Szép jó reggelt mindenkinek!
Szaffi egy álombaba! Bár a fél1es etetés után csak negyed háromkor aludt el, viszont 7ig nem kelt fel! Valamit-valamiért. Szegénykém ha túl gyakran megéhezik (2,5 óra után) akkor még tök üres a cici, bekapja, kb 10 mpig vákumozik, aztán sír
de ha sokat vár, akkor van benne egy kicsi, amivel inkább játszik, mint jóllakik. Már 60-80 körül tol be a tápszerből. Kicsit hígabbra csináljuk, mint az utasítás (+ 10 ml víz), mert a védőnéni szerint adjunk neki egy pár korty vizet is. Annyira vigyázok a tejcsimre, amíg az egyik cicin van és a másikból kicsöppen 1-2 csepp, azokat felfogom egy pohárba és azt a kis fél kortyot is belekeverjük a tápba. Abbahagytuk a pohárból itatást, mert a 60 ml közben már annyi levegőt nyel be, hogy szegénykém fél órát böfi-sír utána. Meglepő módon azonnal tudott cumisüvegből inni
Hiányzik neki a szopómozgás, de a cumikáját nem hajlandó elfogadni
már többször próbáltuk, de mindig kiköpi. Inkább az ujjunk. Illetve az éjjel addig tornázott, amíg a pici arcát hozzányomta a maci lábához és azt nyalogatta
kis cuki! Imádom ezt a csajt
Kat
fotócsereéhez én azt csináltam, h megkerestem a lillypie-s regisztrációs mailt, ott a linkre kattintottam, akkor megjelennek a vonalzók (a terhességi is ott van, még nem töröltem ki). A vonalzónál van egy "edit ticker" választási lehetőség, arra rámész, és a bal oldalon kicsit lejjebb van egy "Personal picture on the left hand side:" rész, ott lehet fájlt cserélni. Úgy véglegesíted, h a vonalzónál a next gombra kattintasz. Elvileg ekkor cserélődik le a kép. Van valami korlát, talán 600 pixel és 100 kb.
Fotózással nálunk én vagyok úgy, mint nálatok apa
bár én hihetetlen erővel megálltam a sok objektív felvásárlását, mert mi túrázósak vagyunk és azért azoknak rendesen van súlya, macera cipelni. Egy makro azért jól jönne. Appa eleinte halál utálta, h öt percenként megállok virágot fotózni, aztán vett magának egy vadvirág határozót és kiművelődött, amíg én 30 képet csinálok egy-egy növényről
Most a pici lánnyal is úgy vagyok, h azért van róla kevés kép, mert csak akkor fotózom, amikor elég a természetes fény stb... anyám meg folyton kattog a kis gépével, rengeteg homályos bemozdult, bal sarokban a lényeg fotója van, de boldog vele
Appa meg kamerázik, de nem vágja meg a felvételt, mert szerinte minden fontos. Pl felvette a kórházban az összes figyelmeztető feliratot a szobában, mert ez is emlék
Meg van rengeteg folyosó, mert mentünk ki a rokonokhoz (mondtam, h nagymamist kamerázza le).
Sajti
Nem te írtad, h mosható pelenkázni fogtok? Még nem kezdtétek el? Kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra!
Tök fura, de sokkal türelmesebb vagyok anyámmal, mióta megszültem. Komolyan, kijött a gyerek és az egyik első gondolatom az volt, h úristen, anyám ezt végigcsinálta velem. Mondtam is ott, az orvos nagyon nevetett. Meg látom, mennyire erősen koncentrál, h ne járkáljon folyton ide (tegnap például megállta
). Az meg valóban jól esik, h hoz kaját, 2 napig ettük a paprikáscsirkéjét, meg ma is hoz valami sült hús megymártás levest, az sztem egész hétvégére elég lesz. Hiába vannak lefagyasztva kaják, semmi kedvem még a felolvasztáshoz sem
Nem mondom, h nem ad még mindig fura tanácsokat, de valahogy könnyebb így tolerálnom. Persze nem lakik itt
Titike, Nyufo
Ha jól értettem mind2en tápszeresek voltatok először. Hogy lőttétek be a mennyiséget? Mert hát ugye Szaffi annyit eszik, amennyit kap, ha az apján múlna, túletetné
Dokibácsi azt mondta testsúly kgban x 150 ml a napi adag, tápszeres babát meg úgy 6x etessük, ez alapján 75 ml/ alkalom jön ki, de bizti van vagy 10 ml a tejcsi is. Aggódom, h túleszik, mert most sokat gyarapodott amióta rendszeres a táp, 3 nap alatt 190 grammot (3030ról 3220ra). De hát apa tápszerezi, ő meg olyan boldog, h milyen szépen eszik
Eviánról tudunk valamit?
