Új privát üzeneted érkezett!

KAT
Jó, hogy ilyen rugalmas és nyugodt az orvosod. Tényleg, a 24-i ctg-n látszik valami? nekem fogalmam sincs, mit kell nézni rajta :shock: pl. a fájáserősség mikor számít nagynak? nekem eddig a max egyszer 60 körül volt, de én azt se éreztem. Azt tudom, h csak 99ig mér :) ma viszont eleinte 21-30 között mozgott, aztán lement 0-10 közé, és tök semmi különbség nem volt. Bár lehet, h Szaffi akkor mászott ki alóla, nemtom. 31-i baba az aranyos. Neki mindíg lenne buli a szülinapján! :D

SAJTI
Jó babázást! mindjárt 1 hetes, hihetetlen :) Kezdesz belejönni, vagy kezdesz elfáradni? Védőnő engem előre felkészített, hogy tuti pont akkor fog jönni, mikor végre elaludt, mert ő ebben mindig nagyon szerencsétlen, aztán majd mi - de főleg az apuka - haragudni fog rá, szóval készítsem fel a páromat, hogy neki muszáj ébren látnia a gyereket, hogy tudjon viszonyítani a mostani és a hetekkel késöbbi viselkedése között. Látom, ez tényleg így van :)
Ettől a kismama aki nem tud semmit állapottól én is félek... neked mi jött be végül? Nálunk a családban szinte mindenki "feladta" 10 nap után a szoptatási próbálkozást, én meg nagyon szeretnék kizárólag szoptatni, szóval a tesómtól/anyámtól nem sok segítségre számíthatok :( bármit, ami bevállt szívesen meghallgatok, kipróbálok (majd).
A "remegő roham" nem hangzik jól. Kimerültség? Jobban vagy már?
Amit írsz a folyamat végiggondolásáról... na nekem is pont ezzel van bajom. Időm lenne rá, de mintha az agyam tiltakozna ellene.

CSICSI
Igazából nemtom, megvan-e minden papirom, mert múlt héten csinált a doki ilyen kenetvételeket, és annak még nincs meg az eredménye, de bizti nem olyan fontos, ha ennyire a végére hagyta. Majd meglátjuk! Személyit el akarom még ezen a héten intézni, de hát ki tudja. Lóránt tavasszal csinálta a lakcímkártyát, akkor 2 hét múlvára kapott időbontot. Én sztem bemegyek személyesen (szembe van velünk a hivatal), hátha a pocak hatására megcsinálják rögtön ;) olyan kis naív vagyok :D
Mintha azt írtad volna, párod ma megy pestre papirokat intézni. Sikerrel járt? Megvan a nyilatkozat?

TITI
Na még egyben? Vagy megszültél élő közvetítésben? ;) Fájásokról a védőnénim pont ugyanazt mondta, mint amit KAT leírt.

A labdát sikerült felfújni a gumimatrac pumpával, bár appa meg a nővérem párja jól megizzadt benne, de aztán fene elégedettek voltak magukkal, jutalmul elővették a csocsóasztalt is :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti

Jó,hogy ennyi idő alatt már így össze vagytok szokva és olyan jó olvasni,hogy mész fürdetni :) Pont arról beszélgettünk tegnap Zsoltival,hogy vajon mi zajlódhat le a szervezetben amitől beindul a szülés aztán arra jutottunk hogy biztos nem bítja már a súlyt és megreped a burok,persze ez abban az esetben az elméletünk ha nem fertűzés vagy stb.kóros dolgok miatt indul be.

Rekuja

Doki után elindult Pestre már hívott nemrég hogy fent van,de nem az apasági miatt ment hanem kiadtuk a lakásunk és ma költöznek be és vitte a papírokat meg az ágyukat a lányoknak,akik kiderült nem is olyan rondák,25.-én itt volt sogórnőm és a férje és ők mutatták meg a lakást azt mondta 10-es skálán 6 -osak :) Na mondom,végem is van :) Remélem siet haza és nem próbálják ki az ágyat :)
Biztos a streptoc... vette le a dokit itt Győrben nem is veszik le,bár nem értem miért nem.Annak elvileg meg kell jönnie szülés elött de az csak a dokinak kell mert ha pozitív lesz akkor kapnátok antibiotikumot szülés alatt és után is,mert fertőzést okozhat a babának.Barátnőmnek volt de aztán nem lett semmi bajuk,nem értem itt miért nem nézik.
Lehet kérni sűrgősségi személyit Pesten egy helyre lehet bemenni és akkop ott aznap megcsinálják de akkor is még várhatsz rá hogy megérkezzen.Most úgy néz ki Bibi kivárja hogy legyen apukája is :)
De a lényeg hogy a labda felfújva,ha nekem lenne tuti azon vajúdnék itthon és csak utolsó pillanatban mennék a kórházba,de vinném oda is ott hátha foglalt :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Jaj azt akartam kérdezni,hogy eddig akár hányszor nézték a Bibit,mindig tele volt pisivel a hójagja de nagyon.Szerintetek ez normális?Remélem nincs valami vese problémája hogy nem tud pisilni rendesen :?
De lehet csak én látok már mindenben rosszat?

KépKép

KépKép
csicsi84

Haliho!

VEGRE megvan minden Mollynak. Pihenoszeket is sikerult ma vennem, nagyon aranyos krem szinu Micimackos. Na meg a babakocsit szereztuk be.

rekuja: koszi a biosz kulonorat, akkor nem aggodok. Egyebkent ma, hogy tobbet pihentem, a szokasos szunyokalast is sikerult beiktatnom, igy nem nyoszorgok, legalabbis az elmult napokhoz kepest ragyogoan vagyok. Probalok arra gondolni, hogy nem fog kijonni a kelletenel hamarabb. Igy is en es Alex is nyugodtabb leszunk. Mondjuk o nagyon magabiztos. Izgatott, de latom rajta hogy biztos a dolgaban.

sajti: Orulok, hogy minden rendben, aranyosak vagytok, hogy kezd meglenni a rutinotok. Mar en is alig varom! :) Mar figyelmesebb leszek a fajasokkal, es majd csutortokon a szulesznonek elmondom a tuneteket. Egyebkent azert lehettek ezek a fajasok, mert elotte valo napokban lehajtottam magam, takaritottam, foztel aposomeknak, es amig itt is voltak, nem tudtam ugy pihenni, mint ahogy en hozzaszoktam mar.

csicsi: nyugtasd meg Zsoltit, hogy nem kell vele sietnie, gondolom nek jar le azonnal a hatarideje annak az utalvanynak...vagy minek hivjam :D Meg tenyleg meg kell fontolni, hogy mit es hova varrat, mert tenyleg egy eletre szol. Szegeny, akkor az is durva ahogy teged apud hagyott ott :D Nekem noveremet felejtetek ott az oviban. Anyuek meg "otthon" laktak mamiekkal, es reggel nem lett egyeztetve, hogy ki megy Krisztiert az oviba. Este pedig mar mindenki hazaert munkabol, es a gyerek sehol :D Szoval 5-6 korul hoztak szegenyt haza, es mar o volt az utolso aki ott volt. A holyaggal nincs semmi gond, az lenne a baj, hogy ha nem lenne benne vizelet.

na megyek, mert anyosom hivja Alexet skypeon... jo ejszakat

Kép

Kép
snowball

A teli hólyag az épp, hogy jó! Nekem legalábbis mindíg az van az ultrahang végén, hogy telt gyomor és hólyag, mindkét oldalt éppnek tűnő vesék. Sztem a telt gyomorral és hólyaggal nézik, h a lenyelt magzatvíz átmegy-e az emésztőrendszeren.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Még ma utoljára. Igen a dokim elég rugalmas, és könnyen veszi a dolgokat, meg persze neki is kényelmesebb. Én is hajlok már rá, és Bence is. Eddig nem szerettem a szilvesztert, de most lesz értelme, és így 2011 is igen jól kezdődik. Bence nehezen bírja már ezt a várakozást, és ettől én is. Minden tiszteletem a spontán szülőké, hogy bírják ezt a kiszámíthatatlanságot, én sajnos ennél precízebb, kiszámíthatóbb nőci vagyok.:)
Ma is volt pár jóslóm. Holnap lemondtam a fodrászt, mert 3órát nem tudnék ott ülni, de muszáj lenne befesteni, mert nagyon lenőtt, és fogalmam sincs mikor tudnom majd. Holnap meglátom mi lesz: ha jól vagyok elmegyek itt a közelbe valahova, ha nem vagyok jól befestem magam. De az a para, hogy jól vagyok, és a fodrászszékben nem bírom, fejemen a festékkel.

KépKép
KépKép
kat78

KAT
Én szerdán megyek fodrászhoz :) nekem rövid hajam van, amit ugye illenék minimum 3 havonta vágatni, de gyerek mellett nem bizti, h lesz rá energiám. A kiszámíthatatlanságot meg én se birom, csak ugye nincs más választásom :( Sokkal könnyebb lenne, ha tényleg pontosan tudnám, mikor fogok vajúdni. Azon meg már az első inszemnél hamar túltettem magam, hogy ez így nem természetes, szóval ilyen szempontból engem nem zavarna egy császár... de ugye a dokim szerint, ha nem muszáj, akkor jobb ha nem vág. nálunk amúgy se sok természetes dolgo volt, mert még a spermiumot is úgy kellett beinjekciózni a petesejtbe, mert csak ültek egymás mellett és nem voltak hajlandók bulizni :) Na jó, azóta mondjuk rendben vannak a dolgok, de aszem maga a terhesség az előtte levőkhöz képest már nem tűnt olyan nehéznek. Na, majd a szülés mindent üt :D

Csicsi
Na, apa hazaért, vagy maradt a 6-os csajokkal? :D Nagyon tetszett a leírásuk. Személyiért nem fogom törni magam, egyszer megpróbálom itt, ha nagyon nyűgös, akkor meg halasztom vagy fél évet. Az útlevelem még 13-ig érvényes, meg ott a jogsim is, ha nagyon kell még egy irat. Köszi a kenetes infókat! Ha ez vmi wc-ből összeszedős, akkor azért kell az eredmény, arra hajlamos vagyok. Ha nemi betegséges, akkor nem aggódok, arra minket folyton szűrtek a Kaáliban. A labdán ülve vacsiztom, Lóránt nagyon nevetett rajtam, de tök jó volt :) Most is ki kéne ülni rá, mert épp görcsölök. bár közben kuruttyol a gyomrom is, Szaffi meg rúgkapál. Ilyenkor sose tudom, h igazából honnan jön a fájdalom, még jó, hogy olyan részletesen elmondták, csak a saját testem nem ismerem hozzá :D Amúgy én is azt tervezem, h amíg lehet itthon vajúdok labda + kád kombinációval, mi úgyis közel lakunk a kórházhoz (éjjel 10 perc, de abban már a kórházon belüli liftezés is bent van, csúcsforgalomban is max 20).

