Új privát üzeneted érkezett!

Hatalmas gratula Csicsinek és Bibinek!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!!! :lol: :lol: :lol:

Kat: akkor egy cipőben járunk.. Mi Pampers New Babyt használunk, de már én is keresem a többi változatot. Kristófnak a lábánál folyik ki, hetekbe telt mire rájöttünk. Szintén az oldala pisis.. Nekünk összejön a napi mosás adag, ui. kb. 5x cserélünk egy nap ruhát + a rengeteg textil pelus + az én fehér pólóim, amik anyatejesek lettek (ez kb. napi 3 db...).
Anyatejes kakifolt: Vanish szappan!!! Erre is nemrég jöttem rá és nagyon jó! Kakifoltot bedörzsölöd, és hagyod ázni (de ne a többi szennyes ruhával áztasd, hanem a kakisokat külön). A normál böfis stb. cuccokat Dreft (a gyerekes, sensitive változat) mosószerben áztatom, és a mosógépbe is azt teszem, azzal mosom ki az összeset (kakis -eddigre már kiázott, és nem kakis) együtt. Ha találsz egy olyat, amiből nem folyik ki a pisi, légyszi oszd meg velünk!

snowball: most már egy emberként Veled és Zsuzzsal vagyunk (meg Titikével is, remélem, néha ő is olvas minket..), nemsokára Veletek is ott lesznek már a Babók! :D

KépKép
sajti

Sziasztok!

Hatalmas gratula Csicsinek! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánunk!
:D :D :D :D [size=18]
[/size]

Pelenka:
Mi a dm-es 2-est és a pampers new babyt 2-est használjuk és hála az égnek semmi bajunk nincs vele. A z újszülött pelusból minden kifolyt pár nap után, így váltottunk a 3-6 kg-os méretre, ami tökéletes. Így nálunk nem igazán kell áztatni sem, de a vanish szappant ajánlom én is. Már régóta használom a foltok ellen. Ami a vasalást illeti, én egyszer vasaltam, még mikor nem volt meg Csani. Azóta semmit. :oops: Ez baj lenne? Nincs semmi bajunk tőle.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Csicsi

Gratulálok nektek,mielőbbi felépülést és sok tejcsit kivánok :)

vasalás:

én nem igen vasalok,max amiben viszem tanácsadásra és esetleg gyürött,de többit nem igazán.textilpelust kimosom a fürdővizében és nem gyürődik össze,azokat ugyis sűrűn kell mosógatni.

nálunk is a newborn pelusból kifolyik a cucc,most egy pár napja,de már elhasználom,nem sok van.ruhái meg foltosak maradtak,majd valamit ki kell találni.vanish szappant megjegyeztem,más esetleg ami még jó lehet ezekre a foltokra?
pedig ariellel mosom a ruháit de igy foltos,nesze neki drága mosópor :?

Ne aggódjatok lányok,nemsokára babáztok,élvezzétek ki az utolsó napokat :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Elkeseredtem. :( légyszi segítsetek némi infóval, hátha többet tudtok mint én.. Ma voltunk a védőnőnél és a következőket mérte:
Testtömeg: 3440 g
Testhossz: 51 cm
Fejkörfogat: 35,5 cm

Születési súly: 2980 g (2770 grammal jöttünk haza)
Születési hossz: 49 cm
Fejkörfogat: 32 cm

Szerintetek keveset gyarapodott? Igény szerint szoptatom, éjszaka cumisüvegből 80-100 ml-t eszik, ha kér még mindig kap napközben is. Tesóm most hívott fel, hogy keveset gyarapodott, adjak neki tápszert!! De hova a fenébe adjak neki, amikor addig ehet ciciből és cumisüvegből is tejet, amíg ki nem köpi?? Mindig ehet annyit, amennyit csak akar! Szegényből már jön vissza mindig a kaja, akkor hová töltsek még bele tápszert??? Védőnő nem mondta, hogy gáz lenne a gyerekkel!
Na látjátok, én is megkaptam, és ráadásul a Tesómtól... :cry:

KépKép
sajti

Gratulálunk Csicsinek! Kis pihenést és jó babázást, és legalább 1 átaludt éjszakát a szülés után ;)

Vasalással megnyugtattatok ;) én a ruháit külön mosom, van félprogram a gépen ami a ruhasúlyhoz állítja a vízmennyiséget, így nem annyira pazarlás akár 4-6 kisruha miatt beindítani. A pelusok 60 fokon szintén rövidprogramban futnak. Foltra én a vanisn oxi action-t használom, sztem ugyanazt tudja mint a szappan, csak könnyebb kezelni. Most olyan leszek mint a reklámban :) de a nővéremtől kapott egyik terhesblúzt belelógattam egy családi ebéden az áfonyamártásba, persze ő is látta, úgyhogy muszáj volt vmit csinálni vele, és teljesen kivette, szóval hatékony.

Snowball, ha minden pici folt után újrafestitek a konyhát, apának állást kéne módosítania ;) Kérdezted valahol, becsomagoltam-e Szaffit, h megnézzem, h fért el odabent. Nos, amint megszületett és rámrakták összehúzta magát arra a formára. Tényleg akkora volt, mint egy nagyobb focilabda. Kis lábait felhúzta maga alá, kezei elöl keresztben feje lehajtva, meg minden. Kezdi elveszteni ezt a csomagformát, de ha hassal apán fekszik még mindig olyan kicsi, h elhiszem, h bent volt ;)

Nekünk nincs még gondunk a pisikifojással, de neki nincs is célzóműszere ;)

volt ma itt a védőnő is meg a doki is. Védőnő aranyos volt, mint mindíg, elmondta jó alaposan ugyanazt, mint a kórházban :) A dokival most találkoztunk először, vagy 1,5 órát itt volt (Szaffi majdnem végig aluddt). Nagyon szimpi, annyi idős pasi, mint Lóránt, és úgy tűnik, iszonyúan élvezi a gyerekekkel foglalkozást, és a babákat a családdal együtt kezeli. Oltáspárti, ebben is egyezünk (ez sztem fontos, h egyezés legyen az ilyenekben). Nézte a kirakott fotókat a lakásban, meg a rengeteg gombás plakátot, mondta, látja, sokat kirándulunk, felírja, h ne felejtse el 1 éves korában javasolni a kullancsoltást. Ez olyan szimpi, h figyelmes. Appa végig jegyzetelte amit mondott. Ja és nem csak a babával kapcsolatban adott tanácsokat, hanem ilyeneket is mondott apának, h menjünk kb 2 hónapos kor után úgy sétálni ide a dunapartra, h apán van a pici hordozókendőben, mert ez apaként hatalmas élmény.
És a jó hír: épp tele volt kakilva a pelusa, és a doki azt mondta, h a kaki alapján az anyatej volt többségben az utolsó etetéskor (mindnél ugyanolyan volt a kaki). Azt mondta, ne mérjük etetés elött, cici után, táp után, mert csak magunkat idegesítjük. Meg azt is mondta, h ne hagyjuk 20-30 percnél többet egy-egy cicin, mert ezzel csökentjük a tej mennyiségét, mert a szervezetem úgy értékeli, h kifáradok és véd engem (mondjuk én rendszeresen elalszom szoptatás közben ). Most nagyon remélem, h legalább megmarad akkor valamennyi tejcsi! Nem pótlunk minden etetésnél, mert most is jóllakottnak tűnt utána, max könyebb lesz 3 óra múlva felkelteni, ha éhesebb.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti:

pont most mondta a doki, h heti 100-120 gramm körül kell híznia, ha több az egyáltalán nem baj. Nehogy tápszerezzd!!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok.gratulálok picikhez.olvasok mindig csak írni nem mindig tudok telefonról néha nem engedi net még mindig nincs.amúgy telihold ide hidegfront oda mi még egybe vagyunk.türelmetlenül már...fogadom én szülok utoljára majd.nekem Cintike is tápszert kapott mert nem fogadta el a tejet.se ciciből se ha lefejtem nem is sok volt igaz de az se kellet neki.bezzeg a tápszer...és hála a jó égnek hiába mondják hogy anyatejes babák egészségesebbek ezt mi meg cáfoljuk.Cintike 3év alatt 1x volt beteg az is 2napig tartott.szóval hiába néznek rossz szemmel hogy nem megy valamiért a szoptatás .sajnos vannak ilyenek is de attól nem vagyunk rossz anyák és ugyanolyan egészségesek a tápszeres bébik is.
titike84

Sziasztok.gratulálok picikhez.olvasok mindig csak írni nem mindig tudok telefonról néha nem engedi net még mindig nincs.amúgy telihold ide hidegfront oda mi még egybe vagyunk.türelmetlenül már...fogadom én szülok utoljára majd.nekem Cintike is tápszert kapott mert nem fogadta el a tejet.se ciciből se ha lefejtem nem is sok volt igaz de az se kellet neki.bezzeg a tápszer...és hála a jó égnek hiába mondják hogy anyatejes babák egészségesebbek ezt mi meg cáfoljuk.Cintike 3év alatt 1x volt beteg az is 2napig tartott.szóval hiába néznek rossz szemmel hogy nem megy valamiért a szoptatás .sajnos vannak ilyenek is de attól nem vagyunk rossz anyák és ugyanolyan egészségesek a tápszeres bébik is.
titike84

Kép Snowballnak. Itt látszik, h befért a pociba ;)
(nem akartam rávakuzni, azért olyan magas a képzaj)
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Valaki hozhatna híreket Csicsiről. Remélem jól vannak.

