Új privát üzeneted érkezett!

Irdab,
majd csak holnap megyünk a kutyusért. Holnap lesz Lili névnapja, akkor hozzuk el. Ma az oviban ünneplik, oda sütöttem a tegnapi tortát. Képzeld, megint kalácsot ettem egy pohár tejjel tízóraira. Majd egy óra múlva azért mérek, hogy mennyi lett. Te ettél végül kakaós csigát.

Megvan az első nst időpontom: jövő kedd 11:40. Ettől felbuzdulva, meg hogy ne legyen szanaszét összeraktam a kórházi cuccot, vagyis a nagyját. Nekem ez az nst anno mindig a rémálmom volt, mert mindig határeset volt, és mindig ott lebegett a befektetnek érzés. Most mondjuk jó Levi szívverése UH alapján, Lili tachicardiáját is UH-n mondták először. Még tisztálkodószerek, meg az evőeszközök hiányoznak belőle, aztán lehet, hogy azt is belerakom, és az egészet beköltöztetem a csomagtartóba. Ugye én szerintem végig vezetni fogok, ha valahol máshol jön rám a szülés, nem itthon, akkor is legyen nálam cucc.
A rémálmom az, hogy itthonhagyjuk a jégakku-t :lol:

Nikó,
nagyon szép lett a szoba.

Ja, baldachin, fejvédő téma. Én nem nagyon hiszem, hogy ettől szaporodna fel a szén-dioxid..., szerintem baromság. De én mindig elhúztam a baldachin egyik oldalát (most fel sem rakom), és a fejvédő is csak a fal melletti oldalon volt, meg a fejvégénél, a nem fal melletti hosszú oldalon nem. És azért, mert úgy nem láttam Lilit. Az ágya az enyém mellett van párhuzamosan, közte mondjuk egy méter, és tökre idegesített, hogy az ágyból fekve nem láttam rá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Ma nics számitógép asztalon igy a szönyegen vagyok :? ami nem tul kényelmes de már estére lesz egy másik apa megycsinálja ha hazajön ma ezért nem sokat fogok szerintem irni....

Beus sajnálom Jázmint és ez ellég rosszul hangzik..de ha a doki mondja kkor el kell fogadni de én is hasonlóan éreznék mint te ..én nagyon parás és ilyen téren féltős anyuka vagyok :oops: Jobbulást neki :P

Irdab az az igazság,hogy az u.h alatt kérdeztem meg és akkor közölte a méreteket és akkor a hídeg kirázott de nállunk tényleg hamarbb fog jönni ezért is tolltunk 1 heteet rajta mert kiszámoltuk a teherbeesés napját (irtuk)és az szerint mindjárt 36 hetes vgyok..
Igy amikor a durranás kérdésemet feltettem már nem is figyeltm annyira :oops: szerdán meginnt találkozunk és akkor igérem jobban figyelek :P de azt tuti,hgy ha gáz lenne akkor ő mivel ellégé alapsnak ismertem meg nem mondta volna,hogy nem számit...

Niko nállatok igy győnyőrű a bébi kuckó :P :

Lina a tortád jól hangzik :P

Hétvégén anyunak a szülinapját ünnepeljük én meg mondom összintén,hogy energiám nics már sütögettni :oops: igy rendeltem tortát a kaján se gondolkodtam baromi sokat.Húsileves lesz és rántott karaj petrezslymes krumplival...ennyi futja már töllem...semmi különlegeset nem fogok csinálni..majd jövöre :P

ma az egész napom ritka szar lesz már előre láttam..reggel én meg arra keltem fel,hogy baromi füst van a szomszéd(hátsó)éget valami szart és az összes füst bejött mindenhova..még mindig oltári büdi van gondolom majd csak délutánra szellőzik ki de az udvaron se lehet meg maradni :twisted:

Bikkmak:lehet,hogy én is többet szoktam beletenni :oops: lehet,hogy én irtam rosszul bocsika...nem papirból csinálom hanem ahogy eszembe jutt és lehet,hogy nem jól szedtem össze a gondolataimat :oops:

Margit én erre a nyitva dologra nem tudok válaszolni...mert én végig zárva voltam és most is nállunk a magzatvíz ment el...

Kata jó kép :P mit csináltok ilyenkor egész nap otthon?az állatok ilyenkor mennt vannak nem?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Irdab,
belefért a kalácska+tej. 6,8 lett, ami még így is 7 alatt van, de ha hozzáveszem, hogy 0,8-cal fölémért hétfőn is, akkor kereken 6. :lol:

Olyan jó nézegetni a babaszobákat, hát én nem fogok tudni ilyennel szolgálni. A hálóban az ágy mellett bent van a kiságy, és ennyi. Majd ha kimososm az ágyneműt, azért teszek képet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

hello mindenkinek!
most nem tudok nagyon visszaolvasni, rendesen termeltetek tegnap óta...
ma elintéztük a Taj-kártyámat.... ráment a délelőtt, annyian voltak :evil: , de a lényeg, hogy megvan..

Zsigi mozog ezerrel, és bár nálunk is megrövidült a méhszáj, a doki azt mondta, menjek uszizni... akkor most mi van?? én is tök lent érzem egyébként a kis fejét. nemtom....

na, majd jövök még és akkor igyexem részletesen reagálni...most csak
Nikónak a szobához: gyönyörűűűűűű!!! :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Linácska igen ettem tegnap kakaós csigát, írtam is 5,3 mértem tegnap. De nem ittam hozzá tejet.
Ezen felbuzdulva mára is vettem egyet, és újra mértem 7,7 lett :cry:
Ma új tesztcsíkott bontottam, azzal mértem a magas értéket. De azt hiszem nem fogok mostmár bűnözni asszem amíg megnem szülök, és nem is értem már ezt az egész cukros témát sem :cry: :roll: :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
nekem van egy olyan érzésem, lehet, hogy hülyeség, hogy a mérőnek és a tesztcsíknak össze kell szoknia. Pár napig én is magas értékeket mértem, aztán újra beállt. Az első kettő 582-es kódú volt, most meg 788. A két 582-es között nem volt különbség, csak ennél a 788-nál.

