Új privát üzeneted érkezett!

Kisszilvi nagyon gratulálok! Jó egészséget kívánok!

Tasin és akkor mikor tudnak majd a nagy eseményről a szülők! Amikor már kezedben lesz Mirella?

Icamica jó kérdés,h ez az "új divat" dolog,hogy jött Anyudnak. Én a szomszéd nőnek mondtam,aki nagyon aranyos,már nagyon várja Majácskát,h fájok és még Ő kérdezte,h "jóslók"? Neki is már felnőtt gyerekei vannak,nem tudom,h Anyudnak ez miért annyira új :oops: :roll:

Holnap meg szeretnénk ünnepelni az évfordulónkat,de nem tudom hova menjünk. Budapesten,azon belül inkább Pesten nem tudtok valami jó kis éttermet??? Ami hangulatos és jó a szakács? :?:

Cat tegnap jutott eszembe...végülis látszik Marcin,h megégetted a pocakod anno?

A babák+gyerekek nagyon kis drágák! Irigy is vagyok :)

dharma

Bogyó semmi :oops: De ezt inkább Tőled kérdezném :D Éjszakád,h telt?
Nekem tegnap az estém egy jó kis hányingerrel kezdődött. Már annyian írták a lángost,h csináltam és sztem az olajossága miatt voltam rosszul :?

dharma

tonikmérgezésem lesz :) feszítget nyomakszik, meg keményedek, de semmi. Este cola-val ittam a tonikot így fájt a hasam éjjel, persze nem a babás hasam hanem a gyomrom, össze vissza fetrengtem... holnap NST :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Én az "Ikreket vársz?" kérdést utálom naon :oops: És egyszerűen nem hiszem el,h ez egy betanított kérdés az embereknél,h nap,mint nap valaki megkérdezi? :shock:

dharma

Kisszilvának nagy gratula, sejtettem én, h előbújt Zorka!

Nálunk minden ok, méhszáj változatlan, flow ok, méhlepény egyátalán nem meszes (szinte abnormálisan tökéletes minden eredményem :shock: )…doki szerint a héten nem szülünk, viszont legkésőbb jövő hét végén igen!!!!! Azt modta, h csütörtök felé megindítja....nem tudom örüljek-e vagy sem :roll: :oops:

Tasin, ez az húzd csak fel magad, hátha lesz vmi!!!!! :wink: Milyen filmet nézel?
Érdekes, engem nem zaklatnak ennyire, akivel beszélek, mindig mondja, h ugye majd szólunk, de nem hívogatnak éjjel-nappal!De ha téged ennyire zavar, akkor jól teszed, h nem szólsz előre!

Dharma, szép kis ajándék lenne holnap Majácska!
Merre kerestek éttermet?

Nekem ma azt javasolta a szülésznő, h egyek ananászt, de csakis frisset…hát nem tudom, meg a szexet javaslták, de az nem nagyon jön be egyelőre..

Zsu
svs

Zsu Budapesten. Ha az étterem szimpatikus,akkor azon belül szinte bárhol jól jönne a javaslat.
Szép ajándék lenne,eredetileg pont 22-re voltam kiírva,mert ma vagyunk 3 évesek,de holnap ünneplünk.
A Reggeliben pont a szülésről van szó.

dharma

ananász, az jó, lé-ként nem? 100%os :) tonikkal :D

nemár, Neked ilyen hamar indítják? nekem a dátum után 10 nap... az május 9-10. botrányos...................................................

van még egy liter tonikom :)

de az nem baj, ha ennyire jó vagy a babának, egészségesek vagytok!

étterem: Trófea, kicsit drága de nagyon jó hely. Vagy arra keresel amerre laksz? ott jártas vagyok;)

Kép

bogyó_beo

Zsu!

A Büszkeség és Balítéletet néztem meg..

Igen, úgy terveztem, hogy csak akkor szólok, ha megvan, vagy ha nem tudom "átverni" a családot, akkor is megmondom, hogy kikapcsoljuk a telefonokat és csak a végén tudnak majd elérni....
Mert ugye ha előbb jön, mint szombat, akkor lebukunk... :wink: :lol:
ugyanis a gyerekek miatt muszáj szólni anyámnak, plusz, akkor az alkalmazottat is be kell hívnia Istvánnak, és akkor az anyja is megtudja.. :roll:
Szóval ezért is lenne jó a szombat, mert akkor el tudnánk gyanútlanul tűnni.. :lol: :lol:
De nektek azért ha tudok, majd menetközben írok... :wink:
Ha lesz erőm... :roll:

Kép

Kép
tasin

Hát igen, azok a fránya kérdések.
Nekem a "legjobb" ez volt: És mennyit híztál? Jó sokat, ugye? Anyád! 9 hónapos terhesen kb+10 kg az sooook? :shock: Amúgy is, ha harmincat hízna egy kismama, én azt sem tenném szóvá. Ez egy állapot, és majd leadja. Ennyi.

