Új privát üzeneted érkezett!

Cumi: Én már kórházva bevittem, és miután kibújt az ujját szopta, így rögtön adtam neki, mert nem szeretném, ha az ujját szopizná. Igaz nagyon aranyos, mert néha megtalálja, de arról nehezebb leszoktatni, mint a cumiról.

Ma rohangálós napunk volt, Bencével elmentem orvoshoz,majd a munkahelyén ettetem, aztán ebédelni mentünk, és én utána kimentem aBrendonba, mert a tegnap vett pihenőszép nem rezgős, elnéztük, így kicseréltem, maj még egy kis használtgyerekruha bolt, és már itthon. Szopizott, nézelődött az ágyában, és most a rezgős székben bubukál. Kiváncsi vagyok használ e a szék éjjel, ha bolond. Igaz mostanában aranyosan alszik, eszik egyet éjfél körül, egyet 3-4között és 6körül.

Pár sztárfotó: Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
kat78

Kat
Nagyon cukik a fotók! tényleg sztáfotós ;) Téged nem zavar a vezetésben a pici? Hátul van a gyerekülés, vagy be tudtátok rakni előre? Én egy kicsit félek ettől, mert a hazautat ugye végigbőgte, szóval ha vezetek ő meg felsír, tuti nem fogok rendesen figyelni az utra :shock: Pedig sokat vezetek, magabiztosan és nem cikázva folyton. Nem semmi, h ilyen mozgékony vagy vele! Nekem még le kell kűzdenem ezt a parámat ;)
Cumit vittük mi is a kórházba. Nekünk is mindent tömködött a szájába (már a 4d felvételeken is folyton vagy a kezét, vagy a köldökzsinórt rágta), de a cumi akkor se kellett neki :shock: Védőnéni szerint, akkor meg azzal szenvednénk, h folyton kiesik éjjel és felsír :) Mért kell annyira vehemensen leszoktatni a kézszopiról? Mintha az lett volna vmelyik pszicho tankönyvben, h ha egészséges a lelke és kiegyensúlyozott, elhagyja magától ovis korban, ha viszont valami miatt zaklatott, akkor legalább tudja nyugtatni magát. Vagy ez nem ilyen egyszerű? Te vagy a "szakember" :)
Én pl a mai napig úgy alszom el, h átölelek egy plüsspárnát :) Régen a kismacim volt, csak ahogy nőttem, a maci kicsi lett :D Ez nyugtat meg, ezzel kb 2 perc alatt álomban vagyok, nélküle meg folyton felébredek. Ha meg nem itthon alszok, akkor egy türülközőt vagy valami mást szorítok magamhoz. Ja, a kórházban meg, amikor a pici lány mellettem aludt az ágyon, akkor ő volt a plüsspárna, csak nem szorítottam úgy magamhoz. Az nagyon jó volt ám! :D

Csicsi
Elvileg a szoptatós teákban is van egy kis emésztést könnyítő fű, a hasmenés attól is lehet. De ne bánnd, amíg nem száradsz ki miatta, addig jelen állapotunkban nem káros ;) Viszont igazad van, hogy érdemes utána járni, ha a családban már voltak ebből problémák. Épp most írta egy barátnőm, h vigyázzak jobban magamra, mert a testem már nem csak az enyém, hanem Szaffi anyukájáé, vagyis a gyereknek van szüksége rám. Fura szempont, de megértem, neki 3 gyereke van, bizti felelősebben gondolkodik, mint én.
Hátfájás: Hát igen, napi kétszer végigcsinálom a gyógytorna hátizom erősítő-átmozgató részét. Megint parázok, h az elmerevedettségtől becsípődik az ideg a nyakamban... na az most nagyon nem hiányozna, én mozdulatlanul fekszem az ágyban picúrt meg ki látná el?!

Appa este 6kor jött csak haza (reggel "későn", 7kor ment csak el). Mondta innentől átveszi. Kb 10 percel korábban aludt el, és egészen 8ig aludt. Akkor meg az etetés fürdetés miatt úgyis kellettem. Most kint síratja a nappaliban, hogy elfáradjon, és éjjel aludjon :shock: Kicsit mások a nevelési elveink. Szerinte nem kell kényeztetni a gyereket. Mondtam, király, ha már most megtanítja neki, h nem szereti, látom ragadt rá valami a családjából :? ÁÁÁÁÁ! mért nem hiszi el nekem, h ilyenkor még nem kényeztetés, ha felveszi?!?!?!?! Megyek, ellopom tőle a lányt!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi (aszem te írtad :) )
Ja, már akartam írni csak mindig elfelejtem, nekem is ez volt, h 3 napig szinte egyáltalán nem véreztem, aztán megint rákezdett jó erősen. Sztem ez nem menstruáció, csak így jönnek ki a dolgok,mert a vér elég barnás, nem olyan piros mint menstr.kor. És ha beállok a zuhany alá, bármennyire kimosom magam, tuti, h mire megtörölközök, megint véres vagyok :? naponta cserélem a törölközőimet, többet mosok magamra, mint a picire :?
Az meg, h mikor lesz megint havi vérzés, tök emberfüggő. Van akinek szopitól függetlenül 2 hónap után rendszeresen van, van akinek meg 1 évbe is beletelik. És ugye csak elvileg véd a teherbeesés ellen. Anyám a nővérem és köztem csak 1x vérzett, pedig az ő születése és az én fogantatásom közt pont 1 év volt, és ő csak az első 4 hónapban szoptatott, akkor sem kizárólagosan.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: a vezéssel nekem nincs gondom. igaz Bálint, ahogy a kocsiba kerül alszik, és csöndben van, így könnyű. Bár kicsit nehezítem a dolgot, mert új autót kaptam és most vezettem először a hétvégén, de ebbe legalább beférünk, mert az elősző kicsi volt, Igaz abba is befértünk, de már sok hely nem maradt.

Csókoltatom a védő nénidet: a cumikieséstől már nagyon kivagyok. Ahogy kiesik vernyákol. Csak akkor nem, ha már mélyen alszik, de ez ritka, mert elalvához kell és akkor rángatja a fejét, és így kicsúszik. Már gondoltam, hogy a füléhez kötöm:)
Egy éjszakai altatásnál 10x is vissza kell rakni.
Ujjszopizással meg úgy voltam, hogy igaz, hogy leszoknak róla, ha minden okés, de többször visszajön a cumizás, ha valami gond van az életében. Én ezt simán elviselem, de ha 6évesen egy matek órán elfárad, akkor cumizni kezd? Nem akartam, hogy fiúként ezzel csúfolják majd például egy osztálykiránduláson, vagy a suliban. A cumit meg remélem el tudom majd venni. Anyu azt mondta, hogy én is, bátyjám is 4hónapos korunkig cumiztunk, unokahugom is hamar kiköpte. Remélem Bálint is.
Egyébként én is egy kispárnát szorongatva tudok elaludni rendesen:)

A remegős pihenőszék szuper, úgy alszik benne, mint a tej. Igaz félek, hogy nagyon hozzászokik és akkor csak így megy, de most nagyon kényelmes.

Éjjel 1órát ordított szegény, tekergett, feszítette magát, és nem jött ki semmi. Adtam neki Espumisant, és aztán eljutottunk az etetés időhöz, evett, és utána már tudott aludni. De ebbe a sírásban nagyon tudom sajnálni, mert nem tudok segíteni, és ő látványosan szenved.

A vérzést is én kérdeztem. Furcsa dolog volt, mert fájt kicsit a hasam, mintha megjönne, újra piros vér jött belőlem, de nem sok kb 4napig, és most elmúlt. Olyan volt mitha beindult volna újra a petefészek, csak még gyengén. Mindegy is mi volt, majd megyek a dokihoz, és ő megmondja, ha meg meg akar jönni, gysem tudok ellene tenni semmit. Valamilyen védekezés meg nekünk is kell, mert igaz Bálint inszemes baba, de nem tudták mi a gond, így azt mondták vigyázzunk, mert ilyenkor megnyugodnak a párok, hogy úgyis nehezn jön össze, és nem védekeznek, és akkor jönnek a babák, én meg megmondtam Bencének, akkor jön a következő, ha én legalább 1évig átalszom az éjszakákat.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Na nekunk is volt egy nyugisebb ejszakank. Mollynak is szerintem a kis ahast banthatta valami, mert ugyan nem sirt, de rotyogtatott, es csak felig-meddig tudott visszaaludni. Pedig szegenykem almos volt :( Aztan mondtam Alexnek hogy ma nem megyunk delelott regisztralni a gyereket, mert ki tudja, hogy hogy fog viselkedni, aztan persze most is alszik, mint a bunda :) Most itt fekszik mellettem a kanapen becsomagolva takaroba es sapkaba, es ki van nyitva az ablak, mert szokatom a levegohoz. Mar alig varom hogy kimenjunk setalni, hulyet kapok itthon...

Cumi: mi sem cumizunk. Bevittem neki a korhazba, ott megmutattak hogy ha bebugyolalom Mollyt egy pledbe, hogy csinaljam hogy ne essen ki a cumi a szajabol. De nem rajong erte, ha nagyon nyugos akkor inkabb elcumizza apa vagy anya ujjat, azon megnyugszik :) A sajat ujjat egyelore nem tudja szopni, mert kesztyu van rajta.

A korhazba nekem mondtak, hogy a 6 hetes vizsgalatig dontsem el, hogy milyen fogamzasgatlast akarok hasznalni, mert hiaba szoptatas, vagy "o ugyse esek teherbe amig nem jon meg", megtortenhet a "csoda", es teherbe eshetunk. Aztan en eldontottem, hogy megis nekifutok ujbol a fogamzasgatlonak. Ha nem jon be, abba lehet hagyni. Ugyis most sok valtozason ment keresztul a testem, remeljuk most jol fog ra reagalni.

rekuja: Szaffit apa nyugodtan kapja fel ha sir, ettol tenyleg nem lesz elkenyeztetve, nekem mondta is a vedoneni, hogy meg szuksege van Mollynak a testi kozelsegre, es nyugodtan ringassam akarmikor csak szeretnem. En pedig elek a lehetoseggel :P

kat: nekunk is rezgos a pihenoszek, de en egyelore nem rakom bele, mert ugy hallottam hogy a 4. hetig nem erdemes. De kivancsi vagyok, hogy szeretni fogja-e :)

Kép

Kép
snowball

Kép

tegnap reggel szopi utan

Kép

most igy levegozunk :)

Kép

Kép
snowball

KAt
új kocsi? Milyen? szeretem az új kocsikat :) Nekünk céges autónk van, egy batár nagy kombi mondeo, már azért kért ilyet appa másfél éve, mert ha majd jön a baba.. de a babakocsi összecsukva olyan nagy, h kelleni is fog a kombi kocsi.
Mi nem fogunk védekezni. Adunk egy esélyt a csodának. De hát a mi esetünk is kb olyan, mint a tietek, h igazából nem tudják, mért nem kommunikáltak a spermiumok meg a petesejtek, szóval lehet, h most menni fog, de én nem nagyon hiszek benne. NEm vagyok orvos, de tuti, h a tejmirigyek hiánya és a meddőség között van valami összefüggés. Valami nem fejlődött ki bennem rendesen és pont.
Annyira dícséritek ezeket a pihenőszékeket, be kéne már szereznünk egyet :) nekünk a doki 3 hetet mondott az ablak rányitására, Lóránt meg nagyon ragaszkodik hozzá, h tartsuk be, mert a tápszeresség miatt kevesebb ellenanyagot kap stb. Én meg nem szeretném túlságosan óvni... de hát ebben még akár lehet is valami.

Snowball
Gyógyszerezel szopi mellett? Fú, én bizti nem mernék. Tudom, most már nagyon jó gyógyszerek vannak, meg minden, de én tuti paráznék a dologtól. Akkor már inkább a gumi. Ennyit apa is bevállalhat :)
Ari Molly ahogy alszik :) most SZaffi is rajtam alszik már vagy egy órája, nincs szívem letenni, egész délelött ébren volt. Olyan cuki!

Végre leesett a köldökcsonk! :lol: :lol: :lol: :lol: oh je!! 8) Már csak egy kis cérnavékony izén lifegett, mint egy kulcstartó, de délelött lepottyant. Persze nem találtam meg, csak két peluscserével késöbb a rugdalódzó lábfejében :shock: Viszont még mindig kint van a köldök, aggódok a köldöksérv miatt. Holnap jön a védőnéni, majd mond rá valamit. Ha megmarad a jövő hétig, akkor szólni kell a dokinak, h jöjjön ki és nézze meg 1 hónaposan. Remélem elmúlik!!!

A mai nap másik jó híre, h tüsszentettem, és nem fájt :lol: Tegnap még úgy éreztem, kisebb alhasi műtéttel jár együtt egy tüsszentés. Mégis vannak pozitív változások 8)

Sajti, mi van veled? Nem mától vagy egyedül? Kitratást! Gyere, beszélünk veled, ha már nagyon magányos vagy!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: en is tegnap annak orultem, hogy kohogtem es nem fajt :lol: Az elet apro oromei :P Hat majd kikerem a doki tanacsat mindenkepp, mielott nekirugaszkodnek a gyogyszernek. Meg majd megkerdezem tesomat hogy o mikor kezdte el szedni, mialatt szoptatott. Egyebkent Alexet nem zavaraja a gumi, hanem engem annal inkabb. En meg mindig illuzio rombolonak tartom... :? :lol: Nekem sincs szivem kelteni Mollyt, pedig jo lenne mar, ha enne. Mondjuk eleg huzos ejszakaja volt, had aludjon szegeny, en meg majd elleszek valahogy a teli cicikkel meg egy ideig :roll: De ahogy latom, lassan ebredezik.

Most en is egyedul vagyok itthon, Alex bement a szalonba, mert valaki ment konzultaciora hajhosszabbitas ugyben, anyu pedig elment shoppingolni. Elvezi a dragam :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok

Snowball

Jó olvasni hogy így elvagytok,nem sokat láttam Alexet de szerintem nagyonhasonlít Mollyra vagyis Mooly Rá :)
Vannak gyógyszerek amik mellett szoptathatsz,kérdezd meg majd a dokit,én is gyógyszert fogok szedni mégis,mert nem hinném,hogy 6 hetesen lesz még egy csepp tejem is már most se tudok minden etetésné szoptatni is :cry:
Már én is úgy mennék sétálni,nekünk 4 hetet mondtak,de nem hiszem hogy kibírom,kocsival már vittük az nagyon bejön neki ott tuti bealszik akár mekkora a hasfájás.
Nekem is csak akkor jön be a hintája ha amúgy is nyugodt vagy ha aludna,ha éhes vagy fáj valami akkor hiába teszem bele akkor is sír.
Pont azom gondolkodtam hogy még legalább 4 hét házasélet nélkül még nagyon messze van,pedig ilyenkor álltalában nem kívánják a nők,na én nem ezt érzem :)

Rekuja

Ringassátok nyugodtan Szaffit,most még lehet és kell is neki,ezzel még nem lesz elkényeztetve,Zsolti is mondta hogy néha hagyhatom kicsit sírni nem lesz baja.Oké,de kibírja hallgatni?Én nem,néha úgy rákeményít ha nem mész oda hogy rendesen megilyedek úgy tud kajabálni.
Megfőztem a teát erre nem merem neki odaadni,nem vagyok normális de félek hogy nem enne utánna,ma is sírdogált 2-3 óra hosszát akár mit csináltam vele,aztán kakilt egyet és azóta alszik is mint a bunda úgyhogy bizti az a baj.
Lehet inkább én is rámegyekaz infacolra.
Én nagyon érzem a felelősséget mivel Zsolti is állandóan dolgozik,tudom hogy csak rám számíthat a Bibi,azon agyaltam terhesen hogy hogy fogom megállni hogy ne gyújtsak rá ha megszültem és itthon leszünk,most meg eszem ágába sincs kockáztatni az egészségemet.Persze Petrával is így voltam aztán mikor 2 éves lett rágyújtottam de már az is jó ha addig nem hiányzik.

