Új privát üzeneted érkezett!

Üdv Zsófi!

Klassz h ilyen pozitívak vagyunk....fő az optimizmus!!!
Másképp nem is szabad,igaz :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Én is csatlakoznék hozzátok:
2006-ban volt 6 hónap különbséggel kétszer is missed ab.-m. Mind két esetben a 10 heti uh-n derült ki, hogy nem él a baba. Elég kemény volt lelkileg.
2009 júliusban és augusztusban is pozitív lett a tesztem, de az 5. héten mindkétszer elkezdtem menstruálni. Megúsztam a befejező műtéteket.

Panny!
Ismét összetalálkozunk... Nagyon-nagyon sajnálom ami veletek történt. Pedig annyira örültem és drukkoltam nektek!
Hihetetlen ez a párhuzam közöttünk! Nekem tegnap volt a missed ab-m, 9 hetes voltam. Nem alakult ki a szívhang.
Nem könnyű lelkileg, de nem vagyok negatív. Hiszek benne, hogy lesz még egyszer egy harmadik babánk! :)
Drukkolok nektek is, hogy minél előbb sikerüljön!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Panny!
Ezt írod: "tegnap elkezdtem maszatolni a 6.dpo-n...sztem meg akar jönni csak fura h ilyen hamar "

Nem lehet, hogy alacsony a progeszteron szinted? Én ezzel küzdöttem 1 évig. Utrogestant kaptam rá, a ciklus második felétől.
(de lehet beágyazódásos vérzés is, még a napok is stimmelnének. :wink: )

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok.régen jártam már erre ,de azért olvasni szoktalak benneteket.Látom sajnos sokan vagytok újak. :(

Mi még mindig várakozunk,mert a TORCH vizsgálaton a citomegalovirus pozitív lett(friss fertőzés),Elméletileg ez okozhatta a vetéléseket.Kaptam rá bogyót és most újra levették a vért ellenőrzésre,hogy rendbe jöttem-e.Genetika,hormonok rendben.Még bő 2 hét mire meglesz az eredmény,remélem utána szabad utat kapunk.

Rozsaag:Nálad találtak vmilyen magyarázatot az ismétlődő vetélésekre?Milyen vizsgálatokat csináltak?

Kép
Edit.
ngedit

Ngedit!
Első vetélésnél a szövettan nem mutatott ki semmit. Másodiknál a TORCH vizsgálat friss herpesvírus okozta fertőzést mutatott ki. A lányom akkor kezdte az ovit, onnan hozta haza a vírust. 5 hetesen belázasodtam, kapart a torkom két napig. Ezek után a baba jól fejlődött, volt szívhang stb. A 10. héten azonban már nem élt.
A tegnapi missed ab szövettanának pedig 2-3 hét múlva lesz eredeménye. Túl sokat nem remélek tőle, eddig semmit nem mutatott ki.
Mivel mind a 7 terhességem során azonos az apuka (19 éve együtt vagyunk), felmerült az orvosomban, hogy a vetéléseknek immunológiai oka lehet. Az ÁEK-ben van ennek a területnek a szakértője, Dr. Fülöp Vilmos. Őt érdemes lenne megkeresnie annak, akinek még nincs babája de habituális vetélő. Személyesen nem ismerem az orvost, de állítólag ő az országban az egyetlen aki egy elég hosszú vizsgálatsorozattal (kb. 1 évig tart, mire minden eredmény meg van), ki tudja deríteni ezeknek a vetéléseknek az okát.
Én már 2 gyerek után, nem túl fiatalon nem vetem alá ennek a vizsgálatnak magamat, de ha fiatalabb lennék, biztosan megtenném.

Neked hányszor volt vetélésed? Ne haragudj, de nem tudod ennyi oldalt visszaolvasni.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!

Ez hihetetlen tényleg hogy szinte azonosak a vetéléseink..és az okok is..sajnálom h megint taliztunk itt :(

Nekem mindkét szövettan ugyanazt a bacit mutatta ki..a dokim szerint ez nagy szerencse mert általában nem derül ki az indok.

Hát nagyon kivi leszek hogy harmadszorra sikerül-e és rendben lesz-e minden.

Örülök hogy te is ilyen pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz..én is így tettem...engem is kicsit a padlóra tett a két vetélés 4 hónapon belül de muszáj a srácok miatt is megrázni magam és felálénni és folytatni...szerencsére a férjem is nagyon együttműködő és bíztat állandóan.

Nagyon remélem h nektek is hamar sikerül és rendben lesz minden!

Isten kemény akadályok elé állít itt mindannyiunkat..de ami nem öl meg az megerősít...én ebben hiszek!!!

Edit!

Nálunk is kimutatta a szövettan a bacit,a fertőzést..mi is kaptunk apával rá bogyót..remélem kiűztük rendesen.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Rozsaag!
Nekem az 1.3.4.terhességem végződött vetéléssel,mind a 6.7. héten.A másodikból van Zsombi.Vele problémamentes volt a terhességem,csak mikor megkellett volna jönnie,akkor barnáztam,de kaptam rá utrogestant és elmúlt.Néztek most hormonokat,mert gondolták akkor a progeszteron kevés,de jó lett.
Csak az elsőnél műtöttek,ott a szövettan nem mutatott semmit,a másik kettőnél nem volt műtét,magától kitisztult.
Nem tudod véletlenül,hogy mennyi az az idő,amíg friss fertőzésről van szó,vagy ez addig van amíg a szervezeted nem győzi le a vírust?
nálad nem lehet arról szó,mivel két lányod van,hogy a fiúkat nem tudod kihordani,nem csináltak genetikát?

Kép
Edit.
ngedit

Rozsaag!

Amikor azt írtad, hogy friss fertőzést mutatott ki a TORCH vizsgálat, az azt jelenti, hogy az IgM lett pozitív vagy az IgM és az IgG is?

