Új privát üzeneted érkezett!

Na sziasztok!!!

Elkészült a vonalzóm végre!!!!!!!!!!!!Már idelye volt :lol:
Milyen lett?

Hát ez a szoptatási idő is hülyeség szerintem.Márknak mindig kiesik a szájából a cici mikor már elaludt rajta.Na meg az is hogy 3 óránként kell enni adni neki.
A gyerek biztos hogy nem éhezik,ez a sulyán is látszik amire persze nagyon büszke is vagyok..
Ma fél 12-kor evett és még mindig alszik a drága nincs szivem felkelteni,ha éhes úgyis fel fog kelni,és azonnal követeli a cickót :lol:

Na megyek mert felébredt és követeli a cicit :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Szióka

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla!
Nagyon klassz a vonalzód! Mondjuk nekem a nagyonbabás kicsit meghülyült, mert Kendra már elmúlt 3 hetes! :D Az etetéssel én is így vagyok! Minek keltsem, ő úgyis "szól" ha éhes! Azért meg hogy "nyammogjon" felesleges keltegetni! Nekem ha itthon vagyunk akkor 4-4,5 óránként felkel, de ha a levegőn van akkor 6-7 órát is kibír! Azt mondják, hogy azért alszanak ennyit, mert jó minőségű a tej, és elég nekik amit ettek! Én ezt a gyerekdokitól kérdeztem meg, mert kicsit paráztam, hogy sokat alszik Kendra! Aztán amikor mondta, meg is nyugodtam! Egyébként ő is annak a híve, hogy nem kell kelteni a gyerkőcöt, felkel ő ha éhes! :D Egyébként mennyi most a súlya Márknak puccccéran?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

MA nyugisabb nap volt eddig. Kopp-kopp
Gondolom az életem nem bírja ezt az időt.
Most tettem le aludni, és most ide a vihar is...remélem azért az édes álom és a nyári zivatar nem vesznek össze :D

Nálunk ma volt védőnő, adott pár tippet pocakfájásra, mert sajna nálunk is kezdenek jelentkezni a tünetek. É bár a pukik/büfik kijönnek, de előbbi óriási sírások között. Persze az is lehet én etem valamit ami nem teteszett neki.

Köszönöm a véleményeket a napirendről. Védőnő is az igény szerinti szoptatást támogatja. Persze tény, tápszerrel "könnyebb" ez a része de az a sok macera.... na meg azt is tudom, hogy 3 kiló alatt azt mondják a dokik, hogy fel kell kelteni őket, még este is, hogy egyenek a csöppök.

NA de a lényeg, ahány gyerek annyi féle dolog :D
Amúgy ez a mérlegelés meg én kezdek megzakkani tőle ahogy orsi is írta teljesítmény kényszer van az emberben ha 110-et eszik büszke vagyok, de ha csak 30-at elkeseredem..közben semmi értelme, szóval szép fokozatosan leválok :D

Ercsikati, tök jó, hogy Kendra ennyit tud szunyálni...szép nyugodt baba, na meg az alvástól erősődnek :D

Törpi, jó a vonalzód!!!

Mayday gondolom, hogy egyedl maradt napközben nem tud jönni..kár :(
NA meg többiek is, ha van időtők gyertek!!!

Barba, nálunk napközben már mosható van Gabin mert őrült iramban fogytak a pelusok. Amúgy nem nagy macera, csak még nagy a pakk Gabinak így azt szoknia kell de amúgy mégapának is nagyon bejön.

Többiek ki hogy áll a pocakjával? Nekem még mindíg van és furán puha, mintha nem lenne mögötte semmi...gondolom majd visszakeményedik. Mikortól lehet császárosnak hasizomgyakorlatot csinálnia? PErsze csak módjával? Na nem mintha most úgy érezném, hogy beleférne a napba :oops:

Na puszika

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Nekem jó éjszakám volt.Volt kis hiszti fél 12ig,nem akart aludni a legény,szerintem ezt az esős időt érezte.Onnantól kezdve viszont evett és aludt.Fél10től fent volt 2ig délelőtt.Jól eljátszottam vele.A torna és a masszírozás nagyon bejött neki.Az éneklésemet csak nézte tágra nyílt szemmel,lehet a BÁR(bár ne hallanám) hangom miatt. :lol: Felolvastam neki József Attila altatóját is,meg pár mondókát.Aztán kajolt,nézelődött a pihiszékben és bealudt.Átmentem anyumhoz,csinált káposztás lángost,nagyon fincsi volt.2-től aludt fél 6 ig,aztán kajolt,elaludt kb fél 6kor,még most is húzza,bár már néha nyöszög,hamarosan kelni fog.Már kitapasztaltam :D Remélem az éjszakánk hasonlóan fog telni.Holnap jönnek szerelni a klímát,meg apa is itthon lesz és segít,meg bevállalta az éjszakát is.
Itt is szar idő volt egész nap,esőbe mentem át anyuhoz,aztán mikor kisütött a nap akkor kimentünk sétálni,kb fél órára,ennyi nekem is kellett.

Szoptatás:tény és való hogy "erőltetni" kell,mert a legjobb táplálék a baba számára.De én hiába erőltettem,Balázs csak sírt,aztán másfél nap után jöttem rá,hogy biztos kevés a tejem.És így is volt,mihelyt kapott pótlást,megszűnt a sírás.iszont arra is hamar rájött hogy cumisüvegből könnyebben jön a tej.Hiába fejtem előtte kicsit,hogy már jött a tejcsi,mikor őt rátettem,egyszerűen nem akart.Kb 10 perc után felidegelte magát és üvöltött.Esélyem nem volt erőltetni.
Igazat adok,hogy ennek élménynek kell hogy legyen,és nem kényszeres dolognak.A sok aggódás nem tesz jót a tejtermelésnek.Na meg a méricskélés se.Bekattanhat tőle az ember.

Mayday:tényleg most egyedül van a gyerkőccel egész nap,azért jön keveset,vagyis nem sűrven.

Törpi:szerintem teljesen jól csinálod,igény szerint ahogy neki jó.Nekünk se mindig ugyanolyan az étvágyunk.Jó a vonalzó! :wink:

Fejés:nem teljesen értek egyet orsival.Én ha nem fejtem volna még ennyi ideig se lett volna tejem mint most.Bár nekem korlátozott volt a kórházban a szoptatás száma,és másképp alapból elapadt volna.De szerintem ezzel nem lehet ártani,főleg ha úgy érezzük hogy kevesebb a tej a kelleténél,ezzel csak több ingert kap,elkerülhető a mellgyuszi is vele.Mikor a gyermekágyi osztályon voltam,volt egy csaj,akinek rögtön begyulladt a melle,mert nem hallgatott a csecsemősökre.Gondolom ez is embere válogatja,alkat függő is,meg baba függő is,mennyi tud szopizni.

Orsi:ahogy irod,minden ember,baba más.Ezért mondják a védőnők,hogy inkább fejjen az ember mint ne.Lehet hogy néha túlzásokat mondanak,vagy nagy hülyeségeket,de van amiben igazuk van.Lehet hogy első gyereknél még nem lehet nagyon tapasztalatból írni de látom Balázson hogy mi válik be és mi nem.

Ercsi:nekem Balázs max 4,5-5 órát alszik egyhuzamba.De ki a kicsit nem becsüli a nagyobbat nem érdemli :lol:

Zsu:puki/büfi gondra neked mit javasoltak?

