Új privát üzeneted érkezett!

Húúúúúú! Nici: ez nem hangzik túl jól. Akkor bent kell majd maradnod a kórházban? Csak az inzulinra, vagy ott alvós?

Szerintem ha felvette a telefont, akkor ne csinálj lelkiismeret furdalást a szabadság miatt....ezért (is) kapja majd a pénzét a szülés után...

<
sziszka78
Tolna

Jaaaaaaaaaaaaaj de szépen össze keveredett a felső része :D
A lényeg hétfőn mentem volna vérvételre a kórházba és ha rossz lesz hétfőig valameik mérésem akkor már nem jövök haza mert elkezdik az inzulinus kezelést.

Bocsi az elsőért :)

Na megyek lefekszem egy kicsit mert kisírtam a lelkem,apa is haza rohant,de már vissza ment persze,csak megy pátyolgatott kicsit .

nicike

Sziszak Én szerintem ott alvós mert mikor kórházban voltam sok inzulinos volt bennt csak ezért.
Nem tudom medddig kell ott maradnom ha kell,azt is be kell állítani gondolom.Vagy passz :)

nicike

Sziasztok!

Mecsi: Örülök, hogy mindent rendben talátak a babánál. Nagyon kis tünemény pofija van. :)

Az éjszakám nekem is szörnyű volt. Elkezdett fájni a torkom, meg olyan éjfél körül a fejem, de annyira, hogy a párnáról alig bírtam felemelni. Most is érzem még, de már sokkal jobb.

Szopipárna: nekünk is "zörgős" van, de szerintem nem zavaró. Persze lehet hallani, ha a fejed alatt van és forgolódsz...Majd KisBubben eldönti jó lesz-e neki! :)

Szemészet: Nekem elég rossz a szemem és mondtam is a dokimnak, de nem küldött el szemészetre, hogy nézesem meg. Ez kicsit nyugtalaní! Igaz teljesen más miatt, de ma megyek délután és úgy döntöttem, hogy megkérdezem a szemészt, hogy neki mi a véleménye.

Megyek vasalni :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziszka, a kép, amit betettem a Brendon honlapjáról van (www.brendon.hu), viszont én most a vecsési Kati bababolttal bizniszelek, mert ott is van valamilyen szekrény, de nem tudom, hogy milyen, mert még nem küldtek fotót :( www.katibababolt.hu

Nici, hát ja, ez a hormonos dolog eléggé aggasztó, bár nálam még volt vagy 30 kiló felesleg is, veled ellentétben, amit megnyertem ezzel!

a cukorral kapcsolatban pedig, fel a fejjel! ha a baba és a te egészséged érdekében ezt kell majd csinálni, akkor ezt, de addig ne stresszeld magad előre, mert azzal csak ártasz magatoknak!

sophie27

Nici!

Nyugalom, megoldják neked biztos. Ha gondolod, megkérdezem anyám, ö terhességi tanácsadó és diabetes szakértö a gyermekorvos léte mellett...
Hátha van olyan inzulinos megoldás, mint a hagyományos cukrosoknál, hogy beállítanak a kórházban és utána otthon tudod ellenörizni és magadnak adni a szurit.
Nem irigyelem a helyzeted! Kitartás! Nyomomo a sok pozitív energiát feléd, jó? :)

Csimby!

nekem is gondjaim voltak a szememmel, újszülöttként agyvérzésem volt, újraélesztettek és csak a hazafelé úton tünt fel a kancsalságom a szüleimnek. Pedig akkor már ök is orvostanhallgatók voltak. (Mentségükre legyen mondva, hogy a babák egy része kancsalít hetekig...) Na mindegy, megmütöttek összesen 3x, mire sikerült az irányokat korrigálni. Az egyik szemem plusz 6 dioptriáról indult, a másik mínusz 7-röl. Jó vicc, ugye?
18 éves korom óta nem kell szemüveget viselnem, ami nekem nagyon jó. Vezetek is azóta, eddig balesetmentesen, de lekopogom. Én is paráztam már az elsö szülésnél, hogy talán gond lesz a nagy nyomás miatt a szemeimmel ill. az agyambeli vérröggel, de eddig nem volt/lett. Szóval itt vagy nagyon lazán veszik a dolgot, vagy tényleg nem olyan gáz a helyzet a szemészeti problémákkal, mint amennyire ráijesztenek a kismamákra. Mindenesetre jobb félni, mint megijedni!

Mellékesen megjegyzem, hogy az az olasz csaj a terhescuccokkal egyszerüen nem jött el, nem is jelentkezett. Biztos másik idözónában él...

Éjfélig melóztam a párommal, úgy aludtam utána, mint akit agyonvertek.
Ma is rengeteg csinálnivaló van, holnap autóalkatrészért kell elarándokolnom, mert a párom tegnap megtalálta a tényleges hibát, ami más volt, mint az autószerelö mondta. Jó sokba kerül a cucc, de talán akkor újra müködni fog az autó, ráadásul csak egy óra az alkatrész beszerelése, megcsinálja a párom.
Utána meg irány Salzburg, majd Bécs. Nekem is segítenem kell egy magyar származású kuncsafttal konzultálni, aki 80 fölött van... Hát kíváncsi leszek, milyen sikerrel fogok nála járni!? Ha olyan makacs, mint a saját nagyapám, semmi esély nincsen nála valamit is elérni...

Ma makrélákat fogok grillezni. Még sose csináltam. Remélem sikerülni fog.

Barbi
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mecsi, örülök, hogy minden rendben van veletek.
Nicike téged meg nagyon sajnállak. Mikor olvasom a gondjaid, akkor mindig elszégyellem magam, hogy én már egy kis rendellenességtől is kiborulok, pedig örülhetnék, hogy nekem nincsennek legalább a cukrommal gondjaim.
A vasárnapom egyébként nekem szörnyű volt, egész nap feküdtem, meg hánytam, lábra nem bírtam állni és még ma is hányingerem van. Ráadásul elég gyakran szédülök.
Annyira bánom már, hogy bevállaltam a munkát június végéig. Most is itt szenvedek bent.

