Új privát üzeneted érkezett!

Sajti:
Köszi a kedves szavakat, nagyon aranyos vagy! Nyufo is és Anna is jól vannak.
Igen, itt is minden ok, most éppen szó szerint el vagyunk havazva. :D Remélem ennyi hóval végre fehér karácsonyunk lesz! :)
Amint látom a finisben vagytok elég sokan! Lesz itt is babaesö hamarosan. :D Izgi idöszak jön!

Kép
zsuzs35

Aktuális infok Nyuforól:
Tegnap este még erös hányingere volt, szédült, de felkelt már. Ma már jobb. Kicsi Anna 24 órán keresztül vele van, és ált. a kezében, mert ha leteszi, akkor sir. Regi és a férje tegnap este voltak látogatóban. Éjjel nem aludtak, mert 3 baba sirt mellettük a szobában. Ált. csaszi után 3-4 nappal mehetnek haza.

Kép
zsuzs35

zsuzs: koszi az infot!!! Remeljuk hamarosan hazamennek. Nyufo pedig ugyes csajszi, nem lesz semmi gond, hamar megerosodik :wink: A pici Annanak pedig biztos, hogy kell az anyukaja, biztos megijedhetett, hogy miert kell jonnie hamarabb..a kis draga :) Amint tudsz ujat, legyszi irj!!!

Kép

Kép
snowball

Már nem tudom ki kérdezte, hogy levetetünk e köldökvért?
IGEN, a Krio-nál? bátyámék vannak ott, és így megyünk oda mi is. Nálunk ez a nagyszülők finanszírozzák, mármint a szüleim, bár mi is akartuk volna. Be kell jelentkezni egy beszélgetésre, kell nekik talán 2 váreredmény: Hepatitis,meg még valami de majd mondják. A szerződékötéskor megkaptuk a csomagot, ami kicsit nagyobb hűtőtásak mint egy strandhűtő táska, ezt kell 4-24fok között tárolni, majd a dokinak adni. A szülés után tőled is kell vért venni, így azt is beszállítják. ott ki kell fizetni 25ezer forintot, és 8 napon túl kell rendezni kell a többit, legalábbis a mi konstrukciónkban.
Szerintem nem vagy késében. Azt kell tudnod, hogy akkor nem tudják a babát a hasadra tenni a köldökzsinórral még, és nem Apuka vághatja el a köldökzsinórt.
Mi bevállaltuk, soha ne derüljön ki, hogy kell e!

Ma vettünk szőnyeget, és állólámpát, így lent is, meg fent is meg van a kuckója Bálintnak, így most már nyugis egy kicsit.

Irigykedve olvasom, hogy Nyufó túl van az első éjszakán, innentől csak jobb lesz, jó érzés lehet túl lenni rajta, és babázni:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat
Köszi az infókat, én érdeklődtem a köldökzsinórvér felől. Azt tudom, hogy a hepat. és a szifilisz eredmény kell, nekem ugye a hapet. még nincs meg, de ezt már elpanaszoltam aszem :( majd egy hétmúlva, vagy ha jó nekik van a 1,5 évvel ezelötti. Appa amúgy sem akarta elvágni a köldökzsinórt, amióta valahol olvasta, hogy kb olyan mint egy lúdnyakat átvágni :) sztem oda se fog nézni :D Az jól hangzik, hogy nem kell előre fizetni. Appa direkt felbontott egy csomó lekötött pénzt a szülési időszakra.

Olyan csend van ma itt, mintha nehéz lenne bármit is mondani, miután a nyúfó már babázik. Olyan lényegtelen ehhez képest minden, nem?

Appa már Csepelen van, csak elmegy lemosatni a kocsit aztán már jön is! :) Nem is volt kint olyan nagy hó, meg melegebb is volt, mint itt (-3 fok). Nagymamája "jól" van, karácsonyra kiengedik, már járókeretezik, ami 91 évesen 1 héten belüli combnyaktöréssel sztem nagyon király!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Ki,hogy van ma?
én délelőtt elég rosszúl voltam,görcs,hányinger,meg a szokásos izom, fajdalmak.de túlvagyok rajta.még huzni kéne kicsit.

hát igen nyufónál is megvolt az időpont,,csak más választás nem volt,a vérzés miatt korábban meg kellett műteni,és az a lényeg h jól vannak :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Bettike:
Csatlakozom hozzád. Egész nap keményedik a hasam, görcsölgetek, s elég gyakran van olyan érzésem, hogy menet közben ki fog pottyanni a gyerek belőlem. :roll: Próbáltam ma pihizni. Kellőképpen megviselt a mai nap ahhoz, hogy a gyerekszobát végleg befejezzem. A matracról lekerült a fólia, a kórházba menős cucc készen, Csanád hazajövős ruhája is elrámolva. Hátha! :D Bár ahogy írod, jó volna kihúzni, pláne, hogy nálunk jövő hét vasárnapra van beprogramozva a császár. Már csak egy hét!!
Most, hogy egész nap fájdogálok, a férjem kezd pánikba esni. Mondtam is neki, hogy addig míg én nyugodt vagyok, addig ő se idegbetegeskedjen. Szerintem most kezd tudatosulni benne, hogy napok kérdése és apa lesz!!! :lol: :lol: :lol:

Rekuja:
Hála Isten, akkor Lóránt hazaért épségben. Milyen gyorsan eltelt ez a hétvége is és még egyben is maradtál. :D Tök jó, hogy nagyija is jól van.

Zsuzs:
Köszi az infókat Nyufóról. Örülök, hogy minden oké velük.

Csicsi:
Merre vagy? Még egyben vagy elmentél te is szülni?

Kat:
Ezek szerint akkor nálatok is most már minden a helyére került. A férjed hogy van?Remélem most már a teljes gyógyulás útján!

Snowball:
Kiláttok még a hótól? Megint láttam a híradóban, hogy mekkora kint a hó.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

tyuntyi

azért az apukáknak is fura ez az állapot.eddig megszokták h ott a nagy poci,simogatták,odarugott nekik a gyerek,de mostmár hetek kérdése és apukák lesznek.sztem az anyáknak is fura,legalábbis nekem tuti,tudom h itt van,de miután kibujik teljesen más lesz az élet.a régi életünk elmúlik és jön egy új élet már hármasban :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Csak röviden írok, mert ma én sem vagyok túl jól: fáj a fejem... :( nem szokott fájni, ezért furi, de ahogy látom, jön valami melegedés.. Meg aztán nem tudom eldönteni, hogy jóslófájásaim vannak-e, vagy a Babóca kalimpál ennyire, de itt-ott méhtájékon is fáj..
Mai program: Apa étolajjal leöntött vadiúj (most volt rajta először) farmerjének kimosása, sárgaborsó krémleves főzés (már fél napja főzöm, meg fog ez puhulni egyáltalán??? :x Marcipános szaloncukor készítés (recept a másik topicban), gyerkőc játékainak higiénizálása, és ami a lényeg: szűrjük a karácsonyi pálinkát! Ez fölöttébb érdekes dolog, már kávészűrő filtert is bevetettünk, ettől tiszta lesz.. Apa azt mondja, nagyon fincsi lett! :) Lehet, hogy a szaloncukiba beleteszek egy kis pálinkás gyümit is, és azt is ajándékba adom..

Zsuzs: kösz az infókat!! Amúgy nekem Ausztria a szívem csücske, szinte mindig osztrákokkal dolgoztam együtt, így már a fél életemet ott töltöttem.. Imádom azt a mentalitást! Bár néha kicsit álszerényeknek tartom őket, de tetszik az életmódjuk! Egyik kedvencem Salzkammergut, ha már kicsit nagyobb lesz a Babóca, megyünk, "meghajózzuk" a tavakat! :D

Nagyon örülök, hogy Nyufóval és Annával is minden rendben van!! Már nagyon várom, hogy beszámoljon a nagy eseményről! :) No, most megyek, szerintem lepihenek kicsit..

KépKép
sajti

Na látom, bajlódunk ma egy páran.

Sajti:
Kitartás a fejfájáshoz. Ilyenkor nem szoktál bevenni vmit? Mert ha én nem veszek be legalább algopyrint (úgy tudom terhesség alatt csak azt lehet), akkor világvége van.
Szaloncukrot is készítesz? Az eszem megáll!Azért pihenj is ennyi teendő mellett! :D

tyuntyi

Sziasztok!

