

Rekuja:
Mi helyzet Szaffi fogyásával? Remélem minden oké a kiscsajjal. Védőnéni mit mondott? Nagyon édi kis szöszi a lelkem. Tényleg látni rajta, hogy imádja a kamerát.

Csicsi:
Kérdezted a számlára való utalást. Ugyanígy jártam én is, mint te, fel is hívtam a melóhelyem. Ugye az anyasági 64 ezer, a csl pótlék 12 ezer körül van egy gyerek után. Amit még kaptam az nekem is kevésnek tűnt. Kiderült, hogy levontak belőle egy csomó táppénzt,s ezért kaptam csak minimális összeget. Ja és az államkincstártól kaptam vmi 95000 ft-ot is, ami máig nem derült ki, hogy micsoda. A melóhelyem sem tud róla. Jó mi? Az biztos, hogy vissza nem adom.

Evian:
Elektromos mellszívó ügyben sajna segíteni nem tudok, nekem kölcsön kézi aventes van. De utálom magát a fejést is de nagyon.

Zsuzs:
Örülök, hogy te is jelentkeztél és hogy minden rendben nálatok. Állandó ciciztetés? Állítólag most három hónapos kor környékén megint van egy növekedési ugrás, kiváncsi leszek, hogy hogyan fogjuk túlélni. Olyan hihetetlen számomra, hogy az állandó cicin lógástól lesz több teje az ember lányának. A gyerek dalok miatt ne aggódj, én kezdetben állandóan Neotont énekeltem a gyereknek, mert nagyon szeretem, s más nem jutott az eszembe. A férjem bezzeg őrjöngött, hogy hülyét csinálok a fiából. Áron nagyon cuki. Csaninak is volt, hogy összeszaladt a két szeme. Pont a tescoban voltam vele, úgy megijedtem, hogy kikaptam a babakocsiból szegényt, ő meg nem tudta, hogy most akkor mi van. A túlaggódás mintapéldánya vagyok.

Snowball:
Merre vagy? Minden oké?

Csanád már fogja a tárgyakat, olyan ügyes. Ja és mindet a szájába akarja tömni. Nagyon vicces mikor mind a két kezében van csörgő vagy rágóka, s egyszerre akarja a kis süket a szájába tömni. A szopi kérdés talán végleg megoldódott, egyelőre van bőven tejem. A kérdésem még az lenne az anyatejes anyukákhoz, hogy ti fejni mikor szoktatok? Mert mire én szopi után rendbe teszem Csanádot vagy épp elaltatom, akkor eltelik egy csomó idő. Így is érdemes még fejni? Mert szerintem akkor már újra termelődik a tej,s azt fejem le. Vagy rosszul gondolom? Ti hogyan oldjátok ezt meg? A másik, hogy Csanád az elmúlt napokban teljesen átaludta az éjszakát. Ennek roppantul örülünk, de én közben alig tudok aludni, mert a mellem olyan szintem megdagad a tejtől a hosszú idő alatt. Mi a fenét csináljak? Mert azért fejni nem fogok az éjszaka közepén s a gyereket se fogom felkelteni.
Képzeljétek, koszmós a gyerek feje. Már napok óta nézegetem, hogy mi ez a sárga pikkelyszerű hámlás a gyerek fején. Azt hittem, hogy száraz a bőre, no meg fogalmam sem volt, hogy a koszmó fehér vagy sárga színű. Elkezdtem lekapirgálni, s jött lefele rendesen. Ekkor néztem utána a neten, hogy mi lehet ez. Így tegnap este beolajoztam a fejét, majd kis fogkefével ledörzsöltem a nagy részét. Egy kevés maradt, remélem ma attól is meg fogunk szabadulni.

tyuntyi

Na megyek, csinálok pudingot. Mostanában állandóan édességre vágyok. A fene egye meg!

