Új privát üzeneted érkezett!

Gesztenye:
Az jó én is így vagyok. 1 ujjnyi és görcsöm nekem sem volt, és hétfőn mondja meg nekem is a doki hogy mi lesz. Vagyis holnap, nagyon bízom benne hogy megindítja.

Nagyon drukkolok magunknak hogy hétfőn legyen már valami.

Kép
evike79

én is drukkolok Nektek!! aranyos az a méhecskés történet nagyon aranyos, ne sírj, nemsokára együtt lehettek!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Bogyó most olvasom,h az első vizsgálaton Boros doktornál voltál :) Én AFP-re kértem Tőle beutalót...elég érdekes volt :? De nálam is ott ült a két lány,akik mivel engem egy beutaló miatt nem fognak meztelenül látni a kiskönyvemet kérték el és azon nevetgéltek :evil: :?

dharma

Sziasztok

KOCSKA GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira szép baba!!!!

Igen én is örülök hogy igy alszik Sára. Igen a hasa biztos azért is fáj mert sokat nyel. Nem is tudom 3 óránál tovább huzni az etetést.

Most olan bajom van, mintha kezdene kevesebb tejcsim lenni. Lehet hogy kezdek fáradni, és azért kezd kevesebb lenni. Mondjuk nekem is egész d.e. a cicimen csüng, lehet hogy zért nincsen cicim, mire eljön az etetés. Már tegnap ott tartottam hogy a mélyhütőből előveszek egy zacskot, de azért meg probáltam kicsavarni a cicimből ami volt, mármint Sára.
Nem is tudtam, hogy ha cukros a tej a ciciben akkor az is okozhat hasfájást?!
Most ugy vettem észre hogy már nem fáj neki a hasa, mondjuk semmi zöldséget nem eszek, csak főve. És retket meg ubit sem, salátát sem, szóval lehet hogy ez volt a baja, plusz a MEcsek tea. Most laktoherbet fogok inni, remálem az jó lesz, bár valakinek az sem jött be, azt mondják a Naturland-os jó!, szerintetek?!

Mit csináljak szerintetek, hogy legyen tejem, annyi volt, és most hova lett?!Lehet hogy tovább kéne fejnem, ugy mint az elején?! Anyu azt mondja pihenjek, igyak sokat, ennek csak ez az egy titka van.
Mondjuk ideges vagyok a keresztelő miatt, mivel tudjátok még mindig megy a veszekedés én és a párom között, hogy Ő a nővérét akarja aki református mi pedig katólikusok vagyunk.
Anyosom pedig mióta elment 2 hete nem is hív fel engem, szerintem érzi hogy nem volt jó hogy jött egy hétre hozzánk.

Megyek akkor pihenek egy kicsit, mert nem sokára kell Sára.

Kép
lili&ana

Dharma: hát én a Borostól rosszul vagyok, nagyon tele lett vele a hócipőm... megint fel húztam magam :)

én már két napja, bedőlve a tök egyértelmű jeleknek, elhittem, napokon belül szülök. Hát nem :( így most eléggé le vagyok törve...

Kép

bogyó_beo

Sziasztok!
Csak gyorsan szeretnék gratulálni a megérkezett babókhoz!
Bogi,hát Csanád sem lett egy kicsi baba!
Gabka meg végre megkönnyebbülhetett,régóta várta már ezt!
Mégegyszer nagy-nagy gratula!

Olivér meg nagyon kis helyes!

Zsu,hogy állunk lány-fiú arányban?kiváncsi vagyok...

Na megyek,ledölök a három drágám mellé,kivételesen együtt alszik mindenki! :lol:

Kép
Kép
gizu

Bogyó nekem is hasonlóak a tapasztalataim :? Kiosztott,h milyen orvosom van nekem,h neki kell beutalót adnia,nem a "sajátom" adott...
De ne húzd fel magad és babóca is megérkezik :D

dharma

Gabkának nagy gratula Andráshoz!!!! :)

Olivér meg nagyon helyes kiskrapek!!

Andrea: Úhh, te szegény. Tapasztalatom nincs szerencsére, de a Garmastan krémről, az Aventes bimbókrémről és az anyatej+levegőztetés módszerről is jókat hallottam már. Hátha vmelyik bejön. :roll:

Evike, azért ne nagyon éld bele magad a holnapi indításba! Egy kicsit korai volna, talán majd a hét vége felé, bár az egy hetet ált. kivárják, ha nincs különösebb indok.
Meg ne is akarj indított szülést, sokkal jobb és könnyebb, ha magától történnek a dolgok!

Gesztenye, várunk a hírekkel!
A méhecskét meg tényleg tedd el jól, milyen örömmel fogjátok nézegetni a jövő húsvéti díszen!!!

Mi tegnap a szomszédokkal bográcsoztunk, most is azt ettük. Megyek is, mert még tart a buli a kertben, csak feljöttem letenni Emmát!

Egyébként kezdek belenyugodni, h Barnus 27-e előtt nem bújik ki, dehát végülis nincs ezzel gond. Csak ne lennék olyan fene kíváncsi és türelmetlen! Amúgy meg nagy erény a pontosság! :wink:

Zsu
svs

Sziasztok!

Gabka!
Hatalmas gratula Nektek!Isten hozott András a nagyvilágban!!Jó egészséget és sok tejcsit Nektek!!

Kocska!
Nagyon helyes kiskrapek Olivér!!

Lili&ana!
Én a Naturlandos Fitolac teát iszom,nekem úgy tünik,bevállt.Olyan sok tejem van,hogy ha Lili csak játszik a cicivel,vagy elengedi szopizás közben,vagy mondjuk fürdés után folyik belőle a tej.Van olyan,hogy eláztatom az ágyat és a picilány pizsamáját,mert annyira folyik belőle a tej.
:lol:

Hál'isten nálam a kajákkal eddig úgy tünik nincs gond.
Reggelente tejet iszom,este joghurtot eszem,zöldség,gyümi jöhet minden mennyiségben és formában...Persze nem eszem sem zsírosat,sem fűszereset...És rengeteget iszom,ásványvizet,van hogy napi 4 litert,ha nem többet...

