Új privát üzeneted érkezett!

Csopplany,
egyszerre irtunk. Latom neked is bejott a lefektetés elotti rovidke alvas. ha tul faradtak, akkor atesnek a lo masik oldalara, ahogy szépen magyarul mondjak, és olyankor vannak a horror lefektetések.
s.orsi

Na, én is itt vagyok, csak ma Samuztam egész nap. Valahogy nem volt kedvem bekapcsolni a gépet.

Csöpplány, gondoltam rád hajnal 5-kor! Samu kipróbálta a pelusos módszert magától! :) Az ágy végében volt egy pelus, és egyszerűen nem tudom, hogyan, odanyúlt, és magára húzta! Előtte nyöszörgött kicsit (szopi után próbált visszaaludni), aztán hirtelen csend lett. Odanéztem, és le volt takarva a homloka és a szeme a pelussal, ő meg aludt!!! :lol: Ezen felbuzdulva nappal ki is neveztem egy zsiráfos pelusát "tentinek" :) , aminek a sarkára rákötöttem egy cumit, és minden alvásnál azt a cumit nyomtam a szájába, a pelus meg ugye ott volt/van kéznél. Szóval nálunk bevált. :D Én a szeménél takarom be kicsit, és akkor már nem nyitja ki. Csukott szemmel meg hamar elalszanak, ha nem fáj valamijük.

Hibernia, én is gondoltam rád. Remélem, épségben megérkeztetek! Jelentkezz minél előbb, hogy milyen volt az út!

Orsi, éljen a sárga kaki! Így kerek a világ! :lol:
A családom... Két fiú van, a legidősebb és a legfiatalabb. Köztük 13 és fél év van. Középen 3 lány, legközépen én... :) Kicsit kilógtam a sorból, mert fiús voltam, és nem szívesen játszottam csajos játékokkal. Így ha együtt babáztunk a tesóimmal, én mindig kitaláltam, hogy a férjem kiküldetésben van, el kell utaznunk, vagy ilyesmi. Aztán a sarokban lekötöttem magam valamivel. Amúgy nagyon ki volt találva a sztori. Mindhármunknak volt férjezett neve (én Futó Ferencné, Kriszta voltam), és készítettünk fotóalbumokat újságokból kivágott képekkel. Én úgy babáztam, hogy még babám sem volt. A nagymamám gyerekkori szanaszét szakadt babájával játszottam, aminek az arcát anyu összekörömlakkozta. :D Ha a telkünkön kapálni kellett, törölközőbe magunkra kötöttük a babákat, és azt játszottuk, hogy parasztasszonyok vagyunk. :D Hát vicces volt... :D Amúgy utáltuk a kerti munkát, de így legalább nem azzal foglalkoztunk, hogy most kapálnunk kell. :D
Eszter már 10 éves volt, amikor befogadtuk. (most 20) Előtte egy-két évig patronáltuk, azaz hétvégékre és a szünetekre hazahoztuk. A döntés, hogy végleg maradjon, közös volt. De nem ő az első Down-os a családban. Nővérem gyógypedagógus, és már az érettségi előtti nyáron egy fogyi otthonban dolgozott, ahol ovis korú gyerekek voltak. Aztán érettségi után megint egy évre visszament oda, és akkor ismerte meg Ádit, akivel első látásra egymásba szerettek, és azóta is elválaszthatatlanok. Ádi náluk lakik. Ő Samu tündér-keresztapja. :D Nagyon büszke Samura, állandóan azt várja, hogy megfoghassa az ölébe. :) Ő 19 éves. Hát bevallom, biztosabban fogja a babákat, mint pl a férjem az első napokban. Gyakorlat teszi a mestert... Neki már van egy 7 és egy 4,5 éves kishúga. Nagyon ért a gyerekekhez. :) Amúgy tök vicces, de Ádi beszédét nagyon nehéz megérteni néha, és Tami (nővérem 7 éves lánya) folyton fordítja, hogy mit mond. :D

KépKép

KépKép
barbazso

Lehet hogy tényleg ez lesz a megoldás...Majd elválik.Holnap is megpróbálom ugyanígy csinálni.Volt kis hiszti most is,de alig 10 perc volt és be is aludt,aztán volt a kaja és utána egy mukk nélkül elaludt.
Viszont mikor így hisztizik,szoptatós fogásba van a mellemnél,és a kezével püföli a mellkasomat és karmol,tiszta karmolás a mellkasom :S Nem tudom ezt miért csinálja.Ja meg majd letépi a nyakláncomat is,ilyenkor kapálózik össze-vissza.Nem tudom miért csinálja ezt.

Orsi:szerintem se kell siettetni a gyerkőcöket.Van itt olyan aki már produkált átfordulást,nálunk még semmi jele,pedig már 2 és fél hónapos.Nem siettetem,csinál mindent akkor amikor ő készen áll rá.Minden baba más fizikumú,fölösleges erőltetni nekik a dolgokat.Majd a doki bácsi úgyis szól ha lemaradásban vagyunk.