Na megyek,mert ébred a kis Csillagom :D

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!!!!

Kati azért én néha kiváncsi lennék,hogy Márk mennyit eszik meg egy alkalommal.
Igazából nagyon görcsölök most ezen a témán,mert a védőnő szerint sokat hízott.
Lehet bérelek egy mérleget,mert ami van nem mér ponosan.
Vagy felesleges?
A doktornő is ezt mondta pedig nincs is olyan sok ideig a cicin,mondtam neki,hogy múlthéten csütörtökön és pénteken reggel hányt de azóta nem,ezért mondta.hogy akkor próbáljuk meg kevesebb ideig szoptatni,mert túl mohó és így csak hasfájós lesz. Azóta nem hányt,kevesebb ideig van cicin de utánna nem sír hogy fájna a pocakja.

Én mondtam a védőnőnek,hogy alapból nem fogyott vissza olyan sokat születése után mert már a 3. nap volt tejci(10-et 20-at szopizott) 3220-al született(3130-ra fogyott vissza)és 3200-al hoztuk haza,Pucéran most csütörtökön volt 3870 g.
Szerintetek is sok??

Azt mondják ez azért is van mert jó az anyatej minősége,de engem már ez borít ki.Mit csináljak??????Kire halgassak?
A gyerek szájából nem fogom kivenni a cicit ha még sír,mert éhes.

Komolyan mondom engem meg ez fog megőríteni.
Adjatok tanácsot!!!Talán valamit nem jól csinálok????

Kép

KépKép
torpilla

Halika!
törpi!

Mi 3230-ak voltunk itthon és két hét alatt 3930 lett a baba. Én csak örülök neki. Védőnő nálunk is azt mondta hogy a standardnek sok, mert az heti 100-150 gramm de tegnap már azt mondta nem kell aggódni, nem gond a sok hízás. Pedig az én fiam aztán csak játszik a kajával -na nekem ez az ami tényleg kiborít- eszik 5 percet -persze írtó mohón- aztán letépi magát -amitől majd bepisilek úgy fáj- elkezd bömbölni, gondolom én büfi miatt... aztán csak visszakéreckedik, megint jön a szopi de közben feszeng, csavarja a testét, húzogaja a fejét és így a cicimet is..szóval írtó zaklatott és ez így megy megint letépi magát kis pihi, azthisszük befejezte aztán bömbi..na 1 óra után én már sírva szoktam fakadni és sajna hiába kérem a fiam nem eszik rendesen... szóval nem tuom mit tegyek.. tűrök egyenlőre.

Na de a lényeg törpi, hogy a gyerek -elvileg- annyit eszik amennyi jó neki. Lehet hogy most sokat hízik aztán majd stagnálni fog majd heteket... no para :D Anyatejes babaákat nem lehet túltáplálni.

Pl az én fiam is sokat bukik mióta van tejci rendesen olyan mohó hogy csak na és telezabálja magát aztán rájön, hogy ez mégis sok lett :D

Hasfájára Csöplány espumisan cseppet vagy infakolt ajánlott a védőnő + teáztassk kamillával és vagy édesköménnyel. Ha sokat evett és bömbizik és úgy tűnik enni kér itassunk vele inkább pár korty teát
+ alsó karon hasrafektetést tanácsolta miközben keze/lába lóg, azt mondja ez bevállik az összes pocakfájósnál. Ja és babamasszázst szóval majd jönnek tanítani masszázsolni :D

Amúgy nekünk egész héten szarok az esték meg a nappalok sem könnyűek..hej pedig már azthittem hogy legalább az esték jók lesznek..de ez van majd pár hónap múlva remélem nyugisabb lesz a kicsi...megtanuljuk a hamizást is meg az alvást is :D

Ja ésmérleg..még nem sikerül tleszoknom :(

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!!!

Csak benéztem,írni nem nagyon van időm,egyedül nyomom az ipart.Ne, egyszerű,már lassan a pisilés is luxus. :lol: Mosni pl csak éjjel tudtam. :roll:

Sokat hízik egy baba?Ugyan nem értek hozzá,de szerintem ez hülyeség.Az a jó,ha szépen esznek és gyarapodnak,nem?Én azt mondom lányok ezen ne izguljatok.Ők tudják,hogy mennyi kell nekik.

Zsu mérlegfüggő vagyok én is,és ugyanígy kiborulok,ha csak 30-at eszik. :? De én vagyok a hülye,amiért mérem... :oops: Hiába ez a függőség!!!! :lol: :lol: :lol:

Jövök,ha tudok,pussz és kitartás lányok!!!

Kép

KépKép
mayday

mayday hogy, meddig nincs apa? részvétem. :(

Én tök kivagyok, 24 órából 14-et tuti kézben van Peti... leszakad a karom, elegem van. :? :? hol éhes, hol a hasa, hol nyűgös, de megőrülök, körmöt vágni sem tudok. Éjjel 5 órát aludtunk, pedig akkor alszik többet...
Nem tudom, miért sír ennyit alszik ilyen keveset?

hibernia

Sziasztok!

Kitartás lányok mindenkinek! Nálunk is hasonló a nem alvás és tuti, hogy hasfájás miatt, se puki se büfi nem megy egyszerűen. Zsu ez tök jó, hogy megtanítják a baba masszázst, én csak könyvből próbálom, de a karon fektetést kipróbálom! Hátha bejön. Ja és ma kezdtük el az Infacolt, persze kettőből egyszer kiköpte, pedig nagyon jó az íze, de Grétinek mégsem jön be :? De azért küzdetjük még, hátha használ...
Hibernia, megértelek, karom nekem is már kezd izmosodni a sok ringatástól, de egyszerűen másképp üvölt :x
Ercsikati, irigyellek a sok alvásért!!!
Törpi, jó a vonalzód, nekem is megjött, de most nincs időm feltenni, talán holnap... szerintem se parázz ezen a súly dolgon! Ha hízik a baba, akkor tuti nincs baja! Esetleg mondjuk néha mérjed. De csak néha, mert hamar függő lesz az ember! Én is az vagyok sajna, de próbálok lekattani a dologról :D
A hasam nekem is puha és még mindig nagy. Engem is érdekelne, hogy mikor lehet elkezdeni tornázni esetleg. Bár én most folyamatosan csokit eszem, meg jégkrémeket, stb.. tudjátok eddig a cukor miatti diétában tilos volt, most pótolom :lol: de le kell állnom, mert szerintem hízok rohamosan.
Mayday, kitartás neked!!! Én előre félek, hogy mi lesz, ha hamarosan én is egyedül leszek. De tuti hamar belejössz.
Pusza, megyek, mert sírás van.

KépKép

KépKép
nadina01

Csopplany,
ugy emlékszem neked tul koran jott a baba és nem volt veled az elején. akkor persze kell fejni a tejet, h legyen. én abban az esetben tartom feleslegesnek a fejést, ha a baba kezdettol kezdve az anyjaval van és minden ok.

Torpilla,
egyetértek Zsuval, az anyatejes babakat nem lehet tultaplalni! Igény szerinti szoptatassal meg foleg nem.

A mérlegfoggoknek pedig az a legegyszerubb, ha a mérleget egyszeruen kiteszitek a hazbol. Nem? Nekem most heti 200 grammot hizik a kicsi, és még ez a heti egy mérés is teljesitménykényszert okoz. én utalom a mérleget emiatt!

