Új privát üzeneted érkezett!

Babakocsi:

én még ezt is jónak látom:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/giordani

85eFt kompletten
Vendég

Pammut Bori!

Te ugye birkábul doktoráltál ugye? Értesz a szürke marhához is?
Vendég

erusverus: -5.0 D-nál nem tiltanak el alapból a természetes szüléstől. Tényleg a szemfenék vizsgálat számít. Nem is értem miért ijesztgetnek ezzel minden rövidlátót? :shock:

fogíny gyulladás - koraszülés: az elvi kapcsolat az, hogy a "rossz fog" állandó gyulladást tart fent a szervezetben (góc) és ezek a gyulladásos tényezők bezavarhatnak a babánál is.
Egyébként a a múltkor beszélgettünk a nődoki barátommal és mesélt egy vizsgálatról, amiben rossz szociális körülmények között élő terhesek fogait ingyen megcsinálták és ezután vizsgálták a koraszülés gyakoriságát. Az jött ki, hogy semmivel sem volt kevesebb ezen (kezelt) nők között a koraszülés, mint a többi rossz szociális helyzetben élő terhes között.

Védőnő: én most nagyon elégedett vagyok az enyémmel ... mert nem kellet elmennem hozzá a héten :D Telefonon sikerült megbeszélnünk, hogy én itt a kórházban úgyis minden vizsgálatot meg tudok csináltatni és elég ha bediktálom neki az eredményeket. Legközelebb a 24. hét előtt kell mennem, hogy tudjon adni beutalót a cukorterhelésre. (Ők egyébként előre pecsételt papírokat használnak. A múltkor a három vérvételes papíromon három különböző doki pecsétje volt :) )
zuzmooo

Zuzmoo, köszi az infót. akkor itt végülis a gyulladás a lényeg, a probléma... Viszont akkor miért van az, hogy terhesség alatt jön elő sok x a fogínyvérzés/gyulladás? Szerinted kismamiknak lehet vmilyen vízhajtót szedniük? Itt most nem tablettára gondolok, hanem mondjuk csalántea v más természetes vízhajtó.
Bocsi, hogy ilyesmivel zargatlak...

Kép
csipike09

Csipi!

Kismama cipő? :D Hát én csizmából szeretem a jó minőséget. Persze van 7eFt-os Deichmanos érdekes színű. De 4db jó minőségű is van. Egy lapos fekete Panama Jack velúr. Egy lapos fehér, nagyon meleg Hilfiger, egy barna lapos velúr Hilfiger és egy magas sarkú, extra csinos Guess fekete.
Ezeket 3év alatt szedtem össze és mindegyik jól bírja. (kivéve a GUESS)
Imádom a csizmákat és a szűk gatyákat télen. Vastag kötött garbóval! :lol:

Ha az ár nem számít, én Högl, Panama Jack, vagy Scholl cipőt vennék. Időt álló, kényelmes darabok.
Nekem kell a jó cipő, mert nincs lúdtalpam és legutóbb is csonthártya gyulladásom lett a nagy súlynövekedés 6-8kg :shock: :oops: miatt!
Vendég

Nóri, én is kényes vagyok a jó bőr cipőre és van is szép csini, nőies magassarku olasz csizmám, csak a ronda, dagadt terhes lábam (ami 38-as eredetileg) a 40-es be sem fér bele úgy meg van dagadva...szóval most ott tartok, h mindegy csak kényelmes és csizma legyen amit persze fel is le is tudok venni. Tegnap találtam 1 egész jó St.oliver csizmát (40-es) kényelmes, fel is tudtam venni (úgy - ahogy) de levenni...azt hittem hívom apát telefonon, hogy hámozza le rólam :D ,mire lekínlódtam elfáradtam :shock:

Kép
csipike09

Huhh, Lányok!

