Új privát üzeneted érkezett!

sajti: remelem is hogy elkergetted a torokoket a gyerek mellol, van meg ideje megtudni hogy mi miken nottunk fel. Nyugodtan szedd csak rimekbe hogyan es mit mosol rajta. Ez olyan aranyos :)nalunk meg nincs babazas, most keltem fel, aludtam egy piciket a nagy alvas elott... :) na es Mollyvan almodtam, hogy pelenkaztam, meg zoknit huztam a labara. Uristen mar annyira szeretem, pedig meg nem is bujt ki. A biciklihez vettunk javitokeszletet, de sajnos a ragaszto valami gagyi fajta volt, igy nem mukodott...egyelore meg mindig haalott a bicikli.

rekuja: en is felvetettem neki az otletet, mikor indult munkaba hogy majd betekerunk a korhazba, mert gyorsabb..vagy megis hogy? :D De csak en aggodom tul, mert tudom hogy gyorsan haza fog jonni, ha esetleg dolgozni fog. Most viszont 3 napig itthon van, orulnek neki ha ezido alatt kijonne :)

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Jelentem,mindent megtettünk este annak érdekében hogy reggelre meglegyen a Bibike,de nem vált be :) Viszont szét röhögtük magunkat,két ilyen szerencsétlen pár mint mi :) Zsolti lerokkant begörcsölt a lába,azon röhögtem,hogy ahoz képest hogy én vagyok 9 hónapos terhes :) Zsolti 13.-i gyereket szeretne,úgyhogy 12.-én újra próbálkozunk legkésöbb.Majd adok neki elötte izomlazítót :D

Sajti

Hát a mi anyáink már csak ilyenek,én arra emlékszem hogy anyu mindig a nevemmel kombinált össze valami dalt,voltam csibétől elkezdve minden.Voltatok már Kristóffal levegőn?Mikor fogjátok kivinni szerinted elösszőr?
Melegfront engem hidegen hagy ma pl.tök jól kelltem nem vagyok nyűgös (annyira) várom a holnapi nst.-t,vajon mit mond a doki.
Sajnos a csecsemős nővérek szinte kivétel nélkül minden kórházban igen bután beszélnek és viselkednek a kismamákkal.Itt Győrben is borzasztó dolgokat hallottam csak,pozitívat senkitől az ég világon.Én nem értem miért ilyenek pont ők,mikor igazából a csecsemő barát kórházakban nincsenek is annyira leterhelve.
Lehet írok ma egy szülési tervet csak úgy poénból,bár azt sem tudom hogy elfolyik e a magzat vizem vagy csak fájásokkal megyek be,ááá ez nem egyszerű :)

Rekuja

Mikor mész már dokihoz?? :D Jobban izgulok mint te :)
Hát nem pályázom a 10 napra itthon én tuti kihiztizem hogy csináljon velem valamit.Majd 11.-én megyek megint nst-re és akkor megkérdezem hogy mi van ha időre nem jön ki a baba.
Jó hogy ilyen nyugodt vagy a dokival kapcsolatban akkor a lényeg hogy így is jó kezekben leszel,bár nem hinném hogy elviszed 17.-ig hisz pontosan ki van számolva ilyenkor nem szokott gond lenni,én azon csodálkozom hogy Kális baba és nem császárod lesz mert álltalában nem tudom miért de a lombik babákat kiveszik.
Zsolti sztahanovista ő biztos nem zár be,de mindegy már most elkezdek beletörődni és akkor majd nem lesz olyan rossz....Úgy is rossz lesz :)

Snowball

Jó hogy megy lejjebb a pocid,én meg valamelyik este alig kaptam levegőt,na mondom nekem vissza fele megy a terhességem nem is előre.Jó dolog a bicaj,nem kell félni a dugótól,de azért ti ketten meg a bőröndök ma kórházba nem hiszem hogy túl könnyű lenne Alexnek tekerni a bicajt miközben 5 perces fájásaid vannak :)
Azért ez így elkébzelve nagyon jó :D
Most főztem egy liter teát,viszem ma magammal a fodrászhoz is,bár ő azt mondta úgyis megszülök a mai napig,hátha ott indulnak be a dolgok,egyébként megnéztem az összes ultrahang leletem és mindegyik a legelsőtől január 12. és 15.közötti dátumokat mutat úgyhogy szerintem jó az a január 13.
Én meg azt hallottam hogy a lányok elöbb kibújnak,de azért biztos nem véletlen hogy 3 csaj maradt utoljára,bár inkább csaszisok szültek fiúkat az meg ugye nem ér :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Jo reggelt!

csicsi: na jolvan, hagyjatok csak utoljara a szulessel :D Mar nagyon szimpatizalsz a 13-al, szoval kenytelen leszek en is rahangolodni :lol: Egyebkent en is 13-an szulettem, nem olyan rossz az. Viszont aznap jon anyos, szoval muszaj valahogy beutemezni a napot. Egyebkent..... front ide vagy oda, meg jo hogy ki vagy simulva, a tegnap este utan nem csoda :lol: :lol: En is bejelentettem apanak hogy tegnap este mozgas lesz, de elszunyokaltam ido elott... Szoval 12-en egy magne b6-ot Zsoltinak csempessz a kajajaba :P

Apa most jott haza egy vodor festekkel, azt hiszem ma is festes lesz, most a furdoszobara mozdul ra. De en feladtam, nem festek tobbet :) De olyan jo erzes hogy itthon van, most reggelizik mellettem... :) Persze telefont nem vitt magaval a festekuzletbe, mert ugy mentem el hogy aludtam. En meg felkeltem es apa sehol, telefonja meg az agy mellett. :?

Kép

Kép
snowball

Most hívott a Zsolti,hogy a csaj akivel egy napra vagyok kiírva megindult a szülése,most ment haza a férje.
Szóval kiszámóltam ha ma megszül vasárnap-hétfőn otthon van,és akkor utánna jövőhéten lesz otthon 5 napot a férje.Tehát jövőhét szerda elött nem szülhetek, ami 12.-e. :)
Kiváncsi vagyok,mondtam hogy hívjon ha meg van a babó.

Snowball

Én is 13.-án születtem úgyhogy én is örülnék ha akkor jönne.
De figyi,azt nem lehetne megbeszélni,hogy inkább te szülj elöbb?Nem szeretném ha felázna Bibi bőre a magzatvízben,Mollynak meg már jövőhéten tényleg kutya baja sem lenne.
Már várom Rekuja sms-ét is bármikor írhat végülis.
Megint festés?Ezt úgy hívják hogy fészekrakó ösztön,de ez álltalában szülés elött van a kismamáknak,de Alex ezek szerint teljesen átérzi a helyzeted :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Nalam a feszekrako oszton a vegletekig kimerult, elhiheted. Most rajta a sor :D 20 napig lesz majd itthon, ha megszuletik Molly, remelem akkor csak rank fog koncentralni, meg hogy az anyjan rajta hagyja a szajkosarat, es ne veszekedjenek a fejem felett :lol: Felolem akar msot a 3 nap alatt is johet Molly, amig itthon van Alex. Az elobb kerdeztem tole hogy mikorra idozitette a "bombat", mert elvegre csak o rakta be... mondta hogy 16-an robban :lol: Szoval csak szoritsd a labaidat meg egy icipicit, en meg megprobalom szetrakni oket.... :D :D :D Na de ha Zsolti alkalmazottjanak a gyereke elobb szuletik, nehogy mar mi maradjunk tenyleg a vegere. Lefogadom neki is fia van...ha mar elobb jon, ebbol csak erre kovetkeztetek.

Kép

Kép
snowball

Kislány az a baba is de van egy 1 éves huga is,szerintem ha ilyen kis idő telik el két szülés között akkor ez teljesen természetes vagyis a 39.héten amúgy is az álltalában nem a kiírt időpontra születnek úgy sem.Tegnap elött felhívtam,hogy van mondta már sokat feszül a pocija mondta hogy biztos nem hordja túl és tessék :) Nekem miért nincsenek ilyen megérzéseim...
Én is,kébzeld el hogy nincs kedvem takarítani egyszerüen nem érdekel :) Mondom én hogy nálam fordítva van minden :)
20 napig otthon lesz veled,hallod már most irigyellek dehát valamit valamiért.El leszek én egyedül is csak az lesz necces ha a Petrát délután haza hozza,nem akarom hogy úgy érezze nem foglalkozok vele,erre is oda kell majd figyelnem ezért lett volna jobb ha itthon van.
Szerintem annyira el lesz foglalva Mollyval Alex is meg anyós is,hogy eszükbe se jut majd veszekedni,emiatt ne aggódj.Te mész még valamilyen vizsgálatra valamikor?Nálatok mi van akkor ha nem születik meg időpontra a kicsi?

KépKép

KépKép
csicsi84

Hahó lányok! Nyugi Csicsi, ne várdd még azt az sms-t :D Még megkajáltam a doki után, azért jelentkezek ilyen későn ;)

Na, Szaffinak még esze ágában sincs kijönni. Doki megnézte a ctg-t, mondta, h tök ugyanolyan, mint a 3 héttel ezelötti (tényleg, akár fénymásolhattam volna), úgyhogy ő nem is vizsgálna meg, mert semmi értelme, akkor meg minek piszkálgasson? Kérdeztem csinál-e ultrahangot, aszondta, ha nézegetni akarjuk (4d) akkor csinálhat, de ahhoz már nagy, h értelme legyen súlyt becsülni, mert úgyse fér bele a képbe. Nézegetni nem akartuk (úgyis takarja az arcát, abban nagyon jó :) ), szóval csak kedélyesen beszélgettünk. Megígérte, ha nem jön ki magától, 19-én ügyeletes és kihajtja, szóval legalább végső határidőm van, már ez is valami :D Ahhoz képest, h szabin van azon a héten... no mind1, ő tudja. Viszont jól megnyugodtam, h bizti nála szülök :) hétfőn megyünk legközelebb, akkor már mindenképpen megvizsgál, bár most hétfőn is ezt mondta mára. A lényeg, h Szaffi jól van! Most legalább végig rugkapálta a vizsgálatot, kétszer kimászott a tappancs alól, és csak akkor jelzett fájást a gép, amikor belerugott (de akkor felment 10-ről 90-re :D ). Na ennyit rólam. Mindjárt reagálok rátok, csak rendesen visszaolvasok!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti
Fú, gondolok rád nagyon! Apa nélkül anyáddal 3 nap... nekem is kihívás lenne. De azért próbálj meg arra koncentrálni, h még mindig jobb, mintha nem lenne kihez szólni egész nap :)
A katicabogarason nagyon jót nevettem :D Majd mikor a Jancsi és Juliskát meséli! Valamelyik nap beszélt erről egy pszichológus a rádióban, hogy abban a mesében nem az a szörnyű, h lapáton a kemencébe dobják a gyerekeket, hanem h az elején a szülők elküldik őket egyedül az erdőbe, és a gyerekek ezt nem tudják feldolgozni. De pszichológiából azt tanultuk, hogy a népmesék nagyon fontosak a személyiségfejlődés szempontjából, mert a konfliktusokat ezeken az ősi tapasztalati történeteken át tudja a kölyök feldolgozni. Bár aszem a Jancsi és Juliska talán pont nem népmese. Meg azt is tanultuk, h nem tesz jót a gyerek lelkének, ha csak a walt disney sztorikkal találkozik, mert azok lebutított mindig poz végű történetek és a gyerek nem találja a saját érzelmi világát benne, ami idővel frusztrálja. Az én "mesém" pl A Só című népmese, és tök érdekes így utólag, h világ életemben frusztrált, h apám fiút akart én meg nem tudtam megfelelni ennek, és a mese is arról szól, h a legkisebb lány nem tud megfelelni az apai elvárásnak. Szóval azért kellenek a negatív részeket tartalmazó sztorik, ettől még nem lesz lelki sérült :) A katicabogaras meg alapvetően vidém dallam. Én pl már bőven felnőtt voltam, mire rájöttem, h ez egy nagyon kemény horror és nem is bogár van benne, hanem menekülő magyarok :) Ahogy a boci-boci tarka meg a legnagyobb éhinségről szól, ahol már tej sincs, meg boci se. Hú, megint bölcs voltam :lol:

Snowball
Bicós javítókészlet minősége ismerős. Tavaly mikor az alpokban nyaraltunk, appa vitte a bicóját is (én már 14 hetesen nem akartam bicózni), persze defektje lett. Bementünk egy boltba, vett x colos gumit, amekkora a kerék, erre kisebb volt :? Tök szabvány belső egy pár milivel elméretezve. :shock: de beleerőszakolta, csak kb 2 nap után persze megint kidurrant, akkor már inkább itthon cserélte.
Megint festetek? Nagyon belejött :) appa miután kifestették novemberben a gyerekszobát elhatározta, jövőre az egész lakást kifesti. Persze, az ő tériszonyával az 5 méteres belmagasságú nappalit 8) Én meg majd a fél éves éppen kúszni tanuló gyerek mellett még a lakást is összedobozolom majd, mi? :) A konyhára meg az előszobára mondjuk ráférne, de ő épp attól izgult be, h a gyerekszobában milyen király, h az egyik fal nem fehér, és minden szobába csináljunk 1-1 szines falat...
Tök jó, h Alex olyan sokat tud otthonlenni veletek majd! Jó nagy tömeg lesz nálatok, nem lesz semmi a nyugis utsó hetek után a baba+Alex+ anyós/anyukád egymás után! Kiványcsi vagyok, milyen gyorsan alkalmazkodunk ebből a punnyadós bútordarab állapotból a pörgősbe! Bár ahogy a csajokat olvasom, nekik láthatóan ment (vagy csak nincs más választás? :D )

Csicsi
Látod, addig drukkoltál itt, míg a másik csaj beelőzött ;) De most már legalább van okod, h mért vidd végig és ne sürgessd! Legalább ebben is van pozitívum :) Ja, sztahanovista appából ugye itthon is van egy. De én még reménykedek, h a gyerek megváltoztatja. Majd jól csalódok :D
A gyógytornáról az egyik csaj jan 16-ra van kiírva, na ő is most írt, h mennyire szenved már, mert semmi jel rá, h ki akarna jönni. Persze az is lány baba :D
Ezt én is hallottam, h 1 éven belülnél könnyebben megindulnak, mert a szervezet még emlékezik, mit kell csinálni. De bizti egy csomó ellenpélda is van rá. Tudod, aki meg még így is túlhordja, az meg utálja, h erre hivatkoznak :) A gyógytornás ismerősöm is az 1. -t túlhordta 3 éve, most épp attól tart, hogy megint túlfogja.