Ez a mérlegelés meg fejés nagyon magyar szokas. Az elso két gyerekemet Németorszagban szultem, ott is és itt nalunk is mar régen nem "divat" ez, hanem mindenki azt szajkozza, hogy bizni magadban és a bababan, pihenni, pihenni, inni és enni rendesen és akkor minden megy mint a karikacsapas.

Hibernia,
probald ki a hordozokendot. Nekem a 2. fiam volt ilyen, mint a te Petid. és az elso hetekben, honapokban, allandoan ram volt kotve, h "ne szakadjon le a kezem" és tudjak mast is csinalni még kozben (az akkor masféléves nagyfiammal). Tulajdonképpen meghosszabbitottuk a terhességet par honappal... most nehezen hiszed el gondolom, de mint mindent, ezt is tul fogod élni. és késobb mar csak moslyogni fogsz rajta. A rossz emlékeket hamar elfelejtjuk... Jol ki van ez az anyasag talalva!
s.orsi

Halihó

Nekünk ma is jó napunk volt.Balázs fél12-ig hisztizett megint,fent akart lenni.Valahogy le kellene erről szoktatni.8 perc sirdogálás után mindig elalszik és 4 órát alszik egyben.Úgyhogy tuti fáradt már ilyenkor,és nyűgösségből nem alszik vagy fene tudja.Kicsit nehezen viselem a sírását ha egyedül vagyok,de tudom hogy semmi baja,csak egyszerűen sír.
Ma fent volt fél11től 4-ig kb.Aztán bealudt kaja után a babakocsiba,és még csak most kezd ébredezni.
Vettem gripe watert,de miután megvettem egy idős néni mondta hogy hasgörcsre próbáljam ki az ánizsteát.Ánizsmagot kell forró vízbe áztatni,1 dl-be úgy kb 8 szemet.És ezt itatni vele amikor csak lehet.Hát kipróbáljuk,lesz ami lesz.Addig nem bontom meg a gripe watert,ha beválik az ánizstea akkor inkább azt adom neki,a vizet meg eladom.
Zsu ez a karon tartást én is hallottam,ki fogom próbálni,hátha.Bár mióta az új tápit kapja alig van pocifájás.

Na most ennyi,mert most már nem csak ébredezik hanem sír is..puszz.

KépKép
Kép
csöpplány

sziasztok

csak címszavakban :lol:

köszi a kendős tippet, lehet beruházunk.

a gripe water nálunk eddig bejött. :)

a torna asszem 6 héttől mehet, császárnál is.

hibernia

csöpplány hihetetlen, Balázs hogy a jóégbe' alszik ennyit? :shock: tök irigyellek, komolyan. :lol:

nálunk reggel 6-tól este 8-ig kb 3 óra szundi van napközben nagyjából. sőt, már kocsiban sem alszik el, csak nézeget vagy bambul. éjjel 5-6 órát alszik max. áááááááááááááá

hibernia

Na sziasztok!!!

Hát az én fiacskám sem hajlandó aludni már.
Napközben ha 5 órát aludt,akkor sokat mondok,de azt is úgy hogy lent sétáltunk vele.

Hétfőn lesz a párom szülinapja és sütöttem neki tortát úgy,hogy itt voltak a barátnőmék és vigyázott a bébimre amíg csináltam.A sütés közben beiktatunk egy fürdést és egy szoptatást is,de kész lett, viszont sikerült elrontanom,mert a tetejére vettünk tejtáblát,hogy majd ráolvasztom,de nagyon szar ize van(a csokinak)és az egész cukorból áll.Megfogadtam,hogy többet ilyet nem veszek.
Na megyek fürdeni aztán alszok,a fiam már szuszol :lol: Majd holap reagálok ám rátok

Puszi mindenkinek

Kép

KépKép
torpilla

én hasfajasra az édeskomény tea tudom. Ha nem probaltatok, probaljatok ki. Nagyon szeretik az izét a picik, allitolag. az is jo, ha ti isszatok, akik szoptattok. mar az is segit!
s.orsi

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért!
Hátha valakit érdekel...
Kép
Kép
Eladnám a képen látható Babaslingünket.. (www.babaslings.hu)
Új ára 15.000.- Ft én most 10.000.- Ft-ért megválnék tőle.
Kb. kétszer volt benne a babám, egyszer kimostuk, nem használtuk.
Ha valakit érdekel írjon privit!

Üdv.
Funky
Vendég

Hali!

Kendőbe én most ruháztam bele. Hétfőn jön a liliputin rendeltem, szállítással 8e ft

Kicsit javult a helyzet nálunk de most sem egyszerű, pukik még mindíg sírás mellett jönnek ki. + Gabi visszaszokott a karunkba, egyedül nehezn alszik el, sőt ha karban elalszik és lerakjuk felébred.

Az esténk most so-so elment de hát ez van...reménykedem, hogy idővel javul a helyzet. Amúgy engem az se zavar ha napközben alig alszik, csak az esték legyenek meg..olyan jó volt a 9-2ig aztán 4-5 körüli kelés de ez már a múlt :cry:

NAdina, de jó hogy jöttél. Hasfájosók amúgyki mit hallott ez meddig tart? Én hallottam 6 hetet, 3 hónapot de már 1 évet is.... vagy gyerek függő??

Ánizs tea/édes kömény / kamilla mind jó pocakfájásra.
Aki már próbálta az espumisant infakolt, volt hatása? Én a babamasszázsban bízom még, fürdéshez beiktatjuk és utána hátha jobban megy a tenti is :D
Hétfőn hívom a csajt.

Hibernia... kitartást!! Sajna én sem értem még a fiamat mindíg miért is sír mikor tiszta a pelus, ettünk, büfiztünk, kézben van... de még azért olyan csöppök..hadd szokják, hogy élnek :D

Ja akik szoptatnak azoknak én is nagyon ajánlom a tejgyűjtőt!! Naponta kb 60-80 -at gyűjtök össze úgy, hogy az esti szopikhoz be sem teszem.

Tegnap újabb mérés volt, Gabi 4220 újabb 300 g hízás 1 hét alatt (3 hete jöttünk haza 3320 grammal)ÉS! MA már nem mindíg mérem a gyereket :D Nemsokára visszaadom a védőnőnek a mérleget..az lezs a legjobb tényleg :D NAdi most állj le amíg bírsz :D

Jövőhéttől nálunkjis egyedül leszek sajna..apa megy vissza munkába. Bár anyósom itt van de eh... elveszi a türelmem igaz nagyon aranyos de nyávog a gyerekhez brutálhangosan és hamisan vinnyogva énekel és Gabcsikának hívja a fiam amitől falnak megyek. De ez van..itt van és segít próbálok erre koncentrálni..

Na puszika

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Nekünk ismételten jó napunk van/volt.Balázs szépen eszik,alszik,elvan magában is.Nézelődik ezerrel.Nagyon szeretne már felülni,ha fekszik és megfogom a kezét,húzza magát felfelé.Egyre hosszabb ideig tudja tartani a fejét a magasba is.Fekvőtámaszba is nyomja már magát,bár az még elég nehéz neki,de annyira büszke vagyok rá! :D
Apa holnap dolgozik,lesz pár dolgom,megyek tápszert iratni neki.Ez nagyon bevált,amióta ezt eszi nem fáj a pocakja.Milupa Komfort 1 a neve.Speciális tápszer ez is kifejezetten hasfájós székrekedésre hajlamos babáknak.Hibernia,esetleg beszélhetnél dokival,és irathatnál ilyet hátha segítene a székrekedésen is.Még mindig felesbe eszik a baba?

