Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Akinek még nem fordult be a babája, próbáljátok ki az elemlámpás módszert! Azt annyira viccesnek találom, de elvileg működhet! :D

Amúgy én holnap megyek UH-ra meg a dokihoz, kiváncsi vagyok, hogy elmozdult-e vagy befordulva marad. Na meg vajon hány kg lehet már, arra is nagyon kivácsi vagyok! :)

Múlt éjjel most én is jobban aludtam, de lehet hogy csak annyira kivoltam már, hogy még wc-re se volt erőm felkelni.
A vashiányra elkezdtem szedni céklatablettát, és elvileg ez is okoz sűrű vizelési ingert.

Ma megyünk erre a Madarász utcai tanfolyamra, kiváncsi vagyok rá! Panni, te it mész??

Felicia,
Ha ma mentek Vecsésre a Kati bababoltba, megkérdezed nekem, hogy ez az Angelcare légzésfigyelő akció meddig lesz még? Elvileg most a legújabb AC401-es készülék a pelekakuka nélkül 30.000 ft-ba kerül.... Köszi! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok:)

Nálunk Barnus baba már kb. 4 hete befordult, nagyon bekészült az útra:)) a doki szerint már nem valószínű, hogy visszafordul, remélem igaza lesz. Bár így a bordáimat rugdossa folyamatosan, ami nem túl kellemes...

Ági sajnálom, hogy így riogatnak benneteket, de örülök, hogy végül sikerült megnyugtatniuk;)

Zsófi, bocs, elfelejtettem feltenni a kelbimbós csodát, most pótolom, mert isteni lett:))

Beleki,

Én a következőket veszem meg gyógyszertárban, DM-ben:

eldobható pelus, vízhőmérő, lázmérő, körömvágó olló, orrszívó porszívó, 70%-os alkohol (köldök), fürdetőkenőcs, hintőpor, popsikrém, steril vatta, hexachlorophen hintőpor (köldök), steril géz (köldök), kamillatea (gyulladt szemre, párologtatáshoz), Amidosophen 0.1-es vagy Germicid lázcsillapító kúp, Neogranormon, Sudocream (piros, gyulladt popsira, mellre), biztonsági fültisztító pálcika, popsitörlő-kendő, fürdőszivacs v. kesztyű, szobahőmérő, cumi, cumisüveg, üvegmosó kefe, eldobható bugyi, Tena Lady betét, gátmasszázsolaj, tisztálkodószerek (tusfürdő, sampon), wc papír (Istvánosoknak azt is vinni kell:))), melltartóbetét.... más most hirtelen nem jut eszembe, szóval bőven van beszereznivaló;)

sniky

akartam írni, Bende....:))) nem beleki

sniky

Én beraktam a kedvencekhez, ott mindig kéznél van.

Egyébként pl: 1 nap hányszor és mit eszel?

nicike

ezt a gyógyszertáras listát a védőnő adta? mert az én listámon elég kevés dolog van... :(

lázmérő (sima)
vízhőmérő
fültisztító pálca (biztonsági)
körömvágó olló
popsitörlő kendő
pamut vatta (nem steril)
hajkefe
kamillatea
gyógyszertári napraforgóolaj (tisztogatáshoz)
2 db cumisüveg
cumisüvegmosó kefe

orvos írja fel:
alkohol
köldökre hintőpor
popsikenőcs
fürdetőkrém

sophie27

köszi Nici, átnézem őket.
Egy nap 5x ehetek. reggelire áltlában sonkás abonattet vagy barna kenyeret eszek paprika!paradicsommal (állatira unom). tízóraira banánt vagy valami gyümit vagy ha nem vagyok itthon egy péksüti. ebéd valami főzelék husival vagy soook husi (hogy jóllkajak) salátával. uzsi megint gyümi vacsi megint szendvics vagy banán. utó vacsit nem szoktam enni, addigra elalszom. :D ,de ha eszem akkor diétás nápolyit :oops: szoktam vagy puffasztott szörnyűséget. ennyi. unalmas és mindig éhes vagyok. :)bár próbálom változatosan enni,de akkor is. én akkor akarok enni amikor éhes vagyok és nem akkor amikor "kell" :cry: :cry:
tegnap vacsiztunk étteremben és a husit ettem kis pitával meg kis rizzsel meg sok gyümivel utána bebűnöztem egy könnyű és finom pálcás jégkrémet (házassági évfordulóra szabad :wink: ) és így volt 7 a cukrom este. bár farkaséhesen kelltem reggel.....
Te miket szoktál enni?
Egyébként azt sem tudom h kaja után mennyi a jó cukor határ....
makadu