Kat

Új kocsi?De jóóó!Mióta letettem a jogsit még nem is vezettem :) Zsolti mondta vasárnap hogy vezessek én de nem akartam,mert még így is Bibit figyelem hogy nem én vezetek.Nektek is háttal ül a hátsó ülésen ha többen vagytok?Én megőrülök tőle hogy nem látom.
Lehet mi is jobban jártunk volna a rezgős pihenő székkel,az Bibinek is bejön ha rezegtetem a karomba vagy a lábamon,jobban megnyugszik mintha hintázik jobbra-ballra.

KépKép

KépKép
csicsi84

A mai nap csodája: a postás becsengetett :shock: Legyen hitetek és történnek még csodák :lol: szóval megjött a cumisüveg-melegítő, amit rendeltem, ki is próbáltam gyorsan (bár itthon sztem továbbra is a fűtőtesten tartom melegen a túl hamar bekevert tápit). Holnap megkérem apát, próbálja ki a kocsiban is :lol: tök hülyének fog nézni :lol:
Ja, a postás a fáradozásaiért kapott egy 100-ast, hátha a tajkártyát is felhozza a héten :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

csicsi: en is ugy latom, hogy Molly tiszta apja. A haja mindenkepp :lol: Csak keves resze van, ami ram hasonlit.
A hazas elettel en is ugyanugy vagyok, mint te. Szegyen szemre mar az elso ejszakan itthon nehez volt megallni, hogy ne legyen semmi. Pedig akkor meg volt rendesen bajom. A mostani allapotrol nem is beszelek...meg szerencse hogy van mas modja is a hazas eletnek :P Csak ugy szarnyal a fantazia :D

Kép

Kép
snowball

Csicsi
hát nálam bejött a gyermekágy alatt nem hiányzik a házasélet jóslat. Nálunk általában én vagyok az aktívabb ilyen téren, most meg annyira nem tudom elképzelni... mondjuk ehhez még fáj is lent minden. Egyébként sokat javultam a madzagok kipotyogásával.
Teát meg ha etetés után vagytok, nyugodtan próbáld ki, csak úgy kb kaja elött 1-1,5 órával ne! Gondolom nálatok sem eszik olyan sűrűn. Nekem a tejcsi megtartása, lekopogom, de megy, talán egy cseppet nőtt is a mennyiség, szóval amennyi mirigy van, azok funkcionálnak. Reméltem, h így lesz, meg elvileg ha sok mirigyem lenne, azoknak is egyre többet kéne termelnie, nem? De én ma is tudtam délután aludni 1 órát, szóval kipihentebb vagyok sztem, mint te, akinek ott a másik gyerkőc is. Tényleg, a nagy már meggyógyult, vagy még otthon?
Anyám is folyton mondja, h hagyjam sírni, metr ő is hagyott minket, de hát neki nem volt annyi "segítsége". Ha nekem is lábosban kéne sterilizálnom, meg nem autómata géppel mosnom, meg ilyenek, valószínű én is hagynám sírni, amíg ezeket megcsinálom.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Fú, vasárnap írtam utoljára?? Jó régen volt.. Őszintén szólva kihasználtuk Apával az alkalmat, hogy végre hármasban vagyunk.... és kihasználtuk azt is, amikor Kristóf aludt... :oops: gondolhatjátok.. kb. 9 hónapja már, hogy utoljára... na mindegy, mindenesetre érdekes dolog így, hogy annyi minden történt ott lent...

Snowball: megyek én is pubba! :D Olyan régen voltam már ilyen helyen, kicsit hiányzik... Milyen kis formás baba Molly!!! Tényleg nem látszik a fogó, nagy szerencse! Gyönyörű!! :D

Csicsi: végig Veled volt Bibi a kórházban? Én úgy voltam vele, hogy inkább legyen kicsit a csecsemős nővéreknél is, addig legalább tudok pihenni.. Persze nem sokat pihentem, és Kristóf sem, szerintem nem hagyták aludni. Itthon kezdett regenerálódni, meg jó sokat sírt..
Nem tudod megvizsgáltatni az alfeledet ultrahanggal? Az lenne a legjobb, legalább Te is megnyugodnál.. Ezek szerint tényleg nagyon kell rá figyelned.. De az is lehet, hogy csak húzódnak vissza a szerveid.

Szoptatás & fogamzásgátlás: a dokim mondta, hogy megjöhet akkor is, ha szoptatsz, pl. ha felidegesíted magad (pl. anyós miatt..), és lecsökken a tej mennyisége. Konkrétan a tej mennyiség lecsökkenését emelte ki, az okot nem, azt csak én mondtam neki... Múltkor nekem is kellemetlen érzéseim voltak a petefészek-méh tájékon, és volt egy pici vérzés is, de lehet, hogy tényleg a hólapátolástól volt, vagy az anyóséktól idegeskedés miatt, ui. másnapra elmúlt.. Megnézte a doki ultrahanggal, és azt mondta, minden rendben van. Ja, és teherbe lehet esni a szoptatás alatt is....

Cumi: nálunk bejött, persze ha nincs kedve cumizni, vagy társaságra vágyik, akkor kiköpi, és nagyokat sóhajt, amíg odamegy valaki.. Ugyanígy van a cumisüveggel is, azt is simán elfogadja, így legalább el tudok menni boltba..

Vezetés: még csak egyedül utaztam eddig, vissza kellett szoktatnom magam a volán mögé.. Engem zavar, hogy háttal van, nem látom, így most mellé ülök, amíg Apa vezet, de ahogy láttam, milyen jól elvan, lehet, hogy már vállalkozni fogunk rövidebb utakra. Viszont a járványos időszakban nem akarom utaztatni, tehát valszeg majd csak márciusban kezdjük az együtt utazást.

Rekuja: kombi mondeo????? ÓÓÓÓ, de szeretnék egy olyat!!!!! :D Kristóf most is a pihenőszékben van (concord rio), és imádja! Így legalább ott tud lenni, ahol mi vagyunk, ui. nappal nem marad meg a kiságyban, csak éjszaka... Éljen, leesett a köldökcsonk!!! :D Kulcstartó, ez jó!! :lol: :lol: Kíváncsi vagyok, mint mond a védőnéni, de biztos nem lesz semmi baj! Tesómnak világ életében kint volt a köldöke... :shock:

Igen, ma déltől vagyunk egyedül. Anyu most itt van, elmeséltem neki az anyósos sztorikat, csak hogy Vele ilyen ne fordulhasson elő... Apa pedig anyósomnál van, és megmondta nekik, hogy ne jöjjenek "segíteni"... nem jönnek.. Most pedig drukkolunk, hogy Anyum ne betegedjen meg (óvónő, egy óvódában bármi előfordulhat), és tudjon jönni néha. Esténként nem szeretnék egyedül maradni. Köszi a biztatást, megpróbálok sűrűbben jönni! :wink:

Ja, még egy anyósos sztori: kérdezte, hogy használjuk-e a bébiőrzőt (ac401), mondtuk, hogy igen, mire ő: "..és riasztott már??" Kösz bakker.....

KépKép
sajti

Halihó :)

Nem tudom mitől van,de ma valahogy eddig olyan jó a kedvem mint még szülés után egyik nap sem :) Süt a nap is Bibikém is alszik kicsit a hintába,komolyan jól vagyok :)
Egyetlen bibi van a történetben hogy tegnap elkezdtem betaknyosodni és az az idegesítő,hogy én nem megyek egyedül sehova és tessék,plusz fújom az orromba a sterimart tegnap még ki is akartam orsszívózni de nem akar kijönni rendesen és félek,hogy ennek következménye lesz :?
Kis szerelmem tegnap megtalálta az egyik ujjacskáját,nem tudtam elkébzelni mi cuppog a szájába erre odamentem és a hüvelykujja volt a szájába,olyan aranyos volt :)
Elkezdett leesni az a valami a köldökéről,már úgy várom hogy rendben legyen,könnyebb lesz a fürcsizés is.
Na elkezdett csipogni,mindjárt jövök és írok mindenkinek csak tisztába teszem.

KépKép

KépKép
csicsi84

Új kocsi csak nekem új, ez egy 2005ös Volvo XC70: négykerék meghajtásos, és elég nagy. Nekünk is van a páromnak céges autója, ami most elég nagy, de ezt bármikor lecserélhetik, és úgy volt vele, neki mindegy milyen kocsit kap, csk ne neki kelljen szervízelni, meg rákölteni, így kellett egy családi autó, ha kisebb kocsit kapna. Mi sokta utazunk és sielünk télen, így muszáj a nagy autó. Persze, ebbe ha szétszedve berakom a babakocsit megtelt a kombi csomagtartója:)
Bálint is háttal ül egy Maxi cosi ülése van isofixes dokkolóval, de lehet kapni pár ezer forintért olyan tükröt, amit a hátsó fejtámlára szerelsz, és akkor a vezetői tükörből látod őt. De nálunk mindig alszik.

Rezgős szék: óvatosna a benne altatással, mert egy barátném is megörült, hogy Luca alszik benne nyugisan, és a akislány úgy megszokta, hogy 1éves és nem hajlandó másban elaludni, pedig lelóg már róla.

Ezekkel a beruházásokkal csak az a baj, hogy kb4-5hónapot használja, és utána annyi. A rucik 3/4-t is kinőtte már.
Most épp pelenkázó táska után vadászom, mert eddig volt egy Ferrari-s válltáskám, de lassan kinövi a cucc a táskát:(

ma 9-től balhézott a kedves, ez már menetrendzerinti, Az esti fürdés után nem tud elaludni. Én nagyon berágtam rá, hogy nyüszög, mert lefeküdtem vele együtt. erre az Apja kivitte a szobából. Éjfélkor kellett volna ennije, én fél 1kor ébredtem dagadó mellekkel. Kimentem Apa elbóbiskolva, a fiatalember aludt a kanapén. Mondtam Bencének menjen aludni, úgyis kel mindjárt, err 2.15kor ébredt. Ilyet soha nem csinált még, így kezdek gondolkodni azon, hogy fel fogom kelteni éjfélkor kap enni, és durmolhat ilyen sokat 5-6ig. Már úgyis 4kiló, és ha kibírja, akkor jó lenne átállni. apa úgyis ki akarja rakni a hálóból. Ami neki fontos, mert így tud aludni, de én mehetek át a másik szobába 5percenként csitítani, cumit dugdosni.
Az éjjeli etetést bírom, de ezt a visszaaltatást nehezen, mert vagy fent vagyok mellette, és akkor nem alszom semmit, vagy felkelet csitítgatás, visszafekszem, de ez rosszabb, mert mire elaludniék már sikongat.
Hát így legyen az ember lánya okos

KépKép
KépKép
kat78

Volt ma védőnéni, azt mondta, a köldök okés :D kicsit még kiáll, de sokkal kevésbé, és szerinte vissza fog ugrani a helyére idővel. MEgdicsérte, h egy csomó olyat csinál, amit csak 1 hónaposan kéne :o cool. Múlt héten még az volt a baja, h nem emeli eléggé a fejecskéjét, azóta appa minden nap trenírozza :wink: Sztem ennyi idősen már kell néznie az élénk színeket, meg a szemembe néznie, szóval én soknak érzem ezekre az 1 hónapos határidőt (a sárga alapon fekete méhecskés párna az überkirályság a kiscsaj szerint)

Sajti
Az előző kocsink is kombi mondeo volt :) csak lecserélte a cég, mert az már "öreg", 4 éves volt :? Pedig imádtuk, Lóránt még lobbizott is, h neki nem kell új, de a főnöke közölte, h ne égesse már, h egy ilyen "ócska" kocsival megy tárgyalni :shock: Más fogalmaink vannak az ócskáról... Ja, és a főnöke nagyon mondogatta neki, h bmv-t kérjen, mert az menőbb, de nem hagyta magát 8) Egyébként 2009 augusztus végén kaptuk meg ezt a kocsit, és szeptember közepén belémjöttek :cry: Gondolhatjátok, hogy kivoltam. Ja, és nem akarta elismerni a fickó, h nem én vagyko a hibás, és pattogott, h márpedig ő nem várja meg a rendőrt, de aztán csak megvárta, mert addig nem írtam alá a papírjait. A rendőr meg mondta neki, h elakadásjelzővel álló autóba hátulról belehajtani... szóval h álló autó nem okozhat karambolt :D De nem értem, mit pattogott, mert volt biztosítása. Ő totálkáros lett, nekünk meg cserélték a lökhárítót (volt egy 3. autó is a balesetben, és igazából az volt a hibás, mert belémtolta a középsőt, ő el is ismerte, de a középső valamiért rám akarta kenni. Én voltam a nő...)

Csicsi
Örülök a jókedvednek :) rádfért már! Szóval jó a rezgős fotel? Na, majd ha mászkálhatunk a csajjal, mi is kipróbálunk egyet valahol! A náthán ne idegesítsd magad, akkor is ugyanannyi idő alatt múlik el :D Én ilyentályt szoktam megfázni, ami általában április elejéig tart, akkor van 2 hét szünet, aztán jönnek a kedvenc tavaszi pollenjeim, amitől 6 hétig hulla vagyok, általában be is lázasodom :( terhességem alatti egyetlen lázas betegségemet is azoknak a fránya nyárfáknak köszönhetem :(

Kat
Volvo xc70 az egy gyönyörűség! Amúgyis nagy volvo fan vagyok. Egy magándiákoméknak sikerült eljátszani, h nem nézett ki, kinyitotta a volvo ajtaját, h kiszáljon, pont jött egy kocsi és nekiment a nyíló ajtónak (ő még a kocsiban volt). A másik autó totálkáros lett, a volvónak az az ajtaja nehezebben nyílt attól kezdve :lol: Mondtam appának, h "kaptál egy kocsit", rögtön jött, h akkor ő is vesz nekem :) tiszta lökött. De sikerült lebeszélnem, mert ő elég közel dolgozik hozzánk (3 hévmegálló+ 10 perc séta), úgyhogy ha nekem kell a kocsi, akkor ő tömegközlekedik. Eddig meg csak egyszer volt, h mindkettőnknek kellett, de akkor elkérte egy biciklivel járó kollegája céges autóját, és azzal ment Bécsbe tárgyalni. Náluk elég fix a cégautó, legközelebb 2,5 év múlva lesz csere, és ő választja ki, milyet akar, csak megvan adva a havi összeg. Most egy kicsit túlléptük, aszem havi 3000-et fizet bele ő is :) de ragaszkodott a fehér bőrüléshez, mert szerinte ezt könnyebb tisztítani... De már most azon agyal, h legközelebb Smax-ot fog kérni, mert az is kijön, ha nincsenek rajta extrák. Meg hát a cégautónak nagy előnye a céges üzemanyag, szervíz, mosatás... Szóval a saját kocsi fentartása tök drága lenne, ehhez képest.
simán kibír 4-5 órát kaja nélkül! én 5 óra után szoktam keltegetni, de akkor is van, h még fél óra, h etethető állapotba kerüljön. Ma pl nagyon jó éjszakánk volt, aludt este fél9-től fél1ig (én keltettem fel), aztán fél2-től fél6ig (magától kelt) aztán fél7től fél10ig (védőnő keltette fel). Hihetetlen szülőbarát egy csaj. Ja, fél10től negyed2ig meg ébren volt :shock: nemtom hogy csinálja, de nem bánom, jobb, mintha minden etetés után játszana, így tömbösítve egyszerűbb. A végén mondjuk már nagyon álmos volt fél1től sírt, mert aludt volna, csak már olyan fáradt volt, h nem ment :(
Mi apa alvását úgy oldjuk meg, h küln ágyban alszunk. Jó, nem valami családbarát, de ő amúgy is szeret a kanappén aludni, és így fel se ébred, amikor eltűnök etetni. Szaffi meg rajtam alszik el, aztán beteszem az ágyába. Általában amikor felkel, békésen nézelődik vagy negyed órát, csak utána kezd el szólni, h foglalkozzunk vele.

