Új privát üzeneted érkezett!

Úgy döntöttem jobb később mint soha felrakok egy vonalzót. Hogy kell?
ndombi

rámész valamelyik internet címre, aztán csinálsz onalzót, bbcode-ot kimásolod, majd azt bemásolod itt a segédletek, profil, aláíráshoz, majd mentés...aztán írsz egy hszt.
figyelj oda, hogy bbcode-t másolj ki!
Vendég

Én úgy tudom, hogy a testsúly 15%-át kell 24 óra alatt elfogyasztania a babának tejből, ha csak azt kap (tápból is). Mi most 7-8x szopizunk 24 óra alatt és ezért én is 100-akra egészitem ki táppal, hogy 7-800 közé jöjjön ki. Nyilván ha a baba 4-5x eszik csak 24 óra alatt akkor egy étkezésre többet kell egyen.

Vki kérdezte a 7v8 órás fürcsit: sztem a 7 jobb ha utána van még kaja, akkor igy is 8-n9 mire fekszik érdemben a bébi. Ha nem kap kaját akkor a 8 a jobb. Mi 7-kor fürdünk normál napon.

Hasplasztika: sztem megpróbálni mindenképp érdemes, én a cicijeimet akarom majd megcsináltatni, én is be fogok adni kérelmet. Max nem adnak semmit, a próbálkozás ingyenes.

TEjszaporitás: sztem nekem kevés a tejmirigyem, ezért nincsen több tejem, hiába minden technika és csodaszer. Ennyi van és kész. Most délután tök jól szivta Zsombor és fél óra alatt 35-öt evett a mérleg szerint. Azért ez durván kevés. Kapott még 60 tápit. Nekem megeszi kanálból is meg üvegből is, eflogadja a cumit is meg szopja az ujját is ha nincsen más :).

Dvitamin: én nem adom, max néha ha eszembe jut. Aki szoptat az elég ha rácseppenti a ciccre, ha meg kap tápit akkor belel a tápba.

Kép
Kép
normajeane

Ja és tök jó mert Boti ma tündér volt, igaz, hogy 4-kr ebédelt és ez mindössze egy üveg tejből és fél üveg bébikajából állt, de legalább nem kért csokit utána, mint aki érezte, hogy ez elég kevéske volt. Nem erőltetem az evést, nem akarom, hogy frusztrációja legyen tőle.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Már jó régen voltam nálatok.

Bocsi csak annyit írtok, hogy nem bírom a tempót. :-)

Jól vagyunk jól eszünk. Hízunk. Éjjel nem alszunk valami jól de majdegyszer vége lesz.

Konkri,

az igen 4 krémes. Mondjuk én is rá vagyok kattanva az édességre de egyszerre nem bírok belőle sokat megenni, mert eltömít.

Ind,

én is szeretnék járni baba mama tornára és kivi lennék rá, hogy hogyan tudod beilleszteni a napirendedbe. Vagyis a babáéba, úgy , hogy ne legyen épp éhes meg ne aludjon stb...
Ja és atz hittem van lazább torna is mamáknak, mert ugye felüéseket azt olvastam, hogy pl. a harmadik hó végéig nemis lehetne végezi. Bár azt nem tudom, hogy ott csináltok.e. most mennem is kell mert sírás van. Bocsika.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lafi!
Egy hete nem hízik.Stagnál.Néha kicsit csökken a súlya,de másnapra ugyan ott vagyunk vagy egy kicsit fentebb,de nincs lényeges kiugrás.
100-110-130-így eszik,mikor hogy van kedve.
Nappal 3 h ként eszik,este viszont csak 2-szer.

Most kanállal adtuk a pótlást amit kifejtem,de kijött színte mind vissza.

De ha éhes akkor sírna nem?Ő meg játszik egész nap,sokat kapálózik.

Na próbálgatom akkor valahogy növelni a dolgokat.

Kép
csiperke

Hát Csiperke nem irigyellek. hogy lehet egy kisbabát megtömni? Szerintem Norma tudna hozzáfűzni ehhez egy két szót, mert ha jól emléxem azt írta h Boti nem volt jó evő (most se, ahogy írja).

