Sziasztok!
Képzeljétek, kaptunk egy hagyományos pólyát, így most Kristóf abszolút nyugodtan alszik a kiságyában! El sem hiszem!!
Most már bevallom, eddig a mi ágyunkban érezte jól magát (akkor is, ha mi nem voltunk ott), és nem maradt meg az ő kiságyában. Reméljük, most már nyugodtabb estéink lesznek..
Kat: szerintem a dec. 31. nagyon szép időpont. Most már sokan nem buliznak akkor, mert az a "kötelező" bulizás időpontja, szerintem a dokinak sem gáz, ha akkor megy be. Gyermek születésére tökéletes időpont! Indulhatna ennél szebben az év?
az a ctg tényleg szép volt.. Meg hogy lefelé ment a hasad.. meg a keményedések.. Nekem ez mind kimaradt..
Snowball: vigyázz, nehogy lekéss a labdával a szülésről!
ui. mi még a gátmasszázs olajat is alig kezdtük el használni, és még a málnalevelet sem ittam...
Azért jó olvasni, hogy már mindenki egyre közelebb kerül a szüléshez! Egészen más így, hogy meg tudjátok élni a folyamat minden kis szépségét!
Rekuja: ha látnád, hogy nézek ki, nevetnél!
A hasam még kb. ugyanakkora (szorítós bugyit már használok, mert igaz, hogy nem lettem csíkos, de így is érdekesen áll a hasam..), a melleim 95C-100C méretűek (amúgy 75B-80B), a tartásom még "S" alakú, viszont a humorom a régi!
Ja, ami a legjobb: újra jók rám a cipőim!!! Ma reggel ennek örömére fel is vettem a hótaposómat, és hajnali 6 órakor kimentem havat lapátolni, de csak óvatosan. Élveztem, hogy ennyi idő bent tartózkodás után újra ki tudok menni, akár el is eshetek, és szívhatom a tiszta levegőt. Imádom a havas hajnalokat!
Összebújást én is említettem Apának.. Mondtam, hogy már csak 5 hét.. Mire ő: persze, 5 hét, plusz mire kirepül a családi fészekből, tehát még kb. 20 év...
Azért elég pesszimista a Drágám... Mondjuk ő már régóta cölibátusban él, mivel nálunk az előzmények miatt vigyázni kellett...
Alternatív vajúdó: igen, nem gondoltam volna, hogy magzatvíz után még beülhetek a jakuzziba, de nagyon király volt!!! Igaz, ez sem indította meg a fájásokat, de a lelkemen sokat segített. Azért wellness hétvégére nem fizetnék be oda...
Ctg: Nem tudom, írtam-e de a doki 1 héttel a magzatvíz elfolyása előtt mondta, hogy ez a babóca még nagyon nem akar kijönni... Aztán mégiscsak kijött, ha akart, ha nem...
Snowball: hidd el, a tejcitől eléggé megnőnek (lásd fent..). Nekem már a 3. napon annyi volt, hogy folyt, ha "meghallotta", hogy jön a Babajárat (kocsin tolták az újszülötteket, mint a kenyeret..
. Persze Kristóf még teljesen kivolt az antibiotikumtól, teától, tápszertől, vérvételektől, sárgaságtól stb, hogy nem akart szopizni.. Így maradt a fejés (kapásból 40 ml tejcit tudtam neki leadni), és az állandó hálóing-csere (tényleg, vigyetek többet, vagy pelusokat, amivel felitatjátok a tejet..). Most már nincs vele gond, mondjuk én sem kapom már az antibiotikumot, tehát gondolom, más az íze is.
Bettike: kitartás, nemsokára itt van már Neked is a Babuci! Már nagyon várom a híreket!
Csicsi: szoptatást lásd fent.
őszintén szólva nem pánikolok, mert érdekes módon annyira jól elvoltam a gyerekkel, amíg bent volt, hogy csomó szokását már ismerem.. Ez lehet, hogy érdekesen hangzik de tényleg így van. Meg szerintem nagyon fontos a pozitív gondolkodás: már rászóltam Anyumra, hogy ha sír a Pici, ne azt mondja neki, hogy "mi a baj?" és ezt legalább 100szor, hanem mondja azt, hogy "minden rendben van". Érdekes módon ettől hamar megnyugszik. Sokat beszélek hozzák, elmondom, mikor mit fogok csinálni, stb. Ha valamit megcsinálok, ami neki macerás (öltöztetés, fürdetés, stb.) akkor pedig jól megpuszilgatom, megsimogatgatom. Ez az én módszerem, aztán lehet, hogy vannak jobbak.. Igyekszem egyszerűen csak szeretni..
Hű, ez a szett nagyon szép!