Én tuti behalnék, ha két dokihoz meg két védőnőhöz kéne járnom...
Az elején voltam a házidokinál, aki megcsinálta az EKG-t meg a belgyógyászati vizsgálatot. Aztán járok ugye a védőnőhöz is, aki legutóbb is a 6. v. 7. hétre várt (az előző találkozáshoz képest), és most is azt mondta, hogy ráérek a cukorterhelés után menni. Beutaló asszem egyedül az AFP-re kellett, azt a dokim asszisztense intézte a MÁV-ban (és a cukorterhelést is valszeg ő fogja intézni).
Így aztán a saját dokimon és a védőnőn kívül nem megyek sehová. Ők lelkesen nyomják a pecséteket is, szóval megy minden, mint a karikacsapás. :)

Terhesség ide vagy oda, én a sütőtököt nem fogom megszeretni!:) Hiába van tele mindenféle egészséges dologgal, nekem akkor sem jön be. És miután Apa sem szereti, nem tudom, az utód hogy fogja bírni. Majd a nagymamik ellátják vele. :)

Vacillálok a pihenőszéken. Még nem tudom eldönteni, akarok-e vagy sem. Egyfelől tetszik, másrészt viszont plusz egy kerülgetnivalónak tartom. Még Apával át kell rágnunk magunkat a dolgon.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

erusverus: Nekem is el kellett mennem a szemészetre, bár nekem nem vészes dioptriás a szemem, de a cukor miatt nekem is ellenőriztetni kellett a szemfeneket.

csipike: Nekem eddig egyedül a tüdőszűrős papírt nem kellett előkeresnem, meg apa vércsoportját kérdeztem a háziorvostól, de szerinte mivel én pozitív vagyok így nem olyan fontos. Egy cikkben olvastam ma, hogy gyulladási góc lehet a fogon vagy az ínyen és a bacik bekerülhetnek a véráramba és onnan meg bárhová. És a baci repeszthet burkot (a másik fórumon szült most egy csaj a 35. héten, baci miatti burokrepedés volt az ok). Lehet hogy ők semmiért nem vállalnak felelősséget, de nekünk felelősséget kell vállalnunk a gyerekünkért és én kínlódtam már annyit ezért a babáért, hogy nem kockáztatok meg egy koraszülést sem a cukrom miatt, sem a fogorvos miatt, sem a bacim miatt. Valahogy kibírom, mert muszáj.

Kismamacipő: Nekem MBT-s van és nagyon szeretem. Ezt fogom szerintem hordani amíg csak lehet. Tavaly vettem egy Catterpillar bakancsot, de azt csak akkor hordom, ha már hó van.

Én a beutalókat a dokim asszisztensnőjétől kaptam eddig. Most kicsit megváltozott a helyzet, de szerintem ezután is elintézik valahogy.
vicky79
Budapest III. kerület

zuzmoo: Látom, te is válaszoltál, te biztosan jobban értesz ezekhez az egészségügyi dolgokhoz. Én ma egy cikkben olvastam csak ezt a gyulladást. Én a cukrom és a bacim miatt nagyon parázok a koraszüléstől, de megpróbálom visszafogni a pánikomat. :)

kakti: A sütőtököt én sem szeretem. Nekem ez zöldség, akkor miért édes? Egyszer próbáltam sósan, de úgy meg elvész a lényege. Bár az egyik kolléganőm fia tejföllel és sajttal eszi. Nem tudom, lehet hogy nem rossz.
vicky79
Budapest III. kerület

csipike: vízhajtásról nincs biztos infóm, de szerintem direkt vízhajtással nem szabad beavatkozni a terhes nő vízháztartásába.

Ezt találtam még:
"Vízhajtókat általában nem szeretjük, mert a vérből veszik ki a folyadékot, amíg a víz az ödémánál a sejtközötti térben van. A kettő közötti kiegyenlítődés lassú, viszont addig a magzat vérellátása romolhat."

"Ha lábaid könnyen bedagadnak, reggelente „biciklizz” az ágyban néhány percig, és üléskor lehetőleg ne rakd lábait egymásra.
Lábaidat a bokától a térdhajlat felé kell kisimogatni és rázogatni. Ez stimulálja a vádliizmokat, mely a nyirok elszállításában döntően vesz részt. Ez fokozható, ha a masszázshoz speciális, lábfrissítő készítményeket használsz.
Zuhanyozd le lábait hideg vízzel, vagy alkalmazd a Kneipp-féle vízben járást."