Nekem is volt ilyen vizsgálatom, de csak azt írták, hogy CMV IgG maradvány antitestek vannak bennem. Az IgM negatív volt. Ha minden igaz ez azt jelenti, hogy korábban lezajlott CMV fertőzésen estem át.

Szép estét!
Csillag

Kép

Kép
csillagvirág14

Panny!
Engem is csak megerősítettek a történtek abban, hogy lesz még 3. babánk.

Ngedit!
Progeszteron alacsony szintje miatt én is kaptam már Míránál is utrogestant és szedtem most is.
Nem tudom meddig számít egy fertőzés frissnek. Nekem biztosan az 5. héten elkapott vírus volt ami problémát okozott. MIután kiderült, hogy melyikkel fertőződtem, visszakerestem a neten és teljesen azok a tüneteim voltak amiket leírtak.
Sajnos nem csináltak genetikát, de én is ezt mondtam az orvosnak, hogy szerintem a fiúkat nem tudom kihordani, valamiért a szervezetem kilöki.
A mostani szövettantól sem várok semmit, eddig sem volt egyiknek sem eredménye. A TORCH vizsgálat adta meg a választ a második vetélésre is.
Genetikai vizsgálatot vajon kérni kellett volna?

Csillagvirág14!
Herpeszre az IgM lett pozitív sajnos. CMV-re az IgM negatív, de az IgG pozitív lett, tehát azon a fertőzésen korábban estem át.

Lányok! Nagyon drukkolok nektek, hogy minél előbb egy egészséges babát tarthassatok a kezetekben!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag!
Szerintem a genetikai vizsgálat nálatok sem mutatna ki nagy bajt,mivel ott van már a két leányzó,max. arra adna választ,hogy tényleg nem tudod esetleg a fiúkat kihordani.Én megcsináltatnám a helyedben,sose tudni.A mostani vetélés után mit mond a doki,akar vmilyen vizsgálatot csinálni?
Egyébként én is úgy vagyok vele,hogy ha egyszer sikerült,akkor azért is addig próbálkozunk,amíg lesz egy kistesó!!!!!

Kép
Edit.
ngedit

Ngedit!
A dokim Fülöp Vilmost ajánlotta az ÁEK-ben. Én azonban már nem szeretném 2 gyerek után azt az 1 évig tartó vizsgálatsorozatot végigcsinálni, ami ezzel járna.

Mírával történő teherbeesés előtt közvetlenül befeküdtem egy ayurvédikus klinikára, ahol 1 hónapon keresztül elég kemény tisztítókúrát végeztek rajtam. Míra első próbálkozásra összejött és sikerült kihordani. Biztosan nagy szerepe van/volt a tisztítókúrának is.

Genetikai vizsgálat alatt milyen vizsgálatot értesz?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!

Sztem is segített a tisztítókúra...már mástól is hallottam róla pozitív visszajelzést.

Én is gondolkodtam azon h én meg a láynokat nem udom kihordani...és az is iagz h a vetélésekkor mindig a Czeizel féle módszer szerint hoztuk össze a babát,természetesen lányra gyúrva :wink: ..a dokim is kifejtetette h nem véletlen ha valakinek csak egynemű gyerekei vannak...főleg 3!Majd meglátjuk..én azért nem adom fel a lányt sem egyenlőre :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Rozsaag!
A genetikai vizsgálat egy vérvétel.Nálunk apánál azt találták,hogy a 9-es számú kromoszómája elvan törve/csúszva,de a doki szerint ez nem okoz ilyet.Azt mondta,hogy ez jelentéktelen.Reméljük így van.

Kép
Edit.
ngedit

Ngedit!
Hol tudtátok megcsináltatni a genetikai vérvételt? Teljesen felcsigáztál. Most már kiváncsi lennék, nálunk mi derülne ki. Nálatok a dokid javaslatára történt a vizsgálat? Hol végezték?

Panny!
Nálunk nem volt soha tudatosság a nemek kiválasztásában. A terhességek létrejöttében annál inkább, mindegyik baba terevezett volt. Kivétel a mostani. Megbeszéltük, hogy nem próbálkozunk, küzdünk tovább. 1 hét múlva teherbe is estem!
Nektek sem volt még genetikai vizsgálat?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!

Nem,nem volt még genetikai vizsgálat de sztem nem is lesz.Ha netán 3x is baj történne (DE NEM LESZ!!!)akkor csakis fiúra gyúrunk..abban már van jó tapasztalatunk :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Rózsaág!
Nekem a genetikát is ott csinálták,ahol a TORCH-ot,hormont.De én Kecskeméten lakom,szóval itt.Igazából a volt dokim egyik vizsgálatot sem akarta megcsináltatni,mivel már van egy babám.Mondjuk én nem értem az összefüggést.Ő csak esetleg egy méhtükrözést csinált volna,ha nagyon akarom,pedig nála szültem és hozzájártam már vagy 8 éve ,meg már műtött is ,mert a rákszűrőm nem lett jó,és nem kevés pénzt kapott már eddig.( mivel nálunk a tükrözést mély altatásban csinálják ,így tartok tőle és még várnék vele).Kerestem másik dokit,ő a hormont csináltatta meg először és mivel az jó lett,csak utána nézette meg a genetikát,de mondta,hogy nagy baj nem valószínű,de mégis hátha megtudunk belőle vmit,max. jó lesz és azt is kizártuk.

Kép
Edit.
ngedit

Sziasztok!
Nem mutatott ki semmit sem a szövettanom. :o(

Panny!
NIncs valamilyen pozitív híred?

Kép Kép
rozsaag

Helló Mindenkinek!

Pár órája találtam rá erre a fórumra, sokat olvasgattam és arra gondoltam, hogy írok, hátha kapok egy-két ötletet a továbbiakra, esetleg lehetőség nyílik a tapasztalatok kicserélésére.