Csajok! Anyám most küldte, nézzétek meg, beszéljetek könyvelővel, mert jan15-ig nyilatkozni kell, utólag nem lehet, csak a jövő évi adójóváírásnál igényelni, ahhoz meg túl nagy havi veszteség!
http://www.apeh.hu/bevallasok/adatlap/a ... _2011.html
Van letölthető adatlap, azt kell kitölteni és munkáltatónak eljuttatni, ha jól értettem. Nem kell meglegyen addig a gyerek, elég papír az orvostól h legalább 91 napos a terhesség (sztem bármely ultrahang amin van terhességi kor jó, de ezt a könyvelők/gazdaságisok bizti tudják). Én rögötn rá is szabadítottam apát a céges ügyintézőjére :D
Ha esetleg valaki közalkalmazott:
http://www.mhk.hu/mhknew/i_online/Cache ... 740000.htm
na ez tök bonyi, én spec csak annyit értettem, h az én fizummal kb 2-3000 Ft jár havonta, ha viszont háromszor ennyit keresnék, akkor 8-9000. Támogassuk a jól keresőket! Hurá! :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

csicsi: majd 10-en megyek a szulesznohoz legkozelebb. Legutobb azt mondta hogy ha 23ig nem jon ki, akkor megpiszkalnak. Remelem arra nem kerul sor :? Egyebkent en sem csinaltam ma meg semmit, a mosatlan edenyek is ott vannak a konyhaban, pedig arra nagyon allergias vagyok, ha nincs elmosogatva :D De apa megigerte hogy elmossa, szoval...varunk, es bizakodunk. Ma o akar fozni, mar elore felek, hogy mit fog muvelni a konyhammal.

rekuja: nahat, te is abban a szituacioban vagy mint en, hogy apad fiut akart, es te pedig lany lettel. Mivel az elso gyerek is lany volt, szeretett volna masodik nekifutasra fiut, es nem kapta meg. Utana 2 evre ra el is valtak a szuleim. Sokszor hibaztattam magam, es oket, hogy akkor miert csinaltak meg engem, ha utana nem volt semmi hasznom ugymond. De ez bonyolult, ne menjunk bele ezekbe a lelki problemakba, mert szerencsere tultettem magam rajta :wink: Most ment el Alex a bicikliboltba, vett uj belsot.... legalabb 5x probaltamegjavitani a regit :D

Kép

Kép
snowball

Kitartó bicójavító :D Lóránt is ilyen :) sztem a pasik legalább annyira kötődnek a bicójukhoz/autójukhoz, mint mi a konyhánkhoz :D
Ja, a fiút váró lányt kapó férfiak nagyon gázak tudnak lenni, tényleg fel kell nőni ahhoz, h túltedd ezen magad. Multkor a suliban beszéltünk erről, h a környéken minden nőt fiúnak várt az apja, mire az egyik férfi kollegám mondta, h na őt meg lánynak várták :D De sztem te meg én épp ezért fogjuk a saját gyerekeinknél jól kezelni, ha a második is ugyanolyan nemű, mint az első. Legalább a köv. generáció nyer rajta.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Persze en is szeretnek kisfiut a kovetkezo korben, de ha megsem ugy jon ossze a szamitasom, akkor sem lesz olyan a helyzet a sajat gyerekemmel, mint nekem volt/van apuval. Epp most nyaron volt vele eletem elso es legnagyobb veszekedese, majdnem megszakitottam vele vegleg a kapcsolatot, de vegul a jozan eszem az diktalta, hogy nem lenne szep tolem, foleg mielott megerkezik a 3. unokaja. Nemmintha veluk masmilyen lenne a kapcsolata, mint velunk, a gyerekeivel, de en Mollynak megiscsak szeretnék nagypapat.
Na igen, Alex nagyon szeretk butykolni itthon, mindig azt hangoztatja hogy az apja is ugyanezt csinalta, mikor o volt gyerek, es hogy a gyerekenek o is mindent meg fog javitani :)

Kép

Kép
snowball

jut eszembe, az te vagy a kepen??? :) igaz pici a kep, de hidd el hogy van akkora pocakod, mint nekem, meg a polot sem kell rajta nyujtoztatni :wink:

Kép

Kép
snowball

Megszületett a kislány délután 1 óra 5 perckor asszem,ez nagyon dúrva :) Asszem 11 körül mentek be és pik-pak meg lett,vele szedtem a homeos bogyókat ha ez attól van akkor nem mozdulok messzire :)

Rekuja

Jó a képed nagyon,szép nagy pocid van neked is,lehet csinálok ma egy utolsó pocifotót én is,mert csak az az egy van amit annó ide felraktunk.
Na akkor a lényeg hogy marad a dokid de reménykedjünk hogy nem kell piszkálgatni egyik lánykát sem.ez tök érdekes hogy van doki aki mindig megnézi a méhszájat valaki meg nem,az enyém mindig megnézi mi a helyzet,sok kismama nem szereti ezt a vizsgálatot engem sosem zavart.Még én is reménykedek egy kicsit hogy megváltozik a munkával kapcsolatban,de sajnos félek hogy nem fog.
De a remény hal meg utoljára :) Na ezt amit írtál,hogy mit kell beadni jan 15.-ig abszolút nem tudom miről van szó majd rákérdezek a könyvelőnél hátha tud valamit.
A szülés elötti szenvedésről meg annyit hogy egyik barátnőm meg ismerősöm sem érezte még egy nappal sem elötte hogy másnap szülni fog,szerintem ez nem számít.

Snowball

De mit csinál a szülésznő ilyenkor ha mész?Meg is vizsgál vagy csak külsőleg felméri a terepet?Fú basszus én is egyre trehányabb vagyok én a héten még nem is főztem ilyen még nem volt, egy salátát csináltam 2 napja és ennyi.Mire megyek szülni Zsolti hívhat egy takarító nőt is :) elmentünk ma kajálni amikor vitt a fodrászhoz de annyira sietnem kellett miatt hogy jól meg is fájdult a gyomrom,kész hogy semmire nincs ideje.Nálatok is lesz még egy kör :) örülök,akkor majd beszéljétek meg mikor tervezitek és akkor csinálunk együtt megint egy topikot :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Ja, én vagyok, gondoltam teszek már fel avatárt, hát annyira le kellett butítanom a fotót, h ez lett belőle :? Persze egy csomót szenvedtem a butítással, míg rájöttem, h azért foglal annyi helyet, mert a fotó vitte magával az exif infókat, és ha anélkül mentem, akkor máris lemegy a korlát alá. Csak ugye max 80x80-as lehet, így meg mindenképpen butított a kép. Amúgy ma csináltuk, szépen felöltöztem mielött mentünk dokihoz, beálltam a gyerekszobába (ilyen zöld az egyik fal) Lóránt meg fotózott. Aztán én megnéztem a képeket, elmagyaráztam mit csináljon máshogy, újabb fotókör, újabb kritika... :D Azért a végén lett 1-2 jó is ;)

de nem baj, h nem látszik semmi, legalább nem ismernek fel a diákjaim, ha erre járnának ;)

Adónyilatkozatokról: Járt ma itt a barátnőm a suliból, kérdeztem erről a linkről, amit küldtem nektek. Mondta ja, holnap délig kell mindenkinek nyilatkoznia, meg azoknak is, akik épp betegek. Mondom, tök jó, a gazdasági felhívta a betegeket állítólag. Ezek szerint engem is felhívtak. Érdekes, nem tűnt fel :? Már megint el%@#ák a pénzemet!!! Tavaly is kifejtették, h itt senkinek sem jár az alkalmazotti adókedvezmény, ne is számoljunk, mert mi többet keresünk. 3 hónapomba került, míg bebizonyítottam, hogy de, nekem jár, sőt a teljes összeg, szóval mi lenne ha nem nyúlnának le tőlem havi nettó 15000-et, csak h ne kelljen annyit könyvelni?! Mondták, h majd köv év tavasszal úgyis visszakapom. Persze, mert tök mind1, h megkapom 2010 áprilisában, vagy 2011 májusánál a visszatérítéskor :twisted: Annyira fel tudnak ám ezzel húzni! Meg ha nem tudnám, h anyámék mennyit törődnek vele, h minden tanáruk minden kedvezményt igényeljen, nálunk meg cs€sznek rá! :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi
Gratula az ismerősnek! Na ez a szüléshossz pont olyan,mint mikor kipottyan valakiből a kölyök :D De lehet, h már hajnal óta vajúdott, csak nem ment be a kórházba.
Nekem annyira nem hiányzott, h megvizsgáljon a doki. Az nem zavar, ha turkál bennem, de nem bántam h a csizmám nem kellett le-fel vennem :D
mi a neve a homeós bogyóidnak? Hol lehet venni? Hány nappal kell előre szedni? Tudod, kezdek eljutni oda, h már mindent megpróbálok, mert félek :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja de jó hogy raktál fel képet! Biztos hogy másodszor csak lombikkal jöhet össze a baba? Mert hallottam már sokszor olyat, hogy a lombik után már a szervezetnek ment másodszor természetes úton is. Hallottam már róla hogy nagyon nehéz a lombik, nem csodálom hogy nem akarnál dolgozni közben! A lombikok között mennyit kell különben várni ha nem sikerül? A München-tárgyalás tényleg durva lehetett. Az viszont jó ötlet hogy egy nap szállást kifizet, de megértem persze hogy siet most már haza hozzád. Hát az biztos hogy egy ideig most nem fogsz tudni vele menni. Meg lehet kérdezni hogy mit doglozik, írod hogy speciális terület. 4 évesen kezdődik a suli, 11 éves korig van az első. Itt nincs bölcsi-ovi, nursery van, ahova már 9 hónapos kortól beadják a gyerekeket, annyiba kerül egy hónapban mint egy minimálbéres fizetés ami nem kevés, kb. 250 ezer forint, akkor már inkább én vagyok a gyerekemmel. A sulik változók, sok függ attól hogy milyen környék, de most már annyira leromlott otthon is sajnos az oktatás színvonala, már abban se vagyok biztos hogy itt rosszabb lenne, nem tudom. Mi is lányosak vagyunk, mindkétszer lányra vágytunk, nagy mázlink van hogy mindkétszer bejött, remélem nektek is összejön! Két próbálkozás, húúú nagyon-nagyon fogok akkor szorítani nektek, össze fog jönni biztos! Ahhoz képest hogy hogy fogyunk (mármint a magyar) jobban is támoathatnák a lombik programot! Mennyi időre megy a dokid? Akkor reméljük hogy 17-e előtt megindul!!! Nem biztos ám hogy nem akar kijönni! A zárt fórumon az egyik lánynak azt mondta a dokija, hogy dinamit kéne ahhoz hogy napokon belül szülés legyen és másnap megszült, szóval ennyit az orvostudományról....

Snowball nekünk nem olcsóbb a repülő semmiképp se, mert az autó két és fél tankból hazamegy, repülőjegy meg már 3 kell oda vissza, az sokkal többe kerül. Nem tudunk otthon autó nélkül közlekedni se mert vidéken laknak a szülők több fele. Meg a másik hogy úgy szoktunk hazajárni amikor anyósom nem dolgozik mert ő iskolában van és csak akkor van otthon amikor szünet van, az itteni meg az otthoni szünet meg sokszor nem egyezik az a baj. Úgyhogy nem tudom majd hogy lesz. Mi először amikor mentünk akkor júni végén mentünk, akkor volt 7 hónapos, simán bírta. Amikor nagyobb volt bírta rosszabbul, amikor még nem tudott járni, de már nagyobb volt a mozgásigénye és hideg is volt kint, mert karácsony volt, szóval nem tudtuk megmozgatni. Most meg már megint jó, mert ha kiszállunk, ő is kiszáll, meg tudjuk futtatni, fárasztani és megint bírja. Ti is kocsival mentek majd haza hogy írod hogy nem tudod hogy fogja bírni a hosszú utat? Nektek azért még messzebb van. A sárga az jó szín, megnéztem volna azért a zöldet, érekes lehetett a keveredés. Amit írtál hogy balszerencse felrakni az újszülött képet, hát én úgy vagyok a babonával, csak arra hat aki hisz benne :lol:

Kat de jópofa ez a sárga akármi, nagyon édesek együtt! Nekem is medela van, ha nem ez lett volna tuti hogy bukik az anyatej, a kézi ki nem szedte volna. Két éve kézim volt és nem tudtam megindítani a tejet mert nekem marha sok van amikor beindul és egy nagy beton lett sok csomóval.