KépKép
Kép
csöpplány

Barba:örülök hogy bevált a módszer :D Nálunk is jól működik!Azért írtam le,mert lehet hogy "brutálisnak2 hangzik de végülis nem emgölni akarjuk vele a gyereket csak segíteni neki elaludni.Kaptam sok hidegvizet ezért az ötletemért,de anyukám támogat,emrt látja hogy Balunak is jobb így.Szerintem amivel nem ártunk simán ki lehet próbálni és vagy beválik vagy nem :)

KépKép
Kép
csöpplány

Köszi Csöpplány! :D A napszemüveget Brendon kuponnal vettük múlt hónapban. Baby banz a márkája, máshol is lehet kapni, de elég drága sajnos. Nagy még a fejére, sapival "szorítom" rá, mert a szalagja nagyon lötyög, pedig elvileg 0-2 évig jó. A decathlonban is van ilyesmi babaszemüveg, ott még fel is lehet próbálni. :)

Samu pont ugyanazt csinálja, ha fáradt! És akkor csak abban a pózban tud elaludni, ami rólatok is van a fényképen. Ez a "verekedős" fáradtság mindig délelőtt-délben jön rá, és akkor mindig felkapom a mellkasomra, odaszorítom a cumit, hogy ne tudjon kiesni, a lábát felhúzom a pocijához, és azt fogom a kezemmel (azzal a kezemmel, amelyiknek a felkarján a feje van), hátradőlök, és a legtöbbször én is elalszom vele. :D Persze előtte kitámasztom párnával a könyököm alulról, nehogy eleresszem a babát, és leguruljon. :D A másik kezem ebben a pózban szabad, szóval ha nem alszom, tudok olvasni, vagy tévét kapcsolgatni.

KépKép

KépKép
barbazso

Én a búvár reflex miatt féltem ettől az ötlettől, mert úgy tudom, ha valami az orrukra kerül, akkor visszatartják a levegőt. Ezért ajánlják a babaúszást időben elkezdeni. De lehet, hogy rosszul tudom.

KépKép

KépKép
barbazso

Barba:dettó-dettó-dettó :D Kivéve azt hogy nekem Balu csak este csinálja ezt.
Gondolkodom egy ilyen babaszemüvegen,Szegény Balu nem lát ki hiába délután megyünk sétálni,folyton hunyorog.Max akkor tud nézni rendesen h árnyékban vagyunk.

KépKép
Kép
csöpplány

Én is azért kunyiztam ki neki, mert ahogy napra érünk, megfeszíti az egész testét. Kérdeztem a védőnőt, hogy miért, és mondta, hogy nekik még nem igazodik a fényhez a pupillájuk, így ez olyan, mintha nekünk pupillatágítás után belevilágítanának közvetlenül a szemünkbe. Hát azt nem szeretném még magamnak sem...

KépKép

KépKép
barbazso

Na, elteszem magam, mert egy-két óra múlva ébredünk szopizni... :) Jó éjt!

KépKép

KépKép
barbazso

De aranyosak vagytok, hogy így izgultatok értünk! :)

Minden oké volt, a mi fiunk egy hős. :shock:

Egyszer nem sírt (na jó, 1x, de csak mert bazi éhes volt szokás szerint, de én meg akartam várni a leszállást a szoptatással, erre berágott... :lol:)

A kenguru tök jól bejött, ajánlom mindenkinek. :)

Óriási szerencsénk volt, nem késett a gép, minden szép, minden jó volt Petivel, nem is értem, hogy bírta ilyen jól, az én első repülőutamon nagyon pattogott a fülem, de nála nem vettem észre semmi szokatlant...

Nálunk most 18 fok van kinn amúgy, a lakásban 22, huhúúúú, nálatok?

Bocs, rohanok, romokban a lakás, még semmit nem pakoltunk ki... Ja és a legjobb: szerintem költözünk hamarosan, mert mint kiderült, hiába van itt 3 szobánk, mind pici és rengeteg a cuccunk, a szekrény meg kevés... :( :( Ááááááááááááááá!!!!

hibernia

Aminek be kellett kovetkezni, bekovetkezett!!

Tegnap este 8kor mar aludt Elisa, fél 3kor ébredt. tok buszke voltam ra, mar masodszor aludt ilyen sokat egyszerre ezen a héten. jol be volt kakalva, tisztaba tettem, szopott és NEM ALUDT VISSZA!!! az agyaban vagy 20 percig hangosan cuppogva szopta az oklet, aztna elkezdett nyuglodni, kivettem, ujra cici, elaludt DE bufi kozben ujra bekakalt. Na utana természetesen jol felébedt. 4tol fél5ig sétaltam vele a hazban mire végre becsukta a szemét. remélem csak véletlenul csinalta. ilyan még nem volt, miota megszuletett. eddig minden éjjel aludt!! Aaaaa....

Hibernia,
gratula Petinek az elso repuléshez!!! egyébként fel- és leszallaskor érdemes szoptatni, mert ha nyel, akkor jobban ki tudja dugitani a fulét. de Petinek igy sem fajt, nagyon ugyes. Pilota lesz tuti!
mi nyertunk! ma reggel csak 21 fok volt a szobaban! :lol:

Barbazso,
sok olyan gyerek van, aki nem pluss macival szeret aludni, hanem pelenkaval. akkor Samu is ilyen lesz, ugy latszik. én mindig beteszem azt a pelust az agyba, ami a vallamon van bufizésnél (soha nem bukik!) mert az olyan jo anyaszagu.
s.orsi

Hali,

képzeljétek előbb hasra fektettem Kriszt és egy-két erőlködés után bealudt ebben a pozicíóban. Hagyjam így vagy fordítsam inkább vissza?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.07.16 10:34-kor.

KépKép
charlott

Hibernia: örülök, hogy Petid jól bírta az első repülő útját. :)
Kellemes napokat kívánok! Nálunk 25-28 fok van lakásban, izzadunk, de még mindig jobb itt bent, mint kint.
A sétákat be kell szüntetnem, mert Krisz végig sír és sikít ha napfényt lát. :?