Az anyósom minden találkozáskor látja, és szóvá is teszi (kb 2-3 naponta), hogy lejjebb ment a hasam. Igaz én még pucéron sem látom, de ő igen.

Okos ismerősök szerint már annyira lent van, hogy nemsokára biztosan szülök. Hát igen, ez is igen erős jóstehetségre vall, hogy valószínűleg meg fogok szülni a kiírt időpont közelében.

A sógornőm szerint 1,5 hónapja el van torzulva az arcom, ami szerinte a szülés egyik előjele. Dobtam egy hátast, amikor a majdnem 6 éves fia egyik nap elkezdte, hogy MÁR az orrom is milyen széles. Szerintetek hányszor hallhatta ezt az anyjától?

De csak itt vagyok ám nagylegény, amúgy mosolyogva tűröm, (meg a férjemnek fortyogok).

Kép
tici

Hű, de fura, nekem a péntekre még simán várunk egy hetet bejárósan, és utána fektet be, de ez még nem jelenti azt, hogy egyből meg is indítják. Bár szerintem addigra kibújik majd.

Már észrevettem, hogy vannak nők, akikben a terhesség-gyereknevelés is verseny, hát anyámon is ezt éreztem: "én az utolsó pillanatig lótottam-futottam, nem volt ott semmi fájás előtte" (lehet, hogy ezért indult be a kiírt idő előtt?) meg másoknál: "óh, én még nagy hassal tapétáztam" (én meg lambériáztam, és most ettől mivel lettem jobb?), "nekem a szülés cseppet sem fájt, életem hatalmas élménye volt" (= akinek fáj, hibás konstrukció, hiszem nem olyan tökéletes, mint ő, VAGY lóadag EDA volt jelen, és nem is érzett semmit az egészből).
Azt hiszem, jobban szeretem azt, hogy mi itt őszintén kipanaszkodjuk magunkat. Nekem pl. még mindig megy a hasam, de ez alapján már 3 napja meg kellett volna szülnöm :P
A köcög Pennyben meg nem lehet tonicot kapni :P :P :P

icamica

Dharma, én tudok egy Kisvigadó nevű helyet a XI. kerben, meg egy "kockásterítős" típusút Zuglóban- Csalogató Kisvendégő. Mindkettő viszonylag kicsi, családias és nagyon jó a kaja. Viszont elegánsnak nem nevezhető egyik hely sem..
Mindkettőt csak ajánlajni tudom!

Beo, én is csodálkoztam a dokin, meg is lepődtem, sztem a mensi szerint 23-24éből kiindulva mondta.

Tasin, lehet, h hülye vagyok, de miért buknátok le, ha hamarabb jön? :roll: Az mindig benne van a pakliban.
Az jó film! :wink:

Ananász FRISSEN!!!!!

Tici, Te holnap befekszel akkor?

Zsu
svs

Tici!
:lol: :lol: :lol:

Nekem is szokták mondani a jól lennt van már a hasad, aztán a következő delikvens: hát még nincs lennt a hasad...
Döntsék már el.. :roll: :roll: :wink:

Egyébként a doki azt mondta, a feje még nincs beilleszkedve, de ez többedszer szülésnél természetes... :P :P

Ja, nekem mostanában a számmal szoktak jönni, hogy milyen püffedt... :roll:

Múltkor bementem a páromhoz és végig kellett hallgatnom két pasit is, hogy amikor az ő feleségük szült így-meg így volt..

Az egyik azzal "vigasztalt", hogy ugye vasárnapra vagyok kiirva, és azért az orvosok se tudnak mindent és nem is biztos..

Mert az ő feleségének is azt mondták ( 40 éve) hogy meg van halva a gyerek 3 hónaposan, és azonnal ki kell venni..aztán elmentek egy másik dokihoz és ott meg azt mondták egészséges....
Ránéztem az Istvánra, hogy ez hülye, ezzel akar vigasztalni egy minden órás kismamát????
:roll: :roll: :roll:

Akit egyébbként se kell vigasztalni, mert nem én, hanem mindenki más van kiakadva, hogy nem szültem még meg :roll: :roll:

Gondoltam, hogy mondom a pasinak, hogy most már értem miért olyan ronda a lánya.....de aztán inkább nem szóltam... :twisted: :twisted:

Kép

Kép
tasin

Icamica én ezt a szüléssel kapcsolatban veszem észre. Azért lesz császárom, mert orvosilag indokolt. Persze, hogy nem kockáztatjuk sem én, sem az orvosom azt, hogy esetleg egy sima szülés során megvakulok. És ez sem kérésre megy, hanem szemészeti igazolást kellett beszereznem, a szüléslevezetés ajánlott módjáról.