Csicsi itt már 3 nap múlva itthon voltam a császár után és 5 napig jöttek utána minden nap még, szombaton született és péntekre szedte vissza a születési súlyát. Hehe, sima édeskáposzta.. de nagyon hatásos, szóval hajrá, reméljük nem lesz rá szükség, de ha igen, próbáljátok ki! Ne hagyd magad hogy szekáljanak a megszültél-e már kérdéssel! Különben meg úgyis megtudják ha igen, szóval nem is értem a kérdést... Akkor most szül a párod főnökének a felesége, akkor ha most szülnél nem tudna apa otthon maradni? Mert akkor megy a drukk a 12-ért!

Sajti nekünk is éjszaka van az aktív időszak sajna, remélem visszafordul. Nap közben alszik mint a bunda kajcsi után éjszaka nem... Az oxitocinos szülést ismerem Regivel, a 86 órás szülés végére még jól felnyomták nekem, 6 egységről indultunk a végén már 36 egységig felemelték, annyira brutál volt, el se tudom mondani de akkor te tudod.... De így is belevágtam még egybe, szóval az idő szépít azért :lol: Lapát, ásó, traktor????? Most már kíváncsi vagyok anyud majd hogy bírja hogy ne kelljen fel éjszaka. Akivel annyira nincs kapcsolat hogy nem lát 9 hónap alatt és nem tudja hogy terhes vagy, az mit sértődik meg azon hogy nem tudta?

Tyuntyi gyönyörű Csanád!

KépKép

KépKép
nyufó8

Rekuja

4 hétig kell szedni a 36.-héttől 3 fajta bogyó aminek meg van az adagolása.De már felesleges úgyhogy mindegy,bár szülés közben is sokan használják és azt mondják,hogy jó lerövidíti a vajúdást és megkönnyíti.Már sms-t írt a lány hogy olyan gyorsan történt hogy fel sem fogta ez tényleg ilyen rövid volt,reggel érzett egy-két görcsöt de beküldte dolgozni a férjét mert nem volt húzós nem tudta hogy ez az e.11-kor hívta haza hogy szerinte menni kell,1 -re megvolt a gyerek.Ezt így kell csinálni :) Holnap megyek reggel a kórházba nst-re megpróbálom őket meglátogatni...

Szóval:Vajúdás alatt Caulophyllum segíti a méhszáj tágulását
Pulsatilla fájdalmas méhösszehúzódásokra
Cimicifuga fájás gyengeség,merev méhszáj
C30-as higításban ajánlják fél óránként,óránként 5 golyót

Igazából tágulást segítők,méhnyak lazítók és természetes oxitocint tartalmaznak a fájdalom enyhülésére.

Én ezt a 3 szedtem 4 hétig egy kombinációban,de elviszem a szülőszobára is,hátha.

KépKép

KépKép
csicsi84

Nyufó
Jó, h megint itt vagy :) épp most néztem vissza, h mindenki babázik 1000-rel, csak mi 3man vagyunk még net-aktívak :)
Elvileg összejöhet természetesen, de azért nem bízzuk el nagyon. Persze nagyon jó lenne, ha nem kéne megint lombikozni, szóval azért próbálkozunk majd ;) (pedig már gondoltad, nem élünk házas életet, mert úgyis minek, mi? :D ). Egyébként magyarország támogatja a leginkább az unióban a lombikot, úgyhogy egy szavunk se lehet. két éve felmerült az EÜ minisztériumban, h lecsökkentik 3-ra az 5-ről, ami az uniós átlag. Mielött javaslat lehetett volna belőle, az adott államtitkárság dolgozói közölték, ha ezt a javaslatot kell kidolgozniuk, egységesen felmondanak, úgyhogy nem forszírozta a minisztérium. Pedig azok az alkalmazottak sima köztisztviselők, nem politikaiak (anyám egy barátnője ott titkárnő vagy mi már vagy 30 éve). Meg az is kedvező más országokhoz képest, h a gyógyszerek mind erősen támogatottak, szóval én csak a 1/3-át fizetem ki, de hát az is százezres nagyságrend. Egyébként rengeteg külföldi van a pesti Kaáliban, a váróban kevesebb a magyar anyanyelvű. Nekik még úgy is megéri, h fizetnek érte, meg az ittartózkodást, szállást, esetenként tolmácsot (csak angolul beszélnek az orvosok). Lóránt imádta a várót, ugye a 7 nyelv ismeretével neki ez egy kész csemegézés volt :)
Az érdekes suli lehet. Szóval 4-től 11 éves korig egy épületben vannak a gyerekek?! A folyóson mehet a terrorizálás, meg minden :shock: Nem hangzik jól... Itthon legalább már 7 évesen egy kicsit jobban megvédhetik magukat, meg azért itthon a sulik törekednek az alsó-felső fizikai elkülönítésére, ahol lehet (más épület, emelet). De abban igazad van, h itt is nagyon meg kell nézni, hova adod be, már ahol van erre lehetőség. Barátnőm a 8. kerben (Keleti pu környékén) épp ezen szenved, h megállt a sulik elött megnézni milyen gyerekek-szülők jönnek ki, és hát egyikbe se járatná. Most ott tart, h az egyházi a legkultúráltabb szülői gárdájú, de ők meg nagyon nem vallásosak.
Amit írsz ovi árának, az brutális. Tényleg nem értem, akkor minek mennek vissza? Mert úgy tudom, ott eléggé divatos visszamenni, míg nálunk inkább buknak az emberek anyagilag, de ha tehetik maradnak 3 évig. Bár itt legalább a járulékok ketyegnek (tb, nyugdíjév stb).
Ha Regi 7 hónaposan bírta a London-Bp távot, akkor Szaffival is menni fog pünkösdkor a Bp-Marosvásárhely :D Ez jó! Bár bizti gyerekfüggő is, egy ismerősömék fia amint kocsiba kerül, hányni kezd :( Majd megpróbáljuk edzeni a kicsit :)

Csicsi
Hú, ezek a homeopátiás szerek nagyon bonyolultnak tűnek nekm :( maradok a málnateánál, erről már úgyis lekéstem - majd legközelebb ;)
Te kérdezted, h mért nem autómatikusan császár a lombik miatt? Szóval azért nem, mert igazából nem autómatikusan császár, csak általában olyan ok visz a lombik/mesterséges felé, ami a császárt is megköveteli, ezért van, h majd' minden lombik/inszemináció császáros. Nálunk nem a méhemmel van gond, szóval mehet a szülés normálisan. nálunk az összerakás nem ment. Úgyhogy attól kezdve, h a 12. hét végére a főbb szervek megvoltak, már teljesen normál terhességnek számítok. A korábbi vetélésem az 1. lombik után is azért volt, mert nem alakult ki rendesen a pici szive, szóval ott se a megtapadás/méh/hormonokkal volt gond. Persze ez halál mindegy, amikor elveszted :cry:
Az nem semmi, ha tényleg csak ennyi volt a szülése a lánynak! Bár anyám is hamar megszült engem (ahányszor elmeséli, annyiszor változik, h 2 vagy 1 órával a kibújásom elött ébredt fel :) ). Van egy olyan érzésem, h nekem elsőre, meg neked ennyi év kihagyás után nem lesz ilyen gyors ;)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Nyufó

Nem is iszom a málna levelet sem, nehogy beüssön legalább keddig,de szerintem kihúzom az időpontomig.Megkérdeztem sokan szültek e,és ma csak rajta kívül 1 valaki,nincs zsúfoltság,két ágyasban fekszenek ebből a szempontból jobb lett volna most,de az fontosabb nekem hogy Zsolti kicsit itthon legyen.Férjed dolgozik már?Regi jól van?Barátkoznak már Annácskával?
Akkor jó gyorsan visszahízta a súlyát akkor biztos jó a tejcsid,örülök hogy sikerült szoptatnod,emlékszem te sem voltál ezzel kapcsolatban túl pozitív ugyan úgy mint én.

Rekuja

Jó a tea is szerintem nem lesz itt gond ha egyszer elindul :) De sajnos szerintem sem ússzuk meg ennyivel,de nem is érdekel csak egészséges legyen.holnap meglátogathatjuk őket,mondta a férje hogy ki sem fáradt úgyhogy nyugodtan.
Én mondtam Zsoltinak hogy még egy 4D belefér e?Mondta hogy felejtsem el :) Mostmár bírjam ki.Most azt találtam ki hogy túl hosszú,mert nagyon lent van a feje és mégis a gyomromat rugdossa,de biztos másoknak is így van ez.
Zsoltival most kaptam össze az adójóváírás miatt,mert azt mondja ma volt a könyvelőnél és neki nem mondott semmit,nem érti miről beszélek :?

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi
Ez jó, h túl hosszú :D amúgy ha egy átlagos születési hosszal számolsz (mondjuk 52 cm) és leméred a feje búbjától felfelé, akkor még behúzott lábakkal is rugdossa a gyomrodat. Fogalmam sincs, h férnek el odabent szegénykék :shock:
Az adós dologról Lóránt se hallott, én is megkaptam este, h mit zaklatom ilyen hülyeségekkel,mert egyik munkatársa se tud róla. Aztán bemondta a krónika, meg volt az rtl hiradójában is szó róla, h nyilatkozni kell, különben csak visszamenőleg kapod meg. Nektek meg ráadásul mind2 gyerek után jár, ami már havi max nettó 20 000 Ft. Az már nagyon nem mind1, h minden hónapban visszakapod, vagy csak 2012-ben a jóváíráskor. De persze csak akkor kapod meg a teljes összeget, ha van elég adóalapotok kettőtöknek együtt (gyerekenként ~62000). Nekem pl. ha egyedül nevelnék 1 vagy több gyereket, akkor nem tudnám kihasználni, mert a saját fizum nem elég sok hozzá. így viszont, h ketten vagyunk, többet kapunk a gyerekneveléshez. No comment.
Ja, de lehet, h nálatok máshogy adóztok, mint válalkozók, mert ezt nekünk a munkáltatónak kell leadnunk. De te például alkalmazott vagy, nem? mert akkor valamennyi neked is jár, mintha a tgyásból vonnának személyi jövedelmadót. Nincs itt egy adószakértő :?:

Nyufó
Elfelejtettem írni, h appa mivel foglalkozik. Igazából gőzöm sincs :D Reggel elmegy, este fáradtan hazajön és kap érte fizut :lol: Aszem mobil alkalmazásokat, hálózatokat fejleszt. Valami szabadalmak is vannak a dologban, mert szokta mondani, h elfogadták/nem fogadták el stb. Tehát ezzel tényleg nem sok cég foglalkozik mo-n, nagyjából a nokia és az ericson, a többiek kivonultak, vagy összeolvadtak ezekkel (pl a siemens a nokiával). Amúgy kommunikációs szakirányú gyengeárramú mérnök, ezt nagyon nehezen jegyeztem meg, és lehet, h rsszul :) (nem úgy kommunikáció, mint média, hanem mint rádiohullám, antennák, mobil stb). Hivatalosan a kutatási és fejlesztési osztályon van. Tehát semmi hasznos munkát nem végez :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jo reggelt!

Nem semmi aggodalom megy itt az adojovairas miatt... szerencsere en ebbol kimaradok :P

csicsi: a szuleszno csak vernyomast mer, vizeletmintat vizsgal, megtapogatja a pocit, szivhangot nez, es megkerdezi hogy hogy vagyok. Ja meg sajnal hogy ha azt mondom hogy itt faj vagy ott faj... Tehat semmi kulonos. A 9 honap alatt engem senki nem vizsgalt meg belulrol. Nem is tudom, hogy szules utan hogy lesz, hogy mennem kell-e nogyogyaszhoz. Nagyon remelem, mert ha nem, akkor is kiverem a balhet egy vizsgalatert. Nem semmi, hogy az ismerosod milyen gyorsan szult. Tesombol is a masodik baba joforman kipottyant. Nekik az a gaz, hogy ahol laknak, abban a varosban hiaba van korhaz, nincs szuleszet. Tehat muszaj volt elkocsikazniuk egy masik varosba. De kb 2.5 ora alatt kint volt :) Eleve suru fajasokkal indultak el... Az elso gyerekkel is viszonylag gyors volt, remelem en is hasonlo elmenyekkel nyilatkozom majd :wink: Mar kevesebb, mint egy heted van... En is ha belegondolok, hogy max jovohet utani heten megszuletik a babank, el sem hiszem. A malnalevelemre most varok, hogy meghuljon... :? :D

nyufo: igen, majd kocsival megyunk haza, de majd Magyarorszagon is maradunk 1-2 napot, hogy azert megis megmutassuk a babat mindenkinek. Remelem szeretni fogja a kocsikazast. Mi is gondolkodunk, hogy hogy legyen minden ezutan. Nurserybe nem szivesen adom en sem, es lehet hogy meg mielott a suli elkezdodne, hazamegyunk Lettorszagba. (De hulyen hangzik hogy haza, holott meg sosem voltam ott :D ) Na akkor csak megkerdezem, te vagy itt az "illetekes". Meg fog engem vizsgalni valami nogyogyasz szules utan? Vagy kenytelen lesze kiharcolni hogy ne nomadkent ekzeljenek? :?

rekuja: neked mar meg kevesebb napod van, mint csicsinek. Addig-meddig versenyzunk egymas kozott, hogy ugy elrepulnek a napok, hogy eszre se veszem. Nekem is megkezdtek az ismerosok az aggodast, hogy egyben vagyok-e meg.