Sajti: én nem tudom, hogy mennyit kell híznia, azt tudom, hogy a mostani súlyát grammba oszd el 7-tel, ez a napi adagja, ezt oszd el a szoptatások számával, és annyit kell ennie egy etetésnél.
3440/7=490 ez a napi
490/8=60ml ezt kell megennie egy szoptatás alatt
A tesód meg söprögessen otthon. Kb 2hetesen kellene elérnia a születési súlyát.
És ne felejtsük el, hogy minden gyerek és ember más,pl.: ki mennyit hízott terhesen,és mennyivel jött ki a szülés után. Én 13kg híztam, és 5kilóval kevesebbel jöttem ki. Nagyon el voltam keseredve, hogy csak ennyi, és a második héten lecsúszott még 5, így lassan az eredeti súlyomnál vagyok, pedig nem tettem semmit. És gondolom mindenki ezzel máshogy van.
Tehát nem minden gyerek egyforma.
Bálint is annyit eszik, amennyit ő akar, és akkor kicsúszik a szájából, és nem eszik többet. Van amikor 110ml eszik, és van amikor csak 30ml és alszik uyganúgy.
Hagyd a fenébe, anyukám mondta kaja mellett gyerek nem halt éhen.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Ma nagyon eltort a mecses. Nagyon elegem lett mindenbol. Elegem lett a vizszerelokbol, elegem lett az izetlen kajakbol, elegem lett a huscafatokbol a falon es a koszos tuzhelyemtol. Raadasul apa ma megkerdete hog mi lesz ha addig nem szuletik meg Molly, amig az anyja itt van. Az pedig meg 1 het.. Annyira tulhajtottnak erzem magam, mintha terrorizalva lennek hogy marpedig nekem meg kell szulnom idoben. Es pedig mar megbeszeltuk hogy akkor ez esetben veszunk neki egy kesobbi repulojegyet, emaitt ne aggodjunk. De ezzel ma megis feltette az i-re a pontot. Egesz delutan bogtem :cry: Az persze senkinek se jut az eszebe, hogy nekem a szulesig, es a szules alatt, sot, utana is miken kell majd keresztul mennem. Es meg nem beszeltem a tulhordasrol... :cry:

kat: en hoztam a hireket Csicsiekrol, hogy megszuletett Biborka, lehet nem olvastad, de jol vannak mindketten :wink: Legszivesebben faggatnam hogy na mi volt, de azt hiszem hagyom oket pihenni. Majd jon, es elmeseli mi volt.

rekuja: koszonom a kepet, foleg hogy speciel nekem cimezted, nagyon aranyos vagy. Es igen, mar latom hogy milyen pirinyo, es azt is latom, hogy dul a szerelem :wink: Orulok, hogy a kakival minden rendben, nekem az ujjaim csuriban vannak, hogy legyen eleg tejcsi. Semmi sem lehetetlen!!! :) ja es a folttal nem lett volna gond, ha 2x2 meteres kornyezetben nem logott volna a hus a falrol, es anyos nem probalta volna meg lemosni, es megint elotunt az az undorito kek falszin. Gondolhatod hogy nezett ki minden... Alex a foldhoz vagta epp, azt ami a kezeiben volt. En pedig inkabb nem mondtam semmit, volt elotte eleg bajom...

sajti: jaj isten orizz, hogy tapszerezzed az a csoppseget. Igy is tejcsardanak erzed magad, olyan nincs hogy nem eszik eleget! Ne hallgass senkire, csak az anyai osztoneidre. Foleg, hogy a vedono sem panaszkodott a sulyra. Jajj, buatasag meg bele is gondolni a tapszeres etetesbe.

Kép

Kép
snowball

No, véget ért az esti etetés (kb. 8-tól idáig etettem - eddig is így volt, tehát nem érheti szó a ház elejét, hogy nem szánok időt a gyerekemre..) Apa is jól kiakadt, mert tesómnak ma minden összejött, és én voltam,akibe belerúgott! Amúgy is olyan nagyon könnyű az első gyerekes anyukák dolga.... :( Mondtam is neki, hogy holnap elmegyek vásárolni (igaz, csak irodaszereket, de akkor is...), pedig tudja, hogy utálok vásárolni... Most ő böfiztet, és mondta, hogy akkor gyerünk, az egész család válasszon valamit a meskáról (...és majd Tesóm fizeti... :D
Ja, nem is írtam, ma egyik tisztába tételkor odajött, elkezdte szórakoztatni Kristófot, mondta, hogy ugye nem most fogsz pisilni? Viccből ráirányítottam a Pici fütyijét, és - mit ad az ég - pont akkor pisilt!!! :D Tudom, hülye vicc volt, de nagyon jót nevettünk! :lol: (Apa is a tegnapi kézlekakilós mutatvány után..)

Rekuja: tök jó, hogy ilyen a dokitok, ritka manapság az elhivatott orvos! Az meg pláne jó, hogy ennyi mindent elmondott, így nem hagyott maga után kérdőjeleket! Manapság nem szánnak túl sok időt a dokik a kisgyerekekre / a szüleikre, pedig szerintem ezzel sok mindent meg lehetne előzni... A gyerkőcöt nem akarom tápszerezni (én sem hittem el, hogy ilyet mond tesóm, aki 1-1 évig szoptatta mindkét gyerekét), én nem látom soványnak (akkora hasa van, el sem hinnétek!), és gondolom, hogy feltétlenül úgy kellene kinéznie, mint egy hörcsög!
Nagyon aranyos a gyerkőc és Apa a fotón! :D Látszik, milyen nagy a harmónia! ;) Megjegyzem, Kristóf is az apján tud a legjobbakat aludni...

Titike: szerintem sem törvényszerű, hogy a tápszeres babák betegesebbek, max. ez a statisztika, de ez annyi mindenből adódhat! Szerintem vastagon benne van a genetika is, nem feltétlenül a tápszer! Meg ez babafüggő is.

Kat: köszi a képletet, már Apának is felvázoltam most, hogyan is kell ezt számolni! Tesómnak is mondtam, hogy azért számolja bele, mennyit küzdöttünk a gyerekkel az első napokban, ui. a kórház és az antibiotikum nagyon megviselte! Mi nem mérjük, de most gondolkozom azon, hogy beszerzünk egy mérleget.. Meg aztán akárhol is olvastam, az jött le, hogy normális a növekedése, mire azt mondta, hogy a neten hülyeségeket írnak.. Na mindegy, ezen nem is akarom idegesíteni magam..
Ezek szerint szépen leadtad a kilókat! Én kb. 15-16 kg plusszal mentem be, és most tartok 11 kg mínusznál, tehát még van 4-5 kg leadandó.

Snowball: nem is csodálom, hogy eleged lett... Bejött Murphy törvénye, pont most jött össze minden... Anyós nem tud véletlenül még falat is festeni? Igazán megcsinálhatná.. Azon meg ne aggódj, hogy mikor fog megszületni Molly, hadd szülessen már meg akkor, amikor ő akar! Lehet, hogy rosszindulatú vagyok, de szerintem anyós aggódik már, hogy nem látja "azon melegében" az unokáját.. Biztos nagyon szeretné látni, és meg is értem.. (már nálam is szó érte a ház elejét, hogy már 4 hete vagyunk itthon, és még nem hívtam meg anyósomékat.. Belegondoltam, hogy amikor a kórházban meglátogattak, és látták az unokát, úgy nézett ki anyósom, mint akire rászakadt a világ összes gondja, ahelyett, hogy örült volna... na mindegy..) Tehát ne gondolkodj azon, hogy mikor "kell" szülnöd, inkább ülj le egy könyvvel és olvasgass, vagy írj nekünk mókusos-rókás sztorikat! :D

KépKép
sajti

Sziasztok lányok!

Rekuja:
nagyon szép a kép, nem a minösége a fontos, hanem az érzelmek, amiket közvetít!
Rekuja, Kat:
Tök jó infokat kapunk töletek, mindig elolvasom, hamarosan el kell nekem is. :D

Titike:
hogy vagy?

Snowball:
Igazán sajnálom a bosszúságaidat! Küldök Neked egy virtuális terheses ölelést! A tulaj nem tud intézkedni wc ügyben? Végül is ez azért az ö költsége, felelössége! Ti fizettek a lakásért, amiben azért egy müködö wc is beletartozik! :evil:
Hát anyósoddal tényleg nem unalmas az élet! Na de nemsokára jön már az anyukád, ez vigasztaljon! Biztos jót fog tenni a lelkednek! Bár a saját anyukák is értenek néha a bosszantáshoz.
Most nekem is összejött kicsit a trutyi, de lesz ez még igy se! Most jelenleg bele vagyok fásulva a dolgokba, épp ezért olyan nagyon nem is borítanak ki a problémák.

Sajti:
jót nevettem a pisiléses dolgon! Na akkor apát is érte megtiszteltetés. :lol:
A tesód viszont megérdemel egy fejmosást! :evil: Jól csinálod, hogy nem idegesíted magadat a hülyeségein!

Kép
zsuzs35

SNOWBALL: bocsi. Valószínű pont egyszerre írtunk, és a tied13perckor az enyém 16perckor jelent meg, és én nem olvastam vissza, mert előtte mindent elolvastam, és így lemaradtam a hírről, és kicsit aggódtam, hogy sehol semmi info.
Hogy vagy? Annyira ügyes vagy, még bírjad. Emlékszem már minden idegesített ilyenkor, és a saját anyósomból kiindulva nekem kettesben kellene lenni vele, ennyi ideig terhesség ide vagy oda nem bírnám. Bár néha jól jönne, ha nem érteném, amit mond. Most ment el, és nagyon nehezen bírok vele, pedig nagyon kedves, és segítőkész, de nekem túl sok, és eddig nem volt semmilyen viszonyom vele, most meg, hogy itt van Bálint, úgy érzi nagyon közel kerültünk, pedig hát...
Ami teljesen kiborít az a következő dumája: köszönöm, hogy ilyen szép unokát szültél nekem, köszönöm, köszönöm.
Ha tudná, hogy nem neki szültem, hanem magamnak és a páromnak.Na szóval nem is folytatom, mert csak elapad tőle a tejem:)

KépKép
KépKép
kat78

Nyufó: 2010.dec.18. 14.05. Anna 2600g/43cm
Kis-Csillag:2010.dec.22. 9.16. Csenge Abigél 2450g/48cm
9.18. Csongor Andor 2490g/49cm
Sajti:2010.dec. 21. 21.45 Kristóf 2980g/49cm
Tyuntyi:2010.dec.26. 10.45. Csanád 3500g/57cm
Kat:2010.dec.30. 10.37. Bálint 3420g/56cm
Bettike:2011.jan.04. 07.10. Ferenc 3550g/50cm
Rekuja:2011.jan.15. 00.23. Szaffi 3490g/54cm
Csicsi:2011.jan.20. 11.43. Bíborka 3360g/53cm

KépKép
KépKép
kat78

Bocsi lányok hogy ritkán jövök, egész nap küzdök a két gyerekkel.