Anyósommal voltunk most este ketten... fúúúúúú mindent elb@sztam, vagy csak épp úgy tűnt. Hát persze hogy kakis volt a pelus mikor én úgy gondoltam hogy nem... hát persze hogy félre nyelete a gyógyszert... hát persze hogy fájt a hasa... stb... tök azt érzem, hogyfélti tőlem a gyereket és megbeszélik a hátammögött hogy mit baszok el... amúgy rendes, de szar ez a fóbia.

Kép
Kép
Kép
konkri

Csipi, sírna elméletileg, bár ez nálunk nem jelentett semmit, ő nem sírt...próbálkozz, majd belejön, mert akkor elég sokat eszik, valami nem stimmel...(jó a tejed???tápláló???)

Konkri,nyugi, nálunk ha sír, fáj a hasa, hiába mondom, ennek a gyereknek nem fájt még a hasa sohse, ez hiszti...neeeeem, nem hiszti, fáj a hasa, vegyem fel...szóval nálunk is ez megy...aztán szólok a férjemnek, hogy nyugizza le, mert nem így szoktuk a dolgokat és a kölök nem érti...ja és a gyrek zabál, hagyjad, nem éhes...mondom, büfizik...jó-jó, de utána már nem éhes, mondom, majd kiderül...eszik tovább...nem lesz ez sok???neeeeeeeeeeeem....szóval még jó hogy én ismerem a gyerekem... :evil:
Vendég

Csajok mi ez a sok para a babák súlya körül? Az hogy nem hízik egy nap, vagy egy kicsit vissazesik, nem jelent semmit. Ez sok mindentől függ, ahoögy nálunk is normális 1-2 kiló súlyingadozás, úgy náluk is lehet valamennyi. Ha éppen kakilt aznap, akkor lehet, hogy kevesebb, ha nem akkor meg több. Nekem havonta 1x méri a doktornő, az bőven elég. Én azt sem tudom, mennyiket eszik Szofi. ÉN is úgy érzem most, egy pár napja, hogy kevesebb a tejem, de nem valószínű, mivel a kiscsaj van, hogy napközben 5 órát van kaja nélkül, de van, hogy 3 órát bír csak. Úgyhogy nyugi mindenkinek, a baba tudja, mi jó neki, amíg nem beteg addig aggodalomra nics ok. Annyiszor etessétek, ahányszor kéri, és annyit amennyit kér.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csiperke, szerintem a védőnőd hülyeségeket beszél.

A babád pont annyit eszik mint az enyém, 3 óránként 100-120.Éjszaka tegnap és ma is csak 1-szer kelt 4-kor éjjel.Én nem tömném, ha engem tömnének egy idő után utálnék enni.

Ha kijön belőle az is azt mutatja,hogy felesleges. Ha nem vékony, nem sír,hogy éhes akkor minek.

Sőt nekem eddig nem is ette meg a súlya 15%át.csak max 600 ml-t egy nap.Hízott. Most megeszi és nem hízik. Én vissza is adom a kölcsönzött mérleget ,mert már nem mérem.

Ha Dorka nem kér akkor arrébblöki a cumisüveget,ha újra próbálom, úgy üvölt mint a fába szorult féreg. :lol:
ndombi

próba
ndombi

francba
ndombi

aha megvan!

igazán menő vonalzó :lol:

Kép
ndombi

Ndombi, avatar és vonalzó csúcsszuper!

Tegnap gyümit ettünk anyatej helyett...anyatejet kiköpte...a gyümire pászkát reszeltem...odavolt és vissza...ennyi, utálja a folyékony tápot és az anyatejet, a szilárd jobb neki...hát legyen..(evett 1 kisminifalt kenyérbelsőt..kinézte apa szájából, egy picit várt, nem tudta, mit kezdjen vele, aztán a nyelvével tekerte az ínyével harapdálta és lenyelte, maj büszkén megmutatta, hogy nincs a szájában semmi és kérte a következőt...)
Végül az anyatejet lemondjuk áprilisban, igya az akinek a babája kicsi, addig meg tejpépet rakok bele, az ízesítve van, olyan mint a gríz, szereti, vacsira azt kap...

