Új privát üzeneted érkezett!

Manökkenlábú Bejci
Én is mindig nézem hány nap van hátra..olyan jó,hogy ilyen gyorsan fogynak!!!! Igen,emlékszem a csakúgy spontán tesztre…pedig az egy hetes késést meg akartam várni…

Bálóanyu
de jó,hogy jöttél!!! Helyes csak használjátok ki a hármasban létet is..

Befordulás.a 35.hétig várható,hogy befordul a babák 96%-a. Utána már nagyon pici a hely…ha mégis az utolsó hetekben történne meg az az anyukának már eléggé fájdalmas…szóval ő is érzi rendesen…
holka

Holka: Te már beszéltél a szülésznővel?
Másik: Nekem nem mondta a doki a 2. és a 3. cukorterhelést... Már múltkor is olvastam a hsz-odat, hogy voltál a 2. cukros löttyön, és már akkor is akartam kérdezni, hogy "önszorgalomból" mentél-e... :wink: Szerinted rákérdezzek a dokimnál?
Vendég

Bejci!
Nem tudom,hogy máshol is igy van-e, nálunk a főnővér miatt az első szabály, és ez már régi is... A havi 2-t most vezették be itt is, nem tudom, miért... Gondolom voltak, akiknek sok maszekjuk volt, voltak, akiknek kevés, és ez irigységet szült, az irigység pedig intézkedést.
Szerintem talán máshol nincs igy... nem tudom.
Mondjuk nálunk az eljárás is más, mint máshol. Együtt nyaraltunk egy pesti párral, akiknek szintén csaszival született a picijük.
Nálunk ilyen esetben 2 napig egy úgynevezett műtét utáni rzőben van a mama, és 3 óránként kihozzák a picit szopizni. Másnap veszik ki a katétert, meg a csövet, ami a vért vezeti el a sebből. Harmadnap, amikor székletet produkál az ember, akkor viszik le a rooming inbe, ahol már a babáját is megkapja 24 órában.
Na a pesti párnál ez úgy volt, hogy már a csaszi napján délután elküldték zuhanyozni (el sem tudom képzelni, hogy valaki képes akkor megmozdulni, főleg ilyen mértékben), és odaadták a babát, hogy tessék, lásd el...
Ráadásul spinális érzéstelenitéssel volt a csaj, ami után elvileg 24 órán keresztül nem is szabad felkelni sem, de legalábbis a fejet nem tanácsos mozgatni...
Szóval mint mindenben, ahány kórház, annyi szokás.

Kép
Kép
lolababa

Bejci
Nem önszorgalomból :lol: :lol: ...
Január óta új az igazgató és új a rendszer...
Henivel anno csak egyszer kellett a 24-28 hét között!
Adrihoz mennél ugye? Ne izgulj, nem hiszem,hogy nálunk van ilyen,hogy max 2 szülőnő/hó...de ha úgy adódik szívesen beprotezsállak Adrinak...:D
Ment privi.
holka

Holka: Köszi-köszi-köszi!!!!!!
Jövő héten megyek uh-ra, meg a nődokimhoz, akkor akarok megkérdezni egy csomó dolgot szüléssel, kórházzal kapcsolatban. Rákérdezek a szülésznőre is és a 2. cukorra is. Remélem kapok egy telefonszámot és remélem bevállal az Adrienn, mert tesóm nagyon elégedett volt vele. Ment a válasz is..
Vendég

Lolababa: Köszi Neked is a választ! Hát érdekes ez a 2 szülőnő/ hó! Mi van, ha több mint kétszer annyian szülnek, mint ahány szülésznő van???
Vendég

Bejci
én nem választok szülésznőt,nekem mindegyikőjük szimpatikus és számomra,mindegy kihez kerülök. :D
És lolababának teljesen igaza van...minden annyira kórházfüggő
:roll:
holka

Holka: Az a baj, hogy én nem ismerem őket, és csak a magam megnyugtatása miatt gondoltam rá, hogy ha már a dokim is ugyanaz, mint a teskómnak, akkor a szülésznő is legyen az. Hátha a szülésem is olyan könnyű lesz, mint neki! :wink: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Honeymoon: köszönöm a felvilágosítást. Igen, tudom, hogy jó a szülésfelkészítés, 2x voltam már, csak azóta mindig közbejött valami és nem tudtam elmenni, de majd igyekszem.

Minyu: kösz, majd akkor priviban küldöm az adatokat.
Én úgy tudom, hogy a papás-szülésre kell vinni/venni az Apukáknak ruhát. Ezt a kórházban is beszerezheted a Gyógyászati Segédeszközök boltban a földszinten, a büfé mellett. Állítólag olcsóbb, ha a szülés előtt megveszitek.

Mindenkinek jó pihenést az estére!
Ormolya
ormolya

Ormolya, ebben biztos vagy?
Vagy ez csak a Szent Imrére igaz?
Mert anno nekem a Sote-n nem kellett. Ráhúztak egy normál zöld göncöt, aztán annyi

Én most elmegyek, megnézem a Mamma Mia-t :D

Kép
Kép
csibe21

Csibe!
irigy-irigy... én is úúúúgy megnézném...
Jó szórakozást! ;)

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok !

Voltam dokinál, hálistennek mindent rendben talált. A méhszáj sincs nyitva, aminek nagyon örülök,mert a múltkor már nagyon nyílni akart. :)
fej : 8,7 cm
hastérfogat: 9 cm
combcsont: 6,3 cm

Szép álmokat mindenkinek!

Kép
csehi77

Sziasztok!

Csupa jó hírem van! Méhszáj zárt, méhnyak pedig változatlanul 2cm-s, úgyhogy doki bácsi meg én is megnyugodtunk és mehetek nyaralni! Hú, de várom már! Jövő szombaton indulunk Gyulára! 3 hét múlva kell visszamennem a dokimhoz, azt mondta, látni akar, mielőtt elmegy nyaralni, akkor lesz uh. is! És ajánlott szülésznőt, sőt fel is hívta, hogy megbeszélje vele, vállalna -e engem? Tök jól esett, hogy még ezt is elintézte, a szülésznő igent mondott, holnap hívom! :lol:

Bejci!

