Sziasztok Lányok,
látom már nagy a készülődés
.
Amit én még hozzátennék a listához, az a WC-re papírülőke és nedves WC papír. Nagyon jól jön, amikor először próbáltok meg szülés után kakilni (bocsi, másképp nem tudtam megfogalmazni
) .
Szóval amikor gátmetszés után kell produkálni, akkor jól jön az, ha legalább nem száraz WC papírt használ a kismami. Nekem nagyon bejött az első szülés után.
Ezt a nedves WC papírt lehet DM-ben vásárolni. Lehet külön kis csomagban és lehet tartóval együtt. Szerintem úgy érdemes és akkor nem szárad ki.
Persze természetes, hogy napjában többször tusol a kismami, de ott adott helyzetben jól jön mindenképpen.
A lázmérőnél a babókának pedig mindenképpen flexibiliset, digitálisat vegyetek, bár szerintem manapság ezt ajánlják egyébként is a gyógyszertárakban.
Ha jól tudom (legalábbis nálunk) a hintőport, alkoholt stb. azt csak a szülést követően írja fel a gyerekdoki és az apukának kell intézni. Nekem szerencsém volt, mert amikor Marci született elötte ment szabira a doki és felírta, úgyhogy ez nem volt macerás. De gondolom ahány ház, annyi szokás...
Vízhőmérő szerintem felesleges, mert szerintem ugyanúgy ahogy a felnőtteknél a gyerekeknél is megvan, hogy vmelyik a kicsit melegebb vizet szereti, vmelyik a kevésbé melegben is jól érzi magát. Ezt úgyis kitapasztaljátok. Persze ha biztonságot ad, akkor hajrá. Nekünk nem volt
.
Melltartóbetét, eldobható bugyi nagyon kellenek!!! A Tena Lady betét nagyon nagy, tényleg csak az első pár napban kell, utána én rendes betétet használtam. Persze ez megint egyéntől függ, kinek milyen intenzíven tisztul a szervezete.
Gátmetszés vagy gátvédelem: az első szülés elött nekem is nagyon nagy terveim voltak. Elképzeltem, hogy majd milyen pózban szülök, na és persze gátvédelemmel.
Hát utólag azt mondom, szerencse, hogy volt gátmetszésem, bár hozzáteszem nagyon pici és én 1 hét alatt rendbejöttem. Más 3-4 hétig kínlódik, vagy tovább.
A szerencsét azért írtam, mert 4,1 kg-mal született Marci, senki nem gondolta volna...
Csak az összehasonlítás miatt, ha gondoljátok. Marci a 29. heti UH-on 1680 g volt. Akkor azt mondták, hogy ezt a súlyt meg szokták duplázni. Hát egy kicsit nagyobbra sikerült...
Kistesó most a 29. heti UH-on 1612 g volt, tehát ő sem lesz kicsi baba, de én már fel vagyok készülve
!!!
Teszek fel egy pocak fotót, múlt héten készült.
Most más nem jut eszembe, bár én még sajna nem tudom nagyon beleélni magam a babavárásba, mert vizsgázok már 3 hete, de azért próbálom összeszedni a gondolataimat.
Bocsi, hogy néha-néha nézek csak be, de azért remélem nem bánjátok!!!