Új privát üzeneted érkezett!

Nem fogjátok elhinni. Elküldtem a férjemet jegyért és nem 3-at vett, hanem 4-et. Pedig aszondja 3-at kért... :P Úgyhogy most van egy fölösleges jegyünk. Megpróbálom elhívni egy barátnőmet, hátha van kedve. Más ötlet?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Na, sikerült szereznem egy 4. lányt a lánybulira :)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Köszi a jegyeket! :)
Hát igen, szerintem ha negatív a teszt, az lehet korai vetélés is. Mert megtermékenyülhet a petesejt, de ha a hormon vmiért nem termelődik (eléggé), akkor nincs terhesség. Nem? Ezért van az is, hogy vannak esetek, amikor pozítív a teszt, de az egyik csík nagyon halvány (az idő előrehaladtával a csík is erősödik, már ha vki nézegeti utána is...). Ez azért van, mert még nem termelődik elég terheshormon. Szerintem várjon pár napot, és tesztejen újra. Egyébként ő hőmérőzik?
De fura, h ennyire hány... Hát nemtom... De majd írd meg nekünk is, ha vmi kiderül.

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác

A lázmérőt Vácon vettem, és ha jól emlékszem, 2000 Ft volt. (kicsit meglepődtem, hogy ilyen drága :? ...)

zsoff86
Vác

Mizújs veletek? hogy vagyok? Bixi, már régen írtál, jól vagy?

Én aláírtam a szerződésemet, úh. most már fix az új hely :)
Amúgy niagarának remélem hétvégén vége mert már nagyon unom...
Ma kéne AVIVÁzni mert kihagytam majdnem egy hetet emiatt :( Csak erőt kell hozzá gyűjteni mert úgy ellustultam :S

Zsoff, kössz az infót! Tényleg jó drága egy ilyen régifajta hőmérő...

Barátnőmnek azóta megjött és már nem is hány. Azért úgy összességében érdekes az egész...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Tényleg érdekes a barátnőd esete... Lehet, h vmiért nem tudott beágyazódni. Bár fogalmam sincs...

Na, az én barátnőm meg válaszolt. A tegnapi napom iszonyatos volt, és én hülye még a levelét is elolvastam. Régen sírtam már ennyit. Szomorú is voltam, de iszonyatosan dühös is.
Leírta, hogy nem akart bántani, felzaklatni stb..., majd a következőt írta:
"De egy valamit Neked is tudnod kell! Hidd el, hogy én is életem egyik legfontosabb időszakát élem, és elég rosszul esett, hogy a legjobb barátnőmet egyáltalán nem érdekli, hogy mi van velem! Ellenkező esetben szerintem ez Neked is nagyon szarul esne!" Ettől teljesen kiakadtam. Nem tudtam parancsolni az indulataimnak, úgyhogy megint írtam neki. Igyekeztem visszafogni magam, de nem lett túl kedves a levél... Hogy lehet vki ilyen önző és tapintatlan... :cry:

Nekem is ma kéne AVIVÁznom... Annyira fáradt vagyok. :(

zsoff86
Vác

Hétfőn hol és mikor találkozunk?
(Privátban várom a javaslatokat. :wink: )

zsoff86
Vác

És még 1 dolog: szerdán bejelentkeztünk az OGYEIbe, ápr. 4-re kaptunk is időpontot, de vissza kellett mondanunk, mert a férjem mégsem tud elszabadulni a munkából. :( Hétfőn derül ki, hogy köv. hétfőn ráér-e, ha igen, akkor 11-én megyünk. :)
Zitus, hétfőn majd elmondod még1szer, hogy kb. mire számtsunk? :wink:
Köszi előre is.
ÉS GRATULA A SZERZŐDÉSHEZ!

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Nem akarok idepofátlankodni, de sajnos ide kapcsolódik a téma. Harmadikán lesz egy éve, hogy elvesztettük a Babánk 9 hetesen. Nem okozott problémát a lelkemben a téma mióta összeszedtem magam, viszont nem is találkoztam Baby-vel az elmúlt évben. Ma viszont a munkahelyemen az egyik kollega behozta a 4 hónapos tündéri kislányát. Megölelgettem, megbabusgattam, s rátört a sírhatnék, nem is akar abba maradni.

Hogy még jobban fájjon a dolog: a kislány kb. olyan idős, mint a mi Babánk lett volna.

Rendesen felszakadt a sebem...

Látom, hogy nagyon aktívak vagytok, szívesen társalognék veletek.

Bixi! Neked külön üdv. :-)

Veró

Veró

Kép
veroniks22

Jajj, Zsoff, ez szörnyű... Elmeséltem a férjemnek és ő sem érti az egészet. Hogy lehet valaki ennyire tapintatlan!!! Látod, ezért nem írtam volna neki semmit, kár ezen ennyit rágódni, nem értitek most meg egymást é úgy tűnik, ő nem is akar megérteni. Nagyon kiakadtam ezen. Nem akarlak elkeseríteni, de én nem hiszem hogy a kapcsolatotok ezzel a lánnyal valaha is helyre fog állni ezután, hacsak nem évek múlva mikor már nektek is lesz újra babátok. Nem lehetnek az emberek ennyire önzők hogy csak a saját örömüket nézik és a másik bánatát semmibe veszik!!!

