Új privát üzeneted érkezett!

Robcsi!
Gratulálok! Tényleg hiper-szuper gyors voltál! Sok-sok tejcit kívánok!

KépKép
dudu_84

Sziasztok lányok,csak köszönni jöttem a korház elött.

Nem volt időm visszaolvasni,mert egész hétvégén pakoltam,ezért aki megszült annak nagy - nagy gratula!!!

Mivel lassan mindenki beelőzött engem,egy kicsit bajba vagyok,hogy kinek szóljak,főleg,hogy menet közben még bárki előzhet.Ezért lehet,hogy csak utólag tudjátok meg.

Mindenkinek sok puszi,a babázóknak nagy türelmet és hosszú alvós éjszakákat.
Aki meg menne szülni,az most tegye,amig nincs újra meleg.Sipirc!!!

Edit
tuza edit

Ohhh, igen,Italoman, tényleg beszélt ilyenről a szülésznő amikor voltam a születésfelkészítő tanfolyamon, csak már a nevére nem emlékeztem! Köszi a felvilágosítást!

Mekegirl, nem is tudom hogyan fogom a szülés utáni 6 hetet kibírni, bár akkor biztosan olyan hulla leszek, hogy a gondolatától is elalszom! Szegény Apa, addig mihez fog kezdeni? :oops:

Naaa, lányok, most már nem csak boxolás van a cicimasszírtól hanem haskeményedés és erőteljes szúrás is, mintha több kést beleszúrnának a méhembe. Most akkor ez már valami, vagy bebeszélem magamnak???

Kép
h.bogesz

Bogesz
APGAR... egy egyszerű, de nagyon jól használható osztályozási rendszer... születés után 1-5-(10) perccel végzik... pulzusszám, légzés jellemzője, bőrszín, izomtónus, reflexingerlékenység... 0,1,2 pontos értékelése...
Apát meg kapd el...

Én már nem vagyok kiéhezve...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Megtartottuk az első sétánkat...
Eddig az udvaron levegőztünk, ma tettünk egy jó nagy sétát... kb. 1 órásat...
Tökik nagyon élvezték... aludtak, utána éhes farkas módra ettek... és aludtak tovább... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bogesz
Mi tagadás, elég fárasztó, hogy kb két, jó esetben max három óránál többet nem tudok aludni egyhuzamban. De azért reggel, amikor ébredek, akkor még úgy érzem, lenne rá energiám.....

mikegirl

csajok sziszike most üzent: Hajnali folyamatos fájdogálás követően bejöttünk a kórházba, már nem megyünk 2n1ben haza.

sziszike, nagyon drukkolunk, nemsokára kibújik Hanga :D

Kép
mona76

b]Robcsi[/b], ez azt igen, nagyon gratulálok!!! :D

Sziszike, drukkolok! Nekem is fájt éjjel a hasam, most semmi. De a császár miatt ma mindenképp befekszem. 1 óra múlva indulunk. Gondolok mindenkire!

Mona, Pupu nektek fogok jelezni!

Puszi

Kép
nap12

Szép jó reggelt mindenkinek!

Gyorsan bekukkantottam, mindjárt indulok ctg-re.

Sziszikének megy a drukk.

Iszonyatosan keményedik a hasam, olyan mint a beton. Remélem a doki mond valami bíztatót! Amúgy a Márk 21-én született, akkor a babó miért ne születhetne 13-án? Mind a kettő jó kis szerencseszám.

Na jól van lelövöm magam, mert a párom már ki van akadva, hogy minden napra találok valamit, hogy miért volna jó aznap szülni.

Elmentem, nemsokára jövök, jók legyetek!

Kép
Kép
márkanyuka

Robcsi
Ez igen.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!

Kórházban lévő és oda készülő kismamik
Kitartást... és ... mielőbbi hazatérést!

Mikegirl
És ha nem teljesen üresre fejed a cicidet? Az, hogy mindig kiürül teljesen, azt az infót küldi a szervezetednek, hogy még kell tejet termelnie...
Ha meg nagyon sok a felesleges tejed, érdemes leadni...

