Új privát üzeneted érkezett!

Ildi

Itt volt a védőnő, még ő is sárgának látta kicsit Áront, azt mondta továbbra is szopizzon sokszor és ha van bőven pisi, akkor szépen kitisztul majd a szervezetéből a bilirubin, de ő nem híve a cukrosvíznek meg a teának sem.

Kép

Kép
éva75

Aludtam egy nagyot, most már jobb. Megkértem apukát, hogy ha már megszánt és itthon maradt, akkor az esti nyügit vállalja be amíg én kivasalok. Mert fürdés előtt nálunk is nyügis Bori, de ez szerintem sok babánál így van. Nálunk ez az egyetlen időszak, amikor egy pillanatra nem lehet magára hagyni, mert akkor sír... :roll:

Nyugtonmalac
cukromat passzolom... mindig elfelejtem megmérni, amikor épp nem fellejtettem el, akkor sokszor volt magas volt... :roll: Elméletileg diétázom, gyakorlatilag zabálok. Épp most rendeltem egy pizzát. Terhesség alatt kibírtam, de már látom, hogy az az igazi hős, aki szoptátás mellett tartani tudja a diétát. Szinte minden szopi után farkaséhes vagyok. Nappal elég egy alma (egy-két kiló alma naponta... :roll: ) éjjel viszont KENYÉR!!!!!! :lol: . Amikor egyszer kel, akkor az még OK, de most éjszaka egész éjjel fenn volt, ami sok-sok kenyeret jelentett...
Cukros dolgokat persze kihagyom, de ennyi most a diétám... :roll: Viszont pénteken megyek terhelésre, úgyhogy kiderül, hogy cukros vagyok, vagy elmúlt... Kéretik drukkolni...!

marek

Hallottátok, hogy egy 16 ujjú baba született???

Kép

Kép

Kép
tercsimama

8-8 ujjal a lábain jött világra egy kisbaba Kínában. A csöppség szerdán látta meg a napvilágot Guangdong tartományban. A helyi sajtó azonban csak vasárnap számolt be az esetről. A kisfiúnak ráadásul a kezén sincsenek rendben az ujjai. Noha 5-5 ujja van, azok teljesen egyformák, és nincs hüvelykujja sem a csecsemőnek. Az orvosok szerint lehet, hogy genetikai hiba okozta a rendellenességet, de elképzelhetőnek tartják azt is, hogy a környezetszennyezés miatt született így a gyerek.

Kép

Kép
tercsimama

Sziasztok!

Koszonom mindenkinek a segitseget!!

Pelus:
nekunk a Pampers es Huggies 2-es most a meretunk, es nincsenek atazasok,pedig nagyon sokat pisil.

Sargasag:
Hala Istennek nekunk mar elmult, de mult heten meg Balintot is kicsit sarganak latta a vedono.

Apropo,vedono: eddig 3szor volt es egyszer sem jelentkezett be :twisted: ...ezt annyira durva dolognak tartom, en vagyok a barom mondjuk,hogy beengedem, nem is tudom,miert...

Tokjo,hogy tema az oltas,mert mi is ezen gondolkozunk,hogy miket kellene pluszban beadni.

Nusildi :)
Nekunk is kellett vizeletet gyujteni Akosnal, de fiuknal azert vmivel konnyebb.
koszi a homeos infot.

Fertotlenites: en is a chicco fertotlenito folyadekat hasznalom es bevalt es tenyleg nem draga.

Sensi :)
Ejjha, de ugyes Lillus, hogy mar 50et eszik!! :D
Balint nem bukik :lol: .
Igen, en is 10 napot hallottam,ami normalis kaki nelkul, de azert fusztralo,hogy nem kakil... :(
Koldokcsonkot mindenkepp fertotlenitsd alkohollal szerintem.Nekunk a korhazban meg pluszban is lekezeltek (megmondtak,hanyra vigyem vissza a csecsemoosztalyra),hogy szepen gyogyuljon. Es en nem csak este,hanem minden peluscserenel alkoholoztam es hintoporoztam.
Tejkiutes nekunk is van, egyre durvabban, remelem, elmulik hamarosan.
Furdes nalunk este 7kor van,kaja elott.
Csodaszep Lillus es nagyon tetszik a pottyos szerkoja!
Ez az ujszulott overal meret? Tudod,nekunk is van,nekunk a 0-3 hos,hat log rajtunk rendesen,majd teszek fel fotot rola.

Stike!
GRATULALOK!!! :lol:
Utrogestant en is szedtem,artani nem art,csak hasznal!

Peva :)
Meg nem probaltuk a kupot. lazmerozes nem jott be.

Tercsimama :)
Nagyon szep Norikad! Milyen jo husban van!! Es gyonyoru a neve, ha lanyunk lett volna, Nora lenne a neve.
hallottam errol a babarol :(

Emmalena :)
Gyonyoruek vagytok!

NyugtonMalac :)
De,lehet,hogy fejlodesi ugras,es jo otlet a fejes. Csak 1 gond van,nekem nem megy...
Kezzel csak csopog, az Avent kezinel meg az van,hogy elkezd sugarban jonni kb 5-6 mp-ig es aztan megall. Megszunik a vakum,ha ujra felhelyezem, ujra jon par mp-ig,ujra vege a vakumnak. Azuram szerint tul nagy a mellbimbom es ezert van :oops: ...most gondolkozok egy medela mini electricen, de mi van,ha ott sem lesz vakum?

pisi boven van. Megprobaltam a teat,kikopte, igy nem eroltetem.

meg mindig szupi a honlap!!

Marek :)
Pentekre drukk!!

Ezentul is panaszkodni fogok,mert Balint mar fel oraja alszik,pedig ilyenkor sosem szokott.Boszitopik. :P

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Doki továbbképzésen volt ma, a védőnő szerint viszont vaklárma volt és megúsztuk, nincs szájpenésze Tomikának. azért még elviszem pénteken az orvoshoz is, ő is ellenőrizze le.

Éva!
Tegnap mikor Szöszke küldte neten a szájpenészes cikket én is utánaolcasgattam és sok helyen azt írták, hogy csak akkor használ az ecsetelés,ha nem csak ecseteli az ember, hanem erőteljesen leszedi a nyálkahártyáról a lepedéket, ami néha vérzéssel is járhat,de a babának nem fáj. az állkapocs találkozásánál (nem tudom mi a neve annak a résznek) pedig mindig alaposan le kell ecsetelni, mert onnan szokott továbbterjedni a szájpadlásra és a nyelvre.

