Új privát üzeneted érkezett!

kat: ez annyira tipikus, hogy nem tetszik az oregeknek a helyzet. Nekik mi tetszik?! Tulajdonkepp semmi. Sokszor a liftek egyebkent sem mukodnek... kibirhattak volna igazan.

zsuzs: semmi problema, valojaban mindenki azt hiszi, hogy hasonlit az oroszra, es lenne is benne logika :) Mar 2 napja nem tanultam semmit, ma is a fuzetemet arra hasznaltam hogy felirjam mik kellenek akaracsonyi menumhoz. Egybkent ez lesz a listan: husleves, aszaltszilvaval es sajttal toltott, baconbe gongyolt pulykarolad, bazsalikomos krumplipurevel (plusz lehet csinalok egy rizs koretet is, hatha valakinek nem szimpi a bazsalikomos cucc), es kokusz kocka lesz a suti. Akartam csinalni tojaslikort is, mert en szemely szerint ugy kivanok annak ellenere, hogy nem ihatok, de Alex leszavazta... :( Nekem is a noverem 9 (majdnem 10) evvel idosebb, es tenyleg a szeme fenye voltam, tehat elkepzelheto hogy Zsofi sokat fog babazni. Nekem a noverem olyan volt, mint a masodik anyukam, es mai napig halas vagyok erte. Igaz akkora nottunk mar ossze, mire en 18 lettem... :) Megerte varni.

Es is ma nekilattam a takaritasnak, es a konyhaban kezdtem. Minden szekrenyt kipucoltam, poharakat atrendeztem, szoval A-tol Z-ig minden...azota meg pisilni se kelek fel :D Csak ulok ez nezem a tv-t, kipurcantam... :) Holnap folyt kov, mert meg szaladgalnak a porcicak 1-2 sarokban.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok lányok!

Most önzőn csak magunkról, mert nemrég értünk haza és ráadásul anyósomék gépe is mindjárt felszáll, ők is ma jönek, kicsit nagy a fejetlenség. Jól vagyunk, minden rendben, a szopi is megy, itt van pár kép:
Kép
Kép
Kép
A szombat úgy alakult, hogy reggel amikor felkeltem és kimentem wc-re kiderült hogy vérzek. Nem erősen, de vérzek, persze nagy ijedelem volt, azonnal hívtuk a hórházat, teljesen felkészületlenül vagy váratlanul ért minket. 8-kor már a kórházban voltunk, szinte rögtön mondták hogy ebből császár lesz. 9-kor volt a váltás, az a doki is bejött megnézni és mondta egyből hogy akkor kb. 2 óra múlva meg is ejtik már nem megyünk sehova. 1:05-kor megszületett Anna 2620 g-al és 46 cm-el. Hiehtetlen kicsi, meglepődtünk a súlyán, de Regi 3 héttel hosszabban bent volt és úgy volt 3180 g, szóval valószínű ő se lett volna nagyobb ha rövidebben lakik bent.
Igyekszem a következő napokban visszaolvasni, remélem hogy mindenki jól van!

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó
Olyan cuki! Jó, hogy végül rendbe vagytok :) És ahogy a nővérke megszeppenve a kezében tartja, az valami tüneményes! Pici kis aranyos haja van, nagyon szép baba, nincs összegyűrve. A súlya miatt sztem ne aggódj, ha 100 grammal lenne kisebb, mint a nővére, akkor is picinek tűnne ;) Örülök, hogy tudsz szoptatni, és egy kicsit irigykedek i, amiért már babázhatsz! Remélem, a reptéri hóhelyzetek nem befolyásolták a családi terveket!

Kat
Mennyire tipikus, hogy 2 nap liftkiesésbe nem mentek bele :? Babakocsitároló nincs, hogy cipekedni fogsz? Vagy csak nem bízol benne?
Nem csodálom, hogy apa nem megy be a császárra. Azért ez mégiscsak egy műtét, még a dr House-ban sem néznél oda :) A lényeg, hogy az első órában már láthatja ő is!

Snowball
Icetee-t iszol? jujj, azt nagyon nem bírja a gyomrom :( pedig most van egy tök finom szilvás. De vettem Renit, rádumáltatok, majd kipróbálom egyszer - bár még mindíg a mandulával játszok. Nagytakarítasz? Bátor ember! csak ne szülj meg két konyhaszekrény közt!

Csicsi
De jót nevettem a Vastag Csabis beszóláson. Mondtam appának, meg hogy másnak meg a Nikolasz jön be, erre itt szörnyülködött, hogy ennyi 9 hónapos terhes csaj és ezekre a pasikra bukunk :) mindegy, nem értik ők ezt ;) Lóránt is olyan, h látványosan nem féltékeny, de a múltkor szó volt valaikról, akivel állítólag 3 éve találkoztunk, nekem meg fogalmam se volt, kiről beszél, mire ő: "tudod, akinek szerinted jó segge van". na ezt persze megjegyezte. Persze ettől se tudtam, kiről beszél ;)

Zsuzs
Nekem spanyol szabadstrandról nagyon jó tapasztalataim vannak, bár az óceán part volt, a víz kb 15-16 fokos, tehát tényleg csak őrültek voltak ott, mint én :D meg néhány kanadai csövezett kint, akik sokallták a 10 €-t az óceánra néző szobáért :) Viszont a nyüves sirályok úgy ugattak éjjel-nappal, hogy nagyobb volt a zaj, mint itt a HÉV mellett. amúgy a románoknál az unióba lépés tett be a wc-knek, mert a budi nem eu komform, a másik meg drága, marad az erdő :?

Miután tegnap kifejtettem, hogy engem nem zavar a front, egész éjjel nem aludtam. Reméltem, napközben behozom, de nem ment :( Aztán elvonszoltam magam terhestornára, ahol nem a saját gyógytornász nénik volt, hanem egy szadista állat, aki esküszöm, még nem látott kismamát. Mikor már vagy 10 perce háton fekve kellett mindenfélét csinálni, én meg felültem, mert nem katam levegőt és majdnem elájultam, közölte, hogy na még hármat, bírni fogom. Akkor valamelyik csaj elröhögte magát kínjában, úgyhogy sikerült megmenekülnöm. Még csütörtökön is menni akartam, de ha megint ez a nő lesz, esküszöm, visszaöltözök és hazajövök majd!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Nyufónak akartam még írni, hogy sztem mind megbocsájtjuk, ha pár napig nem velünk foglalkozol folyton :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

nyufo: nagyon gyonyoru Anna, szerintem mar hasonlit Regire, de lehet csak en kepzelem. Ezt ugyis csak te tudhatod :wink: Nyugodtan elvezd csak a babazast, raersz meg minket lelkileg tamogatni. Akkor mar te nagy bolcs leszel, mikor mi meg sehol sem vagyunk :D

rekuja: icetea, ne is mondd. Mar a napokban kivantam, plusz meg kolat, asvanyvizet (persze a bubisat), es egyeb finomsagokat. Tudom hogy kimarja a gyomromat, de csak megittam. Elvegre mindentol eg mosmtar, tehat ez a kis tea semmiseg volt... Ma tul tettem magamon. Delelott meg azt hittem, hogy semerre se fogok haladni, erre vegeztem a konyhaval, utana jott a pihi, es most estefele csinaltam padlizsankremet, lencsefozeleket, meg egy mandulas sutit. Kozben nem tudom hanyszor jottem be lepihenni 5 percre a szobaba. De legalabb holnap nem kell foznom, mert marad a lencsefozelekbol. Ugyis azt csak en eszem... a tul egeszseges lenne Alexnek :lol:

Ma kaptam anyumtol karacsonyi csomagot, olyan draga, pedig nemsoka talalkozunk. Es kuldott regi-regi karacsonyfadiszeket. Az egyiket meg en csinaltam, mikor lehettem vagy 4 eves. Szoval minden fent a fan, persze pityeregtem, hogy de draga anyukam van... :D Tiszta bolond vagyok, egy honap mulva itt lesz :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Sajnos nekem nincs túl jó napom,most jöttem a védőnőtől,fehérjét talált a vizeletemben,vérnyomásom rendbe volt és fogytam 1 kilót :shock: Vizesedés nincs.Azért elküldött a laborba hogy ott azonnal nézzék meg,elmentünk és kiderült hogy 1keresztes fehérje,1keresztes genny és vér is van a vizeletemben.Fasza,ez így kellett a végére!!! :twisted: Mondta a laboros,hogy keressem meg az orvosomat ami szinte lehetetlen legalább is a multkori lépése után mikor felhívtam valamiért és rámtette a telefont hogy hívjam rendelési időbe,jó csak időpont kellett meg recept de akkor is.Ma van 2-től magánrendelése akkor megpróbálom felhívni és légyszi szurkoljastok,hogy ma vagy holnap megnézzen.....
Azt mondta a laboros nő,hogy lehet hogy csak épp szülök,de mi csak néztünk rá a Zsoltival,hogy azért azt csak érezném.+nem értem a fogyást sem mikor eszek rendesen,lehet hogy nem zabálok,de akkor is.Bocsi de ki kellett magam panaszkodni.