Irígyellek a manöken lábaidért, én most már nagyon durván vizesedem, még most a hűvös időben is kiszúrta a doki, hogy kezem-lábam nagyon vizes, rögtön vérnyomást mért, gondolom a toxémia miatt, de a vérnyomásom még éppen jó, bár máskor alacsony szokott lenni, most meg a felső határon van, kérte, hogy időnként méregessem itthon, de tudom, hogy ma csak idegesebb voltam a kelleténél, persze azért odafigyelek nagyon! Az jutott eszembe, ha nem innám a csalánteát, nem szedném a Bilace-t, akkor valószínűleg leginkább egy vizzel csurig töltött lufira emlékeztetnék! Pedig rengeteget pisilek, tényleg!

Ági!

Olyan jó volt olvasni az élménybeszámolódat! Igazi kikapcsolódás,feltöltődés lehetett!

a.m!

Ha nem baj, mosásba én is belekotyognék! Nálunk a legjobban a Gabi mosópor és öblítő vált be, igazi babaillata van, hypoallergén kifejezetten csecsemő-és gyerekruhákhoz gyártották, 1kg-os kiszerelésben kapható a mosópor, az öblítő pedig a szokásos 1 l-es, és nem horrorisztikus az ára sem! Auchan-ban, dm-ben biztosan be tudod szerezni! Én sokfélét próbáltam már, de minden szempontból ez volt a legjobb, hozzáteszem, hogy az én gyerekeim bőre hyperérzékeny! Fontos, hogy az első 2-3 hónapban nem való a pici bőrének a legszuperebb öblítő sem, mert ugye azt a mosógép már nem öblíti ki, hanem bennemarad a ruhában, következésképp, ha higított formában is, de közvetlenül érintkezik a baba bőrével márpedig, ha egyszer testápolásra is illat- és szinezékmentes gyógyszertári kütyüket ajálanak a fiatal csecsemőknek, akkor jobb, ha az öblítő sem érintkezik a bőrükkel! Ha lágyítani akarod a ruhákat, akkor tegyél a mosógép öblítőrekeszébe 1-2 kanál ecetet, az fertőtlenít, élénkíti a színeket, lágyítja az anyagot és száradás után nem fogsz ecetszagot érezni rajta!

Holka!

Na, de jó, hogy Te is előkerültél! Nagyon alapos kórház lehet a tiétek, hogy így odafigyelnek a cukorra! Tényleg, lehet tudni, hogy Te milyen szakorvos vagy? Persze, csak ha publikus!
Nyaralás pedig szerintem is nagyon fontos és jó dolog, mindenkinek szüksége van arra, hogy fellélegezzen, kikapcsolódjon, kikerüljön a mókuskerékből! Én is simán feltöltődöm még 3 gyerkőc mellett is, ha nyaralunk, egyszerűen azért, mert máshol és más dolgokat csinálunk és minden időnket együtt töltjük, végre tudunk nekik eleget mesélni (bár ez szinte lehetetlen, mind3 könyvmoly, órákon kersztül hallgatnák a meséket :lol: ), sokat társasozni és, ami a kedvencük, az erdőben sétálni, meg bármit, ami az eszünkbe jut! Ez a szép az egészben, hogy nem vagyunk időhöz kötve olyankor!

Márti
borossné becz márta

Jaj, már tudom, hogy megint sokat írtam, de ez még szerintem fontos! Ne féljetek a nagysúlyú babáktól! Nem a súlya a lényeg szülés szempontjából, hanem a fejecske mérete! Azon múlik, hogy kifér-e a baba vagy nem! A koponyacsontok meg olyan rugalmasak még a piciknél, hogy iez igazán ritkán jelent gondot! Az biztos, hogy a császármetszések száma nem a valódi téraránytalanság(anyai medence és magzat feje közötti) miatt elvégzett műtétek miatt emelkedik folyamatosan!

Márti
borossné becz márta

Holka, Márti: Félreértések elkerülése végett egy kis helyesbítés... nincsenek manöken lábaim ... sajnos..- csak a múltkori duzzadt lábfejemhez képest most feltűnően leapadt..de csak a bokámtól lefelé!
Vendég

hahóó!!!
én is vagyok, kicsit... alig olvastam, csak csipegetve.... :oops:
marci tegnap este ért haza, így most igyekszünk együtt lenne, ha csak lehet. 23.-én megy el zentára vetíteni... büürürrrhhhüüü annyira jó lenne ha lemondaná.... de nem akarok emiatt vitát, de jó volna, és kész!!!!

húú honey!!!
tök nagy a pocak :) és igen, a másodikon tényleg óriásnak tánik!!

ormolya!
én is imre, amiket a kicsibnek kell vinni: pelus, popsitörlô, és ruha a hazavitelhez!! krémet adnak ôk!
én a tornára jártam simivel pocakban, most még egyen sem voltam, de tervezem. -ha simi mellett menni fog, és épp valakire bízni tudom, akkor megyek is valamikor... elôadásra egyre sikerült eddig, de azt is tervezem...
ja és apuka ruha szülésre: mi is kaptunk egy zöld gatyát, amit véletlenül le is nyúlt végül marci..... de pólót azt lehetett vinni, sima fehéret mondtak. mamusz meg asszem volt, de azt is adták!! majd most megkérdem venni kéne-e....hmm

sugi!!!
nagggyon boldog szülinapot!!! remélem jól telt!!??

bejci!!!
további jobbulást!! vigyázz magadra te, irgumburgum :)

starlark!
jó nagy a picike :) ne izgulj, ki vannak találva ezek a dolgok!!!!! és örvendek hoyg sikerül nektek is a lakás ügy!!! hajráááá!!

lolababa, meg a többiek!
köszi a súly nyugtatást :) persze én tudom, hoyg nézek ki "normál" állapoban, ezért is aggaszt, meg azt is tudom, hoyg oké, most nagy a pocak, ennyi, de szülés után is tudom hoyg fog kinézni a dolog....vááááááhhhh
és dejóó a kocsid!!! milyen márka ez??

