Új privát üzeneted érkezett!

Manó: míg alkottam, látom megérkeztél. Nagyon jó fotók sikeredtek öcsikéről. Gratulálok! :D
madar

[quote="manósziget"]J írta:manószigetaj, Bibi :? Nem irigyellek a reggeli kálváriáért. De nincs nekik tesztcsíkjuk, hogy az ujjbegyből vegyenek vért? :shock: Persze biztos egyszerűbb a kismamikat nyolcvanszor berángatni emiatt, hiszem semmi más dolgunk nincs. :twisted:

Taranee, mamidnak mielőbbi felgyógyulást. Majd írd meg hogy sikerült a műtét és hogy van.

Hát, ezt kérdeztem én is !!! ... erre a nő: mindenki siet, és mindenkinek dolga van, itt nincs másra lehetőség, csak erre ... mármint, hogy jöjjek még 2szer, és összesen 3szor szúrjanak, 2 nap alatt ... jaaaaaaaaaa, és hozzam nyugodtan a 2 évesemet magammal, nem kell a férjemnek még egy nap szabadságot kivenni, majd a gyerek LEÜL itt, amíg ő megszúr engem, meg elsétálunk a parkban 2 órát, amíg a következő szúrásra várunk ... jó, mi? ... és mindezt a hajnali kelés után, meg miután egy órát vártunk, mert ha nem mész oda legkésőbb negyed7 körül, akkor 50en lesznek előtted... :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibiesbrumi 2009.06.12 09:00-kor.

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi vagy Brumi? melyiket szereted? :wink:
Ez tényleg borzasztó ... én ettől olyan ideges tudok lenni ... nem mindenki jobban érezné magát, ha több empátiával néznék a dolgokat? ... engem valahogy az is fel szokott dobni, ha segíthetek másokon, vagy egyszerűen csak mosolyogva lehet valamit elintézni ... inkább, no comment :evil: és csak azért is
:)
madar

[quote="madar"]B írta:madaribi vagy Brumi? melyiket szereted? :wink:
Ez tényleg borzasztó ... én ettől olyan ideges tudok lenni ... nem mindenki jobban érezné magát, ha több empátiával néznék a dolgokat? ... engem valahogy az is fel szokott dobni, ha segíthetek másokon, vagy egyszerűen csak mosolyogva lehet valamit elintézni ... inkább, no comment :evil: és csak azért is
:)

Bibi a kislányom beceneve, Brumika pedig a pocaklakó, amíg nem tudjuk, ki is lakik odabent :) (Lotti vs Hunor)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Manó: isteniek a képek, oooooolyan irígy vagyok (persze a legjobb értelemben :):):) ... nagyon édes Öcsike :)

Tara: jobbulást nagyidnak !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibiesbrumi: És Téged hogy hívjalak?
:wink:
madar

[quote="madar"][ írta:madarb]Bibiesbrumi: És Téged hogy hívjalak?
:wink:

Tünde ;) ... és te ??? :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Madar, nekem be kellett jelentkezni pszichiátriára olyan pánikrohamaim voltak az előzőek miatt (nekem "csak" a szerbiai bombázást, az előző szülések alatti beszólásokat, és a két kisfiam elhalt ikertestvérét kell feldolgoznom - mostanra odáig jutottam, hogy egyedül nem megy, hétfőre kaptam időpontot)

Tara, remélem hamar felépül a nagymamád!

Kisbabák nagyon szépek!

Bibi, állítólag a védőnői gondozás csak arra jó, hogy fokozza a kismamák félelmeit :wink:

Beatrix, természetes, hogy készülnek 9 hónapig egy kistestvérre, de ha én nem tudom elképzelni, hogy hogyan lesz a 9.-kel, hogyan tudná egy másfél- két éves gyerek, hogy milyen lesz, ha lesz egy kistestvére. (Azt sem tudjuk elképzelni, hogy milyen lesz, ha elköltözünk otthonról, összeköltözünk valakivel, gyerekünk lesz, vagy mi lesz a halál után, pedig számtalanszor gondolunk rá) És általában nem olyan, amilyennek várjuk. A kisebb gyerekeim, akiknek megmondtam, hogy szabad haragudni sokkal jobban elviselik az alattuk lévőt, mint a nagyok, akiknél nem gondoltam arra, hogy erről beszélgessünk.
Én egyébként nagyon vártam a hugomat (3 év), a nevét is én "adtam", aztán 18 éves koromig folyamatosan féltékenyek voltunk egymásra. A 8 órás hazautak a kollégiumból aztán szépen összehoztak minket, most ő a legjobb barátnőm. És ha a két gyereked ennyire szereti egymást, ahogy írtad, akkor nagyon büszke lehetsz magadra, nagyon jó anya vagy!!! :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Tünde: Móni/Madar ... mindenre hallgatok :wink:

Anna: kemény helyzet ... :( de hiszem, hogy mindenben meg kell, meg tudjuk találni a miérteket és a válaszokat ... vagy csak el akarom hinni ... mert ilyenkor eszembe jutnak olyan történetek, amikhez nem találtam kulcsot ... önmagába az nagy dolog, ha az ember odáig eljut, hogy felismeri a problémát és belátja, hogy segítségre van szüksége .. mer és tud segítséget kérni, ezt annyian nem teszik meg bízva abban, hogy a dolgok majd megoldódnak ...