Csicsi hatalmas gratula Bibihez, gyors felépülést, sok tejcsit!!!

Tyuntyi nagyon édesek a képek, a sétás, jaj, annyira látszik hogy milyen pihepuha kis fészke van a sétánál, az ember belefeküdne :lol:

Snowball azért reméljük nem kerül rá sor hogy sírj anyud vállán 2 in 1. Anyós biztos meg is reccsenne hogy nem látja az unokát? Most olvasom hogy akkor még tud maradni, az jó. Figyi, tarts ki ez már a vége, napok kérdése, marha nehéz már elhiszem, de hamarosan nem számít semmi mert ott lesz a kezedben a gyönyörűséged!

Rekuja örülök hogy volt legalább annyi a csecsemős nővérben hogy bocsánatot kért! Tündériek a képek! Pont most téma a zárt fórumon a vasalás és sokan nem vasalnak, vagy csak az első pár hétben. Szerintem nem túlzok ha azt írom hogy a többség. Én Regivel vasaltam 4 hónapig, Anna 3 napja vasalatlanban nyomja és semmi baja. Egyszerűen most nem fér bele. Nagyon megható az apucis fotó!

Sajti a vasalásnak ilyenkor nem esztétikai szerepe van hanem fertőtlenítő, gondolom akkor tesód csak esztétika miatt vasal, ha csak a felső ruhát vasalja :lol: Ha a védőnő nem mondta hogy kevés a gyarapodás én nem aggódnék, 670 g nem kevés. Fél éves korra duplázzák a súlyukat átlag szerint. Evés után elégedett? Ha nem sír folyton kajáért, akkor szerintem kap eleget, ami kell neki. Ha mindig éhes lenne, na akkor az már gyanús lenne, de így ha elégedett kaják után, jól bírja, védőnő se mondott semmit, akkor ne hagyd hogy paráztasson a tesód.

Zsuzs pont ezzel vagyok megzavarodva hogy az én pici két évesem hirtelen egy nagy cula lett, pedig ő nem változott, tényleg minden viszonyítás kérdése.

Kat így már érthetőek a profi képek, apának gratula! Gratulálok a köldökcsonkhoz, attól én is mindig szabadulni akarok. De jó az összesítés, aranyos vagy hogy így összeszedted. 1.05, 46 cm és 2620 gramm, de a többi stimmel :lol:

Csicsi ahogy kerekedik Anna, nekem is egyre jobban hasonlít Regi ilyenkori fotóira.

Titike neked is kitartás!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok.köszi Zsuzs jól vagyok bár most megint fájásokat észlelek meg most figyelem mert egész nap maszkaltunk de mintha szivárog csorog a magzatvíz vagy nem tudom mi a jó kifejezés .de azt nem tudom tutira.pedig lányomnal is ez volt és nem észlelte a doki csak 3nap után hogy valóban szivárog a víz.hát ez van most izgulok és figyelek hogy mi van.ti hogy vagytok?
titike84

NyufÓ: azért elég sok mindent eltaláltam:) Mentségemre legyen, hogy visszaolvastam, és ott találtam az első adatokat, és az időeltolódás miatt lehet az idő elcsúszva. De, hogy Anna, az stimt.

Hogy cseréletek a vonalzóba képet? Már arra sem emlékszem hogyan csináltam

KépKép
KépKép
kat78

Kat semmi gond, tényleg nagyon aranyos hogy így összekerested az adatokat. Különben otthon tényleg 2.05 volt az idő :lol: Bemész a lilypie.com-ra, ahogy bejelentkezel mutatja a vonalzóidat, ahol tudod szerkeszteni is egyből, csak annyi hogy tölts fel új fotót, itt meg illeszd be az új kódot amit ad.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sajti most volt téma a zárt fórumon hogy a minimum súlygyarapodás a heti 150 gramm, az megvan nektek is, ne aggódj. Minden baba más, van aki ennél sokkal többet hízik, van aki az alsó értéken van, de amíg a babád elégedett, ne hagyd hogy stresszeljenek!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Huha, egesz nap nem irtam :shock: De olyan hulye napom volt, hogy semmihez se volt kedvem. Megint a szerelot kellett hivogatnom es varnom, es mar utalom azt hogy mindig jonnie kell a szerencsetlen budi miatt. A furdom meg most szilikon tomitestol buzlik... Ez legyen a legkisebb ggond, csak mukodjon vegre a wc...

Csicsinek irtam smst hogy miujsag veluk, es irta hogy Bibi egesz ejszaka sirt, csak a karjaiban nyugodott meg, meg a cicin. Mondta, hogy egyelore nincs teje es nem is segitenek neki igazan az apolok, vagy a noverkek vagy kik azok, akiknek segiteniuk kellene. Szegenyke el volt kenodve, de mondtam neki hogy fel a fejjel, ha Bibi cicin log, az csak jo, mert attol indul be a tejci. Ha minden jol megy, akkor vasarnap mennek haza.

En ma megtettem minden tolem telhetot, elmentem setalni, beultunk etterembe, mert sokaig ugysem lesz ilyesmire lehetosegem. Mar csak Alexnek kellene a segitsege, hogy beinduljon a szules, de ugy erzem hogy ez mar annyira a vege hogy nem is erdemes csak emiatt szeretkezni. Szegenyen latom hogy o is faradt, es en is kimerult vagyok. Jobban esik csak a szeretgetes :oops:

kat: koszonom a batoritast, mara osszeszedtem magam lelkileg, csak tenyleg faradt vagyok. Igy estere mindig olyan fajdalmaim vannak, hogy se ulni, se fekudni nem tudok :cry: En maris szeretnek mar egyedul lenni, pedig meg mindig pocakos vagyok. Sot, mar aggodok hogy remelem cigi utan majd megmossa a kezet, mielott megfogja a gyereket, stb. Szoval mar ertem, hogy miert vagytok/voltatok kiakadva az anyosokon. Nekem ez olyan uj dolog... :) Tok jo, hogy osszeirogattad, hogy kinek mikor szuletett meg a babo :) Az en nevemet pedig odakepzeltem :P

Kép

Kép
snowball

Szép jó reggelt mindenkinek!

Szaffi egy álombaba! Bár a fél1es etetés után csak negyed háromkor aludt el, viszont 7ig nem kelt fel! Valamit-valamiért. Szegénykém ha túl gyakran megéhezik (2,5 óra után) akkor még tök üres a cici, bekapja, kb 10 mpig vákumozik, aztán sír :cry: de ha sokat vár, akkor van benne egy kicsi, amivel inkább játszik, mint jóllakik. Már 60-80 körül tol be a tápszerből. Kicsit hígabbra csináljuk, mint az utasítás (+ 10 ml víz), mert a védőnéni szerint adjunk neki egy pár korty vizet is. Annyira vigyázok a tejcsimre, amíg az egyik cicin van és a másikból kicsöppen 1-2 csepp, azokat felfogom egy pohárba és azt a kis fél kortyot is belekeverjük a tápba. Abbahagytuk a pohárból itatást, mert a 60 ml közben már annyi levegőt nyel be, hogy szegénykém fél órát böfi-sír utána. Meglepő módon azonnal tudott cumisüvegből inni :) Hiányzik neki a szopómozgás, de a cumikáját nem hajlandó elfogadni :shock: már többször próbáltuk, de mindig kiköpi. Inkább az ujjunk. Illetve az éjjel addig tornázott, amíg a pici arcát hozzányomta a maci lábához és azt nyalogatta :) kis cuki! Imádom ezt a csajt :)

Kat
fotócsereéhez én azt csináltam, h megkerestem a lillypie-s regisztrációs mailt, ott a linkre kattintottam, akkor megjelennek a vonalzók (a terhességi is ott van, még nem töröltem ki). A vonalzónál van egy "edit ticker" választási lehetőség, arra rámész, és a bal oldalon kicsit lejjebb van egy "Personal picture on the left hand side:" rész, ott lehet fájlt cserélni. Úgy véglegesíted, h a vonalzónál a next gombra kattintasz. Elvileg ekkor cserélődik le a kép. Van valami korlát, talán 600 pixel és 100 kb.
Fotózással nálunk én vagyok úgy, mint nálatok apa :) bár én hihetetlen erővel megálltam a sok objektív felvásárlását, mert mi túrázósak vagyunk és azért azoknak rendesen van súlya, macera cipelni. Egy makro azért jól jönne. Appa eleinte halál utálta, h öt percenként megállok virágot fotózni, aztán vett magának egy vadvirág határozót és kiművelődött, amíg én 30 képet csinálok egy-egy növényről :) Most a pici lánnyal is úgy vagyok, h azért van róla kevés kép, mert csak akkor fotózom, amikor elég a természetes fény stb... anyám meg folyton kattog a kis gépével, rengeteg homályos bemozdult, bal sarokban a lényeg fotója van, de boldog vele :) Appa meg kamerázik, de nem vágja meg a felvételt, mert szerinte minden fontos. Pl felvette a kórházban az összes figyelmeztető feliratot a szobában, mert ez is emlék :D Meg van rengeteg folyosó, mert mentünk ki a rokonokhoz (mondtam, h nagymamist kamerázza le).