Kép

Kép
snowball

Szegeny Mollynak annyira nincs bent hely, hogy en jajgatok most mert ugy nyujtogatja a kis vegtagjait, hogy majdnem kilyukasztja az oldalamat :cry:

Kép

Kép
snowball

Snowball
De jó hogy írtál! Nem akartam, h egymás után 2 bejegyzésem jöjjön, szóval arra vártam, h jelentkezz :D Amúgy se hallottunk rólad már tegnap dél óta (vagy én voltam figyelmetlen?) és ilyenkor már megy a reménykedés, hogy "csak nem épp most?" :D
Szaffi is már csak vonszolgatja magát odabent :( meg néha a kis seggét átviszi a túloldalra. Hol van már az a rúgkapálós kiscsaj! Nekem folyton a köldökömön akar kimászni, na olyankor én is nyögök, appa meg kérdi, h jóslófájás? :D
Ha ez megnyugtat, az egyetlen belső vizsgálatom eddig nekem is csak az a szűrés volt karácsony elött a 36.hétben, akkor is csak a kenetet vette le a doki. Mondjuk tegnap azt mondta, h a 39. héten protokol szerint meg kell néznie, úgyhogy hétfőn lesz turkálás.
Tudom, rég volt már föci órám, de angliából lettországba menet útbaesik magyarország?? Jó nagy kitérő 1-2 napért, meg kell hagyni. Mi pár éve lapföldön nyaraltunk, meg Helsinkiben Lóránt egy barátjánál, és akkor átkompoztunk Talinba (az asze észt) és iszonyú szép volt ott a tengerpart, gondolom a letteknél is hasonló lehet. És tényleg meleg volt az északi tenger, simán jólesett fürödni benne! Volt homokos tengerpart meg minden, csak tele volt apró kis medúzákkal. Szóval az a jövő évi nyaralás bizti tök jó lesz! Ja, és rengeteg őzlábgomba volt, úgyhogy appa is nagyon szerette :lol:

Bocsi, h megint off-topik vagyok.... de muszáj!
Felhívtam ma a suli gazdasági osztályát, na úgy felhúztam magam, ha esetleg holnapig megszülök, az miattuk van. Kedvesen közölték, h nem érnek rá a kismamákkal foglalkozni, majd februárban, max kiesik egy hónap támogatás. Mondom de hát a közalkalmazotti kedvezményről ha nem nyilatkozom 15-éig, akkor azt visszamenőleg se kapom meg. ja, azt tényleg nem, de azt úgyse vonnak a gyesből. De a tgyásból vonnak, nem? Ja, abból igen. Mért, te azt is kapsz? :twisted: Basszus végülis csak 5 hónapig, szóval alig nettó 15000 Ftról van szó összesen, de ha nem erőszakoskodok, akkor ők ellustázzák?! Még jó, h anyám is suliban van, felhívtam, h hozzon már nekem formanyomtatványt tőlük, majd azzal igénylem, mert nálunk cs€sznek rám! Tyű, nagyon felidegesítettek. Mert ők nem érnek rá!!!! :twisted: ÉN nem érek rá, mert mindjárt megyek szülni, és addig ezt el kell intézni!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: aaa, dehogy szulok, meg most mentem el a bankba atutalni a lakbert :D De Alex olyan utcakon vezetett, amin minden 20. meternel volt egy fekvorendor. Kerdeztem is tole, hogy direkt csinalja, hogy elobb kibujjon Molly? Erre csak mosolygott :D Reggel pedig megittam a csodas malnalevelet...ma volt az elso olyan hogy majdnem kihanytam az utolso kortyot. Szepen nezek ki :lol: Hat na...ENNYIRE nem szeretem az izet... :oops: Remelem a laktoherb egy fokkal jobb lesz. Vagy addigra megszokom a gyogytea izt :wink: Te irtad valamelyik nap hogy turorudit kell venned, ugye??? Azota arra faj a fogam, alig varom hogy anyu hozzon nekem, pedig nem vagyok nagy rudi fan... Viszon tmost bementunk a ruszki boltba, es vettem sos kukit, olyan jol esik :D Most kaptam az infot hogy mennunk kell allatorvoshoz is ma, mert Alex unokatesojanak a gorenye kohog.
Igazad van, nem esik utba Magyarorszag kulonoskepp, de muszaj mennunk egyreszt a csalad miatt, masreszt hogy anyut felvegyunk, mivel o is jon velunk. Plusz tesomek atkompoznak Lettorszagba Svedorszagbol, szoval most ott lesz a csucskonferencia. Igazabol nekunk sose volt eskuvonk, legalabbis ugy hogy egyutt legyen a csalad, igy most nyaron fogjuk megtartani a lagzit. Meg szeretnenk, hogy a csaladjaink is ismerjek egymast. Nem mint tesom anyosat meg aposat... Szegenyek Irakban elnek, igy meg veluk sohasem talalkoztunk. Tesom is nem is tudom hany evvel a hazassaguk utan talalkozott veluk Irakban.... Eleg fura csalad vagyunk, meg kell hagyni :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Nem akarok eltűnni, de a legény éjszaka legény, gondoltam is arra, hogy Nyufó Annája, és Sajti Kristófja és Bálint chatelhetének éjjelente egymással, úgy nagyjából ismerik egymást, és az kedves anyukák aludhatnának.
Ma volt az első éjszaka, hogy tudtam aludni, mert ő aludt. Apa meg tejfakasztót tartott, és 2.30ra ért haza. Apukám aludt itt, aki felkészült az éjjeli vircsaftra, és kicsit csalódott volt, hogy elmaradt.

Lassan összehangolódunk. Olvasni szoktalak titeket, ert ai Iphone-on tudlak benneteket követni fejés közben, des sajna ott nem tudok írni nektek, mert nem küldi el.

Olyan rossz látni, hogy páran írogattok még pocakosa, mi meg eltűnünk a távolba időhiány miatt, de majd fordul ez is, mert nem soká ti tűntök el, és mi nekünk már lesz unatkozós perceink, és majd nagyon kerseünk titeket.
MOst mennem kell mert megjött az anyósom

KépKép
KépKép
kat78

Kat
mindíg öröm babásat olvasni :) Ne aggódj, fel se merül, h velünk kéne foglalkoznotok! Az meg nem baj, h pár héttel el vagyunk csúszva, mert mire mi megszülünk, már mindent tudni fogunk ;)
Jó, h végre tudtál aludni! Végülis csak 1 hét volt :lol: De gondolom ez még nem a normál 8 órás alvást jelenti :) aranyos, h apukád csalódott az elmaradt éjszakai műszak miatt :) Tejfakasztót nem addig szoktak, amíg az anya kórházban van? vagy neked bent volt veled a párod is?
Sztem mi is szívesen "eltűnnénk" egy időre már Snowballal meg Csicsivel.

Snowball
Jó a fekvőrendőrös, Lóránt a csatornafedőkben profi ;) ráadásul itt csepel minden csatornafedő az utasülési oldalon van, tehát pont én bakkanok rajta :)
Valahol van egy túrórudi receptem, de még sose csináltam meg, bizti nem az igazi. Meg fogalmam sincs, hol van. Ja és tuti rendes magyar túró kell hozzá, nem cottage chees. Nálam amúgy drogként működik a pirospöttyös :) sajna nem volt a normál, és óriást kellett vennem, és ez pont két falattal több, mint amennyit igénylek :)
annyira el vagyok gémberedve, h végigcsináltam a félórás gyógytorna sort (45 percig tartott, le vagyok lassulva). Most viszont izomlázam van :lol: De már nagyon kellett, mert alig emelem a lábam, meg fájt a csípőm, meg nem találom az egyensúlyt, ez nekem új (szept eleje óta heti 2x tornáztam szóval ezek a tünetek eddig nem jelentkeztek). Meg tegnap felfedeztem egy viszért is a lábamon. Na pont az kell, h 39 hét 2 naposan jöjjenek elő!! A végén még a hasam is be fog csíkozódni a köv 5 napban :) Bár én fogyáskor szoktam, szóval tuti szülés után jelennek meg a stírák.
Azért azt a köhögő görényt lefilmezhetnétek és feltehetnétek youtubera, kiváncsi lennék rá :lol: Bizti jó neked beteg állatok közé mászkálnod?
Szerintem tök hangulatos lesz nyáron az ösznépi találkozó Lettországban. Igazi közös nyaralás hangulat! Már előre irigykedek! Az tényleg fura lehet, h tesódék alig találkoznak anyósáékkal, de lehet, h ott mások is a családi szokások, nemtom.
Ma megint sikerült appát kínos helyzetbe hoznom skypon :) nem annyira, mint a múltkor mondjuk. Irogattam neki egy csomó apró üzit, és szar volt a rendszer, szóval mindet egyszerre kapta meg a telefonjára, miközben ha jól értettem épp szigorlatoztatott a műegyetemen :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: vegul nem mentem a kohogo gorenyt apolni, attol lustabb vagyok :P Meg igazsag szerint nem volt hangulatom az Alex unokatestverehez, hogy megint oroszt hallgassak orakon keresztul. Inkabb itthon maradtam, aludtam egy picit, meg filmet neztem. Na meg a magyart gyakoroltam skypeon anyuval :D Hat en most akarmilyen piros pottyoset megennek, de egy epressel talan meg is lehetne olni... :lol: Mar most mondom anyunak, hogy mit kell hoznia, mert legutobb osszel mikor otthon voltam, nem hoztam semmit, mert igy is tulsulyos volt a poggyaszom, tehat gulyaskrembol meg piros aranybol most hianykeszlet van :( Pedig egy jo kis gulyaslevest ennek most szivesen. Mar varom hogy anyos meg anyu itt legyen, hogy legalabb a fozessel nem kell majd foglalkoznom. Ugyis Alex az, aki eldonti mit egyunk, nekem meg mindegy lesz, hogy mit eszek. Csak majd szoptatasnal figyelek hogy mit ehetek meg mit nem. Most elem ki magam, es eszek olyan dolgokat, amit majd akkor nem :)

kat: szemely szerint en is orulok, hogy ha 1-1 babas jelentkezik, es ir hogy miujsag. Majd nemsoka felvaltunk titeket, ahogy irtad is. De ha rekuja meg csicsi megszul egy heten belul, akkor egy hetig en fogok itt egyedul malmozni - pocakkal :D Orulok, hogy tudtal aludni, hatha mostmar beall egy rendszer nalatok is.

Csicsi gyanusan eltunt...remelem csak furdoszobat pucol vagy foz szegeny :D

Kép

Kép
snowball

Csicsi tényleg eltűnt, de nem írt még sms-t! Én meg próbálok nem olyan lenni, mint anyám, akinek már köszönés helyett azt mondom a telefonba, mikor felveszem, h még nem szültem meg :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Elnézést a bepofátlankodásért.
Először is szeretnék minden kismamának gratulálni,gondtalan terhességet,könnyű és gyors szülést,és mindenek előtt egészséges kis csemetét kívánni :)
Kisbabám kinőtt,de megkímélt ruhácskáit,illetve már nem használt dolgait szeretném figyelmetekbe ajánlani.A ruhácskákat,illetve a többi kelléket ezen a webcímen megtekinthetitek: http://picasaweb.google.com/jne.monika
Akit esetleg érdekel az írjon privit,vagy a tahirak.monika@hotmail.com címre :)
Még egyszer gondtalan terhességet,és utána örömteli babázást kívánok mindenkinek :)

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Itt vagyok én is, nem tűntem el, csak kissé fáradt vagyok... Megint nehéz éjszakán vagyunk túl, Kristóf kb. 5x felébredt... Most persze alszik, bár az apja reggel megmondta neki, hogy nem fogjuk hagyni, 5 percenként lehúzzuk a wc-t, és 10 percenként átpelenkázzuk... :)
Képzeljétek, mondta Apa, hogy beszéltem álmomban, de már a második gyerekünkről... :shock: Hát azért ezt az elsőt éljük túl, meg dolgozzuk fel az élményeket, aztán majd meglátjuk... Mindenesetre érdekes..

Csicsi: Kristófot még csak levegőztetjük, tehát becsomagoljuk, és rányitjuk az ablakot pár percre. Mindenesetre nagyon élvezi, el is alszik a bundazsákban, Apa meg is jegyezte, hogy majd estére is rányitjuk az ablakot, mi pedig átmegyünk aludni a másik szobába... 8) kb. 2 hét múlva már muszáj lesz kivinnünk, ugyanis menni kell védőnőhöz. Addigra hozzászoktatjuk a kinti levegőhöz!
Jó hamar kipottyant az ismerősöd babája! Ez igen!

Snowball: azért nem semmi, hogy még festetek! Nem akartok "bérfestést" vállalni?? :lol: Hozna pár fontot a konyhára.. :wink: A szoptatáskori evésre tényleg nagyon kell figyelni, ugyanis múltkor, újévkor ettem egy kis korhely levest, és csak pár szál káposztát, és pár szem lencsét ettem meg, mégis nagyon megviselte Kristófot.. :( Szegényke órákig sírt, mire kijött, ami bántotta... Gulyáslevest én mindig gulyáskrém nélkül csinálok....
Köhögő görény, ez jó! :D

Rekuja: nagyon csini az a kép! :) annyira ne legyél biztos abban, hogy a Baba még nem akar kijönni, tudod, nekem is ugyanezt mondta a doki pár nappal előtte.. Bár ami igaz, az igaz, nem is akart nagyon kijönni, lehet, hogy csak a víz folyt el véletlenül... :)
Jelentem, Apának közben sikerült mindent hamarabb elintéznie Pesten, így tegnap este már együtt nyomtuk a rapet fürdetéskor! :D Anyu persze hozta a formáját előző éjszaka, ui mondtam neki, hogy nem kell a gyerekkel törődnie, persze éjszaka, amikor Kristófot szórakoztatni kellett volna (sokáig csuklott, nem tudott visszaaludni, kiköpte a cumit vagy 20x, utána már nem adtam vissza a szájába, tehát elégedetlenkedett), akkor bejött, és megkérdezte, hogy visszategye a cumit a szájába? Mintha én nem azt próbálgattam volna az előző 2 órában... Na, mindegy... Most olvasom a Ranschburg könyvet, háát, elég kemény! :) Azért valószínűleg "kint hagyom az asztalon", hátha Anyu szeme megakad rajta... biztonság kedvéért rendeltem még 2 könyvet ugyanabból a sorozatból, ne legyen feltűnő.... ;) Tök jó, hogy ennyi mindent tudsz a népdalokról, mesékről! Anyu azt mondta, hogy a Katalinkás dal által a gyerekek ki tudják adni magunkból a felgyülemlett agressziót! :shock: No, ezen még gondolkoznom kell... Én is bevittem a könyvelésre a papírt, mondták, hogy valszeg Apa tudja majd visszaigényelni, nekem nincs annyi keresetem... :?
Mikor voltatok Észtországban? Már nagyon szeretnék majd valamikor elmenni északra, kicsit "meghajózgatni" a tengereket! :) Addig még átnézem, hol kellene megszállni...
A hasad szerintem már nem fog becsíkozódni (amúgy nekem minden látható hajszálerem stb. eltűnt már a szülés másnapjára...). Örültem én is, hogy hurrá, nincs csík, erre most látom, hogy a melleimet kezdi megviselni a tejcsárda státusz... :( Kíváncsi vagyok, milyen lesz a szoptatási időszak végére..

