Új privát üzeneted érkezett!

Szep jo reggelt!

Mni! Mi majd vigasztalunk, meg felviditunk :wink: !

Marti! Nagyon gyorsan gyogyulj meg (konnyu azt mondani :roll: )! Szerintem is a legjobb, ha meglatogatod a dokidat!

Az Amira gyonyoru nev, nagyon nagyon tetszik! Nekem van egy Amir nevu ismerosom.... hihetetlenul szep :)

Nalunk apa akkor lesz otthon, mikor en akarom... ezen kivul jon anyukam, noverem, anyos, apos(ez erdekes lesz, mert eleg alap szinten beszelem a nyelvuket :roll: )!

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Csujzi,
örülök, hogy jól vagytok! :)

Beus, Linocs,
jók a képek a busójárásról! :) Én még sose voltam, majd a picivel egyszer elmegyünk. :)

Beus,
köszi szépen a tájékoztatót, megkaptam a mailt.

Jim,
nyugi, amiatt ne izgasd magad, hogy bárkit is zavar, ha nyafizol! :) Azért vagyunk, oogy meghallgassuk egymást! :wink:

Márti,
remélem a doki felír valami hatásos gyógyszert, hogy minél előbb meggyógyulhass!!!

Pété,
nekem az Amira név nagyon tetszik, olyan különleges! :)

Még mindig nem találtuk meg a megfelelő babakocsit. :x A városban csak két bababolt van, de hát a választékról ne is beszéljünk. Neten szoktam még nézelődni, de még nem találtam megfelelőt, remélem lassan sikerül, mert vészesen fogy az idő. :roll:

Melinda

Kép
melinda80

Niki,
ne szomorkodj, főleg ne magadban, gyere csak közénk vigasztalódni! :)

Melinda

Kép
melinda80

Ki a koraszülött?

A magzat életében a betöltött 28. terhességi hét fordulópontot jelent. Ha ebben a korban születik meg, akkor már életképes, vagyis alkalmas az önálló életre, de jelentős keringési és légzési zavarokkal kell számolni. Ezt az állapotot koraszülött állapotnak, a szülést pedig koraszülésnek nevezzük.

Szülészeti szempontból az a szülés minősül ilyennek, amely a betöltött 28. terhességi hét után és a betöltött 37. hét előtt fejeződik be. Statisztikai értelemben viszont azt az újszülöttet tekintik koraszülöttnek, aki 2499 g-nál kisebb súllyal születik. Előfordul, hogy a kihordott terhesség végén, a 40. héten 2499 g-nál kisebb súlyú újszülött jön a világra. Ez nem igazi koraszülött, hanem méhen belüli retardált újszülött. Ugyanakkor megesik, hogy 37. terhességi hét előtt 2499 g-nál nagyobb súlyú újszülöttek jönnek világra, s magukon hordozzák a koraszülöttség jeleit. Röviden azt lehet mondani, hogy a 37. terhességi hét előtt lezajlott olyan szülést, amelyből a koraszülöttség jeleit viselő újszülött származik, koraszülésnek nevezzük.
Vendég

Kép

Beuska!
Köszönöm, nekem is megérkezett.
Szuper lehet egy ilyen busójárás. Soha nem voltam még.

Linocs, látom neked is tetszett. A táskád pedig nem is tűnik hatalmasnak.

Niki!
Érdekes amíg nem volt gyerek, addig én is nehezen tűrtem apa hiányát, de most ugyan néha fárasztóbb, de valahogy jobban repülnek a napok.

Csujzi!
Örülök, hogy a vérnyomid még jól bírja, mostmár tartsál ki. Nálunk is a párom tegnap mondta, hogy lesz egy tanfolyam Amerikában március 12-15. Mikorra vagyok kiírva?? márc 14. Hát onnan se érne haza a szülésre. Persze egyáltalán nem biztos, hogy megy, de én eléggé rosszul lettem a gondolattól is.

Pété!
Én az Amira névvel nem vagyok jóban, de csak azért mert tavaly a 6.b-ben volt egy csaj aki elég gáz volt és Amira. Szóval én most nem tudok elvonatkoztatni, ezért az én véleményem egy csöppet se számítson.

Melinda!
A fiamnál mi is két hetes kora körül vettük meg a babakocsit. Persze praktikus még szülés elött dönteni...

Márti!
Ennek mostmár fele se tréfa. Orvos!!!!