Snowball
Milyen a babakocsi? fel birod vinni a 3-ra vagy van tároló a földszinten? Vagy ott ez nem divat? A pihenőszék ilyen rugózós? Na nekünk az kimaradt, ott van a "majd Szaffi választ" listán :) oda azok a dolgok kerültek, amiket úgy gondoltuk, majd a gyerekkel együtt veszünk meg. Tudod, a boltban mindbe beleültetjük, és amikor már minden eladó minket utál, akkor közöljük, hogy á, egyik se tetszett neki :lol:
skypról jutott eszembe, igen, mi is így kommunikálunk anyósomékkal, de velük egy beszélgetés így se tart tovább 1-2 percnél, még ha a webkamerát is bekapcsoljuk (ők is) akkor se.
Az tök jó, hogy Alex magabiztos - vagy legalábbis annak látszik :) De a szülőszobán sztem ő is pánikban lesz azért ;) minket mégis csak egész kiskorunk óta foglalkoztat ez a téma, aztán még így is hogy félünk. A férfiak meg - tisztelet a kivételnek - sztem akkor gondolnak bele először, h mi történik ott, amikor az első gyerekük jön.
Jaj, megyek, mert Szaffi megtalálta a pisi-központomat a kis fejével! Ma már így is túl aktív voltam...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

jó reggelt lányok.a fájások estére csillapodtak picit atztán el is aludtam egyből.most ahogy felkeltem megint kezd picit fájdogálni. Igaz most picit csak meg ritkán.hát pedig picit örülni kezdtem tán meglesz elöbb a drágám :) bár még maradjon picit legalább 1-2hetet .viszont nem veszem észre hogy nőt volna a pocakom.:( nem tudom ez jo e vagy rossz.
titike84

rekuja: Graco babakocsit vettunk, travel systemes, azaz hogy van hozza autos ules is. Nem fogom felcipelni a 3.ra, igencsak osszesz@rnam magam :) Lent hagyom majd a foldszinten. Tarolo nincs, viszont ki tudom lakatolni. De itt nem szokas a tolvajkodas hala a jo egnek. A pihenoszek pedig nem rugozik, csak rezeg meg zenel. Nagyon specit nem akartam venni, ami hintazik, stb, mert arrol nem sok jot olvastam. Amellett hogy jol nez ki. A skype nalunk letelem, anyuval kb egy orat beszelek, majdnem minden nap. Mindig ram szol, hogy na jo mostmar megy, mert elulte a feneket. Ez ezutan a mondat utan is meg vagy 15 percet meg mindig ott ul :D Tegnap is beszeltem vele, mert ma utazik Svedorszagba noveremekhez. Jo nekik, most egyutt lesznek 10 napig!!! Anyossal is ugyanez a helyzet, vele is orakat beszelunk altalaban.

titike: orulok, hogy meg egyben vagy, tarsd is bent a babocat amig tudod, neki is ugy a legjobb :) En is osszeszoritottam a labaimat, ki ne jojjon legalabb meg 1-2 hetig :)

Kép

Kép
snowball

Sziasztok

Snowball

Jó,hogy nálatok lent tudod hagyni a babakocsit,nekünk macera lesz a tárolás még haza se hoztuk és nem is akarom amíg nem használjuk,viszonylag nagy a ház de úgy bevan lakva hogy igazából nem tudom sehova se rakni.Miért nem jó a hintás pihenő szék?Én olyat vettem... :? Pedig először én is a rezgős zenélőset néztem ki.Jaj,elfelejtettem reagálni a múltkor a füves teára :) Én simán eltudnám kébzelni,hogy oxitocin helyett adnal egy szál füves cigit,lehet minden kismamának szebb emlék maradna a szülés :)
Amúgy érzel a teától valamit?Még egy hét homeopátiám van,utánna a 39.hét üres marad,akkor lehet kipróbálom.

Titike

Hány hetes vagy?Sorry de elfelejtettem.az a durva hogy sajnos van olyan aki tényleg 3-4 hétig elvan ilyen jóslókkal,de ha 5 percesek és fájnak is rendesen akkor nem baj ha bemész a kórházba,max.haza küldenek.Nst-re jársz már?

Kat

Nekem is csak ez a bajom a kiszámíthatatlanság,sokan ugye itt is úgy szültek meg,hogy este írtak még aztán két nap múlva jött a hír hogy meg van a baba.El sem tudom egyenlőre kébzelni,hogy hogy fog elkezdődni a folyamat.Szilveszteri baba az jó :) Ha lenne aznap szülésznőm én vállalnám azt a napot,mert akkor ismerkedtünk meg a Zsoltival.

Rekuja

Apa hazaért éjjel fél 1 kor,természetesen megvártam,pedig majd le ragadt a szemem és azt mondta hogy gyenge 3-asak a sógora túl értékelte őket,de mondtam neki hogy azért ha majd megint 10-es leszek akkor megnézem magamnak őket :D Zsolti megkért nézzek nekik sütőt mert a miénk ami ott van nem a legjobban süt de simán lehet használni,ezen kicsit kibuktam.Plazma tv nem kéne?
Ez ilyen wc-ről szedős baci asszem sok mindenkinek van,amúgy semmi gondot nem okoz ezért nem is veszed észre.de neked biztos nincs!
Nekünk is 10 perc kb. a kórház,mondta tegnap a dokim,hogy nyugodtan szedegessem csak a homeós bogyókat könnyebb és gyorsabb lesz a szülés,azért remélem a kórházig elérünk :)
Te iszod a málnalevél teát?Vagy nem praktikázól?

KépKép

KépKép
csicsi84

Huh, ez hosszú délelött volt! Kedvem támadt olyan hagyományos vasárnapi kaját enni, szóval csibeleves rántotthús, stb. De persze azt elfeledtem, h a két órát ácsorgok a konyhában már nem esik olyan jól. Nem baj, a rántotthusi minden pénzt megért, Szaffi mellett tuti nem lesz lelkierőm panírozni, kisütni (én szűzérmét szeretek rántani, olyat meg ugye nem nagyon adnak éttermekben). Appa mindenáron el akart vinni valamelyik kedvenc erdei fogadónkba ebédelni (majd éjszaka ledolgozza a mai napot), de nem hagytam magam. A legközelebbi is min. 1 óra kocsikázás, az meg nem igazán esne most jól. Sajnálom szegényt, nagyon vágyik már fák közé. Sógorom hívta, menjen vele szilveszteri éjszakai túrára, de fél, h pont akkor szülök meg, neki meg térereje se lesz a pilisben.

snowball
Én anyámmal is skypolok, pedig 10 percre lakik. Mégis ez ingyen van, a telefon meg nem :) meg Lóránttal is szoktam. Neki a telefonján is fut, a múltkor ő ült a kádban - a telefont is viszi magával - én meg innen a nappaliból zaklattam :D de a legviccesebb az volt, mikor skypon meetingelt, megosztotta a képernyőjét, mert valamit előadott, én meg írtam neki egy kiskacsám megszólítású mondatot arról, mi volt a nőgyógyásznál. Na akkor azért napokig kerülte a munkatársait :lol:
Az jó, h nem lopják a babakocsit. Nekünk be van kamerázva a bejárat, mégis a babakocsi és bicótárolóból lopták már el bicónkat, szóval a kocsinak se adok 1 évnél többet :( Sajna nincs mihez lelakatolni.

Csicsi
Nem szedek homeós bogyókat. Túl racionális vagyok, szóval nálam már csakazért sem hatnának. Bizti azt figyelném, mért nem működik, aztán meg na lám, én megmondtam :) Persze, ez csak félig igaz, mert pl a fűszerek meg a gyógyfüvek erejét a tapasztalat miatt tényleg elhiszem. Majd veszek málnalevél teát, hátha tényleg van olyan jó, mint egy füves cigi ;) Épp most olvastam Ranschburg Szülők könyvében (ezt kértem karira a nővéremtől) h angliában azóta alkalmaznak szüléskor fájdalomcsillapítást, amióta Viktória királynő a 8. gyereke szülésekor morfiumot kért. Addig úgy gondolták, a nőknek Éva bűne miatt kell fájdalmak közt szülnie, de ha már a vallás feje is használhatott ellenszert... Málnalevél teáról mondta a nővérem, h ő is megvette, és olyan jó volt, ki se kellett bontania a dobozt, még aznap éjjel megszült :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

csicsi: jopofa ez a skalas dolog. Meg ha majd ujra 10es leszel :D En is eloadtam Alexnek, hogy na majd ha elmulik a zebracsik a fenekemrol, hatalmas cickoim lesznek... De most az istennek se akar hozzamnyulni, en meg mar feladtam. Nem fogom eroltetni, ha o nem erzi ugy hogy kepes a "gyerekhez bekopogni" Persze huzam az agyat, hogy bezzeg biztos van neki valami szeretoje ott a szalonban. Tudom, hogy nincs, o se vesz komolyan, de na...
A fuves cigin latom mindenki mokazik :D A sztori annyi, hogy itt az osszes magyar ismeros szivja azt a banatos cigit, eddig nem is laktam olyan magyarral, aki ne szivta volna, es onnan tudom, hogy hogy nez ki es milyen a szaga. Mivel en meg inni se iszom alkoholt, mert nem birom azt, ha el vagyok kabulva, ezert nem szivtam soha.
A tea...hat, most mondjam hogy hat??? :lol: Annyit tudok, hogy ha egy kis mezet rakok bele, akkor ihato. Kulonben nem lenne az a penz, amiert meginnam :D Egyebkent azon a szulesfelkesziton, amin voltam, mondtak hogy itt is van homeopatia, de nagyon draga. Otthonrol tudtam volna hozatni, mert hasznaltam mar (menzesz gorcsre meg vesekore), es nagyon jo volt, de orvosi vizsgalat nelkul nem mertem volna elkezdeni. Igy maradtam a malnalevelnel. Adok neki egy eselyt :) Tegnap viszont elfelejtettem inni, igy ma 2-t iszok. Mar egy lecsuszott.... :? Szerintem probald ki, artani nem art.

rekuja: nagyon jot nevettem a kiskacsas skype sztorin :lol: Foleg hogy a nogyogyaszrol irtam..Uristen, annyira tipikus hiba!!!! Ilyenek tenyleg csak a filmekben tortenhetnek meg :D Alex is szokott neha skypeolni, mikor dolgozik, de nem igazan szereti. Akkor se szerette hasznalni, mikor 2 hetre hazarepult Lettorszagba, mert hogy ot nem vigasztalja meg a skype. En meg szinte konyorogtem neki, hogy azert megiscsak beszeljunk, mert nekem viszont sokat jelent. Par nap utan megszokta, es mar o is igenyelte, hogy lasson :) Ha tudjatok, akkor furjatok be egy kampot a foldszinten, es ahhoz lakatoljatok ki a babakocsit. Hatha nem lopnak el... Te is nyugodtan igyal malnalevelet, mezzel tenyleg jo ize van, pedig nem szeretem a gyogynovenyes cuccokat. Es csak akkor van fuvescigi szaga, mikro leforrazod, utana elmegy az a szag :lol: Viszont, most hogy gondolkodom, mar nem faj ejszaka annyira a megfordulas az agyban, mint ezelott. Ugye hogy elnyomtam mindig a csipomet, a medencemet is osszenyomtam es mikor fordultam, az piszkosul fajt. Most is felkelek minden fordulasnal, de mar kozel sem faj annyira, mint ezelott. Lehet segit valamit ez a tea. Ma leveszem a nagy gumilabdamat a gardrob tetejerol, felfujatom apaval. Jo lesz azon neha ucsorogni.