Csöpplány, Nadina: köszi a játszási tippeket. :wink: Tegnap megmasszíroztam Krisz kicsi testét és nagyon élvezte, vigyorgott és gurgulázott közben. :lol:

Zsu: tejbelövelés nekem is volt! persze mindig hajnalban, félhomályban, amikor sok tej termelődik csak úgy ömlik. Félig nyitott szemmel szoktam a cicit a szájába helyezni és egyszer nem értettem, hogy most miért hiztizik Krisz? és akkor láttam, hogy szegény arcocskája tiszta tejes és lövel egyenes sugárba a mellemből a tej.! Hát jót röhögtem ezen. :lol:

Holnap utazunk le a Velencei tóhoz egy napra csak, de már most izgulok, hogy Krisznek tetszen a lenti környezet és bírja az ottani klímát. Mert ha elszakad a cérna, akkor jöhetünk vissza. :roll: De hát mi akkor tudunk kikapcsolódni, ha baba jól van. :wink:

KépKép
charlott

charlott köszi! :)

szerintem ne forgasd, Peti mindig hason alszik... :)

hibernia

Kicsit későn, de szerintem se forgasd charlott!

Hibernia, nagyon ügyesek vagytok! És kitartást a berendezkedéshez az időjárás meg.. talán 2-3 hónap és itt is ilyen lesz :D

Alvás: tegnap fél12-re aludtunk el ilyen nálunk az első két hétben volt, azóta nem..ez van szerintem ez a ki......tt rohadt meleg és füledt párás idő kikészítheti szegénykémet....

Ma meg eddig 1 órát aludtunk és 4x 10-15 percet..alig eszik..nem bírok szegénnyel..holnap meg esküvő a legnagyobb melegben..hej de jó :twisted:

Sebaj túl leszünk rajta!

Amúgy orsi...fogalmam sincs hogy bírja.... visszaállt a napi 10-11 óra alvásra a tündér ... remélem a vasárnapi hidegfront kicsit helyreteszi szegényt.... na de mindegy sokmindent nem tudok tenni...

Viszont ami jó hír..apa szabin van mától 1 hétre :lol: :lol:
Ja és eltörött a mellszívom... ma viszi vissza a férjem.... remélem kicserélik!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Mayday? Minden okés? Pár napja nem hallani rólatok!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Halihó!

Balu is elromlott.Sikerült elaltatni 9kor és aludt fél 4ig.Ezzel nem is lenne baj,de nekem se volt hajlandó visszaaludni.Ilyet még sohasem csinált.Egészen fél 7ig fent volt.Végül mellettem aludt el az ágyban úgy hogy átöleltem. :D Aztán fél 9kor kelt hogy éhes.Aztán mentünk vásárolni a Sárkány Centerbe,nagyon élvezte Balu,ki kellett vennem a babkocsiból,annyira nézelődni szeretett volna.végülis az a sok szines ruha nagyon izgi! :D Vetem magamnak 2 ruhát,annyira imádom őket!Persze Balut mindenki meg akarta nézni,meg ájuldoztak hogy milyen édes,a fiam meg még produkálta is magát mert jókat nevetett amitől persze mindenki olvadozott :D Hajj de büszke vagyok! :D :lol:
Viszont volt egy anyuka akinek a kislánya odajött és közölte anyuka a kislánnyal hogy nyugodtan megsimogathatja Balu lábát! :shock: Szerintetek?Még jó hogy a kislány nem akarta,de egyébként se engedtem volna.Hihetetlen.
Aztán aludt is keveset,aztán mentünk Tescoba,C&A-ba,egész jól elvolt.Most kajolt és próbáljuk altatni,kivi leszek hogy alakul.

Hibernia:örülök hogy Peti ilyen jól viselte a repülést,ügyes kisfiú!Bevásárlással hogy álltok?Lakáscsere??Ajjajjj!

Charlott:nyugodtan hagyd hason,nem lesz semmi baja.Balu is 90 százalékban,vagy inkább 95 %ban hason alszik.
Na akkor bejött a masszázs,tudják ők hogy mi a jó! :D

Szerintem is kikészíti a meleg a babákat.Míg nem volt ilyen meleg,addig egy arany fiam volt,most kezdte a nyűglődést mikor bejött ez a nagy meleg.Jövő hétre márcsak 25-30 fokot mondana :D ohhh jeee :lol:

Orsi:lehet benne valami amit írtál.Lehet tényleg nehéz nekik átállni "éjszakai üzemmódba".

Na megyek dolgomra :D

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplany,
fél4tol fél7ig? akkor én még ne szoljak semmit. Nalunk "csak" 2 ora volt. :D

Zsu,
vagy 10 napja, nekunk is volt par ilyen este, hogy csak 11 korul aludt el, de aztan szépen visszallt magatol ugy 8-9 koré. Hatha Gabi is koveti a példat.

Na ma délutan a szuper éjjel utan lefekudtem 2kor. Gondoltam alszok 10 percet. arra emlékszem, h 3kor megnéztem az orat, aztan fél 5ig aludtam!! azt sem tudtam hol vagyok, mikor felébredtem. aztan a legjobb, benézek a kisagyba, a gyerek sehol! eltelt par mp, mire magamhoz tértem és eszembe jutott, h a babakocsiban alszik. huuuu. lehet, a szervezetem mar készul a mai éjszakara? ma hazajon végre apa, csak nem fog szorakozni Elisa, hogy ne alszik!
s.orsi

Charlott
szerintem se forditsd meg. Nekem mindkét fiam onnantol aludta at az ejszakakat, amikor hasra tettem oket, kb 2 honaposan.
s.orsi

Orsi:igen,fél 4kor kelt,evett és onnantól valamikor fél7 tájban aludt be mellettem.Pontosan nem tudom,de 6 után volt jóval,mert néztem a tv-ben az amerika legviccesebb házivideói műsort ami 6 kor kezdődik,és akkor még ébren volt velem.Olyan 20 percet nézhettem belőle mikor én bealudtam,de Balu még akkor is fent volt.Nem is értem hogy tudtam elaludni úgy hogy ő még fent volt.Nem szoktam elaludni ilyenkor még. :oops: Szal olyan fél7 tájban aludhatott el.Most alszik 9 óta.Nem tudom felkeltsem-e enni és vissza aludna -e.
Na majd meglátom-.