Rima!
Nálatok ugye nagyon keveset kell benntölteni a kórházban szülés után, ugye? Ezt úgy irigyelem. A lányomnál az volt a legrosszabb, hogy egy klassz szülés után egy egészséges jól szopó babával bent kellett szenvednem 4. napig és elviselni a napi 3 vizitet, a hajnali lázmérőzést stb....

Kijavítottuk a tapétát tegnap este egy kicsit sűrűbb ragasztóval, és úgy néz ki ma reggelre minden a helyén maradt. Jöhet a bordür...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Egyébként a 35. hét környékén született babáknál már nem nagyon szokott gond lenni....
Vendég

Mommy!

Én is így ismertem a koraszülött deffinícióját, csak abba nem voltam biztos, hogy a 37. hét végéig, vagy megkezdéséig számít annak. Az olyankor még sok az a 7 nap.

Akkor még nekem min 3 hetet és 2 napot ki kell még bírnom. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kórházi táskák
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Elköltöztök otthonról?
Vendég

Ja csak 2 hét 2 napot!

Már számolni se tudok! :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka! Hogy van a kislanyod?
Igen, itt a legtobb esetben 6orat vagy bent szules utan, de a max. 24h, persze ha vmi gond van tovabb...Szerintem ez foleg a masodik babanal jo, amikor mar az elsoszulott otthon var, te meg a korhazban napokig :roll: ... itt a szulest ill a terhesseget nagyon lazan veszik, pl.2UH az egesz terhesseg alatt, nincs mehszaj vizsgalat, cukorterheles, a havi ellenorzes vernyomas meresbol ill. szivecskehallgatasbol es hasmeresbol all, meg a sulyodat sem ellenorzi senki..

Kép Kép
rima

[quote="pumperka"]M írta:pumperkaommy!

Én is így ismertem a koraszülött deffinícióját, csak abba nem voltam biztos, hogy a 37. hét végéig, vagy megkezdéséig számít annak. Az olyankor még sok az a 7 nap.

Akkor még nekem min 3 hetet és 2 napot ki kell még bírnom. :wink:

Szerintem, csak 2 hét és 2 nap... :wink:
Akkor töltöd a 37. hetet....
Vendég

Itt is pár óra után haza lehet menni...
Vendég

Ezt én úúúúúgy irigylem! :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Rima!

A kiscsaj már egész jól van, még folyik az orra, meg nincs akkora étvágya, de a láz nyomtalanul eltűnt. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ha lehetne én is hazajönnék!!!

Ma fekvős napot tartok, kicsit kikúrálom magam még egy vödör forró teával az ágyban. Megnézem a filmet, amit 2 hete vettem fel.... :D Na majd délután jövök.

Ja, elfelejtettem mondani, hogy újabban, ha találkozom valakivel, mindenki azzal kezdi, hogy mennyi van még hátra?? Mondom: még egy hónap. Erre MINDENKI azt válaszolja nagy tudálékosan, hogy ááááá neked annyi már nincs, mert akkora hasad van, meg látszik a fejeden is, meg vastag a szád, meg hasonlók. :roll: Bárcsak a próféta szólna belőlük. :wink: (Egyébként tényleg vastagabb a szám, de az egész fejem általánosságban :( ) Ja és a másik kedvencem a: téged tuti császározni fognak, mert akkora lesz a baba. :evil: Na megyek dögölni és felejteni.... :D

A koncert meg tényleg hangos, de már hozzá van szokva, mert kezdettől fogva szoktatva van, és nekem a kocsiban is úgy szól a zene, ha egyedül megyek.... :oops:, egyébként a kiscsaj nagyon élvezte a bulit. Sőt, már ütemre is tud rugdosni... :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Én a 35. hetet céloztam meg... addig nem bújhat ki Joseph... utána már igen...
Vendég

Pumpoka! Ennek orulok, h a lanyod jobban van :)

Bosek! en nagyon szeretem, mikor josolgatnak, es a legjobb h mindenki mast mond, az egyik februar veget josol a masik aprilis elejet :lol: ! Multkor az egyik ismeros meglatott es felkialtott, h na te jo eg ikreid lesznek, oriasi a hasad, ra 5percre jon a masik ismeros, h mikora jon a baba, mondom marcius vegere, erre o, jajj de pici a pocakod, biztos nagyon pici baba lesz, na most ezen igazodjon ki vki... :lol: :lol: :lol: ! Mondjuk a hetvegen repultem es siman felengedtek a gepre mindenfele papirok nelkul, ugyhogy szerintem nem lehetek orias...