"ALMANAP. Meg kell enni 1, 5-2kg almát egy nap, de mást nem szabad hozzá enni. Ami még fontosabb, inni sem szabad! Az alma nedvességtartalma elegendő. Méregtelenítő, vízhajtó hatású, nem bolygatja meg a baba vízháztartását. Ha nagyon erős a dagadás, a terhesség legvégén akár minden másnap is alkalmazható."

"Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt (de rendszeresen nem fogyasztható, csak 1-1 alkalommal, mert vízhajtó hatása van)"
zuzmooo

Vicky!

Én is MBT-t hordok, de amikor vettem, megkérdeztem, hogy terhesség alatt is hordható-e. Azt mondták, az utolsó trimeszterben már nem ajánlott, mert akkor egyébként is nagyon megváltozik a súlypontunk, és mivel a cipő talpa is „labilis”, így könnyen zakó lehet a vége. Az meg nem hiányzik senkinek (pláne télen nem). :)
Szóval hordd, amíg lehet, de szerintem ne túl sokáig. És épp azért, amit írtál az imént. Mindketten megdolgoztunk ezért a babóért... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A sütőtöknek imádom az illatát, de az ízét már nem :(
És sajnos a répát és a spenótot sem szeretem. Nekem is eszembe jutott már, ami Kaktinak: Hogyan fogom ezeket a gyerekkel etetni? :roll:
zuzmooo

Vicky, igazad van abban, hogy MI tartozunk felelősséggel a babáinkért és ezt én is így gondolom. Csak eddig ÉN úgy éreztem, hogy mindenhova elküldik az embert, eleve magánba megyek, mert ott tapasztalataim szerint jobban oda figyelnek az emberre, viszont sokszor akkor is csinálnak v felírnak vmit amikor nem indokolt. Gyulladás- amennyiben van a szervezetben, a vérképed kimutatja -legalább is így gondolom- és akkor természetes a különböző vizsgálat, kezelés...

Kép
csipike09

Zuzmoo, sehogy. Nálunk a gyerekek nem eszik és még is felnőnek. Mellékesen én is csak felnőttként ettem meg a sóskát, spenótot. A finomfőzeléket a mai napig utálom. A gyereked uis olyan lesz, mint ti voltatok kicsinek (általában) :D

Kép
csipike09

Zuzmoo, köszi. Sajnos én is így hallottam. Az alma még jó lehetne, ha nem okozna nálam írtozatos gyomorégést. De akkor néha-néha beiktatók 1 kis csalán teát.

Jó éjt lányok én elbúcsuzom mára.

Kép
csipike09

Lányok, mi sikerrel megetettünk Lilluval mindent, amit nem szeretünk, bár a májba beletört a bicskánk. Az se Apának, se nekem és már Lillunak se megy :lol: ezek után Léninek azt hiszem esélyes sincs rá. :wink:
Én a sütőtököt Lillu etetése mellett szerettem meg, Apa a szagát se bírja, Lillu meg úgy eszi/ette mint kacsa a nokedlit. :wink:

Katica, már én is Lillás szopis melltartóimat hordom :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Hát én szeretem a sütőtököt, de a Zsolti mindig elkápicsorodik, hogy hogy lehet ilyet enni. Így inkább csak akkor eszek, ha nincs itthon.

Viszont most tanulás közben furi szokást vettem fel: Nem tudom ti hogy vagytok, nekem jobban működnek az agysejteim, ha csócsálok valamit. Eddig mazsolát ettem, de most feltaláltam a tökéletes megoldást: répát rágcsálok. Nyersen. Néha lecserélem almára.

zarja

Jó reggelt!

Nekem nincs olyan kaja, amit ne ennék meg!!! :oops: Max ha nem finoman van elkészítve. De mindent meg tudok enni. Jó, ha mondjuk birka van, inkább csirkét választok. De ha csak birka van, megeszem azt.
A finomfőzelék nálam is kiveri a biztosítékot. De csak a neve miatt. Ezt valami seggfej találta ki. Jobb szeretem külön a répa és külön a borsó főzeléket. De talán csak az a bajom, hogy a répát alapból tejjel, a borsót meg tej nélkül készítem.
De szeretem a májat, vesét, tüdőt, kezet, lábat... mindent megeszek! Az gáz?
Vendég

Nálunk apa is utálja a tököt. De nem zavarja, ha én eszem!
Azt már amúgy megfigyeltem, hogy a gomba meg a máj utálata gyakran jár együtt. Ritka, ha valaki csak az egyiket, de szereti. Persze vannak kivételek. De a legtöbben mindkettőt, vagy egyiket sem.
Vendég

Sziasztok!

