Na visszajöttünk. Végül csak a sterilizáló lét meg egy pár cumit vettünk. rájöttünk, h még nincs cumink se
Bár naívan úgy gondolom, h az első napokban semmiképpen sem nyomom a szájába, de aztán még lehet, h meggondolom. Egész nap feszít a csípőm, szóval tuti elindult le. Holnap talán már levegőt is kapok majd!
Appa szerint azért vihogok mindenen, mert a szervezetem elkezdte termelni az oxitocint. Jót nevettem az elméletén, amitől ő igazolva látta az ötletét
Brandon árakról: Néztem egy rágókát, majd hazafelé bementünk a tecsóba (le kellett vásárolni a kuponunkat) és tök ugyanaz a rágóka egy 1000-el olcsóbb volt
Nagyon durva sztem! Persze nem vettem meg egyik helyen sem, meggyőztem magam, h még úgyse talál vele bele a szájába, és így a gyerekkel is "lesz ok" kimozdulni.
Snowball
Appa azt mondta, igyam nagyobb mennyiségben a teát, ha elfogy majd elmegy és vadászik nekem még egy zacskóval
Ez rettentő bonyolult, legalább 200 m ide a legkozelebbi gyógyszertár
Este aszem megiszok még egy bögrével. Ja meg azt is mondta appa, h ha megyünk a kórházba, a termoszba főz nekem egy teát, h bent is ihassam azt vajúdás közben
Én ezen is jót nevettem
Ez jó, h Alex vigyázzon a főbérlővel
Csicsi
Mégse mentél el Pestre? Megértem. Én se vágyom a hosszú autókázásra, de appa holnap a Börzsönybe akar menni. Mondtam, csak olyan erdőben vagyok hajlandó sétálni, ahol lehet a csizmámba menni, mert nincs az az isten, h én a bakancs bekötésével bajlódjak. Akkor viszont két kedvenc hely maradt csak, de a pilisben már tuti elolvadt a hó. Azért még megpróbálom rávenni arra, az közelebb van.
Én a stirakrémemet elveszítettem még október végén
igen, lehet valaki ennyire béna
akkor festettünk, meg permutáltuk a bútorokat a lakáson belül és a krém is az áldozatok közé került. Pedig tudatosan eltettem valahová, nehogy elvesszen
de szerencsére nem kellett, szülés után meg gondolom ez lesz a legkisebb bajom. Amúgy is, barátnőm végig kenegette magát és tele volt csíkkal, szóval sztem ez elsősorban tipusfüggős, csak a lelkünk miatt próbálkozunk - én ugye nem
Ezen a ráilyesztős poénon már én is gondolkoztam, de akkor inkább nem játszom el...
Sztem a pasik nem érzik annyira, h egy gyerek megváltoztatja az egész életüket, szóval ne várj túl sokat Zsoltitól - akkor legalább nem csalódsz
bizti eleinte nagyon odalesz, de ők sztem hamarabb visszarázódnak, meg a gondolkodásuk is kevésbé alakul át. Bár Lórántban rengeteg feminin vonás van, mégis egész máshogy áll a gyerek-kérdéshez. Pl meggyőződése, h Szaffinak arra van szöksége, h ő a lehető legjobb színvonalon tartsa el, szóval hónapok óta arról megy a vita, h azzal ad-e neki többet, ha nyit egy bankszámlát, vagy ha heti 6 órával többet szán rá
Nekünk ezek természetesek, de őket meg másra szocializálták, mert fiúk. Ha meg a fiús anyukák nem nevelik bele a fiaikba a családfentartás stb. fontosságát, akkor olyan puhány srácokat nevelnek, akik aztán egy csajnak se kellenek, szóval ez egy jó nagy ellentmondás
Megint okos voltam!
Sajti
Tényleg, miket nem lehet enni szoptatás alatt? Van valami lista? Mert én csak azt tudom, h "könnyű kajákat" kell, a "nehéz kajákat" meg kerülni, de hogy hol a határ... pl nálam a lecsó könnyű kaja, de az meg pari+paprikás. gondolom fokhagyma kizárva
Camembert lehet enni? Nekem a sajtok rettentően hiányoznak, már alig várok egy jó kis kéksajtos mártást!
Én szerencsére nem beszélek álmomban, mert olyan hülyeségeket tudok álmodni, h Lóránt tuti félreértené. Pl h a volt párommal vagyok és azt mondogatom magamnak, h de hát én nem hozzá tartozom!! Na, most gondoljatok bele, ha ő csak azt szűri le, h az exemmel álmodok...
Azért anyudnak sem lehetett egyszerű, ha nem volt segítsége. Bizti ezért akar neked folyton tanácsokat adni. Ettől mégpersze nem jobb, csak jobban átérezhető. Nekem anyám mindig azt mondja, h ő akkor kezdte el megérteni a saját anyját, amikor a nővérem megszületett. Még lehet, egyszer mi is megértjük anyáinkat
A könyvek meg igenis "hazudnak". Az elmúlt 30-40 évben annyit változott az orvostudomány és a pszichológia, h rettentő elavultak a régebbi könyvek. A Ranschburg féle Szülők könyvében is nekem az tetszik nagyon, h mivel a Ranschbur már nagypapa-korú, egy csomó korábbi évtizedes elméletéről leírja, milyen tapasztalat vagy kisérlet, vagy tudományos kutatás miatt vetette el őket, és dolgozott ki mást. Nagyon tetszik, ha egy szakember belátja, h tévedett. Ilyen egyébként a magzattal való kommunikáció is, amit 30 éve még csak az anyák hóbortjának tarottak, ma meg már bizonyítani tudják, h tényleg van értelme, és a legtermészetesebb dolog, h beszélj a picivel, vagy érzelmeket, zenét, ízeket közvetitsz felé. Csak ebben megint az van, h ha sikerül bebizonyítanod anyukádnak, h az ő elvei mára megbuktak akkor szembesíted vele, h "rosszul nevelt", miközben ő tőle telhetően mindent megtett, és azért csak felnőttél
Nagy dilemma ez! megint okos vagyok
Sztem mi idén még nem sátrazunk a picivel - félnék, h ráfekszünk. De én is úgy gondolom, h minél kisebbnek elkezdjük a vadonba szoktatást
Appa úgyse bírja gombászás nélkül sokáig
Az északi útra meg, lehet, h az idei nyár lenne a legjobb, mert -ahogy Nyufó írta valahol - most még nem zavarná, h a hordozóban ül a kocsiban, míg 1,5 évesen már tuti sznvedne, h nem futkoshat. De ez még sokmindentől függ, mert most még túrázni is lehet vele, mert könnyű és appa viszi, ugyanzt amikor már ő is menne és 12 kg nehezebb megtenni.
No ennyi, anyám most hívott, h 5 perc múlva itt vannak. és még meg sincs a gyerek!