Szebb napokat mindenkinek!

szuszu

Sziasztok!

Zsófi, nekem is jó a csütörtök, számolj bele kérlek!

Nici, nagyon sajnálom, hogy ilyen tortúrát kell csinálnod, remélem helyrehoznak és nem kell sokat dekkolnod a kórházban :(

A szopispárna nekem is nagyon bevált, hosszában magam alá gyűröm, támasztja a lábam, a pocim a fejem, és egyáltalán nem zavar a zörgés, inkább sustorog. Én csak ajánlani tudom.

Már alig várom, hogy lássalak titeket, kinek mekkora pocija nőtt a múltkori óta, Barbi nagyon kár hogy nem lehetsz velünk, olyan jó lenne veled is élőben beszélgetni!

Ti nem tapasztaltátok, hogy néha pulzál a pocakotok? mintha egy nagy ér lüktetne és érezni lehet mindenhol a pocakrészen? Olyan furcsa érzés, és mostanában gyakran érzem. Nem akarok parázni rajta, de megnyugtatna, ha nem csak nálam lenne ez. A fene tudja mi lehet. Mi még nem voltunk a genetikai Uh.on, nagyon izgulok, szerdán kapom a beutalót, de már tűkön ülök, úgy félek, hogy a sok idegeskedés miatt a baba nem fejlődött rendesen, és az sem tesz jót, hogy hiába eszem, nem hízom, két hónapja egy dekát sem. :(

KépKép
columbine

Ági, nekem is szokott pulzálni. Mindig arra gondolok, hogy az a baba szívének a lüktetése, mert épp szorosan a hasfalnál bújik. Örülj neki, ha érzed az aktivitást. Az csak jót jelent. Én imádom, ha rugdos a gyerek, az sem érdekel, ha néha fáj, mert tudom, hogy ha mozog, akkor jól van.

szuszu

Én a saját szívverésemet látom a hasamon, szinte mindig... Biztos ott van valami nagyobb ér... Amúgy múltkor meg ilyen kis ütemes mozgást éreztem, kb 2 másodpercentként, pár percig. Az a kicsi csuklása lehetett, nem? Másnak is volt már ilyen?

Sziszka, mindjárt küldöm priviben a számomat. Rád bízom, hogy mikor induljunk... akkor megyünk babakocsit nézni? Én meg összeírom, hogy mit kell még vennem, de maximum csak apróságokat...

yuyu79

Barbi: köszi a sok hasznos infot. Nagyon sajnálom, ami a szemeddel történt. Lézeres szemműtéted volt?
Majd babó megszületése után megrágom a dolgot, de nagyon félek tőle.
Nálam ennyire nem rossz a helyzet, legalábbis dioptria-ügyileg. Iszonyú szemtengely-ferdülésem van és hatalmas a cilinder mindkét szememen. Szerencsére nem látszik, hogy kancsal vagyok, mert a másik tengelyem a ferde.

Ági: Nekem néha lüktet a pocakom, főleg ha háton fekszem. Nem tudom mitől van, de nem gondolom, hogy valami probléma lenne. Ettől soha nem ijedtem meg! :)

Képzeljétek, fél éves huza-vona után, úgy néz ki, hogy vasárnap este átvehetjük álmaink lakásának kulcsait. :) Úgy örülök, hogy el sem tudom mondani. Előbb beszéltem az eladó csajjal!
Ha minden simán megy, hétfőn már mennek is a festők és 2 hét múlva költözünk. Végre mi is elkezdhetjük a babaszobát. Már alig várom! :D

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, de muszáj volt leírnom!
:D

Cs.

Kép

Kép
csimby

Na, szuper, ezek szerint ez normális jelenség :) én is imádom, ha mocorog a picurkám, szoktam kérni, hogy rugdosson, ha sokáig nagy volt a csönd és mindig szót fogad :) olyan "jókislány".

Csimby, gratulálok, a lakáshoz, sok szépet és jót hozzá, legyetek benne nagyon boldogok :)

Julcsi, csuklani nekem is szokott, de azt eléggé meg tudom különböztetni már. Nagyon muris érzés :)

KépKép
columbine

Úgy döntöttem, szünetelek kicsit:

Ági, én is szoktam dobogást érezni, de az sztem a saját szívverésem. Próbáld össze!

Legalább 200 fajta magzatmozgást figyeltek már meg, valahol olvastam, nekem pl. tegnap kb percenként olyan remegésszerű érzésem volt belülről, legalább 5x. Mintha fázott volna Prücsi, olyan furi érzés volt. Aztán úgy elkezdett tornázni, hogy már fájt. Sőt, párom kezére sem hagyta abba, szóval volt nagy élvezkedés.

Sziszka, nyírfa leveléből készül a tea? Megyek pénteken a védőnénimhez, majd rákérdezek.

szuszu, én is nagyon utálok már benn lenni, de sztem abszolút érthető. Főleg a hétfői este 6 óráig tartó műszakot viselem nehezen, ha ma is úgy bedurran a lábam, mint múlt héten, akkor lehet hogy előbb lelépek. Amúgy is kb 5 órát sikerült éjszaka aludnom, szóval reggel a kocsikulcsot is alig találtam meg....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

csimby, nagyon szuper. Bár a költözés nem túl jó móka, de mindig a végcélt nézd majd!!!

nekem még nem csuklott Prücsi soha, illetve nem tudom milyen érzést kell figyelni.... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Én is csak sejtem, hogy csuklás volt... Egy ponton kb két másodpercenként picit kiemelkedett a hasam...

yuyu79

Köszi lányok! Tudom, hogy a költözés nem a legjob móka, de már fél éve ezt vártuk! :) Csak el ne kiabáljam...

Én is mindig csak sejtem, hogy csuklás lehet... szabályos időközönként mozog picit a hasam....