Kép

Kép
snowball

Rekuja sajna itt nem ismerik Angliában ezt a " a nap nem kelhet fel kétszer, míg az asszony vajúdik", de látod azt is túléltem és belevágtam újra. Úgyhogy NO PARA, mindent megér ez a kis csoda és egyből töröl minden rosszat! Regi nagyon jó testvér, simogatja, akarja etetni, szóval egyenlőre nincs féltékenység. Más kérdés hogy most a papa nagyon leköti, egész nap játszanak. 13-án mennek haza anyósomék, utána szerintem jobban kijön hogy hogy lesznek a dolgok, meg Regi hogy viseli majd, mert akkor már nem lesz úgy lekötve. Továbbra is megy a drukk hogy megvárja a dokidat a picur, jót nevettem ezen "ahogy a nyaralási szokásait ismerem, tuti valami eldugott kelet-európai behavazott erdő közepén ül egy vadászlesben " Ez a labda nagyon bosszantó!!! Csak egy luk van, nem lehet hogy tűszelep kell hozzá? Na olvasom közben hogy csak felfújtátok :lol: Rántott husi, nyami, az nálunk is nagy kedvenc!

Csicsi hú de izgi, hogy írtad hogy mensi szerint már vasárnapra lennél!!! Hajrá mindenóra!!! Majd fotózd le a láncot és a fülbevalót, és számolj be apa mit tetováltat, kiváncsi vagyok! Húúú halod mg olvasva is ijesztő Petraelhagyás, még szerencse hogy gyorsan meglett. Nagyon vagány a korival! És utána hogy találtak meg a szüleid???? De durva, gondolom anyukád ott kapott idegösszeomlást. :shock:

Snowball Akkor nem sokáig voltak apósék. Nekem meg 13-án mennek el anyósék, onnan már nem lesz segítség. Kitartás, amiket leírsz, hát azok az utolsó hét nyűgjei, sajnos akár még hetekig eltarthatnak. Viszont ha erősek a jósló fájásaid, akkor lehet hogy könnyebb lesz a szülés mert előkészíti a szervezetet.

Kat nem semmi hogy apa így rá van parázva a szülésre, általában ez elég ritka. Én a helyedben akkor aszerint döntenék hogy 2010-es vagy 2011-es babát szeretnék :lol:

Hendyala gratulálok! Egy napon születtek a babóink.

Sajti ügyes vagy hogy megy a szopi, gratulálok! Regi egy tündér, teljesen jól viseli a tesót, simogatja, akarja etetni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Sziasztok!

No, megint itt! :) Gyorsan hozzászólok pár dologhoz, utána megyek vissza Babócázni! Most volt itt a doktor néni, megvizsgálta Kristófot. Van egy ún. reflex vizsgálat, amikor is a gyerkőc alatt lévő pelust megrántotta, és nézte, mit csinál a gyerek. No, jelentem, mindhármunk (Anyum, Párom, én) reflexünk jó, mindannyian összerezdültünk! :lol: Persze a gyereké is, tehát minden ok! :)

Személyi igazolvány: kéri az anyakönyvező a kórházban (személyi, lakcím kártya - Apától és anyától is + házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági), az igazolványokat lefénymásolja, és visszahozza.

Rekuja: képzeld, én úgy kerültem be a kórházba, hogy egyszer volt ott max. 45-ös a fájás.. Amúgy max. 35-ös.. Utána, az infúzió után már nem tudom, mennyi volt, mert szerintem az agyam már átkapcsolt máshová... Tök jó, ha a labdát használjátok, ui. az tágítja a méhszájat!!! Az alternatív vajúdóban voltam 1 napig, mi is "labdáztunk", meg pezsgőfürdőztem, stb. Bár nem sokat használt, de ez egyedi eset. Amúgy volt, aki bent pezsgett fél órát, utána rohant szülni...

Csicsi: igen, ezen én is gondolkoztam, hogy miért repedt meg a burok, de ésszerű magyarázatot nem sikerült rá találni, még a doki sem tudja. Még szerencse, hogy Kristóf már érett baba volt. Amúgy semmiféle fertőzés stb. nem volt, minden eredményem tök jó, és Kristófé is az volt. Azért mégiscsak adtak egy kis antibiotikumot mindkettőnknek. Ez aranyos: 10-es skálán 6-osak! :) Tudom, hogy hülyeség, de már nekem is megfordult a fejemben, hogy most már nemsokára lehet nőcisen öltözködni (amúgy stílusom: sportos, farmeres).. Hihetetlen, hogy pont most kezdtek el érdekelni pl. az ékszerek.. :wink: Amúgy szülés utáni napon már azonnal lehetett látni a változást az arcbőrömön, mindenen! Ja, és eddig 9 kg. minuszban vagyok, ennyi jött le a babával. A hasam is kezd lemenni, bár még majdnem olyan nagy, mint volt.. Ha tele van Bibi hólyagja, az jó!! Működnek a pici veséi! Kristóf születése után azonnal lepisilte a szülésznőt..

Snowball: vigyázz a túlhajtással, emlékszel, mennyi mindent csináltam 19-én vasárnap? Meg is fájdult nagyon a fejem, és pár órával később már rohantunk a kórházba! Szerintem most már csak inkább pihi!

Kat: szerintem nem baj, ha lemondod a fodrászt, ui. mi vasárnap pálinkát szűrtünk (a fűszeres karácsonyit..), és lehet, hogy az is megártott a "fejemnek", bár én nagyon nem vettem részt benne, de elképzelhető. Szerintem az ilyen gőzök, gázok már nem jók ebben a terhességi korban.

Titike: csak így tovább, lehet, hogy már szépen tágulsz is! :) mire odaérsz, majd csak úgy kipottyan a baba, nem is kell erőlködni! ;)

Málnalevél tea: Szerintem kb. akkora jött meg a gyógyszertárba a rendelésem, amikor már bementünk a kórházba. :)

No, megyek, mert a "nép" engem akar! :wink:
sajti

sziasztok lányok :)

Mevolt a mai uh.

bpd 94,súly 3230gramm,sokat hizott,egy honap alatt több mint 1 kilót.végére tuti lesz 3500gramm.ja és farosak vagyunk még mindig.

születésnapunk pedig január 4.e szép nap :)

KépKép
bettike83

Bettike: akkor mstmár neked is meg van az időpontod, így már kicsit nyugisabb.

A hajamat én fogom befesteni, kicsit úgy vagyok vele, hogy ha a szagoktól elindul, akkor így járta, ezeken a napokon nem múlik,így is úgy néz ki dec.31 lesz a mi napunk, mert ez megnyugtat a szilveszteri őrület mellett, és azon a 2 napon nem fog múlni semmi.
Nekem is lejjebb ment a hasam, mert egészen jókat alszom, nincs refluxom, és nem szuszogok. A hasam nagyon kemény, a ctg-n a szülésznő mondta, eza az egész egy gyerek. És ma is okat kemlnyedett.
Amikor 24-én beijesztettek nagyon szép homokbuckáink volt a ctg-n alul, és 80 körül volt a buckák teteje

KépKép
KépKép
kat78

nyufo: igen, sajnos csak 3 napig voltak itt aposek, de azt hiszem igy eleg is volt, szules elott. ugyebar elokeszulet, meg megis csak karacsony volt, nem tudtam volna olbetett kezzel ulni. Viszont igy megviselt az unnep. Mostmar jol viselem a fajasokat, mert igy barmikor le tudok ulni/fekudni, oda, es ugy, meg amikor akarok. Ma is sokat kemenyedett a pocak, es a kemenyedes mar fajasokkal jar egyutt, de mar nem panikolok be, meg tudok nyugodni. Remelem igazad lesz a szulessel kapcsolatban, de majd ugyis ertesitelek :wink:

sajti: megprobalom Mollyt a leheto legtovabb bent tartani, neki is ugy a legjobb. A mehszajtagito lebdamat meg mindig nem sikerult eloszednem, mindjart raszolok apara, hogy kapja le a szekreny tetejerol :) De most ettunk, nem hiszem hogy orulne annak, ha meg pumpalnia is kellene. Nagyon aranyos, mert sokat segit, most is egyutt foztunk.

bettike: na, akkor mar te is kozel vagy a szules napjahoz. Majd jelentkezz, hogy mi volt! Elore is sok sikert :wink:

kat: te pedig meg kozelebb vagy. Jo kis bulis nap lesz :wink: Nekem sincs mar ugy refluxom, mint ezelott, lelegezni pedig mar regota tudok.

Nahat, tenyleg nem sokan maradunk a vegere, akik szules elott allnak :)

Kép

Kép
snowball

De jót aludtam! Csak tudnám, az éjjel mit fogok csinálni :)

Snowball
Hát, én is mondogathatnám, h szülés után 10-es leszek, de szerintem nem hiszi el :) Világ életemben arra vártam, h majd ilyenkor milyen nagy melleim lesznek, erre arányaiban most se nagyok, viszont iszonyúan zavaróak és visszakívánom a pici kényelmeseket :D Hiába, nekem semmi se jó :) Terhessexel appa is úgy van, mint Alex :) szóval mindegy, hogy nézek ki jelenleg. Épp most volt egy cikk az indexen, h szoptatás közben meg a nőknek olyan a hormonszintjük, h eszükbe sem jut az összebújás. Mondtam is appának, h ha most nem, akkor készüljön fel hosszú cölibrátusra :lol:
Teának "érdekes" reklámot csináltál, ne menj marketing szakembernek :D Medence-csípő nyomorgatással éjjel én is így vagyok. Most a délutáni alvás után is muszáj volt tornázni egyet, h beinduljon a vérkeringés.

Nyufó
Tök jó, hogy ilyen sokáig maradnak apósodék! Reginek bizti tényleg sokat számít. Talán e miatt az átmeneti időszak miatt jól viseli majd a picúrt késöbb is. 3 gyerekes barátnőm mondta, h az 1. sose volt féltékeny a kicskre, de a középső a legkisebbre nagyon (2-2 év van köztük). Úgyhogy ő a 3.nál tanulta meg, mi az a testvérféltékenység. Az meg aranyos, h etetni akarja. Tényleg, az még nem jutott eszébe, hogy most akár ő is szopizhatna?