Snowball
Molly sztem is hasonlít az apjára, az alapján a pár fotó alapján, amit feltettél. Anyám szerint az elsőszülött lányok az apjukra hasonlítanak. Bár ezt már ő maga cáfolja, mert náluk a huga hasonlít az apjukra :D De nálunk a nővérem, és hát a nővérem lánya is meg Szaffi is tiszta apja. Tejfolyásban nagyon megértelek, nekem alig van, mégis folyton folyik :( tiszta idétlen, ahogy egy pohárral rohangálok, h amint folyik gyorsan becsepegtessem a fél kortyokat, nehogy veszendőbe menjen :lol:

Jár valaki babamasszázsra? Védőnénim mondta, h beirat a márciusira, mert ha nem megy a szopi, akkor tök jó lesz a bőrkontaktus (én kértem, h ne a februárira, mert akkor még nem akarom esetleg beteg gyerekek közé vinni). Anyám szerint én imádtam csecsemőnek, a nővérem meg utálta :lol:

Már alig várom, h mehessek baba-mama tornára! A gyógytornáról az egyik csaj mondta, h járjunk majd együtt, úgyis csak pár hét van a lányaink között. De azzal gondolom még várnunk kell 1-2 hónapot :( Németországban élő barátnőm épp tegnap mesélte, h ott a tb támogatja és az anyák felépülésébe bele van építve a baba-mama torna, mint nálunk a 6 hetes kontrol. Nem semmi ellátórendszer!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!!!

sajti: nahat..hazas elet...nem kell mondanom, hogy irigy vagyok, nem is kicsit...hm...meg 5 het, mar szamolok vissza, mint ahogy a terhesseg utolso heteit szamoltam :lol: Csak ez egy kicsit kellemesebb lesz. Remelem ez is 42 oran keresztul fog tartani, mint a szulesem :lol: A pubba vegulis nem mentunk, tegnap is lementunk este a boltba, mire visszaertem, sirt Molly, megehezett... Pedig aludt, mikor elmentunk, es nem is voltunk tovabb, mint 15 perc. Jaj :(

csicsi: jaj de jo, vegre jobb kedved van! :) Orulok neki! Remelem nem leszel beteg, igyal sok meleg teat! :) Bezzeg itt nem sut a nap, tegnap ota esik az eso. Gusztustalan... De hiaba vagyok ki a levegore, tegnap is lementunk a boltba, es nagyon fajt a hasam meg a derekam, utana egesz ejszaka fajt. Na szep... ezek szerint meg jo lenne egy kicsit tovabb megmaradni a fenekemen.

rekuja: egy egesz regenyt irtal :D Latszik, hogy tenyleg nagyon szulo barat Szaffi. Szerintem is tiszta apja Molly. Viselkedesre is, mert ma hallgatott Alex zenet, es Molly pedig a karjaiban halalosan csendben nezegetett, utana pedig el is aludt. Alex is zenere nyugodott meg kicsi koraban, es mai napig nagyon muzikalis alkat. Korabban, mig Lettorszgban elt, benne volt egy fiubandaban is, eleg szep sikeruk volt, de nem keresett vele eleget, igy kilepett. Azota csak egy fiu maradt a csapatban, probal talpon maradni. :( Na meg ugye a gitar a mindene. Biztos vagyok benne, hogy Mollynak is lesz muveszi erzeke. Van tejgyujto kagylod? Erdemes lenne betenned a melltartoba, hogy ne vesszen karba egy cseppecske sem, es meg hulyen sem neznel ki vele :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Na nem úgy van az hogy csak úgy vissza enged a kisasszony,nem bírtam tovább a sírását,adtam neki Mecsek teát ami hatott is meg nem is.Azóta hatalmas pukik vannak,meg is ilyedtem kicsit hogy ez normális e,de azóta is sírunk úgyhogy már ötletem sincs miért sírhat,de valami bizti nem jó.azt mondta a védőnő látoot ennél rosszabbat is aki tényleg reggeltől estig sírt kislány Bibi legalább éjjel egyenlőre csendben van.Megjött a babakocsink a Brendonban Zsolti holnap hozza haza,bár kaptunk egyet mikor terhes voltam de mikor megszületett Zsolti mégis elment venni egyett.Ha holnap haza hozza megpróbálom benne tologatni,hátha az bejön neki.

Sajti

De jó hogy jöttél,velünk hamar elrepül majd az idő meglátod,megértem hogy kihasználtátok ezt a 3 napot csak együtt és hát gratula az első együtt léthez...irigy.... :D
Bibi végig velem volt a kórházban,már vele toltak be a kórterembe és hazavitelig non-stop velem volt,nem pihentem túl sokat,pont a mostani anyák lapjában van a Győri babarát kórház,és azon nevettem mikor elolvastam a cikket hogy a Győri kórház folyosóján nem lehet csecsemő sírást hallani :) Hát basszus ha nem az enyém sírt akkor azért nem tudtam éjjel aludni mert a szomszéd kórteremben órdítottak :) Egyébként én baba és mama barát kórház párti lennék,valahol a kettő között.
Azóta nincs bajom,megvárom a 6 hetes vizsgálatot meg túl akarok lenni Bibi csípőszűrés,hallásvizsgálat és az ultrahangokon aztán majd jövök én ha ezeken túl vagyunk.
Ne hari,de anyósod nem 100-as,hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni....nem tudomn sírjak e vagy nevessek,de az jó hogy akkor legalább most nem lesz velük gondod.

Rekuja

Jó hogy rendben a köldökötök,pont azon mosolyogtam ma hogy annyira elvoltam szállva milyen hamar leesett és milyen szép Bibi köldöke erre jött a védőnő és közölte hogy van rajta valami 3 ágú gomba aminek amúgy semmi köze a gombához de kezelni kell neki minden hétfőn mikor jön.Még jó hogy ennyire értek a köldökökhöz :)
Már kb.100x megakartam kérdezni,hogy te forralod a baba vizet a tápszerhez vagy csak megmelegíted valahogy?Már arra gondoltam talán a vizünk nem jó a Bibinek,persze forralóba forraljuk úgyhogy tudom hogy hülyeség de mindent megpróbálok hátha jobb lesz,szóval vettem Jana babaizet amire az van írva hogy nem kell forralni elvileg.Egyenlöre eszünk a teától,szerinted egy filtert mennyi vizzel kell leforrázni?Mondjuk 5ml-nél nem iszik többett evések között de olvastam hogy van aki tényleg hónapok után jön rá hogy a teáztatás miatt nem evett rendesen a gyerek.

Snowball

Első éjszaka nehéz volt megállni? :D :D nem vagy semmi én azért ennyire nem vagyok elvetemült :) De látom Zsoltin is hogy most hogy nincs bennem a Bibi már jobban izgatja a dolog a fantáziáját :wink:
Pihengess még,én is túl pörögtem az elején,lehet ez tett be a tejemnek is tényleg nem véletlen ez a 6 hét.Bár azt mondom 1-2 vásárolgatás belefér mert különben meg bekattan az ember.
Itt elvileg most jó idő lesz ami egyrészt tök jó,másrészt meg kedvez a roh@dt infulenzának úgyhogy még több beteg lesz mire vihetném a Bibit levegőzni :? Te mikor mész vissza ellenőrzésre a dokihoz?Kell egyálltalán menni?Anyukád meddig marad veletek?Tök jó hogy így összejött hogy együtt vagytok végülis mindenki részese lehetett Mollynak.

Kat

Milyen rucikat nőttetek ki?Mi 50-es ruhákat hordtunk az elején most vannak az 56-osak.Én azt hittem azért 2 hónapos korig elvan az 56-os kollekcójába.
Hehe,nálunk ugyan ez az alvás :) Nemsokára úgy is költözünk Zsolti azt mondta elég lesz egy nagy 1 szobás lakás is úgyis mindenki egy helyen van a lakásban :) De nekem is így kényelmesebb.

KépKép

KépKép
csicsi84

Snowball
ja, ha már nem tudok sűrűn írni, írok egyszerre sokat :D Szóval Alex igazából egy világsztár zenész, ezért nem nagyon teszel fel róla képet, nehogy felismerjük :D Nálunk is apának van hallása. Ja meg Szaffinak is, mert ma énekeltem neki, és rögtön elsírta magát :lol: apa valami sok éven át zongorázott, nagyon királyul nyomja, ha ráveszi magát, aztán egy évig megint nem ül le. De ha hall valamit, ami tetszett neki, akkor fejből lejátsza két kezesen :shock: sztem nagyon durva, de nem vették fel 14 évesen a Bukaresti zeneakadémiára, és akkor megsértődött, vagy mi. Jellemző :)

Csicsi
Mi is Jana babavizezünk, bár én nem tartom be, h csak felbontás után 24 óráig lehet adni, sztem ez egy kicsit túlspilázás... Én nem forraltam a vízforralóban, mert az sztem nem steril, hanem hideg sterilizálóval egy lábost kisterilizáltam, és azt használtam, teára is. Ja, azt csak 1x csináltam. Én folyadékpótlásra egy icipicivel több vizet teszek a tápijába (kb 5 ml). Ha csak 5-10 ml teát iszik, az nem hiszem, h bekeverne a tápiba, az annyira kevés!
Pont ma mondta a védőnéni, h ne idegesítsem magam, ha van egy sírósabb napja, mert lehet nyugodtan egy fronttól is, mert a babák nagyon érzékenyek ilyenekre, és ezek ellen úgyse tudok semmit se tenni. Persze ettől még cefetül rossz hallgatni.

Na megyek, elveszem a gyereket az apjától, mert amikor odaadtam neki, már majdnem aludt, most meg sír :?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Háát, azt mondtam, sűrűbben fogok jönni,de ez eddig nem nagyon sikerült... Kiscsávó teljesen ki van: tegnap és ma este állatkodott, fel volt pörögve ezerrel, rángatta a cicit (persze tejleadó reflex erre nem indult be, egy idő után pedig kifogyott a ciciből a tartalék cucc), ha pedig beindult a reflex, hagyta kifolyni a tejet a szájából... Nappal aludt, vagy sírt, ha cicire raktam,akkor is bealudt, persze gondolom, ettől lett éhes estére. Kapott egy kis meleg tejet cumisüvegből, tettem el napközben.. Most lefürödtem, utána cicire tettem (mert sírt..), evett egy kicsit, és bealudt. Most itt alszik az ágyamon, én pedig itt vagyok Apa ágyán (aki volt olyan cuki, és kiépítette a wifit a házban, hogy tudjak Veletek dumcsizni a szobából is.. :lol: ), és nem tudom, mit csináljak vele, mert még a fürdőköpenyemből is kibújtam, és otthagytam neki, hogy ne vegye észre, hogy eljöttem mellőle.. No, mindezt összefoglalva, szerintetek lehet, hogy attól van kiakadva, hogy nincs itt az apja 2 napja? (még rímel is...) (Most átmentem, mert felébredt, tök ügyesen cicizett, aztán ahogy beindult a tej, egyből bealudt, nem kellett neki.. :( )
Más: csak hogy folytassam a sikersorozatot, képzeljétek, úgy néz ki, meg fog jönni.. Vagy csak a Kristóf cicirángatásától lehet az, hogy megint vérzek kicsit? A dokim megnézett múlt csütörtökön ultrahanggal, és azt mondta, minden rendben van.. Nem tudom... Majd meglátjuk, mi lesz a folytatás..
Megint más: képzeljétek, kiakadtam, ugyanis a Kristóf popsikrémjére megjelentek a hangyák!!! :shock: Ez azt jelenti, hogy a polcon, ahol az ő cuccai vannak előkészítve (krémek, pelus, stb.), járkálnak a hangyák, de legtöbben a krém körül vannak!!! az oké, hogy vidéken lakunk, de mi a fenét keresnek a gyerek cuccainál? Van valami tippetek ellenük? Holnap lemosom az egészet vmilyen ecetes szerrel...

.. és itt ma még a nap sem sütött... :cry:

KépKép
sajti

Csicsi: hogy vagy? Remélem, jobban! Na, látod, Nálad legalább sütött a nap! Ahogy néztem, most már tényleg jobb idő lesz! Csak óvatosan a sétával, ne menjetek olyan helyre, ahol sok ember van! Nálunk már a rokonság nagy része beteg...
Milyen babakocsit rendeltetek? Szerintem nagyon be fog jönni Bibinek, a gyerkőcök nagy százalékban imádják, ha tologatják őket! :)
Igen, egyetértek a baba és mama barát kórházzal kapcsolatban! Kicsit érdekes is, hogy amíg terhesek vagyunk, vigyáznak a mamára, mint a szemük fényére, viszont ha már meg van a baba, a mama le van kakkantva... Persze, a baba a legfontosabb nekem is, nem jómagam, de ahogy olvastam, amiket írogattunk egymásnak, azért itt a mamára is figyelni kellene még pár hétig... Kicsit simogatta is a lelkemet, mikor múlt héten visszamentem a dokimhoz 6 hetesre, hogy megkérdezte, hogy vagyunk, de utána tényleg alaposan megvizsgált (UH, belső vizsgálat), hogy minden rendben van-e.
3 ágú gomba??? :shock:

Kat: az egy szép, biztonságos autó!! :)
A másik szobában alvásról már mi is gondolkodtunk, csak azért is,mert úgy vettem észre, Kristóf csak akkor hajlandó megmaradni a kiságyban,ha nem lát már világosságot a folyosóról beszűrődni.. Ezt pedig elég nehéz úgy megoldani, hogy Apa éjszaka a nappaliban programokat ír.. Te mit csinálsz, hogy sok tejed legyen? Nem tudom eldönteni, hogy kevés a tejem, vagy csak Kristóf szeretne egyfolytában cicizni?

Rekuja: örülök, hogy minden rendben a köldökkel!! :lol: Nagy megkönnyebbülés!! Jó munkahelye lehet a párodnak, hogy így rábeszélik a jó kis céges autót! :D Király, legalább üzemanyagra stb. nem kell költeni! A baleset mindig gáz... :( Képzeld, volt olyan, hogy egymás után 5 hét alatt 5x sérült meg a kocsim úgy, hogy egyszer sem én voltam a hibás... Mit mondjak, még a táltosokhoz is elmentem, hátha van valami rontás rajtam, annyira kiakadtam... (tudom, gáz, de elég vacak volt az az 5 hét... :(

Snowball: házasélet, gondolhatod... Kábé "lábujjhegyen" csináltuk, nehogy felsértsünk valamit, meg a gyerkőc miatt is,mert itt volt bent.. Nem tudom, mikor lesz újra olyan "plafonleszakadós" házasélet... 42 órán kereszül???? :shock: Szerintem elsőre az egy kicsit sok... :D Másodjára már oké! :lol:

KépKép
sajti

sziasztok!Hát,megint kcsit kiakadtam..éjszaka próbáltam ciciből etetni Kristófot,de 2 korty után mindig elaludt. viszont amint visszatettem a kiságyba, felébredt és sírt. utána megint cici,ismét bealvás.. ez 2 órán keresztül.. ma 5től szintén 2 óra, csak most a másik ciciből szépen el is folyt a nagyja... ideges lettem,kimentem a fejőért, hoy adok neki cumiból, akkor kelt fel anyu. elmondtam, mi történt, erre azt modta,h tesóm cicijéről is így szokott le az első gyereke, hogy rászoktatta a cumisüvegre.. hát,kicsit pipa lettem, ui pont ők mondták, h nem fejlődik jól a gyerek, adjak neki még cumisüvegből kaját.... asszem, túl közel lakunk a rokonokhoz...