Zsófi,

én a netről böngésztem össze a listához valókat, nem a védőnőtől kaptam. Igen egy jó pár dolgot a gyermekorvossal kell előtte felíratni receptre. Én most pénteken megyek vele felvenni a kapcsolatot (a védőnőm kérésére)

egyébként azt hallottam, hogy a gyógyszertári napraforgóolaj ua., mint amit étolajként használunk (Vénusz). Nem tudom mi igaz belőle?! De a védőnőm is azt mondta...

Feltettem a receptet közben:))

Ritus neked is a tökfőzeléket:)

sniky

Kitti ez így nem jó ám.
Nekem ha a mostani diéta melett 6,5 fölé megy akkor inzulin.
Sotéba 6,5 fölé nem mehet.

Tegnap este ettél,rizst,pitát,fagyit.A husiban nincs CH.
5 evőkanál rizsben 40 g CH van És gondolom többet ettél 5 kanálnál.A pitában is van(nem tom mennyi,de az liszt ami tele van CH val,a fagyiban is....) Ez nagyon sok vacsira.

Én most ettem tejfölös burgonya levest,rakott karfiollal.És úgy tele vagyok h lefordulok a székről.
Tényleg bármit meg ehetsz amit megkívánsz csak ki kell számolni.
Fel osztották a 175g CH-t 5 étkezésre?Mert az is nagyon fontos h tudd egy étkezésnél max mennyit vihetsz be.

Ha érdekel leírom Én hogy számoltam ki pl a mai ebédem.

nicike

köszi Niki, mindjárt le is szedem :)

sophie27

A gyümit is számolni kell,most néztem h azt is ettél ezek mellé tegnap.Gondolj bele, 1 marék cseresznyébe 14 g CH van.A gyümölcsökben a gyümölcs cukor miatt megy fel a cukrod,sajnos azokat is nagyon kell számolni.
Péksüti??????? Ha én ennék egy péksütit,másnap inzulint kapnék.

nicike

Sziasztok Lányok,

látom már nagy a készülődés :) .

Amit én még hozzátennék a listához, az a WC-re papírülőke és nedves WC papír. Nagyon jól jön, amikor először próbáltok meg szülés után kakilni (bocsi, másképp nem tudtam megfogalmazni :oops: ) .
Szóval amikor gátmetszés után kell produkálni, akkor jól jön az, ha legalább nem száraz WC papírt használ a kismami. Nekem nagyon bejött az első szülés után.
Ezt a nedves WC papírt lehet DM-ben vásárolni. Lehet külön kis csomagban és lehet tartóval együtt. Szerintem úgy érdemes és akkor nem szárad ki.
Persze természetes, hogy napjában többször tusol a kismami, de ott adott helyzetben jól jön mindenképpen.

A lázmérőnél a babókának pedig mindenképpen flexibiliset, digitálisat vegyetek, bár szerintem manapság ezt ajánlják egyébként is a gyógyszertárakban.

Ha jól tudom (legalábbis nálunk) a hintőport, alkoholt stb. azt csak a szülést követően írja fel a gyerekdoki és az apukának kell intézni. Nekem szerencsém volt, mert amikor Marci született elötte ment szabira a doki és felírta, úgyhogy ez nem volt macerás. De gondolom ahány ház, annyi szokás...

Vízhőmérő szerintem felesleges, mert szerintem ugyanúgy ahogy a felnőtteknél a gyerekeknél is megvan, hogy vmelyik a kicsit melegebb vizet szereti, vmelyik a kevésbé melegben is jól érzi magát. Ezt úgyis kitapasztaljátok. Persze ha biztonságot ad, akkor hajrá. Nekünk nem volt :) .

