Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
Még egyszer gratulálok a gyönyörű kis hajasbabátokhoz!!!
Nem semmi születéstörténeted van! Nagyon ügyes voltál! :lol:

Pattogó!
Továbbra is mennek a drukkok!
bee73

Megjöttünk a Corából, minden rendben ment, de a lábaim tőből ki akarnak szakadni, alig bírtam beülni az autóba.

Ági: még egyszer gratulálok Eszter születéséhez, nagyon szép kislány, és hogy mennyi haja van. És köszönjük a szüléstörténetet, nagyon szorítottunk neked. Szuper, hogy ilyen hamar hazaengedtek benneteket.

Én megmondtam Pattogónak, hogy még ma a szülőszobán fog kikötni!

Szegény Jucu, biztos ez a napi kórházba járás sem tesz jót a tejtermelésnek, mert ezt stressz és idegeskedés nélkül nem lehet csinálni. Meddig kell még járnod tisztításra?

Azon gondolkodtam az előbb, hogy szegény Dincuskát nem értek volna rá hétfőn befektetni?! Ha van valami akkor úgyis megy, de hétvégére fölöslegesen bemenni!? De ez a magyar egészségügy.

Kép
Kép
márkanyuka

Márkanyuka, Bee, Mami, köszönöm a gratulációkat!! Teljesen meg vagyok illetődve itthon. :? :? :?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Pattogónak nagy drukk...

Ági
Nagyon szép... :lol:

Jucu
Miért akarsz tejet raktározni?
Vendég

Mona, táblázatba: 39+1 és 27 vagyok már :oops:
kihagytam valamit?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

csajok, a kórházban amit kaptunk felicitas csomagot, volt benne egy fa mag, amit a babó születésekor el kell ültetni. Én valahol ezt elhagytam :oops: , nemtudja valaki hogy milyen mag?
ági, nagyon szép babód van, micsoda haj :D :shock:

Kép
mona76

Mona, madárberkenye mag

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Mirosz,
küldtem neked privit pár napja, és én is ugyanazt a kérdést tettem fel neked... Egyre gondoltunk. :D
Ezek szerint még nem vetted észre.

Kép
tipetupa

Sziasztok!

Én is itt vagyok, de csak egy-két percre...jobb később, mint soha :-)
Futtában átnéztem a mai nap termését.

Dincuska, Pattogo - hajrá!!!!! :D

Mona
Egy óra cicin nem sok? Szerintem nem kellene hagynod ott elaludni. Én mindig kínosan ügyelek, hogy büfiztetem, megnyugtatom, de beteszem az ágyába, hogy ott aludjon el. Ne alakítsd ki benne azt a szokást, hogy elalváshoz cici kell...... szerintem, tapasztalat nélkül, ezekről csak olvastam. többek között a Suttogó titkaiban is.

Haskötő - nem tudom ki írta, de én vettem, és hordom is minden nap. Én jókat hallottam róla.

Mennem kell, sírás van.......

mikegirl

Mona, a cicivel kapcs. mondta a védőnő nekem is, hogy max. félóra, mert felázik és kisebesedik...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hajrá, pattogó, mindent bele! Mennek a drukkok!

Mandala, gratulálok a pici lányhoz, jó egészséget kívánok nektek!

Ági, gyönyörű a babód!

Mona, 37+5 hétnél tartok. :)

Kép
tipetupa

Márkanyuka!
Örülök, hogy rendben ment a bevásárló körút. Múlt héten én is így jártam a Tesco után, alig bírtam lábra állni.

Én sem értem miért fektették be Dincuskát pénteken, ha jövő hét előtt úgysem csinálnak semmit. Nálunk régen az volt a szokás, hogy a túlhordásos kismamákat hétvégére mindenképpen hazaengedték és csak hétfőn kellett visszamenni.
bee73

Mennyi ideig tartson egy-egy szoptatás?