A délutáni szieszta a legjobb a világon.Még ha csak keveset is tud aludni az ember,mégis egy öröké valóságnak tűnik,és nem is eshetne jobban.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Megjöttem Én is.Most leszek 3 éjjel aztán húzunk a tesómékhoz,nem tudom onnan milyen sűrűn tudok majd írni.
Ez a meleg teljesen felborítja a napi rendünket. :evil:
9kor szokott lefeküdni Koli de ma 10kor úgy kellett ébresztenem,hogy ne menjünk bele az éjszakába üres pocakkal mert fél 4kor evett utóljára. :roll:
Ami még zavar,hogy nem akar inni se vizet se teát.Vizet nagy néha úgy elfogadja ha kiskanálból adom de ma még úgy se.A cumiból meg egyszerűen nem szívja csak forgatja a szájába.Ötlet??????

Charlott!
Szerintem hason jobban tudnak aludni.Én hagynám úgy.

Nagyon sokat írtatok két nap alatt :twisted: ,bocsi ma fáradt vagyok mindent elolvasni.

KépKép
Kép
mucus75

Mucus:esetleg nem próbáltad pohárból óvatosan?Egyik ismimnél ez vált be,csak oda kell figyelni nehogy hirtelen sokat nyeljen.Vagy,ez egy kicsit furább megoldás,de mi van ha esetleg fecskendővel nyomsz a szájába?Vagy ha van infacol-otok annak a szívókájával?
Aztaaa..Koli jó sokat alut akkor egyhuzamban.Ezt nem éjjel kellene?Vagy éjjel is ilyen jókat alszik?

Na,azt csináltam hogy nem ébresztettem fel,hanem álmában etettem meg.Nem ébredt fel,benyomta a 100at,és párnástól(mert most azon alszik) áttettem a kiságyba.Szépen alszik,és a légzésfigyelő is szépen jelez,pedig paráztam a párna vastagsága miatt.Ezt az "álometetést" is a suttogóban olvastam.Elvileg ilyenkor nem nyelnek levegőt,mivel nincs ébren és nem érzi még éhesnek magát és nem kezd mohón enni.És így nem kell büfiztetni.Hát ezzel kapcsolatban voltak fenntartásaim,de Balu azóta mozdulatlanul fekszik,pedig ő mindig tekergőzik a büfi miatt.Lehet hogy tényleg van benne valami?Kiváncsi leszek meddig alszik így.Én is elteszem magam,ha tegnap nem sikerült annyit aludnom.

Jó éjt

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Deee éjjel is alszik hosszabb ideig,most remélem 4-5ig tuti. :wink:
Köszi,holnap az infacolos pipettával megpróbálom. :roll:
Hoztam képeket. :wink:
Kép Kép Kép

KépKép
Kép
mucus75

Nagyon édesek a fiúk!Aza mosoly!! :D Igazán nincs mit,Balu is imádja azt a pipettát,folyton szipkázza még akkor is amikor már nincs benne semmi :D Mókás :D Az jó ha este is jókat alszik,kivi leszek enyém mennyit alszik most.Remélem jó sokat :D

KépKép
Kép
csöpplány

Örülök a sikeres repülésnek. :) Lakáscsere... Nem lenne kedvem hozzá. :) Bevállalósak vagytok! :wink:

Mucus, szerdán nem tudom, mit csináltam, de tegnap annyi tejem volt egész nap, hogy még éjjel 11-kor is becsomósodtam! (Már kb egy hónapja nem csomós a cicim akkor sem, ha tele van.) Ittam egy kancsó laktoherbet (1 filterrel), 1 kancsó kecskeruta teát (az állítólag nagyon jó), két alkoholmentes sopronit és egy karamalzot. Meg volt még víz is, de az hanyagolható. És Samu is kb 2 óránként szopizott a szokásos 3 helyett. Szóval nem tudom, ezek közül melyik hatott, de nagyon durva volt. Az 1 kancsó laktoherb és egy soproni szűz mindennap megvan. :D Esetleg ha ezek közül valamit még nem próbáltál, hátha neked is segít. :wink:

Balu ruhát vásárolt Anyával. :D Pár év múlva már ő mondja meg, melyiket válaszd! Én nagyon élvezem a jelent, de azért olyan kíváncsi vagyok, milyen lesz majd Samu! :)
Tök cuki az új vonalzó!

Charlott, nappal én is néha hason altatom. A doki is azt mondta, hogy nappal javasolja, éjjel nem.

