Új privát üzeneted érkezett!

Ahogy látom az "éjszakai műszak" ma is később jön!
Én most megyek, alszom egyet, ki tudja meddig!
Holnap megyünk a tesómékhoz pancsizni, persze Kendra kimarad belőle, de azért legalább a levegőn lesz! :D De azért majd bejelentkezem pár szóra!
További nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Kriszta,akkor Kristóf nem egy sovány baba!! :wink: Csak tejcsit eszik?

Charlott,én csak szerdán megyek,de én íratok gátlót,biztos ami biztos.Kíváncsi leszek mit ír fel.Én Lindynette-t szedtem.

Kati,gratu a nem kevés vacsihoz!!! :wink:
El nem tudom képzelni mi történt ma,mintha bomba robbant volna,sehun senki. :cry:

Kép

KépKép
mayday

[quote="mayday"]K írta:maydayriszta,akkor Kristóf nem egy sovány baba!! :wink: Csak tejcsit eszik?

Charlott,én csak szerdán megyek,de én íratok gátlót,biztos ami biztos.Kíváncsi leszek mit ír fel.Én Lindynette-t szedtem.

Kati,gratu a nem kevés vacsihoz!!! :wink:
El nem tudom képzelni mi történt ma,mintha bomba robbant volna,sehun senki. :cry:

Kép

KépKép
mayday

vazzzeeeee,én mit csináltam?nem ezt akartam,b@sszuuuuuusss... :oops: :roll:

Kép

KépKép
mayday

Halihó!

Én itt vok,csak eddig küzdöttünk Baluval.Nem tudom mi lelte az én tündér jó kisfiamat,már 4 napja zizzent.Ma áthívtam anyut mert nem bírtam vele,ő küzdött vele 1 órát mire nagy nehezen elaludt.Fogalmam sincs mi lehet vele.

Mayday:én is lindinette-t szedek.Én is szivesen olvasnám már a szüléstörténetedet,lévén hogy normál úton szültél,ha már nem tudom átélni,legalább szivesen elolvasnám mégis hogyan zajlik egy ilyen.

Kriszta:az igen,akkor kis vasgyúró a drága! :D

Álomba sírás:hát nálunk ez nem megy mostanság,10 percet szoktunk várni,de most utána is sír.Tiszta izzadt mikor kiveszem,nehezen tudom ilyenkor megnyugtatni.Nem tudom mitévő legyek.

Remélem azért most aludni fog legalább 3ig.Tegnap úgy jártunk hogy napközben aludt egyszer 6 órát meg egyszer 4-et amit éjszaka szokott,és így éjszaka kelt 3 óránként.Ma csak 3 órákat aludt,így remélem hogy éjszakára tartogatja a 6 órás alvását :D

Na megyek,eszem valamit még,mert nem volt időm vacsizni.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,nyugika,kistesót megszülöd normál úton,no!!! :wink:

Snassz kicsit ezt írni,de nem lehet,hogy ez a hülye ilyen-plyan idő tesz be Balunak?Vagy a hasa lehet talán?

Kép

KépKép
mayday

Tuti nem a hasa,mert nem húzza össze magát meg nem is fájdalmas a sírása.Elég sokat fájt a hasa,azt már felismerem.
Az a baj hogy fogalmam sincs,mindent meg nem tudok az időre fogni.Utána néztem ma se front,se légnyomás változás nincsen.Sőt az elmúlt napokban is csak enyhe melegfront volt.

De azért jöhetnek az ötletek hátha valamire rá lehet húzni a viselkedését! :lol: Ha más nem én megnyugszom :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jaa,mármint ha lesz kistesó.Én szeretnék majd egy kislányt (de az se baj ha fiú) de párom nagyon nem akar.Nem tudom miért,azt mondja neki elég ez az egy.Hát remélem majd az idő múlása megváltoztatja a hozzáállását.Mikor majd nagyobb lesz Balu hátha vágyik majd még egy picurkára,meg hátha Balu is igényelni fog egy kistesót.

KépKép
Kép
csöpplány

Ok,itt egy ötlet!Olvastam,hogy a babák,ha rosszat álmodnak napokig kihathat a viselkedésükre,mert még nem tudnak különbséget tenni álom és valóság között.

Kép

KépKép
mayday

Szerintem idővel párod máshogy fogja látni.Ha mondjuk Balu már lesz egy pár éves,elmereng majd,hogy milyen édes pici volt és jöhet is az utánpótlás!!! :wink:

Kép

KépKép
mayday

Na ez lehet :lol: Na felébredt :( Nem hiszem el,remélem apának sikerült visszaaltatni.

Párod ma is dolgozik?

KépKép
Kép
csöpplány

Akár több is!!! :D

Kép

KépKép
mayday

Persze,ő mindennap.Királyság. :? 7-kor elmegy éjfélkor megjön,ha szerencsém van 11kor.

