Új privát üzeneted érkezett!

Minden jót Betti! Gondolunk rátok kedden, h minden rendben legyen :)

(azért éreztem "korainak" mert elvileg 1 nap különbség van köztünk, de ahogy nézem a vonalzókat, valami misztikus okból kettő. Pedig az enyém is lillypie-s, most nekem 38 hét 4 nap még 10 nap van hátra, neked 38hét 5 nap még 8 nap van hátra. Ezt én nem értem. :shock: )

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball: 4 jegy, az nem semmi!! Gondolom, mennyibe fog kerülni.. De azért mégicsak jó lesz, hogy ott lesz Anyud!
Ami a feltérképezést illeti, tényleg csak kíváncsi a sebre, mivel ő ráadásul részben látta is, mi történt ott.. Legalábbis a vágás hangjára nagyon emlékszik, azt is tudja, hogy sokáig varrtak, tehát most már arra is kíváncsi, milyen lett a végeredmény.. De most már azt a pár hetet kibírjuk, ha eddig is kibírtuk... :wink:

Rekuja: ez igen, ez aztán leírás a desztillált vízről!! :lol: Ennél szebben én sem tudtam volna! Ne aggódj a mellszívó miatt, igenis jó találmány! Én elég sokszor használom, nem is tudom, mihez kezdenék nélküle.. Pedig pár napja már laktoherbet sem iszom... :oops:
Sterilizáló folyadék: vízzel 2%-os oldatot kell csinálni belőle, abba mellszívó darabokra szedve beledob (mi előtte picit leöblítjük vízzel), fél óra múlva (vagy akár több múlva..) kiszeded, leöblíted, és már mehet is mellre! Nem tudom, a mellszívónak mennyire tartósak a darabjai, mert van rajta gumiharang (így hívják? :) és más gumi rész is, ezeket nem tudom, mennyire lehet betenni a gépbe, ami magas hőfokon sterilizál... Inkább nem próbálom ki, ui. az én sterilizálóm mikrós, és a legmagasabb fokozatra kell betenni 4 percre az üvegcséket.
Szerintem szeptemberben 1-1 napra már magára tudod hagyni Szaffit Apával, főleg, ha lesz otthon lefagyasztott, lefejt anyatej! :) Lehet, hogy addigra már Te is igényelsz egy kis társasági életet..
Lóránt sztorija is nagyon jó! :) Tényleg fura, hogy némelyik férfi észre sem veszi, ha a lányok teszik nekik a szépet! Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy amikor a jelenlegi férjem megtetszett nekem, rajta kívül még ketten csapták nekem a szelet, és én ezt csak akkor tudtam meg, miután összejöttünk... Mondta is, hogy nagyon nehéz dolga volt ennyi pasi mellett, én pedig csak néztem rá bután (gondolom), ui. nekem fel sem tűnt az a "rengeteg" pasi... :shock:

Bettike: sokat fogunk gondolni Rád, és várjuk ám a híreket! :)
Drukkolunk, de minden rendben lesz Veled és a Babucival is!

KépKép
sajti

Sziasztok!

Próbállak titektet visszaolvasni, sikerül is, de szakaszokba, így nrm tudom már kinek mit akartam írni.

Igen, ma jöttünk haza, bár tegnap már hazaengedtek volna, de én ráhúzattam még egy napot, én sem voltam még túl fit,és nincs még tejem, így nem akartam hazajönni. Ma már sokkal jobban vagyok, Bálintot megnézte a gyerekorvos, mondta, hogy 8%os a súlyvesztés, ez még jó, de 3.nap már kéne enni is valamit. Mérjük. Néha 10ml eszik, de azért nagyon megküzd, így abban maradtunk 20ml tápszer megy mellé. A mellem kisebesedett és eléggé fáj, és a tejem még csak csöppnyi előtej. Kicsit ráparáztam: nem arra, hogy nincs, és éhen hall, meg nem arra, hogy tápszer kell, hanem erre a mit kéne tennemre: lefejni még nincs mit, ő kb 15perc alatt kiszívja a 10ml, ha van, utána hiába lóg rajtam nincs több, csak áztatja a mellem, ami fáj. Remélem lassan beindul a tej, és akkor könnyebb lesz, mert így néha elég siralmas szoptatni.

De ezt leszámítva nyugodt, eszik, alszik, néha nézelődik. Egy kisherceg. Apukája tünemény, minden megcsinál. én csak ülök, és közölte, ha csinálok valamit, akkor ő elmegy dolgozni, így nem szabad semmit sem csinálnom. Ez nehezen megy, de fizikailag muszáj pihennem. A kórházban nem sokat aludtam.
Így most kezdődik az elős éjszakánk. Holnap igykszem jelentkezni

KépKép
KépKép
kat78

Most jöttem haza ctg-ről, minden rendben, Szaffi továbbra sem mutatja jelét a kibújásnak. Dokibácsi kérdezte, van-e valami panaszom, gondoltam benyögöm, h tök unatkozom, mennék kirándulni, ehelyett a Csepel művek gyárkéményeit nézem, de aztán csak azt mondtam, nincsen :D Mondta, h akkor nem vizsgál meg, nem bojgat feleslegesen, majd csütörtökön. Most már heti 2x akar ctg-t (szerdán betöltöm a 39 hetet). A fájásmérő végig 65-75 között jelzett, kérdeztem, h ez nem-e baj, mert sztem nem fájt, mondta, h az attól függ, h teszik fel, mert neki nem a szám kell, hanem a kilengések meg a puklik, szóval ha lényegében vízszintes ilyen magasan, az csak annyi, h szorosabb a gumi vagy ilyenek. Pedig már kezdtem örülni, h milyen erős fájásaim vannak, én meg milyen jól tűröm :lol:

Sajti
A gumi alkatrészek sztem a gőzölést azt bírják, mert a cumisüveg végét is ebben sterilizálta a nővérem. Bár azokat úgyis lecserélte kb 3 havonta, mert szte ennyi idő alatt a gyerek vagy kinőtte, vagy rágott rá még lyukat, mikor már volt mivel.
A szakképzést majd meglátom, annak a jelentkezési határideje úgyis valamikor a tavasz végén van csak, szóval még ráérek dönteni. Tényleg jó lenne vmit tanulni, h meglegyen az az illúzióm, nem visszafejlődök agyilag (most tök úgy érzem :) ).
Tök jó, h ilyen sok tejed van, irigykedek, meg reménykedek! Mégis csak kényelmesebb, meg streszmentesebb így.

Kat
Kitartást! Csak bedurran idővel a melled ;) A pici meg kibírja. De persze megértelek, én is félek ettől :( Apának igaza van, tényleg csak pihenj! Gondolj arra, ha valami más ilyen nagy vágásos műtéted van, mennyire természetes lenne, h pihensz és nem csinálsz semmit. Most persze ezt nem teheted meg, de azért amit lehet, azt át kell engedni (még ha apa nem is mosogat úgy stb :D)
súlyveszteségről én azt hallottam, h a gyerek igazából kb ezzel a 8-10%kal kisebb, mint amivel születik, csak "direkt" felvizesedik, mert így elvileg könnyebben ki tud csúszni, mert "puhább". Szóval ez a súlyvesztés nem is igazi súlyvesztés nála. Ezt egy szülész mondta, nemtom tényleg igaz-e vagy csak ezzel nyugtatják a kismamákat :)

Azthiszem teljesen elsárkányosodok. Appa mondta, h kéne mennie vmiért Brüsszelbe (vagy Madridba, nem emléxem) amikor Szaffi úgy 2 hetes lesz, én meg mondtam, hogy ugye nem akar 3 napra egyedül hagyni az első 6 hétben?! Egy kicsit lelkiismeretfurdalásom van, mert persze anyám bizti boldogan ideköltözne addig, de én meg épp azt szeretném, h Lóránt legyen itt :( most olyan gonosznak érzem magam! De a főnökének nincs kedve menni, mert még csak 4 hónapos a gyereke és nem akarja egyedül hagyni gondolom, vagy csak nem akar utazni, szóval mondtam, h akkor ne hogy ma' ő hagyja egyedül a 2 heteset... De persze amikor tavaly voltak egy kollegájával 3 napra valahol, akkor a srác itthonhagyta az asszonyt a 3 gyerekkel, pedig még csak kb 1 hónapos volt a pici. Szóval most nemtom, h én vagyok sárkány, aki hátráltatja apa karrierjét, vagy jogos, h félek egyedül :shock: Szegényre annyira ráripakodtam, h megkérdezte, hogy de azért az 1 naposakra Szegedre meg Bécsbe mehet majd... szegénykém :(

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball akkor az izgi azért hogy először mész, várod? Az otthoni egy-két nap az tényleg semmi, főleg ennyi idő után :cry: Mi nyáron 6-8 hétre megyünk és az is hamar eltelik... Mi mindig hazamegyünk karácsonykor, de amilyen ítéletidő volt most is, pont amikor mentünk volna ha nem vagyok babás, hááát, azért így hogy kocsival járunk, elég necces, nem tudom mi lesz...

Sajti milyen fősulin töröd a fejed? Na most megszámoltam, még 20 babát várunk a zárt fórumon és 15 baba van meg, szóval 35 a teljes létszám. Nagyon jó az új vonalzód!

Rekuja milyen mellszívót vettetek? Hát nekem ha nem lett volna, akkor dugába is dőlt volna az anyatejcsi adás... Na ez egy jó dolog volt amit írtál hogy Romániában ikrek esetén mindkét szülő otthon tudott lenni, na azért úgy nagyon jó, kár hogy megszűntették ott is. A vazelin nem a te perverz agyad, eddig én is csak abban a formában hallottam róla :lol: Csodálkoztam is, de elmentünk, vettünk és nagyon hamar helyre hozta a cicim, pedig nagyon durván nézett ki. Garmastan is van itthon de az nem segített így. Ja értem akkor már a nagy tanári gárdát! Azért nem semmi! Közben írtam Sajtinak is, a pontos létszám 35 és abból 20 baba van meg. Szerintem nem sárkányosodás hogy nem szeretnél 2 hetes babával egyedül maradni, hisz apa is ad egy biztonság érzetet. A többedik babánál már kevésbé fog számítani, mert akkor már neked is meglesz a rutin.

Kat azt mondják, hogy minél sűrűbben cicire rakod az a legjobb tejszaporító, vagy pedig fejd sűrűn. Nekem nagyon kisebesedett a mellem és itt az mondták Vazelinnel kenjem, és tényleg csodákat tett! A Garmastan nem használt úgy. Meg bár én nem próbáltam de a bimbóvédős szoptatást is ki tudod próbálni ha nagyon sebes. Mi 10 %-ot vesztettünk a súlyunkból, de már visszajött szerencsére. Nagyon jó neked is a vonalzód!

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Kat: császár után nehezebben indul be a tejci, de ha gondolod, vetess a pároddal Laktoherbet, az nekem elég jól beindította.. De ahogy a többiek írták, ha picit fejed, az is stimulálja, vagy sűrűbben rakd cicire Bálintot. Amúgy szerintem most még az a pár csepp is elég neki! El sem hinnéd, mire képes a női mell! Azon csodálkoztam valamelyik nap, hogy azt gondoltam fejés után, már nincs benne egy csepp sem, és Kristóf még vígan megvacsorázott belőle. Tehát nyugodtan tedd mellre Bálintot, a melled "tudja" a dolgát, lesz tejci bőven!
A kórházból mi 2770 grammal jöttünk ki (születési súly 2980 g..), és már vérvétellel zaklatták Kristófot, mert azt gondolták, ki fog száradni.. Ahhoz képest most kerek, mint egy alma! :wink: De én akkor is azt mondtam rá: "kicsit pöttyös, kicsit sárga, de a miénk!" :lol:
Semmiképpen ne erőltesd magad, a legfontosabb most a Te sebed begyógyulása és természetesen a Baba!