Sajti
Nem te írtad, h mosható pelenkázni fogtok? Még nem kezdtétek el? Kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra!
Tök fura, de sokkal türelmesebb vagyok anyámmal, mióta megszültem. Komolyan, kijött a gyerek és az egyik első gondolatom az volt, h úristen, anyám ezt végigcsinálta velem. Mondtam is ott, az orvos nagyon nevetett. Meg látom, mennyire erősen koncentrál, h ne járkáljon folyton ide (tegnap például megállta :) ). Az meg valóban jól esik, h hoz kaját, 2 napig ettük a paprikáscsirkéjét, meg ma is hoz valami sült hús megymártás levest, az sztem egész hétvégére elég lesz. Hiába vannak lefagyasztva kaják, semmi kedvem még a felolvasztáshoz sem :) Nem mondom, h nem ad még mindig fura tanácsokat, de valahogy könnyebb így tolerálnom. Persze nem lakik itt :)

Titike, Nyufo
Ha jól értettem mind2en tápszeresek voltatok először. Hogy lőttétek be a mennyiséget? Mert hát ugye Szaffi annyit eszik, amennyit kap, ha az apján múlna, túletetné :) Dokibácsi azt mondta testsúly kgban x 150 ml a napi adag, tápszeres babát meg úgy 6x etessük, ez alapján 75 ml/ alkalom jön ki, de bizti van vagy 10 ml a tejcsi is. Aggódom, h túleszik, mert most sokat gyarapodott amióta rendszeres a táp, 3 nap alatt 190 grammot (3030ról 3220ra). De hát apa tápszerezi, ő meg olyan boldog, h milyen szépen eszik :)

Eviánról tudunk valamit?

Snowball
kitartás! Tudom, mindig ezt írjuk ;) hidd el, amint kint lesz annyira jelentéktelennek tűnik majd a hosszú várakozás! És akkor is lesz mi miatt aggódni, a wc-s dolog piti lesz a mellett :) Amúgy lassan kitanulod a vízszerelői mesterséget ;) ilyenkor mindig rájövök, h nem is baj, h apámat a gimi helyett víz-gáz-villanyszerelő szakközépbe iratták annak idején, mert bár nálunk minden csap folyton csöpögött, de azért azt rögtön kiszúrta, ha egy szerelő nem értett valamihez. Legalább jóképűek a mesteremberek? :)
Anyósok meg tényleg úgy igazán nehezek, ha együtt is kell lakni velük. Lehet, h különben tök jóba lennétek, de valjuk be, nem hozzá mentél feleségül :) Sztem én is jobba lennék az enyémmel, ha csak egy vasárnapi ebéd idejét töltenénk együtt amikor találkozunk, nem napokat.

Csicsi
Ha olvasol minket, kitartást a tejcsihez! Amiket nekem a kórházban mondtak a tejcsi beidításhoz: minél sűrűbben cicin, körkörös, nem túl erős masszázs egy-egy újjal a cicik oldalán, meleg vizes zuhany a cicikre, kézi fejés (két ujj egymással szemben kb a bimbóudvar szélére, ott érzed a tejmirigy végét, onnan befele a bimbó felé összepréseled a cicit a bimbó aljáig), gépi fejés ha megy, de ez előtejnél és kis mennyiségnél még nem megy a nénik szerint. A belövelés meg nem feltétlen a 3. napon van! (nekem akkor volt, csak ugye...)

bocsi, ha kimaradt valaki! Ja, most a szoptatós fotelben ücsörgök, amit még egyszer se használtam szopizáshoz, mert mindig fekve szoktunk :) Viszont appa itt ücsörögve altatja-nyugtatja a pici lányt, aki már a saját ágyában alszik :) 2 napunkba telt, mire rájöttünk mért nem marad meg itt: nem volt az ágynak apa-anya szaga. Kivittük az ágyneműt, egy éjjel azzal aludtunk, másnap délután már megmaradt itt is, sőt, egyszer már nem kézben aludt el :)

Varrtak már mást is belül? Mennyire kell ennek viszketnie? két napja iszonyú viszketek, remélem csak a gyógyulás miatt. ja, ezt el akartam mesélni még korábban! Szóval nem gátba repedtem, hanem hüvelybe. :shock: én elötte nem hallottam ilyenről, de a szobában az egyik csaj szintén így repedt, szóval bizti nem ritka. amúgy egyáltalán nem fájt, pontosabban elenyészett a szüléshez képest. Aztán összevarrt a doki, és még mindig véreztem, ott keresték, h honnan, de megfejtette, h Y alakban repedtem, ráadásul egy érre, abból ömlött a vér, és az Y repedést csak az egyik irányból lehetett megvarrni, neki meg elsőre a másik esett kézre. Foggalmam sincs, h jutott eszébe, h a másik irányt is megpróbálja, mert azt magyarázta a szülésznőnek, h így még nem járt. Tök jó, h mindenki ilyen érdekes orvosi esetet lát bennem :D Minden esetre most nemtom, hogy áll a varrat, és ugye ezt nem lehet tükörrel megnézni, mint a gátsebet ;) Ja és azt mondta a doki, h kicsit szűkebb lesz a hüvely :shock: ami apa méreteivel... :shock: Megy ám a pánik a részemről! Appa azt mondta, nem baj, mert úgyis lombikolunk, a sex meg mehet ám máshogy is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: nahat, igazi fonyeremenynek hangzik Szaffi :P Es ma mar egy hetes! Uristen de szalad az ido. Csicsiek is mar holnap mennek haza, ha minden igaz. Ja igen, kitartast.... hat abbol van boven, turelembol meg egy egesz zsakkal :lol: Draga kicsi Szaffi, igya csak a tejcsit, amennyi akad. Ha egy csepp, akkor egy csepp, neked is jot tesz a lelkednek ha beleteszed azt, ami csurran cseppen. Az is segit, nem is keveset!!! :)
Jokepu mesteremberek? Hat...a legjokepubb Alex volt :lol: :lol: Az elsonek nyulszaja volt, a masik meg kover (nem is tudom hogy fert be a furdobe :D ) . Es megis Alexnek sikerult beallitani a wct ugy hogy nyomas is legyen benne es toltodjon is a tartaly, szoval...hurra hurra, tegnap este ota, 5 nap utan megszuletett a regi-uj budink :lol:
Anyosbol azt hiszem 2-2 hetet egy evben kibirok, meg akkor is ha egyutt kell akkor laknunk. Most egyebkent is en vagyok tul turelmetlen mindennel, es nem volt semmi sem a helyen, meg valljuk be, az utobbi 1 hetben tenyleg semmit nem csinaltam itthon, mindenben o segitett es halas lehetek erte.

Na hat elkovetkezett a csendes idoszak a topicban... es tenyleg en maradtam utoljara. Na varjatok csak :P

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Snowball, Zsuzs: Együtt tudok érezni Veletek, ilyenkor tényleg minden idegesíti az embert! De jusson eszetekbe, hogy utána milyen jó lesz, amikor majd mindenki ellát tanácsokkal (kéretlenekkel is)! :lol: Mondjuk Ti külföldön éltek, de ha más nem, majd mi ellátunk Titeket! :lol: :lol: Mondtam Apának, hogy de jó, amióta hazajöttünk, mindenki a javunkat akarja, de mi nem adjuk!!! :lol: Tényleg, a gyerkőccel van a legkevesebb gond..

Kat: igen, nálunk is mondják anyósék, milyen szép unokát szültem nekik, pedig, én is magunknak szültem.. Sőt, még szülési ajándékot is fogok kapni, egy nagyon szép medált és valószínűleg nyakláncot is. Én választottam ki a netről, és ugyan választottam hozzá karláncot is, de azt mondta anyósom a férjemnek, hogy azt nem veszi meg, nehogy csalódjak a láncban! :shock: Ezen kiakadtam! Na, mindegy, örüljek annak, ami van...

Nyufó: a vasalás valóban fertőtlenít, viszont tegnap este, mikor Kristóf 8-tól 11-ig kajált, már nem volt erőm kivasalni a textilpelust, és szégyenszemre 2 db-ot vasalatlanul használtam fel! :oops: A védőnő és a doktornő sem mondott semmi rosszat, azt mondták, rendben van (köldököt, reflexet, kutacsot, csípőt is néztek + szájpenészt stb.) Minden rendben volt, ezért nem értem tesóm felháborodását! Sőt, ma volt itt anyum, és mondta Kristófnak, hogy "pici fiú, majd megnősz Te is". Mire én megkérdeztem, hogy szerinte kicsi??? Mire ő csak annyit mondott, hogy majd megnő! Na, erre visszakérdeztem, hogy beszélt-e tesómmal, és kiderült, hogy igen! No, ott elszakadt a cérna, hogy már a családban is híreszteli, hogy nem adunk enni a gyereknek! Mondtam anyunak, hogy tesóm mondta a tápszert, mire ő azt mondta, egyetért, ha ennyire nincs tejem.. No, ezen megint kiakadtam, ui. tegnap már elrohantam venni egy 20 db-os Aventes tejtároló szettet, mert nem akarom kiönteni a tejet! A gyerkőc amúgy pisil-kakil rendesen, eszik, utána/közben alszik, mosolyog, tökre elégedettnek tűnik. De nekem akkor is sz@r, hogy valaki így megtalálta a leggyengébb pontomat... :x (mindjárt válaszolok a többieknek is, csak hív a nép :)

KépKép
sajti

sajti: a tesodnak meg ugy all-in, a csaladodnak MUSZAJ valamibe belekotnie??? Amig TE latod a babadon, hogy elgedett, eleget eszik (neha tobbet is a kelletenel :P ), es a vedono is meg van elegedve, addig a csaladod is orulhetne, hogy ilyen szepen gyarapodtok. Uristen, ne haragudj, de megall az eszem. Mondanam hogy ne hallgass rajuk, de szerintem eleg okos vagy magadtol is, hogy tudd... Ahhhg de felidegeseltem magam!!! Pedig nem is magamrol van szo!!!
A tanacsokat majd szivesen fogadom, az en reszemrol ilyen nem nagyon fog elofordulni, mert tudom hogy meg mielott Alex leforditana az anyja negativ kritikait, elkuldené a bajba. Anyu meg tesom miatt nem aggodom...