A lányom 8 hónapos koráig csak szopott, igény szerint... számtalanszor cicin aludt el... most mégis lefektetés, mese, puszi után simán elalszik... Sírni sose hagytam...

Mona
Én gyerekkel járok intézkedni... és megszoptatom ott, ahol éppen ráérik az evés...
Vendég

Sziszike, Nap, Edit,
ügyesek legyetek! Úgy látom, Bee beindította a várva várt újabb babaesőt. :lol:

italoman

Jó reggelt!

De jó Sziszikének!!!!!!!!!! Nap, neked is megy a drukk, hogy minden rendben legyen!

Én is megyek ma CTG-re 11:30-ra, remélem tudnak már valamit mondani, mert kezd felőrőlni ez a várakozás!

Sabine, tök jó, hogy már sétálni is voltatok! Nagy élmény lehetett, hogy mindenki csodálja a kis manókat!

Kicsit még távolinak tűnik a kérdés, de szerintetek mi az egészséges? Meddig maradjon a kismama otthon a gyerkőccel?? 2-3-4 hétig??? Időjárástól függ, vagy attól, hogy a doki mit mond? Ha autóval viszi az ember, akkor hamarabb ki lehet hozni a lakásból, mintha babakocsival mennénk?

Szép napot Lányok!

Kép
h.bogesz

Sziasztok

Robcsi gratulálokNAgyon gyors voltál :lol: !Jó egészséget és sok-sok tejecskét!!!!

Aki pedig most készülődik a kórházba vagy már bent van,legalább olyan gyors szülést,mint Robcsié :D !

NEkem még mindig semmi.Tegnap még egy keményedés sem volt,de csak nem marad bent... :shock: :lol:

Kép
Kép
huni

Bogesz
Időjárástól függ...
Mi Sasát is , Lucast is kivittük már alig 1 hetesen...
Vendég

Robcsi!
Gratulálok, nagyon ügyes és gyors voltál! Sok örömöt és tejcsit kívánok!

Mindenkinek aki szülni megy/ment drukkolok!

Puszi

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Hello!

Lassan az egész banda a kórházban lesz!

Bogesz: Én is meghülyülök lassan a várakozástól. Nemsokára beszélek a dokimmal, remélem tud vmi biztatót mondani! Én kipróbáltam ezt a koktélt, de ez is csak fájásokat hozott nem tágultam tőle csak nagyon minimálisan, tehát valószínű még nem állok készen a szülésre! Most mindenesetre kitakarítottuk anyukámmal a fél lakást, a másik felét meg majd holnap, ez legalább kicsit lefoglal.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :)

Judit

mamiblue

Mamiblue,
sose aggódj, amíg engem látsz. Én még nem vagyok kórházban. :?

Huni,
én is épp ezen morfondírozom már: csak nem marad benn? :shock:

Robcsi most írt - az, hogy gyors volt a szülése, nem kifejezés. :D

"Adrienn nagyon ügyesen szopizik. A kis gyorsvonat a kórházba érkezéstől számítva 10 percen belül meglett. Juditnak, Editnek, Dincuskának mennek a drukkok."

Hát, lányok, ha valaki ezt felül tudja múlni gyorsaságban... :D

italoman

bogesz, Dani még nem volt 1hetes, mikor már autóztattuk anyuékhoz, és pár nappal múlt 1 hetes, mióta már a levegőn sétálgatunk. 5napos volt, mikor itt volt nálunk a gyerekorvos, és azt mondta már nyúgodtan ki lehet vinni, csak nem a napra.

csajok szerintetek kényelmes a hordozó a babának? Dani nagyon szeret benne, főleg ha még hintáztatom is, de olyan fúrán helyezkedik benne, mint egy kis öregapó :lol:

Kép
mona76

Megjöttem a ctg-ről. Volt két fájásom, az egyik 60-ig ment fel, a babó közben csak egyszer mozgott.