Simán szült rosszindulatú nőtársaim meghallva a császárt csak legyintenek, hogy ó, hát az szinte nem is szülés, bezzeg ők "kiküszködték" magukból a gyereküket. És ez bánt engem, mert ezzel lekicsinyítenek, hogy ők az ANYÁK, akik szenvednek, belőlem meg csak úgy hipp-hopp kiveszik.

Lehet, hogy csak a hormonok miatt esik ez rosszul, meg szerencsére nem sokan éreztették ezt, de tényleg volt aki.

Kép
tici

Zsu!

Csak olyan értelemben mondtam a lebukást, hogy szombaton nem mondjuk meg, hogy szülni megyünk,ha előtte jön akkor ezt nem tudjuk megtenni....akkor aztán meg tuti jön az aggódás meg a hívogatás..

Persze, megértem őket, de lehet hogy önzőség, de ez a mi hármónk napja lesz és le@arom, hogy a nagymamák is izgulnak, én azt akarom, hogy nyugi legyen körülöttem és ne azon húzzam fel az agyam, hogy már megint csörög a telcsim.. :roll: :oops:

Kép

Kép
tasin

akkor kiballagok a piacra veszek ananászt :) Tonik fagyóban, hátha hidegen jobb :)

nekem nincs hasmenésem, de olyan görcseim vannak, h menni- ülni nem bírok 3 napja, jön a dugó kifelé és semmi... beilleszkedve meg mér a 36.-tól be van...

legjobb amikor bemegyek anyukám munkahelyére, 4 szintes épület szinte csak nők, anyám ilyenkor körbehurcibál, itt az unokám felkiáltással :) (én nem is vagyok érdekes) és ilyenkor lehet kapni érdekes dolgokat:
mennyire lent van a hasad, de vékony vagy, nem is híztál, megváltozott az arcod, nincs is lent a hasad, kicsit felszedtél magadra, még normális az arcod, fiús hasad van, lányos a pocakod...

én meg csak vigyorgok, mert tudom, h 13 kilót híztam és igen is meglátszik, tipikus babona szerinti fiús hasam van, változott az arcom, és igen is lent van :)

Kép

bogyó_beo

Sziasztok lányok!
Tegnap nálam carakodott a net, de csak ez a babanet nem akart bejönni. Este már nem próbáltam, mert az este mindig a családé!! :lol: :arrow:
Gesztenyének és Kisszilvának is nagy gratuláció!!!!!!!! Isten hozott babócák!!!!!!!!!!!!!!!!

Tasin! Így már azért könnyebb elviselni, hogy látod a fényt az alagút végén!! Kitartást!!!!!!!

Dharma! http://www.trofeagrill.com/
Imádjuk, nézd meg a honlapját. Meghatározott ára van, ami tartalmazza az ételek és italok árát. Isteni a kaja!!! Olyan, mintha egy 4-5 csillagos hotelben vacsoráznál!!! Mi a Zuglóit próbáltuk eddig, és nagyon meg vagyunk elégedve. Februárban a névnapomon is oda mentünk, bár nem bírtam már sokat enni sajnos!!! Éhesen kell menni!!!!!!!!!!!

Sziszike! Húúú elég rosszul hangzott ez az esti műsor! Utána kipihentétek magatokat???

Pepe tegnap nagyon jó fiú volt, nappal is, és éjjel is sokat aludt. Most éppen az elalvással kinlódunk, már az ölemben aludt, de az ágyban felébredt...
Megyek, majd jövök!

Még annyi, Kikocs, nagyon jópofa lehetett a jelenet!!!
A kendőt ma kipróbálom, bár a hugomé pamutos, vastagabb anyagúnak tünik.

Kép

Kép
eda7

Ma megyek a nődokimhoz és azt mondta, hogy megbeszéljük a részleteket. Elvileg holnap be kell mennem a kórházba is, mert csak a magándokihoz járok, és programozott császárt csak főorvosi konzultáció után lehet, amihez kellek én is. És ha minden úgy alakul, akkor pénteken fekszem be, és aznap csinálják. De ez még nem 100%, megírom, ha konkrét lesz minden.

Kép
tici

Tici!!
én sokkal jobban félek a császártól, mint egy sima szüléstől, mert az csak addig fáj, de a császár ( gondolom) még jóval utána is...

Így nem gondolom egyátalán azt, hogy a császár nem szülés...és nem szenvedés...

Így aki tudja hogy császáros lesz, az ne sajnálja a szülési fájásokat, szerintem ő utána bepótolja....