Örülök hogy rászántátok magatokat OGYEI-re ;) Nem is mondtad végül el hogy miért nem akartatok elmenni. Szerintem nagyon jó hely, nekem segítettek az biztos, ha nem is volt teljesen felhőtlen a történet...

Szia Veronika! Szívesen fogadunk :) Sajnálom ami történt! Nem akarok tolakodó lenni, csak érdeklődöm, hogy nem szeretnétek még újra kisbabát vagy még nem jött össze? Azóta hogyan éltek, hogy lehet ilyesmit kiheverni?? Azt mondod már nem okozott problémát a téma, ezt kb. mennyi idő elteltével érezted így?
Nekem decemberben volt a vetélésem, már sokkal-sokkal jobban vagyok, de hogy valaha ki fogom-e heverni, arról fogalmam sincs...
Mi most kezdtünk újra próbálkozni, elsőre nem jött össze, de reménykedve várjuk a következő lehetőséget ;)

Bixi, mi van veled, ugye nincs baj???

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Szia Zitus!

Természetesen nem veszem tolakodásnak.

Akkor nem terveztük a Babát, de nagyon örültünk neki, kb. abban a hónapban nem védekeztünk összesen mikor összehoztuk. A 9. héten nem volt szívhang, s jött a szokásos műtéti befejezés. Utána úgy gondoltuk, hogy amint lehet próbálkozunk, de közbejött a lakásvásárlás, munkahelyváltás...

November végén hagytam abba a gyógyszert, de január óta próbálkozunk.

Kezdetben nagyon nehéz volt, s ráadásul a műtét után egy héttel visszamentem dolgozni. Óvónő voltam. Gondolhatod, mit éltem át minden nap. Augusztusban teljesen más területen helyezkedtem el, igazi megváltás volt. Azóta ilyen téren nem is volt probléma, tudtam, ha eljön az ideje akkor majd a Baba is jön, de a mai nap betette a kiskaput... Nem bírom a negatív évfordulókat. :-(

Fel se tűnt, hogy az elmúlt fél évben nem volt a kezemben picur.

Már az is segített, hogy leírhattam délután. Nem akartam a férjemnek elsírni ezt az egészet, mert Ő másként éli meg, azt lesi, hogy mikor nem jön meg, s nem a múlton rágódik.

Ténylegesen kiheverni, megnyugodni akkor fogok (magamat ismerve), ha már a kezemben tartom a Babynket, de ez is eljön hamarosan. :-)

Elkezdtem visszaolvasni, s hamarosan képben leszek, hogy kivel mi történt. Bixi történetét sajnos már ismerem.

Szép estét mindenkinek!

Veró

Kép
veroniks22

Szia Veronika!

Nem idepofátlankodás, ha írsz. :wink:
Bixivel ti ismeritek egymást?

Zitus! Én sem tudom elképzelni, hogy valaha jóban leszünk ezzel a lánnyal. És nyáron lesz a nővéremék esküvője, és ők is ott lesznek a babájukkal. Annyira tartok ettől az egésztől... El se tudom mondani, mennyire :cry: Olyan nagyot csalódtam benne. :cry: És szerintem ezt nem lehet az én túlérzékenységemre fogni. Ez inkább az ő önzősége stb. :cry:
Az ogyei-be azért nem akartunk menni, mert kicsit torkig voltam ezzel a témával. Pihenni akartam. Igyekszem nem mindig a történteken rágódni, de arra jöttem rá, hogy a gondolataim kb. 90%-át még mindig ez tölti ki. Ha mást csinálok, másra gondolok, akkor is baromira nyugtalan vagyok, nem tudok teljesen arra a dologra koncentrálni. Ráadásul a munkahelyem sem maga a paradicsom... Sőt... :?

Veronika, neked meg tudták magyarázni vmivel a történteket? Volt vmi konkrét oka?

BIXI! TÉNYLEG NAGYON ELTŰNTÉL. MI VAN VELED???

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Zsófi! Bixivel a Crohn kapcsán "találkoztunk" egy másik topikon. Magyarázatot nem kaptam a történtekre, csak a szokásosat: biztos beteg lett volna... Nálam nem volt aktív a Crohn, semmi tünetem nem volt, így az sem lehet az ok. Ezt követően nem volt semmiféle kivizsgálás, bár én nem bántam volna, de az orvosok és a férjem szerint ez előfordulhat minden ok nélkül, s a következő babavárást nem befolyásolja.