Kép

KépKép
mayday

Azért ez furi.Rám is nagyon tud mosolyogni Bálint,de ha meglátja az apját,tiszta vigyor lesz az egész gyerek.Gondolom neki úgy kerek a dolog,ha mind3 együtt vagyunk.Végülis nem véletlenül van anya és apa. :D

Kép

KépKép
mayday

Vigyorgás - Krisz is szokott, mint egy tejbetök, úgy tud vigyorogni! Ilyenkor, mi szülők, olvadunk rendesen! :oops:
Pl: hajnali 3-kor eldöntötte, hogy ő felébredt, és nem alszik többet - ennek nagyon "örültem", de mivel én még álmos voltam, fogtam és befektettem magam mellé az ágyba. Olyan széles vigyorral reagált erre a tettemre, hogy csak néztem (boldogan)! :shock: :lol:

Maday: azt én is tapasztaltam, hogy sokkal kiegyensúyozottabb Krisz, ha együtt vagyunk hárman, a mi kis családunk! :)

Csöpplány: a meleg idő lehet a problema - szerintem. :?
Én is szeretnék tesót Krisznek, egy coffosat! - de a párom még nem tudja elképzelni ezt a helyzetet. Még szokja ezt az egyet is. De szerintem könnyebb lesz a másodikkal, mert már tudjuk mit kell csinálnunk, mire számíthatunk. :wink:

KépKép
charlott

Jó reggelt!
Ma nekünk nem volt olyan jó éjszakánk már fél kettőkor fölkelt először enni, utána 5-kor majd 7-kor! :?
Most meg evett és mosolyog teli szájjal, ilyenkor kicsit elmúlik a fáradtság is :)

Kati
A kútvölgyi egy szuper kórház és az volt 4 éve is, mi is meg voltunk vele elégedve! Ki az orvosod?

Kristóf tejet eszik, az elején adtam neki az esti evésnél minimális tápszert (30ml) utána elhagytuk , de néha még ha úgy érzem kevés este a tej keverünk neki egyet de nem mindig eszi meg!

A nyűgösség nálunk akkor is előfordult mindegyiknél mikor már nagyon fáradtak voltak de nem tudtak elaludni, ilyenkor néha jobb volt ha nem akartam mindenáron elaltatni,néha egyszerűen sok nekik az inger ami éri őket.Én ilyenkor vagy kicsit hagyom egyedül az ágyában vagy mivel imád babakocsiban aludni eltologatom abban és 3 perc alatt elalszik!

A tesóról csak annyit tudok írni hogy tényleg összehasonlíthatatlan az első és a második(esetleg harmadik) az elsőnél igencsak mindenen kétségbe voltam esve és mindenbe a probléma lehetőséget láttam (miért alszik, miért nem,mennyit eszik?stb.)
a harmadiknál ennek nyoma sincs mérlegünk nincs és nem is érdekel mennyiket eszik egy alkalömmal mert látom hogy jól van!

kriszta0612

Sziasztok!
Kendra reggel 6-ig nyomta! :D Aztán beverte a szokásos 140-kéjét és azóta húzza a lóbőrt! Bár előtte édesen mosolygott, és hangosan gagyarászott! :D Annyira édes volt! Mondtam neki, hogy egyszer meg fogom zabbantani! :D

Mucus!
Nekem Dr. Tóth Ferenc a dokim, aki azóta már a II. számún van, mert a Kútvölgyit teljes egészében privatizálták, és mindenért fizetni kell! Nekem már a CTG-ért is fizetni kellett! Kemény 4.000,-Ft volt alkalmanként! Egy szülés ott már 5-600.000,-Ft! :shock: Szóval ha esetleg lesz is kistesó, ő már ott fog születni! Bár nincs rá sok esélyünk, mert Kendra is orvosi hozzájárulással sikerült! :D Inszeminációs baba! :D

Csöpplány!
Én is azt mondom neked, hogy az időjárás, és a frontok is hozzá járulnak. Ez szinte biztos. Kendrának is vannak nyűgösebb napjai, és akkor látom, hogy Ti is írjátok, hogy a Ti gyerkőceitekkel sem lehetett akkor éppen bírni! Szóval hidd el, nincs gáz, csak szerintem ők jobban megérzik a frontokat, és így "reagálnak" rá!

Nálunk már most dög meleg van, bár le vannak húzva a redőnyök, és ilyenkor azért nem annyira vészes! Remélem Kendra húzza 11-ig az alvást, mert aztán megyünk Tesómékhoz kicsit lazulok, meg fürdök, ilyen melegben mást nem is lehet! Aztán Laci ha megjön a melóból - mert ma is dolgozik - jön ő is! Bár nem tudom mikorra ér haza, mert a Balatonra ment, pontosabban a BalatonSaund-ra! Vitt némi pizzát - pontosan 5 raklappal - had egyen a jónép! Bár ő nem sofőr, mégis neki kellett elvinni, mert az összes sofőr fuvarban van!:(:( Remélem azért hamar hazaér!

Kép

KépKép
ercsikati

HAlihóó..na csak végekre reagálok, nehéz lenne az összesre :)

Kriszta..nekünk a te nehéz estéd a jó este...ez van minden gyerek más, bár Gabi meg-meg próbálkozik az este átalvásával ez most úgy sikerült, hogy 10-re végre elaltattam, aztán kelt fél 5kor aztán 7kor ilyen jó esténk még sose volt, ált 5-6körül kezdődik a nap.