Tara: gyors gyógyulást a nagymamádnak.

madar
madar

Bibi, talán ma minden kiderül. ;) Ha nem akarna mocorogni a vizsgálat közben egyél meg egy kis csokikát. Nekem is ez vált be és ébresztette fel a picit. Dokinő már fel volt készülve csokival és ő kínált meg vele. Drukkok mennek, hogy minél többet lehessen látni Brumikából.

Kép Kép
manósziget

Madar, te gy nagyon erős csajszi lehetsz... ennyi mindent átélni. :cry: És ez a francia-story... jujj, így útólag sem irigyellek, hogy ott teljesen egyedül, teljes kiszolgáltatottságban átélni ilyen szörnyűségeket. Ilyenkor érzem magam nagyon-nagyon szerencsésnek, hogy ezeket a fájdalmakat nem kellett megtapasztalnom. De így ahogy írtad nincsenek véletlenek. (Nekem a mostani ikerterhességnek indult, de még nagyon az elején elvesztettük a picit... csak utólag tudtuk meg, hogy volt még valaki a pocimban... de még így is mély nyomokat hagyott bennem...)

Kép Kép
manósziget

Apropóóóóó, rólad mikor láthatunk képeket?????????

Kép Kép
manósziget

Manó: én úgy vettem észre, hogy "válsághelyzetben" mindenki iszonyatosan erős, akkor ismerjük meg igazából a határainkat.
Tudjátok, én sosem gondoltam volna, hogy ennyi probléma és nehézség áll az emberek előtt a gyermekvállalás kapcsán .. aztán ahogy belekerültem ezekbe a történetekbe találkoztam sok-sok nővel, párral, akik hasonlókon mennek/mentek keresztül ... látod, itt is jönnek elő a történetek, mindenkinek van mit feldolgozni
Szerintetek ez régen is így volt, vagy a felgyorsult életünk mellékterméke a sok-sok kudarc?

Kép, rólam, rólunk? Lesz, hamarosan, ígérem, csak most hétfőig határidős munka + szakdolgozathoz kutatási koncepciót és témavázlatot kreálok, ezért is vagyok ennyit a gép előtt :wink:
Na jó, bevallom, van még valami. :oops: Mostanában cseréltem le a gépet egy más rendszerűre (pc-ről macintoshra váltottam) és itt még nem tudok képet szerkeszteni (kicsinyíteni), lementeni .. de ma 15 órakor találkozom a számítógépes guruval, akinek összeírtam a kérdéseim, és este már nagyon okos leszek :lol: ... úgyhogy napokon belül mutogatok majd mindenfélét :wink:
madar

Manó: ja, és megnéztem a képeket (amiről írtál a pü.-ben) ... nagyon jók, meg az ötlet is :)
De majd lehet, hogy ha nem boldogulok, ehhez én is kérek egy kis technikai segítséget.
madar

Manó: Szegény "kukacos" mennyit dolgozhatott, annyira fáradt és álmosnak tűnt :lol: , de tényleg szép kis kerek! Mit csináltok ezekkel a legényekkel, hogy ilyen nagyra nőnek? :lol: :lol: És tényleg olyan szép formásak, mint mikor kibújnak.

Én megmaradok, az átka az ízületeknek, ha egyszer le mersz ülni...én általában este állok meg,így álomba fájom magam, reggel egy KV csodákra képes :wink:

Ma hajnalban fiam megjelent a felfújható krokodillal az ágyamba(az a matracméretű dög), hogy léccci, na addig fel sem kelhettem, amíg tüdőerővel el nem végeztem a feladatom. Most ott hekkel a ronda állat az ágyunkon, várja, hogy jó idő legyen és lemehessünk a partra(még 2 ilyen állat rám vár, pumpát már rég tönkretették).

Madar: Az ember életében folyamatos tragédiák és boldog pillanatok váltják egymást. A mi feladatunk a jóba kapaszkodva vidámnak és boldognak maradnunk.
Ha valakit vigasztal, én 3 gyerekkel váltam, férjem évekig vert, de mivel az ember ezt sokáig szégyenli, nem fordul segítséghez. Aztán egyedül megrázva magam azt mondtam, 3 gyermekért vagyok felelős (közben vetélésem volt nekem is, talán a stresszes élet, erre a volt férj, nem baj, majd viszel évente virágot a WC-be)és beadtam a válópert. És a huza-vona, mellette meló, fősuli...és akkor is sikerült azt az embert megtalálnom, akinek a gyermekeit most várom, és aki többet ad a gyermekeimnek, mint a saját apjuk!

Igaz, nem volt könnyű, és mai napig nehéz, de ezért élünk! Én boldog és vidám vagyok, mert ez kell a gyermekeimnek a meglévőknek és a "bentlakásosoknak" egyaránt (persze páromnak is

:wink: ) Csak egy dolgot nem tudok megadni magamnak: azt az erőt és energiát, ami ezelőtt 10 éve még volt, de kit érdekel, a vasalatlan uhák nem adtak még be kérvényt senkinek :lol: :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Sziasztok!