Sajti
Ahogy leírod az alternatív vajúdót, mintha egy wellness részlegen pihentél volna :lol: Valld be, csak ezért szültél 2 napig ;) Az Istvánban is van ilyen alternatív, még nemtom lesz-e rá igényem. Ahogy néztem, labda a többi szobában is van, az jó. Mondjuk ennek a pezsgőfürdőnek meglehet az az előnye, h talán a remény, h hat eltereli az ember figyelmét. Burokrepedésről a nagyon jó kis tanfolyamon, ami miatt olyan veszettül okos vagyok azt mondták, h az idő elötti repedés sokszor tényleg csak az időjárás miatt van. A szülésznő a saját unokája esetét mesélte, aki egy hidegfront alatt született korábban így burokrepedés miatt, és utána évekig minden hidegfrontnál nyűgösebb volt. Persze ez is csak egy lehetőség. Az antibiotikum meg kötelező ha a burokrepedés és a születés között több, mint 6 óra van.
-9kg 1 hét alatt? nem semmi! Bár Babóca+magzatvíz+lepény+leizzadt víz a megeröltető szüléstől kiadja.

Betti
Rég hallottunk rólad! Vagy csak én olvasok figyelmetlenül? :) Kellemes méretei lesznek a picinek, főleg, ha császárral veszik ki! Még pont egy hét, de jó!

Kat
Megtanulmányoztam a ctg-ket. Hát az elsőn, ahol Szaffi ébren volt, vannak korrekt kis dombocskák, bár csak 30-40-es max-al, de amikor aludt, lényegében vizszintes. Szóval picur még tényleg nem akar kijönni. Nektek meg már csak három nap és kezetekben a pici? Hű, ez nagyon izgalmas! Párod kezd megnyugodni? A császártól fél inkább vagy a babagondozástól, felelősségtől?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jo reggelt!

Nem tudom miert, de mostmar minden ejszaka szinte fel vagyok keszulve arra, hogy menni kell. Pedig en vagyok az utolso a sorban itt a forumon :D Tegnap este mar a hasam is ment, ami abszolut nem jellemzo, sot... Csak legalabb meg egy piciket maradjon bent.

rekuja: en is arr avartam hogy majd hatalmas cickoim lesznek. Nos, egyelore nem lett annyival hatalmasabb, hogy kapasbol 2 szammal nagyobb melltartot vegyek, vagy hasonlo :D Pedig anyu vegig kerdezte, hogy na nottek mar? En meg mondtam hogy hat...meg nem. Persze hozzatette, hogy, na majd ezutan. Mostmar feladta a kerdezoskodest :lol: De egyebkent en hozza tudtam szokni ehhez a picivel nagyobbhoz is. Csak a testemmel nem nez ki arányosnak..marmint ezzel a nagy pocakkal :D
A tearol meg annyit (ami most azik a konyhaban...var ram....), hogy miert csinalnek belole jo reklamot, ha egyszeruen nem az??? :D De ha lesz barmi hatasa is, akkor mar megerte inni.

Uton van Lettorszagbol a szulest konnyito zselem!!! Erdekes, mert onnan nem lehet kuldeni gyogyszert sehova a vilagon, marmint postan keresztul. Es sogornom okosan elrejtette egy pluss nyuszi fenekebe :D Kivancsi vagyok, hogy ideer-e.

Kép

Kép
snowball

Majd jövök és jelentkezem,de gondolom nyufó is hoz hirt ha megvan a pici.már nem sok van hátra és rendben akarok tudni midnent itthon.kimosok,poszivózás stb.minden oké legyen itthon.utánna ugysem tudok egy ideig komolyabban csinálni semmit.

kinek,mikor van a császár?

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Most ébredtem fel ma másodszorra,reggel 7 kor elindultunk a jogsimért,Zsoltinak a személyiért végre az is megjött,de csak jan.3.-tól vannak a hivatalban úgyhogy elvileg hétfőn megyünk Pestre.Nem volt ekg leletem a kiskönyvbe elmentem csináltatni,erre jól lecsesztek miért most mikor ezt 3 hónaposan intézik,mintha nem lenne mindegy,aztán fizettem 7000ft.-ot.Jó fejek!
Holnap még vár rám reggel 7kor az nst,utánna a bőrgyógyász,van valami az arcomon ami nem tetszik nagyon kicsi,szerintem szemölcs lehet,nem is értem hogyan,utánna piac és ki sem teszem a lábam hétfőig nagyon.Zsolti ma megy inni a kollégákkal de cserébe nem nyit ki már a héten és hétfőig itthon lesz.

Bettike

Jaj de jó,hogy te is mindjárt túl leszel rajta és a kis krapekot a kezedben tarthatod,én is biztos elkezdenék mosni mindent ha tudnám mikor kell indulni.Ilyenkor jut még eszedbe hogy még ezt meg azt sem csináltam meg.Azért majd valaki hozza remélem rólad is a híreket.Szurkolok majd nektek kedden!

Kat

Nem semmi hogy befested a hajad én nem bírnék vele pepecselni már,meg a lemosást nem tudom hogy oldanám meg mert behajolni a kádba már rég nem tudok,leszakad a derekam.
Már csak nektek is 2 nap :) Hányórakkor lesz a csaszi?

Snowball

Nem baj az hogy felkészült vagy,azt mondják aki tudatosan készül a szülésre sokkal jobba tudja kontrolálni a dolgokat majd szülés alatt,én azt hiszem felkészültem rá,bár ezt is biztos helyzet is változtathatja,nem tom mit tennék pl.ha hívnám Zsoltit és nem venné fel,vagy akik vigyáznak a Petrára.De azért legalább a zselét várd meg :) Ha megszülsz elöbb,én leszek az utolsó :)
Zsolti kicsit kezdett felengedni szerintem szex terén,mondtam neki hogy innentől kezdve már azért is kell hogy hátha beindítja mert felőlem jöhet a baba,de tegnap este azt mondta idén már ne szülessen meg,gondolom ma az ivás miatt holnap után meg szilveszter és akkor nincs szülésznőm.10-es még odébb leszek szerintem a saját szememben biztos,Zsoltitól meg akármit kérdezek ő úgyis azt mondja amit hallani akarok más meg nem érdekel.Na veszek holnap teát is,de csak jövőhéten iszom majd ha betöltöm a 39.hetet.

Sajti

9 kiló?Ügyes vagy,én is abban reménykedem hogy a kórházba legalább ennyi lejön mindennel együtt és akkor max.5-6 kilót kell lefogyni ami nem olyan vészes.Az normális hogy van még pocakod,vennem kénbe nekem is haslekötőt,barátnőmnek nagyon bejött meg ha jönnek hozzánk,azért nem baj ja nem látják a lógó hasamat.az arcbőröm remélem nekem is visszaváltozik,bár ki tudja szoptatás alatt is mi történhet a hormonjaimmal.Tudsz szoptatni rendesen?Nem is írod hogy lenne bármi gondotok,ez tök jó.Nem szoktál pánikolni hogy valamit nem jól csinálsz?Hülye kérdés,de én pánikolós vagyok,én már biztos rinyálnék hogy valamit nem jól csinálok :)

Rekuja

Szilveszter éjszakai túra?Fú most ebbe azért belegondoltam hogy elkéne mennem egy ilyenre,lehet sokkot kapnék :) Én azért megértem ha nem megy,kitudja pszihésen mit hozna ki belőled,hogy tudod hogy nem tudod elérni.Én rántott húst már elkébzeléseim szerint nem vállalok be,mindig olyan egyszerűen állok neki,aztán meg rájövök,hogy baromira nincs kedvem állni az olajszagba,meg nálunk az egy napos kaja,másnap már finnyázik rá mindenki,hogy nem friss.A málna levél tea sztori resóddal nagyon jó :) Holnap meg is veszem,nálam vajon működik? :)

Nyufó

Egy néni szólt a dolgozóknak hogy egyedül ülök a kocsiba és ott vártak velem,5 percre lakunk szóval anyu kb,3 perc múlva ott volt értem,érdekes mert nem emlékezhetek de valamiért bennem van egy kép,hogy ott ülök a kocsiba és áll melettem egy néni,de lehet ezt már bekébzelem.Amúgy apámnál ez tipikus.Amikor hintázni tanított,nem kötött be,kiestem és agyrázkódást kaptam :)
Igazából adtól ilyedtem meg hogy hallottam kétségbe esetten kiabálni hogy hol vagy Mami,gondolom mit gondolhattak rólam az emberek azok csak néztek hogy mi van itt.Ezt próbálom törölni.
Nem érzem sajnos hogy minden órás lennék,ezek szerint mégis csak az ultrahang szerint fogok szülni és nem ápr.8.9. lettem terhes :? De már így sincs sok,ilyenkor már bármi lehet.Persze teszek majd fel a tetkóról képet még nincs döntés mi lesz,Petra mondta neki,hogy egy szivet és a nevét szeretlekkel :) Gyönyörű lenne vele,de majd kitalálja.
Neked hogy megy a szoptatás,arra emlékszem hogy írtad Reginél nem ment túl jól,bevállt a madela mellszívója?

Kép

Én sose kaptam még ilyen ajándékot senkitől,mondtam neki hogy ez már sok is de persze hordom meg jól is esik.Viccesen azért megjegyeztem,hogy akkor már csak a karkötő hiányzik :)
Nálatok volt ajándékozás?Reginek most a legérdekesebb azért biztos Anna.

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: tudod, abban egyeztunk meg hogy mi leszunk az utolso ketto, akik meg januar kozepen is sikalni fogjak a furdoszobat :lol: Ma viszont Molly olyan bulit csapott odabent, hogy azon gondolkodtam mikor dugja ki a kis kezet alul :shock: Tobb, mint egy oran keresztul fent volt, es nagyon rugdosott, meg kaparaszott. Na, en vasarnaptol leszek 37 hetes, kivancsi vagyok hogy Alex hogy fog ra reagalni, hogy mar nem kell ugy vigyaznia. De az aranyos, hogy beosztjatok a "napirendet", hogy iden nem szeretnetek hogy jojjon a baba, szoval majd csak jovore lesz buli :D Nagyon szep ekszert kaptal!!!!!!
Egyebkent elkepzelheto, hogy emlekszel arra, mikor apud ott hagyott az uzletben, nekem is vannak foszlanyaim az ilyen emlekekrol. Tesom is hagyott ott suliban, mikor elsos voltam, es emlekszem hogy a portas neni vigyazott ram, es pont-pont-vesszocsket rajzolt nekem :lol:

Kép

Kép
snowball

csicsi

köszönöm,és biztos jön majd valaki jelezni :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Képzeljétek, kaptunk egy hagyományos pólyát, így most Kristóf abszolút nyugodtan alszik a kiságyában! El sem hiszem!! :lol: Most már bevallom, eddig a mi ágyunkban érezte jól magát (akkor is, ha mi nem voltunk ott), és nem maradt meg az ő kiságyában. Reméljük, most már nyugodtabb estéink lesznek..