Én meg közben idegrohamot kaptam. Már csak Levi ágyneműi voltak hátra mosásügyileg, erre a mosógép nem most kezdte ontani magából azt a zsíros, nem tudom milyen barna mosószermaradékot. Kb. fél éve csinálta már, akkor átmostam a gépet ecettel, kitakarítottam, de hát ezt az egy mosást még nem bírta volna ki. Most tökre összekoszolta az ágyneműket, kezdhetem az egészet előröl.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Képzeljétek, megjött a szopipárna.hu-ról rendelt szett, és a szopipárna nincs benn. Én barom meg átvettem nagy naivan (borravaló, minden), és csak miután elmentek vettem észre. Most írtam nekik mailt, hivatkozva az eredeti megrendelésre, hogy ott még szerepel.... :evil: :evil: :evil: nehogy már még egyszer kifizettessék velem a postaköltséget...

Linácska Irdab :lol: :lol: ez a cukor-dolog egyre talányosabb... Nem is értem, hogy győzitek követni

Linácska :lol: Mosógép :evil: :evil: :evil:

Unokatesóm tegnap kezdett vajúdni, kórházban van... Hu, egy kis drukkot kérnénk!!! :lol: (júl. 26-ra volt kiírva)

madaran

Madaran: Unokatesódnak megy a drukk.

Beus: Jázminnak jobbulást!!!

Anett: Tök jó, hogy így beindultak az események a ház miatt. De vigyázz magatokra is a nagy intézkedések közben.

Erhart: Nekem is az jutott eszembe, hogy milyen lassan indult meg a pocid. Most meg szép kerek lett.

Tágulás: Hát erről én sem nagyon tudok mit mondani. Én elég lassan tágultam, nekem a magzatvíz folyt el.

Tegnap voltunk dokinál. Minden rendben volt. A kis csaj kicsit nagyobb, de nem baj. Azt sajnos nem mondta én meg nem kérdeztem, hogy most kb hány grammos lehet.

A lényeg hogy minden ok!

A babaszobák nagyon szépek :lol:

Kép

Kép
ádibaba

Madaran,
hajrá az uncsitesódnak!!!
Ezt a cukrot már néha én sem értem. Valahol mélyen legbelül nekem mindig is van egy olyan érzésem, hogy igazából nagy bajom nincs, csak egy kicsit túl van lihegve a téma. És pont azért, mert akinek egyszer rendben volt, többet nem is nézik, aztán lehet, hogy 5 hét múlva már tök rossz, és nem is tud róla. Na meg szerintem még egy 7-8-as érték talán nem annyira kirívó, és nem okoz gondot, mint mondjuk egy 10-12. Anno anyukám mostani élettársának a korábbi feleségének éhgyomorra volt 32. Na az tényleg gáz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, te átzuhanyoztad a kókuszmatracot? Az enyém olyan büdi lett :( Miért?????????
Vendég

Cscsi,
igen, átzuhanyoztam, de nekem nem lett büdi.(annyira nem is szagolgattam, de gondolom éreztem volna, ha az) Mondjuk hatszoros csomagolásban volt anyuéknál, tehát szerintem nagyon koszos nem lehetett amúgy sem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anettoo
Akkor van hol laknotok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nyugodtan építkezhettek, nem albérletet kellkeresni, fizetni!

Niko
Szép lett Gréti helye!

Irdab
Keveset írok magamról :arrow: a depressziómat nem akarom rátok ragasztani :cry: :wink:
És semmim különös nem történik itt. Én nem járok annyit ellenőrzésre se, mint ti, azt se tudom leírni...

Beus
Szegény Jázmin :cry:
Nekem nagyon sokszor volt arcüreg-gyulladásom. Nagyon jó arra az infralámpa, meg orrcsepp (nem csak a sósvíz, hanem, ami a nyálkahártya duzzanatot csökkenti)

Bim-bam
Állatok ilyenkor is kinn vannak a legelőn. Mi nem a farmon lakunk, hanem a városban. Azért itt van mindig valami, kismama-torna, pletyka-party barátokkal. Csak lenne egy kicsit melegebb! Ma olyan 11-12 fok van :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Madaran
Unokatesódnak drukk! Teljesen jó időben szül :wink:
Vendég

Anettoo: de az jó, ha érzed, hogy már megrövidült a méhszáj, nem? Hiszen a vajúdáskor annyival kevesebbet kell majd rövidülnie! Meg amúgy is, állítólag a 2. baba fele annyi idő alatt születik meg, mint az első - ez nálad extrajól jönne! :wink:

Piroska: szerintem is a streptococcushoz vettek kenetet Tőled. Viszont én azt hallottam, hogy ha pozitív, akkor az anyuka kap rá antibiotikumot (valami pirulát), pont azért, hogy ne a babát kelljen már egyből szúrkálni. Ha nem csinálnák meg ezt a tenyésztést (pl. véletlen elfelejtődne), akkor kapna a baba mindenképp szurit, a biztonság kedvéért.

Nikó, tyű, milyen erős narancssárga lett a fal!!! De ez jó, szerintem ettől otthonosabban érzi majd magát a baba kint is, hiszen bent (a méhen belül) is halvány fényeket lát, az meg biztos pirosas-narancssárgás lehet... Nagyon tetszik az ágynemű is, jó sok "pajtása" lesz Picurnak a fejvédőn is! :D (Lehet, hogy nálunk is lesz egy ilyen fotel a babaágy közelében, egyelőre az emeleten pihen - majd meglátjuk...)