Hibernia:fogalmam sincs hogy alszik ennyit.Naponta kb 1-2 szer van fent két etetés közti időt.Éjszaka meg alszik szépen kaja után mindig.Én meg pont attól parázok,hogy nem-e kellene neki most már többet fent lennie.Azt mondják az se jó ha túl aluszékony a pici.

Törpi:az én páromnak is hétfőn lesz a szülinapja, a 25.Én még nem tudom mivel lepem meg,az ajándékát már megkapta,szőr szakál és hajnyírót kapott mert a régije bekrepált.Sütni is szeretnék neki valamit de nem tudom mit.Ráadásul aznap dolgozik is,úgyhogy csak másnap kapná meg.De lehet hogy csak egy 3 fogásos menüvel lepem meg.Valahogy nem szereti a sütiket meg a tortákat.

S-orsi:igen,ezeket én is hallottam.Szerintem mindet ki kell próbálni és kinél mi válik be.Édesköménytől én félek,mert hallottam hogy vannak babák akik pont hogy begörcsölnek tőle.Nem gondoltam hogy ennyi macera lesz ez.És főleg ez a tanácstalanság.Azt se tudom hogy kinek mit higgyek,de kisérletezni se szeretnék,mert a szívem szakad meg amikor Balázsnak görcsöl a hasa és sír :cry:

Zsu:nekünk az infacol használt,most mondjuk leálltunk vele,próbáljuk a többi alternatívát,remélem nem fog elkezdeni Balázs görcsölni,de akkor tudni fogjuk hogy az infacol tuti beválik.Bár nálunk az új spéci tápszer is rátesz a javulásra,mert míg a másikat kapta akkor hiába volt az infacol.
Huuu,Gabi aztán nő mint a gomba_! :D
Én napi egyszer mérem Balázst,vagy minden másnap,mikor hogy jön ki.Bár nálunk most már fölösleges.Azt se tudom meddig van a mérleg kikölcsönözve a védőnőtől.Vissza akarom adni mert most már Balázs 3.6 kg,szépen hízik,napról napra.Nem hiszem hogy tovább szükségünk lesz rá.Ráadásul csal is.Inkább heti egyszer lemászok a védőnőhöz hogy megmérje.

Lányok nekünk a bcg helye egyre csúnyább.Hatalmas piros kemény göb az egész.Mennyire kell ennek ilyennek lennie?Holnap lehet megmutatom dokinak is biztos ami biztos.Tuti megint jól ki fog nevetni hogy mit össze aggodalmaskodom.Balázs nyakán hátul vannak piros foltok.Nem a melegtől van,pedig én is arra gondoltam.Azt mondta kinövi.Meg mindig megfeszíti az izmait,és elkezd remegni vagy a keze vagy a lába, vagy az alsó ajka.Ezen is jót nevetett,azt mondta az lenne a baj ha nem csinálná,ilyenkor gyakorol az izmaival.Köldök az ugye beigazolódott hogy nem teljesen ilyennek kell lennie,na meg a tápszeres dologban is igazam volt,hogy amiatt fáj a pocakja.De hát hiába,elsőbabás anyuka vagyok,persze hogy mindent túlaggódok,fogalmam sincs mi normális,mi nem.

Ercsi:meglestelek iwiw-en.Kendra nagyon szép édes,formás kislány.És azok a képek az apukájával!Látszik mennyire odáig van a kicsi lányáért!Tehetnél több képet is magadról meg róla,azon az egyen nagyon szépek vagytok együtt :)

Merre vagytok csajszikák?Kezd megállni a topik :? Mindenkit leköt a babó teljesen?

KépKép
Kép
csöpplány

Szép jó reggelt!

Megint nincs itt senki :? Nem baj,jól elbeszélgetek magammal,jó hallgatóság vagyok! :lol: Remélem azért mindenkinél minden rendben van és tényleg csak az időhiány miatt van pangás.

Megint nem tudok mást írni,mint hogy jó éjszaka volt ma is.Balázs este negyed 10kor evett.Aztán fent volt 11ig kb,akkor elaludt és majdnem 3kor kelt(egészen pontosan 2:52kor),evett lefektettem.Kb 10 perc múlva elaludt,addig folyton kiesett a szájából a cumi és sírt érte :lol: Dugdostam neki vissza percenként.Bele kéne ragasztani a szájába :lol: Tényleg erre nincs valami módszer?Sokszor előfordul hogy már tök kóma,félálomba van,és arra ébred fel hogy kiesik a szájából a cumi,és utána kezdheti előlről az elalvást.

9-re megyek tápit irattatni,meg mászkálok egy kicsit.Apa elment dolgozóba,aztán már most unom magam :?

Na megyek reggelizek,kiegyenesítem a szénaboglyámat,aztán öltözünk.

Azért majd valami életjelet adjatok magatokról! :lol: :D

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

KépKép

KépKép
nadina01

Kész lett a vonalzóm végre, egész jó szerintem.
Csöpplány annyira irigyellek a jó éjszakáitok miatt! Nálunk még küzdés van, bár azért kezd alakulni. Infacolt szombat óta adom neki, és így csak max 1 óra ordítás van kajcsi után :? remélem lesz ez még jobb is. Tökre olyan, mintha hiába erőlködne, nem tudna kakilni, közben meg olyan híg a kaki, hogy általában még a pelusból is kifolyik a nyakáig :oops: Mi lehet a baja?
Cumiragasztás :-) esetleg támaszd ki valamivel, hogy ne tudja olyan könnyen kiköpni. Én a kórházban tartottam a szájához, míg el nem aludt. Mi most nem használunk cumit, mert tényleg bezavart a szopizáskor, bár néha jól jönne.

Nekem egyenlőre még hajat mosni sincs időm. Ma délután jön anyósom, remélem akkor lesz kis idő már az ilyenekre. Most is itt van Gréti a vállamon, de ha meg leteszem, üvöltés van. Viszont azt olvastam, hogy egy ilyen picit még nem lehet elkényeztetni. Merthogy a család szerint "csak" az a baja.....

Na megyek leteszem, hátha....
pusz

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!
Én is itt! :) Nálunk az idő eléggé tré, de hát nem tudok mit tenni! Ma sem lesz séta! Azért nem szeretnék elázni! Egész nap lóg az eső lába! Pedig most már tényleg el kellene menni íratni popsikrémet, meg fürdetőt. De úgy döntöttem, ha Laci ma időben végez, akkor ő fog kimenni a receptért, amit én előre lebeszélek az asszisztenssel!
Nálunk egészen jók a napok! Kendra egyre többet nézelődik, és már a kezeit is felfedezte! Annyira édes!

Csöpplány!
Majd igyekszem feltenni olyan képeket is amiken én is rajta vagyok, bár nem én vagyok a lényeg, hanem Kendra! Ami fent van, az is egy jó délutáni alvás után készült! :D:D
Tényleg akartam már kérdezni, hogy végül küldtél Kismaminak sms-t? Mert ugye írtad, hogy majd üzensz neki! Lett belőle valami? Mert azért engem aggaszt, hogy még egy-két szóra sem jön! Bár mondjuk biztos Józsika és Alina is kellőképpen lefoglalja őt!