Március 16-án, pontosan a 4. hónap forudulóján meg kellett indítani a vetélést, mert elszivárgott a magzatvizem és a baba kényszertartást vett fel, valamint az AFP-m is az egekben volt (azaz talán 2-3 értékem nem volt 2-3 csillagos abnormális). Ezt megelőzően egy héttel minimális méhlepény leválást találtak, szigorú ágynyugalom mellett kaptam antibiotikumot és betadin kúpot a fertőzések elkerülése végett, de sajnos úgy látszik mégiscsak bejutott valami (több helyen olvastam, hogy a burokrepedést általában valami fertőzés okozza ilyen korú terhességnél). Maga a folyamat gyorsabban lezajlott, mint vártam, a katéter elmozdításakor már annyira ki voltam tágulva, hogy az oxitonicnos infúziót be sem kellett adni, túl voltam rajta, aztán jött az altatás és a többi.

Pontos diagnózis egyelőre még nincsen, a szövettan eredménye talán mutat valamit, addig is kérdezném, hogy valakinek volt-e hasonló lefolyású vetélése, hogy milyen vizsgálatokat érdemes a következő próbálkozásig megejteni, és főleg hogy a következő terhességnél vannak-e pozitív történetek.

Az orvosom nagyon korrekten állt végig melletünk. Azt javasolta, hogy 6 hónapot várjunk az újabb próbálkozással, hogy minden tekintetben rendbe jöjjek, illetve hogy több olyan páciense is van, akinek az első terhessége középidős vetéléssel végződött, de azóta több gyereke van. Az első kontrollra 3 hét múlva megyek.

Bár még üresnek érzem magam, a dolgokat körülöttem pedig céltalannak, próbálok készülni a következő babára, így továbbra is szedem a vitainokat, illetve próbálkoznék a málnalevél és a palástfű teákkal (ennek a használata hogy a legcélszerűbb? keverni, vagy 15. napig málnalevél, aztán palástfű?) Van valakinek tapasztalata ezekkel a teákkal és a vetélés utáni szervezet karbantartással kapcsolatban?

Fizikai panaszaim nincsenek, nagyon ritkán érzem a pocakomat, olyan, mint amikor pisilni kell, pici vérzés, de állítólag ez kb. 2 hétig normális lesz.

Amúgy a Női1-esben történt mindez, nagyon normálisak és korrektek voltak az egész procedúra alatt. Nem csak a dokim, akihez már egy jó ideje járok, hanem azok is, akik soha nem láttak azelőtt.

Remélem vannak pozitív tapasztalatok, ha valakinek van kedve velem megosztani, szívesen venném.

Szép estét mindenkinek!
vorita

Vorita!

Írtam neked privit.

Kép
svedbaba

Svedbaba!

Sajnos nem kaptam meg az üzenetedet.
Elküldenéd még egyszer...?

Köszönöm!

Vorita
vorita

Vorita!

Küldtem mégegy privit.

Rita

Kép
svedbaba

Sziasztok!

Jár még erre valaki??...

Rózsaág!

Írtam neked privit .

Megint itt vok :( :( :( :(

Harnadszor is missed ab lett a vége...holnap megyek a műtétre.

6 hetesen kiderült h van egy nagy hamtóma a petezsák mellet,de volt már szívhang is(ami eddig nem volt).Aztán 10 nap szigorú fekvés a kórházban majd 2 hét itthon..a baba fejlődött a hamtóma kezdett felszívódni..de sajn tegnap az uh-n nem volt szívhang :( :(

A múltkori kettő vetélésem oka egy baci volt amiből kikezeltek,a mostani a hamatóma miatt volt.Már az elején mondta a dokim hogy 50-50 az esély h ezt az iszonyat nagy hematómát kibírja a baba..szal a dokim korrekt volt nagyon.Peches vok hogy egymás után 3x így jártam,de NEM ADOM FEL!!!Lesz 4.kisbabám az tuti!!!

Mi nem várunk csak egy mensit...a dokim azt mondja semmi nem indokolja h többet kellene várnunk.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni,
a másik fórumból "ismerlek", de itt is csak azt tudom mondani, hogy nagyon szorítok nektek és ott lesz a pocakodban hamarosan a várva várt picúrka! Nagyon drukkolok, jó egészséget és kitartást nektek!

Bocsánat a kotnyeleskedéséért!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Panni: Ó basszus. Ezt nem hiszem el. :cry: Tényleg várva várt lesz ez a picurka.

Egyébiránt megint kislányra gyúrtatok?

Kép
wruska

Jaj Panny, borzasztóan sajnálom és kitartást kívánok a folytatáshoz! Nagyon jó, hogy ennyire pozitívan állsz a dologhoz!!!! Biztosan meg lesz az eredménye.

Ha a vonalzómat nézitek, nekem is hamar sikerült újra teherbe esnem a vetélésem után, de most is folyton frászban vagyok, mert időnként pecsételgetek. Már a pozitív teszt óta kapom a hormonpótlást és abbahagytam a munkát, de nem múlik a dolog. Pedig volt olyan, hogy több, mint egy hétig nem jelentkezett. Most meg tegnap reggel is volt egy pici folt, meg ma reggel is. Utoljára hétfőn voltam orvosnál, de neki nincs uh-ja, így nem tudom, hogy mi újság odabent. Csak jövő hét keddre hívott be a kórházba kontroll uh-ra, lehet, hogy addig megbolondulok...

Kép

Kép
csillagvirág14

Csillagvirág. Szuper, hogy sikerült teherbe esni!

Én a 12. hétig vérezgettem. És nem csak csipp csöpp volt :( És Olivér 4110 grammal született meg, 6 nappal a kiírt időpont előtt.
Később amúgy gondtalan volt a terhesség, ennek ellenére a frász végig rajtam volt. De tudom, mit élsz most át. Én minden egyes alkalommal kétségbe estem..
A második ilyen alkalommal nekem is azt mondta a dokim, hogy várjunk, de én elmentem a kórházba, uh-ra. Bekopogtam, mondtam, hogy elkezdtem vérezni, és hogy hányadik hétben vagyok és megkérdeztem, hogy megnéznek e. Nagyon kedvesek voltak, azonnal be is hívtak. Mondjuk nem nagyon örült a magánakciómnak, de leszartam. Nekem akkor kellett tudnom , hogy a pici rendben van-e. Az első babánkat egy hónapig hordtam a szívem alatt, pedig már nem vert a kicsi szíve, mert nem indult meg a vetélés. Ezt nem akartam újra. Ha már így alakult, legalább a szükségesnél több időt ne veszítsünk, hogy esélyünk legyen egy babára.