KépKép
sajti

Sajti
Ne foglalkozz a rokonokkal, csináld, amit az ösztöneid mondanak és pont!
Szerintem nem a pici érzi, h apa elment, hanem te vagy idegesebb, mert apa elment, és a pici ezt érzi. Szóval nyugi, le van sz@rva mindenki más, csak te vagy fontos, meg a pici! Egy anyának önzőnek kell lennie a gyereke érdekében, ezt sztem az anyukád is tudja a lelke mélyén :) Amúgy meg tök jól csináod, hiszen a baba szépen fejlődik, rosszabb napok meg eddig is voltak, eztán is lesznek, ne parázz miatta! Persze jobb lenne, ha találnánk rá okokat, meg megoldásokat, csak hát nem mindig fogunk. Tök fura nekem is, h nem tudom irányítani az életet magam körül. Mert jól hangzik, h kialaktjuk a napirendet, de igazából csak alkalmazkodunk a gyerek által kialakítotthoz.
42 órás plafonleszakadós? hmmm... az első inszemináció után mondta a doki Lórántnak, h a következő 2-3 napban éljünk intenzívebb házaséletet. Ez pont egy ősziszünetben volt, mi meg mentünk az Őrségbe kettesben 4napos kirándulásra... hát nem sok erdőt láttunk :lol: Utána mind2en tiszta hullák voltunk :lol:
Nekem Szaffi a cumisüveg mellett is cicizik, pedig nálunk ugye a nagyját az üvegből kapja, mégis minden szopi elött 15-20 percig cicin van, és csak akkor nem szívja őket üresre, amikor nagyon éhes, ami kb napi 1 alkalom. Szóval a cumisüvegtől egyáltalán nem állt le a cicivel, pedig ott nem sok sikerélménye lehet, mégis kell neki. meg ha már nagyon fáradt, akkor két szopi közt is cicire teszem, és akkor is szívja mint, a porszívó. Sztem nem a cumisüveg miatt állnak le a cicivel. Nővérem fél éves koráig táplálta vegyesen, barátnőm 7 hónaposig, és végig ciciztek a babák az üveg mellett.

Tegnap úgy sajnáltam appát! Majd megszakadt érte a kis szívem. Szóval sírt nála Szaffi, amikor előtte már majdnem bealudt, ráadásul nagyon fáradt volt a csaj, mert már 4 órája ébren volt. Én meg kimentem (egy kicsit dühösen), láttam, h próbálja altatni, de csak szó nélkül elvettem tőle és magamhoz szorítottam, erre a pici rögtön csöndbe maradt és megnyugodott. Appa meg úgy elkeseredett, hogy ő is ezt csinálta, és neki miért nem, és ő nem jó apa, mert nem tudja megnyugtatni a pici lányát :cry: Jaj szegény annyira csalódott volt! Mondtam, h nem tud eleget vele lenni, és hát én nem lelki zsarolásból mondtam a napi max 8 óra munkát, erre jött, h az ő pozíciójában ezt nem engedheti meg magának (tegnap is több, mint 12 órát volt bent, ma is elment 6kor és csak 8-9 körül ér haza). Mondtam, h majd én visszamegyek tanítani, ő meg maradjon gyesen, erre mondta h jó, ő tök komolyan nagyon szeretne cserélni, mert vannak tartalékaink, kibírunk egy fél évet simán, még a kocsi nélkül is stb. (gyűjtünk építkezni és mind2en utáljuk a hiteleket, szóval akkor vágunk majd bele, ha a pénz 80%a megvan, emiatt vannak tartalékok). Most tiszta lelkiismeret-furdalásom van, mert én egész nap azt csinálhatom, amire ő vágyik. Szegénykém, tök szar lehet férfinak lenni! De eszem ágában nem áll visszamenni dolgozni még :( Különben is, a köv lombik miatt jobb is, ha itthon vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!!!

Tegnap volt az elso ejszakam, amit egyedul vittem vegig. Oke, csak egyszer kelt fel, de visszaaltatni is kellet vagy egy oraig, szoval Edinburghba is be lett vezetve a nepitanc hagyomany :lol:
Ma delelott pedig leesett a koldok csonkunk!!! Juj ugy orultem neki, de hirtelen be is paraztam hogy mivel toroljem meg, ha egyaltalan meg kell-e torolni. De inkabb csak beszortam egy kis hintoporral, amit anyu hozott otthonrol. Ezutan mivel tisztitsam? Alkohol? Vagy meg szorjam egy darabig a puderrel?
Most alszik a lelkem, olyan jo gyerek. Lassan kezdem kiismerni, hogy mikor mi a baja. Most is csak egy kis "anyuci hianya" volt, mert melle bujtam, es ugy tudott csak elaludni.
A vedonot reggel ota varom, de meg mindig nem jott. Nem is baj, nincs most kedvem vendegekhez :P

sajti: amig van tejcsid, akar uvegben, akar ciciben, addig jo vagy. Biztos Kristofnak volt egy rosszabb napja, plusz lehet tenyleg te is stresszesebb vagy. De latod, mar a wifi is ott van mindenutt, tehat ha mas nem, jossz ide (ahogy tetted is, nagyon helyesen :) ) De egyebkent ez olyan fura, hogy mar az is fel siker, ha kiirod magadbol hogy mi a baj, mert tudod hogy ugyis megvigasztalunk valamivel :)
Oke, a 42 ora az tul sok lenne, plusz par etetes beleesne... Szoval en megelegszem azzal, ami jut. De kivancsi vagyok, hogy gatsebbel milyen lesz. Oke, hogy meg lesz gyogyulva, de akkoris...

csicsi: na igen, nehez volt megallni, pedig en sem voltam valami tul fenyesen... Sem testileg, sem lelkileg...es megis beindultak a hormonok abban a pillanatban hogy este lefekudtem :lol:
Hogy vagytok ma Bibivel? REmelem van legalabb olyan jo napotok, mint tegnap.
Nekem is lesz 6 hetes ellenorzes - a haziorvosnal. Kesz vicc :lol: Az majd kiir nekem fogamzasgatlot, es beszelgetunk, hogy hogy vagyok.

Kozben volt itt a vedoneni, mindent rendben talalt, de most csak engem vizsgalt meg, mert Molly alszik, es mondta hogy ha mindent rendben latok akkor o nem is zavarna. Jobban is tette :P Na es megkerdeztem hogy mikor vihetem ki a babyt setalni, es mondta hogy akarmikor, amikor jo ido van. Ugy orulok neki!!!! :) Nem is ertem, hogy otthon miert aggodnak enniyre. En tegnap a kertbe is levittem 10 percre, jol bebugyolalva, a szeltol is ovva. Ma is leviszem, de nem megyunk setalni, mert huvos van :? Ja es szolariumba is mehetek!!!!! Szoval ha barkinek van kerdese, hogy mehet-e vagy sem, az legalabb mar tudja hogy engedelyezve van, mert a szopit nem befolyasolja, sot, a meleg hatasara jobban termelodik a tejci. Persze ugyelni kell hogy ne egjen meg...

rekuja: de aranyos Lorant, legalabb pasi a talpan, akinek vannak erzesei, es nem is fel kimutatni. Sok pasi csak elcsucsujgatja a babat, es ennyiben ki is merul az apasag. Szerencsere itt a topicban nem tudok ilyen apukarol :) Na igen, a zeneiskolat is megertem, vagyis a kudarcot. En is egy hasonlo kudarc miatt hagytam ott Magyarorszagot anno :( Kornyezetmernok szerettem volna lenni, arra gorcsoltem, es persze hogy nem vettek fel arra a szakra. Es igy mentek logisztikusnak, ami ugye kozel sem all a kornyezethez... :( Azt hamar meguntam, es inkabb eljottem.

Kép

Kép
snowball

Snowball
Ügyi vagy az első éjszaka miatt :) Az nagy mérföldő ám!
Köldök: kis steril gézlapra (patikai) 70%os alkohol (patika), azzal törölgeted ki a köldök közepétől kifelé. Esetleg a gézt kicsi csúcsos kúppá tekered és a "hegyes" végével óvatosan kipiszkálod az esetleges koszokat. Elvileg, ha már leesett, nem kell hintőporozni, csak addig, mert a hintőpor azért van, h leszárítsa, de most már nincs minek száradni. Tök jó, h ilyen hamar lepottyant :D Ha nincs gézlap, fülpiszkáló is jó, csak nehogy belenyomd a köldökébe!! De csak 1-2 napig kell a köldökpotty után, szóval ha szépen gyógyul magától, sztem hagyhatod is. Nekünk egy kicsit még vérezgetet, azért tisztogatom.
Környezetmérnök helyett logisztika, hát igen, az nem ugyanaz... pedig a logiszikával jól el lehet helyezkedni :) egy csomó diákunk megy oda, bár ők főleg a két éves OKJ-s képzést választják (nemzetközi szállítmányozás címen), aztán meg 3-4x annyit keresnek, mint mi a diplomáinkkal :D

Ma volt itt anyám délelött, mert itt volt értekezlete a polg.hiv.ban, és utána még "nem volt kedve" rögtön visszamenni a suliba, úgyhogy feljött 1 órára. Persze a kiscsaj végig nézelődte meg aludta azt az 1 órát, tiszta mintagyerek volt. Leraktam, mikor elment, h megkajáljak, na 2 perc múlva már vigasztalhatatlanul sírt, még bő másfél órámba és egy etetésbe tellett, míg megnyugodott. Ezek után tuti senki nem hiszi el, h nem csak én találom ki, h sírni is tud :o

Anyám egyébként meglepően nem akar tanácsokat adni. Jó, mond néhány dolgot -pl tegyem le és hagyjam az ágyában, nem kell annyit kézben lennie stb - de ahogy elmesélte, hogy főzték a pelusaimat lábosban, mikor megszülettem Keszthelyen, és ugye a vájogházba vittek haza a györöki nyaralóba, ahol még melegvíz sem volt stb. akkor megértettem, mért gondolja, h egy baba ellátása minimum két ember 24 órás melója. De persze mindent megteszek, h ha valaki babanézőbe jön, akkor tiszta csilli-villi legyen a lakás, és senkiben fel se merüljön, hogy segítenie kéne :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok.

Hát a mai délelöttünk csúcs volt,reggel 10-délután 3-ig sírtunk akár mit csináltam aztán elaltattam a hasamon aludt 5-ig,felkeltettem kajcsizni és azóta is alszik bár kicsit nyöszörög közben.Ma elolvastam egy csomó cikket miért sírhat ha evett,tiszta a pelus nem fáj a pocak stb. és azt találtam hogy ilyen esetben ha foglalkozól vele de akkor is mindig sír lehet az azok,hogy szülés közben meghúzódott valamilye és fáj neki.Csak azt nem értem akár mi az oka,hogy lehet az hogy éjjel se nem fáj a hasameg semmilye sem akkor tök nyugiba alszik akár 6 óra hosszat is ha hagyom.Meg elvileg már látnom kéne a sírások közti különbséget,hát én csak egy fajtát hallottam eddig de azt jó sokat :)
Amúgy nagyon ügyi, már megfordítja a fejét ha hason van nem bír egy helyben megmaradni,néha már annyira nyomja hogy majdnem átfordul a másik oldalára :)
Nektek is szokott álmában motyogni?Van hogy elalszik úgy két órát is hogy közben folyamatosan magyaráz magában.

Rekuja

Na most ezt nem értem akkor nem forralod a babavitet?Vagy abba lábosba igen?
Jó hát persze frontok,végülis teliholdkor született mit is várok :)
De most komolyan nálatok is van olyan hogy ringatod a karodba és akkor is keservesen sír?Zsolti persze azt mondja túl spirázom mint mindent de nekem a Pepi annó nem volt ilyen megfejthetetlen.Ha valaki azt mondja hasfájós oké,bár szerintem nem az a baja de így hogy fogalmam sincs miért sír ez így tök rossz.Hát igen könnyebb az élet a sterilizálóval meg bébiétel melegítővel az biztos,pláne hogy már babavizet is használunk :) Egyébként nem is érzem magam annyira fáratnak mint a Pepinél,emlékszem 1 hónapig csak hálóingben szédelegtem otthon ás állandóan aludtam valahogy most jobban birom a strapát fizikailag.

Snowball

Hehe néptánc :) Abban én is profi lettem lassan simán alakíthatnánk egy együttest amiben Alex természetesen gitározna :)
Mai napomat fent említettem :) Csak a szokásos.Viszont tegnap este sikerült besokalnom hogy minden nap este jön csak haza apa,nem hiszem el hogy egyszer az életben nem tud kicsit nekem kedvezni azzal,hogy egy órával elöbb hazajön.Nekem ez így hosszú távon nem fog működni...ez van.
Már viheted is Mollyt?De jó,én sem értem miért nem lehet legalább a kertbe kivinni,mi baja lenne?Na mindegy,jövőhéten valamelyik nap haza megyünk és akkor úgyis lesz kint levegőn már alig várom,hogy Győrből kicsit kimozduljunk,lehet jót tesz egy kis levegő változás.Le is esett a köldöke?Az igen,ügyes a kicsi lány meg persze a mamája is :)

Sajti

Nem gomba,hanem egy szövet ami ott maradt csak így hívják,de leszárad gondom nincs vele,ilyen előfordul sokaknál csak jódoznom kell pelenkázásnál.
ABC desing 3 tec-et vettünk de nem hozta ma még haza pedig délelött lehet jól jött volna kiváncsi vagyok abban megnyugszik e majd.
Pont ma olvastam hogy lehet hogy csak cicizni akart és azon megnyugodni azért aludt el rajta.Meg hogy az is zavarhatja elvileg őket ha túl gyorsan kezd el folyni a szájukba a tejci.
Figyi,szerintem sincs köze a cumis üveghez nekem is Bibi ugyan úgy tud szopizni is pedig születése óta kapja a kaja nagy részét üvegből :wink:

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Ti nem érzitek úgy, hogy nagyon gyorsan eltelik egy nap? Mi kb. 10-kor kelünk (Kristóf kb. reggel 7-8-tól hagy aludni...), utána próbálok 2 etetés között enni, inni, magamat rendbetenni (ma pl. még nem mostam meg az arcom - bocs az őszinteségért.. :) , utána séta, hazajövetel, etetés, + mosás, rendrakás, stb... + a stressz, hogy vajon mikor állít ide a védőnő (mert ugyebár nem szól, hanem egyszer csak itt van..) Utána meg már sötét van, és ha szerencsém van, tudtam futni (még csak lassú séta-futás...) 20 percet..) utána fürdetés, etetés, altatás (nem alszik olyankor..), tehát nyűgösködés, etetés, stb. stb. Már nem is tudom, mikor olvastam utoljára, holott pont mostanra fizettem elő pár újságot, hogy majd mikor pihen a gyerkőc (nem nagyon pihen..), akkor olvasok... Na mindegy, nem panaszkodom, mert már csak jön a jó idő, majd csak hazajön Apa, majd csak beáll a pici napirendje... Egyenlőre kemény ez a 2,5 óránkénti etetés...

Plafonleszakadós :D : azért arra számítottam, hogy nem lesz "olyan, mint újkorában" és tényleg nem olyan.. Asszem még majd "be kell járatódnia", és remélem, fog is, mert így elég érdekes a helyzet... :shock: Igaz, nem nekem mondta a doki (bocsi, már nem tudom, melyikőtöknek mondták), de tényleg szűkebb... :shock: Legalábbis én úgy érzem.. Aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle..