Kata, Manó, nagyon helyes babák!! Jó képek!!!

Brumi :evil: :evil: :evil: ez felháborító!! Próbálj meg nem idegeskedni, a baba és a saját érdekedben menjetek el, utána meg pihi Balatonon és felejtsétek el.

Anna, Madar, nagyon erősek vagytok, az idő is segít majd minden sebet begyógyítani... Anna, sajnálom, hogy ilyen lépésre kényszerülsz, még több erőt kívánok neked!!!

Taranee, örülök, hogy a nagyid jobban van!!

A múltkor a foltokat emlegettétek... hát ma szépen elvágtam a tenyeremet, kíváncsi vagyok, lesz-e csíkja Ébanonak...

Kérdezte valaki, van-e csík a hasunkon? nekem igen, elkezdett kúszni felfelé.. és körülötte vannak a striák, Szép ívesek... szóval a hasamon a "minta" éppen egy kilencágú antik gyertyatartóró... mondanom sem kell, nagyon "tetszik" :D

Babaváró bulin így konkrétan nem gondolkodtam, de lehet, h összegyűjtjük a barátainkat valamikor augusztusban nálunk, aztán ki minek fogja fel :)

floranan

Csunyeszka, örülök, h te is megtaláltad a boldogságod!

Nekem is zűrös volt az előző kapcsolatom, alkohol és erőszak, de a mostani boldogságom mindent feledtet!

Sajnos a barátaink kisbabája feladta a küzdelmet :( :cry: A párom megy ki hozzájuk Ausztriába vasárnap, én végül úgy döntöttem, itthon maradok, tegnap eléggé kiborultam, illetve nagyon megérintett, valamint szerintem ők sem egy nagyhasú kismamával szeretnének vígsztalódni a legnehezebb pillanatukban... Ami az egész tragédián kívül felháborít, hogy orvosi nem odafigyelésből adódott az egész :evil: Burok megrepedt, elfolyt a magzatvíz és hazaküldték, hogy még nincs itt az idő, nem fogadták őket!!! Mire átértek a másik kórházba, már vérzett is, és a babát nem tudták megmenteni!! Ilyen megtörténhet 2009-ben a merev szabályaikról ismert osztrákoknál?????? Én még nem tudok sokat a szülésről, de amit minden egyes alkalommal elmond az előadó a felkészítőn, hogy ha a magzatvíz szivárog v folyik, azonnal kórház és nem mozdulni onnan!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

floranan

Sziasztok!

A tegnapi 4D-s képek fantasztikusan sikerültek, gratula a pocaklakóknak értük :lol: :lol:
Manó, ti hol voltatok 4 D-n?

Babcika, nagy gratula a keresztlánykádhoz :wink:

Taranee, jobbulást kívánok nagyikádnak!

Lányok, itt szerintem mindenki életében történt már olyan, ami mellett nagyon erősnek kellett lenni. De Csunyeszka nagyon jól megfogalmazta, "A mi feladatunk a jóba kapaszkodva vidámnak és boldognak maradnunk. "
Szerintem sem megy másként. Ha másképpen gondolkoztam volna, most nem lehetne itt Niki.

Bibi, sajnálom a mai reggelt. Én akkor is azt mondanám, hogy nyugodtan menjetek le a balcsira vasárnap, majd elmész vérvételre jövő héten valamikor.
Sajnos bunkók meg mindenhol vannak, nekünk kell okosabbnak lenni, és elviselni az ilyen hülyéket...

Zsófiékról vannak híreink lányok?
Vendég

Floranan, nagyon sokat gondoltam már rájuk a reggeli sms óta :cry:
Sok erőt és kitartást kívánok nekik.
Vendég

Mabe, nálunk nem lesz babaváró buli.
Vendég

A nevükben is köszönjük Boboka!!! :(

floranan

[quote="laki papné"]M írta:laki papnéadar, nekem be kellett jelentkezni pszichiátriára olyan pánikrohamaim voltak az előzőek miatt (nekem "csak" a szerbiai bombázást, az előző szülések alatti beszólásokat, és a két kisfiam elhalt ikertestvérét kell feldolgoznom - mostanra odáig jutottam, hogy egyedül nem megy, hétfőre kaptam időpontot)

Tara, remélem hamar felépül a nagymamád!

Kisbabák nagyon szépek!