Ja és Rutascorbint (ez is egy extra c vitamin adag gyakorlatilag) szedtem, meg C vitamint a hormon tabi mellett, mert ezek erősítik a szöveteket, így gátolják a vérzést. A dokim írta fel.

Kép
wruska

Köszi Wruska!

Tegnap én is bepofátlankodtam a kórházba uh-ra, nagyon kedvesek voltak és megnéztek. Szerencsére a baba pont akkora, amekkorának lennie kell és a szíve is dobog. Én is a missed ab.-om miatt vagyok nyugtalan, bár akkor nekem erősebb vérzésem volt.
Utrogestan-t annyit szedek már a terhesség eleje óta, mintha lombikos baba lenne, Rutascorbinból pedig 3X1-et + babavitamint és MgB6-ot.

A jövő héten megint elmegyek uh-ra, mert akkorra hívott be hivatalosan a dokim.

Neked végig volt barnázás az első 12 hétben????? ÉS mit mondott az orvosod, mitől lehet????

(Egyébként emlékszem Rád a topikból, amit akkor olvastam végig, amikor elvetéltem. Én is győri vagyok...)

Kép

Kép
csillagvirág14

Hát már kapásból azzal kezdődött, hogy nem jött meg a vérzésem, csak barnáztam. Aztán ahogy végre pozitívat teszteltem, utána hétfőn elmentem a dokimhoz, illetve a kórházi uhra. De még azon a héten csütörtökön (ez már a 6. hét volt, de még szívhang nem volt) begörcsöltem munkába menet és elkezdtem élénkpirosan vérezni. Nem nagy mennyiség és nem is volt gond, de nagyon megijedtem. Bevallom már lelkileg lemondtam a babáról, mire beértem a kórházba. De szerencsére ma is velünk van :lol: Ez vagy egy hétig eltartott. Kicsike vérzés, de mindig töröltem valamit és már rettegtem wcre menni. Aztán elmúlt, majd a 11. héten megint jelentkezett. A dokim annyit mondott, hogy pihenjek, szedjem a Rutascorbint és majd meglátjuk, mi lesz. Ez volt pénteken. Hót ideg voltam egész hétvégén, hát hétfőn elmentem a kórházba, szartam a dokimra (bocs a kifejezésért) és megnézettem magam. Szerencsére minden rendben volt. Ez is eltartott pár napig még de aztán később már nem jelentkezett. Nem mondták, hogy mitől lehet, nem volt semmi hematóma vagy ilyesmi. Szóval azóta sem tudom.

Kép
wruska

Jajj, és nagyon örülök, hogy dobog a Kicsikéd szíve :P

Kép
wruska

Sziasztok,

A 19.hétben tegnapelőtt szakították meg a terheséggem indukciós vetéléssel, melynek oka a baba súlyos fejlődési rendellenessége volt. Amíg vártuk a babát sok időt töltöttem különböző fórumok olvasgatásával és most igazán csak azt szeretném, ha valaki meghallgatna, mert nem bírok a lelki terhekkel.

Márciusban derült ki, hogy terhes vagyok, azaz 2 hónappal azután, hogy eldöntöttük: babát szeretnénk:-)
Nagyon boldogok voltunk, hiszen több barátunk is van, akik már ével óta szeretnének, de nem sikerül. Most a történtek után úgy érzem, sokkal hátrébb vagyunk, mint Ők.

Szóval nagyon örültünk és nagy izgalommal mentem el az első UH-ra ahhoz az orvoshoz, akihez már 10 éve jártam és nem mellesleg egy intézmény vezető beosztású kollegája. Minden rendben volt a 8. héten volt egy kis "barnázgatás", de ez 2 nap alatt elmúlt, bár orvosi javalatra a 12. hétig otthon pihentem. Majd elérkezett a 12.hetes UH ideje. A szonográfus vesetágulatot állapított meg, majd bővebb infoért az orvosomhoz irányított. Egyéb "alaposabb" UH-ra "nem volt módja", mert a baba a kezét a feje előtt tartotta, de ennek ellerés kérésünkre kaptunk fotót, melyen sajnos csak utólag kiokosítva, de egyértelműen látható az egyik igen jelentős rendellenesség. Ezt velünk senki sem közölte és a vesetágulattal sem foglalkoztak érdemben, csak egy kontrollra rendeltek vissza a 14.héten. Itt ua. zajlott, mint korábban: a baba feje ismét nem volt alaposan vizsgálható stb. Kicsit izgultunk, de hittünk a "szakembereknek".
Majd a 18. hetes genetikai UH-on megállt az idő. Csak jöttek a diagnozisok sorban, h ez is baj, az is baj....felsorolni is sok. Kérdésünkre, hogy mi a gond ismét kezelőorvosunkhoz irányítottak, aki ismét nem adott egyértelmű választ, csak olvasgatta az UH-t, telefonálgatott, az orra alatt mormogott, sőt egyéb kollegák segítségét is kérte, mert nem értette, amit olvas. Hiába céloztunk neki egyértelmű kérdéseket, kitért előlük, az óráját nézegette, majd közölte, hogy az a baj, hogy szabadságra megy, de mivel úgyis van már időpontunk genetikai tanácsadásra (erre a korom miatt volt szükség 36 éves vagyok), akkor azt már csináljuk végig és majd 1 hónap múlva meglátjuk........a pénzt pedig elnyelte feneketlen zsebe.
Sokkot kapva, tele kérdésekkel jöttünk ki az intézményből (direkt nem nevezem meg!) és nem tudtuk hogyan tovább. Aztán másnap felkerestük a Magzatdiagnosztikai Centrumot, ahol kértük az orvost, hogy erősítse meg a diagnozist és tájékoztassunk is minket, hogy mivel állunk szemben. Nagyon kedves volt velünk, (a vizsgálat díját nem fogadta el!) és tapintosan bár, de egyértelműen mondta ki azt,a mit egy kismama sem szeretne hallani soha: a baba olyan súlyos fejlődési rendell-el rendelkezik, h semmiképpen sem javasolja a terhesség megtartását:-(
Kijöttünk, sírtunk és semmit sem értettünk. Mindenestre a hétfőn a genetikai mindezt megerősítette sőt az ott dolgozó orvos el is indította az eljárást, hogy minél előbb vége legyen megpróbáltatásainknak. Hogy min mentem át az eljárás 3 napja alatt, azt néhányan talán tudjátok is, de ha nem, akkor se tudjátok meg soha. A babát "elengedtük"_a középidős terhességmegszakítást elvégezték.
Itt jegyzem meg, hogy az intézmény minden dolgozója_különösen a szülésznő igen lelkiismeretes és kedves, megértő volt. MIndenki próbált enyhíteni a megpróbáltatásokon ott és ahol tudott. Köszönöm nekik!