Rekuja: azért azt az apánknak is meg kell érteniük, hogy anya csak egy van, és ez annyira igaz! Az anyával élt a baba szimbiózisban hónapokig, nem az apával, így hozzá kötődik az első időszakban jobban.. Az 1. hónapos kérdőíven is úgy szerepel a kérdés, hogy megnyugszik-e a hangomra, és nem úgy, hogy megnyugszik-e az apa hangjára.. Gondolom, ez nem véletlen.. Aztán majd jön a gyereknek az az időszaka, amikor meg majd mi érezzük magunkat feleslegesnek, ui. egyfolytában az apján fog lógni.. Aztán megint rajtunk, aztán megint rajta, aztán meg már majd csajozik / pasizik.. :D Amúgy nem tudom, végig tudnák-e csinálni ezeket a napokat.. De persze ilyenkor mindenkinek a másik elfoglaltsága lenne a jobb, aztán lehet, ha ő lenne gyesen, Te szeretnél gyesen lenni, ő pedig dolgozni.. :) Elég érdekes nálunk is látni, hogy Apa előtt az asztalon alszik a gyerek, Apa pedig sörgyárat programoz... Most pedig ki van akadva, hogy nem tud aludni, mert nem vagyunk ott..
Anyum nekünk is mesélt a régi helyzetről, gondolj bele, akkor még automata mosógép sem volt, mosogatógép sem (a legjobb találmány, elmondok érte egy imát... :D ) és eldobható pelenka sem.. Elég gáz lehetett, jó, hogy nekünk már jobb dolgunk van..

Snowball: gratulálok az első éjszakához, és a köldökcsonkhoz! Jól írta Rekuja, 70%-os alkohol + én fültisztító pálcával tisztogattam, tök jól hozzá lehetett férni mindenhez, gyönyörű lett a köldöke! :D Téged vizsgált a védőnéni? :shock: Mit vizsgált? A szoliba azért vigyél textilpelust, mert lehet, hogy elkezd folyni a tejci, és akkor a következő versenyző odaragad az üveghez! :lol:

Képzeljétek, kiderült, hogy Tesómnál nem is az volt a helyzet, mint amivel Anyum idegesített reggel! Az igazság az , hogy a kisfia egyszer bekerült kórházba, Tesómnak ettől elment a teje, pedig a pici még szopizott volna. Tehát ennyi volt, ezért kellett cumisüvegből etetnie...
Ja, és tényleg megjött..... Jó hamar... Azt gondoltam, még pár hónapig nem fog..

KépKép
sajti

Sziasztok!

Néhány sor: végigolvastalak titket, de persze nem emlékszem kinek mit akartam írni. Igen nagyon gyorsan telnek a napok, pedig el kell mondanom, hogy Bálint jó baba, csak este ilyenkor dilizik egy kicsit, és a 9órai etetés után nem lehet elaltatni és éjfélig kuruttyol. Deurána alszik. Igen Bálint is dumál ha fél álomban van, ezért fogjuk kirakni a szobából hétvégén, mert ő alszik, de én emellett nem tudok elaludni.
Ma a kiságyba beraktam éás nézelődött majd fél óra múlva odamentem és 90fokot elforgott. Döbbenetesenen gyorsan változnak.
A ruhákból az 56ost nőtte ki, és nem nőtt bele a 62-esbe. Így válogatok nagyon 56ost, és kisebb 62-est. Használtan vásároltam, és nagyon helyeseket találtam.

Én is nagyon vároim a tavaszt, séta, padonülés egy kávéval, olvasás a napsütésben, mert Bálint a séták alatt alszik,így igyekeznék sokat lent lenni, de most ez még nem megoldható.

KépKép
KépKép
kat78

Hű, de nagy itt a csend :) Na ma kipróbáltam a lakásban a hordozókendőt és meglepő módon tényleg bevállt. Kicsit későn tízóraiztunk, ennek az etetésnek 9-fél10 közé kéne esnie, de őnagysága felkelt és háromnegyed órán át elbűvölten nézte a sárga méhecskés párnáját, csak utána kért enni :shock: Nem mondom, szép párna, de ennyire? Szóval tudtam, h totál felborul a délelött, úgyhogy amikor rákezdett a nyikorgásra kaja után, magamra kötöttem, és fel-alá sétálltam vele a lakásban, közben hangosan olvastam neki (így legalább én is kiolvashatom a természettudományi folyóirataimat, ajánlom a módszert, Sajti!). Picur meg szépen csendben figyelt. Nem aludta el vagy 1 órán át még, cak hallgatta a hangom és élvezte a ringatózást. Aztán megebédeltem így (persze állva, mert igényelte a ringatózást), még egy kis séta és bealudt. Most a nappaliban alszik az ágyon (kicsit macerás úgy levenni a kendőt, h a gyerek ne ébredjen fel...). Ja, és sokkal kevésbé terheli a hátam, mintha a kezembe vinném! És tök jó az egyensúlynak, mert pont olyan, mint mikor még bennem volt, szóval esküszöm, könnyebben mozogtam vele így. Éljen a hordozókendő! :D

Csicsi
Nem, a babavizet nem forralom, csak még mielött rááltunk volna a babavízre, akkor forraltam lábosban, merthogy az kell, h 5 percen keresztül forrjon a víz, a vízforraló meg kikapcsol, ha felforrt a víz. De továbbra is úgy érzem, túl van spilázva ez a sterilizálás mizéria.
Sztem még pici a hasfájóssághoz, az valamikor a 3-4. hónap körül szokott lenni a cikkek szerint. Igen, Szaffi is néha ok nélkül sír keservesen, és tényleg nagyon rossz, és tényleg tehetetlen vagy, nem segít se cikk, se tanács :( meg olykor a fáradtságtól sír, de mivel sír, nem tud elaludni :( Ez a hátránya a sokat nézelődős gyereknek, hogy elfárad :) viszont a pukik és büfik miatti sírás elmúlt, amióta infacolozunk. Az első két napban még volt néha, de mostmár semmi lábhuzogatás nincsen, nekünk ez bejött.

Sajti
Napirend, hát igen, nem mondhatnám, h én alakítom ;) De egy szavam se lehet, mert Szaffi délután mindig alszik egy nagyot (3 órát egyben), úgyhogy nekem tényleg van időm háztartani olyankor. Persze délelött minden percemre igényt tart, de ez így belefér. Furcsa, de most nincs nagy igényem kimozdulni. Mármint el kéne mennem a tecsóba, venni vagy 6db 62-es rugit,mert valahogy abból pont csak 4 db van, az meg hát nevetségesen kevés. az 56-ost annyira kinőtte, h nyomja a lábujjkörmét, már le is kellett vágnom emiatt. Ugye kaptam kisruhákat. Na van vagy 10-10 rövid és hosszúujjú body, meg ugyanannyi kising, rugik meg alig :shock: én nem tudom, hogy nevelt fel a barátném 3 gyereket, bizti túl volt fűtve a lakás, vagy mind nyári volt (tényleg, mind nyári volt... :) ).
Én írtam, h a dokim szerint szűkebb lesz az ember lánya :( szóval tényleg :o huh, tök jó, most még jobban rettegek... a leírásodban az "érdekes" jelzőről az jutott eszembe, h amikor eszel valami szörnyű kaját, arra szoktuk mondani, h érdekes íze van :lol:
Újságokkal próbáldd meg, h felolvasol a picinek! Őt szórakoztatja a hangod, és így legalább te is olvasol. Nekünk bevált, Szaffi már mindent tud a bakonyi dinoszauruszokról meg a Kola szigeteki éjszakákról, appa hozott nekem tegnap Földgömb magazint :D
Én nem fizettem elő a kedvenc újságjaimra, mert nem fájdítom most feleslegesen a szívemet a Turista magazinnal meg a magyar turistával sem :) vicces lenne a hova menjünk a tátrában túrázni cikkeket bújni a pici lány mellett :D
Mosogatógép nálunk nincs. Ott a hely neki a konyhában,, direkt nem építettem be, mert majd ha kell, csak be kell tenni, ott van a csap mellett, még könnyen rá is köthető stb. De még nem volt rá igényünk. Mindketten mindent azonnal elmosunk autómatikusan, szóval nálunk sosincsenek mosatlanok. Meg hát valljuk be, azért két főre (most a cumisüvegekkel együtt sem) keletkezik annyi edény, még ha sütök-főzök is. És annál rosszabb, mint mikor csak 3naponta gyűlik össze elég edény, és addig ott büdösödik a gépben minden...

Kat
Én épp hogy akkor alszok jól Szaffi mellett, ha kuruttyol, mert akkor hallom, hogy minden oké. Nekünk amúgy áthallatszik a másik szobába a nyávogása :D Én akkor szoktam kijönni megnézni, ha már rég nem nyávogott.
Elforgások tényleg nagyon meglepőek tudnak lenni. Mikor először találtam máshogy mint ahogy leraktam, hosszan filóztam, h bizti én vagyok a hülye, és nem emlékszem, hogy fektettem le :D Már előre rettegek a hernyómozgástól pelenkázási szempontból... Meg a fürdetés után mi a mosógép tetején törölgetjük, na de ha már átfordul, akkor mi lesz?!

Nekem a szabadban olvasás nem hiányzik, amilyen szép lakótelepek vannak a környéken :D kb 2 km sétányira van a kisduna part, az mondjuk tájvédelmi körzet és tényleg szép is. Nekem az erdő hiányzik, de az ide min 1 óra kocsival. És a kedvenc helyeink persze még messzebb vannak. De alig várom már a vargánya szezont, tavaly találtunk egy remek lelőhelyet a Börzsönyben a SzentOrbán fogadótól kb 1 km-re, ami babakocsival is megközelíthető lesz! Nyami :) Meg hát amint lehet, lemegyünk Györökre is, kipróbáljuk mi is milyen a vájogházban kisbabával :) mondjuk már van melegvíz, de a fürdő még mindig nem fűthető :)

Tényleg, nem tudja valaki, mennyi idős gyereket lehet termálvízbe vinni? Mert természetes vízbe úgytudom már mehetnek egész kicsinek (3 hónap?) is. Legalábbis a május végén született unokatesóm annak idején augusztusban már "lubickolt" a Balatonban. bár ahogy az apja félti, úgyis mind1. Anyám mondta, h jövő héten csinálna egy ebédet a nővéreméknek meg nekünk, mert akkor lesz Lóránt szülinapja. Erre mondta Lóránt, h mi még nem mehetünk át hozzájuk, mert még a pici nem kapta meg az oltásait :( oké, nem mondtam ellent, mert az influenza szezon miatt én se bánom, ha nincs sokat anyám meg a Hanna közelében, akik a suli miatt nagy fertőzési lehetőségek (Hanna most épp beteg is). De szerintem túlfélti.

Most ennyi, csak h mindenkinek legyen mit olvasnia, mert ahogy látom senki sem ír addig, amíg a többiek nem írtak :)

Szegény Nyufót bizti tök lefoglalják a gyerkőcök, mert már nagyon rég nem járt erre :( Azért remélem, élvezni is tudja a babázást!

Zsuzs otthon már? Titike? Evian?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Na, látom, tényleg mindenki babázik! :D

Képzeljétek, ma Kristóf megint érdekesen viselkedik.. Nagyon nyűgös egész nap, sír, másfél óránként eszik 40-60 percig, tépi a cicit (így persze kanyarban sincs a tejleadó reflex, ergo nem nagyon van tej neki) utána lefejem, abból alig eszik (lehet, hogy érzik a tejen, hogy megjött nekem?). Elég nehéz bírni vele.. Én pedig már nagyon álmos vagyok, ugyanis reggel is korábban kelt 2 órával, mint ahogyan szokott, így én sem tudtam aludni... :(

Kat: nekünk sem lehet szinte elaltatni éjfélig.. Tegnap a 11 órás etetés után elaludtunk együtt az ágyban, és 2-kor ébredt fel.. Ez nálunk rekordnak számít! Ja, és fél4-kor aludt vissza... Ez viszont annyira nem funny... Bálint mikor kel fel éjfél után először?

Rekuja: milyen hordozókendőd van? Magadtól tanultad meg megkötni? Korábban nekem sem volt igényem kimozdulni, most viszont már a lámpákat is utálom a házban.. Jöhetne már a jó idő, mert tényleg kezdek bebuggyanni... 56-os rugikat kinőtte? Kristófnak most pont olyanok kellenek... Mondjuk ő 49 centivel született..
Az "érdekes" nem jelenti azt, hogy gáz volt, vagy ilyesmi, csak szerintem én is óvatosabb vagyok, és megmondom őszintén, érzékenyebb is volt.. úgy látszik, még kell neki egy kis idő..
Termálvíz: asszem 10 évesnél fiatalabb gyerkőcöt nem lehet bele vinni! Ezt még alaposan körül kell járni, de kis gyereket tutira nem lehet bele vinni, nekik még nincs szükségük rá.

Nyufóra és a többiekre én is pont ma gondoltam... Régen voltak már a topicon..

KépKép
sajti

Sziasztok!!!

Majd szetrobbanok, ki kell irnom magambol.
Szoval ma Alex ment az unokatestverevel inni, megunnepelni Mollyt. Amivel ugye nincs egy percig sem problema. 6ig dolgozott Alex, es irt hogy utana egyutt hazajonnek a sraccal meg a baratnojevel, megnezik a babat es utana mennek. Mondom oke. Errefel hazaallit egy szal magaban Alex, mert hogy az unokatesoja olyan tradicio szerint gondolkodik, hogy ok addig nem jonnek fel, amig en meg nem hivom oket. Mert hogy ez oroszoknal igy szokas. Meghivas, es akkor ok fel tudnak keszulni ajandekkal stb... Konyorgom, egy hete tudja a srac hogy jonni fog ma. Meg mi az hogy orosz tradicio???? En nem vagyok orosz, Alex is csak felig, a gyerek meg plane nem orosz. Neeem, majd nyuujtsak be nekik kervenyt higy ugyanmar, jojjenek nezzek meg a gyereket. Szoval inkabb lent vartak szakado esoben amig Alex atoltozik... Komolyan mondom ilyen nincs. Ha en tartanek hukye tradiciokat, azt mondom oke. De hogy egy ilyet, hogy mikor en is jol erzem magam, a gyerek sem nyugos, es mondtam hogy jojjenek nyugodtan, egy ilyet beszol??? Mondtam Alexnek hogy adja at nekik hogy ezek utan ne varjak hogy en meg fogom oket invitalni. Ez meg nekem is sertes, hogy kurv@ra leszarjak hogy en magyar vagyok... AAAAHHHHHHHHHHHHHHH :evil: :evil:

Egyebkent minden oke, mint mindig. Csak nekem a beleim fajnak..nem tudom volt-e ilyen valakinek??? Molly tunder, ahogy mindig :)

Tegnap este a kanapen igy szunditottunk el. Homalyos a kep, mert felhomaly is volt es apa nem akart vakuzni.
Kép

rekuja: en igy ugy tudom hogy termal vizbe 10-12 eves korig nem engedik a gyereket a vizbe. En debreceni vagyok, es ugye ott a termal furdo, ahova nagypapammal mindig beosontam a medencebe gyerekkent, de az uszomesterek szemfulesek voltak es kitessekeltek a vizbol :)

sajti: nem tdom milyen ido van otthon, de itt nagyon eisk az eso es fuj a szel, es Molly nekem is rangatta ma a cicit. De igaz abbol lett egy kaki is... :oops:

Kép

Kép
snowball

Termálvíz: éns csak azt tudom, hogy gyerekként teleltünk egyszer hajdúszoboszlón, én kb3éves lehettem és termál víz volt a medencébe, és ki volt írva mennyi ideig lehet benne lenni. Persze én kisírtam a nagypapámnál, hogy mad pancsoljak, és estére igen magas lázam lett. Inkább Rekuja járj utána nagyon.