Én hasonlóan jártam a nevelt húgommal, mint Te a barátnőddel. A műtétem után másfél héttel hívott fel, hogy elújságolja pát hetes terhes. A "gratulálok" még kijött belőlem, de mikor folyamatosan csak áradt belőle, hogy milyen jó neki és milyen boldog, akkor elszakadt a cérna, s beolvastam neki, hogy mennyire tapintatlan dolog ezt ecsetelni nekem. A hívás után írtam neki egy bocsánatkérő sms-t, mert gondoltam, én voltam túl érzékeny (ma már nem gondolom), A történtek után nem kerestük egymást, bár bennem volt, hogy meglátogatom, ha megszületik a baba, de mikor ismerősöktől azt hallottam vissza, hogy a húgom szerint én milyen bunkó vagyok, s nem vagyok képes örülni az ő boldogságának, akkor rájöttem, hogy ezt a kapcsolatot nem kell tovább ápolni. Szóval lassan egy éve nem beszéltünk, nem találkoztunk, de ha őszinte vagyok, akkor jobb is így.

Tegnap elővettem a pozitív énem, s kreatívkodtam: horgoltam egy szegfűt, amit anyukám fog megkapni Anyák napjára. Még két ilyen, s a férjem anyukája és mamája ajándéka is elkészül. :-)

Veró

Kép
veroniks22

Sziasztok.

Bocsanat, h eltuntem. Kicsit osszejott minden.
Kisse magma ala kerultem a Crohn miatt, mert ugy tunik nem megy jol a szteroid csokkentes, ujra verzek  es ez nagyon elkeserit, raadasul szenvedek a mellekhatasoktol is rendesen.

Kozben pedig az eskuvot szervezem nagy erokkel. Egesz hetvegen amiatt rohangaltunk Nyiregyen.
De mostmar legalabb sinen vannaka dolgok: meg van rendelve a torta, ki vannak nyomtatva a meghivok, le van beszelve az etel/ital., minden rendben a vofellyel es a papal is, meg van rendelve az osszes virag, menyasszonyi auto stb. De meg mindig rengeteg dolgo hianyzik, tenyleg nem gondoltam volna,h ez ennyi rohangalassal jar.

Mellette mindennap jarok vagy uszni vagy jogara, es tok kipurcanok estere.

Hat ennyi, ezert nem irtam.

Udv Zebra-tarsam!!!! :D :D :D
(meg jo h mondod az anyaknapjat....)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Jó hogy mindenki ilyen aktív itt :) Veró, örülük hogy te is bekapcsolódtál ;)

Mi hétvégén kirándultunk Somogy megyében, olyan fáradt vagyok hogy csak na. Hogy fogok én 6 nap Párizsban rohangálás után rögtön kezdeni az új melóhelyen???

Képzeljétek, 2 nap vérzésmentes nap után ma újrakezdte :(((( Nem akarooooom. Úgy örülünk már hogy vége. Lehet hogy a tegnapi együttlét nem tett jót vagy én nem tudom, nem éreztem semmi furcsát. Szerintetek lehet hogy a cickafark teától kezdte újra? Vagy mi a fene lehet ez? Ciklus 8. napján vagyok, lassan ovunak kéne lennie és nem vérzésnek...
Mindenesetre ma AVIVA-zok délután, hátha az rendbepakol.

Ma rengeteg mindent kell intéznem, táppénz megy ilyesmik. Semmi kedvem :(

Este akkor tali? Sztem ha fél 7-kor találkozunk a színház előtt az jó, nem? Vagy Zsoff, neked hogy ér be a vonatod? Igyekszem még jönni ma ide, de ha nem és valami fontos van akkor telefonon elértek.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Most jutottam géphez.
Ha minden jól megy, 18.16-ra ér be a vonatom. (De kizártnak tartom, hogy így lesz...) Szerintem kb. fél és háromnegyed között érek majd oda. Ott leszek, ahol Bixi írta.

zsoff86
Vác

sziasztok.

Zit, nincs kedvem most visszakeresgelni, de jol emlekszem,h te/ti voltal borgyogyaszati vizsgalaton?
hol?
mi alapjan valasztottad azt a helyet?

koszi :)

hogy vagytok maugy?nagy a csend..
en egesz jol vagyok ,a verzest leszamitva minden OK.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

A melanomaszűrésre gondolsz? A Dermapix-nél voltunk a 2. kerületben. Neten megtalálod a neve alapján. 18 volt a szűrés fejenként. ÉS a férjem azóta sem szedette le a gyanús anyajegyét...

Bocs hogy ilyen hülyét kérdezek, de te ilyenkor hol vérzel? :oops:

Én nagyon el vagyok foglalva :P Kipakoltuk a nagyszobát, megjött az új ülőgarnitúránk, és ha minden igaz fél órán belül lelicitálok egy dohányzóasztalt is :) Szóval zajlik az élet.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

verzes alatt veres hasmenest ertek :(

miert pont a dermapixbe mentetek?
felujitas van nalatok, nem is mondtad! :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Ez a véres hasmenés durva...