Rekuja: 65-75-ös fájások? Az igen! :) Az én 35-45-ös szülés előttiekhez képest ez már valami! (most már én is csak viccelődök rajta..) Igen, ilyenkor már heti 2x kell menni ctg-re!
Ami a tanulást illeti, én is úgy érzem, a terhesség alatt visszafejlődtem, ui. semmilyen normális, komolyabb könyvet nem tudtam olvasni, pedig azt gondoltam, milyen királyság lesz, elvégzek egy csomó tanfolyamot. aztán itthon ültem, és olvastam a babás magazinokat...
Nyugi, biztosan lesz tejed, csak akarni kell! utána meg majd azt fogod írni, hogy nem tudja a baba rendesen bekapni a cicit!
:lol: Tegnap este viccelődtünk is Apával: valamit beszóltam neki szoptatás előtt, mire szólt a gyereknek, hogy csak a végét rágcsálja, mert tudja, hogy az elég vacak nekem. Mire én is szóltam a gyerkőcnek, hogy rottyantson csak jó nagyokat, mert most úgyis Apa fogja tisztába tenni... :lol:

Utazgatás: Apának a héten el kell mennie pár napra, de februárban több hétre! Ezért már megkértük mindkét részről a szülőket, hogy töltsenek itt majd pár hetet, ne legyek egyedül... Viszont amit a kórházi tartózkodásom alatt műveltek, az nem volt semmi! Mindent átpakoltak, felforgattak, stb, a MI kis közegünkben, mindenbe beleszóltak, így Apa teljesen kiborult! Az ő szülei hazamentek, az enyémek itt vannak közel, viszont Anyum ugyanúgy beleszól mindenbe, holott ő azt gondolja, nem. Sőt, a gyerekkel is úgy beszél, mintha a picikével valami gond lenne. Már rászóltam ma is, hogy ha így kántál a gyereknek percekig egy mondatot sírós hangon, akkor nem csak ő fog kiborulni, hanem én is!! A negatív töltetű mondatok sírós kántálásáról nem is beszélve! Tényleg igyekszem nyugodtan kezelni a gyerkőc hasfájós helyzeteit is, pedig nem könnyű, de igyekszem nem vele zokogni / sírós hangon beszélni, mert akkor soha nem nyugszik meg! Hihetetlen, de ha az ember nyugodt marad, és nyugodt, normális hangon beszél velük, akkor sokkal hamarabb megoldódnak a problémák! No, mindegy, ebből azt akartam kihozni, hogy fogalmam sincs, mi lesz most, ugyanis már a férjemen kívül senkit nem akarok a közelemben látni, aki meg akarja váltani az én életemet, és fel akarja nevelni az mi gyerekünket! :( Tehát Rekuja, nem csak Te kezdesz sárkányosodni, már ha ezt annak hívjuk....

Nyufó, el nem fogod hinni: gyógypedagógiát szeretnék tanulni.. Ez most így elég fura, ugyanis én műszaki ágon végeztem, de annyira megzakkantott a szülésem, hogy már egy ideje azon gondolkozom, mit csináltam én eddig, ami egyáltalán hasznos volt? Meg aztán nagy motiváció volt a dokim jelleme/hozzáállása/higgadtsága, és így én is késztetést érzek arra, hogy valami olyat csináljak, amivel segíthetek másoknak... Nagyon banálisan hangzik? :wink: Úgy érzem, az életemben ez az esemény vízválasztó volt! A szülés után, amíg feküdtem megfigyelésen, és utána bent a szobában, nem is tudtam aludni, csak ezeken gondolkoztam... (Na, most is megkönnyezem ezt a dolgot..) Tudod, az életemet eddig abszolút nem nőként éltem (mondjuk fiúnak is vártak, úgy is neveltek), szerintem ezért is volt nehéz ez a szülés. Őszintén szólva, a császárt inkább bevállaltam volna, de nem tudtam elképzelni, hogy én meg fogok szülni valaha egy gyereket.
Szerintem ez kellett ahhoz, hogy kizökkenjek a fiús életemből, és elkezdjek nőként gondolkodni, ami őszintén szólva nem is olyan egyszerű nekem... Na, ez is jól kijött! :D Még jó, hogy nem láttok... Nem sűrűn szoktam sírni... :oops:

KépKép
sajti

Sziasztok!

Most értünk haza Pestről,megvan az apasági,jöhet a Bibi :)
Megvette nekem Zsolti a málnalevél teát és az van ráírva hogy hasmenés esetén vagy torok garat gyulladásra???Több fajta is van vagy amúgy erre is isszák?
Induláskór mikor felhúztam a csizmám,meghúztam a méhem valahogy,azóta is fáj alul ahol a fejecskéje van,nehezen birok tőle járni :? Bár futóversenyre nem készülök :)
Előre is bocsi ha valakinek nem válaszolok,de nem látom az előző oldalt és az agyam mint a szita.
Szívből örülök,hogy nem utálsz :)

Rekuja

Irigy vagyok,hogy ennyit jársz ctg-re én csak pénteken mennek és fájást nem is néznek,kiváncsi vagyok engem megvizsgál e a dokim most nem nagyon érzek változást magamon.
Azért az már biztos jó jel ha valamit mutatnak a görbék meg a puklik már biztos készülődik a szervezetünk a nagy napra.Dehogy vagy sárkány ha te az vagy akkor én tűzokádó :) Én is kibuknék ha napokra itthagynának,de szerintem ezt egy főnök sem várhatja el az alkalmazottjától,Zsolti biztos nem küldené el sehova ha tudná,hogy kisbaba van.

Snowball

Laptető :) Elvileg te szülsz legközelebb,legalább is ezt szokták nézni a topikokban hogy akié a laptető az szül legközelebb...Mostantól nézem :)
Aranyos vagy hogy megveszed anyukádnak a jegyeket,de biztos többett is tud majd segíteni mint egy sterilizáló és legalább végre együtt lesztek.

Sajti

Nem semmi februárod lesz akkor neked sem,de babával hamarabb el repül az idő,mindenki azt mondja hogy addig pihenj amíg lehet,én meg már alig várom hogy lefoglaljon.Hajrá gyógypedagógia,én ahogy olvasgatlak abszolút eltudom neked kébzelni ezt,neked megvan hozzá a türelmed is.

KépKép

KépKép
csicsi84

Nyufó

Holnap akartam magam elvitetni a moziba,gondoltam egyedül megnézem amíg Petra oviban van,de így nem tudom bár holnap más dolgom sincs majd meglátom.
A vazelin tényleg sokmindenre jó egyébként,barátnőm kozmetikus és ő is mondta már.

Kat

Tényleg próbáld ki a fejést hátha beindítja.Használtad már a Madelát?Biztos menni fog,ne aggódj pihenj amennyit csak tudsz hagyd hogy Bence megcsináljon mindent,emlékezz vissza te is ápóltad nem rég,és neked most kelleni fog jó időre az energia.

Sajti

Nem arra értette a Zsolti hogy nem jön össze semmi,hogy az életben,hanem hogy nem bír hazudni mert mindig lebukik.Bár ebben azért valahogy mindig az én kezem is benne van,én hiszek a női megérzésben nekem 90% ban mindig bejött.

Snowball

Már megint túlzól 100 kiló :) Örülhet neki hogy ilyen csinos kismama támadja meg,nem akarok bántani senkit de láttam már azért olyan kismamát aki totál elhagyta magát terhesen,szerintem itt egyikünknek sem lehet oka komolyabb panaszra.Na akkor ma én is kipróbálom van e még vonzerőm,bár alig tudok mozogni a cipőfelhúzás óta,úgyhogy ebből erőszak nem igen lehet :)

Bettike

Bár nem olvasod már,de holnap megy a drukk!!!!

Csillag

Minden nappal biztos egyre könnyebb lesz de azért most nem kis feladat a tiéd.Amúgy nyugodt babák?
Hamar megnőnek majd meglátod,nekem a Petra is kis súllyal születet de hamar be is hozta a lemaradást.Van elég tejcsid Cengének és Csongornak is?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Hat mit is mondjak, vagy inkabb hol kezdjem... Most muszaj volt mar leulnom egy idore, mert amit eddig ma csinaltunk apaval, az minden kepzeletet felulmul. Ugy kezdodott a nap, hogy levisszuk a karacsonyfat, es kitakaritjuk utana a nappalit. Viszont ebbol ami lett: karacsonyfa leszedve, nappali kitakaritva, eloszoba + konyha (felig) kifestve, ajtok lefestve. Tehat egy rogtonzott festessel feldobtuk a a napot. Alex meg mindig fest, en mar feladtam. Lefestettem 2 ajtot, amikor tudtam ultem a labdamon es iszogattam a malnelevel teat. Bolondnak erzem magam 20 nappal szules elott ilyet csinalni...

csicsi: lapteto :lol: Ajanlom hogy te is talalj valami festegetnivalot, ha nem akarsz egyedul maradni a vegere :D Ha igy haladok tenyleg bejon a laptetos joslat. Most is hulyen erzem magam hogy szegeny Alez meg mindig festi a konyhat. De olyan hulye KEK szine volt, hogy muszaj volt atfesteni, mert rosszul voltam tole. Ki az a hulye aki kekre festi a pici konyhat. Falastol, plafonostol... (Bocsi ha valakinek ilyen a falszin a konyhajaban :lol: ) Ma nem lesz tamadas, azt hiszem mindketten kifaradtunk elegge, nem hianyzik a plusz torna :D

sajti: nagyon jo valasztas lenne a gyogypedagogia. Es mostmar kivancsiva tettel, hogy milyen volt a szulesed. El tudnad nekem is kuldeni legyszi privatban? Csak masold at amit Csicsinek irtal. En is sokszor ereztem ugy hogy akar tobb noiesseg is belem szorulhatna, foleg miota kijottem, elegge ellaposodtam. Raktarban dolgoztam lathatosagi mellenyben, es acelbeteses bakancsban tobb, mint egy evet, es total elvesztettem a noiessegemet. Most viszont hogy kismama vagyok, egyre jobban visszajon az erzes, hogy hianyzik hogy kicsipjem magam neha, vagy hogy tobbet tegyek a kulsomert.

rekuja: en sem szivesen maradnek napokra egyedul, maximum ugy, hogy itt van anyu vagy tesom. Mert ugyebar terhessegem is alatt szinte vegig egyedul voltam, viszont szules utan nekem sot mindenkinek szuksege lesz extra tamogatasra. Szoval ha meg tudod magad gyozni, engedd el Lorantot, hiszen nem szorakozni megy el, hanem dolgozni. Es ha lesz segitseged, akit szivesen latsz magad korul, akkor miert ne.

nyufo: nekem eddig maximum 2 het volt, amit otthon toltottem az eddigi tobb, mint 3 ev alatt, miota itt vagyok. Sosem kaptam ugy szabit, hogy haza tudjak menni tobb idore, de 2 het mindig is eleg volt. De az ugy, hogy evente 2x mentem haza, es anyu is jott hozzam. Tehat lenyegeben csak o hianyzik nekem, es miatta megyek haza. Szoval a hely mar ugyan mindegy nekem... Egyebkent varom mar, hogy menjunk Lettorszagba, foleg hogy Molly is velunk lesz :) Rakhatnal fel kepeket, ahogy idod engedi, kivancsi vagyok Annara, hogy fejlodik.

Na ranezek apara, hogy all. Nekem mar erom sincs felallni :shock:

Kép

Kép
snowball

Nyufo
Aventes kézi a fejő - tudod, ami neked először nem jött be :D Én reménykedek, h jó lesz. Nem akartam gépit, arról mindig a tehenészet fejőgépei jutnak az eszembe. Amúgy újabban azzal nyugtatom magam, ha nem megy a szopi legalább hamarabb jöhet a második lombik, de ezt már aszem írtam. Szóval próbálok nem rástresszelni, de ez egy kicsit önámítás is. Én még nem szereztem be semmi bimbóvédő krémet, de a kórházban van gyógyszertár, azt mondta a szülésznő, nem kell mindent előre venni, mert ott is lehet majd, ami éppen kell. Úgyse fér már semmi a táskámba.

Sajti
Mondom, fájások sztem nem voltak, csak szoros volt a gumi amivel rámtették a tappancsot (kis cuki kerek lenyomatot is hagyott a pocimon).
Gyógypedagógia az nagyon kemény! Egy ismerősöm végzett ott, dolgozott is pár évet a Pető intézetben, de amikor elkezdtek gyereket tervezni, akkor kilépett. Azt mondta, se fertőzések szempontjából, se lelkileg nem bírta volna a saját gyereket a mellett, pedig nagyon szerette. Viszont sztem neki van avilág legkiegyensúlyozottabb 3 gyereke :)
Engem is fiúnak vártak, nem is volt lány név. Aztán ugye elöbb jöttem, anyám meg akkor lent volt Györökön és az egyik unokatesója, aki épp terhes volt mondta, ha lánya lesz, Réka lesz. Így ez a név jutott csak eszébe, amikor születtem :) Szóval én is elég fiús neveltetésben részesültem.
Értem én a viccelődést, máris felhasználjátok a gyereket egymás ellen :lol:
Ne félj, majd mi beszélünk veled februárban :) Több hétre - nem hangzik jól :( Nagyon megértem a problémád a szülőkkel. Nekem nagyon bejött az a Ranschburg könyv, ami a nagymamáknak/ról szól, anyám teljesen boldog meg lelkes vele, pár nap alatt kiolvasta.
http://bookline.hu/product/home!execute ... _szazadban
De ez persze nagymamafüggő is, te ismered az anyukád, mit vesz sértésnek. mindenesetre elég egyértelműen és részletesen kifejti, mennyi kárt okoz, ha a nagymama nem bízik az anya döntéseiben, és nem azok szerint az elvek szerint bánik az unokával. Meg az is érdekes, h anyáink idejében őket mennyire befolyásolták a saját szüleik és h ezért is gondolják úgy, h nekik is így kell tenniük.