Kép
Kép

Ildi:Tinának boldog 3 hót!
Norma:Zsombinak boldog 2 hót!
Ndombi:Dorkának boldog 2 hót!
Zituska:Noéminek boldog 2 hót!

Utólag:
Csipi:Orsinak boldog 2 hót!
Ind:Majának boldog 2 hót!
Móni:Lilinek boldog 2 hót!
Bingi:Szonjánbak boldog 2 hót!
Lego:Hédinek boldog 2 hót!
Vendég

Hahóóó!

Lafi: nem vagy Te sem semmi a táblicskuval!!! Köszönjük!!! :D
Na, a kis barátnőm babája is hamar kapott szilárdat,mert ekcémás lett..stb. Hát, ne tudd meg. Olyan kajákat evett,hogy csak lestem, és szerette ill. szereti mind a mai napig. Most volt nem olyan régen 1 éves és simán eszi az újhagymát, de úgy közben röhögcsél!! Ő is mindent megfőzött a babájának céklát, krumplit, sütőtököt, padlizsánt, húsikát. A gyerek imádja ahasát, csodszép és nem utsó sorban jókedvű.

Nálunk még mindig napi 600-700 gr a kaja adagja, de nm bír ennél többet enni. Pár napja az esti etetéseknél elérjük azt,hogy 140-150-et eszik és slussz. Ennyi fér a bendőcskébe. Persze én is parázok azon,hogy vajon mennyit fog fejlődni, meg , hogy elég-e neki? De nem tud többet enni.
Vendég

Helloka!

Gerbera :) Én köszönöm az infot, nekünk van. Bár nem viszem túlzásba a használatát, mert kertesházben lakunk, ha valami nagyon nagyot sikerült beletölteni, akkor kiviszem inkább! :D

Lányok, tényleg ne vigyétek túlzásba ennyire a méricskélést. max. heti szinten mérjétek szerintem. Az hogy mennyiket eszik, úgyis Ő dönti el, ha nem kér, nem kér. Szerintem náluk felesleges beleerőltetni. Ha mondjuk heti szinten nem hízik, vagy csökken, akor kell gondolkodni, mi legyen. Addig szerintem felesleges. Mellesleg pont most volt nálunk heti mérés és 170-et híztunk. Még nincs meg a bűvös 5 kg, köszönhetően a "kicsi" születési súlyunknak.

Tegnap a védőnővel beszélgettem, és úgy döntöttem, amíg elég Bendének a tejcsi (magyarul hízik eleget), addig csak anyatejes lesz. Mégsem kezdem el 4 hósan az almát. Majd ha már látszik, hogy nem elég. Egyenlőre olyan szépen elvan vele... Nehogy megsértődjön valaki, nem azért írtam!!! :wink:

Képzeljétek, már 6-ig alszunk!!! :D Ami annyiból baj, hogy borul az eddigi szuper program, de mind1, majdcsak beállunk valahogy erre az újra is! Meg a másik baj ezzel, hogy a 6 órási kajcsi után már nem hajlandó nagyon visszaaludni (világos van), így mire Ő elaludna, már én nem bírok... :) De mindegy, mert így is 8 órát kb. alszom...

Blo :) Kép a hernyóról???

Lafi :) Te hogy követsz mindent! Anyám... én azt is elfelejtem néha, hogy fiú vagyok vagy lány... :D

Olyan fura érzés töltött el, amikor láttam egy terhes csajt. Valahogy fura volt elképzelni, hogy egy ilyen kismanó van a hasában. Én még valahol nem fogtam fel, hogy Ő egy és ugyanaz. Valahogy úgy érzem, volt nagy hasam, has eltűnt, lett gyerek. Nem tudom összekapcsolni, hiába éltem át. Normális ez??? :D

Kép
Kép
sleepin

bakker, Zita, ne haragudj, most jutott eszembe, írtál, hogy javítsak...bocsi..Ndombi neked is majd rakok be képet Dorkáról...

Sleepin, majd beáll az új rend, amióta nálunk alvás van, új rend lett és szépen kialakult...

