Hű, de nagy itt a csend
Na ma kipróbáltam a lakásban a hordozókendőt és meglepő módon tényleg bevállt. Kicsit későn tízóraiztunk, ennek az etetésnek 9-fél10 közé kéne esnie, de őnagysága felkelt és háromnegyed órán át elbűvölten nézte a sárga méhecskés párnáját, csak utána kért enni
Nem mondom, szép párna, de ennyire? Szóval tudtam, h totál felborul a délelött, úgyhogy amikor rákezdett a nyikorgásra kaja után, magamra kötöttem, és fel-alá sétálltam vele a lakásban, közben hangosan olvastam neki (így legalább én is kiolvashatom a természettudományi folyóirataimat, ajánlom a módszert, Sajti!). Picur meg szépen csendben figyelt. Nem aludta el vagy 1 órán át még, cak hallgatta a hangom és élvezte a ringatózást. Aztán megebédeltem így (persze állva, mert igényelte a ringatózást), még egy kis séta és bealudt. Most a nappaliban alszik az ágyon (kicsit macerás úgy levenni a kendőt, h a gyerek ne ébredjen fel...). Ja, és sokkal kevésbé terheli a hátam, mintha a kezembe vinném! És tök jó az egyensúlynak, mert pont olyan, mint mikor még bennem volt, szóval esküszöm, könnyebben mozogtam vele így. Éljen a hordozókendő!
Csicsi
Nem, a babavizet nem forralom, csak még mielött rááltunk volna a babavízre, akkor forraltam lábosban, merthogy az kell, h 5 percen keresztül forrjon a víz, a vízforraló meg kikapcsol, ha felforrt a víz. De továbbra is úgy érzem, túl van spilázva ez a sterilizálás mizéria.
Sztem még pici a hasfájóssághoz, az valamikor a 3-4. hónap körül szokott lenni a cikkek szerint. Igen, Szaffi is néha ok nélkül sír keservesen, és tényleg nagyon rossz, és tényleg tehetetlen vagy, nem segít se cikk, se tanács
meg olykor a fáradtságtól sír, de mivel sír, nem tud elaludni
Ez a hátránya a sokat nézelődős gyereknek, hogy elfárad
viszont a pukik és büfik miatti sírás elmúlt, amióta infacolozunk. Az első két napban még volt néha, de mostmár semmi lábhuzogatás nincsen, nekünk ez bejött.
Sajti
Napirend, hát igen, nem mondhatnám, h én alakítom
De egy szavam se lehet, mert Szaffi délután mindig alszik egy nagyot (3 órát egyben), úgyhogy nekem tényleg van időm háztartani olyankor. Persze délelött minden percemre igényt tart, de ez így belefér. Furcsa, de most nincs nagy igényem kimozdulni. Mármint el kéne mennem a tecsóba, venni vagy 6db 62-es rugit,mert valahogy abból pont csak 4 db van, az meg hát nevetségesen kevés. az 56-ost annyira kinőtte, h nyomja a lábujjkörmét, már le is kellett vágnom emiatt. Ugye kaptam kisruhákat. Na van vagy 10-10 rövid és hosszúujjú body, meg ugyanannyi kising, rugik meg alig
én nem tudom, hogy nevelt fel a barátném 3 gyereket, bizti túl volt fűtve a lakás, vagy mind nyári volt (tényleg, mind nyári volt...
).
Én írtam, h a dokim szerint szűkebb lesz az ember lánya
szóval tényleg
huh, tök jó, most még jobban rettegek... a leírásodban az "érdekes" jelzőről az jutott eszembe, h amikor eszel valami szörnyű kaját, arra szoktuk mondani, h érdekes íze van
Újságokkal próbáldd meg, h felolvasol a picinek! Őt szórakoztatja a hangod, és így legalább te is olvasol. Nekünk bevált, Szaffi már mindent tud a bakonyi dinoszauruszokról meg a Kola szigeteki éjszakákról, appa hozott nekem tegnap Földgömb magazint
Én nem fizettem elő a kedvenc újságjaimra, mert nem fájdítom most feleslegesen a szívemet a Turista magazinnal meg a magyar turistával sem
vicces lenne a hova menjünk a tátrában túrázni cikkeket bújni a pici lány mellett
Mosogatógép nálunk nincs. Ott a hely neki a konyhában,, direkt nem építettem be, mert majd ha kell, csak be kell tenni, ott van a csap mellett, még könnyen rá is köthető stb. De még nem volt rá igényünk. Mindketten mindent azonnal elmosunk autómatikusan, szóval nálunk sosincsenek mosatlanok. Meg hát valljuk be, azért két főre (most a cumisüvegekkel együtt sem) keletkezik annyi edény, még ha sütök-főzök is. És annál rosszabb, mint mikor csak 3naponta gyűlik össze elég edény, és addig ott büdösödik a gépben minden...
Kat
Én épp hogy akkor alszok jól Szaffi mellett, ha kuruttyol, mert akkor hallom, hogy minden oké. Nekünk amúgy áthallatszik a másik szobába a nyávogása
Én akkor szoktam kijönni megnézni, ha már rég nem nyávogott.
Elforgások tényleg nagyon meglepőek tudnak lenni. Mikor először találtam máshogy mint ahogy leraktam, hosszan filóztam, h bizti én vagyok a hülye, és nem emlékszem, hogy fektettem le
Már előre rettegek a hernyómozgástól pelenkázási szempontból... Meg a fürdetés után mi a mosógép tetején törölgetjük, na de ha már átfordul, akkor mi lesz?!
Nekem a szabadban olvasás nem hiányzik, amilyen szép lakótelepek vannak a környéken
kb 2 km sétányira van a kisduna part, az mondjuk tájvédelmi körzet és tényleg szép is. Nekem az erdő hiányzik, de az ide min 1 óra kocsival. És a kedvenc helyeink persze még messzebb vannak. De alig várom már a vargánya szezont, tavaly találtunk egy remek lelőhelyet a Börzsönyben a SzentOrbán fogadótól kb 1 km-re, ami babakocsival is megközelíthető lesz! Nyami
Meg hát amint lehet, lemegyünk Györökre is, kipróbáljuk mi is milyen a vájogházban kisbabával
mondjuk már van melegvíz, de a fürdő még mindig nem fűthető
Tényleg, nem tudja valaki, mennyi idős gyereket lehet termálvízbe vinni? Mert természetes vízbe úgytudom már mehetnek egész kicsinek (3 hónap?) is. Legalábbis a május végén született unokatesóm annak idején augusztusban már "lubickolt" a Balatonban. bár ahogy az apja félti, úgyis mind1. Anyám mondta, h jövő héten csinálna egy ebédet a nővéreméknek meg nekünk, mert akkor lesz Lóránt szülinapja. Erre mondta Lóránt, h mi még nem mehetünk át hozzájuk, mert még a pici nem kapta meg az oltásait
oké, nem mondtam ellent, mert az influenza szezon miatt én se bánom, ha nincs sokat anyám meg a Hanna közelében, akik a suli miatt nagy fertőzési lehetőségek (Hanna most épp beteg is). De szerintem túlfélti.
Most ennyi, csak h mindenkinek legyen mit olvasnia, mert ahogy látom senki sem ír addig, amíg a többiek nem írtak
Szegény Nyufót bizti tök lefoglalják a gyerkőcök, mert már nagyon rég nem járt erre
Azért remélem, élvezni is tudja a babázást!
Zsuzs otthon már? Titike? Evian?