Rovid leszek, mert apanak kell a laptopom, csak azert ugrottam be, mert most irt Nyufo :) Jol vannak, delutan beindult a szopi is. A csaszisoknak kulon uzent, egy jo tanacs formaban: azt tapasztalta, h hogy ha tobbet mozog, akkor elviselhetobb, es ha egy ideig nem mozdul akkor utana rosszabb elindulni. Es mindenkit puszil :) Szerintem mar holnap haza is engedik oket, remeljuk a legjobbakat!!! :)

Rolunk: igen, be lettunk havazva ismet. Ezert apa ugy dontott, hogy elvisz egy meglepi helyre. Kiderult, hogy arra a dombra akar felvinni (persze kocsival), ahol sokszor voltunk, es nagyon szep onnan a kilatas. Meg persze eltoltottunk ott par romantikus pillanatot is :wink: Egesz jol haladtunk fel a dombon, de egyszercsak elakadtunk, es onnan mar nem tudtunk tovabb menni. Megfordulni vagy visszatolatni nem tudtunk. Vegulis a megfordulas mellett dontottunk, de en kiszalltam elotte a kocsibol, es ahogy fordult oldalra az auto, Alex nem tudta fekezni es oldalasan elkezdett lecsuszni, ugy hogy majdnem engem is elsodort az auto. Sikerult felre ugranom, terdre is estem :shock: Bajom nem lett szerencsere, nem utottem meg magam, meg nem panikoltam be, de meg mindig keresztbe volt az auto, valahogy valami tartotta a lecsuszastol. Itt jott megint egy ujabb fordulat: mogottunk jott egy auto, lefele a dombon, es azt hittem hogy nem tud megallni. Szerencsere az egy jeep volt, meg tudott allni, de az is csak keresztbe. Vegulis Alex meg tudott valahogy fordulni... Majdnem szo szerint osszeszartam magam :shock: :shock: Magam miatt nem panikoltam be, csak apa miatt aggodtam mar miutan kiszalltam a kocsibol. Bele se merek gondolni mi lett volna ha oldalasan legurul az auto, benne pedig a ferjem :cry: Szoval "csak" ennyi a mai izgalmakbol. A romantika most elmaradt...inkabb hazahoztuk :lol:

Csicsi remelem egyben vagy, nagyon elcsendesedtel!!! A telefonszamok cserelese olyan jo lenne ha megtortenne, mert mindenki miatt ugy izgulok!!!!!

Kép

Kép
snowball

Akkor én ma kicsit kilógos a sorból, mert én egész jól érzem magam. Igaz egyre nehezebben, már sokat lihegek, pihegek.
Kész a szoba. Apa is kezdi felfogni a dolgot, de megágyazni még nem lehetett neki, mert azt nem engedte.
Sajna nekem mára kijött egy herpeszem, ami már3 éve nem, iszonyúan fáj, és persze megijedtem, hogy pont most. Majd holnap dumálok a dokival, persze szerintem nem gond, mert ezért is császároznak, de nagyon nem hiányzott.
Páron teljesen jól van, nem mutatott ki semmit semmi, így fogalmunk sincs, hogy mi lehetett.
Amit Nyufó mondott, hogy sokat kell járni már hallottam mástól is, csak bírja az ember abban a helyzetben. De jó hallani, hogy Annázik. Nagyon hihetetlen, hogy tényleg nincs olyan messze a dolog.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Itt vagyok csak intéztük egész hétvégén a karácsonyi banzájt,tegnap írtam egy csomót és elszállt azt hittem megöl az ideg inkább hagytam az egészet :)

Nyufónak nagyon örülök,sok egészséget és tejcsit kívánok nekik ha valaki ír neki megírhatná mindenki nevében.Irigykedem és izgulok is egyszerre furi ez az érzés olyan régóta vártuk már ezeket a pillanatokat mostmár tényleg csak napok választanak el minket,hogy a karunkba tarthassuk.

Kari fánk még mindig nincs ez minden évben a legnagyobb trauma,de most legalább az ajándékok megvannak.Én is éreztem ma megint egy-két összehúzódást,már kezdem megszokni,de sajnos ez nem jelent szerintem semmit,majd figyeljétek meg én leszek az aki túlhordja a pocaklakóját.

Rekuja
Én azért kicsit irigykedem a segítségért azért jó az ha számíthatsz valakire ha elfáradsz vagy csak kifújnád magad egy kicsit.Nagymami nem semmi örülök,hogy rendbe jön,így már mind a ketten nyugodtan otthon várhatjátok Szaffi érkezését.Látom bugyitémákat totál kibeszéltétek,annyit fűzök hozzá,hogy én azt hallottam,hogy császár ide vagy oda a magasított derekú eldobható a jobb mert a másik nem tartja meg a betétet és elcsúszkál én is vettem ilyet meg olyat is,meg van 3 szoptatós melltartóm de csak a kórházba gondoltam,hogy diszkrétebb legyen a szoptatás.

Snowball
Látom volt egy rosszabb napod,remélem azóta jobb a kedved,de szerintem most Nyufó mindenkit feldobott.
Látom volt egy kis romantikázás azóta,na én ilyenre várok ezer éve de azért vigyázz magadra már ne nagyon csúszkálj a dombon,inkább meglepizzetek valami sík terepen :) Én meg is adom a számom meg meg is adhatjátok és akkor megírom kivel mi volt,nem tudom most hol tart ez az egész.

Sajti
Remélem elmúlt a fejfájásod,álltalában a terheseknek nem szokott de 1x nekem is fájt összesen de nem vettem be semmit hanem kialudtam,én amúgy se vagyok nagy gyógyszeres de fogalmam sincs hogy mit szabad most,de ha nagyon fáj szerintem egy fél algopyrin nem ártahat és már olyan rég nem ettünk gyógyszert szerintem egyből hatna annyi is.
Látom te sem unatkozól a hétvégén mindig csinálsz valamit.

Tyuntyi
Szerintem te fogsz hamarosan szülni nem én ahogy olvasok:) Csomószor eszembe jut hogy te leszel a következő aki babázhat.
Jó olvasni,hogy már elkészültél mindennel én is helyre raktam mindent,majd csak apának kell sterilizálni a cumikat mire haza jövünk :)

Kat
Jó hogy még el tudsz menni vacsizni barátokkal,mi is tegnap este voltunk de késtünk másfél órát miattam és egy szenvedésnek éreztem az egészet idegesít hogy mindenkinél lassabb és szétszórtabb vagyok.

Bettike
Szerintem is azért legyen nálad minden papír sosem lehet tudni,mikor min változtattak,nehogy emiatt legyen késöbb gondotok.Nekem a legnagyobb kiváncsiságom az,hogy a Zsolti reakciója milyen lesz,vajon mit hoz majd ki belőle.

Kicsit elvagyok kenődve amikor Pestre mentünk szerdán,elakartuk intézni az apasági nyilatkozatot,mi nem vagyunk összeházasodva és ez kell ahoz hogy a nevére vegye a Zsolti.Ugye azonkívűl hogy majdnem megszültem útközben odaérve,mikor már minden papírt kikértem leültünk az anyakönyvezető elé hogy akkor végre ez is meglegyen,kiderült hogy a nő nem tudja megcsinálni,ugyan is Zsolti személyie lejárt nyáron :shock: Nem tudtam sírjak e vagy nevessek,persze min.két hét mire kész lesz a másik addig nem tudunk semmit tenni és megint Pest mert ugye csak ott van bejelentett lakcímünk :? Szóval ha Bibi elöbb jön akkor az én nevemre kerül,nem lesz törvényesen apukája és ugye a maceráról nem beszélek ami utánna vár majd ránk,hogy minden papírját átirassuk majd az apja nevére.Nem hiszem el,hogy nyár óta most derült ki :( Persze ennélkül is megszületik,csak a szivem azért azt diktálja hogy a Zsolti neve legyen ráírva majd a kórházba a csuklójára :(

KépKép

KépKép
csicsi84

csicsi: orulok, hogy egyben vagy. Ami Nyufot illeti, persze beszamoltam neki smsben hogy mindenkit lazba hozott itt a topicban a nagy akciojaval :) Sajnalom, hogy Zsolti nem veheti rogton a nevere Bibit. De ami kesik, nem mulik, az az apuka pedig nem rohan el :wink: Nekunk meg az allampolgarsag ketseges meg egyelore, mert mar meg legujabb info szerint Lettorszag nem engedi a kettosseget. No majd meglatjuk.