Zuzmoo, Kakti, ne aggódjatok szerintem, hogy mit fog megenni vagy mit nem a babuci. Nekem anyukám mesélte, hogy pl. a sütőtököt nem szerettem, mára meg imádom, és volt olyan, amit meg akkor, piciként ettem mint a fene, most meg ki nem állhatom. Mondjuk nagyjából mire leérettségiztem, mindenevő lettem. :wink: Előtte meg elég válogatós voltam. Nem hiába lettem először menzás gimi alatt. Pedig ott volt olyan kaja, ami majdnem elszaladt... és ennek ellenére mégis. No, meg persze az sem volt mindegy, hogy elájulok vagy sem az éhségtől hazafelé a buszon. Régi szép emlékek... az osztálytársaim, akikkel együtt ebédeltem, rendszerint számolták, hogy hányszor rágom meg az ételt, és, folyton vigyorogtak, hogy milyen lassan eszek... ennek ellenére imádtam őket. :)

Kép
erusverus

Jó reggelt!

Nóri! AKkor én vagyok a ritka példányok egyike. :lol: Én a gombára rá sem bírok nézni viszont a májat imádom. A rántott máj krumplipurével és tejfölös uborkasalátával az egyik kedvencem. A gombát szerintem azért nem szeretem, mert kiskoromban nagyon megterhelte a gyomromat és kihánytam. A sütőtököt megeszem, de nem tartozik a kedvenceim közé. Nekem nagyon sokminden van amit nem eszek meg és nem tudom a kis pincurkával hogy fogom megetetni... A halat utálom... A céklára rá sem bírok nézni. A spenót, tök, kelkáposzta és egyéb főzeléktársait megint nem eszem meg... Huhh és még sorolhatnám. :lol: A belsőségek közül is csak a májat. A sárgadinnyétől egyenesen hányingerem lesz. Kis finnyás vagyok :lol:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Én asszem nagyon változatosan eszem. Mindenféle főzelék, rakott, rántott kaják. Tészták. Szóval nem nehéz. De ha nem így lenne, a nagyszülőkkel összefogva kapná meg babuci azokat az ételeket!
Lépek gyantáztatni! ÁÁÁÁ :?
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyunk a tegnapi 4D-s UH-n. Nagyon szuper volt, van kisfilmünk, meg egy darab képünk, aminek kiváltképp örülünk, mert nekünk a MÁV-ban nem adnak. A picibaba nagyon édes volt, bár nagyon védte a kis arcát, folyton elé tette a kezét, de nem haragszom érte, okos baba, már most ügyesen védekezik. :) A doki azt mondta, neki meggyőződése, hogy a babák érzik az elektromágneses sugárzást, és azért takarják az arcukat. Viszont most már száz, hogy kisfiúnk lesz. Úgyhogy lehet gondolkozni a néven. Már cseppet sem zavar, imádom, szeretem, olyan aranyos volt - kukac ide vagy oda.
Ja, és ígértem, hogy elmondom milyen a Minimanós 4D-s helyzet. Nos, mi úgy kezdtük, hogy mivel semmi kiírást nem láttunk, benyitottam, erre a doki jól lecseszett, hogy hogy merészelek bemenni, volt ugyanis bent egy másik nő, akit ultrahangozott. Aztán mikor szólított minket, akkor a fogasra egy oldalra tettük a kabátunkat Zsoltival, és hatalmas robajjal felborult az egész. Szóval hoztuk a formánkat, elég ciki volt az indítás :lol: Ennek ellenére a dokibácsi nagyon aranyos volt, vicceseket szólt be folyton, amitől úgy mozgott a hasam röhögés közben, hogy alig bírtuk nézni a babót. Szóval összességében meg voltunk elégedve, és tényleg mindent elmagyaráz, kérdezni is lehet tőle.
Képet majd teszek fel, csak még küzdök a beszkenneléssel egyet.