Zsófesz!
Képzeld Laci tegnap vett nekem Avent-es tejfelfogó kagylót - vagy mit :D - ma már használtam is! Majdnem10 ml-t össze is tudtam gyűjteni! Tökre jó! Mondjuk van még a csomagban két szuper bimbó védő is! :D Hogy vagytok? Samu mennyit nyom már?

A találkozót ki szervezi? Hol és Mikor lesz? Én már annyira várom! Mindenkire annyira kíváncsi vagyok! :D Szeretném, ha azért úgy mindenki el tudna jönni!

Csajok, akiknek hasfájós a baba, ma hallottam, hogy köménymagos rántott levest kell enni, mert állítólag jó rá! Meg ha összerágod a köménymagot, és belelehelsz a gyerkőc szájába :roll: állítólag az is jó rá! :idea: Hát az ember ugye kipróbál mindent, hátha bejön! :D

Most megyek eszem valamit! :D
További szép napot, ebben a sz@r időben! Nálunk már 2x volt felhőszakadás! Úúúútálom!

Kép

KépKép
ercsikati

Nadina!
Szuper lett a vonalzód! Nekem nagyon tetszik! Igazi Csajos! :D
A nyakig kaki nálunk is ismerős! :D Kendra néha annyira tele teszi a pelust, hogy kb. 1 kg a súlya! Egyszer amikor ennyire tele lesz meg is fogom mérni! :D Már ezért a "kis" malőrért, már 2x kellett lepedőt mosnom, és most legutóbb a kókuszmatrac huzatát is mosnom kellett! :D De nem baj, mert hát ezért vagyok! :D Amúgy megnéztük Grétáról a képeket, nagyon szép kisbaba! A párom azt mondta, hogy hasonlít Kendrára! :roll: :shock: :shock: Szép kiegyensúlyozott babának tűnik! Nálunk csak akkor van cumi, ha nehezen alszik el! A szájába nyomom, szívja pár percig, és magától kiköpi! Gréta nem köpi ki amikor már "nem kell" neki?

Kép

KépKép
ercsikati

Csajszikák!
Kendrát beneveztem egy versenyre, de szükségem van a Ti segítségetekre is! - Amennyiben nem gond! :D -
Szavazni kéne rá minden nap - akár több gépről is - ezen a linken:
http://palyazat.picibaba.hu/ujszulott-b ... nd=nevezes
Ha nem találnátok, akkor Végh Kendra Nina néven ABC sorrendben tuti meglesz!
Előre is köszönöm Nektek, ha dobtok naponta egy-egy szavazatot! :D

Kép

KépKép
ercsikati

helló

Ja csajok én el is felejtettem mondani,hogy Márkot is beneveztem a picibaba.hu-n az újszülött babákra,és a cumi manók-ra is(az is ott van,de arra még nem lehet szavazni)

Szavazatok rá is!!!!
Lécci!!!
Előre is köszi!!

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!!!

Na már megint itt vagyok.

Kati szavaztam Kendrára!!
Nagyon jó az a kép róla :lol:

Na megnéztem a pályázatot már a cumi manós képre is lehet szavazni a picibaba.hu-n,ezen a linken lehet

http://palyazat.picibaba.hu/cumi-mano/?sorrend=abc

a másik meg ez,de Kati már megadta a linket.

http://palyazat.picibaba.hu/ujszulott-b ... orrend=abc

A teljes neve Balog Márk

Szavazatok rá!Mégegyszer köszi

Csöpplány üzenem a párodnak,Boldog Szülinapot!!
Jót nevettem a ma reggeli beirásodon,jól elbeszélgetek magammal,jó hallgatóság vagyok :lol:
Azt én is észrevettem,hogy sokkal kevesebbet jár ide mindenki mióta megvannak a babák,de azért még nem olyan vészes a helyzet.

Ma vettem észre,hogy sírt Márk mikor pukizott és kakilt,olyan volt mintha nehezen tudta volna kinyomni.
De ezt csak ma vettem észre elsőnek,szerintetek hasfájós?????

Kép

KépKép
torpilla

Zsu, amit anyósodról írtál... Elkapott a visító röhögőgörcs. :lol:

Kata, szerdán van a mázsáló napunk. :) Múlt héten 4300g volt Samu. Súlyos... :D
Te hogy-hogy a fejés mellett döntöttél? Én megpróbálok csak szoptatni, de elég húzós így az eleje (basszus, már 1 hónapja kísérletezünk mindenfélével...), és nem tudom, meddig lesz még ilyen... Samu tök jó technikával szopik, és mégis sebes lesz a cicigombom tőle. :) Vagy túl erősen szív, vagy a nyelvfékje túl rövid, és azért. De baromira tud fájni, és néha legszívesebben feladnám. Már a második szoptatós könyvet olvasom ki, hátha okosabb leszek. :) A fejéssel az a bajom, hogy nem tudom, hogy milyen szabályok vannak a tárolásra és az újramelegítésre. Nem akarom, hogy a végén meg attól fájjon a hasa. Én úgy tudom, hogy mikróban nem szabad melegíteni. De ezt csak hallottam, nem olvastam sehol.
Jaj, képzeld, tegnap beruháztam víztisztító kancsóra! Akciós volt a tescoban... Még nem avattuk fel.

Mi a kezdetektől használunk infacolt és espumisant felváltva, így nem tudom, mi lenne nélkülük. Viszont még így is ordítás kíséretében jön néha a kaki, ami ráadásul híg, szóval nem értem... Valószínűleg az fáj, ahogy ott a belében tekereg neki. Azt hallottam, hogy kb 3 hónap, amíg hozzászoknak az új élethez és az anyatejhez, és addigra múlik el a hasfájás. Lassan kezdhetjük a visszaszámlálást... Mi ma kipróbáltuk már a gripe watert. Azt írja, 3-4 napon belül hatnia kell. Jó volna, ha beválna!

Ajajjj! Sírás van!

KépKép

KépKép
barbazso

Hali!!!

Csöpplány,Törpi,apának is ma van a szülije :D ,ő 29 éves.Én csináltam neki egy videót a közös képeinkből a megismerkedésünktől Bálintig. :D De sajna még nincs teljesen kész,elég időigényes,ha jót szeretnék alkotni.

Kati,Törpi szavaztam a dedekre. :D Édesek!!!

Csöpplány,a BCG helye nálunk is csúnya,először azt hittem szúnyogcsípés,félálomban be is kentem Fenistillel... :oops: Okos anya. :lol:

Zsu,grat a szép súlyhoz!!!Mai mérés alapján pőrén 3940 Bálint.Ebédre 180-at benyakalt.Ja,itt most el is árultam magam,még mindig függő vagyok!!!!!

Éccaka:zsinórban 3nak az volt a menete,hogy este 9-10 körül(jó kis vacsi után) beájult,2-kor kaja,aztán 7-ig szunya.Csak maradna így. :roll: Fejét már ő is emelgeti,tartogatja,mosolyog és rengeteget nézelődik,követi a tárgyakat.