Ma itt volt húgom a két fiával. Úgy lefárasztották Samut! Csomót foglalkoztatták, játékokat mutogattak neki, beszéltek hozzá, aztán olyan hosszan aludt délután, mint még sosem. :) Holnap családi buli lesz nálunk, mert június-júliusban 7 szülinap is van. Sütöttem túrótortát. Már alig várom, hogy megegyük! Domi (húgom idősebb fia -7 éves lesz) segített nekem keverni a piskótát, és megjött közben értük sógorom, erre Domi közölte, hogy itt alszik. :) Persze váltás ruhája nem volt, majd holnap hoznak neki. Zuhanyzás után egy olyan eldobható papírbugyit adtam neki meg Barnus egyik pólóját. A bugyitól totál kész volt, de meggyőztem, hogy a sajátjába tökre beleizzadt. :lol: :lol: Úgy imád itt lenni. Szedte a tortához a ribizlit meg a jostát (erről a gyümölcsről akkor hallottam először, amikor megvettük a házat, mert van a kertben). Aztán mondtam Barnusnak, hogy nem tudom a répát kihúzni a földből, mert beleszakad, és egy csomó ideig azzal szórakozott, hogy ásta ki nekem a répákat! Persze egyesével rohant be velük mindig a konyhába. :) Ja, és már meg is mosta a kerti csapnál mielőtt behozta volna. :D

KépKép

KépKép
barbazso

A hosszú éjszakáitokért még mindig irigykedem kicsit. :)

Szépek a fiúk! Bár nem tudom, illik-e pasikra ilyet mondani. :D Nagyon helyesek! :D És tényleg az a mosoly! Tök jó, hogy le tudtad fényképezni!

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, még azt akartam, hogy mindenkinek jó szórakozást a holnapi programokhoz! Látom, senki sem fog unatkozni... Itt viszont valószínűleg pangás lesz. :?
Na, most már tényleg megyek. Jó éjt!

KépKép

KépKép
barbazso

Csopplany,
meddig aludt Balu? a parna miatt nem félsz?

Mucus,
miért akarsz neki adni vizet vagy teat? ha csak szoptatod, nincs ra szuksége.
egyébként probald csoros poharbol itatni, ha mindenképp akarod. vannak olyan fajtak, aminek puha a csore.

Barbazso,
jo szulinapozast!!

Ma reggelre én is becsomosodtam. én csak asvanyvizet iszom, kb masfél litert naponta + csapvizet.
Ma éjjel, el sem hiszem, Elisa (az ugy latszik, most mar szokasos) nem akarok este szopni musor utan, 10kor mégiscsak evett. és fél6ig aludt!! még ilyen nem volt! és mit gondoltok én is aludtam?? nneeeemmm!
pont akkor ért haza a férjem, amikor a kicsi elaludt. éjfélig beszélgettunk, aztan o kb 3kor fekudt le, gondolom a tv elott aludt addig, erre felébredtem. Elisa is mocorgott, hallottam, hogy bekakal és szopja az ujjat. vartam. félig komaban vartam. 4ig, fél 5ig. gondoltam ugyis mindjart felébred. de nem. aztan fél 6kor arra ébredtem, hogy csurom viz, bocs tej a pizsama, az agy, minden. kénytelen voltam kifejni belole egy kicsit, annyira csomos volt. mivel Elisa ujra mocorgott felébresztettem, aztan visszaludtunk és 7kor ujra kelt, megint szopni akart, még mindig alszik. de én mar nem tudok visszaaludni.
s.orsi

ja és Zsofi, a hosszu éjszakakhoz: ami késik, nem mulik! csak azzal vigasztald magad, hogy amig éjjel is szopik, nagyon nagyon sok tejed lesz!
s.orsi

Halihó!

Barba:Balunak nagyon tetszett a vásárlás,gondolom a sok színes ruha.Akkor nálatok is volt program tegnap.Jó amikor együtt van a család, a rokonság.

Orsi:én azt olvastam hogy vannak egyes babák akik szopi mellett is igénylik az itatást.A védőnőm mondta hogy volt egy anyukája,akinek a gyerek közeledett a kiszáradás felé.Csak szopott,és mindig cicin akart lenni,de folyton sírt.Kihívta a dokit,és az megállapította hogy folyadékhiányos a baba.Tudom hogy ez csak egy példa,de szerintem inkább kínáljuk meg egy kis vízzel minthogy baj legyen.Főleg ha kiskanállal adja az ember,nem fog elszokni a cicitől a baba.
Mucus ha jól tudom néha tápit is ad a babának,úgyhogy amiatt meg nagyon kel a folyadék-pótlás.
Párna miatt kicsit aggódtam,de még 2 órán keresztül fent voltam és figyeltem hogy rendesen jelez-e a légzésfigyelő.Nem volt semmi baj,szépen aludt Balu,légzésfigyelő meg szépen jelezte a légzésvételt.háttal volt természetesen a párnán.
Viszont nem vált be hogy sokáig fogja húzni az álometetés miatt.11kor etettem meg álmába,és 2:45kor kelt hogy éhes.Benyomott 100at,aztán aludt 7:15ig,akkor benyomott 130at és most még mindig alszik.Végülis aludt majdnem 4 órát,de ő elvileg már 6-7 órát alszik egyhuzamba.Na mindegy.Lényeg hogy nem volt balhé se este,se hajnalba.Ki a kicsit nem becsüli..... :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj és Barba:köszi a vonalzó dicséretet :)

KépKép
Kép
csöpplány

Huuu micsoda pangás!Mindenki elfoglalt????? :D

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Húúú csajok ma kifingtam.Tegnap este 10kor megetettem Kolit(Én költöttem)Aztán éjjel fél 2kor ébredt majd 5kor és azóta összesen aludt KÉT órát és most kilenckor tudtam letenni! :shock: :shock: :evil: :evil: Nem sírt,sokat dumált,elvolt,fogalmam sincs hogy birta eddig.Biztos érzi a vihart.... :?

Orsi!
Azért akarnék vizet adni Neki mert nagyon meleg van és mivel most kevés a tejem,több a tápszer kell a folyadék....