Ildi!
Gratula az ágyban alváshoz!! Nekünk ágyban szokott elaludni este fürcsi után, de a hajnali etetésnél szinte sosincs erőm átvinni a szobájába.

Már egy csomóan írjátok, hogy reggelig alszik a babótok, nekünk meg még mindig 3-4-4,5 óránként kelés van, mikor hogyan alakul, pedig 100-120 ml-t is eszik egy evésre (igaz,van mikor csak 70-80-at.) :roll:

Marek!
A homeós bogyó előtt és után elvileg nem szabad enni/inni 30 percig és nem javasolt a mentolos fogkrém sem,mert azok csökkentik a hatását - nyilván nem mindenkinél,de ha még nem indult be a büfé,akkor szerintem érdemes ezt is betartani.
Drukkolok péntekre, most már csak vége a hülye diétás korszakodnak és jöhetnek a kilók :lol:

BKriszta!
Ha keveset kakil a gyermek, az is jó,ha megeszel egy csomó paradicsomot, legalábbis nekünk a védőnő ezt javasolta, de ezt is csak 5-6 nap után. Anyatejes babáknál teljesen természetes a ritkább kaki is, mivel az anyatej könnyen emészthető és 100%-ban felhasználható a szervezet számára.

Tercsimama!
Csuda cuki Nórika, és nagyon husos! :D Én alig várom már,hogy Tomin is több legyen a hurka, olyan aranyosak tudnak úgy lenni. :D

Tejkiütés:

Én - a meleg kiütéssel együtt - kamillateával szoktam megtörölni naponta 1x-2x. A baba bőrének nem árt, a tejkiütést meg egy kicsit visszahúzza (a meleg kiütést meg eltünteti). Hintőporozni Tomi arcocskáját én se merném.
Amúgy a dokinénink szerint attól van,hogy sok fehérjét eszem, ami igaz is,mert tuti kétnaponta eszünk valamilyen húst :oops:
De ha már nem engedi az orvos,hogy tejterméket egyek/igyak,muszáj valamivel pótolnom a kiesett energiát (én mióta az eszemet tudom megittam napi fél l tejet) :oops:

Az oltásról,amit írtatok,teljesen kiakadtam... 17ezer Ft darabja :?: :?: :!: :!: :evil:
Szerintem baromi drága és ez túlzás!!!
és nem is értem,mert a rota kórházi kezelését meg a TB fizeti és nem hiszem,hogy azt olcsóbb támogatniuk... :evil:

Kép

Kép
borkaby

húúú mennyit írtam :oops: látszik,hogy az elmúlt 2 napban csecsemő üzemmódba kapcsoltam én is, és mikor kicsi fiam aludt én is aludtam - már régen éreztem magam ilyen kipihetnek,gondolom ez az érzés holnapra megszűnik :)
és jól beújítottam a zöld megszólításokkal is :lol: :lol: :lol:

kihasználom az alkalmat,hogy Tomi alszik,megyek Tv-ni egy kicsit. szerintetek ki lesz a dzsungel királya? én keleti andira szavazok

:D

Kép

Kép
borkaby

Borkaby
Ne aggódj mi is kelünk 3-3,5 óránként éjszaka is, pedig Bori rengeteget eszik... Volt egy hét, amikor átállt éjjel egy evésre, de azóta visszarendeződött minden, aminek rettentő örülök, mert azóta vagyok ilyen hisztis p@csa.... :roll: Remélem lassan a gyerekem is meglátja rajtam a változást és megkegyelmez... :lol: :lol: :lol:

Köszi a drukkot, a kilók a mostani diétámmal :roll: :oops: is jönnek... :twisted: Ma kellett ez a pizza, mert ha nem lesz jó a terhelés, akkor lehet, hogy ez volt életem utolsó pizzája... :roll: :lol: Az biztos, hogy hétvégén teleeszem magam sütivel, hátha ezentúl már azt se lehet... Kicsit félek tőle... :roll:

Kicsit beszélgettünk apukával. Továbbra se érti mi a bajom, hiszen bármikor elmehetek bárhova... :roll: Hozzá kell tenni, hogy én Borival nem merek vezetni, tehát ha valahova menni akarunk, akkor őt kell megkérnünk, tehát óriási a szabadságunk... :roll: Ahova babakocsival el lehet menni, oda mehetek, de az meg nem sok... :roll: Na mindegy, legalább megpróbáltuk. Végülis nem lehet elvárni egy férfitől, hogy értse, hogy ilyenkor mit érez egy nő... :roll:

Megyek, mert csend van. Lefekszem, mert mindjárt nyitni kell a büfét, addig meg még ki is kell takarítani, nehogy jöjjön az ÁNTSZ és bezárassa... Szóval fürdés van, aztán meg talán alvás, ha apukát ki tudom zavarni a gyerekszobából, ahol sikeresen elaludt az ágyamon... :roll:

Jóccaka

marek

Marek!
Ez nem egy pszichológiai tanács :D, csak úgy leírom :D, de egy barátnőm nevelői célzattal otthagyta a férjét egy napra a gyerekkel, mondván régen mozdult ki,szüksége van egy kis kikapcsolódásra, és ha állítólag oda mehet ahova akar,akkor ő most megy. Hasonló volt a helyzet mint nálatok,csak ott a baba már 4 hónapos volt (addig bírta az anyuka). Hagyott otthon enni a babának, reggel pirkadatkor elhúzott és éjjel hazajött (barátnőkkel csavargott). Apuka kb. 100x hívta,hogy most mit hogyan, mi hol van és hol a kikapcs. gomb meg a pause a gyereken, aztán a későbbiekben meglett a hatása a kirándulásnak,mert egyre több segítséget és megbecsülést kapott a férjétől - szóval happy end és máig is élnek, ha meg nem halltak ott,ahol a kurta farkú malac túr :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby

Borkaby!