Bibi, állítólag a védőnői gondozás csak arra jó, hogy fokozza a kismamák félelmeit :wink:

Beatrix, természetes, hogy készülnek 9 hónapig egy kistestvérre, de ha én nem tudom elképzelni, hogy hogyan lesz a 9.-kel, hogyan tudná egy másfél- két éves gyerek, hogy milyen lesz, ha lesz egy kistestvére. (Azt sem tudjuk elképzelni, hogy milyen lesz, ha elköltözünk otthonról, összeköltözünk valakivel, gyerekünk lesz, vagy mi lesz a halál után, pedig számtalanszor gondolunk rá) És általában nem olyan, amilyennek várjuk. A kisebb gyerekeim, akiknek megmondtam, hogy szabad haragudni sokkal jobban elviselik az alattuk lévőt, mint a nagyok, akiknél nem gondoltam arra, hogy erről beszélgessünk.
Én egyébként nagyon vártam a hugomat (3 év), a nevét is én "adtam", aztán 18 éves koromig folyamatosan féltékenyek voltunk egymásra. A 8 órás hazautak a kollégiumból aztán szépen összehoztak minket, most ő a legjobb barátnőm. És ha a két gyereked ennyire szereti egymást, ahogy írtad, akkor nagyon büszke lehetsz magadra, nagyon jó anya vagy!!! :D

Anna: nem volt könnyű életed ... még csak elképzelni sem tudjuk, min mentél keresztül ... én eddig nem értettem az utalásaidat arra, hogy "pánikroham", meg egyéb problémák, de éreztem, hogy valami történt veled ... tényleg nagyon jó ez a fórum arra, hogy kibeszéljük magunkból a sérelmeket (sokszor már ez is fél út a feldolgozáshoz, és azon keresztül a gyógyuláshoz) ... az én életemben is volt egy komolyabb dolog 16 éves koromban, amiről most itt nyílvánosan nem szeretnék beszélni, priviben elmondom annak, akit érdekel, hogy mi történt velem ... ) ... én akkor azt gondoltam: erős vagyok, és elfojtottam magamban ezeket a dolgokat ... aztán bő 10 évvel később, amikor az allergiám és az ekcémám már napi szinten keserítették meg az életemet, holott egészségesen próbáltam élni, eljutottam egy kineziológushoz, aki segített helyretenni azt a 10 évvel korábbi dolgot, ami olyan mélyen el volt temetve bennem, hogy akkor már évek óta nem is gondoltam rá ... ezek a legrosszabb dolgok: amik tudat alatt emésztenek bennünket ... aztán a császármetszésem volt egy olyan apropo, amit szintén ez a kineziológus tett helyre :)

Bár ezek a dolgaim kétségtelenül eltörpülnek a te problémáid mellett, és Madar mai írásáról nem is beszélve ... de még ezekhez is segítség kellett, mert nem tudtam egyedül túllépni rajta ...

Védőnők :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lotti, Lőrinc nagyon szép!

Manó!

Látom, pocibaba semmilyen kétséget nem hagyott arról, ki is lesz ő! :D:D Név? Vagy csak én vagyok figyelmetlen?

Floranan!

Ilyenkor arra tudok csak gondolni, hogy talán annak a kisbabának ez volt a legjobb, de a szülőknek tuti nem vigasz ez, hisz egy egészséges, gondtalan terhességből nem lett egészséges babájuk, csak a mérhetetlen fájdalom és a sok-sok miért és ha...
Adjon nekik az Úr vigasztalás!
Olvasgatva különböző topikokat: te most nem lennél segítség, és azon se kell meglepődnöd, ha a későbbiekben sem. Őt a te terhességed és majd a babád emlékeztetni fogja a saját veszteségére, sokszor ez egy jó ideig haragot vált ki, hogy miért (és esetleg rád is haragszik (hiába nem akarna), hogy de neked miért sikerül).

Bibi!

Most erre mit mondjak? Én egyáltalán nem értem ezt az egészet, annyira összevissza van minden. Mabe írja, hogy 7,8 fölött kell csak cukros lötty, ezek szerint tényleg jogos, hogy először megszúrnak és utána ha az nem jó, akkor kell a cukros. De akkor ezt nálunk miért nem így csinálják (és még sok helyen)? Nálunk simán 2-szer megszúrtak, közte lötty.
De azt sem értem, ha úgy kell, hogy előbb megszúrjanak, akkor miért kell vénásan? Nem lenne elég egy ujjbegyből gyorsteszt?
Vagy ha az ő eljárásuk OK, akkor erről miért nem tudnak előre tájékoztatni (az, aki a beutalót adja v. védőnő), miért kell ilyen hangnemben kioktatni, miért kellene neked ezt tudnod. (Ahelyett, hogy örülnének, hogy nem kell állandóan hozzájuk járnod, és nem ismered a protokollt (én hálát adok Istennek, hogy a terhességeken kívül orvoshoz is évente max. 1-szer kell elmennem valamilyen kisebb betegséggel és a gyerekeimet sem sokszor látja orvos a kötelőzőkön kívül)).
A gyerek: no comment. Leül? Max. az ölembe, aztán veheti úgy a vért! :D:D
Értem én, hogy borzasztóan le lehetnek néhol terhelve (nálunk egy szakrendelő van leg. 5 településre, egy reggel 150-200 vérvétellel), de azért lehetnének emberibbek. Főleg ha én nem állok hozzájuk bunkón (igyekszem nem annak lenni), bár tudom, hogy az emberek nagyon idegesítőek tudnak lenni, és sokszor épp rajtuk (pl. a laborosokon) csattan...

Astrid

Kép
astrid

[quote="manósziget"]B írta:manószigetibi, talán ma minden kiderül. ;) Ha nem akarna mocorogni a vizsgálat közben egyél meg egy kis csokikát. Nekem is ez vált be és ébresztette fel a picit. Dokinő már fel volt készülve csokival és ő kínált meg vele. Drukkok mennek, hogy minél többet lehessen látni Brumikából.