Nyufó

Gyönyörű Annácska nagy-nagy gratula.Nekem ugyan ekkora volt a Petra akkor nekem is kicsinek tünt a többi babához képest,emlékszem minden nagy volt rá az összes ruhája,de hamar megnőtt.Az jó hogy tudsz is szoptatni és a lényeg hogy jól vagytok!Neked most minden el van nézve :)

Rekuja

Nem is baj ha néha megjegyzik,hogy nem csak nekik van jó seggük a világon :) Remélem azóta kipihented magad és nem zavarnak a frontok,a tornász néni meg mennyen a pi...ba ,annyit csinálsz meg amennyit bírsz ez nem fogyókúra verseny,tök becsülni való hogy egyálltalán jársz,én állandóan azt hajtogattam hogy megyek és majd én megmutatom,erre elmentem egyszer ami nem is volt rossz de lusta vagyok hozzá.

Snowball

Jó hogy csomagot kaptál anyukádtól,pont valamelyik nap gondolkoztam,hogy nincs is nagyon emlékem volt egy pasim tizen akárhány évesen akinek elvittem megmutatni a családi képeket,baba kori stb..valamin összevesztünk és ahogy kisért hazafelé feldobta az albumokat szatyrostúl az egyik ház erkélyére.Persze nem láttam melyikre pontosan végig csöngedtem 4 emeletet de semmi,persze az összes emlékem benne volt ezt soha nem bocsájtom meg neki.most úgy nézegerném őket,úgyhogy nagyon vigyázz minden ilyenre mert nagy szügséged lehet még rá.Azért a költöztetéssel vigyázz,na az ilyenek miatt írtam hogy hamarabb fogsz szülni,veled mindig történik valami jössz-mész állandóan :) Ami tök jó!
Látom a takarítási láz nálad is beindult,ilyenkor szerintem mindenki mindent egyszerre akar megcsinálni.És akár hányszor kész leszek hogy mostmár minden tuti,eszembe jut,hogy még ágyneműt kell mosnom,vagy a sütőt kipucolni.....

Zsuzs

Nekem is lányom van (Petra) és most szintén kislányt várunk,ő is nagyon várja már mindig mondja hogy majd segít ebben abban,bár pelenkázni nem akar viszont anyatejet igen :)
Nem én vagyok rajta de remélem van hasonlóság,valahol pár oldallal előrrébb raktunk képeket.Látom te is pörögsz ezerrel a készülődésben azért vigyázz te is magadra nehogy megerőltesd magad.Ez a H1N1 nagyon dúrva csodálom hogy még nem harsogja a tv.

Kat

Jó hogy így állsz hozzá mindenhez,bár szerintem a babának azért csaszivel könnyebb lehet gondolom azért egy12 óra vajúdás őket is megviseli.De ugyan azt gondolom ezen túl kell lenni vagy így vagy úgy a lényeg hogy mind a ketten egészségesek legyetek a többi nem számít.

KépKép

KépKép
csicsi84

Azért egy kicsit meg vagyok ilyedve mi lehet ez,arra gondoltam lehet most írtam nektek utoljára levelet.Nem vagyok normális..... :?

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

most csak egy gyors bekukk, mert mennem kell a kozmetikushoz.

Nyufó:
Gyönyörű Anna baba, még egyszer hatalmas gratula. Milyen érdekes az élet, hivatalosan holnap kellett volna még csak jönnie,ti pedig már otthon vagytok. Szuper,hogy van tejcsi is, majd ha lesz időd jelentkezz.

Csicsi:
Nyugalom és még egyszer nyugalom. Ne temesd magad csajszi, minden rendben lesz. Délután hívd a dokid, s ne engedd magad lerázni. Aztán tessék jelentkezni, hogy mit mondott. Szurkolok nagyon.

Azóta már lehet,hogy Kiscsillagnak is megvannak a babái. Reméljük apukát tényleg beengedték hozzá.

Most jöttem CTG-ről, minden oké, vasárnap vár a doki minket 8.30-ra. A CTG a szülőszoba mellett volt, egy gyerek pont akkor született, egy kismama nagy erőkkel jajgatott, egy másik fiatal lány pedig öt perces fájásokkal velem szemben egy széken a műtöre várt. Ez egy kicsit sok volt nekem, ijedtemben még az orrom vére is eleredt. Tudom,hogy hülye vagyok, de ez van.

Délután vagy este még jövök, többiektől elnézést,hogy nem írtam,délután pótolom.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

csicsi: ne aggodj, nincs semmi baj. A fogyas az termeszetes szules elott, biztos lehetsz benne, hogy nem Bibi fogyott. Az egy keresztes vizelet pedig meg nem ok panikra, foleg hogy tuneteket sem okozott. Sok valtozas folyik most odabent. Probalj meg tartani egy sok folyadekos-gyumolcsos, pihenos napot, es majd meglatod el fog tunni az a kereszt :wink: Antibiotikumot nem fog felirni a doki, hulyeseg lenne. Azon pedig ne csodalkozz, hogy ha szulni keszulsz, elvegre ez a cel :lol: A volt pasid reakcioja nem semmi. Meg a hideg is vegigszaladt a hatamon ettol... En minden egyes darabot, amit kapok anyutol, azt elrakom, most is ott van a fenyofa alatt a boritek, meg egy zacsko amibe kuldte a cuccokat :D Mar annyi minden oda van halmozva, hogy ala se fer semmi. A kotloztetesnel pedig mar csak egy pihenoszekert kellett elmenni, amit kaptak valakitol hasznaltan, es nekik nincs autojuk, azert kertek meg minket. En ha akarnek se tudnek segiteni. A tegnapi nap is ugy leszivta az energiamat, hogy este pityeregtem a faradtsagtol. Pedig nem csinaltam sok mindent, csak most ez a "keves" is soknak szamitott. Ma is csinalok ezt-azt, de ezek mar aprobb dolgok lesznek. Ja..meg a kaja bevasarlas az ma lesz... holnap pedig mar keszulhetek. A vizeletrol meg annyi, hogy a C vitamin is segit, az pedig szerintem most szedheto. De majd vard meg mit mond a doki, es utana gyere ird meg!