Sajnos a vérnyomásom megint magas lett, úgyhogy holnap reggel 7 órakor be kell feküdnöm a kórházba. Ettől tartottam! Úgy utálom ezt az egészet, azt hittem, hogy majd itthonról kell menni szülni, nem fognak mindenféle idegen orvosok vizsgálgatni, ugráltatni ide-oda. Holnap lesz egy oxitocin terheléses vizsgálat. De a baba még mindig nagyon fent van. Nagyon félek, hogy nem fogom tudni rendesen megszülni! Már nagyon szeretnék túllenni rajta!

Ne haragudjatok, de most nagyon padlón vagyok! Majd még jelentkezem, aztán pedig apával küldöm az üzeneteket!

Kép
Kép
márkanyuka

Márkanyuka,
ne keseredj el, nézd a pozitív oldalát a dolognak: hamarosan babázol. :) Mi, akik egyre türelmetlenebbül csücsülünk itt a gép előtt, tutira még irigykedni is fogunk! :wink:

Bee írta az alábbiakat:

"Robcsinak gratula, ilyen szülést kívánok mindenkinek! Napnak, Sziszinek drukkok! Mi jól vagyunk, Leila szépen szopizik, szerdán megyünk haza."

italoman

Hello!

na azt hiszem én viszem a csúcsot!

Felhívtam a dokit...hát ő még augusztus végéig szabin van!!! marha jó, nem tudom akkor miért mondta, hogy jön vissza 12-én...
Hacsak vmi csoda nem történik őt is túl fogom hordani...úgyhogy kereshetek egy dokit, aki megindítja nekem pénteken a szülést!!!

Márkanyuka: Ét tudom érezni, hogy padlón vagy, de neked legalább dokid van!!!

Mona: azt hiszem 2 órát lehet ezekben a hordozókban egy újszülött! De én már hallottam azt is, hogy kifejezetten jó nekik! A fene se tudja...

Pá: judit

mamiblue

sziszike még mindig nem jelentkezett, reggel 5-óta :?
márkanyuka, sajnálom, hogy be kell feküdnöd, de meglátod gyorsan kibújik babód. :wink: mi lélekben ott leszünk veled :wink:

Kép
mona76

Márkanyuka,nagyon sajnálom :( .Én is ettől félek,bár ez a veszély egyenlőre nem fenyeget.Az lenne a rossz nekem ha túlhordásssal fektetnének be.Gyűlöltem Gáborral is,bár vele jóslókkal mentem be 2 nappal előbb.

Ildi,lehet mi még szeptemberben is itt görnyedünk a gép előtt,és versenyzünk kinek jön ki hamarabb a babó :lol: .Nekem még ma sem volt semmi.Se keményedés,fájás meg még a világba se.Pedig akkorát sétáltunk Gáborral...Egyedül a lábam fáj tőle :? Zsófi meg ficánkol,mint hal a vízbe.Ja és mindenki azzal idegesít,hogy "Te még egybe vagy"?....Nem párnával kitömtem a ruhámat :twisted:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Robcsi!
Valami hihetetlen ez a tempó!!! :) Azt hiszem, nem egyedül vagyok enyhén irigy rád. :) Gratulálok.

Holnap én is befekszem. Már bő 2 ujjnyi a méhszáj. És mivel szerdán lejár az időnk, csütörtökön mindenképpen indítanak. Itt az a rendszer (ezt most tudtam meg), hogy ha csaszi volt az első, akkor a kitűzött idő után már nem várnak 1 hetet, hanem másnap indítanak. Kicsit megkönnyebbültem, de szeretném, ha Enikő magától jelezne, hogy jön.
Reménykedem, hogy ma éjjelig még lesz valami. Keményedek és érzek valamit, de még nem az igazi.

Mamiblue!
Én most akkor jól jártam doki-ügyben. 3 hétig szabin volt és ma jött vissza. Jövő héten pedig megint megy szabira. De mi még pont beleférünk az eheti programjába. :)

Márkanyuka!
Ne keseredj el, most már tényleg csak órák vagy napok kérdése!

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok Kismamik, Anyukák!