ja és kézeljétek, ma felmentünk lakás szemlézni marcival, simivel, mert marci üresen nem is látta még. és a festôk nem holnap kezdenek mégsem, hanem már ma is a legnagyobb ablak kerete kívül-belül megvolt és az ablakok is!!! sôt a mellette lévô szobában is! szóval tökjól haladnak!!!! csúúúcs! teljesen belelkesedtem, hoyg hamar meglesznek vele! persze hátra van még a pakrketta csizolás, lakkozás (csak vízbázisúval, kevesebb a vegyszer talán...) az ajtók vlesznek még meg a tokok, amik szintén nem a kis szimpla fajták, szóval azzal is lesz dolog ám. de van remény hoyg jóó idôben befejezik!! :) úúúgy örülök!!!!

na jóóócccak!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Na, nem tudok aludni, így írok.

a.m.!
Holnap remélem megy a kép, addigra csak lesz időm.

Bejci!
Nagyon aranyos vagy és jól esik, hogy így bíztatsz. Köszönöm érte.

Starlak!
Gratula az adásvételi szerződéshez. Szép méreteket írtál bébibogyóról. Hasonlítanak a mienkhez.

Csibe!
Azért ez sajna nem vígasztal annyira, mert még mindig kétségeim vannak afelől, hogy lehet ekkora babát megszülni. De köszi neked is a bíztatást.

Lola!
Klassz a babakocsi, és tök jó, hogy még alkudni is tudtál.

Minyu!
Jó kis sztorid volt, de minden rosszban van valami jó, ehettél addig is dinnyét. :lol:

Holka!
Az itt, az Kecskemét. Egyébként a tájékoztatóra az van írva amit még a védőnőtől kaptam első alkalommal, hogy a 32. héten vérkép és ellenanyag kontroll lesz. Abba gondolom nem tartozik bele a vércukor vizsgálat. Ezt szerinted lehet kérni külön plusszba?

Csehi!
Jó, hogy veletek is minden ok.

Márta!
Végre valami jó hír!! Örülök neki. Így tényleg nyugodtabban megy az ember nyaralni. Gyula jó hely. Majd várunk a te élménybeszámolóddal is, de addig is gyere!

Nálunk sajna nem lehet szülésznőt választani, aki épp ügyeletben van, azt kapja az ember lánya. Pedig jó lenne egy fix ember, mert mégis ő tölti mellettem a legtöbb időt. Köszi mindenkinek, hogy nem untattalak titeket az élménybeszámolómmal.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt mindenkinek!

nem tudok aludni a hülye hidegfronttól, meg a keményedésektől. :evil: :?
Olyan hihetetlen, most hogy 1 órája fent vagyok és jövök-megyek, elmúlt minden keményedés. Tök logikátlan..... :shock: na mind1

márti,
ezek igazán szuper hírek!!! Akkor nyugodtan nyaralhatsz! Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de nem úgy volt, hogy neked már el kezdett nyiladozni a méhszájad? Van olyan hogy visszazáródik?
A mosás tippet megfogadom. Ez a Gabi mosószer ugyan az a márka (Gabi ), mint aki a babasampont stb. is gyártja?

csehi,
jó nagy a babó! :D Gratula!! Súlyt nem mondtak?

csibe,
ez az apukás ruha is ráhúzható a saját ruhára. de kötelező. Amúgy a MOM Parkban is lehet kapni. 3000 Ft.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ja, elfelejtettem mondani: most megyünk 30. heti uh-ra!!! 4D-sre az Istenhegyire. Remélem megmutatja Flóra a kis pofiját.
Már úgy vártam ezt az uh-t, de a korábbi sok negatív élmény miatt azért van bennem egy nagy adag félsz is. :?
Remélem minedn ok lesz!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti,Honey!

Köszi a tippeket. Én is Gabit vettem. Öblítőt még nem,mert egyenlőre tegnap csinéáltame gy próba mosást ecettel. A védőnő azt ajánlotta. Téynleg nem lehet érezni rajta. :D Próbálok én is minél bőrbarátabb cuccokat használni a babának,mert nekünk is érzékeny a bőrünk,így örökölheti :(

Honey!
Szorítok a 4D-hez és gratulálok a 30. héthez!!!! :D

Kép
Kép
a.m.

Szép Reggel! :)

Lola: Köszi szépen! :) Ma megpróbáljuk akkor felhívni anyám kolegájának a lányának a szülésznőjét. A kolega lánya most szült ebben a hónapban. Talán szeptemberre nincs neki már kettő /de hülye szabály/ ha mégse jönne össze megkereslek. :) Ha meg semmi se, hát szülünk az ügyeletesnél :)

Ági: Én is mondogatom a bébinek hogy azért ha lehet 4kg-nál ne legyen több, mert anyának már így is leszakad a hasa :) Ráadásul én csak 160 vagyok. /Kellett nekem egy 192-es pasihoz hozzámenni :)/
Szerintem mi innentől az 56-os ruhákkal nem is szórakozunk, 62-el indítunk. :)
Hogy hogy fog megszületni? Hát nagyon remélem hogy természetesen arra meg nem gondolok hogy a férjem mit művelt az anyósommal... Most már ügyesebbek a dokik. :)

Bagzerka: a csiszolás lakkozás is meg van hamar :) De remélem jobb mestereket fogtok ki mint mi régen. Szép csíkosra lakkoztak...

Honey: Tuti minden ok Flórával, remélhetőleg meg is mutatja magát nektek :)

Kép

Kép
starlark

Honey!

Köszi! megy a drukk neked is az uh-hoz!
Nem emlékszel rosszul, a külső méhszáj már kinyílt 1 ujjnyira, de a jelek szerint képes visszazáródni, mert én már Bercivel is produkáltam!
A Gabi mosószert igen, a babás pipereholmikat gyártó cég csinálja, kék doboz és rajta is van a Gabi embléma is!
És gratulálok én is a betöltött 30. héthez!