Kép Kép
rima

Már előre látom, hogy néhányan ,hogy fogunk könyörögni a 39. 40. 41. héten könyörögni a babáknak, hogy bújjanak ki. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Nekem a körzeti orvos mondta, hogy lesz ebből még március 15! Hát én addig nem akarok várni! :)
Ma megyek az orvoshoz, kíváncsi vagyok lesz-e UH... még mindig nem tudom milyen helyzetben van Lilla, múltkor még nem fordult meg...

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok,
Tegnap írtam egy csomót, kétszer is és kifagyott a gépem :evil: :evil:

Úgyhogy most úszás előtt csak dióhéjban:
Márti, gyógyulj meg!!!
Bosek és mindenki: jöhetnek az sms-ek!!
Pété: Érd és a XI. kerület tutira ad a babáknak, de feltétel, hogy mióta laknak ott a szülők. Nézz utána!!!
Mzx: Pandi 5 nappal hordta túl a lányát. A Jázminnal kapcs. igaza van Jimmnek!! (Érden lakom, csak tudom... :roll: :roll: ). A Málna és Bodza nagyon jók!!!!!
ISTVÁNOSOK: Emlékeim szerint napi 10 pelus volt az első időben!! Inkább hagyjatok rá a 6-8 pelenkára!!!

Remélem, jöttök Kvaszéva és Jimm a mai úszásra!!! Jimm, fel tudlak venni, de akkor hívj!! (06 70 221 9565).

Puszi mindenkinek. Jók legyetek!!!

P.S.: Az éjjel meghalt a nagybátyám. Mikor Gordont vártam, akkor a másik nagybátyám halt meg. Ez jut. Az Isten ad és elvesz. Ez az élet könyörtelen rendje.
Ne keseregjetek miattam, csak leírtam.

MENTEM ÚSZNI!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati, részvétem! :(

Mni, csak akkor megyek haza 1 nap után, ha minden rendben van, és sokágyas szobába tesznek, ahol nem érzem jól magam. Ha Eszterxx is akkor lesz bent, akkor lehet, hogy nagy buli lesz, és nem is akarok lelépni. Mindenesetre a mások rokonsága előtti szoptatási mizériát nem szeretném... :(

Állítólag sok helyen zárlat van az influenza miatt, úgyhogy lehet, hogy ez nem is lesz probléma. Mondjuk azt nagyon nem szeretném, ha a párom is az ajtón kívül rekedne, és meg sem nézhetné a gyerekünket :(, valamint nem lehetne velem a szülés alatt.

Tudtok erről valamit, hogy ez ilyenkor hogy működik?

Névválasztás: már magam sem tudom, hogy melyiket szeretném. :( Tegnap bedurciztam, és azt mondtam, hogy ne legyen második neve egyáltalán, és inkább töröltessük Erik második nevét is (Marcell), mert tegnap a párom benyögte, hogy az neki sosem tetszett igazából. ÁÁÁÁ, férfiak! :roll: Ezt akkor mondta be, amikor megint megmondtam neki, hogy sem a Juditot, sem az Esztert, sem a Tündét nem szeretném második névnek, amiket ő favorizálna. Nincs velük semmi baj, azon kívül, hogy a legjobb barátnőm két lányát Eszternek és Juditnak hívják, no meg hogy 20 sokkal jobban tetsző nevet fel tudok sorolni. Engem az nem győz meg, hogy neki meg a Marcell nem tetszett. AKKOR MIÉRT NEM MONDTA??? :roll:

Kép

Kép
mzx

Pati, részvétem!
Mzx, én sem tudom minek második név? A Laura önmagában is szép, nálunk azért nem az lesz, mert van a rokonságban. De az tetszett volna nekünk is. :) Persze majd a kereszteléshez kell egy másik név, mert a Lilla azt hiszem nem szent, de azt nem feltétlenül kell beírni a személyibe. Az én második nevem is csak a keresztlevelemben szerepel. :)

KépKép
KépKép
mni

Református kereszteléshez mondjuk pl. nem kell második név,ez csak a katolikusoknál van!!

Pati!

És nekem akkor sem cigányos a Jázmin név,ne legyen igaza senkinek,jó??!!!Az unokahúgom nem cigány és imádnivaló!!!bocs de ez kicsit fájt :( Nem lehet ráhúzni sablonokat nevekre...

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pumperka,
na, haladtok a szobafelújítással, de jó! :)

Niki,
légyszi írjál, mi volt a dokinál, kiváncsi vagyok, milyen fekvésben van a picike!

Pati,
részvétem nagybátyád miatt!