tyuntyi

Tyuntyi

Nekem ugyan ez van csak 85E forintot kaptam tőlük de nem tudom mi ez és azt mondták az oep.-nél hogy még nekem semmit nem utalhatott senki mert még folyamatban van minden.De vissza én sem adom pláne hogy már elköltöttem :)
Csanád szopizás közben nagyokat nevet?De aranyos lehet azért sajnálom hogy ilyenekben nem lesz részem.
Örülök hogy van tejcsid rendesen,szerintem kifejheted 1 óra múlva is a lényeg hogy stimulálva legyen a melled és 2 óra alatt meg biztos termelődik hogy megint szoptathass de nem vagyok fejő szakértő sajnos de én így gondolom.
Nagyon ügyes Csani hogy fogja a dolgokat,ezt mióta csinálja?
Koszmó:nekem volt a Petránál mert nem mostam le sose szerintem rendesen a fürdetőt én is olajoztam és utánna hajkefével dörzsöltem,de ha nem olyan dúrva akkor egy vizes textil pelenkával is ha dörzsölöd lejön pár alkalom után,én már megelőzésnek minden fürcsi után hajkefével megfésülgetem hogy ne legyen koszmós.
Éjszakákra nem tudom mi lehet a megoldás,elvileg már bekéne állnia hogy annyi tejed legyen amennyi kell és ahogy szoptatsz de én sem kelteném fel az biztos akkor inkább ha nincs más fejd le1x és fagyazd le.Vagy ha utolsó etetés után fejsz akkor is megtelik annyira reggelre?

Tényleg mindenki el van tünve,Nyufó hahóóóóó!

KépKép

KépKép
csicsi84

Estére visszaállt a súlyunk, hívtam a védőnénit, hogy nem megyünk. Megint túlaggódtam magam :)
Olyan szép idő van ma, szóval „kirándultunk” egyet, lesétáltam a kisdunához (kb 2 km) aztán ott császkáltunk, vissza meg busszal. Be akartam ülni cukrászdába is, de Szaffi már jönni akart. Viszont meghúzódott a vállam a kendőben, holnaptól kenguruzok! Kis csaj tiszta zizi ma is, sztem kakigondja van, de nem bírt aludni, csak a séta alatt, most meg rajtam alszik, de kb 10 percenként sír álmában :( én meg majd be pisilek, de hát végre alszik, és már olyan fáradt volt!!

Zsuzs
Jaj nagyon jót nevettem a „beszarok, milyen aranyos baba” beszóláson :lol: hét igen, ez kellett :)
ismerős, a hosszan írás, én a barátnőim leveleivel vagyok így. Én néha kispált éneklek Szaffinak, megszoktam Varró Dani verseket mondani, ősszel jelent meg a babás kötete, vér cukik, majd írok ide egyet.
Jó Áron a fintorával :)

Kat
tök jó, hogy megfordult! S talán nála ez már meg is marad, nem úgy, mint Szaffi fordulása 3 hete :) a tépőzáras tartó jó 5let! Majd rászánom magam én is :)
Hát Szaffit nem zavarje,hogy nagy meg nehéz, ő méhikével tornázik. Pontosabban lakberendez. Ügyesen megmarkolja asarkát, szóval profi :)

Sajti
fogzáshoz nemtom gratuláljak vagy részvétet nyilvánítsak :) Egy ismerősöm úgybszületett, h 2foga kint volt, annál azért jobban jártál.

Csicsi
tudod, ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el. Éljen az államkincstár :) nekem a tgyás 78 körül van, de hát nekem a fizum se sok.

Na most 3 órával később folytatom...

Tyuntyi
Tök jó, hogy minden ok a tejjel!:D Legalább te is lehetsz majd idővel pircing-es :lol: Éjszakai etetésnél nagyon felébredne Csani? Én pl épp hogy nem tudom éjszaka szopiztatni, olyankor csak tápit kap, mert ha ráteszem a cicire azonnal mosolyog egyet és elalszik boldogan, miközben lelkesen nyalogat. Szóval nem, hogy felébred a cicitől de pont ellenkezőleg. Mondjuk nekem az éjszakai tápi végén is alszik, még a büffi se jön ki.
Fogkefével hajat mosni? :) Ez nagyon cuki ötlet :) de ha szükség lesz rá, majd én is kipróbálom!
Nálam az állandó édesség a túrórudi, mindig van itthon egy falánk csomag :lol:

Sárga, van rajta méhike, szóval muszáj megpuszilni, még ha nyújtózni is kell:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Ja, igértem nektek Varró Dani verset:

Nem az összes étel kebel,
ebben bárhogy kételkedel,
S nem is minden kebel étel,
apukádé pont kivétel.