Még egyben vagyunk, bár nagyon koncentráltam a mai napra! Keményedések, szurkálások vannak, tegnap iszonyatosan fájt a derekam, de semmi rendszeresség! Ja és a combtövem görcsölt tegnap nagyon!

Robcsi drukkoltam, és látom bejött gratulálok a pici lányhoz és jó egészséget kívánok meg sok tejcsit!

Sziszike, Nap, Edit megy a drukk!

Márkanyuka fel a fejjel, a kolléganőmnek már 5 perces fájásai voltak és nagyon fent volt a baba, ettől függetlenül kb 1 órán belül megvolt!

Holnap megyek CTG-re és állítólag már lesz a dokim is, kiváncsi vagyok mi a helyzet, meg csinál-e valamilyen egyéb vizsgálatot a doki!

Már lassan tényleg mindenki a kórházban lesz, úgy látom mi még kitartóan ragaszkodunk az otthonunkhoz!

Puszi Móni

Kép
szamo

Olyan édesek vagytok, hogy vígasztaltok. Nem is tudom mi lenne velem, ha ti nem lennétek! Csak ez most nagyon rosszul érint, nagyon hiányzik a Márk, csütörtökön lesz apósom temetése, engem meg közben rángatnak majd ide-oda, professzori bemutatás stb. Tudom, mert már a Márknál is végigcsináltam ugyanezt, meg előtte a méhen kívüli terhességnél is. És nagyon félek, hogy nem tudom rendesen megszülni a babót, írtózom a császárnak még a gondolatától is! De hogyha már be kell feküdni, akkor legalább legyünk túl rajta minél hamarabb.

Kép
Kép
márkanyuka

Visszajöttem CTG-ről. Persze, hogy semmi, az átlagos fájások. Aztán a doki felhívott az UH-ba és megnézte a méhlepényt és a köldökzsinórt, amire azt mondta, hogy minden rendben, minden jól működik. Vérnyomi 84/86 vicces, ájulás határa. Utánna kézzel megvizsgált, hogy mennyire van felpuhulva a méhszáj és mennyire van fennt a baba. Hááááát, lányok, azt hittem alulról csinál mandulaműtétet....... :? nagyon kellemetlen volt, majd közölte, hogy a gyerek nem most fog kiugrani, eléggé fennt van. Szerdán menjek megint. PFFFFF, sztem már tuti, hogy elszámolták a terhességemet. Ezt már nem tudom elhinni, hogy ennyire nincs semmi!

Betsy, Mona köszi az infókat, a lényeg ha jó idő van akkor lehet vinni, nem kell vele otthon kuksolni a négy fal között és depibe esni!

Márkanyuka, ezek tényleg nem jó hírek, de ne keseredj el, biztosan találnak majd valami megoldást! Nyugi!

Szisziről tud valaki valamit??

Kép
h.bogesz

sziszike üzent:
sziasztok, 2007 augusztus 13,-án 3,45kg-mal, 54cm-el megszülettem. Anyu és én is nagyon jól vagyunk csak apát viselte meg picit az érkezésem de a körülményekhez képest ő is jól van. Anya és apa azt mondták még nagyon pici vagyok a bulizáshoz ugyhogy picit még várnotok kell a köszöntésemmel, de megigérték hogy szólnak ha jöhettek. Mindenkit puszilok, Szilágyi Hanga.

sziszike, nagyon gratúlálok, sok boldogságot, és sok tejcsit kívánok!

Kép
mona76

Sziszike!NAgyon-nagyon gratulálok!Jó egészséget,sok tejcsit :D !

Kép
Kép
huni

Sziszike
Ez nagyon aranyos üzenet!
Nagyon sok boldogságot a családotoknak! Apának mielőbbi jobbulást! :wink:

Áááááááááááááááá.... elvesztettem a fonalat... kik vannak kórházban, egyben, külön... :oops: :cry:

Hordozó
Nálunk is nagy kedvenc...
Vannak olyan nézetek, hogy nem jó, mert nem egyenes alapon van a baba gerince... DE... pocakban sincs egyenesen... nomád népeknél a mama hátára kötve sem egyenesen van, úgy mint a mostanában nagyon felkapott hordozókendőben sem...
Ésszerűség határain belül kell és lehet használni...
Vendég

Sziszike: gratulálok, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziszike!
Gratulálok a pici babátokhoz! Sok örömöt, egészséget és kitartást!