Most itthon vagyok, testileg rendben, de lelkileg teljesen összetörve.
Nem értem:
- hogy pihenhet nyugodtan az orvosom, aki nem törödött és tájékoztatott a rendell-ről
- a szonográfus, aki messze elismert a szakmában, hogy nem vette észre pl. egy farkastorkot+meg ami még vele jár a 12.ill a 14. hetes UH, amikor egyértelműen látszik a foton (sajnos, hogy már ennyire jól informáltak vagyunk)
- és hogy lehet, hogy ezen kollegtív munkának köszönhetően ennyi mindenen átmenve más , szintén az intézményben dolgozó befolyásos kollegák segítségét kellett igénybe vennünk, hogy ne kelljen a boldogan nyaraló orvosomnak intézkednie, hiszen ő a terhességet "csak" a 24.hétben óhajtotta volna megszakítani!, már ha addigra, valahogyan sikerült volna neki értelmezni egy UH-t!
Tudom, hogy elvesztett babánk betesége, nem az ő hibája, de az, hogy nem vette időben észre és ennek okán amin át kellet mennem/mennünk, az viszont az ő "érdeme".

Nem tudom, hogyan lehet ebből kilábani, semmihez sincs kedvem, semminek nem látom értemét. 3 napja még mozgott bennem egy kis élet és 2 napja éreztem, ahogyan elveszítem akkor már élettelen kis testét.
Most táppénzen vagyok, a család javaslatára elutazunk 1 hétre, de őszintén: nem tudom, hogyan állok fel.
A genetikus a 3 hónap szünet utáni, azonnali próbákozásra bíztatott, mondva, higgyem el 100%-ig biztos, hogy következő gyermekünk egészséges lesz, minderről nem mi tehetünk, ne adjuk fel és ami legfontosabb, ne magunkat okoljuk mindezért...

Köszönöm, hogy meghallgattatok és időt szántatok, eme hosszúra sikeredett írás elolvasására!

Sziasztok,
Kriszta
virtubari

Őszinte részvétem!
Orvosról no comment!
Vendég

Nagyon megrendítő a történeted... még most is itt a könnycsepp a szemem sarkában...
Az orvosról meg csak annyit, hogy megérdemelné, hogy mindenki megtudja ki is ő valójában!

Ma este elmondok egy imát a kisfiammal a drága kicsi Angyalkátokért!

Kép

Kép
csillagvirág14

Kriszta,
nagyon szomoru a torténeted és egyben hihetetlen, hogy a jol ismert orvos ennyire nem foglalkozott veletek!
Igen, szerintem is kozolhetnéd a doki nevét, nehogy mas is porul jarjon nala!
Kivanom, hogy legkésobb egy év mulva a kezedben tarthass egy makkegészséges babat!!!
s.orsi

Sziasztok,

Köszönöm, hogy írtatok nekünk és imádkoztatok értünk:-)

Tudjátok első felindulásomban én is azt gondoltam, hogy megnevezem őt, stb.........................de, amit leírtam bár tényeken alapul, mégiscsak, mint minden vélemény subjektív, ez az ahogy mi megéltük.
Továbbá, mint ahogy említettem is, mindezek ellenére magához az intézményhez ragaszkodom, mert mindenki igen korrekt volt velem, csak a jövőre vonatkozóan más orvost választok, szerencsére bentlétem alatt megismertem néhányat, akihez nagyon szívesen mennék és remélem eljön az idő, amikor megyek is:-)

Türelmetlenül várom a 3 hónap leteltét és csak bízom benne, hogy ezzel kapcsolatban nem mér ránk már több csapást az ég.
Gyermeket szeretnék!

Sziasztok,
K
virtubari

Szia Kriszta,

őszintén sajnálom, amin keresztül kellett mennetek. Azt gondolom, hogy az már fél siker, hogy tudod, mit szeretnél és ebben nem tántoríthat el semmi és senki. Fájni fog a babád hiánya. Sokáig és erősen és néha jobban, néha kevésbé. És ahogy én megéltem, megélem, Ők mindig hiányozni fognak a karunkból.

Csak javasolni tudom, hogy ne félj segítséget kérni a veszteségetek feldolgozásához.Keress szakembert. - Ne kelljen egy frászban tölteni a következő terhességet.

Kívánom, hogy egy csodálatos terhességgel, könnyű szüléssel és egy csodaszép, makk egészséges babával kárpótoljon benneteket is az ég.

Addig is írj, a látszat ellenére itt mindig van valaki, aki tud segíteni, támogatni, esetleg tanácsot adni.