Miert erzem ugy, hogy holnap se szulok meg....??? :D :roll:

Kép

Kép
snowball

Na, újra itt! Több, mint másfél órán át evett a kicsi. Na jó, volt benne egy kis alvás is. :)

Titike, ez nagyon úgy hangzik, mintha már készülődnétek szülni! Nem voltál dokinál a szivárgás érzettel? Lehet, hogy tényleg szivárog, bár nem tudom, mi a teendő olyankor..

Kat : nagyon aranyos vagy, hogy összevadásztad az adatokat ! (Kristóf 21:42-kor született, de ez részletkérdés.. :D ) Furi így együtt látni az összes babócát, holott még nincs is mindenki ott! ;)

Rekuja: de, én írtam a mosható pelenkát, nemsokára ki is próbálom, csak eddig az ajándékba kapott eldobhatókat használtuk, és vadásztam a marhaepe-szappant és a mosószert amivel a kaki foltokat lehet takarítani a moshatóból. Apának már többször mondták a DM-ben, hogy nincs ilyen náluk, én elmentem tegnap, és bevásároltam belőle.. Mert ugyebár volt..
Anyut én is tolerálom, meg nagyon hálás vagyok neki, hogy sokszor jön, hoz kaját, meg segít, és szerencsére nem nagyon osztogat tanácsokat. Tesóm érdekes kicsit, felhív, és emelt hangon magyarázza, mit csináljak! Ja, és ami a poén,mondtam ma neki, hogy tegnap éjszaka az egyik etetéskor Kristóf bevágott 120 ml tejet, aztán jött ki belőle kb. egy órán keresztül, mire ő mondta, hogy nem baj, ez normális, náluk is így volt. Mondtam, hogy de Kristóf eléggé rosszul volt emiatt, és tutira fájt a hasa, mire ő mondta, hogy ha hasfájós, akkor már nem is tudom, valamilyen gyógyszert vegyünk és adjuk be neki! De nem hasfájós, csak egyszerűen bezabált!!! Tehát nem tudom, mi a megoldás, a tápszer+hülyére etetés+gyógyszer=nagy súly (az ő gyereke 1 hónap alatt több mint 1 kg-ot hízott, most 2 évesként akkora, mint egy hároméves..), vagy az igény szerinti etetés anyatejjel, de akkor ezek szerint lassabb lesz a súlynövekedése.. Nem tudom, most már tanácstalan vagyok.. :( (vagyis inkább bizonytalan, mert tanácsból már van elég...)
Aranyos ez az anya-apa illatú ágynemű, ki is fogjuk próbálni Apával! :)
Hú, ez a repedés dolog nagyon komoly! :shock: Nem is hallottam még ilyenről! Meg is kérdeztem Apát, hogy nálam csak a gátmetszés volt, vagy egyéb is, ui. most az utóbbi 4 nap alatt 3 varratmaradvány jött ki belőlem (tutira az volt, volt rajta csomózás..), és azon filózunk, hogy honnan jött???? :shock: Ő azt mondta, hogy nem repedtem meg sehol, de már ebben sem vagyok biztos... Szűkebb lesz a hüvely? Na, ez érdekes lesz! :) Látod, ilyenről még nem hallottam, pláne szülés után...

Snowball: hogy Te milyen válogatós lettél így az utolsó napokra! :lol: hát már egyik pasi sem jó? :D Azért jó hír, hogy most már működik a wc! :)
Ami a családomat illeti, szeretem őket, és már sok mindent megtettünk egymásért, de most úgy érzem, mintha tesóm rajtam vezetné le a mérgét, ui. még nem hallottam, hogy ennyire kikelt volna magából valamikor... :( Lehet, hogy nem volt jó ötlet ide költözni.. Mindenesetre vannak már távolabbi terveink, és az is benne van a pakliban, hogy nem maradunk ebben a városban... Pláne akkor, ha felvesznek a fősulira, és gyógypedagógiával fogok foglalkozni. Vannak terveink, de azokat csak valamilyen főút közelében lehet megvalósítani.. (ahol most lakunk, az kiesik minden körzetből, rosszak az utak stb... Itt nem nagyon lehet érdemben vállalkozni, pláne nem gyógyped. + természetgyógyász tevékenységet folytatni... Na, kicsit megszaladt a klaviatúrám... :D

KépKép
sajti

Irt Csicsi, szegenykem miatt faj a szivem, de tudom hogy csak kimerult. Na szoval azt irta hogy:

"Szia,vegig bogtem a delutant meg nincs eleg tejem,Bibi sokat sir es tegnap mar csak 3100 g volt, kapott potlast de igy lehet nem engednek haza.Most vittek el merni,amugy szerelmes vagyok bele, csak kivagyok a tej miatt meg hogy itt vagyok a korhazba, nekem a laktoherbes tea eddig nem segit :( Remelem mindenkivel minden oke, mar hianyoztok,Zsolti behozta a laptopot de nem volt idom irni nektek. Puszi. "

Csak ki lehet merulve, es eleve stresszes volt az elmult egy hete, mivel nem erkezett Bibi idoben. Irtam neki hogy legyen turelemmel, pedig tudom hogy most az a legnehezebb. Meg csak 2 nap telt el, es kell ido a ciciknek. Bibi pedig bizti moho lenne, csak o meg turelmetlenebb mint Csicsi. Igazi noci :P Jajj.... most rossz utolsonak maradni, mert latom kinek mi a baja, es idom mint a tenger, olvasgatok, es legszivesebben segitenek mindenkinek, addig, amig csak egyben vagyok, mert hamarosan en leszek elfoglalt.

Kép

Kép
snowball

Snowball: nem tudom, meg tudod-e írni Csicsinek, hogy próbálja meg kicsit a fejőgépével fejni a cicit, nem nagyon, csak pár szívást mindkettőre, ugyanis nálam nem volt bent laktoherb, és nem volt tejcsi sem, és a szomszéd csajok tanácsolták, hogy picit kezdjem fejni, már csak a stimulálás végett, és bejött, pár órával később bedurrant úgy, hogy folyt belőle magától a tej!!! Lehet, hogy a pici még nem tudta annyira stimulálni! Ami a súlyvesztést illeti, Kristófnál is kb. ennyi volt, és hazaengedtek minket! Mindenki tudja, hogy otthon azért jobb a picinek, mint bent. Meg aztán nem hagyják éhen halni a gyereket, kap pótlás! Jajj, remélem, tartja valaki a lelket Csicsiben, tényleg már nagyon sokat izgult az utóbbi hetekben!

KépKép
sajti

Látom, ma csak ketten voltatok leányok a gáton :) Csatlakozok a klubbhoz! Pici lány itt alszik rajtam, olyan cuki, nincs szívem visszatenni a kiságyába. Időnként pusziterrorozom, meg szaagolgatom, de hát az anyja vagyok, nekem szabad :lol:

Na ma már élénkebb volt, kezd múlni az aluszékonysága a jóllakottsággal. Szóval sírt is nekünk, ami jó, mert végre elkezd érdekérvényesíteni, másrészt annyira tenni akarok valamit, pedig tudom, h csak panaszkodnia kell, mert kajált, nincs pisi-kaki, nincs büfi, nem fáj a hasa, se meleg, se hideg gond, csak úgy panaszkodik. De azért olyan kis cuki, valamit tenni kéne ilyenkor. Na nem áradozok itt.

Sajti
Ha egyszer lerakom a gyereket, lefotózok neked egy táblázatot a várható átlagos súlygyarapodásról, amiben benne van h a születési súlyhoz képest hogy változik a tömege a gyereknek. amúgy családom népi megfigyelése szerint a gyerek vagy hízik, vagy nő, egyszerre a kettő nem megy. Nemtom, van-e tudományos alapja, de nálunk emiatt nem szokták idegesíteni egymást a rokonok, mondván, ha egy-egy héten kevésbé hízott, akkor "biztos nőt pár centit".
Ne foglalkozz a nővéreddel! Halál egészségtelen lenne folyton hányásig túletetni a gyereket. Amíg több tejed van, mint amit megeszik, addig bizti nem éhezik. A nővéred meg csak bizonytalan, h ő jól csinálta-e és önigazolásból mondogat ilyeneket neked, anyukád meg nem tud dönteni, ki mellé álljon, a nagyobb babáról viszont tudja, h minden oké vele, a tiedben meg még nem látja a jövőt, ezért pártolja most a nővéred - szerintem. Egy gyerekről a saját anyja tudja a leginkább, h minden oké vele, nem a mindent tudó rokonok.

Snowball
Tudod, már csak pár óra a kitúzött napodig! De persze ez még nem jelenti azt, h akkor meg is lesz. Szóval, tudom h ez a legrosszabb, de készülj fel a túlhordásra, hátha úgy könnyebb! Nekem ez volt a legnehezebb, mikor eljött a napunk és semmi :shock: Nálatok hány napot várnak? Mintha valamikor mondtad volna, hogy keveset. És így talán már anyukád is ott lesz, mire eljön az idő.