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!
Pattogó írt 9:53-kor. A dokik fura módon már két napja azt mondják,hogy holnapra vagyok kiírva.Lehet előbb beindítják. :D
Aztán írt 10:12-kor. Kiderült,hogy a kiskönyvemben a 14.-e szerepel szülési dátumnak.Ma beszéljük meg a dokival,hogy mikor indít.Lehet holnap.Juhéjj. :D

Bocs hogy kicsit késve közvetítek,de én is egész nap csak lótok futok.
Ma voltam én is nst-n meg vizsgálaton. az egyetlen jó hír,hogy legalább már nem 3000-res a méhszájam hanem 2100-as. Tudom,hogy ez sem a legjobb,de legalább már nem 3000-res.
a málnalevél teát ti ízesítitek valamivel?
Sziszike gratula!Neked is sok tejcsit kívánok!

KépKép
dudu_84

Sziszike gratulálok a kis Hanga babához, jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Pattogó megy a drukk, hogy minél előbb meglegyen Lala!

Kép
szamo

Sziasztok!

Végre itthon vagyunk mi is. Botond baba nagyon aranyos, ügyesen szopizik. Tejcsi van elég. Apa és a gyerekek nagyon sokat segítenek.

A kórházba még volt időm olvasgatni titeket de itthon három gyerkőc mellett sajnos egyenlőre nem megy. Azért lélekben veletek vagyok.

Gyorsan még dobok pár képet a babáról és megyek pihizni, mert a kicsik éppen alszanak A nagy elment csavarogni, apa is magamra hagyott éppen. Csend és nyugalom van a házban.

Puszi mindenkienk!!!!!!!!!

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
bebi

Halihó

Kicsit kukk ,aztán irány pihi ,mert ma óránként cici van.Most is rajtam alszik Bálint.
Reggel ismét rohanás volt kórházba,újjabb piszka ,kitisztítás majd haza.
Ma kiváncsiságból minden szopit mértem reggel óta,basszus jobb ciciben 50ml van annyit kiszív utána fejem 30percet és semmi nem jön,,,balból meg eddig ugyanannyit 80ml szívott ma és abból se jön több utána.
Szóval ki érti, :shock: pedig tegnap este 140ml nyomott be egy ciciből :o
És óránkénti cici is megviseli sztem mert ma fájt hasika...szóval ennyi röviden ....
megyek fejek mert mindjárt újabb szopi jön. :oops: :wink:

Kép

Kép
jucu

Pár napja nem jutottam géphez... látom zajlanak az események

Mira baba még nagyon jól érzi magát a pocakomban, sokat mozog és a doki szerint az életfeltételei is még nagyon jók... pedig már nagyon szeretnénk, ha elindulna kifelé... mától naponta kell bejárnom szívhangra és flowmetriára... én még semmi hastájéki fájdalmat nem érzek, csak a derekam fájt tegnap és ma is ...remélem ez jelent vmit.

Szóval Huni és Italoman én is úgy érzem időnként, hogy csak szeptemberben fogok szülni...

Ja és csütörtökön nem lesz itt a dokim, így arra a napra átadott egy másik dokinak...

Tipetupa!
Nem kaptam meg a privit. Írj ide: marot.98@invitel.hu

Robcsi!
Gratulálok a szuper sebeséggel érkező kislányotok születéséhez!

Kép
mirosz

Pattogó! Nap! Edit! Márkanyuka! Franciska!
Nektek rövid kórházi tartózkódást és minél eelőbbi babázást kívánok!

Sziszike!
Gratulálok Hanga babához, legyetek vele nagyon boldogok!

Dudu!
Én ízesítem a málnalevél teát.

Bebi!
Nagyon édi kissrác Botond.

