Sziasztok!
Nekem jó éjszakám volt.Volt kis hiszti fél 12ig,nem akart aludni a legény,szerintem ezt az esős időt érezte.Onnantól kezdve viszont evett és aludt.Fél10től fent volt 2ig délelőtt.Jól eljátszottam vele.A torna és a masszírozás nagyon bejött neki.Az éneklésemet csak nézte tágra nyílt szemmel,lehet a BÁR(bár ne hallanám) hangom miatt.
Felolvastam neki József Attila altatóját is,meg pár mondókát.Aztán kajolt,nézelődött a pihiszékben és bealudt.Átmentem anyumhoz,csinált káposztás lángost,nagyon fincsi volt.2-től aludt fél 6 ig,aztán kajolt,elaludt kb fél 6kor,még most is húzza,bár már néha nyöszög,hamarosan kelni fog.Már kitapasztaltam
Remélem az éjszakánk hasonlóan fog telni.Holnap jönnek szerelni a klímát,meg apa is itthon lesz és segít,meg bevállalta az éjszakát is.
Itt is szar idő volt egész nap,esőbe mentem át anyuhoz,aztán mikor kisütött a nap akkor kimentünk sétálni,kb fél órára,ennyi nekem is kellett.
Szoptatás:tény és való hogy "erőltetni" kell,mert a legjobb táplálék a baba számára.De én hiába erőltettem,Balázs csak sírt,aztán másfél nap után jöttem rá,hogy biztos kevés a tejem.És így is volt,mihelyt kapott pótlást,megszűnt a sírás.iszont arra is hamar rájött hogy cumisüvegből könnyebben jön a tej.Hiába fejtem előtte kicsit,hogy már jött a tejcsi,mikor őt rátettem,egyszerűen nem akart.Kb 10 perc után felidegelte magát és üvöltött.Esélyem nem volt erőltetni.
Igazat adok,hogy ennek élménynek kell hogy legyen,és nem kényszeres dolognak.A sok aggódás nem tesz jót a tejtermelésnek.Na meg a méricskélés se.Bekattanhat tőle az ember.
Mayday:tényleg most egyedül van a gyerkőccel egész nap,azért jön keveset,vagyis nem sűrven.
Törpi:szerintem teljesen jól csinálod,igény szerint ahogy neki jó.Nekünk se mindig ugyanolyan az étvágyunk.Jó a vonalzó!
Fejés:nem teljesen értek egyet orsival.Én ha nem fejtem volna még ennyi ideig se lett volna tejem mint most.Bár nekem korlátozott volt a kórházban a szoptatás száma,és másképp alapból elapadt volna.De szerintem ezzel nem lehet ártani,főleg ha úgy érezzük hogy kevesebb a tej a kelleténél,ezzel csak több ingert kap,elkerülhető a mellgyuszi is vele.Mikor a gyermekágyi osztályon voltam,volt egy csaj,akinek rögtön begyulladt a melle,mert nem hallgatott a csecsemősökre.Gondolom ez is embere válogatja,alkat függő is,meg baba függő is,mennyi tud szopizni.
Orsi:ahogy irod,minden ember,baba más.Ezért mondják a védőnők,hogy inkább fejjen az ember mint ne.Lehet hogy néha túlzásokat mondanak,vagy nagy hülyeségeket,de van amiben igazuk van.Lehet hogy első gyereknél még nem lehet nagyon tapasztalatból írni de látom Balázson hogy mi válik be és mi nem.
Ercsi:nekem Balázs max 4,5-5 órát alszik egyhuzamba.De ki a kicsit nem becsüli a nagyobbat nem érdemli
Zsu:puki/büfi gondra neked mit javasoltak?
Na megyek,mert ébred a kis Csillagom