Holnap reggel megyek UH-ra, kíváncsi leszek mekkora már a babócánk!
A 32. heti UH után még van egy, ugye? A 36. hét körül?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Igen, a 36. héten van még egy uh. Utána meg minden héten NST.

yuyu79

hello pocakosok!

na ma megint szép időnk van! aztán ennyi. Nekem se volt jó éjszakám, már megint róka rudi volt aztán nem birtam aludni, mostanában egyre többször van, lehet az ideg miatt is de nem akarom megint átélni az első 4hányós hónapom :shock: :cry:

zsófi elvileg én is tudok előbb menni, de ha Andakával együtt megyünk akkor még nem tudom hogy lesz , majd ma megkérdezem mi lesz vele csütörtökön mert még ő is dolgozik meg vizsgázik, el van havazva.

Nicike szegénykém annyira rossz lehet ennyire figyelni a kajára, igy nem is csodálom hogy csak 55kilócska vagy. Amúgy is olyan kis törékeny vagy most még ez is. Remélem nem kell befeküdnöd és javul a helyzet. Ha pedig ugy érzed hogy csütörtökön el tudsz jönni gyere és kapcsolj ki velünk kicsit :wink:

szopipárni: nekem is gyöngyös van , de csak lábemelőnek használom éjszaka. Engem nem idegesit csak a páromat amig el nem alszik mert én nagyon sokára találom meg a helyem az ágyba. A téli paplanomat meg agyon gyűröm mindenhova, ugyhogy másra nem is nagyon használom max napközbe háttámasznak a kanpén. szerintem a piciket nem zavarja ha zörög hisz annyira mélyen alszank hogy őket semmi nem keltheti fel édes álmukból.

Katibababolt: én nem látok fent bútorokról képet egyálltalán se árat vaksi vagyok??

a pulzáló mozgást meg én irtam is valamelyik nap hogy csuklik a babám, és olvastam is hogy ez normális mert ilyenkor már csuklani köhögni sirni is tudnak. lehet pár perces és lehet akár fél órás is a csuklás naponta többször is akár. nálunk 2naponta biztos van. ugyhogy no problemo!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szisztok!

Nekem is szokott pulzálni, bár én eddig csuklásnak véltem, nem olyan intenzíven mozog, de tényleg mintha csuklana. Szerintem az is lehet, hogy épp befelé fordul így kevésbé érezni idekint.

A tali nekem is jó előbb is. Mazska mehetünk együtt!
Alvás: hát én nem tudok szopipárnával aludni, de nem azért mert zörögne, hanem egyszerűen nem kényelmes! Valamit ki kellene találni, mert nekem baromira tud fájni a hasam éjjel és ezek tutti a szallagok! Aludni jól alszom, de elaludni nehézkes, viszont reggel meg felkelni megy nehezen!

Megyek mert úszik a lakás és rendet kéne raknom!

Szép napot mindenkinek!

Ritus

Kép
rituspoc

Köszi Lányok a bíztatást. Anyum azt mondta valószínű lehet nem Én vagyok az első ilyen eset uh nyugodjak meg :)

Szuszu,Én is mindenen kiakadok és fölöslegesen ráparázom mindenre.Apa azt mondta a cukor betegséget fogadtam a legkönnyebben,pedig ez elvileg tényleg "baj".
Ezt megkaptam bónusznak,h ha nincs is épp min agódnom akkor is legyen :wink:

Ági,a baba tuti jól van,neagódj szerintem. Én se hízom semmit,sőt volt h fogytam is,de a baba még is hízott.És ha fogynál is azért van mert Ő még a kicsiből is elveszi ami neki kell,és fejlődik szépen.
Tuti minden okés vele.

Barbi, aranyos vagy köszönöm :D
Ide ért a sok pozítív,már jobban vagyok :wink:
Csak az az egy nyugtalanít h ez a babára mijen hatással van ott bent.Ha nekem nem jó az nem érdekel,csak neki legyen jó.
Ezt esetleg ha megtudnád kérdezni majd,h ez mennyire árt neki,mert erre sajnos nem kaptam választ :(

Húst kloffoltam,de abba kellett hagynom mert egy ütés a húsra,eggyet meg kaptam Én belülről,És végig csinálta,abba hagytam kicsit ne fárassza ki magát :)

nicike

ki mit főz ma nincs semmi ötletem de kezdek éhes lenni??

Andi tegnap olvasta hogy rossz lett a sütim gyorsan sütött ő is egy adagot és hozott fel nekem annyira rendi volt. De az övé finomabb lett .nem értem miért nem lett olyan az enyém is :roll: :?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, aranyos vagy köszönöm :) Remélem eltudok menni,csak olyan kellemetlen meg macerás dolog szurni magam mindig időre...Meg ennyi a sok ehetetlen kaját útközben is...

Zsófi, Nálam akkor lett baj a hormonnal mikor mikor 39 kilóra fogytam.Szóval nálam is össze fügött a súllyal.Csak ez késöbb derült ki.Mivel a női hormon a zsírszövetből táplálkozik ami nekem nem volt igy tropára mentek.

De szülés után hormonháztatrtásilag új nő lesz a kismami,remélem rendbe hozza nálunk ezt.Neked ezt nem mondta az orvos?

nicike

Nem bírom a makrélát, nagyon halszagú! :) Ha meg még szálkás is, nem lesz ebédem... :( Pedig állandóan éhes vagyok. Gyüröm az almát, a paprikát, de legszívesebben inkább bünöznék...

Csimby!