Irdab, köszi az infót - akkor ma megkockáztatok egy bögre málnalevélteát csak teáskanálnyi mennyiségben.
Legutóbbi nst-vizsgálatomon én is találkoztam 2 kismamával is, akik már túlhordták a babájukat - de hát az egyensúly pont emiatt nem borul fel: van, aki korábban, van, aki később szül. (Remélem, én is a későbbiekhez fogok tartozni! Neked meg drukkolok, hogy a korábbiakhoz csatlakozz és akkor már csak kettőnket is figyelve megmarad az egyensúly... 8) )
Köszi a gratot! :) Nálam sajna nem lehet a mensiből számolni Betti érkezésének várható idejét, mert nekem extra-összevissza jött meg... Szóval biztos, hogy közelebb lesz a mért adatok által kalkulált dátumhoz, mint a mensi szerintihez... De ez nagyjából stimmel is az általam számolttal.
És továbbra is köszi a híreket Sissiékről! De jó, hogy már szóba került a hazamenetel is! Hajrá Atti, csak így tovább!!! :lol:

Beusmimi: szegény Jázmin, mielőbbi jobbulást neki! :( Meg persze Neked is, múljon el az a fránya kisugárzó fájdalom! Hátha moccan egyet a pocaklakó és egycsapásra megszűnik!!!

Linácska: akkor Te is jól összekaptad mostanában magad, hogy a pakk(k)al is elkészültél! Viszont nem irígyellek Titeket irdabbal a cukor-téma miatt... Muszáj ennyire gyakran mérnetek, hogy mindig a frász jöjjön rátok, amikor egy kicsit többet mutat a kelleténél? Valahogy erről az ugrik be, amikor az anyuka minden szoptatás után mérlegre teszi a babáját és nézi, mennyit evett, mennyit hízott már... De persze Ti tudjátok, ha így kell csinálni, akkor nincs mese! :(
Nyugi, ne idegeskedj a plusz egy mosás miatt - nem tesz jót se Neked, se Levinek!
Az a 32-es cukor nagyon durva! Gondolom egyből kórházba kellett mennie, nem? Nem is értem, még jó, hogy életben volt egyáltalán!!!

Bim-bam: szerintem teljesen jó kaját csinálsz a szülinapra. Bármilyen kaját lehet nagyon ünnepélyesen tálalni, illetve a terítéssel is sokat lehet dobni a hangulaton! Szóval jó lesz az ünneplés, ne aggódj!

Noki, kitartást Nektek, minden rendben lesz!

Madaran, ha a doki engedélyezte az úszást, akkor már csak rajtad múlik, hogy hogy érzed: belefér-e még, vagy már nem!? Ez a legjobb, Te dönthetsz! :D A szopipárnát pedig sajnálom, remélem gond nélkül el tudod intézni a pótlását!
Unokatesódnak pedig extra-drukk, hiszen velem egy napra volt kiírva!!!

Ádibaba: jó, hogy rendben van a kiscsajotokkal is minden! Adatokat (méreteket) sem mondott?

Kata: tényleg szépen gömbölyödsz már! És ne legyél depis - ráérsz azzal majd szülés után :wink: De inkább akkor se! Gondolj arra, hogy most nálunk sincs sokkal melegebb, mint nálatok (nekem most majd lefagynak a lábaim, zoknit kéne vennem, de ahhoz fel kell állnom a géptől...) - itt 18 fok van és lóg az eső lába, teljesen kora őszi idő! (Egyébként azzal biztatnak a meteorológusok, hogy cserébe jövő héten kemény kánikula várható - annak talán Te sem örülnél :( )

Csajok, be kell vallanom valamit: utálom a gyerekruhákat pakolgatni (mosni, vasalni, elrakni)! :( Annyi, de annyi van, hogy komolyan mondom kereskedést lehetne nyitni. Ráadásul teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyikeket vigyem magammal a kórházba (bár adnak benti ruhát is, de ha már van, inkább sajátban legyen). Vannak nagyon-nagyon picik, ezeket túl kicsinek találom - de hát hogy is pakolhatnék előre, amikor még nem is láttam, nem is fogtam a kezembe Betti, hogy mekkora ruha jó rá!!!??? Szóval ebben a témában eléggé kétségbe vagyok esve... Már arra is gondoltam, hogy lesz egy szál pelusban és szépen bebugyolálom egy hagyományos pólyába... Abban úgysem látja senki, hogy nincs is ruhában! :lol: :lol: :lol: Na mindegy, még van időm, hogy megálmodjam.
És Ti csomagoltatok valami "nappali" ruhát is (pl. melegítő, vagy sort+póló, vagy hasonló), vagy egész nap hálóingben terveztek lenni? Mert hát nem betegek leszünk, nem kell egész nap ágyban lennünk.

Kép

Kép
hmbori

Hmbori: Annyit tudok, hogy a BPD: 84

Ruhák: Mikor Ádám megszületett akkor a férjem vette meg a hazahozós ruhát. Pont ezért mert fogalmunk sem volt hogy mekkora kell majd rá. Itthon meg aztán mindegy volt, hogy mennyire van felhajtva a ruha.

Szerintem vigyél 56-os ruhákat. Nekünk nem is volt 52-es. De nem is bántam meg. Az elején pikk-pakk belenőnek a ruhákba.

Lányok nekem ma állandóan le kell ülnöm. Állandóan feszül az alhasam. Nem mondom hogy fáj, de eléggé kellemetlen. Ha sokat ülök az is baj, mert akkor is ugyanezt érzem.

Most már megyek kiterigetek

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon, ezért mindenkit szeretnék üdvözölni.
Augusztus 10-re vagyok kiírva első babámmal, aki kislány lesz. :)

A héten voltam streptococcus vizsgálaton, és a leletemre ezt írták diagnózisként:
02690 Veszélyeztett terhesség, k.m.n.