Mzx,
terhességem elején én is két nevet szerettem volna adni a babának, aztán rájöttem, hogy felesleges. Abban nem hiszek, hogy azért jó két nevet adni, mert majd felnőtt korában eldönti, hogy melyiket szeretné. Aki gyermekként megszokja az egyik nevét, szerintem később már nem változtat rajta. Nálunk két vezetékneve lesz a babának. Férjemnek tetszik az én lánykori nevem, és szerette volna, ha nem csak az ő nevét viszi tovább Dórika. Az elején furcsállottam, de már megszoktam, hogy ugyanaz lesz a vezetékneve a lányunknak, mint nekem az asszonynevem.

Hát nem is tudom, hogy előbb haza szeretnék-e menni a kórházból. Így első gyerekesen lehet, hogy nem árt az a pár nap, amíg van lehetőség, hogy a szülés után kipihenjem valamennyire magam, illetve közvetlenül segítséget tudjak kérni a nővérektől, szülésznőtől. Mindenesetre közvetlen segítség ide vagy oda, nem szeretek kórházban lenni és várni fogom, hogy hazamehessünk.

Úgy hallottam, hogy nálunk a látogatási tilalom miatt az apukák nem mehetnek be a szülőszobára, úgyhogy remélem pár héten belül feloldják és felszívódik ez a fránya járvány!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok lányok!
Egy pocifotó! :)
És rohanok visszaolvasni!

Kép
Vendég

Illetve rohanok el............... Bocsi, de jön a védőcsaj, most telefonált............ Pffffffffffffffffffff :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Majd jöszök!
Vendég

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Tegnap megkérdeztem: A Kútvölgyiben úgy van a zárlat alatt, hogy a szülésnél benn lehet a papa, vagy a kísérő, de a 2 óra letelte után már haza kell mennie. Zárlat alatt nem engedik nagyon mozogni sem a kísérőt, vagyis nagyon nem mozoghat a kórházban. Nyugton kell maradnia :)
linocs

Drága Pati: elhoztam Milót délben az oviból, mert nem érnénk oda az orvoshoz. Így a mai úszás is kimarad, de pénteken ott a helyem. VAN BIKINIM!!!!! NA megyek készülődni, este jövök!

panny: nehogy megsértődj, ez csak egy személyes vélemény! Én Komlón nőttem fel, Érd semmi ahhoz képest. 7 gyerkőcből 3 nem volt sötétbőrű, mikor Milán született. (mondjuk ő is jó fekete volt, simán elvegyült a drágám :D )

Jut eszembe a sötét bőrről: azt hiszem kvaszévi, neked mondtam a talin, hogy fent van az exem nője iwiw-en, érdemes megnézni: Óvári Tímea, Komló. 1989-ben született a kislány, és már 2-3 éve kezelgette az exem. Jó, mi?

Amúgy ma jobb kedvem van, szép rend is van, jöhet a gyámügyes!

pété, jó, hogy írsz, már hiányoltalak!

esztereu-val mizújs?

márti! hogy vagy???????

mzx: ne mérgelődj a nevekkel, nagyon klassz a Laura, csak azt hiszem mostanában a leggyakoribb név, de ha az tetszik neked, kit érdekel. Én 1 név párti vagyok, nem hiszem hogy a Hédi -amit utálok- ellenére másképp hívatnám magam, ha lenne 2. nevem. A mostohatesóm lánya Anna Jázmin. Én, mivel a Jázmin nem állt a számra, Annának hívom. Viszont a család is Annázta 1 éves koráig. Anyucija meg kitalálta 1 évesen, hogy inkább Jázmin, mert neki az jobban tetszik. Már mindenki átállt, de én akkor sem fogok és kész
:roll: De a kislányt sem zavarja, úgyhogy nem én vagyok a gonosz.

mni: teljes mértékben úgy gondolom, mint te. Ha meg lesz keresztelve -márpedig lesz keresztelő, sőőőőőt egyszerre Milánt és engem is meg fognak-, kap 2. nevet, de csak úgy a keresztlevélen. Ez olyan vicces. Én zsidó származású vagyok anyám részéről, de én soha nem tartottam fontosnak, most sem érdekel. Robi katolikus, ő szeretné, ha egyszerre meg lennénk majd keresztelve, egyefene, ha neki ezzel jót teszek!