Melltartóbetét, eldobható bugyi nagyon kellenek!!! A Tena Lady betét nagyon nagy, tényleg csak az első pár napban kell, utána én rendes betétet használtam. Persze ez megint egyéntől függ, kinek milyen intenzíven tisztul a szervezete.

Gátmetszés vagy gátvédelem: az első szülés elött nekem is nagyon nagy terveim voltak. Elképzeltem, hogy majd milyen pózban szülök, na és persze gátvédelemmel.
Hát utólag azt mondom, szerencse, hogy volt gátmetszésem, bár hozzáteszem nagyon pici és én 1 hét alatt rendbejöttem. Más 3-4 hétig kínlódik, vagy tovább.
A szerencsét azért írtam, mert 4,1 kg-mal született Marci, senki nem gondolta volna...
Csak az összehasonlítás miatt, ha gondoljátok. Marci a 29. heti UH-on 1680 g volt. Akkor azt mondták, hogy ezt a súlyt meg szokták duplázni. Hát egy kicsit nagyobbra sikerült...
Kistesó most a 29. heti UH-on 1612 g volt, tehát ő sem lesz kicsi baba, de én már fel vagyok készülve :) !!!

Teszek fel egy pocak fotót, múlt héten készült.

Kép

Most más nem jut eszembe, bár én még sajna nem tudom nagyon beleélni magam a babavárásba, mert vizsgázok már 3 hete, de azért próbálom összeszedni a gondolataimat.

Bocsi, hogy néha-néha nézek csak be, de azért remélem nem bánjátok!!!

Eni
marcy

Szia Eni:)

Köszi a hasznos tanácsokat, nagyon jól jön minden tapasztalt anyuka hozzászólása, elvégre én is az első babámat várom és sokszor tanácstalan tudok lenni, hogy mi az ami tényleg kellhet.

Nagyon jó a pocakfotód is, csini vagy!

Zsófi, még meg sem dícsértem a babakocsitokoat, meg a hordozót:( tényleg nagyon szép, jó vásárt csináltatok vele.
Nekünk is végre el kellene menni a babakocsiért, mi egy baráti házaspártól kapjuk és már jó lenne látni, hogy milyen. Annyit tudok róla, hogy Nania típus és a vázra pattintós hordózós fajta. Igazából én a ház körüli sétákhoz tervezem a babakocsit, városba nem hiszem, hogy elindulok vele, oda marad a kenguru és a hordozókendő. Na de majd meglátjuk, mi válik be;)

sniky

Sziasztok!

Dia! Persze, felírtam, megkérdezem neked!

Kitti! Én úgy tudom, aki cukros, annak nem szabad banánt ennie, mert az nagyon felviszi a cukrát, Nici, nem így van?

Nici! A jövő heti előadás a SOTE-n: 06.26. A gyermekágyas időszak higiénéje, a családdá szerveződés korai időszaka.

Az e heti: Csalkádközpontú szülészet, a szülési fájdalomcsillapítás, a férj részvétele és szerepe a szülésnél. Már alig várom. Majd nagyon figyelek, és utána írok összefoglalót, hogy mit mondtak.

Állítólag a 28. és a 32. hét között kell vagy szoktak a babák befordulni, de ezután is bármi megtörténhet, ez csak az átlag. Az én babám nagyon menetrendszerű, mert a 28. héten fordult be, és már akkor 5 nappal volt fejlettebb, mint a kora. Remélem nem gondolja meg magát.

Kép
felicia

A védőnő tegnap nekem is azt mondta, hogy a gyógyszertárban kapható dolgokat ne vegyem meg előre, mert azt receptre írják majd fel nekem, ha odaszólunk a kórházból, hogy megvan a baba, apa majd kiváltja amíg mi a kórházban vagyunk, így meglesz minden mire hazamegyünk, s ami a lényeg, receptre sokkal olcsóbb!

Kép
felicia

Az Én papírom ez van a gyümiről:

Tilos a cukor,cukorral készült ételek italok,édességek és a méz fogyasztása.Nem javasolt a magas cukortartalmú szőlő,szilva,banán,szárított gyümölcsök.

nicike

Én előtte fel fogom iratni, mert ahogy Pöttöm írta, az Istvánban jóformán semmit nem adnak, mindent neked kell vinni:((

sniky

Felicia,
Előre is köszönöm, hogy megkérdezed nekem! :)
Akkor csütörtökön találkozunk az előadáson a SOTE-n, megyek én is a barátnőmmel és valszinű az én férjem is jön, ha eltud szabadulni a munkahelyéről! Remélem utána betudunk menni a szülőszobába is!