Csicsi
Az apasági nagyon jó hír! Látod, rendes volt a pici. Ha devemberben ezt mondja valaki neked, el se hiszed :) Vigyázz magadra ezzel a meghúzással, mert szülés közben még nagy szükséged lesz rá, h a szervezeted egészséges legyen!
Fájás nézésnek látod, h nem sok értelme van :) Mikor mondta a doki, h megvizsgáljon-e ma, vagy ha nincs gond, csak csütörtökökn én csak arra tudtam gondolni, h basszus, nehogy le kelljen vennem a csizmám, mert az olyan macerás :D Tök hülye vagyok, így utólag :D

Aranyosak vagytok, h próbáltok meggyőzni sárkánymentességemről :) Még szerencse, h tudom, appa már jó ideje nem nagyon szeret utazgatni céges ügyekben, főleg, amióta semmit se lát a célvárosból, csak reptél-hotel-tárgyalás-hotel-reptér utjai vannak. A nyáron egy csomót volt Madridban és mondta, h tényleg egyáltalán semmit se látott, a hotel a cég mellett volt valami infoparkban a reptérre meg taxiztak, azt se tudja melyik irányba volt a város, napi 13-14 órát dolgoztak és a meleg miatt végig légkondis területen maradtak. Nagy élmény lehetett :(

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball
Jól nyomod a festést... azért vigyázz magadra, a szag se mindegy ilyenkor! A kicsi helység sötétre festve nekem se jön be.
Mi az a laptető? Lemaradtam valamiről, pedig tuti olvastam. Hülyülök :)
Épp az a baj, h ha appa elmegy, bizti áthívnám anyámat, de az meg pont ellentétes azzal, amerre anyámat szeretném "nevelni". Ez most így jó ellentmondásos :) Mami hajlamos annyit segíteni, ami szte kell, én meg hajlamos vagyok túl önnálló lenni, ami így együtt rengeteg konfliktust jelent. Aszem 3 nap együtt és totál megutáljuk egymást :( Meg félek, h azt erősíteném anyámban, h nélküle már semmi se megy. Aztán közben anyám még ugye dolgozik, vezető pozícióban, és az ő korában már egész éjjel egy csecsemő mellett virrasztani aztán meg bemenni a munkába, nem nagy élmény. De appa főnökét úgy néz ki, egyáltalán nem zavarja, h nem akar elmenni, szóval bizti, csak én éreztem túl nagy áldozatnak tőle (appa hajlamos sztahanovként 130%-on dolgozni, most Szaffi miatt szeretném, ha visszavenne 100%-ra)
Tényleg vigyázz magadra, legalább amíg megszárad a festék ;)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: vizbazisu a festek, abszolut nincs szaga :wink: De azert koszi az aggodast :) A lapteto annyit tesz, hogy aki legelesokent ir az oldalon, az meg legkozelebb szulni. Ugye most vagyunk a 151. oldalon es en vagyok a legtetejen. Es Dr.Csicsi megint praktizalni kezdett, es osszefuggesbe hozta a kettot :lol: Na akkor jo, hogy ha Lorant nem megy, mert tenyleg cska akkor lenne neki erdemes lemennie, hogyha lenne melletted olyan valaki, aki nemcsak segit, hanem el is viseled magad mellett. En epp ezert varom anyut ennyire, mert o a mindenem (legalabbis hatalmas resze az eletemnek), es egy percre se tud az agyamra menni. Nekem mindig is csak o volt a tamogatasom, 2 evesen elvaltak a szuleim, es azota fater nem nevelt egy percig sem, es tesom 12 eves voltam, mikor kiszallt a feszekbol, es utana anyuval ketten maradtunk. Soha nem volt vele vitam :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Igyekszem rendesen olvasni titeket, de nem nagyon van időm válaszolni mindenkinek.
A várvavárt tejbelövés megtörtént, most lehet fátvágni a mellemen, ha egy tűt akarnál beleszúrni, eltörne a tű. Bálint segít rajta, meg a fejés kb 10percet, aztán újra bedurran.
Kérédésem: Mikor lazul meg egy kicsit?

Bence tényleg sokat segít, és igyekszem hagyni is,de olyan rossz elesetnek lenni. Arról meg nem beszélve, hogy összement a hasam, szőrős vagyok most hogy látom, még nem tudok rendes hajat mosni a sebtől, a mellemen vagy Bálint lóg, vagy kirakva szellőztetem. Én erre megmondom nem számítottam, így fura, kicsit zavar. Bár tudom, hogy ez átmeneti állapot, és ő is mondja.
MOst szaladnom kell mert Bálint 1órával korábban kelt. De igyekszem még feljönni.

BETTI: GONDOLOK RÁD HOLNAP!!
Persze azokra is, akik bármikor "eltünhetnek":)

KépKép
KépKép
kat78

máris itt:tiszta pasi:ordít, én szaladok, jó együnk kicsit korábban, bár nem értem, nem lehet éhes, szopi, szív kettőt, amitől én csillagokat látok, majd úgy elalszi, mint aki nem is akart semmit, csak ezt:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat: gyorsan írok, hátha segít: tehát: ami nekem bevált: csomók kimasszírozása + fejés. Addig fejd, amíg felpuhul a mell, utána könnyebb masszírozni is. Sajnos sokszor kell fejni, mert nagyon bedurran! Viszont ne hagyd benne a tejcsit sokáig, mert begyulladhat!!! Ezt a lelkemre kötötték a kórházi szobatársak, és igazuk is lett. Már nagyon fájt, kőkemény volt, de akkor is fejtem rendszeresen, és masszíroztam, amíg éreztem benne a csomókat! Az másik kérdés, hogy az ember ilyenkor pelenkával a pólója alatt járkál, és még az sem mindig segít... Mikor lazul? Az enyém már lazult (szerintem pár nap), már nincsenek csomók benne, de még mindig le kell fejni egy részét a tejcsinek szoptatás előtt, ui. a gyerkőc nem tud mit kezdeni így a cicivel. A lényeg, hogy elég sokat kell vele törődni, hogy "beálljon" a kereslet-kínálat mennyisége. Szerintem még nálam sem állt be, de türelmes vagyok...

KépKép
sajti

Ja, és ilyenkor még csak pár "falatot" tudnak egyszerre enni, tehát hosszabbak lesznek az éjszakák... és figyeld azt is, hogy rendesen kitátsa a kis száját, különben fájni fog Neked!

KépKép
sajti

Még valami: ha nem tátja ki rendesen a száját (és akkor ugyebár nem jön rendesen a tejci..), vagy túlzottan tele van a cici, a gyerkőc előbb-utóbb begurul, mert nem tud megfelelő mennyiséget enni. Az enyém eleinte abbahagyta, és inkább bealudt, de most már begurul, és sikítva sír.

KépKép
sajti

sajti: elolvastam a sztorit, hat..nem semmi. Tenyleg megrazo volt, de csak erot meritettem belole, mostmar nincs az az isten, ami el tudna tantoritani a szulestol. De tenyleg az a csodalatos, hogy ahogy kibujt Kristof, minden fajdalmad elszallt. En is remenykedem, hogy jo szulesznok lesznek korulottem. De ami a legfontosabb, es az mar megvan: a jozan eszem. Koszi hogy elkuldted a sztorit! Ja! Az epet sajnalom, tudom hogy annak pocsek az ize is. Eleg lett volna szules kozben egy sima hanyas is, nemhogy epes... Kicsit igy vicces, hogy meg az is ratett egy lapattal :lol:

kat: vegre vegre van tejci! Orulok neked! A csomokrol es hasonlokrol egyelore nem tudok nyilatkozni, barcsak tudnek neked is segiteni. De latom, hogy meg vagy konnyebbulve, annak ellenere is hogy fat lehet vagni a cickoidon :D

Kesz a konyha, apa takarit. En mar megint olyan faradt vagyok :cry: Tenyleg jobban oda kell figyelnem a pihenesre...ez igy nem mehet tovabb hogy mindig csinalok valamit. Megprobalok megulni a fenekemen a kovetkezo 2-3 hetben. Egyebkent szerintem csaladi vonas lehet nalunk ez atenni akaras, anyu meselte hogy aznap meg borsot szedett a kertben, mikor noveremet szulte. Ott terdepelt a borsoultetveny kozepen... Szoval mar nem is csodalkozom sajat magamon.

Kép

Kép
snowball

Sajti: köszönöm a gyors választ. Ma már elmúlt a nagyon nagy keménység, és Bálint először 60ml evett. Az éjszaka kicsit mozgalmas, mert akkor nem akart enni, így a lefejt tejet kapta, de attól meg sok levegőt nyelt, így rajtam aludt 2órát, majd apa leváltott, és neki persze aludt a helyén békésen. Most 3óránként eszik, és most is nyugodtan alszik. Sajna bealszik a cicin, így nincs büfi, és sokat kukacoskodik.
Érdelne a szülésttörténeted, kült át nekem tudod az email címem, köszi.
Még egy kérdés: mennyi ideig fejsz a szopi után?
Most jön a védő néni is, tőle is informálódok

KépKép
KépKép
kat78

KAT
De jó, hogy beindult a tejcsi! :) Reményt adsz az embernek :) Ahogy írtad, h a pici rajtad aludt... biztos nagyon fárasztó lehet, de olyan megható is egyben. Az meg külön jó, h apának egyből elaludt a helyén! Ha apának sikerélménye van, kitartóbban foglalkozik a picivel, tiszta nyereség :)
Nyugi, senki sem várja, h egyenként válaszolgass most nekünk. Most Bálint a fontosabb! No meg persze te is :)

Sajti
jól megjegyzem a tanácsaidat! Hamarosan bizti nekem is kelleni fognak. Látod, két hét és te vagy a szoptatsi tanácsadónk :D Fogadni mernék, h ezt se gondoltad volna 1 hónapja ;) Tudod mit, nekem is küldd át légyszi a szülési sztoridat pü-ben! Persze nem bizti, h készenállok rá, de Nyufóéval is úgy voltam, h ő is túlélte, a babája is jól van, annál csak nem lehet rosszabb...

Snowball
Jól hangzik, h megülsz a fenekeden, valami azt súgja, nem fog menni :) De megértelek. Folyton azon agyalok, miket kéne még feltétlenül megcsinálnom mielött jön a baba. Ma 3 ismerősöm is írt e-mailt, h egyben vagyok-e még. No, ezek szerint már időszerű lenne szülnöm, csak Szaffi nem tudja :D De várjon még pár napot, ma eszembe jutott, h kimossam az ágyneműit is. Meg lehet, h a lepedőket is felhúzom végül neki, nem hagyom apára, még zavarában valamit elkever :)

Csicsi
Aszem kérdezted, h a málnalevél teából csak egy van-e. Sztem igen, nekem is az van rajta, h hasmenés ellen, de ne aggódj, nekem simán megy tőle a hasam :D Én már majdnem 1 hete iszom, és nem indította be a szülést, nem okozott extrém fájásokat, szóval sztem nem kell vigyázni vele. Láttad csütörtökön milyen melegfront jön? Két nap alatt +10 fok átlaghőmérséklet-emelkedés. Én a hidegre vagyok érzékeny, de a pici, ki tudja?

Betti már bizti látta a kisfiát! Gondolunk rád, csajszi!!!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti ezt a kiszáradós riogatást nem értem, minden baba veszít a születési súlyából, 10 %-ig normális. Mi 2620-al születtünk és 2380 grammra estünk vissza. Azóta már persze visszanyerte a súlyát. Nem semmi hogy apa hetekre elmegy februárban :shock: Külföld? Kitatás hozzá. Hát nem is tudom akkor jó-e neked ha jönnek a szülők ha ilyen felforgatóssak... Ez egyáltalán nem sárkányosodás, teljesen megértem. Anyukád akkor nem egy optimista vidám temészet, inkább pesszimista melankólikus mi? Egyáltalán nem hangzik banálisan az ötleted, szerintem klassz dolog, sőt ahogy írod valahogy olyan érzése támad az embernek mintha most kezdenél magadra találni! Hajrá! Én személy szerint sajnálom hogy nem látlak :lol:

Csicsi én úgy tudom nincs több málnalevél tea :lol: Hát ha megnézed kíváncsi vagyok te mit szólsz a filmhez.