Így:

6.30 kelés tápszer
12. kelés
13.00 főzi hús sajt
17 gyümi pászka
20. fürcsi
20.30 tejpép gyümivel
6.30 kelés

jaaaaaa és elkezdtem tanulni, szakvizsgára....gondoltam, belefér egy kis tanulás az időmbe, legalább hamarabb lehetek gyvéd, nem mostra terveztem a szakvizsgát, de ha már belefér...júniusban lesz, majd szeptemberben mmajd jövő júniusban...és jövő nyárra ügyvéd lehetek!!!!!!!!!
Vendég

Nekünk eddig az volt, hogy:

5 kelés kaja, alvás vissza 9kor kelés. Itt már nem alszunk, 1-2 órát fent van, majd alvás, majd köv. kaja 1-kor, majd alvás vagy játék, hogy Ő akarja, köv. kaja 5-kor, itt kisebb hisztik szoktak már utána lenni, mert nem akar aludni de dög fáradt. Majd Fürcsi, kajcsi és szunya szó nélkül! :D Mivel ilyen jó baba éjjel, egy szót nem szólok, ha nappal sokat van fent. De ha nyűglődik, mert már semmi sem jó, akkor muszáj az alvás. Most tegnap kelt először 6kor. Majd köv. kaja 10kor, és 3 órára rá kért enni, így az esti program visszaállt. De most úgy tűnik nem kér 1kor enni, úgyhogy nem tudom hogy lesz a délután/este... Főleg h vásárolnunk is kell menni...

Na megyek mert felébredtünk!

Kép
Kép
sleepin

kellemes Húsvétot miindenkinek!
Vendég

a kedvenc képeim:
Kép

Kép

Kép
Vendég

hahó!

A jó hir, sikerült a számvitelem! Igaz épp kettes, de hát most ennyire tellett. Készülhetesk szóbelire.

Nem evés és nem hizás: hát, ha egy hét alatt nem hizik semmit az azért nem jó jel még ilyen korban, főként ha nincsen amúgy sem túltáplálva a baba. Boti nem volt és ezért jelentett problémát a nem hizás 9 hetesen és hát nálunk ki is derült, hogy alig eszik és simán alszik és nem sir és nem kér enni. Szóval az, hogy a baba kiegyensúlyozott és keveset sir nem jelenti azt, hogy tele a pocak, max annyit, hogy nem zavarja ha nincsen tele.
És valóban, nem igazán lehet tömni őket és sokat sirtam hogy éhen fog halni. De erőltettem az evést illetve az jött be nagyon, hogy álmában kajáltattam, olyankor simán lement az üveg tápszer. Ha felébredt akkor meg nem ette meg. Meg nappal sem.
Ma sem igazán evett, tejet iszik rengeteget. Nem erőltetem, de nem kap édességet.

Zsombor viszont egész nap alszik, éjjel megint cirkusz lesz :(. Na sebaj.

sok locsolót és megújulást kivánok!!

Kép
Kép
normajeane

Nálunk Szofi ma nagyon gáz. Azt hittem ,hogy kevés a tejem, és minden meggyőződésem ellenére, ivel egész nap sír, adtam neki délután tápszert a cici után. De kijött belőle, úgyhogy felesleges volt. Hanem a gyógyszertárbam majdnem hasraestem, 2000 Ft a tápszer?!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Nagyon Boldog Húsvétot mindenkinek ! Kép

Kép
ndombi

Kép

Kép
ndombi

Tök durva,hogy már ilyen nagyok a gyerekeitek Blongyi, Lafead!!! :shock: Nem mondom!!!!

És Huni már egyedül fürdik..... Átnéztem a napirendjét már felnőtt...a kajája ugyanaz mint az enyém csak én közte is eszem...

Kép
ndombi

Ndombi, ez jó kis kép, aranyos!
Hát nem förcsizik még egyedül, de pancsizik egyedül...
Hát igen, elég sokféle kaját megeszik már, örülök...mégha az anyatej csak grízzel kell neki...

Norma, remélem, nem lesz nyügi este...!