Kép

Kép
snowball

Szegény lányok, kitartást a pocikeményedéssel! Én Kathoz hasonlóan egyenlőre jól birom a melegfrontot, de nekem mindíg a hideggel vannak gondjaim.

Végül elmentünk a mupába a koncert 1. felét meghallgattuk, úgyhogy megvan a karácsonyi hangulatom. A tenor pocsék volt, úgyhogy hazajöttünk a 2. feléről Xfaktort nézni :D Szaffi nem bírja az üstdobot.

Köszönöm mindenkinek, hogy tartottátok bennem a lelket, amíg appa elment! És tényleg, Szaffi rendes csaj, megértette, hogy nem jöhet ki :) Csak várja meg még a januárt!

Snowball
Hát, tudtok élni, az biztos ;) Még jó, hogy a végén csak egy izgi sztori lett belőle, és nem tragédia. Az elcsúszással vigyázni, nagymamám így szülte meg a nagynénémet!

Sajti
A leöntött nagrág nagyon ismerős itthonról :) Csak Lóránt nem szokta bevallani, hátha nem veszem észre, sőt, úgy hajtogatja a ruhát, hogy mosáskor se tűnjön fel, így teregetéskor autómatikusan tehetem vissza a gépbe a folttiszttóval :? A sárgaborsófőzelék az egyik kedvencem, de pont amiatt szoktam le róla, mert sose puhul meg :( nagyim szerint tovább kell áztatni, akkor gyorsabban fő... hát nekem még nem sikerült elég ideig :(

Tyuntyi
Jaj, ezek a pánikolós appák minenütt ;) azért jó tudni, hogy nem csak az enyém ilyen ;) Sztem azt fel se fogja, h appa lesz, csak ugye a gondoskodási kényszer miatt retteg.

Bettike
Appa sztem örülni fog, ha eltűnik a poci és végre megint mozgásképes leszek. Nem esztétikai szempontból, csak hát kiszolgáltatott-anya, kényes-anya, vigyázni kell rá anya sok-sok türelmet igényel :) Ma pl közös ágynemhúzás közben sikerült hasbavágnia, amitől ő bepánikolt, Szaffi meg észre se vette. Itt mondogatta, hogy nem tudtam, hogy még ott is te vagy :D De az igaz, hogy könnyebb a benti gyereket lekötniük, aki ugye nem sír, nem pisil be, és -őket- hagyja aludni. De egy csomó szépségből kimaradnak, amiket csak mi érzünk.

Kat
Remélem, minden rendben lesz veled! Ne aggódj túlságosan, ma már mindent megoldanak! Az immunrendszerünk meg gyengébb ilyenkor, nehogy a baba ellen lázongjon a szervezetünk, úgyhogy normális, hogy mindenféle megszokott betegség előjön, még ha kellemetlen is.
Mi sem ágyaztunk még meg a babának, szintén babonából. Majd amíg mi a kórházban vagyunk, legalább appának is lesz mit csinálnia.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Csicsi: Az útlevelet nem fogadják el, vagy a jogosítványt, mert azzal is igazolhatod magad. Csak a lakcím szerinti önkormányzathoz lehet bemenni? Elég nagy hülyeség.

Engem is inkább a hidegfront gyötör meg.
Nem tudom ki hogyan vele, de nekem egyre többet kell pisilnem, ha meg nem akkor csak úgy érzem, és egy nagy tüsszentés kész katasztrófa:)

KépKép
KépKép
kat78

nektek hányingeretek nincs?nekem elöjött,naponta 1-2 alkalommal van,na meg a szokásos fejfájás,pedig terhesség alatt nem igen volt.

KépKép
bettike83

Csicsi
hú, nem irigyellek a papírok miatt! Ez milyen rossz! Párod anyakönyve alapján nem állítják ki? Vagy útlevél nincs? Bár gondolom, már minden lehetőséget végigzongoráztatok. A 2 hétnél még lehet, h az esküvő is gyorsabb lenne, aszem annak terhesen nincs várakozási ideje :lol:
Az iratok meg folyton akkor járnak le, amikor kellenének. normál embernek eszébe se jut nézegetni, hogy érvényesek-e még, arról nem is beszélve, h csak akkor csinálnak újat ingyen, ha már lejárt, szóval még előre se lehet gondolni :?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

bettike
Hányingerrel ugyanígy vagyok, időnként "felbukik" a kaja. Lóránt szerint ez, meg a sok pisilés azért kell, hogy jobban átérezzem majd a pici helyzetét az első hónapokban :) A védőnénim szerint a hányinger azért van, mert pici a gyomor, és ha úgy helyezkedik Szaffi, akkor felnyomja a gyomorszájhoz a tartalmat. Nekem a mandula rágcsálás jött be eddig a legjobban, mint ellenszer.
Fejfájásra azt mondta a védőnénim (én hiszek neki, mert olyan értelmesnek néz ki), h azért van, mert alacsony a hemoglobin vagy mi a vérben ilyenkor, és kevesebb oxigénhez jut az agy, meg érzékenyebb a nyomásváltozásra, és ez összeadódik. Egyébként az oxigénhiány miatt vagyunk szétszórtak is :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Betti: én már kétszer is hánytam az utolsó hetekben. Én is úgy érzem kisebb a gyomrom, és Bálint rugdossa. Túl eszem magam, ami csak utólag derül ki, és akkor csak szenvedés. Igaz most úgy érzem kicsit lejjebb ment a hasam, mert a legény beáll fejjel lefelé és így van helye a gyomromnak, és így nem annyira rossz. De nálad a pasi úgy emlékszem nem fordult be, így simán lehet, hogy a gyomrodnak kicsi már a hely. Nekem ekkor a napi 5x evés, keveset jött be, mert akkor elviselhető volt. De tényleg megkeserítette a napjaimat

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok lányok!

Tyuntyi:
De izgi, te leszel a következö! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy Csanád is áthúzza-e a programozott csaszi idöpontját? Bár gondolom a szentestét azért otthon szeretnéd tölteni!

Sajti:
Mi a burgenlandi részen lakunk, borvidéken, és nagyon közel Sopronhoz. Ami azért jó, mert ha egy kis „hazaira“ vágyom (pl. túró rudi, sport szelet....egyéb „hungarikum“) akkor csak átruccanunk.  Tényleg szép a Salzkammergut! Tegnap lehetett vmi a levegöben, mert fizikailag én sem voltam a toppon. Hasam, derekam fájt, szúrt hasogatott. A pici viszont kalimpált eleget odabent, így megnyugodtma, hogy legalább ö jól van! Milyen lett a sárgaborsó krémleves? Emlékszem, mi a menzás s.borsó fözeléket csak betonfözeléknek hivtuk. 

Snowball:
Hu, de durva a domból lecsúszós sztori! Elhiszem, hogy megijedtél! Még jó, hogy pszihés alapon nem indult be a szülés (egyik ismerösnél történt, amikor a férje motorbalesetet szenvedett). Azt hiszem eleséskor vki nagyon vigyáz a babákra, mert az 1. terhességemnél is elestem és most is (ugyanabból az okból, hó alatt jég, nem látszik, megcsúsztam, kész). Szintén négykézlábra, elöször ijedség, majd röhögés, ahogy négykézláb szambáztam, hogy fel tudjak állni.  Holnap jönnek Nyufo anyósáék, remélem a reptér Londonban már tud fogadni gépeket! Az utóbbi pár napban elég káosz volt ott a sok hó miatt.

Kat:
Sajnálom a herpeszt, tök gáz, 1x egy évben nekem is kijön, úgy útálom! A Richtofit-nak van egy gyógynövénytartalmú herpeszgélje, természetes hatóanyagokkal. U.olyan jó, mint a zovirax, csak olcsóbb és egészségesebb is.

Csicsi:
Bakker, olyan idegesítö, tud lenni a bürokrácia! Nem értem, más személyes okmányból nem tudják beazonosítani az embert? Sztem a kórházban simán megadhatod a párod nevét, mert ugyis rá fognak kérdezni, ki az apuka. Képzeld egy ismerös, elvált nö terhes lett, és amikor a lehetséges apuka nevét kérték, kb 10 kollégája nevét adta meg. Ciki!