Ezt én is megcsináltam a férjemmel Ábelnél.Bedobtam amélyvízbe, mikor úgy éreztem, hogy a baba ellátását és a házimunkát nem becsülte eléggé.Elhúztam otthonról reggel, de mondtam, hogy mire hazaérek, ne legyen felfordulás, mert ha ő hazajön akkor sincs, legyen kiteregetve, bevásárolva, kiprószívózva, ja és éhes leszek este, szeretnék meleg vacsorát.Mert hogy őt is azzal várom.
Hát mit mondjak...bejött, azóta sokkal együttérzőbb...:-)
emmalena

Köszi lányok! Lehet, hogy bevetem, ha nem változik a helyzet. Bár ő már ma azt mondta, hogy elég sokat volt a gyerekkel. Ez azt jelenti, hogy amíg tanítottam, addig kellett vele egy kicsit beszélgetnie, meg fürdés előtt megkértem, hogy vigyázzon rá, amíg én önző módon kivasalok... :lol: Az esti már eléggé fájt neki, mert akkor nem egy vidám, mosolygós gyereket kapott, hanem végre megismerte az esti nyüszit. Mondta, hogy etessem meg a gyereket, mert sír, de én tudtam, hogy nem az a baja, csak társaságra vágyik... :roll:

Ja, most épp azt várom, hogy elaludjon a drága. Az éjjeli elalvásunk még mindig olyan, hogy Bori nézelődik, addig én nem megyek be, mert akkor rögtön rázendít. Aztán ha már nem nyekereg, akkor szépen beosonok és lefekszem. A mai elalvása egy kicsit sokáig tartott. Már kipakoltam a mosogatógépből, meg sterilizáltam, meg elindítottam egy mosást... Ha nem lenne túl hangos, akkor porszívóznék is, de annyira azért nem vagyok szívtelen... :roll:

Asszem csend van, úgyhogy beosonok a helyemre és várom a következő etetést, ami kb. három óra múlva esedékes.....Próbáltam átállítani a gyerek óráját, de nem sikerült... Nem tudja valaki, hol van rajta a gomb, amivel éjjeli üzemmódra lehet rakni??? :lol: :lol: :lol:

marek

Sziasztok!!

Az előző napunk kemény volt.... Konsti a szokott módion elaludt este, majd hajnal 1 kor követelte a büfét. Kaja, majd alvás helyett kurjngathatnéka támadt... 1 órán át szórakozott az ágyában, én meg félálomban hallgattam. Utánna úgy döntött, h éhen akar halni, kaja, majd alvás helyett üvöltés.... Kiderült tele a pelus.... Mire elaludt volna felkelt Ábel (hajnal 4 óra) és már mindkét gyermekem szórakozott......Konsti egész nap 1 órát aludt, azt is a 10 perces időkkel.... Ordított csak a térdemen-alkaromon lógva -hintázva volt csendben, vagy cicin... Fájt a pocak, mert habzsol. Masszázs, G.W...Séta közben is nézelődött, ha megállt a kocsi égzengés.....Végül este 7-kor dőlt ki és éjfélkor ébredt...Ábel hajnal 3-kor.......Konsti 2:30-kor és 5-kor evettt......
Amúgy jól vagyunk.... :lol: :lol: :lol:

Eszter!
Nagyon szeretünk és jó egészséget nektek!!!! kukucskállak, de örülök, h benézel és majd teszel képeket ide is! :wink: :wink: :)

Kriszta!
A cumi nálunk sem nyerő, csak a hintáztatás....A glicerines kúppal óvatosan, állítólag hozzá szokhat a baba és akkor gáz van. A barátnőmék szélcsövet használtak....

Én teázom és néha kapkodom a bogyeszt...nem érzem, h baj lenne.

Annyira édesek a babák!!!!!! Nincs erőm leirni ki mindenkié, nézzétek el nekem. CSODASZÉP, EGÉSZSÉGES VALAMENNYI.

Fotók
: nálunk Ábel emiatt is féltékeny, tesót nem fotózhatom, elé áll.... :lol: :o Így akkor csinálok képet, ha Ő alszik....

koszmó
: nekünk az van, egyre rondább. Ha lesz erőm, ma elmegyek a gyogyitárba, mert elfogyott a babé samponunk és akkor kérek valamit a patikustól koszmóra...

glicerines kúp: mint irtam óvatosan vele. Elég egy kis darab is, melegített késsel darabolható.

pelus: nekünk lidl-s. Mátl akciós, a kis méret 20,50 ft/db nekünk bevált, Bence ma feltankol belőle....

Bocsi, ennyire futotta......Pussz mindenkinek!

[/b]

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép Anyaaaaa, mi lesz a vacsi??? :-)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Jó reggelt Mindenkinek!

Nekünk tényleg jó, képzeljétek, tegnap evett 23-tól Lottika 40 percig, majd fél 1-től aludt egészen 6-ig!!! :shock: 8) Mit szóltok? Ez nagyon jó, tök jól kipihentem magam. Persze 6-kor bevágott 130 ml-t :roll: Én meg paramami lévén már 6-kor azt kérdeztem félkómás páromtól, hogy nem azért aludt ilyen sokat, mert valami baja van?! :oops: Ugye nem???
Most még alszik/alszanak, én meg reggelizek gyorsan+mosok+ itt vagyok :wink:

Éva - el fog múlni az a fránya sárgaság hamarosan! De neked legalább nem mondják, hogy tömd meg vízzel a gyereket!!! Amúgy én meg úgy tudom, hogy a bilirubin a széklettel ürül :roll: Mindenki mást mond, ez a röhej, de a lényeg, hogy elmúljon, drukkolok és kérek viszont drukkot, mert ugye mi is sárgák vagyunk még foltokban, a kicsi kínai :lol:

Marek - az ember alvás után mindent másképp lát :lol: De azért sajnálom, hogy nem jött össze a barátnőzés, elhiszem milyen csalódás volt, amikor beleélted magad :? De majd legközelebb!
Amúgy én pl. 2 napja nem voltam utcán :oops: Kivéve tegnapelőtt amikor CORA-ba mentünk hármasban egy gyors bevásárlásra. Tegnap pl. önző voltam és nem vittem le sétálni Lottit, mert nagyon fáradt voltam, inkább pihentem mellette és sikerült 1,5 órát aludnom. Szóval gáz, hogy az ember így be van szorulva, én alapból örökmozgó voltam mindig is, most meg itthon punnyadok. Ezért is szerveztünk pl. most hétvégére is látogatókat, babás barátokat, és jövő héten is jön hozzánk babás barát 3 hónapos kislánnyal. Nálunk párom vezet csak, úgyhogy én max. babakocsival tudnék menni ide-oda, de pl. anyuékhoz nem is tudok elmenni, mert HÉV-vel kéne menni, oda meg tuti nem tudom feltenni a babakocsit :?