Csibe, hajjjjjaj annyi a tápszer...ne is mondd...így talán "olcsóbb" a gyerek, hogy "szinte" a mi kajánkat eszi...

Csajok, kellemes húsvétot, sok locsolkodót, csokit!
Vendég

Sziasztok.
Hát Lafi tényleg drága a tápszer, de remélem sokáig elég lesz. Nem tudom hogy van ez, de éjjel kétszer evett Szofi, és annyi tejem volt, hogy majd belefulladt szegény. A fél 5-ös evés után most kelt fel, de még mindíg jött belőle vissza. Remélem csak átmeneti zavar van, nem akarom még feladni a szoptatást, úgy terveztem, hogy 4 hónapos koráig, ha lehet, semmi mást nem adok neki.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok,

Kellemes Húsvéti Ünnepek kívánok mindenkinek!

Lafi köszönjük. Hunor hihetetlen, hogy milyen nagy fiú már. Annyria édes abban a szörmés cuccban.

Pandácska egy másik topikban olvastam, hogy a Spániknál szültél, én is nála szültem.

Annyira aranyos mindekinek a babája, ha nem haragszotok érte és is rakok fel Bogiról képet:

Kép Kép

Kép
andi1975

Sziasztok! :)

Lafi :)
milyen figyelmes vagy!! :D Köszönjük a köszöntést! :D
Huni nagyon édi! Látom élvezi a pancsit! :D

Sleepin :)
Hú milyen klassz a napirendetek! :D Ügyesek vagytok!
Anno Botival volt ugyanez, Noémivel most nem annyira akar sikerülni. Na de majd egyszer.....

Noémi se eszik sztem 100-110-nél többet egyszerre, legalábbis gondolom, mostanában nem mértem, pont azért, mert csak idegeskedek rajta.
Tök jóllakottnak tűnik kaja után, ha meg véletlen visszadugom a szájába a cicit, gondolván, hogy még enne, vagy elkezdi lükdösni a nyelvével, vagy öklend egyet, és bukik egy hatalmasat... ebből gondolom, hogy elég neki.
Ő se hízott most 1 hét alatt csak 110-et, de sztem ez nem feltétlen baj!

Megint beteg mindkét gyerek, Botinak torokgyulája van, Noémi taknyos... F... kivan ezekkel a hülye vírusokkal! :evil:

Én is iszonyúan kívánom az édességet! Mellesleg meg is látszik rajtam... :oops:

Megyek, hangokat hallok........

Kép
Kép
zituska28

Kép

Kép
ndombi

Sziasztok!
Hú Dorkának mennyi mindent hozot a nyuszi! Nálunk Szofi a családtól ruhákat kapott, tőlünk meg a hempergőt. Azért csokinyuszij ais van, majd a fiúk megeszik.
NAgyot alakított a kiscsaj tegnap egész délután aludt , csak egyszer kelt fel enni. Azt hittem, majd éjszaka bulizni fog, de aztán egész jól aludt, csak 2-kor kelt fel enni, és este is időben csicsikált, olyan fél 10 felé már el volt ájulva.
További jó húsvétozást! Remélem hozzám nem jönnek locsolók, nem festette piros tojást, ugyanis elfogyott tavaly a piros festék, és későn vettem észre. A fiaim már meglocsoltak, apa még alszik, de este remélem tőle is megkapom a magamét. :wink: :oops:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csajok segítsetek!
Ki vagyok! A gyerek nem akar aludni nappal, ha alszik is akkor kb. fél óra. Mit tudok csinálni? Én értem, hogy ő a legfontosabb, de nem tud ő egyedül elleni és így nekem/nekünk kell hurcibálni, foglalkozni vele. Az még sem megy hogy egy teljes személyt leköt egy nap. A 6,5 kilóját már nagyon nehéz hurcibálni és sajnos ha nem is ezt teszem és csak én vagyok itthon, nem tudok hozzá egyfolytában beszélni, rázni a csörgőt, cipelni... hogy tudom rávenni az alvásra? segítsetek!