Mi a kisebb 56tkinőttük és a kisebb62t hordjuk

Ma itt volt a védő néni, és azt mondta, hogy Bálint sokat zabál, és nagyon hízik, talán ezért fáj a hasa. De miután szopizik, így nem tudom őt szabályozni, így azt mondta próbáljuk meg elhagyni az éjjel 3as etetést, hátha addig pihen a gyomra. Hát belevágunk, igaz nem ma, mert megyünk holnap Füredre, és nem akarnék éjszakázni, de majd apa megmondja mikor.
Azt is tanácsolta a hasfájásra, hogy én szedjek probiotikumot(normaflore) mert az átmegy a tejen keresztül, és segít Bálint bélflórájának kialakulásában.
SAJTI. Ha túl eteted az onnan lehet észrevenni, ezt is mondta, hogy a kakija kicsit darabos, nem egyszrúen csak híg. Apró fehérkés darabok vannak benne, mint a túró. Ez azt jelentik, hogy nem tudja megemészeni mindent, és így jön ki.

Az esti ébrenlére meg azt mondta, hogy minden gyereknek van már ennyi idős korában egy ébren lti időszaka, amikor nézelődik és nem alszik. Ha nem bírom letenni az esti9es szopi után, és nem sír, csak társaságra vágyik, törődjek bele, hogy neki ekkor van.
Tegnap este, már úgy döntöttem nem alszik, akkor nem erőltetem, kihoztam a pihenőszékbe, ott hagytam,mi elmentünk a másik szobába vacsorázni, csönd volt, kb 1órát ettünk, visszamentem és még ott ült és némán nézelődött. Majd 11koe elaludt, és éjfélkor kelt, kajcsi, és aludt mélyen onnantól. Persze most ezt cáfolja, mert alszik. igaz a nappaliban, mert az ágyát valahogy nem szereti, ott csak éjjel alszik jókat.

Sajti: mi lassan fél óra csúszással beálltunk a 12-3-6-9-12 etetésre. És este igyekszem 9kor etetni, mert akkor éjfélkor még eszik, amit még bírok ébren, és magától kel éjjel 3 és fél4 között, majd 6 -fél7. Most a 3órási dolgot próbáljuk kiiktatni.
Ha valaki még gondolkodik ezen, azt a tanácsot kaptam, hogy ha felkel altassuk vissza, és ne adjunk neki vizet, teát, mert akkor megszokja azt és utána nem enni kér, hanem inni,ésszerintem akkor már mindegy miért kel fel az ember lánya

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Lemaradtam mint a borravaló, most se tudok visszaolvasni, próbálok visszakapcsolódni :oops: . Prücsök egész nap kézben, hasfájós, bukós, nehéz így ellátni a teendőek, közben a nagyobbnak is megvannak az igényei, hogy foglalkozzak vele, szóval egész nap rohanok a dolgok és két gyerekkel való teendők után, mire este ágyba kerülök minden bajom van. Még szerencse hogy apa besegít éjszaka, az egyik etetést ő csinálja.
Képzeljétek, tegnap voltunk útlevélképet csináltatni a picinek, de későn tudtunk itthonról elindulni, több dolgunk is volt az üzletközpontban és minden zárt lassan, így apát elküldtem a picivel a fényképet megcsináltatni, addig elintéztem a másik két dolgot, apa végzett előbb, jön boldogan hogy már kész is, nem nézte meg a képeket. Odaadja nekem, hát ezek a hü'ék nem lefotózták a picit csukott szemmel??? Útlevélképhez????? Visszamentünk, pici újra levetkőztet, kezdhettük előről az egészet. Még szerencsre hogy nem kértek dupla árat.... Jól torzul szegénynek a búrája, de legalább nyitva a szeme, készült már jobb kép is róla.

Annyira visszapörgettem hogy megcsodáljam a sok szép babafotót, gyönyörűek. Snowball valami hihetetlen hogy milyen szöszke hajatok van! Kat szuperek apa új művészfotói, a macis nagyon király, de az fekvős, oldalra nézős is.

KépKép

KépKép
nyufó8

Nahát, ahogy olvasom, nem lesz ebből termálfürdőzés még :( pedig gondoltam Györökről átmehetnénk Hévízre, az csak egy köpés onnan. Nem tudtam, h nem szabad, mi mindig a Balatonban fürödtünk, így fel se merült a termál. De mióta felnőttünk, azóta ha van termál, be se megyünk a hidegvizbe brrrr

Nyufo
Hát nem lehet egyszerű :( de talán pár hét, és kissé rendeződnek a dolgok, tarts ki! Aranyos apától, hogy éjszaka besegít. :)

Sajti
Könnyű volt kinőnie az 56-os rugikat, amikor 54-el született :) De persze a 62-esek közül még a fele nagy rá :o Ma vettem neki 3 tök fehér meg 3 malackás rugit (tecsós egységcsomagok), na és mind 0-3 hónapos, de a malackások már ránézésre is 5 cmrel (pont egy lábfejnyivel) rövidebbek, mint a fehérek. Szóval sztem most a malackások lesznek jók, késöbb a fehérek.
A hordozókendőm Kismama magazinos, a barátnőmé volt, ő végigcipelt vele 3 gyereket, meg ő tanított egyfajta megkötést, amit az ő gyerekei nagyon szerettek, többet nem tudok. De bizti van a neten valahol kötözési módszer. Az a lényeg, hogy a kendő legyen NAGYON hosszú, mert akkor könyebb felkötni!
Nekem akkor tépi a cicit, ha nagyon éhes, és szerinte nem megfelelő tempóban jön a kaja. Nem segít, ha spriccelsz a nyitott szájába egy kis tejcsit?

Snowball
Ne idegesítd magad a rokonokon! Lehet, csak elfelejtettek ajándékot hozni, és ezt a kifogást érezték a legkevésbé gáznak :D Tudod, mások a szokásaik. Nem hiszem, h annyit veszít Molly, amiért egy-két héttel késöbb találkozik a rokonság bacijaival :) De megértelek, nekem is tök jó érzés elbüszkélkednem vele, meg ahogy mindenki nézi, hogy milyen szép baba, hát dagad a mellem, valljuk be!
Anyukád még kint van? Van még segítség?
Aranyos az alvós fotó! De jó, téged legalább fotóz valaki! Épp ma nyomtam appa kezébe a gépemet, hogy most azonnal csiná képeket rólam Szaffival, mert már 3 hetes, és egy valamire való fotóm sincs, amin velem van. Na csinált vagy 30-at, volt benne 3 használható... Hihetetlen, hogy minden képen a fotó 80%-a a rumli a szobában, és akkor valahol piciben rajta vagyunk mi is... Úgy kell megmondanom, h ide állsz, ilyenre állítod stb... Bezzeg ha gombát kell fotózni, az olyan jó lesz, hogy könyvbe is kerülhet! :?

Kat
Ezt, h te szedj valamit és átmegy a tejcsivel én is hallottam. Meg mintha itt is írta volna valaki (?) az espumisannal kapcsolatban. Nálunk ugye ehhez kevés a tej :(
Kajaelhagyás elvileg reális már nálatok. A tápszer doboza szerint a 2. hónaptól már csak napi 5 etetés kell, szóval szopinál is bizti ki lehet hagyni egyet fokozatosan. Mi amilyen ügyesek vagyunk, tuti valamelyik napközbeni etetésről fogunk leszokni az éjjel 1 órás helyett :D
Mi a nézelődős időszakra azt szoktuk csinálni, h a délután 5-ös etetés után "szórakoztatjuk" 7-ig, akkor fürdünk, még egy kis "játék", utána kajcsi 8-fél9 között, és akkor már olyan fáradt, h egész éjjel alszik, a hajnali etetés után is rögtön visszaalszik és csak a reggeli etetéskor van megint igénye nézelődni. De persze ha bealudna 7kor, akkor nemtom mit tennénk :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Így kötöttem magamra a csajt:
Kép
Ha nagyon nem tartja a fejét, rá lehet húzni az egyik oldalt, de Szaffi elég ügyes és utálja, ha valami a buksijához ér.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

oké csajok, ez dúrva, 24 órája senki se írt be? Vagy nálam nem stimmel valami?

Voltunk ma sétálni, végigbőgte a teljes 10 perces babakocsizást. Ennyit arról, h minden gyerek elalszik a kocsiban :(

A hétvégén gondoltam hagyom, h saját ritmusa szerint egyen, és nem ébresztem fel, ha már nem evett x órája. Na, elhagytunk egy etetést: a délután 1 órásat :lol: persze a hajnali 1 órás is elcsúszott, már hajnali 2kor van :lol: este megpróbálom visszaállítani a régi rendre, hátha megy.

A gyerekem tök gnóm, a 62-es rugik hosszban pont jók rá, a kezük viszont 3x akkora. Az apja szerint fogjuk úgy fel, hogy hosszúcombú csajszi lesz belőle, az jobban hangzik :wink:

Tegnap csináltam néhány fekete-fehér képet, mert sztem azokon sokkal szebbek az emberek. Egyik kedvencem az apa-lánya kép lett:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

igen, tényleg jól eltűntünk! :) Látszik, hogy jó idő van kint!

Snowball: ezeken a tradíciókon ne stresszeld magad, így legalább tudod, hogy valamikor jönni fognak...Gondolj bele, nálunk az a
"tradíció", hogy nem szólnak, és úgy állítanak be... Aztán ha nem vagyunk itthon, akkor megsértődnek... Nagyon cuki a heverős kép!!! :D

Kat: nem is tudod, mennyire fontos infót írtál!!! :D Ugyanis Kristóf kakija már többször volt kis fehér darabos... Ezek szerint nem hogy alul, hanem néha még túl is etetem? :shock:
Tegnaptól megpróbálom rendszerre szoktatni a gyerkőcöt, hamarabbi fekvésre és hamarabbi felkelésre (hamarabb, mint délelőtt 11 óra...). Kíváncsi vagyok, ma mi lesz, ui. tegnap sírt egy darabig, meg mérgelődött, hogy neki a kiságyban kell lennie. Így persze az etetésekkor hosszabb ideig voltunk fent (Nektek mennyi ideig büfizik, nekünk van, hogy 1 óra is, mire kijönnek a büfik..), de legalább aludt az etetések között, és normális időben kelt fel.

Rekuja: ha jól tudom, Hévíz a legveszélyesebb egy kisgyerek számára, ui. radioaktív a vize. Apum fiatalabb korában az előírt időnél többet volt a vízben, és rosszul is lett tőle... Pedig akkor már katona volt... A termálvíz már nekem is hiányzik, csak nem akarom, hogy a benne ülők tejben-vajban fürödjenek, ha én belemegyek... :D Köszi a hordozókendős tippet és a fényképet! Szerintem rendelek is valamilyet. Nekünk csatos hordozónk, és csővázas is van, de kendőm még nincs.
Nem segít, ha tejcit spriccelek a szájába, de átraktam a másik cicire, onnan is jött jó sok tejci, utána visszaraktam ide, majd megint a másikra, amikor már türelmesebb volt..
Amúgy Anyum felismerte tegnap előtt, hogy a kiborulás küszöbén állok, és az esti etetés utána büfiztetést átvette, így tudtam aludni 1 órát (!!!). Utána egyből szerettem az egész világot... :D
Az apa-lányás kép nagyon cuki!!! :lol: Most már nekünk is fotóznunk kellene... Még 5 nap, és jön Apa! Csütörtökön éjszaka érkezik a repülőgépe, és pénteken jön haza..

KépKép
sajti

Sziasztok!

Ma hazament anyum, igy tenyleg magamra lettem hagyva... :( Igaz Alex is itthon van, es segit nekem, de akkor is hianyzik anyukam, olyan sokat segitett, es az idegeimre sem ment - ahogy ezt elore tudtam is.

rekuja: en is szeretnem kiprobalni a hordozokendot, mivel ugye mi is a harmadikon lakunk es sokszor maceras lenne kimenni a boltba babakocsival, csak pl egy kenyerert. Nagyon jo a fekete-feher kep!!! Nagy a szerelem :) Kepzeld, Alexnek irt egy fotografus egy uzenetet facebookon, hogy latta hogy milyen szep babank szuletett, es szeretne egy fotosorozatot csinalni - tok ingyen - mert nagyon tetszik neki Molly, es most szuksege van alanyokra fotozasra, honlapot keszit maganak, kell a portfolio. Holnap jon, hogy beszeljen velem, es hogy kivalasszuk a rucikat, es majd a heten meglesz a fotozas. Nagyon kivancsi vagyok!!! :)
A rokonok miatt mar nem aggodom...aznap este irt a csaj egy smst, elnezest kert... Tetszett ahogy korulirtad mikent fotoz Lorant :lol:

sajti: ne aggodj, el is hataroztam, hogy na majd ha nekik szuletik babajuk, akkor majd en fogom beallitani hozzajuk jooo magyar szokas szerint, pl aznap, mikor hazamennek majd a korhazbol :D Juj de gonosz vagyok... :P Otthon jo ido van?? De jo nektek :( Itt napokig viharos szel volt, meg eso. Fuj... tegnap viszont elmentunk setalni eloszor! Uvoltott Molly, amig leertem vele a foldszintig, de az utcan egybol elhallgatott es elaludt. Szoval elmentunk szoliba. Megvolt az elso 4 percem!!!!! :D :D :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Snowball: a solival vigyázzál, mert nekem a hormonváltozások miatt teljesen máshogy viselkedik a bőröm. Állandóan kiszárad, és kipikkelyesedik, pedig napi 2x kenem a testem. Csak azért nehogy foltos legyél, vagy ilyesmi

Tegnap lementünk Bálinttal Fürdere. Almádiban van Bence családjának háza, és a tetőteret építjük, így azt megnéztük, majd sétáltunk Fürdene, és beültünk a Karolnia cukrászdába. Nagyon kellemes volt, bár gyerekkel elindulni egy napra tiszta macera. Nem a gyerek miatt, hanem a cuccok: hordzó a kocsiba, babakocsi mózessel a sétához, takaró és bóundazsák, pelenkázótáska, több váltó ruha neki, és persze nekem(mostanában napi 3xlepisil, és bukni is szokott)
Szóval nem egyszerű, de megérte, a Balcsi gyönyörű, Apával és a barátainkkal voltam a napsütésben.

Éjszaka nem eszünk: Bálint jól bírta, fél4től kellett őt néha csitítgatni 3/4 6ig, csak az a nehéz, hogy cumi vissza alszik fél órát, felsír, és ez ment végig, de nem hergelte be magát. Csak fél 6kor evés után úgy döntött nem alszik, pedig én aludni akartam, így ő kurjongatott. Így kihoztam a nappaliba, de végén a székében elaludt, én meg a kanapén. Első estének nem volt rossz. A gubanc csak az, hogy az én mellem kikészült ettől, hogy nem szívta ki. Erre a védő néni azt mondta, ha nem bírja a mellem, akkor szívjam ki. De mikor? A gyereket folyamatosan vissza kell altatni, kiszívni meg kb 15perc. Ja, és ha a gyerek már átalussza az éjszakát, én kellek szívni. Marha jó!!!
Még egy ötletet mondott, ma este kipróbálom, hogy éjfélkor, amikor uotljára eszik, adjam oda a másik mellem is egy kicsit: Ezzel két gondom van, hogy Bálint magától hagyja abba a szopit, és akkor ott bekómál, így nem tudom kelleni fog e neki még. A másik, hogy jó e ha túl sokat eszik, mert lehet, hogy nem lesz éhes 3kor, de a hasa fájhat tőle. Majd leírom a tapasztalatomat.