Snowball te nagyon meg akarsz szülni idő előtt hogy ilyeneket csinálsz, ejnye!!! Vigyázz magadra! Milyen színre festettétek a kéket? Mondjuk nekünk könnyebb a hazamenetel, karácsonykor két hét, húsvétkor két hét, nyáron 6-8 hét, szóval kb. 3 hónapot otthon vagyunk a 12-ből. De ez úgy hogy én nem dolgozom, apa meg otthonról dolgozik, csak a net kell neki, az meg mindegy hol van. Lassan öt éve így van mióta kijöttünk, fura lesz majd ha kezdődik a suli 4 évesen, akkor már nem tudunk úgy menni, hisz nem lesz annyi szünet a gyereknek, na az rossz lesz.

Rekuja az Anvetes kézit ahova ajándékoztam barátnőmnek ott megy a szopi és simán jól lefeji a maradékot, szóval ott nagyon bevállt. Nekem meg ha nem lett volna az elektromos, akkor buktam volna az anyatejes táplálást, ahogy Regivel buktam is mert a kézi meg se tudta indítani annyira be volt gyulladva a tejbelövelléskor. Most is, csak az elektromos két nap alatt kiküzdötte. Ezek szerint amíg szoptatsz nem lehet lombikozni? De az tudod hogy azt mondják hogy 1 év regenerálódás kell szülés után a következő baba előtt, mert akkor a legkisebb már az esélye annak hogy azért történik valami fejlődési rendellenesség mert a tested még nincs kész? Szóval a nagyon közeli szülések rizikósak azért. Nálunk is azért lett ennyi idő a két gyerkőc között mert kivártuk az évet. De szemét apa cége, legalább egy nap vagy pár óra kimenőt adhatnának nekik egy kis városnézésre :cry:

Kat nekem kb. 2-3 nap alatt puhult fel, de nekem nagyon durván bedurrant meg tiszta csomó lett. Nekem a megoldás a 3 óránként fejés volt, közben maszírozás, nyomkodtam kifele a tejcsit ez alatt az idő alatt, fejés előtt forró zuhany,fejés után a következő fejésig káposztalevél a melltartóba. Ne nevess, komoly gyulladáscsökkentő hatása van, esküsznek itt rá, én Regivel és most is végigcsináltam, pár káposztalevelet megpároltam így a melltartóban de csodákat tett. Nagyon kellemes fejés (szoptatás) után ahogy a hűs káposztalevelet berakod. Ha túléled ezt a két-három napot, akkor utána teljesen felpuhul, szóval tarts ki!

Sajti ha túlzottan tele van a cici, picit le kell belőle fejni szoptatás előtt, hogy a bimbót könnyebben be tudja venni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

Ugy tunik lassan tenyleg atalakul a topic szoptatasi tanacsadassa. Aminek en nagyon orulok, mert minden plusz informacio jol fog jonni. Vaselint is ma beszerzem, meg a sterilizalo folyadekot. Mindig azt mondom hogy na kesz, nem kell semmi mas a Babohoz, de most hogy irom hogy mi kell, rajottem hogy veszek egy uj edenyt (labast) is, amiben majd csak az o cuccait forralom. 9 nap mulva jon anyosom, o is hoz rengeteg mindent, es mar elore felek hogy nem lesz hova pakolnom, ugyanis a komod az tele van, es csak 62es a legnagyobb cucc benne. Habar...van egy tartalek otletem, hogy mit hova rakok :)

nyufo: hat ha Regi elmegy suliba, akkor max annyit tudtok tenni, hogy kocsi helyett a repulot valasztjatok, mert husvet-karacsony alkalmaval itt is van boven szunet, ahogy tudom, csak nem eleg hogy kocsival haza lehessen menni es eltolteni ott par kellemes napot. Meg neha mar olcsobb a repulo, mint az auto. Tudom, hogy otthon viszont jol jon az auto. Nehez ez :) Mekkora volt Regi, mikor eloszor mentetek? Mert Molly 5-6 honapos lesz, mikor megyunk, es felek hogy nem fogja birni a hosszu utat. A konyha vegul sarga lett, ami eloszor zoldre fordult a keken, szoval a konyham ugy nezett ki mint egy lepukkant korhazi betegszoba. De 3 reteggel csak sikerult eltakarni azt a borzadvanyt. :lol: Most sokkal vilagosabb, es tagasabbnak tunik. Mostmar tenyleg semmi extrem hazimunkat nem fogok csinalni, mert tegnap este is elpityeregtem magam hogy hogy lehetek ekkora marha hogy lehajtom magam, pedig illene mar pihenni. Holott Alex mostmar mindenben segit, meg fozni is szokott. Csak valahogy ot meg sajnalom, hogy tenyleg nagyon sokat dolgozik, es meg itthon is mindent o csinaljon. Na majd ha jon anyosom, akkor nyugodtabb leszek.

rekuja: na igen, 8 nap maradt a vonalzod szerint! :D En is "aggodom" a lepedo miatt, de minden agynemu tiszta, de ha Alex nem is, akkor anyosom felhuzza majd. Meg hat mibe telik ezt a csepp kis agyat megagyazni, meg esetleg korhaz utan is :) Nekunk is a matracon rajta van a nylon huzat, mert honapokkal ezelott megvettuk, es igy probalom vedeni a portol. Ja meg majd hozza anyos a baldahint, de azt mar nem fogom kimosni, azzal nem erintkezik kozvetlenul a baba. Meg ugy nem csak mosas, hanem vasalas, stb... Hidd el, visszakapcsoltam a tempot, nem szeretnem hogy barmi hulyeseggel elrontsam az utolso napjaimat. Ami megint ki tudja mennyi.

kat: biztosan azert is alszik el Balint, mert "hirtelen" sok tejcihez jutott, es az alomba szenderitette a kis testet :) Egyebkent hallottam, hogy ha ugy latszik, hogy elalszik a cicin, akkor elkezdheted nyomkodni finoman a kis tenyeret, mert az ebren tartja. Lehet hulyeseg, de kiprobalhatod :) A cicokkal meg mindig nem tudok segiteni, de a kaposztalevelrol en is hallottam, mar nem egy szemelytol.

Egyebkent meg mindig el sem tudom kepzelni, hogy az en cickoim majd hatalmasak lesznek, es csomok lesznek benne. Lehet hogy az egesz csak egy nagy csomo lesz?!?! :D Par napja megint elovettem a mellszivomat, (NEM probaltam ki, csak felterkepeztem :D ), es ujra osszerakattam apaval, mert valahogy nekem nem tunt tul erosnek a szivohatasa. (tenyeremen neztem meg) Meg szerencse hogy megnezte, mert nem volt jol osszerakva, es azert nem szivott ugy. Mostmar mukodik, varja a feladatat :D Egybkent Aventes kezi van nekem is, es nem tudom mar ki irt hogy bele lehet-e tenni a sterilizaloba az alkatreszeket. Nekem megvan meg az utasitasa, es le van irva hogy bele lehet tenni az alkatreszeket, szoval ne haragudjatok hogy nem tudom ki irta, de az beleteheti nyugodtan :oops: :wink:

Kép

Kép
snowball

Kép
Itt látni, hogy nem sárgult be:)

KépKép
KépKép
kat78

Jó napot kívánok :)

Snowball

Na végre,látom te is kezdesz elfáradni :) Én ma kimentem a boltba (10 méter) és mikor haza értem jöttem rá hogy nem vettem majonézt a majonézes krumplihoz :) Uzsgyi fissza,haza felé már alig bírtam visszajönni.Péntekig még van dolgom,pl.most jöttünk rá,hogy Pepit be kell iratni suliba és pénteken lesz felvételi,úgyhogy nekem addig egyben kell lennem.
Mindig te jutsz eszembe akár hányszór csinálom a teát,nekem tökre izlik,mondtam Zsoltinak ha túl hordom a picit,betekerem egy cigibe és elszívom,hátha segít :)
Akció elmaradt annyira fájt a méhem ahol meghúztam fekvés közben is,hogy elnapoltuk a dolgot,viszont mondtam Zsoltinak,hogy 13.-án nem mehet solgozni mert itthon lesz dolga egész nap,túlhordás miatt nem szeretnék két naponta magzatvíz vételre rohangálni.
Cickó ügyben dettó így vagyok én nem látok változást de hátha szülés után durran be,mi lehet hogy azok közé tartozunk.

Nyufó

Kicsit megilyedtem a tea miatt de csak azért mert a szülésről az égvilágon semmi nincs ráírva,de örülök,hogy málnalevél csak egy van :) Úgy engedtek ki a kórházból hogy nem nyerte vissza a súlyát Anna vagy ott vissza is hízta?
A káposzta levél savanyú vagy édes? :D :D
Tök jó hogy ilyen infókat tudsz,még...még...még....

Rekuja

Én is a hidegre vagyok érzékeny a melegtől csak fáj a fejem :? Te érzed azt hogy egy hét múlva szülünk?Egyenlőre nekem sincs semmilyen hatása a málnalevélnek,felhívtam barátnőmet mondta hogy ő egyszer ivott este 10kor és éjjel 1kor mentek szülni.Bár túlhordta azt hozzá teszem már 41.hetes volt lehet amúgy is megszült volna.Ma vagy dokinál,ugyi?Vagy nem?
Lassan kezdem úgy gondolni,hogy túlhordás lesz a vége.

Sajti

Jó hogy ennyi infót adsz te is,mire megszülök,kész szoptatási tanácsadó leszek,csak legyen tejem is.A férjed otthon van még veled?Vagy már dolgozik is?Azért tényleg nem semmi mennyi mindenre van időd,szeretnék rád hasonlítani.

Kat

Látom lassan megoldódik nálad is minden,milyen a mellszívó?Segít valamit?
Lassan biztos beáll valami rendszer nálatok is és akkor már minden könnyebb lesz.

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: olyan jot nevettem hogy majd betekered a malnalevelet es elszivod!!! Uristen :lol: :lol: :lol: Jo ize van??? Orulok, hogy tetszik, nekem meg mindig eszembe jutattja a fuvet, azt hiszem rekujanak pedig a haltap jut eszebe rola. Teszel bele mezet vagy valamit? En is gondoltam ma, hogy leszaladok a boltba, mert megkivantam egy kis gyumolcsot, de Alex 3kor vegez, addig kibirom, meg ettem inkabb repat. Egybkent en is gondoltam mar a tulhordasra, mert mar ugy hozzaszokok a fajdalomhoz, hogy ritka amikor megijedek. Meg ma olvastam hogy honnan kell indulnia a fajdalomnak, mikor tenyleg a szules indul be, es nekem a mehem csucsa meg nem fajt. Max ha Molly rugdossa, ahogy most is. Egy idoben a medencembe dugta be valamilyet es hagyta ott, most meg a bal bordam ala dugja a kis labat, es otthagyja. A cicko meg tuti akkor pukkan majd be ha lesz benne tejcsi. Mert az egy dolog, hogy mostmar nagyobb, mint volt, de hogy melltartokat kelljen emiatt eldobalnom, azert ahhoz messze allok :lol:

kat: nincs ott semmifele komoly sulyveszteseg, ahogy elnezem!!! Majd kicsattan az egeszsegtol Balint, nagyon edes!!! Az a parna is nagyon aranyos, lassan arrol is lelog a kis laba. Tenyleg nincs ok aggodalomra, latszik hogy tokeletesen fejlodik!!! Amikor idod engedi rakj fel tobb kepet :wink:

Engedelyt kerek fozesre... :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

megint itt, elaludt Kristóf. Most már nekem is kellene aludni, ui. este 10-től hajnali 4-ig "roptuk" a táncot, asszem most már magától rugózik a lábam akkor is, ha nem büfiztetek... :) Majd beiratkozom népitáncra, az alapokat már úgy is csinálom minden nap.... :lol:

Snowball: azért az a festés nem semmi!! Látod, nekem is ilyen volt pár nappal szülés előtt.. Lehet, hogy nemsokára meg lesz Molly? :D
Ami a nőiességet illeti, mondtam is a dokimnak, hogy már elég sok minden történt velem, estem már vágtából lóról (majdnem amputáció lett a vége...), vertek meg jó sokszor harcművész edzéseken, üldögéltem már vesegörccsel wc-n órákat, de azért ez az én oxitocinos szülésem mindent felülmúlt... Acélbetétes cipő és láthatósági mellény? Szép munkaruha lehetett! Az enyém kezeslábas és gumicsizma... (képzelj hozzá lapátot, ásót és traktort is.... :) ... és ez nem vicc... Most meg olyan táskát rendeltem a meskáról, hogy még magam is meglepődtem rajta! Asszem át kell néznem a ruhatáramat is, van-e egyáltalán cicikitevős blúzom...
Igen, szerintem is fura, hogy pont az én szülésem volt ilyen, de hát tudod, véletlenek nincsenek... Szerencsére a hajpánt is pont zöld volt rajtam, így nem volt annyira feltűnő a kis hányás... :D De milyen jó érzés volt, mikor másnap megmostam a hajam a zuhany alatt!!! :)
A melled biztosan nem lesz 1 nagy csomó, nyugodj meg! :D De az tuti, hogy figyelni kell rá! A kórházi szobatársnőmnek a végén már egy csecsemős nővérke masszírozta, ui. hagyta pangani a tejet benne, és olyan lett, mint a kő...