A legjobb, ha annyi ideig tart, amíg a baba igényli. Tévhit, hogy felázna a bimbó a hosszan tartó szopiktól. A mellbimbó azért van, hogy a kisbaba igényét kielégítse, és ha a csecsemő helyes pozícióban van mellen (ld. néhány hozzászólással lejjebb a helyes mellre tételt), akkor semmi problémát nem okoz. Az aktív szopási időszakot követő komfortszopi mind az anya, mind a baba számára fontos, a baba kiéli a szopási igényét, megnyugszik, az anya szervezete számára pedig azt üzeni, hogy szükség van még tejre, termeljen még, tehát növeli a tejmennyiséget, így mindenki jól jár. A komfortszopi az anyának egy kis plusz pihenési időt is ad, amikor bóbiskolhat, olvasgathat és gyönyörködhet kisbabájában-kisbabáiban. Ha valami miatt az anya korlátozza a szopási időt, pl. azért, mert a sebesedés miatt nagy fájdalmat okoz neki a szoptatás, akkor is fontos, hogy legalább 10-15 pecet aktív szopással töltsön mellen az újszülött, ez az időszak az idő múlásával rövidül, de eleinte mindenképpen kell, hoyg az első és a hátsó tejhez is hozzájussanak a kicsik.
Vendég

Vendég

Ági,örülök,hogy már itthon vagytok!Gyönyörű kislány Eszter,és az a temérdek haj :shock: :lol: .Mégegyszer gratulálok,és jó egészséget nektek!

Pattogónak megy a drukk!

Kép
Kép
huni

Nekünk a mindennapi gyakorlatban inkább a Suttogó-féle rendszer jön be...
Bár, vannak, akik ikreket is igény szerint, korlátozás nélkül szoptatnak...
Vendég

Sziasztok!

Ági!
Hihetetlen, hogy mekkora haja van ennek a gyönyörűségnek! Olyan szép. Azt hiszem, az én lányom inkább kopasz lesz... én is az voltam 1 éves koromig. :)

Mona!
Szerintem inkább a saját érzéseidre hallgass a szopival kapcsolatban.... öszintén szólva inkább a Sabine által leírtakkal értek egyet, Beni is sokszor csaknem 1 órán át szopizott, de nekünk így volt jó. És közben rengeteg könyvet kiolvastam és megnyugatott a folyamatos intenzív együttlétünk-ahogy őt is. Az más tészta, hogy most ezt nem tudom megvalósítani, remélem a leányzó nem lesz ilyen hosszan szopizós, mert a tesóra is minél több időt szeretnék szánni...

Amúgy a La Leche Ligát én is csak ajánlani tudom, vannak telószámok is a honlapjukon és lehet őket hívni bármikor.

Kép
Kép
pfranciska

Igen, a suttogóban írtak is jók, ha bejönnek a mindennapokban.
De minden a gyerek(ek) igényeitől függ. Az elején nekünk kell alkalmazkodni jobban...

Hidegfront ide vagy oda, nálam semmi fájás....

Kép
Kép
pfranciska

csajok, nincs valakinek véletlen ilyen felesleges madárberkenye magja? Vagy honnan lehetne ezt beszerezni?

Kép
mona76

hello!

Mona: nekem nincs, de ha kapok, szivesen elküldöm neked!:) nekem egyenlőre nincs hova ültetni!

Ritával mi van?

judit

mamiblue

na, most olvastam vissza, nem is lehet Rita tök zárt, mert akkor nem esett volna ki a nyákdugó! Nem? Vagy én vok eltévedve?

Sabine: Képzel barátnőm az ikreit akik másfél évesek még mindig szoptatja...úgy követelik hogy csak na! Szegény éjjel is nagyon sokat fent volt, mert nem tudta elérni, hogy egyszerre keljenek!:( Gondolom neked sem lehet könnyű!

Úgy ég a goymrom! Na jövök majd hajnalban! (vagy nem) :wink:

Judit

mamiblue

Tudtam én hogy nem lesz jó vége, hogy pattogó megállás nélkül cipekedik, meg melozik.