Köszi Manó :) ... bekészültem kinder delice-szel ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="astrid"]
írta:
astridFloranan!

Ilyenkor arra tudok csak gondolni, hogy talán annak a kisbabának ez volt a legjobb, de a szülőknek tuti nem vigasz ez, hisz egy egészséges, gondtalan terhességből nem lett egészséges babájuk, csak a mérhetetlen fájdalom és a sok-sok miért és ha...
Adjon nekik az Úr vigasztalás!
Olvasgatva különböző topikokat: te most nem lennél segítség, és azon se kell meglepődnöd, ha a későbbiekben sem. Őt a te terhességed és majd a babád emlékeztetni fogja a saját veszteségére, sokszor ez egy jó ideig haragot vált ki, hogy miért (és esetleg rád is haragszik (hiába nem akarna), hogy de neked miért sikerül).

Bibi!

Most erre mit mondjak? Én egyáltalán nem értem ezt az egészet, annyira összevissza van minden.

Astrid, pontosan így gondolom én is. Sajnos ez a kapcsulatunkat is teljesen megváltoztatja, nekik a mi babánk egy fájdalom lesz... nem hívhatjuk fel őket boldogan szeptemberben, nem egyszerre lesz első fog, szavak, stb stb... és külön nehéz, hogy a srác mintha a fia lenne a páromnak, szinte ő nevelte, remélem, ők fel tudják dolgozni a törést... és a munkájuk miatt évente 2-3x a párom megy hozzájuk, a srác is jön ide, akkor a babakérdés egy ideig tabu lesz... ha ő megy, akkor megoldható, de amikor ő jön hozzánk???

Labor és egészségügy :evil:

floranan

[quote="boboka"]S írta:bobokaziasztok!

A tegnapi 4D-s képek fantasztikusan sikerültek, gratula a pocaklakóknak értük :lol: :lol:
Manó, ti hol voltatok 4 D-n?

Babcika, nagy gratula a keresztlánykádhoz :wink:

Taranee, jobbulást kívánok nagyikádnak!

Lányok, itt szerintem mindenki életében történt már olyan, ami mellett nagyon erősnek kellett lenni. De Csunyeszka nagyon jól megfogalmazta, "A mi feladatunk a jóba kapaszkodva vidámnak és boldognak maradnunk. "
Szerintem sem megy másként. Ha másképpen gondolkoztam volna, most nem lehetne itt Niki.

Bibi, sajnálom a mai reggelt. Én akkor is azt mondanám, hogy nyugodtan menjetek le a balcsira vasárnap, majd elmész vérvételre jövő héten valamikor.
Sajnos bunkók meg mindenhol vannak, nekünk kell okosabbnak lenni, és elviselni az ilyen hülyéket...

Zsófiékról vannak híreink lányok?

Sajnos cukor volt a vizeletemben a védőnőnél, nem akarok még egy hetet így tölteni: ha gond van, tudni akarom :( ... és jövő héten már a 28. hétben vagyok, ezt a vizsgálatot pedig a 26-28.héten ajánlatos megejteni (ha nem lenne a vizeletben cukor, nem is izgatna, de így ... nem tudok nyugton pihenni így ... )

Kép

Kép
bibiesbrumi

Floranan, nyugi, a kapcsolatotok helyre fog állni, csak kell egy kis idő hozzá.
Nálunk is így volt, két nagyon kedves barátunknál is született baba (egyik párnál egy hónappal utánunk, a másik párnál három hónappal utánunk), és több mint fél év kellett ahhoz nekem, hogy el tudjak menni hozzájuk megnézni a babát.
Most már tudom azt mondani, hogy minden ok, és azokat a babákat látom, nem pedig azt, hogy az én fiam is pont ekkora lenne.

Szóval az igazi barátság helyre fog jönni, nektek kell megérteni, hogy nekik nagyon de nagyon sok időre lesz szükségük ahhoz, hogy pici Csokit megnézzék majd. De minden rendben lesz.
Vendég

Csunyeszka: és nem szédültél el a fújásban? :roll:
Ahogy figyelem az időjárásjelentést, lehet, hogy még ma éjjel osztoznotok kell az ágyon a krokodillal :wink:
A Te történeted sem semmi, de tényleg ezeknek arról kell szólnia, hogy tanuljunk belőle, fejlődjünk ... különben miért lennének ... és még egy fontos dolog jutott a Te esetedről eszembe ... az a nagyon jó, hogy tudtál/mertél elég bátor lenni a változtatáshoz ... ezzel a gyermekeidnek tudattalanul is azt tanítottad meg, hogy ne adják fel ... ne alkudjanak meg, hanem kűzdjenek, mert csak így és csak akkor lehetnek boldogok ... és most láthatják, hogy tényleges érdemes ... :D
Nem tudom, 10 éve mennyi erőd lehetett, de most sem vagy egy gyenge csaj.
Egyébként totál lemaradtam, hány gyermek van? :roll:

Floranan: ez nagyon szomorú ... jól döntöttél, hogy Te most nem mész oda ... én ilyenkor bizonytalanodom el a hitemben ... mert ebből mit lehet tanulni ... miért kell ilyennek történnie

Tünde: ha tudsz és szeretnél róla írni ... szóval, ha gondolod ... én várom ...
igen, biztosan mindenkinek vannak ilyen rossz és meghatározó történetek az életében ..., de annyi erőt ad, ha utána talpra tudunk állni, én is csak Annát tudom idézni: "A mi feladatunk a jóba kapaszkodva vidámnak és boldognak maradnunk. "

Védőnők: képzeljétek, én idáig nem is jártam nála, most azért a 30. héthez közeledve nagyon nyomasztott ... úgyhogy tegnap felhívtam ... hétfőn délben megyek hozzá :roll:
madar

Ja: és befejeztem a szakdolgozathoz szükséges kutatási koncepció és témavázlat nevű irodalmi értékű alkotásomat :D :D :D
madar

Boboka, remélem ők is így gondolkodnak, mint te!! Azt hiszem, még nem mondtam idáig, hogy nagyon szeretem és tetszik, ahogy gondolkodsz, amilyen erős vagy!
Én innen a távolból a pozitív energiák küldözgetem nekik állandóan!!!

Madar, igen, erről beszélünk tegnap óta a párommal! Hiszem, hogy mindennek oka van az életben, és mindenért megfizetünk/megjutalmazódunk, kérdés, hogy hogy egy esetleges büntetés mértéke mitől függ és mondjuk miért kollektív :(:(:(

Bibi, én is szívesen megismerném a történetedet!

floranan

[quote="madar"]J írta:madara: és befejeztem a szakdolgozathoz szükséges kutatási koncepció és témavázlat nevű irodalmi értékű alkotásomat :D :D :D

Gratula, ügyi vagy!!!!!! 8)

floranan

Hahó Mindenkinek!

Madar: üdv :D

Manó: most néztem a képeket iwiwen,nagyon helyes a pocaklakó! :)

Floranan: sajnálom :(

Tara: mamidnak jobbulást!

Mindig olvasgatlak titeket,csak írni nem írok.

Megleptetek,hogy mindenki mostanában megy cukorterhelésre.Nekem még a 12. hét környékén volt egy illetve kell mennem mégegyre,de azt majd csak a 28. héten.

:shock:

Mostanában elég szita az agyam így bocsi,akit kihagytam.

Tegnap voltam uh-n,doki bácsi megnézte Pöttömöt és mindent a legnagyobb rendben talált.És most már 100%,hogy kiscsaj. :D

Mai program már nem ennyire izgi.Körbesuvickoltam az egész lakást,most megy a harmadik adag mosás és már a cseresznyét is átválogattam.
Vendég

Madar!

Védőnő :shock: :shock: , de hát neki kellett kiállítani a terheskönyvet, azaz gondozásba venni, ezután viszont az ő felelőssége lenne keresni. Legalább telefonon (nekem az enyém mondta, hogy akár hozzánk is eljön, csak találkozzunk, mert őt is ellenőrzik).

Boboka!

Az egyik legnehezebb, hogy ő mit csináljon? Beszéljen vele, kérdezzen a babáról, a későbbiekben beszéljen a sajátjáról (pl. ha megszületik, akkor küldjön SMS-t) vagy hallgasson? Hogy tud segíteni?
Neked mi segített túlélni ezt a tragédiát? :(:(:(
(Bocs, ha tapintatlan vagyok, ne is válaszolj, csak én nem tudom, mit csinálnék ilyen helyzetben, pedig jó esetben az ember szeretne segíteni, de azt tudom, hogy a buta közhelyek nem segítenek, de akkor mi?)

Floranan!

Ez már komoly hit kérdés. De szerintem Isten kisbabák halálával nem bűntet...

Astrid

Kép
astrid

[quote="madar"]J írta:madara: és befejeztem a szakdolgozathoz szükséges kutatási koncepció és témavázlat nevű irodalmi értékű alkotásomat :D :D :D

engem még a témaválasztásod érdekelne ; ) ... küldtem privit :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Astrid,
igen, szerintem sem. Csak akkor miért?
És jól látod az összes kétségemet, rajtuk kívül hogy kezeljük a helyzetet mi és a két másik barátunk, akiknek most 1 hónapon belül született babája? És nem is említettem még, hogy a srác apukájának az új kapcsolatából is kb 1 éve született egészséges kisfia....
A legrosszabb nekik, de nagyon nehéz helyzet minden érintettnek! :(

floranan

Lina85: szia :D

Astird: védőnő helyzet úgy alakult, hogy én ide, ahol lakunk nem vagyok bejelentkezve, Fóton vagy egy lakásom, hivatalosan oda ... azt, hogy babóca jön Telkiben regisztrálták, oda járok az első pillanattól terhesgondozásra, ők pedig nem értesítették a helyileg illetékes védőnéniket ... szóval, ők nem tudtak rólam ... :roll: ... de majd most :wink:

Bibi: megkaptam, és még egy fontos gondolat, ami onnan kimaradt: köszönöm a bizalmat ... :)
Szakdolgozat téma: A magyarországi borturizmus fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata ... :roll:

Lányok, lassan lépek, mert 3-kor találkozom Budapesten a számítógépes emberrel, aztán egy kis sportélet, este pedig vacsora apával kettesben (nemrég volt a névnapja, csak akkor külföldön volt, és mostanra tudtam meghívni), reggel sietek Julcsiért, aztán irány a Balaton, de vasárnap este jövök .... :D
addig is vigyázzatok magatokra, babákra, gyerekekre, apukákra stb. stb. stb. :)

madar
madar

bocsánat, természtesen Astrid ... :oops: csak már annyira kapkodtam ..
madar

[quote="astrid"]
írta:
astridBoboka!