Gesztenye!
Fel a fejjel!!És főleg ne sírj!!!Hamarosan kibújik Luca baba is és végre a karjaidban tarthatod!!

Képzeljétek!
Ma volt a napja,hogy a szülés óta először(2 hét után)Elsétáltam a boltba!Annyira,de annyira jól esett kimozdulni!!Persze,nem telt el sok idő,és máris nagyon hiányzott a picilány!!Már úgy várom,hogy a doki rábólintson arra,hogy kimehessünk végre sétálni!!Ez a jövőhéten kiderül és akkor hétvégén már remélem,kipróbálhatjuk a babakocsit és sétálhatunk egy nagyot!!

Most megyek,egy picit lepihizek a kicsi lányom és az Apukája mellé!Egy picit pótolom az éjszakai elmaradásomat az alvásban!!

További szép napot mindenkinek!
Sok puszi!

Kép
demetnik

Sziasztok!

Én is megvagyok még, csak read-only üzemben. Az új bébikhez gratulálok, és persze irigy szmájli :D
Ma Men in Trees (A férfi fát terem) napot tartunk a barátnőmmel. Amúgy a Harmadik műszakon csámcsogok, meg könyveken. Szigorúan NEM babás-szülős könyveken!

2 napja megy a hasam, ebben az a jó, hogy kifogások nélkül tömhetem magam finom étcsokival. Először azt hittem, ez valami JEL, de inkább csak bekajáltam valamit, úgy tűnik, túl hosszú az idő. Mindenesetre javul.
Az én méhszájam zárt, vannak jóslóim, meg elég rendes derékfájások, de semmi konkrétum. Holnap szeretnék fellógni a párommal Pestre, csak még meg kell győzni. Ikeáról van szó! :D Végül is én szülhetek a Honvédban is ambulánsan, ha történik valami, mert katona vagyok. Így persze szerintem esély sincs rá, hogy meginduljon. :P

Majd holnap este megyünk megint NST-re, kíváncsi leszek rá, mert már a másodiknál is látható volt a változás az elsőhöz képest.

icamica

Sziasztok!

Hatalmas Gratula Gabkának és Andrásnak! :-) Lehet valamit tudni, hogy hogyan született?

Kocska Nagyi!
Nagyon szp unokád van :-) Jógasan lehet Rá büszke az egész család! NA meg kocskára is hogy ilyen sokáig bírta.... Én tutti beborultam volna....

Gesztenye!
Mi volt ctg-n? Mondtak valamit? Lelked hogy van? Méhecskét jól csomizd be és jövőre meglátod nagyon fogsz Neki örülni.

Tasin és Mindenkinek nagyon köszönjük a köszöntést. Nem rég még ő vollta pici babám most meg 2 éves... hüphüp hihetetlen.

Tegnap volt már az én családom. Bográcsoztunk :-)
Most nemsoká jön párom családja..... Hulla vagyok, de Kolikámnak jár a szép szülinap.....

Jaj csajók segítsen valaki rajtam. Rémesen van. Beni. 2 etetét között van hogy egyáltalán nem alszik csak sír. ponotsabban fel"vísit" aztán vége és pár perc mulva előről..... NAgyon kétségbe vagyunk apával esve mert látszik valami nem franko.... Kapja az infacolt, de nem sokat segít :-( Este 23:30kor szopiztattam minden rendben volt. magától köpte ki a cicit folyt a tejcsi a szájából. látszott jól lakott. leraktam és egyszter csak egy visitás. görcsölt, huzzta a lábait. szóval tipikus hasfájás. elkeztük a poci masszázst és a sétát.... de semmi egyre rosszabb lett..... Aztán elkedett úgy tátogni, mint aki mindjárt éhen hal vissza cicre, de üvöltés Megprobáltam fejni nem nagyon... szóval kiszívott mindent. apa fél 2 kor mondta agyunk már üvegből neki hátha kell. 30 grammot evett aztán kicsi nyűg és 3kor végre elaludt.... Létezik hogy éhes volt és attól fájt,görcsölt a hasa??? Én ilyet még nem tapasztaltam és nem tudom, hogy azért csinálja mert éhes vagy mert a hasa fáj. szopizini. 80-100 között szokott véleményem szerint elégnek kéne lenni vagy nem??? Jaj ide vagy oda második gyerek tanácstalan vagyok... elövettem a szakirdalmat és persze minden mást ír..... van amelyik azt írja igyak tejet a másik ne..... van ameliyk azt írja egyek nyugodtan friss zöldséget a másikat azt ne egyek pl. parit se...... Áhhhh segítség.... A pici babám meg napi 2-3 szor eljátsza ezt a jelenetett eszik úgy tűnik fáj a hasa aztánegyszer csakát vállt éhezővé.... mi a jó franc van??? Tejcsim amúgy sokott lenni. mindig fejek is egy kicsit és kezd a fagyasztó is megtelni....

na lépek.
jön a család este még jövök.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziszke
probáldi ki a espumizant, nekem i az vált be, ha felhuzza a lábát, akkor görcsöl.
Mennyit eszik? iszol tejszaporító teát? ne egyéd nyers zöldséget és gyümölcsöt.

Demetnik köszi kiprobálom.

Kép
lili&ana

Gabka! Végre te is megismerhetted Andrist!! Gratulálok!!

Sziszike! Pepe is eljátsza ezt velem, aztán már én sem tudom, hogy éhes maradt, vagy már a sok kajától fáj a hasa, és a cici csak vigasz...
Ő általában hajnali 4-kor teszi tele a pelust... rászokhatna, hogy éjjel alvás, nappal végezzük a dolgunkat.