Dincuskának ép most írtam, de még nem jött tőle válasz, ha van vmi azonnal írom, sajna csak most kerültem gép elé.

A tegnapi nyákdugó bácsi megválása után úgy beparáztam, hogy a börőndömet scak le kell cipzárazni..

Ma egész nap mentünk-jöttünk apával, sétáltunk amikor is komoly fájásaim voltak, de mikor megpihentem akkro abbahagyta.
Amúgy is péntek,szombat,vasárnap nem lehetne szülnöm a leégetett szemölcs miatt, ami ma annyiar fájt, hogy ordítani tudtam volna, de hát ez van!

pusz mindenkinek, ha jelzett dincuska írok

Kép
sziszike77

Szép estét!

Mona
Mérem a Bálintot majdnem minden nap eddig.Most már inkább kétnaponta és nem minden evést,és már szépen lement a sárgaság.
Urticát szedem ,de nem lehet már???jujujjjj mekérdem pedig patikába azt mondták mehet még :shock:

Sabine
Nrkrm védőnénim tanácsolta a minden szopi utáni fejést.Ez nálam úgy nézett ki amikor hazajöttünk szopi 15-20 perc alatt megszívta magát Bálint...utána mellszívó üzemelés majd elkezd nagyüzem ...alig jött pár mini de fejtem ,...következő szopinál már 20-30 ml jött de volt hogy csak 10ml.MÁsnapra meg viszont volt hogy szopi után 80 ml lefejtem 1 ciciből.
DE most pont ez aggaszt amióta kórházast játszunk minden nap és jól felidegesítettem kedden magam nem tudok fejni jóformán semmit.Sőt mondom már kellett Bálintnak estére 2×vagy 3× elővennem 110 ml-t.
Bocsi most is nyügike van megyek cicizni :wink: :lol:
Puszka

Kép

Kép
jucu

ági: nagy gratuláció a kis hajasbabához, hát tényleg már most több haja van mint az apukájának!!! :D

Dincuska üzent:

[b]
"Gondolok rátok sokat, keményedek rendesen, de a méhszáj még csak 1-es. Doki türelmes mert Emme bébinek minden lelete tök jó. Drukk mindenkinek. Front!
Ja igen a magas vérnyomisoknak üzi: itt 130/90nél már befektetik az anyukákat.... Nagyon ügyeljenek magukra! Jó éccakát" [/b]

képzeljétek nekem annyira fájnak a melleim, olyan mintha tűvel szúrkálnák, ez most rosszabb mint a viszketés.

Amúgy ez a viszketés is olyan, hogy egyik nap meghülyülük, másik nap meg semmi. tegnap éjjel simán aludtam, mostmeg estére megint kezd bedurrani a bőrom és majd megörülök.

Kik is a soros kismamák???nem álmodtam senkivel, legutoljára pattogót álmodtam meg és úgy néz ki hogy ez bejött.

Bogesz????

Kép
sziszike77

Sziasztok!
Pattogó írt!
Még fájok,de ránézésre 2 doki is megjósolta, hogy nem fogok szülni.

KépKép
dudu_84

Ezt 20.16-kor írta! Bocs de csak most keveredtem gép elé!

KépKép
dudu_84

Nem győztem visszaolvasni sem.De majd bepótolom.
Mandalának nagyon gratulálok és sok sok tejcsit kívánok hogy minél előbb megnőjön idekint a piurka.
Dincuska megy a drukk!

KépKép
dudu_84

Na lányok, akkor én most elköszönök néhány napra!
Este 8-kor megváltam nyák bácsitól, aztán a lányom nagyon elkezdett mocorogni, hallottam egy pukkanásfélét és elkezdett folydogálni a magzatvíz. Sajnos fájás még nemigen van, inkább tompa derékfájás.
Majd jelentkezem...
Puszi mindenkinek!
bee73

Bee! Ez nagyszerű hír! Mindent bele ügyes legyél!
Drukkolok!++++++++++++

KépKép
dudu_84

Te jó ég, Bee, már te is? :shock: Tudtam én, hogy le fogok maradni tőled, hiába vagyunk egy napra kiírva... :lol: Óriási hajrááááááááááá!

italoman

Bee
Drukk... Várunk vissza Kistücsökkel!