Tercsimama - ez a 6 ujjú kisbaba nagyon durva :cry:

Kriszta - tényleg durva, hogy nem jelentkezik be a védőnő, csak beállít :evil:

Borkaby - a 70-80 ml egy evésre nem csak!!! Az teljesen jó amúgy. Szorozd be a kilót 150-nel és oszd el a napi etetések számával és akkor kijön, hogy elviekben, könyvek szerint mennyit kéne ennie egy etetéskor. Nálunk kb. 80-at kéne, tegnap pedig 100 alatt nem evett, összejött 720 ml tegnapra!!! Az éjszakázás még egy ideig fog tartani, nálunk Lottika kb. 1 hete alszik ennyivel többet éjjel! Még egy kicsit tarts ki, bár ez is biztos babafüggő is.
Én Keleti Andinak szurkoltam és ő is lett a dzsungelkirálynő :lol:
Sajnálom, hogy vége lett a műsornak, én imádtam!

Zsuzsu - na nektek is szép tegnapotok volt :lol:
Konstantin nagyon cuki a kis sárga rugijában, egyem meg!

Sensi - egész jókat eszik már Lilla, a pöttyök miatt meg ne izgulj, majd elmúlik, amúgy tüneményes a kislány, ahogy néz, nagyon szép szeme van!

Kipróbáltuk a Rossman pelust, tök jó! Abból egyelőre nem folyik ki semmi. A Libero 1-ből még van egy egész csomag, de elhasználom nappalra, de már láthatóan nem fér bele a kaki-pisi.
Na megyek, amíg alszik, kihasználom és csinálom a dolgom, majd jövök még, és köszi az infókat a pisiszacsival kapcsolatban, majd valahogy megokozzuk :roll:

Kép

Kép
nusildi

És két tegnapi sztárfotó :lol:

Kép kaja után anyával
Kép kaja után apával

Kép

Kép
nusildi

Jó reggelt!

Most aránylag én is kipihent vagyok, bár szokás szerint kétszer keltünk éjjel. De jó volt, mert rengeteg házimunkát megcsináltam, amíg Bori altatta magát... :lol: Most is alszik, úgyhogy gyors kitakarítottam, csak az ő szobája nincs kész, meg a konyha. Ott nem akartam felmosni, mert mindjárt jön a tanítvány és ott tanítok, utána meg kezdhetném az egészet előröl. Persze Bori nyekereg, a férjem meg nincs itthon, úgyhogy izgalmas óra lesz. Valószínűleg ez lesz az első olyan óra, amikor hármasban vagyunk... :lol: Mondjuk nem lehet elég korán kezdeni a tanulást... :lol:

Ildi
Lottika gyönyörűséges! És tök jó, hogy ennyit alszik... Nekünk is volt már ilyen éjszakánk...de már elmúlt... :lol: :lol: :lol:

Mi nem nézünk tévét, ennek köszönhetően csak onnan tudom, hogy miről beszéltek, hogy néha látom az Indexen. Viszont többet olvasok, mint amikor még volt időm... jó ez a szoptatás...

Zsuzsu
Nem irigyellek!!! Nem lehet egyszerű két keveset alvó gyerekkel! Kitartás!!!!

marek

Marek: drukkolok a cukros tesztre neked! Nem csodálom, hogy nem tudod tartani a diétát... Borzalmas, mi történik velünk, szoptatós anyukákkal. Egyszercsak jön a farkas éhség, minden mást elsöpör az agyunkban, amíg nem falunk be valamit... Én a kifliket favorizálom... Napi sok kifli :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Huhhh, Tercsi, ez a 16 ujju baba nem semmi... Jó nehéz lesz neki cipőt találni... :shock: (meg kesztyűt is)
Szegény... :roll: :cry:

Olyan szomorú, mikor egy baba így születik, nem? És a szülőknek is a szivük szakad meg :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Kriszta: nem tudod valahol kipróbálni a medelát? Védőnő, kórház, barátnő, ismerős, bárki... Nekem sem müködött az avent, most itt figyel a szekrényben. Nem a mellbimbó miatt van, hanem mert a szilikon mellett elkezd szivárogni a levegő... És megszűnik a vákum... Én ezen úgy berágtam mikor Lili ekkora volt mint most a topic babák, hogy vettem egy mini elektrik medelát, mert az bevált a kórházban... Az aventet azóta is utálom, és még az üvegeket is lecseréltem tommee tippee-ra. Meg vettem egy kézi tommee-t is. Pedig tényleg itt van az avent... :shock: :roll:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Borkaby: a kamilla teát Bori arcára én is ki fogom próbálni, apa most hozza haza a kamillát hozzá :) Köszi az 5letet.

Fehérje nálunk is simán lehet, mert én naponta 4 kefírt, 4 citromos aktiviát és két pohár tejet simán benyomok... És ezeket kívánom a legjobban a kifli mellé... Szerintem kell ilyeneket ennünk, mert különben a mi szervezetünk sinyli meg, hogy a tejbe a készletünk belekerül... Nem? De ha nem így lenne, akkor Borinak nem tenne jót, hogy nem kap kalciumot és fehérjét... Neki is kell építkeznie valamiből... Végülis növő félben van :D

Rota vírust mi az év elején a Heim Pál kórházban kaptuk el. Lilit vittük ügyeletre csip csup problémával, és hazahoztuk a vírust. Ott minden gyerek hányt. Anyukák takarították fel... Tescos szatyorba hánytak a gyerekek... Én hiába vigyáztam rá, hogy Lili semmihez ne nyuljon hozzá, az 1-2 órás várakozás alatt valami ráragadhatott. Másnapra ki is jött rajta... Mindent kihányt amit adtam neki... Nem gondoltam, hogy komoly baja lenne, így attam neki inni tejet, hogy legyen mit kihánynia, (ne a savat) meg mert ezt lehet a legkönnyebben megemészteni. De ez is kijött belőle, meg a tea is... Estére felhívtam a dokinkat (őt hétvégén is lehet hívni), és megkérdeztem, mit csináljunk... Elmondta a legdurvább diétát, persze Lilim nem evett, és nem is ivott. Kanállal kellett beletuszkolni a folyadékot. Másnap vissza az ügyeletre. 2 nap múlva rajtunk is kijött (apán és rajtam), én terhesen Borival... Marha jó volt. Jött anyósom ápolni (csak feküdni tudtam, és kiszáradtam, apa kissé jobban viselte, de Lilit nem tudtuk ellátni, pedig még beteg volt ő is)... Másnap a mamám jött ápolni. 1-1 napot voltak velünk, mindketten elkapták a vírust, bár enyhébb verzióban. :(
Belőlünk egyszerre jött ki folyamatosan minden alúlról és felülről egyaránt. 10-30 percenként egy egész napon át... Ennyi cucc nem is volt bennünk... Totál kivoltunk, azt hittem belehalok...