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: jééé, ez a könyv nekem is meg van, de még bele sem néztem!! :)
Info: ingyen szállít a Bookline asszem április 2ig!!
Na, most megyek, mert Kristóf már megint sír! :( Ez már a 4. nap...

KépKép
sajti

Mielőtt Anya lettem!

Mielőtt Anya lettem főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem, addig aludtam amíg akartam és nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem, minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játékokban és nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem nem hányt le senki, nem lettem kakis, nem köptek le, nem rágcsáltak meg, nem pisiltek le vagy nem csipkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam: Gondolataimnak, Testemnek, Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakát.

Mielőtt Anya lettem sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam.Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjék.

Mielőtt Anya lettem nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.

Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot!

Mielőtt Anya lettem nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van-e.

Sosem ismertem a melegséget, az örömöt, a szeretetet, a szívfájdalmat, a csodát, vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.

Küld ezt el azoknak akik jó ANYUKÁK vagy jó ANYUKÁK lesznek egy nap!

KépKép

KépKép
csicsi84

Csak azért mert jó anyukák vagytok :wink:

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!!!

Csak egy gyors helyzetjelentes, nem fogok tudni mindenkinek reagalni, csak mar valaki aggodott ertunk.
Velunk minden rendben, aggodalomra semmi ok, csak itt is jo ido van, es sok idot toltunk a szabadban. Most is nemreg jottunk haza a tengerpartol.

Fogzas: ma olvastam hogy tenyleg akarmikor beindulhat a fogzas, csak epp lehet nem bujik ki, majd csak a hetedik honapban pl. Molly is nyaladzik az utobbi par napban, es cuppogja az oklet, de szerintem csak felfedezi hogy mi van a szajaban es hogy van eleyt a cumin kivul is :lol:

csicsi: nagyon szepet irtal, megkonnyeztem. Es minden egyes szava olyan igaz volt... :)

rekuja: mehike 2...fantasztikus :D

Kép

Kép
snowball

Fogzás: nekem a szopotatási tanácsadó azt mondt, hogy az ökle a szájában van, akkor ez már ekkora gyereknél nem azt jelenti, hogy éhes, hanem azt, hogy a fpgcsírák mocorognak, és ő ezt érzi, de azt sem jelenti, hogy pikk-pakk nőni kezdenek a fogak. Szóval a nyálcsorgás is ennek lehet a jele.

Kicsit felborult az éjszaka ma, mert színházba voltunk, és sógorm vigyázott Bálintra. Ő adott neki 120ml tápszert fél9kor, és én azt hittem durmolás lesz tőle, de jelentkezett fél1kor fél4kor, és hatkor. Húú, ennyit nem is szokott enni. Most elégedetten gőgicsél az ágyában, gonolom majd szét durran. Én meg kukkkorékolok, mert már nem tudok visszaaludni

Kérdésem: ki mit ad a gyerekre ilyenkor jó időben? Igazából nem is a levegőztetésre gonolok, hanem inkább a kenguru, autósülésre. Mert nekünk van egy csomó kantáros nadrágunk, ami kicsit vastagabb(kord, farmer), de a szárai lezserek, és gondba vagyok, hogy elég e rá a zokni, de sajna csak egy térdzoknink van, vagy kell alá a harisnya. És ha van alatta harisnya, akkor elég e csak ennyi kintre. És fölül is ez a gondom, hogy hosszúujjú body, pulcsi, és pufi mellény elég e neki. Mert én nem fázom, de hát.

Nőnek mint a bolondgomba. Már a 4hete vett cuki kapucnis vastag pulcsiját nem tudom ráadni, mert nehéz összecipzározni, így megyek pénteken a profi boltomba(pöttömpanna, érdemes a neten, facebookon megnézni: hazsnált külföldi rucik jó áron) és vennem kell pulcsit, meg egy kabátot.