Na lépek, mert még szőrtelenítenem is kell :oops: :oops: :oops: (igen, ma orvos nap van :lol: )
Vendég

Nekem a Jazmin nem tunik ciganyosnak, de lehet h csak azert mert en ugy veszem eszre, h a ciganyok mindenele neveket adnak, igaz preferaljak a divatos kulfoldi neveket, amik kulfoldon nem is olyan divatosak :) !
Nekem tetszik a ket nev, nem tudom megindokolni, h miert, csak egyszeruen tetszik, igy a mi torpenknek tuti ket neve lesz, csak meg a vezetekneveken filozunk, h abbol ketto vagy egy legyen :roll: ...
Erdekes a keresztelodolog... mi romai katolikusok vagyunk, az egyik unokahugom Dalma, nekik kellett valasztani masik nevet, a masik Mendy es ot siman megkereszteltek ezen a neven :) !
Az en babom nem hiszem, h meglesz keresztelve, mivel apuci muszlim, bar neha azt mondja, h neki mindegy, ha nagyon akarom...

Jim! Megneztem a kis szepsegkiralynot :lol: ! az exed is egy eset lehet :roll: ! Mikor jon az a gyamugyes? vagy ez majd meglep!

Monacska! Nagyon aranyos pocakod van!

Kép Kép
rima

Itt van a 2006-os utónév statisztika első 25 helyezettje:

"2006-ban szül.
első utóneve"
ANNA 1528
BOGLÁRKA 1195
RÉKA 1052
ZSÓFIA 1026
LILI 983
VIKTÓRIA 964
HANNA 957
PETRA 944
VIVIEN 933
ESZTER 886
LAURA 797
DORINA 791
FANNI 753
DÓRA 745
JÁZMIN 688
LUCA 677
VIRÁG 638
NÓRA 582
CSENGE 579
ALEXANDRA 576
NOÉMI 567
REBEKA 567
GRÉTA 518
LILLA 511
SÁRA 468
[/quote]

Kép

Kép
mzx

http://www.okmanyok.hu/kekkh/kozos/inde ... sznevek_hu

Itt vannak a link a 100-as listához, plusz a régebbiekhez.

Kép

Kép
mzx

Na kitápászkodtam....

Nevekkel kapcsolatban: én sem adnék második nevet, mert abból legtöbbször kavarodás van szerintem, bár nálunk nem is divat egyáltalán. Barátnőm kisfia István Bálint, és az egész rokonság Manónak hívja. Most lesz 3 éves. Na a múltkor megkérdeztem tőle, hogy ha majd megy oviba, hogy fogja az óvónéni hívni, Istvánnak vagy Bálintnak???? Erre nagy felháborodva rávágta, hogy még szép, hogy Manónak. :shock: Na fasza.... Tesómmal egyébként (ő a keresztanyja) mi tüntetőlegesen csakazértis Kispistinek hívjuk :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jimm:nem sértődtem meg :wink: csak érdekes, felénk abszolút nem dívik a Jázmin a színesbőrűek körében...Inkább ezek mennek:Dzseni,Vanessza meg ilyenek...(gyönyörűek... :? )
Amúgy tényleg nem semmi az ex-ed...elég fiatal a csaj :?

Az én fiaimnak is két neve van,de mi is csak az elsőt használjuk.Igazából a második neve mindkettőnek a nagypapák után,tiszteletből :) A hagyományt tarva Olikának is lesz(Levente).Nekem is volt 2.nevem(Erzsébet)de annyira nem tetszett hogy 18 éves koromabn 1500ft illeték ellenében lemondtam róla :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mni, ne szomorkodj, hamar eltelik a hét.
Kép

Pété, szerintem is szép és különleges az Amira. Főleg, ha passzol is a vezetéknévhez. Megnéztem a jelentését is: hercegnő! :lol:

Melinda, ne aggódj a babakocsi miatt! Még mi sem vettünk. Sőt, lehet, hogy majd csak akkor veszünk, ha már megszületett.

Szívem szerint én is mihamarabb hazajönnék a kórházból!
Alexát 28-án délután szültem, és 31-én reggel hazajöhettem. De én akkor meg is mondtam a dokinak, hogy nem akarom a szilvesztert bent tölteni. Remélem most sem kell többet bent maradni, inkább kevesebbet!

Mpatr, bennem is volt és most is van ilyen félelem, hogy egy jön, egy pedig elmegy. (Mindkét nagymamám és apósom is 70 felett van.)
Egyébként most, hogy ezt leírtam, jut eszembe, hogy múlt héten halt meg apósom öccse. Bár őt nem is ismertem.