Rekuja: az én Aventesem is kézi, és nekem nagyon bevált! Persze valószínűleg ember- , és cicifüggő is. Nekem is a tehenészeti fejők jutottak eszembe, már csak azért is, mert már írtam régen róluk tanulmányt.... 8)
Tehát szerinted jó a gyógypedagógia? Szomatopedagógia ágra gondoltam, vagy logopédiára, de első a szomatop. Nem tudom, mennyire van most ennek létjogosultsága. Eredetileg gyógytornászira szerettem volna menni, de az mindenhol nappali képzés, és a gyereket nem szeretném egyedül hagyni..
Apa amúgy Franciaországba megy pár hétre egy gyárba, ezért parázok kicsit..
Köszi a könyv tippet, meg is rendeltünk belőle egyből kettőt (Anyunak és Anyósomnak)... Meglátjuk, eddig is már kihívtuk a sorsot magunk ellen...

Kat: örülök, ha segíthettem! :) Igaz, én is első gyerekes anyuka vagyok, így csak a saját tapasztalataimat tudom leírni, de látod, mindenki ad hozzá egy-egy kicsit, így már lassan kiadhatunk egy könyvet róla! :wink: Szopi után addig fejek, amikor már érzem, hogy "megkönnyebbült" a cici, általában olyankor már kevesebb is jön belőle. Jönni mindig fog, tehát ne várd, hogy üres legyen! Szerintem ez is olyan, mint a magzatvíz, folyamatosan termelődik.
Nagyon cuki Bálint abban a párnában!!! Megmutattam Apának is! :D

Nyufó: én sem értettem a riogatást, de engem végig riogattak a baba állapotával kapcsolatban, én pedig azt láttam, hogy őt sem hagyják békén (szurkálások, stb.), ezért nem is csoda, hogy ennyit veszített a súlyából.. A kórházban nem is nagyon evett, hányta ki a sok teát, itthon meg nem győztem cicire tenni... Tényleg hihetetlen, miért nem tudnak normálisan hozzáállni az újszülöttekhez és újdonsült (pláne első gyerekes) anyukákhoz?
Anyumnak már szóltam ma, hogy aludjon itt, ha egyedül vagyok, de csak "biztonsági okokból", tehát nem kell felkelni a gyerkőchöz, a kaja úgyis nálam van.. Ő mondta, hogy de, felkel hozzá, de én még egyszer nyomatékosítottam, hogy nem kell, csak legyen itt.. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.. Biztos kijön majd a szobából "véletlenül" pont akkor pl. pisilni...
Aranyos vagy, tegnap tényleg jól kibőgtem magam... :oops:

Csicsi: elszívni a málnalevelet??? Ezen jót nevettünk itt "testületileg" (apával)!! :lol:
Minket úgy engedtek ki, hogy nem hízta vissza a súlyt Kristóf, de örültem is neki, jobb így, mintha végképp elfogyott volna a gyerek... A férjem még itthon van, holnap megy Pestre 3 napra. Már várom, hogy visszajöjjön............................ Most itthonról dolgozik, aztán ha készen van az itthoni dolgaival, akkor megy ki a "helyszínre", és ott üzemeli be a programjait.
Őszintén szólva a terhességem alatt elég sokat néztem tévét, de most be sem kapcsoltam, amióta hazajöttünk... Igyekszem inkább Kristóffal, a háztartással, és olvasással + pihenéssel foglalkozni, meg persze írogatok Nektek! :)

KépKép
sajti

Snowball

Megadom az engedélyt de csak Molli miatt,hogy nőljön még egy kicsit :) De evés utén feküdj le :)
Persze rekok bele mézet én annélkül meg sem kóstoltam,engem a kamilla teára emlékeztet az íze,több litert megtudnék inni belőle.
Kinézetre tényleg fura de iható.Én meg pont nem érzek semmit mostanában ezért félek kicsit,de tegnap és ma legalább rendesen mozgolódik ez azért megnyugtat,bizti bejön neki a tea :)
Én csak egy kis salátát csináltam de olyan kupi lett mintha 3 fogásos ebéded csaptam volna össze. :? Egyébként ma jöttem rá,hogy tök feleslegesen takarítunk,nálunk két nap alatt kupi lesz,legközelebb akkor állok neki ha 20 perces fájásaim vannak :)
Én vettem egy 80C-s melltartót én bízok abban hogy beindulnak majd a dolgok,most azért még kicsit nagy.
Nem is hallottam hogy honnan kell indulnia a fájdalomnak én azt hittem pont alul görcsöl :?

Kat

Gyönyörüséges baba Bálint és valóban nem sárga :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Meghoztam a hírt Bettikéről, gyors felépülést sok tejcit kívánok neki!

"Ma 7 óra 10-kor megszületett egy csodálatos kis emberke, Ferenc baba 3550 grammal és 50 cm-rel. Mindketten jól vagyunk. Puszi Betti"

KépKép

KépKép
nyufó8

Jaj, de jó, még egy baba!!! :lol:

Bettike, jó egészséget kívánok Neked és Ferenc babának is!! Szép méretei vannak, biztos nagyon szép baba!

KépKép
sajti

Rekuja, Kat, elküldtem Nektek a privi üzenetet!

KépKép
sajti

Hatalmas Gratula Bettiéknek jó egészséget mind a kettőtöknek és sok tejcsit.

Akkor ha jól számolom 3-an maradtunk januárra :) Hajrááá!!!

Sajti

Néptánc? :D :D :D Jó ötlet :)
10-től 4-ig nem semmi,kitartó a kis legény.Pihenj csak én tuti kidölnék,egyből ahogy elalszik.Hozzánk elvileg jön sógornőm ha megszültem már most félek hogy nem fogok tudni pihenni,mert azért akkor csak van itt valaki és nem tudom mit fog csinálni ha alszik a baba is meg én is,nekem nincs kedvem senkit szórakoztatni.Meglátjuk.
Szoktátok Kristófot mérni?Most mennyinél tartotok?
Könnyű mondani,de hamar elmegy az a 3 nap,addig segít neked valaki?
Hát jól beosztod az időd az tény,én is sokat tévézten aztán egyszer csak meguntam,már abszolút nem köt le,inkább csak este a hiradó meg az utánna lévők.

KépKép

KépKép
csicsi84

Gratulálunk Betti! Jó babázást, sok tejcsit és azért egy kis pihit is!

Nyufó
Akarunk mi várni 1 évet a köv. lombikkal, de az elötte való vizsgálatok kb 3 hónapot vesznek igénybe. Szóval ha nem megy a szopi, akkor tényleg pont egy évet várunk csak, valamikor okt elején megyek majd a vizsgálatokra, ha meg megy a szopi, akkor kb 1 éves korban kezdjük meg az elválasztást, akkor a lombik sztem a nyárra elcsúszik. De persze Szaffi is a 3. lombikból van, szóval attól még, h elmegyünk, egyáltalán nem bizti, h baba is lesz. De olyan fura, már most hiányzik a terhesség, pedig még bent van a baba :) Tiszta idétlen :) Mindenesetre azt szeretnénk, h ne kelljen visszamennem dolgozni a két gyerek között, mert a lombikkezelés engem nagyon kikészített (sokkal jobban, mint bármely terhességi tünet), nem is igazán tudtam mellette dolgozni, és azért sok az a 3-3 hét hiányzás minden próbálkozásnál. Meg persze appa is szereti frusztrálni magát a korával (februárban lesz 38 ), h azért 40 éves kora elött legyen meg a második is.
Régen, ha appa külföldön volt, mindig ráhózott 1 napot saját pénzből a szállásra várostnézni, de az utóbbi években már siet haza hozzám. Amúgy mindig megfogadjuk, h legközelebb én is megyek vele, és sose jön ki úgy a dolog, h tudnék. A legdurvább sztem az volt, mikor a cége spórolni akart a szállás+repjegyen, és úgy volt 1napos tárgyaláson Münchenben, h este felült a vonatra, hajnalban odaért, reggel 8-tól este 10ig tárgyalt, aztán éjfélkor indult vissza a vonata, másnap meg egyenesen a munkahelyére ment be a keletiből. Gondolhatod, milyen állapotban jött utána haza este :? Persze megfizetik érte, de azt mondta, ha fele ennyit keresne 20%kal kevesebb munkáért, boldogan kiegyezne vele. Simán átmenne máshova, ha lenne rá lehetősége, de annyira spec. területen dolgozik, h nem nagyon tud váltani :(
4 évesen elmegy suliba Regi? Nem ovit akartál írni? vagy ott egyben van? Tényleg olyan rosszak az angol állami sulik, mint a hírük idehaza? Tőlünk lehetett kimenni 1 évre 5-ödévesként tanítani angliába, és akik mentek nagyon rosszakat mondtak...

Snowball
A kimosással én is így vagyok, mindent mosok-vasalok, ami majd hozzáér a picihez. Appa meg jön folyton, h de hát attól nem lesz semmi baja... pl hogy hagyjunk nyugodtan néhány virágot a helyén, az a kis föld-evés kell a gyereknek :? ÁÁÁÁÁ! Lesznek még itt viták :twisted:

KAT
Fú, ez a párnán alvós kép nagyon cuki! Akár egy katalógusból is lehetne, én tuti megvenném a párnát ;) Bár gondolom nem alszik, mert mozog. Akkor párnán krallozós kép :)

Csicsi
dokihoz csütörtökön megyünk legközelebb, szóval akkor tud bármit is tenni a dolgok siettetése érdekében - már ha tud, ugye. Meg ha kell. Sztem még nem fog, talán a jövő héten. Nagyon bízok benne, h nem hagy itt túlhordva, ha elmegy nyaralni. Nekem ő nagyon fontos bizalmi-ember, mert az első olyan orvos volt, aki nem körberöhögött, h 1 éve nem jön össze a gyerek és vizsgáljon már meg valaki, hanem azt mondta, h persze. És nagyon rendes volt, mert amikor a 4. inszemináció után eljutott oda, h ő nem tud segíteni, akkor sem áltatott, hanem azt mondta, h mihamarabb menjünk át a Kaáliba, ne vacakoljunk a "majd úgyis összejön"-nel, mert egy csomó ok lehet, ami csak odd derülhet ki. És ez nekem nagyon bejött, h nem hülyének meg hisztisnek nézett, hanem orvosi problémának. Aztán meg igaza is lett, de persze addigra már túlvoltunk a pszichológus vizsgál a lelki korlátok miattól kezdve szinte mindenen. Szóval valahogy úgy érezném teljesnek az egész baba-projectet, ha meglenne a keretes szerkezet és nála szülnék :)
A tea sztem sem olyan szörnyű,csak víz nélkül büdös. Engem a citromfű teára emlékeztet, kicsit több benne a csersav. De ha téged meg a kamillára, akkor tuti minden gyógynövénytea tök egyforma :lol: Én reménykedtem, h lesz köze a málnához :(
"Mellesleg" én se látok jelentős változást, kb annyit nőttek, mint amennyivel az ujjaim is nagyobbak a vizesedés miatt.
Szaffi nekem is egyre kevesebbet mozog. Már nem is rugdos, csak vonszolja szegénykém a kis végtagjait :( olyan pici a helye.