Kép

Kép
snowball

tyuntyi: akkor tenyleg nem lehet hulyeseg, amit anyum mondott az 5 perces fajasokrol, hogy azert az mar eleg suru, meg olyankor piszok gyorsan mennek a dolgok. Ezek a majmok meg itt azt mondtak, hogy raerunk akkor indulni a korhazba, ha 5 percesek a fajasok. De basszus, fovarosban vagyunk, allandoan nagy a forgalom, tuti nem ernek be ha 5 percesekkel indulnek... Viszont ha ritkabbak a fajasok, akkor meg hazakuldenek, hogy "meg nincs itt az ido".... mit csinaljak?? Induljak el itthonrol ha lesz 10 perces, es varjak addig a parkoloban a korhaznal amig nem lesz 5 perces? :? Ugy erzem hogy lesz valami gond ezzel: vagy tul koran megyek, vagy keson :cry:

Kép

Kép
snowball

Csicsi
Nyugi, minden rendben lesz! Ha meg a nénész bácsi leráz, az vszínű azért lesz, mert szte nincs baj. De gondolom látni akar, h megnyugtasson. Ilyenkor már semmi sem működik bennünk normálisan. Én is paráztam, h tele van csillaggal a vérképem, meg h a megengedett 10x-ese bizonyos dolog, az orvos meg aszondta, hogy minden tökéletes, és persze, h sok a csillag a vérképen, de ez most olyan mint a jó whisky, nem baj, ha csillagos. Az tetszett, h "éppen szülsz" :D bár tényleg abból tudnánk, h mondja valaki, és nem a fájásokból!
Amúgy meg ha nem rendelési időben hívod, akkor ne vegye fel a telefont! Nálunk olyankor be sincs kapcsolva az a szám, amit megadott. A bármikor elérhető számát csak a szülészeten tudják, és majd ők hívják, ha tényleg szülök, nem csak pánik miatt megyek be.

Snowball
Két okból ne takaríts folyton: 1. még megszülsz, és az még korai 2. Így én még koszosabbnak érzem a lakást :D Szombaton kitakarítottam, erre apám feljött beköszönni - tényleg max 1 percet volt itt - de persze havas-sós talpú cipővel összejárta a lakást, mert neki feltétlen látnia kellett a gyerekszobát :? Mondanom se kell, hogy moshattam fel újra a parkettát meg az előszobát :? A lencsétől nem csoda, ha gyomorsavad van :) én szimplán kihagyom az ilyen kajákat, italokat, ami persze nem oldja meg teljesen a problémát. Ezért is fogytam a 6-8 hónap között. A vajas kenyér pl egyáltalán nem csinál savat :D

Tyuntyi
Huh, a CTG-s sztorid nagyon kemény... még jó, h én a klinkán csináltatom nem a szülészeten (a múltkori 2,5 órás vérvétel után úgy döntöttem, nem olyan sok az a 4e Ft a várakozásmentes vizsgálatért és a kulturált körülményekért). A Kossuth rádión van az a gyereknevelési músor fél12kor, arra szoktam ebédet főzni. Karácsonyra tekintettel születéstörténetek vannak, én meg lelkesen elkezdtem hallgatni... na nem kellett volna. Bement a riporter csaj a vajúdóba és beszélget az 5 perces fájásokkal kűzdő kismamával, aki sír a kimerültségtől... nagyon dúrva! Persze elkapcsoltam, meg abbahagytam a főzést, mert az étvágyam is elment :(

Ma megint megyünk a kórházba szülésfelkészítésre, ha minden igaz az apás szülésről lesz szó. Lóránt direkt azt a telefonját viszi, amin teljes klaviatúra van, hogy tudjon jegyzetelni :) már látom magam elött, ahogy szülés közben nézi a jegyzeteket, hogy mit kell csinálnia :lol: olyan cuki! (Lóránt szerint, amikor én azt mondom rá, hogy olyan cuki, akkor igazából arra gondolok, hogy milyen gáz. Mondtam, h pont ez a különbség a szerelem meg a barátok közt, hogy ő ilyenkor cuki)

Szaffi mától nem számít koraszülöttnek! Azért persze, még legalább másfél-2 hétig maradjon bent nekem, utána azt csinál, amit akar.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball
Ja, várj a parkolóban :lol: Ez tetszett :) Nekem a védőnő 20 perceseket mondott, de mindenki más szerint 5 perceseknél menjünk be, merthogy a kórházban a vajúdás eleje, amíg nem kerülsz szülőszobára, az nagyon kényelmetlen (a sztIstvánban pl van egy tök kicsi szoba 4 db fotellel, apának persze nincs hely). De majd ma hátha megint hallok egy 3. verziót is, majd este megírom! Az meg, h az 5 perces fájások után még mennyi idő van, úgyis emberfüggő, nincs ultimate megoldás. Egyik barátnőm 5 perces fájások után még 20 órát vajúdott, az nagyon dúrva, senkinek se kívánom. Ő pl akkor tudott megszülni, amikor megkapta az epidurálist, amit addig azért nem adtak be neki, mert az lassítja a vajúdást. Elvileg. Nem működünk egyformán.
Szerintem az lesz a legkisebb problémánk, h hány perces fájásokkal értünk be :) Lesz más, amin stresszelheted majd magad, ne félj :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: koszosabbnak erzed a lakast, ez jooo :lol: en is msot ugy hivom ezt a 1-2 nap pucolast, hogy "nagytakaritas Piszkoseknal" Tegnap olyan morzsakat szedhettem ki a mikro mogul, amit szerintem az elozo lako hagyott itt. Meg Alex meselte, hogy mikor gyerek volt, akkor az apja minden vasarnap kiadta a parancsot, hogy na, most mindenki takarit. Tehat szereti a rendet az oreg maga korul :D De mar tenyleg csak felmosnom kell, meg porszivozni, port torolni. Az nem sok. Talan meg nem voltal itt forumon, mikor par hete negykezlab suroltam ki a haloszobaszonyeget. Az fincsi nap volt :lol: Lorant pedig nem szules alatt fogja figyelni a telefonjat, hanem a kovetkezo 3 hetben azt olvassa majd meg a wc-n ulve is :D Na ha a radioban az 5 percesekkel csinalnak interjut, akkor mar ertitek mirol beszelek??? Annyira bosszant, hogy azt el sem tudom mondani. Tyuntyi amint latott a korhazban, az 5 perces csajszi mar a muto elott vart, neked sirnak a radioban a kimerultsegtol, en meg ha 5 perces fajasaim lesznek, akkor ulok majd be a kocsiba hogy na menjunk... AAAAAaa megorulok... :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
snowball

Nyufó: annyira édes Anna, én nem mert egyedül írni, de más megtette, tényleg hasonlít Regire, még ilyen laikusnk is. Bitzos te is észre vetted. A súlya, meg a hossza teljesen kislányos, majd itt kint megnő. Babázzál, de ha van egy fél órád szívesen veszem a császáros tapasztalataidat, és ötleteidet.

Csicsi: Ne ijedj meg, de azért legyél erőszakos. Van választott orvosod, akkor vegye fel a telefont, főleg itt a finish-ben, és nyugtasson meg. Bár azt tudjad nekem több doki mondta(nődoki, anesztes), amikor Bence nagyon beteg volt, hogy ilyenkorú terhességnél ha bármi baj felmerül azonnal ki tudják venni, akkor is ha lázas az ember. Engem ez nagyon megnyugtatott, mert persze nem így tervezi az ember, de ha így kell alakulnia, akkor is jól jön már ki belöle. Ha meg antibiotikumot kell szedned, az se para, nekem a sógornőmnek a kórházban adták már, mert sok helyen kellett összevarrni, így ő rögtön azzal szoptatott.
Persze nem így tervezi az ember,de már jó úton vagyunk.

Én is voltam ma CTG-n, de tegnap este sajt vacsora volt nálunk barátokkal és írtó sokat ettem, melynek az lett a vége, hogy egész éjjel forgolódtam, és nagyon keveset pihentem, így Bálint egész CTG alatt aludt, nem tudtuk csak kicsit felérbreszteni, ott kuncgott az aszisztens, hogy jól kifáradthatott éjjel. Mondtam neki, én se vagyok valami fitt, pedig megyek még munkahelyi karácsonyra.
De holnap semmi dolgom:)

Valami hír Kis-csillagról?

KépKép
KépKép
kat78

Köszönöm mindenkinek a nyugtató szavakat nem érzem hogy lenne bármi bajom is egyébként.Tegnap nagyon kevés folyadékot ittam reggel 8 kor kimentünk a picra megvenni a kajcsit karácsonyra megvettük a fát,Pepinek ovodai karácsonyi ünnepsége volt és utánna este 8 ra jött értünk a Zsolti a barátnőmhöz mert utánna felmentünk nem is emléklszem hogy ezek között mikor ittam.Erre oda kell figyelnem.Antibiotikumra még nem is gondoltam :? Megkérem inkább elmegyek holnap is és nézzük meg mielött feleslegesen csinál nekem egy antibiotikum kúrát.