Amúgy kinek mennyit alszik egy nap a gyerkőce? Én elkezdtem írni Gabi egy nap 12-13 órát alszik, ebből napközben (reggel 5től este 9ig) 4 órát a többit este.. szerintetek? De pl tegnapelőtt 10 órát aludt összesen.... ha meg szegény többet alszik a szokottnál már parázok, hogy majd este nem fog aludni.. pedig 1 óránál többet egy huzamban nem szokott aludni..na jó talán 2 órát de az kb hetente 1x.

Amúgy nálunk is nyugisabb mikor apa is itthon van, többet is alszik.. na meg csaszis baba első élményei az apukájával voltak nem velem.... de én örülök ennek az őszinte szerelemnek apja és fia között..ha meg néha én is kapok mosolyt akkor a mennyekben járok :D

Kistesó..én írtam mi nagyon rá vagyunk állva a témára és jövő tavasszal neki is látunk :D Leginkább egy csajszinak örülnénk de a lényeg az, hogy egészséges legyen és ne legyen semmi gond....
Eredetileg amúgy 3 gyereket akartam de bevallom őszintén, most hoyg tudom milyen strapás elég lesz nekem 2 :oops:

Na megyek élvezem a nyugit mind a 2 Gabi alszik éppen :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok

zsu, Peti 10-11 órát alszik / nap... ebből éjjel 9-10től 4-5-ig (ez ugye 7-8 óra), a maradék 2-3 óra meg úgy jön ki, hogy 2x megyünk sétálni és azt szundinak számolom, mert úgy szunyókál... napközben nem szokott negyed-fél óránál többet hunyni csak úgy, eddig kb 2-3x volt olyan hogy nappal aludt 4 órát egyszerre, de ez nagyon furi volt...

kistesó: mi még egy gyerkőcöt tervezünk, ki tudja mikor... úgy 3-4 év múlva, ahogy alakul. (az első pár hétben bevallom, úgy voltunk, hogy kizárt a kistesó, de most talán már megszoktuk ezt az új életet... :lol:)

folyt. pill.

hibernia

charlott én is ezt kaptam, de még nem váltottam ki... majd beszámolok.

jó, hogy műkszik nálatok ez a suttogós leteszed pár perc alatt álomba sírja magát dolog... :) nálunk nem jön be, leteszem, kicsit sír, majd nagyon.

csöpplány, részvétem, ötletem a felsoroltakon kívül nincsen sajna. :? amúgy a tüszőérést csak "plusszban" nézte a doki, szerintem az nincs befolyással a gyógyszer szedésre... :) amúgy ha írod, hogy izzadt, banális, de nem lehet, hogy melege van, azért nyüszizik?

ercsikati, irigyellek, hogy Kendra ilyen kis nyugis, eszik-alszik típus... :) amúgy mi az az inszemináció?

mayday azt álmodtam, hogy szavaztunk, kinek van a legszebb cumisüvege :lol: és a te szavazatoddal nyertem... :shock: :lol: :shock: amúgy Balcsihoz nem tudsz néha kimenni? én úúúúgy mennék!!!

hibernia

Jajj most jutott eszembe én is voltam dokinál, nekem bekukucskált valami géppel meg kézi vizsgálat + írt fel bogyót de nem váltottam ki, nem biztos, hogy szedni akarom... meglássuk

Nem alvás letem nem sok van, nem lehet, hogy valami fejlődési szakaszba ért, és több minden jut a kis buksijába és ez túlfárasztja aztán ezért nyüszi és ezért alszik nehezen

Nekünk ma Gabi -ez idáig minta baba..eszik alszik döbbenet. Már arra gondolok, hogy beteg-e vagy valami.. bár ma Gabinak meg nekem is fáj a fejünk lehet van valami légnyomásváltozás ami őt szundira nyomja..na mindegy de akkor is döbbenet

ÉS hibernia ti mt csináltok mikor fenn van Peti? Nekünk azért nehéz mert Gabi egyenlőre szinte csak kézben van meg, ha letesszük sír, pedig olyan jó lenne letenni ésén onnantól dalolászok neki tovább vagy bármmi, de neki nem..őt vinni kell körbe-körbe a lakásban és énekelni, vagy magyarázni neki..ha megállsz valahol 3 perc és jön a bömbi, hogy lehet tovább menni... szóval nálunk ha a 10 órát alszom egy nap effect van akkor így telik a nap nagyrésze az én kacsóim meg leszakadnak az 5 kilója alatt.....

Kép
Kép
zsu84
Üröm

hát ha fenn van, sokszor sír. :shock: ilyenkor ringatjuk egy párnában, sétálunk vele vagy lefekszem mellé, a szájába nyomom a cumit és simogatom az arcát, hogy nyugodjon meg... ja meg bicikliztetem a lábát.
ha jókedvű, sokszor fél órát is elvan a játszószőnyeggel, gügyög a tehénnek, ez jó, bár ott ülök a szobában ekkor is, biztos ami biztos... ha megunja a játszót, beszélek hozzá, utánozom a gagyogását, azt imádja illetve mostanság masszírozni is szoktam, azt nagyon szereti, jókat nevetgél közben.
ha dolgom van, leviszem sétálni, hátha pihen... :roll:

ja meg nálunk egy-egy kajálás 1 óra minimum, azzal rengeteg idő megy el pl az ébrenlétből. mondjuk 6-7... :?

hibernia

Sziasztok!