Sajti
Egész kis feldobottan tudsz írni arról, h 6 órán át császkáltál a gyerekkel altatás címen :)
Elolvastam a szüléstörténetedet... hát remélem, az enyém egyszerűbb lesz, de ha mégse, majd arra gondolok, h a végén te is pozitívként élted meg a kimenetelt. Na pont az ilyenek miatt írtam fent, h nekem is fontos, h a saját dokimnál szüljek. Még jó h rövid a hajam, így esélyem sincs lehányni :D
Nekem is a gyógytornász jönne be azok közül, amiket írtál, a szomatopedagógiától én félnék, mert ott azért sok szomorú esettel is találkozol, akiken már nem tudsz segíteni. Én jártam terhestornára gyógytornászhoz, és hihetetlen élmény volt, h egy egyszerű mozdulat hetente 5-10 alkalommal mennyit változtat az életminőségen. Amúgy ovis meg kisiskolás koromban logopédushoz is jártam, és imádtam! Az is hálás szakma, csak a gyerekekkel foglalkozásban az a nagyon nehéz, h a szülőkkel kell igazából jól bánni, gondolom a kicsiknél még jobban, mint nálunk a középsuliban. De ezt Kat bizti jobban tudja!
A könyveket azért olvassd el, mielött odaadod, nagyon rövid, de nehogy sértődés legyen belőle! Én pl anyósomnak nem mertem megvenni...

Tényleg riogatnak a kórházban a babával kapcsolatban? Nem csak mi vagyunk hiperérzékenyek? Ezt fogadóórán már átéltem párszor, h ha azt javaslom, kéne magántanár mert a csemetének bizony a heti 3 matek nem elég, akkor néhányan úgy érzik, lehülyézem a kölyköt. Pedig valljuk be, azért a népek nagyrészének nem fekszik a matek :) De tuti, h én is meg fogok sértődni a nem hízik, vagy a sárga beszólásokon :lol:

Tyuntyi!
Mi van veletek? Nem kell hosszan írni, meg mindent visszaolvasni, ha nem fér bele a baba melett, mgértjük, csak egy pár sort, h mi újság, hogy vagytok, tejcsi-alvás ügyben, meg néhány fotó is jöhet!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja

Most olvasom,hogy hamarosan lesz még egy baba projekt? :) Olyan jó ilyen pozitívat olvasni,szinte akár kivel beszélek nem sokan vállalnak mostanában második babát,ha minden jól megy talán nekünk is lesz még egy gyerekünk.Gondolom kisfiút szeretnétek,Zsolti szerintem azért vállalna még egy gyereket hátha fia is lesz.
Mikor megy nyaralni a dokid?Csütörtökön akkor biztos mond valamit mire számíts álltalában látják a dokik ha már csak 2-3 nap van a szülésig.Sokan vizsgálat után 1 nappal megszülnek,gondolom nem mindegy hogy viszgál meg a doki...
Elég szomrú,hogy 1 év várakozás után van olyan doki aki kinevet hogy próbálkozz még.Azért vannak hogy segítsenek sokan már annyira elszáltak,hogy éjszakai szülést nem is vállalnak,de itt van orvos aki szülést egyálltalán nem csak terhesgondozást.
Bibi nekem is csak forgolódik de biztos tényleg csak a hely miatt.
Titeket nem hivogatnak ismerősök családtagok hogy megszültél e már?Engem már halálra idegesít,már emiatt kezdem azt érezni hogy rég meg kellett volna szülnöm.Tisztelet a kivéte!

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Egyelőre még nem tudok visszaolvasni, nézzétek el nekem. Itt van anyukám, sokat segít, de így is van mit csinálni. Csütörtökön megy haza, hogy utána mi lesz! 8) Meglátjuk, hogy hogyan boldogulok nélküle. Csani jól van, rengeteget eszik, bár még rendszer nincs benne. Most éjszaka két és fél órán keresztül szórakoztatott, nem sírt, csak nézelődött, aludni nem akart. Mert ugye hajnali 2 és 4 között kell ismerkedni a világgal! :lol: Tejcsi van, nekem is bedurrant a cicim, csomós volt és olyan, mint a beton. Mindez szilveszter reggelre, még a szerencse az volt, hogy a férjem unokatesójánál fél éves a baba és kölcsön adtak egy mellszívót. Így a gyulladást elkerültük. A tejserkentő homeos bogyókat szedem, szerintem van értelme.

Bettike:
Hatalmas gratula nektek. Jó egészséget és sok-sok tejcsit.

A többiektől elnézést, igyekszem visszaolvasni, ígérem előbb-utóbb mindenkinek fogok írni. A három kismamának kitartást, most már napok kérdése és mindenki babázni fog. :D

Megpróbálok Csaniról képet felrakni.

Puszi mindenkinek :P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Kép Még a kórházban

Kép Első nap otthon

Kép pihenő

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Most jöttem néptánc óráról... :lol:

Csicsi: Szerintem adj a sógornődnek vmilyen könyvet, vagy babás-mamás újságokat, vagy egyszerűen valamilyen munkát! :) Anyum egyfolytában csinálna valamit, én pedig már jobban örülnék neki, ha csak egyszerűen ülne a szomszéd szobában, és olvasna. Persze nagyon hálás vagyok, mert sokat segít, de elég nehéz nekem is itthon alkalmazkodni, elvégre nem vagyok már 20 éves... (de én már 20 évesen sem akartam alkalmazkodni.... 8)
Nem szoktuk mérni Kristófot, nekem elég az, hogy látom, gömbölyödik (szép nagy a pocija), rendesen pisil-kakil (hű, de még milyeneket! :shock: Meg amúgy Anyum, meg Tesóm is mondja, mennyit nőtt, stb. Valahol már 3 kg felett lehet, ugyanis Apa ráállt a mérlegre vele és nélküle, és vele már több volt, mint 115 kg....... :lol: Szép család, ugye?????
Ami a hívogatást illeti, engem nem hívogattak, ugyanis - képzeld el - nem mondtuk senkinek, hogy babát várok!!! Aki látta, az látta, és kész. Mikor megszületett Kristóf, küldtük az sms-eket, és volt olyan, aki meg is sértődött, mert nem tudta....

Rekuja: szerintem minden fejben dől el, és nekem az nem volt meg szüléskor... Azért is szeretnék közelebb kerülni a társadalom fiatalabb rétegéhez, hátha másként fogom majd fel a dolgokat. Aztán lehet, hogy nem, de meglátjuk. Most úgy érzem, rátapintottam életem egyik legnagyobb feladatára!
A gyógytornász szakma nekem is jobban bejön, pláne azért, mert természetgyógyászatból van már egy mozgásterapeuta végzettségem, de tényleg nincs sehol nappali képzés.. Lehet, hogy elkezdem a gyógypedagógiát, aztán pedig majd valamikor a gyógytornászt is. Mindenesetre Kristófot és Apát sem szeretném elhanyagolni, ezt pedig nappali képzés mellett nem tudom, hogy lehetne megoldani. Mondanom sem kell, hogy a legközelebbi képzési hely Debrecen, ami jóindulattal is 1,5 óra utazás tőlünk...
Igen, valóban a szülőkkel nehezebb a helyzet.. Voltam párszor rendező óvodás vetélkedőkön, a kicsik mindig jól érezték magukat, a szülők viszont soha "nem úgy látták" a végeredményt, és mindig lázadtak, hogy az ő gyereküknek a "ceruzakészletet" és nem a "radírt" kellett volna kapniuk. A gyerekeknek persze mindegy volt...
A kórházban a szobatársaim mondták, hogy járjak a csecsemősök nyakára, mert amikor behozták Kristófot, mindig csak csóválták a fejüket, mondták, mennyi "baj" van vele, én viszont nem tudtam semmilyen háttér infót. Mentem utána hozzájuk rendszeresen, hogy mennyit evett, stb., ki is derült, hogy van ám egy kockás füzetük, ahol vezetik a gyerekekről a gyarapodást, étkezést, stb. De ezt ugyebár fárasztó volt elővenni, ezért mindig elküldtek vmilyen kamu dumával. A gyerekorvos meg olyan volt mint Columbo felesége, soha nem tudtuk, mikor jön-megy, egyáltalán, ki is az!? Azt sem mondták, hogy le lehet adni tejet a gyereknek, helyette tömték Milumillel meg teával (amit persze mindig kihányt). Utána persze minden 10-20 ml tejjel mentem hozzájuk, széles mosollyal, ami gondolom, még idegesítőbb lehetett.. Mindegy, legalább érezték a törődést...... 8)
A gyereken tényleg látszott kicsit, hogy sárga (még most is sárga picit), de a vére rendben volt, és különben is, a szobatársnőm gyerekét mikor hazaengedték, olyan narancssárga volt, mint egy halloween tök! :D
Ok, a könyvet elolvasom előtte!

Tyuntyi: nagyon aranyos Csanád!!! Látszik, hogy már kezd gömbölyödni!! :lol: Most ő a legfontosabb, meg az, hogy pihenj eleget! Csak jelentkezz néha, majd tájékoztatunk, mi történt közben! :wink:

KépKép
sajti

Csicsi
Köv gyereknek én spec leányzót szeretnék megint, de ha fiú lenne, azt se adnánk vissza :D Appa meg inkább lányos apa, de bizti egy fiúval is megtanulna bánni. De a mi esetünkben az a lényeg, h gyerek legyen :) Persze, eleinte mindig arról beszéltünk h legalább 3 gyereket szeretnénk, de a lombik miatt csak 2 lehet, ennyit finanszíroz az OEP. Pontosabban két élveszületést vagy 5 próbálkozást, amelyiket hamarabb eléred :( Elég kiábrándító megfogalmazás... :( Saját pénzből meg nagyon drága játék, 1,5-2 milla körül indul a dolog, mi meg ugye most önkormányzati bérlakásban lakunk, szóval így bevállalni saját pénzből... előbb vmi ingatlan kellene. Szóval még két próbálkozásunk van, reméljük, kijön belőle még egy baba :)
Engem is hivogatnak, meg irogatnak h megvan-e már :) Sztem mondd azt viccből, h már megszültél, aztán h ja, mégse :D
Doki 17-én utazik, szóval nem hordhatom nagyon túl! Majd csütörtökön célzok rá, h mennyire szeretnék nála szülni, meg h most már talán jogom van így évek után egy kicsit türelmetlennek lenni :D De ő sztem nem olyan, aki direkt belepiszkál a dolgokba :( azért reménykedek :)

Tyuntyi
Jó hallani, h minden ok! Örülök, h tejcsi is van, meg segítség is. Vicces, de te sem tűnsz annyira letaglózottnak az éjszakázás miatt. Nemtom hogy csináljátok csajok, de egész éjjel fent vagytok aztán feldobottan beszámoltok róla! Cool! Remélem, nekem is menni fog ;)
A fotók nagyon édesek, nekem az a kedvencem, ahol az ő kezei is kralloznak, meg a kisruhán a figuráé is :) Mintha onnan lesné :D Szóval a fotók alapján egy nyugodt, folyton alvós fiad van. Nem értem, mit kolbászoltál vele az éjjel :D

Sajti
Azért az megint meglepett, amit a kórházról mondtál. Mert ugye minden babás újság azzal van tele, h mennyire baba-mama barátok, meg h az anyatej milyen fontos stb. erre amit te tapasztaltál, az olyan mint anyáink idejében. Ilyenkor úgy érzem, rájuk kéne uszítani a kismama magazint, vagy csak megírnod az újságba a tapasztalataidat (bizti van e-mail címük), hátha elérnél valami változást. Mert hiába tök jó az orvos, szegény minden munkáját lerombolhatja néhány nemtörődöm nővérke. Meg tudod, lehet, h ott is lenne lelkes, meg jó ápoló/csecsemős, csak az öregek lehurrogják. Néhány évfolyamtársam került olyan sulikba tanítani, ahol minden kezdeményezésük falba ütközött, hát, hamar elhagyták a pályát. Pl lehetne ez az első tegyünk jót a világgal akciód :D Tuti azért adnak teát meg tápszert, h nekik nyugodtabb legyen a munka, nem azért, h a babákkal jót tegyenek. Meg mert 30 éve így csinálják, azt azok a gyerekek is felnőttek ám! :?
Anyám mesélte h annak idején milyen különbség volt a pesten és a Keszthelyen szülés közt, mert Keszthelyen amikor kérte, h a szülés után 2 órával had nézze meg a gyereket, bevittek neki, és mondták, h most nem tudnak majd érte jönni, ha akarja itt maradhat egész nap, pesten meg neki kellett rohangálni és 1 nap után már hajlandók voltak beengedni a gyerekéhez pár percre. Szóval a kórházak közti mentalitásbeli különbség nem újdonság, csak míg mi itt "válogathatunk" neked nem nagyon van lehetőséged.