Én úgy gondolom, hogy a kinőtt rucikat elteszem a jövő nemzedékének:) de azt még nem találtam ki hol fogom ezt a mennyiséget tárolni. Nekünk nincs pince, garázs, gardob, így feladtam magamnak a feladatot, de nem szeretném eladni, mert kellhet még.

KépKép
KépKép
kat78

Csicsi
Jaj, nagyon igaz, amit belinkeltél :)

Snowball
Örülök, hogy nálatok is jó idő van! Néha kicsit lelkiisemet-furdalásom van, hogy itt áradozunk a melegről, nálatok meg ott a hideg. Tegnap pl egy száll pólóban sétáltattam Szaffit (na jó, gatya is volt ám rajtam, bizony :) )

Kat
Nem azért kért ennyit enni éjjel, mert egyszerűen anyahiánya volt? Tudod, nem vagy ott, aztán nem is kaja kell, csak cici, csak ha már a szájában van, akár ihat is :)

Sajti
Tök jók a privátban küldött képek :) addig még nem jutottam, hogy apának is megmutassam, mert tegnap úgy alakult, hogy csak a Szaffi körlüi intézkedésig beszélgettünk :shock: ez csak este tűnt fel, amikor már aludtunk. Dúrva, holnap mondom is neki. De amikor Szaffi már aludt, akkor mentem varrogatni, ő meg aszem nézte a gombász fórumát (valaki talált már idén kucsmagombát, azóta iszonyú izgatott :) )
Tessék kinyitni azt a könyvet, tök cukik a rajzai!

Öltöztetés kendőben:
Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi, kötött naci, frotír zokni, vékony sapi. Nekem meg van egy vastag polár pulcsim, a kabátom bélése, és azt magunkra tudom cipzározni, de tegnap pl a derekamra volt kötve. Kirándulni viszünk neki még egy vékony kapucnis kabátkát, amit általában nem adunk rá :)
Szerintem kenguruval is ugyanezt fogom ráadni. Így is melegünk van, mert a császkálástól én kimelegedek és fűtöm őt is. Mindig a tarkójánál nézem, az folyton meleg. Mondjuk szél ellen a hordozókendő nagyon jó, kengurunál nemtom mi helyettesíti majd ezt.

Egyre jobban fáj a tegnapitól a vállam meg a nyakam, az éjjel meg reggel is végigcsináltam már a gerinctornám, most parázok, mert ilyenkor, amikor fáradt az izomzat, hajlamos becsípődni a gerincem... az király lenne, nemtom hogy vonszolom majd el magam a telefonig, hogy vki jöjjön haza... Na jó, nem hergelem magam.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Kinőtt rucikat én adom unokatesóméknak, hogy ne kelljen kerülgetni, aztán majd visszajönnek, ha kellenek. Kat, nálatok nincs senki megbízható potenciális felhasználó?

most írta Markóka, hogy már 1,8 kg a lány a pocakban, május végére várják. Olyan jót nosztalgiáztam, milyen rég voltunk mi ott!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jó reggelt mindenkinek!

Megint napok óta csak olvasgatlak titeket - örülök, hogy legalább erre van időm!

Köszönöm mindenkinek mellszívó-ügyileg a segítséget, végül Medela mini elektriket sikerült beszerezni vaterán újat 12000Ft-ért!!!! Szeretek fix árra alkudozni :D

Édesség ügyileg bár imádom a pudingot, még arra is lusta vagyok most, úgyhogy Rekujához hasonlóan tele vagyunk piros pöttyössel!!!
IMÁDOM!

Aki "csak" szoptat: Mennyi ideig van cicin nektek a gyerek??? Mi mostanában van hogy 45 percig nyomjuk!!! És folyamatosan eszik, nem csak játszik ám! És utána beveri a lefejt 40-60 ml tejcsit is!
(Most mondaná anyukán, hogy és-sel nem kezdünk mondatot! Hülyülök yeeeeeeeeeeh)

Ma jön doki néni és védő néni mérni+ oltani! Meglátjuk mi lesz, és hogy viseljük mindketten a dolgot!