Most hogy anyunak sikerült elaltatnia 11kor aludt egészen 5ig,aztán kis nyűgi után meg kaja után,úgy 3/4 6 tájban elaludt és 10kor eszméltünk gyerekkel együtt. :D Szal éjszaka jól alszik a kis Drága.

Én is arra gondoltam hogy elvileg most lenne 6 hetes,és lehet hogy egy fejlődési ugrása van most,sokkal érdeklődőbb mint eddig,de túl sok neki z infó meg az inger és ezért nyűgös.Na meg nagyon akar ülni,folyton húzza magát ülésbe.Babakocsiban követeli hogy hátra fordítsam,na meg hogy kicsit emeljem meg a háttámlát hogy jobban lásson.Olyan szinten érdeklődő hogy csak na.Ha hason van akkor folyton nyomja a fekvőtámaszt,hogy a babakocsi hátán lévő szúnyoghálós kukucskálón kilásson.Ez akkor van ha hason van,minden érdekli.Néha ki kell vennem a babakocsiból mert annyira nézelődhetne.

Melege tuti nincs,egy szál body-ban alszik,meg a derekát takarom be pelussal.

Front,légnyomás:oké,van benne valami,de amikor nincs semmilyen front és a légnyomásváltozás sem akkor miért nyűgi? :D

alvás:hát általában olyan 15-16 órát alszik Balu.Most hogy nyüszizik,még így is alszik simán 14 órát.Úgyhogy egy szavam nem lehet :D

Teszek vigyori képet:
Kép Reggeli vigyor,háttérben a suttogó könyvvel :D

Még egy kép:
Kép Anyán alcsizom:)

Na megyek beszedem a ruhát. :)

KépKép
Kép
csöpplány

Ja és az első képen látjátok Balu bodyján a feliratot? :D Általában illik rá :D

KépKép
Kép
csöpplány

Hali!!!

Csak gyorsra jöttem,vendégeim vannak.

Csöpplány,nagyon szépek vagytok!!!Anya és az ő pici fia!!! :D

Hibernia,innen nem olyan egyszerű lejutni a partra,ok,kocsival az,de apa azzal jár a dolgozóba,busz és vonat meg szóba sem jöhet,megnézem azt aki buszra száll babakocsistól a sok bunkó ember között,akik csak bámulnak,de egyik sem kérdezné meg,hogy segélhet-e.Vasútállomás meg kb egy órára van,szóval nem merem bevállalni Bálintostul. :? Szóval sz@r ügy.

kistesó:elvileg 4 év múlva "szeretném" szülni a kövit,de nem tudom hogy jönnek össze a dolgaink.Apa(úgy néz ki) 1 max 2 év múlva kimegy dolgozni fél vagy 1 évre hajóra.Ha pedig hazajön ki szeretnénk költözni Ausztriába,úh lehet picit csúszik a második baba project.

Bálint amikor lightosabban sír,aszongya,hogy Ajjjaajjjaajjjj,ajjjjaajjjaajjj....stb.Nagyon komoly.És ha nyújtogatom a nyelvem ő is csinálja!!!Édes hapsi!!!

Kép

KépKép
mayday

Csöpplány,csini a rucid.Ez egybe ruha,iga?

Kép

KépKép
mayday

Alvás:lövésem nincs,én úgy érzem max 10 órát alszik,de annál tuti többet.Majd lemérem.Bár ma felettébb jó alvó. :shock:

Kép

KépKép
mayday

Hali

hát ez rossz mayday ott a balcsi és még sincs. :(
amúgy nálunk is a kiköltözés miatt csúszott a gyerkőc betervezése...

ja két dolog volt ma velünk:
1: peti szarrá karmolta az arcom. :?
2: ezután hasról hátra fordult. nem tudom, ez valami-e, de örültünk neki... :lol:

hibernia

Egyszer Bálit is hasról-hátra fordult,de ő azért,mert nagyon be volt ingerlődve. :roll: Azóta sem produkált ilyet.

Peti nyugodt volt?

Karmolás :(

Kép

KépKép
mayday

Csopplany,
egyszer olvastam egy konyvet, amiben a fejlodési mérfoldkoveket irtak le. amikor egy baba hirtelen nagyon sok mindent tanul, akkor gyakran napokig nagyon ragaszkodo és nyugos, utana pedig majd hirtelen racsodalkozol, hogy mennyi mindent tud mar, amit par napja nem tudott. kb, ha jol emlékszem egy éves korukig atlag 1-2 ilyen peridodus van havonta - kéthavonta...

Alvas,
nalunk aszik kb 10-11 orat éjjel, 1-2 szoptatassal megszakitva + 2-3szor 1-3 orat nappal, ami kb 14-16 orara jon ki. ma napig nem akarom elhinni, hogy 3ra ilyen nyugis babat sikerult osszehoznunk, ugyhogy aki gondolkodik a 3an, csak azt mondom, a 3. mar olyan mint egy ajandék. és nagyon alkalmazkodo. Kriszta, megerositessz?

Hétfon leszunk 6 hetesek, nalunk is kezdodik az elso nagy fejlodési ugras, délutan 2 oranként szoptattam és rendesen evett, nem csak cumikazott!