Babazso!
Képzeld ma nagyon szomjas lehetett mert cumiból ivott 70 kamillateát. :D
Holnap veszek alkoholmentes sört. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

Szia Mucus!Sikerült megitatnod Kolit?Bevált a pipettás megoldás?Nekem ma szépen alszik Balu,egész nap eszik-alszik,elvan magának,na meg extra sokat vigyorgott!Viszont megint fogyott.Hízik 10 grammot,aztán fogy 15-öt.Nem is eszik rendesen.Védőnő azt mondta hogy a meleg miatt van.Hát remélem,mert egyébként semmi baja nem látszik Balázsnak.Bár lehet hogy ennyi eltérés a mérleg miatt is van,megpróbálok nem idegeskedni.
Remélem jön erre is a vihar,amit mondogatnak,nem ártana egy kis hűs.

KépKép
Kép
csöpplány

De hülye vagyok,most olvasom hogy cumiból ivott :roll: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Koli eddig még csak hízott,fogyni nem fogyot.
De tuti csak a meleg szórakozik velük....
Megpróbáltam mégegyszer cumival itatni...először csak játszott vele de aztán elkezdte szívni és meg se állt amíg 70et nem ivott meg. :D
Bizti megy felétek is majd a vihar hisz nem lakunk messze egymástól... :wink:
Előbb bementem Kolihoz,éppen hányt tápszert :? :roll: ilyenkor áldom az eszem,hogy hason alszik....
Most nézem,hogy majdnem egyidősek a fiúk. :)

KépKép
Kép
mucus75

Halljátok tök kivagyok, részvétem az anyóssal élőknek... :(

Nem az van, hogy nem gondolod, hogy... szerintem... hanem csináld ezt vagy azt. Bazzzzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg, annyira szarul esik. És egy percre nem ment még el. :? És az idegesít, hogy pl sétálunk és húúú, kilóg a lába, nem takarod be? Basszus, ha ő látja meg, miből tart betakarni? Jó, ez így kis dolog, de mikor ezer ilyen van, elég idegesítő.

És mindig ez a megfázik ez a gyerek, hát adjál már rá 100000 réteget még... :( Minek, bakker, télen mit adok majd rá? Itt kell élnie, nem öltöztethetem túl már most nyár közepén... :? :?

Áhhhhhh. Megyek, mert ez is gáz, hogy itt ülök.

hibernia

Anyósról jut eszembe.....tegnap kiakadtam.

Domi a konyhába,Én a nappaliba.
szól Domi,hogy bevesz már egy kis gyógyszert mert fáj a feje(ez tik tak cukorkát takar :lol: )Mondom ne vegyél be kisfiam gyógyszert és külben is hozza csak oda nekem.Hát basszus anyós ott hagyott a konyha asztalon egy levél seduxen-t és abból akart bevenni Domi. :evil: :shock: Ma jól lecsesztem anyóst,hogy milyen felelőtlen...meg,hogy mehettem volna a gyerekkel a kórházba és vihettem volna a kicsit is este blablabla...erre még neki állt feljebb,hogy nem kell ezt felfújni és,hogy csak 1x fordult elő stb...Még jó,hogy Domi már 5 éves mert egy 3 éves tuti beveszi úgy,hogy nem is szól. :roll:

KépKép
Kép
mucus75

Banyek, ezek az anyós sztorik!!! Mucus, jó, hogy ilyen okos voltál, hogy behozattad vele előtte! Én lehet, hogy ráhagytam volna, hogy nyugodtan egyen egy tik tak-ot. :?
Hibernia, téged sem irigyellek, ez tiszta gáz lehet! Hány napig lesz még ott?!? Az én anyósom tök segítőkész, de amikor hazajöttünk a kórházból, és én előtte egész éjjel nem aludtam, délelőtt pedig pakoltam, anyakönyvet intéztem, zárójelentések után kajtattam,... és itthon félkómásan tisztába tettem Samut, ő meg állt mellettem, és felhívta a figyelmemet, hogy a golyója alatt van még egy tűhegynyi kaki, akkor azt hittem, felrobbanok. :) Ki sem láttam a szememen! :D

Csöpplány, Samu is nagyon belassult. Egy hét alatt 50-et hízott. :?

Viszont ma nagyon aktív volt. Néhány véletlen forgás után szerintem kezdi már tudatosan is csinálni. Délelőtt 10 és 11 között a legaktívabb mindig. Most azalatt csomót gyakorolta. Meg dumált. Azt nagyon bírom. Sikerült videóra is vennem, csak nem tudom, hogyan tudnám megmutatni. Majd megpróbálom elküldeni g-mailre. Kata kérdezte múltkor, hogyan csinálja. Most volt alkalmam megfigyelni. :) Kitolja magát, aztán amikor fárad visszafekszik, és az egyik karját keresztben a mellkasa alatt hagyja. Innen már nagyon egyszerű, mert ha megint feltolja magát, a feje kicsit hátrafelé billen, az meg elég nehéz ahhoz, hogy onnan már ne nagyon húzza vissza. Gurul a feje után az egész teste. :D :D

Mucus, remélem, beválik a sör! :wink: Részvétem a tegnapi napért... Tuti az időjárás-változást érezte meg Koli. Este Samu is bazi nyűgös volt, nappal szerencsére lekötötték az unokatesók. :) Lehet, hogy szomjas volt, mert kb 3/4 10-től 11-ig szopizott kisebb nyűglődős megszakításokkal, de még az sem volt neki elég. Aztán megkapta a kagylóban összegyűjtött 120ml előtejet, és azzal már megnyugodott. Aztán viszont egész sokat aludt, amit persze nem használtam ki, mert eleinte nagyon melegem volt, utána meg a vihar miatt felébredtem. :(
Orsi, az ilyen éjszakák a legdühítőbbek, amikor a baba kivételesen alszik, te meg nem tudsz. :) Igazad van a tejcsi miatt, még egy darabig nyugodtan keljen fel Samu éjszakánként is enni. :)

Nagyon szupi volt a szülinapozás! Majd teszek fel képeket!