Kép
zsizell

Megpróbálom berakni a képet a kisfiúnkról. Rajta van a kis arca, meg a kezei, és az egyik lába, a lábujjait is lehet látni kb. homlok magasságban. :) folyton felhúzta minden végtagját a fejéhez :lol: Kép

Kép
zsizell

sziasztok!
zsizell, nagyon cukiiiiiiii 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

hello,

Zarja, tanulás közben én is eszek... Csak én csokit :oops: . Nekem attól indul be az agyam. Vizsga előtt is 1 sportszelet és 1 kis cola kell a bneindításhoz. Sjna nekem az alma a sav miatt nem jön be, pedig szeretem, így ha almát eszem utána kell 1 kis keksz is :)

Zsizell, nagyon édes a picurod. És milyen hajlékony :D

Nóri, kitartás.....addig nincs gond amig csak a szőrt szedik le ( nekem a múltkor leszedte a bőrt is :shock: azóta borotválok,. Na ez egy külön mutatvány már mst, mi lesz később?? )

Kép
csipike09

csipike: dzsungel? :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, na ja, de vajon szülésnél megtalálja a gyerek és a doki a kijáratot? :D Azért pocak aljától a bokáig érő dzsungelből kikeveredni :oops: :D

Kép
csipike09

Köszi a dicséreteket a picur nevében :)

Nálam is a borotválás a nyerő, a gyantázás egyszer nagyon rosszul sült el, azóta sem adtam be a derekam (vagyis egy másik testrészemről van itt szó) még egyszer. Szóval a 'dzsungel dilemma' nálam is él, ami a szülést illeti :lol: De majd Zsoltit betanítom addig...

Kép
zsizell

kakti: A harmadik trimeszterre már úgyis hó lesz, akkor felveszem a bakancsomat. Azért szeretem az mbt-s cipőmet, mert a bokámban lazák maradtak a szalagok és ebben a cipőben nem megy ki. Szóval egyébként is nagyokat zakózok nélküle. Bár a bakancsom fogja a bokámat is, szóval az még talán jó lesz.

csipike: A gyulladás tényleg kimutatható a vérképből. Mindegy, nekem a fogorvost a lelkemre kötötte a védőnő. És tegnap eldöntöttem, hogy még a másik kettőt is betömetem, mert szülés után úgysem fogok elmenni. Egyszerre be lehet őket tömni, szóval még két alkalom és kész.

Nem szeretem kaják etetése: én csak anyukámat tudom idézni, mikor azt mondta, hogy két pofára tömtem magamba a spenótot és ő meg öklendezett a szagától. Mondjuk az más kérdés, hogy felnőtt koromra én sem szeretem. De szerintem minél többféle ételt meg kell majd vele kóstoltatni és majd ő eldönti mi ízlik neki.

nóri: Alapvetően én is nagyon sok mindent megeszek. A spenótot pl nem, de a sóskát már imádom.

zsizell: Gratula a kisfiadhoz. Az én kislányom is mindig takargatja az arcát, de a 4d-snél nekünk is sikerült jó képet csinálni róla.

Szőrtelenítés: Lehet hogy én is leepilálok, amíg látom a lábaimat magamnak. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Csipi, Edit :D :D
Én eddig is utáltam a szőrtelenítést, próbáltam mindent: krém, gyanta (itthoni, kozmetikus), borotva, epilátor. Nekem az utóbbi vált be leginkább, persze csak a lábamon. Egy bibi van vele mostanság. Azaz lehet, hogy inkább bennem van a hiba: túl hangosnak gondolom. Úgy zúg, mint valami fűnyíró... :shock: és azért nem egy-két perc, mire végzek. És mióta tudom, hogy itt van Boti a hasamban, nem mertem elővenni, hátha zavarja a zaj. Szerintetek? Így maradt a borotva, nekem a gyanta sehogy se vált be, a krém meg pláne nem. De utálom a borotvát, mert bár gyors megoldás, de csak kb. egy napig marad meg a hatása. Ja, és tényleg kész akrobatának kell lenned (legalábbis én így terhesen ezt tapasztalom), hogy a végeredmény tökéletes legyen. :?