Kép

Kép
tasin

Tasin, én is ettől félek, hogy csörögni fog a telefon. Csak nincs szívem kizárni ebből pl. az anyukámat, meg a nővéremet, akik igazán aggódnak értünk, és ha már a sajátjaimnak elmondjuk, akkor persze a férjem részének is el kell mondanunk, és az a rosszabbik része, mert az enyémek nem hívogatós fajták. Majd előre elmondom annak a pár embernek akik tudni fogják, hogy ne hívogassanak (persze a férjemet se, aki ott lesz), majd jelentkezünk mi. És ha csak 10 óra múlva jelentkezünk, akkor azt is várják ki.

Kép
tici

tici! nagyon drukkolok, és igaza van tasinnak, ne vedd a szívedre, azt a sok butaságot amit mondanak. Ha a Te és a Babád élete függ ezen, senkinek nincs joga belemagyarázni!
minden rendben lesz és pénteken már a karodban lesz Tamara :) gondolj erre, addig meg töltődj fel, menj sétálni, fagyizni :) innen meg majd küldjük a +++++

Kép

bogyó_beo

Köszönöm a biztatást. Nagyon kedvesek vagytok!

Kép
tici

Tici, megértelek, sokan lekicsinylik a császárosokat, pedig nagy részben orvosi oka van. Az az én számomra is visszatetsző, amikor valaki annyira fél a fájdalomtól, hogy kikönyörgi a császárt, de ez azért még nem annyira jellemző, bár találkoztam már több ilyennel is. De ha orvosilag indokolt, akkor senkinek nem lehet kivetnivalója ellene. Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy nem illeszkedik be jól, van lelassul a pulzus, vagy toxémiagyanú, bármi! A lényeg a baba egészsége, és csak utána jövünk mi.
Az ilyenekkel meg nem kell szóba állni. Sajnos semmilyen más megoldást nem találtam ellenük. Bár volt olyan is, aki megkérdezte, hogy mi az, hogy természetesen akarok szülni, hiszen elmúltam 30, akkor ez nem császár automatikusan? :P

icamica

Tici! Tényleg csak magatokra gondolj! Majd a következőt megszülöd normál úton, ahogy én is tettem!!!!!!!!!
Hidd el, még nagyobb energiád lesz azt végigcsinálni.
És a császár is szülés, hidd csak el!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
eda7

Ja, most elalvás előtt nem jött be a kendő, nyüzge volt hozzá. Na, most is azt hittem, már elaludt, és hallom, hogy nyafizik, megyek hozzá!!! :cry:

Kép

Kép
eda7

Tici!
Nekem se lenne szivem anyuékat és a gyerekeimet kizárni a dologból, ( anyóst simán :oops: ) de tudom, hogy alkalmatlan a feledatra anyám...az izgulás feladatára...ugyse maradna nyugton...képes lesz akkor a kórházat hívogatni, tuti..

szóval őt is akarom kimélni, meg magamat is....ő az a tipus, hogy multkor nem vetten fel a telefont, mert a főnökömmel beszéletem, és képes volt iderohanni, hogy biztos bajom van, aztán meg vérig sértődött, hogy miért nem raktam le és vettem fel őt, ha láttam hogy hív.. :roll: :roll:

Naponta 3x jön, és 4x telefonál...ja 1 utcával lakik arrébb :roll: :roll:

a világ legjobb szüleinek tartom őket, de néha nagyon fárasztó tud lenni ezzel.. :oops: :oops:

Kép

Kép
tasin

tasin: alapban nagyon aranyos anyukád van :) ez tök cuki, de elhiszem, h cseleztek, így neki is jobb, nem aggódik feleslegesen, hisz minden úgy is rendben fog menni!

Kép

bogyó_beo

Bea, ahogy olvastalak telefonált éppen, hogy kinnt van a trafipax, ha megyek autóval.. :lol:
Fél órája meg, hogy kell-e vinni ebédet a páromnak vagy viszem én... :lol:

Szóval nagyon aranyos tényleg, csak néha hajlamos elfelejteni, hogy már 30 elmúltam bőőőőőőőőven, a harmadik gyerekem várom és a második házasságom taposom........... :wink: :wink:
Sokszor úgy kezel mint a lányaimat....vegyél papucsot, pulcsit..stb... :roll: :roll:

Tényleg, ti még vezettek??
Én néha már akkorákat nyögök amikor ki kell nézni jobbra-balra, vagy tolatok....

ÁÁÁÁÁÁÁÁáááááá csörög a telcsim...........és csöngetnek is

Kép

Kép
tasin

annyira jókat nevetek, aranyosak vagytok.

Akkor azt hiszem az én anyukám sem fog változni, bár én még csak 23 vagyok, első férj (remélem marad is) első baba(remélem lesz még) de így is olyan dolgokat kérdez, meg néha rácsodálkozik a hűtőnkre: jéé teli van a hűtő, van kajátok?...