Tyuntyi
Nem kell megilyedni,neked egész más lesz minden nem hiszem hogy jajgatni fogsz :) Azért na tényleg megvannak a csaszinak is a jó oldalai.azért fura tudni,hogy pontzosan mikor szülsz,pedig Pepit nekem is megindították,de nem emlékszem hogy-hogy készültünk a napra,esküszöm elkezdek írni egy babanaplót :)

Kat
Látom te sem állsz meg soha egy percre sem,ha jól emlékszem Te leszel a következő Anyuka úgyhogy lassan mindenképp nem lesz más dolgod csak Bálint :)
Remélem múlóban a herpeszed Zsoltinak megint kijött,nem tudom mi van az immunrendszerével hogy merre jár a szája de a multkori elött meg még soha nem volt neki most meg egymás után :?

Rekuja
Én is a holnapi napot várom már mióta hogy betöltsem a 37.hetet.Bár csak nem lenne már gond ha egészséges de azért megnyugtató.Jó hogy együtt mentek,szerintem ez azért sokkal közelebb hozza az apukákat is gondolatban a babákhoz meg hogy nincs már sok idő tényleg csak pár nap.A vérképem rendbe volt már csak az kéne,hogy még vegyenek vért is,úgy reménykedtem hogy most megyek utoljára terhesen a védőnőhöz erre nesze.

Snowball
Most a pihenő székről eszembe jutott hogy a hinta pihenőszék huzatát még ki sem mostam :)
Ne pityeregj,én már egy hete nyomoréknak érzem magam és úgy érzem csak teher meg idegesítő vagyok,tegnap este Zsolti mondta hogy erről most hajlandó utoljára beszélni mert nem vagyok se kövér se idegesítő :)
Szedek c vitamínt nálunk ez alap tegnap is vettem be este mikor haza jöttünk,de lehet innom kellett volna inkább valamit.

3-tól rendel a doki a felesége az aszisztense vele szerintem mindenképp tudok beszélni ha még rendelnek egyálltalán,Zsolti azt mondta ha bunkó lesz nem ad neki egy fillért sem.Tök jó,hogy így kell gondolkozni a szülészemről,na mindegy.

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: elvegre nem vagy koteles fizetni az orvosnak....nem? :D Nyujtsatok at neki egy doboz bon-bont, megneznem azt az arckifejezest :lol: Na latod, ha nem iszol rendesen, akkor hogy legyen vizelet??? Ne is gondolj antibiotikumra, mert biztos hogy nem fognak kiirni. Se tuneted sincs, se semmi...ha nem mesz vizsgalatra, akkor tudomasod sincs arrol a franya egy keresztrol :D En is kovernek es idegesitonek erzem magam. Ha a kover nem is igaz, de az idegesito mindenkepp szoba johet :lol: ilyenkor meg hangoztatom hogy na mar csak 1 honap maradt....de egy honap is olyan rendgetenek tunik!!!!! En pedig kezdek turelmetlen lenni a nyomoreksagom miatt.

Kép

Kép
snowball

Ezt nem hiszem el,épp hogy megnyugszom felhív a védőnő hogy mit sikerült intéznem,mondtam hogy még semmit 3 kor hívom mert akkor rendel.Erre lebaszott hogy már rég be kellett volna mennem a kórházba délelött mert ez nem játék.Mondtam neki tök bunkón hogy úgy tudom akkor van baj ha a vérnyomás is magas és vizesedés van a 3 tünetnek együtt kell lennie,erre azt mondta hogy a fehérje sehogy se jó és intézzek már valamit és majd hívjam fel utánna a mobilján.Nem hiszem el,oké hogy ez a dolga meg aggódik de a laboros se azt mondta hogy fussak a kórházba mert akkora a baj.

KépKép

KépKép
csicsi84

nem semmik ezek a boszorkak :D sz*rjal ra csicsi, egy oran nem fog mulni semmi. De milyen jopofa a vedono, nemhogy megnyugtatna, meg idegesit is az aggodalmaval :?

Kép

Kép
snowball

Na beszéltem a doki feleségével azt mondta ma ne menjek a kórházba,holnap ismételjek a laborral egy vizeletet,mivel jó a vérnyomásom és nincs ödémám nem kell egyenlőre idegeskenem,+ méressek egy vérnyomást ott valakivel.
Felhívtam a védőnőt,mondtam neki mi van erre tök higgadtan azt mondta akkor csak biztos rosszúl pisiltem és elmondta hogy kell csinálni.no komment.Ja és hogy most nem e magas a vérnyomásom,néztem e ?Mondtam hogy nem kell nézni mert most de.Bibi jól mocorog,mondták hogy figyeljem azért na most ki leszek ha nem mozog percenként.És az a durva hogy érzem hogy tök hülyének meg felelőtlennek néz mint aki nem törődik magával meg a gyerekével.Tényleg amúgy is ideges vagy és akkor rátesz egy lapáttal.

KépKép

KépKép
csicsi84

Kis-csillagról infók, nem én beszéltem vele csak továbbküldöm:
Délben (!!!) telefonált (!!!!!) kis-csillag, hogy megvannak a bébik!!!!

CSENGE ABIGÉL (9:16) 2450 gr, 48 cm

CSONGOR ANDOR (9:18) 2490 gr, 49 cm

Mindketten 10-es agparral!!!! jeeee!
nagyon szeretik egymást! a melegedőben a picik megfogták egymás kezét.
Ma még intenzíven van kiscsicsi és holnap mehet a csecsemőkkel egybe.
Sajnos szarul hallottam nagyon, mert béna vagyok és nemtok szájról olvasni :) kiscsi meg még bizti kicsit kába volt plusz az érzéstelenítős fekvéstől nem könnyű beszélni... Kérdeztem hogy van, azt mondta szó szerint "szarul, de büszkén" :D

Kép
zsuzs35

ooooo istenem....de dragak a kis bebik! Szivbol gratulalok. Ettol gyonyorubbet, hogy fogjak az ikrek egymas kezet... Es nagyon szep meretekkel szulettek!!!Nagyon orulok!!!!!!! :D :D :D

Kép

Kép
snowball

egyebkent...itt irogatunk a fogyasrol, holott tegnap mertem meg magam, es az elmult 1-masfel het alatt hiztam masfel kilot... Ajjaj. Apa orias bebire tippel. Csodalkoznek, ha igy lenne, mert egyikunk sem nagy darab.

Kép

Kép
snowball

Itt is gratulálok kis csillag :)

KépKép
bettike83

KISCISLLAG: Ez álomszép: két ilyen méretű gyerek kihúzza egy pocakban ilyen sokáig szenzációs. Megérdemelték. Remélem hamar talpra áll, és nem kell sokáig bent lenni, mert még zárlat van.
Sok boldogságot, és hozzon nagon sok derűt nekik!

KépKép
KépKép
kat78

Igen, nem tudom ki írta még nagyon pörgök néha, amin én is csodálkozom, de bírom, mert ha nem mgy akkor muszáj ülni, feküdni. Most jöttem haza a munkahelyi karácsonyról, sokat ettem és egész jól bírtam, de holnap semmi program csak vásárlás a piacon az ünnere romlandókat:gyümi, felvágott, kenyér,méz.
Szerencsére nekem nem kell főznöm idén, így pihi lesz.

KépKép
KépKép
kat78

Nagyon Gratulálok Kiscsillagnak,szép méretek,nagyon cukik lehetnek majd remélem eljut valamikor odáig,hogy kapjunk mi is egy képet róluk.
Jó egészséget a piciknek és az anyukának is és persze dupla tejcit!!!

Sajnos már volt a hiradóban is a H1N1 meg a Sote,de állítólag jól vannak a kismamák,vigyázni kell magunkra.

KépKép

KépKép
csicsi84

Gratula Kiscsillagnak az ikrekhez, bár én nem tudom, ő kicsoda :D Viszont ikreknek tényleg szép nagyok!