Sajnos nem vagyok otthon ezekben a dolgokban még mindig, úgyhogy nem igazán értem, hogy ez mit is jelent... Viszont az orvosom semmit olyat nem mondott ami azt jelentené, hogy bármi gond lenne a picivel. Tudjátok esetleg, hogy ha tényleg nincs semmi baj akkor miért írnak ilyesmit a leletre? Volt már valaki akivel ilyen történt közületek?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!!!
Hogy vagytok ma, a monszun sokadik napján? Mindenkinek változnak az érzései, fájásai?
Én kicsit eltűntem, mert anyukám jött látogatóba, és ez egyrészt nagy segítséget jelentett az utcsó magasan/alacsonyan fekvő szekrények rendbetételénél (+vasalás!!! :lol:), másrészt persze sokat voltunk együtt, beszélgettünk stb.
Most lejöttünk a párommal Balatonszemesre a barátokhoz egy jó kis hosszú hétvégére. Hatalmas nevetések mellett szaladt el az idő, remek esténk volt, és én hosszú hetek óta először aludtam egy jót!!!!
Az idő ugyan pocsék, de próbáljuk a legjobbat kihozni az együttlétből: főzőcskézünk, társasozunk, vidám filmeket nézünk etc. és rengeteget nevetünk azon, mikor szülessen Ákos, hogy ne ütközzön nyaralási tervekkel, Szigettel, fesztivállal, stb. Nem is tudtam, hogy ilyen fontos vagyok nekik, jólesett, hogy nem visszahúzódni akarnak, hanem a szeretetükkel körülvenni, velünk örülni, velünk bulizni (na jó, a párommal, egy klassz borkóstolót tartani) és ha kell, segíteni. Nagyon jó érzés, hiszen lelkileg arra készültem, hogy ez egy kisebb búcsú lesz tőlük, ehelyett kiderült: jól tettük, hogy végig beavattuk őket, tudtak rólunk, és megszokták a gondolatot, hogy az új jövevény majd idővel a baráti csapat kedves és méltó része lesz.
A héten a második CTG-n voltam: az első príma lett, de most elküldtek csokizni, kólázni. Szerintem csalóka egy ilyen eredmény is, de mindegy. Nekem is azt mondták, álljak le a Magne B6-tal (múlt héten még javasolták...), és hogy inkább a kálciumot nyomjam a fogak miatt... Ez nem a saját orvosom volt, ő szabin van, de érdekes, hogy mindenki mást mond. Strepto-kenetet tőlem is vettek, hogy a normál szüléshez ezt tudni kell, remélem, minden rendben lesz. Kicsit rövidült a méhszáj, de még 2-3 hetet jósolt a dokinő.
Ákos nagyon aranyos, szeretetreméltó baba, de néha tud úgy mozdulni, hogy csak nézek: kezdődik? Ti is vagytok így?
Végre kicsit összeráztam a saját holmijaimat is.
Aki kifőz és streilizál is: új edény kell a kifőzéshez, vagy elég egy nagy-, nászajándékba kapott alig használt is? A gépi mellszívó alkatrészeit hogy sterilizáltátok? És a textilpelusokat más is csak mossa, vasalja, ugye? Anyukám megpróbált rábeszélni a kifőzésre, de azt túlzásnak éreztem, hiszen nem úgy használjuk, mint ők régen.
Legyetek jók, és örüljünk annak, ami van. Ma hívott egy barátnőm, aki a Káli Intézetbe jár, és végre megcsinálták neki a beültetést: kétségbe van esve, mert még nem érez semmit. Kérdezte, én mikor éreztem először, hogy terhes vagyok. A mi babánk ugyan természetes úton fogant, de azért vigasztaltam, nyugtattam, és eközben tudatosodott bennem, hogy milyen messzire jutottunk 9 hónap alatt. Már majdnem ott vagyunk egy hihetetlen győzelem kapujában!

Kép
goldplast

Üdv köztünk, orew!
Ne ijedj meg, amit diagnózisként írtak a leletedre, azt nem a streptococcus miatt írták - hiszen annak az eredménye csak később lesz meg.
Nem tudom, ez a 02690 Veszélyeztett terhesség, k.m.n. mit is jelenthet valójában - de nekem is majdnem minden leletemre ráírták, annak ellenére, hogy abszolút sima, szinte panaszmentes a terhességem.
Szóval bocs, hogy nem igazán tudtam segíteni, de remélem, azért egy kicsit megnyugtattalak! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Olyan jó olvasni a készülődésetekről!

Szépek a pocakok, a babaszobák!

Jó, hogy hamarosan Sissi is hazaviheti Atit! :wink: :wink: :wink: :wink:

Orew
Üdv itt! Mesélj magatokról! Képeket is szeretjük :wink:
Ne foglalkozz, azzal, hogy mit írtak diagnózisnak, valamit be kell könyvelniük...és azt szokták beírni, amire többet fizet az OEP :cry: :wink:

Goldplast
Mellszívót, cumisüvegeket simán berakom a mosogatógépbe a többi cuccal együtt.
Textilpelusokat 60 fokon mosom...
Drukkolok a barátnődéknek! Tudom, milyen a beültetés utáni várakozás :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Hmbori,
nekem elvileg heti háromszor kellene mérnem a cukrom éhgyomorra, és reggeli után. Na már most éhgyomorra nem mérem, minek, úgyis jó. Inkább akkor mérem, ha valami olyat ettem, amit addig nem, és kíváncsi vagyok, hogy belefért, vagy nem. Mert ha nem, akkor többet nem eszek olyat, ha meg igen, akkor megnyugszom. És a vége mindig az, hogy bármit eszek, belefért. És ez olyan megnyugtató, és ezért hiszem, hogy nekem igazán nincs is cukorgondom, de persze Levi miatt nem merek kockáztatni. Az ujjam már szita, de 4 hetet már kibírok.
A hölgy, akiről írtam már vagy 20 éve nem él. Sajnos nagyon hamar megvakult, és a szervezete feladta a dolgot, nem tudtak mit kezdeni a cukrával.
Én a kórházba nem viszek gyerekruhát, ott adnak réklit és angolpólyát. Ez az ottani viselet, szerintem nem is hordhatná a saját ruháját, azért nem tudnak felelősséget vállalni, hogy tutira steril...(persze nem biztos kétszer sem, hogy a benti az). Magamnak sem viszek ruhát. Én tutira a benti hálóinget használom majd. Jó a szoptatáshoz, ha összevérezem, csak kicserélem, nem nekem kell mosni. Egyetlen feladat, hogy találjak olyan fajtát, ami a jobbik anyagból van, és nem túl nagy rám, de már profi vagyok benne :lol:

Goldplast,
a barátnőd ne keresse a tüneteket, úgysem fog találni, és nem fog érezni semmit. Nekem inszemes babám van, de se a nem sikerültnél, sem a sikerültnél nem éreztem semmit. Soha nem volt egyetlen terhességi tünetem sem.
Majd megy a vérvételre, kijön egy 200-as HCG-vel :lol: Ha nem lett volna Levi, következő hónapban már nekünk is lombikunk lett volna.