A mosolygasra a tesok és persze apa elolvadnak. Azt hiszem nagyon el lesz kényeztetve a lanyom ennyi hapsi mellett.
s.orsi

Orsi, jó, hogy ezt írtad a 3.ról.. a védőnőm akinek szintén 3 gyermeke van azt mondta a 3. szinte magától nő már fel :D Na csak azért amit írtam..én 3 gyereket eredetleg, de most, hogy szembesültem vele ez milyen is maradok a kettőnél... ez is inkább azért, mert szerintem tesó nélkül nem jó lenni.

Köszi, hogy írtátok kinél mennyit alszik a baba, és bocsi a sok közvéleménykutatásért, de azthiszem a szakkönyveknél a valóság jobb... szóval csak azért kérdeztem, mert attól féltem, ha nappal sokat alszik, pl 5 órát, mint ma akkor este nem lesz meg a 8 óra alvás..de akkor ettől nem feltétlen kell félni.
Ja ma megvolt a meztelen mérés 5210 gramm szerintem elég szép, újabb 300 gramm hízás 1 hét alatt :D

Ma amúgy majd kettéhasadt a fejem, be is vettem egy fél algo-t :oops: Remélem Gabinak nem lesz baja tőle...

Na megyek..alszom én is kicsit

Kép
Kép
zsu84
Üröm

mayday hát nem volt nyugodt, az biztos, de túl ideges sem... olyan kis nyafi... mint mindig... :lol:

amúgy attól tartok, mi már elrontottuk... sír, felveszem, abbahagyja. 5 perc után leteszem vízszintesbe, megint sír. felveszem, nézeget, ásít. leteszem, újra sír... a férjem már "kicsit" kivan tőle, hogy hisztis... :? mondjuk van benne vmi... de most mit lehet tenni? hagyjam sírni?

ja este próbáltuk a letevős módszert, hogy kaja után hasra és nincs ringatás. sírt, sírt, 10 perc után felvettük, kussolt, letettük, újra sírt, aztán otthagytuk kb 10 percig megint és elaludt. ti mennyi ideig hagyjátok sírni így letétel után? (evett, nem fáj a hasa...) felveszitek ha nagyon belelovalja magát? vagy ha nincs gáz, csak hiszti, hagyjátok hosszú ideig?

tegnap amúgy méricskéltünk, 58 cm és 4950 gramm... nagyon durva... 2900-al hoztuk haza, most lesz pont két hónapos... 2 hónap 2 kg, komoly. :shock:

hibernia

Hibernia,ne egyből kaja után tegyétek le,picit "játszatok" vele,dumáljatok hozzá olyan 10-15 percig,aztán utána be a kiságyba.Azért ajánlom ilyen biztosan,mert nálunk (eddig úgy fest) bejött.2 napja nyugi van,alszik napközben,pedig szinte sose tudott.De utólag visszagondolva én voltam a hülye,hogy minden sírásánál kikapkodtam a kiságyból,holott hagyni kell,különben nem tudja kizárni maga körül az ingereket.Lehet,hogy Petinek több kell 10 percnél.Szerintem még ne adjátok fel. :wink:

Bálint 2 napja volt 4620g,úh én nem hiszem,hogy 2 hós korára (jövő csütörtök) elérjük a 4900-et. :? Pedig mi is 2900-el hoztuk haza.Remélem ez nem gáz.

A köhintése kicsit idegesít.Arra gondolok,hogy nincs-e valami tüdő baja. :roll: De csak feltűnt volna a dokinéninek mikor hallgatta,nem?

Kép

KépKép
mayday

Zsu,algo mehet.Nurofen és Panadol is.Én az utóbbit használom,bár nem nagyon bíztam benne,régen Cataflamon "éltem". :roll:

De fura,alszik a gyerekem. :D Bár ez csak felületes alvás,néha nyöszizik mikor rájön,hogy kiköpte a cumiját.Visszaadom neki,azt alszik tovább.

Kép

KépKép
mayday

Jó reggelt!

Nálunk éjszaka jó volt,bár az elalvással voltak problémák.12 percig sírt szegényem,aztán elkezdtem simogatnia kis hátát,meg ssss-eltem neki ,meg kicsit lefogtam a fejét,mert az a mániája hogy folyton forgatja és ezért sem tud aludni.Így fél perc se telt bele és elaludt.ez 11 előtt volt kicsivel,aztán majd csak 5:20kor kelt.Elaludt kb 6kor,és most fél 11kor kelt/keltünk Bár fél 9kor kivettem az ágyából mellénk,mert nagyon fel-felsírt szegényem,és masszíroztam neki a kis hasát mellettem,aztán mindketten bealudtunk.Úgyhogy én kopp-kopp.Jól alszik ez a gyerek,csak nehezen tud elaludni.