A sotét én is most hallottam a híradóban (is). Lassan jutott el hozzájuk a hír, ha mi már 2 napja tudunk róla... Ha jól értettem az érintett kismamákat tavaly oltották be. Mintha az oltás 1 év alatt lejárna, nem? szóval akkor nem olyan "nagy csoda" hogy idén mégis elkapták!

Most jöttünk haza a szülésfelkészítésről, tök jó volt! Egy nagyon szimpatikus anyám korabeli szülésznő tartotta, és egyrészt nagyon szakszerűen elmondta, mikor mi miért történik a szervezetünkkel, és mért úgy reagálunk, ahogy, másrészt a lelki részéről is nagyon empatikusan de nem túl érzelgősen beszélt. Volt néhány olyan mondata, ami nagyon megfogott, nem tudom szó szerint idézni, de kb: a szülésben az az egyik legnehezebb, hogy egész mostanáig a szervezetünk azt tanulta, ha valami fáj, akkor baj van. Itt meg ha valami fáj, az jó, az természetes, ezt viszont nehéz pár óra alatt elfogadni. Ez érdekes szempont. Ja, és hogy az egyetlen ok a pánikszerű kórházba indulásra a véres magzatvíz távozás. Minden más esetben nem kell kapkodni. Appa végül nem jegyzetelt, hanem az egészet felvette diktafonra (telefonnal) :lol: azt mondta, majd karácsonykor újrahallgatja, h memorizálja :lol:

Csicsi
Nagyon durva a védőnőd! Nekem is volt fehérje a vizeletemben kb a 28. héten, aggódott is a védőnéni, mondta, hogy a jövő héten megismételjük a mérést :) kicsit más hozzáállás. Örülök, hogy az orvos megnyugtatott. Furcsa, hogy mennyire különböző tanácsokat adnak a védőnők, valahogy egységesebb álláspontot várnék a szervezettől, de amiket itt mondtok! Hihetetlen mázlista vagyok. Ja, az enyém még mindíg nem volt családlátogatni, mert a kisfia ugye lebetegedett, most meg nem akar a közelembe jönni, nehogy elkapjak vmit. Mondtam, velem minden oké, ne aggódjon, ő meg mondta, hogy úgyis elsősorban azért kell kijönnie, h megnézze, van-e fűtés meg melegvíz a lakásban, de mivel önkormányzatiban lakunk, ezért muszáj lennie, különben már kilakoltattak volna :D

Snowball
Nem baj ha hízol, legalább lesznek tartalék energiaforrások, sztem szükségünk lesz rá. Arról meg, hogy hamarabb akarsz szülni, épp ma mondta a néni a kórházban, hogy az utolsó hetekben, bár elvileg már minden kifejlett, de még azért történnek dolgok odabent. pl a hosszas oxigénhiányos állapot eredményeként alakul ki az éleslátása a babáknak. Állítólag kimutatható, hogy a túlhordottaknál ritkább az örökletes szemprobléma megjelenése. Szóval, ha még január 31-én is egyben leszel, nyugtathatod magad ezzel :D
Itt azt mondták kórházba indulásról, hogy attól függően, h mennyire laksz messze, a 10 és az 5 perces fájásoknál indulj el. Mivel 10 percesből úgyse 1 van, lehet pl úgy tervezni, hogy a 3-4. tízperces után indulsz. Ez eddig a legkonkrétabb, amit valaha hallottam. Ja, és ő is hozzátette, hogy nyugodtan előfordulhat, h még nem jutsz szobához, mert mikor megvizsgálnak, és csak 1-2 újnyira van nyitva a méhszáj, még lehet, h azt tanácsolják, h sétálj a parkban (gyorsan hozzátette, h ezt csak nyáron szokták mondani). Szóval lehet, h a parkolóban fogsz vajúdni :lol:

Kat
"semmi program csak vásárlás a piacon" - remélem, cipekedni azért nem te fogsz! Vigyázz magadra a tömegben.

Ma este rájöttem, h a 8 éves unokahugomnak nem vettem még játékot karira, csak a szokásos matekos fejlesztő dolgokat. Holnap muszáj benéznem egy játékboltba, vagy megutál a kiscsaj!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: ezen a fajdalom fele iranyulo reakcio nekem is megfogalmazodott a fejemben minap. Majd probalom magam ezzel megnyugtatni, hogy nem azert faj, mert baj van... A fajasokrol az infot koszi! A korhaz viszonylag messze is van, meg amint mondtam ,mindig dugok vannak a varosban. Ha ejszaka kell indulni, azzal nem lenne baj, ezert remenykedem az ejszakai szulesben. MAr ugyis annyira belejottem az ejszakai baglyoskodasba :wink: Azt nem kivanom, hogy maris es azonnal jojjon ki Molly, mert meg nagyon pinduri, de azert egy par napos csuszasnak orulnek. Ami persze nem jelentene azt, hogy koraszulott, csak egyszeru elszamolasrol lenne szo. Jaj de felesleges errol beszelni, mert fogalmam sincs hogy mikor jon, annyi a lenyeg hogy mar nagyon varom!!! :) :) :) Viszont ha a korhazbol hazakuldenek, akkor tuti a kocsiban maradok, en megegyszer meg nem tennem azt az utat a korhazba :D

Na nagyjabol vegeztem a takaritassal, mar csak a furdoszoba hianyzik. Azt pedig par napja takaritottam, szoval megprobalok sporolni az energiaval es nem vegig suvickolni megint.

Kép

Kép
snowball

Sziasztok :-)

Nálunk megérkezett a csöppség 21-én 21:42-kor 2980 grammal, és 49 centivel.

Azapa :-)

U.I.: Amama nemsokára maga jelentkezik :-)

KépKép
sajti

GRATULÁLUNK SAJTINAK!!!

Sok tejet és nyugodt babázást! Istenem, és mi ugyanarra a napra vagyunk kiírva hivatalosan... Várom a beszámolót, de inkább most pihenjetek!

a méretre meg irigykedek, legalább a cuki 56-os ruhákat is tuti hordhatjátok ;)[/b]

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sajti :D :D Nagyon gratulálok,sok egészséget és gyors felépülést.
Majd várjuk a szüléstörténetet.
Add át neki légyszi,hogy mindenki puszilja és örülünk neki :)

KépKép

KépKép
csicsi84

SAJTI: Gratulálok. Kezdek besz..ni. Potyognak a babák. én szeretném jan3ig kihúzni Bálint is remélem ezt tudja.

SAJTI: kérünk egy nevet, merrt csak azt tudjuk, hogy pasi. Remélem a dokihoz fűzött remények bejöttek, és mindn úgy alakult, ahogy elképzelted

KépKép
KépKép
kat78

Na lányok tényleg elkezdődött :) Lassan meg lesz az összes babánk :) Eszembe is jutott ma titike és Sajti,de nem írtam,gondoltam készül mindenki eszeveszetten a karácsonyra.

Snowball

Nem is hítál sokat ez ilyenkor természetes,most szedi magára a hurkát a Molly emiatt ne aggódj!!!Basszus én már látom hogy te meg én még január közepén is együtt sikáljuk a fürdőszobát :)
Nekem is 5 perces fájásokat mondtak,hogy ne legyek ott feleslegesen de csak nem küldenek el ha elöbb bemész :? Én már szültem de még én sem tudom kiszámolni hogy hányadik 5 perces fájás után jön kifelé a bébi mindenkinek más.Nekem azt is mondták hogy legalább tartson 45 mp ig egy fájás és ez jöjjön 5 percenként.

Rekuja

Fú,jó napra tetted az ajándék vásárlást,én holnap ki sem merek mozdulni csak elintézem ezt a hülye vizeletet.
Tényleg felhúzott a védőnő nem is tudom hogy kérsz így tanácsot vagy bár mit ha nem jó valami a babával,majd akkor is rámhozza a szívbajt,vagy egyből bedugja a kórházba?Bár mondom,tényleg ne legyen bajunk,de azóta érzem hogy magas a vérnyomásom mióta felhívott,Zsolti meg méregeti 10 percenként nem e megy feljebb :) Olyan aranyos.Kicsit megnyugtatott hogy neked is volt ilyen,lehetne már reggel.