Kép
Kép
dia123

Igen, én is azt tervezem, hogy megnézhetjük a szülőszobát, illetve a vajúdószobát, hiszen egy csomó kérdésem lenne, azt sem tudom, milyen eszközöket lehet igénybevenni a szülésnél, pl. vajúdómedence, bordásfal, kötél, labda, megválaszhatom-e a szülési pozíciót, lehet e ülve vagy guggolva szülni a háton fekvés helyett, van-e gátvédelem, meddig marad nálam a baba, mikor viszik el, stb.

Kép
felicia

Sziasztok!

Lemaradtam nagyon, az utóbbi napokban nem volt időm a gép előtt ülni. Vasárnap voltunk a Balcsin. Fiúk vitorláztak, mi meg a parton ütöttük el az időt. Kisasszony viszont beteg lett, úgyhogy ma nem is vittem oviba. Tegnap voltunk vele a pocak vizsgálaton, szegénykémtől vért is vettek, de olyan béna volt a nővér, hgoy majdnem én is sírtam vele. Délután meg az apaságihoz intéztük a papirokat az önkormányzatnál.

Gyerekorvossal úgy tudom csak szülés után lehet felíratni a dolgokat, ez most valami új törvény. Anno még előre fel tudták nekünk írni.

Nálunk, mivel anno program császár volt, ott voltak az én és a párom szülei, meg a tesóm is a folyosón. Aztán amikor lehetett megmutatták nekik a babát, majd engem is, aztán mindenki elment haza. Utána látogatni is inkább csak apa jött.

Tegnap, mivel a klinika közelében jártunk, beszaladtam egy uh időpontért és már nincs csak júli 30-ra, nekem meg 21-22.-ét mondta a doki. Lehet, hogy kénytelen leszek elmenni a magánrendelésére. Azért ez elég durva, hogy a szabadságolások miatt a várandós ambulancia is kevesebb fővel működik, kismamák meg ezren a folyosón.

Bocsi, ha nem reagáltam mindenre, nem tudtam mindent átolvasni. Valamit kéne sütnöm délután, mert ma jönnek barátnőmék. Valahogy mindenki még mostanra időzít egy talit, amig egyben vagyunk.

Szép napot Nektek! Andi

KépKép
jazmin2005

sziasztok!

Mindenkinek szép napot, és az ijesztegetéseknek nem szabad felülni!!!Csak pozitívan. Már alig van hátra 2 hónap, addig meg nyugi kell de nagyon. Engem is a frász kerülget néha, itt szúr, ott görcsöl, de aztán csak elmúlik ez a fránya érzés is....

Csak gyors bekukk, mert leesik a fejem. most szunyázom, aztán le kell szedni a meggyet, hogy holnap befőzhessünk. Este meg megyek aquanathalra....