Képzeljétek!

A dokim a vezető szülésznőt ajánlotta, ma hívom, hogy beszéljünk! szerintetek milyen lehet az árfolyam ebben az esetben?

Márti
borossné becz márta

Szép napot mindenkinek!

Honey : köszi, tényleg nagy ,de sajna a súlyát nem mondták :( legközelebb pedig majd csak 36 hetesen megyek. Hát ha kihúzom addig. A doki szerint ki fogom:)

Kép
csehi77

Csehi
Örülök,hogy minden rendben volt. :D Miért ne húznád ki a36.hétig?

Márti
Én nővérként dolgoztam gyereksebészeten…nagyon szerettem ezt a munkát és érdekeltek a betegségek ezért jelentkeztem az egyetemre (ekkor már 22 voltam) Hatodévben szültem Henit.. Mégcsak általános orvos vagyok hiszen 5 év kell a szakvizsgához…szóval az még odébbvan… de most a babavállalásnak van itt az ideje utána meg dolgozhatok 35 éven keresztül folyamatosan amennyit csak akarok… :wink:
Klassz,hogy a kicsi lánnyal és a méhszájjal minden rendben.

Bejci
Tudom-tudom…csak aranyosan fogalmaztál a lábaidról…. :D

Ági
Nálam ha a rendelésen kért valaki valami vizsgálatot(és indokolt volt) én simán kiírtam…miért ne lennénk inkább körültekintőek??

Honey
drukk! Csupa jó híreket kaptok remélem :D

Én ma kivételesen csoda jót aludtam!!! :D
Henim már nem fosizik,de apuját a róka látogatja :( ...nem szeretném elkapni :(
holka

Honey!
Beszéld meg a babával, hogy mész Őt megnézni, igaz egy picit hangos lesz Neki és kellemetlen emiatt, de anya és apa látni szeretné az arcocskáját. Hülyén hangzik, de én ehhez hasonló módon megbeszéltem Vele, és nagyon csodálkoztam, mikor alig tette rám az UH fejet a doki és szinte rögtön mutatta az arcát. El se hittem, pedig mikor 20 hetesen voltam, ott nagyon belefúrta magát a lepénybe. (Bár ott még nem beszéltem meg vele.) Szóval egy próbát megér, hátha neked is bejön. Sok sikert, és várunk az eredménnyel és a képpel!

Starlak!
Igen, most kaptam egy barátnőmtől 3 aranyos kis felsőt, és eszembe jutott, hogy az egyik 50-es méretet vajon tudja-e majd hordani a babám vagy rögtön 56-ossal indulunk. Pedig olyan arik, és egyenesen Németországból kaptam. A párom viccesen néz, mikor mostanában eszek, és mondom a babának, hogy lassan egyen, ne habzsolva. Persze tudom, hogy a nap 24 órájában eszik, de hátha ez segít (már csak az én megnyugtatásomra).
Igaz én 167 vagyok és szerencsére nem szedtem fel sokat idáig a terhesség alatt, de kezdek aggódni, mert a kilók elindultak, és szintén a pocakomra megy.

És mit tett a férjed az anyósoddal?

Márti!
Tök jó, hogy uarra a személyre gondoltatok! Árfolyamot sajna nem tudok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Bejci: remélem jobban vagy már! Ez a hányós-hasmenéses-lázas dolog nem hangzott jól :S

Eszike: várjuk a képet a babaszobáról!

Holka: látom kihasználjátok a nyarat :D

Röné: nekem sincs előtejem, de ez állítólag nem jelent semmit. Én legalábbis próbálok ebben bizni :)

Hasamon egyelőre nekem isncs csík.

Ági: én is júl 31-ig dolgozok, de már péntekenként nem :)

Honey: végre saját gép :)))) Drukk az UH-hoz! Nyugi, minden rendben lesz. :)

Sugi: Boldog születésnapot!

Márti: gratulálok a bűvös 30. hoz :)

Honey: tényleg olyan, mintha lenyeltél volna egy labdát :D Szép gömbölyű :)

Ormolya: gratula a jó cukor eredményhez :)

Judit: jó hogy jössz, már kezdtelek én is hiányolni :)

Lola: jól néz ki a babakocsi. Nekem azt mondta a doki, a 36. hétig bármikor befordulhat, addig ne törődjek vele. Mondjuk jövő héten megyek UH-ra, örülnék, ha már fejvégű lenne.

Csehi: örülök, hogy minden rendben :)

Márti: zárt méhszáj :)))) Jó nyaralást!

Súlyhoz: most szült ismerős babáját szülés előtt 1 héttel 3100g-nak tippelték, és 2700g-mal született. Szóval simán félre mérnek 100g-okat.

Szeder?????

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

megjöttem és csupa jó hírrel! :D Már semmilyen kamratágulat nincs, a szive is maga a tökély!!
Éééés Flóra 3 hetet nőtt 1 hét alatt! :D :D Minden porcikája alapján 33 hetest mond a gép, ami ugyebár lehetetlen. ( eddig minden uh-n pont a korának megfelelő volt )
BPD: 82,4
HC:285,2
AC: 261
FL: 61
Becsült súly: 1710 gr. :D

És a másik külön extra jó hír számomra, hogy elmondtam a dokinak a keményedéseket. Mondta, hogy legjobban uh-val lehet megállapítani a méhnyak hosszát és zártságát. Úgyhogy pik-pak megvizsgált hüvelyi uh-val is. És minden tökéletes!! Zár mint a satu, és a méhnyak hossza is hosszabb mint az átlag: 4 cm!!
Szóval nyugodtan mehetek a Balcsira nyaralni! :D
Azt mondta, hogy igyak finom borokat, az nagyon lazítja a méhet! :D
Meg azt is mondta, hogy valószínűleg a nagyon rohamos növekedésnek köszönhető a túl gyakori keményedés.