Csicsi a vers nagyon szép! El kezdtem olvasni, és csak néztem milyen "lehúzós" - a végét pedig megkönnyeztem én is! :)

Már kérdeztem (vagy csak akartam) babakötvénnyel ki mit kezd???

Tgyás/Csp nekem
- először az anyaságit küldték 5 nap múlva, hogy feladtuk az igénylést postán, azután
- 1 havi családi pótlék jött, most meg
- március elején pedig egy havi Tgyás és egy havi Családi pótlékot küldtek (gyermekkedvezménnyel, és én nem kértem adójóváírást - mondjuk nem is kaphatok, de nektek ahogy nézem még az is benne van nem?)

Így stimmel nálunk minden! A MÁK küld határozatokat, hogy megkaptad a támogatás, nem???
evian19

Jó reggelt!

Evian

Miután olvastalak most felhívtam a győri e.pénztárat és rákérdezten hogy mi van mert én nem kaptam semmilyen határozatot.azt Mondta ők csak a t-gyást intézik a aynyasági+családi az államkincstár dolga azt nem látja nekem de a t-gyást igen és még nem látta a revizór és ezért még nem utalhatják el,25.-ig meg KELL néznie és akkor utánna max.1-2 nap.Azért hihetetlen hogy az utolsó pillanatig ülnek rajta.Ráadásúl felküldték Pestre mert a cégnek Pest a székhelye ezért oda tartozik.
Akkor viszont lehet hogy az anyaságit küldte a kincstár meg egy családit meg a kedvezmény egyben.Na ha jön majd határozat kiváncsi leszek.De legalább tudom hogy nem a gyás volt az biztos.
Remélem jó lesz a mellszívó én is ott vettem még új swinget 25000E-ért nagyon megérte és ugyan annyiért ott el is adtam :) De legalább nem buktam rajta semmit már ez is nagy dolog!
Ma meg teszem is fel az aventes melegítőt meg a szoptatós székemet is meg össze szedem ami nem kell,én az összes kismama cuccomat is feltettem és el is vitték.

Rekuja

Milyen gerinctornát csinálsz?Én nem tudom mi lesz velem 50 évesen de már most alig birok néha mozogni is.Pedig terhességem is elég könnyű volt most sokkal több bajom van.Ja meg hogy legyengűl az immunrendszer,nekem most sokkal gyengébb.
Örülök hogy redbe jött szaffi súlya bár én nem is olvastam sehol hogy vissza esett,mi történt?
Mi is holnap megyünk oltás+mérés már előre félek mert elég hülyén eszünk mostanában nem látok rajta túl nagy változást még mindíg 56-os ruhát hordunk.
Ma én is megyek Bibivel egy nagy sétára olyan szép az idő :)
Én a 6 hetes kontrolon álltam az öltözőbe a dokinál és hallottam ahogy jelentkezik be telefonon egy friss kismama és úgy irigyeltem pedig én nem is akarok gyereket :)

Snowball

Nálunk ugyan ez van most hogy eszi az öklét és folyik a nyála én azt hittem előszőr hogy éhes de evés után egyből tolja be a kezét a szájába és amikor visszakínálom a cumisüveget meg öklendezik úgyhogy akkor éhes nem lehet.
Néztem az összehasonlítós képet Molly+Alex,azt nem is mondtad hogy Alex ennyire fiatal :D (fényképen dátum)
Szép az idő oké de azért ne hanyagolj el minket :)

Kat

Nálunk harisnya rá egy farmer vagy kord nem bélelt,hosszú body felé egy vékonyabb felső+pulcsi és én vettem tavaszi kabit Bibinek,füles sapi.
Ha kocsi akkor ennyi ha kint vagyok vele akkor egy vékony takaró.
A ruhákra tényleg egy rokon lehet a megoldás,vagy anyós-anyukádék nem tudják elrakni neked?
Én nem tudom hogy van ez de Bibi szinte semmit nem nőtt ki,bár ez nem igaz mert 50-es ruhákat hordott mikor hazajöttünk de nekünk még jó az 56-os.