Ez a legrosszabb betegségek egyike, és könnyen lehet megkapni. Apa velünk volt, mikor a doktornéni mondta, hogy van ez ellen oltás, apa mondta azonnal hogy kérjük, mondom neki 17eFt darabja, doktornő meg rá, hogy 2 kell belőle. Apa kitartott, mondta, hogy akkor is kell.
Ilyen élményünk volt az év elejei...

És ez az oka annak, hogy most oltunk Borit. Rá nézve ez a vírus életveszélyes lenne, mert még nagyon kicsi, hipp hopp kiszáradna :(

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marek: ne várd el, hogy apa megértse, mit jelent Borival "szabadnak" lenni. Beszéld meg vele, hogy neked dolgod van, és hagyd otthon neki egy napra tejcsivel... Akkor majd megérti. :lol: :lol: :lol:

Én ha úgy lennék a lányokkal, mint a párom, akkor soha sehova nem mennék el. Pedig, ő nagyon jól kezeli a csajokat. Bár Bori még új neki. De nem viszi vásárolni magával Lilit, mert az sokkal körülményesebb. Inkább elmegy bevásárolni, majd leviszi Lilit. Ezt nem tudod te megcsinálni, mert nem hagyhatod egyedül otthon a gyereket... Tehát a sok plusz leküzdendő akadály előttünk áll, és nem is tudják elképzelni.

Ha pl. mondanád neki, hogy vidd el Borit a dokihoz délután, és egésznap egyedül lenne vele, akkor tuti letenné a haját, hogy te jó ég, nem is gondoltam volna... 2 órás készülődés, aztán mégis éhes, és be is kakilt... De időre kell menni, és mindjárt megint éhes...

Nem fogják átérezni, csak ha megtapasztalják ezt...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Ildi

Nagyon ügyes Lottika az éjszakák miatt, és nagyon cuki a képeken!!!

Borkaby

Ezt már én is próbáltam a férjemmel, még amikor főiskolára jártam suli napokon egyedül hagytam, de én még az ikrekkel, szóval két kisbaba maradt neki otthon + Lora akkor kb. 2,5 éves volt, hát mire hazaértem este a suliból, az egész lakás felfordulva, gyerekek nyakig sz@rban. Nem győzött utána dicsérni, hogy én ezt hogy bírom, mert ő nem bírt a gyerekekkel sem és a háztartással se nagyon. De mint ez a csoda is három napig tartott és ahogy teltek a napok elfelejtett mindent és kevésbé volt segítőkész.
Ja, és megnyugtatlak mi is 3 óránként kelünk éjszaka, nappal meg mégsűrűbben követeljük a cicit.

A szájpenészt nem csak ecseteltem, hanem textilpelussal többször erősen ki is töröltem a baba száját.
Tegnap itt volt a védőnő, szerinte nincs is szájpenésze a babának, ez tök jó, az orvos szerint meg az van, most akkor kinek higyek???
Azt mondta, pár napig ne ecseteljem a száját, és ha tényleg szájpenésze van, akkor annak terjednie kell. Hát meglátjuk?!

Marek

Ezek a pasik már csak ilyenek, nem tudnak megérteni minket nőket!!! Az én férjem engem kapunyitónak szeretne használni, tegnap este is rámtelefonál., hogy nyissam ki neki a kaput, hogy be tudjon állni az autóval, mondtam, hogy nem érek rá, mert babázok, szálljon ki az autóból és nyissa ki magának, erre úgy megsértődött, hogy amit hozott nekem vacsorára kínai kaját ezért kinthagyta az autóban, hogy ha enni akarok menjek ki érte. Na milyen kedves az én férjecském? Még a tiédet is lepipálja a figyelmességével.
Végül este csak kiment a kajáért, de akkor már nekem nem kellett, mert már ettem mást...

Zsuzsu

Nem lehetett semmi az éjszakátok!!!! Sajnálom!!!!

Kép

Kép
éva75

Borkaby: egyre gondoltunk a fenti témával kapcsolatban... :) De a kurtafarku malacos verzió jobban sikerült :D

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Emma: :) ugyan az :)

Marek: az a baj, hogy önző vagy, csak magadra gondolsz! :lol: Azért a vasalás már tényleg durva kifogás volt, ne is csodálkozz! :D

Van egy barátnőm, az ő férje sem segít semmit neki, csak ott van a 2 gyerek, a nagyobbik egy éves lesz decemberben... Szerintem az anyuka egy hős, viszi a háztartást, neveli a két gyereket, s e közben még a férjét is ellátja. Akinek a gyerekkel való foglalkozás általában a kicsit játszok vele kategóriába esik...
De legjobban az egésznap dolgoztam, most hagy játszak egy kicsit a gépen - c. műsor van. Én azt hiszem felpofoznám a helyében, de ő tud ezzel együtt élni. Ez van. Mikor a pici született, apuka otthon maradt a naggyal... Azonnat nagymama segítséget kért, így élték túl azt a pár napot, amíg anya a kórházban volt a babával...

Mellesleg apa bevállalná a 3. gyereket is ;) - anyuka nem... (miért?)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

zsuzsu: akkor kipihented magad :? :?: Jó durva tegnapod volt!

Koszmóra a sima olaj is jó!!!!! Csak ne a fasírtosat kend a hajra :)
Szóval vattapamaccsal felviszed az olajat a buksira, jó vastagon, hagyon "ázni" a koszmót, ami elhalt bőr... És utána finoman megkapargatod... Amíg le nem jön az összes, addig csináld.

Megelőzésre új taktika: Én Bori fejét sima fürdetővel mosom (most johnsons-sal), ahhoz, hogy ne alakuljon ki a koszmó, bátran kell dörzsölgetni nekik a buksit, de Borinak nincs sok haja, nekem meg körmöm, így nehéz. DE van fürdető kesztyűnk, amit Lilivel sosem használtam, Borinál meg megszerettem... Erre teszek fürdetőt, meg jó vizesen hagyom, és ezzel mosom meg a buksit. Jól megdörzsölgetem neki, mint amikor szárazra törlöd a türcsivel a fejét. Aztán jól leöblítem (minden fürdésnél ez van), törölközésnél a frottir türcsivel szintén jól megdörzsölgetem neki, és így nem tud lerakódni neki az elhalt bőrréteg.