Kép
Kép
Kép
konkri

bocsa a gyereke nem elleni nem tud, hanem ellenni :) :oops:

Kép
Kép
Kép
konkri

Norma,
Gratula a számvitelhez, ügyes voltál :wink:

Lafi,
Nagyon édes Hunor :D

Andi,
Nem nála szültem, csak majd hozzá fogok járni. Egyszer már voltam nála uh-on még terhesen, amikor kórházban feküdtem, és nagyon szimpatikus volt. Milyen volt vele szülni? Bogi nagyon tündéri :D

Konkri,
Hát nem lehet könnyű, mert Dorkát mi meg ,,elkényeztettükˇˇ(szerintem) és csak kézben van el legtöbbször. Picit leteszem, akkor már sír. Mondjuk ő általában alszik nappal, kétszer is. Nincs semmi tippem :roll: Levegőn se alszik tovább fél óránál?
Vendég

Panda: de aludna a levegőn, ha toljuk a kocsiba... de ha nem gurul, vagy nem elg gyorsan, akkor nem alszik... :( tehát ez is kilőve, ahhoz, hogy én tudjam tenni a dolgom.

Kép
Kép
Kép
konkri

Kellemes husveti unnepeket
Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok,

Ne haragudjatok, bocs a zavarásért…! :oops:
De talán jól jöhet valakinek: :wink:
Aki Sangenic szagzárós pelenkatartót használ, annak figyelmébe ajánlom a következő linket,
ahol Sangenic pelustartóhoz utántöltő fóliát lehet venni – sokkal olcsóbban, mint a gyári kazetták…! Szerintem megéri!!!

http://www.vatera.hu/pelenkatarto_vodor ... 39854.html

mégegyszer bocs a zavarásért...

üdv

Dylkai

Kép
dylkai

Babák még mindig szépek! :lol:

Konkri,
csak a kendő ötletem van, enyém sincs el max 10 percet ha lerakom. Ilyen 20 perceket alszik napközben, ölben vagy kendőben, délután egyszer alszik a babakocsiban, de üvöltés amíg bealszik, utálja. :roll: Vígasztaljon, ha elkezd mászni, vagy fel tud ülni, megfogni tárgyakat már jobban elfoglalja magát. Talán...
Nekem anyám sztem ezért nem nagyon örül, ha rábízom, mert ő nem hurcolja szívesen, de akkor meg sír. Ma egész nap a kezét eszi cici helyett is :roll:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Panda, Spánik nagyon jó fej!Nekem is bejött....kedves, udavrias, és nagyon finoman vizsgált!
Vendég

nekem mázlim van Dorka max másfél órát van fenn egyhuzamban és utál :shock: kézben lenni, bár ma szegény túlpörgette magát estére mert mi túlpörgettük(vidéken volt) úgyhogy ment az örjöngés. Úgy sajnáltam szegényt.szerintem ezért nem fog jól aludni éjjel és mi sem. :(

Ő mint rájöttem úgy van el egyedül,hogy vettünk egy játszószőnyeget amit leszar,de a tetejére ráraktam a zenélő kutyáját és azzal beszélget egy 40 percet.aztán üvölt,hogy éhes akkor kajál vagy üvölt ,hogy álmos és lerakom aludni. akkor is üvölt,ha kézben van és elálmosodik,hogy rakjam le. és ahogy lerakom elhallgat. Kicsit szarul érzem magam tőle,hogy ennyire utál kézben lenni.Csak akkor lehet kézben ha etetem egyébként le kell raknom. babusgatás nem hatja meg.

Ez egy részről jó, más részről furinak tartom,mindíg szoktam kérdezgetni,hogy a párom szerint egyáltalán kötődik-e. De ha lerakom és úgy beszélhgetek vele azt imádja.

Kép
ndombi

sziasztok és így utólag: Kellemes Húsvéti ünnepeket!!!!

Nagyon szépek a babák!