Szuper ez a lakásügy, de jó is lesz, ha minden a helyére kerül! Addig meg kitartás!
Nem lézeres szemmütétem volt, mert szük 30 éve került erre sor még egészen kicsike gyerekként, már tudtam járni, de mindennek nekimentem, mert egyrészt félvak voltam a befordult szemem miatt, másrészt minden máshol van/volt, mint ahol én hittem, hogy van. Azóta sincsen térlátásom, de meg lehet szokni azt is, hogy a tárgyak máshol vannak, az autók sebességét, stb. Nekem egy hosszú tanluási folyamat eredménye a jelenlegi állapotom, mert a szemem mellett ez a vérrög is redukálta a képességeimet az erösen hibás arú szintjére.
Ugyan mindenki leírt engem, mégis ember lett belölem, diplomáztam, több idegennyelvet beszélek és gyerekeket szülök. Ezt a legtöbben akkor nem gondolták volna...
Anno a nögyógyászom nekem is azt mondta, hogy max. 50 % esélyem van egy normál terhességre, mert a jobb petefészkem hátrahajló és le van növe vagy tokolódva és ha onnan lennék terhes, méhen kívüli lenne. Hát most onnan vagyok, lehet ez is a terhesség szokatlan kellemetlenségeinek oka. A többiek a másik oldalról jöttek. :)

Átszererlem Regö kiságyát, tettem elé matracot, hogy éjszakánként puhára essen, amíg megszokja a rácstalanságot.
Mentem vissza a büdös halaimhoz. Ezek olyan nézös egybedögök, nem vagyok én az ilyesmihez szokva. :)

Ági!

Ha Bécs, akkor Budapest is, tehát vigyázat, jövök!
Nikinek is szól a jelzés, viszem a motyót. Ha kitaláljátok, hogy kell-e a bútor, akkor azt is vinnénk.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Most jottem vissza a vedonotol - rakerdeztem a csalan teara - azt mondta a 36. hetig lehet inni nyugodtan, utana nem annyira jo. Nekem is jot tesz es szerencsere nem faj a hasam se tole.
Legkozelebb mar o jon hozzank majd juliusban, utana meg mint kiderult egesz augusztusba szabin lesz...de megadta, hogy ki fogja helyettesiteni...

Nektek is mondta a vedonotok, hogy a baba mellett nem jo TV-t nezni + szamitogepet hasznalni 1 eves koraig :?: :?: :?: Mert hogy a magneses sugarzas nem tesz jot a baba agyanak fejlodesenek...Azert kivancsi vagyok ezt a mai vilagban hogy lehet kivitelezni...

Egyebkent jo fej volt, adott ajandekba egy Aventes bimbovedo kremet. :)

Megrendeltem a tapetat is - nalunk kiskacsak lesznek a falon - junius vegen tapetazunk, majd ha kesz lesz, teszek fel kepet. :) Orulok, hogy mar csak 3 hetet dolgozok - de nekem is egyre nehezebben megy, bar utaznom nem kell sehova.

A hasam nekem is szokott pulzalni - eloszor fura is volt.

Rita - ok :), akkor beszeljunk majd elotte. Aznap nincs ertekezletem, igy talan konnyebb lesz elszabadulni.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Most jól beettem és persze, hogy nem bírok meg sem mozdulni.
Méghogy dolgozni..... :?

Mecsi, én tejfölös-gombás husit csináltam tegnapra, gyorsan megvan és írtó nagy sikert aratott.
Előtte meg sima krumplilevest, babérlevéllel, répával, friss zelerrel, petrezselyemmel. Abból párom szerint hiányzott a hús, de mivel ő húst hússal enne, már meg sem hallom a megjegyzéseit.
Apumnak és nekem ízlett, de a végén azért ő is kibökte, hogy azért ez nagyon fincsi, csak az a sok "ződség" ne lenne benne. :lol:

Mazska, amígy nem okoz bajt, addig én is iszogatom sztem. Tényleg jó fej a védőnénid, nekem is adhatna az enyém. De csak jó drága krémek megrendelőlapját kaptam eddig.

Nicike, az a 39 kiló eléggé ijesztően hangzik, utoljára sztem alsós koromban voltam annyi. Mi történt? Megbetegedtél?

Ti hogy álltok aranyérrel? :oops:
Úgy értem, lehet olyan, hogy valakinek van látható "jele", de közben semmi tünete sincsen? Még két hét, amíg eljutok dokihoz, de olyan jó lenne tudni és megnyugodni, hogy létezik ilyen "fajtája" is....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Huh Barbi, ez nem semmi, amin keresztül mentél! Nagyon büszke lehetszt magadra! Hihetetlen mennyi erőd van! Komolyan csodállak!
:)

Rámjött a süthetnék. Valami meggyes finomságra gondoltam, mindjárt nézek is valami receptet!

Cs.

Kép

Kép
csimby

a haslüktetés nálam is szokványos, főleg akkor, ha hanyatt fekszem! abban biztos vagyok, hogy ez a saját pulzusom, mert a babáké sokkal szaporább, és ugye arról is beszéltünk már, hogy azért nem tanácsos hanyatt, illetve a jobb oldalunkon aludni, főleg a terhesség vége felé, mert van egy ütőér, amit ezzel elnyomhatunk, így a baba esetleg nem kapja meg a kellő oxigént a vérben. de lehet, hogy én gondolom rosszul, de nekem így logikus!

sajnos csuklást még nem tapasztaltam, pedig biztos aranyos dolog lehet! nálunk akkor szokott Benedek reklamálni, ha végre, kényelmesen elhelyezkedem az oldalamra, na akkor beindul! :)

Mecsi, nem vagy vak! nincs fent az oldalon, csak pelenkázó, meg kiságy fotó, illetve árak, én a honlapon írtam nekik levelet, és arra válaszoltak, szintén e-mail-ben, hogy 43e és elküldték azt a bizonyos méretet (100x100x180), várom még a fotót, mert azt kértem, hogy küldjenek azt is, mert így nem tudom elképzelni! :P
szóval a honlapon tényleg nincs!!!

ja, és mint kezdő háziasszony, ma éppen tökfőzeléket főztem, pont most lettem kész! bár nem a kedvencem a tökfőzelék, de ilyenkor, mikor még friss, akkor 1x-1x megeszem! mondjuk pont ma!

Nici, sajnos nem mondott ilyesmit a dokim, de az endokrinológus, akihez járok/jártam, jelenleg nem kezel, mivel most úgysem tud mit felírni, csak egy bizonyos vérvételt kell megcsináltatnom minden trimeszterben, ezt telefonon bediktálom neki. majd szülés után elmegyek, mert biztos, hogy akkor csinál kontroll vérvizsgálatot!

