Anettoo: de az jó, ha érzed, hogy már megrövidült a méhszáj, nem? Hiszen a vajúdáskor annyival kevesebbet kell majd rövidülnie! Meg amúgy is, állítólag a 2. baba fele annyi idő alatt születik meg, mint az első - ez nálad extrajól jönne!
Piroska: szerintem is a streptococcushoz vettek kenetet Tőled. Viszont én azt hallottam, hogy ha pozitív, akkor az anyuka kap rá antibiotikumot (valami pirulát), pont azért, hogy ne a babát kelljen már egyből szúrkálni. Ha nem csinálnák meg ezt a tenyésztést (pl. véletlen elfelejtődne), akkor kapna a baba mindenképp szurit, a biztonság kedvéért.
Nikó, tyű, milyen erős narancssárga lett a fal!!! De ez jó, szerintem ettől otthonosabban érzi majd magát a baba kint is, hiszen bent (a méhen belül) is halvány fényeket lát, az meg biztos pirosas-narancssárgás lehet... Nagyon tetszik az ágynemű is, jó sok "pajtása" lesz Picurnak a fejvédőn is!
(Lehet, hogy nálunk is lesz egy ilyen fotel a babaágy közelében, egyelőre az emeleten pihen - majd meglátjuk...)
Irdab, köszi az infót - akkor ma megkockáztatok egy bögre málnalevélteát csak teáskanálnyi mennyiségben.
Legutóbbi nst-vizsgálatomon én is találkoztam 2 kismamával is, akik már túlhordták a babájukat - de hát az egyensúly pont emiatt nem borul fel: van, aki korábban, van, aki később szül. (Remélem, én is a későbbiekhez fogok tartozni! Neked meg drukkolok, hogy a korábbiakhoz csatlakozz és akkor már csak kettőnket is figyelve megmarad az egyensúly...
)
Köszi a gratot!
Nálam sajna nem lehet a mensiből számolni Betti érkezésének várható idejét, mert nekem extra-összevissza jött meg... Szóval biztos, hogy közelebb lesz a mért adatok által kalkulált dátumhoz, mint a mensi szerintihez... De ez nagyjából stimmel is az általam számolttal.
És továbbra is köszi a híreket
Sissiékről! De jó, hogy már szóba került a hazamenetel is! Hajrá Atti, csak így tovább!!!
Beusmimi: szegény Jázmin, mielőbbi jobbulást neki!
Meg persze Neked is, múljon el az a fránya kisugárzó fájdalom! Hátha moccan egyet a pocaklakó és egycsapásra megszűnik!!!
Linácska: akkor Te is jól összekaptad mostanában magad, hogy a pakk(k)al is elkészültél! Viszont nem irígyellek Titeket
irdabbal a cukor-téma miatt... Muszáj ennyire gyakran mérnetek, hogy mindig a frász jöjjön rátok, amikor egy kicsit többet mutat a kelleténél? Valahogy erről az ugrik be, amikor az anyuka minden szoptatás után mérlegre teszi a babáját és nézi, mennyit evett, mennyit hízott már... De persze Ti tudjátok, ha így kell csinálni, akkor nincs mese!
Nyugi, ne idegeskedj a plusz egy mosás miatt - nem tesz jót se Neked, se Levinek!
Az a 32-es cukor nagyon durva! Gondolom egyből kórházba kellett mennie, nem? Nem is értem, még jó, hogy életben volt egyáltalán!!!
Bim-bam: szerintem teljesen jó kaját csinálsz a szülinapra. Bármilyen kaját lehet nagyon ünnepélyesen tálalni, illetve a terítéssel is sokat lehet dobni a hangulaton! Szóval jó lesz az ünneplés, ne aggódj!
Noki, kitartást Nektek, minden rendben lesz!
Madaran, ha a doki engedélyezte az úszást, akkor már csak rajtad múlik, hogy hogy érzed: belefér-e még, vagy már nem!? Ez a legjobb, Te dönthetsz!
A szopipárnát pedig sajnálom, remélem gond nélkül el tudod intézni a pótlását!
Unokatesódnak pedig extra-drukk, hiszen velem egy napra volt kiírva!!!
Ádibaba: jó, hogy rendben van a kiscsajotokkal is minden! Adatokat (méreteket) sem mondott?
Kata: tényleg szépen gömbölyödsz már! És ne legyél depis - ráérsz azzal majd szülés után
De inkább akkor se! Gondolj arra, hogy most nálunk sincs sokkal melegebb, mint nálatok (nekem most majd lefagynak a lábaim, zoknit kéne vennem, de ahhoz fel kell állnom a géptől...) - itt 18 fok van és lóg az eső lába, teljesen kora őszi idő! (Egyébként azzal biztatnak a meteorológusok, hogy cserébe jövő héten kemény kánikula várható - annak talán Te sem örülnél
)
Csajok, be kell vallanom valamit: utálom a gyerekruhákat pakolgatni (mosni, vasalni, elrakni)!
Annyi, de annyi van, hogy komolyan mondom kereskedést lehetne nyitni. Ráadásul teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyikeket vigyem magammal a kórházba (bár adnak benti ruhát is, de ha már van, inkább sajátban legyen). Vannak nagyon-nagyon picik, ezeket túl kicsinek találom - de hát hogy is pakolhatnék előre, amikor még nem is láttam, nem is fogtam a kezembe Betti, hogy mekkora ruha jó rá!!!??? Szóval ebben a témában eléggé kétségbe vagyok esve... Már arra is gondoltam, hogy lesz egy szál pelusban és szépen bebugyolálom egy hagyományos pólyába... Abban úgysem látja senki, hogy nincs is ruhában!
Na mindegy, még van időm, hogy megálmodjam.
És Ti csomagoltatok valami "nappali" ruhát is (pl. melegítő, vagy sort+póló, vagy hasonló), vagy egész nap hálóingben terveztek lenni? Mert hát nem betegek leszünk, nem kell egész nap ágyban lennünk.