Rekuja:
Szaffi – nagyon aranyos név, nagyon tetszik!  Ok, szval az oxigénhiány okozza a szétszórtságot, már azt hittem elhülyültem, komolyan! Na igen ez a kaja visszabukást ismerem, de én azt hittem a gyomorsav miatt. Egy ideje Reni a legjobb barátom, föleg éjjel.... 

Kép
zsuzs35

Haliho!!

rekuja: na igen, nem szoktunk unatkozni, az biztos. A dombra is azert akart felvinni Alex, mert azt hitte, hogy unatkozom itthon. Pedig nem, mert mindig van mit csinalni, es nem is kapkodom el semmit, hanem szepen lassan, napokra osztom a teendoimet. Olyan kenyelmes :D Viszont igy utolag kiderult, hogy ot sokkal jobban megijesztette az eset, mert nagyon aggodott ertem. Kerte is hogy tobbet ne beszeljunk errol, mert nagyon rossz emlek neki. Pedig nekem olyan jol esett, hogy romantikazni akart, es elkocsikaztunk odaig. Plusz a lenyeg, hogy nem lett baj, egyebkent is tudom, hogy jo sofor, meg tudja tartani a kocsit, ha kell. A hideg-melegfrontot en nem is figyelem, nem stresszelem azzal is magam :) Ha faj, akkor faj, front ide-vagy oda, ennek igy kell lennie :)

bettike: en az elso 4 honapomat hanytam vegig, a nap 24 orajaban rosszul voltam, igy most valoszinu azert kerul el ez a dolog, mert akkor mar megedzodhetett a rekeszizom belul, igy rugalmas lett az emesztesem. Egyedul a gyomorsav kinoz meg neha es Zsuzshoz hasonloan en is a Rennie-vel alszom az agyam mellett :) Fejfajas is elkerult - eddig.

zsuzs: most neztem meg az egyik legitarsasag honlapjat (mivel mi aposomekat varjuk Dublinbol, csak ok ide, Edinburghba fognak erkezni), es szerencsere mar UK-n belul nincsenek torolt jaratok, csak kesesek vannak. Londonban peidg egy torolt jaratot se lattam idaig, szoval szerintem ide fognak erni nyufo anyosaek, max kesni fognak. Az eleses nekem is a ho+jeg miatt tortent, plusz meg is ijedtem hogy a kocsi orra majdnem elsodor, plusz szerintem az kergetett meg, hogy a parom azt kiabalta hogy fussak. Na remek, ezt akarom hallani 9 honapos terhesen, hogy fussak :D De legalabb tudom, hogy meg mindig tudok futni - kisebb nagyobb sikerrel :P

Kép

Kép
snowball

Hello lányok!

Tegnap este jól beindultatok.

Snowball:
Nem semmi mutatvány lehetett a hegyen tegnap. Én olvasva is összecsináltam majdnem magam. Mi lenne, ha a fenyőfa alatt romantikáznátok gyertyafény mellett? :wink: Elhiszem azt is, hogy Alexet megviselte az eset.

Zsuzs:
Ne is mondj ilyet, muszáj Csanádnak kibírnia vasárnapig. Pláne a férjem miatt. Amit tegnap óta művel, kész röhej. :lol: Szinte szó szerint kezdi összeszarni magát attól, hogy mindjárt szülünk. Ma éppen háromszor hívott fel, hogy jól vagyok.e, minden oké.e, ugye nem szültem még meg, stb... Kérdezte, hogy leszállt-e a hasam? Nem értettem, hogy ez hogyan jutott eszébe, s mint kiderült, a gyerekes barátai ijesztgetik. Mert elmondta, hogy ha leszállt a hasam, akkor egy héten belül szülni szoktak. Jót röhögtem rajta, kérdeztem is tőle, hogy szerinte mire készülök már hetek óta? Tiszta para a lelkem!!! :P

Bettike:
Az utóbbi hetekben nekem is volt többször hányingerem, sőt, hányás is lett belőle egy pár alkalommal. Ne ijedj meg, szerintem ez is természetes, csak kellemetlen.

Csicsi:
Örülök, hogy előkerültél és még egyben. ami az apasági intézését illeti, meg sem lepődöm a történteken. Ilyen a magyar bürokrácia. Még jó, hogy mintát nem kérnek a hivatalban annak igazolása végett, hogy ki a gyerek apja. :lol:

Kat:
Herpesz, juj! Elég utálatos egy dolog. Azért utálom, mert olyan lassan múlik el. A pisiléshez társulok, állandóan azt érzem, hogy mennem kell a wc-re.Iszonyatos erővel rátelepedett a kis kukacos a húgyhólyagomra.

Rekuja:
Még elmentetek a koncertre? Ez igen! Minden elismerésem a tiétek.

tyuntyi

Remélem ma mindenki jobban van. Itt Budapesten süt a nap, mi is jól érezzük magunkat. Lassan nekiállok főzni, meggyszószt csinálok ma magamnak, a férjem a munkahelyén eszik ma, utána könyvtárba viszem még vissza a könyveket, s mára kész. Szerdán ctg reggel, délután kozmetikus. Az utóbbin a férjem megint kiborult, mert elhagyom a lakást. Legszívesebben bezárna vasárnapig. :P

No megyek, ma még jelentkezem. A számom kinek küldhetem el? Ki lesz az, aki vállalkozik arra, hogy az amúgy is megbeszélt szülésemről hírt adjon a többieknek? Persze ezt oda-vissza alapon vállalom én is. :P

tyuntyi

Hülye vagyok, mert nem a saját számom kell elküldenem elsősorban, hanem megkapnom valakiét, akire küldhetek sms-t. :oops:

tyuntyi

Snowball:
Tetszik a hozzáállásod! Nem szeretek én sem olyan dolgokon parázni, amikre ugysincs ráhatásom. Bízom a természetben, hogy ugyis tudja a dolgát, aztán jöjjön aminek jönnie kell. Na persze azért próbálok takarékon müködni (ami nem is nehéz, ilyen túlsulyos pingvinként), elsö a baba. Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de én olyan lassan haladok a munkával, legtöbbször csak tötyörgök. Dejo, akkor holnap tényleg oda is érnek Nyufo anyósáék! A te aposodék meddig maradnak? Anyósod segit a házimunkában? Tényleg milyen nyelven kommunikáltok? Ha jól emlékszem a párod lett származásu? Bocs, ha keverlek vkivel!

Tyuntyi:
Ok, akkor megy a drukk, és csuriban az összes ujjam, hogy Csanád jól érezze magát odabent vasárnapig! A párod olyan aranyos lehet, hogy igy aggódik! Apás szülés lesz egyébként?

Kép
zsuzs35

Végre 3 hét után mi is eljutottunk az orvoshoz, és megvolt az első ctg is! micsoda élmény ;) Szaffi utálta, az első 10 percben végig hisztizett. Mondta a nővérke, nyomjam a gombot, ha mozog. Aztán rámszól, hogy inkább csak akkor nyomjam, ha nagyot rúg, mert ennek így semmi értelme :D A dokibácsi szerint a babának esze ágában nincs még kijönni, hál' istennek. Amúgy 3160 gramm és még több, mint 3 hetünk van. A doki szerint 4 kg körül lesz. Szerinte ez még nem ok a császárra... A feje amúgy nem olyan nagy, 92 mm, én ezzel nyugtatom magam. Ctg 1 hét múlva, doki csak 3 hét múlva, ami már az utsó hét lesz! De tényleg, hétfőn megyek hozzá, miközben szerdán kéne szülnöm. Elég nyugodtan nyomja. Ja, szilveszterig szabin van, majd jan 17-től megint, szóval sztem közte fogok szülni (elég sokat fizetünk ahhoz, h "úgyvizsgáljon" :) ) A köldökzsinórvérről lebeszélte Lórántot. Legalábbis próbálta. Majd meglátjuk, mennyit ért el nála. Nekem mind1, úgyse az én tanári fizumból menne :D

Zsuzs
Te szedsz Renit a gyomorégésre? Én nem mertem... mondta a védőnéni is, de a Bilagittól is mindíg hányok, úgyhogy a Renit ki se próbáltam. Maradok a mandula rágcsálásnál - bár vszínű kevésbé hatékony. Meg nem eszek lefekvés előtt 3-4 órával. Csak mandulát :) Tele leszek arzénnel :D Az utóbbi években rászoktunk az osztrákoknál nyaralásra, most nyáron pont Salzkammergut volt soron. Mi amúgy is hegyvidéki nyaralók vagyunk, és egy elég "kalandos" erdélyi szálláshely után döntöttünk a kényelmesebb és kiszámíthatóan kulturált osztrákok mellett (egyébként a szlovén Julia alpok is ugyanazt a szinvonalat nyújta!). Az osztrákoknál tényleg nincs védőnői terhesgondozás? Egy kolleganőm lánya szült ott, ő mesélte.