Jaj remélem Sajtiék jól vannak arról nem is kaptunk infót? :)
Titike meg jelentkezzen,legalább egy sor erejéig.

KépKép

KépKép
csicsi84

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Ha megengeditek, én is csatlakozom Hozzátok! Néha be-benéztem a fórumra, főleg olyankor, ha a kérdéseimre kerestem választ (pl. valóban én hánytam-e a legtöbbet az első időszakban... , de nem tudtam volna megoldani, hogy minden nap írjak. Lehet, hogy most sem fogom tudni, de azért megpróbálom! Mégsem hagyhatjuk "kihalni" ezt a jó kis fórumot, főleg azért, mert úgy gondolom, a legtöbb kérdés még csak ezután fog jönni...

Rólam annyit, hogy 32 éves vagyok, és 2011. január 10-re vagyok kiírva az első gyermekemmel, aki kisfiú!

Jó éjszakát mindenkinek!

Sajti :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Azt a kutya mindenit Sajti, gratulalok!!!!! Tenyleg nagyon csendben voltal...te kis hamis :wink: A nevre pedig nagyon kivancsiak vagyunk, ti voltatok egyedul, akik nem tudtak egyelore nevet valasztani.

csicsi: ugy nez ki tenyleg ketten maradunk a vegere, de hogy en leszek az utolso, az tuti. Majd nyufo hozza rolam a hireket, akkor mar senkinek se lesz se hire se hamva a forumon, mert mindenki babazni fog, aztan marcius kornyeken mikor mar rugyeznek a fak, eszetekbe jutok hogy ezzel a snowball-al mitortent, vajon megszult-e mar... :lol: :lol: Mondtam Alexnek is, hogy meg egy babank van a forumon, es a 37. hetre jott, mert o szentul meg van gyozodve, hogy januar 23ig itt baba nem lesz. Na peeersze :D Legalabb ne lenne olyan magabiztos, de most sikerult megrengetnem a hitet :P Anyosom is kerdezte tegnap hogy en meg nem akarok megszulni? Ha azert csak nem kene... legalabb 2 hetet maradjon meg a kis hurkam odabent :D De csicsi hogy neked mikre nincs idod, hogy elovadaszod az elso bejegyzeseket :D

Nagybevasarlas elintezve, meg 1-2 dologert kell majd leszaladnom holnap a boltba. Hihetetlen bolondokhaza volt a szupermarketben :shock: Gondolom senkinek nem mondtam ujat :D

Kép

Kép
snowball

Jó tudni, h nem csak én lettem mérgezett egér Sajti szülésétől :lol: Felkeltettem appát, mondtam neki, h a csaj aki a táblázat szerint egy napon szül velem, tegnap megszült. Appa meg csak hisztizet, hogy neki 6kor kelnie kell, meg ma se dolgozta le a 10 óráját, és majd akkor ébresszem fel, ha én szülök :? Férfiak.

Csicsi
Örülök, h segítettem vmit a vizeletes dologgal. Abban meg a háziorvosom szerint is van valami, h "jól kell pisilni". Évekkel ezelött azért küldetett el újra vizeletvizsgálatra, mert szte "rosszul pisiltem". Akkor a vesekő és a vesehomok között filózott, na és hát nem fehérje volt a vizeletben? Szóval állítólag az elejét nem szabad begyűjtnei, meg le kéne zuhizni, de ez utóbbi nekem nem szokott menni, mert a reggeli első vizeletkor nekem annyira kell, h nem fér bele a zuhanyzás az időbe :D
Én is pont azt néztem, mikor írt Sajti utoljára, na és vasárnap panaszkodott, hogy jóslófájásai vannak, meg mennyire fáradt. Most ezekből fejtem vissza, h mire számíthatok majd!

Snowball
Szerintem Alexnek lesz igaza, és túlhordod :D Erről jutott eszembe, h a barátnőmnek (aki úgy volt kiírva mint mi és szenteste szült tavaly) egy csomó problémája volt a terhesség alatt, meg vérzett meg minden pánik-ok, és iszonyúan szerette volna végig kihúzni, mire kb 3,5 héttel korábban szült, aztán még 3 hétig bent voltaka kórházban... egy ismerősünk meg minden problémamentes volt, és mihamarabb meg akart szülni, hogy "túllegyen rajta", na ő meg túlhordta 1,5 héttel, és úgy kellett kiimádkozni a gyereket :)
Gondolj arra, h neked lesz a legkönnyebb dolgod, mert addigra már a mi összes tapasztalatunkkal mész majd szülni ;)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball

Azért mert megszülünk attól még írni fogunk csak nem a terhességről hanem a babázásról,legalább is remélem nem tüntök el.Mikor azt mondta ma a laboros hogy lehet csak szülök vagy fogok,Zsolti egyből megörült hogy na most végre apa lesz én meg mondtam neki hogy azért még várjon,Pepi úgy jött haza az oviból,hogy tényleg majdnem megszültem e :D
Időm mint a tenger vagyis ma a szokásosnál több időm volt irogatni,és gondolom már szülésig egyre több lesz,majd kirakom a te első hozzászólásod is :) Én megvárom szivesen a 21 napot már, csak az teljen nyugiban és ne kórházba kelljen szaladgálni.Nekem meg mindenki azt mondja hogy tuti megszülök nemsokára és ezért fogom túlhordani,tuti.

Rekuja

Én is egyből szóltam apának mi történt csak egy mosoly volt a reakció nem talál ilyenekben túl nagy összefüggést.
Ja-ja holnap-ma reggel úgy kezdem a napot hogy 2 liter iszi,zuhany és utánna pisi.
Sajtinak a feje fájt asszem de annak mi köze a szüléshez azt nem tudom,de lehet fel ment a vérnyomása én arra gondolok.Szegény Snowballt ne ijezgesd én pont hogy állandóan bíztatom :D De az biztos hogy ha naponta 5x elmonják,hogy ma tuti megszülsz akkor túl hordja az ember.

Amúgy azért vagyok fent mert Zsolti ma éjjel 2 ig dolgozott itthon a gépen és amikor feljött aludni felébredtem erre fél szemmel csak annyit látok hogy odad egy dobozt,hogy boldog karácsonyt és hogy ő nem bír tovább várni :) Azt se tudtam mi van,mondtam neki tegye el szépen,ne rontsuk el a karácsonyt nem akarom tudni mi az.Basszus rosszabb mint egy gyerek viszont olyan aranyos is :) Azt megértem hogy nem bírja ki várni mit kap,de hogy elöbb adni?Én is kiváncsi vagyok a reakciójára de azért kibirok egy napot. :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok csajok!

Csak egy gyors beköszönés, még 1000 a dolgom. :oops:

Sajti:
Gratulálok és sok boldogságot kivánok az egész csaladnak! Neked pedig gyors felépülést és sok tejcsit!

Kép
zsuzs35

Jó reggelt!

Még észen sem vagyok,de milyen hírekre jövök.

Sajti:

Hatalmas gratula a kisfiatokhoz! Ilyen szépen megszülni,míg mi itt csevegünk. Jó egészséget és sok-sok tejcsit nektek!!!! :P :P :P :P :P

Kiscsillag:

[size=12]Neked is hatalmas gratula a babákhoz. Csodás méretek! Nektek is jó egészséget és sok-sok tejcsit, no meg gyors felépülést a műtét után.
[/size] :P :P :P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Hát senki se tud aludni?! :D Én meg nem mertem mostanáig idenézni, mert gondoltam éjfél óta bizti nem írt senki :)

Csicsi
Tök aranyos a párodtól, h oda akarta adni a kari ajidat :) bizti pánikol, hogy megszülsz addig :D Lóránttól én már megkaptam, mert egy nagy fotelt kértem amiben majd kényelmesen lehet szoptatni, azt meg már leszállították vagy 3 hete. De még nem szabad beleülnöm :) Mondta, h még lesz egy kis meglepi is a fa alatt, ha lesz ideje elmenni venni... olyan romantikus :? De valamelyik nap ebédszünetben kimozdult a cégtől, mert megvette a sógoromnak a túra edénykészletet, szóval van esély, h nekem is nézett vmit :D
szoritok a mai laborhoz, majd írj, hogy alakultak a dolgok!
Tök ari a nagytól, hogy így várja már a picit ;) Ezek szerint neki is a baba az érdekesebb, mint a karácsony?