Az egyik legnehezebb, hogy ő mit csináljon? Beszéljen vele, kérdezzen a babáról, a későbbiekben beszéljen a sajátjáról (pl. ha megszületik, akkor küldjön SMS-t) vagy hallgasson? Hogy tud segíteni?
Neked mi segített túlélni ezt a tragédiát? :(:(:(
(Bocs, ha tapintatlan vagyok, ne is válaszolj, csak én nem tudom, mit csinálnék ilyen helyzetben, pedig jó esetben az ember szeretne segíteni, de azt tudom, hogy a buta közhelyek nem segítenek, de akkor mi?)

Floranan!

Ez már komoly hit kérdés. De szerintem Isten kisbabák halálával nem bűntet...

A legrosszabb szerintem, ha úgy csinálnak, mintha nem is történt volna semmi. Rendes szülés volt, rendes picibabával, ami sajnos nem jól végződött. De sokan sajnos ilyen helyzetben úgy viselkednek, mintha az ember nem is lett volna terhes. Valahogy nem akarják tudomásul venni a dolgokat. Vagy hülyeségeket mondanak.

Mire Csokika megszületik az még három hónap kb. Nekem akkor még rosszul esett újszülött kisbaba képet látnom.
Nálunk az ismerősök a férjemnek mondták a baba születést.

A legjobb ilyenkor neki sorstársakkal beszélni / fórumozni szerintem, mert mások, akik nem estek át ilyen tragédián nem tudják (szerencsére) átérezni a fájdalmát.

+ persze meg kell / lehet tőle kérdezni, hogy szeretne e a kisbabájáról beszélni, esetleg ha van róla fényképe, megmutatni.

Azt, hogy a lány mikor szeretné pl. Csokikát megnézni, vagy a többi babát, abszolut rájuk kell bízni. Lehet fél év, egy év, ki kell várni.

Húúú, elég szomorkásra sikeredett ez a pénteki nap csajok :cry:

Madar, ügyi vagy a szakdolival:)

Nem semmi amennyit pörögtök (pest, mozgás, balcsi, szakdoli stb. stb., én nem bírnám szerintem)
Nagyon jó hétvégét nektek is
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.12 12:36-kor.
Vendég

Lina, ti jól vagytok?

Én tegnap takarítottam + ágyhúzás stb., de már éreztem, hogy a porszívózást nem szereti annyira a lánykám. Többször le kellett feküdnöm közben.

Kriszti, Mabe, Kata, többiek, merre vagytok?
Vendég

Szép jó napot!

Lányok-asszonyok
, le a kalappal előttetek, mindannyian fantasztikus Nők vagytok!
Mindenkinek meg van a maga keresztje, ráadásul nem is kicsik... Megoldás lehet, ha tanulunk a leckékből, mert ha nem, akkor egyre nagyobb nyaklevesekkel terelget bennünket a Nagyfőnők, a Felsőbb Hatalom, a Sors, bárhogy is nevezzük.

Floranan, elmondhatatlanul sajnálom a barátaitokat... :cry: :cry: :cry: drága kicsi lélek... A legnagyobb tragédia elveszteni a gyermekünket... S ilyenkor annyira nem lehet mit mondani..

vicger

Bibi, én is kíváncsi vagyok a Történetedre..

vicger

Bocsi, én indítottam el a szomorkodás-lavinát....

Ezt pont most kaptam, nézzétek meg, elég hülye videó :D de hátha ti is nevettek egy kicsit.

http://www.youtube.com/watch?v=jedd2FiZTqM

Boboka, pihizz akkor feltétlenül!! Én alapból nagyon pörgök, de mostanában érzem, h egyszerűen nem megy...

Jó 7végét Madar!

floranan

Csajok: Balatonon nincs szél, de ha két eső közt nem totyogok le velük a partra a krokodilokkal, akkor nem is gondolok bele...