Mayday:Tök szar lehet hogy ott a Balcsi és mégsincs ott.Én legalább tudom hogy messze van így nem is zavar :D Egyébként igen,ez egy egyberuha,combközépig ér :) Van egy másik ugyanilyen csak az színesebb.Ezt kölcsönkaptam anyuéktól,mert a legnagyobb melegben farmerben indultam el,aztán odaadták hogy ne sűljek meg. :D

Hibernia:ti körmét nem vágod?Én szoktam Balunak mert ő is szana szét karmolná magát,na meg engem is.
Forgás:az nagyonnn jjóóóóóóó!!!!!!Ez már egy mérföldkő,de álítólag akkor ér,ha többször is csinálja.Mert lehet hogy csak a fejnehézsége miatt sikerült,ahogy vadul lökte magát és áthúzta a súly.De azétr mindenképp említésre méltó :D

Mosolygás:nálunk Balu mindenkire mosolyog aki mosolyog rá :D Mindenki imádja és olvadnak tőle mint a vaj :D

Orsi:én is ilyesmire gondoltam.Szerintem ez lehet a baj.

Hibernia:mi 10 percig hagyjuk sírni,aztán általában kiveszem.Megnyugtatom aztán megint előlről.Esetleg próbáld azt emg amit én tegnap,amit fent írtam.Nálunk bevált,nagyon hamar elaludt.Azért próbáltam ki,mert Balu is rájött hogy egy idő után úgyis kiveszem.Egyébként néha úgy sír szegényem hogy alig vesz levegőt,ilyenkor kiveszem megnyugtatom és teszem is vissza.Azért azt nem szeretném ha megfulladna a sírásba.

És ne egyből kaja után tedd le.Nálunk is van 10-15 perc amit még fent van.Mert fordult már elő hogy a nagy sírásba viszajött neki a kaja.Hagyni kell kicsit ülepedni.

Mayday:csak nincs semmi baj,de ha aggaszt inkább mutasd meg a dokinak hogy megnyugodhass.Pofon nem fognak vágni! :D

Na megyek reggelizni

KépKép
Kép
csöpplány

Van itt valaki???? :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Hali,

Csöpplány, én itten! :lol:

alvás - most, amióta valamilyen rendszerességet észlelek, számoltam ki, hogy mennyit is alszik Krisz? 9-10 óra, :shock: csak! A nagy könyvek 13-14 órákat ír. Ez a kevés óra a 6 hónaposonál szokott lenni.

Az esti altatás szerencsére hamar beállt, 20 órától kezdem etetni a fürdés után, és addig lehet cicin amíg el nem alszik. Én felszem és az esti műsor nézem, így mindenki jól szórakozik! :lol: Miután látom, hogy elaludt teszem is be az ágyába és max. halk e-e-e ejt, de nem hiányol már minket, egészen hajnali 2-ig! :wink:

forgás - ezen a héten tapasztaltam Krisz jobb és bal oldalra is fordult és vigyorgott hozzá. Élvezte sikerét, perszi mi szülők annál jobban. :)

bukások - még mindig vannak, sőt, olyan mennyiség jön vissza, hogy kezdek aggódni. Doki néni azt mondta anno, hogy pár hónapig még ez nem baj! Ti babátok bukik még?

KépKép
charlott

Charlott:nálunk nincs nagy bukás,csak nagyon minimális,ami esetleg a büfi miatt visszajön.Én azt olvastam hogy a sok,és nagy mennyiségű bukás az gáz.Lehet reflux betegség.Vagy jó esetben csak annyi hogy nagyon túleszi magát és a felesleg jön vissza.Azt hallottam hogy refluxos babáknál kaja után akár 1-2 óra múlva is van bukás-
Forgás:nálunk még nincs,annál több fekvőtámasz :D Nem siettetem,majd csinál mindent amit akar.Így is dícsérték hogy ilyen idős korban még nem tudják így kinyomni magukat,ilyen szinten mint Balu.Szal én meg erre vagyok nagyon büszke :)

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány: azért reménykedem benne, hogy nem reflux miatt bukik sokat.
Fekvőtámaszokat nyom Balázs???!!! :o Nagony ügyi! :) No, Krisz itt még nem tart. Sajnos későn kezdtem hasra fektetni, mert mindig sírt ha megfordítottam. :roll:
Forgásra visszatérve - lehet, hogy csak véletlen műve volt az egész, a lendület vitte a testét, mert éppen az ágyához rögzített forgó játékokat püfölte lábaival és egy nagyobb rugással átfordulhatott.

Megint hőségriadót hírdettek ki, mit csináltok ezekben a meleg napokban?
Mi most besötétítettünk, lágy dallamokat szólaltatunk meg a cd lejátszóból és persze a ventilátor is megy. Eddig jól viseltük a meleget. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára charlott 2010.07.11 13:09-kor.

KépKép
charlott

Enyimé még nem forog,fekvőket nyomogat.Én se akarom siettetni,még amúgy is korai lenne.

Bukás:Bálint akkor bukott sokat,mikor apa büfiztette,mert ő a vállára tette a hasát és szegényemnek nyomta.

A köhögése azért idegesít,mert én asztmás vagyok(nem olyan durván) és be vagyok sz@rva,hátha örökölte.Plussz még allergiás vagyok csomó mindenre,pl:fű. :? Gázos.

Csöpplány,irigy a fél 11ig alvás miatt.