Sajna Flóra arcát nem láttuk, mert a drágám a két kezévet totál eltakarta . :) De most ez számított a legkevésbé.
jaj, olyan boldog vagyok!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Figyuzzatok.... ha Szeder holnapig sem jelentkezik, nem dobunk rá egy sms-t? :shock:
Frankón aggódok miatta.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Gyorsan bejövök.. olvasok, és megyek is, mert ezer dolgom van.. de tényleg!
Most jöttem meg a lakástextilből.. és megrendeltem Adél függönyét.. a szobája is készül.. majd teszek képet, ha teljesen elkészült.

Ja.. költözés.. nálunk is ugye fenn állt a zászló, hogy elkészül az új házikónk.. de már egy hónapja látom, hogy nem fog, mire Adél megszületik.. úgyhogy ide hozzuk őt haza.. én nem aggódom, és nem is idegeskedem miatta, mert nagyon jó helye lesz a pici lánynak így is.. mert még jut neki is külön szoba.. :) /Ami eddig vendégszobaként funkcionált azt kapja meg /
A két fiú is külön szobában van, nekünk a hálónk.. és még Adélkának is jut szoba úgyhogy most a szoba rendezésével vagyok elfoglalva.. jaj kíváncsi leszek, hogy a végeredmény milyen lesz :)
Amúgy mindent megvettünk már, a kórházi csomagom is készen van, egyedül a babakocsit várom, az július végén lesz meg..
Úgyhogy egyedül Adélka hiányzik már, de nagyon-nagyon...

Állapotom:
Most jó, nem viselt meg olyan nagyon ez a front.. de én már nem merek elkiabálni semmit sem..
2 hét múlva megyek ctg-re.. akkor leszek 35. hetes.. hihetetlen!

Most próbálok visszaolvasni.. és jövök, ahogy tudok...

szeder74

most látom honey!
de édi vagy... ! aggódtál :)
megvagyok!!!
nyugi
olvasok és jövök majd.
puszi..
jaj és milyen hatalmas Flóra.. :) mint anyukája, és apukája :)

szeder74

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a kocsi-dicsit. :) Asszem Bagzerka kérdezte a márkáját, chipolino. Majd ha holnap megjön ömlengek róla, vagy lehúzom a sárga földig... :D
Különben én mindig alkudok, és nem hinném, ha nem velem történne, de mindenhol összejön. Még műszaki üzletben is. ;)
Úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér. A tévénkből legutóbb 40e-t engedtek... a babakocsiból is összességében ennyit... Ilyenkor szoktam elgondolkodni, mekkora haszonnal dolgozhatnak... :O :O :O

Honey,
drukk, hogy lássátok Flóra-pofikát. Sajna Maja sem akarta megmutatni az arcát, inkább a lábát rakta szét... :D

Márti,
jó nyaralást nektek!!!

Kistigrinccs,
drukkolok neked nagyon, hogy beforduljon, igazából tényleg megvan rá minden esélyed! Nálam is Lola szerintem lusta volt ehhez akkor már, azért volt végig faros (érdekes, de ő tényleg végig az volt). Maja meg egyfolytában mocorog... szerintem éjjel minimum megfordult, de az is lehet, hogy teljes fordulatot vett. :D

Most tök szita az agyam, nem emlékszem, mit is akartam még irni... :oops:

Kép
Kép
lolababa

Jó reggelt!

Egyáltalán nem babás téma
Nagyon jó volt a Mamma Mia :) Nagyon vicces és pont a helyzetekhez igazították az ABBA dalokat.
De csak az nézze meg, aki szereti mondjuk a musical-eket, de legalábbis nagy ABBA rajongó, mert szint végig éneklik.
Úgyhogy az, hogy tetszik-e, viszonylag szubjektív. Nekem nagyon bejött. És gyerkőc se rugdalózott, úgyhogy biztos nem zavarta :D

Kép
Kép
csibe21

Bocsi, a jó reggelt nem annyira állja meg már a helyét :D

Kép
Kép
csibe21

Honey: örülök, hogy minden rendben! :) Akkor jól megindult Flóra baba!

Szeder: már többen is aggódtunk, tessék néha bejelentkezni :)

Lolababa: köszi a drukkokat. Ciki vagy nem ciki én bizony a mocorgások alapján meg nem mondom, hogy fekszik. :oops:

Kép
kistiggrincs

szeder,
iegn aggódtam kicsit,mert hétköznaponként te vagy itt a fő szószóló :D most meg 3 napja semmi. Már azt hittem valami gond van.
De örülök, ha jobban vagy!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Holka
Levi baba jól van az apukája is így hívja már. Babóca hol a könyökét hol a sarkát dugdossa ki az oldalamon igen mókás. Örülök, hogy Henci jobban van, a papájának meg javulást kívánok.

ági78,bejci,csehi77,judit,a.m,honey
Köszönöm a jókívánságokat!!! :lol: :lol:

honey
Szép a pocakodról a kép. Az Én pocakom igen mókás, mert a fiam állandóan lent tanyázik és olyan mintha a köldököm alatt egy dinnye lenne hosszában kifelé nézve.

Starlak
Szép nagy a babád!!! :D

Kép
sugi78

Hahó!

Szeder :)
jaj, de jó, hogy elökerültél, én is aggódtam ám, mert a sok keményedés, görcsölés után jól eltüntél :oops:

Szt Imrések: az anyakönyvezéshez milyen papirokat kell bevinnem? Konkrétan a házassági anyakönyvi kivonatot elfogadják-e a régit (7 éves :p ), vagy kérnem kell újat? Anno Nándival kellett vinnem a Söfibe, de nem emlékszem, hogy 30 vagy 300 napnál nem régebbi igazolást kellett :roll: Itt mi a szitu? Valakinek friss infója? Köszönöm!

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu,
300 napnál nem régebbi kell az anyakönyvi kivonatból

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

HÚÚÚÚ Szeder!
Ránk ilyesztettél rendesen. Örülök, hogy jól vagy!:D
Szerintem nekünk aki a 33. hetet betöltötte nem ér eltünni szó nélkül,mert a többirk aggódni fognak.
Meg is kérem a férjemet holnbap,hogy nyomtassa ki a titkos táblit.