Kép
erusverus

Ez az, zsizell, apuci asszem nálunk is be lesz fogva hamarosan. :)

Kép
erusverus

Ma nem főzök, mert alig van itthon valami alapanyag, így rendelek valamit. De a pizzából már elegem van. A különféle futáros ebédszállítóktól meg már kiráz a hideg, ugyanis, mikor feküdnöm kellett (július környékén) majd' egy hónapig előre megrendeltem, de ugye hidegen hozták kb. délelőtt 9-10 körül, aztán mire ebédidő lett, elment a kedvem az egésztől. Felmelegítve már egyik sem volt az igazi. Meg mondjuk akkor étvágyam se nagyon volt...
Megyek keresgélni. :?

Kép
erusverus

Sziasztok

Még mindig elég beteg vagyok, sőt, megy le a tüdőmre, ahogy szokott, úgyhogy hétfőn irány a doki... :(

Nóri, én tökre benne lennék a mozizásban, amint meggyógyulok! Ez a Julie és Julia tetszett leírás alapján, vagy az túl nyálas?:)

Szilvi: nagyon cukor a baba - ilyenkor már tényleg babaformája van, az enyém még egy kis alien volt pár hete, amikor 4D-ztünk :)

Nem szeretem kaják: én meg pont a gombát imádom, a májtól meg rosszul vagyok. Amúgy minden zöldséget és főzeléket szeretek / megeszek, viszont az husokból lényegében csak a csirke és pulyamell, slussz. Meg egy-két felvágott, de azt sem szívesen.

Babó most már nagyon ráindult a mozgolódásra, de egyáltalán nem zavaró, nem fáj, csak néha rossz helyre fészkeli be magát, ahol nyom, de a rugásai inkább simogatások. Mindig vigyorgok, amikor érzem, így a metrón szoktak rám furán nézni, hogy mit röhögök itt magamban :)

boruska

Sziasztok,

a borotválkozás nálam is bejátszott évekig mindenhol deréktól lefelé, de egy ideje (mióta terhes vagyok) a lábamat már epilálom, valahogy jobban bírom a fájdalmat... viszont a bikini takarásában... hááááá nincs az az isten, hogy kiszedjem... iszonyatosan erős, és vérzik (egyszer próbáltam).. szóval marad a borotva... majd apjukat betanítom... hát kíváncsi leszek... :) Ha nem, akkor marad a dzsungel... de azért csak nem...

Kaja... hát én tényleg mindenevő vagyok, és én is a "finomfőzelékre" ugrom... na ezt aze gy kaját nem eszem meg, pedig nem olyan rossz, de hogy lehet ez "FINOM"főzelék???? borzalmas. Emberem viszont annál válogatósabb... nem eszi meg ami piros és kerek, ami csíp, semmi belsőséget, és a gombát sem... és még sorolhatnám... szóval marad a "rántott hús sült krumplival"... :)
Na jó azért nem egészen, de sajnos nem sok mindent eszik meg... a sütőtököt én személy szerint imádom... hazafelé veszek is egyet, és megsütöm.

Bababörze... jön valaki holnap???

Nóri, a találkozó jó ötlet, a moziban is benne vagyok, ezer éve nem voltam moziban... és lehet, hogy ezután egy ideig nem is megyek... :(
Köszi a tatyót, majd megbeszéljük, hogy mikor futunk össze, hamarosan úgyis megyek IKEA-ba, ha előbb nem, akkor talizhatunk.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Szilvi,
gratula a babóhoz... nagyon kis cuki már... Feri nyaggat, hogy menjünk el mozizni, bár én még húznám kicsit 2-3 hetet, hogy rendesen meghusisodjon... :)

Amúgy a baba nekem is mocorog ezerrel... elképesztő rúgásokat produkál... néha felszisszenek, de nem azért mert fáj, hanem mert hirtelen mozdul, és meglep vele... de tök jó... imádom amikor mocorog!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

erusverus: Én most teletálazok. Reggel 1/2 7-kor hozzák és melegíteni kell ebédre. Próbálok olyanokat rendelni, ami melegítve is ehető és nincs is sok ch benne. Nekem bevált. Egyébként magamnak nem főzök, csak hideget ennék.

barbi: Még nem tudom a börzét. Hol is lesz és mennyi a belépő?