Na pusszanat!!! :D :D :D

Kép

KépKép
mayday

Kép

KépKép
mayday

Kép

KépKép
mayday

Szavaztam a képekre. Sok sikert Csajok és Márk! :wink:

Na, szóval visszatérve a szoptatásra... Nehéz úgy élvezni, hogy közben (plusz előtte és utána) úgy fáj, hogy a falat vakarnám. Márpedig a nagy és okos könyvek szerint nem szabadna fájnia. De nekem nem csak kívül, hanem belül is fáj, ha tele van, illetve ha termelődik. Ja, és akkor is, ha a baba sír. Nagyon várom, hogy ez múljon kicsit. De tényleg! Ez annyira ritka eset? Nem tudom, hogy ezek a szoptatási tanácsadó könyvek miért nem említik meg, hogy esetleg nem minden lesz szuper és tökéletes. Na, mindegy. Azért nem mondom, hogy utálok szoptatni, de nem mindig kellemes... :?
Erről jut eszembe! Tegnap majd leszakadt a mellem, amikor az ikeában egy pár hónapos baba bőgött! Alig vártam, hogy elcsitítsák, mert rendesen beindult a tejtermelődésem tőle, Samu pedig otthon üdült Anyuéknál... :D

Ja, az a szájba lehelős köménymagos ötlet nagyon vicces. Ha valakinek bevált, szóljon! :) Köménymagos rántott levest már én is főztem magamnak, de Barnus majdnem kidobta a taccsot a látványtól. Pedig én tökre szeretem. :) Na, jó, kicsit sűrű lett...

Samu ugyanazt csinálja, mint Gabi. Reménykedjünk, hogy csak az esős idő miatt akarnak folyton ölben lenni. Mi ma egész nap kendőzünk. Kezd leszakadni a hátam. Alig várom, hogy hazaérjen Apa. Mondtam is, hogy siessen, átadom Samut, és inkább takarítok. Azért így egész nap elég nehéz. Fura, hogy egy hónapja még a hasamban volt... Végül is magzatvízzel, lepénnyel,... együtt lehet, hogy akkor is nyomott ennyit. Elszokott a gerincem a terheléstől? :D :D

Nadi, tényleg jó a vonalzód! Én még nem is csináltattam, le vagyok maradva...

Csöpplány, én is minden apróságot megkérdezek. Néha már ég a fejem... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Mayday, köszi!

KépKép

KépKép
barbazso

Törpilla!
Természetesen én is szavaztam rátok! Én egyből megtaláltam a kisfiadat! Annyira édes! :D

Zsófesz!
Samu akkor jó kis súlyban van! :D Édes lehet! Nincsenek új képek? Folyton figyelem iwiw-et, hátha.......
Hogyhogy a fejés mellett döntöttem? Hát ez úgy volt, hogy amikor Kendra szopizott, volt hogy 2 óráig is eltartott és utána még éhes volt a lelkem! Eljátszott a bimbóval, bekapta majd kiköpte, aztán újra és újra! Volt amikor bealudt, okos anyja meg azt hitte, hogy már jóllakott. Kicseréltem a pelust, letettem, hogy aludjon, hát nem aludt, aztán rájöttem, hogy éhes! Egyszer lefejtem a tejet és a következő etetéskor azt adtam neki. Fél óra alatt végeztem és a gyerkőc úgy jóllakott, hogy a pelenkázás közben elaludt! Nos, ezért döntöttem így! A cumisüveg amiből kapja a tejcsit, olyan formája van, mint a mellbimbónak, úgy is mozog! Szóval a cicitől nem szokik el, mert van, hogy ráteszem, és simán szopizik! A tejet pedig ahogyan Mayday linkje is írja 24 óráig hűtőben, utána fagyasztóban 6 hónapig! Nekem már van is lefagyasztva egy Avent-es pohárral! Ráírtam a dátumot és majd ha már ehet más kajcsit is, ebből fogok neki főzni! :D Egyébként Samu mennyit eszik meg egyszerre? Nálunk Kendra már a 130-at veri! :D

Mayday!
Köszönjük a Te szavazatodat is! :D Én polnt valamelyik nap kérdeztem a tesómat, hogy a BCG oltásnak látszania kell-e, mert Kendra kezén semmit nem látok, pedig a saját szememmel láttam, hogy a dokinő a kórházba beadta a szurit! Akkor mondta, hogy ne izguljak, idő kell mire látszani fog! Hát nekünk még nem látszik!

Most megyek! De jövök még! Többiek is jönnek?

Kép

KépKép
ercsikati

Zsó,bimbóvédővel nem próbáltad?Én használom és nekem bevált,pedig az elején a sírás kerülgetett a fájdalomtól. :?
Durva lehet,hogy így bedurran a cicid a gyereksírástól.Nálam olyan van,hogy mikor Bálint elkezd enni az egyikből,pár másodperc múlva bezsiborog a másik.Olyan furi érzés. :roll:

Kati,nekünk a BCG helye csak egy hete látszik.

Nyöszi van,megyek fürdetni.Bálint még mindig utálja.Más babó is van így?

Kép

KépKép
mayday

Mayday!
Nálunk Kendra az első hetekben utálta a fürdést csak, most már kezdi "megszokni"! Rájöttem, csak azért sír, mert éhes! Szóval a fürdés gyors, de alapos, aztán gyors öltözés, majd kajcsi! Aztán megnyugszik!

Estére pici pöttyök jöttek Kendra arcára! Biztos valami olyat ettem ami neki nem tetszett! Gondolkodtam, hogy mi lehet, de nem jöttem rá! Most bekentem 100%-os Aloe Vera krémmel, meglátom milyen lesz reggelre, aztán lehet kimegyünk a dokihoz délelőtt megmutatom neki, kíváncsi lennék mit mond! És az érdekes az, hogy a testén nincs, csak az arcán! Szegény, úgy sajnálom! Remélem hamar elmúlik!

Kép

KépKép
ercsikati

Kati, én is így csinálnám akkor a helyedben. És nagy a kísértés, hogy ne így csináljam. :) Csak nekem a fájdalom miatt. Samu szerintem 80 és 120 között eszik általában. De ritkán kap üvegből, mérni pedig már rég nem mértem. A doki és a védőnő nem húzták a szájukat erre a megoldásra? Én totál ki vagyok emiatt, hogy a gyerekdoki csinálja nekem itt a lelkifurdalást, hogy ne adjam üvegből egyszer sem, és ne adjak tápszert, ha sír, és már üresek a cicik. Hát nem tudom, akkor átjöhetne baby sitterkedni, mert én nem bírom hallgatni az üvöltést. :)
Csomó új kép van, csak nem töltöttük le a gépről. Folyton van valami más program. :) Pedig már minden napom úgy indul, hogy na, ma letöltöm végre a képeket... ...aztán Samu borítja a terveket... :)

Próbáltam a bimbóvédőt, de Samu nem hajlandó bevenni a szájába. Gondolom, nem érzi az anyaszagot. Hmmm... Csak akkor miért fogadja el üvegből?! Már két méretűvel is próbálkoztam, de egyik sem jött be neki. Sajnos.
Ráadásul nekem nem csak a mellbimbóm fáj, hanem szinte az egész mellem. Ég a bőröm, vagy nem tudom, egyszerűen képtelen vagyok megfogalmazni, milyen érzés, de bazi szar. :? Valószínűleg ez ritka jelenség lehet, mert mások nem panaszkodnak hasonlóra. Egy nő írt ilyet a neten, és ő is írta, hogy a doki meg a védőnő szinte el sem hiszik neki. Mondjuk neki durvább lehetett, mert legszívesebben levágta volna a melleit a fájdalomtól. Na, én azért még ott nem tartok... :)

Samu a háton fekvős részét utálja a fürdésnek. Amikor megfordítjuk, hogy a hátát mossuk, elkezd nézelődni. Aztán amikor kivesszük, folytatja a sírást.