Csicsi
Ne keseredj el! tudod, melegvíz, masszázs, nyomkodás stb. Addig meg még jó is, h bentmaradtok, mert kaphat pótlást a belövelésig, és nem lesz olyan kis elkeseredett. Hidd el, nagyon megértem mit érzel, sírd csak ki magad, nem mintha segítene :)

Jaj úgy felidegesítettem magam a védőnői tájékoztató füzeten! Tudjátok, az a felicitas-os, ami a minisztériumi támogatással készült és a kórházi ajándékcsomagban volt. Na, vagy 10 oldalon át írnak a szoptatásról és egy kurv@ szó sincs benne a tápszerezésről!! Pedig hát nem én vagyok az egyetlen akinek nem megy, mert hát lehetne olyan gyógyszerem, vagy koraszülés miatti tejapadás vagy akármi, ami miatt már az első perctől tápszeres. Még jó, h kaptam a nővéremtől egy angol szerkesztésű csecsemőápolási könyvet,és mivel ott arányaiban több a tápos baba, ott le vannak írva dolgok. Csak hát persze ott másmien a táp. Pedig ilyen egyszerű kérdéseim vannak, h a tápszert lehet-e melegíteni, vagy csak elötte a vizet, meg hogy nem-e baj, ha mi picit hígabban csináljuk, meg h a mérőkanálra mindig ráragad egy kis táp, szóval tuti egy picit más mennyiséget teszünk bele, mint kéne stb. Meg az oké, h a tápos baba máshogy kakil, de most aggódjak-e, h két napja nem volt kaki (viszont sokat pisil) vagy ez az, amit a doki mondott, h maximálisan felhasználja, amit kap? Meg kell néznem, van-e tápos fórum valahol!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti
Varratokról, most jutott eszembe zuhanyzás közben, h anyám mondta, ne lepődjek meg ha fura "kukacok" potyognak belőlem, mert azok a varratok, és ne huzogassam ha nem jön ki teljesen, majd kidobja a szervezetem. Szóval nyugi, ez normális, a felszívódós cérnának csak a testen belüli része szívódik fel, a többi kipotyog. De ezek szerint ez nálam még jó sokáig el fog tartani...
tényleg, te hogy mész 6hetes kontrolra? Viszitek a picit is? vagy egyedül mész, ő meg otthon marad apával? Mondjuk nálunk ez nem lesz olyan bonyi, mert a pici nélkülem is tud kajcsizni, de már most ezen filózok :) meg tőlünk nincs olyan messze a doki, várakozási idővel együtt sztem megjárom 2-3 óra alatt.

megnéztem a topikokat, a tápszeres topik legfrissebb bejegyzése 2004-es :shock: Komolyan, ez ennyire tabutéma?!?!?! :twisted: Egy csomó ismerősömnél volt vegyes táplálás, kétlem, h én lennék az egyetlen tele kérdésekkel! El is határoztam, h írok a topikba, hátha más azért nem ír, mert nincs benne frisebb bejegyzés!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: áradozz csak nyugodtan, ezért vagyunk anyák! :lol: Tudod, az első 3 hét nagyon-nagyon fontos, azt mondják, ekkor alakul ki a babában az ősbizalom! Ilyenkor nem lehet túlzottan kényeztetni! :D Meg amúgy is, 9 hónapig szimbiózisban éltetek, ez nem szakadhat meg csak úgy pikk-pakk! Kristóf már 1 hónapos elmúlt, mégis balhézik, ha egyedül hagyjuk a kiságyban, a szobában. Így a pihenőszékben van mindig ott, ahol mi. Viszont este, amikor ott vagyunk mi is, akkor is szokott balhézni, de meg lehet vele "beszélni", hogy maradjon csendben, mert pl. apa alszik... Viszont ha feszíti a puki/kaki, akkor ordítás van! Viszont máskor nem ordít, max. ha tisztába tesszük, és ő éppen akkor éhes.. Tehát nyugi, én is szoktam úgy Nektek levelet írni, hogy itt van mellettem / rajtam Kristóf, én pedig pötyögök.. Hú, az a táblázat nagyon jó lesz, előre is köszönöm!! (Tényleg még lógok asszem Snowballnak egy baba-becsomagolási ábrával..)
A felicitasos cuccon szerintem ne is idegesítsd magad, én egy csomó mindent kidobáltam már belőle.. Most megnéztem, tényleg nincs benne tápszeres tanácsadó, pedig tényleg rengetegen vannak, akik tápszerrel etetik a babát! Megjegyzem, a kórházakban is pótlásként tápszert kapnak, nincs "kincstári" anyatej készlet.. :shock: Szerintem az is megdöbbentő, hogy mindenhol a szoptatást szajkózzák, de amikor ott voltam a kórházban szemtől szemben a babával, senki nem mondott/mutatott semmit a szoptatásról, így azt sem tudtam, hogy kellene elkezdeni.. Csak annyit mutattak, hogy ha bealszik a baba, hogy kell piszkálni, hogy ne aludjon, hanem egyen.. Utána olvastam az egyik tanácsadóban, hogy ne piszkáljuk a babát, majd eszik, amikor kell neki... Tehát ez az egész egy káosz! Ha már ennyire fogy a magyar, valamilyen röpke tanácsadással igazán segíthetnék a kismamákat... Na, megint megszaladt a klaviatúra... :wink:

KépKép
sajti

Rekuja: hú, köszi! Őszintén szólva nem tudtam, hogy potyogni fognak a "kukacok", így jól meg is vizsgáltam, mire rájöttem, hogy nem beteg vagyok.... :oops: :lol: Viszont most már arra is kíváncsi lennék, hogy honnan jönnek, ugyanis a tükörben nem láttam a varratokat... Szerintem Neked is nemsokára potyogni fognak, ui. nekem már kb. 1 hete tart a potyogás.
6 hetes: jövő héten csütörtökön délután megyünk mindhárman, bár ha belegondolok, tegnap egyedül vásároltam ugyanabban a városban, és Apa tök jól elvolt egyedül a gyerkőccel + cumisüveges tejjel. Tehát lehet, hogy mégis egyedül megyek. majd meglátjuk, milyen lesz az időjárás. Mindenesetre már megvettem az autós cumisüveg/bébiétel melegítőt is! 8) Lehet, hogy jobb lesz egyedül menni, mert ha a dokim éppen szülésre megy, akkor csúszik a rendelés. Általában szokott lenni min. 20 perc csúszás, de volt már több órás is, olyankor pedig inkább várok, ui. nehéz időpontot kapni, és ráadásul 60 km-re van..Ja, és most megy majd 2 hét szabira.. Lehet, hogy mégis inkább egyedül megyek... (Na, ezt jól megbeszéltem magammal! :D

KépKép
sajti

Rekuja, még valami: jó fórumok vannak a www.hoxa.hu lapon is, és ott aktuális a tápszeres is!
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=36219

KépKép
sajti

rekuja: talan annyival tudok segoteni a taszeres dologban, hogy az adagolokanal ne legyen megpupozva, mikor rakod bele a port a vizbe. Az az 1-2 porszem nem oszt, nem szoroz. Tesom ugy csinalta, hogy megcsinalta az eloirt adagolasban, es ha utana meg ehes volt a pici, akkor csinalt plusz 50-60 milit (ugye az mar nagyobb babanak valo, talan volt 1 honapos, mikor ott voltam naluk es ezt tapasztaltam, sot kesziettem el en is a tapszert). Melegiteni viszont ugy tudom nem szabad ujra, hanem annak frissnek kell lennie. A viz pedig mindig le volt fozve elore, es egy termoszban tartotta. A termoszba ugy tette bele a vizet, hogy mar a megfelelo homerseklettel rakta bele a vizet, igy azzal nem kellett maceralni huteni/melegiteni, mikor arra sor kerult. Tuletetni sosem sikerult a babat, mert nagy haspok volt, de ugyis latod azt, hogy tenyleg ehes, vagy csak bufi jon vagy barmi mas "gond" :) Aranyosak lehettek Szaffival, es juj de jo illata lehet!!!! Juhee nemsoka en is szaglaszhatok :P Ha 26ig nem indul be a szules, akkor megyek egy megpiszkalasra, de azt hiszem talan 10 napot varnak... de lehet hulyeseget mondok, ezzel eddig nem igazan foglalkoztam. Nem is nagyon akarok belegondolni.

sajti: megirtam Csicsinek a tippedet, remelem segiteni fog neki. Igen, azt hiszem en irtam hogy nekem jo lenne az a becsomaglosai rajz, de ha megsem irtad, akkor pedig a gondolataimat olvasod, mert tenyleg erdekel!!! :)

Szoval borotvalkoztam, hajat mostam, keszen allok mindenre, jojjon aminek jonnie kell. AMEN :D

Eskudni mernek hogy irni akartam meg valamit, de kiszallt abbol a kismama agyambol :lol:

Kép

Kép
snowball

Táblázatok a testsúly és a hossz változásáról (Picik és kicsik c. könyvből)
Kép testsúly
Kép testhossz

Az X-el jelölt értékek egy példa arra, h egy egészséges baba hogy mozoghat a határok között.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti
Megnéztem az értékeidet a táblázatban, a piros alatti első fekete görbén van a születési súly is, meg a jelenlegi is a 4. hétnél, szóval a gyereked pont akkora, mint a nagykönyv szerint lennie kell :) Nyugodtan mondd meg a rokonságnak, hogy neked tökéletesen megfelel egy "átlagos" baba, nem akarsz titánokat nevelni :D Hú, nagyon harcias lettem, de hát mit idegesítenek téged ilyen hülyeségekkel, amikor minden rendben?!
Nálunk a kórházban anyatejjel pótoltak és pohárból, nem cumisüvegből, és nekünk is azt tanították meg, szóval vannak baba-barát kórházak, még ha nem is sok az országban (Bp-en pl csak az István)

Snowball
Na, Molly rájött, hogy ma van a napja? Most kicsit lelkiismeret-furdalásom van, mert decemberben ugrattalak, h tuti túlhordod... Ne haragudj!

Picur már 7 óta alszik, bár appa 1,5 órát altatta, de fél6kor volt utoljára cicin, most gyűjtöttem egy teljes kortynyit a két ciciből, mert csöpögtek. Komolyan, ennyi még sose került belőlük a pohárkába :) Szánalmas:lol: nem baj, belekerül a köv tápjába! Sajti, mennyi ideig marad meg így az anyatej? Mert itt van mellettem a kis pohárka, ha megint jön valami azt is belecsurgatom, nem akarom elvinni a hűtőig, de lehet, h picike csak egy fél óra múlva ébred fel. Na, utána megint hosszan ébrenlesz, az tuti!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: nem tudom hogy tudja-e, hogy ma van a napja. De hogy en testileg-lelkileg ki vagyok borulva, az fix. Tegnap este meg Alexszel is sikerult osszekapnom, egesz ejszaka forgolodtam, fajt mindenem. Reggelre mar ugy elkenodtem hogy megint kisirtam magam, ezuttal anyunak skypeon. Nem erdekelne egy percig sem, hogy ha tulhordom Mollyt, de most, hogy repulokhoz vagyunk kotve, es idopontokhoz, igy ugy erzem hogy nem szabad kesnie Mollynak. Nem is ertem hogy mivel erdemeltem ki ezeket az utolso napi stressz sorozatokat :cry: Felkeszultem lelkileg a tulhordasra - magam szempontjabol. Csak azon kellene tultennem magam, hogy ne erdekeljen most senki mas, csak en es a baba. De hat meg nincs vege a napnak...