Kat: szerintem a dec. 31. nagyon szép időpont. Most már sokan nem buliznak akkor, mert az a "kötelező" bulizás időpontja, szerintem a dokinak sem gáz, ha akkor megy be. Gyermek születésére tökéletes időpont! Indulhatna ennél szebben az év? :wink: az a ctg tényleg szép volt.. Meg hogy lefelé ment a hasad.. meg a keményedések.. Nekem ez mind kimaradt..

Snowball: vigyázz, nehogy lekéss a labdával a szülésről! :) ui. mi még a gátmasszázs olajat is alig kezdtük el használni, és még a málnalevelet sem ittam... :) Azért jó olvasni, hogy már mindenki egyre közelebb kerül a szüléshez! Egészen más így, hogy meg tudjátok élni a folyamat minden kis szépségét! :)

Rekuja: ha látnád, hogy nézek ki, nevetnél! :lol: A hasam még kb. ugyanakkora (szorítós bugyit már használok, mert igaz, hogy nem lettem csíkos, de így is érdekesen áll a hasam..), a melleim 95C-100C méretűek (amúgy 75B-80B), a tartásom még "S" alakú, viszont a humorom a régi! 8) Ja, ami a legjobb: újra jók rám a cipőim!!! Ma reggel ennek örömére fel is vettem a hótaposómat, és hajnali 6 órakor kimentem havat lapátolni, de csak óvatosan. Élveztem, hogy ennyi idő bent tartózkodás után újra ki tudok menni, akár el is eshetek, és szívhatom a tiszta levegőt. Imádom a havas hajnalokat! :D Összebújást én is említettem Apának.. Mondtam, hogy már csak 5 hét.. Mire ő: persze, 5 hét, plusz mire kirepül a családi fészekből, tehát még kb. 20 év... :? Azért elég pesszimista a Drágám... Mondjuk ő már régóta cölibátusban él, mivel nálunk az előzmények miatt vigyázni kellett...

Alternatív vajúdó: igen, nem gondoltam volna, hogy magzatvíz után még beülhetek a jakuzziba, de nagyon király volt!!! Igaz, ez sem indította meg a fájásokat, de a lelkemen sokat segített. Azért wellness hétvégére nem fizetnék be oda... :wink:

Ctg: Nem tudom, írtam-e de a doki 1 héttel a magzatvíz elfolyása előtt mondta, hogy ez a babóca még nagyon nem akar kijönni... Aztán mégiscsak kijött, ha akart, ha nem...

Snowball: hidd el, a tejcitől eléggé megnőnek (lásd fent..). Nekem már a 3. napon annyi volt, hogy folyt, ha "meghallotta", hogy jön a Babajárat (kocsin tolták az újszülötteket, mint a kenyeret.. :) . Persze Kristóf még teljesen kivolt az antibiotikumtól, teától, tápszertől, vérvételektől, sárgaságtól stb, hogy nem akart szopizni.. Így maradt a fejés (kapásból 40 ml tejcit tudtam neki leadni), és az állandó hálóing-csere (tényleg, vigyetek többet, vagy pelusokat, amivel felitatjátok a tejet..). Most már nincs vele gond, mondjuk én sem kapom már az antibiotikumot, tehát gondolom, más az íze is.

Bettike: kitartás, nemsokára itt van már Neked is a Babuci! Már nagyon várom a híreket! :)

Csicsi: szoptatást lásd fent. :D őszintén szólva nem pánikolok, mert érdekes módon annyira jól elvoltam a gyerekkel, amíg bent volt, hogy csomó szokását már ismerem.. Ez lehet, hogy érdekesen hangzik de tényleg így van. Meg szerintem nagyon fontos a pozitív gondolkodás: már rászóltam Anyumra, hogy ha sír a Pici, ne azt mondja neki, hogy "mi a baj?" és ezt legalább 100szor, hanem mondja azt, hogy "minden rendben van". Érdekes módon ettől hamar megnyugszik. Sokat beszélek hozzák, elmondom, mikor mit fogok csinálni, stb. Ha valamit megcsinálok, ami neki macerás (öltöztetés, fürdetés, stb.) akkor pedig jól megpuszilgatom, megsimogatgatom. Ez az én módszerem, aztán lehet, hogy vannak jobbak.. Igyekszem egyszerűen csak szeretni..
Hű, ez a szett nagyon szép! :)

KépKép
sajti

No, itt egy kép Kristóf babáról! Megérte a küzdés, ugye? Nagyon cuki, imádjuk! :D Kép
sajti

sajti: hat draga...nem csodalom, hogy szeretgeted a babucidat, nagyon edes!!!!!!!!! :) :) Meg is mutattam apanak. A holapatolassal pedig eleg vagany vagy, nem mondom :D Orulok, hogy minden rendben veletek, es hogy nyugodt vagy. Eddig hala a jo egnek senki sem panaszkodott se a tejcsire, se a babakra, vagy hogy aludni nem tudnak, stb stb. Ez egy jo kis topic, ezt a szintet remelem meg is tartjuk, mire mindenki vegez a szulessel. En gatmasszazs olajat nem vettem, csak a malnalevelemmel szorakozok. Ezutan a finomasag utan meg majd johet a Lektoherb tea. Az is hasonlo pazar lesz szerintem.

Na beszeltem ma is anyuval, lehet kar volt.. :D Irtam hogy rugdosott Molly egesz oran kereszul, es anyu mondta hogy tesom azon a napon produkalt ilyet, mikor anyu ejszaka ment vele szulni. Tegnap este pedig a hasmenesre tesom azt mondta hogy neki is ment a hasa 2 napig szules elott. Mar annyira nem tudom hogy mit higyjek, felesleges ra gondolni. Csak akarva -akaratlanul figyelem ezeket a jeleket.

Kép

Kép
snowball

NA megint voltunk kórházi továbbképzésen, szóval ismét rettentő okosak lettünk :D Ma az apás szülésről volt szó, meg a légzéstechnikákról. Biztos hasznosak, de így, h ott ült kb 30 pár egy retro lepattant előadóban es a néni magyarázta h "és a fájás végén megkeressük férjünk tekintetét", hát elég vicces volt :) De örültem, h az apák funkciójáról is beszélt, ettől Lóránt is úgy érezheti, h nem csak az én szeszélyem, h bent legyen.

Snowball
Tegnap éjjel én is úgy éreztem, na ebből gyerek lesz :) aztán két-3 óra fájások után csak sikerült hajnalban elaludni, ma meg semmi. Sztem ez nálam már pszichés, h mindent annak nézek, pedig lehet, h csak sokat tornáztam tegnap a labdán (a terhestornán tanultakat most itthon csinálom).
Vettem teát! Nem is olyan szörnyű, legalábbis az akácméz elnyomja :) viszont forrázás előtt haltáp szaga van :D Egy kicsit zavar, h az van ráírva, h hasmenés ellen. Még csak az kell, hogy amúgy sem túl gyors bélműködésem tovább lassítsa :?
Nyuszi fenekében van a zselé? Legalább a nyuszinak könnyű szülése lesz :lol:

Csicsi
Nagyon kis aktív vagy! Az ekg-s sztorid meglep. Én direkt hagytam a végére, mert így ha császárra kerül a sor, nem kell újat csinálni (altatásos műtétekhez 3 hónapon belüli kell, ezt a lombik alatt tanultam). Kértem beutalót a háziorvostól, és csak akkor mentem el felhasználni. Az sztk-ban meg szó nélkül megcsinálták, mondjuk már ismert az ekg-s tök aranyos volt, mert ugye a lombikok miatt jártam hozzá, és ő is lombikos volt, és mindíg bíztatott, most meg nagy pocakkal mentem, szóval aranyos volt. De h a 3. hónapban? mert mondta a védőnő, h valamikor csináljam majd meg, ha ráérek, de hogy mikor, azt nem. Meg h fizettél érte? normál állami vagy magán intézményben? nem is értem :?
Aranyos, ahogy a arcodról írsz :) én meg pattanásosodok, pedik nekem ilyen még a pubertáns korban se volt, egy se! No igen, anyám szerint lehet, h felnövök végre :( remélem, nem :)
A nyaklánc/fülbevaló nagyon szép! Én legutóbb úgy kaptam ékszert appától, hogy elvittem és rámutattam, melyik tetszik :) így legalább mind2en boldogok voltunk. Ő azért is, emrt egy drágábbat nézett ki nekem :D én meg azért, mert ő tuti nem vett volna nekem ilyet. Persze ez a gyűrű már hónapok óta nem jön rám, mert meg van dagadva a kezem :( remélem, jó lesz még!

Betti
Te is szülsz már?! Tyű, szorítok, meg irigykedek. jan4-én már Szaffi is jöhet nyugodtan. Azért ne hajtsd magad túl a takarításban! Bár engem se tudott meggyőzni appa, h koszos kocsival is haza lehet hozni a gyereket a kórházból, mert úgyse látja a pici. Nem értem, mért fáj neki egy mosatás :?

Sajti
Nem akarok kötözködni, de állítsd át a vonalzód, mert így nem tudom, hány napos a picid :lol: na jó,ha jól számolom pont 1 hetes. Hihetetlen, már úgy gondolok rád, mind tapasztalt anyukára :)
Jó a saját magad leírása :) Én most is tök aránytalannak érzem magam, aztán meg mindenki jön a "milyen szép hasad van!" meg a "nem is vagy feldagadva" szövegekkel, pedig úgy nézek ki, mint akit vízfestékkel készítettek és elfolyt a papiron.
A mozgás szabadsága - el se tudom képzelni! De jó lesz!! Ráadásul nekem a lombikok miatt már évek óta vannak ilyen 6 hetek, amikor nem csinálhatok semmit, szóval jó lesz már legalább 1 éven át nem figyelni arra, h túlerőltetem magam. De jó, megint túlterhelhetem a térdem, h begyulladjon :lol:
Nálunk nem volt semmi ok a cölibrátusra, csak appa lelkének ez így jobb. Nekem meg fontosabb az ő kis lelke... de azért remélem nem 20 év?! Az még viccnek is durva...
Kapott a pici teát meg tápszert a kórházban, miközben volt tejed? Ebben nem értem a logikát... Az Istvánban pont azt magyarázták, h nem adnak nekik semmit, mert van annyi tartalékuk, h megvárják amíg beindul a tejképzés. Akkor most Szaffi éheztetve lesz? :shock:
Szóval csak azt kell mantrázni a picinek, hogy minden rendben. OK, ez menni fog ;)
Te iszol tejcsináló teát? Vajon van értelme?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti
Jaj de cuki a babád! Nagyon jó fotó, pedig nehéz babákat jól fotózni sztem. De minden gyereknek van egy ilyen tipikus bölcs nézése, ezt nagyon birom. Főleg, ha valaki produkálja nekik magukat, ők meg ezzel a felsőbbrendű tekintettel nézik, hogy ez meg mit akar itt tőlem?