Nekem annyira nincs karácsony hangulatom :( nem is hiányzik az egész. Mondtam is, h a csokis adventi naptárat elcsesztem, mert nem karira kellett volna visszaszámolnom, hanem jan 12-re. Ráadásul a lakásátrendezés miatt nem fog beférni a szokásos 3 m feletti fa, csak egy max 2 m-es. A virágszigetet meg ki kell paterolni a lépcsőházba, h legyen hely a fának. Vajon az óriáskaktusz bírja a kinti 5-6 fokot? Lóránt szerint azt is díszíthetnénk, végülis 180 magas és szúrós :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jó reggelt!

Na megjöttem és semmi de az égvilágon semmi nincs a vizeletemben :D Jaj nekem ez is ajándék.Viszont olyan fáradt vagyok,asszem lefekszem aludni bár a Pepi már itthon de csak el lesz egy kicsit a meséken.A Zsolti egyik embere hozott haza és azt mondta ne haragudjak meg de már látszik az arcomon,hogy szülök mindjárt,el van deformálódva :D

Rekuja

Reggel megakartam nézni a dobozt abból hátha sejtek valamit,de nem volt ott ahova tette és megkérdeztem hogy hol van?Erre azt mondta hogy nem tudja miről beszélek álmodtam az egészet.Meggondolta magát :) És viccesen hozzá tette hogy egy könyv és gondolta odaadja elöbb hogy ne unatkozzak :)
Növényekhez sajnos nem értek,nálam minden kipusztúl akárhogy locsólgatom vannak virágjaim most is persze de elég kókadt a fizimiskájuk.De a kaktusz asszem nem igényel semmit nem?Vagy az sivatagi ugye?Na erről beszélek :)
3. feletti fa?Hogy díszíted fel?Nekünk 2 és fél méter a belmagasság és kb.2m 40cm a fa :)
Mit veszel végülis az unokahugodnak?Pepi szerintem az ajándékozás közben azt is elfelejti hogy kistesója lesz de ez a karácsony még ugye csak róla szól nem is baj ha kiélvezi amíg lehet.

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi
De örülök, hogy minden rendben! Tiszta hülye a védőnőd, de erre gondlom rájöttél :D tuti, mindent ellenkezőképpen csinálnék, mint mondja, ezentúl :lol: Kedves munkatársai vannak a férjednek ;) Erről eszembe jutott apám egy hírhedt beszólása már vagy 25 évvel ezelőttről, mikor a karácsonyi céges bulin megjegyezte a főnöke feleségének, hogy milyen szép kitűzője van, legalább elvonja a figyelmet a kis melleiről...
Aranyos, ahogy a férjed játszik veled az ajándék miatt. Csak most, hogy így felcsigázott, már muszáj valami ütősnek lennie abban a csomagban :)
Ajándékot unokahugomnak még nemtom, mert mindíg ilyen térérzék meg logikai fejlesztő játékokat kap tőlem (a bennem lakó matektanár ugye) de most nagyon nem megy neki a suli és folyton kudarcélménye van matekból, nem akarom még karácsonykor is erre emlékeztetni. Lehet, h a szorzótábla-tanulós kirakót se kéne odaadnom, amit már megvettem... Rejtett balkezes a kiscsaj, évek óta foglalkoznak vele, de folyton összeveszik az agya bal és jobb fele, amitől totál elveszik a részletekben. Pedig nagyon jó a logikai érzéke, meg a térlátása is iszonyú fejlett, nő létére (nekünk elvileg gyengébb, ez a biológiai ok a rossz parkolásra). Nagymamám tanítónő volt, ő is foglalkozik vele egy csomót. Remélem kinövi, mert álatorvos akar lenni, ahhoz meg azért mennie kell a tanulásnak!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Karácsonyfát meg úgy díszítjük, hogy a galérialépcső mellett áll, és onnan elérni :) de most ott van a kanappé, úgyhogy ezért is kell kisebb fa :(

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Jo reggelt bagoly mamik! :D

Uristen, megesz a fene!!!!! Most keszulodott Alex munkaba, es mondta hogy valami fura szagot erez a furdoszobaban. Mondom neki hogy igen, mert tiszta, lehet az zavarja ossze az agyat. Erre bementem a furdobe, es komolyan mondom hogy goreny szag van bent. De honnan a csudabol???? Napok ota pucolom a lakast, es mikor kesz vagyok vele jon egy goreny aki bepisil a furdombe???? De nem ertem, mert elotte voltam pisilni, meg Alex is volt, es nem ereztuk. Remelem csak a lefolyobol jon valami szag. Es hogy holnapig elvonul. Megnyugtatott Alex hogy ha estig nem megy el a szag, akkor o ujra atpucolja az egeszet. Remek... Fogalmam sincs, hogy mi lehet az, mar korbeszaglasztam mindent, meg a furdoszoba szonyeget is tegnap raktam le, mert kimostam. Mondjuk nagyon regi epitesu a haz, elkepzelheto hogy a vezetekek szarakodnak.

rekuja: na igen, lehet egy nagy adag tapasztalattal megyek majd a korhazba. Anyu is tulhordott engem is, meg tesomat is 2-2 nappal, tehat az is benne van a pakliban. De akkor meg nem leteztek csoda ultrahang vizsgalatok :wink: Nekem a terhessegem csak annyi szempontbol nem volt problemamanetes, hogy a letezo osszes kismama "mellekhatas" kijott rajtam. 4 honapig 24 oran keresztul rohangaltam a wcbe hanyni, a hormonjaim hazisarkannya valtoztattak, ataludtam napokat, kiuteses lett az arcom... es meg a vegere se ertem a dolognak :D ja meg az inszalag nyulas keseriette meg a napjaimat, heteimet a 19. het korul. De ahogy az ido telik, ezek a dolgok halvanyulnak, mar alig emlekszem rajuk :)

csicsi: majd meglatjuk, hogy mikor fogunk szulni. De ahogy elnezem a furdoszoba pucolos sztorid be fog jonni, mert mar idegesit hogy mi lehet az a szag. Remelem mire legkozelebb megyek, nem lesz ott. Es en is remelem hogy nem fogtok eltunni babazas utan. Biztos ritkabban fogunk irogatni, mint most, de hianyoznatok, hogy ha nem lennetek itt. Jopofa Zsolti, hogy pont ezt az egy napot nem birta mar kivarni :lol: Toled mit fog kapni? Igazabol nekunk sincs meglepi mar egymas kozott, mert mindent elkezdtunk hasznalni, amit vettunk/kaptunk, viszont a csomagolasok meg a doboz a fa alatt van. Na majd holnap jonnek aposek, es majd kapunk ajandekokat, amirol nem tudjuk mik azok :twisted: Egyebkent en is olyan csaladbol vagyok, hogy sosem birtuk kivarni az unnepekig, es addig piszkaltuk a masikat, hogy legalabb talalja ki, hogy mit fog kapni, hogy mindig lelottuk a sajat poenunkat karacsonyig. Latod, megmondtam en hogy nincs semmi baj azzal a vizelettel. A kozepsugaras pisi meg ki is ment a fejembol hirtelen, mert nekem az mar szinte rutin, mikor vizeletmintat kell adnom. Ugye sajnos a veseim miatt sokszor kellett ezt "gyakorolnom", igy most ez semmiseg, ha produkalnom kell. Barmikor, barhol, barmennyit :D

Na megyek, megnezem a tegnapi Baratok koztot, utana megyek szimatolni a furdobe.... Plusz le kell mennem a boltba pulykamellet venni, mert kepesek elkapkodni az osszeset. Tegnap venni akartunk egy elektromos radiatort, es persze hogy az egesz uzlet ki volt fosztva belole, pedig volt szamtalan kulonbozo. Hihetetlen ez az orszag :D :D Se holapat, se szanko, se radiator...a benzinnel is fel kellett tankolni, mert nem volt eleg a benzinkutakon. Ja meg karacsonyfabol is hiany volt, most meg mar nem is arulnak...