Ági, feljegyeztelek! ;)

akkor legyen a találkozó mondjuk 4-től? én oda tudok menni már 4-re is, de egyedül érthető okokból nem ücsörögnék ott :)

Barbi, téged pedig ideteleportálunk, csak úgy észrevétlen! :))

holnap ki jön a szülésfelkészítőre??? mi olyan 3/4 6-ra már ott vagyunk a párommal! illetve még egy kérdés! ti egyedül jöttök, vagy apával együtt? pont ugye az együttszülés is téma lesz!?

sophie27

Szerintem mi megpróbálhatunk odaérni 4-re, nem, Szilvi? Akkor talán haza indulni is hamarabb tudunk, mert azért nekünk még az is kb 2 óra mire hazaérünk Paksra ill. Tolnára...

yuyu79

sophie: én is oda tudok menni elvileg 5 előtt. Mondjuk nekem attól függ a csütörtök, hogy ma milyen lesz a találkozó. Ha szimpi a szülésznő, akkor csütörtökön már nem lesz szükség a kismama klubba elmenni találkozni már szülésznőkkel is.
Mecsi: azért, ha mégsem kesz jó a mai szülésznő, akkor valszeg elkérem majd tőled a Te szülésznőd elérhetőségét.

szopipárnát szülinapomra kértem, majd meglátom, milyen lesz a töltelék hangja :)

a meló már engem is idegesít, alig bírtam ma reggel felkelni és elindulni. De már csak ez ahét és a jövő hét, és utána VÉGE!! :lol:

nekem is vissza kell fognom a cukorfogyasztást, már nem is eszem fagyit, meg sütiket, de majd megszakad a szívem, mert olyan nehét édességek nélkül élni. :cry:

a bababörze nekem egyáltalán nem tetszett, no meg vagy két kiló szóróanyagot kaptam, a háromnegyede teljesen felesleges,érdektelen. A múltkori sokkal jobb volt a BNV-n.
lei

Barbi, mikor jössz Budapestre? Gondolom nem csütörtökön, pedig milyen jó lenne ;-)

Lenne Hozzád egy olyan kérdésem, hogy a gyerekeid hogy állnak a nyelvekkel? Te csak magyarul beszélsz velük? Mindkét nyelvet jól beszélik? Érdekel ez a téma, mert szeretnék a babához németül beszélni majd, hogy ne legyen gondja az idegen nyelvekkel, ha már majd 20 évig tanultam és 3 évet kint éltem. A párom is nagyon szeretné...főleg, mert neki nehezen mennek a nyelvek. Priviben is írhatsz, a többieket nem biztos, hogy érdekli ez a dolog...

yuyu79

engem érdekelne, bár nálunk igazából csak apája áll jól angolból, én nem vagyok ennyire ügyi... :(

sophie27

Zsóf!

Abban a teleportálásban benne vagyok! Ha meg nem jönne valamiért össze, akkor mi lenne egy spontán taliban, aki bújt, aki nem, jön? Mármint ha éppen otthon leledzek... Kijöhettek hozzánk is a házba, kert van, víz van, gyümölcsfák vannak, árnyék szintén (esetleg anyámat is befüzöm egy spontán tanácsadásra... ), mert ha mindenkit egyedileg lelátogatok, elmegy a kedvetek tán a további szapulattól 3 igen aktív gyerek mellett... Niki ugyan jól bírta a strapát, de nincs garancia, hogy mindenki jól viseli az én gyerekeimet. :wink:

Apró!

Hogy csinálod azt a gombás húsi-álmot?
A tökfözelék is jól hangzik, föleg, ha fasírt is van a környékén... :)
Meggyes süti! Kínoztok ezerrel! Éhes vagyok!

Lassan meg kéne kaparintanom a telefont is, mert ki kell nyomoznom, hogy melyik bába ér rá a szülés után ránkjárni, mert csak akkor mehetek a szülés után 6 órával haza, ha jön a bába köldökápolni és mérni. Az eddiginek valami családi problémai vannak, nem voltam vele legutóbb már megelégedve.

Délután meg vinnem kell vagy 20 kg anyagot köttetni, hazafelé meg bevásárolni. Majd ma kiderül, hogy van-e tej és ha igen, mennyiért...

Idöjárás megint kikészít. Ma és holnap dögmeleg (két nap özönvízszerü esözés után), szerdán lehülés, csütörtöktöl jön a német nyár, hideg (max. 15 fok) és esös. Mondjuk nekem a hüvös jobban bejön, mint ez a trópusi meleg.

Kérek cseresznyét, gyerekek! :) Minden gyümölcsöt megettem és nincs kedvem betonbarackot venni. Se íze, se büze. Almát és a banánt lassan unom.
Vendég

Engem is érdekelne! Nálunk is hasonló a helyzet, mint Zsófiéknál. :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Zsófi, én már elég sokat utánaolvastam a neten, és azt írják, hogy csak úgy működhet a dolog, ha nem keveri az ember a nyelveket, hanem kezdettől fogva az egyik szülő az egyik, a másik szülő a másik nyelven beszél a kicsihez. Így teljesen természetes lesz neki az egész, és nem fogja keverni később. Állítólag...

Csak persze ez akkor egyszerúbb, ha a szülők különböző anyanyelvűek. Mert azért akinek nem az anyanyelve, az sosem fogja tökéletesen beszélni a nyelvet, és így a hibákat, meg az akcentust is átadja. De úgy gondolom, inkább tanuljon meg egy idegen nyelvet, ha nem is tökéletesen, de így könyebb lesz neki később, és talán más nyelvet is könyebben tanul majd.

yuyu79

Sziasztok!
Újra itthon. Szemezem a vasalni valóval, de győzött a fórum :)
Ma is rendes volt a banyában becézett védőnőm, már az is eszembe jutott, hogy visszajuthatott a fülébe, mennyit szidtam az elején.....kis város ez a Tolna...méd meg is Doplerezett, először életében.