Honey!
Örülök a jó eredményeknek és lehet, hogy egyszerre szülönk,mert a kis Flóra behozott mineket fejlődésben??? :lol:

Minyu!
300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell ha más Városban szülsz,mint ahol az esküvő volt.
Nekem már meg is van ez a papír. A jó hír, hogy nem kerül semmibe az idődön kívül.

Lola!
Ügyim vagy az alkudozással. Sajna én nemigazán vagyok ilyen,pedig sokszor jól jönne :roll:

Kép
Kép
a.m.

Lányok!
Tényleg nem állt szándékomban csak úgy eltűnni.
Sok tennivalóm van és emiatt maradoztam el.
Próbálok naprakész lenni "belőletek", de igen nehéz visszaolvasni.. mert már most elfelejtettem egy csomó mindent, amit írtatok.

Pocak:
Mindenkié hatalmas méreteket ölt már :) milyen jó nézni és arra gondoltam közben, hogy nemrég még a 12 hetes pocikat mutogattuk itt egymásnak.. :)

Látom már sokan rendezgetik a szobákat.. hát igen mostmár azt hiszem, hogy itt az ideje! Végre.. mennyire vártuk már ezt az időszakot.. no és a ruhamosások ideje is eljött..
- én nem csináltam belőle nagy ügyet... én egyébként is folyékony Arielel mosok, és tettem is öblítőt a gépbe.. szerintem, és a tapasztalatom is ez, -legalábbis nálunk- nem okozott a fiúknál sem gondot..
Egyet viszont betartok.. Adél ruháival nem mostam semmilyen más ruhaneműt.. csak az övéi kerültek a gépbe.

Uh-ok:
Látom mindenkinek hatalmasat nőtt a babája.. örülök, hogy minden babóca jól van, és szépen fejlődik.
Honey!
Nem semmi Flóra 3 héttel nagyobb.. akkora, mint Adél :) és Am. Gyuszikája :)

Phu... még mit is írtatok.. mmmm újból vissza kell olvasnom azt hiszem..majd holnap..

Jó éjt!

Ja BAGZERKA te tuti jössz még ma..
Jó szokásodhoz hÍven :)
tök jó, és nagyon örülök, hogy végre sikerült elkezdeni az új lakás felújítását! Hajrá!
Csak sikerül majd beköltözni, mire jön a pici baba, szorítok :wink:

No tényleg én is lépek mára. Jó éjt..

szeder74

szeder!!!
remek hogy elôkerültél, de én most a rémjó memóriámnak köszönhetôen akkor összekevertelek valakivel, mert tök nyugodt voltam, és tuti abban hoyg nyaraltok pár napot :) na de lényeg hoyg mindne okééé!!!!
hát naná hoyg sikerül a baba születéséig beköltözni, hisz szerzôdés kötelez minket hoyg aug 1.-ig elhagyjuk a mostani lakásunkat!!!!! szóval az biztos hoyg már onnan megyünk a kórházba! :D ááá de várom máááárrr!!!

honey!!!
fú de jüy hog minden szuper! örlük hoyg a kamra ügy megoldódott, látod, tudja a lányka hogy kell boldoggá tenni már most :) és húúh jó nagy!! szupi! akkor lehet hoyg majd mi is találkozunk bent?!?! 8)

ja nem is tudom írtam-e de asszem mégsem mózes lesz a drááága.... :cry: :cry: :cry: pedig annyira szeretem ezt a nevet.... most megy a versenygés, és épp a kedvenceink a tádé meg az emil :) és plusz a kettôben hoyg az emil az marci nagypapája második neve volt, és a tádé meg az enyémnek, aki most halt meg!!!! szóval ez még pluszban is jóó lenne, kár hoyg nem tudják majd :( vagyhát persze fentrôl majd örülnek.... szóval tádé emil vagy emil tádé, nemtom.... de még vannak teccetôsek.

ja és naggyon kérem a drukkokat, emiatt most nem szeretném felrúgni a kis idillikus békénket, most tényleg annnyira jóó marcival!!!!! szóval lehet hoyg mégsem megy el szerbiába vetíteni 23-27ig... én nem akarom rágni a fülét, de má após meg a húga is említgette hoyg mi lenne ha nem hagyna engem egyedül a költözés elôtti napokban, meg a fetsés ugye, amit ô ígért, meg egyébként is, olyan sok volt ez a 2x-4-5 nap hogy annyira örülnék, ha nem menne el.....

minyu!
én nemtom a házasságit, nekünk nincs olyan :wink: de én a 30at vágtam volna rá, de már tapasztaltabbak válaszoltak is erre :)

holka!
szurkolok hoyg ne kapd el!!!!!!!

márti!
foggalmam sincs máshol hoyg-mennyi, de én általában az 50-50et hallom, illetve a 60-doki, 40-szülésznô variációt!!! sztem ez általános.... mi is 50-50et tervezünk! -bár hallottam olyat is, hoyg konkrétan megmondták....
és nagyon remek hoyg minden okéé veletek, hajrá nyaralás!!!!! :)

és én is ecet-párti vagyok!!!! fôleg a kicsiknél!!! asszem veszek majd bió mosóport vagy mosódiót az elsô fél évre kb, azért az sztem a leg-vegyszer-mentesebb....

lola!!!
dejóóót alkudtál, ügyes vagy!!! és igen, én kérdeztem, de csak a babakocsi-mániákus szólt belôlem :D hisz nekünk most megvan, csak hogy tájékozott legyek :D

na jóócak, ma is rohangáltunk egy sort.....

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Megint nem tudok aludni.. :evil:

Honey, nagyon aranyos a pocakod! Igazi strandlabda! És máshova nem is ment szinte semmi. Gratula, szerencsés vagy.

Lola, nagyon szép a járgány! Hogy a fenébe tudtál még üzletben is alkudni?? Nem semmi, te valamit már tudsz! :wink:

SUGI! Egy napos késéssel, de nagyon sok boldogságot kívánok szülinapod alkalmából!