Nyufó: nem is tudtam, hogy Te is így szültél először.... Igen, elég brutál volt! Pont mondtam Apának, hogy milyen fura az emberi agy, még 3 hét sem telt el, de már nem emlékszem azokra a fájdalmakra/történésekre. Viszont ha beszélünk róla, mindig a sírás kerülget (vagy meg is talál..), tehát a tudatalattiban mégiscsak ott van.....
Igen, traktor is, mezőgazdasági területen dolgozom.... :D Konkrétan a volt kollégáim nem tudták, hogy babát várok, és szerintem ez rosszul esett nekik...

Kat: szerintem is eresszük össze a gyerkőcöket, hadd dumcsizzanak! Apa fel is háborodott, hogy persze az Anyukák aludjanak, az Apukák meg ne??? :D

KépKép
sajti

sajti: pont most nyomtattam ki egy papirt, amin le van irva hogy miket kell tenni az eredmenyes szoptatas erdekeben. Miket ehetek, miket nem stb. Hat eleg unalmas etrendem lesz egy ideig, ugy nez ki... Te szoktal fozni paradicsommal/paprikaval? Mert az oke, hogy nyersen nem esszuk, viszont fozni csak kell vele. Ahhh eleg volt a festesbol, ma meg hozza se lattunk, mert a kohogo gorenyek elvettek az idot. (masik varosba kellett menni veluk). Egyebkent kaptak antibiotikumot, es ki kell oket herelni a kozeljovoben, mert a nagy terrorizalja a kicsit a kanossagaval, pedig mindketten fiuk... Borzasztok ezek a gyerekek :lol: Aranyos lehetsz hogy beszelsz almodban :) Alex is szokott, de o valamilyen tulvilagi nyelven, mert az se orosz, se lett, se angol, se magyar. Es valamelyik ejszaka annyira magyarazott nekem ezen a nyelven hogy elkezdtem nevetni, es megkerdeztem hogy edesem milyen nyelven beszelsz? Feleszmelt es mondta hogy hat angolul. Ja, mert egy szot nem ertettem belole :lol:

Nem usztam meg az orosz hallgatasat, mert most itt vannak az unokatesojaek, es en meg ulok es hallgatok... Meg szerencse hogy a forum ilyen helyzetekben is remekul mukodik :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok,
ha megszülök úgyis elöbb megy majd az sms Rekujának mint hogy észrevennétek hogy eltüntem :)
Nagyon húzós napom volt,reggel mentem nst-re picúrka nagyon virgonc volt úgyhogy jól sikerült,pont egy olyan kismamával voltam aki az én dokimnálk szül szintén,ő 23.-ra van kiírva és pánikba esett hogy 17.-től síelni megy a dokink :? Nem hittem a fülemnek úgyhogy Rekujával egy cipőben járok,lehet együtt mennek :)
Aztán megkerestem a dokim,megkérdezte mikor szülünk már,csak néztem rá bután,nem vizsgált meg majd kedden megyek majd akkor azt mondta a front biztos úgyis addig tesz a dolgokról.Persze....
Meglátogattuk a babócát,írtó aranyos volt nagyon kis picike és úgy nyávizott mint egy kis macsek olyan irigység tört ránk Zsoltival,hogy már az sem érdekelne ha egyedül lennék vele itthon.
Megvettem a mellszívót végre ajánlom neki hogy használjon is.
Aztán Patrának ma volt a művészetibe a felvételie 3 órát dekkolta, egy kispadon de megérte mert felvették a balett szakra úgyhogy suli lerendezve. :) :) :) Olyan büszkék voltunk,szegény már alszik úgy kifáradt a nagy megfelelések közepette.

Kép

Snowball

Ennek a lánynak is egyből 5 perces fájások jöttek amit elmesélt az brutál,a szülésznője be sem ért úgyhogy azt tanácsolom, mindenkinek hogy még az 5 percesek elött induljon el a kórházba,jobb ott lenni feleslegesen mint hogy tényleg valahol kipottyan.Beparáztam kicsit hogy homeos bogyóktól van,holnap menni akarok Pestre de nem tudom bevállaljam e.

Rekuja

Igen én alkalmazott vagyok és ma végre megértettem vele miről is beszélek majd hétfőn megy a könyvelőhöz,de azt pl.én sem tudom hogy mivel PŐetra nem közös gyerek ilyenkor mi van,tényleg írhatna egy adószakértő. :)
Hát elég buta emberek ülhetnek nálatok a gazdasági osztályon,még jó hogy nem tanítják.Miért fáj az nekik ha te megkapod ami amúgy is jár,kettő meg gondolom hogy ellehetnek havazva január elején,hogy nincs idejük ilyenekre.Ilyeneken úgy felhúzom magam,ő minek kap fizetést......

Kat

Mi örülünk ha egy kicsit is írtok és lehet nemsokára kicsit mi is visszább veszünk az írásból,legalább is a kórházba tuti.Na legalább túl vagytok a tejfakasztón,eszembe jutottál ma ahogy nézem a Zsoltit meg ahogy beszél már,nagyon türelmetlen és közben fél is nagyon,emlékszem mikor még te írtad ugyan ezeket és nálatok már lassan kialakul minden.

Sajti

Második gyerekről álmodban ?:D Lányok,itt ahogy végeztünk lassan csinálhatjuk is a második topikot ha így folytatjátok :)
Ez a dilemmám hogy mikor lehet vajon kivinni,nekem a védőnő is azt mondta hogy előszőr ablak aztán majd fokozatosan kert...utca...,de én már tologatnám legszivesebben.Lehet Kristóf is megérezte a frontot,babák is nyugtalanabbak ilyenkor.

Nem szoktatok fájdalmat érezni lent a méheteknél?Nekem végig fáj és már lassan a nap 24órájában de fekvés közben is ha megfordulok,menni is nehezen tudok már.De csak legalul érzem minden lépésnél.
Rákeresek a neten valahogy hátha találok valamit róla.

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: gratula a balett szakhoz!!! Nekem is van am balett vizsgam, de azt meg oviban szereztem :P Es igencsak jo lenne most az a hajlekonysag, ami akkor megvolt :D Na az remek, ha az 5 perces ilyen borzaszto...szerintem inkabb mi is hamarabb fogunk indulni, foleg ha napkozben jon es nem ejszaka, mivel egyreszt messze is van a korhaz, masreszt ha bedugul a varos, akkor cseszhetjuk... Annyira bosszant ez az itteni banasmod, alig varom hogy tul legyen mindenen. A fajdalommal kapcsolaosan szerintem ne aggodj, ennek mar igy kell lennie. Nekem is szokott fajni, es nap mint nap menzsiszeru gorcseim vannak, de az a derekamban is. Ezekhez mar ugy hozzaszoktam, hogy el sem tudom kepzelni milyen lesz az igazi fajas. (Most is faj...) Megittam a masodik pohar malnaborzadvanyt mara...

Kép

Kép
snowball

Voltunk moziban :) mondtam apának, történjen már valami, úgyhogy elmentünk vettem egy szoptatós pamutmeltartót (appa vette, mert itthonfelejtettem a bankkártyám :D ). Persze abban, h elmentünk a campona egyik végétől a másikig, elfáradtam :( tiszta gáz.

Sajti
Kitartást az éjszakázáshoz! gondolj arra, h amíg terhes voltál, akkor is sokszor alig tudtál aludni, így legalább értelme is van az ébrenlétnek ;)
Tök jó, h apa hamarabb jött haza! Anyukád csak segíteni akar a cumival, nem hiszem, h komolyan végiggondolta a kérdést, h visszategye-e :) Ez jó, h kinthagyod a könyvet :) Egyébként anyámnak mondom, nagyon tetszett, de ő amúgy szereti a Ranschburg nevelési elveit, és a csaj, aki még ír a könyvben (nem az öreg hanem a fiatal) az nagyon ugyanazokat az elveket követi. Ha meg anyukád tényleg ovónő, ahogy írtad, akkor elvileg ő is tanult egy csomó gyermeklélektant, nem? Gondolom a Mérei-Binét félét, az valami ősöreg könyv, de nekünk is az volt. Amúgy tűrhető (sose értettem, mi mi a fenének tanulunk csecsemő meg kisgyermek lélektant, amikor középsulisokkal foglalkozunk, bezzeg a tinikről nem volt könyvünk :shock: De majd most minden tudásom felhasználom :D
De ha bejön neked Ranschburg, nekem a Szülők könyve is nagyon tetszik tőle (azt kaptam karira a nővéremtől), bár nem egy "használati útmutató", sokkal inkább olyan mint egy tankönyv, de érthető.
Amikor összejöttünk januárban Lóránttal, azzal hülyített, ha még nyáron is vele leszek, elvisz lapföldre. Bizti volt, h úgyis otthagyom :D Na így jutottam el lapföldre :D Iszonyú jó volt, hatalmas élmény a fehér éjszaka, főleg sátorban. Béreltünk egy autót és azzal mászkáltunk, pár napot voltunk egy helyben is, aztán átmentünk a norvégokhoz megnézni az északi fjordokat. Végül visszarepültünk Helsinkibe, ott egy volt osztálytársánál laktunk pár napot, akkor mentünk át Talinba, ami sokkal-sokkal szebb, mint Helsinki. Azóta is mind2en vágyunk vissza északra. Én egy dánia stocholm autós nyaraláson gondolkozom már jó ideje, csak ott macerásabb a vadkemping, ugye, meg ott nem laknak ismerősök :(
Második gyerek? Jöhet!

Snowball
Ezek a beteg görények halál viccesek :) mint valami börleszkben :) Eszembe juttatták anyósom előző fiú kutyáját, aki két éve karácsonykor két napon át egy fiú macskát próbált megerőszakolni, mert sógorom hozta magával a cicáit is karácsonyozni. A lány cica nem hagyta magát, szóval ha nincs ló... Te napi több málnateát iszol? Nem csak egy bögrével kell? Nem akarok újabb zacsival venni, de már ez is félig kifogyott, szóval ha túlhordom, nem marad a végére :)

Csicsi
Tudtam én, h nem szülhetsz még ;) Balettsuli jól hangzik, a kislányod aranyos tütüben :) Az adókedvezmény igénylésnél pont azt nem értem én se, h miért kell különbséget tenni a között, h kinek ki a vérszerinti szülője, ha megvan az élettársi vagy házastársi viszony?? Pedig ezt hosszan fejtegeti a kérdőív (az 1. oldalt kell kitölteni ugye, a második kettő meg a magyarázat). Mert ha nem a vér szerinti leszármazottja, akkor olcsóbb felnevelni?! Jujj, ez is annyira irritáló dolog! Persze ezzel senki nem mert kampányolni :? komolyan, nem értem kinek jutott egyáltalán eszébe ilyet egy adótörvénybe beletenni....
Pesti út? Végülis, az M3-asnál is van egy születés-kő, mert egy csaj ott szült meg a leállósávban :) http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1743 Majd neked is farag a párod egy követ :D
Nekem egyre sűrűbben fáj a méhem, de sztem ez még mindíg csak az, h nő a gyerek.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

jó reggelt!

Snowball

jó hogy te ilyen dolgokat érzel már,na én ezekhez meg hasonlót sem és ez rémíszt meg,hogy egy ideje semmi jel.Pedig ha 17.-ig nem jön ki akkor doki nélkül maradok ami nem túl megnyugtató gondolat.Szerintem is jobb ha elöbb mentek abból nem lehet gond.
Úgy látszik neked bejön ez a tea én most kétnapja nem iszom,majd keddtől főzök egyett,de azért ha megyek a dokihoz,megpróbálok megbszélni vele valamit,hogy ne hagyjon már így itt,nem is ismerek más dokit rajta kívül.

Rekuja

Én is arra gondoltam hogy egyre csak nő,már így is feszíti a hasam nagyon mi lesz ha még bent marad 2 hetet :? Zsolti tegnap mondta a kórházban hogy lefizeti a dokit mostmár nem érdekli semmi :) Te jársz még védőnőhöz?Én a fehérjés dolog óta nem voltam,de nem azért csak nem tudom,hogy most ilyenkor még kell menni vagy nem.....
Azért az megnyugtat hogy nem csak én vagyok csiga,rendesen úgy vonszolom magam mindenhol,kocsiba ki meg be szállásról nem is beszélek.Mozi megint?Mit néztetek?Te el vagy kényeztetve :)
Könyvelő kigubózza majd nekem ezeket a dolgokat az adóval kapcsolatban,most azt se tudom mivel Zsolti ugye vállakozó akkor ez hogy fér bele a dologba...