Ma voltam szülésznőnél, nagyon kedves volt, mint kiderült nővérem is nála szült mindkétszer...rengeteg hasznos dolgot mondott el, amolyan női praktikákat, amiket a dokitól hiába kérdezne az ember.
Pl: Mondta, hogy ne brendonos eldobható bugyit vegyek, mert az nagyon nem jó. Tena 2db/csomagost, de Tena betétet ne, legfeljebb 1-2 darab kellhet a szülés előtt,a magzatvíz felfogására, amíg az ember befelé megy a kórházba. Mondta, hogy inkább több hálóruha-csere, meg betétcsere, de a Tena betét lényege, hogy rohadt sok rétegű, mivel inkontinenciára való, így nem engedi szellőzni az amúgy is kényes, és adott esetben gátsebes "tetthelyet". Szóval lehet azzal spekulálni pár napig, mert persze kevesebbszer kell rohangászni cserélni, de nagyon lassítja a gyógyulást.
Mondott jó gátmasszázsolajat is, majd leírom, de most a kocsiban maradt.
Majd még összeszedem a kapott infókat, most viszont hív az ágy. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hű, de hosszú a lista. Próbálom én is összeszedni, de mi nem veszünk ennyi mindent.
eldobható pelenka- DM, szupermarket
vízhőmérő, lázmérő,körömvágó olló- már van
orrszívó- szupermarket
fürdetőkenőcs, hintőpor, popsikenőcs, köldökhintőpor-doki néni írja fel, ha már megszületett
kamillatea- én úgy tudom, hogy nem igazán jó, mert, porosak és nem igazán használnak. A barátnőm kisfia a huzat miatt kapott kötőhártyagyulladást a kórházban, de ők sem használtak. Inkább a doki adott rá valamit.
Lázcsillapító- ha kell, majd a doki ír, úgysem adnék neki semmi ilyet, amíg nem látta orvos
Fültisztítópálcika, popsitörlőkendő- már van
szobahőmérő- nem hiszem, hogy veszek, sok mindent úgysem tudok tenni, ha meleg lesz, augusztusban meg csak nem lesznek hidegek
cumi, cumisüveg, üvegmosókefe- megvettem az Aventes újszülött csomagot, abban minden van.

Senki nem írta viszont, a fertőtlenítőtablettát, vagy folyadékot, mi nem veszünk mikros ketyerét - és az eldobható pelenkázólapot, ami viszont jól jön még a kórházban is.
bende

én a mikrós sterilizálót tervezem megvenni a Brendonos ajándékutalványomból, az legalább ott sem kerül 3x annyiba, na meg az eldobható pelenkázólapot is:)

sniky

Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de valamiért az van bennem, hogy bizonyos dolgok a gyógyszertárban drágábbak, ezért én ott a receptre kiváltható dolgokon kivül alig vásárolok valamit. A védőnő pedig azt mondta, hogy az első 3 hónapban ne használjunk semmiféle egyéb babakozmetikumot, csak, amit felír az orvos. Kivéve a Sudocream-t, amit ő is ajánlott. Adott is belőle egy kis tégelyt, ezt már bevihetem a kórházba, ha ott kevés lenne, amit adnak.
Egyébként mikor megszületik babó, értesítjük a védőnéni, aki megíratja recepteket a dokival és bedobja a postaládába. Párom meg elmegy kiváltani. Szerintem felesleges egy csomó dolgot előre összevásárolni, csak azért mert szükség lehet rá. Egyik bolt sem zár be hetekre, bármikor el lehet küldeni valakit, ha szükséges.
bende

Én reménykedem, hogy csak szopni fog a kisbabánk, ezért nem érzem túl nagy szükségét beszerezni a sterilizálónak. Ha tápszeres lesz, lehet, hogy beruházok rá. Ha szopik egy cumisüveg bőven elég lesz, egy kis bébivízzel.
bende

én is szoptatni szeretnék, ameddig csak lehet, viszont nem sok ötletem van, hogy mire költhetném el azt a 30e Ft értékű utalványt, amit kaptam. Sajnálom olyan dolgokra, amiket máshol harmad áron meg tudok venni, ezért gondolkodom a sterilizálón, mellszívón és hasonló társain, mert az máshol is kb. ugyanannyi.

Gyógyszertárban én is csak receptre tervezem a vásárlást, de persze még előtte egyeztetek a gyerekorvossal;)

sniky

Hát én ezekből a listákból dolgozom, illetve ezeket adtam oda a családnak, hogy aki tud vegyen meg belőle dolgokat, persze előre leegyeztetve velem, nehogy aztán mindenből több legyen :)

Kelengye lista

gyógyszertár+DM lista
lei

Nekem is azt mondta a védőnő, mint Andinak.- csak a baba születése után írják fel a cuccokat, sőt aznap mikor már engednek haza a kórházból. Addig ugyanis a kórháznak fizeti a Tb a költségeket. Sajnos soha nem lehet tudni, hogy mi adódik, az egyik barátnőm csak 10 nap után jöhetett haza a babájával, addigra meg pl. a köldökcsonknak se híre se hamva nem volt.
bende