Második név: én már csak azért sem adtam és adok, mert szegénynek mindenhol az egész nevét alá kell írnia majd.
Annak idején azért csak a férjem vezetéknevét vettem fel, hogy ne legyen hosszú nevem. (Meg azért is, mert az én nevem (Szabó) tucatnév, jobbnak láttam megszabadulni tőle.) :oops: :lol:

Jim, nálunk is majd dupla keresztelő lesz, mert annak idején Alexáét halogattuk, aztán mire bejelentkeztünk, megtudtuk, hogy jön a második, így inkább egyszerre tartjuk majd a kettőét.
Vendég

kerezstelő: Ja és nálunk is dupla lesz,mert mi is addig halogattuk Krizsikéét.... :? Így egy kalap alatt letudjuk a vendégsereget is :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nekem nagyon tetszik a Jázmin, régen elsőszámú volt, csak a Bábik Jázmin túlságosan egybecseng, ezért letettem róla. :( A Laura is nagyon szép név, mindkettőben az a jó, hogy nem lehet hülye beceneveket ráakasztani, pont ezért választottam a Blankát is, nehogy úgy járjon a gyerekem, mint én, hogy ahány ember, annyi néven szólítja. :roll: Általánosban Bözsi voltam (ugye falu), középiskolában Erzsi, egyetemen Böbe, a családom és a párom Böbinek hív, a keresztapám Böskének, a nagypapám meg Zsófinak. Na ezen igazodjon el az ember.... :evil: :evil: Ja és a Böbit kivéve az összeset utálom.

Böbi

Kép

Kép
bosek

rima: azt mondta az ex, hogy nagyon jó vele, mert olyan forróvérű....FÚJ, pont hozzá való! Szegény kis Milókámnak lehet majd lesznek félcsoki tesói....mondjuk nem bánnám, talán akkor lekopna rólunk! Gyámügyes csak jön, amikor akar....olyan mint az átlag védőnő, legjobbkor tud beállítani. (kivéve a mostani védőnénim, az cuki)

amúgy nekem ami ilyen virág név és női, az Írisz tetszik! Meg régen a Kármen tetszett, de azzal nagyon le lettem hurrogva, hogy nagyon cigányos. De én nem ismerek egy Kárment sem. Olyan sok szép női név van, sokkal könnyebben tudnék választani, nekem a fiú nevek nem tetszenek.

Na megyek, mert el fogok késni!!!!!!!!!!!!

ui: kuksizzatok be ide, a János honlapján minden újszülött képe fent van, tök jó, majd Kikóval az én babumat is meg tudjátok nézni 8) http://www.golyahaz.hu/nyitolap
Vendég

Böbi, és a Bosek honnan jött? :lol: :lol: :lol:

Én a nevemmel kapcsolatban csak a Zsuzsát utálom, minden más jöhet. Viszont ha valaki Zsuzsát mond, szépen megkérem, hogy ezt még egyszer ne tegye. A párom néhányszor már le is cseszett emiatt, hogy miért szólok rá emberekre ezért, de hát ha egyszer nem az a nevem??? Akkor inkább mondja azt, hogy Zsuzsanna, még azt is elviselem. Én se hívok mást úgy, ahogy nem hívják.
Vendég

Jim, kezet foghatunk, engem egy 18 éves, mindenhol feketére mázolt, feketében járó, elöl deszka-hátul léc csajszira cseréltek le... :shock: Nekem meg seggig érő szőke hajam volt és nem vagyok egy gegbe kategória.. :oops: Na mérgemben le is vágattam a hajamat tök rövidre, mert az exem annyira szerette, Ferinek meg így jobban is tetszik. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Az egyik volt szobatársam találta ki, hogy tisztára úgy nézek ki, mint egy szlovák színésznő, legyen hát a nevem Bosek Letkesova.... :lol: :lol: :lol: Na ez rám is ragadt, a koleszban mindenki így hívott, még a tanárok is. :D De nekem nagyon bejön!!!! Az ő neve Bella volt, így neki nem kellett kitalálni király becenevet, szerintem nagyon szép név.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jim! en kopni nyelni nem tudok....undorito az exed, mar bocs... Hat az jo lenne, ha lekopna rolatok! Milyen a viszony a kisfiad es a kiscsaj kozott? Mondj vmit a kisebbsegrol, 2sogornom is az :roll: , csak az anyukamat sajnalom...bar az egyikkel egesz jol kijovok(igaz nem is latom :) :) :) )

Bosek! Lenyeg, h megtalaltad az igazit es ot az exednek meg a deszkanak koszonheted :wink: !

Zsu! en kesz vagyok a becenevektol, en nagyon nem szeretem a nevem, igy mindenkinek csak Riat mondok, mert mikor megtudjak, h Maria vagyok es elkezdenek Mari meg Marikazni, na kivagyok...csak a parom szuleitol viselem el a Mariat, de csak azert mert olyan edesen mondjak :)

Kép Kép
rima

Lányok!