Figyeljetek,úgy érzem mintha valami nem lenne rendben oda lent,kicsit sárgás lett a .......Szerintetek lehet még kúpot használni?Multkor kértem a dokitól biztonság kedvéért de nem kellett és megmaradt?

KépKép

KépKép
csicsi84

Haliho!

Ejszaka megint esett a ho, remelem nem marad igy a kovetkezo napokban :?

csicsi: szerintem ne hasznalj mar kupot, annyira a szules elott allsz, tutira csak valtozasok tortennek odalent. Hiaba nem is erzel semmit, a tested lassan de biztosan felkeszul... derult egbol villamcsapas lesz a szules, majd meglatod :wink: Es ne aggodj, senki nem fog teged orvos nelkul hagyni. 17 elott kint lesz Bibi. Probald meg kielvezni az utolso napjaidat. Ha nem stresszelsz, minden konnyebb lesz. Nekem karacsony utan csillapodtak a fajdalmaim, csak a napokban jott vissza. Muszaj pihennem, kulonben sokkal szarabbul vagyok akkor en is. Olyan jo volt, hogy itthon volt/van Alex, nagyon sokat segitett. Most is mosogat a lelkem :D

rekuja: nekem a malnalevelet ugy adta el a no a boltban, hogy fokozatosan emelhetem a napi adagot. Igy jarok most 2 bogre/nap-nal. Ettol tobbet nem hiszem hogy fogok inni. Max ha tulhordom, akkor levego helyett is ezt fogom beinhalalni :lol: A gorenyekrol eloadtak a fiuk egy sztorit, hogy tul draganak talaltak a gyogyszert, ezert otthagytak az allatot es az orvos meg elaltatta... Olyan merges voltam, de csak vicceltek... Kaptak antibiotikumot.

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt mindenkinek! Bár lassan fél1. Tényleg, nektek is az angliai időt írja ki az üzenetekhez? Pedig megnéztem, a profilomban a CET van beállítva. No mind1. Ma mindenen hangosan vihogok, apa furán néz rám, de nekem jó kedvem van :D

Csicsi
Védőnőn én is gondolkodtam, mert dec6 óta nem látott, és ugye nálam még nem volt kint, mert amikor jött volna, akkor ugye lebetegedett a kisfia, azóta meg nem jelentkezett... Szerinted felhívjam? Nekem nem hiányzik, ha Szaffit hazahoztuk, úgyis jönni fog, a doki meg már úgyis 4naponta látni akar, csak a vérnyomásomat nem méri senki, a szivem meg időnként össze-vissza kalimpál, főleg, ha fekszem.
Kúpot sztem se használj már. Az erősebb/más színű-szagú folyás nyugodtan lehet a szervezet előkészülésétől. Elvileg, ha minden rendben zajlik, a szervezet természetesen termel olyan anyagokat, mint amit Snowballnak hoz a nyuszi-posta, szóval síkosítja a kijáratot. Csak ha "száraz szülés" van akkor kellenek elvileg ezek a cuccok. Legalábbis a szülésznő ezt mondta a kürházi tanfolyamon.
Az Apádra ütök-et néztük meg, szerintünk nagyon jó volt, nem értem, mért húzták le a kritikák. Szimpla szórakoztató vicces film, nem akar semmit mondani, teljesen ideális volt nekünk most. Főleg, h mindkettőnk szülei elég "érdekesek" :D

Snowball
Azért ne tüdőzzd le a málnaleveleket :) Hát, nemtom mennyit gyosít ez a dolgokon, majd hétfőtől lehet, én is többet iszom belőle, ha a doki akkor se lát semmi hajlandóságot Szaffiban. Igazából nem akarom kiugrasztani a kiscsajt a bokorból, mert félek, h az ilyen mesterséges beavatkozásnál a szervezetem még nem készül fel rendesen, és ettől minden nehezebb lesz, mint Sajtinál. Valahogy úgy képzelem a dolgot, h amikor már eléggé lent van, a méhszáj már napok óta nyitott, akkor induljon be a dolog. Na, ez olyan, mint egy szülési terv, pedig azt nem akarok csinálni, az olyan mintha irányíthatnám a dolgot, pedig úgyse :D

Megyünk a Brendonba venni sterilizálló folyadékot, tegnap sehol se kaptunk, aztán hozzánk még ez van a legközelebb. Kivácsi vagyok, meg tudjuk-e állni, h bármi mást is vegyünk :) Tegnap azért nyafogtam appának, h nem kéne-e venni valami játékot Szaffinak. Elvileg a nővéreméktől kapunk valami forgót az ágyra. Átküldött linkeket, tényleg nagyon cukik amiket nézett, de hát basszus 15-20 ezresek, mondtam eszébe ne jusson ennyit kiadni rá!! inkább hajtogassanak két hurkapálcára papírálatkákat, vagy nemtom. Vagy nézze meg az IKEÁt, hátha van ott óccoért. De szerinte Hanna imádta a saját forgóját ami dizájnos zenélős pöpec volt, csak odaadtuk egy barátnőmnek, akinek a 3 gyereke elrontotta.
Szaffi aszem elindult lefelé, de lehet, h csak reménykedek.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: biztos vagyok benne hogy Szaffi mar mozgolodik lefele. Valamelyik nap en is ereztem hogy jobban nyom lent a kis feje. Meg mintha kaparaszna. De ez csak egy agyszulemeny :D En is varok az agyra rakhato forgora, allitolag Alex unokatesojaektol kapunk majd. Na mag ami meg hianyzik, az a baldahin, de azt anyosom varrta meg, es majd o hozza csutortokon. Valamelyik nap az egyik boltban vettem ontapados hat....3D matrica szerut, amin az all hogy Princess, es ezust szinu. Oda van ragasztva az agya melle a falra. Meg vilagitos csillagok is. Jaj alig varom hogy az agynemu is a helyen legyen, es a takaro alatt szuszogjon a Picikem :) A malnalevel szerintem nem mesterseges, hanem igencsak termeszetes :P Van, aki liter szamra issza nap, mint nap, szoval ezzel a napi 1-2 bogrevel szerintem jok vagyunk. Csak nekem az a baj, hogy egyreszt gyomorsavat csinal, amivel nincs is akkora gond, de a szivemet dogobtatja meg nagyon. Az en szivemnek meg van egy kis problemaja, es nem tudom hogy ez jo-e neki :cry:

Az odalenti dolgokrol meg annyit, hogy nekem is sokkal tobb folyik, mint ezelott, de nincs vele tunetem, marmint viszketes vagy hasonlo, csak egyszeruen zavaro. Mar kerdezni is akartam hogy ti ezzel hogy alltok. Szoval a sikossaggal nem lesz gond, azt hiszem. Plusz ha egyszer ideer a nyuszi, az jo lesz. Reggel felhivtuk sogornomet, hogy mizu a nyuszival, mondta hogy a kocsiban maradt a postai igazolas, azon van egy kod, szoval meg tudja nezni hogy hol jar a nyul. Remelem idoben ideer :wink:

Most megy Alex a foberlonkhoz, elviszi neki az egyik fotelunket, ami csak a helet foglalja. Irta a pasi smsben hogy ha o nincs otthon, akkor a parja, John otthon lesz... :lol:

Kép

Kép
snowball

Snowball

Mi baja a szivednek?Remélem nincs nagy gond,nekem is időnként szívritmus zavarom van amit elméletileg kinőttem.Én nem is tudtam,hogy fokozatosan kell inni a málnalevelet én egyből megittam egy litert 1 nap :) De látod semmi....Biztos megérkezik a zseléd ne aggódj Molly majd csak úgy siklik kifelé.
Viszketés vagy ilyesmi nekem sincs csak zavar a szine és ugye mivel olyan vagyok amilyen már bebeszéltem magamnak ha jön kifelé,nehogy elkapjon valamit vagy megvakuljon akkor unkább kérek császárt.A Zsolti teljesen ki an már tőlem kattanva.
Alex jobb ha vigyáz ha John egyedül van otthon :)

Rekuja

Nem tom,mostmár végülis úgyis hívod nemsokára,bár ha nem jó a vérnyomásod akkor nem baj ha elmész az biztos én csak attól tartok nehogy azt az legyen megint hogy nem foglalkozok magammal azért nem megyek,de szerintem még a védőnő sem foglalkozott annyit a terhességével 40. hét alatt a terhességével mint én 1 nap alatt.
Szerintem már moziba nem igen jutok el,én biztos nem könyörgök Zsoltinak hogy mennyünk.
Ha mentek a Brendonba vannak azért olcsóbban is forgók én annó láttam 8000ft-ért is tök jót de lehet van most olcsobban is,nézzétek meg.

Jelentem sikerült elhasználnom azt a tubus stria elleni aventes oljat amit még júniusban vettem :) Büszke vagyok magamra :)
És leges legutoljára csili-vilire vakartam a lakást,mondtam Zsoltinak ha nem tart rendet akkor majd csinálhat meg ő mindent mire a kórházból haza jövünk.

KépKép

KépKép
csicsi84

Jaj ma felhívtam poénból a Zsoltit hogy indulni kell,szegény rendesen megfagyott csak annyit mondott kérdezett,hogy most?Mondtam hogy csak vicceltem és utánna bocsánatot kértem mert szegény nagyon elszonytyolódott,hülye vicc volt,megbántam :? :)
De utánna meg mondja hogy ja jól van akkor mert ott van bent nála a Norbi meg mit tudom én ki,erre meg úgy felhúztam magam hogy akkor most akarja már vagy más mindig fontosabb...Lehet tényleg jobb lesz már ha megszülök :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Tyű, de sokat írtatok! :)

Snowball: Nem is tudtam, hogy paprikát és paradicsomot nem lehet enni nyersen... Mondjuk nem sokat, de kb. 2 naponta eszek vagy parit, vagy paprit... Főzni most nem szoktam vele, mert nem én főzök, hanem Anyum hozza a kaját.. Ilyen jó dolgom van! ;)
ami az álomban beszélést illeti, abban profi vagyok! :) Volt már, hogy németül gagyogtam, amikor napokig németek között voltam.. Sőt, olyan is volt edzőtábor után, hogy felugrottam, és elkezdtem "verekedni"... :D Hű, de jó lenne, ha én hallgathatnék oroszt!! Legalább könnyebb lenne feleleveníteni..

Csicsi: szerintem se használj már kúpot, egyetértek a többiekkel, hogy a szervezeted már készíti elő a baba útját! Nagyon aranyos Petra, gratulálok a sikeres felvételihez! Ha nekem lányom lesz valaha, biztos, hogy szintén beíratom vmilyen lányos szakkörre / suliba, nem kell feltétlenül neki is bokszkesztyűket koptatnia...
Ma is rányitottuk az ablakot Kristófra, szerintem még egyszer megcsináljuk ma. Most fogom megrendelni a kengurut, én már abban szeretném vinni! (Bár a hiperszuper örökölt pierre cardin babakocsi itt van már mellettem....)

Még egy kicsit az álmokról: képzeljétek, amint hazajöttünk, párszor azt álmodtam, hogy bántani akarja valaki Kristófot. Apa szerint a "második gyerekes" álmomban is azt mondogattam, hogy valaki bántani akarja (immár a másodikat). Ez olyan érdekes. Amíg még nem voltam terhes, addig engem üldöztek egyfolytában, most meg már arról álmodok, hogy a gyerekeket akarják bántani?

Amúgy szóljatok bátran, mikor akartok még 1 gyereket, aztán belevágunk! ;)

Rekuja: igen, Anyum óvónő, és most mondta is, hogy neki anno nem segített senki, volt egy könyve, és kész. Korábban (pár éve) már össze is vesztünk vmilyen gyereknevelési kérdésben (a tesóm és én nevelésünkről volt szó). Már nem tudom, mi volt, de azt tudom, hogy valamilyen nagyon régi elvhez ragaszkodott, és a veszekedés végén azt mondta, hogy "nehogy azt mondd már, hogy a könyvek hazudnak!" Akkor jöttem rá, hogy könyvből nevelt minket...
Felolvastam Apának, amit írtál az északi féltekéről, hát teljesen beindult, hogy most már tényleg el kell mennünk oda kajakozni! Őszintén szólva nekem már meg is van tervezve a Viamichelinen az útvonal... :oops: Körutat tervezünk, és szintén sátrazós-vadkempingezős banda vagyunk! :) Remélem, a gyerkőcnek is tetszeni fog ez a nyaralási mód (mondjuk a sátrazós tuti, de lehet, hogy a vadkempinget egyenlőre nem vállaljuk be vele..). Még 2009-ben vettünk egy új sátrat, nagyot, gondolva már a gyerkőcre is.
Baba játék: a Playgro játékok még mindig 30% kedvezménnyel vannak a Bookline oldalán (bár most már kisebb a választék)... Nekem ilyenek vannak Kristóf ágyában felfüggesztve. Forgót a Hanifa weboldalon vettem, de a csillárra akasztottuk, nem az ágyra, nem akarom, hogy a gyerkőc megijedjen tőle éjszaka. A csilláron viszont tök jó, mindig nézegeti büfiztetés közben.
Szív: a szülés közeledtével már nekem is mindenfelé kalimpált...