Vera

Kép
wruska

Szia Vera,

Nagyon köszönöm, hogy írtál.
Nem hittem volna, de nagyon sokat segít a lelki állapotom, ha levelezhetek olyan emberekkel, akik sajnálatos így vagy úgy, de keresztül mentek mindezen (bár hozzáteszem mások szomorúsága nem vígasz és mindezt soha nem kívánom senkinek!).

Való igaz, pont ma egy hete a történteknek és ez idő alatt voltak napok, amig nagyon nehezek voltak és voltak, amik kevésbé.

Most mindent nagyon borúsan látok.

Mint azt írtam is, nagyon későre tettem a gyermekvállalást_36 éves múltam. Egyrészt későn érő típus vagyok, másrészt 4 éve találtam meg azt a férfit, akivel úgy gondoltam bele merek vágni életem legnagyobb és visszafordíthatatlan vállalkozásába. Elhatározásunk következő hónapjában már terhes voltam:-)

Most pedig attól is félek, hogy miután a vetélést műtéti úton kellett befejezni, akár össze sem jön többet. No azt biztosan nem tudnám feldolgozni:-(

Tudom mit akarok:
- kivárom a 6 hetet
- visszamenni kontrolra és elkérni a baba patologiai eredményét
- ezzel és párommal kézenfogva elmenni egy genetikushoz, aki megmondja, hogy a jövőre nézve mik az esélyeink, bár már most azt mondta, hogy 100%, hogy többet nem ismétlődik meg...
- majd az immár újonnan választott orvosomhoz elmenni egy teljes kivizsgálásra (rákszűrés...stb.)
- és ezzel nagyjából le is telt a 3 hónap:-)
- aztán mindent bele és nagyon bízva, hogy ismét gyorsan sikerül a fogantatás, mert most már kissé türelmetlen is vagyok (éreztem milyen az, ha mocorog a pocakomban és ezt a csodát újra éreznem kell!)

Mindenkinek köszönöm a támogatást, mert komolyan sokat segít:-)!

Kriszta
virtubari

Nos, akkor majd számolj be, hogy mi volt a genetikusnál is. Meg milyen az új dokid. És persze a zebracsíkos tesztelésről is...

Én szorítok, hogy mihamarabb összejöjjön :lol:

Kép
wruska

Kedves Kriszta!

az teljesen igaz, hogy most nagy érzelmi hullámvasutazás fog következni az életedben... és az is igaz, hogy ha újra kismami leszel, akkor jobban fogsz izgulni minden miatt... Tudom, mert átéltem...

Azzal kapcsolatban viszont megnyugtatlak, hogy a műtét miatt nem kell attól félned, hogy meddő leszel! Én is átestem egy ilyen operáción, aztán kivártuk a két hónapot, amit az orvosom javasolt, majd rögtön kopogtatott is a mostani pocaklakónk! Szerintem nagyon biztató előjel az, hogy hamar teherbe estél, hidd el, hogy nagy az esélyed arra, hogy 3 hónap múlva is könnyen menjen. Velem is így volt... soha nem gondoltam volna, hogy a harmadik terhességem is azonnal összejön!

Most pedig -bár nehéz- de engedd el a kisbabátokat, ha kell gyújts Neki gyertyát, köszönj el Tőle. Ezt a 3 hónapot pedig használd arra, hogy végigjárd azokat a vizsgálatokat, amik megnyugtatják a lelkedet és pihend ki magad! Kívánom, hogy rendbe jöjj és mihamarabb újra átélhesd a pocakosság csodáját!

Kép

Kép
csillagvirág14

Szia Csillaglvirág,

Mindent nagyon köszönök, sokat segítenek a bíztató szavak:-)
Nyújtottam gyertyát...elköszöntünk Tőle...

A múlt héten elmentem az "új" orvosomhoz.
Teljesen rendbetette a lelkivilágom: nagyon alapos volt, csinált UH-ot és mindent el is magyarázott, szövödmény nincs a petefészek rendben működik, szeptember elején rákszűrés és vérvétel, majd október elején indul a "project":-)

Szerinte jövőre már szülünk és biztos benne, hogy a gyermek immár egészséges lesz vagy legalább is genetikai rendell-től mentes...merthogy genetikus is:-)

Nagyon kellemes ember, őszinte, nyíltan-érthetően kommunikál és mindig van ideje egy mosolyra is...korábban is erre lett volna szükségem és Mindnyájunknak akik gyermekáldás elé néznek!

Szóval Neki és a párom kitartó támogatásának köszönhetően visszatérek a régi életünkhöz: megyek vissza dolgozni, így gyorsabban telik az előttünk álló most már csak 2 hónap is:-)

Nagyon bízunk Benne, magunkban és abban, hogy nem kell újabb erőpróbát kiállnunk. Mi már tudjuk: nem természetes az, hogy egészséges gyermekünk születik, hanem áldás.
És mi mindennél jobban szeretnénk a részese lenni:-)!

Szép hétvégét MIndenkinek!

Kriszta
virtubari

Sziasztok
Most jottem haza a korhazbol. 22 hetes kisfiam VOLT.
Kinyiltam. Miert? Nem tudom. Nem talaltak semmi rendellenesseget, bar a boncolasra meg varnunk kell 1-2 hetet.
Ha mehszaj-elegtelenseg lesz az egyetlen ok, valszeg sosem lehet tobbe kisbabam. Mar 37 eves vagyok.
Imadtam ezt a kis kolykot, a terhessegem olyan volt, mint egy alom, semmi nem jelezte, hogy baj lehet. Egyik heten meg tokeletesen zarva voltam, 5 nap mulva 2 ujjnyira nyitva.
Tobb, mint 7 ora alatt szuletett meg, iszonyuan fajt.
Nem tudom mik az eselyeim a jovore nezve, de a mehszajzaro mutetekrol nem sok jot hallottam, plane nem az en koromban. Ha nem talalnak fertozest, vagy mas rendellenesseget, akkor a mehszaj marad.
Egyfolytaban kattogok, mit csinalhattam rosszul, miert nem pihentem tobbet, hol rontottam el?.... Nem eszek, nem alszok, mar le is adtam azt a 6 kilot, ami ram jott....
Most nem is tudok tovabb irni , sziasztok.
arvalany