Kép

Kép
snowball

Snowball
Jaj, nehogy már önzőnek érezzd magad! Le vannak sajnálva a repülők, a lelke mélyén ezt anyósod is tudja! Neked viszont kipihentnek kell maradnod!! a kiborulás meg teljesen érthető, van rajtad nyomás bőven. Alex is tuti megérti, h veszekszel vele! Merj egy kicsit a saját lelkeddet mások elé helyezni! Erre a szülés utáni felépüléskor is nagy szüségedlesz, akkor meg még nehezebb, mert ott a pici is, de ha nem foglalkozol magaddal, sokkal lassabban leszel képes ellátni őt. A többuek meg felnőtt emberek, feltalálják magukat!

bocsi a gépelésért, picúr megint rajtam alszik - 1 óra sírás, pocifájás után.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: köszi a táblázatot!! :) Képzeljétek, most mondta Anyum, hogy tesóm első gyerekénél meg volt döbbenve az orvos, hogy mekkora darab lett, így át kellett szoktatnia 4 óránkénti etetésre a gyereket... No, ezek után már visszakérdeztem, hogy akkor mi a fenének kellett nekem ugrani? Mindegy, szerintünk így jó Kristóf, ahogy van. Most alszik, szegénykém szintén sírt valami miatt. Úgy olvastam, most majd ritkulás várható a széklet gyakoriságában, lehet, hogy ez bántja a pici hasát..
Anyatej: ha jól tudom, szobahőmérsékleten kb. 2-3 óráig áll el, annál tovább szerintem csak hűtőben tárold.
Hív a nép, kajaidő, mindjárt jövök.

KépKép
sajti

Na, megint itt! Éppen vaníliás karikát eszem! :)
Kristóf sírt megint kb. 20 percet, aztán szerencsére evett is. Nem tudom, ilyenkor mi a baja, bár gluggyogott a hasa, de nem jött kaki.. :( Képzeljétek, most megint bedurrantak a melleim úgy, mint a kórházban! :shock: Miért most??? Lassan tényleg playboynyuszisan nézek ki. Most jutott eszembe, hogy nekem következik a rákszűrés is, tehát a doki tutira megcsinálja 6 hetes kontrollon, jövő hét csütörtökön, de a melleimet hogy fogja megvizsgálni??? :shock: Le sem merem venni a melltartót, nehogy eltalálja egy kis kósza tejsugár... :lol: 8)

Rekuja: tejcsiből minden csepp számít, minden beépül a baba szervezetébe, úgyhogy gyűjtögesd csak! :) A mi kórházunkban cumisüvegből etették a babákat, aminek most kicsit örülök is, ui. így apa is tudja etetni, amíg én nem vagyok itthon.. Tesóm kisfia pl. csak ciciből volt hajlandó enni, sem cumisüveget, sem poharat, sem cumit nem fogadott el, így mindenhová vinni kellett.. Emlékszem, az esküvőnk utáni vacsorán is őket vártuk a pohárköszöntővel,mert kint szoptatott a kocsiban.

Snowball: nálam is így kezdődött, borotválkozás, hajmosás stb, aztán tényleg mentünk a kórházba! ;) Tehát a szertartás meg volt, most már csak szülni kell! :D A repülőkön tényleg ne idegesítsd magad, az nem tesz jót sem Neked, sem Mollynak! Ez nem olyan, mintha kerámia vázát csinálnál ajándékba, hogy úristen száradjon már, még ki kell égetni és zománcozni, hanem egy gyerek, akit nem lehet csak úgy siettetni! Hát komolyan, ezen még én is felidegesítettem magam! Tehát nyugi, ne érdekeljenek a repülők, majd látja még anyósod Mollyt! Ilyenkor amúgy is idegesebb az ember, és sajnos akárhogy is nézzük, mások ezt úgysem tudják megérteni, mert nem bennük van a baba..

Csicsiéket vajon hazaengedték? Sokat gondolok rájuk, remélem, minden rendben van! szerintem Bibit csak a kórházi körülmények viselik meg, sokkal jobb lesz, ha majd otthoni körülmények között egy takaró alá bújik anyával! :)

KépKép
sajti

Titike:
Merre jársz? A szivárgó magzatviz, fájások már nagyon gyanus jelek. Lehet péntek óta meg is szültél? Köszi a kérdést mi tök jól elvagyunk együtt a fiammal, ugy látszik szeret még az albiban.

Snowball:
Nekem az éjszakáim ilyenek. A fiam minden éjfélkor felébred és randalirozik odabent. Nincs kényelmes fekvö, ülö, vagy bármilyen póz, fél éjszakákat töltök ébren. Lassan megszokom, legalább edzett leszek az éjszakai etetéshez! Kaptam otthonról egy rossz hírt is, kicsit kész is lettem töle. Anyunak börrákja van, és febr. végén megoperálják. Viszont 2 héttel elötte már vérteszt, labor stb. Szóval ö sem bánná, ha elöbb jönne Áron, mert el akart jönni hozzánk 1 hétre, hogy még beleférjen. Szóval hogy Spumilla (zárt forum) szavaival éljek a versenyló érzés nekem is megjött.

Rekuja:
Minden csepp anyatej számít, látom ezt te szó szerint veszed. Le a kalappal elötted! De tényleg! Èdes lehetett Szaffi, ahogyan a macika lábát szopizta.

Sajti:
Köszi az együttérzést! Hát szerencsére én elég messze lakok a rokonságtól, igy védve vagyok a „jótanácsokat“ illetöleg. Apa tesói is min. 80 km-re laknak, tehát nem valószinü részükröl sem a sürü népvándorlás ide. Viszont a Zsofinál még otthon laktunk szóval legalább egyszer megtapasztalhattam a "segitökész tanácsokat". Meghallgattam mindenkit, tudomásul vettem amit mondtak és végül lesz*rtam és mindent ugy csináltam, ahogy éreztem. Tényleg igaz az, hogy te ismered a saját babádat a legjobban, te tudod mi a legjobb neki. Ne hallgass senkire! Na jó a védönö, gyerekorvos az más. Egyébként pedig szerintem az etetéssel kapcsolatban megválaszoltad te magad kérdést „a tápszer+hülyére etetés+gyógyszer=nagy súly (az ő gyereke 1 hónap alatt több mint 1 kg-ot hízott, most 2 évesként akkora, mint egy hároméves..), vagy az igény szerinti etetés anyatejjel, de akkor ezek szerint lassabb lesz a súlynövekedése…” Nekem egyértelmü a válasz.

Csicsi:
Remélem azóta nálad is megy a szopi! Megy a drukk nektek!

Kép
zsuzs35

Sziasztok!

Csicsi ma irt egy smst, hogy meg mindig nincs sok tejcsi, de ma hazaengedtek oket, es majd jon valamikor a topikba, ahogy ideje es energiaja engedi. Mar jobb hangulata volt, nagyon orultem neki :)

Nalunk semmi valtozas baba fronton, es kezdem lassan nem is banni. Matol van szabin Alex, es egesz nap csak az anyjaval kolbaszolt, meg lettul beszelgetnek, es orosz filmeket neznek a laptopomon. Ami annyit tesz, hogy hozzam senki se beszel egesz nap, a tvt se tudom nezni mert ugye ok filmeznek. Szoval elszanam magam hogy elsetalok a boltba. Alex jott velem, es mondta hogy ha most nem szuletik meg Molly, akkor az anyja marciusban visszajon. IGEN??? Jo, hogy velem ezt megbeszelte. MINEK??? Felajanlottam a lehetoseget, hogy akkor maradjon par nappal tovabb most, de gondolom az nem tetszett neki hogy akkor itt lesz mar anyukam is es veletlenul egy szobaban kellene aludniuk. Egyelore nem nyitottam ki a szamat ez ugyben, mert nem akarok anyos elott jelenetet csinalni, de Alexet meg fogom nyugtatni hogy marciusban en nem leszek hajlando barkit is pesztralgatni a gyerekemen kivul, akkor mar ideje lesz egyedul lenni. Meg kulonben is, en sem sz@rom a penzt, hogy minden honapban repulojegyeket vegyek barkinek is.

zsuzs: sajnalom amit anyudrol kellett olvasnom, remelem minden rendben lesz, es idoben felfedeztek a problemat. En mostanaig viszonylag jol aludtam, csak egy idoben volt hogy pisi utan nem tudtam visszaaludni sokaig, viszont most eleg jol ment a visszaalvas is egy ideje. DE ezek az utolso napok... mar csak a stressz miatt is felkelek, hogy na megint miert nem szulok mar...

sajti, rekuja: probalok megnyugodni, es magamat helyezni eloterbe, de egyszeruen nem tudok. Alapvetoen is mimoza lelkul vagyok, konnyen pityergek, es most a hormonjaim erre ratesznek egy lapattal. Borzaszto... Azt varom mar hogy a korhazban legyek, es hogy csak Molly legyen mellettem. Senki mas... Most Alexet is a hatam kozepere kivanom, ez pedig ritka. Tegnap este ota kibekultunk, de a mai nap utan megint merges vagyok ra. De nem idegesitem magam rajta kozel sem annyira, hogy ezt ok eszre vegyek. Lassan megkerdezem komolyan hogy nem zavarok kozottuk???!!! Jajj...

Na ennyit meg soha nem panaszkodtam, azt hiszem.