Mért pont dermapix? Ha csak 3 pöttyünk lett volna, akkor 15e lett volna (volna, volna, volna). Amúgy meg közel volt. Nem volt semmi extra indok :)

Hát, kaptunk egy új ülőgarnitúrát és amiatt át kellett rendezni az egész lakást és eladni a régi bútorokat. Ha minden igaz a héten minden kész lesz...
Megnyertem a dohányzóasztalt :P

Veletek mizújs? Miért akarsz pöttyöt nézetni?
Zsoff, nagyon csöndben vagy, dolgozol?
Veronika, nálatok?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

nem en akarok nezetni, Andret akarom h menjen el, mert elkezdett neki fajni az egyika nyakan mert az ing pont ott dorzsoli, es nem akarom h baj legyen belole.

nalunk rengeteg melo van mar hetek ota, 6-7 elott sosem szabadulok, aztan irany a joga vagy az uszoda...
van sajat jogamatracom vegre :)

grat a dohanyzoasztalhoz!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Sziasztok!

Én is vagyok. :-)

Bixi! Én Csepelen voltam az SZTK-ban, egy fiatal, kedves bőrgyógyásznőnél, s amit mondanak évek óta, hogy meg kellene szabadulnom egy anyajegytől, a hatására megtettem 2 hete. Szerda este voltam nála, s hétfő reggelre már időpontom volt a sebészeten. Ma volt a varratszedés, visszagondolva semmiség volt a kimetszés, nyoma is alig marad. A férjem én se tudom rávenni, hogy elmenjen, pedig 3 szederszerű szemölcse van poló nyakánál, + egy nagyon csúnya anyajegy. Ja: teljesen díjmentes volt, s mindkét doki a végtelenségig rendes.

Bixinek más: azt tudtad, hogy ha megvan a diagnózisod, akkor jár adó-visszatérítés a Crohn után? Ma lett kész az adóbevallásunk, s 6 számjegyű összeget kapunk vissza. szóval hiper-szuper boldog vagyok. :-D

Zitus! Gratula az asztalkához és a lakásszépítgetéshez. Nálunk ablakcsere esedékes. Szombaton szerencsésen kivertük az üveget az amúgy is ramaty ablakból, így jókor jön az visszatérítés.

Hogy vagyok? Xarul. Akkora hajtás és stressz van a melóhelyen, hogy azt elmondani se lehet. Pedig egy kis kilengés után azért mentem vissza a régi helyemre, mert tuti nyugodt, s kellemes meló volt, erre most csak a stresszelés, munkaféltés. :-( Így nem tudom mikor lesz ebből baba, de rendesen dolgozunk rajta. :-)

Hm... De belelendültem. A nem várt Mikulás 17 körül esedékes, ki tudja mi lesz?

Szép estét Nektek.

Veró

Kép
veroniks22

Veró! Írd meg légyszi akár magánban a bőrdokik elérhetőségét! Hátha rá tudom venni a férjem (itt ül mellettem és csak vigyorog :D)
Te hol dolgozol? Ugyancsak multi?

Bixi, sajnálom hogy ilyen sok a meló. De jó hogy jársz újra jógázni! Úszni hol szoktál? Én is akarok, de egyedül nem szeretek...

Voltam fogorvosnál, 7000-ért megállapította hogy a 2 fájós fogam közül egyik sem rossz... Viszont van 2 másik ami igen. És ki kell operálni a bölcsességfogamat :(((
Nem tudtok jó fogorvost? Ez túl drága nekünk asszem...

Szerintetek most még elmehetek panorámaröntgenre? Kb 8-ára számoltam ovu-t, úh. még tuti nincs baba. Ilyenkor még szabad röntgenezni, nem?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus!

Ment a privi.

A céget multinak nem mondanám, de nagyvállalat kisebb része.

Szerintem inkább most csináltasd meg a röntgent, mint később. Még simán belefér. :-)

Szép estét!

Veró

Kép
veroniks22

haliho.

zebram: legyszi nekem is ird meg azt az elerhetoseget! a legolcsobb maganrendeles amit talaltam, 8000. bar csepel meg eleg messze van nekunk...azert hatha.

igen, hallottam az ados dologrol, epp most kaptam meg multkor a gasztrosomtol az igazolast, es kepzeld veglegesre irta a statusomat, es raadasul oktobertol (pedig csak novemberben diagnosztizaltak) :) te most milyen gyogyikat szedsz?

zit: uszni a crovin wellnessbe jarok, nagyon klassz! gyere! :)
rtgre meg mihamarabb kotorj el sztem!
elkezdtem szedni a folsavat is pluszban. artani nem art, nalam az alapgyogyszerem azt gyis kb kivonja a szervezetembol. es a B komplextol mg megjelent egy csomo is babahajam, aminek kulon orulok, mivel a kedves medroltol csomokban hullik a hajam

zsoff: mi a mano van veled? meg mindig a szinhaz hatasa alatt vagy? :wink:

nahh. nem is mondtatok,h az eskuvoi dekoracio ennyi fejfajast tud okozni az embernek. komolyan mondom megtorpulok ettol....
plane h senki sem fog emlekezni ra ugysem :roll: :? ami amugy sem volt sok :shock:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

az utso mondat a medrolos hajhullos resz utan akart volna jonni csak atugrott valamiert.
8)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

ohh mst latom h egy honap es itt a macskam szulinapja :lol:
vajon mit vegyek neki???? :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Jó reggelt!