Snowball
Megértem, hogy Alex megijedt. tudod, a pasikban levő gondoskodási ösztön... Meg hát valjuk be, te is beleőrülnél a helyében, ha elütnéd a kilenc hónapos terhes feleséged... Na, ez rendess horrorfilm lehetne. Az meg nagyon tipikus, hogy el akar vinni, mert biztos unatkozol :D Mi ugye nagyon mászkálósak voltunk mindig, ráadásul télen jöttünk össze és akkor is hétvégenkén mind2 nap túráztunk valahol, pedig még kocsink se volt, és tömegközlekedéssel hidegben ez nagyon macerás. Szóval Lóránt szerint én biztos utálok hétvégenként itthon ülni, és vágyom az erdőbe (ami igaz, de nem ér annyit). Hiába mondom, hogy jelen pillanatban a mélygarázsból felmászni a 3.ra nekem felér egy Tátra túrával...

Tyuntyi
A koncertben az a legjobb, hogy sor szélén ülünk, bemegyünk, amikor csöngetnek, majd ha jön valaki, aki beljebb ül, akkor mindketten gyilkos tekintettel nézzük, amiért terhesen felállít, a másik meg nem győz bocsánatot kérni. Aztán hazafelé végig ezen nevetünk :D Hihetetlen gonoszak vagyunk :lol: Elküldöm privátban a számom, ha rájövök, hogy kell :) mi 26-án itthon leszünk (24-25 lerendezzük a hazai rokonokat, az erdélyiek meg ugye most kimaradnak), szóval tudok majd irogatni!

fogalmam sincs, hogy mindenkinek válaszoltam-e, bocs, ha valaki kimaradt! Most nagyon feldobott vagyok, h láthattam Szaffit köldökrágcsálni. A dokibácsi azt mondta, jól nézzem meg, mert lehet, h legközelebb már élőben nézegetem :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Ha minden igaz elment privátban a számom Tyuntyinak és Csicsinek is. Írjatok, ha van valami! Ha nem is vagyok itthon, a telefonomról bármikor be tudok írni a fórumra (feltéve persze, h van pannon-net)

Komolyan nincsen telefonálós smile????

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

jelentem még egyben :wink: :) bár ma is görcsölök elég szépen.nst jó lett,volt pár fájás is,a legnagyobb 90ig ment fel.

nem tudom,de miért kell a végén is még hányingerrel küzdeni....igy is minden nehezemre esik,feálni nem jó,csak nagyon lassan meg leszakad a poci alul.

KépKép
bettike83

Rekuja

Vmit elnyomtam a gepen, mert nincs ekezetem, segitseg. igy nem tudok irni :twisted:

tyuntyi

Sikerult vagy 3 orat szunyokalnom :lol: Probaltam xfaktort nezni az interneten, de allandoan csak toltott, es szakadozott emiatt a video. Igy hat inkabb aludtam...2 smst is kaptam Alextol, amire ugye nem valaszoltam, mostmar fel is hivott, hogy jol vagyok-e, megijedt miert nem irok. Pedig tudja hogy ilyen tajt szunyi van... De latom par ora alatt ti is beindultatok itt :) Helyes, helyes. Mikor sokaig latom hogy csend van, senki nem ir, akkor 1. aggodok, 2. hianyoztok :oops: :lol:

tyuntyi: fenyofa alatt romantikazni?? Viccelsz??? Az mar sablonos lenne, nekunk muszaj a dombrol leggurulni, nekem futni az eletemert
:lol: De legalabb tudjuk, hogy na oda nem megyunk ki legalabb tavaszig. Pedig szivesen csinaltam volna par kepet is, megmutattam volna nektek, hogy miert vitt el oda :) Mostmar erted kell "aggodnunk". Nagyon varom, hogy ti is babazzatok! Igy az arany 1 fiu 1 lany lesz. Ja plusz kis-csillag holnaputan ad eletet az ikreknek, akkor pedig 2 fiu-2 lany lesz a helyzet.

zsuzs: jol emlekszel, Alex a lett-orosz keverek :) Hat ami anyost illeti, nekem abbol 2 is jutott. Es Alexnek is, mivel a szuleink elvaltak, es mindenkinek van uj parja. Aposomek penteken erkeznek, de szerencsetlen minden nap hiv minket, mert ugy izgul. Mar be is pakolt a borondjebe :lol: . Na es 26-ig maradnak. Remeljuk torolnek akkor jaratokat, es tudnak meg maradni, mert 2 nap az kutyafule... :twisted: A baratnoje pedig szerintem fog segiteni, meg ha o nem is, akkor Alex az biztos. De most hala a jo egnek ugy erzem itt a nagy szunyokalas utan, hogy siman menni fog a fozocskezes :D Mar csutortok delutan osszerakok par dolgot, es penteken majd csak ki kell sutni. Egyebkent elkezdtem tanulni lettul par napja, es nagyon magabiztosnak erzem magam a par szavas tudomanyommal :D Apossal tudok angolul beszelni, mert ugye Dublinba el regota, es volt lehetosege megtanulni, viszont a kedvese az nem nagyon tud, csak lettul vagy oroszul. Szerencsere ha Alex dolgozik 24-en (allitolag 3ig melozik... :( ) , akkor apos itt lesz, szoval nem kell activityzni :)

rekuja: gratulalok a meretekhez, biztos szep picibaba lesz :) Akkor ugy nez ki te is velem egyutt finishelsz majd, es mikor mar mindenki babazik, mi meg beka modon forgolodunk az agyban :D Mi is eleg aktivak voltunk ezelott, mindig mentuk valamerre, de mostmar se energiam, se hangulatom nincs kimenni. Max ha esik a ho, akkor mindig felebred bennem a gyerek lelek, es legszivesebben kimennek szankozni. Mi is a 3. emeleten lakunk, szoval tudom milyen hegymaszasrol beszelsz. Borzaszto :D ha Lorant veled van, kerd meg hogy tolja/emelje a fenekedet hatulrol es ugy priman lehet haladni :lol: De tenyleg. A Rennie-t nyugodtan szedheted, az ittenire ra is van irva, hogy kulon a terhesseg alatt kialakulo gyomoregesre is ajanlott. Plusz a hatasat egybol kifejti a gyomorban, szoval nem szivodik fel sehol, nem jut el a babahoz. Ne kinozd magad a mandulaval, ha a Rennie 2 percen belul segit :)

bettike: akkor lesz csaszi, vagy nem? Ha igen, akkor mikor? Pihengessel sokat, raersz :)

Kép

Kép
snowball

tyuntyi: udv a ekezet nelkuli vilagban :D Biztos a nyelvet elallitottad angolra a gepeden. Jobb also sarokban az ora mellett valahol ha ki van irva, hogy EN, akkor oda kattints ra, es valtoztasd vissza HU-ra. Remelem segitettem.