Párom megjött melóból, hősiesen ugrik neki az ivóvíz hőmérsékletű víznek :lol: :lol:

Madar: lassan 5 gyerekem lesz :wink: (ez a kép alapján nem feltűnő)

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Floranan, nagyon jó a videó :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem baj ez, néha ki kell, hogy jöjjön belőlünk a szomorúság is, hozzátartozik az életünkhöz :cry: De enélkül talán nem is tudnánk értékelni a JÓT :wink:

Csunyeszka, akkor gyorsan totyogjatok le a partra :lol:
Vendég

Csunyeszka, hallod, hol vannak az ikrek?????????? A "pocakodban" max egy alma van ;) ;)

Nem is gratuláltam a 4d-s képekhez :oops: Annyira nagyon édesek a babák egytől egyig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Képzeljétek, bikinit vettem :shock: :oops: :shock: a nyaraláshoz... Eszem áll meg, h mire nem vetemedek így cetként. Még Atinak kell beleülős úszógumi, de olyan cseszül néz ki amit eddig láttam, h szörnyű :evil:

Jó hír: két olyan gatyeszom is feljön, s be tudom gombolni a pocakon, ami eddig nem :D :D :D Büszke vagyok magamra ám :oops:

Cukor: Mabe, nálunk is mindenképpen itatnak cukros löttyöt, bármennyi az éhgyomri. pedig jó lenne, ha lenne egységes protokoll vagy mi a fitty.

Madar: jó nyaralást! :)

Képzeljétek, lehet h bele fogunk vágni az építkezésbe... nagyon afelé hajlunk. S állítólag szeptembertől újra lesz szocpol. Úgy látszik beijedtek politikusaink..

vicger

Boboka köszi :) meg vagyok :) Rossz pénz nem vész el!

Néha egyszerűen nem veszem észre a bejegyzésem feletti bejegyzést :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: annyira öregszem már :roll:

vicger

Boboka!

Tényleg szomorú témák, ugyanakkor sajnos valószínű mindegyikünk szűkebb-tágabb környezetében előfordult ilyen...
És a hozzátartozóknak, barátoknak azért lenne erről többet tudni, mert ők azok, akik a legfájóbb sebeket tudják adni. Pl. egy közeli barátnő, aki utána nem hív (de mi van, ha csak azért, mert fogalma sincs, mit is mondjon), vagy az anyós, aki meg azért mond butaságot ("lesz majd másik"), mert szintén nem tudja, mit mondjon, ami tényleg segít, nem tudja senki, hogyan kezelje a helyzetet, inkább mindenki hallgat.
Az biztos, hogy a sorstársak sokat segíthetnek.

Floranan!

Erre nem fogok tudni válaszolni. Miért???
(Itt talán az emberek többet "tettek" a tragédiáért :(:(, hisz nem biztos, hogy így történt volna, ha akkor a kórházban marad... De ugye ilyen távolságból és ennyi infoval ezt se lehet egyértelműen megmondani.)
Én hívő ember vagyok, hiszem, hogy Isten létezik, de azt is tudom, hogy a gonosz ma működik a világban és nagyon sokszor emberek az eszközök a kezében (mi visz rá embereket annyi sok rosszra, hogy megöljék szeretteiket vagy idegeneket, hogy bántalmazzák, megerőszakolják a gyerekeiket, hogy ártatlanokat robbantsanak fel a hit nevében, stb.) De ez már egszen más téma...

Kriszti!

Szocpol? Én csak azt hallottam, hogy a kamattámogatás lesz újra, szigorúbb feltételekkel (csak új lakásra, és kevesebb is, mint most), az nem a szocpol...
(A szocpol egy vissza nem térítendő támogatás gyerekszámtól függően, a kamattámogatás meg annyit jelent, hogy ha hitelt veszel fel, akkor nem piaci kamattal kell, hanem állami támogatással csak x % kamatot kell fizetni (a különbözetet az x és a piaci akamt között az állam fizeti).)

Astrid

Kép
astrid

Astrid, hát igen, én is vesztettem el így egy barátnőt: megkérdezte kb. 3,5 hónappal utána, hogy "de a világszemléleted azért nem változott, ugyeee, végül is nem történt semmi, a világ megy tovább, neeem?"
Most meg csodálkozik, hogy "valamiért" nem akarom vele tartani a kapcsolatot....

A legjobb ilyenkor érzékeltetni a szülőkkel, hogy itt vagyunk (a barátok), és bármikor szükség van ránk, szóljanak, de mi nem akarunk zavarni. Úgyis szólnak, ha úgy érzik, emberek közé vágynak.
Nálam szinte az összes barátnő megértette anno, hogy szükségem van időre, de utána ott folytattuk, ahol abbahagytuk.

Kriszti, biztos csini leszel a bikiniben :wink: Mi is nagyon büszkék vagyunk ám rád, hogy ilyen szépen tudod tartani a diétát. Gratula a gatyókhoz is :wink:
Vendég

Astrid, tudom, h a kettő nem ugyanaz. Majd kiderül, h mi lesz :) Nem vagyunk milliomosok, sőt még százezresek sem, úgyhogy nem kell "adj Uram, de rögtön" :D

Telek van, elszántság van, idő van. Pénz, na, az már kevésbé :D Lehet, h majd bekerülünk a guinness-be, mint a világ legtovább tartó építkezése :D

Boboka, barátnő: hááááát, nem csodálom..

vicger

Boboka, megértem!! :evil:

Astrid, ezek örökre megválaszolatlan kérdések szerintem... nem a mi agyunkhoz vannak mérve, csak próbálgatjuk eltalálni, mi miért történik.

Ezt most küldte a barátnőm:
http://www.tchibo.hu/corweb/servlet/con ... atente.pdf

floranan

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?