Én naív gondoltam, hogy továbbítom az elérhetőséget, amit Zitusnak küldtem, erre nincs benne a kimenő üzikbe. Na mindegy, mindjárt megírom.

Én Imurant szedek, s minden irányból körbejártam a témát, lehet mellette babázni, csak szoptatni nem. Persze ha lehet, akkor majd leépítem.

Én az esküvői dekorral nem igazán foglalkoztam. Egy park közepén volt a lagzi egy vendéglőben. Alapjáraton is nagyon hangulatos hely, s plusz költség nélkül dekorálták ki a helyet, csak a vázákba kellett virágot rendelnünk. Szerencsére szép volt a saját választékuk abroszból étkészletből, vázából... Virágot meg egy frissen nyílt boltból rendeltük, kb. fél áron nyitási akcióval. :-)

Cicukádnak (a régi cicámból kiindulva) egy pingpong labdát javaslok amennyiben játékos fajta. Az enyém órákig tudta kergetni én meg nevetni rajta. Ha már nem játékos, akkor valami finomságnak biztos örülne. :D

Ti hogy vagytok az alvással mostanában? Én 2 napja nem alszom. Most is 4 óta fenn vagyok/vagyunk, pedig csak fél 7kor kellene kelnem, s ráadásul az elalvás is nehezen megy. Alapjáraton szinte bármikor tudok aludni, de ha ez most így folytatódik, akkor lassan olyan leszek, mint a felmosórongy.

Este jövök.

Veró

Kép
veroniks22

Én sem aludtam semmit... Szörnyű éjszakám volt. :( Este 5 után már nem ettem és mégis úgy éreztem mindjárt hányok mert tele a hasam.
Szerintetek mitől nem tudunk aludni???

Veró, Nem kaptam meg az üzidet én sem. Elküldenéd légyszi mégegyszer?

10-re megyek vizsgázni, drukkoljatok. 10 oldalt kell majd írni de aztsetom miről :shock: Utána meg megpróbálom besűríteni a panorámaröntgent is. Jó és olcsó fogorvost senki nem tud?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

helobelo
hat nekem nincsenek alvasproblemaim szerencsere, bar ma en is 4.30kor ebredtem de csak mert Andre a 6.30as geppel repult Brusszrelbe.

zita sok sikert!! (te mit vizsgazol ennyit amugy?)

wow. a pingponglabda kivalo otlet :lol: :lol: :lol: koszi!

a dekorrol: epp ez az, h azert okoz fejfajast mert nem akarjuk tulbonyolitani, es ezert nehezebb. szabadteri lesz a lagzi egy muzeumfaluban. az asztalok egy fedett pajta alatt lesznek, de padokkal, amolyan falusi feeling, nem lesz szekszoknya es hasonlok, az nem a mi stilusunk.
virag az cserepes levendula lesz az asztalokon es szaritott az asztalok folott, nehol nehany margareta es napraforgo. emellett szeretnenk lampionokat (honnan lehet olcson szerezni?) es a regi fele krepp papir fuzer diszitest.
Andre kivansaga volt az `igazi` magyar lagzi, igy tenyleg falusias hangulatot szeretnek elerni.
es emiatt gondolkodom,h pl asztalkozep kellene-e, mert azt altalaban organzabol csinaljak, de az nem illene bele ebbe a kepbe.

imurant????hat sztem nekem is az lesz a kov lepes mert ez a medrol a reggeli verzest meg mindig nem szunteti meg (bar ezt leszamitva semmi bajom szerencsere) de en nagyon nem akarnam szedni az imurant hisz a csapbol is az folyik h nem lehet terhesen.
honnan hallottad h megis lehet?

mennem kell egy meetingre, kesobb jovok.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Sziasztok!
Én még új vagyok a rendszerben, de látom sokan, sokmindent megtapasztaltatok... 8 hetes és 5 napos volt a kisbabánk tegnap, és a tegnapi ultrahangon mondta a dokim, hogy sajnos nincsen szívhang, 1-2 napja meghalt a magzat. Hétfőre kaptam időpontot, hogy kitisztítsák a méhemet... Alapvetően fizikailag az égvilágon semmi bajom nincsen. Szerintetek meddig lehet egy halott magzat az anyában? Nem okozhat valami gondot, hogy elhalt és még 5 napig bennem van? Vagy várható, hogy begörcsölök és a szervezet "kilöki"?
Van valakinek ilyen szempontból tapasztalata?
A szívem hasad meg, mert nagyon vártuk ezt a babát, és valahol abban bízom, hátha nem volt jó az ultrahang... Válaszotokat előre is köszönöm!
emilka
Pécs

szia emilka.