KépKép
sajti

Úristen, én vagyok a laptetőn!!!! :shock: :lol:

KépKép
sajti

Na visszajöttünk. Végül csak a sterilizáló lét meg egy pár cumit vettünk. rájöttünk, h még nincs cumink se :D Bár naívan úgy gondolom, h az első napokban semmiképpen sem nyomom a szájába, de aztán még lehet, h meggondolom. Egész nap feszít a csípőm, szóval tuti elindult le. Holnap talán már levegőt is kapok majd! :D Appa szerint azért vihogok mindenen, mert a szervezetem elkezdte termelni az oxitocint. Jót nevettem az elméletén, amitől ő igazolva látta az ötletét :D
Brandon árakról: Néztem egy rágókát, majd hazafelé bementünk a tecsóba (le kellett vásárolni a kuponunkat) és tök ugyanaz a rágóka egy 1000-el olcsóbb volt :shock: Nagyon durva sztem! Persze nem vettem meg egyik helyen sem, meggyőztem magam, h még úgyse talál vele bele a szájába, és így a gyerekkel is "lesz ok" kimozdulni.

Snowball
Appa azt mondta, igyam nagyobb mennyiségben a teát, ha elfogy majd elmegy és vadászik nekem még egy zacskóval :D Ez rettentő bonyolult, legalább 200 m ide a legkozelebbi gyógyszertár :D Este aszem megiszok még egy bögrével. Ja meg azt is mondta appa, h ha megyünk a kórházba, a termoszba főz nekem egy teát, h bent is ihassam azt vajúdás közben :) Én ezen is jót nevettem :D
Ez jó, h Alex vigyázzon a főbérlővel :D

Csicsi
Mégse mentél el Pestre? Megértem. Én se vágyom a hosszú autókázásra, de appa holnap a Börzsönybe akar menni. Mondtam, csak olyan erdőben vagyok hajlandó sétálni, ahol lehet a csizmámba menni, mert nincs az az isten, h én a bakancs bekötésével bajlódjak. Akkor viszont két kedvenc hely maradt csak, de a pilisben már tuti elolvadt a hó. Azért még megpróbálom rávenni arra, az közelebb van.
Én a stirakrémemet elveszítettem még október végén :D igen, lehet valaki ennyire béna :D akkor festettünk, meg permutáltuk a bútorokat a lakáson belül és a krém is az áldozatok közé került. Pedig tudatosan eltettem valahová, nehogy elvesszen :) de szerencsére nem kellett, szülés után meg gondolom ez lesz a legkisebb bajom. Amúgy is, barátnőm végig kenegette magát és tele volt csíkkal, szóval sztem ez elsősorban tipusfüggős, csak a lelkünk miatt próbálkozunk - én ugye nem :)
Ezen a ráilyesztős poénon már én is gondolkoztam, de akkor inkább nem játszom el...
Sztem a pasik nem érzik annyira, h egy gyerek megváltoztatja az egész életüket, szóval ne várj túl sokat Zsoltitól - akkor legalább nem csalódsz ;) bizti eleinte nagyon odalesz, de ők sztem hamarabb visszarázódnak, meg a gondolkodásuk is kevésbé alakul át. Bár Lórántban rengeteg feminin vonás van, mégis egész máshogy áll a gyerek-kérdéshez. Pl meggyőződése, h Szaffinak arra van szöksége, h ő a lehető legjobb színvonalon tartsa el, szóval hónapok óta arról megy a vita, h azzal ad-e neki többet, ha nyit egy bankszámlát, vagy ha heti 6 órával többet szán rá :? Nekünk ezek természetesek, de őket meg másra szocializálták, mert fiúk. Ha meg a fiús anyukák nem nevelik bele a fiaikba a családfentartás stb. fontosságát, akkor olyan puhány srácokat nevelnek, akik aztán egy csajnak se kellenek, szóval ez egy jó nagy ellentmondás :D Megint okos voltam! :D

Sajti
Tényleg, miket nem lehet enni szoptatás alatt? Van valami lista? Mert én csak azt tudom, h "könnyű kajákat" kell, a "nehéz kajákat" meg kerülni, de hogy hol a határ... pl nálam a lecsó könnyű kaja, de az meg pari+paprikás. gondolom fokhagyma kizárva :( Camembert lehet enni? Nekem a sajtok rettentően hiányoznak, már alig várok egy jó kis kéksajtos mártást!
Én szerencsére nem beszélek álmomban, mert olyan hülyeségeket tudok álmodni, h Lóránt tuti félreértené. Pl h a volt párommal vagyok és azt mondogatom magamnak, h de hát én nem hozzá tartozom!! Na, most gondoljatok bele, ha ő csak azt szűri le, h az exemmel álmodok...
Azért anyudnak sem lehetett egyszerű, ha nem volt segítsége. Bizti ezért akar neked folyton tanácsokat adni. Ettől mégpersze nem jobb, csak jobban átérezhető. Nekem anyám mindig azt mondja, h ő akkor kezdte el megérteni a saját anyját, amikor a nővérem megszületett. Még lehet, egyszer mi is megértjük anyáinkat ;)
A könyvek meg igenis "hazudnak". Az elmúlt 30-40 évben annyit változott az orvostudomány és a pszichológia, h rettentő elavultak a régebbi könyvek. A Ranschburg féle Szülők könyvében is nekem az tetszik nagyon, h mivel a Ranschbur már nagypapa-korú, egy csomó korábbi évtizedes elméletéről leírja, milyen tapasztalat vagy kisérlet, vagy tudományos kutatás miatt vetette el őket, és dolgozott ki mást. Nagyon tetszik, ha egy szakember belátja, h tévedett. Ilyen egyébként a magzattal való kommunikáció is, amit 30 éve még csak az anyák hóbortjának tarottak, ma meg már bizonyítani tudják, h tényleg van értelme, és a legtermészetesebb dolog, h beszélj a picivel, vagy érzelmeket, zenét, ízeket közvetitsz felé. Csak ebben megint az van, h ha sikerül bebizonyítanod anyukádnak, h az ő elvei mára megbuktak akkor szembesíted vele, h "rosszul nevelt", miközben ő tőle telhetően mindent megtett, és azért csak felnőttél :) Nagy dilemma ez! megint okos vagyok :D
Sztem mi idén még nem sátrazunk a picivel - félnék, h ráfekszünk. De én is úgy gondolom, h minél kisebbnek elkezdjük a vadonba szoktatást :) Appa úgyse bírja gombászás nélkül sokáig :) Az északi útra meg, lehet, h az idei nyár lenne a legjobb, mert -ahogy Nyufó írta valahol - most még nem zavarná, h a hordozóban ül a kocsiban, míg 1,5 évesen már tuti sznvedne, h nem futkoshat. De ez még sokmindentől függ, mert most még túrázni is lehet vele, mert könnyű és appa viszi, ugyanzt amikor már ő is menne és 12 kg nehezebb megtenni.

No ennyi, anyám most hívott, h 5 perc múlva itt vannak. és még meg sincs a gyerek! :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Bekajáltattam a családot és mindenki szépen alszik,persze én most sem tudok.De kis naívan azért lefeküdtem de csak annyit értem el hogy alig bírtam felállni .Le akarom szedni a fát ma vagy holnap és elpakolom az összes karácsonyi díszt én már túl vagyok ezeken az ünnepeken meg mikor lesz rá időm ki tudja.
Oké nem kúpozok,de akkor most meg azon megy a para hogy remélem nem valami fertőzés,hogy nehogy Bibinek baja legyen.Amúgy nem emlékszem hogy annó ennyire aggodalmaskodó lettem volna,remélem ez elmúlik ha megszületik és minden rendben van,bár lehet csak akkor kezdődik igazán.

Sajti

Laptető :) Az komoly,akkor ha te szülsz legközelebb akkor mi
hárman még jó darabig így maradunk :)
Nem tudom nekem a nagyi szerepről mindig az jut eszembe,hogy bárcsak itt lenne anyu és oszotogatná a hülye tanácsokat úgy sajnálom,hogy a Bibit már nem láthatja....
Zsoltinak minden álma a kenguru,de nekem nem.Én láttam barátnőmet egy Tescózás után kenguruval,meg szerintem még a gerincének sem tesz túl jót én fél éves koráig nem akarom használni,addig marad a hordozó.
Ezek természetesek szerintem hogy ilyeneket álmodsz,nekem nem is emlékszem hogy valami szép álmom lett volna mióta terhes vagyok.

Rekuja

Nekem is kell majd ilyen sterilizáló folyadék,de mit fújkáltok vele?Mert ha mindent sterilizálunk a sterilizálóba akkor az minek?Vagy elötte be kell fújni?
Én tatárbifsteket eszek az tuti ha kijöttünk a kórházból én megkérdeztem a védőnőt és azt mondta csak terhesség alatt tiltott gyümi.De sajtokat én simán eszem most is,amúgy nem szabad?Jó hogy ilyenkor döbbenek rá,hogy mindent rosszúl csináltam :)
Hát a Brendon tény hogy nem olcsó de vannak jó akciói néha meg ott megkapsz szinte tényleg mindent.
Nem megyek én sehova,járni alig birok,nem tudom minek akartam játszani az eszem,hogy még látogassuk meg ezt meg azt.
Aranyos Lóránt,hogy főz neked teát akkor már ő is fel van húzva hogy mikor mentek már?
Nem várok én már el semmit arra már rég rájöttem hogy az a legjobb ha nem ringatom magam semmilyen tévhitbe Zsoltival kapcsolatban,ha meg mégis pozitív lesz hosszú távon a változás akkor meg baromira örülök.
Anyagi dolgokban meg összeköthetnénk őket,nem tudom mi értelme dolgozni valakiért ha nem látod csak amikor már alszik és akkor ebből ugye jön majd a csomó vita,azért ami már igazából nem is a megélhetésről szól csak a még...még...még
Egy szavam sem lehet az igaz mert mindent megvehettem Bibinek is amit akartam de ezzel még nem váltja ki magát a szememben attól hogy ő ugyan olyan szülője mint én és nem csak az eltartója.
Most én voltam okos :) :D

Miket nem lehet enni szoptatás alatt:Paradicsomot,paprikát ugyan miért nem?

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi
Steriziló folyadékot én azért vettem, h a kórházban is tudjam a mellszívót sterizilni. Ha jól értettem, valami edényben (csapban?) csinálok belőle egy higított oldatot, és abban áznak fél órát az alkatrészek. De mintha valaki (talán Nyufó) mondta volna, h ő a gumi alkatrészeket is így sterilizálja, mert ez nem hőkezelés.
Ma megláttam a Brandonba, mennyibe kerül a nővéremtől örökölt sterilizálló meg a teljes cumisüvegkészlete :shock: Huh, hogy én mennyit spóroltam! Most nagyon szeretem a nővéremet 8)
sajtot lehet, sőt kell is enni, csak a penészes sajtokat nem szabad (camember, kéksajt, márványsajt, pálpusztai stb.) Na, nekem meg pont ezek a kedvenceim :) Nincs is jobb, mint három-négy különböző fajta sajtot beleolvasztani két deci tejszínbe és ráönteni egy adag sima főtt tésztára :P Már alig várom a kéksajtevést :P
Igazából Lóránt nem ugyanolyan szülője a gyerekünknek, mint én, mert én sose lennék képes úgy eltartani Szaffit, mint ő. Szóval még több is :D Ja, meg ugye engem is eltart :lol: De aszem a gyerek boldogság/kiegyensúlyozottság szintje nem attól függ, h elvisszük-e lapföldre nyaralni, vagy csak kimegyünk a kisdunához Ráckevénél, hanem attól, h mindezt együtt csináljuk.
Amit írtál az anyukádról... most kicsit szégyenlem magam, mert tök igazad van, sokkal fontosabb az, h van, mint az, h beleszól olyan -most nagyon fontosnak tűnő dolgokba, amik valószínűleg tök lényegtelenek. Pl most is, feljött, és leszólta a szoptatós párnám, amit most kaptam a barátnőmtől és nekem tökre tetszik én meg persze felhúztam ezen magam, pedig nem tökmindegy, mit gondol róla?
Na megyek, elkészült a melegszenya, appa éhes.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi: Teljesen igazad van, én is szégyellem magam! Inkább nyissák rám ennyien az ajtót, minthogy ne legyen, aki rám nyissa... úgy látszik, túl jó dolgom van, hogy ennyien aggódnak értünk.. Meg kell ezt becsülni!
Szerintem ha fertőzés lenne, azt már Te megérezted volna, meg annak azért jelei is vannak (szag, esetleg fájdalom stb.).

Rekuja: a cumit mi sem szerettük volna bevetni, de kénytelenek voltunk, és szerintem a gyerek sem járt rosszabbul. Első éjszaka egyfolytában forgatta a fejét, és már aggódtunk, nehogy valami baja legyen.. Azt gondoltuk, ennyire éhes, egyfolytában etettem, de aztán rájöttünk, hogy valószínűleg csak anya hiánya volt, így kapott egy cumit, és mellettem aludt 2 éjszaka.. Most már simán alszik a kiságyban, de kellett az a 2 éjszaka a bizalom kialakulásához. Így is azt olvastam, hogy az első 3 hét a legfontosabb a gyerek életében, nagyon sok minden akkor dől el.
Kíváncsi vagyok, valóban jó-e az a málnalevél tea, annyit írtok róla! Mindenesetre vajúdás közben már nem fognak hagyni inni, az tuti...
Fogalmam sincs, miket nem lehet enni szoptatás alatt, de "k" betűsöket (karalábé, káposzta stb.) tutira nem, mert azok felfújnak, és a babát is felfújják. Meg asszem szénsavasat sem lehet inni. Most jut eszembe, én pedig kaviárt akartam enni már hónapok óta, most hozott is Apa, de akkor azt sem lehet enni?? Bár szerintem az csak a k betűs zöldségekre vonatkozik. Nem hiszem, hogy a kaviár felfúj bálna nagyságúra...
Igen, minden új keletű dolog kihívás elé állítja a régebben születetteket. Pl. Anyu mondta, hogy nekik azt mondták, hogy éjszaka csak cukros vizet, vagy teát itassanak a csecsemővel, és ők azt is követték. Most már más a helyzet. Lehet, hogy ha Kristófnak gyereke születik, akkor majd ezek az elvek, amik alapján én most nevelem, ezek lesznek rosszak... aztán majd be sem engednek az ajtón... :shock:
Igen, lehet, hogy még most kellene utazni a gyerkőccel, mindenesetre nekünk akkor kell vinni még valakit, aki vigyáz rá addig, amíg mi vízen vagyunk... De jó lenne, ha már ő is jöhetne a saját hajójával! ;) De majd meglátjuk. A Tisza-tó sem rossz hely, de ha nem jutunk el annyira "fentre", akkor max. elmegyünk az Adriára. Már ott is kinéztem még a terhességem alatt egy nagyon jó kis apartmant, még saját kis strandja is van..