Jucu
És ha sűrűbben, olyan 2-2,5 óránként teszed cicire Bálintot?
Ahogy olvastam, a szopi a legjobb tejszaporító...

Nálunk 3 óránként van max. 30 perc... és én napi 1-2-szer fejek... 2 szopi közti időszakban...

Mamiblue
Alváshiány :evil:
Engem ez készít ki... :oops:
Vendég

Bee!
Szorítok neked is, hogy minden rendben és gyorsan menjen! Hajrá!

Ma tényleg beindulni látszanak az események....

Italoman!
Ha az utolsó körben is, de ránk is sor kerül :)

Kép
Kép
pfranciska

Bee, Dincuska, szorítunk!!!!!

Kép
nap12

Bee, Dincuska nagyon drukkolunk! Gyors ésprobléma mentes szülést kívánunk!!!Ügyik legyetek!!!

ÁGI:
Csodaszép hajas baba a kislányod :lol:

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Pattogóval álmodtam,hogy megszült,de valami óriás bébit :lol: .Erre még semmi :( .Nagyon drukkolok neki!!

Bee neked is nagyon drukkolok,és gyors szülést!

Magamról meg azt álmodtam,hogy én is búcsút intek nyákdugesznak,de semmi.Most hétvégén nem is akarok szülni,mert dokim esküvőn van.Pedig már örültem,hogy lement az-az 1hét szabija,erre péntektől-vasárnapig sincs.

Kép
Kép
huni

Hello!

Na nekem meg semmi!

Hajrá Bee! Nagyon kiváncsi leszek, milyen lesz a 3. szülésed!

El vannak tűnve páran...de bizti szolnának, ha lenne vmi!

Sabine: Fogalmam sincs barátnőm hogy bírja, de képzeld még a férje sem segít neki csak nagyon ritkán. Néha szokott jönni az anyukája...de én nem bírnám így az teljesen biztos!

Majd jövök a hírekért!:)

Judit

mamiblue

Lányok, megjött Bee üzenete: :)

"Örömmel tudatom, hogy augusztus 11-én 5 óra 40 perckor megszületett Leila baba. Súlya 3170 gramm, hossza 49 centiméter. Mindketten jól vagyunk, mindenkit puszilunk! Bea"

Igeeeeeeeeeeeeeeen! :D:D:D

italoman

Franciska,
remélem, igazad lesz - nem szeretnék én lenni az első világtörténelemben, akiből nem hajlandó kijönni a gyerek. :lol: Olyan jó lenne a jövő héten szülni!

italoman

Juhéjj! Nagyon gratulálok Bee és Leila baba!!!!!! Millió puszi!!!!!!

Ági, tényleg nagyon szép Babócád van!
Tényleg gyönyörű babák vannak/lesznek!! :D a topicunkban!!!!

Kép
nap12

Hello!

Bee: Ez gyors volt! Gratulálok!!!

Judit

mamiblue

Bee!
Nagy gratula a leányzóhoz!
És tényleg gyors volt. Talán könnyű is, ahogy szerettted volna. Alig várom, hogy elmeséld.

Kép
Kép
pfranciska

Bee, ez nagyon gyorsan ment, nagyon gratúlálok, ügyesek voltatok!

Kép
mona76

Bee:Nagy gratula nektek, sok boldogságot a kicsihez!
Valami hír Pattogóról?????????
Jucu Ne idegeskedj, tedd cicire a picit többször legfeljebb kevesebbet fejsz, és szerintem kár méregetni a kismanót, ha látod, hogy bealszik szépen szopi után akkor tuti jóllakott. Én egyáltalán nem fejek semmit sem, amióta itthon vagyunk 1x mértük a konyhai digimérlegen :D A fényképek alapján szemmel láthatóan a kicsikéd gyönörűen fejlődik, és napról napra szebb...