nagyon sajnalom ami tortent..
en megnezetnem a helyedben mas dokival is, ha mar ugyis van par nap meg addig!!

nekem amikor elhalt a babam (a 34.heten) meg kellett szulnom.

amikor ezt mondtak, akkor hozzatettek, h a szervezet ilyenkor felismeri a helyzetet es `kiloki` a magzatot/babat, azaz megindul a szules. ez valtozo, h kinel mennyi ido, nekem ugy 48 ora mulva indultak meg a fajasok. szerencsere abbol semmi bajom nem szarmazott, hogy addig meg a pocakban volt.
bar nem tudom, ez egy 8(+5) hetes magzatnal is igy van-e, az meg sokkal sokkal kisebb mint az enyem volt, lehet, h itt nincs is ertelme szulesrol beszelni??!

nem tudom, lanyok??
minden eset mas, de a dokinak mondania kellett volna ha ez a par nap problemat okoz.
azert furcsa, h ennyit kell ra varni.
melyik korhaz?

tenyleg oszinten sajnalom.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Emilka!

Üdv itt. Az én babám is kb. 9 hetes volt. A várakozás pont azért van, hátha mégis tévedés, legalábbis nekem ezt mondta az orvos. Nálam is az 5. napon volt a műtét altatásban. Testileg nem volt megviselő. Bár a méhszáj tágítása számomra eléggé fájt. Persze ez alatt az idő alatt spontán is megindulhat a vetélés. Problémát még hetekig nem okozna bent a baba.

Ha bármi érdekel, kérdezz bátran, mert sajnos még elég jól emlékszem. :-(

Bixi!

Imuránnal kapcsolatosan kb. 5 gasztróst kérdeztem, köztük a szegedi Nagy Ferencet, Molnár Tamást (ő válaszol a másik fórumon), s itt Pesten Miheller Pált. A nőgyógyászok persze azonnal fogják a fejüket, mert ugye teljes gyógyszermentesség a tuti. Akiket kiemeltem tudtommal nagy fejesek a szakmában, s Nagy doktor pedig abszolút bizalmamat élvezi. Tavaly a műtétem egy 35 körüli doktornő csinálta, s azt mondta jobban kell figyelni, mint egy normál kismamára Imuran mellet, de ez a Crohn miatt úgyis meglesz. Szóval úgy döntöttem, hogy nem engedem, hogy elbizonytalanítsanak ilyen téren, mert azt elhiszem, hogy a gyógyszer kevesebbet árt, mint a rosszullét, vérzés, görcs. Annó találtam egy gyógyszerekkel kapcsolatos zöld számot, ahol szintén ezt mondták.

Tudok egy pozitív hatását is: állítólag könnyebb mellette teherbe esni. :-)

Lagzid: én tudok olyan hagyományos krepp papír szalagot hajtogatni. :-D
Nálunk vidéken a fő asztali díszt virágból készítik, s nem maradhat el a grillázs mindenféle változatban.

Most már leírom ide az orvosokat: Dr. Boros-Keszi Márta a bőrgyógyász és Bellovicz Sándor a sebész. Mindketten betegközpontúak, kedvesek és profik. A lecci.hu-n meg tudjátok nézni a rendelésüket.

Zitus! Megy a drukk, bár már gondolom végeztél.

Még jövök. :-D

Veró

Kép
veroniks22

Heló, lányok.
Csak azért írok, h megvagyok, csak azt se tudom, hol áll a fejem. Iszonyatosan nagy a hajtás...., és fogy az energiám. Péntek óta minden nap 3/4 5-kor kelek, és ez elég nehéz... Este meg nem tudok elaludni... Éjjel én is elég sokat vagyok fent. De hogy ez miért van...???
Emilka! :cry: :cry: :cry:

zsoff86
Vác

Emilka, sajnálom ami történt. Nem tudok segíteni abban amit kérdeztél. nekem sajnos a 16. héten beindult a szülés és meg kellett szülöm a babáimat :(

Megvolt a vizsgám, remélem meglesz.

Kicsit csalódott vagyok mert elmentünk megnézni az ülőgarnitúrát és nem olyan színű cérnával varrták mint szerettem volna ezért tök más az összkép. Persze így is szép meg új meg minden, de én nem ilyet akartam :((( Olyan sírhatnékom van, nekem semmi nem sikerül :cry:

A vizsgán van egy terhes barátnőm, nagyon szeretem meg minden, de egyre inkább azt érzem hogy nagyon zavar olyan társaságában lenni aki gyereket vár. Folyton meséli hogy mennyit hány meg fáj a hasa meg minden (még csak 9 hetes), meg hogy minden rendben volt az UH-n... Én mért nem tudtam kihornadi a babákat???