Próbáljátok ki... Nekem mindkettő gyereknél bevált...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi, Zsuzsu: köszi szépen a szemet gyönyörködtető babafotókat!
:) Nagyon szép babáink vannak! Ezt mindig meg kell állapítsam ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Éva: a kínai kajás duzzogás :) Hát az csúcs!!! Milyen hapsid van?! :D De utána jön bocsánatot kérni, ügye? Mert akkor tök olyan mint az enyém :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Nymalac

Hát igen, aztán jön kedveskedni, ő már csak ilyen, nem is tudom miért húzom fel magam rajta, ha ilyen.... és végül is ilyennek szeretem!

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Ildi, Lottika olyan kis tündér!Már olyan jó kis puszilgatni való kerek pofikája van neki is!:D
Tegnap este bele akartam rakni Julcsit a kiságyba,erre Rajmi rámszólt,h minek piszkálom, hagyjam már ott ahol van!...hát igen,ő is szereti,ha ott van köztünk! :lol:

Zsuzsu, Konsti is olyan szép kis formás baba!Nagyon édes!:D
Nem irigyellek az éjszakáért!Kemény lehet!...

Viszont irigylem azokat,akiknél a kicsi csak 1-2alkalommal kel éjjel!
Julcsi 2óránként követeli a cicit!Mondjuk nem is eszik sokat egyszerre,mert hamar bealszik ő is én is! :roll:
Most persze durmol,nekem meg 5percenként csörög a telefonom! :twisted:

A férjes témához: nálunk az a helyzet,h Rajmim 5kor kel tanul,8ra megy dolgozni kb 5-6óra mire hazajön,vacsi,fürdés/fürdetés és ismét tanul,így szegénynek semmi ideje ránk!:(
De nem is szól egy rossz szót se,ha esetleg nincs itthon rend!csak azt sajnálja,h nincs elég ideje Julcsira!És a vizsgaidőszak még csak decemberben kezdődik!...
Egyébként nálunk így a tanulás a fogamzásgátló módszer most és sztem nincs is ennél hatásosabb! :lol:

Én el szoktam járni itthonról kocsival is meg babakocsival is! A babakocsi mózes részét bedobom az anyósülésre az alját a csomagtartóba és indulok!A gyerekülést még nem szeretem,mert nagyon összecsuklik benne,de így jól el van a mózesben ott mellettem!:D
csak ne lenne ilyen hideg...én úgy utálom a hideget!tegnap is olyan nehezemre esett elindulni sétálni,de gondoltam csak kell szegénykémnek a levegőzés!mi lesz velem télen...brrrr....

Ezen a héten már én is kézzel fejtem és hát ténleg horror volt!
Csűrtem-csavartam mint egy citromot és most tiszta véraláfutásos mind a kettő! :shock: de már van két tele avent tárolópohár a fagyóban! :D

Nyugtonmalac, nagyon megijesztettél ezzel a rota vírussal! :shock: pedig már lemondtam a beadatásárol,de most újra el kezdtem gondolkodni!... :?
Vendég

Nálunk párom segít, amiben csak tud, de persze elmegy reggel, hazajön fél 6 körül, aztán kajál, vécézik, kicsit netezik, ilyenek, majd füri együtt, utána én etetek, aztán veszi át a gyereket. Meg amikor hazajön, figyel rá, míg én elmegyek végre fürdeni :? Éjszaka nem kel hozzá, de nem is várom el tőle, hiszen egész nap melózik. Hétvégén sokkal többet foglalkozik Lottikával, neki is jó, ha a gyerekkel van, mert tegnap megjegyezte, hogy Lottika már csak engem néz :P :lol:

Nyugtonmalac - nem semmi a sztorid, most esküszöm, nagyon elgondolkoztam, hogy beadjuk-e mégis a rota ellenit!!! Bár marha drága, de ez durva lehetett, nem szeretnék ilyen napokat megélni, nem is tudom, hogy bírtátok :shock:

Adri - amikor ilyen rutyok ködös idő van, én nem megyek le vele sétálni. Pl. ma itt esik az eső, így nem indulok neki, főleg, hogy nincs is a babakocsira ilyen esővédőm vagy mi, azért egy olyat be kéne szerezni.

Éva - ezek a pasik, hihetetlen, hogy hogy meg tudnak sértődni, mint egy sz@ros gyerek :lol:
Nálunk az a baj, hogy úgy érzem, hogy nincs időm másra, csak Lottira és sajnálom szegény páromat, mert igényelné a szeretetet, a simogatást, de mire oda jutnék, hogy megsimítom, már el is döltem, olyan nagyon kifáradok az egész napos ügyeletben a gyerek mellett :roll:

Amúgy most sikerült 2 órán belül újra ennie, nem nyugodott meg másképp, csak cicin, szerintem az időjárás most biztos kihat rá, talán azért is aludt éjjel ilyen jól??

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Rövid születéstörténet:
Hétfőn (okt.27.) hajnali f1kor ébredtem arra, hogy vannak fájások. Mivel már korábban is fájt ennyire és nem történt semmi, ezért próbáltam újra aludni, de csak nem múltak el. Rendszer is csak akkor volt bennük, ha nagyon akartam. De mivel fájt beleültem egy kád meleg vízben, úgy egész jó volt. 3ig, összesen 3x ültem meleg vízbe, akkor felhívtam a szülésznőmet, hogy fájások vannak. Ő azt mondta, induljunk a kórházba, de mondtam neki, egyenlőre nem akarok, nehogy megint potyára menjünk be.
Persze amint letettem a telefont, elfolyt a magzatvíz, úgyhogy hívhattam újra, hogy akkor elindulunk.