Zsófi, mi ott tudunk lenni 4 körül, így semmikép sem leszel egyedül! Ha megkapod a fényképet, nem tennéd fel, engem is érdekelne.

Barbi: hihetetlenek az energiádig, nekem olyan típusnak tűnsz, aki megállíthatatlan:) Biztos ebben szerepet játszik az is, hogy nem volt egyszerű a gyerekkorod, megedződtél!

Apró: nyírfa és mezei Zsurló a tea, nekem azt mondta ma a sajátom, hogy igyam nyugodtan! Nekem egyenlőre aranyérhez hasonló tünetem nincs, csak a tüsszentéses :( amikor időnként becsepeg, és nagyon utálom :(

Csimbi: Gratulálok az új lakáshoz, és sok kitartást neked a költözéshez, az eredmény majd kárpótol!

Mazska, ez a tv, számítógép dolog elég megvalósíthatatlannak tűnik, kíváncsi leszek, hogy alakul majd ha megszületik a baba.

<
sziszka78
Tolna

Nicike!

Az új profilképed nagyon dögös, gyönyörü menyasszony voltál!

Yuyu!

Próbáltam a kétnyelvüséget, vagyis én magyarul, apjuk németül. Ezt még Enivel kezdtem. Eni 3 éves volt, oviba ment és gyakorlatilag nem beszélt egyáltalán. Anyám azt mondta, hogy kétféle gyerek van: az egyik mindegy mit és hogyan, de beszél, a másik ivár, amíg teljesen biztos lesz a dolgok helyességében és csak akkor szólal meg, ha tökéletesen szóba tudja önteni a gondolatait/érzelmeit. Én mindenesetre megijedtem rendesen és visszaálltam vele a németre.
Egy oviváltás után aztán megindult a nyelve, pár hét alatt úgy beszélt, mint a kortársai. Az ovit muszály volt váltani, mert az elsöben gond volt az agresszivitás, alvászavarai lettek a gyerekemnek, visszafelé fejlödött és nem beszélt senki se németül a nevelökön kívül, mert 18 nép gyermekei tették ki a 25 fös csoportot...
A másik oviban csak elvétve voltak külföldiek.

Imivel nem próbálkoztam a két nyelvvel, de Regövel elszántam magam újra. Tökéletesen megérti mindkét nyelvet, de németül kezdett el beszélni. Eni kérte, hogy vele is nyomjam újra magyarul, ö is sokat tanult, Regövel magyarul beszél, amennyire megy neki és sokat kérdez, hogy ezt vagy azt hogy kell mondani. Estimesét magyarul olvasok nekik, rengeteg magyar mesefilmünk van, de ez nem elég a nyelv megtartására.
Tapasztalataim szerint a német-magyar vegyesházasság német földön a magyar kihalásához vezet. Csak annak a házaspárnak beszél a gyereke magyarul itt, akik mindketten magyarok, állandóan honfitársaik között mozognak. A kissrác viszont pocsékul beszél németül és a magyar kiejtése is elég furcsa. Viszont az apuka ugyan magyar származású, de csak tiniként tanult meg magyarul és késöbb itt járt magyar gimiben. Az ö kiejtésén nem lehet észrevenni semmit.

A többi ismerösöm gyerekei értik a magyart, talán beszélték ill. beszélik is, de az ovis kortól visszaváltanak németre. Te kérdezel magyarul, jön németül a válasz, így nagy illúzióim nincsenek ezen a téren. Végülis elégedett leszek, ha passzívan, de értik az "anyanyelvüket".
Fordítva pedig: van egy német nemzetiségi barátnöm, az anyja német, az apja magyar. Pesten élnek. Ö mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszéli kisgyerek kora óta, mert otthon csak németül beszéltek a szülök és nemzetiségi oviba ill. iskolába járt.

Azt hiszem ez az egész gyerek nyelvérzékétöl is függ. Az én kölkeim nem tartoznak a nyelvzsenik körébe, mi ketten öregek, meg mint a papagáj, amerre megyünk, az a nyelv ragad ránk.
Viszont a mi szüleink megint nem rendelkeznek különösebb nyelvérzékkel. Én nagyon korán kezdtem el beszélni, az öcsém nagyon késön. Nekem megy a nyelvtanulás minden erölködés nélkül, neki csak magolással, nem is muzikális, így a kiejtése se valami nagyszerü.

Mindenesetre nem árt a kétnyelvü nevelés, csak haszna származik a gyereknek belöle! Ha ezügyben keresnél német gyerekkönyveket vagy mondókákat, írok neked pár internetes oldalt vagy rendelek könyvet, ha kell valami könkrétan. www.kno.de

Ha konkrétizálódik a jövetelünk idöpontja, feltétlenül beszámolok róla!

Barbi
Vendég

Yuyu!

Két változat van:
1. személyhez kötött kétnyelvüség, vagyis apja egyiket beszéli, anyja másikat
2. kint-bent kétnyelvüség: otthon mindenki csak magyarul, kint mindenki csak németül.
Van olyan ismerösöm is, aki mindkettöt kombinálja és müködik, mert mindketten idegenek, nekik nincsen közös nyelvük, vagyis apu mondja oroszul, anyu magyarul és kifelé német. Gyereke válogatja, nekik mindhárom nyelvet egyszerre tudja használni a gyerek, annak a függvényében, hogy éppen kihez szól. Vicces.

mentem az oviba a kölkökért, aztán nézöshalevés és irány a motyó kocsiztatása. Még süt a nap. De majd ha elindulunk, majd akkor tuti esni fog! Èn vagyok a helyi esöcsináló, elöre szólok, hogy ha jövök, elötte vihar lesz, velem esö, utánam napsütés...
Niki beszámolhat erröl is, mert az esö velem érkezett és velem távozott emlékeim szerint. :)

Barbi
Vendég

Köszi Barbi, érdekes amit írsz... Végülis tényleg nem lehet tudni, hogy milyen nyelvérzéket örököl a gyerek, de talán kára nem lesz abból, ha próbálkozok a némettel. A magyarral nálunk szerintem nem lesz gond, hiszen rajtam kívül mindekitől azt fogja hallani. Aztán ha nem is akar majd németül válaszolni, azért biztos ragad rá valami alap, amit később hasznosíthat, nem?