Kép

Kép
snowball

Na itt vagyok, most már minden oké a billentyűzettel, vmit megnyomhattam. A szegény férjem telefonált, hogy az M0-on leállt a kocsink, most várja a szállítókat. És az ideg ne öljön meg. December elején 170 ezer ft-ot hagytunk ott a kurva autószerelőnél, azóta kétszer kellett már alkatrészt cserélni benne pluszba. Most viszi vissza a szerelőhöz garanciába, hogy csináljanak vele vmit, mert ez így nem fog működni. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mindjárt mérgemben megszülök. :x

Rekuja:
A privit megkaptam, én is elküldtem a számom. Szép nagy baba lesz Szaffi is. Tök jó, hogy minden rendben. Még a végén lehet, hogy nekem is jól számolt a múltkor a gép a dokinál? Még megírnád Szaffi haskörfogatát és combcsontméretét, mert állítólag abból számolják ki a súlyt. Most már kiváncsi vagyok, hogy a doki uh gépe rossz, vagy Csanád baba nagy. :)

Bettike:
Ezek szerint veletek is minden rendben. A doki nem mondott a fájásokra semmit? Még a végén te is hamarabb fogsz szülni, mint január 10. :P

tyuntyi

Snowball:
Ezek szerint mindenki a harmadikon lakik? Mi is! :D Egy élmény ide felmászni. Úgy kapaszkodom a korlátba, mintha az életem múlna rajta. A fenyőfa alatti romantika csak egy ötlet volt, lenne még egy pár, de azt nem írom le, egyébként biztos vagyok benne, hogy ti sem szenvedtek hiányt az ötletekből. :P
A billentyűzetre rájöttem, de a google segítsége kellett hozzá. Azért köszi.
Látom Alex is aggódik. olyan aranyosak ezek a pasik.

Tényleg, Kis-csillag is mindjárt szül. Remélem azért a másik, zárt topikból fog szólni nekünk vki, hogy megvannak a babák. Nyufó még a kórházban, ő nem tud minket értesíteni.

tyuntyi

Sziasztok!

Kis-csillagról pont ma jött friss hír. Ugye már bent van a SOTE-n, és szerdán van a csaszi idöpont. Viszont ma látogatási zárlatot rendeltek el, itt az üzije: "Influenza miatt van zárlat, nuku látogatás, nuku apás szülés.. És itt a karácsony.. Csakhogy boldog ünnepünk legyen.. Csomagot a portán kell leadni, és feltelefonáltatni a hozzátartozó szobájába.."

Szegény nagyon szomorú!
:cry:

Kép
zsuzs35

Rekuja:
Gratula az elsö ctg-hez! Nagy élmény lehetett! Szval akkor jan 2-17-ig a ti idötök. Beszéld meg Szaffival, hogy legyen szives kooperáljon. :)
Pedig nem rossz a Rennie ize. Olyan mentolos, és tényleg azonnal segít. A párom sokszor volt már Romániában, és azt mondta csodaszép. Szval nálunk is uticél! Itt tényleg nincs védönöi gondozás. Minden hónapban nödoki, és ott intézik a mázsálást, vér- ill vizelet vételt, vérnyomás mérést, és uh is a nödokinál van. Veszélyeztetett terheseket küldik csak korházi vizsgálatokra, pl. a kül genetikai uh-k, kombinált teszt, méhlepény mintavétel. A normál terhesek privat mehetnek ilyen plussz vizsgálatokra nem kevés pénzért. Ja, és a vércukor terhelést a háziorvosnál végzik. Szval nincs túlbonyolitva a dolog.

Bettike:
Szegény! Kitartás, már neked sincs sok hátra! Pihenj sokat, lábakat fel, persze most jön a kari, kérj segitséget ha nem birod!

Snowball:
Akkor vicces lehet, ha összejön az egész család! Az unokának viszont tök jó lesz, dupla ajándékok. :D Nem semmi, hogy lettül tanulsz! Azért hasonlit az oroszra, nem? Mi lesz a karácsonyi menü?

Kép
zsuzs35

snowball

lesz császár mert faros a gyerkőc,időpontot majd jővőhéten kapok.dokimmal nem tudtam beszélni mert pont mütött.

KépKép
bettike83

Zsuzs:
Nekem császárom lesz, de oda a férjem nem jöhet velem. :cry: Nem baj, majd a műtő előtt megvár. Remélem hamar meglesz az egész. Te mikorra vagy kiírva? Egyébként minden oké veled, meg a babával is, Nem is tudom, hogy kisfiú vagy kislány figyel a pocidban?

Az infókat köszi Kis-csillagról .Mondjuk ezen a látogatási tilalmon fennakadtam egy kicsit. Mi az, hogy nem engedik be az apukát a szülő feleségéhez és a gyerekeihez? És ha most mennék szülni a férjemmel, akkor be se engednének a kórházba minket? Röhej! Kivételek csak vannak! Látogatás még hagyján, de hogy a szülésre se mehet be apuka.
:shock: :shock: :shock:

Újra keményedik a hasam és Csanád rettenetesen nyomja a húgyhólyagomat. Szét fog feszíteni! :P

tyuntyi

Na, aludtam 3 órát (persze pisiszünettel), úgyhogy egész éjel fent leszünk :D

Betti
Ne görcsölgess, még van időd! Beszéldd meg vele :lol: anyám a nővéremmel 3 hétig görcsölt szülés előtt... Ülj sokat feltett lábakkal, meg próbáldd körülugráltatni magad (ahogy Lóránt mondani szokta appa anyának a meghosszabbított keze :) Persze, csak ha itthon van)

Snowball
hú, xfaktor jó 5let, nem láttam az elejét a tegnapi koncert miatt. Appának céloztam rá, h megkaphatnám karira Vastag Csabi cd-jét, mire "de hát te nézni szereted, nem hallgatni" :? Pasik.
Igen, remélem sokáig húzza Szaffi odabent. Tudod, addig bizti megadok neki mindent, ami kell, kint meg... valamelyik éjjel azt álmodtam, hogy akárhogy pelenkázom, mindíg ugyanazon a lukon jön ki mindkét lába. Aztán teljesen leizzadva ébredtem fel. Micsoda rémálom! :D A Renit ha már így ajánljátok, lehet, hogy kipróbálom, bár ehhez el kéne jutni egy gyógyszertárba, amihez ki kell mozdulni, ami több napos tervezést igényel :) Csak appa meg ne tudja, egy pánikban van, ha egyedül kolbászolok!

Tyuntyi
Számod megkaptam, én is mentettem. Ja rájöttem, hogy így nem kell majd aláírnod az sms-t mert benne vagy a névjegyzékben :D Ez nálam reflex h kérem, diákjaim anyukái szoktak ilyen sms-ekkel bombázni: "Lányom egész éjjel hányt, nem megy ma suliba" - ismeretlen számról persze. Én meg találjam ki, melyik lány a húszból :D Meg higgyem el, h nem a lány írta a pasija mobiljáról, mert lóg :D
Az ékezetesen jót nevettem, én ezt Lóránt laptopján szoktam megélni, ha véletlen vmiért a kezembe kerül, mert neki a munka miatt az angol az alapnyelv, de persze magyar a klaviatúra :) van valami shit+ctrl+ valami kombináció, de a fene se tudja, miaz pontosan.
3.on lakáshoz: Milyen jó lesz majd babával és bevásárlással felmászni! Én mindíg ezt mondogatom magamnak, mikor a 2-on pihenek. De legalább, mire felérek appa kipakolja a szatyrok nagyrészét :) Nálunk van babakocsitároló, szóval legalább azt nem kell cipelni, amíg el nem lopják. Mert ugye a bicók fent laknak az erkélyen, amióta appájét 3 éve ellopták, és a babakocsi drágább mint a montim (pedig már arra is sajnáltam a pénzt, de hát Mongoose)
Szaffi méretei:
BDP: 92,0 mm (fejátmérő)
HC: 325,3 mm (Fejkörfogat)
AC: 336,8 mm (Haskörfogat)
FL: 71,6 mm (Combcsonthossz)
Súlybecslés: 3160 gramm
Biometriai adatok alapján a grav. s. 37 hét + 1 napnak felel meg.
Számított kor 36 w + 4 d
ne kérdezzd, mért van egyszer magyarul egyszer angolul a kora :)