Kendő: nekem Minimonkey hordozóm van, de egyenlőre vicces benne Bálint, mert annyira kicsi és eltűnik benne. És vettem egy Babybjörn kengurut használtan, de azt mondta a védő néni hogy 3hónaposan lehet csak használni

Holnap beszélnem kell a gyerekorvossal, mert a tejtől lévő pöttyei zavarjá apát, és kérnem kell rá valamit. Neketek vannak tejtől ragyáitok?

Ma is fura naponm volt: Bence ment volna az apjával az év borásza választás gála ebédjére, de elcsapta a hasát, így nem ert elindulni, de az apósom nagyon akart menni, mert ő nagyon benne van ebbe a borász körbe, persze anyósom nem akart vele menni, de hát ismertek lassan őt, így megmentettem a menthetőt, és én mentem el vele. Néhány gond: igaz én úgy nézek ki első ránézésre, mintha nem szültem vona, de a csípőm nagyon széles maradt még, így 2óra volt mire találtam magamra ruhát, mert a szoknyák nem jöttek fel, egy nadrágom volt, ami feljött, de a blúzok mellben kicsik voltak. Végre találtam egy kosztümöt, ami jó rám, de a következő probléma a harisnya volt, mert a régi harisnyéim még nyomják a sebemet, és így 6órán keresztül nem vállaltam: oksa találtam egy terhes harisnyát, ami nem lötyögött. Következő akadály: cipő: nekem kiszélesedett a lábam, így semmi csini cipő nem jön fel rá, főleg nem vastag harisnyával: szerencsém szeptemberbe vettem egy számmal nagyobb Sholl cipőt, egy fekete belettszerűt, ami most is jó, és az idő is melg volt, így ezt vettem fel.
Délben kezdődött, de én csak egyre értem oda, mert etettem. Bence fagyasztott tejet adott Bálintnak, és ügyesen vették az akadályt. Az ebéd igen jó volt, de hát ez nem az én társaságom volt.
Ami még nehéz volt, és ez is vicces, hogy el tudsz szakadni a gyerektől 3óránál hosszabb időkre, ha van fagyasztott tejed, de készülj fell a melledre. Kb másfél óra utána várt szopotatástól azt hittem megőrülök: A melllem feszült, persze csöpögött belőlle a tej, és olyan nagyra duzzadt, hogy már látványos volt, és persze fájt is. Így 5kor irány haza. És alíg vártam, hogy a mellszívót rápattintsam, így újra van fagyasztott tej bent, és a másik feszülős mellemre ráakasztottam Bálintot.

Szóval a hétvége tapasztalata: gyerekkel menni valahova macera, de nélküle menni valahova is az:) :D

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Velünk minden oké,csak el repült a hétvége barátaim meglátogattak minket tegnap végre történt valami főztem tegnap egész délelött,szombaton meg takarítás mert már nincs úgy időm semmire és csak akkor tudok hajat mosni is ha Zsolti hétvégén itthon van,úgyhogy ilyenkor pótolom az egész hetet.
Bibi még mindig csinál számunkra érthetetlen dolgokat sírás terén de egyre jobban elvan ha fent van azt látom rajta,tegnap kicsit kivittem a kertbe babakocsival,az nagyon tetszett neki.Az a gyanúm hogy valami a tápszerrel nem jó kértem a védőnőt ma hozzon Beba receptet,megpróbálom azt mert másra már nem tudok gondolni de azért javulgat a helyzet.Pénteken este mikor Zsolti haza jött Petra sírva fakadt,hogy mióta hazajött az oviból egyfolytában sír a Bibi és nem hagyja abba és már fáj a feje :? Tényleg keményen nyomta 3 órán keresztűl akár mit csináltam,na a lényeg végülis az hogy Petrának nem kell több kistestvér :) Ő is meg van ilyedve ha nem tudom megnyugtatni.
Lányok,Valentín nap?Terveztek valamit?Keresztelő lesz valakinek mostnában?

Nyufó

Hát nem lehet könnyű megértelek,Petra már nagy de azért vele is megvan mostanság a problémánk.Akár mennyire szereti a Bibit azért féltékeny is és úgy érezzük azzal hívja fel magára a figyelmet hogy nem fogad szót direkt az ellenkezőjét csinálja annak amit mondunk,néha egy pohár vizet nem hajlandó magának önteni inkább képes nem enni meg inni ha meg makacsolja magát.
Azt mondják idővel ugye könnyebb,hát én is várom már hogy a Bibi nagyobb legyen akkor a Petra is jobban el lesz vele.De tény hogy ha kell ott van és segít ha megkérem.Kitartás!

Kat

Nekünk pont olyan fehér darabok vannak a kakiban amit írtál.Akkor ezek szerint túl etetem?De 3 óránként eszik napközben éjjel meg 5-6 órákat alszik így nálunk alapból kimarad egy etetés mert nem keltegetem.Nekem mondja a Zsolti hogy menjek el nyugodtan valahova mert etetni ugye ő is tudja de még nem érzem hogy itt az ideje pedig mennék is de inkább velük.Na meg amíg nem jön rám a régi gatyám és ki nem fehéredik a szemem addig nincs is kedvem.

Snowball

Szerintem is az lehetett a gond hogy nem akartak üres kézzel beállítani csak hülye kifogást találtak ki.Megy még valamikor anyukád hozzátok?Biztos könnyebb volt így megértelek nekem is hiányzik egy nagymami de a sógornőmnek nincs gyereke és már 40x éves ugyhogy azt mondta hogy neki a Bibi az unokája is :)
Jön majd 16.-án arra gondoltam kicsit Zsoltival lelépünk valahova csak be kell tanítanom tápit készíteni vagy előre megcsinálom.Szoli az tök jó hogy eljutottál,gondolkodtam rajta tegnap de annyi dolgom van egyszerre hétvégén hogy nem jutok el odáig,hétköznap meg esélyem sincs mert este 9 kor már hova menjek.

Na felébredt a diktátór és követel :) írok még Sajtinak meg Rekujának is csak megnyugtatom ha tudom!

KépKép

KépKép
csicsi84

Na 10.16pertől idáig sírtunk és szenvedtünk pedig 11 kor megevett 90ml.tápit és még utánna is sírt :?: Most elaludt a babakocsiba,kiváncsi vagyok meddig bírja asszem én is ledőlök mert nyugi napunk van megint.

Katnak akartam még írni,hogy nekünk is kirügyezett Bibi és fogalmam sincs mitől van,ma jön a védőnő majd megkérdem mivel kenjük ha kell.

Snowball,jut eszembe nekem volt egy napig ilyen bél fájdalom,húzó feszítő érzés aztán azóta nem éreztem,de olyan volt hogy ülni alig bírtam.szerintem rendeződnek vissza a dolgok a helyükre.

Rekuja

Holnap veszek egy hordozó kendőt már tegnap is akartunk de aztán elfelejtődött.Nem húzza a vállad meg a derekad?Nekem így is úgy fáj mindenem az állandó néptánctól,hogy nap végére már a sírás kerülget.Nagyon jó lett a kép.Rólunk még csak kórházi kép van,mert mindig én fényképezek itthon úgyhogy nekem is aktuális már egy fotózás,nekem is nagyon tetszenek a fekete-fehér képek.
Séta:Szombaton Bibi is többször elkezdett nyüszögni a kocsiba pedig eddig az mindig jó volt,honap megyünk Pestre mert jött valami levelem amit tesóm nem vett át és lehet hogy a TB-kártya az,legalább is remélem hogy nem valami más.Kiváncsi vagyok egy ilyen utat hogy fog bírni,de asszem mellé ülök.
Sajnos nincs még egy egyforma napunk sem,de amennyit tudok jövök!

Sajti

Én is gondoltam hogy egy jó gyógyvíz jót tenne minden testrészemnek,mi el is megyünk vagy márc. hosszú hétvégéjén vagy áprilisban attól függ milyen idő lesz vagy Zalakarosra vagy Miskolctapolcára szeretnénk menni.Persze addig kitudja mi jön közbe de nekem az is elég ha csak felváltva bemegyünk a vízbe,nekem annyi elég meg a környezet változás.
Jó hogy anyukád látja rajtad mikor kell segítség használd ki a segítséget nem éri meg hogy kipurcanj,nekem is szombat este Zsolti altatta vissza etetés után éjjel 4kor így csak etetnem kellett
ami 15 perc volt és utánna mentem vissza aludni,hát aranyat ért komolyan.Lehet hogy Bibi jól alszik éjszaka,viszont nappal ugyan annyit kivesz belőlem mintha nem aludna,szóval olyan vagyok estére mint a mosott sz@r.

Na keledezik is,hihetetlen :roll: De legalább megírtam amit akartam :!:

KépKép

KépKép
csicsi84

fél kézzel vagyok, Szaffi rajtam alszik -végre, mert10-től fél2-2ig szórakoztatott. nem sírt végig, nézelődött, a kezembe kéredzkedett, kendőztünk vagy1órát, aztán a sárga párnával beszélgetett stb. ja és panaszkodott h éhes, erre csak fél adag kaját evett meg.
Nekem meg reggel óta fáj atorkom :( remélem, csak afáradtságtól van, mert az éjjeli műszak ma 3 órán át tartott, maj 1,5 óra múlva megint kelt enni... apa reggel besegített, de amint kilépett az ajtón, felkelt és sírt :(

Sajti
mostmár tényleg mindjárt otthon van apa :) Tök jó, h anyud tud segíteni, meg az is, h már hagyod neki :)
A kendőnek elvileg pont azaz előnye, h 3hónapos kor alatt is használható. de a barátnőm a 1,5 évest is vitte benne, aki akengurut már kinőtte. de én is kinéztem már egy kengurut, barátnőm nagyon dicsérte,és szűkítővel az elvileg kicsiknek is jó (manduca). Ha keresel a neten megkötözési módokat, küldj majd linket,hátha kipróbálunk mást is.

Snowball
Ingyen fotózással óvatosan! nehogy a fotós keressen milliókat a ti babátokkal! És semmi pucér képet ne hagyjatok neki! Nálunk a suliban szokott lenni "ingyen" fotozás, ott az van, ha az előhivatás tök drága, és nem kapod meg digitálisan olyan minőségben, h arról lehessen előhivatni.
Szolival tényleg óvatosan, a hormonváltozás fel tudja borítani a bőr védekező képességét. Én a homronkezelés meg a terhesség alatt 50-es faktorú arckrémmel sapkában 20 perc alatt le tudtam égni :) de ezt te érzed, h a bőröd mennyit bír.

Kat
Nem semmi, mennyit mászkálsz :) Én mondjuk az 1 óra tecsó után is úgy éreztem, éveket töltöttem távol a pici lánytól. A Balatoni sétát nagyon irigylem ám! nincs is szebb, mint a Balaton szezonon kívül! Mi szinte csak ilyenkor megyünk, már arra is rászoktunk, h nyáron főként rosszidőben megyünk le, nem kánikulában.
Öltözködés.. hát remélem, még jó darabig nem kell kiöltöznöm, mert egyenlőre nagyon nem tetszik az a gyurma-figura, aki a tükörből visszanéz :D Pedig nincs lötyögő pocim, az arcom pl tök jó az 1 hónappal ezelöttihez képest, csak az összhatás... kétlem, h az elegáns terhesgatyámon kívül más jobban kinéző cucc is rám jönne. Blúzok még oké... cipők maradtak nekem, de az a terhesség alatt sem változott. Amúgy is idétlen lábam van, a nagylábujjaim 1 cmvel hosszabbak a többinél, szóval 41-es cipőket hordok miattuk, azok meg elég nagyok.

Csicsi
te szoptatsz még a tápi mellett? Mert a tápinál elvileg homogén kaki kell, megkérdeztem. Az jó, ha lecserélik hipoalergénre, ártani bizti nem árt! Nálunk az infacol tényleg megoldotta a hasfájást, és mindenki (védőnő, gyerekorvos) szerint nyugodtan lehet neki adni. Kb 1 nap kellett, amíg éreztük a hatását.
Hát kendőben sem könyebb a gyerek :) de valahogy jobban eloszlik a súlya és kevésbé fárasztó. A derekat terheli, nem a vállat meg a kezet, de sztem kevésbé, mintha kézben van. Viszont macera beletenni, meg levenni, és a hátadon levő csomó miatt, ha ülsz éshátradőlsz, az se kényelmes. De nekem nem hagyja, hogy üljek, ha a kendőben van :)
Tesód nem tud elmenni a postára a leveledért? Azért egyszerűbb lenne.
Szegény nagylányod :( nem lehet neki se könnyű. Tudsz azért minden nap pár percet csak rá szánni? Valahol olvastam, h az nagyon sokat segít, ha ő is tudja, hogy lesz negyed óra, amikor anya csak vele foglalkozik. Pl apa fürdeti a picit és ő játszik utána vele, te addig csak az ovissal vagy. Bár nálunk a fürdetés még kétemberes projekt, ahogy a kakis pelust is Lóránt szerint csak egy anya tudja kicserélni... Lóránt tegnap segített a háztartásban. Puszilgatta a gyereket, amíg én porszívóztam :lol:
Gyógyvíz: Alsópáhokot ismered? Van ott egy nagyon gyerekbarát üdülőpark (kolping), nem olcsó, de minden van, ami a pici ellátásához kell, ráadásul egy csomó ovisoknak való program is szookott lenni, főleg, ha 4napos ünnep van. Tényleg, nem olcsó, de Pepinek is nagy élmény lenne, és még talán arra is lenne lehetőségetek, hogy 1-2 órát kettesben legyetek Zsoltival (van gyerek-bölcsi, játszóház, babaúszás stb). Nővéremék lánya nagyon szerette, amikor kicsi volt, meg a nővérem is, mert nem kell vinni kiságyat, ágyneműt a picinek, van konyhás-mikrós szoba, ahol lehet bébikaját csinálni, van fürdetőkád, pelenkázó, szóval ilyen picikkel lakájos. Elvileg Hévízhez tartozik a falu, szóval arrafelé van (mi csak azért nem preferáljuk, mert úgyis ott van Györök egy köpésre). Bár aszem a babaúszás csak 3 hónapos kortól szabad - legalábbis a fürdők az alatt nem szokták engedni, mert nem tudnak megfelelő vízminőséget garantálni.

Megyek, alszok egyet, hátha megint úgy érzi, éjjel van az ébrenléti periódusa :?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

gyors leszek, mert ma egész nap volt valami, és Bálint alszik, és próbálom utolérni magam:
A doktor bácsi azt mondta, hogy a darabok nem baj, de lehet, hogy tényleg sokat eszik. Amióta nem eszik éjjel, nem sírogat sokat, így talán jobb, de a kakijában van még fehér dolog.
Kértem lázcsillapítót a dokitól, remélem nem fog kelleni, de jó ha itthon van, és nagyobb gyerekeknek is jó, így eláll.
A pöttyökre azt mondta a doki, hogy csak olyan krém van, ami szteroidos, így erről lemondtam, azt mondta kenjem Bepantennel, vagy sudocreammel.
Bálint behurkásodott, és a hurkák között a combjánál bepállott a bőr. Ha ki akarom tiszítatni, akkor lepisil, így pisiben úszom minden pelenkázásnál.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok, megint fél kézzel, de itt. Ma megjött, a terhesség utolsó áldása is tova. A picit el kellett vinnünk dokihoz, mert a bal szeme tovább romlott, most már jelentősen váladékozik. Kapott rá valami antibiotikumos cseppet. Tegnapi 7 hetes mérés alapján 3900 gramm. A múlt héten is 30 dekát hízott. Már mosolyog. Regivel ma voltunk az első fogorvosi vizsgálaton, annyira megható volt az egész. Biztos voltam benne hogy a doki bele nem fog tudni nézni a szájába. Már a székben félt, amikor hátradöntötték, egyből ki akart szállni. Apával nyugtattuk, bíztattuk, először zárta nagyon a száját, de aztán a félelme ellenére mégis kinyitotta, mert bízott bennünk és ez valami végtelen jó érzés. Akkora szélviharvolt itt, mire hazaértünk kész csatatér volt a kertben. A kerítésünk elég rozoga. Nagy lapokból áll, kb. 1,80 széles keret, benne falécek. Képzeljétek 3 db is elszállt!!!! A műanyag székek szanaszét a kert túlfelén. Az a kuka kiborult amiben a műanyag flakonokat gyűjtjük és az egész kertet beborította. Hívtuk a tulajt, mondtuk neki hogy nagy baj nekünk a kerítés mert így nem tudjuk a kutyát kiengedni, most meg nincs időnk sétáltatni és olyan rendes volt hogy kb. 1 óra múlva már kint voltak az emberei, megnézték a kerítést, kicserélik az egészet, lemérték mennyi kell és jönnek is vissza a héten, remélem minél előbb. Szerencsére a tulaj kezében van vagy 20 ingatlan, egy cég, nem csak ő van benne és mellette építőcég is, tele emberekkel és bármi baj van, küldik ki az embereiket és megcsinálják, de ilyen gyorsan nem szoktak kijönni. Már régen volt problémánk, úgy látszik, hogy mivel most már 4 éve lakunk itt azért megbecsül minket.