Köszi a linket, majd megnézem. Hát igen, könyvekre, később mesefilmekre biztos szükségem lesz, majd konzultálunk ez ügyben ;-)

Vigyázz ám Magadra a papírszállításnál... Nem is értem hogy bírod a 3 gyerekkel, plusz a 4. a pocakban, meg a sok rohangálás, cipekedés...

yuyu79

Hát igen, nálunk csak egy változat jöhet szóba, mivel itthon élünk, és csak én egyedül beszélek jól németül. Kicsit agaszt is, hogy nem lesz-e kevés, hogy csak tőlem hallja, és senki mástól. Sajnos nincs a közelben német barátunk, csak olyan akivel emailezünk, és évente, vagy kétévente találkozunk...

yuyu79

Nicike, először azt hittem, új kismamánk van.....nagyon tuti a képed!

Kétnyelvűség: Sztem igen bezavarhatja a gyerkőcöt, nem? Egyszer hallottam ahogy egy nagymama beszélget az unokájával, ő magyarul a kislány franciául válaszolt. Olyan furi az egész. És persze a kiscsaj állandóan rontott, a nagyika meg tök erőszakos volt. lehet, hogy emiatt idegenkedem.
Nem jobb inkább kéttannyelvű általános suli?
Ehhez hozzátéve: Ma már amúgy pár hónapos kortól bármit tanítanak az gyerkőcnek, csak legyen aki megfizeti. Ismerőseink 5 hónapos gyereke angolt és matekot tanul.....a matekot úgy, hogy az ágya fölé állnak és erőteljesen a szemébe mutatják hogy öt, és hangosan mondják egymás után sokszor.....azon csodálkoznék ha nem dilizne be az a szegény gyerek. Állítólag ez tudat alatt megmarad. Mindenesetre ezen teljesen kiakadtam...

Gombás husi:
Tarja vagy comb kis darabokra vágva (akkor még tutibb, ha keveri az ember csülök husival) pörköltnek megfőzve, tehát pörkölt kocka, szalonnaágyra rakom a husit az elején, és annak a sírjában sütöm, majd párolom. MAjd ha majdnem puha, megy rá a csiperke gomba, azzal teljesen puhára főzöm, majd tejföllel behabarom. Tavasszal, nyáron az elején még belevágok 2-3 paradicsomot is. Jó szaftosan csiinálom, írtó fincsi.
A másik meg amit tanultam, csak a nevét nem tudom: Ugyanígy pörköltalap szalonnával, a végén belevágok sok sok csemegeubit és sima gépsonkát kockára aprítva. És persze az ubi levével öntöm fel. Olyan jó édeskés íze lesz, a múltkori mentősbulin bográcsban készült, de otthoni lábosban is mennyei.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi,
igaz, csak későn szólok, de ha el tudok menni a talira, akkor én is ott leszek! Elég nehéz elszabadulnom Zalántól, de ha semmi sem jön közbe, akkor oké.

Aprooka,
Ez a matektanulás ez nem semmi!!!!! Szegény baba!

Nicike,
Mennek a drukkok neked is, remélem megúszod kórház nélkül!

Csanád is szokott csuklani, elég erősen lehet érezni, nagyon aranyos :D Zalán is csuklós baba volt, miután kibújt, akkor is sokat csuklott...

Barbi,
Nem semmi, hogy mennyi baj volt veled! Szegény szüleid, nem lehetett könnyű nekik sem!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziszka, a bababolt nem tud képet küldeni, azt mondják a boltban meg lehet nézni, de ez a 100x100x180 43e Ft-ért sarokszekrény, kb. olyan elrendezésű, mint a Brendonos kép, amit betettem, mert polcos és akasztós belül, viszont van sima szekrényük is 90x180cm-es méretben 38e Ft-ért. Az írta még a hölgy, hogy bútorlapból készül, és ugye meg kell rendelni, de ezt Mazska jobban tudja, mert ők már jártak kint, ha jól rémlik!

Barbi, a találkozó szerintem jó ötlet, mindenképpen írj, ha jöttök haza! ;) Tökfőzelékhez sült virsli lesz, mert apa üresen nem eszi a főzelékeket... Finnyagép! :)

Aproo, szerencsére nálam sincs semmilyen jele aranyérnek, na majd szülés után... Azt mondják akkor is simán kijöhet, sőt! Amúgy mikor szedtem az Elevitet (1 havi adagot szedtem csak összesen), akkor voltak gondjaim! Én azóta sem szedek semmilyen vitamint, és ez a wc-zésen is meglátszik, ismét minden megy a régi kerékvágásban! Szerencsére!

A kétnyelvűséggel meg csak az a gondom, főleg, ha ugye mindkét szülő magyar, ott szerintem csak a kinti-benti, vagy hogy is írta Barbi, módszer működhetne, mert az biztosan nem hasznos, ha apa itthon angolul, én magyarul, és persze a szülők egymás között csak és kizárólag magyarul beszélnek, mert, mint mondtam, én nem vagyok olyan magas szinten, hogy apával nyomjuk az inglist itthon! ;) Szóval marad a magyar, aztán majd esetleg valami játékos különóra, és akkor apával beszélgethet majd angolul, ha bejön neki az idegennyelv!