Kép

Kép
eda7

sziasztok!

Jaj Eda!
Bocsi, hogy ezt írom, de jó tudni hogy van sorstársam.... :oops: :)
Akkor valszeg semmi koros csak keveri a napszakokat. most hogy mondod tényleg ő is midig éjjel carik..... furik ezek a manók:-)

Lili!
Köszi! Olvastam, hogy Nektek ez jött be és mondtam is apának holnap kérdezze meg a gyógyiban. Bár holnap már jön dnő. nagyon kiváncsi vagyok mit mond....
Neked meg akartam írni, hogy én napi 4 litert iszok, 5x eszek. így van tejcsim. nem iszok semmit csak az elevitet szedem.... Még egy hiányzik a pihenés. és a nyugi, de ezektől szerintem is lesz tejcsi. Kolinál mind az 5 dolog meg volt és valóban rengeteg tejem volt. Tejcsi tesója is volt kolinak. :-) Most is van elég még fagysztok is csak kicsit kevesebb....

GesztenyE!
Mi volt ctg -n? csak nem bent tartottak? Többi maminkal mi van?

Csak hogy ne babák legyenek itt van kép a 2 éves nagy fiamról. Komolyan mondom nektek hihetetlen gyorsan elmegy ez az idő élvezzétek ki ezt a kis időt....

Ja a tortátról azért rakok, mert apa meg én készítettük és nagyon büszkék voltunk rá! És ízre is nagyon fini lett.

puszi mindenkienk Kép Kép

Kép

Kép
sziszike22

Lili!

Laktoherb tea: Kömény van benne, amitől az érzékeny babáknak fáj a hasuk. Tehát akinek eleve vannak ilyen gondjai, az ne próbálja ki szerintem.

Sziszike!

Tudom, hogy sokan ellenzik, de próbáltátok már, hogy lázmérővel segítetek neki ilyenkor kakilni? Marcinak ia vannak ilyenjei, és ebben az esetben csak ez segít. Valami miatt magától nem megy neki ilyenkor, de amikor segítséggel sikerül, akkor olyan megkönnyebbülés jelenik meg az arcán.
Nálunk a nagyobb fiúnál is volt ilyen, de pár hónap után, vagy legkésőbb amikor elkezdett mászni, elmúlt. A mozgástól jobb lett az emésztése, és akkor már mást is evett.
Vendég

Jó reggelt!

Lányok nem szeretnék itt a politikába belemászni,de engem nagyon zavar ez a gyes/gyed téma. Népszabadságban ez van:
"A gyes és a gyed időtartamát maximálnák, de ez a program akkor indulna, amikor párhuzamosan elkezdődik az óvoda-bölcsőde program is"
Szerintetek ez már ránk is vonatkozni fog? Mert én dolgoztam normálisan ahhoz,h ne kelljen filléreskedni majd és nem is számítottam arra,h abból a minimális gyesből kell majd kijönnöm jövőre.

Sziszike szép lett a torta és guzstusos is :D Milyen ízű tortát csináltatok?

Cat én úgy tudom,h a kömény pont,h a hasfájás ellen van. Rákerestem neten is és ott is javasolják a kömény+ánizstea keveréket hasfájós babáknak. Nekem is javasolta munkatársam :roll:

dharma

Tegnap óta tonikot iszom :D próbálkozunk... :D

dharma

Tonik? Az miért jó?

icamica

Dharma!
Szerintem ránk még nem vonatkozik.....
nem akarom elhinni, hogy megfogant babákkal meg merik tenni, hiszen mindenki úgy vállalta a gyerekét, hogy mérlegelte a lehetőségeket, szerintem azt nem lehet, hogy ja, bocsi....féluton akkor mégse szülöm meg.... :roll: :roll:

mondjuk valaki azt is mondta, hogy csak azokra nem vonatkozik akik már terhességi-gyermekágyi segélyen vannak.. :roll:

De szerintem mire jogerőssé vállik ez a törvény, addigra ebben a fórumon már mindenki megszül, és TGYÁS-on lesz.

Ma se szülök szerintem...tényleg ez a nyákdugó téma úgy lesz ahogy mondtam ...
Már 11 napja elment az első nagy darab, rá 1 héttel megint egy darab...tegnap meg két jó nagy nyákás átlátszó cuccos..
szóval én kihúzom szerintem még 1 hétig.. :shock: :shock:
Ráadásul szerintem szerdán töltöm a 40. hetet, (tudom a fogantatás napját, valószínű előbb volt peteérésem, más napon biológialag lehetetlen, mert nem voltunk együtt :roll: )
De a számítás szerint csak vasárnap, leszek 40. hetes..

( jó egy -két nap csúszás belefér, ha jól tudom 48 óráig életképesek a spermiumok)

Szóval vasárnap már túlhordom...na most ha majd a doki gondolom várni akar.. :roll: :roll:
Na majd holnap kiderül, holnap megyek CTG-re és megpróbálok kiszedni belőle minden infót..

Babás anyukák!!
Szerintetek érdemes megvenni az 1-es pelust??? amikor a lányaim kicsik voltak nem lehetett sehol se kapni az 1-est, mondjuk itt vidéken most se láttam, de majd akkor hozatok..
Ti melyikkel kezdtétek??

2-es méretből már betáraztam..

Szilvi, Gesztenye!
Tessék jelentkezni!!!

Kép

Kép
tasin

Tényleg a tonicot én is hallottam, majd veszek ma.. :lol:
Szülésindításra...

Nálunk a sex nem segített, tegnap jól megsétáltattuk a kutyát is.. :roll:
Hallottam a lépcsőzést, guggolást is... :roll:

Kép

Kép
tasin

Tasin én is pont ugyanezen gondolatok miatt nem tartanám "jogosnak" ha elvennék. Valóban a párok ilyenkor mérlegelik,h mennyire tudnának anyagilag vállalni egy gyereket és nem azt mondom,h a pénz a minden,de azért nem azon akarok jövőre gondolkozni,h miből veszek Neki cipőt :?