Ma megvettük a kutyuscucokat, kis fekhely, párna, tálak, póráz, kaja, játék. Egyenlőre ennyi, aztán majd meglátjuk mire is lesz igazán szüksége.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Ma zsúfolt napom volt azért nem jöttem.Délellőtt melózgattam,délután meg vásárolni voltunk.Megvettük az előszoba falat,meg megkaptam a telót is :) De apa még nbem adja ide majdcsak a holnapi bulin :)
Nagy buli nem lesz csak grillezgetünk egy kicsit a keresztszüleimmel,mamával+tesómmal.Reméelm jó idő lesz,mert most itt nagyon lehült a levegeő!Amit annyira nem bánok,de holnapra jó lenne ha jó idő lenne.

Madaran,szerintem elküldik a szopipárnát,de tel szám nem volt?Lehet a mail helyett fel kellett volna őket hívni.Vagy már válaszoltak??

Nikó,nagyon szép lett a babaszoba!!! :)

Ádibaba,nálatok csak BPD-t mérnek?Én majd kedden du megyek dokihoz,kíváncsi vagyok,hogy mekkora lesz Zsombi.

Ágota,Bömbike hogy van?Na és te?:) Felépültél már?Ki fürdeti a királylányt?Szeret pancsizni?

Lina,akkor jól megjártad azzal a fránya mosogéppel.....

Goldplast,megy a drukk a barátnődéknek!!!!!!!

Üdv köztünk orew.Mesélj magatokról bővebben.Honnan írsz?Hol fogsz szülni?Hogy fogják hívni a csajszitokat?Hogy viselted a pocakosságot?

Kata,szépen gömbölyödsz!!!De tényleg ritkán írsz mostanság :? miért vagy depis?A kinti rosszidő miatt?Vagy mi a gond?

Beus,jobbulást Jázminnak!!Megy a drukk,hogy ne keljen felszúrni neki az arcát!!!

Sissi,márcsak 4 nap és otthon lehettek!Drukk...drukk....

Adri,igen dolgozgatok itthon de már csak augusztusban,utána egy idieg nem.Csak ülni kell a gép előtt,és pötyögni,de a hosszú ülés nem kényelmes,ezért lassabban haladok,mint szoktam.

Kép
Kép
tundi24

Uhhh, úgy feszül a hasam, hogy menten kiszakad :shock:
Ilyet még nem éreztem, remélem nem romlottam el...
Vendég

Cscsi,
az elromlásról jut eszembe...
Tegnap hazajöttünk, és Lili megkérdezte, hogy apa itthon van-e. (Szegény nem volt, mert Pesten tankolt, a bankkártyája meg nálam volt, és nem tudott fizetni, úgyhogy várta a sógort, hogy kiváltsa). Na Lili mondta, hogy nem baj, akkor rajtam lovacskázik (ez a legújabb esti elfoglaltság). Én mondtam neki, hogy az nem lesz jó ötlet, rajtam nem lehet. Kérdezte, miért. Mondtam, hogy hát akkor mi lesz Levivel??? Ő meg elnevette magát, és közölte: "Ja, tényleg, tönkremegy!!!"

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Köszönöm válaszaitokat a kérdésemmel kapcsolatban, nyilván igazatok van. Csak nekem furcsa volt hogy nem a dokim vette le a kenetet, meg is kérdeztem magamtól hogy akkor miért is fizetünk neki???

Na, ma kész lett a szúnyoghálónk úgyhogy végre a helyünkön alhatunk, csak egy csomó pénzt elvitt :cry:

Holnap megyünk a párommal szoptatós melltartót venni.
Szerintetek fog annyit nőni még a mellünk szülés után hogy kinőhetjük a melltartót :?: :?: :?:

Üdv: Orew!!! az én leletemre is ráírták megállapított diagnózisként hogy veszélyeztetett terhesség amikor egyszer fájt a köldököm alatt a pocakom. Bár én sem értettem hogy miért mert megvizsgált a doki és azt mondta hogy a babával minden rendben. Innentől kezdve nem is érdekelt a dolog. Ha azt mondják hogy minden oké veletek akkor szerintem ne tulajdoníts neki akkora jelentőséget.
Inkább gondolj arra hogy semmi baj nem lesz minden úgy alakul ahogy te szeretnéd, fő az optimista gondolkodás!

Asszem megyek alukálni, szép álmokat mindenkinek!
Vendég

Piroska,
ez a mellnövekedés is szerintem egyéni dolog. Nekem se terhesség, se szoptatás alatt nem sikerült igazán megnöveszteni őket. (pedig nem bántam volna :oops: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Hát lejöttünk a Balcsira, de majdnem befagy a fenekünk. Annyira bosszantó, hogy egyszerűen nem képesek normálisan megmondani milyen idő lesz. Ma napközben egész nap szakadt az eső, kb. 15 fok volt (a kocsi délelőtt 14-et mutatott), estére elállt az eső és kb 10-11 fok lehet. Ehhez képest mára mi 20-22 fokkal kalkuláltunk és max zápor zivatart jósoltak nem ezt a vacakot. Persze még egy kabátot se hoztam, mert 20 fokban minek is az? Úgyhogy egész délután kölcsön plusz pulcsiban és takaróval magamon üldögéltem :evil: :evil: :evil:

A gyerekszobák nagyon szépek :D Most, hogy nézegetem őket, azon gondolkodom, hogy valami dekoráció azért nekünk is kellene, ez a nagy rohanásban valahogy kimaradt!!! A bútorok ugye megvannak, meg megvan a függöny is, de tovább nem jutottunk. Szerintem beszerzek valami helyes kis szőnyeget a szoba közepére, meg egy-két helyes képet a falra. Bár ezek a falimatricák nagyon helyesek voltak!!!