Snowball
kitartás! Tudom, mindig ezt írjuk
hidd el, amint kint lesz annyira jelentéktelennek tűnik majd a hosszú várakozás! És akkor is lesz mi miatt aggódni, a wc-s dolog piti lesz a mellett
Amúgy lassan kitanulod a vízszerelői mesterséget
ilyenkor mindig rájövök, h nem is baj, h apámat a gimi helyett víz-gáz-villanyszerelő szakközépbe iratták annak idején, mert bár nálunk minden csap folyton csöpögött, de azért azt rögtön kiszúrta, ha egy szerelő nem értett valamihez. Legalább jóképűek a mesteremberek?
Anyósok meg tényleg úgy igazán nehezek, ha együtt is kell lakni velük. Lehet, h különben tök jóba lennétek, de valjuk be, nem hozzá mentél feleségül
Sztem én is jobba lennék az enyémmel, ha csak egy vasárnapi ebéd idejét töltenénk együtt amikor találkozunk, nem napokat.
Csicsi
Ha olvasol minket, kitartást a tejcsihez! Amiket nekem a kórházban mondtak a tejcsi beidításhoz: minél sűrűbben cicin, körkörös, nem túl erős masszázs egy-egy újjal a cicik oldalán, meleg vizes zuhany a cicikre, kézi fejés (két ujj egymással szemben kb a bimbóudvar szélére, ott érzed a tejmirigy végét, onnan befele a bimbó felé összepréseled a cicit a bimbó aljáig), gépi fejés ha megy, de ez előtejnél és kis mennyiségnél még nem megy a nénik szerint. A belövelés meg nem feltétlen a 3. napon van! (nekem akkor volt, csak ugye...)
bocsi, ha kimaradt valaki! Ja, most a szoptatós fotelben ücsörgök, amit még egyszer se használtam szopizáshoz, mert mindig fekve szoktunk
Viszont appa itt ücsörögve altatja-nyugtatja a pici lányt, aki már a saját ágyában alszik
2 napunkba telt, mire rájöttünk mért nem marad meg itt: nem volt az ágynak apa-anya szaga. Kivittük az ágyneműt, egy éjjel azzal aludtunk, másnap délután már megmaradt itt is, sőt, egyszer már nem kézben aludt el
Varrtak már mást is belül? Mennyire kell ennek viszketnie? két napja iszonyú viszketek, remélem csak a gyógyulás miatt. ja, ezt el akartam mesélni még korábban! Szóval nem gátba repedtem, hanem hüvelybe.
én elötte nem hallottam ilyenről, de a szobában az egyik csaj szintén így repedt, szóval bizti nem ritka. amúgy egyáltalán nem fájt, pontosabban elenyészett a szüléshez képest. Aztán összevarrt a doki, és még mindig véreztem, ott keresték, h honnan, de megfejtette, h Y alakban repedtem, ráadásul egy érre, abból ömlött a vér, és az Y repedést csak az egyik irányból lehetett megvarrni, neki meg elsőre a másik esett kézre. Foggalmam sincs, h jutott eszébe, h a másik irányt is megpróbálja, mert azt magyarázta a szülésznőnek, h így még nem járt. Tök jó, h mindenki ilyen érdekes orvosi esetet lát bennem
Minden esetre most nemtom, hogy áll a varrat, és ugye ezt nem lehet tükörrel megnézni, mint a gátsebet
Ja és azt mondta a doki, h kicsit szűkebb lesz a hüvely
ami apa méreteivel...
Megy ám a pánik a részemről! Appa azt mondta, nem baj, mert úgyis lombikolunk, a sex meg mehet ám máshogy is