Kép

KépKép
mayday

No..nekünk hiába aludt nappal 5-6 órát az estével együtt 11 óra lett a végeredmény... :?
Ez van..ma eddig 2 és fél órát aludt, most megint csicsizik, de remélem nem az éjszakai szunyát vágta be..meglássuk

MA nem volt amúgy egyszerű napunk..egyrészt alig aludt, de ez még nem gond, de írtó kevesett evett magához képest...
Párom közölte, hogy 19-én jön a védőnő, visszaadjuk a mérleget mert ez így nem lesz jó...hát lehet igaza van, ma is rendesen pisilt és kakilt így csak nem gond..

Mozgás, nálunk semmi extra, fejét emelgeti, tudja pakolászni jobbra balra és igazából bárhogy tesszük le ő ügyesen behelyezkedik. JA és egyre tudatosabban mozgatja a kezét..pl dörzsöli a szemét..döbbenet :D

NA pusza

Kép
Kép
zsu84
Üröm

fwl is keltünk.. 5 perc alvás...wow :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu,ha ez megnyugtat,Bálint se ette ma meg az "adagját".Már azon parázok,hogy lefogy... :oops: Lehet mi is érzékeny búcsút veszünk a mérlegtől.

Kedden megy a fiam fodrászhoz,illetve én megyek,ő meg jön velem.Fáncsi leszek,hogy fogja bírni. :roll:

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok! Megjöttem! :D Kb 2 órája olvasom a szerda óta írt hozzászólásokat. Anyuéknál voltunk szerdától péntek estig. Azóta sem jutottam géphez. Volt program... :)

Voltam kontrollon. Nekem UH nem volt, csak tapi és bekukucskálás. :) Nektek nézte a doki melleteket? Nekem igen, de lehet, hogy csak azért, mert mondtam, hogy fájni szokott néha. Annyira féltem, hogy elkezd spriccelni!!! :lol: De megúsztam/megúsztuk. :D
Tablettát nem írattam, mert rettegek a fogamzásgátlóktól. Erre mondta a doki, hogy azért védekezzünk, mert ilyenkor már összejöhet a baba, ha nem vigyázunk. Ezen a megfogalmazáson hangosan felnevettem. Lehet, hogy hülyének néz a doki... :) Na, mindegy. Megígértem, hogy vigyázni fogok. :D Alig vártuk, hogy a doki jóváhagyásával... Szóval értitek...?! De Anyuéknál a nappaliban nem akartuk, szombat reggelig várnunk kellett. :) Féltem, hogy fájni fog, de nagyon jó volt! Sok ismerősöm panaszkodott (sőt, szinte mindenki), hogy sokáig fájt még, így felkészültem a legrosszabbakra. Kérdeztem Barnust, hogy van-e változás, de nem ezzel volt elfoglalva ennyi idő után, így nem érzett különbséget. :D Ti próbálkoztatok már? Tapasztalat?

Samu nagyon sokat fejlődött. Nagyon élvezem, ahogy kezd tudatosan nézelődni, mozogni,... Egyre többet gagyog, és kommunikál velünk. Nagyon cuki! Imádom! :D Pénteken Ő is nagyot alakított, mint Peti. Hason fekvésből hátra fordult. Mondjuk nem tudom, hogy így tervezte-e, de azért büszke vagyok rá. :D Tegnap megint kipróbáltam (hasra fektettem a pelenkázón, és elé guggoltam), és ismételt. :)

Ma hiper nyügi volt. A hasa is fájt, de szerintem a meleg is betett, szóval sétálgattunk fel-alá ölben, kocsiban, kendőben... Szegény manó! Csak az éjszaka legyen nyugis!

Jut eszembe! Megjött az új babakocsink! Nagyon kényelmes! Samu bele van zúgva, hát még én...! Annyira szupi! :wink: Majd teszek fel képet.

KépKép

KépKép
barbazso

Halihó!

Hát nálunk kb egy hete hogy Balázs sokkal nyűgösebb mint eddig,Napközben még úgy ahogy el tud aludni,de az esti elalvás az valami horror.Ma pl 2 óránkba telt mire el tudtuk altatni.Kézben is sírt,ha letettem akkor is.Enni persze nem akart,pedig pont idő volt.Evett fél percig aztán sírt hogy fáradt,fél perc alatt bealudt aztán 5 perc után kelt hogy éhes,és megint jött a fél perces evés,5 perces alvás.Kapott inni is,át lett pelenkázva,aztán nagy nehezen elaludt és azóta csend volt.Ez a procedúra ma 2 órát vett igénybe.Enni kb 65-öt sikerült neki.Kiváncsi leszek meddig bírja ezzel.

Charlott:Krisz nagyon édes!A kedvencem az utolsó kép amin mindketten rajta vagytok!
Igen,Balu keményen gyúr,fekvőtámaszozik,így:
Kép
Mi hűsölünk a szobába,megy a légkondi,így elviselhető.Du meg 5kor szoktunk kimenni sétálni egy nagyot.Aztán haza,pancsi kaja játék alvás.Kivéve mostanság,mivel aludni nem akar.

Zsu:sajnálom a rossz éjszakát,remélem hamar rendeződtök ti is.

Mayday:szerintem muti meg egy dokinak,mivel megvan rá a hajlam miattad ezért tuti megvizsgálja és nem fog "hülyének" nézni.