Bár nekem a nagymamám is ilyen: az éppen aktuális vizsgálat hetén(védőnő, orvos, vérvétel)már szól, h ne felejtsek el időpontot kérni, előtt egy nappal, ne felejtsek el elmenni, másnap meg persze a hívás: mi volt. bár az normális :)

szóval, aranyosak de akkor nem fogják kinőni. gondolom ha itt lesz a kisfiam, még inkább akarnak segíteni, el ne felejtsem elvinni az oviba :D

Kép

bogyó_beo

Olvasok néha, írni sajnos sokkal kevesebbet tudok.
Ha délután alszanak a gyerekek, akkor én is ezt teszem. :D Bocs, hogy nem Titeket választalak, de ez jobban ellazít. :wink: :D :D

Másfajta feszültséglevezetésre még úgyis kell várnom minhimum 3 hetet. :oops:

Tonic: Annyit írtatok róla, hogy legszívesebben meginnék egy egész üveggel. De a terhesség alatt a cukro miatt nem lehetett, most pedig a szénsav miatt. És akkor még nem is említettem, hogy van egy kis gin is szekrény tetején, biztosqan jól éreznék magukat együtt a pocakomban... na mindegy, majd egy év múlva...

Gartulálok az eltűnésem óta született babáknak!

Császár vagy sima szülés: mindegy szerintem. Az a lényeg, hogy a babának a legjobb legyen.
Persze, ha lehet az anyák igényeit is figyelembe venni, akkor az alegjobb. Értem ezalatt, hogy jusson fájdalomcsillapításhoz, ha van rá igénye. Nekem igényíem volt, csak időm nem. De azt hiszem hosszabb távon azt a fájdalmat nem tudtam volna elviselni. Bár az orvos szerinzt azért volt olyan intenzív, mert nagyon gyors volt.

Aki még szülés előtt van: kitartás! Tudom, ebben a helyzetben nincs sok vigasztaló szó. De az már biztató jel, ha minden felkapjátok a vizet. :wink: Szerinetm ez már nagyon a végét jelzi.
És utána úgysem az utolsó 2-3 hétre fogtok emlékezni, hanem az előző hónapokra. Ezért is akar az emberek többsége több gyereket. :D Mert olyan jó pocakosnak lenni. (A rosszra úgysem emlékszünk. Terhességi amnézia része.)
Vendég

Mi egyébként jól vagyunk.

Marci már 6-8 órát alszik egyhuzamban éjszakánként, amiért én roppant hálás vagyok. Csak az a gond, hogy az éjszaka nála a fürdetéssel és az utána lévő etetéssel kezdődik, és tart ameddig először fel nem ébred. Attól kezdve 3 óránként eszik. Így az éjfél körüli álometetés hibás döntés. Akkor úgy érzi eljött a reggel és az ő ideje, és kel óramű pontossággal.
Egyébként az álometetés sem az ő stílusa. Addig tornázik közben, míg teljesen fel nem ébred. Így egy kicsit tovább tart visszaaludni.

Beni jól viseli. Néha szeretgeti, de néha előtör a féltékenység is. Múltkpor azt kérte, hogy csak őt szeressem. :roll: Úgy sajnáltam szegénykémet.

Megyek is és játszom vele egyet.
Vendég

Rám naponta ezerszer rámszól a 88 éves nagymamám, h ne emelgessem a gyereket, majd inkább Ő! Aranyos és jót akar, nincs szívem megagyarázni neki, h talán nem kéne, mert még úgy marad a végén. :roll:
Anyum szerint meg azért emelgetem Emmát, h beinduljon a szülés…és ne csináljam! Nem, inkább költözzek szállodába, ahol nem „zavar” a saját gyerekem, nem?????? :shock: :roll:
Nekik mindig csak gyerekek maradunk….

Én még vezetgetek, de a tolatással és a parkolással vannak már gondok! De úúúúgy szeretem az autócskámat! :wink:

Tici, a csajok már mindent leírtak, nekem nem maradt semmi! Mesélj majd, h miben maradtatok a dokival!

Cat, Marci ügyes, h ennyit alszik. Nem tudjátok kitolni a fürdés idejét esetleg?
Beni bántani nem próbálta Marcit, ugye? Én ettől félek a legjobban.. Szegénykéim, tutira elanyátlanodnak a "nagyok", oda kell figyelni a kis lelkükre nagyon!

Jaj Tasin még neked akartam: azt mondta a szülnőm, h ne várjuk meg az 5 perces fájásokat, már 10 percesnél indulhatunk be, mivel nem első szülés! Neked meg sokat is kell autóznod, ha mégis megindul szombatig, szóval siessetek akkor!!

Zsu
svs

Zsu!

Szerencsére bántani nem próbálta. Szerintem ez eszébe sem jut.

Ha én ötperces fájásoknál indultam volna a kórházba, akkor valahol a Szilágyi Erzsébet fasor és a körút között született volna Marci... :D
Vendég

Sziasztok!