Kép

Kép
snowball

Nem akartam eltűnni, de pörgős hétvégénk volt.
Édesanyámnak meglepetés bulijai voltak szombaton. Egyre mentünk fel a Száchenyi hegyi kisvasút megállóhoz, mert édesanyám kisvonattal érkezett, és a vonaton utaztak a barátai rokoknok is. Mi nem, mert ezt nem vállaltam be. Így ezt betudtuk a levegőzésnek. Este meg buli volt egy hajón, így megetettem és fél8ra lementünk a hajóra, a sógorom maradt vele itthon, és kiolvasztottam tejet neki, amit boldogan megivott 9kor,így mi 11re jöttünk haza. csend, nyugalom, és béke volt. Én lefejtem a tejet, és azt lefagyasztottam. Az első itthon hagyott este igen jól alakult, persze még korai lenne eljárogatni, ez most így alakult, mert anyu 60éves.

Péntek éjjelünk szőrnyű volt, este 9től éjfélig nagyon kivolt akadva Bálint, nem tdutuk miért, mert nem a megszokott sírás. Ezt az időt apa bírta, mert én aludtam egy kicsit. Éjfélkor evés, Apa alszik, Bálint ordít, nyüszög, majd nem mélyen elalszik, amikor minden rezdülésre felébred, cumi be, simi. Ezzel voltunk el3ig a következő szopiig. Azt hittem, majd itt bealszik, de nem folytatta, így fél6kor szóltam Bencének, hogy mostmár aludnék egy órácskát, mert eddig nagyából smmit nem aludtam, és kipurcantam. Akkor ő kihozta és nehezen, de elaltatta, és nappal csönd volt. Tegnap éjjel is kezdeni akarta, de a szopipárnán tud jókat aludni, mert ott nem tudja rángatni a fejét, és így nem esik ki a cumi a szájából. Így nyugis éjszaka volt.

Ma nagyon szaladgáltunk. Apa teniszezett reggel, vele mentünk, és mi addig sétáltunk. Egyre mentünk anyóshoz ebédre, és utána muszáj volt vásárolni mennünk, így 4re értünk haza. Most fürdött, evett, és alszik. Remélem így lesz ez éjjel is.

Állandóan olvaslak titeket, mert a telefonomon bejön az oldal, de sajna nem tudok ott írni nektek, pedig könnyebb lenne, mert akkor azonnal tudnék reagálni, és nem csak akkor, amikor kinyitom a laptopot.

SAJTI: Tesód söprögethetne a saját portálján. Miért nem mondod meg neki, hogy nincs szükséget erre? talán tisztább ügy lenne, és neked is könnyebb lenne, ha kimondod.

REKUJA: Szerintem a tápszert sem lehet mikorózni. Az anyatejet én úgy melegítem, olvasztom ki, hogy kis lábosba teszem az üveget. a Vízforralóban forralok vizet és köréöntöm. Elég gyorsan felmelegszik. Tárolni nem tudom meddig lehet bekeverve, de azt gondolom pár órát biztos. Az anyatejre nekem azt mondták azonnal hűtő, de szerintem azért két szopi között kibírja, de utána tedd be a hűtőbe. Ahol 24órát bír ki, és utána fagyasztani kell.
Kipróbáltad a a homeos bogyót. Nekem nagyon bejött.

SNOWBALL: annyit gondolok rád. Kitartás már inkább a cél felé haladsz. Nagyonnehéz ilyenkor magaddal megértetni, hogy Te vagy most a középpont, és a többiek kap..ák be a répát. Mert ez nekede kell végig csinálni, és nem mindegy hogyan. Én is lassan tudatosítottam ezt magamban, főleg utna az első két hétben volt nekem ezzel gondom. Bence mindig mondta, hogy menjek aludni, meg ne csinálja semmit, de én úgy éreztem ezeket MEG KELL CSINÁLNI, erőn felül is. És aztán lassan, amikor fogyott az erőm, de Bálintot nem tudtam kikapcsolni, elfogadtam, hogy most kicsit elúsznak az eddig lakás dolgok, majd megcsináljuk később.
Így tényleg pihenj, és foglalkozz magaddal és Mollyval.

Többieknek is sok pihit, nyugit. Igyekszem írni, ha tudok

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok.

Köszönjük szépen a gratulációkat végre itthon,most nincs időm visszaolvasni de holnap megpróbálok írni kicsit többett.
Túl vagyunk az első fürcsin,végig sírta a Bibi,Zsoltival végig izgulunk mindent hogy jól csináljuk e mert elég sokat sír és nem tudom miért.Tejcsi még mindig nem sok van,lemérték este mennyit szopott két ciciből 10ml volt fél óra cumizás után ma kicsit jobban érzem de még mindig nem laktatja.
Azt most megcáfolom hogy elég a diónyi gyomrukba az előtej.
Tápszerrel engedtek haza,hogy pótoljuk nem örülök,de nem erőlködök minden áron amit tudok adok neki aztán meglátjuk.

Rekuja
Ti mennyit pótoltok Szaffinak?

Remélem mindenki jól van,holnap megpróbálok jönni és rakok majd képet is.

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi: én is így jöttem haza, és nagyon el voltam szonytyolodva. tudom mit érzel. Nekem ehhez a cicim tiszta seb volt, mert Bálint mint egy vámpír szívta, és mondták, hogy adjak neki tápszert, mert kezd sárgulni, amitől én jól beijedtem. Egy napig kapott tápszert kb alkalmanként 20ml. Egy napig evett, aztán negyon bedurrant a mellem, és azóta jön a tej, és fagyasztani is tudok. Kitartás. Én ittam egy szoptatós teát, ami valamelyik csomagban volt, benne, és úgy hogy egy csészébe lógattam bele. Meg a homeos bogyót is ittam.
Kitartás. bálint is ordított két éjjel, pedig a kórházba a hangját sem hallottuk, én teljesen kiborultam, hogy mi vár rám, de utána megszokta, és jött a nyugis napok

KépKép
KépKép
kat78

Csicsi: Isten hozott itthon és otthon!!! :D

Gyorsan írok, mert a kis túrógyárunk most büfizte le apa karját, lábát és papucsát pár gramm túróval... :)
Nálunk is 10 ml volt a tejcsi, a kórházban kapott tápszert is, de itthon gond nélkül átálltunk a kizárólagos tejcsire. Nekem addigra némi stimulációval beindult a tej, de a laktoherb sokat segített!
A fürcsinél nekünk is sírt napokig, azóta is sír, de csak akkor, amikor kivesszük. A pelenkázást sem szereti. Tehát kitartás!!! Csak nyugodtan, lesz tejcsi is!!! :)

KépKép
sajti

kat: aranyos vagy, hogy gondolsz ram. Itthon mar alig-alig csinalok valamit, talan tenyleg ez is az oruletbe kerget. Remelem nem sokaig fog ez mar igy menni, es en is el leszek foglalva a kis manoval. Gratulalok az elso kiruccanashoz! Gondolom azert minden gondolatod Balint korul forgott :) En is varom mar, hogy olyan rugalmas legyek mint ti. Tejcsi fejes, fagyasztas, stb.

csicsi: en mindent tudok, mar csak a kepeket varom!!!!! :) Na jo, azert minden apro pici reszletet en sem tudok, es kivancsian varom. Nyugodtan tedd otthon a kis dolgaitokat, elso most Bibi.

Apa meginvitalt egy termeszetes szules inditasra. Hatha... szurkoljatok nekunk!!!!!!

Kép

Kép
snowball

csicsi: csini a vonalzod a 41 het es 3 nappal :D

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Köszönöm lányok a biztatást itthon azért minden jobb,napközben tegnap is csak egész nap szopizott este kellett pótolnom meg azóta minden etetésnél 20ml. tápit szív ki még a szopi után.
Iszom liter számra a Laktoherbet de én eddig nem nagyon érzem a hatást,egyébként tegnap jöttem rá,hogy 4 napja nem eszek semmit,mondjuk inni annál inkább iszok,de lehet hogy mostmár enni is kéne valamit.Tegnap nekiültem fejni a hiperszuper medelával de az sem volt rám hatással,Zsolti azon röhögött,hogy ne csodálkozzak nálam minden késöbb történik egy kicsit.Jön ma a védőnő azért lesz hozzá kérdésem.

Snowball neked nagyon drukkolok,remélem hatással volt rád az éjszaka :) Én tudom mit érzel,de kitartást meglesz mostmár hamar Molly is.

Még nincsenek sztárképek mert nem nagyon volt rá alkalom a tegnap esti fücsit se tudtuk lefotózni,örültünk hogy túlélte :)
Ezek a kórházban készültek még.
Kép Kép Kép

Jövök írok mindenkinek majd csak hajat kéne végre mosnom,mert eléggé levagyok amortizálódva még,szemeim bevéreztek meg az arcomon is szétpattantak az erek szednem kell napi 3 rutesckorbint de nem baj majd felszívódik.

KépKép

KépKép
csicsi84

Csak pár sor, mert hasfájósak vagyunk!

Csicsi
JAJ DE KIS CUKI A LÁNY :D
Ha csak 20 ml tápot kér szopi után, akkor már bizti nem 10-et szív, bármit is mutat a mérleg! Nyugi! Beindult az, csak lassan, fokozatosan. Nekünk a hazahozatal napján már 30-40 körül evett hozzá, most már 60-80at is benyom szopi után.
Nekem a meleg vizes zuhany szokott segíteni, azután mindig telítettebbnek érzem a ciciket. És tényleg egyél rendesen, mert ha te legyengülsz, a szervezeted védekezés képpen leállítja a tejet! tudom, h nehéz, amikor depis vagyok nekem sincs semmi étvágyam, appa úgy erőszakolta belém a kaját néha.

Tegnap eljutottunk életünk csúcspontjához: örömtáncot lejtettünk egy kaki miatt :lol: :lol: :lol: :lol: Az éjjel viszont 11-től fél3ig ment a pocifájás-sírás :( Most végre alszik, kiteregeteg-vasalok és én is ledőlök végre! Majd délután még írok mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?