Pandácska a kengyelről annyit hogy én is gondolkodtam másik dokin de félek hogyha nem ő mondjuk mást mond akkor később amikor mozgékonyabb és akkor mondja hogy mégis kell kengyel akkor kell majd kínoznom ezzel , de azért a gyerekdokinkat még megkérdezem mit ajánl.
Kevés tejről annyit, hogy nekem sincs sok, sőt szerintem Zsuzsi nem is eszik 150-et, esetleg reggel amikor sok van, de nekem azt mondta a védőnő, hogy a végeredmény a lényag, azaz havi 60dkg. és ne mérjem mennyit eszik stb...
amúgy nekem úgy jött vissza a tej /nem sok/, hogy mindig mellre tettem ha alig volt benne akkor is, aztán átettem a másikra stb és próbáltam sokat inni

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Sziasztok!

Kimaradt most itt pár nap, mert állandóan vendégségbe jártunk, de igyekszem visszaolvasni majd :)

Konkri: hogy szoktad altatni? Hason vagy háton? Én azt figyeltem meg,hogy hason sokkal-sokkal jobban alszik Maja, így most már csak úgy altatom és kap egy cumit a szájába amivel ha nem is alszik, csak pihengél totál elvan.

Lafi: fantasztikus vagy evvel a táblával! :) Maja egyébként 19:21-kor bújt ki :)
Hunor nagyon édes ahogy pancsol :)

Nos, lekopogom azért, de azt hiszem kijelenthetem, hogy most már végérvényesen végigalusszuk az éjszakákat! Általában 8 és fél 10között alszunk el és reggel fél6-7körül ébredünk! :)

bingii

Sziasztok, csak gyorsan jövök ésa tornára reagálok.
Szóval a brendonban éb az alakformálón voltam és a baba-mama jógán eddig. A jóga nem tetszett, de a torna nagyon jó, mert nagyon kemény. (amit mondjuk nem szeretek, de abban bizom, hogy annál hatásosabb) Ezen a tornán babák csak ott vannak, velük nem csinálunk semmit, a nagyobbak játszanak a kicsik meg csak ott fekszenek. Semmi gáz nincs, ha sír, másé is sír. Ha éhes megeteted és a Bea (aki tartja) oda is megy a gyerekekhez, próbálja nyugtatni őket, hogy te tudjál tornázni. Maját fel is vette egyszer, (aminek annyira nem örültem, mert nem szeretem ha csak úgy felkapja 1 idegen),de hamar visszavettem. Ez az 1 gondom volt a tornával. Különben Maján kivül csak 1 kicsi baba volt, 3 hós szintén Maja. A legnagyobb a fiacskám volt. Holnap lehet, hogy kipróbálom a babás tornát is, de úgy vettem eddig észre, hogy Maja jobban bírja, ha őt még nem vonom be. Kifejezewtten élvezni amúgy csak kb 2 hónap múlva fogja szerintem.

KépKép

KépKép
lnd

Sziasztok!
Nekem is elég jól alszik Szofi, tegnap csak fél 4-kor kelt fel enni, előbb nem.
Ndombi, lehet, hogy csak akkor örül Dokra, ha látja az arcodat. Ha felveszed, akkor nem lát, biztos azért kell letenned. MAjd később bújós lesz. És van egy korszakuk olyan 2-3 évesen, amikor sokat lógnak az anyán, nekem Bence most ebben van, elaludnia is csak úgy hajlandó, hogy odabújok hozzá. Volt, hogy itt ültem a gép előtt este, és nem szólt egy szót sem, hozta a kispárnáját, és lefeküdt a mellettem lévő székre(alig fért el, de megoldotta), cak hogy mellettem aludhasson el. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Maja is egész jól átaludta az éjszakát éjjel, de most meg van fázva és mindig arra ébredek, hogy annyira tele van már az orra és amiatt nagyon szörcsög és alig kap levegőt meg szenved, de írni nem sír, hogy akkor kiveszem.
Most lemértem reggel 170et evett. Mostanában szokott kicsit bukni és nem tudom, hogyh a bukik adjak neki még vagy ne. Vagy függ attól, hogy ő kér-e? Mert van, hogy kifejezetten kér, van, hogy csak nyügi még, de kif. nem kér, viszont ha kinálom, rögtön elfogadja. Csak ha a bukással a felesleg jön ki, akkor elvileg nem kéne többet ennie.
A másik amivel tanácstalan vagyok, az a cumi. Igazából cumi ellenes vagyok, de legfőképpen azért, mert baromira ujjpárti lennék. Maja mostanában szokta csocsálni az öklét, de az ujját kifejetten nem. Azt gondoltam megvárom, hogy 3 hós legyen és akkor kap egy cumit, ha nem kezdi el szopni az ujját, de kifejezetten alvósat. Azzal már szerintem most is mindig végigaludná az éjszuakát, nem csak minden 2. éjjelen, de félek, hogy ha megkapja még ha csak alváshoz is, akkot tutti nem kezdi el szopni az ujját. Szerintetek?