Én is meg vagyok lent duzzadva, de bennem fel sem merült, hogy gond lehet, hétfőn megyek dokihoz, majd rákérdezek. Nekem kb 3-4 napja fáj nagyon durván a szeméremcsontom, nehéz már sétálnom is, inkább már csak ücsörgök, meg fekszem, más nem nagyon esik jól. Szerintem apróbb jóslófájásaim is vannak, legalábbis én annak gondolom őket :lol: :lol: Én nagyon úgy érzem, hogy mi nem húzzuk ki aug. végéig, szerintem Marci aug elején már velünk lesz :wink: Majd meglátjuk!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Huuhh... Jo sokat irtatok miota eloszor irtam. Nem gyozok olvasni. :)
Koszonom a valaszokat. Nem tudtam, hogy az OEP miatt irogatnak ilyesmit a leletekre... Valahol azert eleg remiszto szerintem. Foleg, hogy tenyleg semmi baja nincs a picinek. :)

Hol is kezdjem... Augusztus 10-re vagyok kiirva es nagyon remelem, hogy addigra tenyleg sikerul mindent rendbe tenni itthon, es hogy meg lesz minden amire szukseg lehet.
Kisse bonyolult a helyzet, mert csak nemreg koltoztunk es lakasfelujitas is volt. Raadasul apuka is csak aprilisban tudott idekoltozni Magyarorszagra, mert addigra talalt munkat.

A Szent Imre korhazban fogok szulni, remenyeim szerint a leheto legtermeszetesebb modon. Valahogy amiota terhes vagyok idegenkedek mindenfele gyogyszertol es olyan eljarastol amit nem erzek termeszetesnek.

A nevvalasztas nem volt egyszeru, mert apuka angol, es olyat szerettunk volna amit itthon is meg ott is ki tudnak mondani rendesen es le is tudjak irni rendesen, no es persze mind a kettonket tetszik, nem beszelve arrol, hogy illenie kell a vezeteknevehez.
Igy most a legutolso verzio a Zara lett. :) Azt hiszem ez mostmar talan marad is. :)

No, most megyek elteszem magam holnapra.

Udv mindenkinek!

Orew

orew

Nem hagy nyugodni, hogy mennyire bena vagyok es nem ertek ehhez a forumhoz... Itt az ideje megint tanulni valamit. :)

Kép[/url][/img]

Orew

orew

Orew,
Ügyesek vagytok névválasztás tekintetében, legalább olyat választottatok, amit anyakönyvveznek Magyarországon is. Mi 16. hete járjuk a kálváriánkat, mert nekem a férjem orosz származású, és az ő nevét akarjuk másodikként adni a fiamnak, de úgy néz ki, lassan sinen van a dolog.

Dbea,
jövő keddtől mondják a kánikulát. Amúgy itt náluk százágra sütött a nap tegnap is, csak este esett, és hideg sem volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt.
Tegnapi nap du tiszta jó volt. Jött a kozmetikus, és aztán anyummal elmentem vásárolgatni. Komolyan mondom nekem az a nap csucspontja, ha kimozdulhatok a lakásból, és nem orvoslátogatás céljából :lol:
Nah de utánna nem tudtam jönni, mivel nem nagyon ment az ülés, meg a menés se, csak a fekvés, de az is elég ramatyul megy már. A csípőcsontom mostmár folyamatosan fáj, és ha megyek vagy űlök, a hüvelyembe szurkál de nagyon. :shock:
Tegnap itt egész nap esett, és itt is 20 fok alá lement a hőmérséklet, most meg már süt a nap.
De a jövőhét csütörtöktől félek mint állat 37 fokot mondanak, és persze pont akkor kell mennem dokihoz, meg nstre is.
Ma apa végre itthon van ma, és nem dolgozik. Most kicsit takarítgatunk majd, és délben elmegyünk a halashoz ebédelni. Már most vívódok, hogy mit egyek halászlevet, vagy roston sült harcsafilét, tejfölös fokhagymás uborkasalátával?
Szerintetek?
Aztán du megint jönnek vendégek, de nekik örülök mert pici babával jönnek. Úgyhogy remélem a vendégeskedés után még tudok jönni ma.

Linácska, lehet, hogy igazad van és ezeknek a cukomérőknek lelkük vab :shock:
De ezt a pár hetet kibirom :shock: már, vagyis ki kell bírnom, aztán remélem utánna elmúlik. És majd mérem, aztán majd még eldöntöm mennyire diétázom majd még 6 hétig szülés után. Te fogsz?
Tudom, hogy vednégek jönnek ma hozzátok, de majd kutyafotót kérhetünk?

Orew, üdv itt. Eddig miért nem jöttél? A mi kis csajunk meg Zora lesz :lol: Mennyi idős vagy, persze ha publikus, és pocakfotót is tehetnél fel :wink:

Cscsi, hogy van a pocakod? Feszül még? Nekem is feszült tegnap, vagyis Zorám feszítette magát kifele. És éjjel a vádlim is begörcsölt, és ugye a héten már nem eszem a magne B6-sem. Most az az újjabb parám, hogy nehogy szülés közben görcsöljön be a vádlim :roll: :shock: :twisted:

Gp drukk a barátnődned, hogy baba legyen.

Mandaran, unokatesódnak is megy a drukk, mi van velük. Nagyon durva és két nappal vagyok késöbbre kiírva. :roll:

Ádibaba Te hogy vagy, neked hogy van a pocakod? Jobb?

Ágota de jó, hogy jöttél, és írhatnál magatokról egy kicsit :wink:

Hmbori, én viszek be a kórházba egy háromnegyedes melegítő szerű nacit, meg egy trikószerűséget még. És én is viszek Zorának ruhát be, mert mondták, hogy adnak neki, de lehet bevinni is. És hogy ami van a kórházban az már eléggé elhasznált, így viszek neki egy pár cuccot.

Bim-Bam nem csodáltam, hogy leblokkoltál a méretektől :wink:

dbea, ma már csak jobb idő lesz a Balcsin, itt már süt a napocska.

Tündi jó bulizást mára :lol:

Earhart, na mesélj mi ez a depi??????
Nyugodtan gyere és mondd el mi a gond, én szívesen meghallgatnám. :roll: :wink: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jó reggelt!