Férjem tévézik. Most mondták az időjárás-jelentésben, hogy a babákat megviselheti a mostani front, és pár napig valószínűleg rosszul fognak aludni és enni. :? Azért én nagyon élvezem a lehűlést. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Milyen volt a strand és az esküvő? Krisz és Gabi jól bírták? Könnyen megoldottátok a szoptatást?

KépKép

KépKép
barbazso

Ma nem akarja a babanet a hsz-t. mar 2szor szall el.

szoval roviden.tegnap délutan mi vasarolni voltunk, mert olyan jo vasarlo ido volt, felhos, borus, 20fok. Vettem Elisanak egy csomo ruhat a leértékelésben, leszivesebben az egész boltot megvettem volna. a férjem meg csak mosolygott, hogy kezdodik a babazas, felnottkorban. Csak még a hajat nem lehet fésulgetni, mert ugye nincs, sot ami volt is hullik, mar majdnem kopasz szegénykém.

el akarok menni moziba. Van egy fr dokumentum film most a babakrol, a vilag 4 kulonbozo helyén (Namibia, Japan, USA és Mongolia) készitették 4 kisbabarol, szuletésuktol egy éves korig. allitolag nagyon szuper. nem tudom Mo-n fogjake adni,ha igen, nézzétek meg, a bemutatoja nagyon vicces. szoval most azt talaltam ki, hogy Elisat is visszuk, mert nem tudom kire rabizni. és mivel ez nem egy sikerfilm és csak par moziba adjak, délutan, szerintem kevesen nézik. lehet, h ma délutan megprobaljuk, beengedik-e a kendoben. aztan, ha nem alszik legfeljebb kijovunk.
s.orsi

s. orsi bátor vagy! :))) moziba babával... :)

barbazsó, ismerős ez a néz és beleszól dolog, elég bosszantó... :( nem tudom, minek nézni, komolyan. ha én tanácsot kérek, szólok, de hogy vki folyton ott álljon mögöttem / mellettem, mit hogy csinálok... ááááááááááááá basszus a tisztába tétel csak megy már... ma reggel is asszisztenciával szoptattam... :? :?

mayday hol jársz?

ja és Peti 7 napig nem kaksizott... :( nem tűnt úgy, hogy zavarja, de bakker, milyen ez... múlt vasárnap volt egy extra nagy adag, azóta semmi. tegnap már tök ideg voltam, akartam adni cukros vizet / kamillát, hátha, de le lettem szólva, hogy minek, a férjem akarta szélcsövezni, de azért még inkább kaptunk, hogy milyen hülyék vagyunk, miért szólunk bele a rendszerébe... de csórikám tápot is kap, annak minimum ki kéne jönni... egy hét rohadt sok. úgyhogy ma reggel mondtam, hogy leszarom, ki mit mond, adok neki laevolac-ot, adtam 5 ml-t és fél óra múlva simán kijött a kaki... oké, nem akarom rászoktatni, de ha 1 hétig semmi, persze, hogy valahogy segíteni akarok... :? :?

hibernia

Hibernia, kitartás! :wink: Nem lehet egyszerű...

Orsi, tök jó, nem is hallottam erről a filmről. Remélem, itt is lesz majd!
Kislányoknak nagyon lehet vásárolgatni. És hát igen, a fésülgetés meg a frizurakészítés... Emiatt kicsit irigykedem. De azért annak örülök, hogy az első fiú, bár nem bántam volna azt sem, ha lány. Igazából tök mindegy volt, de szeretnék majd lányt is. :)

Tényleg, Mayday jelentkezz! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!
Nincs nagy forgalom.
14 napig is legyetek szivesek ilyen aktívok legyetek mert akkor lesz időm visszaolvasni. :D Reggel utazunk..... :wink:

Orsi!
Megírnád a film címét?

Hibernia!
Én már próbáltam a cukros teát és a glicerines kúpot 3 kakamentes nap után mindkétszer bevállt a dolog.

Barbazso!
Ma ittam egy buckler sört.Hááát remélem lesz hatás mert ma ismét extra szar tejtermelésem volt. :( Mekkora kagylód van,hogy 120ml belefér? :shock: Vagy ennyit gyűjtöttél össze/nap?Én 60-80/nap szoktam.

Tegnap 1kor felébredt Koli aztán 4kor és fél 6kor már sírtam mert még mindig nem aludt vissza. :oops:

Nagyon ügyesek vagytok,Koli lusta csak dumálni tud de azt nagyon már több videónk van róla. :D

KépKép
Kép
mucus75

mucus hát mi 2 glicerinkúpot adtunk, 2x szélcsöveztünk (még otthon) és 2 napig adtam neki a cukros vizet (itt amúgy barnacukros vizet ajánlanak nem kristályosat) és semmi de semmi... sajna én is ilyen szorulós voltam, szóval tőlem örökölte. :roll:
jó utat! hová is mentek?

barbazsó, tuti lesz lányod is!!! :) mi most megint filózunk a 2.-on is... :? persze jó, jó, de olyan öregek vagyunk... :? mire 2 "értelmes" gyerekünk lesz, 40 évesek leszünk... :(

amúgy ma vettünk kocsit heheeee, tök jó, eddig tök meg voltunk kötve. vezetni nem tudom, mert béna vagyok, de azért örülök. :)

hibernia

Hibernia!
ÓÓó nem tudtam,hogy enyire gond a kaki. :roll:
Akkor nincs ötletem...
Szélcsőt lehet kapni patikában?
Milyen kocsit vettetek?
Heves megyébe megyünk a nővéremékhez vagy az a szülői ház szóval haza. :D
Már nagyon várom mert falusi lány vagyok és nyáron nagyon hiányzik a kert itt a panelrengetegbe.