Nekem is azt mondta a védőnő, mint Andinak.- csak a baba születése után írják fel a cuccokat, sőt aznap mikor már engednek haza a kórházból. Addig ugyanis a kórháznak fizeti a Tb a költségeket. Sajnos soha nem lehet tudni, hogy mi adódik, az egyik barátnőm csak 10 nap után jöhetett haza a babájával, addigra meg pl. a köldökcsonknak se híre se hamva nem volt.
bende

bende

Na basszus, ezt jól megcsinálta gép.
bende

Persze, sok dolog van a listákon, ami asott esetben feleslges lehet. Pl. ha szoptat valaki, akkor nem kellenek a cumisüvegek és társaik....de azért szerintem a legtöbb dolog, ami nem olyan horrorárú, azt azért érdemes beszerezni. Én nem szeretném, ha a páromnak kellene rohangálni ezekután abban a pár napban, amikor együtt lehetünk otthon a szülés után. De majd ez úgyis kialakul.

Kérdezte is párom, hogy ha most születne meg a lurkó és hoznánk haza a kórházból, akkor el tudnánk-e otthon látni? Mondtam neki, hogy 80%-ban igen, mivel már nagyjából mindent megvettem ahhoz, hogy adott esetben ellásuk. Ez a tudta azért megnyugtat engem :P
lei

Nekünk is csak egy- két dolog hiányzik. pl. pelenka, pelenkázó feltét, matrac a kiságyba, eldobható pelenkázó betét. Azt hiszem ennyi. Meg még veszek egy- két takarót, mert azt az egy vékonyat, amit vettem keveslem. Ha mosásba kerül nem lesz másik. Én sem akarom küldözgetni az első pár napban, de úgyis lesz valami, amiért mennie kell :)
bende

Sziasztok kismamák!

Ne haragudjatok, hogy belekotyogok, gyógyszerész vagyok, segíteni szeretnék eligazodni a sok megvásárolandó patikai dolog között.

Ami receptKÖTELES, anélkül nem adnak: Germicid, vagy Amidazophen kúp, Vigantol olaj (D-vitamn), és Konakion ampullák (K-vitamin)

Ami receptre olcsóbb, de nem kötelező felíratni: Kamilla tea (a virág), géz lapok, Hexachlorofenes hintőpor, mosakodó krém

Ami nem olcsóbb, ha fel is van írva: alkohol, Neogranormon, Sudocrem, napraforgóolaj, Tena betét, vatta stb...

Nálunk is baba születik majd augusztusban, ő lesz a második gyermekünk, van egy majd' 4 éves nagylányunk!
Szép napokat nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

na nálunk más a helyzet, szinte még semmink nincs, leszámítva egy pár babaruhát... így mi most kezdünk hozzá a bevásárláshoz, ha most születne meg Barnus, fogalmam sincs hogy látnánk el itthon....

sniky

Azért még van időd Niki!! :) nem kell megijedni!
Én is maradék cuccokat három hét múlva kezdem megvenni, ha hazajöttem a nyaralásból és már nincs meló.
lei

A gyerekszobát most tapétázzák, szombaton jön a szőnyegpadlós, utána felhozzuk a bútorokat a garázsból és kész lesz minden. Ruhák 90%-a ki van mosva, vasalni, majd jövő héten fogom őket, mielőtt berakom a szekrénybe. Függönyök készen vannak, lámpákat is csak fel kell csavarozni, szóval ez már majdnem a célegyenes.
bende

a kókuszmatracról jut eszembe, bár nem értek hozzá, szóval csak azt mondom, amit a Kati boltos nő mondott... szóval, a kókuszmatracot állítólag 2-3 évente kell lezuhanyozni a kádban, aztán kiállítani a levegőre, hogy kiszáradjon, mert nem tud szennyeződni! ami nagyon fontos ezzel kapcsolatban, hogy a kókuszrostok ne ragasztóval legyenek ragasztva (állítólag az 5e Ft-os az így van) mert ez nem olyan tartós, sőt, a baba kifekszi akár hónapok alatt is... bepenészedhet ha épp kifolyok a pisi. amit ő ajánlott az a kaucsukkal ragasztott. ez rendkívül jól szellőzik, ha kifolyik a pisi, vagy kaki a pelusból, akkor sem lesz baja! illetve, azt hiszem, hogy a kókuszmatracra nem kell matracvédő sem, mert ezáltal nem szellőzne úgy a matrac.