Okés, akkor 4-re foglalok helyet a kávézóba, de akkor még pontosítok, ha sikerült beszélnem velük!

sophie27

Az én nagyim is perfekt tudott németül, így a tesómat már elég korán elkezdte tanítani, én meg még általános iskolás korom előtt már oda-oda hallgatóztam, mikor nagymamám tanította a két és fél évvel idősebb bátyámat németre. Addig hallgatóztam, míg egyszer közbeszóltam én is és nagyim észre vette, hogy van érzékem a nyelvhez. Aztán nagyim engem is el kezdett tanítani rendszeresen. Ha átmentem hozzá, csak németül beszélt hozzám és nekem is csak németül lehetett válaszolnom. Úgyhogy én általános iskolás korom óta tanultam aztán egészen a gimi végéig, akkor nyelvvizsgáztam. Sajnos azóta nem nagyon tudom alkalmazni, de ha alkalmam adódik rá, mindig beszélek külföldön, meg nézem a TV adókat gyakorlás képpen, mert nagyon szeretem ezt a nyelvet :)
lei

annyi szép manyaszonyi kép volt már h Én is kedvet kaptam nosztalgiázni :)

Aprooka egyépként a Ti esküvőtök meg a Mi esküvőnk között kemény 1 hét különbség van.Mi 2007.szept.1 :)

az orvos azt mondta mikor 39 kiló voltam,(2 éven keresztül vizsgáltak meg 3-szor műtöttek,feleslegesen),hogy elvileg beteg vagyok gyakorlatilag nem.
Mert a leleteim jók voltak mégis csak fogytam és úgy hullott a hajam h egyszer majdnem kopasz lettem egy hajmosás után.

Én ezért ugrok nagyon arra a témára h pénz az orvosnak.Mert aki megérdemelte soha nem sajnáltam tőle,de volt olyan is akit letudtam volna köpni :(
Én ezért értékelem nagyon a jó orvost.

nicike

2008. augusztusi babavárók II. találkozója

Időpont: 2008. június 12. (csütörtök) 16 órától
Helyszín: Tranzit Café, Budapest, XI. kerület, Bukarest utca, a Kosztolányi Dezső téren (a volt Volánbusz pályaudvar), elővigyázatosságból benti asztalokat foglaltam!

Résztvevők (eddig!!!): Mecsi, Niki, Szuszu, Panna, Ritus, JázminAndi, Pöttöm, Lei, Csenge, Andaka, Aproo, Dia, Sophie, Yuyu, Sziszka, Mazska, Columbine (Ági), Hrk (Rita), összesen 18-an vagyunk, de 20 főre foglaltam, így még tud jönni, aki esetleg eddig nem érezte a kedvet magában, majd szorítunk helyet a további érkezőknek is! ;)

Én 4-kor már ott leszek!

sophie27

www.heviznapfeny.hu
Nézzétek meg ezt a helyet,a barátnőm üzemelteti,nagyon szép,igényes,olcsó és bababarát.Hévizen van ugyan,de Keszthely össze van épülve Hévizzel,szóval nagyon közel van a Balaton is,de a hévízi fürdő is szuper!Maga a ház Héviz centrumától 10 perces gyaloglásra van,de mégis olyan csendes utcában,hogy reggel olyan érzés,mintha egy farmon ébrednél...
Bevezető áron dolgoznak még,ez a 2. szezonjuk.Reggelit lehet kérni,ha igénylitek.Van külön gyermek játszó-szoba.
Ja és Kehidakustyántól is csak 12 km-re van! :lol: :lol:

binyek

Nicike, a mi esküvőnk meg 2007. szeptember 15-én volt. Ezekszerint mindenkinek hamar összejött a baba :-)

Ha javasolhatok egy jó kis gyógyteát (bár már lehet, hogy írtam), akkor ajánlom a Teekanne márka Pregnancy Tea nevű termékét, ami direkt kismamáknak van. Idézem: "Speciálisan a terhesség idejére kifejlesztett harmónikus teakeverék. A csalán természetes vízhajtó, míg a borsmenta, a citromfű és a cickafark emésztést szabályozó hatású. A citromfű csökenti a feszültséget is, elősegítve ezzel, hogy jól érezd magad életednek ebben a különleges szakaszában." Én ezt iszom, de sajnos mostanában nem lehett már kapni a Rossmann-ban, ahol anno vettem, de most kiderült, hogy a Corában lehet kapni. Ajánlom mindenkinek, mert egész finom és a csalán is benne van (39%-ban).

Aranyér témában: már vártam, hogy valaki előhozakodjon vele, mert féltem, hogy csak nekem gyűlik meg vele a bajom. Nekem kábé már 3 hete kijött és nem segít rajta semmi. Most épp homeopátiás gyógyszert szedek rá (Sepia Officinalis), már a második fiolával, elhasználtam egy adag Reparon krémet, aztán egy doboz Sperti kúpot is, de semmi hatása. Most éppen megint a körömvirág krém van soron. Sajna nekem az emésztésem sem valami fényes. Lehet, hogy abba kéne hagynom a vitaminok szedését. Ja és egy marikai terhes hírlevélben azt javasolják, hogy nagyon jó az aranyérre a szódabikarbónás kádfürdő, de mivel magyarul erről nem találtam semmit, ezért nem mertem még kipróbálni, Ti nem hallottatok erről esetleg valamit? Egyébként biztos, hogy köze van az aranyérnek ahhoz is, hogy napi kilenc órát ülök egy székben.

szuszu

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem, lassan indulok az oviba.

Csütörtökön lehet, hogy én is előbb ott tudok lenni. Milyenek a parkolási lehetőségek a környéken?

Az én kislányom kétnyelvű. Apa és a nagyszülők németül beszélnek vele. Egyenlőre még többnyire magyarul válaszol, de ha jövőre kimegyünk biztosan sokat fog fejlődni. Félek is a német ovitól, hogy elsőre félni fog. A mostani ovijában meg angol van, aminek nem nagyon örültem, nem akartam összezavarni, de nagyon szereti az angol foglalkozásokat.

nici! Kitartást a diétához, minden rendben lesz!

Andi

KépKép
jazmin2005

Még azt akartam kérdezni, hogy nektek nem érzékeny a köldökötök környéke? Én, ha valamihez hozzáérek nagyon nem esik jól.

KépKép
jazmin2005

Andi, a csütörtöki találkozóval kapcsolatban, gyere csak amikorra tudsz, mert én a befelé utazást megoldom! ;) Szerintem anyuhoz megyek ebédre, szóval már eleve bent leszek a városban! Nagyon köszönöm azért a felajánlást a fuvarozást illetően!

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?