Tündi
Bömbike édes kicsi baba :lol: :lol: :lol: :lol:
Egy macskakölyök :wink:
Nem igazán szerti, ha valami miatt bolygatjuk, nem szereti az öltözést, a vetkőzést, a fürdés is gyerekkínzás szerinte :cry: :wink:
Én jól vagyok. Hogy is lehetnék, hiszen sok viszontagság után itt van Bömbikénk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Elromlás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piroska
Nekem nem nőtt a cicim...igaz, tej se nagyon van benne.

Dbea
Debrecenben meleg, napsütés van :lol: :wink:
Vendég

Ezt most olvastam...

[quote="kitty86"]J írta:kitty86ó reggelt!

Úgy néz ki, hogy Dani baba nagyon kiváncsi a világra...olyan 6 óra óta rendszeres fájásaim vannak... most már 5-6 percenként jelentkeznek...megyünk a kórházba....
Vendég

Sziasztok
Ez a tegnapi idő nem semmi,hogy mennyire kikészített :(
Nem bírtam ki és vettem be magnéziumot ,mert azt hittem,hogy beindul a szülés :shock:
Kedden megyek megint CTG-re ,de úgy döntöttünk Párommal ,hogy visszük a bőröndöket is......biztos ami biztos!
Ki ,hogy áll a gyomorsavval?
Én már napi 7-8 Rennie tablettánál tartok/nap.
Mindentől savam van :P Pedig csak vizet iszom és nem is eszek olyat amitől lehetne!

Üdv néked Orew
Kata
Mi van veled?
Remélem minden okés?!
Dbea
Én is úgy vagyok vele,hogy aug-ig nem húzzuk ki :roll:
Folyton Én is azt érzem,hogy le kell ülnöm.....zuhanyzásnál is alig bírok már állni :P
A csípőm meg akkorákat reccsen :shock:
Cscsi
Egyeben vagytok még?
Sikerült átvészelned a tegnapi napot?

Na most megyek ,mert merül a gépem,de majd még jövök.

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Na van új asztalom ..most már kényelmesebb mint a szőnyeg :P

Noki pont akkartam irni ezt a savas dolgot ..már jobban kikiészít mint az állandó pisilés :twisted: Nekem nem a gyomrom ég hanem a torkom és k@rvára.Éjszaka úgye a pisi mellett már erre is fel kell kellnem.

Mell:nekem nőt is és amikor elindult a tejcsibelővés akkor is naggyobbodott..ja látjátok csajok én meg akkartam irni ,hogy a hasamon egy deka csik sincs de a mellemen viszont van :? Ki érti ezt?

Ági ez nagyon jó :P egyik baba sem szereti az öltözködést meg ha macerálják....
Azt hiszem Lina irta az átlapolós badykat mi is nagyon szeressük mert 1000× könnyebb vele bajlodni ha van alkalom próbáljátok ki :wink:

Orew üdv köztünk :P

Kata(earhart) gyere mesélj néha rám is rámtör a depi :cry:

Goldplast még ki akkartok menni a szigetre?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
MIMI-NOÉMIről jöttem hírt hozni!
Ő ugye ment nyaralni...ezt meg is írta,hogy nem lesz egy darabig.....
DE Tegnap este elöntötte a magzatvíz!!!!
Pécsen van a szülészeten.Kapott infúziót mert nem tágult és nem is nagyon fájt Neki.Egyenlőre minden ok Velük.
A kórház nagyon szép belülről,főleg a szülőszoba ahol van...fullos-egy ágyas és káddal felszerelt!

Ha lesz valami fejlemény írok azonnal!

kandi72
Budapest III. kerület

Drukkok mennek Miminek!

Kandi
Köszönjük a híradást!
Ti hogy vagytok?
Vendég

Ma valahogy nem akar kisütni a napocska :cry:
És az ablakot is be kellett csuknom...Bömbike fázik.. :cry:
Vendég

Hú ha izgi..... :wink: mennek a drukkok Noéminek :P :P :P
Köszi Kandi és igen megint ritkán jösz... :cry:

Most már ma én is beirom Linának a számát a telomba ha kell akkor meglegyen :wink:

Ági és mesélj már valamit úgy bővebben..szülés meg ilyenek milyen az éjszakátok stb...kiváncsiak vagyunk ám.... :wink:

Kittinek is mennek a drukkok :P bocsi nem akkarok bunkó lenni de nem vagyok képben ő ki?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

sziasztok!
uncsitesómról még nincs friss hír, de köszi a drukkokat!

Ágota! :lol: :lol: Ha van időd, kicsit bővebben is írhatnál Bömbikéről, meg egyáltalán: milyen anyának lenni :?: :?: :?: :?:
Jajj, és köszi a híreket Kittyről, pont a napokban gondoltam Rá, vajon mi lehet Vele??? Megírod Neki, hogy nagyon hiányzik, és igazán jöhetne újra Dani születése után!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Megy neki a drukk ezerrel, hiszen ide tartozik/zott!!!

Tünde :lol: Tök rendi volt a csaj, még tegnap visszahívott, hogy akkor postaköltség nélkül küldi a szopipárnát, és elnézést kér, jövő héten érkezik is !!! MÉg én voltam meglepődve, hogy van ilyen is! :shock: :shock: szóval, tök rendi volt!

Adrikám kitartás :lol: :lol: :lol: :lol: azért ha lehet, inkább pihizz, mint a 4 emelet!!!!!!!!!! :roll: :roll:

-----nekem is kín az éjszaka főleg! Állandóan forgolódok, sehogy sem jó Zsiginek, legalább 3x kijárok pisilni (persze, az iszonyat mennyiségű dinnye :P :P :P ), savam nekem is van, de azt azért egy kis tejjel még mindig kordában tudom tartani...

Goldplast :lol: Húúú, Szemes!! A szívem csücske, imádom!!! Ott van egy kis vityillója a családnak, a legjobb hely. Talán ma szebb időtök lesz! 8) 8) Küldöm a napocskát, itt van bőven!

Kata drága :lol: :lol: Depi ellen legjobb kimozdulni valahová!! Nem baj, ha hideg van, nem maradj otthon egy percig sem. Jól öltözz fel és irány egy kis séti!!! Mindjárt másképp fogod látni a világot!!!!! Gondolj arra, hogy a kis Milli mindent érez! Legalább az Ő kedvéért ne fordulj most be!!!
ja, és persze itt vagyunk mi is...