Arvalany,
nem valoszinu, hogy barmit elrontottal volna. nagyon szomoru a torténeted! borzasztoan sajnalom! elso gyereked volt?
ha a méhszajjal lenne gond, akkor nem lehet egy kovetkezo terhességet végigfekudni? tudom, durva, dehat az eredmény karpotolna.
nem nagyon lehet ilyenkor mit mondani... kivanom, hogy mihamarabb felépulj és mihamarabb uj pocaklakod legyen!
s.orsi

Szia Arvalany,

Nagyon sajnálom amin átmentél, tudom mit érzel én is átéltem.....ma már dolgozom, eszem, alszom 12 kg mínusszal.
6 hét telt el a szülés óta, szintén kisfiam lett volna és nincs nap, hogy ne gondolnék rá:-(
Szintén 37 éves vagyok és első gyermekemet veszítettem el.

Biztos, hogy nem rontottál el semmit, semmiképpen se okold magad!
Ha egyéb topikokban körülnézel, akkor sok olyan kismamával találkozhatsz, akik volt a méhszájával gond, de így-vagy sikerült kihordaniuk a terhességet.
Most mindent borúsan látsz, de hidd el, ahogy múlik az idő, már a lehetőségeken-megoldásokon fogsz gondolkodni.....:-)
Legalábbis velem ez történt.

Nagyon szorítok Neked, hogy mielőbb felépülj:-)! én is ezen az úton járok...
virtubari

sziasztok
Virturbari, neked hany hetes volt? Mennyit fogtok varni?
Nekem a doki nem javasol tobb gyereket, mert mar van 2 gyerkoc, akik nagyobbak, es hat naluk is volt ilyen-olyan gondocska, de en SZERETNEK. Es a parom is szeretne, erzem rajta, csak nem meri mondani, mert felt engem.
Ennel a terhessegnel vegig rohangaltam, ugy ereztem minden rendben, vezettem, vonatoztam... emiatt okolom magam.
Most a parom azt mondja, a legkozelebbinel fekudjek... De a dontest rambizza.
Megkerdezhetem nalad mi volt a gond?
Es te Orsi? Gondolom nem veletlenul olvasod ezt a topicot....
Irsz magadrol?
sziasztok
arvalany

Virturbari elolvastam. Nagyon szomoru. De tudod mit mondok? Az ilyen rendellenessegek nem szoktak megismetlodni es nem is fognak! Te is decemberre voltal hat kiirva, amikor en.
Es majdnem egyidosok vagyunk, es a babok is majdnem egyidosok voltak.
Mikozben szultem, a szuleszno egyfolytaban azt mondogatta, hogy az ilyesminek mindig oka van, az ilyesmi nem tortenik veletlenul, a gyerek valoszinuleg beteg lett volna stb.
Nalam meg 1 het mire ez kiderul, de elso latasra egeszseges volt.
Mikor probalkoztok ujra? Kivarod a 6 honapot?
Akkor amniocentezis neked sem volt? En meg a gondolatara is beleborzongok, kombinalt tesztet csinaltattam, ami nagyon jo lett.
jo sokat kerdezek, ne haragudj....
Remelem jobban vagy, es nar a jovon torod a fejed!
Sziasztok
arvalany

Szia Arvalany,

Épp holnap megyek a klinikára a pici patológia eredményéért, akkor talán okosabbak leszünk. Egyenlőre annyit tudunk a genetikustól, hogy összetett fejlődési rendellenessége volt, ami már a fogantatás pillantatában eldőlt, csak a szíve egészséges volt, így maradt életben.
Egyébként a genetikus is azt mondta, hogy garantálni tudja, hogy ez még egyszer nem fordul velünk:-)!, de köszönöm a bíztató szavakat:-)

Én az első trimeszterben 1 hónap feküdtem, mert a 8. héten volt egy kis vérzésem és gyakorlatilag nagyon sokat pihentem (mondjuk rosszul is voltam), szóval ne okold magad, nem ez számít.

Most voltam az első kontrollon, minden ok a petefészkek működnek (túl vagyok az első menszeszen is...) és a doki szerint 3 ciklust kell várnunk, aztán újra próbálkozhatunk...:-)
Alig várjuk már! Már újra szedem a terhesvitamint+a folsavat is.

Az amniocentézist megúsztuk, mert már sajnos a 18 hetes UH-ok is annyira egyértelműek voltak, hogy nem volt rá szükség ( a boncolásnál meg amúgy is megcsinálják a kromoszómavizsgálatot).
De a következő babánál nem úszom meg:-(

Most olyan dokihoz járok, aki egyben genetikus is, így minden a terhesség alatt szükséges kellemes és kevésbé kellemes vizsgálatot jogosult elvégezni és mi nagyon bízunk Benne.
Nagyon pozitív a hozzáállása az előzmények tudátaban ( Ő volt az az orvos, aki a terhességmegszakítást elindította és aki segítségével gyorsan bekerültem az osztályra és aki végig odafigyelt rám, annak ellenére, hogy nem Ő végezte a befejező műtétet). Kontrollra már hozzá mentem!

Komolyan mondom neki köszönhetem azt is, hogy már dolgozom és a jövőn gondolkozom. Örülök, hogy orvost váltottam (mondjuk a történtek után ez nem is volt kérdés) és örülök, hogy Őt választottuk.

És nem haragszom, kérdezz bátran tudok róla beszélni...:-) nagyon sokat segített az is, hogy rátaláltam erre a topicra és kiírhattam magamból, ami történt.