Babamocorgás: Én is szeretem, amikor mozog a baba, de már kezdek hozzászokni. Már apának is szokta magát produkálni a kisasszony.
vicky79
Budapest III. kerület

Sajnos mióta terhes vagyok nehezen viselem a fájdalmat. Pontosabban a szőr kiszedéssel járó fájdalmat. A szemöldök szedésnél gyakorlatilag vissza kellett fognom magam, hogy ne ugorjak ki a székből a kozmetikusnál, pedig egyébként elég jól bírom. Így már x hónapja otthon oldom meg, nagy rákészüléssel (lelkileg).

Én szeretnék kimenni a bőrzére, csak a fiam az osztálytársakkal forgatni fog (megállt az agyam amikor közölte, h az az angol lecke, h filmet forgassanak :shock: )

Én is még várok a 4D-vel, úgy tervezem 26-28 héten megyünk. Nálunk babó a csokira és a foghagymás ételekre indul be :D

Kép
csipike09

Boruska, jobbulást neked! Próbáltad a hársmézet?

Kép
csipike09

Az én babám is állandóan kalimpál, és hasonlóan Barbihoz, sokszor rám is a meglepetés erejével hat. De olyan jó érzés, végre tudom, hogy minden rendben van vele, él és mozog, sőt tegnap láthattam, hogy nagyon is boldog baba, olyan vidáman kalimpált a kis lábaival.

Bababörzére készültem én is menni, de aztán elköltöttük a belépő árát Zsoltinak felkészítő könyvre a nyelvvizsgára. Sajnos nekünk centizni kell, nem megy minden egyszerre, mégha csak kétezer forintokról van is szó. (980 egy jegy) Úgysem vettünk volna még most semmit, azzal várunk decemberig. Szétnézni meg majd elmegyek továbbra is a boltokba.

Kajában én nagyon válogatós vagyok, nem is sorolom az őrületeimet, viszont a Finomfőzeléket imádom, és számomra tényleg nagyon Finom! :shock:

Kép
zsizell

Zsizell! Nagyon kis cuki "gumi"babád van :lol: Te is ilyen hajlékony vagy? :lol:

Én is mennék a talira is meg moziba is de miért vagytok olyan messze? :cry:

Borotválás: Éppen tegnap volt a művelet és mondtam az embőcnek, hogy legközelebb már ő fogja csinálni, mert húztam vontam volna a pocakomat, ha lehet és sehogy nem láttam az egészet :lol:

Ma este megyünk doktorbácsihoz és megkérdezem tőle, hogy mennyiért csinálja a 4D ultrahangot. Lassan már nekünk is lehet menni :lol: Egy kicsit még én is várni akarok.

Ebéd: Nekem anyós lencselevest főzött füstölt husival. Itt csak berakom a mikróba és kész a fincsi meleg leves. :lol:

bellerreni
Eger

Én is élvezem, hogy a picuri kalimpál, de már azért jó lesz látni, hogy minden rendben van. Már alig várom az estét, hogy a doktorbácsi megnyugtasson hogy minden rendben van az én gyönyörű fiacskámmal. :roll:

bellerreni
Eger

Zsizell! Nagyon szép a picur és köszi a beszámolót! Csak még egy kérdés: a doki méreteket nem mért?

Szőrtelenítés: már nekem is egyre nehezebben megy a borotválás. A múltkor még a tükröt is megpróbáltam bevetni, hogy lássak is valamit ott lenn. De azt hiszem itt már apa segítségére van szükségem... :D Lehet, betanítom, már úgyis ajánlkozott. :wink: A gyantázás és epilálás valahogy most nem megy nekem, a szőrtelenítőkrémet meg eléggé nagyhatású vegyibombának gondolom, hogy most terhesség alatt használjam.