nekem ezekről a listákról még nagyon sokminden hiányzik! :( pont most hívott a volt főnököm, hogy nehogy úgy járjunk, mint ők anno, az első gyerkőccel, mert úgy voltak, hogy ejj ráérünk erre még, aztán a baba vagy 5 héttel korábban született és mindenért rohangálni kellett, mikor a felesége korházban volt! :( remélem, hogy nem lesz igaza!

sophie27

nyugi zsófi, azért még Te is messze vagy a szüléstől!! Minimum egy hónapod még biztosan van!

nekünk még az ágy nincs meg, meg a gyerekszekrény, a pelenkázó tetejét is csak most csinálja az asztalos. ettől függetlenül akár még a mi ágyunkban is elalhat a gyerek és az ágyon is tudunk pelenkázni a legrosszabb esetben :)
lei

Leila, hova mentek nyaralni?

Mi már olyan régen voltunk, hogy lassan el is felejtem:(( mennék megint szívem szerint:)

sniky

na igen, mondjuk nem is gondolok rá, hogy holnapután megyünk szülni, csak hát a kisördög sosem alszik... :( de remélem, hogy mindegyikünk kihúzza, és nem is hordjuk túl a bébiket ;)

sophie27

Zsófi, néha nekem is vannak "rémálmaim" ahogy közeledik a vége...
sokszor eszembe jut, hogy mi van, ha hamarabb jön a baba, de aztáén megpróbálom elhessegetni ezeket a gondolatokat, elvégre semmi nem indokolja. Azt hiszem ez is a fészekrakó ösztön része;)

sniky

Sziasztok!
Végre van egy kis időm leülni a gép elé, zsúfolt volt az elmúlt 3 nap.
Nici: köszi a receptet, nagyon jól sikerült, mindenkinek csak ajánlani tudom, tegnap a keresztlányom a maradékból 5 X szedett, és a lángos már nem is kellett neki, csak leveset evett, nagyon édes volt.
A forgóm nekem is szokott fájni, ha keveset pihenek, viszont a férjem megszokta maszírozni, és az sokat segít, próbáld meg rábeszélni :)

Akinek még nem fordult be a baba, annak ajánlom a jógát, rengeteg olyan pozitúra van, ami segíti a baba megfordulását, és a sógornőm ezekkel a technikákkal "fordította" meg, és bejött, éppen most vajúdik, és nem fordult vissza a baba :) Egy jóga oktataó mindenkinek tud ebben segíteni!

Zsófi: köszi a tippet a babakocsival kapcsolatban, felhívom őket! Nagyon tetszik a kocsitok színe, azt hiszem én is zöldeset szeretnék :) Vizesedés: nekem azt mondták, attól van, hogy baba ráfekszik a főötőerekre, és azok nem tudnak megfelelően dolgozni, legtöbbször nekem is csak a fele bokám van bedagadva, csak az a baj, hogy nem csak dagad, hanem a feszítés miatt fájni is szokott.. Avízhajtó tea, a só mentes ételek bejönnek, egész jól karban lehet tartani, ja és ha ülsz, nem lógjon a lábad!

Tedina: üdv, közöttünk!

Félhold: tegyél ám fel képeket!

Ági: örülök, hogy jól vagytok,és a babával minden rendben, nagyon édes kép is, tényleg nem lesz szükség szilikonra :)

Pöttöm: vissza kellett mennem megnézni a konyhát :) Szuper, de a csokor, és a figyelmesség azért az ami igazán számít :)

Barbi: én akartam krémest enni, de képzeld, nem lehet ott kapni....pedig mi a Julcsival állni akaratuk a szavunkat, végül ő bevágott egy banán splitet helyette :)

Remélem mindenre reagáltam, amire akartam, további szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szia Sziszka:)

Annyi finomságot írtál a sütiket illetően, hogy úgy döntöttem, irány a konyha, sütök egy almás pitét:)))

éljenek a finomságok:))

este még benézek, addig is jók legyetek:)

sniky

Ja, és még egy buta kérdés...
Nekiálltam kimosni a babaruhákat, és most vettem észre, hogy egy csomó bady-ba, főleg a tesco-sokba kb. 6-7 cm hosszú tájékoztató papír van belül. Vajon ha ezeket kivagdosom belőle, akkor
a megmaradt szél zavarni fogja a babát? Ti mit csináltok ezekkel?