Szép napot, sziasztok
virtubari

sziasztok
Orulok, hogy irtal Virturbari, es latom te is elore nezel...
remelem Karacsonyra mar mi is oten leszunk (egy Mini manoval a pocakomban)
De nekem is nagy tortura lesz, mar latom. Valoszinuleg ossze fognak varrni a 12.heten, vagy nagyon-nagyon figyelni ram vagig. Legalabbis remelem!
Es 9 honap vegig fekves....
Amnio nalam eleve kizart a kemenyedesek es a nyilas miatt, de a 12.heti kombinaltat megcsinaltatom.
Ugyis annyi UH lesz, hogy remelem nem keruli el semmi a figyelmuket!
Az en babam eredmenye csak 20.-a utan lesz meg. Megirod mit mondtak, ha nem esik nagyon nehezedre?
Sziasztok
arvalany

Szia Arvalany,

Én is abban bízom, amiben Te, hogy még az idén lesz pocaklakónk.
Még akkor is, ha mindez tekintettel az előzményekre vizsgálatok tömkelegével lesz tűzdelve és fokozott pihenéssel...bízva abban, hogy ezúttal jobb kezekben leszek.

Nem esik nehezem, szerda de. jelentkezem, (holnap du. tudom meg az eredményt:-)

Addig is sziasztok.
virtubari

Szia Arvalany,

Túl a patológián sem vagyunk okosabbak...öszetett fejlődési rendellenességet diagnosztizáltak, de ezt tudtuk eddig is.

Ezenkívül tartalmata a pici pontos méreteit is.

10.09.01-jén megyek genetikushoz, ő picit bővebben nyilatkozik majd.

Hát röviden ennyi.
virtubari

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Mi a véleményetek a velem történtekről?
A story röviden:
Péntek este ismét(már 2 hete is előfordult ez) bevéreztem, majd elállt a vérzés. Szombat du. újra jelentkezett. Bementem az ügyeletre, mivel dokim szabin van. Ügyeletes azt mondta, szedjem a gyógyszert, feküdjek, mintha kórházban lennék. Ha darabos vérzésem lesz, és erősödik, jelentkezzek felvételre az osztályra. Vérzés nem állt el. Vasárnap du már lettek benne alvadt vér darabok is, de nem nagyon véreztem, ezért nem mentem vissza, mert úgyis hazaküldtek volna, hogy pihenjek és várjam meg a dokimat. Dokimat tegnap elértem telefonon, még mindig szabin van, de ma már hajlandó volt a magánrendelésén (5e-ért) fogadni, és rám nézni. Ezután leküldött a kórházba, mert még egy orvosnak meg kell állapítania a missed ab-ot, hogy ott is nézzenek meg, majd közölte, hogy ő még a héten szabin van, ezért előjegyeznek kaparásra hétfőre. De mivel ő pénteken ügyeletes, ha reggel bemegyek hozzá, ő megcsinálja már pénteken. Milyen nagylelkű! Oszt mennyiért?! Mert majd azt mondjuk, hoyg erősödött a vérzés, és ambulánsan meg kell csinálnia. Frankó! Ezért ma voltam aneszteziológusnál, hogy műthető legyek. Pénteken! No de addig? Azt mondta a doki, hogy szedjem a Duphastont, hogy ne vérezzek jobban, mert, ha bevérzek, be kell jönnöm a kórházba, és ő nem tud bejönni megműteni, mert sürgős horgászni valója van, szabin lesz, és csak csütörtök este jön haza. De... Ki vesz figyelembe engem???? A méhemben hordok egy ki tudja mióta elhalt babát, aki összeesett 1 mm-re, a petezsák is 1 cm-re.
És mindenki azt kérdezi, hogy van már gyerekem? És ha van, akkor már ez a baba elvesztése nem számít?
No mindegy... Szóval ez van...
Ma lennék 10 hetes. Szívhangot egyik UH-n sem láttunk, doki mindig azt mondta, hogy fiatalabb terhesség, azért nem látunk. Mindig fejlődött egy kicsit a babánk, de tényleg csak kicsit. Pár mm-t hetente. De azt mondta a doki, hogy nem tudja, hogy elhalt terhesség e, várjunk még. Most már megállapított dolog, hogy elhalt, most mire várunk? A spontán vetélés is elkezdődött, de gátoljuk a Duphastonnal.
Szerintetek ettől nem kaphatok fertőzést? Vagy valamilyen szövődményt?
Mit gondoltok, szedjem a Duphastont és várjam meg a pénteket, vagy ne szedjem és bízzam magam a természetre?
Tanácstalan vagyok. És dühös, hogy ennyire ki vagyunk szolgáltatva az orvosoknak. A választott orvosom szabin van, az ügyeletesek pedig nem nyúlnak hozzám mert nem vérzek eléggé (Duphaston gátolja) és nem az ő betegük vagyok. Szörnyű ez a helyzet. Itthon feküdni és várni.... Várni a dokira, hogy kihorgássza magát, és végre hajlandó legyen kikaparni...

Röviden ennyi rólam. Előre is köszönöm, ha válaszoltok.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Sziasztok
Christell, sajnalom amin keresztul kell menned, szerintem fertozestol ne felj, de egy orvos-valtason gondolkodnek a helyedben. Nala szulted a kislanyod is, ezert ragaszkodsz hozza?
A duphastont nem nagyon ertem minek szedeti meg veled.....
Mar itt van az a pentek es tulleszel rajta! Aztan pikk=pakk ujra terhes leszel, es mindwn tokeletes lesz!!
Probalj meg nem aggodni!!!
Virturbari - hat igen, ezt nekem is mondtak, hogy a boncolasbol altalaban nem sok minden derul ki, en ugy tudom, genetikai vizsgalatot nem is tartalmaz.... legalabbis nalunk.
Szeptemberben en is megcsinaltatok minden vizsgalatot, rakszures stb., beszelek a dokival, aki direkt a hasonlo esetekre specializalodott, es ha elvallal, hajra!!!
(Meg el se kezdtuk, maris ideges vagyok...)
De nem adom fel!!!!
Sziasztok!!!
arvalany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?