KépKép

KépKép
lnd

Ind, én is ujjpárti vagyok(na vajon miért???? :oops: a jobboldaliból csak úgy dőlt a kakajóóó), de Hunor ezt leszarja...ő cumit akar meg az öklét! :lol:
Vendég

Mazsi,Vivivnk boldog 3 hót!!!!

Bnemonika,Rolinak boldog 2 hót!!!
Vendég

Sziasztok,

Pandácska, jó volt velel szülni, nagyon kedves, figyelmes volt. A doki akihez én jártam pont akkor ment el síelni, és ő mutatta be nekem a Spánikot, ha véletlenül mégis akkor jönne Bogi amikor ő nincs itt. Még szülés után amíg bent voltam addig is jött meglátogatni, pedig nem is dolgozott, mert vizsgára készült úgyhogy én csak nagyon jókat tudok róla mondani. Kontrollra is hozzá mentem vissza, és ott is nagyon kedves volt. Szerintem jól jársz ha hozzá fogsz menni.

Konkri Bogi sem nagyon alszik napközben, de ami nagyobb baj, hogy én csak 11 éjfél felé tudom ágyba dugni, addig nem alszik, ha leteszem sír. Igaz, hogy akkor alszik egyhuzamban 8 órát, majd felkel enni és utána alszik még a következő etetésig 3, 3 és fél órát. Persze ha le tudok vele menni sétálni akkor a kocsiban ő is alszik, de ilyen időben ez nem nagyon kivitelezhető.

Kép
andi1975

Valaki tud válaszolni azokra a kérdéseimre,hogy :

1. Én is ujjszopó párti vagyok, Dorka az öklét szopja,van esély rá,hogy rászokik az ujjára? Vagy aki k Ujjszopók, mint én voltam azok egyből ujjat szopnak? Gőzöm sincs.

2. Szerintetek mikor fog fogni? Már most is fog,de nem célirányos.

3. Ehhez kapcs. Lafead,Blongyi,nektek már érdeklődik a játszőszőnyeg dolgai után? Fogja őket?

Hol tartanak a 3 és fél hónaposak?

Kép
ndombi

Ndombi:

Hunor is az öklét szopja, és csak véletlenül megy be az ujja, de nem ujjpárti...állítólag én rögtön bedugtam annó...szerntem Hunor csak néha lesz ujszopó, cumit szereti, az rögtön kell neki, és hiába dugom oda az ujját, nem kell neki :cry:

Hunor akkor fog, ha kezébe adok valamit, pl. csörgőket, akkor játszik vele, de ha kiengedi, és rögtön nem oda megy a kezével, akkor nem veszi vissza,nekem kell visszarakni.

3.5 hósan Hunor:
játszószőnyeget imádja, rájött arra, hogy ha azt a hosszú tartóját rugja, a játékok himbálóznak, eddig én rugdostam, most ő rugdsossa, szépen lerakom középre és addig húzza magát,amíg oda nem ér a tartó végébe és rugdossa.

Másik:
hason tartja a fejét a kezével támasztva alá (nem tudom leírni normálisan, szóval már nem csak úgy tartja a fejét hanem a kezével felhúzza magát és így magasabban tudja tartani a fejét, szóval valahogy könyököl...) és nagyon sokáig, néha fél-egy órákig is tudja tartani így a fejét.

Sokat gügyög.

hason van és a kezével könyöktartásban van, a fenekét emelgeti és tolja magát, így "mászik".

Ennyit tud, megfordulni még nem.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?