Icamica a tonikban kinin van,ami állítólag megindító hatású. De ez is max csak akkor segít,ha már érett minden arra,h meginduljon. Viszont az tény,h amióta ittam azóta van egy, két nagyon gyenge mensi szerű fájásom. Szüléshez kevés,de legalább érzem,h lassan-lassan lesz vmi.

dharma

dharma: én úgy tudom nyártól él a dolog. júni vagy Júli. Nem tudom pontosan. De addigra mindenki megszül...

Én is tegnap neki kezdtem ilyen "babonás" dolgoknak, vettem gyömbért, mert azt is hallottam, ma tonic lesz, sétáltam egy nagyot, lépcsőztem, ettem chilit, apáztam, forró fürdőztem.

Tasin: az én dugóm 4 napja távozik, két nagyobb és kisebb formában, de semmi jele annak h szülnék. Bezzeg a front alatt... Lányod, h van?

Mondjuk egyre korábbi időponttól keményedik a pocakom, de éjjelre elmúlik...

sziszike: aranyos a nagy fiad, nagyon szép gyerek, és a torta is tök jó! nagyon ügyesek vagytok! :)

Gesztenye???

Kép

bogyó_beo

Dharma, nekem már képzeld múlt szerda óta vannak szinte minden nap mensiszerű fájdalmaim, de semmi....épp ez idegesít, hogy ilyenkor az ember figyelgeti magát, hogy nnnnnnnnaaa hátha.
Aztán semmi.
Nem baj, ha kivárja az időt, csak akkor ne legyenek jelek, mert azért mindig csalódott leszek egy kicsit.

Tök röhej, mert minden nap úgy fekszem le, hogy patentra kitakarítok, elmosogatok, minden nap kimosok minden ruhát ami szennyes, hogy legyen a családnak tiszta..aztán persze másnap kezdem előről... :roll:
Mert hátha aznap menni kell és ne maradjon félbe semmi... :roll:

Tök jó volt amikor először szültem váratlanul ment el a magzatvizem, nem kellett gondolkoznom...

Másodszor 10 napot ráhúztam, az kegyetlen volt...na, én azt nem akarom mégegyszer..legkésőbb vasárnap szülni akarok :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Tegnap este 1 órán át 10 prces görcseim voltak és 2szer is voltam wc-n. Már épp kezdtem reménykedni, amikor persze azonnal elmúlt a dolog. :x Cserébe viszont aludtam egy nagyon jót!

Gyes/gyed: úgy hallottam, h csak a 2010-ben és után szülőkre vonatkoznak az új szabályok. Remélem is…..

Nyákdugót én még sosem láttam, lehet, h nekem alapból nem szériatartozék….???? :lol:

Tasin, én egy kis csomag 1est meg egy nagy adag 2est vettem, aztán majd meglátjuk. 3 kiló körüli babára simán jó lehet a nagyobb is már.
Én is mindennap lecsupaszítom magam mindenütt meg rendet rakok este, hátha...lehet, h kupit kéne hagynunk.....
Apánk ma éjszaka is dolgozik kivételesen....murphy...hm...... :roll:

Zsu
svs

Beó!

Hátha neked beindul...azt mondják általában 3-4 nap a nyákdugó után..( kivéve nekem :lol: :lol: )
De már azt is olvastam, hogy többedszer szülőknél előbb eshet ki...gondolom már rozoga a méhszájam.. :lol:

Szóval szorítok!!Meg már mindenkinek..most már ott tartunk hogy bárki szülhet!!!!
:wink: :wink:

Lánykám tegnap is eléggé kivolt, ma ugye megint suli...és egy suliba járnak, csak a srác ( dög) végzős...de hál'istennek hamarosan ballagás, és nem fognak utána találkozni..
Tegnap már Tina olyan stádiumban volt, hogy gyülőlte a srácot és azt mondta, hogy nem akarna vele kibékülni..( de tudom, hogy ez nem teljesen igaz még :roll: )
Csak nagyon fáj neki...olyan szar..tegnap mondjuk már én se bőgtem...de szombaton amikor el tudtam végre csütörtök óta mesélni az Istvánnak( férjemnek), akkor én is végigbőgtem..

Mondtam neki, basszus ez még csak az első csalódásunk volt...és van HÁROM LÁNYUNK!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
tasin

De mától már Bika-kölykök születnek :D

icamica

dharma, úgy tudom, ránk nem vonatkozik. Legalábbis valaki azt mondta. Szóval, ha minden igaz, azokra fog, akik a törvénybeiktatás után esnek teherbe, vagy szülnek, nem is tudom...és övőre választások, és nem tudom, egy év alatt mit tudnak összehozni, de a jelenlegi kormánynak 18%os a támogatottsága(vagy az mszpnek, nem tudom) szóval kis eséllyel választják meg őket újra...