A kórházban már vártak minket, ott az ügyeletes szülésznő megvizsgált - nagyon szimpatikus egy nő volt egyébként - és mondta hogy 3 ujjnyi a méhszáj, úgyhogy ne is öltözzek vissza, hanem vegyem fel a hálóingemet és üljek be a vajúdóba. Oda bementem, lepakoltam, majd kimentem apához aki a szülészoba előtt üldögélt és ott voltam vele, amíg a szülésznőm meg nem érkezett.
Amint Ági megjött, ő is megvizsgált, meg készült egy CTG, előkészített, vagyis borotválás meg beöntés és vissza a vajúdóba. Közben megérkezett a doktornőm is.
Fél hétkor mentünk be a szülőszobára, oda már bejöhetett a férjem is. Itt következett 1 óra vajúdás labdán, meleg zuhany alatt, majd mikor meguntam, visszamásztam a szülőágyra, bekötötték az oxitocint, mivel nagy volt a kobakja és beindult a móka...
A vajúdás alatt a szülésznő végig benn volt velünk, a doktornő is sűrűn benézett. Az oxi mellett amennyire a szerelék engedte, felkelhettem, járkálhattam, a kitolás első részét állva csináltuk végig a párommal. A végén a tűnőfélben lévő méhszájra kaptam egy kis papaverint, mert már nagyon szenvedtem. Attól picikét enyhült a fájdalomérzetem.
A kitolás az aztán kőkemény volt. Szegény férjem akkor került az ájulás szélére először, mikor már Marcinak kinn volt a feje. Mondta, hogy akkor ő most lefekszik a földre és le is feküdt szegénykém a szülőszoba padlójára. Előtte a doktornő megkérdezte, hogy mehet-e a gátmetszés, vagy inkább védelemben, amíg bírjuk, de mondtam, hogy ha úgy hamarabb kijön, akkor vágjon, mert nagyon szenvedek. Szerintem Tomi ettől akadt ki.
Aztán egyszer csak, 10:31kor világra jött Marci. Becsomagolták gyorsan és a mellkasomra tették. Azt az érzést nem lehet leírni. Akkor egy időre megszűnt minden fájdalom, minden szenvedés, csak mi 3an voltunk. A sápadt apuka, a sápadt anyuka meg a rózsaszín baba. Akkor jött a csecsemős nővér, és lemérte, megmosta a picit. Ettől apa valamiért megint rosszul lett, de mostmár kiment a szülőszobáról, mert túl sokan voltunk a helységben, nem fért volna el. :)
Utána 2,5 órát tölthettünk együtt a szülőszobán. Közben engem összevarrtak, Márton addig apa karjaiban szopta az ujját. Így történt.

Éva: én többé-kevésbé elégedett voltam a kórházzal, bár én 1 ágyas kórtermet kértem, ami mint később kiderült, drágább volt, mint amennyit nekem mondtak, de mindegy. Amit a legjobban utáltam, az az ágyon keresztbefektetett nylon, hogy védje a matracot. Hát azon utáltam aludni. Meg a kaja is elég fura volt. Kemény tojás meg mindig kefír vagy joghurt. Azt hittem, kicsit jobban odafigyelnek arra, hogy a gyermekágyon szoptatós anyák vannak.

Végülis sikerült vietnámi nevet is adni a babának. Az is egy olyan tortúra volt... inkább nem mesélem el. De nem az anyakönyvvezetőn múlott...

Remélem nem voltam túl hosszú :)

Most ébredezik, megyek megetetem.

linhbaba

Linhbaba

Jó volt olvasni a történetedet, újra felelevenedtek bennem az én kórházi emlékeim. Te melyik szülőszobában szültél? Én a kékben.
Sajnálom, hogy a férjed többször rosszul lett, de hősiesen azért végigcsinálta veled.

Ki volt a dr.nőd?

Nymalac

Ha egyszer már átestetek a rota víruson, akkor nem vagytod védettek? Mert ha igen, akkor amíg szoptatsz a baba sem kaphatja el, vagy igen?

Éva

Kép

Kép
éva75

Linhbaba

Jó volt olvasni a történetedet, újra felelevenedtek bennem az én kórházi emlékeim. Te melyik szülőszobában szültél? Én a kékben.
Sajnálom, hogy a férjed többször rosszul lett, de hősiesen azért végigcsinálta veled.

Ki volt a dr.nőd?

Nymalac

Ha egyszer már átestetek a rota víruson, akkor nem vagytod védettek? Mert ha igen, akkor amíg szoptatsz a baba sem kaphatja el, vagy igen?

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva: azért huzzuk fel magunkat a hapsijainkon, hogy jöjjenek utána bocsánatot kérni :D Különben nem jönnének... És egyébként ők meg ilyennek szeretnek minket, nem? Ez a kötelező protokol felénk... ;)

Itt áramszünet volt... :( Kilőtte a gépemet is. Gondolom jót tesz neki.l.. Tegnap is volt egy ilyen 1 perces verzió,. csak hogy állíthassuk be az órákat újra, meg hogy használjon a PC-knek... De ma rögtön az 1 perces szünet után, jött egy hosszabb is. Köszönjük szépen a rendezőnek! ,)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Adri: irigyeld egy kicsit azokat is, akiknek nem kell éjjel a csemetéjük :D Légyszi légyszi ;)

Borim a legrosszabb éjszakáin is 9-10kor elalszik, és fél6-6 körül ébred csak... A jobbakon 7 után kel csak fel :) Angyal gyermek. Jó huzata van ;)

Enyém férjnek is suliba kéne járni szombatonként, meg néha pénteken... És nemsokára itt a vizsgaidőszak is... De tanulás, meg iskolába járás az nincs. Lesz majd decemberben nagy gatya felkötés. Már előre sajnálom... :shock:

Rota vírushoz:
nekem van egy nagylányom, aki bármikor tud produkálni ügyeletre kell vinni tüneteket... Pl. hétvégi magas láz, vagy hányás... És így veszélyeztetettek vagyunk Borial. Ráadásul Lili bölcsis... Még nem volt semmi gond a bölcsiből, de nem örülnék neki, ha most kivételesen lenne, és nem védekeztünk maximálisan.
Amúgy nem vagyok fanatikus minden ellen beoltom a gyereket típus. Influenza ellen nem oltjuk be magunkat. Azon majd átesünk, és erősítjük az immunrendszerünket. De ez durva volt.