Végre én is betöltöttem a 30. hetet!
Ma tudatosult, hogy jó lesz, ha lassan összekészítek valami kórházi pakk félét.. Hihetetlen, nálam most esik le igazán, hogy már nem sok van hátra.

Honey, te az Istenhegyi úton a DR. G.Z-nál voltál? Ezt a borocska miatt gondolom, nekem is ő ajánlotta a vörösbort már a legelején is :lol:

Csajok, nem jutok oda, hogy mindent visszaolvassak. Milyen új táblit csináltatok? Azt már kiszűrtem, hogy tel.számokat cserélünk. De kinek és milyen adatokat kell elküldeni?

Az én babám 3 hete még harántfekvéses volt. Kiváncsi vagyok, most pénteken mit fogunk látni. Azt érzem, hogy állandóan forgolódik, de hogy merre milye van, azt nem tudom. De én úgy érzem, mintha a fejecskéje még mindig a szivem alatt lenn közvetlen..
Remélem még befordul, mert én nagyon berzenkedem a császártól...

Rönééé

Kép
röné

Jó reggelt Mindenkinek!

Honey!
Örülök, hogy minden rendben van a kislányoddal! Tényleg jó nagy babuci!

Szeder!
Jó, hogy újra írtál.

Márti!
Én csak az orvos tarifáját tudom, arra általában azt mondják, hogy a magánrendeléses vizitdíj 10X-se, de hogy a választott szülésznőnek mennyit kellene adni, végül is ő lesz velünk végig, annyit biztosan megérdemel, mint az orvos szerintem. Én nem tudom választok-e szülésznőt, szeretnék, majd megkérdezem az orvost, hogy kit kellene, nem ismerem őket.

Sugi!
Boldog születésnapot így utólag!

Lola!
Nagyon szép a babakocsi, nagyon sok funkciója van!

Mi kedden voltunk 30. heti Uh, és minden rendben találtak, de nekem nem számoltak súlyt, csak méreteket mondtak, azt mondta a szonográfus, hogy majd a következőn uh-n számolják a súlyt. A leleten a következő adatok vannak:
BPD: 80 mm
TAD: 83 mm
FL: 60 mm
Ezekből végképp nem tudom, milyen méretű lehet. De az mondta a szonográfus, hogy korának megfelelőek a méretei, és hogy lesz haja!!!!!!
Jaj a vérvétellel meg hogy jártam. Én nem is tudtam, hogy ez is cukor terheléses lesz. Felkeltem hajnalban, és már akkor korgott a gyomrom. Gondoltam valamit ennem kell, úgyis csak sima vérvétel lesz. Megettem egy muffint, meg egy nagy pohár tejet. A beutalón láttam, hogy terhelés is lesz, de most már mindegy. Majd mondom az orvosnak.

Kép
Kép
petra1980

Honey!

De jó! nagyon örülök a híreknek! :lol:

Szeder!

Nagy kő esett le a szívemről, hogy megvagy! Mostanában én is kevesebbet tudok gép elé kerülni, nagyon sok a dolgom, de cserébe szépen gyarapodik a bio zöldség-gyümölcs a fagyasztóban (remélem, szeretni fogja a lánykám)!

Lányok!

Na,akkor, ha tudtok, írjatok még a tarifákról, mert nagyok a különbségek! Leírom, amit én tudok, nekem már volt választott szülésznőm 2 éve, egy nem túl felkapott (azóta már megszüntetett) szülészeten, akkor 30 e-t adtunk, de nagyon meglepte, látszott, hogy szinte sokallja!
Ahol most szülök (ugye a 2 nagy is ebben a kórházban született), ügyeletesnek 5 e körül adnak, választottnak pedig a legtöbbet 40 e-t hallottam, ez szabott tarifa és a szülésznő azért szabja meg, mert túl sokan választják!
A Szent Imréről vannak infóim még, ahol sok szülésznő szabott tarifával vállal el, és a 20 e kezd kevés lenni, volt, aki 100 e-t fizetett a szülésznőnek! De gondolom, ezt meg kell beszélni az illetővel!
Ja, és hiába van veled többet a szülésznő (nálam mondjuk többet volt a doki, de Ő ilyen és ennek örülök), akkor sem szoktak annyi pénzt kapni a dokik mint a szülésznők, legalábbis az általam ismert kórházakban nagyjából max. feleannyit kap a szülésznő mint a választott doki!
De, ha jól hallottam, a Szent Imrében már csecsemőst is lehet fogadni!
Szóval, én remélem, hogy 100-120e között lesz a szülés cakk-pakk (többet nem szívesen adnék, valahogy a hálámat ezzel nem érzem, hogy kifejezném, viszont mindig szoktam valami ajándékot is készíteni a 6 hetes kontollra a dokinak, az, úgy érzem tényleg szívből jön és nagyon örül is neki)!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Gyors kérdés :
-
Ti tapasztaltatok olyan tünetet, hogy:
-nehezen kaptok levegőt.. én ma már másodszorra érzem ezt.. tegnap reggel is, és ma reggel is veszem a levegőt...veszem...de olyan, mintha nem jutna elég levegő a tüdőmbe...
az orrom az be van dugulva, igaz ez a terhesség egyik velejárója az orrnyálkahártya be van ilyenkor duzzadva.. de ez most más...

Lehet, hogy Adél ennyire felnyomja a belső szerveimet, és a tüdőm is össze van egy picit nyomva??
köszi a válaszotokat.. :)

szeder74

Jó reggelt csajok!

Csak gyors bekukk, mert aztán megyek tesóm kislányára vigyázni, és ugye az nem egykezes meló... :wink:

Röné: Én sem tudtam aludni, pedig fáradt voltam. :(
Megy a drukk a befordulásért.
Tábla: Anyoookának küldd el az e-mail címed, neved, telefonszámod priviben és ő betesz Téged is! :wink:

Holka: Remélem Téged elkerült ez a hányós-hasmenéses vacakságés a férjed is jobban van már! Ja, manöken lábak ahogy jöttek- úgy mentek.... :? elég volt egy esőmentes nap és egy-két jóízű kajálás...