sziszike, én is sorstárs vagyok éjszaka összekeverésben... most is überszar éjszakánk volt... Megint kúpot kellett adnom, mert fuldoklásig üvöltötte magát Misi. Ez egyébként kb megint egy perc alatt hatott, szóval 60mp után már aludt is. Viburcol, és homeopátiás. Most már azon gondolkozom, hogy kelteni fogom nappal, de hogyan egy ilyen picit???? Attól is félek, hgoy átesünk a ló túlsó oldalára, és azért nem alszik éjjel, mert nappal túl sokat van fent.
Egyébként nekem réka csinálta ezt a műsort, mikor bevágtam egy nagy adag rántottát, utána...
a kajákkal meg én azt tudom javasolni, amit edának is írtam, hogy kb azokat enni, amiket egy baba is ehet 7-8 hónapos korában, és szépen lassan bevezetni a többit, és kiderül, hogy mit kell kihagyni. És már csak egy hét, és lehet adni a gripe watert, az tuti egy szer, már nagyon várom én is! Az infacol segít, de nem eleget, nálunk a pukikkal van baj, nem jönnek, meg a kaki is nehezen.
És csudaszép tortát csináltatok!!! nagyon szép a nagyfiad is! hasonlít is rád :)

liliana,a laktoherbtől az enyémek hasa fájt az édeskömyény miatt. A fitolac jó. Vagy homeopátiából az urcica urens ch5 1-2szer 5 bogyó egy nap.
és persze, hgy fogy, ha nem fejsz, hiszen akkor pont annyi marad, amennyit megeszik. MInél többet eszik, annál több lesz majd. A mell képes termelni az anyatejet, de hosszasan tárolni nem. általában ugrászerűen nő meg az igény, egyik napról a másikra, akkor többet igényel , kéredzkedik cicire. pár napig sírósabb, tágítja a gyomrát és szaporítja a tejet.
A párod meg küldd el a plébániára, hogy kérdezze meg, lehet-e keresztanya református, nem lehet, csak tanú, kell egy katolikus keresztszülő mellé... vitatkozzon a pappal.

cat, én bevetem néha a lázmérőt, de nem használ, zsóval nem ez a baj nálunk... meg nem is ez a spriccelős kakija van misinek... hasfájásra a szélcső is jó egyébként.

dementik, éljen a szabi!!! :)

sebes cicire garmastan!!!!!!!!! csodaszer!!! de homeós szer is van...

zsu, apát két dolog miatt nem keltem. az egyik, hogy ő dolgozik értünk, és mivel az gondolkoznia kell sokat, nem rutinokat csinál, így jobb, ha kipihent. Másrészt úgysem tudok aludni, ha bőg vagy nyűglődik valamelyik. apának ez azért megy. a mai éjszaka kivétel volt mondjuk... ha nagyon durva lesz a helyzet, elhívjuk valamelyik mamát, hogy tudjak aludni napközben. most még csak szörnyen fáradt vagyok, de még nem halálosan. :) ha mosolyog már, majd könnyebb lesz, attól olyan sok erőt kapő az ember! nem? Misinek pláne van két gödröcske a pofiján, annyira kíváncsi vagyok a mosolyára!!!

A még pocakosoknak sok sok erőt, tőlem már fényévnyire van a terhesség, így csak együttérezni tudok. És nem akarok egy lenni a még egyben vagytok, meg jósolgatók, meg ráértekmég, meg majdtudjaababa mondogatók táborából, csak drukkolok csendben. Három hét múlva már mindenki babázik, ez már nem olyan sok, bár tudom, hogy az utolsó időből egy nap is rengeteg... Szóval kitartást lányok!

na, megyek, misinek megint rossz napja lesz, most is itt van, feltettem a lábam egy székre, és ráfektettem, így most jó neki, csak kicsit nyűglődik, de nem sír. beszorult a tegnap esti esedékes kaki, azzal szenved, szörnyen nagy a pocakja, hiába masszírozom, még a lázmérővel is próbálkoztam...de legalább a nagyok oviba vannak. A héten most három délelőttöt, remélem tudok majd aludni, bár pont néztem, milyen sokmindent kell megcsinálni... meglátjuk, mi nyer...

kikocska

svs: grat a 39 héthez, hátha megteszi hatását a tegnap este, és esetleg ma?! drukkolok. nem széria tartozék... ez jóóó :lol: :lol:

tasin: lesz "dolgotok" a lélekápolással... szegényem, nagyon rossz lehet.

Nekem 3 napja OLYAN jeleim vannak, és tökre el tudok kenődni, amikor reggel kinyitom a szemem...:)

végre Bika. meg a mai nap olyan szép. 04.20. könnyen megjegyezhető, "kerek", süt a napocska... TESSÉK elkezdeni!!!

igen, valahogy én is úgy hallottam, h a beiktatás után született babákra vonatkozik... akkor is szívás... kíváncsi vagyok én erre a bölcsi teremtő dologra...

én ma anyukámmal ebédelek, ehhez sétálnom kell egy nagyot, eszek valami fűszereset, iszom tonicot, fel lépcsőzöm a lakáshoz.
Tegnap már a bábakoktélon gondolkoztam, de rájöttem az nagyon durva, ahhoz nekünk még sok időnk van, majd ha túlhordom... de azért megittam egy fél deci borocskát. :)

Kép

bogyó_beo

Múlt éjjel azt halottam, hogy június-július körül már bevezetik a csomagot, és a gyes-gyed ideje le lesz rövidítve benne. A szocpolt is csak addig lehet beadni tehát ezek sajna már ránk is vonatkoznak. Igazság szerint az volt az első gondolatom, hogy el kell menni ebből az országból, mert itt aztán mindent meg lehet csinálni velünk. Az adókönnyítés is sok minden, csak nem reális dolog, én havi 80-85 körül kerestem, így is átléptem bruttó éves szinten a 2millió forintot, hát mit érdekel engem, hogy nem 1,7 hanem 1,9 lesz a határ a legmagasabb adókategória alatt? A havi megélhetéshez így is, úgy is kevés a pénzem, tehát ez megint nem reális intézkedés.
És közszférában vagyok, amit most majd jól befagyasztanak, hát elmondanám, hogy évek óta nem volt fizetésemelés, még inflációs egyeztetésért is harcolni kell, de idén az sem volt.
Ezek után közlik, hogy nem biztos, hogy sikerül szocpolt felvennem, amiből így is csak az alacsonyabb összeget adják, mert túl öreg vagyok a rendszernek, és az összes utolsó aljanép felvette már, de nekem, aki sok-sok évet lehúztam munkával, már nem biztos, hogy jut!
Közben pedig hónapokig tartó hercehurca az, hogy a csodás politikus urak legalább számoljanak el számlákkal arról, hogy mire költenek milliókat havonta, és ne csak felvegyék, hogy "kellett"... Hát, nekem is kéne!
Na ezért jobb, ha elkerülöm a tévét, mert a vége mindig az, hogy habzik a szám az átlátszó hazugságoktól, és manipulációktól, és kényszer érzek rá, hogy tárgyakat vagdossak a tv-hez, pedig nem az tehet róla.
Na most jól kidurrogtam magam.

icamica

teljesen igazad van... botrányos..