Na, megint kisregényeket írok. De ráfogom a hormonokra, király kifogás :lol:
Képzeljétek, appa ma már 4-kor :!: hazajött a munkából, és itthonról dolgozott tovább. Mondtam, mi van, ennyire félsz, h elkezdek szülni? mondta ÁÁÁÁÁ, neeeeem.... :lol: Tök cuki 8)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

huha, rengeteget irtatok miota nem voltam...az pedig nem reg volt :D De most csak beugrottam, mert apaval chopperes videokat nezunk. Szerencseje van, mivel szeretem a motorokat :P

rekuja: addig orulj, amig Lorant inkabb hazamegy elobb munkabol, mert nalunk apa azt talalta ki, hogy most jar biciklivel mert olyan jo ido van...szoval harmadik napja azzal jar dologzni. Na mondom meg milyen szerencse hogy van autonk. Nem mintha nem szules elott lennek 2-3 hettel. na mindegy, majd lesz valahogy, szerencsere nem dolgozik messze.

sajti: neptanc :lol: :lol: Legalabb visszanyered a formad, elobb, mint utobb :D

csicsi: mondtam en, hogy te, en meg rekuja leszunk a finishben. Ugyis en leszek a bronzermes, figyeld meg :D (marmint hogy elviszem a vegeig) De igy izgi, hogy ki fog menni legkozelebb szulni.

Alex most mondta hogy neki fura hogy felrakjuk az ujszulott babakrol a kepeket a forumra. mert hogy ez balszerencse az o orszagaban. Ott csak a szuk csalad lathatja a babat az elso egy evben!!! Hulyet is kapnek ha at kene vennem a szokasukat... Az lesz szinte az elso dolgom hogy feldobok a kislanyomrol egy kepet, amint megszuletik. Egyebkent elkezdtem aggodni anyos miatt. Ma is osszeveszett Alex vele skypeon, en meg olyan hulyen ereztem magam, mondtam is neki hogy nagyon ajanlom hogy ez ne igy legyen mikor idejon, mert nekem ez abszolut nem hianyzik a nyugodt mindennapjaimbol. A sarkany csak en lehetek!!! :lol:

Ne haragudjatok hogy rovid voltam, de nem tudnek szo nelkul lefekudni :) Nepitancos, cicimasszazsos jo ejszakat mindenkinek :D

Kép

Kép
snowball

ELŐSZÖR IS: NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT BETTINEK, Ő IS SOKAT VÁRT ERRE A KIRÁLYFIRA

Sajna nem volt maidőm követni titeket.De igyekszem.
A mellszívó lett a barátom nekem medelám van, és a legalacsonyabb fokozaton üzemelem, és nagyon jó, csak vegyetek, mert rajta már 1nap alatt seígtett. Kézivel nem bírnám. Pár sort írtam Sajtinak, amit bemásolok most ide is:

Igen, egy baba sok mindent megváltoztat, én nagyon maximalista vagyok, ér türelmetlen, ez a kisherceg már a pár napjával arra tanít, hogy ki kell várni , lassan minden úgy fog alakulni, ahogy kell, TÜRELEM.
Ez látható volt tegnap is, már jó lett volna tudni jól szoptatni. Ma már negyegetett 50ml evett egyedül, és volt pillanat, amit én is élveztem.
Nekem sok infom volt a császárról, ami segített előre felfogni a dolgokat, így úgy látom elég jól alakult a dolog mentálisan, és fizikálisan is, de a tejről és a mellről csak kevesen beszéltek. Igaz mentem én felkészítőre, de valaki napi tapasztalata jó lett volna, így nehezen alakult az elmúlt nap, már lelkiekben felkészültem, hogy én feladom, 3nap után, és marad a tápszer bárki megköpködhet. De sokat változott, és a védőnéni megnyugtatatott, hogy menni fog, és ez sokat számít.

Mikre tanítja az embert egy 3 kg-os csomag.
Igyekszem holnap elolvasni Titeket. Mindenkinek jó éjszakát, főleg magamnak, és óvatosan azzal a melegfronttal:)

KépKép
KépKép
kat78

Snowball

Jó az a biciglizés,legalább apa formában lesz éjszakánként mikor ő is néptáncolhat mollyval a szoba közepén :)
Remélem anyóssal megoldodnak a broblémák,mert sem a picinek sem a tejednek nem tenne jót ha ott vitatkoznának feletted,bár egy baba sok kapcsolatot megváltoztat jó irányban.
Szerinted ki lesz a következő anyuka?
Tegnap megtudakoltam ha nem indul be a szülés 13.-ig akkor még 10 napig itthon lehetek ami pont 23.-a.Kitudja lehet a végén tényleg együtt szülünk.Rám nincs hatással a málnelevél sem a homeopátia,marad a szex meg a bába koktél :) Az keményebb a teánál.

Kat

Jól megfogalmaztad hogy sok mindent megváltoztat egy baba,de mindenre sose tudsz felkészülni akkor se ha mindent elmondanak előre,az élet mindig tartogathat meglepetéseket,pl.Sajti akart asszem szülés tervet csinálni,még írtam is neki hogy felesleges szerintem mert nem biztos hogy minden úgy alakul majd,és tessék.Szegény nem sokra ment volna vele.az a lényeg hogy ügyesek vagytok és megoldotok mindent így vagy úgy az tény hogy türelemre most van a legnagyobb szügséged igazán,sajnos annak én is híjján vagyok.De a lényeg hogy Bálint egészséges,gyarapszik és minden rendben körülötte!

Rekuja

De jó hogy nálatok lány pártiság van én is lányos vagyok,bár most hogy Petra is egyre nagyobb jövök rá,hogy lesznek még kellemetlen perceink egymással de egy fiúval is megvannak a gondok csak másmienek.
Kiváncsi vagyok mit mond a dokid holnap majd írd meg gyorsan :)
Az én tokim sem belepiszkálós,de bizzunk abban hogy kijönnek szépen maguktól a csajok időre és akkor nem lesz gond.
De van más verziód annak esetére hogy ha nem lesz már itt a dokid,hogy kinél szülsz?
Aranyos hogy előbb hazament Lóránt,itthon sajnos megint elkezdődött az év,elmegy reggel 7 körül és este 9-re jött tegnap is haza de hozott egy doboz raffaellot nekem,legalább ennyi változott,bár nem érzem jobban magam tőle.

Tyuntyi

A lényeg hogy adj életjelet magatokról néha,szépen lassan úgyis egyre több időd marad és akkor majd gép elé is tudsz ülni majd egy kicsit.Csanád nagyon jó pasi,látom szinte állandóan alszik :)
Mi a neve a Homeós tejserkentőnek ami van neked?
A héten mindenképp veszek egy mellszívót de szerintem már csak nekem nincs,mert ahogy látom szinte mindenkinek az mentette meg a tejét.

Sajti

Szeretem a sógornőmet csak nem akarom magam itthon kellemetlenül érezni hogy nem tudok vele foglalkozni vagy nem lesz se kedvem sem erőm cseverészne.De gondolom ezzel ő is tisztában van.Na most nálunk az a helyzet hogy ha együtt szülök a Zsolti alkalmazottjának a feleségével akivel egy napra vagyok kiírva akkor az illető otthon marad ugye egy hetet mert azt kötelező kiadni meg amúgy sem mondaná hoga mennyen dolgozni,de akkor a Zsolti 1 napot sem marad itthon,és attól félek ez egy életre bélkyeget rak majd a kapcsolatunkra.Sárkány :)
Mi béreltünk mérleget annak esetére ha nem lesz elég tejem,lássam mi történik Bibivel,de ha szoptatsz rendesen akkor nincs rá szügséged az biztos.115kiló?Aranyosak lehetnek együtt,de azért ennek a java azért apa :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Ja azt elfelejtettem,hogy Jó Reggelt ezért muszáj volt vissza jönnöm :D

KépKép

KépKép
csicsi84

Jo reggelt!

Na tessek csicsi, lapteto. Es most kerdezted meg hogy szerintem ki fog szulni eloszor harmunk kozul. Kell ettol tobb??? :D De amugy van egy sejtesem hogy rekuja fog szulni legkozelebb. O olyan nyugodt, hogy maradjon csak Szaffi :lol: Ti egymas kozott csereltetek szamot? Mert ugy nem lesz buli, ha egyszerre indul be a szulesetek. Azt az sms valtast megneznem: Megyek szulni! Irj a csajoknak Valasz: En is! Vittel laptopot? :lol: De ugy vagyok vele hogy jovoheten jon anyos, o mar el fogja terelni a gondolataimat, meg Alex is itthon van holnaptol egesz vasarnapig, mert a szalon zarva van. Szoval lesz ideje kifesteni a furdoszobat is... Meg kitakaritani az akvariumot :D De egyebkent tuti nem maradt benned Bibi 23-ig, mert eleve dec 26 volt a menzeszed szerint az idopont, 1 honap elteres tancsak nincs :shock:

Most ittam meg a malnalevel csodateat, az egekbe repiti a vernyomasomat allandoan, plusz olyan gyomorsavat csinal hogy ihaj. De akarhanyszor iszom, mindig eszembe jut a forum :D

Kép

Kép
snowball

Snowball

Az a baj,hogy nem érzek semmit,kivéve hogy mostmár úgy feszíti folyamatosan a hasamat gondolom a Bibi,hogy az is fáj ha éjjel megfordulok.De bízok a laptetőben :) Bár szerintem is Rekuja a következő mert ugye náluk biztos az időpont,én meg már azt se tudom mikor eshettem tehetbe,pont mondtam a Zsoltinak hogy mostmár csak az a biztos,hogy tőle van a gyerek :)
Na meg sok baba megszületett elöbb ezért százalékosan is kell lennie túlhordásoknak,ilyen kis tudományos vagyok :)
Mit főztél tegnap?Kéne csinálnom valamit csak ötletem sincs.
De jó,hogy otthon lesz veled Alex,irigy.Nekem megigérte Zsolti hogy új időszámítás kezdődik idén,de eddig nem nagyon vettem észre.
Gyomorsavat csinál?Na én még ilyet nem éreztem viszont tegnap levert tőle a víz rendesen.Most olvastam egy fórumon,hogy sokaknak segített de azért olyan is van akinek semmi.

KépKép

KépKép
csicsi84

Jó reggelt, lányok! Ok, nem reggel van, de olyan szarul aludtam, h eztán egész délelött lustálkodtam még egy kicsit. Ahányszor nem tudok aludni, arra gondolok, h nem lehetek fáradt, mert mi van, ha ma szülök, és már eleve álmos vagyok? :D Most főzni is lusta vagyok, úgyhogy rendeltem inkább kaját. Meg kéne mosni a hajam, mert elmenekül a pizzafutár, ha meglát. vagy túl sok borravalót követel kompenzcióul.

Hát, köszönöm a bizalmat legközelebbi szülésre ;) Épp tegnap fejtette ki egy ismerősöm, h a lánybabák szeretnek az idejük végéig bent maradni. Hát statisztikai alapon ez is bejött :) Amúgy én is úgy számolok, mint Csicsi, h volt jópár korábban érkezett, szóval ránk jutott a tulhordás, szintén statisztikai alapon :D De a laptető miatt Csicsi jön, bocsi :)

Snowball
Hány fok van, h bicóval jár? Nem veszélyes az útvonal? Én mindig egy frászban vagyok, ha appára rájön a bicóval munkábamenés, mondjuk itt a gyorsforgalmin a 2x2 sáv mellett kell bicózni, ahol 70 a megengedett a kocsiknak, tök egyenes, nincsenek keresztutak, szóval gondolhatjátok, hányan tartják be... De fura, h babonából nem mutogatnak babafotót! De gondolom ez olyan, mint h nálunk se szokás az első x hétben terjeszteni. Persze ha az ember anyja megtudja, akkor már az egész kerület tud róla :D
Anyósos vita miatt sztem ne aggódj. Engem jobban zavar, h appa annyira konfliktuskerülő, h akkor se vitázik, amikor kéne. Néha egy-egy kiüvöltözés sokat segít. Legalább látszik, h van köztük érzelmi kapcsolat, meg gondolom azért nem ez a jellemző. És egy baba tényleg sokmindent megold - más vitákat meg gerjeszt :D
A tea nekem se csinál gyomorsavat :o bizti attól van?
Erről jut eszembe, este muszáj tecsóba menni, elfogyott a túrórudi :D Kiváncsi vagyok, ma appa hánykor jön haza :D

Kat
Nagyon tanulságos voltál :) Türelemmel én se állok túl jól, és az a fura, hogy ez eddig nagyon sokszor pozitívan befolyásolta az életemet, szóval még a tapasztalatom is az, h a türelmetlenség+makacsság előrébb visz. De eléggé elfogadó vagyok a gyerekekkel szemben, remélem, a sajátommal is így lesz! Végülis évek óta azt mondogatom, h mindegy milyen, csak gyerek legyen. Remélem, ez megmarad akkor is, mikor órákat népitáncolok vele :)