Nagyon ügyes kislány volt az éjszaka este 9 kor megetettem 10 kor elaludt magától és reggel fél8kor ébredt megint,Pepi 3 hetes korától mindíg így aludt szerencsém volt vele nagyon,meg most a Bibivel is.(de lehet csak a laptető :wink: :) )
Tegnap óta kicsit folyósabb állagút kakil a Bibi napi1x de nincs hasmenése meg nem is fáj a hasa,de normális csak vizesebb vagy nem tom hogy fogalmazzak.
Már előre félek az oltástól és még jég akut kéne vennem a Rotához,azt hol lehet venni?
Agyhártyagyulladás elleni adatot be valaki?Én szeretnék,azt mikor adják be és mennyi?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Kat:
Én mikor ilyen meleg van, mint ma, rövid újjú body, hosszú felső, zokni, nadrág és dzsekit adok a gyerekre. A dzsekit is soknak tartom, de állítólag a gyerekek mivel csak fekszenek vagy ülnek a székben, illetve a kocsiban, fázhatnak. Ha fúj a szél, én a lábzsákot szoktam még a kocsira rátenni. De lehet, hogy a dzseki helyett adok rá hosszú újjú bodyt, felsőt és még egy meleg polár kiskabátot. Bár a franc se tudja mi lenne a jó! :shock:

Csicsi:
Csani kb. két hete fogja a tárgyakat. Rakok fel egy képet is. Figyelj csak? A koszmót sikerült leszednem a gyerkőc fejéről. Ugye ez már nem jön vissza? Vagy kell rendszeresen csinálnom vmit még ezen felül?

Rekuja:
Húh, kirándultál Szaffival? Irigy! Mi a kis gyógyszandiért voltunk el Csanival, no meg még késő délután is újra kimentünk a levegőre. A fogkefével való fejmosást itt a neten olvastam, de bevált. A kis fésűje nagyon hegyes,a másikat pedig az egyéves unokahúgom vhova vagy elrakta vagy lenyúlta! :D Nem került még elő az elmúlt egy hónapban.

Evian:
Mi a babakötvénnyel nem csinálunk semmit. Van biztosításunk, ott gyűjtögetünk magunknak és a gyereknek is. 8)

A kinőtt rucikat, amiket kölcsön kaptunk adom vissza, ne foglalja a helyet. A saját szerzeményeket pedig igyekszem a nemlétező szekrényekbe elrakni. Igen nehéz feladat! :lol:

tyuntyi

Csicsi:
Szerintem egybe nem utal az államkincstár. Mindent külön kapok én is, pár nap eltéréssel. Én határozatot kaptam, rögtön kettőt is. Az egyikben leírják, hogy júniusig jár a tgyás, majd ugyanabban a borítékban egy másik papíron közlik velem, hogy júniusban lejár a tgyás, ha akarok gyedet, intézkedjek. :shock: Fel is hívtam az ügyintézőt, hogy most mi a szösz van, mondta, hogy majd májusban ráérek gyedet intézni, de spórolás van, s egybe kiküldték a két határozatot! :shock: Ezek hülyék bizony Isten!

tyuntyi

Agyhártyagyulladásra? Az melyik oltás? A NeisVac-C? Mert azt mi most adatjuk be a három hós tanácsadáson. De ebből is kettő kell. Ha jól emlékszem olyan 2-3000 ft körül volt.

Ja és a kép: A bőség zavara
Kép :lol:

tyuntyi

Tyuntyi

Hát akkor mostmár tényleg nem tudom mi ez a 85E és akkor hol van az anyasági mert azt mindenki 1 héten belül megkapja.De így nem merem felhívni a MÁK-ot.
Nagyon aranyos Csani magától veszi a kezébe vagy beleraktad neki?Tudom hogy ilyen idős babáknál sok a 3-4 hét is,de Bibi még csak most kezd érdeklődni a játszószőnyeg iránt is,nem tudom elkébzelni hogy 2 hét múlva elkezd csörgőzni,pedig tök okos.
Hát nem lenne gond ha előkerülne az a hajkefe :) Azzal ha megfésülöd vagy dörzsized kicsit furcsi után mindíg akkor nem jön vissza amúgy igen.Petra ha nem mossa ki a hajából rendesen a sampont van hogy még most is kapargatom le a fejéről,de ha mindíg lekeféled akkor tuti nem lesz többett.