Na abbahagyom, nincs ma jó napom az biztos...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

vera: bocs h meg mindig ezen temazok...az imuran gyulladascsokkento v szintentarto? medrolt ki tudja valtani ha az nem segit? mert sajna telleg ugy tunik nem segit :(
a baba miatti mutetedre celoztal? MoTomrol hallottam, azert az biztato, h neki is ez a velemenye.

zit ! tudd: fel a fejjel!!!!!!!!
zsoff: itartas, holnap mar pentek!

most jottem jogarol, alig elek, varom h eletem parja hazaerjen :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Hétfőre kaptunk időpontot az ogyei-be. Kíváncsi vagyok, mi lesz.
Zitus, írnál nekem arról, hogy mi is vár ránk első alkalommal? (vagyis, h nektek mi volt)
köszi előre is.

zsoff86
Vác

Első alkalommal a védőnővel volt beszélgetés. Kérdez mindenfélét, ha mérted a hődet vidd el a grafikont, meg úgy egyáltalán minden vizsgálati leletet, ilyesmiket.
Megbeszélitek milyen vizsgálatra, szűrésre érdemes elmennetek, szerintem ez tök egyedi.
Utána jönnek a vizsgálatok.

Majd meséld el mi volt, és ha megtudod ki a nődoki ott, azt is!

Kicsit el vagyok kenődve mert nem megy föl a hőm, úgy tűnik nem volt még peteérés (8-9-re írta a kalkulátor)... Remélem csak kicsit eltolódik de azért lesz!!! A mikroszkóp 2 napja páfrányokat mutat, szóval nem igazán értem.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Köszi, Zita.
Én sem nagyon értem, hogy hogyan működök, vagy hogyan működnek ezek a pé-s dolgok...
Mivel nem 28 naposak a ciklusaim, nem szoktam a 14. napnál hamarabb ovutesztezni. A 14. napon megnéztem, nem volt semmi, vagyis nagyon halvány volt a 2. csík. A következő napon elfelejtettem megnézni,pedig fájdogált a hasam. Aztán a következő napra 2 tizedet emelkedett a hőm. De nekem se az igazi. Nem tudom, mi van. 36.3 volt napokig, aztán lett 36.5 kétszer, majd 36.55, ma meg 36.6. Szerintem (remélem) megint az van, hogy szépen lassan felkúszik a "magasba".
Megmondom őszintén, a mikroszkóp nem a szívem csücske, még sose láttam olyat rajta, amire azt mondtam volnam, h ez egyértelműen páfrányos... Pedig az ovuteszt és a hő peteérést jelzett...
Mondanám, hogy fel a fejjel, Zitus, mert tényleg fel a fejjel!!! :) Én sem vagyok a topon. Annyira nyugtalan vagyok belül... Már egyre jobban érzem azt, hogy babát, de rögtön, de mégis ott van bennem a hatalmas félelem, és érzem, hogy még nem vagyok túl eléggé a történteken. :cry: És a munkahelyemből is elegem van. A konkrétumokon kívül azért is, mert minden energiámat leszívja, és (hülyén hangzik) nem tudok magammal foglalkozni. Semmi extrát nem szeretnék, csak egy kis nyugit, vagy olyanokon gondolkodni, ami csak engem=minket érint. Tényleg jó a munka arra, hogy elterelje a figyelmet, de kicsit azt érzem, hogy ezzel a dolog lényege nem javul, csak besöpröm a szőnyeg alá azokat, amikkel szembe kelle nézni... Az egész történettel kapcsolatban új gondolatok támadnak meg állandóan, és nincs időm rendezni őket. Lehet, hogy lassabb vagyok, mint az átlag, de akkor se jó ez így. :(
Veronika, Emilka, Virtu, Gmeli veletek mi a helyzet?
Bixi, mikor jön haza a férjed?

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Én élvezem a hétvégét, bár már nem sok van belőle. Szinte kitakarítottam az egész lakást.

Olvasgattam, hogy Aviváztok. Ezt a könyv alapján kezdtétek el (én is letöltöttem), vagy voltatok a 4 órás tanfolyamon? Már sokszor hallottam a módszerről, s elhatározásra jutottam: jelentkezem egy tanfolyamra. Nézegettem a neten, s annyira nem drága, mint gondoltam. Arra rájöttem, hogy a könyvből torna nekem nem megy. :-)

Lányok! Ez a páfrány, meg hőmérőzés nekem kínai. :-) Na jó, persze hallottam már róluk, de mi ilyenekkel nem foglalkozunk. 1-2 naponta "gyakoroljuk" a babagyártás módszerét, s nálunk ennyiben kimerül a téma.

Mikor terhes lettem, a pozitív teszt előtt többször is mértem a hőm, s meredeken haladt felfelé. Csak azért került elő a hőmérő, mert úgy éreztem, hogy beteg leszek.

Hétfőn meglátogatom a nőgyógyászt, mert valami nem százas nálam. A 6 napos menzeszből kb. 3 rendes vér, a többi meg barna, de szinte csak a papíron. A neten olvasgattam, s hormonproblémát ír. Normál esetben nem szaladnék vele dokihoz, de mióta abbahagytam a gyógyszer, minden hónapban így jön meg.

