Gratula Kiscsillagnak az ikrekhez, bár én nem tudom, ő kicsoda
Viszont ikreknek tényleg szép nagyok!
A sotét én is most hallottam a híradóban (is). Lassan jutott el hozzájuk a hír, ha mi már 2 napja tudunk róla... Ha jól értettem az érintett kismamákat tavaly oltották be. Mintha az oltás 1 év alatt lejárna, nem? szóval akkor nem olyan "nagy csoda" hogy idén mégis elkapták!
Most jöttünk haza a szülésfelkészítésről, tök jó volt! Egy nagyon szimpatikus anyám korabeli szülésznő tartotta, és egyrészt nagyon szakszerűen elmondta, mikor mi miért történik a szervezetünkkel, és mért úgy reagálunk, ahogy, másrészt a lelki részéről is nagyon empatikusan de nem túl érzelgősen beszélt. Volt néhány olyan mondata, ami nagyon megfogott, nem tudom szó szerint idézni, de kb: a szülésben az az egyik legnehezebb, hogy egész mostanáig a szervezetünk azt tanulta, ha valami fáj, akkor baj van. Itt meg ha valami fáj, az jó, az természetes, ezt viszont nehéz pár óra alatt elfogadni. Ez érdekes szempont. Ja, és hogy az egyetlen ok a pánikszerű kórházba indulásra a véres magzatvíz távozás. Minden más esetben nem kell kapkodni. Appa végül nem jegyzetelt, hanem az egészet felvette diktafonra (telefonnal)
azt mondta, majd karácsonykor újrahallgatja, h memorizálja
Csicsi
Nagyon durva a védőnőd! Nekem is volt fehérje a vizeletemben kb a 28. héten, aggódott is a védőnéni, mondta, hogy a jövő héten megismételjük a mérést
kicsit más hozzáállás. Örülök, hogy az orvos megnyugtatott. Furcsa, hogy mennyire különböző tanácsokat adnak a védőnők, valahogy egységesebb álláspontot várnék a szervezettől, de amiket itt mondtok! Hihetetlen mázlista vagyok. Ja, az enyém még mindíg nem volt családlátogatni, mert a kisfia ugye lebetegedett, most meg nem akar a közelembe jönni, nehogy elkapjak vmit. Mondtam, velem minden oké, ne aggódjon, ő meg mondta, hogy úgyis elsősorban azért kell kijönnie, h megnézze, van-e fűtés meg melegvíz a lakásban, de mivel önkormányzatiban lakunk, ezért muszáj lennie, különben már kilakoltattak volna
Snowball
Nem baj ha hízol, legalább lesznek tartalék energiaforrások, sztem szükségünk lesz rá. Arról meg, hogy hamarabb akarsz szülni, épp ma mondta a néni a kórházban, hogy az utolsó hetekben, bár elvileg már minden kifejlett, de még azért történnek dolgok odabent. pl a hosszas oxigénhiányos állapot eredményeként alakul ki az éleslátása a babáknak. Állítólag kimutatható, hogy a túlhordottaknál ritkább az örökletes szemprobléma megjelenése. Szóval, ha még január 31-én is egyben leszel, nyugtathatod magad ezzel
Itt azt mondták kórházba indulásról, hogy attól függően, h mennyire laksz messze, a 10 és az 5 perces fájásoknál indulj el. Mivel 10 percesből úgyse 1 van, lehet pl úgy tervezni, hogy a 3-4. tízperces után indulsz. Ez eddig a legkonkrétabb, amit valaha hallottam. Ja, és ő is hozzátette, hogy nyugodtan előfordulhat, h még nem jutsz szobához, mert mikor megvizsgálnak, és csak 1-2 újnyira van nyitva a méhszáj, még lehet, h azt tanácsolják, h sétálj a parkban (gyorsan hozzátette, h ezt csak nyáron szokták mondani). Szóval lehet, h a parkolóban fogsz vajúdni
Kat
"semmi program csak vásárlás a piacon" - remélem, cipekedni azért nem te fogsz! Vigyázz magadra a tömegben.
Ma este rájöttem, h a 8 éves unokahugomnak nem vettem még játékot karira, csak a szokásos matekos fejlesztő dolgokat. Holnap muszáj benéznem egy játékboltba, vagy megutál a kiscsaj!