KépKép
Kép
mucus75

orsi:huu,tényleg bátor dolog moziba menni babával.Majd mesélj hogy ment!

Hibernia:nálunk ami meghajtotta Balut,az az édeskömény szirup volt.Mondjuk nekünk a glicerin kúp is segített.Mi néha kamillateát adunk neki,amiatt szép lágy a széklete,Nálunk 1-2 naponta van kaki.1 hét az már tényleg durva.Még anyatejes babánál is.Doki nem mondott rá semmit?

Ma voltunk bent apa dolgozójába Baluval.Mindenkinek nagyon tetszett!Vicces volt ahogy a sok fegyveres "kemény" őr ott gügyögött neki! Balu mindenkit az ujja köré csavart! Na és természetesen hol jön rá a kakilhatnék az én drága fiamra???Természetesen hogy ott.Persze sehol semmi ahol át tudnám pelenkázni.Az asztalon meg nem fogom.Úgyhogy kerestünk egy szélesebb széket és ott pelenkáztam át.Az egész őrség (itt vannak az őrök,innen küldik ki őket őrhelyre) az én fiamtól bűzlött!
És a legjobb a mai napban,hogy Balu,igaz hogy véletlenül,de átfordult!!!!!Fürdés után masszázsnál,ahogy szokta szépen kitolta magát és rugdosott,és egyszer csak az oldalára fordult onnan meg már áthúzta a feje!Mókás volt,mert tökre meglepődött,aztán rám nézett,én is elég fura meglepődött fejet vághattam mert a gyerek elkezdett röhögni,de úgy hogy hang is társult hozzá,mintha kacagott volna!Olyan büszke voltam rá,na meg hát a reakciójáért meg meg kell zabálni! Utána próbálkozott még,de nem jött össze neki,inkább csak gurult kicsit egyik oldalról a másikra.Arra már rájött hogy ha az egyik lábát felhúzza akkor jobban oldalra tud fordulni és többet lát.
Hihetetlen milyen gyorsan fejlődik az értelmük ezeknek a csöppségeknek!

Nappal szépen 3 óránként megette a 100at,és nagyon sokat aludt.Most viszont össze vissza eszik Balu19:40kor 100 ml,aztán 20:30kor 30 ml,most 21:45kor újabb 20 ml.Aludni meg nem óhajt.Pedig szeretnék vacsizni,na meg lezuhanyozni és kicsit pihenni az ágyba.
Na,mintha most elaludt volna,gyorsan lépek lezuhizni.

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia, öregek... He-he! :D Van, aki 35 fölött szüli az elsőt! Na, tudom, nem más a mérce, de azért ti még nagyon messze vagytok az öregségtől, és 40 évesen nem is olyan öregek a felnőttek még. :D Hú, ez most tök félreérthető, remélem, nem bántok meg senki idetévedő olvasót. Mi van, ha épp egy 40 éves májusi kismama olvas minket titokban rendszeresen? :? :D

Mucus, drukkolok a sör hatásáért! Bár nálam aznap azért más tejfakasztó praktika is volt, nem tudom, melyik indította így be. Amúgy most két napja nekem is nagyon kevés már megint. Még szerencse, hogy gyűjtöm a kagylóval egész nap, mert így este tudok azzal pótolni, ha nem volt elég Samunak. Második napja este már mindkét cici kell neki. :( A kagylóban max. 30ml fér el (aventes), de azzal már egyensúlyozni kell, hogy ne folyjon ki sehol, amíg elérek vele a hűtőig. :) Egy cumisüvegben gyűjtöm egész nap, aztán ha kell, megissza Samu, ha nem, lefagyasztom. Ha pedig nem jött össze egy adag, akkor várok még egy napot vagy felet, amíg nem lesz legalább 100ml. Annál kevesebbel nem nagyon lehet mit kezdeni. Főleg, hogy az előtej, ami ebbe a kagylóba mindig belefolyik, az inkább csak szomjoltó. Olyan is volt már, hogy az egész napos adaghoz, ami nem volt sok, hozzáfejtem, hogy meglegyen egy étkezés Samunak. :) Nekem is 60-80ml az átlag naponta, de volt már, hogy csak 40 jött össze, és volt olyan, hogy több is.
Jó pihenést vidéken! Biztos nagyon fogjátok élvezni mindannyian!

KépKép

KépKép
barbazso

Gratula Balunak az átfordulásért! :wink: Milyen gyorsan telik az idő! Lassan kúszni-mászni kezdenek... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Én is gratula Balunak.No holnaptól tornára fogom Kolit. :lol:

Most sikerült 80at fejnem,hozzáöntöttem a nap összegyűjtött tejet és most 130 ml várja Kolit a hűtőben. :wink: Szóval bizti használt valamicskét a sör,holnap veszek többet jaj csak ne lenne annyira keserű.Esetleg radler sört nem lehet inni?Az legalább citromos...vagy abba már sok alkohol van? :roll: A karamalz finom csak drága...

KépKép
Kép
mucus75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?