Snowball
ha ez megnyugtat, 2 hete folyton ment a hasam, és még egyben vagyok. Viszont anyám is mind2 szülése elött hasmenésre panaszkodott. Válassz, melyik verziót akarod :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Be-be nézek hozzátok, de már zabszem van bennem. A mai nap eredmény az volt,hogy holnap 10.00.kor kezdik a műtétet, mert így nem esünk bele az ünnepi ügyeletbe. 8.00.ra kell mennem, és ma 19.00.ig ehetek, és éjfélig ihatok. Itthon vagyok, reggel kell menni. Nagyon megijedtem, amikor kimondták, és most is csak izgulok. Egész nap nem sokat ettem, mert gondoltuk ha végzünk a dokinál, akkor eszünk, de még be kellett menni a kórházba is az új időpontot egyztetni, így fél5re értünk haza, és már elment a kedvem az evéstől, de rizst ettem, mert holnap semmit nem ehetek, vagy talán csak vacsit. Innom kell éjfélig sokat. Remélem minden rendben lesz, és mindenki jól lesz. Valamikor jelentkezem, de legkésőbb 1én itthon vagyok, de a kórházban van wifi, és a párom hoz laptopot, ha úgy leszek, pár infot írok.
Mindenkinek boldog új évet!

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Én az elsők között voltam akik ezt a topikot kezdték. Sok gondunk akadt már a terhesség elején is és amikor ezt megírtam itt akkor volt valaki aki szóvá tette, hogy azért nem jön fórumozni mert én rossz dolgokat írok és nem akar ilyenekkel foglalkozni. Utána is volt egy két nehéz percünk, ezért nem írtam többet de most szeretném veletek is megosztani az örömömet.
Azért nekünk is sikerült!
Barnabás a 35.-ik héten tüdőgyulladással született. 2640grammal és 52cm-rel. 10 napot voltunk kórházban de gyorsan meggyógyult! Most már 1 hónapos és már 3500g!
Mindenkinek jó babavárást és babázást!
Minden jó ha a vége jó!!!!
lk

KAT
Kitartást, mindjárt túl vagy a nehezén és csak az örömteli találkozás fog megmaradni! Holnap este már a kezedben lesz a pici, csak ez számít! Szorítok délelött! Az orvosod meg úgyis mindent megold :)

lk
Gratula a picihez, nem lehetett egyszerű menet a végén sem :( A lényeg, hogy már jól vagytok, és ezek szerint szépen gyarapodik is. A tüdőgyuszihoz képest egész hamar hazakerültetek, bár gondolom, ti nem így éltétek meg. Minden jót a továbbiakra!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Köszönöm az elismeréseket, gyorsan be is zsebeltem őket! :lol: Most éppen próbálgatjuk a kölcsönpólyát, délután nagyon jól ment, most meg kicsit nehézkes, sír a drágám.. Be is küldtem hozzá Apát egy lefejt cumisüveg tejjel.

Snowball: igen, Anyum is kiakadt a hólapátolásra, nem is értem, miért.. Nagyon jó volt, meg hát úgysem terhelem magam túl.. nem is volt olyan nagy hó..

Tej, laktoherb: sem a kórházban, sem előtte nem ittam laktoherbet (nem is gondoltam rá..), de a szomszéd szobában lakó csajok tanácsára picit elkezdtem fejni a ciciket (tényleg csak picit), és úgy bedurrantak, hogy masszírozni kellett őket! No, utána már, ha hozták Kristófot, ott álltam tele cicikkel, és persze neki nem kellett semmi, csak nézett rám, illetve az esetek nagy részében aludt. Azért aludt - szerintem - mert annyiszor piszkálták szegényt, hogy mire hozzám került, örült, hogy csak őt babusgatják, és nyugta van, ezért inkább szundított... Volt olyan, hogy szóltam, hogy hagyják bent nálam 2 szopizás között is, bent is hagyták, végig is aludta azt a pár órát.. Kisimulva ment vissza - tápszerezni, teázni... :? Ciciket meg fejtem, masszíroztam szorgalmasan, és mindig vittem neki az adagokat.. Itthon már csak arra kellett szoktatni, hogy rendesen rá tudjon csatlakozni a tartályra :lol: , utána már ment rendesen. Laktoherbet iszogatom, kb. 4 bögrével naponta, egész jó az íze is, és hat! :) Most fejtem le szopizás után 40 ml-t csak az egyik ciciből!!! No, nem akarlak Titeket ilyen részletekkel untatni, csak szerintem fontos tenni a tejciért, ha nem tápszerrel akarjuk felfújni a gyerkőcöt.. :wink:

Rekuja: végülis én nem jutottam el ilyen légzéstechnikás dologra, a szülésznő mondta, hogyan lélegezzek. A fájás végén pedig nem tudtam megkeresni a férjem tekintetét, ugyanis akkor az embernek szerintem nincs agya még a férje tekintetére is koncentrálni. A 2 órás megfigyelés alatt viszont megkerestem a tekintetét, szegénynek eléggé párás volt, alig talált szavakat... Kb. fél 11-ig maradt, utána elindult haza, de az úton (kb. 50-60 km) párszor megállt, kávézott, gondolkodott.. Nagyon megviselte a dolog.. Még jó, hogy a babához tessékelték fényképezni, mert ha még látta volna, amit ott csinált a doki + szülésznő!!... A szokásosokat csinálták (méhlepény, kitisztogatás, stb..), de jobb, hogy ő már a babára tudott koncentrálni, és nem rám..
Ami a vízfestéket illeti, nagyon aranyos volt :lol: A szülés napján is olyan voltam én is, az első babás képeken (ahol még a pici magzatmázas) szörnyülködtem is, de másnapra tényleg elmúlt minden! Főleg, hogy utána hajat is mostam!!! (ui. kicsit epés lett szülés közben... :oops: Tehát utána már minden király volt, de tényleg! :D
Szerintem az Istvánban biztos nem adnak neki teát stb, csak ha tényleg indokolt. Mindenesetre amint tudod, próbálj meg picit fejni, legalábbis stimulálni a fejővel a cicit! Hihetetlenül hamar be tud indulni!
Igen , már csinálnom kell egy másik vonalzót!

Kat: nagyon drukkolok, minden rendben lesz!!! Okosak a dokik, hogy hamarabb kezdik, tényleg jobb túllenni rajta még az ünnepi ügyelet előtt! Inni mindenképpen igyál amíg lehet, mert utána bizony legalább fél nap a megfigyelés! Hű, már nagyon várom a híreket! :D

lk: gratulálok!!! 35. hétre ezek nagyon szép méretek! Örülök, hogy most már minden rendben van! :D

Jó éjszakát kívánok Mindannyiótoknak!
sajti

Sziasztok.

Fél 8-ra mennék ugye nst-re de Zsolti még mindig nem jött haza !!!Délután 6 kor ment el hogy isznak pár sört.Felhívtam de nem vette fel 5 kor,most hívott hagyjuk milyen állapotban,hogy most hív egy taxit.Hogy lehet valaki ekkora paraszt??????Tudja nekem ez mennyire fontos,neki semennyire sem?Azt se tudom így hogy jutok el,mert így nem vezethet én nem merek,busszal meg sose mentem még azt se tudom melyikkel kell.Most annyira rosszúl érzem magam hogy az leírhatatlan.Bocsi mindenkitől,de felhívni nem akartam ilyenkor senkit,inkább megírtam nektek.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

nem tudtalak még benneteket visszaolvasni, de igyekszem. Köszönöm a gratulációkat mindenkinek. Tegnap jöttünk haza, túl vagyunk az első fürdetésen :P és az első éjszakán. :P Mindkettőt túléltük. A mellem most reggelre dagadt meg, olyan vagyok, mint vmi tutti-frutti sztár. Csani ügyesen szopizik, de eddig még kellett tápszer is. Remélem el tudjuk hagyni. Sokat alszik, néha alig lehet felébreszteni.

Minden leendő kismaminak megy a drukk, kitartást lányok, nem sok van hátra.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Csicsi
Nyugi! Bár gondolom, már eljutottál valahogy az nst-re. Zsolti bizti így vezette le a szülés körüli feszültséget, még egy utsót bulizott, amíg lehet. Ettől függetlenül tök érthető, hogy kétségbe estél (mert mi van, ha épp ma éjjel indult volna be a szülés?). De bennünk is annyi a hormon, h amit máskor egy kis veszekedéssel megoldunk, attól sztem most világ vége hangulatunk lesz - nekem legalábbis.

megyek, mert megjött unokatesóm, még meg kell neki tanítanom a logaritmust, mielőtt megszülök!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

haho!

csicsi: o oo, ennek eleg balhe szaga van... Ha ez vigasztal, en is most nezem a lehetosegeket, hogy hogyan jutok el ahhoz a szerencsetlen szulesznohoz, mivel ma szombati nap szerint jarnak a buszok, es veletlenul sem jon abban az idoben, amikor nekem szuksegem lenne ra. A gyaloglas pedig kesz ongyilkossag lenne. Minden esetre jelentkezz nst utan, ha mas nem, mi kivancsiak vagyunk rad :wink:

rekuja: igen, a nyuszinak eleg konnyu szulese lesz, ha rajtam mulik :lol: Azzal viszont nem nyugtattal meg, hogy a malnalevel pont hasmenes ELLEN jo. Mivel nekem a hasmenes utana jott. De ha megis az ellen van, akkor az tenyleg nekem is gaz lenne, mivel mar igy is keveset randizok a macival a mosdoban. Jelentem, tegnap nem volt hasmenes :D Majd most a szuleszno megmondja az okosat, ha megyek.

sajti: na, orulok, hogy hat a laktoherb, remelem nekem is fog. Addigra a malnalevellel hozzaedzem magam ehhez a remek izhez. Azt valahogy nem tudom elhinni, hogy jo ize lesz, mert nekem olyan anizsos beutesu a szaga igy kivulrol, en pedig nagyon nem vagyok annak a hive :lol: De mindent a cel erdekeben, mar csak Molly baba kell hogy jo szopcsis legyen. Mondjuk a 4D-n emlkeszem, hogy nyalogatta a placentamat, mondta a no, aki csinalta a felveteleket, hogy biztos szereti az izet :lol: Na lesz mit neki nyalogatni idekint is.

tyuntyi: biztosan el tudjatok majd hagyni a tapszert, ne aggodj :wink: Orulok, hogy minden rendben veletek!!! Olyan jo, hogy mindenkinek csak sikerelmenye van, ez engem is ugy feldob!!!

kat: SOK SIKERT!!!! Jelentkezz, amint tudsz.