Mamiblu!
Nem tudod, hogy a Caulophyllum bogyóból a 30CH-s egyforma erősségű a 30 C-sel?

Kép
mirosz

Bebi
Nagyon szép ez a Botond baba :lol:
Olyan kis husikás....

Jucu
A tej nagy része szopi közben termelődik... a baba kb. 30 ml-vel többet szív ki, mint amennyi fejéssel.
És óránként váltogatott cicire raktad?
Vendég

"Csak apát viselte meg picit az érkezésem, de a körülményekhez képest ő is jól van."
Sziszike, ez nagyon jó! Kép
Nagy-nagy gratula a picihez!

Franciska, te is ügyes légy ám! :wink:

Bebi,
irtó helyes kissrác Botond! :)

Reméljük, Pattogó is mielőbb babázhat most már.

Persze nekem megint semmi sem volt ctg-n. :( Pedig a hétvégén mintha már gyakrabban éreztem volna keményedéseket (valódi fájás persze nuku), de gépközelben még ennyi sincs. :? Szóval szerintem néhányan átköltözhetnénk a "2007 szeptemberében szülök" topikba. :cry:

italoman

sziasztok!

megjöttem a dokibácsitól, még mindig zárt vagyok, de azt mondta jövő hétig még bármi történhet, ugyanis legközelebb a kiirt nap előtti napon kellene mennem, de ha valami van, menjek a kórházba...

na ezt jól megmondtam...

szerdán még nst.. ugyhogy én is várakozó állásponton vagyok...

már annyira nem erőlködöm, ugyis akkor jön Regina-bébi amikor jönnie kell!

sziszike! gratula!

márkanyuka! most már nemsokára láthatod a babád, mással ne foglalkozz!

többieknek mennek a drukkok!!!!!

meg magunknak is,akik csak szemlélődői vagyunk a nagy baba-esőnek :roll: :roll: Kép
nora80

na HELP CSAJOK

Most kb.45 perc ismét váltott cicivel kiszipózott szegényke 30 mlés sír....mit csináljak??????
szívja de nem jön semmi neki és csak cuppog rajta..

Kép

Kép
jucu

Jucu
Biztos, hogy az éhségtől sír?
Pocakfájás? Dédelgetés?

Dr. Ádám Borbála neonatológus gyermekgyógyász
Tel.: 20/942-4896

Rózsa Ibolya, IBCLC laktációs szaktanácsadó
Személyes tanácsadás a család otthonában
Időpontegyeztetés: 06-30-583-4877
Vendég

Jucu
MSN???
Vendég

Na csajok még egyszer lejelentkezem! Legyetek jók amíg nem leszek! Sok szép szülést, rengeteg tejcsit és sok-sok örömet kívánok mindenkinek! Majd apával küldöm az üzenetet, hogy mi van velem/velünk.

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Sziszike: Gratulálok! :) És irigyellek is!

Ildikó: Neked van vmi fájás vagy előjel? Még lehet rajtad is túlteszek!

Én sem tudom, már követni ki hol van és hol jár! Ráadásul a játszótéren megcsípett egy pól, szóval ez ma nem az én napom volt! Viszont Sebikém jól érezheti magát bent, mert elég sokat ficánkol, legalább emiatt nem kell aggódnom!

Bogesz: Én Matildával december 30-ra voltam kiírva és január 14-én született....gondolhatod!!!!

Márkanyuka: Ügyi legyél!Én bizti szorítok neked, hogy ne legyen csaszi!:)

Szép estét!

Judit

mamiblue

pól =pók...:)

mamiblue

sziszike üzenete: túl már mindenen, 12,35-kor a kis expressz megszületett. Hatalmas szerelem lett nálunk is apával. Szerda este megyünk haza. Többiek? Pussz!

Dincuskáról semmi hír???

Kép
mona76

italoman kérlek segíts! :oops:
feltettem Dani képét, méghozzá sabináékhoz, és nemtudom hogyan kell törölni :oops: :oops:
sabine bocsánat :oops: :roll:

Kép
mona76

italoman ment privi :wink:

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?