Zsuzs
Sote-n influenza zár van? Még nincs is szezon! És mi van azzal, aki be van oltva? appa be van (céges ajándék nekik a kombinált oltás, nehogy má' betegek legyenek és ne dolgozzanak napi 10 órát!). Tavaly télen is volt ott, barátnőm akkor szült, 3 hétig nem engedték haza a picit, appa meg nem láthatta addig csak fényképen (ott még apás szülés volt, csak a 2. napon lett zárlat, meg a gondok is a picivel). Nagyon együttérzek minden kismamával/papával emiatt. Bár a rokonok látogatásának elmaradása kellemes hozomány, de appa hiányát nem űbereli. Nem is tudom, meg merjem-e mondani Lórántnak, hogy ilyen opció is van. Ő úgy tervezi, h az egyszemélyes alapítványi szobába leszünk, ahol ő is bent lehet 24 órában, még ágy is van neki.
Erdély tényleg gyönyörű, csak kerüljétek el a népszerű helyeket (gyilkos tó, szt anna tó, szováta). Azok irdatlan mocskosak és hatalmas a tömeg. Nekem az volt az utolsó csepp, mikor a gyilkos tó mellett nem volt wc, viszont az erdőben nem tudtál besétálni anélkül, h sz*rba ne lépnél. A pádison is voltunk egy kempingnél (mi nem ott szálltunk meg), kb diáksziget mennyiségű túrázó egy 2kmx500m-es gyönyörű réten 1500 m magasan, amin átfolyik egy pici patak, de szintén nincs wc és minden tiszta kaki. szó szerint. Szép meg érdekes tájak vannak a nem kiemelt turisztikai részeken is. Nekem szerencsés ebből a szempontból, h anyósom ujságíró kint, és tök érdekes helyeket ismer, amikről vmikor írt egy-egy cikket (a cikkei mindíg jobban érdekelték, mint a fia :( ).
A nődoki ráér a védőnői vizsgálatokra? Hát nem mondom, van pénz abban a rendszerben :) nekem amúgy szerencsém van, aranyos a védőnénim (sztem velem egyidős és van egy 2,5 éves fia), úgyhogy a lelkemnek is jót tesznek a beszélgetések. Meg amikor rossz volt a vérképem, akkor hetente hívott és nézte a vizeletemből a változást, míg az orvos csak annyit mondott, hogy 1 hónap múlva menjek megint vérvételre, és meglátjuk, javul-e.

Csicsi is átküldte a számát, szóval még bizti ő se szült meg ma :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Tyuntyi:
Van olyan korház, ahol az apuka is jelen lehet a csaszinál. Hát a méretek alapján febr.05-re vagyok kiirva, de van egy olyan érzésem, hogy nem húzzuk addig. :) Kisfiu lakik odabent, Áron nevet adtuk neki. Van még egy gyerekem, ö már 14 éves lány, Zsófi. Mivel olyan hosszú idö eltelt a 2 terhesség, szülés között ez most megint ujnak számít. Àllitólag a szövetek nem emlékeznek már, és olyan, mintha elsö terhesség/szülés lenne. Ami vicces, mert az agyam viszont emlékszik mindenre. :)

Hát gondolom azért a szülö nöket nem zavarják el a Sotérol, csak a hozzátartozokat. Sajnos, ha vki be van oltva, az sem segit, azokat az apukákat sem engedik be. :( Tényleg durva! Még infulenza szezon sincs! annyira sajnálom Kis-csillagot! :(

Rekuja:
Köszi a tippeket Romániához! Mi u.ezt a nincs wc, kaki mindenütt dolgot Spanyolországban éltük meg egy szabadstrandon. Tök vicces, állatot nem vihetsz a strandra a higiénia miatt, de a strandtol pár méterre a zöldövezet már nem számít. Pfuj!
Ja nem a nödoki csinálja ezeket a vizsgálatokat (kivéve uh), hanem az asszisztensnö, a várakozasi idö szépen el is megy ilyenekkel. Zsofi lányom Magyarországon született és ugye jártam egészségházba, olyan jó volt a többi kismamával beszélgetni, hülyülni. Ez most hiányzik, pont ezt (is) pótolja nekem a fórumozás.

Kép
zsuzs35

Szép napot Mindenkinek!

Rekuja

Nem tényleg nem szültem meg,helyette inkább vakartam megint egész nap a házat,ez már valami beidegződés nálam,hogyha véletlenül elöbb jön,minden csili-vili legyen,úgyhogy szerintem még vagy 3 hétig pucolom 2 naponta a lakást :) De jó,hogy láttad Szaffit és jók a méretei is de azt honnan tudja a dokid,hogy tuti van még 3 heted?
Megkaptam a számod,köszönöm én meg cserébe elküldtem az enyémet.
Látom neked is megy a pihenés ma,én 11.30 kor kelltem ma úgy hogy végig aludtam az éjszakát,viszont nekem ma valahogy csendesebb Bibi mint szokott,remélem csak a front miatt.
Anyakönyv,jogsi nem jó neki az útlevele meg szintén lejárt :? Végső esetben igazából csak egy ugyan olyan vezetéknevű pasit kell keresnem aki kölcsönadja a vezetéknevét 2 hétre :)

Snowball

Annyira birom,hogy ezt a kis balesetet így fogod fel :) Na ebből gondolom,hogy Te simán elöbb megszülsz :)
Jó hogy mennek apósodék,biztos jól ellesztek.Mi újság a fátokkal,nem hervadozik még?
Zsolti is múltkor haza jött mert nem hívtam vissza két órán keresztűl,valahol jól esett valahol meg megsértődtem :) De azért fura hogy csak pár hetünk van hogy így magunkra vonjuk a figyelmüket,mert ha nem lesz bennünk a baba onnantól azért biztos kevesebb lesz ránk a figyelmük.
Alex helyében én is megilyedtem volna,szegény csak jót akart de nem lett belőle végül ba és ez a lényeg.

Tyuntyi

Jó hogy így félt titeket a férjed aranyos hogy ilyenért felhív.Itt is sütött egész nap még a madarak is csiripeltek egész normális volt is ma a hangulatom.Miért nagy a babátok?Mentek még ultrahangra csaszi elött?Még egy kozmetikus nekem is hátra van,lehet majd attól indul a be a szülés,nem annyira nagy most a fájdalom küszöböm.

Zsuzs

De jó,hogy írsz :) Szegény KisCsillag elhiszem hogy szomorú,de azért ez tényleg dúrva hogy senki nem mehet be,nem is hallottam hogy ennyi lenne az infulenzás.
Az a 10 kollégás dolog nagyon kemény :) Bár nálunk nem ez a helyzet :)
Mikor mondtam zsoltinak,hogy majd ezt el kell intézni megkérdezte hogy neki is ott kell e lennie,erre mondtam neki hogy nem is nekem kell bebizonyítanom hogy én vagyok az anya :)
Neked nem ez az első babád ha jól emlékszem?Ha igen bocsi.

Bettike

Akkor nálad is beindult valami,bár ha császár akkor úgy is elöbb megszülsz te is mint a kiírt időpont.Biztos leszállt már a méhed azért feszít azért pihengess hogy még egy kicsit növögessen bent.Hányingerem nekem is van de álltalában evés után szokott.

KépKép

KépKép
csicsi84

Zsuzs

Pont arról írtál amit kérdeztem :)
És Zsófi várja már a kistesót?Azért ez a korkülönbség meg már azért jó,mert részt tud venni mindenben ő is és nem érzi magát kirekesztve.Nem csodálom,hogy a szövetek már nem emlékeznek,nekem 7 év telt el de most sokkal nehezebbnek érzek mindent vagy csak nem emlékszem semmire :)

Nem is írtam a jó hírt,kiadtuk a lakást,két csajszi költözik be 27.-én,Zsolti akkor megy fel Pestre a papírokkal meg a kulcsokkal.Az Ázsia centerbe dolgoznak és kell vennünk nekik egy kinyitható kanapét mert nincs nekik a miénket meg ugye multkor tönkre tettem,mert ők együtt alszanak :) Zsoltinak biztos bejön,szólt is reggel,hogy nézzek már valami kanapét :) Természetesen csúnyák,Zsolti minden nőre ezt mondja ha kérdezem :) Azért megnézem magamnak valahogy majd őket......Vastag Csabának azért jobban örültem volna,most úgyis sokat lesz Pesten :)

KépKép

KépKép
csicsi84

rekuja

szép méretek ám :) nem lesz pici baba a végére tuti.

nálunk sem lehet bent apa a császárnál,de nem is szeretne mert nem birja az ilyent.

KépKép
bettike83

Ma egész nap szaladgáltam, most sikerült leülni. Olyan érdekes, hogy néha iszonyú nagy energiám van, néha meg csak mászni tudok. Mi a 7en lakunk, de csak a 6ig van lift. Én onnantól cipelem a babakocsit:)
Voltam én is ctg, azt mondták jó, a legény nem akar kijönni még.
Tudja valaki mit kell ezen a ctg papíron nézni?
Doki a herpeszre csak annyit mondott, hogy no para, ezért császár, benne volt a pakliba!