KépKép

KépKép
barbazso

Kati, amikor a barátnőm babájánál ilyen volt, akkor ő egy darabig nem ihatott, csak napi egy bögre tejet. Ez volt az első, amit kiszűrtek, hogy attól van-e, és ha jól emlékszem, el is múlt utána. Szegény kislány!

KépKép

KépKép
barbazso

Zsófesz!
Én nem iszom tejet, mert alapból allergiás vagyok rá! Szóval nem tudom mit ehettem amit Kendra nem tolerált! Hogy a dokinő és a védőnő mit szólt ehhez a megoldáshoz? Hát a védőnő véleménye nem érdekel, mint tudod milyen a "viszonyunk"! A dokinő azt mondta, a lényeg, hogy anyatejet eszik a gyerek, és nem tápot! Amikor meg meglátta a cumisüveget, szinte a szája is tátva maradt, mert mondta, hogy még nem is látott ilyet, és tényleg olyan a cumisüveg "szája" mint az anya cicije. Szóval ő nem mondott erre nagyon semmit, vagyis csak azt, ha így eszik, márpedig szépen eszik, akkor nyugodtan etessem így! Az Avent-es cuccban amit ajánlottál abban volt egy szupi bimbóvédő, azzal nem próbáltad? Szuper szilikonos cucc, és nem ér hozzá a melltartó és nem irritálja semmi! Szerintem azt is meg kéne próbálnod! Sőt, még a tejcsit is felfogja!
Hát azt hiszem, ez a fürdés dolog minden babánál más és más! :D Remélem azért Kendra megszereti majd a vizet, és olyan kacsa lesz, mint az anyukája! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Helló!!!!

Barba én is az aventes bimbóvédőt ajánlanám,bár én nem használok bimbóvédőt,próbálni is egyszer próbáltam még a kórházban,de nem vált be,de mindenki az aventest mondja nagyon szupinak.Vagy már próbáltad???

Mayday akkor a párodnak is Boldog Szülinapot kívánok!!!!
Milyen fura,hogy mind a hármunk párjának ma van a szülinapja.Kicsi a világ.

Kati köszi a szavazatot!!!Azok a pici pöttyök fehérek?Mert Márk arcán is van,olyan mintha kicsi pattanásai lennének,fehérek. Nekünk azt mondta a doktornő rá,hogy ezek tejpöttyök és magától el fognak múlni.Azért kérdezz rá!!
Majd írd meg mi volt!
Fürdés az nálunk is katasztrófa,de gyorsak vagyunk és így nem sír olyan sokáig,az öltöztetést már tűri,azalatt nincs baja.

Képzeljétek el pénteken intéztem az anyaságit meg a családit és az anyaságit ma már utalták is.
Jó gyorsak voltak azt hittem tovább fog tartani.Nektek is ilyen hamar utalták??

Kép

KépKép
torpilla

Csajok nektek is köszi,hogy szavaztatok!!!

Kép

KépKép
torpilla

Szép jó estét!

Nem akarom elkiabálni,de már egy hete kb Balázs olyan jól alszik este.Eszik-alszik.Eddig mindig volt kis nyafi az éjféli lefekvésnél,de most már az sincs.Nagyon ügyes kicsi fiú.Vettem Gripe Watert még pluszba a tápi mellé,remélem még az a kis hasgörcs is el fog múlni.
Voltunk dokinál is,megkérdeztem illetve megmutattam a bcg helyét,azt mondta ilyennek kell lennie,és szerinte pár nap múlva ki is fog neki fakadni.Megnyugodtam,persze ő meg mosolygott,hogy megint túlaggódom Inkább többször fölöslegeset mint egyszer fontosat ne mondjak,kérdezzek tőle.

Fürdés:Hát Balu utálja..Végigvonyítja az egészet.Ma pl úgy sírt közben hogy majdnem félbehagytam a fürdetést,mert olyan szintű üvöltést vágott le hogy nem kapott közben levegőt.Pedig 25 volt a szobában, a víz hőmérséklete is jó volt.Direkt leellenőriztem utána.Legalábbis mintha nyúznám a gyereket.Fogalmam nincs mikor fogja szeretni a fürdetést,de már várom.Eddig asszem 2-3 szor sikerült hang nélkül megfürdetni.Már próbáltam tele pocakkal,próbáltam ébredés után lesokkolni vele,volt hogy mikor ébren akart lenni,közben ezzel fárasztottam.De sajna egyik se vált be.Nem tudom mivel tudnám élvezetesebbé tenni neki a fürdést.Már cumit is próbáltunk a szájába nyomni,az se használ.

Nadina:szuper a vonalzó!Nekem se volt időm hajat mosni,de most már azért jobb.Nálatok is fog alakulni a dolog,ebben biztos vagyok.Lehet hogy a kakival puki is jön neki és az tekeri a kis pocakját.

Ercsi:elfelejtettem küldeni neki :shock: Banyek.Holnap küldök neki,csak juttassátok eszembe,mert nagyon híg.Most már a terhességre se tudom fogni :oops: :roll: Ennyi..bomlik az agyam.Egyébként nekünk azt mondták hogy 6 hónapos koráig kell előjönnie az oltásnak,ha addig nem jön elő akkor meg kell ismételni az oltást.Én egy hete vette észre Balu karján,de akkor én is szúnyogcsípésnek néztem,bár én nem kentem be neki semmivel(Mayday

Törpi:normál álagú volt a kakija?Nem lehet hogy csak puki bántotta?Isten éltesse uradat! :D

Mayday:a látod,nálatok is alakulnak az éjszakák.Szerintem lassan mindenkinél rendeződnek az éjszakák és tényleg csak így az elején nehéz.Most már lassan mindenki átlépi az egy hónapos kort.Jesszus,mi is egy hét múlva 2 hónaposak leszünk.Hogy rohan az idő! :shock:

Barba:én használtam bimbóvédőt a szoptatásnál,Balázs elfogadta,nem volt vele gondom.Mondjuk nekem a lapos mellbimbóm miatt kellett is,nem tudta bekapni Balu.Nem tudom hogy amiatt-e vagy mert Balu elég gyengén tudott még akkor szívni,de nekem sohasem fájt a szoptatás.A fejés annál inkább,de csak az elején amíg hozzá szokott a mellbimbóm. :lol: ..végülis te csak jót akartál a fiúcskádnak :) ,ezen jót nevettem,aranyos lehettél :) )

Ercsi:remélem nincs semmi baja Kendrának,és csak te ettél esetleg valami olyat ami nem tetszett neki.

Tali:lányok,kb mikor legyen?És akkor hol?

Törpi:nekünk is ilyen hamar utalták,nem volt egy hét se.Pedig én is azt hittem hogy fognak ülni rajta a egy hónapig.

Na megyek csicsizni.Pusszka

KépKép
Kép
csöpplány

Olyan tommee tippee üveget én is akarok venni majd. Olyanotok van, ugye?
Nem is tudtam, hogy nem iszol tejet. Hát akkor tényleg nem tudom. Mondjuk múltkor a sógornőm felsorolt vagy 8 kaját, amit nem lehet enni szoptatás alatt, mert allergizál. Hát én az első egy hét alatt mindegyiket ettem. :) Pl. mogyoró, méz, eper,... De hát mindenki mást mond, mert pl a védőnő szerint mindent lehet enni, csak puffasztó kajákat nem érdemes.
Jó neked, hogy így áll a dokinéni a témához! De ma elhatároztam, hogy határozottabb leszek, és nem hagyom, hogy ő mondja meg, mi a tuti. Persze tanácsot elfogadok, meg mégis csak ő a hozzáértőbb, de nem fogok az ösztöneim ellen tenni.