Csicsi
10 napig otthon? Nem fektetnek be a 41. hét megkezdésével? Nekem a dokim írt egy könyvet a terhességről, és abban az van, h ő 1 hét túlhordás után megindítja, mert ennek kisebb a kockázata, de ez gondolom dokifüggő is. A vésztervem doki ügyben amúgy az, h az anyám meg a nővérem nőgyógyásza is ugyanabba a kórházban van, én is jártam hozzá korábban, meg az exfeleségénél dolgoztam egy nyáron diákmunkában, szóval ha úgy alakul, és hajnalban felhívják a kórházból, hogy xy nála akar szülni, tuti bejön, még ha nem is látott vagy 5-6 éve :D Persze tudja, h megkapja érte a pénzét, ugye. Anyámat utoljára tavaly tavasszal műtötte, akkor is megkapta ;)
Lánypártiságom egyik fő oka, h az eddigi összes pasimnak fura viszonya volt az anyjával :) nem mondom, h az enyém jó, de sokkal jobb. Nem szeretnék késöbb érzelmileg olyan magányos lenni, mint mondjuk anyósom.
Sógornőd meg nem hiszem, h pátyolgatásra vágyik. Nem emléxem, írtad-e, h van-e gyereke, de ha igen, akkor tuti pontosan emléxik, mire van szükséged! És ha egyszer kifakadsz neki, h milyen jó lenne senkihez se szólni, csak tudni, h nem vagy egyedül, még meg is fog hatódni, h milyen bizalmas viszonyban vagytok ;)
Az meg ha egyszerre szültök a beosztottal - fű, az nagyon kellemetlen szitu. Nem tud bezárni egy pár napra? vagy rövidebb nyitvatartás? Mert bármennyire is rosszul jön ki, tényleg ki kell adnia a beosztottnak a napokat :( de talán meg lehet vele beszélni, h ne egybe vegye ki, és felváltva legyenek bent. Párodat se irigyelném ebben a helyzetben, tök tehetetlen, vszínű jogosnak érzi a sárkánykodásodat, de ettől még nem jobb :( Reméljük, valamelyikkötök túlhordja! :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: en a vilagert sem akarom hogy tulhordjam, ahhoz tulsagosan be van tablazva es rendszerezve a januar. Mert 13-an jon anyos, es 27ig lesz lesz itt. Anyu pedig januar 25tol februar 6ig lesz itt. Tehat mar csak anyosom miatt is, de meg kell szulnom max januar 20 korul. Tehat malnalevel meg egy kis hancur neha...muszaj kiszedni Molly-t :D De amugy a szulesznom is mondta, hogy ha 23an semmi, akkor megpiszkalnak odabent. Fogalmam sincs, hogy ez a piszkalas mit jelent, de szerintem nem lesz ra szuksegem. Ahhoz mar eleg jol ismerem Mollyt, hogy tudjam milyen szokasai vannak, es nagyon apja, es Alex pedig nagyon aktiv, mindig be van sozva a segge, nem tud megulni egy helyen. Szoval apja-lanya alapon Mollyt nem fogom tulhordani. Uristen milyen elmeleteket gyartunk :lol: Akkor lehet csicsi lesz, aki tulhordja vegul :D Mert ugye kell egy tulhordasos is a csapatba. Mi a belvarosban lakunk, es a munkahely is 15 perc gyalog max, biciklivel pedig meg gyorsabb. Es itt van egy utca, ahol a madar se jar, ott szokott tekerni. Egyebkent a vitarol meg annyit, hogy Alexet egyedul az anyja tudja igy kiakasztani. En ordibalhatok vele ahogy akarok, le se szar, csak bologat. Ami ugye rosszabb, mert inkabb mondana el hogy mit gondol, vagy tudom is en...de inkabb hallgat es en igy megjobban turaztatom az agyamat ezen. Hm...regi szep idok, a terhesseg elejen szegennyel annyit veszekedtem, pedig nem szandekos volt... :cry:

csicsi: en mindig azt hajtogatom Alexnek hogy Molly feketeboru lesz :D :D Nem mintha az egesz gyerek ugy nezett volna ki 24 hetesen a 4D-n, mint az apja... :lol: Nekunk meg eleg biztos, hogy Irorszagban fogant a draga. Egyebkent eloadtuk a sztorit aposnak, orult neki :D Gyomorsavam akar egy pohar viztol is szokott lenni, tehat a tea nem csodalom, hogy savat csinal. Mondjuk vigyazok vele, hogy ne fekudjek le utana egybol pihizni, hanem egy ideig ulve maradok, had erjen le... es akkor nincs baj a savval. De mar igy is jobb a helyzet, mert mar ereszkedik le a pocak, es mar nem nyomja ugy a gyomromat, mint ezelott. Szerintem is alkat fuggo, hogy ki mennyire szul konnyen, de minden fejben dol el, es ha mar eleve pozitivan allunk hozza, hogy igenis konnyu szulesunk lesz, akkor mar elorebb vagyunk. A malnalevel meg erre osztonoz, hogy azt hidd hogy sima menet lesz :D Lehet tenyleg van ebbe valami fu, mert tul sok elmeletet alkottunk az elmult par napban :lol:

Kép

Kép
snowball

ja, es porkoltot foztem tegnap :lol:

Kép

Kép
snowball

Snowball
oké, nem fogod túlhordani :D Amúgy fogalmam sincs, ez min múlik, de én is tök jó elméleteket gyártok rá :lol: lassan olyan leszek, mint akiket útálok, h mindig jönnek, h mikor szülök, mert olyan a hasformám, a fejem stb... Meg ha ahogy mondod már lejjebb van Molly, mert nem olyan gáz a gyomrod, akkor bizti tényleg nem hordod túl. Szaffi sztem még egy tapottat sem ment lejjebb, sőt, mivel csak nő és nő sztem egyre feljebb van :D
A "megpiszkálnak" azt jeleneti, h ha nyitva van akár csak egy kicsit is a méhszáj, akkor azt piszkálják meg. Ez állítólag kifejezetten kellemetlen, de hatékony (elég sok ismerősömmel eljátszották, h "pont akkor" jöjjön a baba, amikor az orvos amúgy is ügyeletes). De ha zárt a bejárat, vagy úgy jársz, mint Sajti, akit hiába piszkáltak pedig már a magzatvíz is elment, akkor szívás van.
Appával se lehet vesszekedni, ő is csak legyint. Eleinte idegesített, de rájöttem, h ha lassan is, de utólag úgyis végiggondolja az érveimet. Amúgy ő se árulná el a világ minden kincséért sem, h mire gondol :D Meg én ilyen harsány, pörgős, sokat pofázós vagyok, jó mellém egy nyugodt, csöndes ember. Beszélek én kettőnk helyett is :D
Én is attól tartok, h Szaffi apja lánya lesz, appa meg szeret "elbújni a kis vackában" a galérián, szóval a leányzó is lehet, hogy jól elbújkál bennem, csak hagyják őt békén. Végülis minden ultrahang, ctg stb elöl elmenekült eddig...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

egyebkent en is hallottam, hogy a lany babak tovabb huzzak ki odabent...No, majd meglatjuk :)

rekuja: Alex pedig eleg aktiv, mindig kitalal valami orultseget, de ha veszekedesre kerul sor, akkor eleg hulye es idegesito taktikat valaszt azzal, hogy csendbe marad... de hala a jo egnek mostanaban nem kell vele veszekednem :wink: Igazsag szerint csak a terhesseg elejen volt veszekedesunk, egyebkent meg soha.
Koszi hogy leirtad hogy mi az a megpiszkalas. Remelem nem kerul ra sor... :?
En mar csak szelessegre novekszem, feljebb mar nem ment az utobbi idoben.

Apa most ert haza, defektes a gumija :lol: Isten is ugy akarja hogy ne jarjon a napokban biciklivel... Meg jon az esos ido, nem fog bicora pattanni.

Kép

Kép
snowball

A bicóval járásról jutott eszembe, ha beindul a szülés, csak felültet téged a kormányra és bekerekezik veled a kórházba :lol: De ez már nem fog összejönni. Pedig milyen sztori lenne ;)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Megint itt! :) Elaludt Kristóf. Most Anyu van itt velünk, mert a párom Pesten dolgozik. Kis szösszenet a mai napból: Anyuval fürdettük Kristófot. Ugyebár én végig szoktam énekelni az egész fürdetést, hogy eltereljem a gyerek figyelmét. Mindig rögtönzök, eléneklem amit éppen csinálunk vele, rímekbe próbálom szedni, amit éppen mosunk rajta.... (Apa ettől néha ki is akad.... :D Na, szóval mondtam Anyunak (aki, mint tudjuk, "pozitív" gondolkodású), hogy szoktam énekelni fürdetés közben, mire ő is rákezdte: "Katalinka szállj el, jönnek a törökök, sós kútba tesznek, onnan is kivesznek, kerék alá tesznek, onnan is kivesznek.... " No, itt leállítottam, nem kell, hogy megtudja szegény gyerek, hogy kínozzák szegényt a törökök... :? Anyu amúgy óvónő...és még mi csodálkozunk azon, hogy milyen a következő generáció? Ilyen dalok mellett még csoda, hogy élünk... :lol:

Rekuja: ez nem is rossz ötlet! Asszem legalább azt megírom a kórháznak, hogy néha a gyerekorvos is bejöhetne vizitelni... De lehet, hogy a csecsemős tanácsadást is felvetem.. Bár ez a védőnők dolga, de szerintem pár alap dolgot megmutathatnának a kórházban is... Meg kicsit nagyobb nyilvánosságot kaphatna az is, hogy a kismamák vigyenek tejet.. Bár ez csak probléma a csecsemősöknek, mert ugyebár át kell önteni a tejet, fertőtleníteni a fejőt, stb... Érdekes, amikor rám tették a még magzatmázas Kristófot (kb. 5 percig, pár fotó erejéig..), akkor azt gondoltam, ez a kedvesség folytatódni is fog...

Snowball: ne hagyd magad, ezek a Te heteid, nem szabad, hogy elrontsák! Szerintem így is elég fáradt, és elfoglalt leszel, nem hogy még mások miatt is idegesítsd magad... Ti lesztek a legfontosabbak, a többieknek pedig tessék körülugrálni Titeket!! (ez szép megfogalmazás volt... :) Tetszik a biciklizés, hát mikor biciklizzen az ember, ha nem most?? :o

Kat: igen, olyanok a babák, mintha már alapból bölcsebbek lennének, mint mi... Tudnak mindent, és minket is tanítanak... Ha az ember odafigyel rájuk, sok mindent megtudhat, ugyanis ők még ösztönből cselekszenek... gondolj bele, még csak pár nap telt el, mennyi mindent fogunk még tanulni??!! Az biztos, hogy az apró jelek mellett nem szabad csak úgy elmenni, a baba semmit nem csinál véletlenül. Most jut csak eszembe, Tesómnak mindkettő császár volt, ő tudott volna tapasztalatokat adni.. A fenébe.. Látod, körülöttem csak császárosok voltak, akihez felkészítőre mentem, ő pedig otthon szülős volt, így senki nem tudott infót adni arról, milyen kórházban, természetes úton szülni, mi folyik alatta, és milyen utána.. Az ember olvasgat könyveket, de oda csak olyan képeket tesznek be / olyan szövegeket írnak le, ami az abszolút ideális menetet mutatja.. Tényleg jó lett volna még valakivel beszélni..
Mindenesetre kis ideig mindig eltart az egymásra hangolódás, még nem vagytok semmiről lekésve.. Még mi is hangolódunk...

Csicsi: igen, akartam szülési tervet csinálni, de emlékszel, végül azt írtam, az én szülési tervem a dokim és a férjem lesz.. Ez be is vált! :D Nincs még egy ilyen jó szülési terv!
Huh! Egy napra vagytok kiírva az alkalmazott feleségével? Ez rázós! Reméljük, lesz köztetek legalább 1 hét!
Szerintem szerezz be pár nőcis újságot a sógornődnek (Nők Lapja, Marie Claire, stb.) és tedd valamilyen jól látható helyre, hátha eszébe jut elfoglalni magát velük, amikor nincs semmi xtra. Anyumnál ez bevált. Meg az, hogy hagyom, hogy ő büfiztesse Kristófot. Amúgy mindent én csinálok a gyerkőc körül.

Olyan jó, hogy ennyit írtok arról, mi történik most Veletek / a pocakban! :) Annyira együtt tudok érezni! ...és kicsit izgulok is, ki lesz a következő... :wink: Az is lehet, hogy a mostani melegfront meghozza a hatását? :shock: Bár lehet, hogy én itt írogatok, a babákok pedig már régen kint vannak.... :lol:

KépKép
sajti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?