Legelösször szeretnék gratulálni Évikének és Koppánynak
Gesztenyének és Lucának
Szilvinek és Zorkának!!!!!!!!!!!!!!!

Csak beindulnak a babók! :D Következö?Lehet tippelni? :lol: :lol:
Nálam Beo a bafutó,meg Ica :wink: és ha bejön akkor tényleg megyek lottózni!!!!!Hajrá lányok,ma intézzük a hitelt a házhoz,hatha nem kellene felvenni... :lol: :lol: :lol: :wink:

Mennem kell,hercegnö ébredezik...ha tudok még jövök!!!

Kép
Kép
gizu

Sziasztok!
Hát megjöttem NST-ről.Nagyon kimerültem. Minden rendben, végre egy minimális tevékenységet mutatott a méhem, mert eddig végig 0-20 között mozgott. Megvizsgált belsőleg is.Kőkemény, zárt méhszáj.Megnézett UH-val is.A baba szép, normál méretű.A koponya olyan 9 cm körül van, súlyra pedig 3-3,3kg-ra tippeli.A lepény tökéletes,nem mutat meszesedést. De faros továbbra is. Így sajnálkozva azt mondta, hogy 2% esély maradt a fordulatra, ami nagyon pici, így császárra készülünk.De mivel orvosi indukációja nincs így nem indítja meg egyelőre, hanem jövő szerdáig mindenképpen várunk.Hátha addig valami. De a túlhordást ő is 100%-ra mondja. Aztán szerdán döntünk. Ennyi van,ami több,mint a semmi. Hátha.Én 28-ra tippeltem. Hátha beindulna magától.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Köszönöm a javaslatokat. A trófea grillt néztem,az alapból be van dobva ötletként a kalapba. Amit meg Zsu ajánlott Csalogató zuglóban az is jó,mert közel is van,szimpi az étlap és az udvari rész az kicsit balatoni étterem hangulatú. Jó lenne a jó idő holnapra és akkor az játszik sztem :)

Na...hát már tényleg annyit írtátok,h nagyon kíváncsi lettem,h az én Anyum mennyire lesz kisokos :) A lényeg,h biztonságban érzem majd magunk,ha itt van és nem fogok pánikolni, depis meg végképp nem lehetek mellette,ahogy ismerem. Szülésnél is először rá gondoltam,de párom máshogy érezte...de ennek csak örülünk
Egyébként amikor mondtam párom Anyujának,h mi csak akkor szólunk,ha már kint van Maja,akkor azt mondta,h az azért nem jó ötlet,mert Daninak is kell majd a lelki segítség,mert biztos pánikban lesz és nyilván Anyuja tudja majd a lelket benne tartani. Van benne valami :roll:
Bennem az volt a "későn szólunk"-nak az indoka,h ne legyen bennem majd az,h jaaaj szegények már 12 órája kint várnak,mert hosszan vajúdok...De lehet hüle gondolat

Kutyafüle sajnálom :cry: Remélem azért a vajódás "élmény" megadatik és nem az lesz,h érzéstelenítés és go a műtő. Bízni azért én még bízom abban,h megfordul. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2009.04.22 12:41-kor.

dharma

Na vissza is olvastam.Elég sokat írtatok ma. :lol:
Tici!Ezt már nekem is fejtegették, hogy a császár nem igazi szülés. Egyrészt én ezerszer jobban félek ettől,mint a simától. Tovább fog tartani a felépülés, lehet, hogy picit gyorsabb és közben kevésbé fáj, de köszönöm szépen, hogy megbökik a gerincem egy tűvel, másrészt ott matat a hasamban egy orvos. Nekik legyen mondva!!Másrészt nem a szüléstől válik valaki anyává,hanem attól, hogy abban a 9 hónapban mindent megtett a gyermeke egészségéért, végigvitte a dolgot annak minden szépségével és nehézségével együtt.És miután megszületik odaadóan és szeretettel neveli.Akkor,akinek nem lehet saját babája és örökbefogad, akkor az nem is igazi anya???Ez a buta és öntömjénező nők szövege,amit le kell sajnálni.Én egyébként (lehet hogy perverz vagyok) de vágyom a fájdalomra. A fájdalom jó és kell ahhoz, hogy megölje a félelmet.
Na jó,sok voltam megint dugulok el.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

huh elmegyek a órára és milyen sokat írtatok, örülök neki :)

kicsit irigykedem a másodszor szülő anyukákra, h mehettek a 10 perceseknél, én pánikolok, h nem tudom mikor kell bemenni, stb. Főleg Cat :) csúcs... én már elfogadtam, h kb 18 órát szenvedek majd, de jó Neked :)

gizu: örülök, h ilyen TipMix lettünk :) legalább kicsit feldobódik a hangulat. azt azért még megmondhatnád melyik napra tippelsz, és akkor nem is kell hitel :)

kutyafüle: sajnálom azt a 2%-ot tudom naivság, de azért az is valami, én drukkolok a legvégéig. :) és ne dugulj el, gyere velünk dumálni :) és Ti is, meg minden császáros ugyan olyan ANYA mint azok akik azt mondják h ŐK az anyák mert megszenvedtek. Látod, itt is mindenki azt mondja, h Ti nagyobb hősök vagytok mint mi, mert a rendes szülés, ha megvan a baba elmúlik a fájdalom, a császár meg rosszabb, mind lelkileg mind testileg. De semmivel sem vagytok(lesztek) kevesebbek!