Kép

bogyó_beo

Icamica!
Nem baj, durrogj csak...hátha beindul a szülés!!! :lol: :lol: :lol:

én közalkalmazott vagyok....nálunk a fizetés eddig is az adható minimális kategóriában volt, plusz most még elveszik a 13 havit is..,
plusz vonatkozik rám is a családi , gázártámogatás, áfa..

Szocpolt egyik gyerek után se tudtam felvenni...amikor építkeztünk volt a nevünkön még egy ingatlan, így nem adtak..hiába ment bele az értéke utána a házba..most meg már kész a ház és túlkorosak is vagyunk.. :?

ennyit az igazságosságról..

Kép

Kép
tasin

anyukámék is közalkalmazottak, elveszik a nyelvpótlékot, 13havit, be akarják vezetni a 4 napos munka hetet...
majd én tartom el? a 30ezres gyes-ből? katasztrófa...

megyek indítok egy mosást, vasalok, meg motyogatok egyet.

Kép

bogyó_beo

Múlt éjjel kicsit megijedtem, mert annak ellenére, hogy most már 3 napja megy a hasam, erőlködnöm kellett, és kihullott 3 csepp vér. :shock: Aztán semmi több, és nekem is leesett, hogy a méhszáj már nagyon sérülékeny, tehát csak erről volt szó.
Ébredés előtt meg azt álmodtam, hogy felkelek a kádban törölközni, és zutty, folyik el a vizem :D Azt hiszem, egyre higgadtabban várom a szülést. Félek a kiszámíthatatlansága miatt, de nem félek a fájdalomtól, vagy hogy esetleg hosszú lesz. Kezdek már egy kicsit befelé fordulni.
Egyébként én vagyok a negatív példa arra, hogy az előjelek mennyit számítanak: napok óta hasmenés, vagy 2 hete mennek a jóslók, keményedések, derékfájás, és sehol semmi konkrétum. Pedig elment a párom Pestre ügyintézni :D de még ez sem használ :D Szedem a homeo-bogyókat, iszom a málnalevél-teát, sehol semmi. Persze péntekig még van idő, és el is számolhatták, de azért már jó lenne már túl lenni ezen az erőpróbán.

Mi az a bábakoktél amúgy?

icamica

icamica, tök igazad van!
valójában elfogadnám szó nélkül, hogy szívni kell, mert válság van, és igen, spóroljunk, hogy a gyerekeimnek majd jobb legyen, ha a maguk bőrén is póbálnának spórolni, de nem fogadják el a rájuk vonatkozó megszorításokat, pl a parlamenti létszám csökkentést meg az előrehozott választást, meg amit icamica emlegetett, a számlahozást...hát akkor menjenek tényleg a sunyiba. amit lehúznak rólunk, még egy bőrt, az árát jól elmulatják.

kikocska

Hahaha!
A rendszerváltás óta hallgatjuk, hogy most egy kis időre meg kell húzni a nadrágszíjat, de utána jön a habzsi-dőzsi! Hát hol van, kérem szépen?

icamica

20-30ml ricinus olaj + tiszta alkohol + sárgabarack gyümölcslé. hidegen szívószállal.

valaki ajánlja valaki nagyon nem. Orvostól ilyet hivatalosan nem hallasz, de védőnő, bába mondhassssa. Természetesen csak akkor hathat, ha ott bent már minden kész. Ha nem, akkor csak kapsz egy erős hasmenést. Ami Neked Icamica meg is van :)

egyébként is így vagyok, 3 napja keményedek, egyre korábban, pápá dugó, hasmenésem is volt... sajnos 30.-áig nem fogom megtudni mennyire vagyok nyitva... 29.-én szülni kellene...
páromnak ma lemerült reggel munkába menet a mobilja. Talán ez hat a gyerekre :)

Kép

bogyó_beo

Fúúúúj, ez elég borzalmas, ha ez a hasmenéses görcsökkel akar hatni a szülés indulására, akkor nálam esélytelen.
Meg amúgy is: betolok egy felest? Az tuti jó a gyereknek. Akkor inkább a tonik, a szénsav kevésbé problémás talán. Ja meg olvastam az ananászlevet is.
Meg ezt találtam még:
- homeopátiás bábakoktél:
adag Caulophyllum thalictroides D4,
10 csepp Cimicifuga D2,
1 adag Pulsatilla D30.
Ezeket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni.

Na én ezeket szedem már bő 3 hete :P

icamica

sziasztok.

sebes cici:

nekem is kiszívta Alex,én simánn pár csepp tejet széttkentem rajt és nem hordok melltartót,csak ha lemegyünk.sőtt ha Patrik nincs itthol még a pólóm is leveszem hogy az se irritálja. a bal már szépen helyrejött,a jobb is jobb sokkal.

éjjel:

ha Alex próbálkozik akkor előszőr a kis kezét adom oda neki,ha azt megunta akkor a kisujjam.felváltva amíg nem visít.kb 1 órát tudok vele húzni.jobb lenne cumival de nem fogadja el.

kaki,pocak:

szerencsére nem hasfájós,kaki pedig minen pelusban van,és puki is van sok,csak úgy rotyog a feneke :lol:
nekünk annó az infacol bevált.

gabkának gratulálok.