Bixi! Igen, a baba miatti műtétre céloztam. Az imuran pedig tudtommal szinten tartó, mert lenyomja az immunrendszert.

Zitus, Zsófi! Fel a fejjel! Itt a tavasz. Nekem már ez is ad egy nagy adag boldogságot. Persze ma ezt mondom, holnap munka után meg jövök majd depisen. :-)

Szép estét!

Veró

Kép
veroniks22

Az Avivát tanfolyamon tanultuk, szerintem mindenképpen érdemes elmenni rá. Mi a Nyugatinál voltunk Bagyinka Tímeánál, jó volt. Sokkal egyszerűbb ott megatnulni, mint a könyvet megfejteni. (Legalábbis nekem. :) ) Én néhány dolgot tutira másképp csináltam volna, ott mindent szépen lassan megmutatott, majd kipróbáltuk.
Egyébként pont most kezdek tornázni, úgyhogy megyek is.

zsoff86
Vác

Veró, mi is gyakoroljuk a babgyártást 2 naponta, de ha nincs peteérésem, akkor hiába...
Amúgy leesett a hőm, remélem holnapra fölugrik. Ma AVIVÁ-zok, hátha. Kicsit elkeseredtem emiatt, de hát ez van.

Ez a mensi amit leírtál valóban nem tuti, de nem hiszem hogy a doki ír föl bármit is. Gyógyszer után akár egy év is kell a szervezetnek mire helyreáll. Ezért nem szedtem én soha... Te mikor hagytad abba?

Holnap indulunk Párizsba, azt sem tudom mihez fogjak. Fáradt vagyok és nyűgös :( Jöhetne valami jó hír. Remélem az út során kikapcsolunk és minden rendbejön.

Zsoff, majd mesélj ám hogy mi volt az OGYEI-ben!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Sziasztok.

A ferjem cask reggel ment este jott, es ezzel bizom benne vege az utazgatasoknak egyelore.

Nalunk semmi ujsag, egesz hetvegen joforman eskuvoi meghivokat osztogattunk.
Joga elvonasi tuneteim vannak, alig varom h 17.30 legyen 

Vera: ez az egesz homeros/pafranyos/ovutesztes stb tema nekem is kinai. Egy Crohnos sztem ne is stresszelje magat meg ezzel is…

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

zit, jo utata!!!!! :D

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Megjártuk az ogyeit. tetszett a hely.
Az új orvos: Dr. Gasztonyi Zoltán (ő az Istenhegyi vezetője is) Szimpatikus volt, amiket a védőnő mondott róla.
És akkor most jöhet a vizsgálatsorozat.... (Még nem döntöttük el, hogy mikre megyünk.) Várom is, meg nem is... :? Na, ez vagyok én...

Zitus, jó utat, és azt kívánom, hogy lelkileg töltődjetek, de nagyon!!!
Várjuk az élménybeszámolót! :)

zsoff86
Vác

A hőméős stb. dolog először nekem is kínai volr,de bele lehet jönni. A kérdés csak az, hogy érdemes-e... Már sokszor megfordult a fejemben, hogy hagyom az egészet, lesz, ami lesz. De még bírom... :)

zsoff86
Vác

Zita! Mikor jöttök haza?

zsoff86
Vác

Örülök hogy szimpatikus volt az OGYEI. Remélem ez az új doki is rendes mint a régi volt. Remélem még szeptember előtt visszamegyünk és ha lehet jó hírrel :)

Melyik védőnőnél voltatok? Mi F. Máriánál, először szimpi volt, aztán inkább kioktató hogy az ikrekkel majd milyen bazi nehéz lesz. Na köszi...

Nagyon készülünk, térképet nyálaztunk egész este :P
Holnap délben indulunk és vasárnap jövünk csak haza. Nagyon várom, de kicsit izgulok :oops: Remélem minden OK lesz és amellett hogy kisétáljuk a belünket (eddig 40 km van fixen betervezve) azért lesz mivel feltöltődni is. Főleg hogy hétfőn meg kezdek az új melóhelyen...

Ha nem jönnék már holnap, jók legyetek! ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

haliho

kihalt a forum. mi van veletek??

en jol vagyok ( szokasos tuneteket leszamitva) uszok jogazok uszok jogazok uszok uszok jogazok jogazok jogazok :lol: :lol:

tok jol esik :) most ebben elem ki magam, stresszkezelesnek ugy tunik bevalik..
hetfon megyek gasztros dokihoz panaszkodni.

hetvegen ujabb lendulettel eskuvot szervezunk, ja es igen! megnezzuk a Ram Colosseumot :)

hat ti?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Megvagyok, csak egy kicsit kezdek belefulladni a sok teljesítendő dologba. Úgy várom, hogy végre húsvét legyen, és végre legyen idő egy kis pihenésre (=semmittevésre)!!!
De Bixi, neked honnan van ennyi energiád? Én estére úgy kipurcanok, hogy még a legalapvetőbb dolgok is nehéznek tűnnek... Te nagyon ügyi vagy!!! :)

zsoff86
Vác

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?