Trófea tényleg nagyon jó!! majd kérünk beszámolót :)
Amúgy természetesen nekem is megnyugvás, h itt lesz anyukám, de nélküle is menni fog, mert párom nagyon házias, süt főz takarít, mos-mosogat, szóval nekem semmi dolgom nem lesz. De azért anya az anya. :)

voltam védőnőnél, rendben vagyunk, ha nem szülök két hét múlva mehetek megint... :!: :?: hova gondol!?

Kép

bogyó_beo

Kisszilva: gratulálok Zorkához, sok boldogságot, tejcsit és minden szépet és jót nektek!!

Kép Kép
kisvirág_30

Én is úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amikhez vezető út fájdalommal jár, de ez csak emeli az értékét. Akár előtte a hosszú hónapok alatt, akár közben, akár az utána lévő fájdalom csak egy normális dolog, ennek ez az útja, így vállaltuk, így csináljuk végig.
Mindenért kárpótolni fog a kis kapálódzó, a lemondásokért, a fájásokért, a tehetetlenség érzéséért.
Már alig várom, de az az igazság, hogy nem akarom elvenni tőle ezt a néhány napot, amit még igazán gondtalanul tölthet odabent.

icamica

Lányok!Akik még előtte álltok, nem féltek???

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Én egy kicsit félek a kiszámíthatatlanságától. Attól, hogy valami hülye helyen megy el a magzatvíz pl., vagy hogy idejében felismerem-e a jeleket. De a fájdalomtól, a hosszú időtől nem félek. Az már a célegyenes, és ott már ellenőrzés alatt leszünk, ha baj van, segítenek az orvosok, szülésznők.

icamica

Én olyan gagyi vagyok,de én nagyon félek.És nem tudom megmondani pontosan mitől,mindentől. Ma a szülészeten vizsgált meg, és én annyira féltem, hogy meg is kérdezte miért reszketek. És reszketek, ha a szobára gondolok, ha a műtőre gondolok.Mindentől.Ki szeretném próbálni azt a homeos bogyót,ami erre való. Olyan béna vagyok. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

A fájdalomról és annak szükségességéről én másként vélekedem, de ezt már többször kifejtettem.
Szerintem ahhoz, hogy jó anya legyen valaki, vagy hogy egy gyerek megszülessen, nem felétlenül van szükség fájdalomra.
Sőt, vannak olyan esetek, amikor kifejezetten hátrányos és káros is. Én nagyon EDA párti vagyok.

Saját magamnak csak azért nem akartam császárt egyébként, mert jobban félek egy hasi műtéttől, mint a szülési fájdalomtól.
Pontosabban jobban féltem mostanáig. Mert a kitolás előtt és alatt megfordult a fejemben, holgy milyen hülye vagyok, hogy nem mentem bele egy császárba... :wink:

Aztán a következő két napban pedig a méhösszehúzódások voltak iszonyatosak. Beninél nem éreztem, max nagyon enyhe mensis görcsöket, most pedig olyan erősek volak, mint az 5 perces fájsoknál. Néha könny szökött a szememebe.
Akkor lett biztos, hogy elég nekünk két gyerek.

A harmadik gyorsasága és fájdalma nem nekem való. Az idő feleződött, amit a szülésre fordítottunk, de a fájdalom hatványozódott már a másodiknál is. Mi lenne a harmadiknál?
(Persze ez csak ezred része annak, miért nem lesz harmadik gyerekünk, legalábbis az elkövetkezendő 5-6 évben.)

Szóval ha szülés, akkor szerintem az ideális 4-5 óra és epidurállal. Úgy, hogy már 10 perces fájásokkal bent vagyok a kórházban.
Akinek ilyen, én azt irígylem.

Persze a saját élményeimet nem adám semmiért, hiszen annak köszönhetem a két tündéri kisfiamat. :D :D :D
Vendég

Félelem:

Néha jó a félelm is.
És az ismeretlentől általában fél az ember.
Szerintem fontos, hogy meg tudd fogalmazni, mitől félsz pontosan. Ezt tisztázni kell, megoldást keresni rá. Amíg ez nem történik meg, nagy a valószínűsége, hogy a gyerek nem indul el kifelé magától. Nem érzi ugyanis, hogy készen állsz a fogadására. Nem tudsz csak rá koncentrálni, mert a félelem közétek áll.