Végigolvastalak benneteket és fergeteges hangulatom lett! :lol: :lol:

Komolyan mondom, jó hogy vagytok! :lol:

Annyira profi a csapat, hogy ha nem ilyen lenne nem is írnék ide, sőt nem is olvasnám. :lol:

No, de azért személyreszabottan írni... :oops:
Nehéz ügy!
Mert hulla vagyok. Ma nem volt kocsi a popsim alatt és kénytelen voltam begyalogolni a fél várost. Ilyenkor derül ki, hogy nincsenek padok, ahova szegény ember megfáradt állapotos lánya leülhetne. :?

Nevek: nálunk szigorúan egy keresztnév lesz. Sem én sem a párom nem vagyunk híve a két névnek. Úgyhogy könnyen ment a döntés.
Neki kettő van, de az egyiket rühelli. Akkor minek kettő??? :shock: De nem mond le róla, met az apukájának, és Ő az apukájának és Ő az apukájának.... szóval értitek?!

Mzx!
2007-es összesítés még nincsen?
Hát a mi nevünk nincs a 100ban. :roll:
Köszi, hogy ezt közzétetted. Tetszik. :)

Jim!
Annyira élvezem ezt a pattogós kissé nyers, de végtelenül jóhumorú hozzászólásaidat! :lol: Jókat derülök rajta! :lol:
Érdekes, hogy én a fiú nevek közül tudok jobban választani. A lány nevekkel több bajom van. :roll:

Az exedet nem jelentette fel senki kiskorú megrontásáért?

Bosek!
Ez a Bosek név nagyon jó! :lol:

Zsu!
Szerintem nem baj ha kikéred magadnak, hogy hogy hívjanak. Jogodban áll! :lol:

Keresztelő...
Mi még azt sem tudjuk, hogy kik lesznek a keresztszülők. Vagyis vannak elképzelések, csak abban a helyzetben vagyunk, hogy néhány ember ajánlja magát. :shock: Ettől meg hülyét kapok.
És én érezzem magam rosszul, hogy hogyan fogom velük közölni, hogy nem ők lesznek. Ráadásul az egyik a párom tesójáék. :roll:
Meg egyáltalán mikor kell felkérni a keresztszülő jelölteket?
Mi arra gondoltunk miután megszületik a gyerek. Addig nem!

Pété, Rima, Judit!
34-ik hét! Kép
Vendég

Na sziasztok!

A helyzet a következő:
Egésznap hívtam a dokit, mire felvette 13 órakor!
A műtőben volt egésznap!
Sajnos gyógyszert írt fel, méghozzá az Unasynt!
Azt mondta ez nem okoz semmi problémát!
És én nem tudom, hogy igaz-e, de azt mondja, hogy amúgy is kellett volna ezt szedni, olyan 35-36 hetesen!
Ti mit tudtok erről???????????????
Amúgy pénteken kell visszamennem! NST is lesz!
Ha a lázam nem stabilizálódik, akkor belgyógyi doki!

Röviden ennyi!
Elnézést mindenkitől, hogy nem reagálok, de már ugrom is vissza az ágyba!

Pussz! Márti
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvastam hát jókat mosolyogtam rajtatok! :lol:

Ma megyek dokihoz képzeljétek 21 órára kaptam időpontot így hát én kis naívan odatelefonáltam hogy nem e mondta le valaki hátha mehetek korábban.
Erre közölte az aszisztens hogy nem, sőt 3 óra helyett 5 kor kezdi a doktorúr a rendelést így minimum 11 re menjek sőt ha lesz csúszás (ami mindig van 1 óra) akkor lehet hogy ÉJFÉLRE rá érek menni, fél 11 kor telefonáljak oda.
JÓ MI????????????????????????
Kérdezem én ha nincs kocsim hogy jönnék haza? Meg nem szívesen sétálgat egy kismama éjfél körül.
:evil: :evil: :evil: :evil:

Na mindegy ez van.

puszi

pepike

Kép

Kép
pepike

[quote="jimmorrison"]r írta:jimmorrisonima: azt mondta az ex, hogy nagyon jó vele, mert olyan forróvérű....FÚJ, pont hozzá való!

Ja, mert Te olyan kis frigóka és csúnyácska vagy. :D
Hát anyám, ez minőségi csere volt ennek a faszinak! Dehát ha megnyerte, hagy vigye. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

JIM! Cuki a cica-maca. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szorítok, hogy mielőbb összejöjjön nekik egy kis félbarna, hátha lekopik az ex! :twisted:

PATI! Részvétem! Írtam korábban, hogy nem mehetek, mert bacis vagyok. Sajnálom. :(

MÁRTI! Mostmár tényleg vegyél homeósat! Vagy az Oscillococcinum vagy lázra még nagyon jó a Belladonna 15CH napi 2x5 golyó!!! 2-3 nap alatt teljesen rendbe jössz!