Kandi, Flake, Jimbone, gyertek már!!!!! nem elbújni!!!! 8) 8)

madaran

Jó reggelt!

Micsoda hírek így kora reggel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mimi, Kitty
Drukkok mennek, hogy minden rendben legyen!

Orew
Üdv itt!

Linácska
Várjuk majd a kutyusos beszámolókat!

Tündi
Sose szerettem a telet, most meg a szokásosnál is rosszabban viselem :cry:
Nagy pocakkal is nehéz mozogni és hozzájönnek a vastag rucik is :cry:

Piroska
Nekem már jócskán megnőtt a cicim...
Vendég

Kandi, pont most hiányoltalak!!! Magadról is írj!!!

Miminek mennek a drukkok!!!!! Hú, meglesz a 3. topikbabácska is!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mikorra is volt kiírva???? :roll: :roll:

madaran

Mili-apa szerint házi sárkány lettem... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Kandi,köszike az infót!Mennek a drukkok ezerrel Mimiéknek!!!

Ágota,neked is köszike az infót Kittyről,melyik topikban olvastad?Kár,hogy anno megsértődött...de hát ez van.
Nálunk az öltözést utálta Luca,fürdést imádta.Itt százezer ágra süt a napocska:)

Bim-bam,hát kényelmesebb asztalnál netezni,mint a földön csücsülve :wink:

Noki,nekem is van savam,a torkomban érzem leginkább.Akkor gyorsan beveszek egy reni-t :wink: De megfigyeltem,hogy nekem akkro jön elő,amikor sokat hajolgatok...

Adri,remélem jó lesz a mai buli,majd megpróbálok képeket is tenni,remélem tesóm hozza a gépét.

Orew,neked sem sok van már hátra:)A vonalzód azt írja,már nagy a pocid!:) :wink: Ha tudsz tegyél ám képecskét :)

Kép
Kép
tundi24

Azért az a sors fintora lenne, ha Mimi és Kitty egy napon szülne!!! hiszen anno, ha jól emlékszem, Kitty egy-két mimis mondat után távozott..... Hátha megszépül a múlt!!!!! :wink: :wink: :wink: az égiek békét kínálnak! :lol:

madaran

[quote="madaran"]
írta:
madaran
Miminek mennek a drukkok!!!!! Hú, meglesz a 3. topikbabácska is!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mikorra is volt kiírva???? :roll: :roll:

Augusztus 10-re. Ma 35+5... most néztem utána :wink:
Vendég

Sziasztok!

Linacska: Erdekes amit mondasz, mert nekunk anno azt mondtak, hogy barmi olyan angol nevet is adhatunk a picinek amit kint az Egyesult Kiralysagban elfogadnak hivatalosan, es hogy semmilyen utanjaras nem kell, mert a kicsi alapbol kettos allampolgar lesz.

Irdab: Ez egy jo kerdes, hogy eddig miert nem jottem... Nem akarok kifogasokat keresni, szerintem nem is gondoltam arra, hogy forumozzak...
Talan azert, mert aprilisig az volt a legfontosabb, hogy David minel hamarabb ide tudjon koltozni. Azota meg lakasfelujitas, koltozes es persze meg mindig dolgozom. Szoval nem unatkozom az biztos.

Egyebkent 24 eves multam februarban, igy a vegen meg az is lehet, hogy pont 24 es fel ev lesz koztunk a korkulonbseg a picivel. :)
Kepem nem nagyon van mostanaban magamrol. Eszunkbe se jut csinalni valahogy. En meg ha lehet meg menekulok is ez elol. Nem szivesen latnam, hogy mennyire nem en vagyok a tukorben/kepen. Valahogy nehez ezzel a valtozassal megbirkozni, pedig elotte se volt tokeletes alakom, meg nem is nagyon aggodtam amiatt, hogy az legyen. Bar az teny, hogy nekem igy a harmadik harmad az eddig letezo onbizalmamat felorolte... :S

Agota80: Itt nagyon szepen sut a nap de nincs nagyon meleg. (Mondjuk nem banom, mert amikor huvosebb van a labaim se dagadnak annyira.) Kuldok nektek egy kis jo idot, hogy ne fazzon az a pici lany. :)

Egyre tobbet jar az eszem azon, hogy vajon milyen lesz majd ot a kezemben tartani, meg hogy vajon kire fog hasonlitani? :)
Bar gondolom ilyesmin ti is sokat gondolkoztok.

Tovabbi szep napot! :)

Orew

orew

Kata,dehogy vagy te házisárkány,majd elmúlik:) Gyere és irogass többet :) Hó nem esik arrafelé?Én a havat szeretem,de anélkül nem igazi a tél.

Madaran,de jó,hogy rendi volt a csajszi :)

Kép
Kép
tundi24

Most latom, hogy Mimi pontosan ugyanakkorra volt kiirva mint en. :)
Drukkolok neki es mindenki masnak akire ez most rafer.

Orew

orew

Csajok lemaradtam akkor valamiről... :roll: akkor még nem voltam biztos..kár.... :wink:

Kata nállunk is elhangzik pár ilyen mondat :roll: ...szokjon hozzá...mert azt mondtad sok gyereket szeretnétek :P Szerintem ez mindenkinél igy van..azok a fránya hormonok....legalább van mire fogni :wink:

Orew az az igazság,hogy az elsőnél és most se gondolkodtunk ilyenen,hogy kire fog hasonlítani mert mert tök jóképű az apuka én meg tök helyes vagyok és okos ügyes,aranyos,szép ....stb...és igy tök mindegy ..úgy is nyerő lesz... :wink: :lol: :P :P :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tündi
Hó...már csak az kellene! :evil: :evil: :evil: :evil:
Az Andokban esik...vannak nagyon klassz síterepek is arra :wink:
Vendég

Csajok úgye holnap jönnek a vendégek és kellene egy kicsit takarítanom meg előkészülni de valahogy ma nics kedvem .... :roll: szerintem apára vár a meló ha hazajön :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?