<
sziszka78
Tolna

Hajrá Niki :)
Jó sütést!

<
sziszka78
Tolna

:))))))) Sziszka, jópofa kérdés:)

én tuti kivágom, mert pont a minap néztem én is, hogy vagy 6 cm hosszúak. Szerintem nem fogja zavarni a babát;) ha magamból indulok ki, én is mindenből kivagdosom, mert úgy sokkal jobban zavar!

sniky

na mostmár tényleg lelépek, hív a konyha:))

sniky

Nagyon be vagytok zsongva fészekrakás témában!
Én meg hulla vagyok! èjjel kettöig güriztem a párommal, ö még tovább is, aztán már mennie is kellett megint Bécsbe. Ha majd holnap elökerül, beszámíthatatlan lesz a fáradtságtól... Mindenesetre elég házi feladatot hagyott itt nekem, mennem is kell egy halom csomaggal a postára, mindjárt be is csomagolom öket.
Ma már egyszer eláztam/-tunk az oviból hazajövet, kis szerencsével megint elázunk, ha megyünk a postára ill. bevásárolni.
Felbuzdultam a krumplileves ötletén, isteni lett, nagyon bekajáltam, pedig pocsékul indult a nap, olyan hasmenésem lett az úrfi tevékenységétöl, hogy ihaj. Aztán csináltam marhasültet is, de az majd este kerül asztalra, most a leves is elég volt. :)
Két napig kilószámra ettem a gyümölcsöt, most megint inkább a sütikét kívánom.

Niki!

Elhagytam a 90-et... :(

Ami minket illet: anno egy szobás garzonunk volt, amikor Enivel voltam terhes. A párom egyszemélyes gyerekkori ágyában aludtunk ketten, majd kétésfelen, a szülés után pedig hárman! Kommandóra fordulás nagyon ment... :) Eni meg idönként kiesett az ágyból, de az ágy köré letett párnákon nyikkanás nélkül aludt tovább. Szopni meg éjt nappalá téve szopizott, olyan vákuum volt rajta, hogy pajszerrel kellett lefeszegetnem a ciciröl és mégse volt elégedett sose, hozzá kellett etetni tápszerrel. Kiságya ugyan volt, de azt nem nagyon szerette eleinte, aztán pár hónapos volt, amikor ide felköltöztünk (a házon belül költöztünk), kivettük a rácsokat az ágyból, odatoltuk a miénkhez és remekül tudott közlekedni igény szerint. Pelenkázni pedig nagyon sokáig az ágyunkon pelenkáztam, éjszaka a vak sötétben is ment a gyakorlat ill. megy a mai napig. Eni mivel rengeteget ivott, rengetegszer kellett a pelust is cserélni, éjszaka is legalább 2-3x. Alig vettem le, sugárban leszart és/vagy le is pisilt, öltözhettem át ill. öt is át kellett tiszta ruhába bújtatni. Szóval mindent meg lehet oldani.
Vicces ez a gátsebápolás is. Én majdnem lehidaltam, amikor a kórházban hütött olivaolajas betétet adtak, hogy az milyen jó. Az anyám kiakadt teljesen, hogy hogy lehet ilyet tenni, amikor az összes anaerob mikróba el fog szaporodni, stb. Nálunk amúgy meg mindenre az árnikát nyomják, nem is rossz.
Köldökápolást is minden bába másképpen mutatta. Az egyik a vízre esküszik, a másik a calendula kivonatra, a harmadik az olivaolajra. Mindegyik köldöke másképpen lett kezelve, amíg leesett a köldökcsonk és mindegyiknek szép köldöke lett.

Megyek csomagokat gyártani, aztán irány az özönvíz!

Barbi
Vendég

Sziszka!

Én kivágom az összeset. Bár én a 90%-át turkiban vettem, valamelyiknél már megtették ezt helyettem.
bende

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?