Sziasztok Lányok,
csak a tapasztalataimat szeretném veletek gyorsan megosztani.
Beöntés: semmi extra, viszont nagy a haszna. Szerintem amikor ott lesztek a szülőágyon jó ha nem kell még azzal is foglalkozni, hogy jaj csak be ne... főleg, hogy a többségünknél a férj is ott lesz és szerintem mindenkiben van annyi tartás, hogy legalább ezt ne...
Arról nem is beszélve, hogy a baba hogy jön a világra.
Szóval a beöntés tényleg nem nagy dolog és legalább kitisztulnak a belek.
Egyébként amikor én már majdnem megszültem Marcit, már csak néhány nyomás volt hátra, úgy éreztem, hogy mindjárt odapisilek, kérdeztem is a dokit, hogy nem baj-e. Persze mondta, hogy nem, de ez csak egy inger volt, nem is kellett pisilnem...
Hízás: szerintem nem is igazán az befolyásolja, hogy ki mit és mennyit eszik, hanem a genetika, a testalkat.
Érdekesen alakult nálam a helyzet, mert én 170 cm magas vagyok és alapból 59-60 kg. Szerintem tök normális. Meg voltam győződve, hogy 10 kg-nál nem szedek fel többet. Hát a végére 17 lett belőle. Soha nem gondoltam volna.
De ami jött, az le is ment, méghozzá elég hamar. Az az 1-2 kg, ami maradt, az nem is árt.
Mostani terhességem alatt viszont kevésbé jönnek rám a kilók, de még messze a vége.
Azért a cukor fogyasztásra tényleg érdemes odafigyelni. Én arra gondoltam, hogy bár nem magas a cukrom, de az utolsó 3 hónapban próbálom tartani azt az étrendet, amit nekik írnak elő és talán akkor nem lesz gond most sem.
Hálapénz: szokás adni, de azért azt ajánlanám mindenkinek, hogy ne essen túlzásba. Én pl. a szülésznőnek a 25-30 ezret sajnálnám odaadni, főleg a tapasztalat alapján, hogy mennyire nem kell neki semmit csinálni addig, amíg vajúdik a kismami. Megcsinálja a beöntést, néha rádnéz, megnyugtat, én pl. kaptam antibiotikumot, bár kikezeltek a strep.coccusból, de ez előírás a baba érdekében, néha szívhangot hallgatott, de semmi különös.
Persze ezt mindenki maga dönti el. Nekem az első orvosom kerek-perec az orrom alá dugta a táblázatát, hogy nála a szülés 100.000 Ft. Milyen jogon??? Mégha magánklinikán szülnék megérteném, de hogy sima lepukkadt kórházi körülmények között???
Én otthagytam ezt a dokit, nyilvánvaló, hogy a pénzre ment rá és kerestem egy másikat. Megkérdeztem a szülésznőmet, hogy ki az, akivel úgy érzi együtt tud dolgozni. Mondott 2-3 nevet. Ebből az egyiket már többen ajánlották. Felkerestem, elfogadott, azóta is nagyon elégedett vagyok!!!
Nem vittük túlzásba a hálapénzt, mégis ugyanolyan szeretettel és odafigyeléssel kezel, mint bárki mást.
Félreértés ne essék, nem azért, mert nem tehetjük meg, hanem mert elegünk van abból a rendszerből, ahogy Magyarországon működnek a dolgok!!! Minden a pénz körül forog, de amit cserébe kapunk, az a béka segge alatt van!!!
Szóval csak azt tudom javasolni, hogy inkább a babákra költsétek.
Lesz éppen elég kiadás.
Fürdés Balatonban, strandokon: amikor Marcit vártam én is rettenetesen vigyázta, hogy semmi baj ne érje, de most vhogy olyan ingerenciám van, ha megyünk nyaralni nem akarom kihagyni a lubickolást. Persze én is megkérdezem a dokit, de jó lenne, ha azt mondaná, ha zárva a méhszáj, akkor igazából semmi baj nem történhet. Nekem Marcinál is végig zárva volt, mos sincs semmi problémám, soha nem véreztem, nem keményedtem, pedig napjában többször (sőt sokszor) emelgetem Marci 14 kg-ját
.
Mecsi: drukkolok, hogy ne legyen semmi gond a babókával és tényleg csak egy rosszul mért érték legyen. Jövő héten megyek dokihoz UH-ra és Mo-on az egyik legképzettebbről beszélek (sokan UH-oznak, de nem mindenkinek van meg a megfelelő tudása) és rákérdezek az értékre, hogy mit gondol róla. Ha jól tudom, akkor túl lesztek ti is a vizsgálaton, amit egy elismert szakember csinál, remélem megnyugtató lesz az eredmény.
Felicia: nagyon sajnálom, ami veled történt és drukkolok, hogy ha megszületik a baba mindent rendben találjanak!!! Azt nem mondták, hogy mitől alakulhatott ki nálad? Mik voltak a tünetek? Éreztél vmi dudort a nyelveden???
Ági: örülök, hogy rendeződött nálatok is a helyzet!!!
Minden kismami nagyon csini
!!!
sziasztok