Olivér írtó helyes :lol:

ja fejemelgetés.Alexot ha a hasamra fektetem simánn felemeli annyira a fejét hogy szembenéz velem :shock: :shock: :shock:
kis erőbajnok :lol:

icamica:

én is így vagyok vele...........pedig szegény tényleg semmiről nem tehet.........

pocakosok kitartás(tudom könnyű mondani)

tegnap is sétáltunk egy picit,már hazafele is kerülővel jöttünk.ma már megy apa dolizni így anyum jön segíteni lemenni,sokkal bonyolultabb mint hittem.verem a fejem a falba amiért nem liftes házba költöztem :x :x

Kép
Kép
ettike

sziasztok.

sebes cici:

nekem is kiszívta Alex,én simánn pár csepp tejet széttkentem rajt és nem hordok melltartót,csak ha lemegyünk.sőtt ha Patrik nincs itthol még a pólóm is leveszem hogy az se irritálja. a bal már szépen helyrejött,a jobb is jobb sokkal.

éjjel:

ha Alex próbálkozik akkor előszőr a kis kezét adom oda neki,ha azt megunta akkor a kisujjam.felváltva amíg nem visít.kb 1 órát tudok vele húzni.jobb lenne cumival de nem fogadja el.

kaki,pocak:

szerencsére nem hasfájós,kaki pedig minen pelusban van,és puki is van sok,csak úgy rotyog a feneke :lol:

gabkának gratulálok.

ja fejemelgetés.Alexot ha a hasamra fektetem simánn felemeli annyira a fejét hogy szembenéz velem :shock: :shock: :shock:

icamica:

én is így vagyok vele...........pedig szegény tényleg semmiről nem tehet.........

tegnap is sétáltunk egy picit,már hazafele is kerülővel jöttünk.ma már megy apa dolizni így anyum jön segíteni lemenni,sokkal bonyolultabb mint hittem.verem a fejem a falba amiért nem liftes házba költöztem :x :x

Kép
Kép
ettike

sziasztok.

sebes cici:

éjjel:

kaki,pocak:

gabkának gratulálok.

icamica:

Kép
Kép
ettike

bocs.babanet megkukult...........

erről a koktélról azt olvastam hogy csak kórházban szabad alkalmazni mert ahogy az anyukának beindíjta a kakit úgy a babára is ilyen hatással lehet.
lehet hogy hülyeség de én azért megkérdezném a dokim...

Kép
Kép
ettike

hát tényleg elég szörnyű az a lötty, én is inkább a nem ivás mellett döntöttem...
látom az a hoemos cucc nem nagyon hat :)

ananász. még szeretem is :)

Kép

bogyó_beo

Na én is elmegyek tekerek egyet, olyan jó idő van...

Az előbb találtam egy jó kis szülésindítást....
:lol:
megkívántam a Converse tornacsukám, és mire befűztem és trendire felhajtottam a farmerem azt hittem megszülök.... :lol: :lol:

Lehet egész nap ezt kellene csinálnom... :wink: :wink:

Most megyek eszek egy jó lángost és elmegyek kocsmázni a páromhoz és benyomok vagy egy liter.......................tonicot!!! :wink:

Kép

Kép
tasin

Szép jó napot!!!
Kitartást kismamik!!! Napról napra kevesebb van!!!!!!!!!!!!!!!

Sziszike! Csudaszép lett a torta!!! Ne csak a tortára legyetek büszkék, hanem a fiúkra is!!!!!!!!!! Jó pasikat hoztatok össze! :lol:

Cat! A vigantol-t használhatom szerinted szoptatás mellett? Jövő héten megyek a dokihoz, akkor majd meg is kérdezem. Most csak szopi után merek fújni egyet, lefekvés előtt.

Ez a gyed/gyes tényleg nagyon durva. Az a gond ezzel, hogy így még kevesebb babát fognak vállalni az amúgy is csak inkább 1 gyereket tervező fiatal szülők!!! Sok-sok egyke lesz.

Ettike! Ezt éjjel kipróbálom, bár a kezét sokáig nem tartja a szájánál, és a cumival ő is így van. Bár ha sikerül elfogadnia, akkor szétszopizza vele a száját!!! :lol:
Pepe is olyan szépen tartja a fejét, bár igaz, hogy ő már szerdán 5 hetes lesz (azta mindenit, rohan az idő!!!!!!!), de hason ő is simán feltartja a buksiját, ha vállon van, akkor pedig akár 1-2 percig is emeli a fejét.

Sziszi! Ma éjszakánk: Este kb 9-kor elaludt, persze nagy harcok árán, 1-kor ébredt, évett kb 20 percet, majd nyögés, fesztiválozás (morog a cicin), és büfiztetés, persze nem jön semmi. Aztán nagy adag kaki, mire kicseréltem, akkor felébredt rendesen. Ismét cici, hátha elalszik, nem jött be, csak evett-evett. Séta, majd apa sétált vele, akkor volt büfi, és bealudt nála. Megpróbáltuk betenni az ágyába, persze tekergés, felébredt. Én is sétáltam, bealudt, letettem, és SIKERÜLT az ágyába tenni. Bár pont 3 óra volt, úgyhogy 2 órát szórakoztatott így is.
6-kor (kiszámította a 3 órát), kinlódott az ágyában, de aludt közben, pukizott vagy 3-at, aztán sírás. Kivettem magammellé, evett, közben pukizott, és bealudt kb 20 perc alatt. Majd fél 9-kor kelt fel! Nagy adag kakival (utána evés, séta, stb és 10-kor visszaludt az ölembem. azóta itt szunnyad mellettem a babakocsiban, mert a kiságy nem jött be)

Kép

Kép
eda7

Ez a lötyi tényleg szarul hangzik lányok!!!
Nekem is már annyira távolinak tűnik a terhesség!! Kicsit sajnálom!! :?