Na, odabent megint beindult a buli. Tegnap is ugyanekkor csinalta a Babo a bulit odabent, most is majd szetrugja a haz falat. Csak azt nem ertem, hogy miert. Pedig mostmar lecsendesedett az elmult idoben, es nem rugkapalt ennyire. Erdekes :shock:

Kép

Kép
snowball

rekuja: a logaritmusrol mar nem is akarok szot ejteni... A hideg raz vegig mar csak a matek gondolatatol is :D Az egesz osztalyom hulye volt matekbol anno, es dolgozatiras kozben mindenki csak ult a papirok felett, a tanar meg az asztalnal, es csak annyit mondott, hogy "Ne gondolkozz, csak irj" Tenyleg felesleges volt gondolkodni, mert nem volt min, es nem volt mivel (mar ha az en agyamat nezzuk, matek teren nulla :D )

Kép

Kép
snowball

Kimatekoztuk magunkat (3 óra egyben...). Még remélem, jövő hétre befér 1 alkalom, aztán jó pár hét szünet :( Pedig nekem is jó, h ne essek ki a munkából!

Tyuntyi
Jó hallani rólad! Fú, túl vagytok az első otthoni éjszakán! Izgi lehetett! tudtál aludni, vagy túlságosan aggódtál? Én tuti egész éjjel nézni fogom a babát, hogy megvan-e még, nem vitte-e el a kiscica :D Tejcsi + tápszer :) ez aranyos. Jó éhes lehet a pici, ha ennyi minden kell neki ;)

Sajti
Megfogadom a szoptatási tanácsokat! Babonából nem mostam ki meg sterilizáltam a cumisüvegeket. Ott figyelnek a konyhaasztal alatt egy dobozban (még a nővérem teljes készlete + sterilizálója). De azért vettem hozzájuk új cumikat 0-ás méretben. Még optimista vagyok. Bár próbálom magam lelkileg készíteni rá, h ha úgy járok mint a nővérem, meg az anyám, ne éljem meg túl nagy kudarcként :( jó lenne szoptatni a picit, nekem úgyse "szabad" sokáig, mert addig nem lehet a köv. lombikba belekezdeni, szóval max 1 év szopizás jut Szaffinak (appa hamar akarja a második babát, mert ő már "nagyon öreg" a 38 évével :) ).
Mellszívó saját, vagy adtak a kórházban? Az Istvánban mondták, h van nekik, és ne vegyünk addig, amíg nem próbáljuk ki bent, mert hátha nem is jön be az egész, akkor meg felesleges. Mindenesetre elmagyaráztam Lórántnak, ha kell, milyet vegyen a tecsóban (lefotózta a mobiljával, h ne felejtse el). Mert ugye legyen kompatibilis a cumisüveg készlettel.
Szerintem irtó megható, h a férjedet megviselte érzelmileg a szülés. Látod, ez a jó az apás szülésben, nem csak tények elé állítja őket az élet, hanem ők is átélik, megvan az adrenalin termelés stb. Az Istvánban külön mondták, h az apukák mennek a babával az első fürdetésre, amíg a lepényi szakasz van. Gondolom, nem véletlen, h eltávolítják a közelünkből olyankor őket. Na, akkor tényleg nem lenne soha többet sex :lol:

Snowball
Én is aranyeres vagyok, de valahogy a terhesség jó hatással volt rám (aszem a sok magnézium miatt, amit szedtem). A gyógyteákról pont az jutott eszembe, hogy ez a málnalevél egy luxusital a hashajtóteához képest :) Amúgy annyira birom, amikor jönnek a szilvalekvár, rostos ételek stb. "megoldásokkal". Persze, mert magamtól nem próbáltam már mindent végig :? tapasztalatom alapján az egyetlen, ami segít a napi másfél liter mézes tea, de erre csak télen vagyok képes. A védőnénim meg "jól megnyugtatott", hogy a szülés után az aranyér borzalmas lesz, szerinte rosszabb mint maga a szülés. Na hurá, mondtam, király ezt előre tudni :( De most már te is félhetsz, bocsi :lol:
Molly bizti nagyott nőtt az utóbbi napokban és azért randalírozik annyit :) nekem amióta ilyen rohamosan nő (heti ~250 gramm már 8 hete) azóta folyton kirúgja a lakása falát, hogy elférjen. Időnként úgy érzem szétterpeszti kezét lábát, mint a béka, hogy nagyobb helye legyen játszani.

Ha jól számolom, Kat már játszhat a babájával! De jó neki!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi: remélem, most már minden rendben van, és Zsolti időben odaért! Ez tényleg vacak lehetett... az utolsó időkben én már el sem engedtem sehova Apát.. Az ilyeneket nyugodtan írd meg ide, szerintem mi jobban átérezzük ezt, mint a férfiak.

Snowball: már sokan mondták nekem, hogy a szoptatás is nagy részben fejben dől el. Tehát ha Te akarod, akkor indulhat picit nehezen is, de sikerülni fog! :) Szerintem Molly babán nem fog múlni! :wink:

Tyuntyi: jaj, de jó, hogy Nálatok is rendben megy minden! :D Azért furcsa az éjszakázás, ugye? Legalábbis nálunk még nem volt olyan alkalom, hogy Kristóf a kiságyában aludjon éjszaka... Bezzeg a napközbeni alvás nagyon szépen megy... Mondjuk amíg bent volt, addig is ilyen volt a kis Drága..

Rekuja: szerintem jó a mellszívó, nekem Aventes manuális van. Nem is fordult meg a fejemben, hogy esetleg "nem jön be", mert ha más nem legalább a stimuláció miatt kell. Legalábbis nekem nagyon jól jött. Érdekes, van az Istvánban? Erről még nem is hallottam.. Nálunk mindenki a sajátját használta.
Igen, jó, hogy Apát elküldték onnan, amíg Doki bácsi nyúlkált ide-oda + húzták ki a "tartozékokat", de azért még az ő fejében is visszhangzik a gátmetszés hangja, arról nem is beszélve, hogy még azt is elmondta, milyen eszközzel, hogyan csinálták.. No, ezek után tényleg örülni fogok, ha még hozzám nyúl... :shock:

Képzeljétek, tegnap este rám tört egy kis sírás..
:cry: Elég nehezen éltem meg a szülést - pláne, hogy kb. 2 napig tartott, mire Kristóf kijött - meg azt, hogy az ember ott ki van terítve. Alapvetően az zavar, hogy nem tudtam befolyásolni a dolgokat, holott világ életemben arra törekedtem, hogy mindent kézben tartsak, úgy, hogy közben megmarad a tartásom. No, ez az elméletem most megbukott, és ezen kicsit kiakadtam, sírtam egy sort Apának. Tudjátok, mi volt a válasz??? Az, hogy ő nem tud segíteni, menjek el pszichológushoz!!! :x No, ezen megint kiakadtam, ui. ezeket olyan gyorsan rávágta a sírásomra, hogy még szinte végig sem mondtam, amit szerettem volna! Szóltam is neki, hogy legalább hallgasson meg, amúgy megoldom én a dolgaimat, de azért az mégsem járja, hogy egyből lepattint!!! Tehát nálunk meg ezek történtek... :( Ja, és Apa megfázott, és teljesen atomjaira esett ettől... Most már értem, miért szülünk mi... Én csak 1-2x bőgök, aztán rendbeteszem a dolgokat magamban. Át is küldtem a másik szobába aludni, ui. ma dolgoznia kell és utaznia, és a megfázás nem biztos, hogy "kompatibilis" ezekkel a tevékenységekkel. Tehát egész este egyedül voltam Kristóffal, aki ráadásul úgy viselkedett, mint első éjszaka, tehát sok sírás, kevés alvás (az is mellettem..). Tehát ennyi.. Én is jól "kiírtam" magam.....
sajti

Megjottem a szulesznotol. A fajasaimra nem mondott mast, csak hogy hasznaljam a labdamat. Egyebkent minden rendben van, szepen lent van a kis feje, 138as szivhang. Nem tetszett neki a doppler, mert megbokte a kis konyokevel. Mondta a szuleszneni, hogy ugy nez ki picike baba lesz, tehat nem kell attol tartanom, hogy csaszi vagy ilyesmi. Plusz produkalnom kellett pisit, mivel legutobb elfelejtett adni vizeletmintas kis uvegcset, es most kellett bravuroznom. Persze hogy nem kellett mennem mosdoba :shock: Aztan ott ultem egy darabig... Szerencsere sikerult, es azzal is minden rendben van. Legkozelebb 10-en megyek, utana meg mar csak a korhazban randi.

A buszt persze hogy Alex elnezte (mivel ot kertem meg hogy nezze meg a buszmenetrendet, mert a buszmegallo a hazunk elott van, es o elobb ment dolgozni) Olyan buszjaratot nezett, amivel veletlenul sem utazom soha. Ennyit errol...a lenyeg hogy sikerult busszal mennem meg jonnom is, ugy hogy nem varakoztam 8)

rekuja: az aranyerkenocsot mar elkezdtem hasznalni az utolso 2 napban, artani nem art. Meg mar most erzekeny. Nekem is mondtak, hogy rossz lesz szules utan, de majd elmulik. Mar felkeszitettem magam lelkileg, hogy hiaba tul leszek a nehezen, utana 1-2 het regeneralodas kelleni fog. Hat ha aranyer is tarsul hozza, akkor az is lesz, nem banom. Csak lathatnam mar a kislanyomat... :) Molly ezek szerint nem lesz orias baby, de ezt mar elore tudtam, mivel se Alex, se en nem vagyunk nagy darabok. De lenyegesebben keves hely van neki odabent, mint ezelott :lol:

sajti: szegenykem, ne pityeregj. Minden kezdet nehez, neked is uj minden, es nem tudhattad, hogy mikent fog reagalni a tested a szulesre, vagy hogy egyaltalan milyen lesz. Es megis egy csodas dolgot vittel veghez, buszke lehetsz magadra, meg akkor is, ha 2 napig vajudtal. Megprobalok majd ezekre a szavakra emelekzni, amiket most irtam neked, mert tuti hogy en is meg fogok rogyni egy kicsit. Eleve erzelmileg nem vagyok tul stabil, ha valaki egy picit is felemeli a hangjat, kepes vagyok elsirni magam, es a stresszhelyzeteket is igy "oldom meg". Pszihologusra nem lesz szukseged, ahelyett itt vagyunk mi neked. Tolunk jobban szerintem senki sem tudna megerteni, legyen az akarmilyen kepzett. Szoptatasra mar fel vagyok kesulve, lelkileg, szellemileg, fizikailag, mindenhogy. Tudom, hogy sikerulni fog :wink: Es koszonom a biztatast, az is ra tesz egy lapattal a dologra.