De lehet, hogy ez hülyeség.

Én a szüléstől egyik alkalommal sem féltem előtte.
Most a körúton, már volt egy kis pánik, hogy beérünk-e időben. :)
De én már sokszor kifejtettem, hogy maximálisan megbíztam az orovosom szakértelmében. És azt is tudtam, amikor itthonról elindultam, hogy bent van egy másik orvos is, akire szintén bármikor rábíznám a kisbabám sorsát. Így könnyű volt nem félni.

Persze én sem tudtam, hogy biztosan felismerem-e mikor kell itthonról elindulni, hiszen az elsőnél kórházban feküdtem és megindították a szülést. Nem kellett a jelekre figyelnem.
Most azért ott volt a félsz, hogy ne menjünk be fölöslegesen. De amikor elindultunk, már biztos voltam benne, hogy nem lesz fölsleges. Azok már ismerős fájások voltak.
Vendég

Cat.Jó olvasni,amiket írsz!!!Én azért irigylem a szülésed. :oops:
Hát attól nem félek, hogy nem érünk be-mert 10 perc a kórház,ha toljuk a kocsit. :lol: Attól sem félek, hogy ha fájás van,azt nem ismerem fel.Nekem nem szokott fájni az alhasam mensikor, szóval ha a vesegörcshöz hasonló erős fájdalmat érzek alul,és 5 perc van a kettő között,akkor indulunk. Sem előbb,sem később. A félelmeim igazán tényleg az ismeretlennek szólnak.Pl fogom e érezni az érzéstelenítést, úgy értem azt hogy tűt böknek a hátamba.Fog-e hatni jól,nem tör e ki rajtam pánikroham a műtőben. Nem lesz e iszonyatos Dani nélkül az a fél óra a beöltözött és elparavánozott műtősök között. És végül fog-e valaki hányni a post op szobában,és ha igen,akkor mit fogok tudni tenni. Mert onnan aztán nincs menekvés,és marad az ordítás,de akkor meg megutálnak a nővérek és nem fognak úgy törődni velem, mintha ez nem lett volna.Hát izé,nagy vonalakban ennyi a félelmem. :oops: :oops: :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

sziasztok.

tici:

én 2 császár utánn azt mondom hogy kb. 4-szer szültem,annyit fájtam.2 szer a vajúdás 4 ill.5 óra és 2-szer a műtét miatti fájdalmak előszőr jó 2 hét most pedig kb 4-5 nap de 2 szer olyan fájdalmasan.
szóval aki azt mondja hogy császárral nem szenvedsz az nem úgy szült és egyszerűen hülye!!!!!

ma voltunk védőnéninél.

olyan kevés és vizes a tejem hogy Alex 1 hét alatt potom 46 dekát hízott :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ennyit anyósról :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

mennem kell apa pizzát kért vacsira.....

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
gratulálok minden friss babázónak!bocsi hogy nem név szerint de még mindig elég feledékeny vagyok és senkit nem akarok kihagyni. :oops: :oops:

A pocakosoknak pedig kitartást... és izgulok értük is...

és a már megszületett babák gyönyörűek!!

röviden a Mi történetünk:04.06-án reggel hattól voltak rendszertelen fájásaim!gondoltam végre nekem is van jóslófájás a végén még baba is lesz...
ez egész nap kitartott de volt hogy egy órán keresztül semmi!este 10 körül kezdett bedurvulni... akkor már eléggé fájt viszont itt is volt hogy háromnegyed óráig semmi sem volt! itthon tv-ztünk, mértük az időt hogy mikor induljunk mert feleslegesen nem akartam bemenni.Aztán hajnali kettőkor volt egymás után 5db 6 perces és nagyon durva... na akkor már elindultunk! fél háromkor értünk be. a doki fél 4-kor burkot repesztett 04.35-kor pedig már a hasamon feküdt a mi Danink!
Azóta pedig ő a mindenem...

Kép

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

jaj annyira jó ezeket a csodaszüléseket olvasni :) talán reménykedhetek én is (bár tudom felesleges)

csodaszép baba :)

Kép

bogyó_beo

Ma esti NST: gyerek alig akart mozogni, valahogy összekucorodott, hogy a szívhang is alig hallatszott ki, tehát elég értékelhetetlen lett a görbe. Egy nagyobb fájás látható rajta.
A doki megnézett, egyből mondta, hogy semmi változás. Péntek este megyünk megint.
Szerintem én a héten nem szülök.

icamica

még egy fórumos anyuka szült, 1 db fél literes tonik megivása után pár órával.

Eddig én higítottam, colával, citromlével...

Most bedöntöttem fél litert egyben. Várom a csodát :) Éjjel szülnöm kell :)

Kép

bogyó_beo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?