Lilivel nem kértünk ilyen oltást, nem is tudtunk róla, de nem is kértem volna, mert nem voltunk veszélyeztetve... 1 gyerekkel nem hiszem, hogy beadatnám... Kicsi az esélye, hogy olyan helyre mennék vele, ahol a rota megfordul...
Szerintem az utcára nem megy ki, mert aki elkapta, az rövid időn belül ágynak esik, és ott haldoklik, amig meg nem gyógyul ;)

Vizsgáld meg ilyen szemmel is :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ildi: esőkabát a kocsira nem drága, de nagyon hasznos! Lehet utángyártottat is venni, ami mindenre jó :) Az olcsóbb... Szerezzetek be, mert különben egy szép esős napon, vagy havas napon nagyon elkap majd titeket a zuhé... ;)

És hogy szeretnek a lurkók esős időben sétálni! Akkorákat burmolnak, csak az anyukájuk fagy meg a lében...

Van valami a levegőben: Lili tegnap nem akart lefeküdni aludni, vagy egy órán át tartott a műsor. Volt hiszti, ölelkezés, veszekedés, kiszökdösés, olvasás az ágyban... Végül csak elaludt (jött az apai szigor :) ) Aztán Bori is nekilátott tekeregni. Sehogy sem akarta bekapni a cicit, mindenhogy fájt neki, (hason, háton) akart is enni, meg nem is, a cumi nem kellett neki... Végül félretettem hisztizni, és néztem a TV-t mellette. Ilyenkor jó a szelektív hallás képessége, amit tökéletesre fejlesztettem Lili mellett. Mikor kifáradt Bori a hisztiben, lecseréltem a bugyiját, ezzel tovább bosszantva őt, és újra megkínáltam cicivel. Érdekes, ezuttal már nem volt baja vele... És hipp hopp be is aludt rajta. Ilyen az én Borim. Hiába ismerem már, mint a rossz pénzt ;)

Be az ágyba, kétszer cumi visszaadás, mellette Lili már horkolt. Majd bealudt a legkisebbem is. Jöhetett a horror fejés... Volt mit lefejni...

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

irjátok le nekem légyszi, hogy mit lehet és mit nem inni szoptatás alatt.
pl. hallottam, hogy szénsavassat nem lehet inni. miért??

és fiús anyukák.

Fiamnak az ágyékánál, amerre folyik a pisi és a zacskó alatt is berepedezett a böre és olyan száraz. nálatok is volt ilyen? milyen krémet használtatok rá?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Éva: az 1es szülőszobán szültem, asszem sárgák voltak a falak... :D pedig néztem egy darabig. Kocsis dr.nőnél szültem, nagyon rendes volt végig, pedig eléggé szenvedtem.

A rotavírusnak rengeteg szerotípusa van, ha az egyikkel meg is fertőződik, a többivel szemben nem váli védetté.

Nymalac: köszi a dícséretet! És láttam Marcit a weblapon, köszi hogy felraktad! Töltök fel egy alvós képet is.

Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Marci nap közben általában olan 80-130g-okat szopik, attól függ éppen egy nagy alváson van-e túl vagy ilyesmi. De ma egy 3órás szundi után 210g-ot evett... nagyon félek hogy túletetem. Még nincs 3 hetes és már túlléptük a 4000g-ot is.
Szerintetek baj ez?

linhbaba

Kép szundi

A kép, mielőtt elfelejtem.

linhbaba

Linh: elolvastam, és feltettem a születés történetedet! :) Nagyon szép volt. Nálatok az egész család kivette a részét a szülés nehézségeiből.

Nagyon ügyes voltál, és teljesen megértem, hogy végül kérted a metszést, és nem védelemmel szültél. Ha engem megkérdeztek volna, én is inkább azt választom. Így utólag jobb is, hogy nem érdeztek meg :D

Apuka lefeküdt a kis szülőszobában :) Hogy fért el a földön? Vagy ti az alternatív szobában voltatok?

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Timi: Marci mindenhol hámlott amikor hazajöttünk a kórázból. A védőnő azt mondta, ahol nagyon száraz a bőre, a Naturlandos popsikenőccsel kenjük. Nekünk bevált.

linhbaba

Nymalac: nem az alternatív szülőszobán voltunk, hanem egy simában, ami a vajúdótól a legmesszebb van. De biztos elég tágas volt, mert a férjem 196cm magas, és elfért valahogy... igaz, a lábát feltette a pelenkázószekrényre :D

linhbaba

Éva: erre a rota vírus dologra rákérdezek a doktornőnél... Amúgy Bori már bennem volt, mikor átestünk rajta... Lehet, akkor már védett is? ;)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Ja, azt hiszem én is a kék szobában szültem :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Timi: azért nem lehet szénsavasat inni, mert a szénsavas tej nem finom a gyerekeknek :) :lol:
Én iszom bubis vizet, és nincs semmi bajunk tőle... Tehát nem tudok nyilatkozni ez ügyben...

Timi, van egy kérdésem, én Alexander-t írtam a webünkre, de Te Sanyikát írtál nekünk. Melyik nevet írjam a webre, ha jól tudom, Sándor az Alexander magyar változata, igaz?
Bocsi a kérdés miatt!

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Krémek: gyógyszertárit, ha zsírosabbat szeretnék kenni, és sudocream-et, ha nem akarom, hogy nedvesség érje a bőrét. De ez utobbi szárítja is a bőrt, tehát most zsírosabbat ajánlok neked! :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: azt mondják az okos anyatejes táplálást támogató orvosok, szakértők, hogy nem lehet egy szopós babát túletetni :) Tehát ne izgulj. A súlyával sincs baj. És ha kicsit pufibb is lesz a fiad, mint azt szeretnéd, akkor megnyugtatásul elmondhatom, hogy az anyatejes plusz kilók leolvadnak a babákról, mikor elkezdenek mászni, járni... :) Ezt a doki nénim mondta, mikor aggodtam, hogy Bori nagyobb lesz, mint Lili :)

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh: pelenkázó szekrényen férj láb... :lol:

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Marci nagyon helyes kis szundi baba :) Nagyon jól néz ki, nem kell izguljál a szopi mennyiség miatt :)

- persze, hogy felszökött a kép a webre ;) -

nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Linh

Ne aggódj amiatt, hogy sokat eszik a babád, Áron hétfőn volt három hetes és már 4770gr, és én meg attól féltem, hogy keveset eszik, eddig nem méregettem, de ma kaptam kölcsön egy mérleget, hogy megnyugodjak, eleget eszik.

Nagyon édes a kisfiad!!!

Nymalac

Én irigykedem a jólalvó babád miatt!!!!

Timi

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy a popsikenőccsel kenegessem a bőrét, ahol száraz.

Kép

Kép
éva75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?