Kép
Kép
zeze

Bee nagy grtaula Leilához! Remélem minden a terveid szerint alakult! Újabb család született:) :lol: SZUPER....
NA ki akar lenni a következő???? :lol: :lol:

Kép
kis pupu

Jó reggelt!

Ilyen hírekre ébredni... :lol: :lol: :lol: :lol:

BEE
Nagyon sok szeretettel gratulálunk és sok boldogságot kívánunk Nektek!
Vendég

Sziasztok Kismamik, Anyukák!

Nahát Bee ez gyors volt, gratulálok a picihez, jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!

Ági nagyon ügyesek voltatok, szép a kislányod, és ez a rengeteg haj!!

Pattogó, Dincuska, Edit megy a drukk!

Nálunk továbbra sincs semmi! Keményedések vannak, talán tegnap mintha lett volna rendszeres is, de azóta semmi!

Bogesz mi a helyzet?

Mindenkinek szép napot!
Móni

Kép
szamo

Te jószagú málnabokor........... fél napig nem kukkantok rátok aztán rögtön ennyi minden történik!!!!

Nagyon gratulálok Bee-nek, igazán gyors volt! Pattogonak remélem megindult a szülése és nem kell napokig bennt maradni!

Ági, hát valami gyönyörű, álomszép a kiscsajszi! Gratulálok! Remélem sikerült a bútorokat is megvenni és mindene már kész a babónak! Szopizás jól megy??

Tegnap voltam CTG-n és a méhösszehúzódásokra 80-100-at mutatott, de én csak enyhén kellemetlennek éreztem, pedig a max érték 100 a papíron. Eddig 50-60 volt, most eléggé felment. Jelen ez valamit??? Ja és tegnap felmentem a dokihoz, aki végre beírta az adataimat a kiskönyvbe és az is kiderült, hogy 0RH+ vagyok :shock:
Ez azért fura, mert évek óta abban a hitben éltem, hogy ABRH+ vagyok, teljesen elájultam! Létezik ilyen változás, vagy régen nézték félre a vércsoportomat??????????? Vagy most????

Este meg éjjel viszont olyanokat görcsöltem, azt hittem már indulni kell, de felkeltem, járkáltam és abbamaradt :? mondjuk ezt 3szor játszottam el az éjjel! Mikor lesz már valami konkrét fájás??? Ajjj

Szép napot Lányok!

Kép
h.bogesz

BEE,NAGYON GRATULÁLOK!GYORSAK VOLTATO :D K!jÓ EGÉSZSÉGET,ÉS TEMÉRDEK TEJCSIT!!![b]

Pattogóról még semmi hír?

Kép
Kép
huni

Bogesz
Vércsoport nem változik...
Hivatalos papíron (vérellátós) mi szerepel?
Egyébként ennek csak tájékoztató jelentősége van... mindenféle vérkészítmény adása előtt az adott orvosnak meg kell határoznia a vércsoportodat...
Vendég

Bee: Nagy-nagy gratuláció a kis bébihez!!

Dincuskáról most semmi hír nem érkezett, Pattogóval mi a helyzet??

Én bevallom nőiesen most ébredtem fel. Rohadt jót aludtam már megint! :D:D:D

Belegondoltam hogy lehet hogy ez az utolsó olyan hétvégénk a párommal hogy ketten vagyunk, utána már "nagycsaládról" beszélhetünk és basszus annyit sírok hogy már lassan kiszáradok!!

Huni, Italoman: úgy néz ki hogy nálunk nem jönnek a babók, pedig tegnap még front is volt, de hát............... na mind1. Megyek csinálok vmi ebédet

pusz

Kép
sziszike77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?