Kaja:Balu se eszi mostanság az adagját.Hol csak 60at,hol bever 130at,este meg alig lehet beleimádkozni valamit,aztán meg sír hogy éhes.Ördögi kör.Holnap meg is kérdezem a dokit hogy mitől lehet ez.Ja és mértem is,két nap alatt hízott 10 grammot!Elég íjesztő,mert ő napi 20-41 et szokott,nem pedig 2nap alatt 10et.

Barba:ugyan én még nem volta a 6 hetesen.És még mindig nem tudok menni mert megvan,de voltunk már együtt apával nem egyszer és nálunk is nagyon jó volt :)

Holnap kapjuk meg a 2 hónapos oltást,mert most érjük el a súlyhatárt.Meg van valami ingyenes oltás is,azt is beadatjuk neki.Felírtam egy csomó kérdést a dokinak,biztos örülni fog,na meg persze röhögni fog a sok bugyuta kérdésemen :D

Na megyek...pussz

KépKép
Kép
csöpplány

Tényleg, ezt felejtettem el! Csöpplány, annyira édesek vagytok a képen! Samu is imád ebben a pózban aludni a mellkasomon.
G-mailt még nem néztem. Mindjárt pótolom, úgyis ide vagyok láncolva a fejőgép által. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Charlott, az a kép kettőtökről tényleg nagyon jó! Be kéne küldeni valami fotópályázatra! :wink: Krisz nagyon helyes baba!

A Márkós képeket már múltkor megnéztem. Nem tudom, írtam-e, de Ő is egy kis tündér!
Tényleg olyan szép babáink vannak! Na, és persze ügyesek és okosak és tökéletesek...! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Hű, ez a topik aztán működik rendesen, visszaolvasni is nehéz, annyi a hozzászólás!
Most nincs sok időm, de majd elmesélem én is milyen Peti. Röviden: jó baba:)
Már megint segitség kéne. Mostanra már teljesen össze vagyok zavarodva, és már lövésem sincs, hogy szoptatós anyák mit ehetnek, és mit nem. Jöttek itt nekem olyanokkal, hogy semmit ami piros, ami aprómagvas, ami K betűvel kezdődik, meg hát a hüvelyesek. Ja, és a tojás!!! Ehetek én valamit???? Valaki nyugtasson meg, lécci-lécc-lécci! Amúgy Peti hasfájós baba, ezért is vagyok úgy betojva kajaügyben. Teszek fel, vagyis megpróbálok feltenni egy képet, ami pont 2 hós korában készült. Vagyis 2 napja:)

Hát nem sikerül, a képméret túl nagy, és nem tudom lekicsinyiteni. De majd elküldöm g-mail-re. :roll:

Kép
dixus80

sziasztok

na nincs ám sok időm, végre a módszeretekkel letettem aludni kicsit Petit, most kezdődhet a bepakolás. csütörtök délután repülünk és ugye ez kvázi egy költözés... :? :? azt sem tudom, hol a fejem.

hogy bírjátok ezt a meleget? mi .... szarul. :( 30 fok van a lakásban, tök sötét, éjszakára se megy 28 fok alá. úúúúúúúúúúúgy mennék már!! most ülünk az egyetlen klímás szobában hárman és várjuk, hogy utazzunk... :roll: reggel 8-9ig sétáltunk, 9kor úgy hoztuk fel Petit, hogy üvöltött, olyan melege volt. :( iszonyat forró volt szegény, nedves törlőkendővel törölgettem, aztán meg egy szál pelusban vadított... most a klímával 27 fok van ez kicsit jobb...

hát lányok én örülnék, ha nem hízna így... ez gáz? mayday, ne parázz a súly miatt, szerintem az a normális, Peti haspók. folyton enne ilyen melegben is. este 180-at simán begurít és meg kérne, de inkább elringatjuk... ha hagyja... 750 mg körül eszik most, de ha rá hallgatnánk, szerintem 900-1000 becsúszna. elég idegesítő. ha csak szopizna, nem zavarna de így hogy tápit is kap, rossz, mert a tápis babákat túl lehet etetni... :? ti mit tennétek, adnátok míg kér???

megnéztem a képeket, tök szépek vagytok, vagyunk. :) :)

dixus, állítólag lehet mindent enni, de ha a baba sír xy dologtól, azt ki kell hagyni és kész. ez a hivatalos (bátor) vélemény. ezzel csak az a bajom, hogy ha eszem paradicsomot, párolt káposztát, dinnyét, iszom almalét és sír a gyerek, honnan tudom, épp mitől sír ezek közül... jó, ez extrém példa, de értitek...
én amúgy rostos (max 25%) üdítőt már iszom, napi fél pohár tejet is, ettem már túrót, dinnyét, ezek nem zavartak be, amit viszont tuti hanyagolok, az a kukorica, a borsó, a babfélék, a káposzta, a paprika, a paradicsom.

hibernia

ja képzeljétek, vettünk a gépre kengurut, ilyet: http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32

szegénykém egy órán át tűrte, hogy próbálgassuk rá a kengurukat, csak pislogott nagyokat. :lol:

remélem beválik ez a fekve hordozás, a kendőt egyszerűen nem tudtam jól megkötni. :roll:

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?