Kikocs! Én is gondolkodtam rajta, hogy napközben nem hagyom ennyit aludni, vagy gyakrabban etetem, hogy éjjel ne legyen éhes!
Tegnap délután 12-kor evett, aztán 1-kor elaludt, sétáltunk, majd még itthon is aludt végig 4-ig! Inkább éjjel csináljon ilyeneket! :wink:

Kép

Kép
eda7

Icamica, habzsidőzsi van már, csak nekik :)

eda, írja a suttogó, hogy álometetni kell. Hogy nem megvárni, míg felébred, hanem mikor már elkezd mocorogni, nyikk egykettőt, gyors megkajáltatni, aztán akkor alszik tovább. Nos, ez működött két gyerekemnél, de ezt a misit, ezt ha nem kér, nem lehet megetetni. És ha kér, akkor viszont se víz, se cumi, se kisujj, se semmi. Csak üvöltés :( Pedig az éjszakai evéseket ritkítani kéne, nem sűríteni...
Én tömöm, ahogy jön az este, meg ahogy hajlandó, eszik fél5kor, valahogy ez mindig kijön, aztán kb fél6-6 között, aztán fél 7kor megyünk fürdeni, és kb 7kor van a vacsi, amikor mindig jól bekajál, szóval elvileg jól megtömi ilyenkorra a bendőt, és alszik is egy nagyobbat, de aztán kiürül a pocak éjfélkor legkésőbb. a rekord fél 1 volt. Persze, ha később feküdne, jó lenne. Nándi felkelt még mindig, 9-10 között fenn volt, és utána kezdte az éjszakai 4-5 óráját, azért az jobb volt...

na, berakok még egy mosást, olyan jól telt a délelőttöm, kiteregettem, hát, az maga volt a paradicsom. Hogy hogy bír az ember örülni egy kis nyugalomnak maga körül. Sajnos nem tudom visszaadni nektek, mi a falu végén lakunk, mögöttünk szántóföld, egy sor fa, patak (majd utána az a2-es út :) ) és virágzik az orgona, a cseresznyefa a szomszédban, meg a meggy pont már hullatja a szirmait, és madárdal, kb 100000 madár csiripel, és meleg, és napsütés, szóval valami csudajó volt. Jól feltöltődtem, mondjuk rám is fért a mai éjszaka után...

kikocska

Sziasztok!

megint csak egy gyors...

Botond az apja 46-os papucsában flangál,kiváncsi vagyok mekkorát fog zanyálni... :roll:

cicire a garmastan nekem is nagyon bejött,két nap alatt rendbejött!

politikába nem megyek bele,mert csak :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
mellesleg a szocpolt megszerezni egyébként sem egyszerü...mi még a korban is ott vagyunk,mégis elhajtottak minket,mert a ház amit szeretnénk,jelenleg csak egy szobás,és négyen vagyunk rá...na inkább nem megyek bele...

mostmár az apja bakancsa van Botin...

Kikocs,tudnál esetleg feltenni képet,hogy hogy is "néz ki" Misi és a kendö...együtt...köszi

Éjszakázós mamiknak,csak átérezni tudom a bajokat,anno Botival mi is sokat küzdöttünk,most eddig ugy tünik kaptunk egy jóalvó gyereket,kopkoppkopp
most gyorsban csak ennyit,pocakosok,mindjárt vége az áprilisnak,addigra már tuti mindenki babázni fog!kitartás!!!(nekem néha hiányzik ám a pocak...
:oops: )

Kép
Kép
gizu

Itt vagyok lányok, nem szültem még.
HOLNAP FOGOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tegnapi és a mai CTG eredményem ugyanaz: Luca oké, méhösszehúzódás nincs.

Ma megnézték a magzatvízet és a lepényt is. Még rendben, de már elkezdődött a csökkenés és az öregedés. Ezért a doki azt javasolta, hogy ne kockáztassunk, holnap indítsuk be a szülést. Megnézett a főorvos helyettes is, azonos véleményen volt.
Azt mondták, hogy ne aggódjak, nincs gond. Akár még 2-3 napig is ellehet a magzat így, de felesleges kockáztatni. Ráadásául 1 ujjnyira már nyitva vagyok, a méhszájam fellazult, úgy hogy az a zselés tabletta be fogja indítani a további tágulást és fájásokat.

Reggel 5.30-ra kell mennünk. Előkészítenek, beteszik a tablettát, aztán hajrá! Már odarendeltem a szülésznőmet is.

Egy előnye azért mégis csak van ennek a késői időpontnak: Bika lesz a lányunk! Ami azért csak jobb, ha már én is Kos vagyok.

Kép
gesztenye74

Kép

Botond és a Bakancs

Kép
Kép
gizu

Kikocska!
Az álometetés az, amivel próbálkozom, csak nem tudtam hogy így híváják! A hajnal (vagy reggel) 6 órás az éppen ilyen volt.
De ha a korábbi mindig kakával végződik, sajnos nem lehet álom alatt véghezvinni. :-(
Hugom júliusban szüli a második babáját (elsőt tavaly májusban), és rendelt egy hordozókendőt, de ide direkt hozzám, hogy addig is használjam. Volt benne kép, megpróbálom feltenni. Próbálkoztam vele, de eddig nem tetszett neki. Lehet, hogy rosszul volt benne.
Megnézném én is szívesen, hogy ti hogy is néztek ki!!!
Kell is az ilyen feltöltődés, jó levegő, napsütés!!!! Irigyellek!!!!! (nekem nyitva a teraszajtó!!)

Gizu! Szerencséd van, jól kifogtad! Bár azért én sem panaszkodom, mert most éjjel így is tudtam aludni először 4 órát, majd 2 óra fentlét után 3órát, és még plusz 1-et 7-ig.
De ugye sose jó az, ami van... :oops:
Most 10-től még alszik, így én is tevékenykedem.

Kép

Kép
eda7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?