Titikéről nem tudtok semmit? Nagyon eltűnt...

KépKép
sajti

Juj annyit irtatok, hogy nem gyozok vissza olvasni. Nekem van turelmem, csak Alexnek nincs. Be nem all a szaja, amig en olvasok. En meg egyszerre csak egy dologra tudok koncentralni. Voltunk ma a korhaznal, megneztuk hogy egyaltalan hova kell menni, ha beindul a szules. Mert ugye nem pici az a terulet, ahol a korhaz van. Szerencsere egybol megtalaltuk, igy mostmar tenyleg minden keszen all a nagy napra :) Viszont kb 1-2 korul mentunk, es mar akkor is hatalmas dugo volt. Annyira erzem hogy ezen fogom felb@szni magam es bepanikolni... :evil:

sajti: a K betus vagy a zoldsegekre vonatkozik, de jot mosolyogtam hogy kaviart akkor nem lehet?! :D Karalabe, karfiol, kaposzta, kukorica, lencse (voroslencset azt lehet), paradicsom es paparika van a listamon, amit anno Kat kuldott el nekem. Az utobbi ketton en is meglepodtem, azert kerdeztem ra. Paradicsomnak nem vagyok nagy rajongoja nyersen, paprikat azt viszont szeretem. Fozni meg ugyebar ezekkel gyakran fozok. Ma is paprikas krumplit csinaltam, nyami :P En is szeretnem, hogy Molly cumizzon, az olyan aranyos :) Meg biztosan megnyugtatja majd. Titike eltunt valoban, amilyen hirtelen jott, el is tunt... Lehet megijesztettuk valamivel :shock:

rekuja: en most szidom a malnalevelet, de piszkosul. Mivel ma mar harmadik napja, hogy nem voltam wc-n... Es nagyon megvisel. Erzem hogy kellene, de egyszeruen nem tudok, mert belem szorult mint egy ko. :cry:

csicsi: bizony vigyaznia kell Alexnek a foberlovel meg a pasijaval, igy is az a beceneve (legalabbis en ugy hivom), hogy Mr. Pretty (ami annyit tesz hogy Csini ur), es hogy ra ne vessek magukat :lol: Viszont nem volt problema, John nem volt otthon, csak Martin, es a kis tunder kuldott nekem egy doboz csokit is :P Megvakulna Bibi szules kozben??? jaj dehogyis :) Nemsemmi hogy be tudsz panikolni dolgokon. Addig amig neked nincsenek tuneteid, addig nincsen baj. Es tenyleg inkabb oruljunk, hogy a vegeig kihuzzuk a terhesseget, nem hiaba 40 het az a 40 het. En sem banom mar, hogy ha bent marad Molly 23ig, es hogy akkor majd egyedul leszek pocakos a forumon. Persze minden vagyam hogy lassam mar, megfoghassam, stb, de neki is ugy a legjobb ha bent marad addig ameddig o akar.

Ma olyan aranyos volt Alex, itt tologatta a lakasban a babakocsit gyakorlas keppen. Eleinte nem gondoltam volna rola, hogy belole egyalatalan apa jellem lesz, de nagyon sokat valtozott a 9 honap alatt :) Egyebkent a korhaznal a siras kerulgetett, az erzelmek mar akkor elojottek, hogy na majd ezen az utvonalon hozzuk haza Mollyt a kocsi hatso ulesen.... :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok Kismamik és újdonsült Anyukák!!!!

Nagyon-nagyon régen írtam párszor ide, de azóta is gyakran zugolvastalak titeket!

Én is egyenlőre 2in1! Szerdára vagyunk kiírva, de még semmi jelét nem mutatja a kislegény, hogy ki szeretne bújni!

Kitartás mindenkinek aki még nem szült! Nekem igazából csak az éjszakák jelentenek gondot + a napi egy vádli-görcsölés - amúgy én nagyon élvezem az "utolsó" napokat is, ahogy mocorog bennem a bébi!

Nagy-nagy gratuláció a már megszületett babáknak és mamáiknak! Rengeteget segít már az is, hogy leírjátok a tapasztalatokat az első napokról.... egyenlőre bennem van egy pici pánik, hogy ugye elméletben már elég jó vagyok csecsemőgondozásból, de a gyakorlati rész=0!

Évi
evian19

Sziasztok

Na ez nem lesz az én napom,leszedtük reggel a fát és és Zsolti kiküldött a teraszra hogy majd fogjam meg a fa végét és én húzzam ő meg tolja.Kis klumplámban nézve az égre hogy hogy süt a nap,dobtam is egy spárgát a teraszon mert lefagyott éjszaka az egész.Nem lett bajom csak megilyedtem,szerintem ilyenkor az ember ösztönösen térdre esik utánna meg szétcsúszott a lábam és spárga.A térdem baromira fáj de kibirom,örülök hogy nem lett komolyabb gond.Viszont ha ettől se indult be a szülés akkor egy kis szextől mit várjunk :)
Vettem valamelyik nap a Praktikerbe penész írtó sprét mert észre vettem hogy a szobákban a radiátor fölött penészes lett a fal,nem is értem 4 éve épült ház de mindegy,mondtam Zsoltinak fújja be mert én nem akarok nagyon beleszippantani,befújta Bibi szobáját is amit ugye most festettünk és végig marta az egséz falat ahol lefújta mikor felmentem megállt a szivem a látványtól,úgyhogy Zsolti ma fest ami nem is olyan nagy ügy csak megint festék szagú lesz a szobája.Nem hiszem el :evil: !!!!!!
Azt álmodtam éjszaka hogy elfolyt a magzatvizem és amikor felkeltem egyből néztem hogy most tényleg vagy csak álom volt,de az utobbi de azért megilyedtem kicsit.
Jön az infulenza Pepit tömjük vitaminnal nehogy beteg legyen ha megszületik a Bibi,bár ezek szinte kiküszöbölhetetlenek az oviban.
Ti beoltatjátok magatokat szülés után,vagy a babákat?Zsolti azt mondta hogy hermetikusan lezár minket a házba :)

Evian
Én örülök neked,én csütörtökre vagyok kiírva de nekem sincsenek jelek,de legalább te még élvezed :) Azért majd gyere ha tudsz,hátha te is írsz majd nekünk olyat ami meg rajtunk segít.

Snowball
Aranyos lehet Alex a babakocsival,Zsolti meg most kezdte el simogatni a hasam és beszélni a pocakba,hááát jobb késöbb mint soha :)
Én is kibírtam valahogy ezt a 40.hetet de én is állandóan szülni akarok már nem tudom mióta de az biztos legalább érett babáink lesznek,csütörtökön úgyis megy anyós onnantól meg neked is elrepül a másfél hét,ráadásul ugye az a normális ha a 39.héten születik,úgyhogy elvileg Molly a 17.-i héten jöhet bármikor.
De amúgy jól néz ki a főbérlő?Ha csokikat küldözget lehet hogy biszex :)
Sajnálom a málnalevelet engem nem fogodt meg,próbálj enni sok rostosat vagy egy kis tejes kávé talán segít.

Sajti
Jaj,nem akartam itt lelkifurdalást csinálni senkinek,remélem nem úgy jött le ez a nagyis dolog.Ha itt lenne anyu ugyan így panaszkodnék valószínüleg hogy éppen miben nem értünk egyett.
Pl.mikor a Petra megszületet mindig mondtam neki hogy kis majom anyu meg mindig kiakadt hogy ne hívjam már majomnak,és nem értettem hogy ewzen most mit nem ért :)
A következő körben majd te is kipróbálhatod a málnalevelet :)
Titike valóban eltünt de szerintem már babázik ő is.

Rekuja
De csak simán akkor kiásztatod benne végülis,és utánna használod is?Nem kell lemosni róla ezt az oldatot?,pl.nem tudom hogy a cumiát is ha leesik akkor csak lefújják vele és kész?
Én simán ettem camabert sajtot mert nálunk Zsolti szokitt venni,de ha nem mondod én sose gondoltam volna hogy nem lehet.
Hát én inkább nem megyek nyaralni csak legalább este 7 ig érjen haza minden este,hogy legalább füdetésnél itthon legyen,én simán nem hiszek abban hogy a pénz nem boldogít,mert azért elég boldogtalan lennék ha nem lenne mit ennünk stb.de azért mindent nem lehet erre fogni az életben,meg sajnos azt látom hogy azoknak a szülőknek akik nincsenek otthon mert állandóan csak a munka,attól nem lesz jobb kapcsolata a gyerekével hiába vesz meg neki többett mint az anyja.

KépKép

KépKép
csicsi84

Szép jó reggelt!

Tegnap este voltak jóslófájásaim :D 3 órán át, pontban fél óránként :D olyan kis boldog voltam vele, azt hittem, reggelre meglesz Szaffi, de aztán elaludtam és elmúltak :( De legalább már tényleg TÖRTÉNIK valami :) Amúgy látványosan lejjebb van a pocim, mert már nem látom a köldökömet, mert alulra fordult.

Sajti
Málnalevéltea sztem csak minimálisat fog segíteni, valahogy úgy gondolom, h az ember szervezetének természetes tágulási képessége a dominánsabb. A dokibácsim mondta, h ezt nem lehet előre tudni, mert egyáltalán nem alkat vagy csípőszélesség kérdése. Ja meg azt is mondta, h a mesterségesen megtermékenyítettek jobban bírják a szülést, pszichés okokból. Na én erre apellálok :D
Ezt az éjjel csak cukros víz/tea kombinációt anyám is mondta. A mai nézetek szerint nem csoda, ha nem ment szegénynek a szoptatás, miután egész éjjel tömte belénk a cukros vizet/teát. Azért nem kéne leszólnia a mellszívómat... De csak azért is használni fog! :D Nagymamám meg azt mesélte, h akkoriban még nem volt tápszer és sima tehéntejet higítottak vízzel. Most meg ugye 1 éves korig nem adunk tehéntejet, mert tejalergiát vált ki (mégis több a tejalergiás a fiatalok között, mint anyámék generációjában...).
Tisza tói túra! Fú, Lóránt egész nyáron erre vágyott, csak én féltem belevágni terhesen. Ott voltak csapatépítőn és körbebicózták, na azóta el akar vinni. Mi balatoniak vagyunk, északi part, Keszthelyhez közel, ahol még van rendes nádas meg madárálomány. Apámék nagy szörfösök, szélcsend idején meg a nővéremmel és az unokatesómmal a szörfdeszkákkal beeveztünk folyton a nádasba madarakat lesni. Imádom ott a mocsarat :)
K betűseket nem lehet enni... K mint KAJA :lol:

Snowball
Szerintem állj le egy pár napra a málnateával, ha ennyire megvisel! Annyit nem ér. Amúgy is a hatását már elég intezíven kifejtheti, ha székrekedést okozott. Tudod, most nem szabad "nyomni" :? Nekem amúgy szerencsére nem lépett érvénybe ez a hatása (lehet, más se fog?), bár vagy 4 napig lencsefőzeléket ettem, ami rendesen "kitisztított" :)
Ja hát a babakocsi tologatást gyakorloni is kell, nem olyan könnyű az :D Nálunk Lóránt a nagybabámat takarja be minden este, meg puszit ad neki és mondja, h "jó éjszakát, Hajni baba!" (elővettem mert kipróbáltam vele a hordozókendőt). Szóval most nem tehetem vissza a felső polcra, ott fekszik a nagyzsiráf ölében, h puhán legyen és le van takarva Szaffi egy takarójával.

Evian
Üdv újra itt! Egy napra vagyunk kiírva :D jó is az a zugolvasás, de irogass csak, mert nekünk is jó tudni, h még sokan egyben vagyunk a januáriakból ;) Vádli görcs az nem jó :( nekem is sokat volt, szedtem is magnéziumot ezerrel. A gyógytornán azt mondták, h vádligörcs "megelőzésére" jó, ha naponta 3-4 alkalommal feltett lábakkal körözöl a lábfejeddel, meg leszorítod és pipába felhúzod a lábat 6-7x egymás után, valamint ha bekarmolsz a lábujjakkal kb ugyanannyiszor. Ez állítólag serkenti a vérkeringést a vádliban, ami segít. Nem mondom, h teljesen elmulasztja, de legalább azt hiszed, tettél valamit :D

Most hívott anyám, h az unokatesómék mégis megnézték a babájuk nemét, és ők is kislányt várnak :D Tök jó, május végén jön :) milyen jó lesz a két pici lánynak!! Ráadásul az előző ultrahangon úgy látták, h valami gond van vele, és most kiderült, hogy mégse, szóval egy kicsit fellélegezhetnek! Olyan fura a 21. hétnél vannak... úristen, mi milyen régen voltunk ott! akkor már olyan soknak tűnt az a 21 hét, most meg...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?