Kép

Kép
snowball

Sajti
Ne aggódj, teljesen normális, h ki vagy borulva egy picit. Az lep meg, h csak most tört elő ez belőled, 1 hét után. Sírd csak ki magadból! Apa meg azért ilyen "gonosz" mert a férfiak meg akarják oldani a problémákat, nem tudnak mit kezdeni azzal, h csak hallgatniuk kell passzívan. Mi meg persze mindíg megértjük őket :? pedig néha rájukférne egy fejmosás :)
Ez engem is aggaszt, h nem tudom irányítani az eseményeket, bár én a meddőségi kezeléseken már edződtem előre lelkileg - sajnos. Most azzal áltatom magam, h emiatt könnyebb lesz elfogadnom, h nem vagyok befolyással szinte semmire - se a szülésre, se a picire. Mert én amiatt is szorongok, h amikor nemtom miért sír, akkor kiborulok majd, ahelyett, h elfogadnám. Pedig a védőnénim mondta, h lelkileg készüljek fel, h nagyon sokszor nem fogok rájönni, mi az ok. Ő azt mondta, gondoljak arra, h mikor nekünk mindenből elegünk van, elvonulunk egy sarokba és pont, a baba meg ilyenkor se tehet mást, mint sír, mert ez az egyetlen kommunikációs eszköze. Meg azt is mondta, h attól még, h ennek a tudatában vagyok, ugyanúgy ki fogok borulni :) bíztató :)
Szóval nem kell pszichológushoz menned, mert ő is csak azt tudja mondani, h ezt sajnos neked kell belül elfogadnod. A környezeted - apa is- csak annyit tud segíteni, hogy empatikusak veled, ezt meg nyugodtan mond meg neki, szerintem megérti!

Snowball
Nagyon helyes, h nem tetszett Mollynak a dopler! Vigyázzon csak a kis vackára, ne engedjen oda idegeneket :) Az mondjuk érdekes, h tapintás alapján mondanak méretet... de remélhetően van benne tapasztalata a nőnek. Aranyérkenőccsel én is próbálkozom :) ha valaki azt mondaná, h ugráljak fél lábon és köpjek a hátam mögé, mert ettől könyebb lesz, sztem azt is megtenném. Még pár napig hergelem magam, és a homeopátisá bogyókat is beszerzem :D

Sajti kifakadásáról jutott eszembe, csajok, ha nem fecseghetnék itt butaságokat, már vagy begolyóztam volna, vagy ráment volna a házasságom, mert mindennel appát zaklatnám!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: eddig Mollynak sosem tetszett az ilyen fele vizsgalat. Raadasul a szulesznonek olyan hideg volt a keze, hogy nem esett jol, ahogy tapogatott. Gondolom a babynek sem tetszett. na igen, fura hogy csak tapogatas alapjan mondja hogy picike. Hidd el, alig varom hogy megszabaduljak ettol a nagyon okos emberektol, es ne kelljen oket latnom!!! (Marmint szuleszno, vervetel, haziorvos, stb stb.)

Kép

Kép
snowball

sziasztok!
10.37 perckor 3420g-mal, 56cm-en megszületett Bálint Tamás. 9 majd 10es Apgart kapott.Reggel voltam már fájásaim, amit csak a ctg mutatott csak ki, én nem éreztem. A császár zökkenőmentes votl, és sokkal jobb volt, mint amire számítottam, pedig nagyon be voltam szarva. Az első felkelés nem ment, de uténa ettem és eltelt 2óra, akkor már sokkal jobb volt, így most hárman pihenünk a szobába. Kétszer szopizott. Nincsenek komoly fájdalmaim, egész elviselhető. Ha tudok, tolok fel képet

KépKép
KépKép
kat78

Kép

KépKép
KépKép
kat78

kat: HATALMAS GRATULACIO!!!

Nagyon szep meretekkel szuletett Balint, es orulok, hogy minden rendben. Nagyon nyugodt a kis pofija a kepen :)

Kellemes babazast, sok pohenest, es boseges tejcit kivanok nektek :)

Jaj de jo latni meg egy babat, akirol mar olyan, de olyan regota beszelunk... hihetetlen :)

Kép

Kép
snowball

KAT: NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK!!!!

Gyönyörű Babuci!!! Kicsit meg is könnyeztem... :oops: Igen, ilyenkor még egyszer megbizonyosodok arról, hogy megérte minden küzdés, amit mindannyian átéltük/átélünk a gyerkőcért! Örülök, hogy mindketten jól vagytok! :D Csak így tovább, jó egészséget, gyors felépülést kívánok!
sajti

Snowball: Te még itt csicseregsz a neten? :) Most tűnt fel, hogy Csicsi reggel óta nem is jelentkezett.. Lehet, hogy már náluk is van Baba? :)
A laktoherb tényleg nagyon jó... Annyira, hogy ma már fagyasztottam is 80 ml tejcit... :oops: Mindezt Kristóf jó étvágya mellett.. Anyum ma hozott még 3 dobozzal..
Ami a vizsgálófejeket illeti, a múlt héten szinte óránként ctg-ztek, Kristóf pedig rendszeresen lerugdosta a fejeket a hasamról.. Elég érdekes volt minden ctg alkalmával kb. 3-4x odahívni a szülésznőt, hogy ugyan tegye már vissza.. Mondjuk a kissrác már a méhben is érzékeny volt az ilyen elektronikus dolgokra, ui. a számítógép elől 15 perc használat után már elrugdosott..

Nagyon köszönöm a sok vigasztalást!! :D Nagyon jól esett! Képzeljétek, már túlléptem a pszichológusos dolgon, most inkább azon vagyok, hogy ha már ilyen dolgokat éltem meg, hogyan tudnék lelkileg "profitálni" belőle. Már az is megfordult a fejemben, hogy olyan sok felesleges dolgot csináltam eddig az életemben, és most már valami olyat kellene ami hasznos.. persze első Kristóf, de valószínűleg tanulni fogok még majd mellette valamit.. Azért szülész-nőgyógyász biztos nem leszek.. :wink:

Rekuja: a sírásnak valóban sok oka lehet, de egy egészséges csecsemőnél nagyjából be lehet határolni: éhes, álmos, nyűgös (szeretgetés!), fáj a hasa (készül a nagy rotty! :D ), büfi feszíti, nagy kaki van a pelusban... Tehát ezeket ha végigzongorázod, valószínűleg valamelyik eshetőséget eltalálod. Tudom, banálisan hangzik, de ha sír, én először is jól megpuszilgatom, és majd csak utána kezdek neki tisztába tenni, stb. A szeretgetés szerintem nagyon beválik!! Ja, és fontos a pozitív beszéd a Babával is! Mondtam Anyumnak, hogy tegnap este elég nyugtalan volt Kristóf, amire Anyu teljesen babázós hangon mondta a gyereknek, hogy: Rossz kisfiú voltál? Rá is szóltam egyből, hogy nem volt rossz, egyszerűen csak úgy viselkedett, mint egy normális csecsemő! Tehát nem csak gyereket, felnőttet is nevelünk! :D
Amúgy nekem is nagyon sokat segít, hogy ide kiírhatom magam... Tudod: "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.."
sajti

Jó reggelt!
Lehet, hogy már mindenki babázik?? :D Aki még nem annak egy kis felkészítés: képzeljétek, a gyerkőc ma már 1órától kb. 3 óráig a kiságyában aludt!! Ez nagyon jó eredmény, mert eddig egyáltalán nem volt hajlandó rá. Majd emlékezzetek rá, milyen volt bent a bioritmusa, ugyanis olyan lesz kint is... Kristóf mindig este/éjszaka volt éber, és ez nem változott..... Összerotyizott hajnalban 4 pelust, tehát aktív voltam én is.. no, erre most felkel Apa, közli, hogy fáradt, és visszafekszik... Kérdezi, én hogy vagyok............. :D

KépKép
sajti

KAT
Gratulálunk! Örülök, hogy végül még se volt olyan szörnyű, mint számítottál (vagy azért nem volt szörnyű, mert rosszabbra készültél?). Kitartást a mászkáláshoz! Nagyon édes a pici, kis nyugisnak tűnik, be nem adod nekünk, h nem hagy aludni :lol: Örülök, h van tejcsi, az meg külön előny, hogy mind3man együtt lehettek! (én is ebben bízok, az István alapítványi szobájában appa is bent aludhat) Jaj de jó neked, h már babázhatsz!

Snowball
Hideg kezes vizsgálatok brrrrrr a nőgyógyászom minden eszközt először meleg víz alá tart, csak utána közelít vele :) a múltkor a ctg tappancsokat is úgy tette fel az aszisztens csaj, hogy elötte forró víz alá tartotta a kezét, mert át volt fagyva. Milyen kevés odafigyelés, mégis mennyit számít!

Sajti
Appával megbeszéltük a mellszívót, és abba maradtunk, h veszünk ma egyet, rádumáltál :) Most már bátrabban vásárolunk - nekünk ez elég nagy babona volt a korábbi vetélés miatt - meg ha nem is kell, unokatesóméknál májusban jön a baba, majd ők megkapják. Appa szerint a cumisüvegeket is jó lenne kimosnom, nehogy a végén neki kelljen :D na ez annyira jellemző :)
a babasírással meg úgy vagyok, mint a tanítással voltam kezdő koromban: hiába volt ott az a sok szakkönyv, gyakorlat, pedagógus a családban, azért valjuk be, az egész semmit se ért, mert munka közben 1-2 év alatt magamtól kellett megtanulni mindent. Pedig még a szakirányom is módszertan volt az egyetemen, szóval én készültem :)
A szeretgetés menni fog, nagyon! (talán tlságosan is, appa tuti elkényezteti a pici lányát, de nem baj, az 1. egy évben minden könyv szerint nem lehet ezt túlzásba vinni)

Szaffi hangulata az elmúlt 1 hétben nagyon megváltozott. Eddig mindíg elmenekült onnan, ahová rátettük a kezünket, most meg odabújik. Eleinte azt hittem, csak véletlen, de nem, tudatosan bújós lett. Sőt, ha appa odahajol a hasamhoz és mondja neki, h "Szia Babci, itt apa!" akkor azonnal ficánkol és odaviszi a kis seggét. Olyan édes! Tisztára szerelmes vagyok a kiscsajba :)

Én is épp ma reggel gondoltam Csicsire, mert h ment ctg-re tegnap reggel, és az után mindenki leírja, hogy mi volt, ő meg nem lépett be egész nap.. de elvileg nekem kellett volna sms-t írnia, ha van valami, és nem írt még... remélem, nem maratoni szülése van neki is...

Snowball, épp azon gondolkoztam, hogy ha Csicsi is megszült titokban, akkor lassan már csak mi ketten maradunk egyben! Bettiből kedden kiveszik a kisfickót.... és még nincs is igazán január!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti
1,5 hét és már aludtál is 2 órát? micsoda remények! :) Én is a kiságyában szeretném majd altatni, de nálunk van bent a kisszobában egy fotelágy, sztem én ott töltöm az első fél évet :) meg végső esetben befér a franciaágy is a gyerekszobába (csak nem megy hozzá színben :lol:)
Látod, most apa mellé kaptál még egy gyereket, így már kettő van otthon :) Tényleg, a párod mikor veszi ki az apasági szabit? vagy már kivette? hogy álltok a pici iratainak intézésével? a kórházban meg lehetett mindent csináltatni, vagy még mászkálni kell dolgokért?

Felteszem a sonkát főni a holnapi lencsefőzelékhez, mert az kell, h sok pénzünk legyen az új évben ;) Baba mellé muszáj!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?