Rekuja Tesco-s egységcsomagú body és ugyanaz a fajta és több cm eltérés van köztük??? :shock: Nem semmi! Bocsi de ezen nagyon röhögtem ahogy leírtad apa fotótehettségét és a gombát :lol: Viszont tényleg kellenek majd a képek nagyon, keresni fogja a gyerkő ha nagyobb lesz! Nagyon jók a kendő színei és látszik hogy jól érzi benne magát, kicsit sajnálom is hogy nekem csak kengurum van, de olyan nehéz ezeket megkötni, ha nincs ki megmutassa úgy elég nehéz így inkább nem szereztem be. Nem a gyereked gnóm hanem a ruhák, Regivel és most a picivel is vagyok így hogy bizonyos rugiknak vissza kell az ujját hajtanom. Szuper a kép amit csináltál. Én is szeretem a fekete-fehéret, különben kezd visszjönni a divatba. Tényleg szebbek rajta az emberek, nem jönnek ki a bőrhibák pl. úgy, pirosságok, stb.

Snowball sajnálom hogy már el is ment anyukád :cry: A párod meddig lesz otthon? De jó ez a fotózás dolog, így nektek is lesz (gondolom ingyen) egy csomó klassz fotótok, majd ide is rakj fel.

Kat klassz lehetett a füredi séta! Ismerem különben amit írsz, nehezen indulok én is el, főleg most már két gyerekkel, már komoly időt igényel amíg összekészítek minden cuccot. A tejkiütés természetes, elmúlik idővel, még a tápszeres babákon is kijön, csak max. pár hétig tart. Hát tényleg macera gyerek nélkül menni ahogy olvaslak, nem semmi vállalkozás volt akkor. Mi is jó hurkás combikákkal rendelkezünk már, és már pirosodik, fura is Regi mindig kis vékony volt.

Csicsi szegény Petra, majd biztos ha már nagyobb lesz a csöpp és lehet vele játszani, jobban fogja értékelni :cry: A féltékenységet is sajnálom, szerencsére nálunk nincs, remélem nem is lesz. Neked is kitartás akkor!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!!

Csak par sorra beugrok, mert hulla vagyok. Deltol itt van Alex munkatarsa, csinalja a csajszinak a hajat, igy egesz nap dolgozik, es egyedul voltam Mollyval, most egyedul is furdettem meg. Szegeny annyira nem szereti a pancsit, pedig en minden kellemes dolgot bevetek neki. De hat az istenert sem szereti meg mindig...igy hat a furdes a leheto leggyorsabban kell hogy tortenjen, mert a szivem megszakad ahogy sir :( :)

nyufo: akkor nalatok is olyan nagy szel volt, mint itt. Napokig viharos szel volt, de egyik ejszaka itt is borzaszto tornado volt. Buszkek lehettek Regire, nem minden gyerek ilyen bator, es o meg mindig olyan kicsike, es megis milyen bator!!! :) Es jo olvasni, hogy milyen jo testver! Tunderek lehetnek egyutt. Alex februar vegeig van itthon, a hotelbol, viszont 3 napot a szalonban van. De egy darabig oda is csak akkor megy be, ha van idopontja. Egyebkent meg itthon segit nekem.

kat: a pottyokre tudomasom szerint jo a diofalevel tea hasznalata, de azt is ovatosan, mert tulzott hasznalata kiszarithatja a pici boret. Tesomnak is ezt vittuk anno a fianak az arcara, es hatott neki, ha gondolod probald ki. En is kapok pisit pelus csere kozben, csak ugye mi nem vizipisztolyozunk, hanem csak uriholgyesen magunk ala pisilunk... :D

rekuja: miert ne lehetne pucer fotos???? Ugysem azt fenykepezi hogy mi van a laba kozott, hanem a kepeken alszik majd Molly, es nagyon szep kepeket csinal a srac, mar lattam nehany munkajat. Ma volt itt, megbeszeltuk a reszleteket, es majd szerdan megyunk hozza, mert holnap rengeteg dolgunk van. Holnap megyunk regisztraltatni Mollyt, kiderul hogy mikent lesz a csaladneve. Alex vezetekneve Kopitins, a letteknel az a szokas hogy a vezeteknev utolso beuje S ha a gyermek fiu, es A, ha kislany. Viszont nem tudom, hogy ezt itt figyelembe veszik-e. Remelem igen.

csicsi: hala a jo egnek elmult az a nagy fajdalom a hasamban. Tegnap a bordam ala szorult be valami, aztan most estere lett jobb. Minden napra jut valami, de legalabb tudom, hogy odabent is rendezodik minden. Menjetek is Zsoltival romantikazni, ratok fer, ti is atmentetek egy jo par stresszes heten.

Nem tudom ki hogy van vele, de en nem tudom mit fogok magammal kezdeni a 6 hetes vizsgalatig. Addig meg van 4 het, es nagyon nehezen megy a megturtoztetes. Nalam nincs jelen a "gyermekagy" fogalma. :oops:

A szoli miatt tobben feltetek, aranyosak vagytok, hogy aggodtok ertem.csak 4 perc volt :wink:

Kép

Kép
snowball

Csak pár sor,mert mindjárt felkel. Este 5 órán át ébren volt, nézelődött, sírt, beszélgetett legjobb barátjával a sárga párnával. Mennyit kell egy 3 hetesnek egy nap aludnia? Mert tegnap pl csak 13 órát aludt összesen, ha mindent összeadok. NEm kevés ez? Mondjuk, legalább az éjjelt átaludta, enni is úgy keltettem, aztán rögtön aludt is tovább (félállomban evett, a cicire bealudt, a tápit azért elcuppogta). Ha nem olyan éhes, hajlandó cicizni is, meg a tápi közben se nyel annyi levegőt. A reggel fél6os etetést apa már 2. napja átvállalta, én fel se kelek - úgysincs olyankor még semmi a ciciben. Azért ez nagyon sokat számít pihenés szempontjából, apa meg csak fél órával korábban kel.

Snowball
A pucér fotózást azért mondtam, emrt annyiszor hallani, h netre felrakott családi képek késöbb pedofil oldalakról köszönnek vissza. Mintha valaki írta volna itt, vagy egy más fórumon, h a babanetről is szedtek le pucér képeket picikről. Nagyon ferde emberek is vannak ám, jobb ezzel vigyázni!
a vezetékneves tök érdekes, nemtom itthon mit kezdenének pl egy ilyen helyzettel. A házasságkötésnél nem kellett nyilatkozni, mi lesz a gyerekek vezetékneve? Nálunk az alapján kap nevet. Egy ismerősömék akkor az apa nevét mondták be, de mire megszült a csaj, már mind2jük nevét akarták adni, és nem lehetett, csak névváltoztatással.

Nyufó
Megnyugtat, h nem Szaffi gnóm :) egyébként a 3 db malackás rugiból csak az egyiknek hosszú az ujja :shock: fogalmam sincs, hogy készülnek a tecsós ruhák, ki van szabva egy csomó ujjacska, lábacska, belemarkol a varrónő és remélhetően mindből csak 2-2 kerül egy ruhába, a méret nem számít?
Tök jó, hogy Regi ennyire bízik bennetek, megértem, hogy meghatott! És a fogai rendben voltak? mert azt már nem is írtad :) Mi van a pici szemével? Könnycsatorna-elzáródás? Az kellemetlen :( Anyám mondta, h néha hagyjam sírni a picit, mert kell, hogy könnyezzen... tök szadista módszer :(

Kat
te irogatsz az indexen a hg.hu rovatba kat néven? :D Ma volt egy cikk az IKEA bútorokról :)
Mi a születés után rögtön kaptunk lázcsillapító kúp receptet, azt hittem, ezt kötelezően adják. Mondta a doki, ha lázas, fél kúp neki és azonnal ügyelet, mert ilyen piciket nem próbálunk otthon gyógyítani, itt rögtön orvosi ellátás, megfelelő antibiotikum stb kell. De mondjuk a mi dokink egy egész leporellóni dolgot felírt, a babatestápolótól kezdve mindent, mert hátha kell, legyen itthon.
Piros pöttyöknem csodálom, hogy zavarnak, de majd elmúlnak idővel. Nem ettél paradicsomot? nekem arra mondta a doki a piros pöttyöket, bár kétlem, hogy ezzel a tejmennyiséggel is átmenne.

Mégse kelt fel közben :) Megyek, felrázom, hogy ne legyen annyira kiéhezve, mire cicire kerül, legyen még türelme enni.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Nem mentem haza,itt maradtam a gyerkőcökkel mert Bibi este 10 kor evett utánna reggel 4.15kor és mi 6 kor indultunk volna de akkor ugye még nem volt evésidő viszont 8-ig meg nem bírta volna ki amíg feléreünk,így nem mertem bevállani az utat pedig úgy mentem volna :(
Ráadásúl este Zsoltival sikerült összevesznem a lényeg hogy itt volt a védőnő és mondta hogy emelhetek adagot Bibinek ha úgy látom hogy nem elég a 90 ml.Este mondtam Zsoltinak hogy csinálja már meg a tápit hogy fürcsi után egyből meg legyen.Az Aventes cumisüvegen a kicsin 125 ml-ig van számozva és 120ml. vízbe kell 4 kanál tápszer.Odanézek és a Zsolti találomra ráöntötte a vizet azzal a jelszóval hogy egy kicsit kevesebb a víz és akkor mi van?Olyan idegbeteg lettem,kiöntöttem az egészet,kimértem a 120 ml-vizet egy via fagyasztó pohárba és megcsináltam úgy,erre ő megsértődött és felment lefeküdni nem is szólt hozzám és nem is segített egész este.Mondtam neki hogy nem ő fogja csitítgatni ha megfájdul a hasa tőle többett inkább ne is csináljon inkább nem kell.Meddig tartott volna kimérni?Ha a munkájában maximalista akkor itthon is legyen az,nekem ne csináljon össze vissza tápszert.Erről többett nem is írnék mert amilyen gondolatok vannak bennem azt cenzúráznák vele kapcsolatban :oops:
Természetesen védőnő nem hozott tápszer receptet de azt mondta ma bedobja a póstaládába és akkor fokozatosan átállunk hátha javul a helyzet.Mondta hogy már rábízhatom a Bibire az éjszakát,nem mintha eddig nem ezt tettem volna de így hogy engedélyem is van rá,jobb a lelkiismeretemnek :) Ilyen jó időben mehetünk is akár egy órás sétára is azért akár milyen gondom is van vagy nincs ez az idő nagyon tetszik maradhatna így.
Megyek megetetem mert a Pepi tologatja a babakocsiban de sír mert kaja időhöz közeledünk utánna még írok.

KépKép

KépKép
csicsi84

Rekuja

Szerintem tök normális hogy ennyit alszik,Bibi van hogy kevesebbett is szokott és szerintem egyre többett lesznek fent.Nekünk ma egész normális napunk van eddig kezd valami rendszer féleség kialakulni vagyis már sejtem ha két etetés között nem aludt akkor 3 -nál tuti kidől viszont az éjjeli alvás után reggel sose alszik kb.12-ig.Nem szoptatok már vagyis ráteszem ha sírdogál,mivel nem egy nagy cumis a cici meg tetszene neki csakhát egy cseppnél de szó szerint 1 cseppnél nem jön ki több,de azért ha nem éhes akkor megnyugszik rajta így ráteszem.Ez van!Tegnap ittam megint Herba teát nekem szart se ért.
Nekem azt mondta tegnap a védőnő hogy normális a kakijában ez a túró szerű darabok azt mondta így emészti meg és ennyi.De vanolyan is akinek 4 tápszert kellett kipróbálni mire a laktóz mentestől nem sírt a gyerek,hát remélem nekünk az első is megoldja a gondunkat.
Alsópáhok jól hangzik,rákeresek ma olyan mehetnékem van az idő miatt hogy hihetetlen.
Tesómnak lejárt a személyie a változatosság kedvéért de Zsolti át veszi,most megy tesómhoz az értesítőért.Remélem tényleg a TB kártya és nem valami adótartozás vagy valami rosszabb :) Bár nem tudok ilyenről de soha nem lehet tudni.

Snowball

Pancsi nálunk az első naptól két hetes koráig ugyan ilyen volt most kezd kicsit jobb lenni ha még nem túl éhes akkor már nyugodtan végig lesi.
Szolizzál csak nyugodtan,szerintem kimossa az ember agyát ami rám is rám férne de a szemem miatt amúgy sem tudok még menni arra gondoltam elmegyek hétvégén lefujatom magam,de aztán mindig rájövök,hogy mi a francnak bár lehet hogy már csak magam miatt is jót tenne.Még nekünk is van jó 3 hetünk már lehet ettől is feszültebb vagyok a kelleténél de ez van,bár én még mindig vézrek,jó nem nagyon de akkor is és asszem ilyenkor már nem kéne.Vagy igen?Mostmár nem fáj semmim a vállaimon kívül meg a hátamon,inkább az idegesít hogy maradt rajtam 5 kiló és az mind a combomon meg a csípőmőn van és nem jön le rólam pedig alig eszek és állandóan mozásban vagyok egy majdnem 4 kilós gyerekkel egy gatyám sem jön rám,még jó hogy nem adtam oda senkinek a terhes cuccaimat.Jó hogy Alex ennyit segít,pótolja legalább kicsit anyukádat is.Úgyis ez a legnehezebb időszak február végére mikor már dolgozno fog meg úgyis lesz egy napirendetek amitől könnyebb lesz.

Kat

Mi sem kaptunk lázcsillapítót félek is nehogy baj legyen,jövőhét pénteken megyünk az 1 hónapos vizsgálatra akkor kérek én is.

Nyufó

Jobbúlást Annának,gondolom mennyire hiányzott még!Nagyon szépen fejlődik 30 deka az nem semmi ám.Mosolygást már én is úgy várom,mindig vigyorgok rá hátha vissza vigyorog,persze tudom hogy még korai de fő a pozitív gondolkodás :)
Na remélem akkor hamar megoldódik a kerítés problémátok,jó hogy ilyen segítőkész a főbérlő a mai világban mindenki magával foglalkozik ritka a segítő készség.Vagy csak én vagyok negatív :)
Ma itthon van Petra nem annyira komoly szerencsére a helyzet minden nap tényleg egyre könnyebb lesz szerencsésnek érzem magam hogy két egészséges lányka van itt körülöttem én már nem tudnám 1 gyerekkel itthon elkébzelni már unalmas is lenne :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Kép

Kép

KépKép

KépKép
csicsi84

Kép

Kép

Kép

KépKép