Szegény Kiscsillag: Kihúzták eddig, ami óriási teljesítmény lelkileg, plusz amin ők átmenetk előtte, és akkor a finish-ben ez, nem is értem. Sokkal nehezebben kezelhetők szerintem a kismamák, ha kihúzzák az ilyen biztonságot alólluk. Én összeomlanék, ha Bence nem lehetne velem. Tavaly a barátnőm szült, és ha volt a papának védőoltása bemehetett.
Én nem is tudom hogyan csinálnám végig.

Nálunk bejöhet a apa a csaszira, de én nem gondolom, hogy ez neki élmény, mert ahogy kivették kiviszik hozzá, és mehet vele, de tudnom kell,hogy ott áll, és utána velem van.Ő ad vizet, ha szarul vagyok neki pityoghatok, és nem egyedül a szobába.
Ennyit a tervezd meg a szülésed dolgoról:(

Nyufó ma megy haza?

KépKép
KépKép
kat78

Szegeny Kis-csillag, en azert remenykedem, hogy szerdaig eltorlik a zarlatot, es majd bemehet hozza. Azert nem semmin mentek ok is keresztul, el is hiszem hogy szegeny el van kenodve.. :(

Mi most jottunk haza, kimozdultunk egy kicsit, plusz segitettunk a baratnomeknek. Most koltoznek, es egy-ket cuccot segitettunk nekik atvinni. Szegeny leanyzo (o a fiatal kismama), meg csak most kezdett el rosszul lenni, pedig azt hiszem 15 hetes terhes. A kocsiban is alig birta mar ki, hogy hazaig erjunk. Pedig remenykedett, hogy mar meguszta ezt az "apro" kellemetlenseget. Na meg megneztuk, hogy hogy a legrovidebb a korhaz. A legrovidebb annyival jobb, mert ott nincs dugo azon az utszakaszon, igy hamarabb oda tudunk erni. Anyukam kiakadt, mikor mondtam neki, hogy azt mondtak hogy akkor kell indulni, ha 5 percesek kb a fajasok. O pedig mondta, hogy az mar eleg necces, mert utana eleg gyorsan tortennek az esemenyek. Es ha itt egyszer bedugul a varos, akkor igencsak Mollyval a karomban fogok befutni a korhazba, de minimum a feje a labam kozott lenne. Azt azert nem szeretnem.

tyuntyi: ha a romantika az megvan, de eleg szuziesre van veve a tempo. Persze nem miattam, mert en nem bannam, de Alex aggodik, hogy o aztan nem akarja beinditani a szulest. Meg hogy Mollynak a feje mar ott van eleg kozel. Mindegy, nem eroszak a disznotor :D

zsuzs: a lettre mindenki azt hiszi, hogy hasonlit az oroszra, pedig tavolbol sem allnak nyelvi rokonsagban. Nagyon kulonbozo nyelvek :) Az biztos, hogy Molly el van latva nagyszulokkel rendesen :lol:

bettike: legalabb nem lesz zsakba macska a szulesed napja, igy tudsz majd vissza szamolgatni :) Minden rosszban van valami jo.

rekuja: en a Nikolas cd-jenek orulnek :D Tetszik a pasi is, meg a hangja is. De Alexet hala a jo egnek nem zavarja, mert o is szentul meg van gyozodve arrol, hogy ot soha nem cserelnem le senkire meg semmire :P Van itt onbizalom kerem szepen. A Rennie-t most ebben a pillanatban is eszem, mert az elobb megittam egy uveg iceteat, es nem tetszett a gyomromnak. Vagy mar csak amiett eg, mert este van, es eljott az ideje..nem tudom :)

csicsi: en is elkezdem kipucolni a lakast holnap, mert csutortokig szeretnek mindent rendbe szedni, pentek reggel itt a csalad. Hat mostmar nagyon kivancsi vagyok, hogy mikor szulok, nagyon mondod hogy elobb fogok :lol: En januar 15-20 kozott tippelem. Semmikepp sem januar 23 vagy attol kesobb. A karifa jol birja, nem hullik, megerte az arat :) Hat szules utan biztos nem mi leszunk a sztarok, hanem az apukak kislanyai. Elhiheted, hogy hirtelen visszaugrok a masodik helyre :lol: A lakast Nikolasnak is felajanlhattad volna, o meg messzebb lakik, mint a Csabi... :P

kat: en ma delelott irtam Nyufonak, hogy miujsag, mennek-e ma haza, de nem valaszolt. Remelem a hazamenetellel volt elfoglalva.

Kép

Kép
snowball

Kis-csillagtol megint friss hirek:
"Újabb infó: 4 kismama van elkülönítve a 2. emeleten H1N1-el, hogy igazolt-e vagy sem, na azt nem tudjuk.
Konkrétan talán holnap tudunk meg valamit, elvileg az apa a császárra bemehet, meg gondolom a szülésre is.
Látogatási tilalom az egész házra vonatkozik, a betegek a paviloni részből vannak egyébként. "

Nyufo hirek:
holnap lesznek meg az eredmények, és akkor derül ki, h. hazamehetnek-e. Drukkolok nekik!

Kép
zsuzs35

Sziasztok!

Nyufoekrol hirek: meg szednie kell vasat, de delutan mehetnek haza. Igyekszik hamar visszajonni forumra :)
Ezek szerint minden oke. Eleg hulye ejszakam volt, felkeltem millioszor, es mindig fajt valahol. Alig varom, hogy mar Molly vigasztaljon, kivulrol.. :)

Kép

Kép
snowball

köszönjük zsuzs a hireket :)

kat

te nem tartasz a császártól?én már belenyugodtam de azért félek a mütét utáni napoktól.

KépKép
bettike83

Csicsi:
Igen, várja már! Azt mondta, majd le sem fogjuk tudni vakarni a kisöccséröl. Kiváncsi leszek én erre! :) Az viszont tui, hogy sokat tud segíteni. Neked kislányod v. fiad van? Tetszik az avatar képed! Te vagy rajta? De jó, hogy kiadtátok a lakást, a pénz sosem árt! A csajokat én is tuti lemeóznám!

Kat:
Ez hogy lehet? Hogy csak a 6.-ig van lift??? Ilyent még nem is hallottam.

Snowball:
Bocsi, azt hittem hasonlit a két nyelv, de ezek szerint nem is a szláv nyelvcsaládba tartozik. Most néztem utána és az indoeuropai nyelvcsaládba tartozik. De érdekes!

Nyufóék remélem már otthon vannak!
Ugy néz ki, h. Kis-csillagnak mégis bemehet a párja szülésre, most biztos megnyugodott, már amennyire lehet ilyenkor. Holnap lesz a csaszi! Csuriban a kezem értük!

Léptem lányok, nagyon kész vagyok, és még sehol sem tartok, takaritással, bevásárlással....... azt sem tudom hol kezdjem.
:shock:

Kép
zsuzs35

Persze tartok a császártól mint mindeki, de a rendes szüléstől is tartanék. Elég sokat meséltek ról, van egy anesztes barátnőm, így nagyából az egész percre pontosan meg van,persze tartok tőle, mert ilyen helyzetben nem voltam, és pánikra hajlandó vagyok. És utána biztos nem lesz könnyű, bár csak az első éjszakára mondják, hogy nehéz, meg a megindulás. De nem biztos, hogy a rendes hüvelyi szüléssel könnyebb a következő napok, főleg ha varrnak, és mondjuk sokat, vagy ha muszáj utána altatni, mert a lepény leakadt. Így én úgy fogom fel, hogy egyik mellett sem könnyű voksolni, valahogy át kell vészelni, és 6 hét mindkettőnél kell a felépüléshez.

LIFT: 5 emeletes volt a ház, és 2000-ben beépítették a padlásteret, így nekünk egy kétszintes tetőtéri lakásunk van, hivatalosan a 6,5-en. Fel akartuk hozni aa liftet, mert megolható lenne, de ehhez kb 2napra nem működne, és az öregek nem mentek ebbe bele, mert akkor ők addig nem tudnak kimozdulni a lakásból, így marad a 1,5 emelet séta.

KépKép
KépKép
kat78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?