A kajákkal én eléggé finnyás vagyok, sok mindent nem eszek meg. Bár a párom hatására már egy picit fejlődtem ebben. Pl. régen nem ettem meg a gombát, sajtból is csak a trappistát ettem (na jó, azért a pálpusztait még nem vállalom be 8) ). Főzeléket babakoromban anyukám szerint faltam, hát elég hamar leszoktam róla. Most azért egy-két főzeléket megeszek, de csak azért mert a párom szereti. Pl. a tök csak vizesen rántással vagy habarással nekem nem jó, viszont pörköltalappal szeretem. A spenótot gyerekkoromban nyersen elrágcsáltam, most rá sem tudok nézni. Bár mikor a kórházban voltam, ott adtak valami spenótos pennét. Nem volt annyira telenyomva zölddel a tészta, na meg éhes voltam, gondoltam teszek egy próbát. Majdnem megettem az egészet, annyira fincsi volt. Valami sajt is lehetett rajta még, de nem tudom milyen sajt, mert csak az ízét éreztem. Ennek a receptjét szívesen vettem volna. :o :)

Kép
Kép
molmar

Reni! Amúgy én is nagyon hajlékony vagyok, node azért ennyire talán mégsem! :lol: Egyébként Zsolti úgy hívott, mikor összejöttünk, hogy guminő, mert teljesen el volt ájulva, hogy engem akár össze is lehet hajtogatni. Ugratta is mindig a haverjait, hogy ááá, neki csak egy guminője van...

Molmar! Természetesen mért méreteket is, meg szívhangot is nézett, külön minden billentyűnél, és amit mért azt részletesen el is magyarázta, sőt súlyt is mért, szóval teljeskörűen minden volt, és leletet is kaptunk.
A mi babánk a méretek alapján 453 g-os, erre mondta mamám, hogy már csak 3 kiló kell hozzá :D És a méretek alapján 21hét5 napos, az is teljesen stimmel egy nap elcsúszással.

Kép
zsizell

Köszi Zsizell!

Nóri! Olyan régen voltam már moziban, hogy lehet engem idegesítene a papírcsörgés, dumálás, motoszkálás. :roll: :)

A bababörzére érdemes elmenni szerintem, ha csak az itthon tapasztaltakra gondolok. Én azt mondom, hogy vigyetek pénzt is, mert ha van valami jó, akkor azt érdemes is megvenni.

Kép
Kép
molmar

Szívesen.

A mozi nálam is kérdéses. Amikor legutóbb voltam, úgy egy hónapja lehetett, már akkor alig bírtam végigülni a székben, olyan kényelmetlen volt mindenhogyan...
Bár meg kell, hogy mondjam, a tegnapi uh sem volt egy gyaloggalopp, kicsit kemény is volt az ágy, és egy órán keresztül mozdulatlanul feküdni rajta, hááát...

Kép
zsizell

Zsizell!

Köszi a beszámolót! :) Így valamelyest felkészülve megyünk oda, bár mi tuti nem járunk úgy, hogy rányitunk másra, mert reggel elsők leszünk. :)

Amúgy én is vártam volna november elejéig, de okt. 23-i hétvégén megyünk anyósomékhoz, és úgy gondoltuk, viszünk nekik képet az unokáról. :) Legközelebb meg már valószínűleg csak karácsonykor megyünk hozzájuk. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Bocsi, de csak gyors bekukk, persze olvasok mindent csak ez a hetem meg a következő brutál a melóhelyen, úgyhogy nem vagyok...

Valaki elmondja nekem ezt a börze dolgot? Mintha pár hete valaki november első hétvégéjét írta volna, hogy lesz... Ez lesz a BNV-n? Légyszi, dobjatok infót...

Mozi vagy tali engem is érdekel :)

Na majd hétvégén próbálok reagálni...

Kép

Ági
agic83

Csak megnézem, sikerült e lecserélnem a vonalzómat...

Kép
zsizell

Zsizell! De irigyellek, hogy a párodnak is tetszik a Noel név. Nekem már azelőtt tetszett, hogy tudtam volna babát várunk, de az embőc sajnos teljesen elzárkózik tőle... :cry:

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?