PEPIKE! Ezek nem tudják, hogy egy ideje terhes vagy? Hihetelen mit meg nem engednek maguknak! :evil: :evil:

Név: nekünk is csak azért lesz kettő, mert a férjem családjában minden elsőszülött fiú Mátyás, és apósom meg anyósom kifejezett kérése volt, hogy az legyen a neve a gyereknek, de mi nem akartuk. Mikor bejelentettük, hogy Botond lesz, volt is balhé gazdagon, sőt, akkor én még azt is megkaptam anyósomtól, hogyha a fia jó nekem, akkor legyen jó a neve is. Nagyon megsértett (sírtam is sokat miatta), de közöltem vele, hogy az én gyerekemnek, ne ő adjon már nevet! Ennek hatására a férjem azt mondta, hogy megkapja a Mátyás nevet, de csak másodiknak, és nyomatékosan kijelentette, hogy mindenkitől elvárja a Botond megszólítást. (Halkan jegyzem meg, hogy ráadásul nem is első fiú lesz, mert a sógoroméknál már van egy, aki Bálint lett. Érdekes, hogy ott nem verték a palávert a nevek miatt. :evil: :evil: :evil: )
Keresztelőnk is lesz, mert nálunk szokás, meg nagyon jó dolognak tartjuk. Mi mindketten evangélikusok vagyunk, ezért ő is az lesz.

Évi

KépKép
kvaszeva

:lol: , Pati, pont ezt akartam írni, hogy Jim sem tűnik egy lagymatag leányzónak! :wink:

Pepike, szuperek, nem szóltak volna maguktól, hanem megvárják, hogy 9-kor beállíts? Én nem is tudnék ilyen hosszan várakozni már sehol...

Márti, jobbulást! Soha nem hallottam még ezt a gyógyszert :(.

Kavics, nem találtam még tavalyi statisztikát, de érdemes erre az oldalra időnként rápillantani, hátha felteszik időközben.

Ha már a neveknél tartunk, én sem szeretem a magamét. Mindig is rühelltem, hogy a nevem eleve becézve van (Mónika), szerintem ennél még a becézett formája is jobb (mármint a Móni), úgyhogy úgy szoktam általában bemutatkozni, de az is elég furán hangzik, hogy mint egy lökött tyúk, rögtön becéztetem magam. Gondolom Jim is így van a Hedvig-Hédivel, de nála tök jó, hogy a Hédi már külön is anyakönyvezhető. A Moncsitól és a Moncsicsitől pedig kivagyok :roll:

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Tényleg igen pörgős volt a délutáni társalgás. Nekünk tavasszal lesz a 10 éves házassági évfordulónk, és 94 óta eggyütt vagyunk, így az exekről már csak iszonyú homályos emlékeink vannak.

Jim! Ahogy Pati írta: minőségi váltás volt... :lol:

Pati!
Részvétem. Ezt, hogy Isten ad és elvesz én is megtapasztaltam. A fiam születése után 3 héttel halt meg a nagypapám. Akkor nekem is ilyen gondolatok kavarogtak a fejemben. :(

Márti!
Kitartást, és jobbulást!

Pepike!
Ez brutál! Ezt nem is tudom, hogy tudnám- e tollerálni. A gyermekeim köszönik a csokikat. Elmondtam ám ki küldte neki. A fiam még fel is ismert, hogy Te voltál a Pókerarcban (a talis képeken).

Aranykavics!
Múlt héten én is egy napot vásárolgatással töltöttem, rengeteget gyalogoltam, és megállapítottam, hogy már milyen lassú a tempóm a többi járókelőhöz képest. Délután szinte már csak poroszkáltam... :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Én is attól tartok, hogy sötét bőrűs név az Amira...
Egyébként az én apám is összeállt egy cigánycsajjal, de megkapta, amit megérdemelt! Az elmúlt 20 évben találkoztunk vagy 3szor, de úgy néz ki, mint egy hajléktalan.. :?
Pont ezért parázok, hogy nehogy hamarabb megszüljek, mint ahogy elintézzük az apaságit(jövőhét), mert Isten ments, hogy az én vezetéknevemet kapja meg. :roll:
Patri! Részvétem! :cry:

Kép
pété

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?