Petra: Grat a méretekhez! Én jövő héten megyek uh-ra, kiváncsi vagyok, mondanak-e súlyt... eddig soha nem mondtak, csak 4D-n.

Honey: Örülök, hogy Flórával minden rendben van. Látod, tényleg az kellett Nektek, hogy nyugiban, otthon, stresszmentes környezetben legyél a babóddal és minden O.K. lett!! És ez az 1 hét alatt 3 hetes növekedés?! :shock: Mikor indultok Balcsira - és hová?

Bagzerka: Megy a drukk, hogy Marcid a popóján maradjon és ne utazzon el.

Márti: Én sajnos szülésznő árfolyam- ügyben nem vagyok otthon, de lehet, hogy a kórházas topikban rá tudnál kérdezni valakinél, vagy azoknál a kismamiknál, akik mostanában szültek ott. Próba cseresznye.. :wink:

Tegnap végre a tesómmal egyeztettem, hogy mi az amit meg kell vennünk és mi az amit megkapunk tőlük. Hát a babakocsin és az utazóágyon kívül csak apróságokat kell vennünk. :D De én olyan hülyének érzem magam szülés meg baba-cuccok témában... Már egy csomó mindent hallottam, meg olvastam, de akkor is! :?
Vendég

bejci,
28-án megyek Zamárdiba. De ingajárat lesz, mert anyuékhoz megyek nyaralni, a párom nélkül. Mindig vasárnap esténként lemegyek és csütörtök estére visszajövök. Egyrészt a párom másrészt a csütörtöki intimtorna miatt.

röné,
de igen G.Z. mondta a boros dolgot! :D De esküszöm bejött! Szerdánként csajos estet tartunk és most végre én is megittam 2 dl rosét. Rögtön el is kezdtem ám szerelmes üzenetekkel bombázni a páromat.... :D :D De a keményedéseknek is jót tett, mert végre reggel fél 9-ig tudtam aludni.

a.m., szeder
Flóránál ez biztos csak növekedési ugrás volt, megtette a 8 hét stresszmentes élet a hatását. :D De ettől még nem hiszem, hogy 33 hetesnek számítana. Én valamiért a szept 20-at álmodtam meg a szülés idejére.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

tetem fel egy jóm kis linket a gyüjtőoldalunkra. Szuper jó baba / gyerek zenék, mesék mondókák vannak fent. Mármint ezeket lehet rendelni CD-n, DVD-n

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bagz!
Mit csinálsz te ilyen sokáig, ha nem vagyok indiszkrét, mert így hogy nem dolgozol, így is sokszor te fejezed be a napi termelésünket?
Nem semmi, hogy még most a vége felé variáltok a néven. Hogyhogy előjött újra a téma, és nem a „régi” marad?

Minyu!
Elvileg 300 napnál nem régebbi hiteles másolat kell, de én bementem múlt héten az Önkormányzatra (itt Kméten), és azt mondták, hogy az eredetinél nincs hitelesebb, így nem állítanak ki feleslegesen másolatot. (ugyanis ott lobogtattam az eredetit, hátha kell) Ez szerintem csak akkor van így, ha a lakóhelyeden szülsz, mert megkérdezte tőlem, hogy itt szülök –e. Viszont a kórházba is vinni kell, mert arról írják ki az adatokat a baba papírjaira.
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy ezt ott helyben visszaadják-e majd, mert ha csak postával küldik vissza, akkor nem adom ki az egyetlen eredeti papíromat.

Röné:
Neked i sgratula a 30. héthez! Én is úgy vagyok mint te. Most jutottam el odáig, hogy lassan itt a mi időnk, és ebből kifolyólag nem árt beszerezni a kórházba való dolgokat.
Nyugi, befordul a te babád is. Tudtátok, hogy a gravitáció miatt fordulnak be a babák? Én ezt hallottam, hogy igaz-e, nem tudom. De Honey, a nagy babaszakirodalom szakértője majd megmondja. :lol:

Szeder!
Nem allergia? Mert tipikusan olyan tüneteket írtál.

Pénz kérdés:
Mi úgy gondoljuk, hogy nem kérdezzük meg előre a dokit, mennyiért vállalja el a szülést, bár lehet, hogy emiatt hátrányba kerülök és nem úgy fogja levezetni ahogy kéne, pedig elég pénzéhes. Szerintetek rákérdezzek mégis előre?
Azt hallottam, hogy érdemes minden nővérnek, szülésznőnek adni egy kisebb ajándékcsomagot (mert úgyis több napot leszünk bent, így lesznek műszakváltások is), mert akkor másképp állnak hozzám. (Tudom, ez sem kis pénz, de az se egy utolsó szempont, ha pl. megmutatják, hogy kell mellre tenni a babát.) Persze ez megint kórház és városfüggő.

Bejci!
Te is belejössz a babavásárlás témába, hidd el, ha elkezded, élvezni fogod. Hajrá! Egyszer mindenkinek el kell kezdeni.

Más:
Ti mit tudtok a babakötvényről? Lassan el kell ezen is gondolkozni, hogy melyik intézetet válasszunk, viszont olyan sok elolvasni róla az infot. Dióhéjban valaki tud tájékoztatni? Melyik pénzintézetet érdemes választani, mennyit jó befizetni pluszban, stb. Előre is köszi.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok !

Én a 2007 szetemberi topicból vagyok. Néha olvaslak titeket.
Jó olvasni azokat a dolgokat amiket én már átéltem.

Mindenkinek kitartást lassan kezetekben tarthatjátok azt a kis lényt akire oly rég vártok.

Nem mondom az első idők nehezek de túl élitek és amennyi fáradozást okoz nektek ez a kis jövevény annyira fogtok neki örülni.

És akkor teszek nektek képet, hogy egy évvel ezelött milyen volt és most milyen.

Kép 1 évvel ezelött kép
Kép 2007.09.19. 16:30 2 perces Ádám
Kép 2008.07.16. Ádi 3 nap múlva 10 hónapos

Kitartást lányok mindjárt itt a ti időtötk.

Kellemes és szép napot nektek.
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?