Kép

Kép
snowball

rekuja

nálam is szokott lenni ilyen,és olyankor öntök egy kis hypot a lefolyóba és elmegy a bűz.csatorna van nálunk és néha irtó büdi tud lenni mikor feljön a csatornaszag.

KépKép
bettike83

Jöttem jelentkezni, nehogy eltűntnek nyilvánítsatok. Egyre nehezebben viselem. Most keltem fel. Lassú vagyok, mint a csiga, pedig lenne dolgom, de pihizni kell. Most érzem, hogy nyom lent valamit, és én ezeket az időjárási dolgokat nem birom. Leöntöttem csokival a sütinket, és megcsináltam a holnapi sütőtökkrémlevest, és mentem aludni.
Bár 8.00.kor már a piacon volta, úgyhogy az éjszakámról nem mesélnék. Nem kell félteni mamakocsival húzom haza a dolgokat, így mindent beszereztem, ami kell(remélem)
10.00.utolsó Mammut köröm, bízva abban, hogy ilyen korán nem lesz senki, elég gyorsan végeztem.
Így most megvarrom az utolsó párnahuzatomat, és elrakom a varrógépet több hónap után, és megpróbálok nőcit varázsolni magamból, ha van energiám még.
De röhejesen elfogytam energia ügyben, és ijesztegettek itt a szülésekkel:)

KépKép
KépKép
kat78

Rekuja

Az a céges beszólás azért nagyon dúrva nem is tudom erre mit mondtam volna.Nehéz gyerekeknek ajándékot venni ha nem mondják mi kell,minnél jobban konbinálunk annál kevesebbett játszik azzal amit veszünk álltalában a legolcsóbb dolgok lesznek aztán a favorit a szülinapi mp4 et nem láttam a november óta a kezébe pedig fél évig hallgattuk hogy mennyire akarja :?
Zsoltiból bármilyen ajándékot kinézek,mondta tegnap a barátok közt után hogy mi miért nem készítünk egymásnak ajándékot ahelyett hogy veszünk.Erre annyi volt a válaszom:Mert nem vagy ötvös :D Kicsit kiakadt szegény :)

Snowball

Én biztos nem tünök el,ha minden rendbe lesz velünk,ahogy olvastam a dec. topikot ők is írnak pedig megvan sz összes babájuk nekik is.Jó nem lesz ilyen litánia az biztos de most csak azért írunk ilyen hosszú leveleket mert túl sok az időnk.Szerintem is csatorna szag lehet néha nekünk is van nem tudom mitől lehet,de csak nem görény pisilt oda :) Egyszer kimostam a függönyöket felakasztottam és mire hazamentem állt egy kis víz az ágyunk mellett,napokig kerestem az állatot amelyik odapisilt amikor is rájöttem hogy biztos a függönyből csöpögött a víz :)
Holnap megírom mit kap kisablakban szoktam hagyni a babanetet és nem akarom hogy véletlenül elolvassa mert elfelejtem,de nagyon bevállalós ajándék kiváncsi vagyok belemegy e :)
Már megint mész valahova :) Én a reggeli pisi leadás után két órát kellett aludnom mert nem voltam magamnál.

Kérdés.

Szerintetek a savanyú káposzta megromlik két és fél nap alatt zacsiban a hűtőben?És a lila káposzta ami szintén csavanyúsnál vettem?

KépKép

KépKép
csicsi84

Kat

Nem csodálom,hogy nem birod ezt a frontot reggel kimentem és rendesen meleg szél fújt,hét ágra süt a nap.
Belőlem ez csak álmosságot hoz ki a hidegnél érzem meg a jóslókat meg hogy valami nem jó,de biztos sokan megszültek most ünnepek elött.
Azért ma is elintéztél pár dolgot nem csoda ha nem birod már,szerintem tényleg próbálj meg pihenni mert pár nap múlva ha meg lesz Bálint megint lesz elég dolgod amitől nem lesznek túl jók az éjszakáid.

KépKép

KépKép
csicsi84

Bettike
A wc nem nálam bűzlik, hanem Snowballnál :D

Snowball
Bizti a csatornából jön, ne aggódj! Nagymamáméknál régi házban onnan tudja, h esni fog, mert akkor büdös a csatorna :) A hipó meg a lefolyótisztító sztem is jó megoldás lehet.

Kat
oké, hogy hazahúzod, de nem te írtad, hogy nem visz fel a lift az emeletig? Vagy most meg én keverlek valakivel? Amúgy én is plázacicáztam ma még :) aztán hazaértem holt fáradtan, és kb 5 perc múlva, délben megjelent appa, hogy "megunta" a munkát és hazajött, mert csak 2-en voltak bent, mindenki más már szabin van, meg leállt a skype, úgyhogy elmaradt a konferenciája is. Alig ocsúdtam fel, erre elkezdett ablakot pucolni! 4 hónapja kérem, erre magától!!! Persze még a felénél se tart, de már nagyon mártír :D mondjuk megértem, mert ebben a hülye újépítésű házban szinte minden ablak francia erkély :? Ja, és fejbevágott a porszívóval, ahogy vitte fel a galériára. Semmi tragédia, csak nagyot koppant :D
A varrógépet én is ma csomiztam össze :) Gondoltam is rá, vajon mikor lesz legközelebb időm varrni... pedig vettem egy iszonyú cuki kék-zöld alapárnyalatú halacskás anyagot, hogy varrok belőle vmit a gyerekszobába, de abból se lett semmi. Majd menet közben hátha kiderül, mire lenne igazából szükség, akkor megcsinálom. Ezzel nyugtatom magam :)
Minden elismerésem a főzőcskézésért! Én úgy örülök, hogy Lóránt nem igényli ezt, anyám meg úgyis ad nagy ebédet 25-én, ott majd jól belakmározunk (én csak a mézes-gesztenyét várom :) ).

Appával ma megbeszéltük, hogy a karácsonyi vacsoránk ebédkor lesz, merthogy nem tudok este enni. Ja, meg azt mondta, h idén ne rántottfogas legyen, úgyse kaptam olyat, ami tetszett, hanem együnk mirelitte tengeri halat, mert ő igazából a tengeri halat jobban szereti. Ennyit a balatoni halászcsalád multamról :( Nagymamis átküldte a sütiket, ha minden igaz, holnap megkapom őket :P

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi
na ja, apám céges beszólása után gondolhatod, milyen gyerkkorom volt ;) mondjuk úgy, h edzett vagyok. Nekem is most tökre kell, hogy sokat kommunikáljunk, mert különben csak ülök, és szorongok :shock: Vettem anyámnak egy Ranschburg könyvet a nagymama szerepekről, kiolvastam, mielőtt még valami sértőt adok neki :)
Hanna ajándékából végül az lett, h a játékboltból felhívtam a nővéremet, h na jó, mit kér, mert ha én választok kap egy 3d földgömb kirakót, amihez még tuti kicsi. Úgyhogy "megrendelésre" valami műanyag lovakat kap, azokból a dizájnos tényleg szép nemtom milyen S betűs márkából. A szorzótáblás kirakót meg lehet, h elteszem a tavaszi névnapjára, mégse a karácsonyfa alatt legyen kudarcélménye...
Az ötvösös nagyon tettszett! El is meséltem appának rögtön, aki épp szentségelt mert nemtudta kinyitni a fürdőablakot. Aztán felmásztam a kád szélére, hogy megmutassam, h kell kinyitni. Erről rögtön rá is jöttem, hogy hiába lakik itt 3,5 éve, még egyszer se mosta le a fürdőben az ablakot!
A savanyított káposzta "elvileg" eláll, a gyakorlatban meg ha romlik, akkor erjed, azt azonnal megérzed rajta.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?