KépKép

KépKép
csicsi84

Ezt találtam még az öltözködéshez:

Minden tavasszal elérkezik az a pont, amikor a szomszéd gyermekei még sapkában és dzsekiben szaladgálnak, az enyémek pedig már sortban, pólóban és szandálban vannak. Melyikünknek van igaza?

A változékony tavaszi időben a réteges öltöztetés nagyon fontos, ugyanakkor vannak kevésbé aggódós (mint pl. én) és túlaggódós szülők. Ez utóbbiak általában azok, akiknek gyakran beteg a gyermekük, könnyen megfázik, volt már fülgyulladása. De pontosan mennyi és milyen ruhát is kéne ráadnunk a babákra, amikor reggel 8-10, délben pedig napon 28 fok van?

Ez nagyban függ az életkortól.

Újszülöttkorban (6 hetes korig) a napszakot vegyük figyelembe. Ha a hűvösebb délelőtti órákban viszed ki, akkor a pamutrugdalózó fölé adjál kiskabátot és takarót is, délben azonban már leveheted a kiskabátot és takaró helyett elég egy flanel vagy egy duplára hajtott pelenka.

1 éves korig, amíg a baba fekszik vagy ül a babakocsiban és nem mozog a szabad levegőn, ugyanolyan ruhát adj rá mennyiségre, mint ami rajtad van, csak még egy réteggel többet, a rétegekbe azonban a takaró is beszámít. Ha tehát te pólóban farmerban vagy, akkor rá is adhatsz nadrágot és hosszúujjú bodyt, és betakarhatod egy takaróval vagy adhatsz rá kiskabátot felülre.

Ha már mozog is a baba a szabad levegőn, akkor ugyanannyi réteg elég, mint amennyi rajtad is van, tehát nem kell a plusz egy réteg. Amit megtehetsz: ha változékony az idő, például fúj a szél, de közben meleg is van, akkor adj rá a ruha fölé plusz egy vékony pulóvert vagy mellényt, amit levehetsz, ha melege van (ez onnan látszik, hogy izzad, vagy ha a benyúlsz a nyakánál a pólója alá, akkor meleg a háta)

Praktikus a cipzáros pamutmellény, amit akár egy póló fölé is fel lehet venni, ha beborul, de gyorsan le lehet venni, ha megint kisüt a nap.

Oda kell rá figyelni, hogy ilyenkor gyorsan változik a hőmérséklet: ha kora délután kimész a játszótérre 2-3 óra múlva már sokkal hűvösebb lehet, és bármikor jöhet egy hirtelen zápor, vagy beborulhat az ég, amitől rögtön hűvösebb is lesz. Ezért érdemes mindig plusz egy kis pulóvert magatokkal vinni mindenhova, amit a kicsire rá lehet adni, ha fázna.
Van rajta sapka, nincs rajta sapka…

Ez az a pont, ahol a szomszéd és én nem értünk egyet :) A ő csemetéi még megkötős füles sapkában járnak, amikor az enyéim már sapka nélkül vagy nyári napvédő sisakban szaladgálnak az udvaron. Valójában a babáknál az év minden időszakában van ok arra, hogy sapkát viseljenek:
- télen a hideg miatt,
- nyáron a nap miatt,
- ilyenkor tavasszal pedig a szél miatt muszáj sapkát adni.

Ha nem fázik meg gyakran a baba, akkor tavasszal 15-20 fokban már nincs szükség füles sapkára, elég egy sima pamutsapka vagy egy nyári “surdakalap” (ebből is létezik füles változat).

Kisgyerekeknél ha nincs szél és a nap sem tűz, 15-20 fokban nem kötelező a sapka, de erős napsütésben vagy szélben kisgyermekeknél is ajánlott.

tyuntyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?