Azta Törpi, nagyon gyorsan utalták a pénzt! Nekem még nem jött meg, de mi is csak csütörtökön intéztük.
Ugye nem kell a fülészetre időpontot kérni Tatabányán? (Nekem azt mondták.) Nem akarok fölöslegesen odamenni.
Már próbáltam a bimbóvédőt két méretben is, de Samu még a szájába sem hajlandó venni. Amúgy az a kisebb gondom, mert az csak 1-2 napig fáj. Sokkal kellemetlenebb az a belső fájdalom, amit nem is tudok mihez hasonlítani. Abban bízok, hogy pár hét alatt hozzászokom. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Mi jól vagyunk jelentem :lol: és a tejem, ha nem is döntöget rekord mennyiséget, de azért még elég Krisz igényének. Szedem, iszom a homobogyót+milupa teát+more milket. :wink:

Lenne egy kérdésem Ti milyen védőoltásokat fogtok beadatni gyermeketeknek? A dokim adott egy tájékoztatót, hogy mik a kötelezők és mik az ajánlottak. Az ajánlottak közül mindegyiket érdemes lenne kérni???

KépKép
charlott

sziasztok

nincs időm semmire, bocsi... :( megvagyunk, az éjszakáink jók, 11-5-ig szundi van :lol: de nappal nem lehet letenni ezt a kis ragaszkodót... :? egy perc nyugtom nincs kb, keresek ma kendőt...

mi az az anyatej felfogó izé???

a cumi ragasztáson mi is filóztunk már, a férjem szerint fel kéne gumizni, mint a bohócorrot... :lol:

na, nyüszi van

hibernia

Szió!

Barba: nekem is gondjaim vannak a szoptatással a fájdalom miatt. Én ma megyek védőnőhöz meg dokihoz, kifaggatom őket. Bár nálunk Gabi is gyalázza a melleimet rendesen, azt már írtam, hogy nagyon zaklatottan eszik miközben ráharap a bimbire húzogatja meg az egész testét megfeszíti uh..brutál fájdalom ált. mindíg sírok, mert fáj és mert nem tudom miért csinálja ezt a fiam..
Na de a lényeg, hogy nekem is szoptatás után is fáj, a bimbóim mintha zúzodásos sérülések lennének benne + szoptatás alatt is bele-bele nyilal oltári fájdalom a mellembe, aludni alig tudok, mert akkor is fáj + ha termelődik a tej az se kellemes szoval kivagyok..és tudom, hogy jó Gabinak, de már várom a hozzátáplálst.+ félek, ogy nincs elég tejem pl nekünk még a mai napihg van, hogy csak 30-at eszik de ált. 70-80-at bár napjában kb 10x eszik Gabi, van, hogy óránként cicire kéri magát. NA mindegy..szóval ki vagyok ettől a szoptatástól és a mérlegről sem tudok leszokni...engem megnyugtat, hogy látom mennyit evett. Bár tegnap alig-alig mértem de tök szar volt.

Na de ennyit a siránkozásról.
Bimbóvédő: nálunk beveszi a szájába, de nem szopizik vele. Szerintem ha hozzászokott a cicihez nem kell neki a védő. Tanulság: köv gyereknél már azzal kezdünk :D

Nadi, nagyon jó lett a vonalzód! Tegnap én is megkértem magamnak

Kenedő: tegnap megjött...2x beletettem de mindíg épp éhes volt így nem sokat bírta benne..na majd legközelebb...

Hétvégére már jobb időt mondanak..hát ámen, és remélem picit, nagyon marad is a jó idő
Tali: nekem igazából júli 17 után megfelel a tali, de tehetjük aug végére is vagy szeptemberre, akkor már -remélhetőleg- túl leszünk a nehezén :D

Hibernia, ti mikor mentek vissza, és onnan mikor jöttök megint haza?

Akár csinálhatunk 2 alit is, hogy mindenki ott tudjon lenni.. Szóval én nyitott vagyok :D

Kovmarti és Csigaby? Ők is eltűntek...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Charlott, örülök a tejcinek, védőoltás, én az agyhártyagyulladás ellenit tuti beadom a többit nem tudom. A rota ellenin filózok még, de azt mondják nem nagyon ér sokat, mert van rengeteg féle rota vírus az meg véd 1 ellen...

Hibernia: http://www.liliputi.hu/index.php
Én itt vettem a kendőt 2-3 napés kihozzák

Kép
Kép
zsu84
Üröm

zsu, júli 12-i héten megyünk, de nem tudom, mikor jövünk... :?

hibernia

köszi a linket!!!!

hibernia

Jóreggelt mindenkinek !

Túl vagyunk az 1 hónapos korszakon. Megvolt tegnap az orvosi vizsgálat ez ügyben. Mindent rendben talált. Kivéve, hogy a kicsinek szájpenésze lett. Erre írt fel ecsetelőt. Emiatt sírt állandóan és emiatt voltak nyugtalanok az éjszakák.
Pedig mindig mindent fertőtlenítek . Azt hittem, hogy csak a tápszer maradt a nyelvén egy kicsi, de nem hittem volna, hogy ez szájpenész. Sajnos nekem nincsen tejcsim, így tápszereznem kell. Van köztetek valaki, aki tápszerezik és esetleg így járt ?
Mennyi idő mire elmúlik ? A bőrén is megjelentek kiütések, arra is azt hittem, hogy csak a melegtől van, aztán kiderült, hogy nagyon érzékeny a bőre és vagy tápszer okozza vagy ez a fránya szájpenész . És mivel egyfolytában sírt tegnap 12-től este 18 óráig és nem tudtam mi baja van. Szokásos dolgokat mindent megpróbáltam, semmi nem használt. Aztán levittem már én a gyerekorvoshoz, nem vártam meg mire telefonál, hogy mikor jön.
Erre mondta, hogy mi baja van és hogy állítólag ez fáj a kicsinek.

Olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem tudtam mi baja lehet. És hogy hogyan segíthetnék neki, hogy megnyugodjon.
Bárcsak ilyenkor átlehetne venni a gyerek fájdalmát, csak hogy ne szenvedjen.

Oltásokról annyit, hogy én majd idővel a kullancs oltást ( 1 évesen túl max: 3 alkalom kell hozzá ) azt beszeretném adatni a picurnak, állítólag abból is többször kell oltatni és elég drága, de mivel sokat kirándulunk és telkezünk, így úgy gondolom meg fogja érni.
A rotavírusra mondta nekem a gyerekorvos, hogy az meggondolandó, mert 2x kell beadatni és 20-30 ezer Ft / alk. Kettő közt is 1 hónapnak el kell telnie. De fél éven belül be kell adatni, aki be akarja. Neomococcus az ingyenes.
Ajánlott oltások még Bárányhimlő 15 hónapos kórtól, minden életkorban 2 oltás minimum 4 hetes időközzel.
HPV: de majd csak kamaszkorban.

Megyek etetni.

Majd még később felnézek.
cyntia2009

cyntia: ne izgulj, szerintem sok babának van szájpenésze ez nem a te hibád!!! :(

aki küzd a bodykkal: c&a-ben van ráhajtós ruci, úgy néz ki, mint a body, de patentos, nekünk bevált, nincs üvöltés, fejre szorulás.... 1800 ft 2 db szerintem nem vészes...

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?