icamica, ne vedd személyesnek, mert nem az, csak pont ez a anyáinkis, meg a 100évvelezelőttis, meg a hányanfelnőttekígy az, ami nálam kiveri a biztosítékot. és pont írod is, hogy miért, mert a sok vegyszer meg adalék, meg a többi. amit nem tudunk elkerülni, tőlünk függetlenül megy be a levegővel, és az általunk fogyasztott dolgokkal. anyáink korában meg nem volt ennyi. 10-edennyi sem. egy pár kilós kis szervezet bizony nagyon könnyen telítődik, és ha jön utolsó cseppként egy allergén, ha olyan a kis szervezet, akkor már meg is van az allergia, amit jó esetben kinő a gyerek, rossz esetben egy életre szóló útravaló. legjobb esetben persze semmi.
a másik meg, hogy anyáink korában mosógép sem volt, meg kombinált teszt, és uh, folsav és vaskészítmény, mégis használjuk ezeket, és tudjuk, hogy jó, és hasznos, és segít, mert nem lesz vérszegény a gyerek, erősebb lesz az immunrendszere, és kisebb eséllyel lesz nyílt gerince, lesz szellemi fogyatékos. akkor miért is? talán mert csomót fejlődött a világ, és okosabbak lettünk?
a gyógyszerek meg azért vannak letiltva, mert méregdrága a kísérlet, és ugyan melyik várandós anyuka vállalja, hogy részt vesz a magzatára gyakorolt hatások vizsgálatára irányuló kísérleten... én sem vállalnám, semmi pénzért. és persze, hogy nem akar a gyártó felelősséget vállalni. ahoyg én sem
dharma, a szervezet kiszámíthatatlan, de ha pötty, hasmenés, vagy egyéb tipikus dolog van, az allergia már ott is van. és azt vagy kinövi, vagy nem. kódolódhat egy életre, ki is lehet nőni.
egyébként meg tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, csak tudom, hogy én nem tudnék nagyon tükörbe nézni, és átkoznám magam mindig, de én ilyen vagyok.
skorpió, cattel együtt
és a gyereknevelésben minden van, és az ellenekzője is, szóval az embernek nehéz eligazodni... végülis jó bízni az anyai ösztönökben. én sem veszek mindent szentírásnak, és lám, nándi ekcémás, valószínűleg mégis valami allergiát sikerült neki, de legalább tiszta a lelkiismeretem
egyébként tipikusan nem széltől is óvott gyerekek, sőt. de ilyen picinek nagyon vigyáztam rájuk már akkor is, betartjuk a 6 hós korig csak anyatej, és utána is a fokozatosságot. mondjuk nem bio cuccokkal.vegyszerekkel, meg az e betűkkel is nagyon csínján bánunk a háztartásban. és az is rossz, ha a gyerek mindentől óvva van, aztán pofáncsapja az élet az oviban.
meg próbálkozom én is ám mindennel szoptatás alatt, és én is ettem epret, csak nem kilószámra, hanem pár szemet csak mindig. mértékkel szerintem mindent lehet.
szívesen vitázom ám a témában, mert sokmindent összeolvastam a négy év alatt, és persze észérvekkel meggyőzhető vagyok, csak én döntöm el, mi az észérv
aggódom misi miatt, alszik, úgy kellett keltenem ma már kétszer, hogy egyen, ebből az egyik alkalommal alig evett
. és sárgának látom. elvittem a védőnénihez, ő nem látja nagyon rossznak a helyzetet, holnap visszük mérni, bár szerintem gyarapszik, a kis ropi ujjai vastagodnak